4 juni 2010 In de media

Ook Edward Sturing kandidaat bij AGOVV

Naast Raymond Atteveld is ook Edward Sturing kandidaat om de nieuwe trainer te worden van AGOVV.

Sturing staat nu nog onder contract bij Vitesse, maar het is nog niet duidelijk wat voor functie hij daar volgend seizoen zou kunnen uitvoeren. De 46-jarige geboren Apeldoorner werd afgelopen seizoen door Vitesse uitgeleend aan Volendam, maar haalde daar het einde van het seizoen niet.

Van 1998 tot 2006 werkte bij als trainer en assistent-trainer bij Vitesse. Hij haalde in 2002 Europees voetbal met de Arnhemse club. Daarna moest hij plaatsmaken voor Mike Snoei, die hij na diens ontslag verving. Sturing behoedde de club vervolgens voor degradatie in 2003 en 2004. In 2005 werd hij zevende met Vitesse, de hoogste positie in de laatste acht seizoenen. In 2006 nam de Eerbeker afscheid van Vitesse en werd hoofd jeugdopleidingen van PSV. In 2008 keerde hij terug naar Vitesse als assistent-trainer, maar toen Theo Bos begin 2009 hoofdtrainer werd, verdween Sturing op een zijspoor.


Vitesse ziet Edward Sturing graag naar AGOVV vertrekken.

De geboren Apeldoorner zou John van den Brom (naar ADO) kunnen opvolgen. Sturing heeft bij Vitesse een doorlopend contract tot 2011 als assistent-trainer, maar een samenwerking met hoofdtrainer Theo Bos is onmogelijk.

Vitesse en AGOVV werken nauw samen. Volgens technische baas Ted van Leeuwen van Vitesse (afkomstig van AGOVV), zou Sturing ‘een logische kandidaat’ zijn bij AGOVV, Er was vrijdagmiddag nog geen contact geweest.

Omroep Gelderland TxT / De Gelderlander

Hoofdsponsor: