10 juni 2010 In de media

Jan Jongbloed donderdag 10 juni te gast in VI Oranje

Voetbal International op tv trapt vanmiddag, donderdag 10 juni, af met de reeks VI Oranje vanuit het Steigenberger Kurhaus in Scheveningen. Dagelijks zijn er gedurende de hele loop van het WK in Zuid-Afrika twee sessies live vanaf het terras van het hotel.
Jan Jongbloed (69) neemt deze zomer, na 22 jaar, afscheid van Vitesse. Vanavond is hij samen met zanger en voetballiefhebber Jan Smit te gast in de avonduitzending van VI Oranje. De voormalig Oranje-doelman keepte tijdens de twee WK-toernooien in Duitsland (1974) en Argentinië (1978). Waarin Oranje in beide gevallen in de finale strandde. Jongbloed stond bekend om zijn gedurfde speelstijl. Zo keepte hij tijdens de WK finales van 1974 en 1978 met blote handen en was hij een zogeheten ‘meevoetballende’ keeper, die regelmatig buiten het eigen strafschopgebied kwam. Hij brak als international een keepersrecord: 683 minuten zonder tegendoelpunt. Jongbloed speelde 24 interlands voor het Nederlands Elftal.

VI Oranje, met verder als gebruikelijk aan tafel VI-hoofdredacteur Johan Derksen, René van der Gijp en presentator Wilfred Genee wordt uitgezonden op RTL 7. De eerste uitzending begint om 17.50 en later op de avond om 22.20 uur volgt de tweede zitting.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: