20 juni 2010 In de media

FC Kopenhagen lijft Claudemir in

Claudemir Domingues de Souza vertrekt bij Vitesse. De Braziliaanse middenvelder heeft zondagmiddag een vijfjarig contract getekend bij FC Kopenhagen, landskampioen van Denemarken.

Volgens Ted van Leeuwen, technisch directeur, was de overgang een ‘bliksemtransfer’ te noemen. "Een dag of drie geleden meldde Kopenhagen zich. Claudemir was het type speler waar zij al een tijdje naar op zoek waren. Al snel bleek dat zij de speler heel graag wilden hebben en waren we er snel uit. Toen moesten we Claudemir zelf nog te pakken krijgen en dat bleek eigenlijk nog het lastigste. Desondanks wisten we hem te bereiken en is hij dit weekend naar Denemarken gevlogen. Zondagmiddag is hij medisch gekeurd en heeft een contract voor vijf jaar getekend."

Van Leeuwen bekijkt de transfer met gemengde gevoelens. "Het is nodig, maar tegelijkertijd erg jammer. Hij is één van onze betere spelers en ook volgend seizoen hadden wij hem nog goed kunnen gebruiken. Voor de financiële situatie moeten we onze ogen echter niet sluiten en ik gun hem deze overgang ook wel. FC Kopenhagen is een uitstekende club die in het nieuwe seizoen Champions League voetbal speelt. Het is voor Claudemir een geweldige uitdaging."

Over de hoogte van de transfersom doen beide clubs geen mededelingen, mede omdat FC Kopenhagen een beursgenoteerde club is.

Claudemir met FC Kopenhagen technisch directeur Carsten V. Jensen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: