29 juni 2010 In de media

Caldirola volgt De Marchi

Linksbenige centrumverdediger Luca Caldirola (19) speelt ko­mend seizoen op huurbasis voor Vitesse. Hij komt van de meest succesvolle club van Europa in 2010: FC In­ternazionale Milaan.

 Luca Caldirola is de eerste versterking voor Vitesse naar het nieuwe seizoen. De 19- jarige Italiaan werd gisteren gepresenteerd in GelreDo­me, waar hij 8 augustus zijn op­wachting moet maken in de thuis­wedstrijd tegen ADO Den Haag. Na de uittocht van acht spelers kwam Vitesse gisteren met een op­vallende huurling op de proppen, de eerst ‘keuze’ van Ted van Leeu­wen, opvolger van technisch direc­teur Marc van Hintum. „Ik had niet durven dromen dat het zou lukken”, sprak Van Leeuwen gister­middag bij de presentatie.

Caldirola speelt al elf jaar bij FC In­ternazionale Milaan. Hij is aanvoer­der van de primavera ( Jong Inter) en van Italië O19. Toch zou hij ko­mend seizoen bij de Italiaanse kampioen en bekerwinnaar en de winnaar van de Champions Lea­gue, niet aan bod komen.

„Ik kom naar Nederland omdat ik meer kans heb hier aan spelen toe te komen. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor de stap naar het buitenland”, zei de 1,89 meter lan­ger linksbenige verdediger.
Bij voorkeur speelt hij centraal in de verdediging, maar linksback zou ook kunnen.

Een maand geleden werden de eer­ste gesprekken gevoerd. Caldirola kent de Nederlandse competitie nauwelijks, alleen Ajax, PSV en Feyenoord zeggen hem wat. Dat Vitesse in 2000 Internazionale trof in de UEFA Cup (en nipt werd uit­geschakeld na 0- 0 in Milaan en 1- 1 in Arnhem) weet hij vaag.

Zijn zaakwaarnemer Marco de Marchi speelde een grote rol bij zijn komst naar Arnhem. „Ik heb hem alles verteld over Nederland en Vitesse en ik heb hem wel moe­ten overtuigen”, glimlachte de oud-speler van Vitesse, die van 1997 tot 2000 de eerste Italiaan ooit in Arnhemse dienst was.

„Ik draag Vitesse sindsdien in mijn hart”, zei de in Arnhem des­tijds mateloos populaire verdedi­ger, die zich na zijn loopbaan in het makelaarswereldje stortte.
Caldirola volgt hem tien jaar later op, maar zal minder lang blijven.

„We zijn in onderhandeling met Inter over een nieuw contract, zijn oude loopt tot 2012. Hij is voor in­ter een speler voor de toekomst”, weet De Marchi.

Hoe nabij die is voor Caldirola, is niet te zeggen. Hij traint met de se­lectie, maar heeft grote spelers als Lucio, Walter Samuel en good old Marco Materazzi voor zijn neus.

Over een jaar wil hij rijper terugko­men uit Nederland. „Ik heb mijn beslissing genomen op mijn ge­voel”, zei Caldirola, die meerdere opties had. „In Italië krijg je niet zo snel een kans.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: