3 juli 2010 In de media

Vitesse wint eerste oefenduel van FC Presikhaaf

Vitesse heeft zaterdagavond het eerste oefenduel van de voorbereiding gewonnen van FC Presikhaaf. De Arnhemse prof versloegen de winnaar van de Arnhem Cup met 6-1 (2-0).

Het aantal bezoekers op sportpark Over het Lange Water in Arnhem viel met zo’n 500 wat tegen. Aan het einde van de wedstrijd was het drukker dan bij de start. Vermoedelijk omdat de kwartfinale van het WK tussen Duitsland en Argentinië toen was afgelopen.

Vitesse stond tegenover het beste wat Arnhem op amateurvoetbal te bieden heeft. Dat was ook wel te zien aan de wedstrijd. De profs van trainer Theo Bos hadden het zeker niet makkelijk tegen de neo-tweedeklasser van trainer Dennis van Beukering en zijn assistent – en broer – Jhon. Julian Jenner was het meest trefzeker voor de Arnhemse club. De van RW Ahlen teruggekeerde aanvaller scoorde tweemaal: 0-2 en 0-5.

Lasse Nilsson opende de score voor Vitesse met een volley: 1-0. In de tweede helft zorgden Gino Felixdaal (0-3), Davy Pröpper (0-4) en de van Quick 1888 gekomen amateur (beloftenspeler) Oktay Ozturk voor een ruime marge: 0-6. De Arnhemse eer werd gered door Danny Oellofs: 1-6.

Bij Vitesse ontbrak Santi Kolk door een spierblessure (hamstring) en bleef Wiljan Pluim (voet) uit voorzorg aan de kant.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: