15 juli 2010 In de media

Maspalomas toernooi gaat niet door

De burgemeester van Las Palmas heeft het Maspalomas voetbaltoernooi verboden. De agelasting is streep door de plan­nen van trainer Theo Bos.

Vitesse hoeft later deze maand niet naar Gran Canaria voor het Maspalomas Tournam­ent. De burgemeester van Las Pal­mas heeft het evenement verbo­den.
„We hebben een mail gekregen van de toernooileiding”, zei Vites­se’s algemeen directeur Paul van der Kraan gisteravond tijdens het trainingskamp in Zeeland. „Daarin stond dat het toernooi niet door­gaat, omdat de burgemeester het heeft verboden. Een verdere toe­lichting hebben ze niet gegeven. We zijn er niet blij mee.”

De Arnhemse hoofdmacht zou op invitatie afreizen naar het eiland. Daardoor valt er nu voor Vitesse weinig te eisen. Het toernooi zou een week voor het begin van de competitie plaatshebben en was voor hoofdtrainer Theo Bos de ul­tieme generale repetitie.

Voor de Arnhemse oefenmeester is het verbod van de burgervader derhalve een flinke streep door de rekening. „We gaan nu proberen een andere oefenwedstrijd te spe­len op 1 augustus (tegen een bui­tenlandse profclub, in de buurt van Arnhem, red.)”, aldus Bos. „Met AGOVV, Hibernian en Real Mallorca hebben we vier goede oe­fenwedstrijden. Dat moet genoeg zijn om te weten waar we staan.”

Wedstrijden als die van gistera­vond in Yerseke, tegen een selectie van spelers uit de gemeente Rei­merswaal, helpen de coach weinig verder. Vitesse won met 10- 1 en speelt nog twee kermiskoersen voordat de oefenpartijen een se­rieuzer karakter krijgen. Vanavond komt Vitesse opnieuw in actie in Zeeland. In Hoogerheide is dan een selectie van de gemeente Groot Woensdrecht de tegenstan­der (aanvang 19.00 uur).

Tegen dergelijke opponenten is het ook voor de trainer lastig een oordeel te vormen over proefspe­ler Florian Riedel. De rechtsback van het tweede elftal van Hertha BSC kan transfervrij overstappen naar Vitesse. „ Ik vind het lastig te zeggen of hij een versterking is”, al­dus Bos. Riedel blijft zeer waar­schijnlijk langer op proef, zodat hij kan worden bekeken in oefenduels met sterkere tegenstanders.

Bij het begin van de trainingsstage in Renesse kon Bos zich afgelopen maandag warmen aan het feit dat Dalibor Stevanovic is teruggekeerd bij Vitesse. De middenvelder uit Slovenië deed gisteravond voor de eerste keer mee tijdens de oefen­campagne.

Stevanovic was de enige speler van Vitesse die – al kwam hij niet in ac­tie – van de partij was op het we­reldkampioenschap in Zuid-Afri­ka. Bos: „Hij heeft twee weken va­kantie gehad, maar hij is fit.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: