15 juli 2010 In de media

Testspeler Riedel verlengt periode bij Arnhemmers

Na de 10-1 tegen de Reimerswaalse selectie won Vitesse een dag later met 13-1 van een Woensdrechtse formatie.
Roy de Ruiter opende binnen het kwartier de score met twee doelpunten. De aanvaller was gretig en leek op weg naar minimaal een handvol treffers, maar een elleboog vol in zijn gezicht betekende na een half uur spelen het einde van zijn wedstrijd. Hayri Pinarci verving de ongelukkige De Ruiter.

Testspeler Florian Riedel speelde negentig minuten als rechtshalf en scoorde tweemaal. Aanvallend viel de jonge Duitser in positieve zin op, maar ook vanavond werden zijn verdedigende kwaliteiten niet getest. Theo Bos gaf na afloop aan Riedel langer in Arnhem te willen houden om hem tegen AGOVV en het Schotse Hibernians echt te testen. Riedel moest hier even over nadenken, maar gaf op de terugweg in de bus aan graag nog te willen blijven. Bos: “Ik ben blij dat Florian nog langer wil blijven. In de wedstrijden die volgende week op het programma staan kunnen we een gefundeerd oordeel over hem vellen.”

Na rust liep Vitesse eenvoudig uit naar 13-1 en de score had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar de spelers vonden het na vier intensieve trainingsdagen wel voldoende. Lasse Nilsson, de ‘koning van assist’ deze voorbereiding was ook deze wedstrijd betrokken bij enkele treffers en maakte er zelf ook nog twee.

Woensdrechtse selectie – Vitesse 1-13
’12, ‘15 De Ruiter 0-1, 0-2; ’17 Pluim 0-3; ’20 Riedel 0-4; ’23 Snijders 0-5; ’31 1-5; ’48 eigen doelpunt 1-6; ’51 Stevanovic 1-7; ’63 Riedel 1-8; ’65 Büttner 1-9; ’73 Nilsson 1-10; ’82 Büttner 1-11; ’84 Nilsson 1-12; ’90 Sprockel 1-13