28 juli 2010 In de media

In Memoriam: Henk Sanders

Maandagavond 26 juli is Zilveren Vitessenaar Henk Sanders overleden. Henk is slechts 66 jaar geworden.
Op 17 juli jongstleden had Henk een zware hartaanval. Sindsdien verbleef hij in het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag werd Henk in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen geopereerd. In eerste instantie leek deze operatie succesvol en toereikend om de levensbedreigende situatie waarin Henk verkeerde, onder controle te krijgen. Nadat Henk ‘stabiel’ was verklaard, werd hij zondag terug vervoerd naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Daar verslechterde zijn toestand maandag plotseling en zo zeer dat hij dit helaas niet meer te boven is gekomen.

Henk genoot bij Vitesse-supporters een enorme bekendheid én populariteit. Voormalig Vitesse-stadion Monnikenhuize was jarenlang lang zijn werkterrein. Als stadionbeheerder coördineerde Henk er het reilen en zeilen . Toen Monnikenhuize werd afgebroken en Vitesse haar intrek nam op Papendal, verhuisde Henk mee. In 2003 nam Henk afscheid als werknemer van de club. Voor zijn grote verdiensten kreeg hij in december 2003 de Zilveren Vitessenaar-speld uitgereikt.

Ook na zijn actieve carrière bij Vitesse bleef Henk een graag gezien persoon bij de club. Contactueel was hij ijzersterk en met zijn aimabele, warme persoonlijkheid bracht hij altijd leven in de brouwerij. Wij zullen Henk en zijn humor missen. Het zal stil zijn zonder hem.

Wij wensen Henk’s vrouw Irma, dochters Rosa en Marleen, schoonzonen Ricardo en Tijs, kleindochter Romée, verdere familie en vrienden veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: