7 augustus 2010 In de media

Inter wil Vitesse meer spelers lenen

Vitesse begint met een smalle selectie aan het nieuwe seizoen. Mogelijk volgt er hulp vanuit Italië. Inter staat open voor de verhuur van enkele talenten.

Met het fototoestel in de hand loopt de familie van Luca Caldirola door het stadion GelreDome, terwijl de nieuwe aanwinst van Vitesse vanaf het veld zijn ogen uitkijkt. Hij staat dan weliswaar onder contract bij Champions League-winnaar Inter, dit is toch één van de eerste keren dat de talentvolle verdediger (19) in een groot stadion mag trainen. In het verleden werkte de Italiaan zijn sessies doorgaans af op één of ander bijveld

Momenteel is Caldirola de eerste en enige versterking van Vitesse, maar mogelijk maken binnekort meer spelers de (tijdelijke) overstap van Inter naar Arnhem. "Inter heeft ons nog enkele huurspelers aangeboden," zegt technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse. "Ik kende ze echter niet en we nemen niet zomaar iedereen. Eerst wil ik die jongens zelf gaan bekijken. Dat gebeurt de komende maanden. 

Door de blessures van bijvoorbeeld Molhoek en van Diermen start Vitesse de competitie tegen ADO Den Haag morgen met een buitengewoon smalle selectie. Twaalf fitte eerste selectiespelers heeft trainer Theo Bos tot zijn beschikking. Dat er aanvulling nodig blijft, is een open deur. "Eerst moeten er financiële middelen zijn," bevestigt van Leeuwen. "Qua kwaliteit zijn we echt niet minder dan de afgelopen jaren. Ik zie niet in waarom de huidige groep het slechter zou moeten doen dan de vorige. Want met de zogenaamde 'toppers' die inmiddels zijn vertrokken, eindigden we ook onderin."

Van Leeuwen doet in elk geval een oproep aan de Vitesse-fans, die om vlugge versterking smeken. "Iedereen kan wel roepen dat Vitesse snel spelers moet halen. Maar we hebben nog een aantal geblesseerden, waarvan enkelen vlug terugkomen. Dan zouden we nu veel geld betalen aan nieuwelingen en komen die uiteindelijk op de reservebank terecht. Een beetje begrip voor ons standpunt mag wel."

Dat de bomen in Arnhem niet meer tot in de hemel groeien, heeft sowieso zijn weerslag op het aantal verkochte seizoenkaarten. Slechts zevenduizend zijn er van de hand gedaan en dat is stukken minder dan in het verleden. Een hoop mensen lijken op voorhand geen zin te hebben in opnieuw een jaar strijden voor lijfsbehoud. Trainer Theo Bos houdt daar rekening mee, maar is net als Van Leeuwen niet negatief. "Tijdens wedstrijden in de voorbereiding waarin we met een complete ploeg speelden, zijn we aardig overeind gebleven," vindt Bos. "Zodra we gaan wisselen, hebben we een probleem."

De hoop op versterking zegt ook Bos nog niet te hebben opgegeven. Een datum waarop hij de aanwinsten verwacht, wil de coach niet meer geven. Wel laat hij doorschemeren in eerste instantie op zoek te zijn naar een veelscorende spits. Ook de Duitser Florian Riedel, die eerder op proef was, is nog een optie. "Onze prioriteit ligt bij een controlerende middenvelder en een aanvaller," legt van Leeuwen uit. "Als er daarna nog geld over is, kan Riedel eventueel in beeld komen."

Algemeen Dagblad

Hoofdsponsor: