9 augustus 2010 In de media

Vitesse benoemt Hofs tot Zilveren Vitessenaar

Vitesse heeft Nicky Hofs gisteren benoemd tot Zilveren Vit­essenaar. De 27-jarige Arnhemmer kreeg de bijbehorende speld voor de wedstrijd Vitesse-ADO uitge­reikt door Jan Snellenburg.

Hofs vertrok deze zomer bij Vites­se en stapte over naar AEL Limas­sol uit Cyprus. Dat was de tweede keer dat de geboren en getogen Arnhemmer wegging bij de club waar hij de jeugdopleiding door­liep.

Halverwege het seizoen 2004-2005 verhuisde hij naar Feye­noord. In 2008 keerde Hofs weer terug bij Vitesse. „ Ook nu kom jij wel weer terug”, grapte Snellen­burg gisteren tegen Hofs.


Nicky Hofs verguld met ‘zilver’

Vitesse heeft Nicky Hofs zondag benoemd tot Zilve­ren Vitessenaar. „Fantas­tisch”, zei de 27- jarige Arn­hemmer. „Dit is heel spe­ciaal.”

Nicky Hofs werd zondag voor aanvang van de competitiewedstrijd Vit­esse- ADO Den Haag (3-1) aangenaam verrast. Uit han­den van clubman Jan Snellenburg ontving hij de zilveren speld, beho­rend bij zijn benoeming tot Zilve­ren Vitessenaar. „Fantastisch, ik had het helemaal niet verwacht”, reageert Hofs een dag later. „Dat je Zilveren Vitessen­aar bent, dat doet heel veel met je. Het is heel speciaal. Ik vond het mooi dat ik de speld kreeg van Jan Snellenburg. Dat maakte het hele­maal speciaal.” Hofs onderbrak het trainingskamp van zijn nieuwe club AEL Limas­sol in Oostenrijk om afscheid te kunnen nemen van de supporters van Vitesse. Hij stapte af op trai­ner Antreas Michailides met de mededeling dat hij zondag abso­luut in GelreDome moest zijn. „ Ik heb de trainer gezegd dat dit de enige kans was dat ik bij een wed­strijd van Vitesse afscheid zou kun­nen nemen. Hij vond het niet erg”, aldus Hofs, die vandaag naar zijn teamgenoten in Oostenrijk vliegt.

Bij het uitreiken van de zilveren speld stelde Snellenburg zondag dat Hofs ooit nog wel weer terug zal keren bij de club waar hij groot is geworden. „ Je moet eigenlijk ook 12,5 jaar bij Vitesse in dienst zijn voordat je Zilveren Vitessen­aar kunt worden”, aldus Hofs. „Ik heb 12 jaar bij Vitesse gezeten. Het is zeker mijn bedoeling terug te ke­ren. Ik ben 27, ga nu twee jaar naar Cyprus. Dan ben ik natuurlijk nog jong genoeg, dus wie weet.”

Hofs verbond zich deze zomer voor twee seizoenen aan AEL Li­massol, de nummer vijf uit de voorbije Cypriotische competitie.
„Ik wilde graag naar het buiten­land, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt”, expliceert Hofs zijn keuze. „Ik kon Vitesse op het finan­ciële vlak helpen door het laatste jaar van mijn contract in te leve­ren. En zelf heb ik nu mijn uitda­ging in het buitenland.”

Eerder deze zomer was Hofs snel verkocht, toen hij vier dagen in Li­massol verbleef om de club en de stad te bekijken. „Ik had meteen een heel goede indruk, ook van de club. AEL Limassol heeft een heel fanatieke aanhang. Het is een club die omhoog wil. Het doel voor dit seizoen is het halen van Europees voetbal. Daarom hebben ze ook aardig wat jongens aangetrokken.”

Bij de club uit de havenstad staat sinds deze zomer ook Mike Zonne­veld ( ex- PSV, ex- NEC, ex- FC Gro­ningen) onder contract. Tijdens de vele oefenwedstrijden die AEL al in de benen heeft, stond Hofs veel­al geposteerd als controlerende middenvelder in het 4-4-2 sys­teem.
„Het niveau van het voetbal valt reuze mee”, zegt de Arnhemmer.
„Het heeft een hoog niveau, maar tactisch zijn ze nog niet zover zo­als wij in Nederland. We speelden een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. We verloren met 1-0, maar waren gelijkwaardig. Dat zegt wel iets over ons niveau.”

In het welvarende Cyprus is voet­bal een bloeiende industrie. De topploegen Apoel Nicosia, Omo­nia Nicosia en Anorthosis Fama­gusta scoren de laatste jaren ook steeds betere resultaten in de Euro­pese competities. „Het niveau van het voetbal op Cyprus is goed”, weet Hofs. „Het is niet wat je denkt bij Cyprus, dat het een va­kantie is. Ik ga er zeker naartoe om te presteren. Ik wil Europees voetbal halen en ga er niet naartoe voor vakantie.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: