17 augustus 2010 In de media

Vitesse-fans blij met nieuwe suikeroom

De even rooskleurige als verstrekkende toekomstplannen van Vitesse hebben op het Arnhemse stadhuis nog niet voor euforie gezorgd. De onderkoelde reactie van het college van burgemeester en wethouders luidt letterlijk: ‘ De komst van de investeerder is een aangelegenheid van Vitesse.

De gemeente heeft daar geen rol in. Uiteraard wenst de gemeente Vitesse en haar supporters alle succes voor de toekomst’.

Heel anders is de reactie van raadslid en erkend Vitesse- supporter Martin van Meurs: „Ik vind dit werkelijk fantastisch nieuws. Bij Vitesse kunnen ze mij weer als supporter inschrijven. De laatste jaren waren natuurlijk verschrikkelijk voor de Vitesse-fan. Die moest blij zijn met elke verkochte speler, want dat was de enige manier voor de club om te overleven. Nu kunnen de supporters en de club eindelijk weer omhoog kijken.”

Dat de club, met Merab Jordania, vanaf nu geleid gaat worden door een alleenheerser ziet Van Meurs niet als een probleem. „Integendeel”, zo zegt de aanvoerder van Pro Arnhem. „Een echte leider is precies wat Vitesse miste. Dan riep Van der Kraan iets, dan Maasbert Schouten en dan Ted van Leeuwen weer. Dat werkt niet.”

Van Meurs is niet de enige die terugkeert in de supportersschare.

Het nieuws van de financiële impuls was gisteren nauwelijks bekend of de telefoon bij Vitesse begon te rinkelen. „ Allemaal mensen die een seizoenkaart willen”, zegt Vitesse-woordvoerster Ester Bal.

„Er zijn er al meer dan driehonderd verkocht. En we verwachten dat het er nog meer worden als bekend is welk nieuwe spelers er komen. Er was zelfs iemand die zijn seizoenkaart had ingeleverd en die nu kwam terughalen.’ Veruit de meeste Vitesse- supporters die zich maandag naar de ingang van stadion GelreDome spoedden, zijn zeer te spreken over de komst van de 49-jarige suikeroom Merab Jordania.

„Misschien is een landskampioen­schap binnen drie jaar wat voorbarig”, zegt Dennis Lamers (33) uit Duiven. „Maar de titel is wel ineens een stuk dichterbij gekomen.Ik hoop dat er snel een scorende spits komt.”
Lamers is naar GelreDome gekomen in de hoop een glimp op te vangen van de persconferentie in het stadion. „Want dit is een gedenkwaardig moment.” Toch is hij ook een beetje bezorgd. „Ik maak me zorgen over de identiteit van de club. Van het geel­zwart moeten ze afblijven.”

Dat Merab Jordania zijn vele geld mogelijk niet helemaal eerlijk verdiend heeft blijkt sommige fans niet te deren. „Dat het misschien zwart geld is met een rood randje maakt mij niet uit. In plaats van het te verbranden kan die Georgiër het beter aan Vitesse geven”, roept een stoere Vitesse-fan, die zijn naam niettemin liever niet prijsgeeft.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: