19 augustus 2010 In de media

Vitesse verwacht nodige versterking van Chelsea

Zijn band met Roman Abramovich biedt nieuwe eigenaar Merab Jordania de mogelijkheid bij Chelsea zijn beloofde versterkingen voor Vitesse weg te halen.

De Georgische eigenaar Jordania beloofde maandag binnen enkele dagen al nieuwe spelers voor Vitesse te presenteren. De Arnhemse club verwacht nog voor het weekend de namen bekend te maken. Met dank aan zijn contacten met Chelsea-voorzitter Abramovich komen de versterkingen op huurbasis uit Londen.

Vitesse profiteert ook van een reglementswijziging in de Premier League. Engelse clubs moeten werken met een selectie van maximaal 25 man, waarvan zeventien spelers ouder dan 21 jaar en van eigen bodem moeten zijn. Daardoor zitten clubs als Chelsea met spelers die mogelijk niet verder komen dan de tribune.

Naast de directe versterkingen staat de komst van beloftes op het programma. Giorgy Chanturia en Valeri Kazaishvili (foto) maken waarschijnlijk ook de overstap naar Vitesse. De Georgische talenten komen vanwege hun leeftijd (17 jaar) op dit moment nog niet in aanmerking voor een werkvergunning en dus een contract in Arnhem. Daarvan kan pas sprake zijn als ze de achttienjarige leeftijd hebben bereikt.

VI

Hoofdsponsor: