20 augustus 2010 In de media

Eerste aankoop Jordania: Ismaïl Aissati naar Vitesse

Vitesse neemt Ismaïl Aissati per direct over van Ajax. De 22-jarige middenvelder is een van de eerste aankopen van Merab Jordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse.

Vitesse liet vrijdagmiddag weten dat de club twee nieuwe spelers heeft gecontracteerd. Woordvoerster Ester Bal verklaarde dat Jordania de twee transfers heeft bevestigd. De clubbaas verbleef vrijdag nog in Georgië. Zaterdagavond zal Jordania aanwezig zijn bij de wedstrijd Vitesse-FC Twente in GelreDome.

Vitesse-trainer Theo Bos heeft de clubleiding gevraagd de nieuwe spelers pas na het duel met FC Twente te presenteren. ,,Die spelers zijn nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Twente’’, zo verklaarde Bos vrijdagmiddag. ,,Het zou alleen maar onnodige onrust veroorzaken in mijn spelersgroep als de namen nu al naar buiten komen.’’

Aissati komt bij Ajax onder hoofdtrainer Martin Jol niet of nauwelijks aan spelen toe. De oud-speler van PSV en FC Twente heeft in Amsterdam een contract tot medio 2012. Het is nog onduidelijk of Vitesse Aissati meteen koopt van Ajax, of dat de voetballer eerst op huurbasis (met optie tot koop) naar Arnhem verhuist.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: