23 augustus 2010 In de media

Spanje droom voor Velthuizen

In de week dat de voetbalwe­reld zich afvraagt welke top­pers Vitesse aantrekt, kiest topkeeper Piet Velthuizen voor Hercules Alicante.

Na 108 wedstrijden com­petitievoetbal in de marge, vertrekt de even ambitieuze als talentvol­le doelman Piet Velthuizen bij Vit­esse. De Nijmegenaar kiest voor een avontuur bij Hercules Alican­te, net gepromoveerd naar de Spaanse Primera Division. „Ik heb altijd gedroomd van de Spaanse competitie”, zo verklaarde Velthui­zen zaterdagavond zijn keuze, inge­geven door wat hij noemt ‘zijn ge­voel’.

De keuze van de derde doelman van Nederland - die één interland speelde - is opmerkelijk omdat hij als enige speler vorige week met de clubeigenaar Merab Jordania om de tafel zat om over een con­tractverlenging te praten. Jordania wil Vitesse in drie jaar aan het kampioenschap van Nederland helpen en zag in Velthuizen een belangrijke pion. „Ik kon voor drie jaar bijtekenen”, liet Velthuizen weten: „en het was een goeie aan­bieding, maar ik heb toch gekozen voor Spanje. Op mijn gevoel, zoals ik dat altijd doe.”

Of hij de ambities van Vitesse dan niet serieus neemt? „ Ja wel, maar ik moet het allemaal nog wel zien.
Het is ver weg en er moet heel wat gebeuren”, zei Velthuizen, die op 31 december 2006 onder de toen­malige hoofdtrainer Aad de Mos debuteerde tegen Heracles (2-2).
„ Ik zit al zo lang bij Vitesse. Het is een mooie kans en die wil ik grij­pen. Alicante is ambitieus, ik ben de elfde nieuwe speler. Het is geen topclub, maar het is wel goed voor mijn ontwikkeling. Een keer iets anders, een keer iets nieuws”, zei Velthuizen.

Hij besprak zijn keuzemogelijkhe­den met familie, vriendin en zaak­waarnemer Rodger Linse, die hem sinds de zomer adviseert. Velthui­zen verruilde zijn eerdere vvcs-zaakwaarnemer Louis Laros voor Linse, bij wie hij een betere kans verwachtte op een buiten­lands avontuur. Vóór de komst van Jordania wilde Vitesse hem nog verkopen om de financiële pijn te verzachten, sinds een week lagen de zaken anders. „Ik had mijn beslissing al genomen”, be­kende Velthuizen zaterdagavond voor het duel Vitesse-FC Twente ( 0- 3), dat hij vanwege de transfer­perikelen aan zich voorbij liet gaan.

Velthuizen hield nog wel een slag om de arm, net als Vitesse. „Het is voor 99 procent rond. Alicante wil het transferbedrag in twee keer be­talen, Vitesse wil het ineens heb­ben.”
Hij hoopte op een snelle vlucht naar Spanje, waar zijn nieuwe ploeg gisteravond (22.00 uur) oe­fende tegen Real Madrid. Over een week start Alicante de competitie thuis tegen Athletic de Bilbao.
Dan wil hij onder de lat staan.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: