23 augustus 2010 In de media

Jordania: Aissati onderweg

Nog voordat Merab Jordania bij aankomst bij het Gelredome het portier van zijn auto had dichtgeslagen, bevestigde de nieuwe eigenaar van Vitesse de eerste twee aanwinsten.

Chelsea-talenten naar Vitesse

"Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic? Ja, zij komen”, beantwoordde de Georgiër de vraag of het Servische tweetal van Chelsea de Arnhemse gelederen komt versterken.

"En ook Ismail Aissati is onderweg.” De naam van Jacob Mellis – ook een jeugdspeler van Chelsea – zingt eveneens rond in Arnhem. Vanaf het ereterras zag Jordania, net als Rajkovic (21) en Matic (22), de thuisclub met 0-3 ten onder gaan tegen FC Twente.

Merab Jordania met naast hem Johan Boskamp. Boven hen het talentvolle Chelsea-duo Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic. Dat Vitesse drie punten tegen de regerend landskampioen inleverde, leek wel het minst interessante item van de avond. Geflankeerd door Jan Boskamp – die in het verleden als trainer van Dinamo Tbilisi en bondscoach van Georgië met Jordania samenwerkte – bezag de nieuwe baas in Arnhem waar hij terecht was gekomen.

Waar in de tijd van Karel Aalbers het stadion vol zat en er op het veld een ploeg stond die steevast voor Europees voetbal streed, zagen zaterdag twaalfduizend supporters berustend toe hoe hun favorieten een uurtje lang mee konden komen met FC Twente, maar dat na de openingstreffer van Marc Janko de wedstrijd gespeeld was. Met een spandoek waarop Jordania werd gevraagd de dromen van de fans uit te laten komen, werd de geldschieter welkom geheten in de Gelderse stad.

Telegraaf

Hoofdsponsor: