23 augustus 2010 In de media

RTL VI: ‘Vitesse in gesprek met Miralem Sulejmani’

Volgens het RTL programma Voetbal International is Vitesse in gesprek met Miralem Sulejmani van Ajax. Sulejmani zou op huurbasis naar Arnhem moeten vertrekken.

Heerenveen nam Sulejmani in 2006 over van Partizan Belgrado voor een opleidingsvergoeding van enkele tonnen. De prestaties van Sulejmani bij Heerenveen bleef niet onopgemerkt.

Op 9 juli 2008 werd er na herhaaldelijke onderhandelingen een overeenkomst over de overgang van Sulejmani van Heerenveen naar Ajax bereikt. Ajax betaalde 16.25 miljoen euro voor de speler. Hiermee werd de transfer van Sulejmani de duurste binnenlandse transfer aller tijden op dat moment. Dit record nam hij over van een andere oud-Heerenveenspits, Klaas-Jan Huntelaar. Sulejmani debuteerde op 3 augustus 2008 voor Ajax in een oefenwedstrijd tegen Sunderland AFC.

Sulejmani werd door de dan net aangestelde coach Marco van Basten gezien als basisspeler op de linksbuitenpositie, in een aanvalslinie met onder andere Huntelaar en Luis Suárez. Sulejmani speelde meestal aan de buitenkant, maar werd ook geprobeerd op de '10'-positie.

Na Van Basten werd Martin Jol trainer van Ajax, die hem in het begin van het seizoen 2009/2010 kansen gaf aan de linkerkant van het veld. Jol was niet tevreden over de speler en uitte zorgen over zijn fitheid. Dit leidde in februari 2010 ertoe dat hij (samen met Ismaïl Aissati) uit de selectie werd gezet en na afloop van de reguliere training trappen moest lopen op de tribune. Sulejmani raakte steeds meer op een zijspoor en kreeg steeds minder minuten in het eerste van Ajax. In juli 2010 zei Jol over hem: "Hij is duidelijk geen linksbuiten, de positie waarvoor Ajax hem ooit haalde. Mickey is een tweede spits, dat zie je aan alles." 

Het afgelopen seizoen speelde Sulejmani slechts zestien wedstrijden. Onlangs wilde West Ham United hem huren. De overgang ging echter niet door omdat Sulejmani geen werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk kreeg.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: