30 augustus 2010 In de media

Aissati schrikt van spel Vitesse

Ismaïl Aissati speelde giste­ren zijn eerste half uurtje in het shirt van Vitesse. Hij was geschrokken van het spel van zijn nieuwe ploeg.

Ismaïl Aissati draaide gisteren na de zeperd van Vitesse te­gen Feyenoord (4-0) niet om de hete brij heen. Of de huur­ling van Ajax geschrokken was van het belabberde spel van zijn nieu­we teamgenoten? „Ja”, erkende de 22-jarige voetbal­ler uit Utrecht, die deze week naar Vitesse verkaste.

„ Ik zag Vitesse twee weken geleden in de Arena (4-2 voor Ajax, red.). Toen durfde de ploeg te voetballen en speelde het uitstekend. Je ziet dat we een ploeg hebben met veel jonge spe­lers en weinig ervaring. Vandaag hebben we na het eerste kwartier alleen maar achter Feyenoord aan gelopen. Het eerste kwartier was wel uitstekend. Als die kans van Nilsson erin gaat, dan wil ik het nog wel zien.” Aissati kwam in De Kuip na ruim een uur spelen in het veld voor Da­libor Stevanovic. De stand was op dat moment 2-0. Zijn invalbeurt was afgesproken met trainer Theo Bos. „Ik heb zaterdag pas voor de tweede keer mee getraind en zit nog middenin de ramadan”, zo toonde Aissati begrip voor zijn bij­rol. „Ik focus me op Heerenveen. Dan moet ik topfit zijn.”

De uitwedstrijd tegen Heeren­veen, op zaterdag 11 september, is de eerstvolgende klus voor Vitesse. De wedstrijd tegen Feyenoord maakte nog maar eens duidelijk wat reeds lang en breed bekend was: Vitesse schreeuwt om een kwaliteitsinjectie. De inbreng van de geweldige middenvelder Ne­manja Matic en het korte optre­den van Aissati was niet voldoen­de om de Arnhemse ploeg het ge­wenste nieuwe gezicht te geven.

„Er moet absoluut nog wat gebeu­ren”, draaide Aissati niet om de fei­ten heen. „We moeten ook niet vergeten dat de trainer de nieuwe spelers moet inpassen. We hebben nu twee weken de tijd om daaraan te werken. Tegen Heerenveen moet het elftal er staan.”

Vanaf de bank had Aissati gezien hoe kwetsbaar de huidige defensie van Vitesse is. De cijfers zeggen al­les: twaalf tegentreffers in vier competitiewedstrijden. „ Zoals wij doelpunten tegen krijgen uit stan­daardsituaties, dat mag niet voor dit Vitesse”, refereerde Aissati aan de eerste twee tegentreffers tegen Feyenoord, die beide ontstonden na een hoekschop.

Zijn eerste dagen in Arnhemse dienst zijn de kleine dribbelaar niet meegevallen. „Het is echt wen­nen”, stelde de oud- speler van Ajax, PSV en FC Twente. „Het ni­veau is niet zoals ik gewend ben.
Dat zie je ook aan Matic, die twee of drie stappen vooruit denkt. We hebben nu twee weken de tijd om aan elkaar te wennen.”

In Heerenveen zijn ook de nieuwe­lingen Slobodan Rajkovic en Matej Delac inzetbaar. En Aissati hoopt op nog meer aankopen. „We heb­ben tot dinsdag. Wie weet welke spelers er nog komen. Of ik hoop dat Sulejmani komt? Heel graag.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: