21 september 2010 In de media

Vitesse scoort zes keer in Emmeloord

Wedstrijdverslag en statistieken van de bekerwedstrijd in Emmeloord tussen topklasser Flevo Boys en Vitesse: 0-1 Aissati (8ste) 0-2 Aissati (15de), Rust. Barazite (49ste), 0-4 Nilsson (65ste, penalty), 0-5 Stevanovic (80ste), 0-6 Barazite (85ste)

Aissati 0-1 (8ste); Aissati 0-2 (15de); Ruststand.
Barazite 0-3 (49ste);  Nilsson 0-4 (65ste, penalty); Stevanovic 0-5 (80ste); Barazite 0-6 (85ste)

De wedstrijd begon met een goede kans voor Flevo Boys. Vervolgens nam Vitesse het heft in handen en creeerde een serie goede kansen. Dat resulteerde in een snelle 0-1 door Aissati in de achtste minuut. De prachtige 0-2 viel nog binnen het kwartier door wederom Aissati. Daarna schakelde Vitesse in snelheid terug en speelde de eerste helft plichtmatig uit.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de topklasser Flevo Boys. Een schot van afstand eindigde vol op de lat. Vitesse was daardoor weer snel bij de les en Barazite scoorde vier minuten na rust de 0-3 op aangeven van Pluim. Matic werd in de 53ste minuut vervangen met een lichte blessure. Zijn vervanger was Stevanovic.

In de 65 minuut kreeg Vitesse een penalty na een overtreding van Westra (Flevo Boys) in het strafschopgebied. De speler ging er af met rood (tweede keer geel). Nilsson scoorde souverein de 0-4 vanaf negen meter. De wedstrijd was gespeeld en het tempo en spelpeil zakte in. Vitesse speelde slordig en verzuimde de score uit te bouwen. Theo Bos wisselde in de 75ste minuut Snijders voor Aissati.

Het restant van de wedstrijd speelde zich nagenoeg volledig af op de helft van Flevo Boys. De topklasser kon het met tien man niet bolwerken en kwam conditioneel te kort. Vitesse speelde een periode slordig en plichtmatig, voordat Theo Bos verbaal ingreep. Hij maakte zijn spelers vanaf de lijn luid en duidelijk dat hij dit niet accepteerde. Flevo Boys kreeg een kwartier voor tijd nog een goede kans door een hard afstandschot in de linker benedenhoek. Room redde knap.

Vitesse reageerde op de uitbrander van Theo Bos door het tempo omhoog te gooien en bij balverlies gelijk druk te zetten. Dat bracht snel resultaat. Stevanovic scoorde tien minuten voor tijd de 0-5 na een uitgespeelde situatie door Jenner. Barazite scoorde opnieuw op aangeven van Jenner de 0-6 en zijn tweede van de avond in de 85ste minuut.

Vitesse zit donderdag aanstaande in de beker voor de loting van de vierde ronde voor de KNVB-beker.

De opstelling van Vitesse: Room, Kashia, Sprockel, Rajkovic, Buttner, Matic (53ste Stevanovic), Pröpper, Aissati (75ste Snijders), Barazite, Pluim en Nilsson (66ste Jenner).