8 november 2010 In de media

“Ferrer heeft een hoop werk te verrichten”

Julian Jenner was ondanks de remise van Vitesse tegen AZ allesbehalve gelukkig. De buitenspeler werd tot zijn ongenoegen gewisseld door interim-trainer Hans van Arum. De Arnhemmers keken op dat moment tegen een achterstand aan. “De trainer had een verdediger moeten wisselen.”

Kwaliteiten bekend
Vitesse leek in een matig duel tegen de achtste competitienederlaag aan te lopen tegen AZ. Graziano Pelle had de Arnhemmers kort na de pauze op achterstand gezet. In de jacht op de gelijkmaker kwam de ontstemde Jenner naar eigen zeggen te weinig voor. "We hadden de buitenspelers veel meer moeten benutten. Ik werd veel te weinig gezocht", zei de flankspeler van Vitesse tegen Goal.com. "Mijn kwaliteiten zijn bekend."

"Ik vond de wissel daarom onterecht. Ik begrijp niet dat je bij een achterstand een aanvaller wisselt voor een aanvaller. Het zou trouwens wat anders zijn als ik slecht speel. Dan kan ik een wissel begrijpen. Maar ik vond het niet slecht gaan. Ik had in de eerste helft een paar kansjes. De trainer had een verdediger moeten wisselen", vervolgt Jenner. Na zijn wissel wist Vitesse alsnog de gelijkmaker te forceren dankzij Ismaïl Aissati.

Duidelijke afspraken
Jenner was kort voor zijn wissel dichtbij een doelpunt, maar Van Arum besloot voor de laatste tien minuten Nacer Barazite in te brengen. De behendige aanvaller weigerde na zijn gang naar de reservebank de hand van zijn trainer en nam woedend plaats tussen de reserves. Zijn beperkte rol op het veld in de tweede helft kwam mede doordat hij net als invaller Wiljan Pluim door Nemanja Matic en Dalibor Stevanovic met duidelijke handgebaren werd weggestuurd bij een aantal vrije trappen. "Het is niet zo dat zij bepalen wie de vrije trappen neemt."

"We hebben daar duidelijke afspraken over", zei de 26-jarige oud-speler van NAC Breda en AZ nadrukkelijk. "Maar ik ga daar niet teveel op in, ik wil geen rel creëren ofzo. Ik hoop dat Albert Ferrer meer duidelijkheid gaat bieden. Hij heeft een hoop werk te verrichten. We zitten tegen een drempel aan waar we maar niet overheen komen. Het moet gewoon beter. Of ik vrees voor mijn plaats bij de eerste elf? Nee, ik verdien op dit moment een basisplaats", zei Jenner, die hoopt op een herstel in de bekerwedstrijd tegen Topklasser Rijnsburgse Boys.

Waarschuwing
"Tegen AZ was het baltempo veel te laag. De wedstrijd kwam niet los. Dan wordt het moeilijk. Tegen Rijnsburgse Boys moeten we niet dezelfde fouten maken. Zij hebben niets te verliezen en wij hebben alles te verliezen", waarschuwt Jenner, die in de mixed zone vele oude bekenden tegenkwam uit zijn periode bij AZ. Voormalig ploeggenoot Joey Didulica grapte nog even over een overtreding van Jenner in de eerste helft. "He deserved a red card", riep de wisselkeeper van AZ. Didulica bracht daarmee even een lach op het gezicht van Jenner.

Goal.com

Hoofdsponsor: