10 november 2010 In de media

Julian Jenner Vitesse Man of the Match

Julian Jenner werd door de Vitesse-supporters in GelreDome per SMS tot Man of the Match gekozen. Samen met Ismaïl Aissati kwam hij naar Supportershome Monnikenhuize.

'Wij gaan er geen gewoonte van maken', zei hij schertsend.

Zondag was hij al stand in voor de aangeslagen Ismaïl Aissati, woensdagavond zat hij weer op de kruk vragen te beantwoorden.

'Ondanks dat wij af en toe slordig speelden, hadden wij snel grip op de wedstrijd. De eerste goal viel snel en de tweede op een ideaal moment, vlak voor rust'. De Vitesse Man of the Match was bij beide goals betrokken. Bij de eerste bediende hij Barazite op maat en de tweede schoot hij soeverein in na een splijtende pass van Davy Pröpper.

'Ja het ging lekker. Ik ben er alleen uit voorzorg uit gegaan, na ruim een uur spelen, om mij te sparen. Ik ben terug gekomen na een lange blessure en twee wedstrijden in een week zijn toch behoorlijk belastend.'

Het maakte hem weinig uit wie de volgende tegenstander wordt. 'Wij zitten bij de laatste zestien en dat is lang geleden. Wie er ook komt, wij gaan het zien. Willen wij de beker in handen krijgen, zullen ze toch allemaal gepakt moeten worden.' Op de suggestie van de interviewer dat de Treffers (op dat moment nog in de beker) thuis in Arnhem wel een aardige loting zou zijn, toverde Julian Jenner een alleszeggende grijns op zijn gezicht.

De Rijnsburgse Boys waren geen vreemden voor Ismaïl Aissati. 'Ik heb met Ajax al eens in de voorbereiding tegen hen gespeeld. Toen werd het 3-3 en was het een lastige tegenstander.' Ook Aissati had geen voorkeur wie er donderdagavond bij de loting aan Vitesse wordt gekoppeld. 'Het maakt allemaal niet uit. Laat ze maar komen!' was zijn antwoord.

Ismaïl Aissati had bewust voor Vitesse gekozen. 'Ik heb met Ted van Leeuwen en Merab Jordania gesproken en het klonk allemaal erg ambitieus en heel serieus. Ik heb toen tegen mijn zaakwaarnemer gezegd: het wordt Vitesse of ik blijf bij Ajax.'

Ismaïl schepte ook duidelijkheid over zijn contract. 'Ik ben gehuurd en er zit geen clausule in tot koop. Maar laat ik duidelijk zijn: ik heb de intentie om bij Vitesse te blijven en te helpen van dit team iets moois te maken.' Zijn statement werd door de aanwezige Vitesse-supporters met gejuich ontvangen. Hij plaatste ook nog een kanttekening bij de selectie, 'Er moet allen wat meer ervaring aan deze selectie worden toegevoegd.'

Winnaar van het Man of the Match shirt werd Frans Schneider. Hij ging met beide spelers op de foto.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: