14 april 2011 In de media

Vitesse dreigt Yasuda in de voorbereiding te missen

Japan doet in juli toch mee aan de Copa America. Vanwege de aardbeving en de tsunami had Japan zich eerder voor het evenement in Argentinië afgemeld, waarna wereldkampioen Spanje in beeld kwam als vervangende deelnemer.

"We draaien de afmelding terug", zo liet de preses van de Japanse bond weten."We hebben besloten nu alleen spelers uit Europese competities af te vaardigen."

Voetballers uit de Japanse competitie zijn in juli niet beschikbaar. Vanwege de ramp is de competitie stilgelegd. Na de hervatting loopt hij door tot in de zomer. Aan het toernooi doen naast Japan en Mexico de tien grote voetballanden uit Zuid-Amerika mee.

Michihiro Yasuda speelde nog niet eerder voor het Japanse Nationale elftal, maar wordt wel gevolgd. Nu er alleen spelers uit de Europese competities worden opgeroepen, stijgt de kans dat Yasuda in de selectie wordt opgenomen.

‘Het zou zo maar kunnen dat hij een deel van de voorbereiding mist, als hij geselecteerd zou worden. Voor zover de termijnen zoals voorzien in het FIFA reglement passen (red: dat geldt voor de Copa America), zullen wij hem af moeten staan. Ik heb nog niets van de JFA gehoord.

Michi is de laatste jaren niet geselecteerd, maar hij boekt duidelijk vooruitgang en dan zou selectie een consequentie kunnen zijn’, volgens technisch directeur Ted van Leeuwen.

Supportersvereniging Vitesse / NOS teletekst

Hoofdsponsor: