30 april 2011 In de media

Voorbeschouwing Rutten op PSV-Vitesse

Hoofdcoach Fred Rutten keek vrijdag vooruit naar PSV-Vitesse, één van de twee wedstrijden die PSV nog speelt het huidige eredivisieseizoen.

 “We moeten het maximale uit die twee wedstrijden halen. Wat we dan hebben, zien we dan wel”, aldus Rutten, die zijn team ‘hier en daar een beetje moet repareren’ door een aantal geschorste spelers.

Focus op Vitesse
De focus van Rutten lag vrijdag volledig op Vitesse. “Als er nog een kans is, moet je er voor strijden. Je moet twee wedstrijden winnen, dan heb je in ieder geval Champions League-voorronde. In Heerenveen kan wel eens rare uitslag worden en dan is alles in de laatste wedstrijd weer open, maar het gaat om zondag: Vitesse. Dat is de focus die ik als coach en wij als spelers moeten hebben. We moeten het maximale uit die twee wedstrijden halen. Wat we dan hebben, zien we dan wel.”

Wuytens, Tamata, Toivonen
Rutten heeft tegenstander Vitesse gezien tegen FC Groningen en FC Utrecht. “Dan zie je een elftal dat kan voetballen als ze de bal hebben, er lopen aardig wat talenten in rond. Ze kunnen meerdere speelstijlen hanteren. Zelf ga ik mijn strijdplan niet openbaar maken.” Rutten moet wel een aantal spelers vervangen; de geschorste Erik Pieters, Stanislav Manolev en Jeremain Lens. “Voor linksback hebben we Stijn Wuytens en Abel Tamata. Met Ola Toivonen moet ik nog een slag om de arm houden, we moeten kijken hoe het er zaterdag uitziet.” Toivonen trainde vrijdag weer mee met de groep.

Omzetten in winst
De doelstelling van PSV is helder, weet Rutten. “Drie punten in huis houden. Vitesse komt hierheen om gas te geven, ze hebben nog een punt nodig. Wij zullen alles geven en hebben hopelijk na kwart over vier een goede uitgangspositie. We moeten ons bezighouden met de eerste wedstrijd en dat is Vitesse. Wat er op de andere velden gebeurt, dat zij zo. We moeten onze wedstrijd omzetten in winst.”

Historie datum wedstrijd competitie uitslag

27-10-2010 Vitesse – PSV ERE 0-2
31-01-2010 Vitesse – PSV ERE 0-0
31-10-2009 PSV – Vitesse ERE 1-0
21-03-2009 PSV – Vitesse ERE 2-0
14-12-2008 Vitesse – PSV ERE 1-1
20-04-2008 Vitesse – PSV ERE 0-1
15-09-2007 PSV – Vitesse ERE 1-0
29-04-2007 PSV – Vitesse ERE 5-1

PSV – Vitesse 
Stadion Philips Stadion 
Scheidsrechter Pol Van Boekel
Aanvang 14.30 uur

PSV

Hoofdsponsor: