18 juli 2011 In de media

Vitesse-supporters verdeeld over komst FC Twente

FC Twente speelt de thuiswedstrijd in de voorronde van de Champions League in het Gelredome in Arnhem. Dat heeft de club zondag bekendgemaakt.

Door het bouwongeval eerder deze maand in de Grolsch Veste kan FC Twente het duel niet in het eigen stadion afwerken. Het Roemeense Vaslui is op dinsdag 26 juli de tegenstander. FC Twente had ook kunnen uitwijken naar het stadion van Schalke 04 in Gelsenkirchen, maar koos voor het Gelredome.

Net als stadion GelreDome heette Vitesse de ploeg van FC Twente welkom voor hun Europese ontmoeting met FC Vaslui. Algemeen directeur Paul van der Kraan stelde op de clubsite: "Het is natuurlijk tragisch wat er is voorgevallen in de Grolsch Veste en ook in Arnhem leven we mee na de gebeurtenissen op 7 juli jl. Vitesse heeft voor dit seizoen een prachtige, nieuwe grasmat en hopelijk kunnen wij daarmee een bijdrage leveren aan een positief resultaat van de ploeg uit Enschede. FC Twente is dus van harte welkom!"

FC Twente speelde al eerder een thuiswedstrijd in Gelredome. In 2008 was Arsenal de tegenstander in de voorronde van de Champions League. FC Twente verloor destijds met 0-2.

De Vitesse-fans zijn verdeeld over de komst van de Tukkers naar Arnhem. Een deel heeft begrip voor de situatie van de Twentenaren en de ramp die zich tijdens de bouwwerkzaamheden op 7 juli heeft voltrokken. Een ander deel herinnert zich de toestanden rondom het CL-duel tegen Arsenal in Arnhem nog. Beschadigde stoelen, gesloopte toiletblokken, Twente-stickers en geschreven leuzen in het stadion waarvan sommigen nu nog zichtbaar zijn en het in bezit nemen van de Arnhemse binnenstad door FC Twente-supporters.

Het nog een keer de helpende hand reiken aan aan club in nood is ergens nog te begrijpen, maar GelreDome, Vitesse en de locale overheden hebben ook een duidelijke verplichting om het geheel ordelijk te laten verlopen en de sporen die supporters van de club uit Enschede achterlaten uit te wissen. Na het beschikbaar stellen gedurende de 90 minuten van het CL-duel op 26 juli is het stadion weer van de Vitesse-supporters. Zoals het was, is en blijft: uitsluitend in geel-zwart.

De Supportersvereniging Vitesse heeft GelreDome en Vitesse laten weten dat naar onze overtuiging Jasper van Amstel en Vitesse te makkelijk zijn meegegaan in de beslissing FC Twente gebruik te laten maken van het Vitesse-stadion. De Vitesse-supporters zijn op geen enkele wijze betrokken geweest in het nemen van deze beslissing en er is te simpel omgegaan met de sentimenten van de Vitesse-supporters.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: