20 juli 2011 In de media

Vitesse wederom op de buitenlandse toer

De supporters van Vitesse hebben er even op moeten wachten, maar deze week kan de Arnhemse club toch opnieuw enkele versterkingen presenteren.

Na de komst van Estse doelman Marko Meerits (19) en de Ecuadoriaanse aanvaller Renato Ibarra (20) strikt de ambitieuze club deze week de negentienjarige Braziliaanse tweeling Anderson en Alex Santos da Vitoria. Als beide spelers door de medische keuring komen, tekenen ze een verbintenis voor vier jaar.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is tevreden. ‘Het zijn hele grote talenten, die perfect in het sportieve plaatje passen voor de toekomst. Het zijn veelzijdige backs, waarbij Anderson ook nog als centrumverdediger uit de voeten kan. Doordat het nog jeugdspelers zijn, zijn ze nu heel interessant voor ons. En financieel aantrekkelijk. Als dat soort talenten eenmaal in het eerste elftal van Flamengo speelt, is het onbetaalbaar voor Vitesse.’

Toch blijft het opvallend. Het jeugdige Vitesse had afgelopen seizoen behoefte aan ervaring, iets dat ook door de clubleiding werd erkend. Maar in plaats van versterkingen met de nodige speelminuten, blijven de aankopen deze zomer beperkt tot vier jeugdige krachten, die nog hun sporen moeten verdienen op het hoogste niveau. Daarnaast zijn er met het Braziliaanse tweetal spelers vastgelegd voor posities die al bezet zijn. Zo verlengde Vitesse onlangs nog de contracten met de vleugelverdedigers Michihiro Yasuda (23) en Alexan- der Büttner (22). ‘Maar dat zijn direct ook gelijk de enige opties voor die posities’, weerlegt Van Leeuwen.

De Arnhemmers zijn voorlopig nog niet uitgewinkeld. Vitesse wil de selectie nog op vier posities versterken, waarbij de focus ligt op de positie van linkeraanvaller en een middenvelder. Daarnaast hoopt de club nog een centrale verdediger te contracteren.

VI magazine week 29

Hoofdsponsor: