1 augustus 2011 In de media

Hércules geeft late Velthuizen direct boete en speelt het hard

Hércules is niet van plan zomaar mee te werken aan het plan van Vitesse en Piet Velthuizen. De 24-jarige doelman werd een jaar geleden aangetrokken en tekende toen een contract tot 2012.
Dat Vitesse hem inmiddels medisch gekeurd heeft en bij de club wil houden, betekent niet dat de Spanjaarden daarmee akkoord gaan. Zij hadden Velthuizen maandagmorgen op de training ‘verwacht’.

Hoewel de club heel goed weet dat Velthuizen zich ophoudt in Nederland, speelt Hércules het spel hard. De keeper komt, net als Mohamed Sarr overigens, niet voor in de plannen van de club, maar staat nog wél gewoon op de loonlijst. Velthuizen en Sarr kregen langer vakantie, maar bereikten met de club nog geen akkoord over contractontbinding. Daar moet nog over gesproken worden.

Het tweetal zou sowieso niet met de A-selectie mee mogen trainen, maar individueel de conditie op peil moeten houden. Vitesse zal derhalve nog geduld moeten hebben voor het Velthuizen werkelijk aan zich kan binden. De enkelvoudig international van Oranje is juridisch gezien werknemer van Hércules en moet zich dus conformeren aan hetgeen de club hem opdraagt. Voorlopig heeft de doelman een boete gekregen van de Spaanse vereniging.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: