8 augustus 2011 In de media

Keepersvraagstuk krijgt onverwachte draai

Het Arnhemse keepersvraagstuk heeft gistermiddag in Den Haag een onverwachte draai gekregen. De beoogde derde doelman Marko Meerits uit Estland moest al in de 21e minuut opdraven en kon 69 minuten later met een brede smile op weg naar Estland vertrekken.

Met kunst- en vliegwerk en hier en daar wat capriolen hield de 19-jarige jeugdinternational zijn doel schoon. ADO-Vitesse eindigde niet in het minst dankzij zijn werk in 0-0. „Ik voel me heerlijk”, lachte Meerits na afloop van zijn debuut bij Vitesse en in de Nederlandse competitie.

„Je houdt altijd rekening dat je moet spelen, maar ik kwam er natuurlijk wel koud in. Het was mijn eerste wedstrijd in Nederland en hier gaat het voetbal sneller dan in Estland. Ik moest even wennen, daarna ging het lekker”, vond de doelman die in de zomer van FC Flora Tallinn overkwam.