24 augustus 2011 In de media

Ajax wacht versterkt Vitesse

Een week voor het sluiten van de transfermarkt heeft Vitesse toegeslagen op de transfermarkt.

Waar vorige week Jan-Arie van der Heijden (23) door de Arnhemse club werd overgenomen van Ajax en een contract voor twee seizoenen tekende, verzekerde Vitesse zich maandag van Tomas Kalas en Anthony Annan (foto).

De Tsjechische jeugdinternational Kalas (18) wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea, terwijl Annan (25) op huur-basis overkomt van Schalke 04. Vitesse heeft bovendien een optie tot koop afgedongen op de 44-voudig Ghanese international. De verdedigende middenvelder kwam bij de Duitse club niet in de plannen voor van trainer Ralf Rangnick.

In Arnhem wordt hij als steunpilaar voor het middenveld gezien. ‘Met Anthony hebben we iemand die van grote waarde voor ons kan worden’, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. ‘Hij is een speler die perfect als verdedigende middenvelder in ons systeem past. Niet een speler voor wie mensen naar het stadion komen, maar wel iemand die je mist als hij er niet bij is. We hebben daarbij geen speler in de selectie die op hem lijkt. Er was ook Spaanse interesse voor hem, maar gelukkig gaf hij uiteindelijk de voorkeur aan Vitesse.’

Anthony Annan kwam vóór zijn Duitse periode uit voor de Noorse clubs Rosenborg BK, Stabaek IF en IK Start. Al met al kan trainer John van den Brom vrijdag in het uitduel met Ajax weer over een bredere selectie beschikken. De Braziliaanse tweeling Alex en Anderson, overgekomen van Flamengo, is speelgerechtigd, terwijl ook de Ecuadoriaanse rechtsbuiten Renato Ibarra bijna hersteld is van zijn spierblessure.

‘We gaan nog kijken of er meer nodig is, maar moeten ook oppassen dat we niet teveel halen. De sfeer in de ploeg is uitstekend en dat willen we zo houden. Daarbij spelen de positieve resultaten natuurlijk een belangrijke rol’, aldus Van Leeuwen.

Voetbal International magazine week 34

Hoofdsponsor: