28 september 2012 In de media

“Vitesse moet het waarmaken”

Drie dagen na het bekerverlies tegen Ajax staat de volgende wedstrijd te wachten. In de Eredivisie is Vitesse de tegenstander.
Terugkijkend op het duel tegen Ajax is trainer/coach Jan Wouters realistisch. “Ajax was woensdagavond een klasse beter. Met verzorgd positiespel hebben zij de wedstrijd gemaakt en ook verdiend gewonnen”, zegt Wouters. “Natuurlijk is het een teleurstelling dat je verliest in de beker, maar het is een belangrijke wedstrijd voor de groep geweest. We speelden tegen een tactisch sterk team. Dat maakt de wedstrijd onvergelijkbaar met eerdere duels als bijvoorbeeld tegen Roda JC en NAC Breda. Het is een cliché, maar dit is een goed leermoment voor onze jonge ploeg geweest.”

Herstellen en voorbereiden
De twee dagen tussen de wedstrijden heeft de selectie rustig getraind. “Tussen twee zware wedstrijden zo kort op elkaar moet je niet te veel vragen van het lichaam van een speler. Het credo is herstellen en voorbereiden,” vertelt Wouters. Het affiche tegen Vitesse is gelijk weer een topwedstrijd. De Arnhemmers beleven hun beste seizoenstart in twintig jaar. “Vitesse is erg ambitieus”, weet Wouters. “Zij hebben aangegeven mee te willen spelen om het landskampioenschap. Vitesse zal die ambitie dus iedere wedstrijd moeten waarmaken, want als je kampioen wil worden moet je iedere wedstrijd winnen.”

Wouters verwacht een compact Vitesse dat snel en gevaarlijk kan zijn in de omschakeling. “Met Bony, Havenaar en Ibarra hebben ze spelers die dat kunnen. Met Theo Janssen heeft de ploeg niet alleen een leider in het team, maar ook een speler die een bal klaar kan leggen. Het wordt voor ons oppassen om niet tegen die counter op te lopen”, waarschuwt de Utrechtse trainer.

Blessures
Trainer Jan Wouters kan zaterdagavond geen beroep doen op een zo goed als fitte groep. Alleen Yassin Ayoub (onderbeen) ontbreekt definitief in de wedstrijdselectie. Twijfelgevallen voor het duel zijn Jacob Mulenga en Edouard Duplan. Alexander Gerndt keert terug in de ploeg na twee wedstrijden schorsing die hij kreeg na zijn rode kaart tegen PSV. 

De wedstrijd tegen Vitesse begint zaterdagavond om 19:45 uur in Stadion Galgenwaard.

 

Utrecht / Foto’s SV

Hoofdsponsor: