9 december 2012 In de media

VVV stunt tegen Vitesse

VVV-Venlo heeft in eigen huis voor een enorme stunt gezorgd. De degradatiekanditaat won in Venlo met 3-1 van Vitesse.
Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Fred Rutten in elk geval nog even tweede. PSV, dat een punt minder heeft, speelt zondagmiddag nog tegen FC Twente.

Marco van Ginkel opende in de tiende minuut met een fraai afstandsschot de score. De middenvelder van de Arnhemmers schoot de bal van een meter of twintig in de bovenhoek. Na de 0-1 verzuimde Vitesse via onder meer Wilfried Bony de score verder op te voeren.

De nummer twee van de eredivisie kreeg vlak voor rust de spreekwoordelijke deksel op de neus. Yoki Otsu trok de stand gelijk. De VVV’er kreeg de bal voor de voeten na een redding van doelman Piet Velthuizen: 1-1.

Bryan Linssen schoot tien minuten na rust de 2-1 binnen. Robert Cullen maakte tien minuten voor tijd de sensatie compleet door de 3-1 te maken. Vitesse werd in het tweede bedrijf een aantal keren zeer dreigend, maar met het nodige geluk bleef VVV op de been.

Voor de formatie van Rutten betekende de verliespartij in Limburg de eerste uitnederlaag van het seizoen.