29 november 2014 In de media

Vitesse laat zege glippen

Vitesse heeft zijn duizendste Eredivisiewedstrijd niet in een overwinning omgezet. Het team van Peter Bosz nam zaterdagavond een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Go Ahead, maar het werd toch nog gelijk (2-2).
Vitesse blijft daardoor wachten op zijn eerste competitiezege sinds 18 oktober en schiet dan ook weinig op met een punt. Go Ahead blijft de nummer veertien van de Eredivisie.

De wedstrijden van Vitesse zijn dit seizoen prima kijkspel, maar aan punten wil het de geelzwarten nog wel eens ontbreken. Ook zaterdag was Vitesse weer de dominantie partij en trok het gecontroleerd ten aanval, wat ook een aantal gevaarlijke momenten opleverde. Zo moest doelman Mickey van der Hart handelend ingrijpen op een diagonale knal van Renato Ibarra, smoorde een schot van Davy Pröpper en mocht Go Ahead niet klagen toen Tom van Sichem na elf minuten geen strafschop gaf aan Vitesse.

Bart Vriends tikte Denys Oliynyk aan in het strafschopgebied, maar de arbiter oordeelde dat Oliynyk een schwalbe maakte.Go Ahead beperkte zich tot het spelen van countervoetbal en die tactiek leverde na een kwart wedstrijd een eerste mogelijkheid op. Alex Schalk verscheen na een goede actie van Jules Reimerink voor het doel van Eloy Room, maar schoot wild naast.

Even later hadden de Deventenaren absoluut moeten scoren, toen zij twee enorme kansen in een tijdsbestek van één minuut kregen. Schalk schoot recht op Room, waar hij het leer eigenlijk breed had moeten spelen, en in de rebound stuitte ook Reimerink op de keeper van Vitesse. De thuisploeg begon steeds meer grip te verliezen en het publiek begon harder te fluiten.

Toch kregen ook de Arnhemmers nog voldoende kansen in het restant van de eerste helft. Zo dook Van der Hart een kopbal van Oliynyk uit de hoek, werd een knal van Valeri Qazaishvili van de lijn gehaald en had Pröpper in kansrijke positie te veel tijd nodig. Een standaardsituatie bood uiteindelijk uitkomt, want Vejinovic scoorde na 41 minuten uit een zwabberende vrije trap: 1-0.

In de tweede helft had Vitesse minder moeite om gauw tot scoren te komen, want na vijf minuten werd het 2-0: Abiola Dauda schoot van dichtbij raak, na een mislukte poging van Pröpper. De Nigeriaan maakte zijn eerste goal in de Eredivisie na 384 minuten voetballen.Go Ahead week desondanks niet af van haar strijdwijze en bleef dan ook op de verdediging leunen.

De ploeg van Foeke Booy stichtte echter lange tijd geen gevaar meer en leek zich daarbij neer te moeten leggen bij een nederlaag, maar een kwartier voor tijd werd het toch nog spannend in GelreDome. Schalk profiteerde van nonchalant uitverdedigen van Rochdi Achenteh en hamerde raak: 2-1.

Het klapstuk van de avond was de gelijkmaker van Mawouna Amevor, die zeven minuten voor tijd viel. De invaller kopte geheel vrijstaand een voorzet van Lesley de Sa over Room in het doel: 2-2. Jeffrey Rijsdijk miste nog een superkans op de 2-3.