2 januari 2015 In de media

‘Vitesse troeft Russische topclubs af en verwelkomt Arshak Koryan op training’

Vitesse gaat zich deze maand mogelijk versterken met Arshak Koryan. De negentienjarige aanvaller is vanaf vrijdag (red. vanaf zaterdag) twee weken op proef bij de Arnhemse club, zo meldt hij via zijn account op VKontakte, het Russische Facebook.
Koryan gold als een van de grootste talenten van Lokomotiv Moskou.

Het talent kon het met die club echter niet eens worden over een nieuw contract en is daardoor al een halve maand transfervrij. Koryan had bij Lokomotiv naar eigen zeggen 850 euro per maand kunnen verdienen, maar dat vond hij schijnbaar te weinig. “Ik snap dat de fans denken dat ik vanwege het geld ben weggegaan en dat ik niet van Lokomotiv houd. Ik snap ook dat er mensen zijn die zeggen dat ik niet klaar ben voor de volwassen voetbalwereld. Maar ik wil mij niet negatief uitlaten over Lokomotiv”, schreef hij op VKontakte.

“Mijn moeder werkte als doktersassistent bij een voetbalschool van Lokomotiv en mijn vader had bij de club een baan als administratief medewerker. Ze zijn ontslagen omdat ik geen nieuw contract wilde tekenen. Maar mijn ouders wilden niet dat mijn carrière onder hun situaties zou lijden en hebben de keuze daarom aan mij gelaten. Lokomotiv is de club van mijn thuis en zal ik altijd in mijn hart blijven dragen. Ik bedank voorzitster Olga Smorodskaya dat mijn ouders bij de club mochten werken en ik er heb mogen voetballen”, aldus Koryan.

Bij Lokomotiv was men woest op de in Sochi geboren international van Jong Rusland. “De club heeft veel tijd en moeite in hem gestoken. We hebben zijn ouders aan banen geholpen en ze hadden het prima voor elkaar. Maar hij en zijn zaakwaarnemer hebben klaarblijkelijk besloten dat het leven elders nog beter kan zijn”, foeterde bestuurder Smorodskaya in Izvestia. Sergei Galitsky, voorzitter van de subtopper FC Krasnodar, begreep die onvrede wel. Hij schreef op Twitter: “Lokomotiv investeert in hem en dan neemt hij op zo’n manier afscheid! Zo’n speler zou ik voor geen goud willen hebben!”

Koryan stond ook in de belangstelling van Spartak Moskou en Rubin Kazan, maar lijkt nu dus naar Vitesse te gaan, de club van de Russische eigenaar Aleksandr Chigirinsky. Koryan, die ook op het middenveld uit de voeten kan, was de aanvoerder van het beloftenteam van Lokomotiv en was dit seizoen goed voor dertien doelpunten in veertien wedstrijden. Koryan wist zijn debuut in het eerste elftal van De Stoomlocomotieven echter nooit te maken. Vitesse had vorig seizoen overigens ook al eens een Russisch talent op proef: Aleksei Evseev. Hij wist echter geen vast contract in Arnhem af te dwingen.
 

Voetbalzone / Foto’s FCL

Hoofdsponsor: