28 september 2017 In de media

Plea plaaggeest van Nice voor Vitesse

In de tweede ronde van de groepsfase van de UEFA Europa League heeft Vitesse met 3-0 verloren van OGC Nice. Alassane Plea tikte na ruim een kwartier spelen de openingstreffer binnen. Op slag van rust breidde Allan Saint-Maximin de score uit. In de slotfase van de wedstrijd was Plea opnieuw effectief en bepaalde daarmee de eindstand.
In het zuiden van Frankrijk voerde hoofdtrainer Henk Fraser één wijziging door in zijn elftal ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Ajax. Alexander Büttner, die in de warming-up van de wedstrijd tegen Ajax een blessure opliep, keerde vanavond terug in de basis.

Gesteund door 600 luid zingende, meegereisde supporters begon het team vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Milot Rashica was de eerste Vitessenaar die voor gevaar zorgde. Zijn poging miste echter kracht en belandde in de handen van doelman Yoan Cardinale. Het afstandsschot van Navarone Foor dat niet veel later volgde verdween net naast de palen. Ook Tim Matavz probeerde het van afstand. Opnieuw was keeper Cardinale alert.

Na ruim een kwartier spelen viel de openingstreffer aan Franse zijde. Plea tikte de bal vanuit een corner bij de tweede paal binnen: 1-0. Slechts enkele minuten later was OGC opnieuw dichtbij een treffer. Saint-Melou vuurde een gevaarlijk schot af maar zijn inzet werd geblokt. Keeper Remko Pasveer zorgde er met een goede redding even later voor dat Pierre Lees-Melou de score niet verder uitbreidde.

Een grote kans voor Vitesse volgde. Een knappe voorzet van Rashica ging net aan het hoofd van Matavz voorbij, waarna Linssen zijn poging op de doellijn gekeerd zag worden. Op slag van rust was OGC Nice wel effectief. Saint-Maximin schakelde razendsnel om en schoot de bal in de lange hoek raak: 2-0.

De tweede helft kende een bijzondere start toen opeens de stadionverlichting uitviel. Nadat het spel ongeveer een kwartier had stilgelegen begonnen de lampen weer te branden en hervatte de scheidsrechter de wedstrijd. Via een vrije trap van Thomas Bruns waren de Arnhemmers dichtbij een treffer. Zijn schot draaide bijna de kruising in maar spatte op het aluminium uiteen.

Ondanks dat de ploeg van Henk Fraser bleef knokken, bleven echte kansen uit. OGC Nice creëerde wel een grote kans en benutte deze direct. Plea schreef zijn tweede treffer van de avond op zijn naam en besliste daarmee de eindstand: 3-0.

Vitesse speelt zondag in de zevende speelronde van de Eredivisie tegen FC Utrecht. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in GelreDome.