April 2002

Pino2001 winnaar Vitesse Toto 2001-2002

Met nog één wedstrijd te spelen is Pino2001 dé winnaar geworden van de Vitesse.org Forum Totocompetitie 2001-2002. Dat met veel plezier wordt gespeeld door 83 deelnemers.

Pino 2001 is met 59 punten onbereikbaar geworden voor zijn naaste belager De GeelZwarte, die op vijf punten staat. Derde staat Flappie de flapdrol, maar hij voelt de hete adem van nog drie poolers in zijn nek, die ieder twee puntjes achter hem staan.

30-04-02

Evgeniy Lewtsjenko keert terug in selectie van Vitesse

Evgeniy Lewtsjenko keert deze zomer terug in de hoofdselectie van Vitesse. De aanvoerder van het tweede elftal heeft indruk gemaakt op Mike Snoei, die morgen als nieuwe hoofdtrainer zal worden gepresenteerd door de Arnhemse club.

Lewtsjenko komt sinds de zomer van 2000 uit voor het tweede team van Vitesse. Sindsdien is Mike Snoei trainer van het reserveteam.

“Ik kan heel goed met hem opschieten, zowel op als buiten het veld”, zegt Lewtsjenko over de samenwerking tussen speler en coach. Hij ziet het nog steeds in mij zitten.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 30-04-02

Zeker 600 supporters naar finale Vitesse 2

Zeker zeshonderd supporters van Vitesse zullen donderdagavond de bekerfinale voor reserveteams bijwonen. Vitesse neemt het in Oss op tegen Willem II.

Vanaf Gelredome zullen twee supportersbussen rijden naar het stadion van top Oss. Kaarten voor de buscombi zijn niet meer verkrijgbaar. Wel zijn bij de afdeling Ticketing in Gelredome tot en met donderdag toegangskaarten verkrijgbaar. De prijs is twee euro. Gistermiddag had Vitesse in totaal ongeveer zeshonderd kaarten verkocht. Aan het stadion in Oss worden donderdag geen kaarten verkocht.

Bron: de Gelderlander 30-04-02

Jong Vitesse mist twee spelers in finale

Jong Vitesse moet het donderdagavond in de bekerfinale tegen Willem II doen zonder de geschorste aanvoerder Evgeniy Lewtsjenko en Richard Terpstra.

Beide spelers liepen onderweg naar de finale twee gele kaarten op. Trainer Mike Snoei zal ook geen beroep doen op Orlando Trustfull omdat hij vindt dat de jonge spelersgroep het karwei moet zien te klaren zonder de oud-international, die aan het einde van dit seizoen bij Vitesse vertrekt. Jong Vitesse plaatst zich bij winst in Oss voor het KNVB-bekertoernooi van volgend seizoen. Het duel begint om 1930 uur

Bron: de Gelderlander 30-04-02

Stevanovic wil bij Vitesse blijven

Dejan Stevanovic sprak zondag de wens uit om ook volgend jaar in Arnhem feest te vieren. “Ik denk dat ik bij Vitesse blijf”, liet de Joegoslaaf weten. Stevanovic gaf wel toe met Inter Milaan in gesprek te zijn. “Ik heb gesproken met Inter. Mijn manager werkt aan de zaak. Maar ik wil blijven.

Stevanovic: “Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik wil in Nederland blijven.” Als de Joegoslaaf nog twee jaar in Nederland speelt, kan hij een Nederlands paspoort krijgen en zich na zijn loopbaan in Nederland vestigen.

Bron: TT TVG 29-04-02

Jong Vitesse-Jong Twente in teken van afscheid Orlando Trustfull

Met sterk wisselvallende weersomstandigheden kampend, werd het opgekomen publiek niet echt verwend door de gladiatoren, in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2001-2002. Twee ploegen waarvoor niets meer op het spel stond, behalve een dagzege, probeerden vrijuit te spelen maar slaagden daar maar matig in.

Juist voor een speler die afscheid nam zaterdagmiddag, Orlando Trustfull, had een beter slot verdiend geweest. Deze rasprof, de laatste jaren nogal ongelukkig in het nieuws qua blessure leed, was ondanks het geringe aantal wedstrijden “de leeraar” voor deze jonge Vitesse ploeg.

lees verder...

Bron: Vitesse Jeugd site 

Schikking Ajax na ongeregeldheden in Arnhem

De aanklager van de KNVB heeft een schikkingsvoorstel aan Ajax gedaan waarin de club bij hun eerste uitduel in de competitie van 2002/2003 geen aanhang mee mag nemen.

Ajax wordt verantwoordelijk gehouden voor de ongeregeldheden rond het duel in Arnhem met Vitesse. De club heeft tot en met 3 mei om op het schikkingsvoorstel te reageren.

Bron: TT NOS 29-04-02

Mike Snoei volgt Sturing op als coach bij Vitesse

Vitesse presenteert woensdag Mike Snoei als opvolger van hoofdtrainer Edward Sturing. De spelersraad werd eind vorige week al op de hoogte gesteld. Vandaag krijgt de rest van de selectie het nieuws definitief te horen, twee dagen later volgt een officiële presentatie.

Snoei krijgt in eerste instantie een contract voor twee jaar. Hij zal volgend seizoen worden bijgestaan door assistent-trainer Theo Bos. Bos bekleedt die functie nu ook onder Edward Sturing, die volgend seizoen verder gaat als hoofd opleidingen.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 29-04-02

Vitesse viert uitbundig feest

Alleen het dak was gistermiddag dicht in Gelredome. Verder stond het laatste thuisduel van Vitesse tegen Willem II (4-2) in het teken van open huis, open doekjes en openlijk eerbetoon aan de trainers. Een stijlvol afscheid van het eigen publiek, was de grote wens van trainer Edward Sturing bij zijn voorlaatste klusje, zijn laatste in het eigen stadion Gelredome.

Hij werd op zijn wenken bediend. De spelers maakten er een knotsgekke vertoning van, vermaakten het publiek met doelpunten en voetbal van het soort ‘open huis’.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 29-04-02

Sikora gaat weg bij Vitesse, Van der Schaaf wikt nog

Hoe verder in het seizoen, hoe nader het vertrek van een aantal zwaargewichten bij Vitesse. Nu heeft Feyenoord zich weer gemeld voor Victor Sikora en Remco van der Schaaf. De een gaat weg, de ander wacht.

Voor Victor Sikora is het niet meer de vraag óf hij weg gaat, maar naar welke club. Ajax heeft zich gemeld, Feyenoord ook, voor de tweede keer zelfs.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 29-04-02

Feestend Vitesse half uit de kleren

Vitesse vierde op de Korenmarkt het behalen van Europees voetbal. Een vluggertje met Emile Hartkamp, burgemeester Krikke en een ‘strippende’ en feestende selectie: ‘Wie niet springt die is voor NEC.’

Als burgemeester Pauline Krikke het podium op komt en wat wil zeggen, krijgt ze meteen hossende Vitessespelers in haar nek. Het kan best zijn dat ze doorgaat met praten, maar het ontgaat de pakweg drieënhalfduizend geel-zwarte fans in het geheel.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 29-04-02

Vitesse: minder fans maar niet ontevreden

Vitesse heeft dit seizoen in Gelredome gemiddeld voor ongeveer 25.000 mensen gevoetbald. In totaal passeerden volgens de opgave van de club 424.700 mensen de poorten van Gelredome. Voor het eerst in zeven jaar loopt daarmee het gemiddelde aantal fans terug. Vorig seizoen kwamen er gemiddeld bijna 26.000 mensen kijken.

Dat officieuze aantal is volgens woordvoerder overigens iets te hoog. “We hebben minder toeschouwers getrokken, maar meer seizoenkaarten verkocht. We zijn niet ontevreden”, aldus Huizinga. De best bezochte wedstrijd was Vitesse-Ajax met 28.000 mensen. Het stadion was daarmee uitverkocht. De minst bezochte wedstrijd was Vitesse-Sparta met slechts 23.500 bezoekers. Na de winterstop was het gemiddelde 25.700, ervoor ruim 24.000. In het seizoen 1999/2000 trok Vitesse ook gemiddeld 25.000 fans per wedstrijd.

Bron: de Gelderlander 29-04-02

‘Kleintjes’ met grote gevolgen voor Vitesse

Vitesse is na de 4-2 winst op Willem II als enige ploeg in Nederland dit seizoen op eigen veld ongeslagen gebleven. Toch is het verschil tussen UEFA Cupvoetbal en minimaal voorronde Champions League statistisch gezien te wijten aan de magere prestaties thuis tegen de ‘kleintjes’.

In Gelredome won Vitesse elf van de zeventien duels, zes keer werd het gelijk, 39 punten is de thuiswinst van dit seizoen. Pijnlijk gezien de ranglijst is vooral het puntenverlies tegen het gedegradeerde Fortuna Sittard, het tot de nacompetitie veroordeelde Sparta en nacompetitie-kandidaat FC Den Bosch. Die drie onderdeurtjes van de eredivisie hielden Vitesse op 1-1, waardoor liefst zes punten verloren gingen. Het verschil met de derde plaats van Feyenoord, die recht geeft op een voorronde van de Champions League, is slechts drie punten. Nummer twee PSV heeft er slechts zeven meer.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werden gisteren tegen Willem II (4-2) nog wel twee records geboekt. Voor het eerst scoorde de Arnhemse ploeg vier keer in één wedstrijd en voor het eerst kreeg de ploeg in het eigen Gelredome meer dan één goal tegen. Al gebeurde dat niet bij één doelman. Dragoslav Jevric en invaller Jimmy van Fessem visten beide een keer.

Vitesse won thuis zeven keer met slechts één treffer verschil en vijf keer met twee. Alleen tegen PSV en Heerenveen werd er helemaal niet gescoord in Arnhem. Het doelsaldo in zeventien thuisduels is 25-10. De eerste treffer werd gescoord door Riga Mustapha tegen AZ (1-0), de laatste gistermiddag door Matthew Amoah (4-2), die zich daarmee met nog een duel voor de boeg tot topscorer promoveerde met vijf treffers. Het was overigens zijn eerste treffer in Gelredome, de andere vier scoorde de opgebloeide Ghanees op vreemde bodem.

Bron: de Gelderlander 29-04-02

Sturing bezorgt opvolger Snoei zware erfenis

Vitesse onthult deze week het (publieke) geheim en stelt Mike Snoei voor als hoofdtrainer voor twee jaar. Edward Sturing, tijdelijk opvolger van Ronald Koeman, is op de hoogte en heeft geen spijt van zijn keuze in de winterstop. ,,Ik heb zelf aangegeven na dit seizoen graag als hoofd opleiding te willen doorgaan. Ik zie het als investering in mezelf om straks een betere hoofdtrainer te zijn.” Sturing handhaafde gisteren met Vitesse de ongeslagen status in 2002 met een 4-2 zege tegen Willem II.

lees verder...

Bron: de Telegraaf 29-04-02

Vitesse gehuldigd op de korenmarkt

Vitesse is vanmiddag op de Korenmarkt gehuldigd voor het behalen van Europees voetbal. De gehele selectie van het scheidend duo Edward Sturing en Theo Bos kreeg een grandioos onthaal op het podium op de Korenmarkt.

Voor een grandioze en sfeervolle menigte werden de spelers een voor een gepresenteerd door Arnhems volkszanger Emiel Hartkamp. Die voorafgaand het nummer Geel en Zwart ten gehore bracht.

28-04-02

Vitesse wint van Willem II met 4-2

Op eigen veld is Vitesse dit seizoen ongeslagen gebleven. Zondag eindigde het laatste thuisduel, tegen Willem II, in een overwinning (4-2). Niet eerder dit seizoen scoorden de Arnhemmers in één wedstrijd zo vaak. Elf keer won Vitesse in het Gelredome, zes keer was er een gelijkspel.

Hoewel Vitesse formeel nog derde kon worden, en zich dus kon plaatsen voor de kwalificatieronde van de Champions League, stond er zondag tegen Willem II niet zo gek veel meer op het spel. Aangezien de Tilburgers al sinds maanden weinig meer te winnen of te verliezen hebben, ontstond een vrijblijvend duel. Niet zo goed, maar wel vermakelijk.

Vitesse won het doelpuntenfestijn, omdat Willem II achterin opnieuw kwetsbaar bleek. Voetballend en qua kansen was er sprake van balans, vond de vertrekkende Willem II-trainer Hans Westerhof. “Maar wij moeten wel erg vaak scoren om te winnen. We geven de doelpunten veel te makkelijk weg.” Ook ging bij drie treffers de onervaren doelman Christophe Martin, vervanger van Geert de Vlieger, niet vrijuit.

Willem II kwam op voorsprong door een van richting veranderde vrije trap van Youssef Mariana. Didier Martel maakte voor Vitesse gelijk en door Mahamadou Diarra en de sterke Dejan Stefanovic namen de Arnhemmers ruim de leiding. Diarra miste de zoveelste Vitesse-strafschop van dit seizoen en in de 78ste minuut kwam Willem II via Tarik Sektioui terug tot 3-2. Matthew Amoah bepaalde vier minuten later de eindstand op 4-2. Vorige week bleek al dat de goede prestaties in eigen huis Vitesse naar Europees voetbal hadden geleid. Vitesse eindigt dit seizoen als vierde of vijfde. Dat is beter dan vorig jaar, toen na een turbulent seizoen Europees voetbal aan de neus van Vitesse voorbij ging. Hulde was er zondag voor het trainersduo Edward Sturing / Theo Bos. Onder hen bleef de club na de winterstop zonder nederlaag.

Eind vorig jaar vertrok Ronald Koeman naar Ajax. Na een aanvankelijk moeizaam begin was er vervolgens onder Sturing nog meer succes dan onder zijn voorganger. Sturing zette enkele veranderingen door. De belangrijkste was dat hij overstapte van een systeem met drie spitsen naar een met twee. Bovendien koos hij een andere doelman, Dragoslav Jevric in plaats van Jim van Fessem. De laatste mocht in de slotfase tegen Willem II, zijn oude club, nog even meedoen.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol (52. Gert Claessens), Dejan Stefanovi, Stefan Nanu, Nicky Hofs (46. Emile Mbamba), Mahamadou Diarra, Michel Kreek, Didier Martel, Matthew Amoah, Victor Sikora

Willem II:
Christophe Martin, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Chris Janssens (78. Hendrik van Beelen), Youssef Mariana, Denny Landzaat, Danny Mathijssen, Tom Caluwé, Tarik Sektioui, Mariano Bombarda, Dmitri Shoukov (85. Wout van Steenveldt)

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: 25.250

Kaarten:
Geel: Cornelisse, Stefanovic (Vitesse), Sektioui, Janssen, Caluwé (Willem II)

Bijzonderheid:
Diarra mist een strafschop

Scoreverloop:
0-1 Mariana (11.)
1-1 Martel (13.)
2-1 Diarra (30.)
3-1 Stefanovic (56.)
3-2 Sektioui (78.)
4-2 Amoah (82.)

Bron: Voetbalkrant.nl 28-04-02

Sfeercommissie al vroeg uit de veren

De sfeercommissie van de supportersvereniging was vanochtend om 08.00 uur al bezig om alles klaar te zetten voor de wedstrijd van vanmiddag. Hier volgt een kleine sfeerinpressie van de opbouw. De verrassing vanmiddag zal een groot bengaals vuurwerk zijn dat zal worden afgestoken over de gehele breedte van zuidtribune.

28-04-02

Vitesse wint van Willem II met 4-2

Op eigen veld is Vitesse dit seizoen ongeslagen gebleven. Zondag eindigde het laatste thuisduel, tegen Willem II, in een overwinning (4-2). Niet eerder dit seizoen scoorden de Arnhemmers in één wedstrijd zo vaak. Elf keer won Vitesse in het Gelredome, zes keer was er een gelijkspel.

Hoewel Vitesse formeel nog derde kon worden, en zich dus kon plaatsen voor de kwalificatieronde van de Champions League, stond er zondag tegen Willem II niet zo gek veel meer op het spel. Aangezien de Tilburgers al sinds maanden weinig meer te winnen of te verliezen hebben, ontstond een vrijblijvend duel. Niet zo goed, maar wel vermakelijk.

Vitesse won het doelpuntenfestijn, omdat Willem II achterin opnieuw kwetsbaar bleek. Voetballend en qua kansen was er sprake van balans, vond de vertrekkende Willem II-trainer Hans Westerhof. “Maar wij moeten wel erg vaak scoren om te winnen. We geven de doelpunten veel te makkelijk weg.” Ook ging bij drie treffers de onervaren doelman Christophe Martin, vervanger van Geert de Vlieger, niet vrijuit.

Willem II kwam op voorsprong door een van richting veranderde vrije trap van Youssef Mariana. Didier Martel maakte voor Vitesse gelijk en door Mahamadou Diarra en de sterke Dejan Stefanovic namen de Arnhemmers ruim de leiding. Diarra miste de zoveelste Vitesse-strafschop van dit seizoen en in de 78ste minuut kwam Willem II via Tarik Sektioui terug tot 3-2. Matthew Amoah bepaalde vier minuten later de eindstand op 4-2. Vorige week bleek al dat de goede prestaties in eigen huis Vitesse naar Europees voetbal hadden geleid. Vitesse eindigt dit seizoen als vierde of vijfde. Dat is beter dan vorig jaar, toen na een turbulent seizoen Europees voetbal aan de neus van Vitesse voorbij ging. Hulde was er zondag voor het trainersduo Edward Sturing / Theo Bos. Onder hen bleef de club na de winterstop zonder nederlaag.

Eind vorig jaar vertrok Ronald Koeman naar Ajax. Na een aanvankelijk moeizaam begin was er vervolgens onder Sturing nog meer succes dan onder zijn voorganger. Sturing zette enkele veranderingen door. De belangrijkste was dat hij overstapte van een systeem met drie spitsen naar een met twee. Bovendien koos hij een andere doelman, Dragoslav Jevric in plaats van Jim van Fessem. De laatste mocht in de slotfase tegen Willem II, zijn oude club, nog even meedoen.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol (52. Gert Claessens), Dejan Stefanovi, Stefan Nanu, Nicky Hofs (46. Emile Mbamba), Mahamadou Diarra, Michel Kreek, Didier Martel, Matthew Amoah, Victor Sikora

Willem II:
Christophe Martin, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Chris Janssens (78. Hendrik van Beelen), Youssef Mariana, Denny Landzaat, Danny Mathijssen, Tom Caluwé, Tarik Sektioui, Mariano Bombarda, Dmitri Shoukov (85. Wout van Steenveldt)

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: 25.250

Kaarten:
Geel: Cornelisse, Stefanovic (Vitesse), Sektioui, Janssen, Caluwé (Willem II)

Bijzonderheid:
Diarra mist een strafschop

Scoreverloop:
0-1 Mariana (11.)
1-1 Martel (13.)
2-1 Diarra (30.)
3-1 Stefanovic (56.)
3-2 Sektioui (78.)
4-2 Amoah (82.)

Bron: Voetbalkrant.nl 28-04-02

Sturing rekent op stijlvol slot Vitesse in Gelredome

Edward Sturing rekent zondagmiddag (13.00 uur) op een stijlvol laatste optreden in Gelredome. Met stijlvol bedoelt hij niet alleen het spel van zijn pupillen, maar ook het gedrag van de fans.

“Wij willen na afloop van de wedstrijd graag een ereronde maken om de mensen te bedanken voor hun steun dit seizoen. Dan moet het niet zo zijn dat een deel van de supporters het veld opgaat, dan zijn we zo weer binnen”, sprak de coach dreigende taal. “ Die mensen verpesten het dan voor de anderen, want wij willen graag iedereen bedanken.”

Hoewel de wedstrijd tegen Willen II voor een groot deel in het teken staat van het afscheid voor het thuisfront en feest om het behalen van Europees voetbal, voelt de trainer niets voor een zomeravondwedstrijdje. “Als je een prijs hebt gepakt, kunnen er twee dingen gebeuren. Of je laat het helemaal zitten en gooit er een beetje met de pet naar of er treedt een ontspanning op, maar je blijft scherp trainen.”

Tot zijn voldoening zag hij het laatste gebeuren. “Er is de hele week heel scherp getraind. Met veel plezier, en natuurlijk merk je dat er een bepaalde spanning van de groep is afgevallen. Maar ook dat ze deze laatste wedstrijd voor eigen publiek wat willen laten zien. Dat hoop ik als trainer natuurlijk ook.”

Voor Sturing nadert nu ook het einde van zijn interim-periode als hoofdcoach en baas van Theo Bos (´Hij is mijn klankbord, we discussiëren veel, maar we zitten vaak op één lijn’). “Er komt nog een uitwedstrijd aan, maar het is inderdaad een soort afscheid voor eigen publiek. Al blijf ik natuurlijk wel bij Vitesse.“

“Het enige verschil is dat ik voor het eerst na vijftien jaar bij het eerste elftal vertrek. Dat betekent dus dat ik niet meer op de elftalfoto kom, maar dat is geen ramp. Er hangen al zo veel foto’s met mijn gezicht erop, dat het ook wel eens tijd wordt voor iemand anders” , grapte de coach.

Het succes onder Sturing en Bos is misschien wel voor een groot deel het succes van de eenvoud. “Ik ben niet iemand die snel gaat wisselen als een speler een keer minder speelt. Onze kracht na de winterstop is het vertrouwen. Als ik iemand wissel, betekent dat niet dat hij mijn vertrouwen verliest.”

Zo wisselde Sturing zaterdagavond bij Sparta Didier Martel, die matig speelde. “Daarom vervang ik hem, maar hij speelt zondag weer gewoon. Spelers hebben vertrouwen nodig en dat moet je als trainer geven. Ik heb onder Bert Jacobs gewerkt, die speelde altijd met dezelfde elf. Als er iemand niet was, kwam Roberto Straal erin. Als linksbuiten, als linksback of bij wijze van spreken als keeper, altijd was Straal twaalfde man”, herinnert Sturing zich wijze lessen van zijn oude, helaas overleden, trainer Jacobs.

Moeilijk is het dan wel om de andere spelers tevreden te houden. “Dat zou een probleem kunnen zijn, maar dat heb ik niet gezien. Als wij scoren, is iedereen blij, van de eerste elf tot en met de 25ste man, dat is onze kracht.”

Sturing zag tot zijn genoegen ook het vertrouwen in hem als nieuwe coach toenemen. “Dat heeft met twee dingen te maken. Je moet geen flauwekul verkopen, want daar prikken spelers zo doorheen, en je moet resultaat halen. Zonder resultaat komen de twijfels vanzelf”, weet Sturing, die voor deze zondag twijfels heeft over Remco van der Schaaf.

De middenvelder heeft nog steeds last van een spier aan de achterkant van het bovenbeen (hamstring). Bob Peeters, Theo Janssen, Mamadou Zongo en Louis Laros komen niet in actie. Als Van der Schaaf ontbreekt, is Nick Hofs kandidaat voor een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu; Van der Schaaf (of Hofs), Diarra, Kreek, Martel; Sikora, Amoah.

De Gelderlander 27-04-02

Feyenoord wil spelers Vitesse

Feyenoord heeft zich bij monde van technisch directeur Rob Baan officieel bij Vitesse gemeld om een dubbeltransfer van Jong Oranje-international Remco van der Schaaf en Nederlands elftal-speler Victor Sikora te bespreken.

De Rotterdammers zullen voor de verdedigende middenvelder en de vleugelspits diep in de buidel moeten tasten. De Arnhemse club vraagt meer dan 10 miljoen euro (ruim 22 miljoen gulden) voor het duo.

Of Feyenoord bereid is zoveel op tafel te leggen voor de twee beste spelers van Vitesse is de vraag. Van der Schaaf is in het bezit van een contract dat volgend jaar afloopt. Tegen die tijd is hij transfervrij. Vitesse heeft voor Van der Schaaf afgelopen maand al een bod ontvangen van PSV. Omdat Vitesse dat bod heeft afgewezen maakt Feyenoord een goede kans Van der Schaaf voor de neus van PSV weg te kapen.

Victor Sikora is een andere belangrijke kandidaat om het elftal van Feyenoord te versterken. Net als Van der Schaaf heeft hij als voordeel dat hij een van de grote talenten in de kern van de KNVB-selecties is en wordt beschouwd als een toekomstige topper voor Oranje. Met te veel buitenlandse internationals, zo heeft men in Rotterdam-Zuid ervaren, komt de club bij interlandwedstrijden ernstig in de problemen.

Sikora ligt nog vast tot de zomer van 2005 en weet dat Ajax zich al enkele weken geleden heeft gemeld bij Vitesse. Voor Feyenoord is ook Anthony Lurling nog een serieuze kandidaat. Dat Feyenoord zich nu op de transfermarkt roert, heeft vanzelfsprekend te maken met de versterkte financiële positie van de club. Het Europa Cup-seizoen levert straks bijna 14 miljoen euro op en aan het eind van dit seizoen zal Brett Emerton voor een vergelijkbaar bedrag waarschijnlijk naar een Britse topclub verhuizen.

De Gelderlander 27-04-02

Kaartverkoop Willem II

Vitesse – Willem II (28 april, 13.00 uur) Seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen vanaf dinsdag 23 april t/m zaterdag 27 april bij TicketBox en zondag 28 april vanaf 11.00 uur bij de kassa’s op Gelredome 1 kaart per seizoenkaart bijkopen. Het stadion is zondag om 11.00 uur geopend!

Vitesseworld 26-04-02

Schoolvoetbalfinale

Voorafgaand aan het duel tussen Vitesse en Willem II, zondag 28 april om 13.00 uur, wordt de Arnhemse schoolvoetbalfinale gespeeld. Het stadion is zondag al om 11.00 uur geopend, waarna begonnen wordt met de meisjesfinale. De twee finalisten zijn De Troubadour en De Pieter Breughelschool. De jongensfinale gaat tussen de De Witte School en de Pieter de Jongschool. Er wordt tweemaal tien minuten gevoetbald.

Vitesseworld 26-04-02

Twijfels over licentie Vitesse brengen plaats UEFA Cup in gevaar

Het is niet ondenkbaar dat Nederland een UEFA Cup-plaats moet inleveren als Vitesse volgend seizoen geen licentie krijgt. Volgens een woordvoerster van de KNVB bestaat er geen reglement bij de Europese voetbalbond dat in die kwestie voorziet. Vitesse plaatste zich zaterdagavond voor de UEFA Cup, maar verkeert nog steeds in grote financiële problemen. Wanneer de club als gevolg daarvan geen licentie krijgt, mag er volgend jaar geen betaald voetbal in Arnhem worden gespeeld.

In dat geval is de consequentie duidelijk. Clubs die niet deelnemen aan de profcompetitie van een nationale bond, komen niet in aanmerking voor een Europees toernooi. Grote vraag is of, en zo ja tot wanneer, Nederland alsnog een andere deelnemer, bijvoorbeeld nummer zes NAC, mag inschrijven.

Bij de KNVB wordt het vraagstuk ‘voorbarig’ en ‘erg hypothetisch’ gevonden. Wel erkent de bond niet te weten of er op een laat tijdstip nog een andere club mag worden ingeschreven. “Er is geen reglement bij de UEFA dat daarin voorziet”, zo laat een woordvoerster van de voetbalbond desgevraagd weten. Volgens haar wil dat niet zeggen dat de KNVB het erop aan laat komen. “Als wij verwachten dat zich een probleem aandient, zullen wij tijdig met de UEFA in overleg treden.”

Na afloop van de competitie en het bekertoernooi schrijft de KNVB de Nederlandse deelnemers aan de verschillende Europese toernooien in bij de UEFA. Op dat moment is het zeer waarschijnlijk nog onduidelijk of Vitesse in aanmerking komt voor een licentie. De licentiecommissie kondigde aan de regels strenger na te leven, waardoor een groot aantal clubs (waaronder Vitesse) problemen heeft de begroting voor volgend seizoen rond te krijgen. De Arnhemse club moet de komende maanden een flinke inkomstenstroom (nieuwe hoofdsponsor, transfergelden) genereren om een voor de licentiecommissie acceptabele begroting te kunnen overleggen.

Bij de KNVB maakt niemand zich nog echt druk om de kans dat Nederland een UEFA Cupplaats inlevert. “Wij schrijven de clubs zelf in. Tot het moment dat wij de namen doorgeven aan de UEFA is het zeker mogelijk een andere kandidaat in te schrijven. Als wij denken dat het kantje boord wordt, zullen we dat tijdig met de UEFA overleggen”, aldus de woordvoerster.

De Gelderlander 25-04-02

Inter stap verder met Stefanovic

De belangstelling van Internazionale in Dejan Stefanovic wordt steeds concreter. Ranko Stojic, de zaakwaarnemer van de verdediger van Vitesse, heeft in Milaan gesproken met een delegatie van de Italiaanse topclub. Inter is de niet de enige club die aast op de 27-jarige international van Joegoslavië. Ook Ajax, PSV en het Franse Paris Saint-Germain hebben zich gemeld bij Stojic.

Stefanovic heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot beste mandekker in de eredivisie. Ajax-trainer Ronald Koeman ziet in Stefanovic de vervanger van Cristian Chivu, indien de Roemeen deze zomer uit Amsterdam vertrekt. Bij PSV zou Stefanovic centrumverdediger Kevin Hofland moeten opvolgen. Hofland moet de clubleiding voor 1 mei laten weten of hij uit Eindhoven vertrekt. Door het gebrek aan concrete belangstelling gaat PSV ervan uit dat de international gewoon zal blijven.

“Het is een kwestie van afwachten”, zegt Stefanovic, die bij Vitesse tot medio 2004 onder contract staat. “Ik weet dat Inter, PSG, Ajax en PSV zich gemeld hebben bij mijn zaakwaarnemer. Het is nu eerst een zaak tussen de clubs. Meer valt er nu niet over te zeggen.”

De Joegoslaaf redeneert zoals hij voetbalt: zakelijk en professioneel. Stefanovic blijft het liefst in Nederland, omdat hij en zijn gezinsleden over twee jaar het Nederlandse paspoort krijgen. Maar de kopsterke mandekker weet ook dat hij geen nee kan zeggen, indien hij naar een grote club kan en Vitesse het geld van een grote transfer kan incasseren.

De Gelderlander 25-04-02

Het succes van Vitesse heet Jan Streuer

“Eerlijk gezegd denk ik dat we met dit materiaal Europees voetbal moeten kunnen halen.” Jan Streuer was bloedserieus toen hij tijdens de afgelopen winterstop de kansen van Vitesse berekende. Ondanks het vertrek van trainer Ronald Koeman naar Ajax, de jarenlange ellende en de daaropvolgende miljoenenschuld rond de voormalige voorzitter Karel Aalbers en hoofdsponsor Nuon, schetste de technisch manager het beeld van een mooie toekomst.

Zelfs in de donkerste dagen van de afgelopen twee jaar sprak Streuer over Europees voetbal. Wie niet beter wist verwachtte een neerwaartse spiraal, maar in die moeilijke periode eindigde Vitesse nooit lager dan de zesde plaats. Streuer bouwde de toekomst van Vitesse op rust, stabiliteit en vertrouwen. Spelers mochten falen, de trainer kon fouten maken, zonder dat het gevolgen had. In die sfeer konden spelers zoals Theo Janssen, Remco van der Schaaf, Ruud Knol, Victor Sikora, Matthew Amoah, Emile Mbamba, Mahamadou Diarra, Mamadou Zongo, Jhon van Beukering en Nicky Hofs zich ontwikkelen tot volwaardige eredivisievoetballers. Voor Sikora (Ajax en Feyenoord), Van der Schaaf (PSV) en Diarra (buitenlandse clubs en Ajax) bestaat inmiddels serieuze belangstelling.

Ongetwijfeld zal Vitesse een van deze spelers verkopen. De club moet wel. Onlangs leende de gemeente Arnhem Vitesse 5,4 miljoen euro tegen tien procent rente. Daarmee was de club gered van een faillissement. In het elftal van Vitesse wordt een flink gat gebrand, maar ook volgend jaar zal de club voor Europees voetbal gaan. Vertrekt Sikora, dan gelooft Streuer in Amoah, Mbamba, Van Beukering en Bob Peeters. Zo is het altijd geweest. Succes begint bij de spelers. Van een matige voetballer maak je geen topper, dus zorgde Streuer altijd voor goede voetballers. En als goede voetballers op de juiste wijze worden begeleid, kunnen ze wél uitgroeien tot topvoetballers wist Streuer uit ervaring. Zo vertrokken Roy Makaay en Ferdi Vierklau naar Tenerife en Phillip Cocu naar PSV terwijl Liverpool doelman Sander Westerveld contracteerde.

Het succes van Vitesse kent meer vaders, zoals hoofd opleiding Joop Brand en de technische staf met voormalige profs zoals Mike Snoei, Theo Bos, Edward Sturing en Abe Knoop. In de loop der tijd kende dat kader weinig verloop. ´Liefhebbers’ noemt Streuer zijn trainers en dus was het logisch dat Vitesse voor de opvolging van Edward Sturing in eigen keuken keek. Mike Snoei lijkt de voornaamste en meest logische kandidaat. De protégé van Streuer begeleidde de laatste jaren jongens zoals Theo Janssen, Ruud Knol en Nicky Hofs tijden hun laatste stappen richting A-selectie Binnen twee weken maakt Vitesse de naam van de nieuwe trainer definitief bekend.

Volgend jaar mag de nieuwe coach (Snoei?) met Vitesse Europa in. Een ongekend succes, waarvoor de basis werd gelegd in 1991. Toen trad Jan Streuer, voormalig prof van FC Twente, FC Groningen, MVV, FC Utrecht en RC Harelbeke in dienst van Vitesse als hoofd scouting.

VI 24-04-02

Bob Peeters hervat looptraining

Bob Peeters heeft de looptraining hervat en is wellicht toch beschikbaar voor het WK (in Japan en Zuid-Korea. De aanvaller van Vitesse onderging begin maart een voetoperatie. De 28-jarige Belg kwam dit seizoen nog niet verder dan zestien competitiewedstrijden en scoorde daarin slechts twee keer.

VI 24-04-02

KNVB-expert Gerard Bouwer en de licentieproblemen
´Als de zon schijnt, zoekt niemand een paraplu’

De financiële malaise brengt het Nederlandse voetbal op de rand van de afgrond. VI beschrijft in deze serie de laatste ontwikkelingen en laat betrokkenen hun mening geven over het probleem. In de derde aflevering Gerard Bouwer (60), sinds jaar en dag namens de KNVB het financiële geweten in het betaalde voetbal.

Zes jaar geleden zei u: “Het betaalde voetbal is kerngezond, er zijn slechts drie clubs met een tekort groter dan honderdduizend gulden.” Het lijkt al een eeuw geleden.

“Ik kan me die woorden ook nog herinneren. We hadden toen net het Bosman-arrest achter de rug, maar daartegenover garandeerde het Sport7-contract de clubs bepaalde inkomsten waaruit de oplopende kosten in belangrijke mate zouden kunnen worden gedekt. De laatste jaren heeft echter vooral de loonsom zich astronomisch ontwikkeld. In de periode van 1991 tot en met 1995 zijn de salariskosten in het betaalde voetbal met 34 procent gestegen, maar in de zes jaar daarna zie je dat die stijging liefst 210 procent bedraagt. Er is in de wereld geen andere bedrijfstak te verzinnen waar zo’n stijging heeft plaatsgehad.”

lees verder...

Bron: VI 24-04-02

Retroshirt Vitesse

Op de internetsite van de Supportersvereniging Vitesse wordt melding gemaakt van een retroshirt van Vitesse. Het shirt wordt aangeboden voor een bedrag van 38,50 Engelse Ponden (€ 62.88) . Dit Engelse bedrijf is niet in het bezit van een licentie. Vitesse heeft inmiddels stappen ondernomen om verkoop van dit shirt tegen te gaan. Daarnaast is Vitesse al enige tijd bezig zelf een retroshirt te ontwikkelen. Per 1 augustus aanstaande verwacht Vitesse het shirt aan te kunnen bieden, onder andere in de VitesseFanshop van Gelredome. Het shirt dat Vitesse zal verkopen is origineel en onder andere voorzien van een witte boord en manchetten, zoals ook in de zestiger jaren daadwerkelijk werd gedragen. De prijs van dit shirt bedraagt € 45,-.

Bron: Vitesseworld 23-04-02

‘Winst Europees voetbal is vooral prestige’

Twee weken voor het einde van de competitie is Vitesse al zeker van Europees voetbal. Voorzitter Jos Vaessen over het succes en de gevolgen. “Europees voetbal is vooral van belang voor het prestige van Vitesse.”

Het kasteel in Rotterdam was zaterdagavond van de ‘heren’ spelers van Vitesse. Op de achtergrond deelde het bestuur van de Arnhemse club in de sportieve euforie. Voorzitter Jos Vaessen sprak gisteren nog steeds trots over de prestatie van de ploeg. “Deze ploeg heeft karakter getoond. Het is geen makkelijk seizoen geweest. Het vertrek van Edwin Zoetebier, Marc van Hintum en Ronald Koeman, de blessure van Theo Janssen, ze hebben zich nergens door laten beïnvloeden. Je weet dat er een risico bestaat dat het vertrouwen langzaam wordt afgebroken. Eventjes is het moeilijk geweest, maar ze hebben het niet laten gebeuren. Dat is een geweldige prestatie van Edward Sturing, de spelers en de begeleiding.”

Een pluimpje voor de clubleiding, die het elftal op dit niveau heeft weten te houden, vindt Vaessen ongepast. “Op het conto van het bestuur kun je alleen schrijven dát er nog gevoetbald kan worden in Arnhem. Wat er op het veld gebeurt, is louter de verdienste van de spelers en de technische staf.”

Dat het bestuur nu aan zet is, weet Vaessen ook. Vitesse heeft een hoofdsponsor nodig en transferinkomsten om de begroting door de licentiecommissie te loodsen. De vraag of Vitesse iets opschiet met de plaatsing voor Europees voetbal is echter niet zomaar beantwoord.

“Spelen in de UEFA Cup is niet per definitie lucratief voor de club. Neem als voorbeeld vorig seizoen. In de eerste ronde speelden we tegen Maccabi Haifa en de uitwedstrijd werd niet eens op televisie uitgezonden. In zo’n ronde moesten wij er zelfs een paar ton (guldens, red.) bijleggen. Dan krijg je een schitterende loting tegen Inter Milaan, heb je thuis een volle bak en kun je de televisierechten goed verkopen. In totaal hebben wij daardoor zo’n 7 of 8 ton verdiend.”

Toch, zo stelt Vaessen, is het bereiken van Europees voetbal wel degelijk van belang. “Vooral voor het prestige van de club. Voor de uitstraling van Vitesse en ook voor de spelers, die weer op een hoger podium terechtkomen.”

Wat het niet betekent, is dat sponsors nu in de rij staan. “Nee, maar het is ook erg kort dag. Wel hebben we dit seizoen onderhandeld met een partij die de besprekingen heeft afgeblazen omdat we niet Europees speelden. Op dit moment praten we ook weer met drie kandidaatsponsors. Met één van de partijen zijn we in de fase van afwikkelen”, aldus Vaessen.

Namen van bedrijven wil hij zoals gebruikelijk niet noemen. Zeker is wel dat Vitesse met de Volkswagen-importeur Pon uit Leusden in gesprek is. Volgens Vaessen zijn er bij mogelijke sponsors nog steeds twijfels over de club. “Twijfels over de licentie voor volgend seizoen spelen een negatieve rol en ook het FIOD-onderzoek, al hebben we goede hoop dat er volgende maand een afronding komt van het belastingtechnische gedeelte.”

Vitesse hoopt aan een potje van ruim 1,1 miljoen euro genoeg te hebben om met de belastingdienst te schikken. Minder positief is Vaessen over de moeilijke situatie rond stadion Gelredome. “Daar is nog steeds geen enkele duidelijkheid over. Wij weten dus niet of we volgend seizoen 2 of 3 of 6 miljoen gulden huur moeten betalen. Dat is nogal een verschil. Het duurt allemaal verschrikkelijk lang”, meent de voorzitter, verwijzend naar de reddingsoperatie rond Gelredome.

Vitesse gaat nog steeds uit van een forse huurverlaging, maar heeft daarover geen zekerheid. Zoals het ook onzeker is welke spelers gaan en welke blijven. “Als een speler weg wil om zich te verbeteren, zoals Sikora die openlijk lonkt naar Ajax, is daar niks op tegen. Waar wij voor zullen waken, is dat het elftal wordt uitgehold van een A- naar een B-ploeg. We spelen in een prachtig stadion met heel veel publiek en met een heel succesvolle ploeg. Met de inhoud van dit team zijn wij heel voorzichtig.”

Bron: de Gelderlander 23-04-02

Wisseling van coach niet slecht bij Vitesse

Vitesse ondervindt weinig schade van gedwongen trainerswisseling. Edward Sturing is al de vierde coach die halverwege een seizoen instapte en met succes Europees voetbal najoeg. De enige trainer die halverwege de jaren negentig niet in die opzet slaagde, was Frans Thijssen. De opvolger van de in november 1995 ontslagen Ronald Spelbos bereikte weliswaar de vijfde plaats, maar die stek was toen onvoldoende voor een UEFA Cupticket.

Voor de komst van Thijssen was het zeven jaar rustig in Arnhem. Bert Jacobs functioneerde vier aaneengesloten seizoenen zonder problemen en Herbert Neumann was vervolgens drie seizoenen betrekkelijk probleemloos de baas. Daarna verliet Vitesse het rustige vaarwater. Na Ronald Spelbos stapten ook Leo Beenhakker, Arthur Jorge en de opnieuw opgetrommelde Herbert Neumann vroegtijdig en om uiteenlopende redenen uit hun ambt. De trainerswissels legden Vitesse nooit windeieren.

Leo Beenhakker was een half jaar coach en maakte in januari 1997 vanwege zijn dubbelfunctie als technisch directeur en coach,plaats voor Henk ten Cate. Vitesse leed er niet onder. Een half jaar later veroverde Ten Cate zijn eerste succesje door Europees voetbal veilig te stellen.

In 1998 was het Arthur Jorge die vertrok naar Paris Saint-Germain, waarna Neumann zijn terugkeer opfleurde met Europees voetbal. De Duitser leidde de ploeg in 1999 ook al naar Europees voetbal. Daarmee groef hij indirect zijn eigen graf. een wanvertoning in de UEFA Cup kostte hem in okteber de kop. Edward Sturing en Jan Jongbloed namen het stokje over, om het in januari 2000 door te geven aan Ronald Koeman. Weer met succes want ook hij mocht Europa in.

Koeman verruilde Vitesse in december 2001 voor Ajax, waarna Edward Sturing andermaal instapte. Ditmaal voor langere tijd.De Eerbekenaar sleepte zaterdagavond bij Sparta (0-1) zijn succes binnen door als vierde van vijf ingesprongen coaches Europees voetbal veilig te stellen. Voor de negende keer in de geschiedenis haalde Vitesse zo de UEFA Cup.

Hieronder de trainers en het succes. Vetgedrukt betekent plaatsing voor de UEFA Cup:

1989/90: Jacobs
1990/91: Jacobs
1991/92: Jacobs
1992/93: Neumann
1993/94: Neumann
1994/95: Neumann
1995/96: Spelbos/Thijssen
1996/97: Beenhakker/Ten Cate
1997/98: Ten Cate
1998/99: Jorge/Neumann
1999/00: Neumann/Sturing/Koeman
2000/01: Koeman
2001/02: Koeman/Sturing

Bron: de Gelderlander 22-04-02

Sturing leidt Vitesse naar Europees voetbal

Sturing leidt Vitesse naar Europees voetbal Edward Sturing werd bij zijn aanstelling als hoofdtrainer van Vitesse beschoten met twijfels. Na een aarzelend begin zette de clubman het elftal naar zijn hand. Zie daar, twee weken voor het slot van de competitie verzekerde de probleemclub uit Arnhem zich van een plaats in de UEFA Cup. Juist op de plek waar het vorig seizoen onder Ronald Koeman op de slotdag Europees voetbal werd verspeeld, sloeg Vitesse zaterdagavond toe. Een kleine overwinning bij het zieltogende Sparta (0-1 door Victor Sikora) was voldoende. Ook al omdat concurrent NAC over de knie ging bij RKC en de kloof van zeven punten niet meer kan dichten.

Sturing nam Vitesse begin december na het plotse vertrek van Ronald Koeman naar Ajax onder zijn hoede. Zijn aanstelling was omgeven met twijfels. Hij was niet de eerste keus en kreeg aanvankelijk een contract voor slechts vier wedstrijden. Een motie van wantrouwen, zo leek het. Vervolgens ging hij tot veler verbazing akkoord met een aanstelling tot het einde van het seizoen en aansluitend een vijfjarige verbintenis als hoofd opleidingen.

Voor de winterstop leek Vitesse de klap van de plotse trainerswissel niet te kunnen dragen. Geplaagd door grote financiële strubbelingen bij de club en zware nederlagen bij Den Bosch en Ajax namen de onrust en de twijfel toe.

Sturing rechtte de rug en liet weten dat er van hem als trainer iets verwacht mocht worden. Samen met assistent Theo Bos besloot hij het door Koeman geliefde spel met vleugelspitsen overboord te gooien. De enige personele maatregel van importantie was een keepersruil. Sturing verkoos de eerder in ongenade geraakte Dragoslav Jevric boven Jim van Fessem. Een keuze die door een plotse stortvloed aan tegentreffers voor de nodige kritiek zorgde. Inmiddels staat Jevric boven alle twijfels, is hij weer eerste doelman van Joegoslavië en de laatste drie duels bij Vitesse zonder tegentreffers.

Al dertien wedstrijden sinds de winterstop, veertien in totaal, is Vitesse nu ongeslagen. Die serie leverde de Arnhemse ploeg een UEFA Cup-plaats op, de doelstelling voor elk seizoen. Voor het eerste sprak Sturing zaterdagavond in Rotterdam over zijn drijfveer.”De twijfels aan mij zijn er altijd geweest. Lang heb ik bij onze prestaties iets gevoeld van ‘het zal wel geluk zijn’. Als je sinds de winterstop dertien wedstrijden ongeslagen blijft, kun je niet meer praten van geluk.”

Gelukzalig was zijn glimlach zaterdagavond ook niet. Sturing maakte een vermoeide indruk, maar gaf de normale wedstrijdspanning de schuld. “Natuurlijk valt er wel iets van je af als je de prijs binnenhaalt. Het moment waarop ik als trainer binnenstapte, was ongelukkig. Daarbij komt dat ik een standbeeld als Ronald Koeman moest opvolgen. Pas na de winterstop heb ik aan mijn eigen elftal kunnen werken. Ik ben heel erg tevreden hoe de spelers en de hele technische staf zich hebben gemanifesteerd.”

Over zijn recept wil de man van weinig woorden en veel daden (zo was hij ook als speler) niet veel kwijt. Wel is duidelijk dat Sturing er samen met zijn voormalig ploeggenoot Theo Bos in is geslaagd de spelersgroep vertrouwen terug te geven. Vooral jonge spelers als Tim Cornelisse, Matthew Amoah en Emile Mbamba leefden op onder de no-nonsense aanpak van het duo.

“Communiceren is het belangrijkste voor elke trainer”, stelde Sturing zaterdagavond. “Daar ben ik van overtuigd. Wat ik anders heb gedaan dan Ronald Koeman is niet belangrijk. Daar wil ik ook niet over praten omdat het dan werd wordt uitgelegd als een aanval op hem. Iedere trainer doet op zijn eigen manier dat wat hij denkt dat goed is.”

Sturing heeft nog twee wedstrijden als hoofdtrainer voor de boeg. Daarna verdwijnt hij in de luwte van de jeugdopleiding, om plaats te maken voor zijn opvolger Mike Snoei, die binnenkort officieel wordt benoemd. Een terugkeer aan het front staat voor de 38-jarige Eerbekenaar nu wel vast. “Als het fout was gegaan, zou ik natuurlijk twijfels hebben gekregen. Ik wilde per se aan mezelf en aan Nederland bewijzen dat ik wel een goed trainer ben. Dat heb ik gedaan, ik weet ook zeker dat ik ooit weer ergens hoofdtrainer word.”

Bron: de Gelderlander 22-04-02

‘Communiceren is enige handvat’

Wat maakt een trainer tot een succestrainer. Rinus Michels, de coach die Nederland in 1988 naar de Europese titel leidde, schreef ooit een boekje over de grote waarde van teambuilding. Een recept is dat natuurlijk niet, anders zou elke trainer hetzelfde maaltje koken en dan smaakt het niet meer. Gevraagd naar het geheim van zijn succes waakt trainer Edward Sturing van Vitesse voor grote woorden. Hij keek het kunstje af bij derden en voegde daar een eigen dosis inzicht bij, afgestemd op de selectie van Vitesse en geheel volgens eigen inzicht. Het bracht hem zaterdagavond bij Sparta succes: 1-0 winst en plaatsing voor de UEFA Cup.

“Ik heb de trainingen van al mijn trainers opgeslagen in de computer”, legt Sturing uit. “De teambuilding van Bert Jacobs, de veldtraining van Henk ten Cate, van iedereen pik je wat mee. Ik heb natuurlijk van dichtbij meegemaakt hoe er in de kleedkamer wordt gereageerd op beslissingen van trainers. Overal leer je van, maar je volgt uiteindelijk je eigen ik.”

Het antwoord op heel veel vragen schuilt voor de 38-jarige Eerbekenaar in communicatie. “Dat is voor elke trainer het allerbelangrijkste. Communiceren met je spelers is je enige handvat. Niet alleen over voetbal, ook over het sociale leven. Met een aantal van de jongere spelers heb ik inderdaad veel gesprekken gevoerd.”

Na de communicatie is het een kwestie van geven en nemen. Sturing is wel een man van regels, maar niet van starre naleving. “Als ik weet dat een kind van een speler in het ziekenhuis ligt en de speler vraagt mij daarom of hij eerder weg mag, ga ik niet wijzen op de regels. Dan zeg ik ‘ga lekker nu weg’.”

Wat Sturing daarmee bereikte, is de onvoorwaardelijke steun, zo legt hij uit. “Als je spelers op die manier benadert, krijg je er ook wat voor terug. Dat heb je dit jaar kunnen zien, ze geven altijd honderd procent. Het voetbal hoeft niet altijd goed te zijn, dat is het ook niet, maar dat is niet erg. Eenmaal op het veld geven ze alles wat ze hebben.”

Het maakt de trainer dan ook trots, op zichzelf waarschijnlijk, maar vooral op zijn spelersgroep. “Ik heb op een heel plezierige manier met de spelers en de begeleiders samengewerkt.” Daarnaast waakte Sturing als een kloek over de rust in de ren. Nooit wenste hij uit te laten over voortdurende strubbelingen rond de club Vitesse. “Dat heb ik heel bewust gedaan. Ik ben van mening dat een trainer zich puur met voetbalzaken bezig moet houden. Als ik me in andere kwesties ga mengen, neem ik die mee in de groep. Dat wil ik absoluut niet. Alleen op het moment dat er in de gemeente werd besloten over een lening aan Vitesse, ben ik meegeweest. Omdat ik vond dat ik daarbij moest zijn als trainer van Vitesse. Voor de rest spreek ik mij niet uit, omdat het alleen maar onrust met zich meebrengt.”

Onrust die er eigenlijk sinds het aantreden van Edward Sturing en Theo Bos niet is geweest. Vrij geruisloos maar zeer gedecideerd werd afgestapt van het door Ronald Koeman gepredikte systeem met vleugelspitsen. Ook in die kwestie spraken de coaches eerst uitgebreid met de spelers, die zich massaal achter de nieuwkomers schaarden.

“Twee dingen heb ik veranderd. Het systeem omdat ik vind dat het beter past bij het spelersmateriaal. En ik heb een keeperswisseling doorgevoerd omdat ik vind dat Jevric qua talent de betere keeper is. Natuurlijk is dat ten opzichte van Jim van Fessem een moeilijke beslissing omdat je met personen te maken hebt, maar ik vond dat ik hem moest nemen.”

Zoals hij ook vond dat hij ondanks de voelbare twijfels bij zijn aantreden, toch een tijdelijke functie als hoofdcoach op zich moest nemen. “Ik heb voor de club mijn nek uitgestoken door op een verschrikkelijk moment in te stappen. Voor mezelf had ik de overtuiging dat ik iets kon neerzetten en dat heb ik gedaan. Ik heb nooit op de voorgrond willen treden, nooit veel kwijtgewild over mezelf. Dat heb ik allemaal bewaard tot dit moment, nu de prijs binnen is.”

“Toen ik twee jaar geleden de taken van Herbert Neumann overnam, wist ik dat ik er niet klaar voor was. Toen schrok ik ’s nachts wakker en begon ik over opstellingen te piekeren. Nu ben ik er klaar voor. Ik slaap goed, ik heb de rust gevonden die een hoofdtrainer moet hebben.”

Bron: De Gelderlander 22-04-02

Koeman: Dit is vooral verdienste van Edward

Ronald Koeman heeft grote waardering voor zijn opvolger Edward Sturing, die zich met Vitesse heeft geplaatst voor Europees voetbal. “Edward heeft het prima gedaan”, zei de Ajax-coach gistermiddag na de 1-0 winst op FC Utrecht. “Het is vooral zijn verdienste dat Vitesse Europees voetbal heeft gehaald. Ik wil niet de suggestie wekken dat het ook een beetje door mij komt.”

Koeman stapte in december vorig jaar tussentijds over naar Ajax. Vorig seizoen eindigde hij met Vitesse op de zevende plaats en bleek het doelsaldo twee treffers te slecht voor Europees voetbal. Voor zijn vertrek uit Arnhem vergaarde Koeman dit seizoen 26 punten in 15 competitiewedstrijden met Vitesse. Sturing nam de taken vier wedstrijden over (vier punten).

En nadat hij in de winterstop van systeem was veranderd, boekte Sturing met de doorgeschoven assistent Theo Bos fraaie resultaten. Vitesse is dit kalenderjaar nog ongeslagen en behaalde in 13 wedstrijden 27 punten. “Ik vind het prima voor Vitesse dat het nu Europees voetbal heeft gehaald”, aldus Koeman. “Dat is in het verleden wel eens fout gegaan. Ik vind dat de club het dik verdient.”

Bron: De Gelderlander 22-04-02

Vitesse schudt frustraties af

“We gaan Europa in”, scandeerde de meegereisde Vitesse-aanhang, na de overwinning op Sparta (0-1). De zege van de Arnhemmers bleek voldoende voor een UEFA Cup-ticket. NAC kwam door de nederlaag tegen RKC (1-4) op zeven punten achterstand en kan Vitesse niet meer verdringen van de vijfde plaats. “Dit is voor ons een fantastische avond. Op het financiële vlak heeft Vitesse dit seizoen nogal wat meegemaakt. Daarom is dit een behoorlijke opsteker. Ondanks de problemen hebben we toch met z’n allen ons hoofd bij het voetbal gehouden. Dat is een groot compliment waard”, prees trainer Edward Sturing iedereen bij Vitesse.

De ex-international werd halverwege het seizoen de opvolger van de naar Ajax vertrokken Ronald Koemen. Zijn start bij de Arnhemmers was verre van goed. Van de eerste vier wedstrijden onder zijn hoede, wonnen de Arnhemmers er één en gingen er twee verloren. Daarna bleef de ploeg ongeslagen. Daarmee liet Sturing, luidkeels toegezongen door de Vitesse-supporters, een mooie erfenis na voor zijn beoogde opvolger Mike Snoei.

Bij Sparta waren de supporters minder complimenteus. Door de belastingaffaire rond de gebroeders De Nooijer en de sportieve prestaties neemt het gemor, gericht op het Sparta-bestuur, nog altijd toe. Voor Sparta-trainer Frank Rijkaard zijn er, met het oog op de nacompetitie, andere zorgen. De ziekenboeg puilde al uit en tijdens de wedstrijd tegen Vitesse schaarden doelman Brian Vandenbussche, Aron Winter, Dave van der Meer en Nourdin Boukhari zich daar ook bij hoewel hun meespelen in het competitietoetje niet in gedrang komt.

Ondanks de personele problemen had Rijkaard graag gezien dat zijn ploeg het Vitesse wat lastiger had gemaakt. “Je weet dat er kansen liggen als er voor de tegenstander iets op het spel staat. Vitesse kwam hier om Europees voetbal te halen, dan staat er spanning op zo’n ploeg. We hadden daarom meer druk moeten zetten.”

De Arnhemmers doken meer dan eens ongehinderd op in de Rotterdamse defensie. In de 16e minuut werd het Sparta fataal. Victor Sikora draaide Van der Meer dol, waarna de international met een schuiver doelman Vandenbussche kansloos liet.

De treffer bleek uiteindelijk voldoende voor de volle winst en Europees voetbal, iets wat Vitesse het vorig seizoen in de laatste competitiewedstrijd bij Sparta nog verspeelde.

Bron: De Telegraaf 22-04-02

Michel Kreek: ‘Sturing en Bos hebben de prikkel gegeven’

Is het de trainerswissel, Edward Sturing voor Ronald Koeman? Of wellicht het veranderde spelsysteem, van 4-3-3 naar 4-4-2? Na de 0-1 zege op Sparta én het bereiken van Europees voetbal, verklaren de spelers het succes van Vitesse.

“Edward en Theo hebben zeker een heel grote bijdrage geleverd”, zegt Michel Kreek, kort nadat Vitesse met 1-0 heeft gewonnen bij Sparta. “Maar ik vind dit niet het succes van alleen Sturing. Het is een cliché, maar we hebben het met zijn allen gedaan.”

“Ik vind het knap, nee razend knap, dat we onze doelstelling hebben bereikt. Als je ziet welke problemen we dit seizoen hebben gehad. Met Zoetebier, Janssen en Van Hintum zijn drie steunpilaren weggevallen. We hebben een trainerswissel gehad. Dat is niet niets.”

“De doelstelling is bereikt, dus is de trainerswissel goed uitgepakt”, zegt Kreek, die de namen van Sturing en diens assistent Theo Bos in één adem noemt. “Want zo willen ze het zelf ook. Sturing en Bos hebben een bepaalde prikkel gegeven aan de groep. Het is moeilijk te zeggen, want dan lijkt het alsof ik het negatief bedoel voor Koeman. Dat is niet zo. Koeman heeft ook goed werk geleverd bij Vitesse. Ik denk dat Sturing en Bos een iets lossere benadering hebben dan Koeman.”

Is dat het verschil met vorig seizoen, toen Vitesse strandde op de laatste speeldag bij – o ironie – Sparta (2-2)?

Kreek: “We kwamen toen op doelsaldo twee doelpunten tekort. Het was destijds typerend dat we niet thuisgaven tegen een ploeg die al uitgespeeld was in de competitie. We hebben nu niet al te vaak goed gespeeld, maar wel bijna altijd karakter getoond. Dat is een kwaliteit van ons gebleken.”

Victor Sikora ziet het succes van Vitesse wél als het succes van Sturing. “Hij heeft samen met Bos geregeld dat wij ongeslagen zijn gebleven na de winterstop”, aldus de maker van het bevrijdende doelpunt.

“Ze hebben ons kunnen opfokken om niet te gaan lanterfanten. Dat zie je: we hebben tegen Sparta fel gespeeld.”

“Jonge spelers hebben het vertrouwen gekregen. Ook in tijden dat het minder ging, hebben ze het elftal laten staan. De spelers voelen zich lekker, dat is een pluim voor die twee.”

Sikora vindt niet dat de omschakeling van 4-3-3 naar 4-4-2 van doorslaggevend belang is geweest. “Ook in het 4-4-2 systeem hebben we dramatische wedstrijden gespeeld”, zegt de aanvaller, die dezer dagen de inzet is van de transferbesprekingen tussen Vitesse en Ajax.

In Amsterdam wordt hij eventueel herenigd met trainer Ronald Koeman, die volgens de rappe aanvaller meedeelt in het succes van Vitesse. “Koeman heeft het heel goed gedaan bij ons. Hij heeft rust bewaard in de tijden met problemen van buitenaf. Hij heeft spelers beter gemaakt, zoals ik zelf. Het praten, het vertrouwen geven, daar is Koeman mee begonnen. Sturing en Bos hebben dat overgenomen. Dat zie je ook aan de trainingen, die veel lijken op die van een half jaar geleden.”

Bron: de Gelderlander 22-04-02

Vitesse krijgt huldiging

Vitesse zal zondag, na de thuiswedstrijd tegen Willem II, officieel worden gehuldigd op de Arnhemse Korenmarkt. De club is met politie, gemeente en de Korenmarkt Belangenvereniging in gesprek over het feest naar aanleiding van het behalen, na de 1-0 zege op Sparta, van Europees voetbal.

Spelers, trainers en begeleiders van Vitesse hebben zaterdagnacht tot in de late uurtje feestgevierd in het Arnhemse uitgaansleven. De Arnhemse club had voor het afgelopen weekeinde geen feestscenario klaarliggen. De kwalificatie voor het toernooi om de UEFA Cup kwam immers vroeger dan aanvankelijk verwacht. Het leek een nek aan nek-race te worden tussen Vitesse en NAC, maar door twee Arnhemse uitzeges en twee opeenvolgende nederlagen van de Bredase concurrent is de strijd inmiddels al beslist.

Bovendien voltrok zich zaterdagavond het ultieme droomscenario voor Vitesse. Als NAC een punt had gepakt of Vitesse niet had gewonnen in Rotterdam, dan was de beslissing nog niet gevallen. Vitesse speelt zondag tegen Willem II de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Alle wedstrijden in de eredivisie beginnen die dag om één uur. Dat geldt ook voor de slotdag, 5 mei, wanneer Vitesse op bezoek gaat bij RKC Waalwijk, waarvoor al weken niets meer op het spel staat.

Bron: De Gelderlander 22-04-02

Vitesse voor negende keer Europa in

Vitesse plaatste zich voor de negende keer voor het toernooi om de UEFA-cup. De laatste dertien seizoenen bleef Vitesse maar vier keer verstoken van Europees voetbal. In 1990 beleefden de geel-zwarten hun eerste Europees avontuur. Via Derry City en Dundee United eindigde de reeks tegen Sporting Lissabon. In 1992 trof Vitesse opnieuw Derry City, daarna KV Mechelen en vervolgens Real Madrid. In 1993 was Norwich City te sterk in de eerste ronde en in 1994 speelde Vitesse sterk tegen de latere toernooiwinnaar Parma, maar na 1-0 thuis leverde de return in Italie een 2-0 nederlaag op. Na twee jaren zonder Europees voetbal kwam in 1997 een dramatische uitschakeling door Sporting Braga. In 1998 wist Vitesse in de eerste ronde AEK Athene te verslaan, maar Girondins de Bordeaux bleek daarna een maatje te groot.

In 1999 moest Vitesse opnieuw naar Portugal. Beira Mar werd met 2-1 geklopt, in Gelredome bleef het 0-0. De tweede ronde was Vitesse kansloos tegen RC Lens, met Edward Sturing in de return als trainer op de bank. Het laatste Europees avontuur was in 2000. In de 1e ronde werd Maccabi Haifa uitgeschakeld, in de 2e ronde kwam Inter nipt door na twee gelijke spelen.

Bron: TT TVG 21-04-02

Sturing wordt ooit weer hoofdtrainer

Trainer Edward Sturing is heel trots op het behalen van Europees voetbal met Vitesse: “We hebben het na de winterstop heel goed op de rails gekregen. Dit is heel mooi voor de club. Ook voor mezelf ben ik heel tevreden.” Sturing wordt na dit seizoen hoofd opleidingen bij Vitesse: “Daar zie ik echt naar uit. Ik heb nu laten zien dat ik weer hoofdtrainer kan worden in de toekomst, bij welke club dan ook.” De lijn die Edward Sturing inzette heeft effect gesorteerd: “Dat dwing je af. We zijn nu al zeker van Europa. Ik ga flink feestvieren, het is tijd om de bloemetjes buiten te zetten.”

Bron: TT TVG 21-04-02

Reacties spelers Vitesse op succes

De Vitesse spelers vierden na het behalen van Europees voetbal al uitgebreid feest. De huldiging vindt plaats op zondag 28 april op de Korenmarkt na de wedstrijd tegen Willem II. Mahamadou Diarra was in Rotterdam al begonnen met het feest: “Ik ben heel blij, ik heb iedereen nat gespoten. Lekker zingen , dansen en springen.” Voor Tim Cornelisse was het de eerste prijs met Vitesse: “Echt geweldig. RKC heeft ons goed geholpen, mijn broer Yuri heeft ook nog gescoord. We kregen onder de wedstrijd ook al signalen dat het goed zat. In de kleedkamer hebben we er een paar onder de douche gezet.”

Volgens Dejan Stefanovic is het succes mede te danken aan de sterke defensie: “We maken weinig doelpunten, maar omdat we zo geod verdedigen, winnen we toch veel. Het is nu groot feest.” Remco van der Schaaf kon er ondanks een blessure ook wel van genieten: “Al met al mogen we gelukkig zijn. Dit is fantastisch. Het is normaal dat we met deze spelersgroep Europa halen.”

Stefan Nanu ziet een Europese trip wel weer zitten: “Het zou mooi zijn als we een Roemeense tegenstander kregen. We verdienen dit, vooral de tweede competitiehelft was heel goed. Europees voetbal was ons doel.” Aanvoerder Michel Kreek vindt dat Vitesse Europees voetbal verdient: “De doelstelling is bereikt. Iedereen is lyrisch over NAC en Utrecht, wij werden heel kritisch benaderd. Het stoorde me wel, maar wij hebben Europees voetbal.”

De geblesseerde Bob Peeters bekeek het duel vanaf de tribune: “Mijn eerste prijs met Vitesse. Ik ben nog niet fit, een kleine terugslag gehad. De fitheid primeert boven de nationale ploeg, maar misschien kan ik toch nog naar het WK.” Nick Hofs zal volgend seizoen zijn Europees debuut maken: “Ik heb ook een rol gespeeld, zeker die goals tegen NAC. Maar het is een teamprestatie.”

Bron: TT TVG 21-04-02

Laros overweegt een kijkoperatie

Louis Laros ondergaat mogelijk opnieuw een operatie aan zijn knie. De speler van Vitesse kampt al maanden met terugkerende klachten, nadat hij in november vorig jaar zijn rentree had gemaakt.

“Misschien is het een goed idee dat dokter Heijboer na de competitie een kijkoperatie uitvoert”, zegt Laros, die in noodgevallen wel kan spelen voor Vitesse. Zo was hij vorige week in Groningen van de partij, toen Vitesse een vleugelverdediger nodig had vanwege de schorsing van Tim Cornelisse.

Na die wedstrijd kreeg Laros opnieuw last van de knie. “Misschien zitten er splinters kraakbeen in de knie en moet de knie opnieuw schoon worden gemaakt”, zegt de speler. “Als de knie wel schoon is, dan worden de problemen veroorzaakt door de belasting. Als ik een kijkoperatie onderga, heb ik in elk geval duidelijkheid.”

Bron: de Gelderlander 20-04-02

Vitesse na zege op Sparta zeker van Europees voetbal

Vitesse gaat Europa in. Terwijl voornaamste concurrent NAC in Waalwijk met 4-1 verloor van RKC, wonnen de Arnhemmers met 1-0 uit bij Sparta. De ploeg van Edward Sturing is daardoor met nog twee duels te gaan en zeven punten meer niet meer te achterhalen door de Bredanaars en in ieder geval verzekerd van de vijfde plaats op de ranglijst.

Hoewel de magere 1-0 het misschien niet deed vermoeden, had Vitesse weinig moeite met Sparta, dat al zeker is van deelname aan de nacompettie. De thuisploeg was een paar keer gevaarlijk maar kon verder weinig uitrichten. Sparta had ook wel een goed excuus want het kampte met grote personele problemen. Zo moest trainer Frank Rijkaard het doen zonder onder anderen Regi Blinker, Richard Elzinga en John Nieuwenburg, die in het duel met Ajax vorige week zijn kniebanden scheurde en daardoor maanden uit de roulatie is.

Daarnaast kon Rijkaard tot zijn spijt nog altijd niet beschikken over zijn geblesseerde eerste doelman Frank Kooiman. Hij moest daarom kiezen tussen Brian Vandenbussche en Victor Kros, twee keepers die het de afgelopen tijd niet al te best hadden gedaan. Vandenbussche kreeg het voordeel van de twijfel. Hij kon echter niet voorkomen dat hij na ruim vijftien minuten spelen werd geklopt door Victor Sikora. Na een dieptepass van Tim Cornelisse, passeerde Sikora Dave van der Meer in het strafschopgebied en schoot hij daarna langs Vandenbussche.

Die 1-0 voorsprong werd met man en macht verdedigd. Het moet de Arnhemmers zeker even door het hoofd hebben geflitst dat ze vorig seizoen na een gelijkspel tegen Sparta de Europese droom in duigen zagen vallen. Behalve wat kansjes van Ousmane Sanou, Nourdin Boukhari en Danny Conteh was er dit keer weinig gevaar op een tegengoal. Na de pauze bleef Sparta-keeper Vandenbussche achter in de kleedkamer en mocht Kros het alsnog proberen. Net als zijn voorganger kon ook hij zijn doel niet schoonhouden, maar hij had het geluk dat arbiter Temmink in een loepzuivere goal van Matthew Amoah buitenspel zag.

Het werd nog heel even spannend omdat Sanou meteen daarna een kans kreeg aan de andere kant, maar het lukte hem niet deze om te zetten in een doelpunt. Het was de laatste opleving van de Rotterdammers, die de laatste tien minuten ook nog verder moesten met tien man, omdat Nourdin Boukhari geblesseerd uitviel en er niet meer gewisseld kon worden. Vitesse kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Sparta, dat al sinds 28 november niet meer gewonnen heeft, was weer geklopt. Na het laatste fluitsignaal en het nieuws dat NAC verloren had, konden de Arnhemmers feestvieren.

Sparta:
Brian Vandenbussche (46. Victor Kros) , Davy de Fauw, Marília, Steve Goossen, Dave van der Meer (53. Lorenzo Rimkus), Elbekay Bouchiba, Aron Winter (39. Michel Langerak), Danny Koevermans, Nourdin Boukhari, Danny Conteh, Ousmane Sanou

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Stefan Nanu, Ruud Knol, Dejan Stefanovic, Tim Cornelisse, Mahamadou Diarra (90. Nicky Hofs), Remco van der Schaaf (27. Gert Claessens), Michel Kreek, Victor Sikora, Matthew Amoah, Didier Martel (66. Emile Mbamba)

Scheidsrechter: René Temmink
Toeschouwers: 7.926

Scoreverloop:
0-1 Sikora (16.)

Bron: Voetbalkrant.nl 20-04-02

Theo Janssen mikt op voorbereiding van het nieuwe seizoen

Theo JanssenAanvankelijk wilde hij nog dit seizoen zijn rentree maken in de hoofdmacht van Vitesse. Theo Janssen herstelt voorspoedig van zijn beenbreuk, maar hij waakt voor onnodige risico’s. “Volgend seizoen, dan sta ik er weer.”

In november 2001 brak de 20-jarige middenvelder zijn linkerscheenbeen, in een wedstrijd met Jong Vitesse. Aanvankelijk mikte hij op een rentree in de laatste thuiswedstrijd van Vitesse dit seizoen, volgende week zondag tegen Willem II. Dat is nu niet meer aan de orde. “Als het had gemoeten, dan had het gekund. Maar ik kan geblesseerd raken, als ik geforceerd ga voetballen. Dat risico willen we niet lopen.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 19-04-02

Wordt nu lid van de Supportersvereniging

Wordt nu lid van de supportersvereniging VitesseOok volgend seizoen wil U, als echte Vitessenaar, natuurlijk op de hoogte blijven van alles rondom uw favoriete club. Dat kan! Wordt nu lid van de Supportersvereniging Vitesse. het lidmaatschap bied u de mogelijkheid op vele voordelen:

Als U voor 1 juni lid wordt van de Supportersvereniging betaald U voor een lidmaatschap slechts 7,50 euro in plaats van 12 euro. Bent U 16 jaar of jonger of ouder dan 60 dan betaalt u nu 5 euro in plaats van 8 euro. Alle leden van de supportersvereniging, zowel nieuwe als oude die voor 1 juni een seizoenskaart bestellen krijgen van de SBV Vitesse een Ohra-kaart van 5 euro cadeau.

lees verder...

19-04-02

De kortingen van de Vitesse Family card

Bij de volgende bedrijven krijgt u korting wanneer U een Vitesse Family card gaat aanschaffen.

Familycart Seizoenskaart 2002-2003Shell (tanken en autowassen)
Comfour telecom
De Gelderlander
Vacansoleil
Paul van Zeeland Juweliers
Arma verhuur
Hotelbon
Intratuin
McDonald’s
Jansen Totaalwonen Huissen
Div. dagjes uit (o.a. Karten, pretparken, bioscopen, musea, dierentuin, indoor ski)
50% korting bij Europacup en bekerwedstrijden in Gelredome van Vitesse.
Gratis lidmaatschap van de Supportersvereniging

De kosten voor deze kaart zijn 7,99 Euro per maand voor Vitesse Lustrum pakket afnemers. De Vitesse Family card is ook los te koop voor 135 Euro per jaar.(Prijzen incl. btw.)

Attentie:Indien U voor één jaar deze kaart koopt heeft U géén recht op korting voor de UEFA- en Amstelcup wedstrijden in Gelredome, alsmede eventueel (indien u dat wenst) het gratis lidmaatschap van de SV.

19-04-02

Van der Schaaf kijkt niet naar NAC

Remco van der SchaafRemco van der Schaaf vindt dat Vitesse zich alleen moet richten op het duel tegen Sparta. “Ik reken zeker niet. We moeten winnen. Ik houd me niet bezig met wat NAC doet.” Van der Schaaf is weer helemaal fit. “Het belang van deze wedstrijd ie heel groot. We moeten revanche nemen voor vorig jaar.” Toen miste Vitesse Europees voetbal door een 2-2 bij Sparta.

Ook met een eventuele transfer naar PSV zegt Van der Schaaf zich niet bezig te houden. “Pas als de clubs rond zijn, gaat dat spelen. Bovendien als Vitesse Europa ingaat, dan is dat ook een hele mooie stap”, vindt de middenvelder.

Bron: TT TVG 19-04-02

Voorbeschouwing Sparta-Vitesse

Zaterdagavond valt er voor Vitesse tegen Sparta veel te winnen, maar ook veel te verliezen, zo liet Sturing weten.

Sparta RotterdamTrainer Sturing kan zaterdag in Rotterdam in ieder geval geen beroep doen op Laros. De linkspoot stond vorige week tegen FC Groningen nog in de basis, maar heeft afgelopen week weer last van zijn knie gekregen. Verder kent Vitesse, naast de nog altijd ontbrekende Zongo, Peeters en Janssen, geen problemen. Eén dag voor de wedstrijd stond een gedreven, maar tegelijk ook getergde trainer de pers te woord.

Mentaal
“Iedereen denkt dat Vitesse wel eventjes wint van Sparta, maar als ik kijk naar de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Den Bosch, dan hebben we daar veel punten tegen laten liggen. Vitesse – Sparta eindigde dit seizoen maar in 1-1. Ik heb de jongens ook nog even gewaarschuwd en herinnert aan het 2-2 gelijkspel van vorig jaar. We zullen het moeten opbrengen om vanaf het allereerste moment scherp te zijn en de strijd aan te gaan. We zitten dan wel in een prima situatie, maar hebben nog steeds helemaal niks. Die goede situatie kan na Sparta weg zijn.”

Inzet
De trainer was niet echt tevreden over de trainingsinzet de afgelopen week. “Er waren een aantal bij die ik niet scherp genoeg vond. Ik heb de trainingen deze week drie of vier keer stilgelegd en de betreffende jongens daar op gewezen. Zij mogen het zaterdag in het eerste half uur laten zien. Gebeurt dat niet, dan zitten zij na dertig minuten naast mij op de bank”, aldus Sturing.

15-09-01 Vitesse-Sparta 1-1“Ik verwacht niet dat Sparta gas terug neemt tegen ons. Ik ga er eerder vanuit dat zich zo goed mogelijk willen voorbereiden op de nacompetitie en in een ritme willen blijven. Zij gaan gewoon spelen om te winnen. Om een goed resultaat te halen moet Vitesse een hoger niveau halen als in Groningen, anders zijn we niet beter dan Sparta.”

Europees voetbal
De dit jaar nog ongeslagen trainer wil het niet op de laatste speeldag laten aankomen. “De situatie om een karwei af te maken is voor een sporter juist vaak de moeilijkste. De druk wordt alsmaar groter en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Vergelijk het met een tennisser die vier matchpoints heeft en deze niet weet te verzilveren. De tegenstander kan uit die bijna verslagen positie altijd nog terugkomen en de wedstrijd weten te winnen.”

Bron: Vitesseworld 19-04-02

Bekerfinale Beloften

Vrijdag heeft tussen de beide finalisten van de bekerfinale voor tweede elftallen, Vitesse en Willem II, overleg plaatsgevonden.

Het duel wordt op donderdag 2 mei in het stadion van Toto-Divisieclub Top Oss gespeeld. Het eerder genoemde aanvangstijdstip van 19.00 uur is verplaatst naar 19.30 uur.

De supportersvereniging is momenteel bezig om een busreis te organiseren voor deze bekerfinale. Informatie over het aantal plaatsen en de prijs volgt. De voorverkoop start binnenkort en de prijs voor het duel is € 2,- Informatie hierover volgt eveneens zo spoedig mogelijk.

Bron: Vitesseworld 19-04-02

Edward Sturing kiest voor Amoah

 align=Aanvaller Matthew Amoah keert terug in de basis van Vitesse. De spits die vorige week nog niet fit genoeg was om te beginnen wordt door trainer Sturing verkozen boven Emile Mbamba. Remco van der Schaaf en Ruud Knol, die deze week geblesseerd raakten, staan ook in de basis tegen Sparta. Tim Cornelisse en Gert Claessens zijn terug van hun schorsingen en Dejan Stefanovic en Dragoslav Jevric zijn goed teruggekeerd van de interland met Joegoslavie.

Trainer Edward Sturing: “Ik kijk niet naar de stand. Dat zegt mij helemaal niets. Thuis tegen Sparta hebben we ook punten laten liggen.” Sturing is ontevreden over de scherpte van een aantal spelers op de training deze week. “Wie in de wedstrijd niet scherp is, zit na een half uur weer naast mij”, dreigt de Eerbeker.

“We hebben ons in een mooie positie gemanoeuvreerd, maar we hebben nog niks gewonnen”, weet de trainer. Vitesse miste vorig jaar op de slotdag Europees voetbal door een 2-2 bij Sparta. “Daar heb ik ze nog even aan herinnerd, voor wie het vergeten was.”

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu; Diarra, Van der Schaaf, Kreek, Martel, Sikora, Amoah.

Bron: TT TVG 19-04-02

Laros twijfelgeval voor duel met Sparta

Louis LarosVitesse kan morgen tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta mogelijk geen beroep doen op Louis Laros. De middenvelder/linksachter heeft opnieuw last van zijn knie nadat hij zondag in de wedstrijd bij FC Groningen een tik had gekregen’ op het gewricht. Laros liet gisterochtend de training aan zich voorbij gaan.

Ruud Knol en Remco van der Schaaf trainden weer volledig mee met de spelersgroep. Het duo lukt tijdig hersteld van lichte blessures voor de belangrijke partij in Rotterdam. Vitesse kan morgen Europees voetbal veiligstellen als het wint van Sparta en wanneer concurrent NAC onderuit gaat bij RKC Waalwijk.

Bron: de Gelderlander 19-04-02

Jeugdopleiding Vitesse krijgt weer nieuw team

De BVO Vitesse gaat volgend seizoen weer met een nieuw team de jeugdcompetitie in. De Arnhemse voetbalschool wordt uitgebreid met een tweede elftal bij de C-junioren, de C2.

Vorig seizoen startte de club al met een elftal van D-pupillen. de jongste jeugd uit de opleiding. Voor die ploeg werd Andrë van der Leij als jeugdcoach aangetrokken.

Het nieuwe elftal gaat spelen in een klasse net onder de hoogste landelijke divisie, waarvan Vitesse C1 deel uitmaakt. Het verschil met het eerste team is niet zo zeer kwaliteit, maar vooral leeftijd. De tweede selectie bestaat deels uit oudere D-junioren en voor het andere deel uit hele jonge C-spelers.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 19-04-02

Holland Casino nieuwe sponsor eredivisie

Na een zoektocht van ruim vijf maanden heeft de Eredivisie NV een nieuwe sponsor voor de hoogste klasse van het betaalde voetbal gevonden. Voor een jaarlijks bedrag van 5,5 miljoen euro heet de eredivisie vanaf volgend seizoen Holland Casino Eredivisie.

Holland CasinoHolland Casino is de komende drie seizoenen opvolger van KPN, het telecombedrijf dat vanaf komende zomer na tien jaar stopt als overkoepelende geldschieter van de beste achttien clubteams van Nederland.

De nieuwe sponsor verbindt niet alleen zijn naam aan de sterkste voetbalcompetitie van Nederland. In ruil voor de donatie krijgt Holland Casino ook commercials rond voetbalprogramma’s op televisie. Daarnaast mag het bedrijf zich nadrukkelijk presenteren in de stadions van de betaald voetbalclubs van Nederland. Als de samenwerking goed bevalt, mag Holland Casino een in het contract opgenomen optie van nog eens twee jaar lichten.

Het gokbedrijf betaalt jaarlijks zo’n 20 procent meer dan voorganger KPN. Het telecomconcern doneerde voor dit seizoen tien miljoen gulden. Het bedrijf kondigde in november zijn vertrek aan omdat het vond dat de investeringen te weinig geld opleverden.

Zo wilde KPN de site www.kpn-eredivisie.nl voor de clubs lanceren, maar kreeg het niet het exclusieve recht voetbalbeelden op internet te gebruiken. Het stuitte KPN eveneens tegen de borst dat bij het begin van het nieuwe seizoen een logo werd geïntroduceerd met de naam ,,Eredivisie” in plaats van ,,KPN Eredivisie.” De Eredivisie NV en Holland Casino hebben nog niet besloten of ze een gezamenlijk logo gaan ontwerpen.

Bron: ANP 18-04-02

Blessurejournaal

Fysiotherapeut Jos Kortekaas beleeft momenteel vrij rustige tijden. De selectie kent in de cruciale fase van de competitie weinig problemen.

De langdurig geblesseerden Theo Janssen, Bob Peeters en Mamadaou Zongo richten zich op volgend seizoen. Ruud Knol en Remco van der Schaaf hebben donderdagochtend gewoon meegetraind, alleen Louis Laros is een vraagteken voor aanstaande zaterdag. De linkspoot heeft nog last van zijn knie na de wedstrijd tegen FC Groningen.

Bron: Vitesseworld 18-04-02

Verplaatsing ‘slotfeest’ van woensdag 8 mei naar vrijdag 17 mei

Speler van het jaar 2001 Victor SikoraOm iedereen de gelegenheid te geven de finale van de Uefa-cup te zien heeft de activiteiten commissie besloten het slotfeest te verplaatsen naar vrijdag 17 mei. Het slotfeest zal gehouden worden in de ‘van Wijnenzaal’ van Musis Sacrum. De gehele A-selectie zal op deze avond aanwezig zijn en natuurlijk zal de beste speler van het seizoen 2001/2002 weer gekozen worden. Verleden jaar was het Victor Sikora die deze eer ten beurt viel.

Eerdere illustere namen die hem voorgingen zijn ondermeer de huidige trainer van Vitesse en prominent lid van de supportersvereniging Edward Sturing (1997) en Phillipe Cocu (1993) klik hier voor de volledige lijst van spelers van het jaar.

De muziek zal verzorgt worden door de Belgische dance-act Lasgo en Ex-Trema. Kaartverkoop in de Zuidshop en op de dag zelf vanaf 19.30 uur aan de kassa van Musis, leden van de supportervereniging € 2,50 en niet leden € 5,00.

18-04-02

KNVB dreigt clubs met sancties

KNVBDe KNVB wil de eisen voor het verstrekken van licenties aan profclubs aanscherpen. Als een club financieel wanbeleid voert, wil de KNVB sancties opleggen, zoals een verbod op het aantrekken van nieuwe spelers. De voetbalbond denkt aan de invoering van een tussentijdse toets van de begrotingen van de profclubs gedurende het seizoen. Als blijkt dat de club financieel wanbeleid voert, zou de KNVB sancties willen opleggen.

Henk Kesler zei dat woensdagavond voor de camera van NOS Studio Sport. Volgens de directeur van de KNVB realiseren ook de clubs zich dat er iets moet gebeuren, nu de financiële lat steeds hoger wordt. ,,Ze beseffen dat het vijf voor twaalf is”, aldus Kesler. Hij gaf toe dat de bond tot nu toe soms een gedoogbeleid voert bij het toekennen van licenties.

18-04-02

Vitesse start volgend seizoen livewedstrijden via website

Vitesse gaat volgend seizoen een begin maken met het uitzenden van wedstrijden via internet. De Arnhemse club wilde aanvankelijk de thuiswedstrijd tegen Heerenveen gebruiken voor een ‘pilot’, maar door de ingelaste uitzending van Canal+ werd dat plan gedwarsboomd.

Het volgende en laatste thuisduel van dit seizoen tegen Willem II, op 28 april, is sowieso geen optie voor een test. De twee laatste speelronden van de eredivisie worden ‘geschakeld’ uitgezonden door Canal+.

Dat houdt in dat televisiekijkers van de abonneezender de gehele middag worden vermaakt met flitsen van de belangrijkste momenten van alle wedstrijden.

Bron: de Gelderlander 18-04-02

Vrijdag 17 mei slotfeest Supportersvereniging

Op vrijdag 17 mei a.s. zal het traditionele slotfeest van de supportersvereniging gehouden worden. Plaats van handeling zal deze keer Musis Sacrum zijn. Tijdens deze avond zal bekend worden gemaakt wie er dit jaar door de supporters van Vitesse tot speler van het jaar wordt verkozen. En zich de opvolger mag noemen van de speler van het jaar 2001 Victor Sikora, die de prijs verleden jaar in ontvangst mocht nemen. Eerdere illustere namen die hem voorgingen zijn ondermeer de huidige trainer van Vitesse en prominent lid van de supportersvereniging Edward Sturing (1997) en Phillipe Cocu (1993) klik hier voor de volledige lijst van spelers van het jaar.

De avond zal muzikaal worden opgeluisterd door Dance act LAS-GO en zal verder door de band Ex-Trema worden verzorgd. Het feest zal om 20.00 losbarsten. Informatie over de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk.

18-04-02

Informatie seizoenkaarten

Seizoenkaarthouders krijgen zaterdag 20 april informatie toegestuurd over de seizoenkaartencampagne 2002 – 2003.

De nieuwe seizoenkaart verkoop van startWoensdag was op de website van Vitesse voor het eerst al informatie te lezen over de campagne en de introductie van het Vitesse Lustrum Pakket. Alle seizoenkaarthouders krijgen de folder met alle informatie over de de nieuwe seizoenkaart en het Vitesse Lustrum Pakket komend weekend in de bus. Vanaf volgende week kan men ook terecht bij de afdeling Ticketing van Vitesse voor informatie en reserveringen. Ook op de website van Vitesse staat binnenkort alle informatie over de seizoenkaarten, met daarbij het inschrijvingsformulier.

Bron: Vitesseworld 17-04-02

Prijs voor Diarra

Mahamadou Diarra in het shirt van MaliDoor zijn goede prestaties dit jaar tijdens de Afrika Cup is Mahamadou Diarra gekozen tot meest talentvolle speler van het toernooi.

Mali behaalde de halve finale van de Afrika Cup en werd daarin uitgeschakeld door Kameroen, de latere winnaar van het toernooi. Diarra was één van de meest opvallende spelers van zijn land én van de Afrika Cup 2002. De prijs voor meest talentvolle speler zal tijdens een officiële bijeenkomst op 7 mei in Parijs aan de jonge middenvelder worden overhandigd.

Bron: Vitesseworld 17-04-02

Bekerfinale Beloften

De Beloften spelen op donderdag 2 mei de Amstel Cup finale voor reserve elftallen. De bekerfinale tussen Vitesse en Willem II wordt in het TOP Oss Stadion in Oss gespeeld en begint om 19.00 uur. Vrijdag volgt meer informatie omtrent de kaartverkoop voor dit duel.

Bron: Vitesseworld 17-04-02

Vitesse introduceert seizoenkaart voor vijf jaar

De seizoenkaartencampagne voor het seizoen 2002/2003 is gestart. Naast de eenjarige seizoenkaart introduceert Vitesse met ingang van het komende seizoen een nieuw product, het Vitesse Lustrum Pakket. Dit pakket bestaat uit een seizoenkaart voor vijf jaar en een Vitesse Family Card. Met de Vitesse Family Card kunnen supporters bij diverse Business Club-leden voordelen krijgen. Bovendien vindt de betaling in vaste maandelijkse termijnen plaats.

Vitesse wil loyaliteit belonen. Vandaar dat de houders van het Vitesse Lustrum Pakket ook nog extra ‘voetbalvoordelen’ krijgen, zoals 50% korting op thuiswedstrijden van Vitesse in de Amstel Cup en de UEFA Cup. Tevens kunnen houders van het Vitesse Lustrum Pakket gratis lid worden van de Supportersvereniging Vitesse. De mailing over de Vitesse-kaarten valt eind deze week bij de huidige seizoenkaarthouders in de bus, inclusief een uitgebreide brochure.

Daarnaast worden de banden tussen Vitesse, de supporters en de Business Club versterkt. Zo zullen tijdens thuiswedstrijden van Vitesse onder houders van de Vitesse Family Card diverse producten worden verloot, van waardebonnen tot een jaar lang gratis autorijden (excl. brandstof). De Vitesse Family Card kan ook naast een eenjarige seizoenkaart worden aangeschaft tegen een bepaalde meerprijs.

“Supporters kunnen zelf berekenen of het interessant voor ze is. Het wordt niemand opgedragen. Iedereen kan ook gewoon een eenjarige seizoenkaart blijven kopen. Voorbeelden van andere clubs hebben wij niet, omdat het uniek is in Nederland. Wij zien het als een grote uitdaging, Wij denken dat wij hiermee een nieuw en interessant product hebben toegevoegd aan de dingen die al we doen”, aldus Hans Schreudering, algemeen directeur van Vitesse.

Nadere informatie over de seizoenkaartencampagne volgt zo spoedig mogelijk.

Bron: Vitesseworld 17-04-02

Lichte blessures Knol en V/d Schaaf

Ruud KnolRuud Knol hamstring) en Remco van der Schaaf (kuit) kampen met lichte blessures. Beiden trainden woensdag niet met de groep mee. Verdediger Knol heeft afgezegd voor Jong Oranje vanwege een hamstring blessure. “Ik wilde geen risico nemen. Met deze blessure moet je voorzichtig zijn. Het gaat nu al een stuk beter.”

Vorig jaar miste Knol het slot van de competitie en het WK voor spelers onder 21 jaar vanwege een hamstringblessure. Knol en Van der Schaaf hopen op tijd fit te zijn voor de uitwedstrijd tegen Sparta, aanstaande zaterdag.

Bron: TT TVG 17-04-02

Hoe stemmen de vitessespelers ?

Voetbalweekblad VI vroeg aan sommige spelers van Vitesse op welke politieke partij zij gaan stemmen op 15 mei.

Remco van der Schaaf (23) zweeft
“Ik ben er niet zo mee bezig. Ik weet niet eens of ik wel ga stemmen. Dat zie ik op de dag zelf wel.”

Jim Van Fessem (26) zweeft
“Fortuyn zegt veel dingen waar ik het mee eens ben. Vanwege zijn grote bek neig ik nu naar hem, maar ik wil me nog verdiepen in de andere partijen.”

Ruud Knol (21) Pvda
“Dat heb ik gestemd bij de gemeenteraadsverkiezingen omdat ik de lijsttrekker kende. Landelijk ben ik er echter nog niet helemaal uit.”

Nicky Hofs (18) stemt niet
“Waarop moet ik stemmen dan? Politiek? Daar heb ik geen verstand van.”

Michel Kreek (31) VVD
“Maar ik lees ook de andere programma’s nog voordat ik een definitieve keus maak.”

Bron: VI 17-04-02

Babangida wil naar buitenland

Tijjani BabangidaTijjani Babangida (28) gaat ervan uit dat hij volgend seizoen in het buitenland speelt. De Nigeriaan komt dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse, maar keert volgend seizoen terug naar Ajax. Bij de Amsterdamse club krijgt hij geen plaats in de eerste selectie. “Ik denk daarom dat ik zal worden verhurd aan een buitenlandse club”, zegt Babangida.

“Een verkoop lijkt me moeilijk. Ik heb nu een goed contract en ik denk niet dat er clubs zijn die me voor een fiks bedrag willen kopen. Op dit moment zijn er geen concrete aanbiedingen. maar ik kan me niet voorstellen dat ik op een bijveld van Ajax zal trainen. Als dat dreigt te gebeuren, moeten we het er maar eens over hebben. Maar ik speel eerst met Nigeria het WK en dan zullen er toch wel clubs komen?”

Bron: VI 17-04-02

Vitesse introduceert lustrum seizoenkaart

Supporters van Vitesse kunnen binnenkort een seizoenkaart voor liefst vijf jaar kopen. Liefhebbers betalen daar fors voor, maar dankzij vaste voordeelacties en kortingen kan de meerjarige overeenkomst in financiële zin toch gunstiger uitvallen dan een gewone seizoenkaart.

Het plan van de Arnhemse voetbalclub is nieuw in de voetbalwereld en de voorbije maanden in het diepste geheim voorbereid. Seizoenkaarthouders van Vitesse worden deze week op de hoogte gesteld van de plannen. De businessclub kreeg gisteravond een presentatie.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 17-04-02

Snoei nieuwe trainer Vitesse

Mike SnoeiVolgens het sportjournaal van de NOS en TT NOS zou Mike Snoei de nieuwe hoofdtrainer bij Vitesse worden. Snoei zou een overeenkomst hebben voor een contract voor twee seizoenen. Snoei volgt hiermee Edward Sturing op die na het vertrek van Koeman naar Ajax de honneurs waarnam. Theo Bos zou de de assistent worden van Snoei.

15-04-02

Mike Snoei en Vitesse nog niet rond

Vitesse ontkent dat er een tweejarig contract is afgesloten met Mike Snoei als hoofdtrainer. Dit bericht werd maandagavond naar buiten gebracht. Vitesse woordvoerder Frank Huizinga laat weten dat het nog niet zover is: “Wij hebben nog geen beslissing genomen over de nieuwe trainer. Dat gebeurt naar verwachting over enkele weken.”

Mike Snoei geldt wel als een voorname kandidaat om hoofdtrainer te worden. De huidige trainer van Jong Vitesse heeft onlangs zijn praktijkexamen coach betaald voetbal gehaald en heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden.

Bron: TT TVG 15-04-02

Mike Snoei nieuwe coach Vitesse

Mike SnoeiMike Snoei neemt na dit seizoen de functie van coach van Vitesse op zich. De huidige coach van de A1 van de Arnhemse club neemt de taak over van Edward Sturing, die op zijn beurt tijdelijk de plek had ingenomen van Ronald Koeman. Koeman vertrok vlak voor de winterstop naar Ajax.

Vlak na de winterstop gaf interim-coach Sturing al aan dat hij na dit seizoen geen interesse meer heeft in de functie van hoofdtrainer. Hij ambieert een baan als hoofd opleidingen, een taak die hij vanaf komend seizoen dan ook gaat vervullen.

De 37-jarige Snoei haalde enkele weken geleden zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Hij liep stage bij NEC, waar Johan Neeskens coach is.

Snoei is al sinds 1997 werkzaam binnen de jeugdopleiding van de Arnhemse club. Oud-voorzitter Karel Aalbers haalde de oud-profvoetballer van Sparta en Excelsior binnen. Zo werkte hij veel met jongens als Theo Janssen, Mahamadou Diarra, Nicky Hoffs en Emile Mbamba. Met de A1 van de Arnhemmers doorbrak hij meteen de hegemonie van Ajax en Feyenoord door met dat elftal het landskampioenschap te behalen.

Theo Bos, de huidige coach van Jong Vitesse en assistent van Sturing, zal ook komend seizoen assistent van Vitesse 1 zijn.

Bron: VI planet.nl 15-04-02

PSV houdt interesse in Van der Schaaf

Remco van der SchaafPSV blijft geinteresseerd middenvelder Remco van der Schaaf. De clubs hebben vrijdag gesproken over een mogelijke transfer. Technisch manager Jan Streuer van Vitesse bevestigd de contacten met PSV: “We zijn in gesprek. Het loopt en we kijken hoe het zich zal ontwikkelen.”

Het contract van Remco van der Schaaf bij Vitesse loopt nog tot de zomer van 2003. PSV heeft niet alleen interesse in Van der Schaaf, ook Jordi Hoogstrate van FC Groningen mag zich verheugen in de belangstelling van PSV. Die onderhandelingen lopen soepeler dan die met Vitesse over Van der Schaaf.

Bron: TT TVG 15-04-02

Vitesse vaak gelijk tegen Sparta

Vitesse speelt de laatste jaren vaak gelijk tegen Sparta. Dit seizoen werd het in Arnhem 1-1. Michel Kreek opende de score, maar de enige kans voor Sparta werd vlak voor tijd benut door Danny Koevermans. Vorig seizoen moest Vitesse op de laatste speeldag naar Sparta. Door een 2-2 gelijkspel misten de Arnhemmers toen Europees voetbal. Ook in 2000 bleef Vitesse steken op 1-1 bij Sparta.

De laatste nederlaag dateert uit het seizoen 1996/97, toen Vitesse met 3-0 werd verslagen op Spangen. In Gelredome is Vitesse over het algemeen sterk tegen Sparta. Het werd al tweemaal 5-1.

Bron: TT TVG 15-04-02

Bas Wijnen mag worden verhuurd

Bas Wijnen mag volgend seizoen worden verhuurd. De derde keeper moet aan spelen toe komen. De doelman zat dit seizoen alleen op de bank bij blessures van Jim van Fessem of Dragoslav Jevric. Dat is volgens Vitesse niet goed voor zijn ontwikkeling. De Arnhemse club wil Wijnen het liefst verhuren aan een club in de eerste divisie.

VVV, dat op zoek is naar een doelman, zou een optie zijn voor Bas Wijnen. De doelman speelt nu voor Jong Vitesse, maar wisselt daar om de week met Raymond van Driel.

Bron: TT TVG 15-04-02

Vitesse na de winterstop

Vitesse is na de winterstop nog altijd ongeslagen. Ook heeft de ploeg als enige club in de KPN Eredivisie het gehele seizoen niet verloren in eigen huis. Ten opzichte van vorig seizoen is dit een groot verschil.

Seizoen 2000 / 2001
Vorig seizoen ging het elftal van Ronald Koeman als derde de winterpauze in. Uiteindelijk werd Vitesse zesde en miste het op doelsaldo Europees voetbal. De resultaten na de winterstop:

16 wedstrijden – 5 x winst – 7x gelijk – 4 x verlies – 22 punten

Seizoen 2001 / 2002
Onder leiding van het technische duo Edward Sturing en Theo Bos is Vitesse na de winterstop nog altijd ongeslagen. Als zevende geklasseerd voor de winterstop is de ploeg inmiddels opgeklommen naar de vijfde positie. De prestaties van de tweede seizoenshelft:

12 wedstrijden – 6 x winst – 6 x gelijk – 0 x verlies – 24 punten

Bron: Vitesseworld 15-04-02

Dingsdag bij Onder 21

Michael DingsdagMichael Dingsdag is alsnog opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal onder 21 jaar. Ruud Knol, Jhonny van Beukering en Riga Mustapha waren eerder al door bondscoach Mark Wotte opgeroepen voor ‘Onder 21’. Het team speelt op woensdag 17 april om 19.30 uur in Breda een oefeninterland tegen Italië.

Bron: Vitesseworld 15-04-02

Sociëteit Boccaccio: Wij werken niet samen met Büch

Ingezonden briefDe directie van Sociëteit Boccaccio heeft middels een ingezonden brief in De Telegraaf van j.l. zaterdag te kennen gegeven dat zij niets te maken hebben met activiteiten in de loge van Menno Büch in Gelredome. Volgens de Sociëteit zijn er geen dames die meewerken aan het programma van Büch om tijdens wedstrijden sex-orgies te organiseren in de loge.

Sociëteit Boccaccio

15-04-02

Laros waarschuwt voor leegloop bij Vitesse

Laros waarschuwt voor leegloop bij VitesseLouis Laros is een half uur na de winst op FC Groningen (0-1) best trots op het jonge Vitesse, maar kijkt al vast met een schuin oog naar de toekomst. “Ik kan mij niet voorstellen dat de club vier, vijf spelers ineens verkoopt.” Louis Laros neemt noodgedwongen genoegen met een bijrol in de selectie van Vitesse. Geplaagd door een knie waarin kraakbeen schaars is, staat hij alleen paraat als het moet.

“Ik ben nog steeds niet echt fit. Ik heb nog altijd tijd nodig om te herstellen, maar als ze me nodig hebben, sta ik er”, zei Laros gistermiddag, onderweg naar de spelersbus. Die moest even wachten omdat er in de Groningse volksbuurt Oosterpark her en der wat onrust was ontstaan na de nederlaag van de thuisclub tegen Vitesse.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 15-04-02

Vitesse komt met schrik vrij in Groningen

Vitesse heeft een voorschot genomen op het spelen van Europees voetbal. Het team van trainer Edward Sturing kwam gistermiddag met de schrik vrij bij FC Groningen (0-1). Vitesse heeft nu vier punten voorsprong op de enige concurrent (NAC) in de strijd om de felbegeerde vijfde plaats.

Het zou een schande zijn als Vitesse deze marge verspeelt in de drie resterende wedstrijden. Met Sparta (uit), Willem II (thuis) en RKC Waalwijk (uit) is het Arnhemse restprogramma aantrekkelijker dat dat van NAC. De ploeg uit Breda speelt nog tegen RKC (uit), Fortuna Sittard (thuis) en FC Utrecht (uit) en heeft bovendien een minder doelsaldo dan Vitesse (plus negen om plus vier).

lees verder...

Bron: de Gelderlander 15-04-02

Gelukkig Vitesse gaat Europa in

We gaan Europa in“We gaan Europa in”, zongen de fans van Vitesse na negentig oervervelende minuten voetbal. Wie zo slecht speelt en toch wint, geeft het Europese ticket niet meer uit handen, was de gemeenschappelijke gedachte. Vitesse rommelde zich in een draak van een wedstrijd langs het angsthazenelftal van FC Groningen. Een bevlieging van Victor Sikora schonk de ploeg de zege, omdat invaller Matthew Amoah koppend kon toeslaan op zijn assist: 0-1. Daarmee liepen de Arnhemmers drie punten uit op concurrent NAC. Voor FC Groningen, dat FC Den Bosch langszij zag komen, loeren steeds nadrukkelijker de nacompetitiezorgen.

FC Groningen-coach Dwight Lodeweges had zijn elftal aangepast aan de tegenstander. Met een extra verdediger en inzakkende aanvallers bediende het zich van een voorzichtig concept. Logisch gevolg van het tactisch schaakspel was dat FC Groningen nimmer het ware gezicht toonde in het Oosterpark. Tot luttele minuten voor tijd had het geen fatsoenlijke kans gecreëerd.

Vitesse liet aan de andere kant ook helemaal niets zien. Het tactisch vernuft en de listige tips maakten het voetbal tot een slaapverwekkende vertoning. FC Groningen won wel de meeste duels, maar kon nooit voor echte dreiging zorgen.

De 0-1 was een mazzeltje dat Vitesse niet had verdiend, vond ook coach Edward Sturing. “We hebben gewoon te veel gekregen. Met kunst- en vliegwerk bleven we aan het eind van de rit overeind,” memoreerde Sturing de twee 24-karaats kansen die Arjen Robben vlak voor tijd liet liggen.

de Telegraaf 15-04-02

Amoah: “Heel belangrijk doelpunt”

Matthew AmoahInvaller Matthew Amoah werd matchwinner voor Vitesse bij FC Groningen (0-1). “Heel belangrijk doelpunt”, weet de Ghanese aanvaller. “Ik denk dat Vitesse Europa ingaat.” “FC Groningen was beter”, bekent Amoah, “maar we hebben geen kansen weggegeven. We hebben heel hard gewerkt voor de drie punten. Als we het zo doen, dan halen we Europees voetbal.”

Het publiek joelde Amoah en Emile Mbamba continu uit. “Zo gaat voetbal altijd. Je scoort, dan krijg je het publiek tegen”, weet Amoah. “We hebben drie punten, dan mag het hele publiek me uitlachen.”

Ruud KnolVerdediger Ruud Knol speelde weer een degelijke wedstrijd. “Ik heb veel duels gewonnen, was vrij scherp. Ik heb het samen met Dejan Stefanovic, goed dichtgehouden. We zijn goed op elkaar ingespeeld”, vindt Knol. “Het was vrij zwaar”, geeft de jeugdinternational aan. “In de eerste helft kwamen we er niet aan te pas. Verdedigend moesten we alle zeilen bijzetten.” Knol: “Vier punten los. We hebben een aardige stap gezet. We moeten voor de laatste speeldag Europees voetbal hebben. Anders zul je zien dat het toch weer fout gaat.”

TT TVG 14-04-02

Sturing: “We hebben teveel gekregen”

Edward SturingVitesse won zondag moeizaam met 0-1 bij FC Groningen. “Het was een wedstrijd die heel slecht voor mijn hart was”, bekende trainer Sturing. “Vitesse heeft teveel gekregen”, vond de Eerbeker. “We hebben heel matig gespeeld. Knokvoetbal, we hebben veel te weinig laten zien.”

Met een omzetting leidde Edward Sturing toch de zege in. “We hadden te weinig diepte in onze aanval. Ik heb gekozen voor meer diepte met Sikora aan de zijkant. Daar kwam die goal uit.” Vitesse staat nu vier punten voor. “We kunnen een nederlaag lijden de komende drie wedstrijden”, rekent Sturing voor.

TT TVG 14-04-02

Wie wordt er topscorer bij Vitesse?

Met nog 3 wedstrijden te gaan is de strijd wie er topscorer wordt bij Vitesse van het seizoen 2001-2002 erg spannend. Op dit moment staan 4 spelers gedeeld eerste: Emile Mbamba, Gert Claessens, Matthew Amoah en Remco van der Schaaf. Alle 4 staan ze op 4 doelpunten. Jhon van Beukering volgt op de vijfde plek met 3 doelpunten. Wie zal het worden? Na RKC-Vitesse van 5 mei a.s. zullen we het weten!

Wie wordt topscorer van Vitesse ?
Gert Claessens

4

Remco van der Schaaf

4

Emile Mbamba

4

Matthew Amoah

4

Jhon van Beukering

3

14-04-02

Gouden wissel levert Vitesse 3 punten op

In de race om Europees voetbal heeft Vitesse zondag in het Oosterpark een grote slag geslagen. De ploeg van trainer Sturing versloeg FC Groningen met 1-0 dankzij een treffer van invaller Amoah.

Amoah voor Martel bleek een gouden wisselDe eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. FC Groningen speelde iets feller en was sterker in de persoonlijke duels. Maar tot uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet. Robben was vaak een eenzame spits. Hij had bovendien in Stefanovic een uitstekende tegenstander.

Amoah gaat uit zijn dak na de 0-1Het veel hoger aangeslagen Vitesse dwong voor de rust ook al niets af. De Arnhemse brigade hanteerde achterin veelvuldig de lange bal. De twee spitsen Mbamba en Sikora hadden evenwel bij de robuuste defensie van FC Groningen weinig in te brengen.

Na de rust veranderde het vlakke spelbeeld aanvankelijk amper. Met het inbrengen van Amoah leek Vitesse-trainer Sturing zijn ploeg meer aanvalskracht te geven. De ex-prof haalde echter doodleuk de creatieve Martel naar de kant. Niet dat de Fransman goed speelde, maar door zijn vervanging bleven de offensieve mogelijkheden van Vitesse beperkt.

Amoah wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenotenSturing haalde in het Oosterpark toch zijn gelijk. Na ruim een uur was Sikora eindelijk eens los van zijn directe tegenstander. Uitgerekend invaller Amoah kopte de bekeken voorzet in, 0-1. Achteraf was het de enige serieuze scoringskans voor de Arnhemmers. Leunend op de krappe voorsprong trachtte Vitesse de wedstrijd uit te spelen. FC Groningen miste de kracht en het zelfvertrouwen voor een groot slotoffensief. Maar Robben kreeg in de slotfase nog wel twee geweldige kansen op de rechtmatige gelijkmaker. Het jeugdige talent miste jammerlijk. ,,We hebben onverdiend gewonnen”, gaf Sturing volmondig toe.

FC Groningen:
Roy Beukenkamp, Mohammed Allach (68. Martin Drent), Melchior Schoenmakers (78. Hugo), Paul Janssen, Magnus Johansson, Ali Boussaboun, Jordi Hoogstrate, Paul Matthijs, Sander van Gessel, Ignacio Tuhuteru, Arjen Robben.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Stefan Nanu, Dejan Stefanovic, Ruud Knol, Louis Laros, Mahamadou Diarra, Michel Kreek, Remco van der Schaaf, Didier Martel (56. Matthew Amoah), Emile Mbamba (78. Tijjana Babangida), Viktor Sikora.

Scheidsrechter: Peter Oskam

Toeschouwers: 11.500

Kaarten
Geel:
Johansson, Robben (FC Groningen), Stefanovic, Laros (Vitesse)

Scoreverloop:
0-1 Amoah (64.)

bron Voetbalkrant.nl 14-04-02

Stand KPN Eredivisie per 14-04-02
Pos

Ploeg

+/- G W G V Dv Dt DS Ptn
1 Ajax 0 31 19 7 5 68 34 34 64
2 PSV +1 30 18 6 6 65 29 36 60
3 Feyenoord -1 30 17 6 7 63 25 38 57
4 Heerenveen 0 30 16 7 7 53 24 29 55
5 Vitesse 0 31 14 12 5 38 29 9 54
6 NAC 0 31 14 8 9 51 47 4 50
7 Utrecht 0 30 13 8 9 57 46 11 47
8 RKC 0 31 12 6 13 42 40 2 42

14-04-02

Sikora in ‘De Verlenging’

Victor Sikora is maandagavond de studiogast in ‘De verlenging’. Daar zal zeer zeker de vermeende transfer naar Ajax ter sprake komen. Verder is er een reportage over Tim Cornelisse en zijn hond.

De Verlenging begint maandagavond om 18.30 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

14-04-02

Henk ‘Charly’ Bosveld memorial zaalvoetbaltoernooi

De supportersvereniging organiseert op zaterdag 11 mei 2002 een zaalvoetbaltoernooi voor haar leden. Het toernooi krijgt de naam van de helaas veel te vroeg overleden “Vitessespeler van de eeuw”, Henk Bosveld. Het toernooi zal gehouden worden in sporthal de Bakenhof in Arnhem.

Per team maximaal 3 niet leden. Er kunnen maximaal 8 teams deelnemen. Inschrijfformulieren verkrijgbaar tijdens wedstrijddagen in de zuidshop en telefonisch op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur onder tel.nr. 026-88 07 312. Formulieren uiterlijk 28 april inleveren bij de zuidshop.

Geef je nu op voor het Vitesse.org forum team !

14-04-02

Ajax richt zich nu op Mahamadou Diarra

Mahamadou DiarraNa de overeenstemming die Ajax heeft bereikt met Sikora wil de titelkandidaat nu Mahamadou Diarra over de streep trekken. De international van Mali heeft zijn zaakwaarnemer laten weten dat Ajax eerst met Vitesse overeenstemming moet bereiken, voordat hij met Ajax om de tafel gaat.

Deze week werd ook bekend dat ook het Franse Olympique Lyon, tweede in de Franse competitie, belangstelling heeft voor de begaafde middenvelder van Vitesse.

Dejan Stefanovic heeft laten weten niet op Ajax te wachten. De Joegoslavisch international geeft er de voorkeur aan om zijn carriëre in het buitenland voort te zetten. Eerder deze week was nog een delegatie van Inter Milan te gast in het Gelredome, waar het Stefanovic zag excelleren in het treffen met Heerenveen.

14-04-02

Sikora persoonlijk rond met Ajax

Victor SikoraVitesse aanvaller Victor Sikora is persoonlijk rond met Ajax. De beide clubs moeten er nog uitkomen. De trainer van Ajax Ronald Koeman, wil Sikora hebben omdat hij meer zou kunnen brengen dan de huidige aanvallers van Ajax. Sikora kan zowel op rechts als op links spelen.

Naar verluidt wil Vitesse ruim zes miljoen euro ontvangen voor de voetballer. Feyenoord wenste niet verder te gaan dan vier miljoen, maar Ajax lijkt wel bereid het bedrag voor Sikora te betalen. Voorwaarde is wel dat Ajax eerst één of meerdere van de 57 contractspelers verkoopt, zodat het geld geneneert voor nieuwe aankopen.

Technisch directeur van Vitesse Jan Streuer reageert verbaast op het bericht. “ik weet hier niets van en neem het niet serieus” aldus Streuer.

14-04-02

Vitesse moet zich verbeteren om eigen baas te blijven

Ernhems trots Sturing BosGoed beschouwd is Vitesse 360 minuten zonder tegentreffers en vier doelpunten verdeeld over vier duels, verwijderd van Europees voetbal. Tenminste als de ploeg van interim trainer Edward Sturing alles zelf in de hand wil houden. Nader beschouwd moet Vitesse zichzelf behoorlijk verbeteren, wil de club in de race om UEFA Cupvoetbal niet afhankelijk zijn van een misstap van NAC. Die verbetering is het jaar 2002 wel zichtbaar maar onvoldoende.

Vitesse koestert al twaalf duels een ongeslagen status, waarvan elf onder het duo Sturing/Bos. Sinds de winter speelde de Arnhemse ploeg echter pas drie keer op vreemde bodem.

lees verder...

Gelderlander 13-04-02

Laros: “Als het nodig is, speel ik”

Louis LarosOmdat Tim Cornelisse geschorst is, speelt Stefan Nanu rechtsback bij Vitesse en maakt Louis Laros tegen Groningen zijn opwachting als linksback. “Het is niet mijn positie. Ik speel liever op het middenveld”, bekent Laros. “Maar als ze me nodig hebben, speel ik er. Geen probleem.”

Fit is Laros nog steeds niet. “Mijn knie is niet 100 procent. Tijdens de wedstrijd is hij goed. Daarna heb ik een paar dagen pijn, maar dat is niet belangrijk die laatste paar weken”, vindt Laros. “Het is heel moeilijk. Het is iets waar ik al twee jaar mee loop. Het is niet anders.” “Na het seizoen gaan we heel goed bekijken wat het beste is”, vertelt Laros, die een nieuwe kijkoperatie niet uitsluit. “Dan een gericht programma met rust en gerichte training, zodat het daarna beter wordt.”

Maar eerst FC Groningen uit. “We gaan absoluut voor de drie punten. Vitesse in goede doen moet daar winnen. Als we de nul houden, zie ik goede kansen.” Laros: “FC Groningen moet ook winnen. Het is een niet te onderschatten ploeg, zeker thuis.” De cijfers bevestigen dat. Vitesse speelde elf keer in het Oosterpark stadion, verloor vijf keer, speelde drie keer gelijk en won 3 keer.

TT TVG 13-04-02

Edward Sturing leeft van wedstrijd tot wedstrijd
“Als team moeten we er staan”

FC GroningenVitesse kan zondagmiddag naast de langdurig geblesseerden niet beschikken over een drietal geschorste spelers. Tim Cornelisse, Gert Claessens en Michael Dingsdag moeten vanaf de tribune toekijken. Emile Mbamba heeft last van zijn kuit, het is twijfelachtig of de aanvaller kan spelen. Indien hij niet speelklaar is, zal Matthew Amoah hem naar alle waarschijnlijkheid vervangen. Louis Laros neemt de plaats in van Tim Cornelisse.

“We zullen zondag hetzelfde niveau moeten halen als tegen de topclubs. Als team zullen we er de laatste wedstrijden moeten staan, daar zijn we immers een jaar voor aan het spelen. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen niets, het zal een open wedstrijd worden”, aldus Edward Sturing.

Vitesse traint zaterdagmiddag (14.00 uur) nog op Papendal, daarna vertrekt de selectie met 17 spelers naar het hoge Noorden. Evgeniy Levchenko voegt zich ’s avonds bij de selectie. Hij speelt zaterdagmiddag (15.00 uur, terrein SML) met de Beloften tegen Ajax.

17-10-01 Vitesse-FC Groningen 1-0 Het probleem bij Vitesse is nog steeds het maken van doelpunten. Dat beaamt ook Edward Sturing. “We creëren wel steeds meer kansen, maar in de afwerking zit het niet mee. Wij hebben geen topscorer in huis zoals andere clubs die wel hebben. Met een scorende spits hadden wij hoger op de ranglijst gestaan. We trainen er veel op, met name met jonge spelers, maar dat komt er nog niet helemaal uit.”

De laatste fase van de competitie is aangebroken. Sturing: “Als speler vond ik dat ook altijd het leukste gedeelte van de competitie. Het wordt steeds spannender, maar ik leef van wedstrijd tot wedstrijd. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook op teletekst kijk wat onze concurrenten NAC en SC Heerenveen hebben gedaan.”

Vitesseworld 12-04-02

Mbamba twijfelgeval bij Vitesse

Emile MbambaVitesse speelt zondag in het Oosterpark tegen FC Groningen. Het is onzeker op Emile Mbamba mee kan doen. De aanvaller liep op de training een enkelblessure op. Als hij niet speelt, komt Matthew Amoah in actie. Vitesse mist de geschorsten Gert Claessens, Tim Cornelisse en Michael Dingsdag. Verdedigers zijn daardoor schaars. Vermoedelijk zal trainer Sturing een verdediger uit het tweede elftal aan de selectie toevoegen.

Opstelling:
Jevric, Nanu, Knol, Stefavnovic, Laros, Diarra, Van der Schaaf, Kreek, Martel, Sikora, Mbamba/Amoah.

TT TVG 12-04-02

Vitesse Voetbal Academie met vier sterren beloond

De jeugdopleiding van Vitesse neemt een steeds belangrijker plaats in. Niet voor niets geldt opleiden van talenten als één van de belangrijkste speerpunten van beleid. In het Masterplan van de KNVB deed de voetbalbond voorstellen om de positie van het Nederlandse jeugdvoetbal verder te versterken. Verbetering van kwaliteit en structuur van de jeugdopleiding waren daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Nog geen jaar later is het plan tot in detail uitgewerkt en krijgen de profclubs de kans om een status te verdienen voor hun jeugdopleiding. Zo ook bij Vitesse.

Met ingang van het komende seizoen moeten de jeugdafdelingen voldoen aan een groot aantal eisen. Dat is de insteek van het beleid dat vorig jaar is ingestoken. Om dit te bereiken zijn alle jeugdopleidingen van alle clubs getoetst aan vele beoordelingspunten. Aan deze beoordeling wordt door de voetbalbond een certificeringsysteem gekoppeld, variërend van een tot vier sterren. Om de twee jaar worden de clubs opnieuw gecertificeerd.

Afgelopen vrijdag kreeg Vitesse van de KNVB te horen dat de Vitesse Voetbal Academie met het maximaal haalbare van vier sterren is gewaardeerd. “Een blijk van waardering en een bevestiging van het feit dat wij op de goede weg zijn. De kwaliteit van onze jeugdopleiding wordt niet alleen bepaald door datgene wat op het veld staat, maar ook de organisatie van de Vitesse Voetbal Academie staat goed. Zo zijn beleidsplannen bekeken en de verschillende processen op het gebied van scouting, medische staf en studie geanalyseerd. Met goed gevolg”, aldus woordvoerder Frank Huizinga.

Vitesseworld 12-04-02

Rode lampen mogen Vitesse niet uit rode cijfers halen

Sex in GelredomeDe heren van Jiskefet namen voor hun TV programma al eens eerder het fenomeen”skybox op de korrel. Ook daar kwamen schaars geklede vrouwen in voor voormalig 06 exploitant en televisiepresentator Menno Buch heeft een veel extremer plan gelanceerd voor deze VIP-ruimte die de meeste voetbalstadions tegenwoordig rijk is. Buch wil een skybox van het Gelredome stadion tijdens thuisduels van Vitesse gebruiken voor sexorgieën.

Vitesse zit danig in de maag met de plannen die zowaar serieus blijken te zijn. “We waren enorm verbaasd toen we het hoorden. We denken nog steeds dat het om een publiciteits stunt gaat”, zegt woordvoerder Frank Huizinga. Via de internetsite site van Menno Buch is echter al en link zichtbaar die toegang geeft tot ‘Vitessesex’. De pagina is echter nog niet actief. De plannen van Buch zijn even duidelijk als bijzonder. Hij wil vanaf 15 april via internet beelden gaan uitzenden van mensen die zich tijdens de wedstrijden bezig houden met seksuele activiteiten. Deze beelden zouden zowel live als via herhaling zichtbaar moeten worden. Buch zou voor zijn plannen samenwerken met een seksclub. Buch zegt dat het plan dé oplossing is voor voetbal vandalisme.

Een wel heel bijzondere oplossing ! Volgens Frank Huizinga is er echter geen sprake van dat Buch zijn ideeën, mochten die serieus zijn, gerealiseerd krijgt. “Allereerst verbied het reglement onderverhuur van skyboxen zonder overleg. Buch bezit zelf geen skybox maar wil deze geloof ik huren van Future Active. Daarnaast verbieden de huisregels het maken van filmopname ten behoeve van commerciële doeleinden. En wat dacht je van de regel dat mensen zich niet provocerend mogen gedragen. Het lijkt me dus duidelijk dat de activiteiten van meneer Buch niet passen in de doelstellingen die Vitesse met de skyboxen beoogt te bereiken.”

Bron Arnhemse Koerier 12-04-02

Trio bij Jong Oranje

Een drietal Vitessenaren is geselecteerd voor een interland tegen Italië. Verdediger Ruud Knol en de aanvallers Riga Mustapha en Jhonny van Beukering behoren tot de selectie van Oranje onder 21. Bondscoach Mark Wotte heeft het drietal uitgenodigd voor een interland tegen Italië.

Dit duel is het begin van een wedstrijdenreeks die het Nederlands elftal onder 21 jaar gaat spelen. Nederland – Italië wordt op woensdag 17 april om 19.30 uur in het Fuji Film Stadion te Breda gespeeld.

Viteseworld 12-04-02

Nieuwe ingang Forum

Sinds kort heeft ons forum een vernieuwde ingang gekregen. Zodat je in een ooghoek direct je favoriete postings na loopt. Alle links zijn kort en strak gerangschikt. En voor een optimaal gebruiks gemak leveren we ook nog het laatste nieuws. Zodat je in een ooghoek direct je favoriete postings na loopt.

11-04-02

Topambtenaren waken over Vitesse

Wethouder Lenferink (pvda)Drie Arnhemse financiele topambtenaren worden de waakhonden van Vitesse. Politiek verantwoordelijk is wethouder Lenferink. In de gemeentelijke budgetcommissie, die streng toeziet op de uitgaven van de voetbalclub, zitten drie ambtenaren die leiding geven aan de dienst maatschappelijke dienstverlening, de staf financien en de facilitaire dienst.

Vitesse kreeg deze week een lening van Arnhem van 5,4 miljoen euro. De gemeenteraad eist absolute terugbetaling volgend jaar juli. De commissie ziet onder meer toe op het aangaan van contracten en de aan en verkoop van spelers.

TT TVG 11-04-02

Ontruimingsoefening in Gelredome

Brandweer, Politie, GHOR, Gelredome en Vitesse organiseren op woensdag 1 mei a.s. van 13.00 tot 17.00 uur een ontruimingsoefening in Gelredome. Bij deze oefening wordt een gedeelte van de Zuidtribune en een gedeelte van de Oosttribune, inclusief de rolstoeltribune, ontruimd.

De laatste keer dat er geoefend werd met een grootschalige ontruiming was in april 2000. De oefening van dit jaar zal met name in het teken staan van de samenwerking tussen brandweer en stewardorganisatie. Het doel is te kijken of de theoretische ontruimingstijd klopt met de werkelijkheid. In het eerste gedeelte van de oefening wordt een deel van de Zuidtribune ontruimd. Het is de bedoeling 750 personen op een gedeelte van de Zuidtribune te laten plaatsnemen. Na een teken wordt dit tribunedeel ontruimd. Om een juiste verhouding tot een vol stadion te behouden, zijn de vluchtwegen op een zodanige breedte gemaakt, dat omrekening naar een vol stadion mogelijk is. In het tweede deel van de oefening wordt een deel van de Oosttribune, inclusief de rolstoeltribune ontruimd.

Voor de oefening zijn de organisatoren op zoek naar 750 vrijwilligers die mee willen werken. Alleen op deze wijze is het nabootsen van een realistische situatie mogelijk. Voor een hapje en een drankje wordt natuurlijk gezorgd, deelnemers ontvangen tevens een kleine attentie van Vitesse.

Geïnteresseerden kunnen vanaf heden tijdens kantooruren kaartjes voor de oefening ophalen bij de Merchandisingshop van Vitesse op de begane grond van Gelredome. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen op telefoonnummer 026-8807063. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Vitesse op zondag 28 april tegen Willem II is het eveneens mogelijk om kaarten voor deze oefening af te halen bij de merchandisingshop op de begane grond.

Bron:Vitesseworld 11-04-02

Dejan Stevanovic toch geselecteerd

Stefanovic en Jevric beiden geselecteerdBondscoach Dejan Savicevic heeft Dejan Stefanovic alsnog geselecteerd voor het Joegoslavisch elftal. Savisevic wilden enkele spelers uit de Joegoslavische competitie uittesten, maar vanwege diverse afzeggingen heeft hij de Vitesse verdediger toch opgeroepen. Vitesse keeper Dragoslav Jevric zat al bij de selectie.

Joegoslavië speelt op woensdag 17 april een vriendschappelijke wedstrijd tegen Litouwen. Het duel wordt in Smederova gespeeld en begint om 16.30 uur.

Bron: TT TVG 10-04-02

Sikora: “Ik voel dat ik stilsta bij Vitesse”

Victor Sikora vliegt door de luchtDeze week wordt hij pas 24. Toch is Victor Sikora een van de dragende krachten van Vitesse. Maar de geruchtenstroom is op gang gekomen. Feyenoord heeft concrete belangstelling en Ronald Koeman wil zijn voormalige protégé graag naar Ajax halen. De felle aanvaller zelf is er klaar voor.

“We begonnen vrij goed onder Ronald Koeman. De groep voelde zich goed, we hadden veel discipline en hij gaf mij veel vertrouwen. Het was voor ons een groot nadeel dat hij naar Ajax vertrok. Na Koeman nam Edward Sturing het over, alletwee hebben ze het goed gedaan. We zijn na het goede trainingskamp in de winterstop nog ongeslagen, dus de wissel heeft goed uitgepakt.”

lees verder...

Bron: VI 10-04-02

Streuer verrast door uitspraken voorzitter

Technisch manager Jan Streuer van VitesseTechnisch manager Jan Streuer van Vitesse is hooglijk verbaasd over enkele uitspraken die voorzitter Jos Vaessen zondagavond op tv deed. Volgens Vaessen zou Edward Sturing ook volgend seizoen als hoofdtrainer op de bank bij Vitesse kunnen zitten. Als de coach zelf aangeeft dat hij verder wil in zijn huidige functie, is daar wat de preses betreft over te praten.

Sturing, die met Vitesse al twaalf duels op rij ongeslagen is, liet eerder nog weten niet verder te willen als hoofdtrainer. Streuer wist zondag niet wat hij hoorde: “Zo werkt het natuurlijk niet. We hebben daar duidelijke afspraken over. Edward is volgend seizoen gewoon hoofd opleidingen. De nieuwe trainer maken we pas bekend na de laatste competitiewedstrijd.” Vaessen liet ook weten dat een nieuwe trainer in ieder geval uit de eigen gelederen komt. De verwachting is dat jeugdtrainer Mike Snoei doorschuift naar het eerste elftal.

Bron: VI 10-04-02

PSV wil transfer Van der Schaaf afronden

Remco van der SchaafPSV onderhandelt eind deze week met Vitesse over een transfer van Remco van der Schaaf (23). “Wij willen nog een verdedigende middenvelder”, zegt manager aan- en verkoopbeleid Frank Arnesen van PSV. “De aankoop van nog een middenvelder heeft niets te maken met het vertrek van een van onze spelers. Ook als er niemand weggaat willen we er een controlerende speler bij. En Van der Schaaf is een serieuze kandidaat.”

Bron: VI 10-04-02

Ook Lyon wil Mahamadou Diarra

Mahamadou DiarraNaast Ajax heeft ook Olympique Lyon, tweede in de Franse competitie, belangstelling voor Vitesse middenvelder Mahamadou Diarra. “Ik vind het een mooie club”, zegt Diarra. Overigens heeft zich nog geen enkele club officieel gemeld voor de Malinees.”Ik hoor het via de pers, maar ik heb nog niks gehoord via Vitesse.”

Diarra wil zich ook alleen maar op Vitesse richten: “Ik ben nu bij Vitesse en wil Europees voetbal halen. Als het kan derde worden.” Daarom komt het goed uit dat hij niet vervolgd wordt voor zijn overtredingen tegen Ajax. “Alles is over nu en ik ben niet geschorst.”

Bron TT TVG10-04-02

Bob Peeters gelooft nog in WK

Bob Peeters gelooft nog in WK deelnameHet herstel van Vitesse spits Bob Peeters verloopt zo voorspoedig dat de Belg toch op tijd fit hoopt te zijn voor het WK in Japan en Zuid Korea. Zijn voetblessure gaat de goede kant op. Peeters mag zaterdag beginnen met de looptraining en hoopt over anderhalve week met de groep mee te trainen.

Peeters mikt erop om in de laatste twee competitiewedstrijden van Vitesse weer mee spelen en aansluitend met Belgie naar het WK te gaan. “Ik geloof nog in het WK, als Waseige (bondscoach, red.) me als breekijzer wil meenemen”, zegt de aanvaller in een Belgische krant.

Bron TT TVG10-04-02

Koeman aast op Vitesse-trio

Ajax coach Ronald KoemanNaast Victor Sikora en Mahamadou Diarra wordt nu ook Dejan Stevanovic steeds nadrukkelijker in verband gebracht met Ajax. De Joegoslaaf mag zich naast Sikora en Diarra ook verheugen op een warme belangstelling van Ajax coach Ronald Koeman. Die Stevanovic ziet als mogelijke opvolger van Cristian Chivu.

De Roemeen Cristian Chivu (21) zinspeelt openlijk op een vertrek bij de Amsterdamse club. “De laatste tijd vraag ik me steeds meer af van wie ik nog iets kan leren bij Ajax”, verklaarde Chivu in het Algemeen Dagblad.

Koeman houdt al langer rekening met een vertrek van zijn centrumverdediger. “We zitten niet stil, maar om definitief iets te doen, moeten we de beslissing van Chivu afwachten”, verklaarde de 38 jarige coach in de Telegraaf.

Als mogelijke opvolgers van Chivu worden Dejan Stevanovic en Frank de Boer genoemd. Koeman, liet eerder al weten weten dat Sikora, Diarra en Stefanovic klaar zijn voor een stap naar een topclub.

10-04-02

Herstel Peeters

Bob Peeters herstelt voorspoedig van zijn voetblessureBob Peeters herstelt voorspoedig van zijn voetblessure. De Belg mag zaterdag de looptraining weer hervatten.

Peeters speelde zijn laatste wedstrijd op 2 februari in Alkmaar tegen AZ. In de week daarop blesseerde hij zich aan zijn voet. Een operatieve ingreep bleek noodzakelijk. Inmiddels herstelt de spits sneller dan verwacht en hoopt er de laatste twee competitiewedstrijden bij te kunnen zijn.

Bron: Vitesse.org 10-04-02

Vitesse al 12 duels ongeslagen

Vitesse is bezig met een goede reeks wedstrijden. De Arnhemmers zijn al 12 duels op rij ongeslagen. Vitesse liep op 19 december tegen Ajax tegen de laatste nederlaag op. Sindsdien werd vijf maal gewonnen en zeven maal gelijkgespeeld.

Dit is geen record. In 1993 bleef Vitesse 18 duels achtereen ongeslagen. Van februari tot en met augustus werd toen geen duel verloren. De reeks begon na een 4-0 nederlaag tegen Ajax en eindigde met een 0-1 verlies tegen diezelfde club. Overigens bleef Vitesse vorig jaar onder Ronald Koeman 14 duels op rij zonder verlies.

Bron: TT TVG 10-04-02

Vitessenaar Diarra wordt niet vervolgd

Vitesse-speler Mahamadou Diarra is door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken. De aanklager stelde eerder een onderzoek in op basis van de televisiebeelden van de wedstrijd Vitesse-Ajax. Diarra werd verdacht van het geven van een kopstoot aan Ajacied Van Halst en een trap in het gezicht van Pienaar.

Uit de verklaring van scheidsrechter Jan Wegereef bleek dat hij de vermeende kopstoot wel had gezien, maar als ‘onschuldig’ had beoordeeld. De tuchtcommissie kan niet meer tornen aan dat oordeel. Bij de overtreding ten opzichte van Pienaar acht de tuchtcommissie onvoldoende bewijs aanwezig voor een schorsing.

Bron: De Gelderlander 10-04-02

Vitesse unieke kandidaat voor UEFA Cup-voetbal

Het leek afgelopen zaterdag wel koopavond in het Gelredome. Tientallen scouts bevolkten de hoofdtribune tijdens Vitesse-SC Heerenveen (0-0), het duel tussen de nummers vijf en vier van de KPN Eredivisie. Er liepen dan ook de nodige voetbaljuweeltjes op het veld. De kenners kwamen ondanks de wat trage wedstrijd wel aan hun trekken. In de defensie van de thuisclub flonkerde Rund Knol met zijn lange passes en heerste veldmaarschalk Dejan Stefanovic soeverein. Vóór hen liepen drie controlerende middenvelders. Michel Kreek had de grootste moeite het tempo van zijn jeugdige companen Remco van der Schaaf en Mahamadou Diarra bij te benen. Van der Schaaf is weliswaar nog geen Mark van Bommel, maar het is allerminst vreemd dat PSV hem naar Eindhoven wil halen. Zijn gedrevenheid en passie zijn ongekend, hij jaagt op een manier die doet mijmeren naar de tijden van Johan Neeskens. Van der Schaaf werd tegen Heerenveen echter overschaduwd door de Malinees Diarra, wiens naam in het boekje van iedere Europese scout staat sinds zijn vlekkeloze optreden tijdens de laatste strijd om de Afrika Cup. De international koppelt een enorm loopvermogen aan een sublieme techniek. Kwistig strooide hij met passes, moeiteloos onderschepte hij de ene na de andere bal en zo nu en dan demarreerde hij richting het Friese doel. Zijn spijkerharde schot tegen de lat had de kroon op het werk moeten zijn. Maar het was Vitesse dit keer blijkbaar niet gegund.

De selectie van SC Heerenveen bulkt van de technische voetballers. Alleen de passes van Mika Nurmela zijn al genoeg reden naar het stadion te gaan, Arek Radomski is in het veilige Friesland de beste clubvoetballer van Nederland en Marcos Allbâck behoort tot de drie beste spitsen in de eredivisie. Door de afwezigheid van veldkapitein Tieme Klompe, aanvoerder Johan Hansma en masterpasser Gérard de Nooijer bleven de noordelingen maar ternauwernood overeind, al miste Vitesse met Victor Sikora, Bob Peeters en Matthew Amoah een complete aanvalslinie. Zelden zal de ploeg van trainer Foppe de Haan dit seizoen dermate defensief – of realistisch – hebben gespeeld. Dat leverde uiteindelijk het beoogde punt op. Toch was de formatie met de gelegenheidsverdediging negentig minuten lang de onderliggende partij. Vitesse controleerde de wedstrijd, schiep ook zeker vijf kansen, maar verzuimde te scoren.

Dat laatste was niets nieuws. De Belg Gert Claessens en Remco van der Schaaf zijn met vier treffers gezamenlijk clubtopscorer. Dat is even wat anders dan de Sirtaki die bijna wekelijks in Arnhem te horen was als Nikos Machlas er weer eens doel trof. Ook zijn opvolger Pierre van Hooijdonk wist her net met zeer grote regelmaat te vinden. Die tijden zijn geweest. Het lijkt onwaarschijnlijk dat al eerder een Nederlandse club zich voor Europees voetbal kwalificeerde zonder speler die meer dan vier keer scoorde. De kans dat Vitesse het wél haalt is na de 0-0 aanzienlijk geslonken. Concurrent NAC staat maar één punt achter en heeft op papier een iets eenvoudiger programma. Maar dat zegt in deze doldwaze competitie helemaal niets.

Bron: VI 10-04-02

Vitesse krijgt allereerst een ‘klein’ bedrag

Voetbalclub Vitesse krijgt niet onmiddellijk de beschikking over het volledige bedrag van 5,4 miljoen euro die de gemeente Arnhem als kredi5,4 miljoen euroet beschikbaar heeft gesteld. Vooralsnog moet de club het volgens wethouder H. Lenferink doen met veel minder geld. “Het gaat in eerste instantie dacht ik om een ton of zeven.”

Pas als de club kan aantonen dat het opnieuw acuut geld nodig heeft – bijvoorbeeld om de spelerssalarissen te betalen – kan opnieuw een beroep op het krediet worden gedaan, aldus Lenferink.

lees verder...

Bron: Gelderlander 10-04-02

Vitesse in ijzeren greep van gemeente

Vitesse komt in een ijzeren greep van de gemeente Arnhem. Een clubje gemeentelijke waakhonden gaat strikt toezien op de financiële handel en wandel van de voetbalclub en krijgt vetorecht over de uitgaven. Nieuw briefpapier of vullertjes mag het Vitessebestuur nog wel zelfstandig bestellen, maar voor elke uitgave van 50.000 euro of meer moet toestemming van de ‘gemeentelijke budgetcommissie’ zijn verkregen.

lees verder...

Bron: Gelderlander 10-04-02

Diarra vrijgesproken door aanklager KNVB

Mahamadou DiarraMahamadou Diarra wordt niet geschorst naar aanleiding van vermeende overtredingen in het competitieduel tegen Ajax. De KNVB stelde Vitesse hiervan hedenmiddag op de hoogte.

Naar aanleiding van TV-beelden werd een vooronderzoek ingesteld naar de vermeende overtredingen van Diarra op de Ajax-spelers Van Halst en Pienaar. De aanklager Betaald Voetbal, die kennis heeft genomen van alle verklaringen, acht de overtreding op Pienaar niet wettig en overtuigend bewezen en heeft daarom besloten deze zaak te seponeren.

Voor wat betreft de vermeende overtreding op Van Halst heeft de aanklager ondermeer kennis genomen van de verklaring van de scheidsrechter, die aangaf dat hij betreffende situatie had waargenomen en beoordeeld.

Op grond van regel 5 van de spelregels zijn beslissingen van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend. De Tuchtcommissie van KNVB heeft dan ook besloten de zaak tegen Diarra te seponeren. Diarra kan a.s. zondag gewoon spelen in het uitduel van Vitesse tegen FC Groningen.

Bron:Vitesseworld 09-04-02

Arnhem legt Vitesse financieel aan banden
De gemeente Arnhem benoemt zo snel mogelijk een budgetcommissie die nauw toezicht gaat houden op alle inkomsten en uitgaven van voetbalclub Vitesse. Het scherpe financiële toezicht was een voorwaarde voor een lening aan Vitesse van 5,4 miljoen euro.
B en W van Arnhem en het bestuur van Vitesse hebben dinsdagmiddag een overeenkomst voor de lening ondertekend. Volgens beide partijen had Vitesse geen overlevingskansen meer als de lening, tegen een rente van 10 procent, niet verstrekt was.

De lening aan de voetbalclub loopt tot juli 2003. Als Vitesse het geld dan niet heeft terugbetaald, heeft Arnhem het eerste pandrecht op opbrengsten uit de verkoop van spelers, televisie- en sponsorrechten. Gemeente en voetbalclub hebben nog meer afspraken gemaakt om het geleende bedrag veilig te stellen, maar die blijven volgens de gemeente geheim omdat daarbij bedrijfsgegevens in het geding zijn.

Financieel overzicht
Vitesse moet de budgetcommissie onder andere toestemming vragen voor de aan- en verkoop van spelers en voor het aangaan of verbreken van televisierechten. De club mag totdat de lening is terugbetaald geen zelfstandige uitgaven meer doen die boven de 50.000 euro uit gaan. De commissie krijgt elke maand een financieel overzicht.

Voor de Arnhemse politiek was een belangrijk argument om akkoord te gaan met de lening dat stadion Gelredome ook failliet zou gaan als Vitesse geen geld meer zou hebben. Vitesse is namelijk hoofdhuurder van het eveneens in grote moeilijkheden verkerende stadion. Het Arnhemse college vindt bovendien dat Vitesse een maatschappelijk belang heeft, aangezien de club voor veel Arnhemmers belangrijk is en bijdraagt aan het imago van de stad.

Bron: ANP 09-04-02

Overeenkomst Vitesse lening getekend
De gemeente Arnhem en Vitesse hebben dinsdag de overeenkomst over een lening van 5,4 miljoen euro aan de noodlijdende voetbalclub ondertekend. Er is overeenstemming bereikt over voorwaarden voor de lening. Zo komt er een gemeentelijke budgetcommissie, die alle uitgaven van Vitesse boven de 50.000 euro moet goedkeuren.
Ook heeft de club het fiat van de gemeente nodig voor de aankoop van spelers, het aangaan van sponsorcontracten en in sommige gevallen de verkoop van spelers. Volgens wethouder Lenferink blijft het Vitesse-bestuur eindverantwoordelijk voor het beleid van de club.

Bron: TT TVG 09-04-02

Ajax wil naast Sikora ook Diarra van Vitesse
Mahamadou Diarra neemt stijlvol aanAjax heeft zich bij Vitesse ook gemeld voor Mahamadou Diarra. Eerder maakten de Amsterdammers al hun belangstelling bekend voor Victor Sikora. Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, bevestigde de interesse van Ajax. “Het initiatief ligt nu bij Ajax. Als zij er verder iets mee willen, dan horen we het wel”, verklaarde Streuer.
Ook Leo Beenhakker sprak de berichten niet tegen. “We hebben geïnformeerd naar de situatie van beide spelers”, aldus de technisch directeur van Ajax. Zowel Sikora als Diarra heeft in Arnhem nog een contract tot medio 2005. Vanwege de financiële situatie bij de club mag het tweetal echter vertrekken.

Bron: Voetbal.nl 09-04-02

Vitesse op bezoek bij FC Groningen
Vitesse gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen. De Arnhemmers wonnen de laatste drie jaar slechts een keer in het hoge noorden. Vorig jaar schoot Diarra Vitesse naar een 0-1 overwinning. Eerder dit seizoen was een rake kopbal van Mbamba in de Gelredome voldoende voor een 1-0 overwinning op de huidige nummer veertien van de eredivisie.
Groningen zal blij zijn dat spits Nikos Machlas inmiddels Vitesse heeft verlaten. In de seizoenen 96/97 en 97/98 had hij met zeven goals een belangrijk aandeel in de 6-1 en 5-1 overwinningen in Arnhem.

Bron: TT TVG 09-04-02

Vitesse onder curatele van Arnhem
Vitesse staat onder curatele van de gemeente Arnhem. De voetbalclub gaat akkoord met de voorwaarden voor de lening van 5,4 miljoen euro die Arnhem aan Vitesse verstrekt. Dat betekent onder meer dat de gemeente het veto recht heeft op uitgaven van Vitesse.
Vitesse is akkoord met de voorwaarden van B&W

Wanneer Vitesse de lening niet voor juli 2003 terugbetaalt dan heeft de gemeente Arnhem als eerste recht op de spelers. De opbrengsten bij verkoop van Vitesse spelers gaan dan naar de gemeente Arnhem.

Bron: TT TVG 09-04-02

´Oppassen, straks wordt Vitesse nog rijk’

Op de tribunes van Gelredome houden nationale en internationale scouts tijdens wedstrijden van Vitesse massaal de kuipstoeltjes warm. Technisch manager Jan Streuer is er niet rouwig om. “Er is ontzettend veel belangstelling voor onze spelers. We moeten oppassen dat we straks niet rijk worden.”

Tussen straatarm (het heden) en puissant rijk zit wel een handtekening plus bankgarantie, want geen enkele club heeft Vitesse al verblijd met een vette checque. Streuer: “Daar maak ik me niet druk om. Het moet wel heel raar lopen, willen wij straks geen spelers verkopen. Het liefst na 5 mei, als de competitie erop zit. Er wordt nu om de prijzen gespeeld en dan zijn alle clubs gebaat bij rust.”

lees verder...

Bron: Gelderlander 09-04-02

Bekerfinale Jong Vitesse op 2 mei

Jong Vitesse speelt de bekerfinale voor reserveploegen op donderdag 2 mei om 18.30 uur tegen Willem II. Het duel is op het veld van TOP Oss, mits die club toestemming geeft. Beide clubs moeten nog met de KNVB om tafel om de veiligheidsmaatregelen door te nemen. Vitesse hield het eerste voorstel van Willem II af. De Tilburgers lieten via manager Martin van Geel weten graag in eigen stadion te willen spelen. Snoei: “Dat kunnen ze wel op hun buik schrijven. Ik wil ook wel een thuiswed strijd spelen.”

Bron: Gelderlander 09-04-02

Jeugd valt van de roze wolk

Een kleine week na de succesvolle bekerwedstrijd tegen Jong Ajax bleek Jong Vitesse nog steeds op wolken te lopen. Uit bij Jong Excelsior ging de ploeg van trainer Mike Snoei onderuit: 2-0

“De stemming was te jolig, te ontspannen, dat voelde je voor de wedstrijd al”, erkende Snoei na afloop teleurgesteld. “Je doet er weinig aan. De jongens waren zelf ook teleurgesteld, maar het zat er gewoon net niet in.”

Zonder spelers van de selectie en zonder de aan Oranje uitgeleende Nicky Hofs, Jhon van Beukering en Michael Jansen kwam de ploeg te kort. Ook Riga Mustapha ontbrak wegens ziekte en Michael Dingsdag door een schorsing. “Dan nog hadden we een goede ploeg. Van een aantal spelers die normaal minder aan spelen toekomen, verwacht je misschien iets extra’s. Dat zit er dan gewoon niet in”, zei Snoei, die Excelsior in het laatste kwartier tweemaal zag scoren.

Bron: Gelderlander 09-04-02

Sturing blijft geen hoofdtrainer

Edward SturingEdward Sturing blijft volgend seizoen geen hooftrainer van Vitesse. In de afgelopen dagen werd er in de media gesuggereerd dat Sturing volgend seizoen mogelijk toch aanblijft als trainer van het eerste elftal. Maar volgens technisch manager Jan Streuer is daarvan geen sprake. “Vergeet het maar”, reageert hij, “de afspraken daarover zijn gemaakt en dat wordt niet veranderd. Sturing wordt volgend seizoen hoofd opleidingen bij Vitesse.”

Maandagavond maakt Sturing via de landelijke media een einde aan de geruchtenstroom. Hij zal dan waarschijnlijk verklaren geen hoofdtrainer te blijven.

Bron: TT TVG 08-04-02

Blessure Matthew Amoah valt mee

 Matthew AmoahDe blessure van Matthew Amoah valt mee. De 21-jarige Ghanees raakte vorige week geblesseerd aan zijn hamstring. Amoah deed maandag weer een lichte training, samen met het Braziliaanse talent Jorginho, die herstelt van een zware blessure aan zijn knieband. Woensdag verwacht hij weer met de groep mee te trainen. “Het gaat al veel beter, woensdag maar weer proberen of ik alles kan,” aldus Amoah.

De Ghanees ontbrak afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Heerenveen. Dit seizoen scoorde de aanvaller slechts twee keer in de competitie.

Bron: TT TVG 08-04-02

Vitesse nog niet benaderd voor Stefanovic

Jan StreuerVitesse is nog door geen enkele club officieel benaderd voor een eventuele transfer van Dejan Stefanovic. Dat zegt Jan Streuer, technisch manager van de Arnhemse club. “Op dit moment is voor hem geen club concreet”, aldus Streuer. “Ik merk wel dat ook hij intensief wordt gevolgd. Het verwondert me niet als een club voor hem komt kijken, omdat Stefanovic een heel goede speler is en een fantastische prof.”

“Hij is gewoon een topspeler. Een internationaal goede speler, met een goede leeftijd (27 jaar, red.). Er is geen twijfel mogelijk. Stefanovic kan op elk niveau mee. Voor Vitesse is het fantastisch dat hij bij ons speelt.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 08-04-02

Belangstelling Inter streelt Dejan Stefanovic

Dejan StefanovicDejan Stefanovic bewijst wekelijks dat het het niveau van Vitesse is ontgroeid. Geen in wonder dat De Joegoslavische mandekker zich mag verheugen in de belangstelling van tal van in clubs, waaronder Ajax en Internazionale.

Een delegatie van Inter was zaterdagavond afgereisd naar Gelredome, waar het Stefanovic zag excelleren in het treffen met Heerenveen (0-0). De 27-jarige verdediger weet van de belangstelling van de lijstaanvoerder uit de Italiaanse Serie A. “Ik heb er iets van gehoord”, zegt Stefanovic na de partij.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 08-04-02

Vitesse niet tuk op seks in loges van Gelredome

Menno Buch is niet welkom in GelredomeVitesse ziet het niet zitten om tijdens voetbalwedstrijden seksorgieën in de loges van het stadion toe te staan. Als het aan televisiepresentator en 06-exploitant Menno Buch ligt, gebeurt dat wel. Het wilde plan van Buch werd zaterdag onthuld in De Telegraaf.

Buch zou van plan zijn seksorgieën te organiseren tijdens voetbalwedstrijden van Vitesse in Gelredome. Daarvoor zou de loge van productiebedrijf Futur@ctive inmiddels zijn gehuurd. Het plan zou in samenwerking met ‘een chique seksclub’ worden uitgevoerd.

Mannen die zin hebben in de combinatie seks en voetbal zouden zich via de website Vitessex.nl (gisteren onbereikbaar) kunnen opgeven. Zij moeten wel bereid zijn hun kunsten te laten filmen en uitzenden via de website van Menno Buch die puur op seks gericht is.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 08-04-02

Vitesse wil geen seksende voelballiefhebbers

Vitesse hoopte nog even dat het om een late 1 april-grap ging. De Arnhemse club reageerde aanvankelijk wat lacherig op het plan van Menno Buch bij thuiswedstrijden van Vitesse een seksorgie te organiseren in een van de skyboxen van het Gelredome.

,,Natuurlijk denk je in eerste instantie aan een grap, maar het lijkt er op dat het niet zo maar een geintje is”, zegt woordvoerder Frank Huizinga van Vitesse. ,,We weten nog steeds niet hoe concreet het plan van Buch precies is, maar ondertussen zijn we toch aan het uitzoeken hoe we het kunnen verhinderen.”

Buch, voormalig exploitant van 06-lijnen, heeft via het bedrijf Future Active een skybox in het Gelredome gehuurd. Hij wil tijdens de thuiswedstrijden van Vitesse dames van een seksclub inschakelen die zich op alle mogelijke manieren vermaken met belangstellende heren, terwijl op de achtergrond gewoon wordt gevoetbald. Alles wordt opgenomen op film en via internet verspreid.

Huizinga: ,,Buch kan dat vergeten. Wij zullen ons met hand en tand verzetten tegen zijn plannen, als die tenminste inderdaad serieus blijken te zijn. Het huisreglement van het Gelredome verbiedt dat filmopnames worden gemaakt voor commercieel gebruik. Daarnaast is wat hij wil in strijd met de doelstellingen die Vitesse heeft met de skyboxen. Provocerend gedrag is niet toegestaan. Net zo min trouwens als onderverhuur. Future Active heeft inderdaad sinds enige tijd een loge, maar dat productiebedrijf mag dat niet zomaar onderverhuren. Overigens zei dat bedrijf van niets te weten toen we informeerden naar de plannen van Buch.”

Menno Buch is niet erg onder de indruk van het verweer van Vitesse. ,,Juristen hebben alles onderzocht. Volgens ons zijn er juridisch geen beletsels dames uit te nodigen in een skybox om zich daar een beetje te vermaken. Te meer niet omdat de dames ook van voetbal houden.”

Vitesse speelt dit seizoen nog één thuiswedstrijd. Op zondag 28 april tegen Willem II.

Bron: AD 08-04-02

Vitesse houdt geen uitverkoop

Vitesse gaat ervan uit dat het na dit seizoen enkele dragende spelers kwijtraakt, maar dat een leegloop uitblijft. Diverse Arnhemse spelers worden dezer dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek. Voor de met ernstige financiële problemen kampende club is elke transfer bespreekbaar.

,,Desondanks willen we beslist geen uitverkoop houden”, aldus technisch manager Jan Streuer. ,,Vitesse moet volgend seizoen gewoon om de vijfde plaats spelen en daarvoor is een sterke selectie nodig. Voorin en op het middenveld hebben we alternatieven in huis als we daar onze beste spelers kwijtraken, maar verdedigend kunnen we iemand als Stefanovic eigenlijk niet missen.”

Formeel is Vitesse alleen op de hoogte van de belangstelling die PSV heeft voor middenvelder Remco van der Schaaf. Streuer: ,,Maar we zijn niet verbaasd dat ook de namen van Sikora, Knol, Diarra en Stefanovic in het geruchten-circuit veel vallen.”

Voor Sikora is in navolging van Feyenoord ook Ajax, dat versterking zoekt op de linkerflank, in de markt. Trainer Ronald Koeman volgt de ontwikkeling van zijn voormalige pupil nauwlettend, zo liet hij de afgelopen dagen weten. ,,Tijdens Vitesse-Ajax heb ik kunnen zien dat Victor nog steeds volop in ontwikkeling is”, aldus Koeman. ,,Zijn kracht is dat hij voetballend een hoog niveau kan halen én mentaal sterk is. Als de situatie in een wedstrijd erom vraagt kan Victor ook een etterbak zijn. En linksbuiten is de positie waarop hij zijn beste wedstrijden heeft gespeeld.”

Bron: AD 08-04-02

Beloften naar Rotterdam

De Beloften spelen maandagavond de uitwedstrijd tegen Excelsior. In Rotterdam probeert de ploeg van Mike Snoei aansluiting te houden met Ajax en Feyenoord.

Na de fantastische bekerwinst op Ajax staat nu de competitie weer centraal. Vitesse staat zes punten achter op de nummer één. Het kampioenschap is echter nog niet gespeeld, omdat de Beloften koploper Ajax op zaterdag 13 april nog op bezoek krijgt. Bij winst op Excelsior blijft de ploeg in de achtervolging. Het duel in Rotterdam begint om 18.30 uur.

De stand:
1. Ajax 18 – 41
2. Feyenoord 19 – 39
3. Vitesse 18 – 35

Bron: Vitesseworld 08-04-02

Remise helpt Vitesse niets

Arnhems trots op de bankVitesse heeft het zaterdagavond niet goed genoeg gedaan. Het gelijkspel tegen Heerenveen (0-0) is een gemiste kans in de strijd om Europees voetbal.

Vitesse had stuivertje kunnen wisselen met Heerenveen en achtervolger NAC een tikje kunnen geven. Dat lukte niet, al viel er na rust op het spel van de Arnhemse ploeg niet veel aan te merken. Makkelijker wordt het nu niet voor de formatie van Edward Sturing, de coach die al weer aan het aftellen is. Zijn klusje zit er bijna op, nog vier wedstrijden rest Vitesse met Sturing aan het stuur.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 08-04-02

Trio vecht om twee UEFA Cup-plaatsen

Het wordt nog spannend de komende weken. Niet alleen voor de topclubs (Ajax, Feyenoord, PSV) die strijden om de titel. Meteen daaronder vechten Heerenveen, Vitesse en NAC om twee plaatsen in de UEFA Cup.

De strijd om de Europese tickets begint zich zo langzamerhand af te tekenen. De drie teams die elkaar het landskampioenschap betwisten zijn zo goed als zeker van deelname aan de Champions League.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 08-04-02

RTL: FC Limburg binnenkort een feit

De drie Zuid-Limburgse voetbalclubs Roda JC, Fortuna Sittard en MVV praten over een fusie. De nieuwe club gaat FC Limburg heten, en start misschien al volgend seizoen. DSM wordt de grote sponsor.

Voorzitter Theo Pickée van Roda JC bevestigt de gesprekken. De club zou gaan spelen in het net vernieuwde stadion van Roda, het tweede gaat spelen in Sittard en de jeugd wordt opgeleid in Maastricht.

De provincie Limburg zou voor een groot bedrag garant staan. Chemiereus DSM uit Heerlen zou hoofdsponsor voor 4,5 miljoen euro worden.

De drie clubs praten al jaren over een fusie. Cultuurverschillen maakte samenwerken onmogelijk. Nu Fortuna Sittard nog maar één keer hoeft te verliezen om te degraderen en MVV bijna failliet is, lijkt de fusie toch te lukken. Na afloop van de competitie praten de clubs officieel verder.

RTL 08-04-02

Cornelisse en Claessens geschorst

Tim Cornelisse en Gert Claessens zijn geschorst voor de uitwedstrijd in Groningen van volgende week zondag. Beiden staan door hun gele kaart van gisteravond op 4 gele kaarten in totaal. Dat betekent een automatische schorsing.

07-04-02

Veel internationale belangstelling voor Vitesse-spelers

Zaterdagavond tegen SC Heerenveen was het weer een drukte van jewelste in Gelredome wat betreft aanwezige vertegenwoordigers van voetbalclubs in Europa en spelersmakelaars.

De volgende clubs hadden officieel kaartjes aangevraagd:
Bayern München, Leeds united, West Ham united, Inter Milaan, Charlton Athletic, VFB Stuttgart, Werder Bremen en Bor. Dortmund

07-04-02

V/d Schaaf ontkent gesprek met PSV

Remco van der SchaafRemco van der Schaaf is verbaasd over de berichten dat PSV zijn financiele eisen te gortig zou vinden. “Ik heb nog niet met PSV gesproken”, zei de Vitesse middenvelder zaterdagavond na afloop. “Ik weet niet waar het vandaan komt en ik wil me er ook niet mee bezig houden”, aldus Van der Schaaf. “Het belangrijkste is om met Vitesse Europees voetbal te halen.”

“Ik doe mijn best en wat er komt, komt er. Ik blijf graag bij Vitesse. Mocht Vitesse me niet het contract kunnen geven wat ik wil, dan heb ik in principe nog een jaar te gaan. Ik zie het allemaal wel”, zei Van der Schaaf.

Bron: TT TVG 06-04-02

Sturing: “Dit is een teleurstelling”

Edward SturingVitesse trainer Edward Sturing was ontevreden na het 0-0 gelijke spel thuis tegen SC Heerenveen. “Dit is een teleurstelling voor ons allemaal binnen Vitesse.” “Wij moesten winnen om Heerenveen voorbij te komen”, rekende Sturing voor. “We hebben niet goed gespeeld. We haalden niet het niveau van vorige week (3-1 zege tegen Ajax, red.).”

“Je krijgt maar een aantal mogelijkheden, want Heerenveen stond achterin goed. Dan moet je er een binnen schieten. Dat hebben we verzuimd. Daar komt ook wat pech bij kijken, zoals die bal onderkant lat”, kijkt Sturing terug.

Bron: TT TVG 06-04-02

Europa kandidaten Vitesse en Heerenveen komen niet tot scoren

SC Heerenveen gokte en behaalde resultaat. De Friezen kozen tegen Vitesse voor veel verdedigen en weinig aanvallen, met het risico dat de Arnhemmers er toch eentje in zouden leggen. Maar Vitesse kon ondanks twee ballen op de lat de muur niet slechten en loopt in de strijd om Europees voetbal niet in op de concurrentie uit Heerenveen.

Gezien de recente nederlagen tegen Ajax (0-2) en PSV (1-4) was het niet zo’n raar idee van Foppe de Haan om tegen de naarste concurrent voor Europees voetbal de boel achterin op slot te houden. Gevolg van de terughoudendheid van de Friezen was wel dat er bij het doel van Vitesse-keeper Dragoslav Jevric weinig te beleven viel. Toch kreeg Anthony Lurling in de 26ste minuut dé kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een pass van achteruit van de in de basis debuterende verdediger Marc Hegeman wachtte Lurling te lang. Zijn inzet werd geblokt en in de rebound lukte het ook Allbäck niet te scoren.

Even daarvoor had Emile Mbamba Vitesse bijna op voorsprong gebracht. Na een knappe voorzet bij de cornervlag van de flink op de huid gezeten Jhon van Beukering was Ronnie Venema Mbamba even kwijt. Mbamba tikte de voorzet richting doel, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd door doelman Hans Vonk. Het was voor SC Heerenveen de eerste waarschuwing. Ondanks dat de ploeg van De Haan door Vitesse werd gewezen op het gevaar van voetballen voor een doelpuntloos gelijkspel, bleef het spel van Heerenveen gespeend van gevaarlijke momenten.

Vitesse liet zich niet tot wanhoop drijven door de muur die Heerenveen opwierp en bleef vol goede moed rondtikken, wachtend op een goed moment. In de tweede helft kwamen die er meer dan in het eerste bedrijf. Zo kopte Dejan Stefanovic in de 52ste minuut uit een corner op de lat. Ruim tien minuten later kreeg Jhon van Beukering de grootste kans van de wedstrijd. Van Beukering stond op de juiste plaats toenRemco van der Schaaf de bal goed aflegde. De bal stuiterde echter op toen Van Beukering wilde uithalen. Het gevolg was dat de speler onder de bal door maaide.

Ondanks dat Heerenveen enigszins vermoeid leek te raken, kreeg Vitesse de bal maar niet achter doelman Vonk. Dat dat behalve het Arnhemse gebrek aan scorend vermogen ook met geluk te maken had, bleek toen ook Mahamadou Diarra de bal op de lat werkte. De uitblinkende middenvelder had de bal een paar meter voor het doel aangespeeld gekregen van Van der Schaaf. Negen vertegenwoordigers van buitenlandse clubs zagen de actie. Zij zaten op de tribune om het Arnhemse assortiment voetballers te bekijken. Het in financiële problemen verkerende Vitesse verkoopt immers graag een paar spelers.

In sportieve zin richt Vitesse zijn pijlen niet op een betere kas, maar op Europees voetbal. Dichterbij dat doel is de ploeg van Edward Sturing, nummer vijf op de ranglijst, vandaag echter niet gekomen. Heerenveen blijft op de vierde plaats staan met één punt meer en één duel minder gespeeld. Klik hier voor een foto reportage.Nummer zes NAC heeft ook één wedstrijd minder gepseeld één verliespunt minder dan Vitesse. De Arnhemmers kunnen zondag voorbijgesneld worden als de Bredase ploeg uitkomt tegen Feyenoord.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol, Dejan Stefanovic, Stefan Nanu (81. Louis Laros), Michel Kreek, Remco van der Schaaf, Mahamadou Diarra, Didier Martel, Emile Mbamba, Jhon van Beukering (69. Gert Claessens)

SC Heerenveen:
Hans Vonk, Marc Hegeman, Ronnie Venema, Said Bakkati, Erik Edman, Mika Vayrynen (46. Jesper Hakansson), Arek Radomski, Stefan Selakovic, Mika Nurmela, Markus Allbäck, Anthony Lurling

Scheidsrechter: Jan Wegereef

Toeschouwers: 26.800

Kaarten
Geel:
Mbamba, Claessens, Cornelisse (Vitesse), Venema, Edman (SC Heerenveen)

Bron: Voetbalkrant 06-04-02

Transfer Van der Schaaf nog onzeker

Het is nog niet zeker dat Vitesse-middelvelder Remco van der Schaaf naar PSV gaat. De Eindhovense club vindt de financiele eisen van de 23-jarige jeugdinternational te gortig.

PSV heeft naar verluid 3,5 miljoen euro over voor de speler. Van der Schaaf heeft nog een contract bij Vitesse tot 2003.

Bron: TT TVG 06-04-02

Vitesse verbiedt orgies in skybox

Menno Buch is niet welkom in GelredomeMenno Buch mag geen orgies houden in een skybox van stadion Gelredome in Arnhem, thuisbasis van Vitesse. Woordvoerder Huizinga van Vitesse laat weten dat er meerdere bepalingen in het reglement van het stadion staan om een dergelijk initiatief tegen te gaan.

De voormalige uitbater van 06-sekslijnen wilde vanaf half april op internet beelden uitzenden van orgies die zijn opgenomen in een skybox van Gelredome. De beelden zouden rechtstreeks te zien zijn tijdens thusiwedstrijden van de club en zouden ook later nog bekeken kunnen worden. Buch heeft de skybox gehuurd voor 100.000 gulden.

Bron: TT TVG 06-04-02

Ajax onderhandelt met Vitesse over Victor Sikora

Sikora wil naar AjaxAjax heeft zich officieel gemeld bij Vitesse voor Victor Sikora. De Amsterdamse club is de onderhandelingen gestart over een transfer van de 23-jarige aanvaller.

International Sikora staat bij Vitesse tot medio 2005 onder contract. Eerder meldde Feyenoord zich bij Vitesse voor de vijfvoudig international. Beide clubs lagen zover uit elkaar over de hoogte van de transfersom van Sikora, dat de besprekingen zijn vastgelopen.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 06-04-02

Edward Sturing mist waardering

 align=Edward Sturing mist de waardering voor het voetbal van zijn ploeg Vitesse. “Het lijkt wel of we ineens het imago van een schopploeg krijgen”, wijst de trainer op de commentaren na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax afgelopen zondag.

“Ik mis de waardering voor Vitesse”, aldus Sturing. “Als het gaat om het halen van Europees voetbal worden wij nooit genoemd in het rijtje. We wonnen thuis van Ajax en Feyenoord en speelden gelijk tegen PSV. Dat deden we met veel jeugdspelers. Maar daarover lees of hoor ik nooit wat terug in de media.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 06-04-02

Vitessenaar Diarra wordt mogelijk alsnog geschorst

Vitesse-speler Mahamadou Diarra hangt een schorsing boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek gestart na twee vermeende overtredingen van de voetballer in het duel met Ajax, afgelopen zondag. De vermeende overtredingen: een trap in het gezicht van Ajacied Steven Pienaar en een kopstoot richting diens ploeggenoot Jan van Halst. Scheidsrechter Ruud Bossen liet beide acties onbestraft.

Na het zien van televisiebeelden startte de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek. Vitesse zal maandag schriftelijk verweer indienen bij de aanklager. Eind volgende week moet de aanklager kenbaar maken of Diana daadwerkelijk in staat van beschuldiging wordt gesteld. Is dat het geval, dan wacht de voetballer een schorsing van één of meerdere wedstrijden.

Bron: de Gelderlander 06-04-02

Nog onduidelijkheden over voorwaarden lening Vitesse

5,4 miljoen euroVitesse beschikt nog steeds niet over het deze week door de Arnhemse gemeenteraad toegezegde overbruggingskrediet van 5,4 miljoen euro. De reden: de handtekeningen onder de acte waarin de voorwaarden van de lening staan beschreven, zijn nog niet gezet.

Vertegenwoordigers van de gemeente en Vitesse stonden gisteren op het punt te tekenen, maar volgens woordvoerders van beide partijen ontstond op het laatste moment enige onduidelijkheid ‘op het juridische vlak’. De Vitesse-woordvoerder verwacht dat de hobbels begin volgende week zullen zijn rechtgestreken.

Bron: de Gelderlander 06-04-02

Seksorgie in skybox bij Vitesse

Seksorgieën in de box ?Voetbalclub Vitesse is in verlegenheid gebracht door een initiatief van voormalig 06-exploitant en televisiepresentator Menno Buch om tijdens thuiswedstrijden in een skybox van het Gelredome-stadion seksorgieën te organiseren.

Buch heeft deze week een skybox bij de noodlijdende Arnhemse voetbalclub gekocht en wil vanaf 15 april aanstaande via internet beelden gaan uitzenden van mensen die zich tijdens de wedstrijden bezighouden met allerhande seksuele activiteiten.

lees verder...

Bron: de Telegraaf 06-04-02

Kleine man van groot belang

Alleen de nieuwe trainer-coach van Vitesse zal zich achter de oren krabben bij een transfer van Victor Sikora. Echter, Mike Snoei die het meest in aanmerking komt voor promotie in Arnhem, kent Vitesse als hoofd jeugdopleiding als z’n broekzak en zal ongetwijfeld met een nieuw talent (Eldrigde Rojer) komen aanzetten.

Victor Sikora

Vandaar levert een miljoenentransfer van de kittige aanvaller louter winnaars op. Allereerst Sikora zelf. Na drie jaar Vitesse en vijf interlands is hij, als hij aanstaande donderdag 24 jaar wordt, toe aan een nieuwe uitdaging in de vaderlandse top. Z’n toekomstige club (Ajax of Feyenoord) haalt met Sikora – van Poolse voorouders – een veelzijdige aanvaller in huis, die in ieder systeem z’n mannetje staat. En Vitesse kan financieel ruimer ademhalen en wat aflossen van de torenhoge schuldenlast waaronder de club zucht.

lees verder...

Bron: de Telegraaf 06-04-02

Maandag verweer Mahamadou Diarra

Mahamadou DiarraVitesse neemt tot maandag de tijd om namens Mahamadou Diarra te reageren bij de KNVB tuchtcommissie. Diarra is in staat van beschuldiging getseld naar aanleiding van TV beelden. Hij zou in het duel tegen Ajax op het hoofd van Steven Pienaar hebben gestaan en Jan van Halst een kopstoot hebben gegeven. Arbiter Bossen zag de overtredingen niet, maar de camera’s wel.

“Aangezien wij vrijdagochtend op de hoogte zijn gebracht, kregen we ook de tijd om de zaak rustig te onderzoeken”, zei een woordvoerder van Vitesse. “Wij voeren gesprekken met onze advocaat om te kijken welke actie wij ondernemen.”

Bron: TT TVG 05-04-02

Lening Vitesse nog niet rond

Vitesse kan dit weekeinde nog niet beschikken over de lening van vijf miljoen euro die de gemeente Arnhem heeft toegezegd. De noodlijdende voetbalclub is het vrijdag nog niet eens geworden met B&W over de voorwaarden waaronder de lening wordt verstrekt.

Volgende week moeten de salarissen van spelers en personeel worden uitbetaald. Vitesse heeft het geld dus hard nodig. Begin deze week heeft de raad toegestemd in de lening. Een van de mogelijke breekpunten is dat de gemeenteraad veto-recht eist over de uitgaven van Vitesse. B&W geeft geen commentaar.

Bron: TT TVG 05-04-02

Sturing: Waken voor euforiestemming

Vitesse kan zaterdagavond naar de vierde plaats klimmen als het in Gelredome wint van SC Heerenveen. Michel Kreek is terug van een schorsing, maar nu is Victor Sikora geschorst. Mahamadou Diarra speelt wellicht voor het laatst dit seizoen. Hem wacht een zware schorsing na zijn overtredingen tegen Ajax.

Edward SturingTegenstander SC Heerenveen mist maar liefst vier centrumverdedigers. Tieme Klompe, Arjan Ebbinge en Johan Hansma zijn geblesseerd, terwijl Gerard de Nooijer geschorst is. Het centrum van de Friese defensie wordt nu gevormd door Ronnie Venema en Marc Hegeman. “Het gevaar van Heerenveen is dat ze heel snel inzakken en sterk zijn in de omschakeling”, legt Vitesse-trainer Edward Sturing uit. “Vitesse moet waken voor een euforiestemming”, waarschuwt Sturing. “Die zege op Ajax was leuk, maar nu gaat het pas echt beginnen. We hebben nog geen prijs te pakken.”

Opstelling
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanoviv, Nanu, Diarra, Van der Schaaf, Kreek, Martel, Van Beukering, Mbamba.

Nicky Hofs begint door de rentree van Kreek op de bank.

Bron: TT TVG 05-04-02

Voorbeschouwing Heerenveen

SC HeerenveenVitesse ontvangt zaterdag Heerenveen, de nummer vier van de competitie. De Friezen missen de verdedigers, Vitesse de spitsen.

Personele problemen
Bij Vitesse ontbreekt het spitsenduo dat afgelopen zondag tegen Ajax in de basis begon. Matthew Amoah moet wegens een blessure afhaken en Victor Sikora zit door een schorsing niet bij de selectie. Michael Dingsdag ontbreekt eveneens door een schorsing. Tijjani Babangida zit wel weer bij de groep van achttien.

Sikora en van der Schaaf maken het Lurling moeilijk.SC Heerenveen heeft achterin grote personele problemen. Centrumverdediger Tieme Klompe is al een aantal weken niet van de partij, Johan Hansma is geblesseerd, Arjan Ebbinge heeft een ribblessure en Gerard de Nooijer is geschorst. “Desondanks moet de Friese formatie niet onderschat worden”, aldus Edward Sturing.

“Het blijft een topploeg met een sterk collectief. Ze zakken ver terug, maar zijn razendsnel in de omschakeling. Daar ligt ook hun kracht met Lurling en Nurmela aan de zijkant. Daarnaast hebben ze met Jensen en Selakovic veel diepgang op het middenveld. Over de kwaliteiten van Allbäck hoeven we niet te discussiëren.”

Finale
Sturing: “We moeten na de overwinning op Ajax waken voor een te grote euforie. Dat we nu zelfvertrouwen hebben is goed, maar dat moet niet omslaan in te makkelijk worden. Scherp blijven is noodzaak. Daarom vind ik het ook niet relevant om te kijken naar de derde plaats. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en als we een paar keer verliezen staan we zo zesde of zevende. De finale begint nu pas. Vitesse heeft nog niks op dit moment, laten we daar eerst voor zorgen.”

De finale waar trainer Edward Sturing over sprak begint aanstaande zaterdag om 19.30 uur tegen Heerenveen. Voor dit duel zijn inmiddels ruim 26.500 kaarten verkocht. Op de wedstrijddag is er nog vrije kaartverkoop en zijn de kassa’s vanaf 17.30 uur geopend.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

Start finale competitie

Met nog vijf speelrondes te gaan is de finale van de competitie begonnen. Vitesse speelt tegen SC Heerenveen en NAC moet zondagmiddag (14.30) naar het altijd lastige Rotterdam, waar Feyenoord nog altijd niet is uitgeschakeld voor de titel. Wat is de stand op dit moment.

Stand KPN Eredivisie per 05-04-02
Pos

Ploeg

+/- G W G V Dv Dt Ds Ptn
1 Ajax 0 30 18 7 5 64 34 30 61
2 Feyenoord 0 28 17 5 6 63 23 40 56
3 PSV +1 28 16 6 6 62 29 33 54
4 Heerenveen -1 28 15 6 7 51 23 28 51
5 Vitesse 0 29 13 11 5 37 29 8 50
6 NAC 0 29 14 7 8 50 44 6 49
7 Utrecht 0 29 12 8 9 55 45 10 44
8 RKC 0 29 12 6 11 40 35 5 42

05-04-02

Vooronderzoek Diarra

Mahamadou DiarraDe tuchtcommissie van de KNVB stelt een vooronderzoek in tegen Mahamadou Diarra. De Malinees moet zich schriftelijk verantwoorden voor een tweetal acties tijdens Vitesse – Ajax. Het gaat om acties jegens Steven Pienaar en Jan van Halst. Op grond van tv-beelden is de middenvelder van Vitesse in staat van beschuldiging gesteld.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

Amoah niet inzetbaar

Matthew AmoahMatthew Amoah is door een hamstringblessure niet inzetbaar tegen Heerenveen. Amoah, dit seizoen goed voor drie doelpunten, blesseerde zich afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Ajax. Na zaterdag moeten nog vier finales gespeeld worden en Vitesse wil geen risico nemen met de aanvaller.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

4 duels voor Dingsdag

Michael DinsdagMichael Dinsdag is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier duels geschorst. De verdediger van Vitesse kreeg dinsdag 2 april in het bekerduel met Ajax 2 de rode kaart na een overtreding op Kiran Bechan, de linksbuiten van de Amsterdammers. Door de schorsing mag Dingsdag ook niet opgenomen worden in de A-selectie totdat de Beloften vier duels gespeeld hebben.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

Jevric bij nationale ploeg

Dragoslav Jevric is geselecteerd voor de nationale ploeg van Joegoslavië.

Joegoslavië speelt op woensdag 17 april een oefeninterland tegen Litouwen. In Smederevo (Joegoslavië) wordt om 16.30 uur afgetrapt.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

Vrije kaartverkoop Heerenveen

Voor het duel Vitesse – SC Heerenveen, zaterdag 6 april om 19.30 uur, is er vrije kaartverkoop. Tot en met vrijdag kunnen supporters voor een kaartje terecht bij Ticketbox, op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s van Gelredome vanaf 17.30 uur geopend. Door de vrije verkoop is een seizoenkaart of clubcard niet nodig bij de aanschaf van een toegangskaart. Er is ook geen maximum aan het aantal te kopen kaarten.

Bron: Vitesseworld 05-04-02

Vitesse-SC Heerenveen

SC HeerenveenSC Heerenveen heeft op Tweede Paasdag de strijd om een plaats in de Champions League verlaten. Maar Europees voetbal is nog allerminst een zekerheid. Zaterdag kan de Friese formatie een belangrijke stap in de goede richting zetten als het op bezoek gaat bij naaste concurrent Vitesse. Getuige de ongeslagen status na de winterstop zijn de Arnhemmers echter in een goede vorm.

17 sept. 2001 Heerenveen-Vitese (1-1)Vitesse en SC Heerenveen komen in het Gelredome in een andere stemming aan de aftrap. De gemeente Arnhem stemde deze week in met een lening, die Vitesse verlost van de financiële zorgen op korte termijn. Ook op het sportieve vlak was er positief nieuws. De zege op Ajax betekende een steun voor de Europese aspiraties van Vitesse, dat door het slechte resultaat van Heerenveen een mooi Paasweekeinde kende. De concurrent uit Friesland leed zaterdag een pijnlijke nederlaag in Eindhoven. Maar misschien belangrijker is de vraag hoe de 4-1 doorwerkt in het Friese vertrouwen.

lees verder...

Bron: viplanet.nl

Start finale competitie

Met nog vijf speelrondes te gaan is de finale van de competitie begonnen. Wat is de tussenstand?

Programma 30e speelronde

Zaterdag 6 april (19.30 uur)
Vitesse – SC Heerenveen

Zondag 7 april (14.30 uur)
Feyenoord – NAC

De stand:

4. SC Heerenveen 28 – 51
5. Vitesse 29 – 50
6. NAC 29 – 49

Bron: Vitesseworld 05-04-02

College beslist vandaag over voorwaarden Vitesse-lening

5,4 miljoen euroHet Arnhemse college van burgemeester en wethouders neemt vandaag een besluit over de voorwaarden waaronder de lening van 5,4 miljoen euro aan voetbalclub Vitesse wordt verstrekt. Onderhandelaars van de gemeente en Vitesse hebben afgelopen dagen overleg gevoerd en hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder de lening zal worden gegeven. De gemeente wil, voordat het college van B en W een besluit heeft genomen, over de uitkomsten van de gesprekken geen mededelingen doen.

Afgelopen dinsdag besliste de Arnhemse gemeenteraad met een krappe meerderheid dat de gemeente het noodlijdende Vitesse mag steunen met een lening van 5,4 miljoen euro.

Bron: Gelderlander 05-04-02

Gelredome is MotoraiLive na één editie alweer kwijt
Gelredome spreekt van ´domper’

Het Arnhemse stadion Gelredome is de MotoraiLive na een jaar alweer kwijt. De organiserende Rai-vereniging heeft besloten terug te keren naar de Rai in Amsterdam. Daar wordt de beurs dit jaar van 17 tot en met 20 oktober gehouden. MotoraiLive werd vorig jaar met veel tamtam in Arnhem gepresenteerd.

Het evenement zou dé opvolger moeten worden van de Motorai in Amsterdam. Er kwamen echter maar 25.000 bezoekers in plaats van de gehoopte 70.000. Tweede reden voor de Rai-vereniging om terug te keren naar Amsterdam is het gebrek aan nieuwe motoren op de beurs in Arnhem.

lees verder...

Bron: Gelderlander 05-04-02

Amoah laat training aan zich voorbij gaan

De ochtendtraining op donderdag 4 april bestond grotendeels uit pittige partijtjes. De bijna complete selectie werd gesplitst in drie groepen die onderling in korte partijspelen een competitie speelden.

Eerst de spieren wat los lopenMatthew Amoah liet de training aan zich voorbij gaan en werd behandeld door fysiotherapeut Jos Kortekaas. Mahamadou Diarra verliet kort voor het einde het trainingsveld. De Malinees kreeg een tik tegen zijn linkerenkel en nam geen risico. De overige selectiespelers, met uitzondering natuurlijk van Bob Peeters en Theo Janssen, lieten zien volledig fit te zijn. Ook Mamadou Zongo trainde mee met de groep.

Voor het eerstkomende duel met SC Heerenveen, aanstaande zaterdag om 19.30 uur in Gelredome, kent trainer Edward Sturing vooralsnog weinig problemen.

Bron: Vitesseworld 04-04-02

Vitesse volop in race voor Europees voetbal

De competitie nadert het einde. Nog vijf duels staan er voor Vitesse gepland, waarvan er twee in het eigen Gelredome. Zondag 28 april komt Willem II naar Arnhem, terwijl zaterdagavond Heerenveen te gast is. Het duel tegen Heerenveen begint om 19.30 uur en wordt live uitgezonden bij Canal Plus.

17 sept. 2001 Heerenveen-Vitese (1-1). Gevaar voor het doel van van Fessum.Voor Vitesse is het een belangrijk duel in het gevecht om een Europees ticket. Maar ook Heerenveen heeft de punten hard nodig. De formatie van trainer Foppe de Haan kan zich nog steeds kwalificeren voor de Champions League. Dat Vitesse op dit moment zo’n goede klassering, inneemt is mede te danken aan trainer Edward Sturing die de ploeg ondanks het vertrek van trainer Ronald Koeman de juiste weg wist te wijzen. Europees voetbal is dan ook een reële optie geworden.

17 sept. 2001 Heerenveen-Vitese (1-1). Stefanovic in duel met Daniel Jensen. Heerenveen doet het dit seizoen voortreffelijk. Tot het laatste moment strijden de noorderlingen met de besten. Het verlies van Ajax twee weken geleden maakte echter wel een eind aan de kampioensdroom. Maar ook daaronder is er van alles te verdienen. Heerenveen maakt als vanouds een sterk seizoen door. Foppe de Haan beschikt over enkele doelgerichte spelers. Dit jaar is het dan wel niet Anthony Lurling die de treffers maakt, maar wel Marcus Allbäck die de scorende rol moeiteloos heeft overgenomen. en ook Mika Nurmela maakt een sterk seizoen door. Daarnaast lijken Allan Bak Jensen en Romano Denneboom boven zich zelf uit te groeien.

Vitesse en Heerenveen speelden in Arnhem negen keer tegen elkaar. Vitesse won daarvan liefst vijf ontmoetingen. Slechts een keer ging Heerenveen met de volle winst naar huis. Drie keer hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (0-0). Een jaar eerder won Vitesse met 3-1 van Heerenveen. De laatste winst van Heerenveen in Arnhem dateert van 16 april 1999 (1-2).

Bron: Arnhemse Koerier: 04-04-02

Transfer Van der Schaaf naar PSV onzeker

Het is uiterst onzeker of een transfer van Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf naar PSV doorgaat. “Er zit geen schot in”, zegt Van Raaij. “Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. We zullen nog een aantal interne gesprekken moeten voeren. Het punt is: als je niet weet of spelers vertrekken, weet je ook niet of je iemand moet kopen.”

Bron: Gelderlander 04-04-02

Vaessen boos op VitesseNU

Jos VaessenHet bestuur van Vitesse is verbolgen over de uitspraken van Vitesse NU, een groep zakenlieden en supporters die eist dat het voltallige bestuur onder voorzitterschap van Jos Vaessen moet aftreden om een gezond Vitesse weer een kans te geven. “Dan zijn ze vergeten dat vijf van de zeven bestuursleden pas anderhalf jaar zitting hebben in het bestuur en part noch deel hebben aan deze ontstane situatie”, aldus een gebelgde Vaessen.

“Ik heb altijd gezegd dat we vier jaar nodig hebben om de club weer gezond te maken. We liggen op schema.” Vitesse heeft Gelredome 13 miljoen gulden geleend, vlak voor de oplevering en rekent er op dit spoedig terug te krijgen. Vitesse heeft nog wel verplichtingen aan de drie vrienden van Vitesse, Guyt, Veenendaal en Snellenburg, die een schuld van NUON van 76 miljoen gulden hebben afgekocht voor zo’n 5,5 miljoen gulden. “Zonder hen was Vitesse er niet meer geweest”, meent Vaessen.

Bron: Telegraaf 04-04-02

Dragoslav Jevric maakt deel uit van nationaal elftal
‘Mijn vrouw is mijn grootste criticaster’

Dragoslav JevricDragoslav Jevric heeft weer reden om te lachen. De Joegoslavische doelman van Vitesse leek zijn langste tijd te hebben gehad in Arnhem en hoopte enkele maanden geleden nog op een transfer die hem uit zijn lijden zou verlossen. Maar in de voetballerij ziet iedere dag er weer anders uit. Jevric weet het als geen ander. Van de een op de andere dag was hij weer basisspeler bij Vitesse.

Daarnaast maakt hij ook weer deel uit van het nationale elftal van Joegoslavië, waarmee hij vorige week een trip maakte naar Brazilië. “Het is de voetballerij ten voeten uit. De ene dag is het alles en de andere dag niks.” ,aldus de Joegoslaaf.

lees verder...

Bron: Arnhemse Koerier: 04-04-02

Natrappen tegen Sikora: vier duels

Dit geintje kost Wamberto vier wedstrijdenDe tuchtcommissie van de KNVB heeft de Ajacied Wamberto voor vier wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart, zondag tegen Vitesse. De Braziliaan trapte in de laatste minuut opzichtig na tegen Vitesse aanvaller Victor Sikora. Scheidsrechter Bossen stuurde Wamberto vervolgens van het veld.

De aanvaller mist daardoor naast enkele belangrijke competitieduels ook de halve finale van de beker tegen PSV.

Bron: TT TVG 03-04-02

Ajax te lief voor Vitesse

Natuurlijk kunnen ze vreselijk overdrijven. Maar het was geen toeval dat Victor Sikora degene was die de trap in zijn kruis kreeg van de brave Wamberto die het geschop op zijn enkels beu was. Net zoals het natuurlijk weer Remco van der Schaaf was die opzichtig met zand gooide naar André Bergdølmo toen die aanlegde voor zijn strafschop. Toch waren Van der Schaaf en Sikora precies de spelers die Ajax- trainer Ronald Koeman graag in zijn ploeg had gezien. “Ik miste in de tweede helft spelers die hun verantwoordelijkheid namen, die zich onder de druk uit wilden vechten”, besefte Koeman na de 3-1 nederlaag. En: “Wat Sikora doet is natuurlijk wel een kwaliteit.”

Het is een kwaliteit die topclubs altijd zoeken. Van der Schaaf is voor PSV de beoogde opvolger van Mark van Bommel, Sikora is een speler die al eerder in verband werd gebracht met Feyenoord en voor wie zondag weer een aantal buitenlandse clubs op de tribunes van Het Gelredome zat. Waarom is niet zo moeilijk te zien. Beide spelers lopen niet zo in het oog zoals hun ploeggenoten Didier Martel of Mahamadou Diarra, maar ze zijn wel droomvoetballers voor een trainer. Ondanks hun 23 jaar zijn Van der Schaaf en Sikora in staat een elftal op sleeptouw te nemen en staan ze er altijd als het erop aankomt. Die kwaliteit had Vitesse zondag hard nodig na een mislukte eerste helft.

Ronald Koeman had zijn ploeg à la Co Adriaanse aangepast door met drie centrale verdedigers (Cristian Chivu, Bergdølmo en Abubakari Yakubu) de twee Vitesse-spitsen Sikora en Matthew Amoah te bespelen en hield ook nog Ferdi Vierklau en Maxwell aan de zijkanten om alles af te sluiten. In de opbouw had Ajax meestal een mannetje over en creëerde via Jan van Halst of Steven Pienaar een meerderheid op het middenveld. De enige treffer kreeg Ajax toen Ruud Knol Mido vasthield en Bergdølmo de strafschop benutte. De moeilijkheden ontstonden voor Ajax pas in de tweede helft waarin Vitesse vroeg druk zette. In dat spel grepen Van der Schaaf en vooral Sikora een hoofdrol. Beiden beheersen de kunst van het spelen op het randje, weten hoe ze de speelruimte van de tegenstander moeten verkleinen en uit het spel halen. Van der Schaaf verloor geen enkel duel meer en veroverde elf keer de bal. Sikora joeg op verdedigers en enkels, speelde Chivu door de benen en knipoogde intussen nog even naar de technische staf van Ajax. Invaller Jhon van Beukering kopte de gelijkmaker binnen, verdediger Knol zorgde met een machtige knal voor de 2-1 voorsprong. Sikora scoorde zelf niet, maar het was tekenend hoe de laatste goal van Vitesse totstandkwam. De aanvaller liep weer eens op een verloren bal, de opgejaagde Van Halst speelde te kort terug op Fred Grim en Emile Mbamba profiteerde.

Voor Ronald Koeman werd het weerzien met Het Gelredome uiterst bitter. Zijn ploeg heeft de titelkansen niet langer in eigen hand en mist bovendien enkele noodzakelijke elementen die nodig zijn in elke topploeg. Als de kampioensmissie dit seizoen mislukt, weet Koeman dat hij die kwaliteiten in Arnhem kan komen ophalen.

Bron: VI 03-04-02

De jeugd van Vitesse

Nicky HofsNicky Hofs 17-05-83
Na als opvulling mee te zijn gegaan op het wintertrainingskamp van Vitesse, knalde deze centrale middenvelder ineens door naar de basis. Hofs is een lefgozertje dat altijd een stap vooruit denkt en kan scoren. Vormt met Theo Janssen, zijn iets oudere kloon, het duo ‘de broertjes’.

Jhon van Beukering 29-09-83
De man van het superdebuut (matchwinner tegen Ajax) kent nu de dip die alle talenten eens zullen meemaken. Zelfde type als Bombarda: niet snel, maar in normale doen is één kans genoeg. Hopelijk voor hem draait Vitesse volgend jaar beter

lees verder...

Bron: Sportweek:03-04-02

Remco van der Schaaf: ‘Ik heb een heel goed gevoel over de komende wedstrijden’

 Remco van der SchaafDe jonkies van het door financiële zorgen geplaagde Vitesse zetten zondag op een volwassen manier titelkandidaat Ajax opzij. Nu het seizoenslot nog. De afgelopen drie jaar faalden de Arnhemmers telkens in de laatste competitieronde. Remco van der Schaaf (23), voor wie PSV interesse heeft, heeft er ditmaal een goed gevoel over.

lees verder...

Bron: VI 03-04-02

Ruud Knol: Superkarakter

Ruud Knol verkiest VitesseVitesse heeft een nieuwe leider: Ruud Knol (21). Maar voor die status onderging hij wel een karaktermetamorfose. “Ik was een verlegen jochie.” Tegen Ajax was de verdediger zondag een van de belangrijkste Arnhemmers.

Nee, het grootste talent was Ruud Knol nooit, een lefgozer evenmin. Hij is geen natuurtalent zoals zijn collega’s Theo Janssen, Nicky Hofs en Jhon van Beukering, straatvoetballers uit Arnhemse achterstandswijken. Knol groeide op in het keurige Zevenaar.

lees verder...

Bron: VI 03-04-02

Vitesse even uit de zorgen

De gemeente Arnhem is in principe bereid het noodlijdende Vitesse een lening van vijf miljoen euro te verstrekken. Gisteravond (dinsdag) vergaderde de gemeenteraad over het over het verstrekken van een overbruggingskrediet, waardoor Vitesse in ieder geval niet meer hoeft te vrezen voor de licentie voor volgend seizoen.

Het voorstel is aangenomen met 21 voor en 17 tegen.

De club hoopt binnenkort een nieuwe hoofdsponsor te presenteren en rekent erop dat zij door de verkoop van twee spelers definitief aan de goede kant van de balans komt te staan. De afgelopen week meldde PSV zich officieel voor middenvelder Remco van der Schaaf.

Inmiddels zijn de onderhandelingen met verschillende buitenlandse clubs geopend over de Malinese international Mahamadou Diarra. Technisch manager Jan Streuer: “We laten niemand gaan onder de prijs die we in ons hoofd hebben. Dat zou desastreus zijn voor de club.”

Bron: VI 03-04-02

Vitesse blijft te kloppen ploeg

Na de 3-1 zege op Ajax is Vitesse als enige ploeg in het betaalde voetbal nog ongeslagen sinds de winterstop. Tot zondag had ook Ajax in 2002 nog niet verloren. Vitesse leed de laatste nederlaag op 19 december 2001, bij Ajax (5-1). Daarna bleef de ploeg elf duels ongeslagen.

In het eigen Gelredome is Vitesse nu al negentien wedstrijden op rij zonder verlies. Ajax leed zondag de vijfde achtereenvolgende nederlaag tegen Vitesse in Het Gelredome sinds de opening van het stadion in 1998. Zaterdag speelt Vitesse thuis tegen SC Heerenveen, een directe concurrent in de strijd om Europees voetbal.

Bron: VI 03-04-02

Groningen-Vitesse zondag

Het competitieduel tussen FC Groningen en Vitesse, oorspronkelijke datum vrijdag 12 april, is wederom verplaatst.

De definitieve datum is nu zondag 14 april, aanvang 14.30 uur. De wedstrijd is door de KNVB verplaatst door de selectie van spelers van zowel Vitesse als FC Groningen voor het Nederlands elftal onder 19 jaar. Oranje onder 19 speelt op woensdag 10 april de belangrijke returnwedstrijd tegen Ierland.

Bron: Vitesseworld 03-04-02

Zongo richt zich op volgend seizoen

 Mamadou Zongo traint weer voorzichtig mee Vitesse speler Mamadou Zongo richt zijn pijlen op volgend seizoen. Na 13 maanden afwezigheid trainde de aanvaller uit Burkina Faso woensdag weer voorzichtig mee met de groep. De 21-jarige Zongo raakte februari vorig jaar geblesseerd aan de kruisband en verwacht niet dit seizoen nog in actie te komen. “Dat is nog te vroeg voor mij. Ik richt me helemaal op het begin van volgend seizoen.”

Matthew Amoah begon na twee dagen rust ook weer voorzichtig aan de training. “De rustdagen waren goed voor mijn knie”, aldus de aanvaller. Het is nog onzeker of hij zaterdag kan spelen.

Bron: TT TVG 03-04-02

Vitesse spelers in Oranje-selecties

Zeven spelers van Vitesse zijn geselecteerd voor vertegenwoordigende teams van het Nederlands elftal. Michael Jansen, Nicky Hofs, Jhon van Beukering en Eldridge Rojer zijn opgeroepen voor Oranje onder 19. Zij spelen volgende week woensdag in Cork de return van het play-off-duel om EK kwalificatie tegen Ierland. In Nederland verloor Oranje met 1-2.

Doelman Theo Brack is door KNVB coach Ruud Kaiser uitgenodigd voor Oranje onder 17. Dat speelt volgende week woensdag in Zwolle een vriendschappelijke interland tegen Tsjechie.

Bron: TT TVG 03-04-02

‘Classic’ shirt Vitesse te koop

 'Classic' shirt vitesseVitesse heeft enkele honderden nieuwe thuisshirts laten produceren om aan de enorme vraag naar het geelzwarte tenue te kunnen voldoen. Sinds de paaswedstrijd tegen Ajax is het klassieke (‘classic’) shirt met de smalle banen en zonder sponsornaam-vervuiling weer te koop in de fanshop. Het shirt was eerder in beperkte oplage te verkrijgen, maar lag al maanden niet meer op de plank. Tot onvrede van een deel van de fans. Vanwege de beperkte oplage is er sprake van een gewild verzamelobject.

Vitesse speelt overigens louter in het fraaie shirt omdat er geen sponsor is. Bij de komst van een shirtsponsor wordt het klassieke shirt weer verruild voor een tenue met bredere banen waarop een logo beter zichtbaar is.

Bron: de Gelderlander 03-04-02

Mike Snoei klaar voor hoofdtrainerschap

 Mike SnoeiVoor Mike Snoei was 2 april een bijzondere dag. De trainer van Jong Vitesse won de halve finale om de Amstel Cup tegen Ajax en slaagde voor het praktijkexamen van de cursus coach betaald voetbal. Snoei deed zijn examen in Nijmegen bij NEC, waar hij ook zijn stage liep: “Ik had toch wel wat spanning, want dit examen kon ik maar een keer doen. In het hol van de leeuw bij NEC was het een uitstekende training. Die jongens van NEC deden het fantastisch.”

Snoei moet nu alleen nog voetbaltheorie en management afronden, dan mag hij zich coach betaald voetbal noemen. Als hij de cursus heeft afgerond, is hij ook formeel klaar om hoofdtrainer te worden. Mike Snoei geldt als een belangrijke kandidaat om volgend seizoen Vitesse 1 te gaan leiden.

Mike Snoei wil daar zelf niet op reageren: “Dan moet je bij de club zijn om dat naar buiten te brengen. Maar ik doe die cursus niet voor niks. Ik ben al heel lang met de club in gesprek over mijn toekomst, want de club is gewoon tevreden over mij.” Mike Snoei wacht wat de toekomst zal brengen: “Men weet wat mijn ambities zijn. De tijd zal het leren, ik heb daar zelf een goed gevoel over.”

Bron: TT TVG 03-04-02

Vitesse wil door met Amoah en Knol

Vitesse wil aanvaller Matthew Amoah en verdediger Ruud Knol langer aan zich binden. De 21-jarige Amoah heeft nog een contract tot juli 2003, maar de Arnhemse club wil verder met de Ghanees. Het contract met de evenees 21-jarige Knol loopt nog door tot 2005, maar Vitesse wil dat verlengen tot 2007.

Voor jeugdinternational Knol is belangstelling van Engelse clubs, maar Vitesse verwacht dat beide spelers binnenkort bijtekenen.

Bron: TT TVG 03-04-02

Vitesse krijgt steun Arnhemse raad

Vitesse is tot het einde van het seizoen uit de financiële problemen. Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders heeft gisteravond, gesteund door de gemeenteraad, ingestemd met een lening van 5,4 miljoen euro.

Lange tijd was het spannend of Vitesse de lening zou krijgen. Uiteindelijk steunden 21 van de 38 aanwezige raadsleden het collegevoorstel.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 03-04-02

Gemeenteraad eist vetorecht bij Vitesse

De Arnhemse gemeenteraad is akkoord met de lening van 5,4 miljoen euro aan Vitesse, maar eist wel dat de gemeente een budgetcommissie formeert die vetorecht krijgt over de toekomstige uitgaven van de club.

Dat bleek gisteravond tijdens een ingelaste gemeenteraadsvergadering over Vitesse. Met name CDA en VVD pleitten voor stevig financieel toezicht, opdat de kans groter is dat de voetbalclub de lening daadwerkelijk terugbetaalt.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 03-04-02

VitesseNU hoeft van bestuur momenteel ‘even niet’

Vitesse NuArnhem VitesseNU is verbolgen over de medewerking van de profclub uit Arnhem. Beter gezegd over het gebrek aan medewerking. De belangengroep die zich op haar eigen manier inzet voor het behoud van de noodlijdende voetbalclub Vitesse zit met een boek vol vragen , maar krijgt slechts A4-tjes aan antwoorden.

Inmiddels heeft VitesseNU middels een e-mail haar ongenoegen geuit over de gang van zaken. Eerder werd ‘de waakhond’ van de club uitgebreid te woord gestaan door bestuurslid Jan Snellenburg. De vragen aan Vitesse waren vervolgens zo gedetailleerd dat het bestuur zich niet meer geroepen voelt alles te beantwoorden.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 03-04-02

‘Laat Vitesse alstublieft ook opstaan’

De gemeenteraad van Arnhem heeft gisteravond ingestemd met een lening aan Vitesse. Het merendeel van de ruim vijftig supporters op de publieke tribune slaakte een zucht van verlichting. Hun ‘cluppie’ leeft nog.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 03-04-02

Vitesse krijgt 5,4 miljoen euro ter overbrugging

Tijdens een speciale raadsvergadering van de gemeente Arnhem heeft de raad ingestemd met het verlenen van een overbruggingskrediet van 5,4 miljoen euro aan eredivisionist Vitesse.

De Arnhemse voetbalclub verkeert in grote financiële problemen. Het college van Burgemeester en Wethouders wilde peilen of er onder de raadsleden en politieke partijen voldoende draagvlak bestond. Tijdens de stemming in de raad waren 21 raadsleden voor het toekennen van het kredietbedrag en 17 stemmen tegen. Het gemeentebestuur zal de komende dagen de lening met de daarbij behorende voorwaarden aan de in geldnood verkerende voetbalclub uitbetalen.

De gemeente krijgt het geld terug als Vitesse na afloop van dit seizoen spelers gaat verkopen. Een speciale budgetcommissie van de gemeente Arnhem zal de financiële voortgang van de club nauwlettend in de gaten houden.

Inmiddels heeft VitesseNU, een groep van zakenmensen en supporters, geëist dat het voltallige bestuur onder voorzitterschap van Jos Vaessen moet aftreden. ”Een gezond Vitesse krijgt pas een werkelijke kans als de club een nieuw begin wordt gegund. Dit nieuwe begin krijgt gestalte bij het aftreden van het huidige, falende bestuur”, aldus VitesseNU. Een interim-bestuur onder leiding van een ervaren persoon en betrokkenheid als Jan Terlouw heeft, zal de vorming van een nieuw bestuur gestalte moeten geven.

Bron:Telegraaf 03-04-02

Burgemeester Krikke krijgt Vitesse-sjaal cadeau

Vitesse supporter in hart en nieren P. Veenstra, heeft tijdens de raadsvergadering een Vitesse sjaal cadeau gedaan aan burgemeester Krikke.

Krikke is blij verrast met deze giftVeenstra was de eerste spreker die de mogelijkheid kreeg de raad toe spreken over de geldlening die Vitesse het seizoen door moet helpen. De ras Ernhemer overhandigde daarbij spontaan een Vitesse sjaal aan Burgemeester Krikke. Krikke die lid is van de Supportersvereniging van Vitesse, nam deze vrolijk verbaasd, vriendelijk in ontvangst.

Vitesse is van ons Vitesse is van de supporters

Toen de commotie in de zaal omtrent dit opmerkelijke feit wat was geluwd, sprak een ware Vitesse fan tot de raadszaal. Veenstra hield een vlammend en warm betoog voor Vitesse. “Omdat Vitesse van Arnhem is en Arnhem van Vitesse. En omdat Vitesse bij heel veel mensen vaak het enigste uitje is.” ,aldus Veenstra.

Of de indringende preek van Veenstra de VVD fractie heeft doen smelten hun standpunt te wijzigen, is nog niet bekend. Maar zal wellicht geholpen hebben, om Vitesse op de been te houden.

02-04-02

Vitesse krijgt lening van gemeente

Een van de voorsprekersDe gemeenteraad van Arnhem heeft dinsdagavond een overbruggins krediet van vijf miljoen euro toegezegd. Voor het besluit was een lange raadsvergadering nodig. Veel fracties vreesden dat Vitesse uiteindelijk niet in staat zal blijken het bedrag terug te betalen.

Vitesse van winnaar tot bedelaarHet is was nog lang onzeker of er een meerderheid in de Arnhemse Gemeenteraad was die een lening van 5 miljoen euro aan Vitesse wilden verstrekken. De vergadering werd opgeluisterd door een kleine 40 supporters van Vitesse die een spandoek hadden opgehangen met de tekst: “Vitesse van winnaar tot bedelaar”.

Na de stemming bleken 21 raadsleden voor de steun aan Vitesse te zijn. Zeventien raadsleden waren er op tegen. Verantwoordelijk wethouder Lenferink gaat nu snel met Vitesse over de voorwaarden voor de lening praten.

Edward Sturing luistert aandachtigAanwezig namens Vitesse waren voorzitter Jos Vaessen en directeur Hans Schreudering. Opvallend was ook de aanwezigheid van Edward Sturing, die deze precaire gemeenteraadsvergadering verkoos boven zijn aanwezigheid in Rheden, waar de beloften vanavond moesten aantreden.

02-04-02

Bas Wijnen, de held van Rheden

Vitesse heeft vanavond voor de tweede keer in 1 week van Ajax gewonnen. De beloften van Vitesse wonnen in Rheden met 4-3 na het nemen van penalties van de beloften van Ajax. Na 120 minuten was het 1-1.

In een uitstekend gevuld stadion van VV Rheden begon Vitesse de eerste helft erg goed en kreeg volop kansen. Vitesse kreeg 2 kansen. De éné ging net voor langs het doel en de tweede eindigde in de handen van de Amsterdamse keeper. Na 8 minuten kantelde de wedstrijd en kreeg Ajax de controle over de wedstrijd. Die kregen aardig wat kansen, maar Vitesse bleef overeind.

In de 14e minuut kwam Ajax op voorsprong. De scheidsrechter, die een slechte wedstrijd floot, floot ten onrechte niet voor buitenspel. Hierdoor kon er van rechts Kwame Quansah het strafschopgebied binnenkomen en vrij inschieten.

In de 25e minuut kreeg Ajax een kans waarbij Wijnen de bal snel wilde wegschieten. Echter hij nam hem verkeerd waardoor de bal naast het doel terecht kwam. In de 45e minuut komt Vitesse terug. Na een voorzet van Riga kan Aelbrecht de 1-1 inkoppen.

Na een optreden van een dweilorkest tijdens de rust begint Vitesse fel aan de tweede helft. In de 49e minuut krijgt Tom Verhaar een grote kans. Na een voorzet van Riga schiet Verhaar op het doel waarna keeper Stekelenburg maar ternauwernood met zijn vingertoppen de bal over het doel tillen.

In de 55e minuut redt Martijn Kuiper Vitesse van een achterstand. Na een actie van Ajax is Wijnen verslagen, maar Kuiper pakt de bal prachtig af. In de 61e minuut wordt er hands gemaakt door een Ajaxspeler in het strafschopgebied. De scheidsrechter ziet er niets in. Ajax kreeg tijdens de tweede helft ook aardige kansen maar de verdediging van Vitesse bleef goed overeind.

In de 82e minuut blijven er tien Vitessespelers over. Richard Terpstra krijgt zijn tweede gele kaart en mag vertrekken. Michael Dingsdag mag in de 84e minuut volgen na direct rood. Hij maakte op het eerste gezicht een tackle waarvoor je een gele kaart kan krijgen. Maar de scheidsrechter beslist anders.

In de verlenging blijft Vitesse overeind. In de 116e minuut was er nog een hilarisch moment. Na een actie van Vitesse kwam de bal achter het doel van Ajax terecht. Deze bal kwam niet meer terug. Nadat de Ajax-keeper de reservebal wil uittrappen komt de vermiste bal over het doel het veld op. Uit frustatie schiet de keeper van Ajax de ´vermiste´ bal net naast het cafe van de plaatselijke voetbalvereniging. Deze bal kwam echter meteen weer terug in het veld.

Na 120 minuten is de stand nog steeds 1-1. Na de massale verplaatsing van Vitessesupporters in en naast het veld richting het juiste doel mogen de penalties onder toeziend oog van de geelzwarte massa achter het doel worden genomen. Bas Wijnen kreeg blijkbaar vleugels van de steun waardoor hij de eerste 2 ajax-penalties knap stopte.

Vitesse schoot er echter 4 in en miste 1 penalty, waardoor de finale bereikt is. Tegenstander wordt Willem 2. De winnaar van de bekerfinale mag volgend seizoen uitkomen in de volwassen Amstel Cup.

02-04-02

Transfer van der Schaaf in afrondende fase

 Remco van der SchaafPSV voorzitter Van Raaij en manager voetbalzaken Frank Arnesen, verwachten dat de transfer van Remco van der Schaaf aan het eind van deze week zal worden afgerond. De speler van Vitesse wordt niet gehaald als opvolger van Mark van Bommel, maar puur als verdedigende middenvelder. “Daarvan hebben we er drie: Ooijer, Lucius en Vogel. En een topclub heeft er vier nodig”, Aldus Frank Arnesen in de Telegraaf.

Bron: de Telegraaf 02-04-02

‘Ik geloof niet dat Vitesse ooit verloren gaat’

Vitesse’s toekomst vloerde zondagmiddag in een kolkend Gelredome Ajax met 3-1. Vandaag is de gemeente Arnhem aan het woord. “Ik geloof niet dat de club ooit verloren gaat.” Als de schuldeisers kwaad willen, bestaat Vitesse vandaag niet meer. De gemeente beslist 2 april over een krediet van 5 miljoen euro. Zonder dat geld kunnen de spelerssalarissen niet worden betaald. Tenzij er weer ‘Vrienden’ opstaan of andere financiers worden gevonden.

Misschien voelden de jonkies van Vitesse zondag wel aan dat er momenteel meer op het spel staat dan winnen alleen. De toekomst van de club, Jhonny van Beukering (18 , Ruud Knol (20) en Emile Mbamba (19) zetten Gelredome in lichterlaaie met drie treffers tegen Ajax: 3-1.

Na afloop werden spontaan de shirts richting de dolblije fans gegooid. Normaal gesproken gebeurt dat aan het einde van het seizoen. Is het mogelijk dat Vitesse straks niet meer bestaat? “Natuurlijk niet”, denkt middenvelder Remco van der Schaaf. “Deze club gaat echt nooit verloren. Het water is Vitesse de laatste jaren wel vaker tot de lippen gestegen en nog hoger ook. Eerst moest de voorzitter weg, dan moest er een speler komen of Koeman zou weg gaan, dan weer was de licentie in gevaar. Het is altijd wat, maar ze overleven wel.”

Van der Schaaf is een van de spelers die voor redding kan zorgen. Voor de clubleiding was de wedstrijd tegen Ajax, hoe zuur ook, vooral een etalagewedstrijd. Welke scouts zitten er voor welke speler op de tribune en hoe concreet is de interesse.

“Een etalagewedstrijd? Ja, dat klopt wel”, erkent technisch manager Jan Streuer grif. “Het zit er dik in dat wij op korte termijn een of twee spelers verkopen. We hebben wat tijd nodig, maar het duurt niet lang meer. Er komen ongelooflijk veel scouts van andere clubs naar onze spelers kijken.”

Het is dus uitverkoop in Gelredome. Onder de 28.000 toeschouwers zetelden zondag scouts van West Ham United, Middlesbrough, Sunderland, Arsenal, VfB Stuttgart, FC Köln, Lyon en Paris Saint Germain. Concreet is verder de interesse van PSV voor Remco van der Schaaf en van Feyenoord voor international Victor Sikora. Sportief is Vitesse blijkbaar een topmerk, alleen betaalt het zich niet uit. Anders gezegd, commercieel gezien is het hopeloos gesteld met de club.

Met het kapitaal op het veld is vooralsnog niks mis. “Een fantastische wedstrijd”, vond technisch manager Jan Streuer. “Natuurlijk is het te gek voor woorden als Vitesse verloren gaat. Dat kan toch niet. We zullen inderdaad moeten verkopen, maar geen vier spelers gelijk, zoals onze voorzitter kennelijk heeft gezegd. Dat is onzin. Een of twee en dan houden we nog een hele sterke selectie over, die de komende jaren absoluut om Europees voetbal speelt.”

De blijdschap in Arnhem was zondag grenzeloos. Na afloop wierp Johnny van Beukering, invaller en producent van de gelijkmaker, als eerste zijn shirt naar de fans. “Zo maar, als dank, omdat ze ons fantastisch hebben gesteund”, reageerde de jonge Velpenaar na afloop. Hij zat dit seizoen in een dipje omdat het allemaal niet zo liep. “Nu gaat het weer lekker en een doelpunt heb je dan even nodig. Misschien dat alles dan weer omdraait.”

Op de jonge schouders van Van Beukering rust nog niet de zware last van Vitesse. “Ook al moet je een paar oudere spelers verkopen, dan blijft er nog genoeg kwaliteit over. Je moet wel een goede balans houden, ervaren spelers heb je ook nodig om de jongeren te laten rijpen. Ik vind het wel mooi, zo’n jonge groep. Als je die bij elkaar kunt houden, Ruudje Knol, Nicky Hofs, Theo Janssen en zo, dat zou mooi zijn.”

Ook Tim Cornelisse vreest niet direct voor de toekomst van de club en de kwaliteit van het elftal. “Je leest natuurlijk wel over de problemen. Het enige dat wij kunnen doen, is zorgen dat we punten pakken en Europees voetbal halen. Misschien dat het een handje helpt. Als er twee spelers verkocht moeten worden, moet dat maar. We hebben een jonge groep en er zit veel toekomstperspectief in, we kunnen groeien”, denkt Cornelisse.

Vitesse moet er wel de gelegenheid voor krijgen. Voorlopig ligt de bal bij de gemeente. Hoe langer de tijdelijke redding uitblijft, hoe moeilijker het wordt. Behalve het directe gevaar van bankroet, loert nu het gevaar dat de beste jonge spelers uit de ploeg worden gekocht.

Vitesse hoopt juist spelers als Remco van der Schaaf en Ruud Knol te behouden, maar het sportieve belang is ondergeschikt aan de geldstromen. “Dat klopt, het zou een klap zijn als we Van der Schaaf moeten verkopen”, erkent Streuer somber. “Maar het kan zijn dat we geen keuze hebben.”

Van der Schaaf zelf wil niet hardop denken over PSV. Hij zegt alleen dat ‘er nog wat meer dingetjes spelen’ bij zijn keuze. Eerder gaf hij aan graag in Arnhem te blijven om een sleutelrol te vervullen in een nieuwe, jonge ploeg. Aan de andere kant zegt hij eerlijk dat geen enkele speler een topclub links laat liggen.

Ruud Knol is een andere speler die Vitesse graag langer behoudt. Hij kan een contract tekenen tot 2007, maar heeft ‘op dit moment geen haast’. De aanvoerder van Jong Oranje scoorde de 2-1 na in de eerste helft met een strafschop te zijn bestraft (0-1 Bergdolmo).

“Op de eerste plaats staat bij mij dat ik speel en dat ik goed speel. Ik vind een contract tot 2007 erg lang, maar ik heb het hier goed naar zijn zin”, zegt Knol, die weet van de penibele situatie rond Vitesse. “Nee, ik geloof niet dat het ooit zo ver komt dat Vitesse verloren gaat. Als je deze wedstrijd ook weer ziet. Heel Arnhem trekt leeg om naar het stadion te komen. Wij geven die mensen op deze manier toch iets leuks om te doen. Ik vind dat de gemeente maar niet te lang moet nadenken.”

Zelf zal hij nog wel even denken voor er een nieuw contract komt. “Ik vind dat wij een hele goede, jonge groep hebben. De kunst is alleen om de spelers bij elkaar te houden.” Na afloop bedankte Knol het publiek voor de steun en wierp zijn shirt richting de Zuidtribune. “Gewoon uit blijheid. Het was toch een fantastische middag?”

De Gelderlander 02-04-02

Ajax wil Vitesse-trio.

Kampioenskandidaat Ajax heeft, na haar ontluisterende nederlaag tegen Vitesse afgelopen zondag, haar oog laten vallen op drie bepalende spelers van Vitesse. Bij monde van de technisch directeur Leo Beenhakker heeft Ajax gisteren voorzichtig geïnformeerd bij Vitesse voorzitter Jos Vaessen.

Ajax wil vitesse trio

Diarra, Sikora en Stefanovic staan al langer op het verlanglijstje van Ronald Koeman. Koeman acht versterkingen voor dit Ajax noodzakelijk wil het volgend jaar om de ( Europese ) prijzen gaan voetballen. Koeman, die al eerder met deze drie spelers heeft samengewerkt, liet weten dat Sikora, Diarra en Stefanovic klaar zijn voor een stap naar een topclub

02-04-02

Vitesse jaagt op vierde plaats

Vitesse kan zaterdag thuis tegen Heerenveen een aanval doen op de vierde plaats. Die wordt nu ingenomen door de Friezen, maar met slechts een punt voorsprong op Vitesse. De Arnhemmers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Vorig seizoen hielden de Friezen Vitesse in Gelredome op 0-0 in een spijkerharde wedstrijd, waarin Marc van Hintum en Dejan Stefanovic rood kregen, evenals Dennis de Nooijer.

In 2000 won Vitesse met 3-1 door goals van Michel Kreek, Orlando Trustfull en Louis Laros. In 1999 was Heerenveen na Fortuna Sittard de tweede ploeg die in Gelredome wist te winnen. Het werd 1-2.

Bron: TT TVG 02-04-02

Jong Vitesse: Geen ontzag voor Ajax

 Mike SnoeiJong Vitesse wil vanavond in Rheden de prestatie van het eerste elftal tegen Ajax herhalen. De 3-1 overwinning van Vitesse 1 geldt als het voorbeeld voor de jeugdige ploeg van Mike Snoei, die tegen Jong Ajax uitkomt in de halve finale van de beker. Snoei ziet de confrontatie met Ajax 2 vol vertrouwen tegemoet: “Wij hoeven geen ontzag te tonen. Dat hebben we er de laatste jaren al ingebracht bij alle jeugdteams van Vitesse. En dat blijkt ook altijd in wedstrijden tegen Ajax.”

Vitesse stelt nauwelijks spelers van het tweede elftal op, ofschoon de meesten wel speelgerechtigd zouden zijn. Alleen Michael Dingsdag, Riga Mustapha, Evgenyi Lewchenko en John van Beukering spelen vanavond. De laatste scoorde zondag nog tegen Ajax 1. Snoei vindt het mooi dat Van Beukering erbij is: “Hij hoefde niet, maar wilde zelf graag. Dat typeert zijn mentaliteit. Wij zullen in de voorbereiding verder geen gekke dingen doen, wij doen heel simpel, dat is onze kracht.”

Jong Vitesse speelt met de volgende opstelling:
Wijnen, Terpstra, Kuiper, Dingsdag, Komol, Sone, Lewchenko, Verhaar, Riga, Van Beukering, Aelbrecht.

Het duel begint om 18.30 uur op het terrein van V.V. Rheden.

TT TVG 02-04-02

Examen en wedstrijd voor Mike Snoei

Voor Mike Snoei is 2 april een bijzondere dag. De trainer van Jong Vitesse speelt met zijn ploeg de belangrijke halve finale om de Amstel Cup tegen Ajax, maar moet eerst praktijkexamen doen voor de cursus coach betaald voetbal. Snoei doet zijn examen in Nijmegen bij NEC, waar hij ook zijn stage liep. Vervolgens moet hij door naar Rheden voor het duel van zijn eigen elftal.

Snoei zal een deel van de voorbereiding missen, maar laat dat over aan Theo Bos. De assistent van Edward Sturing nam het al vaker over van Snoei, als die bezig was met de cursus.

TT TVG 02-04-02

Geld alleen terug bij spelerstransfers

5,4 miljoen euroDe gemeente Arnhem krijgt een eventueel te verstrekken lening van 5,4 miljoen euro aan Vitesse alleen terug als de voetbalclub spelers verkoopt. Bij transfers heeft de gemeente wel het eerste recht op geld.

Dit blijkt uit vertrouwelijke informatie van het college van burgemeester en wethouders, waarover dagblad de Gelderlander beschikt. Daarin staat ook dat Vitesse heeft ingestemd met een gemeentelijke budgetcommissie, die toezicht gaat houden op de financiële huishouding van de club. Als de lening wordt verstrekt, betaalt Vitesse daarover een marktconforme rente van circa 10 procent.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-04-02

Trommelaars Vitesse volgen clinic bij Martin Verdonk

De oude garde trommelaarsDe trommelaars van de supportersvereniging van Vitesse volgen op zaterdag 6 april a.s. de gehele dag een clinic onder leiding van percussionist Martin Verdonk. De clinic vindt plaats in Gelredome van 11.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een rustoptreden tijdens de wedstrijd Vitesse-Heerenveen, later op de avond.

Martin Verdonk is een vaste bezoeker van de thuiswedstrijden van Vitesse. Op de tribune werd samen met Ine van Burgsteden van het evenementen organisatiebureau “HIGHSPOTS regelt & organiseert” het idee geboren om de vaste trommelaars van Vitesse een dag les te geven om ze op deze manier de fijne kneepjes van het trommelvak bij te brengen.

lees verder...

02-04-02

1/2 finale Jong Vitesse – Jong Ajax

De Beloften van Vitesse spelen op dinsdagavond 2 april, aanvang 18.30 uur, het halve finaleduel tegen Ajax. Doordat een aantal spelers van Vitesse geselecteerd is voor Nederlands elftal onder 19 jaar kon de eerder vastgestelde datum van 19 maart geen doorgang vinden.

Het belangrijke en tevens interessante bekerduel wordt om 18.30 uur gespeeld op het terrein van V.V. Rheden. Op vertoon van de seizoenkaart van Vitesse krijgt men gratis toegang. Overige toeschouwers betalen € 2 voor een kaartje.

De winnaar van de Amstel Cup voor tweede elftallen (in dit toernooi worden de Beloften aangeduid als Vitesse 2) plaatst zich volgend seizoen voor het hoofdtoernooi van de Amstel Cup. De Beloften maken dus kans om samen met het eerste elftal van Vitesse uit te komen in de “grote” Amstel Cup.

Kom massaal en support Jong Vitesse naar de finale!

01-04-02

Uit de oude doos:VI november 1982 en nog iets

Vitesse dreigt de jaarlijkse subsidie van de gemeente Arnhem mis te lopen, nu de belangstelling van het publiek achter blijft bij de verwachtingen. Vitesse-secretaris Luuk Sipma: “Dit is een cruciaal jaar (1982) voor ons. De gemeentesubsidie, totaal 100.000 gulden, wordt verstrekt op een aantal voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat we 2.400 toeschouwers trekken. Daar zitten we nogal wat onder. Als het zo doorgaat, kan dat impliceren dat de gemeente de subsidie gaat stoppen. Als reactie verlaagde het bestuur de toegangsprijzen.

In 1983 werd het dus uitermate spannend in de Arnhemse gemeenteraad. Uiteindelijk stelde PvdA-raadslid Martin de Graas met zijn beslissende stem de toekomst van Vitesse op dat moment veilig. De consequentie voor hem was wel dat hij een paria werd binnen de PvdA . Hij diende immers tegen de subsidie te stemmen.

Saillant detail is nu dat de in 1982 zijnde PvdA-fractievoorzitter de heer Martin van Meurs (destijds fel tegenstander van subsidie aan Vitesse) anno 2002 als gemeenteraadslid van de fractie Leefbaar Arnhem voorstander is van een lening van 5 miljoen euro van de Gemeente Arnhem aan Vitesse. Het kan verkeren.

Aanstaande dinsdag zal de gemeenteraad beslissen of zij een lening aan Vitesse ad 5 miljoen Euro gaat verstrekken.

01-04-02

Van Hintum promoveert naar Bundesliga

Marc van Hintum in het shirt van Hannover 96 Oud Vitesse verdediger Marc van Hintum is met zijn club Hannover 96 naar de Duitse Bundesliga gepromoveerd.

De club van de oud international won zaterdag met 6-0 van FC Schweinfurt 05. Daarmee is Hannover 96 met nog vijf wedstrijden te spelen zeker van een van de drie promotieplaatsen.

Het is voor het eerst sinds dertien jaar dat Hannover 96 in de Bundesliga gaat spelen.

Bron: TT TVG 01-04-02

Hoofdsponsor: