April 2009

Rutten wil Schreuder in technische staf PSV

Fred Rutten, de nieuwe hoofdtrainer van PSV, wil Alfred Schreuder toevoegen aan de technische staf van de Eindhovense club. Schreuder (36) is momenteel assistent van trainer Theo Bos bij Vitesse , waar hij aan zijn laatste contractjaar bezig is. Onder leiding van het succesvolle duo Bos en Schreuder is Vitesse nog in de race voor Europees voetbal. Bos wil graag langer samenwerken met Schreuder, die ook assistent-trainer kan worden bij FC Twente.

Bron: De Gelderlander 30-04-2009

‘Ik zou graag de Foppe van Vitesse worden’
‘Ik walg soms van de instelling die ik bij spelers zie’
Interview Theo Bos

Wie anders dan Mister Vitesse was afgelopen winterstop de ideale man om de Arnhemmers te behouden voor de Eredivisie? Nu, vier maanden later, strijdt Theo Bos (43) zelfs nog om Europees voetbal en heeft hij grote plannen. Een gesprek met de man die Vitesse nieuw leven inblies.

Tekst: David de Vries

Hoe zou u het Vitesse-gevoel omschrijven?

‘Vitesse is de club die al bijna mijn hele leven diep in mijn hart zit en waar ik dus alles voor over heb. Ik wil er, met alles wat binnen mijn vermogen ligt, voor zorgen dat we weer terugkomen op het punt waar de club een paar jaar geleden is gestrand. Je hoeft alleen maar naar de stad en het stadion te kijken en je weet dat de potentie hier in Arnhem groter is dan waterde laatste jaren uit is gekomen. Zeker voor de buitenwereld staat Vitesse voor trots en misschien zelfs wel voor een wat arrogant en poenerig imago. In heel Europa kennen mensen ons en als ik met buitenlandse spelers praat, merk ik dat ze graag bij Vitesse spelen. We zijn nooit een grijze muis geweest. Dat voordeel moeten we uitbuiten en waar mogelijk vergroten.’

lees verder...

Bron: VI nr 18 2009

ADO denkt aan rentree Kolk

Santi Kolk (27) is in beeld bij ADO Den Haag. De aanvaller is op dit moment niet gelukkig met zijn rol bij Vitesse, waar hij niet meer kan rekenen op een basisplaats. Kolk begon zijn carrière bij ADO en keerde er later twee keer terug. Twee jaar geleden verruilde hij Den Haag voor Arnhem. ADO overweegt een bod uit te brengen op Kolk, wiens contract nog doorloopt tot de zomer van 2011. ‘Ik ken de geruchten, maar heb officieel nog niets gehoord; reageert Kolk. ‘Ik kom uit Den Haag, alleen al daarom blijft ADO altijd trekken. Maar voorlopig is een vertrek niet aan de orde. We zijn nog in de race voor de play-offs en daaraan wil ik mijn bijdrage leveren. Ik wil nog altijd bewijzen dat ik belangrijk kan zijn voor Vitesse. Maar als de situatie na dit seizoen blijft zoals-ie nu is, dan moet ik gaan nadenken over een oplossing.’

Bron: VI nr 18 2009

Kuiper in gesprek met AZ

De eerste voorzichtige contacten waren al gelegd, maar inmiddels heeft Nicky Kuiper (19) ook het eerste gesprek met de clubleiding van AZ achter de rug. De linksback van Vitesse staat in de belangstelling van de landskampioen. Kuiper brak dit seizoen onder Theo Bos door in Arnhem en speelde tot dusverre dertien competitieduels. Een serieuze mogelijkheid lijkt dat AZ de verdediger overneemt, maar hem volgend seizoen op huurbasis nog bij Vitesse laat spelen. ‘In mijn ogen is dat ook de beste optie; zegt Theo Bos. ‘Nicky is heel jong en heeft het absoluut nodig ook komend jaar op het hoogste niveau te voetballen in plaats van op de bank te zitten. Hij is nog te jong voor een reserverol’ Intussen is Vitesse dicht bij een akkoord met Raimond van der Gouw (46). De oud-doelman, die acht seizoenen onder de Arnhemse lat stond, is nu nog keeperstrainer bij Sunderland in de Engelse Premier League. Bij Vitesse moet hij Lambert Jager opvolgen.

Bron: VI nr 18 2009

Roy de Ruiter verguld met Vitesse

Soms heeft hij van die Bergkampmomenten. Verfijnde aanname, sierlijke beweging en dan nog een fraai doelpunt. Alsof de wetten van de zwaartekracht even niet bestaan. Roy de Ruiter (19) kan heel veel met een bal.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-04-2009

‘FC Utrecht praat met Van Wolfswinkel’

Ricky van Wolfswinkel is in gesprek met FC Utrecht. Dat weet RTV Utrecht maandagavond te melden in het programma ‘Namen en rugnummers’. De jonge spits (20) van Vitesse wordt dit seizoen veelvuldig gelinkt aan verschillende clubs. Eerder toonden FC Twente, AZ en Ajax al hun interesse.

Van Wolfswinkel beleefde dit seizoen zijn doorbraak in Arnhem. De aanvaller wist in dertig optredens zevenmaal het net te vinden.

Bron: RTV Utrecht 27-04-2009

Theo Bos: ‘Santi Kolk verdient compliment’

Vitesse-trainer Theo Bos zag gisteren tot zijn tevredenheid hoe zijn ploeg los kwam tegen FC Utrecht na de 1-0 van Nicky Hofs.

“De eerste helft was van onze kant niet bijzonder”, aldus Bos. ” Maar in de tweede helft zag je dat we met lopende mensen gevaarlijk zijn als we de ruimte krijgen. Santi Kolk was als invaller betrokken bij twee goals. Dat is een compliment waard. Hij speelt niet altijd, maar geeft alles voor de ploeg.”

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Dalibor Stevanovic mikt op 20 juni

Dalibor Stevanovic zal ook als Vitesse de play-offs mocht bereiken niet meer in actie komen dit seizoen. De Sloveens international herstelt van een tweede scheurtje in het peesblad van zijn voet.

“Meestal is dat erger dan de eerste keer, in mijn geval gelukkig niet. Maar ik neem geen enkel risico meer. Ik richt mij op de eerste training voor het nieuwe seizoen op 20 juni, dat moet lukken”, aldus de Sloveen, die acht duels speelde.

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Recordwinst voor Vitesse in Gelredome

Vitesse heeft zondagmiddag tegen FC Utrecht een record in de boeken laten zetten. Nooit eerder won de Arnhemse ploeg een eredivisieduel in Gelredome met 6-1.

De grootste zege tot zondag dateerde van 28 augustus 1998: 6-2 tegen MVV. Vitesse boekte op Monnikenhuize slechts eenmaal een grotere eredivisiezege; 8 augustus 1997 tegen Volendam: 6-0. De grootste eredivisiezege ooit was 1-7 op 27-9-1997 bij Fortuna Sittard.

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Zwevende lijnen gaan op in chaos rust wedstrijd Vitesse-FC Utrecht

Tellen nadat Nicky Hofs Vitesse op een 1-0 voorsprong zet, fluit scheidsrechter Richard Liesveld voor rust. Dat rust in een voetbalstadion een relatief begrip is, merken studenten van de opleiding Fine Art Arnhem zondag. Samen met kunstenaar Els van ’t Klooster poogden ze met Fly Yellow Fly een artistiek verband te leggen tussen voetbal en kunst.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Vitesse verschaft zich mooi perspectief
Arnhemse ploeg heeft play-offs in zicht door 6-1 zege op FC Utrecht.

ARNHEM – Vitesse heeft zich een mooi perspectief verschaft op deel­name aan de play-offs om Euro­pees voetbal. De Arnhemse ploeg verpletterde gistermiddag concur­rent FC Utrecht in Gelredome (6-1) en is nog twee zeges verwij­derd van een waarschijnlijke eind­klassering in het linkerrijtje.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Claudemir staat weer centraal
Braziliaans record: twee treffers en één flesje drinken in een minuut.

ARNHEM – Na dertig wedstrijden zonder één doelpunt, mikte Clau­demir zondagmiddag twee keer raak voor Vitesse binnen één mi­nuut. Tussendoor had de midden­velder ook nog tijd om een bidon­netje vocht leeg te drinken.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Vitesse is tweede optie voor Nicky Hofs
Buitenland op één; Arnhemmer praat wel ‘oriënterend’.

ARNHEM – Nicky Hofs heeft een ge­sprek met Vitesse gevoerd over een eventuele terugkeer naar Arn­hem. De middenvelder mag weg bij Feyenoord, waar hij een tot 2010 doorlopend contract heeft.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-04-2009

Bos: goed gedaan

“Als je met 6-1 wint van Utrecht, dan heb je het goed gedaan”, concludeerde Vitesse-trainer Theo Bos na de ruim 6-1 zege in Gelredome.

De trainer was vooral onder de indruk van Claudemir (2 goals) en de goed ingevallen Santi Kolk (3 assists). “Het is fantastisch om te zien dat hij ondanks de teleurstelling belangrijk is voor de ploeg”, loofde Bos.

Over de play-offs om UEFA Cupvoetbal was Bos duidelijk: “Tegen Heracles eerst maar eens zelf winnen en dan kunnen we kijken wat andere ploegen doen.”

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2009

Nicky Hofs: het was even genieten

“Het was even genieten”, zei Vitesse-speler Nicky Hofs na de zege tegen FC Utrecht. “Het verbaasde me dat het zo snel ging in de 2e helft.”

Was Vitesse zo sterk of Utrecht zo slecht? “Die vraag krijg ik elke keer als we winnen. AZ en Groningen waren ook al slecht. Laat FC Utrecht dan ook maar slecht zijn, sprak de middenvelder schouderophalend.

Vitesse doet opeens weer volop mee in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. “We moesten eerst naar beneden kijken. Nu wordt het twee spannende laatste wedstrijden.”

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2009

Vitesse kleineert onthutsend zwak FC Utrecht

Vitesse heeft FC Utrecht naar een 6-1 nederlaag gespeeld. De Arnhemmers profiteerden van een complete off-day van de bezoekers.

Vitesse en FC Utrecht bakten er voor rust weinig tot niets van. Elke combinatie strandde in onzorgvuldigheid en kansen vielen niet te noteren. Op het moment dat de teams al bijna richting kleedkamer gingen, zette Vitesse-aanvoerder Paul Verhaegh nog een aanval op. De rechtsback vond Nicky Hofs die kinderlijk eenvoudig Francis Dickoh uitspeelde en voldoende tijd had om zijn team aan een voorsprong te helpen: 1-0.

Na de rust profiteerden de Arnhemmers van de ruimte die FC Utrecht moest toestaan. Belangrijk voor het wedstrijdverloop was dat de uitploeg volledig van slag raakte. Binnen vijf minuten kreeg Vitesse de bezoekers namelijk helemaal op de knieën. Na een uur spelen scoorde Claudemir op aangeven van Hofs de 2-0. En de Braziliaan maakte kort daarop ook zijn tweede. Hij ontving de bal uit de kluts nadat Lasse Nilsson nog gestuit was: 3-0.

Nilsson bereidde ook de 4-0 voor. Na een goede actie van de Zweed kon Verhaegh gemakkelijk scoren. Het onthutsend zwakke FC Utrecht krabbelde in 70ste minuut nog even op en Hans Somers maakte een tegendoelpunt: 4-1. Een kwartier later zorgde invaller Alexander Büttner echter weer voor een marge van vier goals. Op aangeven van de eveneens ingevallen Santi Kolk bracht hij de 5-1 op het scorebord.

Het slotakkoord kwam van Frank van der Struijk, die op aangeven van Kolk voor de 6-1 einduitslag zorgde. Vitesse komt door de monsterzege in punten op gelijke hoogte met NEC, dat wel een beter doelsaldo heeft. FC Utrecht zakt twee plaatsen en staat op de negende positie. De club moet nog vol aan de bak om zich te kwalificeren voor de play-offs voor een ticket naar de Europa League.

Bron: VI.nl 26-04-2009

Vitesse haalt uit tegen FC Utrecht

Vitesse heeft zondag thuis met 6-1 gewonnen van FC Utrecht. Het mag nu nog hopen op het halen van de play-offs om Europees voetbal. Het gat met nummer negen Utrecht is nog twee punten.

De Arnhemmers speelden voor rust slap en slordig, maar kwamen voor door Nicky Hofs. Na rust tilde Claudemir de score binnen een minuut naar 3-0. Paul Verhaegh maakte 4-0, waarna Somers wat tegendeed (4-1). De invallers Alexander Büttner en Frank van der Struijk scoorden vervolgens nog, beiden op aangeven van de ook ingevallen Santi Kolk.

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2009

Knieblessure houdt Jeroen Drost aan de kant

Doelman Piet Velthuizen, Paul Verhaegh, Claudemir en Nicky Kuiper keren morgenmiddag terug in de basisopstelling van Vitesse , dat in Gelredome FC Utrecht ontvangt. Velthuizen is hersteld van de bloeduitstorting die hij twee weken geleden opliep in het duel met FC Groningen, waardoor Eloy Room tegen FC Utrecht weer moet plaatsnemen op de bank. Verhaegh en Claudemir keren na een schorsing terug in de ploeg. Dat gaat ten koste van Frank van der Struijk en Julian Jenner.

Kuiper is hersteld van zijn enkelblessure. Zijn rentree komt goed uit, want Jeroen Drost is morgen niet inzetbaar. Drost kampt met een knieblessure. „ Op een mri- scan bleek dat er een klein scheurtje in de meniscus zit”, aldus Drost. „Ik ga maandag naar de dokter voor verder onderzoek.”

Drost heeft tot zijn vreugde gehoord dat Vitesse en Heerenveen overeenstemming hebben bereikt over zijn definitieve overgang naar de Arnhemse club. De 22-jarige verdediger komt dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse . Drost moet nu zelf met Vitesse tot een akkoord komen. „We zijn nog steeds in gesprek en ik denk dat we er wel uit zullen komen”, aldus Drost, die een contract voor drie of vier seizoenen kan tekenen.

Tegen FC Utrecht wordt de plek van Drost in het centrum van de verdediging opnieuw ingenomen door Kevin van Diermen. Vitesse mist ook de geblesseerden Dalibor Stevanovic, Ronald Graafland en Genaro Snijders.

Bron: De Gelderlander 25-04-2009

Braziliaan João Gabriel op proef bij Vitesse

Vitesse heeft de Braziliaanse voetballer João Gabriel (19) op proef. Hij is een linksbenige verdediger, die zowel centraal als linksback kan spelen. João Gabriel Farinello Rosa, zoals hij voluit heet, speelde het laatst in eigen land bij tweededivisionist Associação Desportiva São Caetano. João Gabriel traint ook komende week mee met Vitesse . Op soortgelijke wijze belandde zijn landgenoot Claudemir bij Vitesse .

Bron: De Gelderlander 25-04-2009

Kan Vitesse het succes van 2009 uitbreiden?
Arnhemse ploeg vecht tegen FC Utrecht voor kans op play-offs.

Door Gerard Borgman

Vitesse staat in de ranglijst over 2009 op een keurige zevende plaats ( zie hiernaast). Drie speelronden voor het einde van de competitie luidt de prangende vraag of de Arnhemse ploeg het prille succes verder kan uitbreiden, door zich te plaatsen voor de playoffs om Europees voetbal.

Vitesse -trainer Theo Bos erkende gisteren dat de play-offs weer een thema zijn, nu zijn ploeg zich door twee knappe zeges bij FC Groningen en AZ heeft losgeweekt van de onderste regionen. Voor het bereiken van de play-offs volstaat wellicht de negende plaats in de eindrangschikking.

„ De spelers praten er over”, aldus Bos. „En wij praten er intern ook over, zonder dat we het elftal druk op willen leggen.” Drie overwinningen, in de resterende ontmoetingen met FC Utrecht, Heracles Almelo en ADO Den Haag. De kans is groot dat die score volstaat voor het veroveren van een plek in het linkerrijtje (en zeer waarschijnlijk deelname aan de play-offs).

„Met die rekensommen houd ik me niet bezig”, stelde Bos. „Voor mij is het vroeg genoeg als we na de wedstrijd tegen ADO Den Haag kijken waar we staan. We gaan proberen de resterende drie partijen te winnen. Eigenlijk komen we nu terug op het verhaal waarmee ik in januari ben begonnen bij Vitesse . Toen wilden we uit de gevarenzone komen door telkens een plaatsje te stijgen. Nu staan we elfde en moeten we kijken of we tiende kunnen worden, en dan negende.”

Voor Bos is de stand over 2009 natuurlijk veelzeggend, aangezien hij niet betrokken was bij de zwakke eerste helft van het seizoen. „ Ik kijk nog steeds naar de stand van 2009”, aldus de succestrainer. „ Die is voor mij interessant. Dat we zevende staan, betekent dat we een goede tweede seizoenshelft hebben gedraaid. We hebben drie wedstrijden gespeeld die matig tot slecht waren. Maar we hebben ook tien of elf aardige wedstrijden gespeeld.”

Door het goede spel van de laatste weken zit Bos voor het cruciale duel met concurrent FC Utrecht met een luxe-probleem. Zijn mannen stuntten vorige week op het geplande kampioensfeest van AZ, maar toch laat de coach dit elftal niet zoveel mogelijk intact. „Die andere jongens hebben het een week eerder in Groningen ook heel goed gedaan”, zo verklaarde Bos. „We hebben zestien basisspelers, die je zo in kunt zetten.”

Zo is Kevin van Diermen meer dan een stand-in voor het verdedigingscentrum. „Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld. Dat was ook een van de redenen waarom ik in de winterstop heb gezegd dat hij niet weg mocht. Hij heeft elke keer als hij meedeed laten zien dat hij een goed niveau haalt.”

Bron: De Gelderlander 25-04-2009

Nummer negen vrijwel zeker in play-offs
Goed nieuws voor NEC, FC Utrecht, NAC, Feyenoord en Vitesse

Goed nieuws voor FC Utrecht, NAC, Feyenoord, NEC en Vitesse : door de uitschakeling van FC Volendam in de KNVB-beker is de kans toegenomen dat de nummer negen van de eredivisie mee mag doen aan de play-offs om Europees voetbal.

Door Gerard Borgman

FC Volendam werd woensdag uitgeschakeld door Heerenveen in de halve finale van de KNVB-beker. Een dag eerder plaatste FC Twente zich reeds ten koste van NAC voor de eindstrijd op zondag 17 mei in De Kuip. De bekerfinale gaat dus tussen twee hoog geklasseerde ploegen.

Daardoor is de nummer negen van de ranglijst van de eredivisie vrijwel zeker van deelname aan de play- offs om het laatste startbewijs in de nieuw te vormen Europa League. Alleen als Heerenveen vijfde wordt, FC Twente als tweede eindigt én FC Twente de finale wint, dan heeft de nummer negen van de eredivisie géén play-offs.

In dat geval mag Heerenveen namelijk via de play-offs proberen een beter ticket voor Europees voetbal te bemachtigen dan het ticket dat het als verliezend bekerfinalist zal krijgen wanneer FC Twente naar de voorronde Champions League gaat. In alle andere scenario’s gaat de play-offs om Europees voetbal tussen de nummers 6 tot en met 9.

FC Twente vecht met Ajax om plaats twee, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Heerenveen strijdt met PSV om de vierde plaats, die zeker Europees voetbal oplevert. Feyenoord staat nu negende, maar ook Utrecht, NAC, NEC en Vitesse kunnen op deze plek eindigen.

Bron: De Gelderlander 25-04-2009

Grasmat Vitesse gaat de lucht in

De grasmat van Vitesse in het Arnhemse stadion GelreDome gaat zondagmiddag om kwart over drie de lucht in. Die truc maakt onderdeel uit het van kunstproject Fly, yellow, fly.

Studenten van de opleiding Fine Art Arnhem laten samen met beeldend kunstenaar Els van ’t Klooster het voetbalveld zweven. “We willen de link tussen de voetbal- en kunstwereld ontdekken”, zegt woordvoerder Niek Verschoor. “Bij een voetbalwedstrijd kijken zo’n 25.000 mensen naar een groene rechthoek waarop 640 meter aan witte lijnen is gesmeerd. Ze hebben de afspraak gemaakt dat dat spannend is. Voor kunstenaars is een doek van zeventig bij honderd een fantastisch oppervlak om op te werken.”

De kunstenaars maken er hun eigen lijnenspel op. Dat stijgt in de pauze van de wedstrijd Vitesse tegen FC Utrecht met heliumballonnen zeventig meter de lucht in. “We houden die ballonnen onder controle, anders leveren ze gevaar voor de luchtvaart op. Na afloop halen we die ballonnen ook weer keurig netjes naar binnen. De hele act duurt vier minuten.”

Bron: De Gelderlander 25-04-2009

Nilsson wil wel bij Vitesse blijven

De toekomst van Lasse Nilsson is nog volkomen ongewis. Hij heeft een contract bij Saint Etienne, maar de Zweed wil niet terug naar Frankrijk.

“Het is duidelijk dat ik daar weg wil. Mijn zaakwaarnemer heeft contact met Saint Etienne, zij willen ook liever dat ik wegga. Ik wil wel lekker hier blijven, daar ben ik ook over in gesprek met Vitesse. Ik vind Theo een goede trainer en heb het naar mijn zin. Als het niet kan, dan moet ik op zoek naar een andere club.”

“Voor dit seizoen denk ik nog niet aan de play-offs. We moeten eerst maar van Utrecht winnen, dan verder kijken.”

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2009

Winst op Utrecht biedt mogelijkheden

Met ‘slechts’ vijf punten achterstand op tegenstander FC Utrecht biedt een overwinning nog kansen op een zinderend slot van de competitie. Voor de overwinningen op Groningen en AZ werd er nog gerekend hoeveel punten er verzameld moesten worden om ‘veilig’ te zijn. Vitesse leeft weer en speelt nu twee wedstrijden thuis, te beginnen zondagmiddag tegen FC Utrecht.

Een viertal spelers is er zondag door blessures niet bij: Dalibor Stevanovic, Genaro Snijders, Ronald Graafland en Jeroen Drost. Laatstgenoemde is geblesseerd aan zijn linkerknie en gevreesd wordt voor een scheurtje in de meniscus. Maandag wordt de linksbenige verdediger nader onderzocht. Zijn positie wordt zondag ingenomen door Kevin van Diermen.

Vitesse heeft geen geschorsten voor de ontmoeting met de nummer zeven. Een wedstrijd die Theo Bos vrijuit tegemoet treedt. “Natuurlijk praten de spelers over de negende plaats, maar er ligt geen echte druk op. Enkele weken geleden waren we in theorie nog steeds niet veilig. Je ziet dat twee keer winnen de zaak weer volledig omdraait. Door te winnen van FC Utrecht lopen we weer in op de plaatsen bovenin en dat gaan we zeker proberen”, aldus Bos.

De hoofdtrainer ziet het niveau van zijn spelers met de dag omhoog gaan. “Het zelfvertrouwen is toegenomen en dat vertaalt zich in een verhoging van het niveau. Op dit moment hebben we zestien basisspelers in de selectie en dat aan het einde van het seizoen. Normaal gesproken heb je met meer blessures en vermoeidheid te kampen. Nu ogen we nog lekker fris.”

Bron: Vitesse.nl 24-04-2009

Bos tevreden over ranglijst in 2009

Vitesse-trainer Theo Bos kan met tevredenheid naar de ranglijst lijken. Zijn club is veilig en doet nog mee voor de UEFA-cup play-offs.

“We praten over de negende plaats, terwijl we enkele weken terug nog naar onderen keken. We zijn bezig aan een goede tweede seizoenshelft en doen het prima op de ranglijst van 2009. In tien van de veertien wedstrijden hebben we een goed niveau gehaald.”

Bos heeft veel keuze voor zondag. “Ik heb eigenlijk zestien basisspelers die ik zo in kan zetten. Een luxe, dus.”

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2009

Velthuizen keert terug onder de lat

Piet Velthuizen staat zondag weer in het doel bij Vitesse. De 22-jarige keeper is hersteld van de blessure die hij twee weken geleden opliep in het duel met FC Groningen.

In de verdediging vervangt Kevin van Diermen tegen FC Utrecht Jeroen Drost, die mogelijk een scheurtje in de buitenmeniscus heeft. Julian Jenner en Frank van der Struijk, tegen AZ nog in de basis, beginnen op de bank. Dejan Stefanovic, voor wie het seizoen erop zit wegens een scheurtje in het littekenweefsel van het peesblad, hoopt er op de eerste training voor het nieuwe seizoen weer bij te zijn. Die training is 22 juni.

Vitesse verloor eerder dit seizoen in Utrecht met 4-0. De laatste thuisnederlaag tegen FC Utrecht was zes jaar geleden. Mike Snoei was toen de trainer bij Vitesse.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van Diermen, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Nilsson en Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2009

Vitesse heeft sinds zondag een Braziliaanse speler op proef.

Het gaat om de 19-jarige Joao Gabriel Farinello Rosa. De lange linksbenige centrale verdediger is afkomstig van AD São Caetano, dat uitkomt in de tweede divisie in Brazilië.

Rosa blijft twee weken bij Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2009

Genieten van rehabilitatie van Aalbers

Op het ereterras van Vitesse zie je tegenwoordig ook Karel Aalbers weer aanschuiven. De ex-voorzitter van die club en tevens ooit initiatiefnemer tot de bouw van het Gelredome, is er als een kind zo gelukkig mee dat hij daar weer mag komen.

Aalbers was voor bestuurlijk Arnhem heel lang persona non grata. Hem werd veel verweten, maar dat zowel Vitesse als de stad in financiële problemen kwam als gevolg van het stadion werd hem het zwaarst aangerekend. Niet door de aanhang van Vitesse. Het luidruchtigste deel bleef hem altijd steunen, ondermeer met reusachtige spandoeken.

Het is op dit moment niet zo interessant meer om Aalbers nóg eens een keer te fileren. Hij heeft zijn portie vervelende aandacht wel gehad. Aalbers is blij dat hij weer op een normale manier bij zijn club kan zijn. Daarnaast is hij trots dat zijn bedrijf ‘Dome’ sinds kort de gemeente Amstelveen adviseert in de ontwikkeling van een grote overdekte topsportaccommodatie; precies zijn ‘stiel’. De rehabilitatie is hem gegund.

Zonder Aalbers was het destijds marginale Vitesse er misschien wel helemaal niet meer geweest. Zonder Aalbers was er helemaal geen Gelredome gekomen. Was het EK 2000 volledig aan de stad voorbij gegaan. Waren wereldacts als Madonna, U2, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Eagles, Bon Jovi en Paul McCartney nooit naar Arnhem afgereisd.

Aalbers is gelijk een keizer geëerd door het publiek in zijn stad en de media uit het hele land. Toen hij begon te wankelen, lieten zijn medestanders van het eerste uur hem barsten. En nu krabbelt hij alleen weer op. Het mag misschien niet, maar ik houd wel van die types. Aalbers hóórt op het ereterras van Vitesse en láát hem maar weer eens met een paar spannende ideeën komen. Misschien heeft zijn huidige omgeving wél het lef hem op tijd tegen te spreken.

Bron: AD 23-04-2009

Arnhem weigert volledige openheid Vitesse-dossier

Arnhem weigert De Gelderlander een aantal documenten aangaande het Vitesse-onderzoek.

De krant deed een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) om het tot stand komen van het rapport te reconstrueren.

Slechts een deel van de documenten, waar de krant om heeft gevraagd, wil het Arnhemse college van B en W wel geven. Er was gevraagd om concepten van rapporten, interviews met betrokkenen en correspondentie tussen de gemeente en het onderzoeksbureau.

Volgens het college waren conceptversies alleen bedoeld voor ‘intern beraad’. Ook staan ‘persoonlijke beleidsopvattingen’ van bestuurders in de documenten. Een deel van de gevraagde stukken bestaat volgens het college niet.

Documenten die wel worden vrijgegeven, krijgt de krant pas over vier weken, zodat betrokken partijen bezwaar kunnen maken. De Gelderlander overweegt de beslissing aan te vechten.

Bron: De Gelderlander 23-04-2009

Vijfhonderd keer Roy Makaay

Roy Makaay (34) speelt zondag tegen ADO Den Haag zijn vijfhonderdste competitieduel in het profvoetbal. Een terugblik door de superspits, die in Spanje Rapido y Lethal heette, in Duitsland Das Phantom en terug in de Eredivisie weer bijna één op twee loopt.

lees verder...

Bron: VI nr 17 2009

Willem II en Vitesse kijken naar Hese

De kans is groot dat Léon Hese ook komend seizoen actief is in de Eredivisie. De 28-jarige centrale verdediger van De Graafschap wordt gevolgd door een aantal Eredivisieclubs, waaronder Willem II en Vitesse. Een paar weken geleden kreeg de Arnhemmer te horen dat zijn aflopende contract in Doetinchem vooralsnog niet wordt verlengd. ‘Daardoor heb ik niet langer zekerheid over waar ik komend seizoen speel’, zegt de verdediger, die de opleiding van PSV doorliep en vervolgens speelde voor FC Eindhoven, Helmond Sport en De Graafschap. ‘Een vervelende situatie, omdat ik me nog nooit op zo’n manier bezig hoefde te houden met mijn toekomst. Ik ging ervan uit dat ik nog langer bij De Graafschap zou spelen, aangezien ik al drie seizoenen in de basis sta, maar dat wordt nu dus lastig. Ik heb gehoord dat verschillende clubs me volgen, maar er is nog niets concreet. Ik kan niet anders dan afwachten en mijn stinkende best doen voor De Graafschap. Het mag duidelijk zijn dat ik graag in de Eredivisie wil blijven, wáár dat ook zal zijn.

Bron: VI nr 17 2009

Seizoen Dalibor Stevanovic voorbij

Dalibor Stevanovic komt dit seizoen definitief niet meer in actie voor Vitesse. De Sloveense middenvelder heeft weer een scheurtje in het peesblad van zijn voet.

Een maand geleden kreeg hij voor het eerst te maken met deze blessure. Maandagavond maakte hij zijn rentree bij Jong Vitesse, maar kreeg hij na een half uur weer last.

Uit onderzoek is gebleken dat er een scheurtje zit in het littekenweefsel van het peesblad. “Een minder ernstige blessure, maar hij zal niet meer in actie komen”, aldus de clubarts.

Bron: Omroep Gelderland 22-04-2009

SC Heerenveen laat Jeroen Drost naar Vitesse vertrekken

SC Heerenveen en Vitesse hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Jeroen Drost. De Arnhemmers huren de linksbenige verdediger van de Friezen en kunnen hem nu definitief overnemen.

In Heerenveen was Drost de laatste twee seizoenen buiten beeld geraakt. In het seizoen 2005/06 was hij nog een vaste waarde, met vijfentwintig optredens in de eredivisie. De linksbenige verdediger werd halverwege vorig seizoen gehuurd door NEC, waar hij vijf keer in actie kwam.

In Arnhem kwam de 22-jarige Drost, die in Heerenveen tot medio 2010 onder contract staat, dusver tot vijfentwintig wedstrijden en kan hij een meerjarige verbintenis tekenen. ‘Ik heb me goed ontwikkeld als centrumverdediger. De club ziet daar mijn rol in de toekomst,’ vertelde de Kampenaar eerder over zijn toekomst.

Bron: De Telegraaf 21-04-2009

Opnieuw voetblessure voor Dalibor Stevanovic

Vitesse-middenvelder Dalibor Stevanovic is opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn voet.

De Sloveense international viel in een wedstrijd van Jong Vitesse tegen De Graafschap al na een half uur uit. Hij maakte zijn rentree na een scheur in het peesblad van zijn voet, waardoor hij een maand niet kon spelen. De voet van Stevanovic wordt dinsdag nader onderzocht door middel van een echo.

Dalibor Stevanovic voldeed voor zijn blessure zodanig goed, dat hij inmiddels voor twee seizoenen is vastgelegd door Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2009

Leon Hese in belangstelling Vitesse

Vitesse heeft belangstelling voor De Graafschapper Leon Hese.

De geboren Arnhemmer krijgt geen nieuw contract bij De Graafschap, hoewel de clubleiding hem dat in de winterstop nog min of meer toezegde. Hese wordt ook gevolgd door Willem II.

Hese speelde in de jeugd van Vitesse. Daarna vertrok hij naar PSV. Via Eindhoven en Helmond Sport kwam de verdediger in 2006 terecht bij De Graafschap, waar hij direct uitgroeide tot een vaste waarde.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2009

Zaalvoetbalteams gezocht

Aanstaande zaterdag 25 april wordt door de activiteitencommissie van de Supportersvereniging Vitesse het jaarlijkse Charly Bosveld zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Sporthal “de Laar” in de Laar West Arnhem

Wegens afmeldingen is er nog plaats voor twee teams.

Inschrijven kan via: supportersvereniging@sv-vitesse.org<mailto:supportersvereniging@sv-vitesse.org></mailto:supportersvereniging@sv-vitesse.org>

Een team bestaat uit minimaal 7 personen. Inschrijfgeld bedraagt €50,=. De dag begint omstreeks tien uur.

Sv Vitesse

Bron: SV April 2009

Theo Bos tevreden over spel

Theo Bos was tevreden met de prestatie van zijn ploeg zaterdagavond. Na de achterstand ging Vitesse met drie spitsen spelen en na de gelijkmaker probeerden de Arnhemmers de tegenstander aan het twijfelen brengen. Dat lukte en Vitesse won zelfs: 1-2. Tevredenheid alom na afloop in de catacomben van AZ.

Doelpuntenmaker Büttner droomde van doelpunt

“Dit was vooraf al een aparte wedstrijd waar veel over is gezegd. Wij zouden wederom het slachtoffer zijn op een kampioensfeest. Ik ben zelf sportman geweest en wij wilden niet over ons heen laten lopen. We hebben getracht AZ aan het twijfelen te brengen. Na de 1-0 van AZ heb ik enkele aanpassingen aangebracht. Het voornaamste was dat wij met drie spitsen gingen spelen, ook door de blessure van Ricky. Op gelukkige wijze kwamen nog voor rust wij terug in de wedstrijd.”

“Na rust hoop je dat je aantal keer gevaarlijk kunt worden. Dat lukte waardoor AZ ging twijfelen. Met een punt was ik tevreden geweest en dat die bal van Buttner er dan toch nog in ploft, past precies in het beeld in de wedstrijd. Ik gun AZ het kampioenschap, dat verdienen ze ook, en hoop dat dat zondag alsnog gebeurt.”

Matchwinnaar Alexander Büttner straalde na afloop van oor tot oor. De linkerspits kwam pal voor rust in het veld voor de geblesseerd geraakte Ricky van Wolfswinkel en maakte acht minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn ploeg. Daarmee maakte de jonge technicus een einde aan de festiviteiten van AZ. “Weet je dat ik hier vannacht van heb gedroomd?”, zei Büttner direct na afloop. “Ik droomde dat ik het hier zou verzieken. Prachtig dat dromen ook eens uitkomen. Het was een ‘lucky’, maar die tellen ook. Voor Vitesse is dit een prachtige overwinning.”

Bron: Vitesse.nl 18-04-2009

Molhoek: geen medelijden met AZ

Vitesse-middenvelder Rogier Molhoek miste twee jaar geleden met AZ de titel. Nu stond hij aan de andere kant en voorkwam hij (voorlopig) een Alkmaarse titel. “Ik heb geen medelijden met ze, want AZ wordt toch gewoon kampioen.”

De andere oud AZ’er Julian Jenner: “Het verbaasde me dat iedereen dacht dat AZ zomaar even zou winnen van ons en wel eventjes kampioen zou worden.”

Vitesse-trainer Theo Bos was verguld met de verrassende overwinning. “Heel vervelend voor AZ, maar voor ons geweldig”, genoot Bos.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2009

Büttner: ik had er al op gehoopt

Vitesse-speler Alexander Büttner verpeste met zijn winnende goal het kampioensfeest van AZ. “Ik had er stiekem al op gehoopt. Al werd hij geraakt door Swerts, hij ging er prachtig in”, genoot Büttner. “Deze drie punten zijn voor ons heel belangruijk. We kunnen weer omhoog kijken. We geloven nog steeds in de play-offs. Daarvoor hebben we de punten hard nodig”, weet Büttner. “We moeten nog twee keer thuis. Die moeten we gewoon winnen”, concludeert de nuchtere Doetinchemmer.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2009

Swerts: teleurstelling enorm groot

De teleurstelling bij AZ-speler Gill Swerts was enorm groot na de nederlaag tegen Vitesse. “Niet te beschrijven”, baalde de oud-Vitesse-speler na afloop. “Nu moeten we afwachten wat Ajax doet. Maar we staan nog wel bovenaan en er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Dan moeten we het gewoon afsluiten met het kampioenschap”, vindt de Belg. “Maar het is toch vervelend, want je wil voor eigen publiek kampioen worden. Dit is heel zuur”, zucht Swerts. AZ had aan een punt nodig gehad om de titel al te pakken.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2009

Vitesse verpest kampioensfeest AZ

Vitesse heeft het kampioensfeest van AZ verpest. Het won zaterdag met 2-1 in Alkmaar, waardoor AZ de titel nog niet veiligstelde.

El Hamdaoui scoorde na een pass van Mendes da Silva en AZ leek op de titel af te stevenen. Maar Ricky van Wolfswinkel scoorde gelijk nadat een schot van Julian Jenner geblokt werd.

In de tweede helft ging AZ op zoek naar de winnende treffer. El Hamdaoui scoorde weer, maar het was buitenspel. Aan de andere kant passeerde Alexander Büttner met een enorme boog AZ-keeper Didulica: 1-2.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2009

Toevalstreffers Vitesse bezorgen AZ anti-climax

Waar AZ 28 wedstrijden ongeslagen bleef, ging het voor de Alkmaarders mis in de kampioenswedstrijd. Vitesse verpestte het feestje door twee toevalstreffers te produceren. Door de 2-1 nederlaag moet AZ de klus mogelijk volgende week op bezoek bij Ajax zien te klaren.

Met de 1-1 tussenstand tegen Vitesse en de 1-0 achterstand van FC Twente tegen Feyenoord leek het voor AZ allemaal goed te komen. Totdat Vitesse in de 84ste minuut snel een vrije trap nam. Alexander Büttner waagde een schot dat via het bovenbeen van Gill Swerts met een boog over doelman Joey Didulica in de goal verdween: 1-2 en geen kampioenschap voor AZ.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor AZ toen Mounir El Hamdaoui in de negentiende minuut de score opende. De Marokkaanse aanvaller ontsnapte na een pass van David Mendes da Silva aan buitenspel en liet doelman Eloy Room vervolgens kansloos.

AZ domineerde vanaf het beginsignaal en leek de jacht op een grote overwinning te hebben geopend. Niets bleek echter minder waar, want Vitesse kwam bij toeval op 1-1. Na een mislukt schot van Julian Jenner belandde de bal voor de voeten van Ricky van Wolfswinkel. De door AZ begeerde spits schoot de bal koel binnen.

Hoewel Demy de Zeeuw kort na de gelijkmaker de lat raakte, kwam AZ nooit meer in het ritme van de beginfase. Vitesse had in verdedigend opzicht de zaakjes goed op orde en bleef redelijk eenvoudig op de been.

Lasse Nilsson had AZ zelfs nog meer pijn kunnen doen. De Zweed rukte vrij op, omspeelde doelman Joey Didulica, maar manoeuvreerde zich in een moeilijke hoek. Zijn schot miste het doel ruim. Büttner zorgde er met zijn gelukkige goal alsnog voor dat Vitesse won en AZ verslagen op het veld achterbleef.

AZ zou theoretisch zondag alsnog kampioen kunnen worden. Ajax moet dan verliezen van PSV. Vitesse bewees zichzelf een zeer goede dienst. De Arnhemmers verzekerden zich door de zege van lijfsbehoud in de Eredivisie.

Bron: VI.nl18-04-2009

AZ in zak en as

Alkmaar zit in zak en as: AZ moet het kampioensfeest nog minstens een week uitstellen. De Alkmaarders waren bij een overwinning op Vitesse zeker van de schaal, maar werden in eigen huis geklopt. AZ mag nu volgende week zondag tegen Ajax proberen de titel veilig te stellen, uitgerekend de ploeg die AZ nog kan passeren in de eredivisie.

AZ kwam in de kampioenswedstrijd tegen Vitesse vroeg op een 1-0 voorsprong door topscorer Mounir El Hamdaoui, maar zag de Arnhemmers in de eerste helft langszij komen met een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. Lang bleef Alkmaar in spanning, maar Alexander Büttner velde het salomonsoordeel over AZ.

Vanaf het eerste fluitsignaal klonk er luidruchtig gezang vanaf de tribunes in het DSB-stadion. De fans hadden de gehele dag al feest gevierd in de binnenstad van Alkmaar, maar zoals AZ-speler Moussa Dembélé vooraf had aangekondigd: “We mogen vooraf niet denken dat we er al zijn.”

En dat bleek ook. De Alkmaarders konden aan een gelijkspel ook genoeg hebben, mits FC Twente punten liet liggen tegen Feyenoord. De Rotterdammers verzaakten niet in eigen huis, maar dat deed AZ wel. Na een snelle vrije trap van Lasse Nilsson schoot Büttner op het doel van AZ-keeper Joey Didulica. AZ-verdediger Gill Swerts, een ex-speler van Vitesse, keerde het schot half, waardoor de bal van richting veranderde en in het doel verdween.

Bron: De Telegraaf 18-04-2009

Titel AZ ver weg na late goal Vitesse

Door een lucky goal van Vitesse, vijf minuten voor tijd is de titel van AZ ineens ver weg. De Arnhemmers leiden in Alkmaar met 2-1. Er is nog drie minuten te spelen. In Rotterdam staat het bij Feyenoord – FC Twente nog altijd 1-0 na een benutte penalty van Roy Makaay.

Halverwege de eerste helft lag AZ in Alkmaar nog keurig op titelkoers. De Alkmaarders leidden tegen Vitesse met 1-0 door een goal van eredivisietopscorer Mounir El Hamdoui, die na negentien minuten de buitenspelval omzeilde en knap raak schoot, en bovendien stond het bij Feyenoord – FC Twente nog altijd 0-0.

Totdat als een duveltje uit een doosje Ricky van Wolfswinkel de gelijkmaker liet aantekenen voor Vitesse. Hoewel Demy de Zeeuw nog wel de lat raakte, gingen AZ en Vitesse met 1-1 rusten. Zeven minuten voor tijd scoorde Buttner namens Vitesse via het been van Swerts.

Bron: AD.nl 18-04-2009

Vitesse graag geziene gast op kampioensfeest
Ploeg kan bij AZ vierde kampioenswedstrijd in vijf jaar meemaken.

AZ kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de landstitel veilig stellen. Voor de Arnhemse club zou dat een bizar toeval zijn, want dan heeft Vitesse in vier van de laatste vijf seizoenen gefungeerd als tegenstander in een kampioenswedstrijd. „Ik heb het zelf als speler al eens meegemaakt in 1991”, zegt Vitesse – trainer Theo Bos. „We speelden toen met Vitesse tegen Ajax in het Olympisch Stadion. Ajax moest die dag met twee goals meer winnen dan PSV. Ajax won van ons met 3-0, maar dat was niet genoeg omdat PSV ook met 3-0 won. Wij deden er alles aan om niet mee te werken aan het kampioenschap van Ajax. Zo hoort het ook, dat je je sportieve plicht vervult.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 19-04-2009

Vitesse mist in Alkmaar ook Piet Velthuizen
Doelman heeft nog last van ‘ paardenkus’ uit duel met FC Groningen

Vitesse kan vanavond in de uitwedstrijd tegen AZ niet beschikken over Piet Velthuizen. De doelman ondervindt nog te veel hinder van de ‘paardenkus’ die hij zondag incasseerde in het duel met FC Groningen (2-3 zege). Velthuizen heeft een flinke bloeduitstorting op zijn linkerbovenbeen. „ Ik kan niet voluit aanzetten”, stelde de goalie gisteren. In Alkmaar zal Eloy Room opnieuw de vervanger zijn van Velthuizen, net als zondag nadat Velthuizen in Groningen van het veld moest. Sebastiaan van der Sman is tegen AZ de reservedoelman van Vitesse .

De keeper is de vijfde basisspeler die trainer Theo Bos moet missen in de mogelijke kampioenswedstrijd van AZ. Paul Verhaegh en Claudemir zitten een duel schorsing uit na hun respectievelijke zevende en vijfde gele kaart in dit seizoen. En Dalibor Stevanovic (voet) en Nicky Kuiper (enkel) kampen met kwetsuren.

Volgend weekeinde zijn de geblesseerde drie weer inzetbaar, zo stelde Bos gisteren. Zo gaat Stevanovic morgen (zondag) meetrainen met de wisselspelers en de beloften, en zal hij maandag spelen met Jong Vitesse . Vitesse speelt na vanavond nog thuis tegen FC Utrecht, thuis tegen Heracles Almelo en uit tegen ADO Den Haag.

Vitesse -trainer Theo Bos reist dus met een gehavende ploeg naar Alkmaar. „Dat heeft weer als voordeel dat je andere spelers eens de kans kunt geven”, zo zag de succesvolle coach er maar de zonnige kant van in.

Kevin van Diermen, Julian Jenner en Frank van der Struijk hebben vandaag een basisplaats, in tegenstelling tot de vorige partij tegen Groningen. Door de schorsing van Verhaegh speelt Van der Struijk rechtsback. Jeroen Drost verhuist van het centrum naar de linkerkant, waar hij Kuiper vervangt. En Jenner komt tegen zijn oude club in de ploeg voor Claudemir.

Bron: De Gelderlander 19-04-2009

Jenner en Molhoek zijn niet jaloers

De ex-AZ’ers bij Vitesse, Julian Jenner en Rogier Molhoek, zijn niet jaloers op hun oud-ploeggenoten die kampioen gaan worden.

“Ik heb mijn keuze bewust gemaakt”, zegt Jenner. “Vorig jaar werden we nog uitgefloten en nu is alles koek en ei. Twee jaar terug was ik erbij toen we het kampioenschap verspeelden uit bij Excelsior. Dat was toen heel erg.”

Molhoek wil de titel van AZ graag nog uitstellen. “Die intentie is er wel. Maar ze worden nog wel een andere keer kampioen. Zelf vind ik het jammer dat het toen mislukte, dat had leuk gestaan op mijn CV.”

Bron: Omroep Gelderland 17-04-2009

Theo Bos wil geen gast zijn op AZ-feest

Vitesse-trainer Theo Bos is niet van plan om te figureren op het kampioensfeest van AZ.

“We gaan er niet heen om te gast te zijn op hun feest. Dat is helemaal niet leuk. AZ zal er alles aan moeten doen om tegen ons kampioen te worden. Maar we moeten realistisch zijn. Ze hebben thuis pas vier tegengoals gehad en zijn 28 wedstrijden ongeslagen.”

Bos moet door schorsingen en blessures flink improviseren. “Maar ik heb goede hoop dat de geblesseerden snel terugkeren. Het is de bedoeling dat Stevanovic gaat maandag alweer wat minuten maakt met Jong Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland 17-04-2009

Jenner in basis tegen oude club

Julian Jenner staat zaterdag in de basis van Vitesse tegen zijn oude club AZ. Ook Kevin van Diermen, Eloy Room en Frank van der Struijk staan aan de aftrap.

Piet Velthuizen (bovenbeen), Nicky Kuiper (enkel) en Dalibor Stevanovic (voet) zijn geblesseerd, maar lijken wel FC Utrecht te gaan halen. Paul Verhaegh en Claudemir zijn geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Room; Van der Struijk, Sprockel, Van Diermen, Drost; Jenner, Sansoni, Hofs, Molhoek; Van Wolfswinkel, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 17-04-2009

Schorsing Claudemir na correctie

Scheidsrechter Eric Braamhaar heeft het wedstrijdformulier van het duel FC Groningen-Vitesse een dag later laten aanpassen na een telefoontje van Vitesse. Dat zegt een woordvoerster van de voetbalbond KNVB.

Daardoor is de Braziliaan Claudemir van Vitesse alsnog geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. De middenvelder – zondag in uitstekende vorm – mist nu zaterdag het duel AZ-Vitesse. Wel is hij de volgende thuiswedstrijd, tegen FC Utrecht, zeker beschikbaar.

Braamhaar maakte zondag in Groningen een administratieve fout door zijn gele kaart wegens het wegtrappen van de bal, na afloop niet aan Claudemir maar aan diens ploeggenoot Mads Junker toe te schrijven. Voor Junker had de kaart geen consequenties. De KNVB nam de informatie in het wedstrijdformulier aanvankelijk over en sprak geen straf uit voor Claudemir. De eveneens met geel bestrafte Paul Verhaegh (hij kreeg zijn zevende kaart) werd maandag wel direct geschorst.

Een dag later volgde alsnog een schorsing voor Claudemir. “Vitesse heeft ons gebeld dat er een fout is gemaakt”, legt de woordvoerster uit. “Daarna is het formulier door de scheidsrechter aangepast. Een scheidsrechter mag dat altijd, hij ondertekent het ook. Hoe lang er iets gecorrigeerd mag worden? Daar zijn geen regels voor.” De woordvoerster wilde niet bevestigen dat Claudemir de dans had kunnen ontspringen als er niet door Vitesse was gebeld. ” Één van de assistent-scheidsrechters was ook al iets opgevallen” , aldus de woordvoerster.

Vitesse heeft de KNVB geïnformeerd omdat de club ‘eerlijk spel’ wilde spelen, zo gaf trainer Theo Bos eerder deze week aan.

Bron: De Gelderlander 17-04-2009

Vitesse met gehavende ploeg naar AZ

Vitesse reist zaterdag met een gehavende ploeg naar Alkmaar voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen AZ. Nicky Kuiper is wegens een hamstringblessure niet inzetbaar en Claudemir en Paul Verhaegh zijn geschorst. Doelman Piet Velthuizen was donderdag ook nog niet hersteld van een blessure aan het bovenbeen. Trainer Theo Bos beslist vrijdag of hij de keeper kan opstellen.

AZ is zaterdag bij een thuiszege op Vitesse kampioen van Nederland.

Bron: ANP 16-04-2009

Vitesse consumptiemunten 2008-2009

De huidige Vitesse consumptiemunten zijn alleen dit seizoen geldig. Je kunt je overgebleven Vitesse munt inleveren tot en met de laatste thuiswedstrijd, Vitesse-Heracles op 3 mei, bij de inwisselkassa/ ticketkassa. Deze kassa is tot een half uur na de wedstrijd geopend.

De allerlaatste mogelijkheid om je overgebleven Vitesse munten in te wisselen is tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2009-2010. Dit kan met een maximum van 10 munten per seizoenskaart/clubkaart. Let wel op: je overgebleven munten worden ingewisseld voor de nieuwe consumptiemunten seizoen 2009-2010. Het is dan niet meer mogelijk om je munten in te wisselen voor geld.

Bron: Vitesse.nl 16-04-2009

Kuiper niet, Velthuizen vraagteken voor AZ

Naast de geschorsten Paul Verhaegh en Claudemir, mist hoofdtrainer Theo Bos aanstaande zaterdag tegen AZ ook Nicky Kuiper. De linksback ondervindt teveel hinder van zowel zijn enkel als hamstring. Doelman Piet Velthuizen is nog niet voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure en zijn meespelen is vooralsnog twijfelachtig.

Wel van de partij in Alkmaar is rechtsbuiten Julian Jenner. De technicus ‘profiteert’ van de schorsing van zijn Braziliaanse collega. Opvallend is natuurlijk de tegenstander. AZ was tussen 2006 en 2008 de werkgever van Jenner. Sinds dit seizoen is de 25-jarige flankspeler Vitessenaar. Jenner kijkt uit naar de confrontatie met zijn oude club.

“Voor mij is het niet speciaal dat ik zaterdag tegen AZ voetbal. Die periode heb ik om meerdere redenen afgesloten. Ik speel nu voor Vitesse en voor die club wil ik presteren. Ik krijg nu weer de kans om te laten zien dat ik nog steeds kan voetballen. We spelen nog vier competitiewedstrijden en daarin wil ik zoveel mogelijk aan spelen toekomen. Te beginnen met de wedstrijd van zaterdag.”

“Of ik AZ het kampioenschap gun? Ik gun het de spelers zeker. Ik heb met diverse jongens samen gespeeld en twee jaar geleden eindigde de competitie in een deceptie. Dit is een mooie bekroning. Wij gaan echter proberen om het kampioenschap een weekje uit te stellen. Maar dat AZ kampioen wordt, is slechts een kwestie van tijd.”

Bron: Vitesse.nl 16-04-2009

Vitesse op spitsenjacht in Kroatië

Vitesse is met het oog op volgend seizoen op jacht naar doelpunten. Daarvoor begeeft het scoutingapparaat van de Arnhemse club zich op relatief onbekend terrein; de Kroatische competitie. De Bosnische spits Ermin Zec en de Kroatische spits Bojan Vrucina staan in de warme belangstelling van de Arnhemse club.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-4-2009

Anno 1987: Vitesse

In deze serie worden elftallen van een bepaald jaar doorgelicht. Betrokkenen schetsen het team en het tijdsbeeld waarin het zich bewoog. VI zocht uit wat er van de spelers is geworden.

Tekst: Tom van Hulsen

In 1987 ging in huize Sturing de telefoon. Bestuurslid Herman Veenendaal van Vitesse hing aan de lijn. ‘Of hij en voorzitter Karel Aalbers met me konden praten; vertelt Edward Sturing. ‘Ik had zes jaar bij De Graafschap gespeeld, maar wilde daar weg. Ik had al overschrijving aangevraagd naar mijn oude amateurclub AGOVV uit Apeldoorn. Aalbers en Veenendaal hadden een heel ambitieus verhaal. Dat was de eerste keer dat ik van de plannen voor een nieuw Vitessestadion hoorde. Akzodrome, werd dat toen nog genoemd. Het klonk allemaal geweldig en ik stemde toe in Arnhem te komen voetballen.’

lees verder...

Bron: VI nr 16 2009

Monoloog: Jeroen Drost
‘De weelde van het succes was mijn ondergang’

Jeroen Drost (22) debuteerde op zijn zeventiende in het eerste elftal van SC Heerenveen en samen met tweelingbroer Henrico werd hem een grote toekomst toegedicht. Maar de weelde werd de verdediger te veel, een basisplek bij de Friezen raakte uit zicht en bij Vitesse ging hij dit seizoen op zoek naar eerherstel. Een openhartig verhaal over een turbulente periode.’Ik had mezelf niet meer in de hand.’

lees verder...

Bron: VI nr 16 2009

Van der Velden en Molhoek kijken vooruit naar AZ-Vitesse

AZ gaat zaterdagavond op herexamen. In anderhalf uur wordt dan tegen Vitesse duidelijk of de Alkmaarders hun tweede landstitel aan de erelijst kunnen toevoegen. Dat komt mooi uit: voor de bijbehorende schaal was al twee jaar geleden een plaatsje vrijgemaakt in de prijzenkast. Destijds bleek het nietige Excelsior echter op een zonovergoten 29 april 2007 stugger dan verwacht, met een 3-2 nederlaag en een vervlogen kampioenschap tot gevolg. Nu, bijna twee jaar, later kan de titel de Alkmaarders bijna niet meer ontgaan. We blikken terug én vooruit met twee heren. De één, Rogier Molhoek, wás deelgenoot van de zwarte zondag en is nu speler van Vitesse. De ander, Nick van der Velden, is een exponent van de huidige succesformatie van Louis van Gaal.

lees verder...

Bron: VI nr 16 2009

Kolk uit de gratie bij Vitesse

De dagen van Santi Kolk bij Vitesse lijken geteld. De 27-jarige aanvaller zat afgelopen zondag in het uitduel met FC Groningen de volle negentig minuten op de bank. Dat was hem niet eerder gebeurd sinds hij twee jaar geleden overkwam van ADO Den Haag. Na afloop verzweeg Kolk, vorig seizoen nog topscorer van de Arnhemse club, zijn onvrede, maar zei hij wél een gesprek te willen met trainer Theo Bos. ‘En ook ik wil de conversatie graag aangaan; aldus de Vitesse-coach. ‘Ik bende eerste die begrip heeft voor zijn teleurstelling, maar tegelijkertijd moet hij snappen dat ik naar het elftal kijk. Santi heeft veel waarde voor deze club gehad, alleen vind ik op dit moment anderen beter. En dat wordt onderbouwd door de cijfers, die spreken tegen hem.’ Het contract van Kolk bij Vitesse loopt nog tot de zomer van 2011, maar de kans is groot dat de nu overbodige aanvaller een van de spelers is die het veld moeten ruimen. Bos is wél zeer te spreken over Losse Nilsson. De Zweedse huurling van Saint-Etienne moet echter anderhalf miljoen euro kosten.

Bron: VI nr 16 2009

Cocu krijgt afscheidswedstrijd

Phillip Cocu krijgt aan het einde van dit seizoen een afscheidswedstrijd in het Philips Stadion. Dat maakte PSV woensdag bekend. De 38-jarige Cocu is momenteel assistent-trainer van hoofdcoach Dwight Lodeweges bij het eerste elftal.

Het afscheidsduel voor Cocu staat voor het weekeinde van 25 en 26 juli op het programma. In het Philips Stadion speelt PSV tegen een door Cocu zelf samengestelde ploeg. De voormalige international zette vorig jaar een punt achter zijn carrière. Cocu speelde voor AZ, Vitesse, PSV, FC Barcelona, opnieuw PSV en in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Jazira. In het shirt van Oranje kwam de multifunctionele voetballer tot 101 interlands.

Cocu volgt momenteel de cursus coach betaald voetbal. Op aandringen van Lodeweges bemoeit hij zich in de tweede seizoenshelft nadrukkelijk met het eerste elftal.

Bron: ANP 15-04-2009

Paasbingo SV

Afgelopen vrijdagavond werd de jaarlijkse Paasbingo door de activiteitencommissie van de supportersvereniging Vitesse georganiseerd. Samen met de spelers Rogier Molhoek en Eloy Room en 120 bezoekers werd in een gezellige sfeer, en met de handjes in de lucht, twaalf ronden gespeeld. In de diverse ronden gingen onder andere een fiets (aangeboden door Mantel tweewielers) een hoge drukreiniger, multi-tool(aangeboden door Formido bouwmarkt) en een thuis shirt (aangeboden door Vitesse) en concertkaarten voor The Eagles (aangeboden door Gelredome) eruit.

De activiteitencommissie SV Vitesse wil de volgende sponsoren bedanken: Vitesse, Gelredome, Snelders sport Elst, Douglas Kronenburg, Reisbureau Neijenhuis Steenstraat, Twinkle Kronenburg, Wijnhandel de Barrique De Laar oost, Polman optiek Oosterbeek, Mantel tweewielers Rijkerswoerd, It’s Arnhem, bakkerij Teunissen Velp, Klimop Oosterbeek, Sport Gifts Arnhem, Eetcafé de brasserie Rijkerswoerd, Dave’s Hairdesign Rijkerswoerd, Café touche Korenmarkt, Albert Heijn XL; HEMA Presikhaaf;, Formido Elst, Berendsen textiel service arnhem, Ans du Bois Pedicure / voetverzorging Rijkerswoerd, Arma Verhuur Arnhem

Bron: SV 14-04-2009

Theo Bos heeft missie volbracht
Vitesse vrijwel zeker van klassebehoud na 2-­3 winst op FC Groningen.

GRONINGEN – Door de 3-2 overwin­ning bij FC Groningen is Vitesse met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeker van klas­sebehoud. Daarmee is de missie van Theo Bos volbracht.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-04-2009

Jager zoekt nog de tijger in Room
Invaller-doelman is zondagmiddag de grote held bij Vitesse .

GRONINGEN – Een jonge keeper en een oudere keeperstrainer stonden zondagmiddag ruim na afloop van de spectaculaire wedstrijd FC Groningen- Vitesse ( 2- 3) een tijdje te smiespelen in de catacomben.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-04-2009

‘Puntenkanon’ Kuiper preventief naar de kant

GRONINGEN – Linksback Nicky Kuiper van Vitesse stond zondag tegen FC Groningen (2-3) in de slotfase zijn plaats af aan Kevin van Diermen om zijn net herstelde rechterenkel te sparen. Kuiper (19) kreeg er voor rust een flinke tik op. Sinds hij terug is, haalde Vitesse vier punten uit twee duels. De jongeling is een fenomenaal puntenkanon: in de twaalf duels die hij speelde haalde Vitesse 27 ( van de in totaal 34) punten

Bron: De Gelderlander 14-04-2009

Blessure Velthuizen lijkt mee te vallen

GRONINGEN – De blessure van Vitesse – doelman Piet Velthuizen lijkt mee te vallen. De keeper viel zondag tijdens het duel met FC Groningen uit met een kwetsuur aan zijn bovenbeen. „Het was een soort paardenkus. Normaal gesproken is het geen probleem voor de wedstrijd van volgende week”, aldus trainer Theo Bos, die de ingevallen doelman Eloy Room complimenteerde. „ Na zijn fout heeft hij het na de rust zeker goed gedaan.”

Bron: De Gelderlander 14-04-2009

Bos haalt vier punten meer dan Westerhof

GRONINGEN – Vitesse heeft na de verrassende winst bij FC Groningen (paaszondag 2-3) onder trainer Theo Bos nu vier punten meer behaald dan onder zijn op non-actief gestelde voorganger HansWesterhof. Bos haalde in dertien duels negentien punten, Westerhof kwam in zeventien duels tot vijftien. Bos kreeg in januari wel de nieuwelingen Dalibor Stevanovic en Lasse Nilsson ‘cadeau’. Er zijn nog vier duels te gaan.

Bron: De Gelderlander 14-04-2009

Vitesse veilig na zege in Groningen

GRONINGEN – Vitesse heeft zondagmiddag in Groningen een verrassende zege geboekt (2-3). Door de verdiende driepunter is de Arnhemse ploeg vrijwel zeker van klassebehoud. Vier speelronden voor het einde heeft de ploeg van trainer Theo Bos negen punten voorsprong op de zestiende plaats, die verplicht tot het spelen van nacompetitie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 13-04-2009

Room: “Dit voelt heel lekker”

Vitesse-doelman Eloy Room was tegen FC Groningen wederom al vroeg in de wedstrijd de vervanger van eerste doelman Piet Velthuizen. De jeugdinternational raakte na dertig minuten spelen geblesseerd na een botsing met ploeggenoot Nicky Kuiper. Room zag er bij de eerste treffer van FC Groningen niet goed uit. “Daar heb ik niet echt een oorzaak voor”, aldus de jongeling tegenover Eredivisie Live. “De bal kwam er heel ongelukkig tussen. Ik twijfelde bij die bal, en bij twijfel gaat zo’n bal erin.”

In de tweede helft herstelde Room zijn fout door Vitesse een aantal keer op de been te houden. “Er kwamen een paar lekkere ballen. Als je een paar lekkere ballen krijgt, groeit je vertrouwen.”

Door de overwinning is Vitesse verzekerd van lijfsbehoud. “Het was moeilijk om te spelen tegen al die lange ballen. Het is heerlijk dat je nu is een keer met drie punten staat. Het was hard nodig, dit voelt heel lekker.”

Bron: Eredivisie Live 12-04-2009

Bos: Geen figurant tegen AZ

Vitesse is niet van plan om zich zaterdag zonder slag of stoot aan de kant te laten zetten door AZ, dat die avond in het onderlinge duel het kampioenschap kan binnenhalen. „De laatste twee jaar hadden we de ‘eer’ steeds tegen PSV te spelen in hun kampioenswedstrijd. Maar nu willen we eens geen figurant zijn, maar een kampioensfeest verzieken”, aldus trainer Theo Bos van de Arnhemse ploeg.

Bron: De Telegraaf 12-04-2009

Santi Kolk zwijgt zonder speeltijd

Santi Kolk wilde weinig kwijt na negentig minuten op de bank.

“Ik had dit nog nooit meegemaakt. Nu wel, dat is niet leuk. Ik ben dolblij dat we veilig zijn, we hebben goede zaken gedaan”, zegt de topscorer van Vitesse van vorig seizoen.

Kolk is nu op het tweede plan geraakt. “Zo ziet er wel uit. Ik zal eerst met de trainer moeten spreken wat hier de bedoeling van is. Het lijkt me niet handig om er nu iets over te zeggen in de pers.”

Bron: Omroep Gelderland 12-04-2009

Molhoek leeft op net als Vitesse

Rogier Molhoek leefde net als zijn ploeg Vitesse helemaal op tegen FC Groningen. De linkshalf speelde een van zijn betere wedstrijden in het geel-zwart.

“De eerste twintig minuten waren misschien wel de beste van het seizoen. Ook na rust waren we de betere ploeg. Deze overwinning geeft lucht. Zelf had ik een dipje, vorige week tegen De Graafschap was het al beter. Ik heb de stijgende lijn te pakken, dat geldt ook voor Vitesse.”

“Volgende week AZ, mijn oude club. We kunnen hun kampioenschap verhinderen.”

Bron: Omroep Gelderland 12-04-2009

Vitesse wint in Euroborg 2-3

Vitesse heeft op Eerste Paasdag een knappe overwinning geboekt op FC Groningen. In Euroborg versloegen de Arnhemmers het team van Ron Jans met 3-2. Onder aanvoering van een zeer sterke Lasse Nilsson liep de ploeg na een 1-1 ruststand in de tweede helft uit naar 3-1. Na de 3-2 van Holla werd het nog ongekend spannend, maar de verdiende winst was een feit.

lees verder...

Bron:Vitesse.nl 12-4-2009

Groningen lijdt pijnlijke nederlaag

FC Groningen liet zich zondag in eigen stadion verrassen door Vitesse: 2-3. De thuisclub kwam zeer matig voor de dag en daar profiteerden de Arnhemse gasten optimaal van.

Lasse Nilsson, Civard Sprockel en Ricky van Wolfswinkel zetten Vitesse na een uur spelen op 1-3 – Goran Lovre had tussendoor nog wel gelijk gemaakt – waarna Danny Holla FC Groningen met een schot van afstand nog enige hoop gaf. Dreigen deed de ploeg daarna nog wel, maar kansen op de gelijkmaker kwamen er niet.

Bron: De Telegraaf 12-04-2009

Vitesse is veilig na een knappe 3-2 zege uit bij FC Groningen.

Vitesse speelde gedurfd. De weer opgeleefde Claudemir lanceerde na twintig minuten Lasse Nilsson,die koel voor de terechte 0-1 zorgde. Piet Velthuizen raakte geblesseerd bij een botsing, zijn vervanger Room blunderde bij de gelijkmaker van Lovre.

Meteen na rust scoorde Sprockel na een schot van Nilsson. De Zweed gaf ook de assist voor de 1-3, Van Wolfswinkel rondde af. Holla bracht de spanning terug: 2-3. De druk nam toe, maar Vitesse bleef keurig overeind.

Bron: Omroep Gelderland 12-04-2009

Theo Bos verdedigt ‘achtste plaats’ Vitesse in 2009

Theo Bos is niet van plan zijn elftal op de kop te gooien na de magere vertoningen van de laatste weken. “Dat doe ik alleen als ik denk dat we daar beter van worden”, zei de trainer van Vitesse die paaszondag (14.30 uur) met zijn ploeg op bezoek gaat in het uitverkochte stadion Euroborg van FC Groningen.

lees verder...

Bron:De Gelderlander 11-4-2009

Status besprekingen locatie supportershome

Vitesse krijgt de laatste weken regelmatig vragen over het Supportershome bij stadion GelreDome. Het home moet in het najaar weg op de huidige locatie.

Paul van der Kraan licht toe: “De vergunning loopt inderdaad af en we zijn ook al een tijdje met GelreDome en de SV Vitesse in gesprek. Iedereen heeft zijn wensen kenbaar gemaakt en deze wensen worden nu getoetst op haalbaarheid. De twee opties die uit de gesprekken naar voren gekomen zijn, zijn: onder de Oost-tribune en in de huidige stewardruimte achter de Noord-tribune.

Bij de locatie op Oost speelt het geschil tussen GelreDome en Eurocommerce over wie eigenaar is van deze grond. Gezien de doorlooptijd van de procedure, kan dat een probleem worden, want de locatie moet snel beschikbaar zijn. De tweede optie heeft sowieso onze voorkeur. Voor de SV Vitesse zijn beide opties bespreekbaar. Voor hen is vooral van belang dat het nieuwe home op 1 januari 2010 in gebruik kan worden genomen.

Voor alle partijen speelt de kostenfactor uiteraard ook een rol. De huidige stewardruimte is groot genoeg, inpandig en prima aan te kleden. De grote kostenpost bij deze locatie achter de Noord-tribune, is dat Vitesse moet voorkomen dat groepen thuis- en uitsupporters elkaar kruisen. Hiertoe zou vanuit het uitvak een loopbrug moeten worden gebouwd naar de bussluis. Om die manier blijven de supporters gescheiden en, en dat is een extra voordeel, onze supporters hoeven nooit meer te wachten tot de supporters van het bezoekende team weg zijn, want ze kunnen zo onder de loopbrug doorlopen.”

De werkgroep project ‘Supportershome’, die ook de gemeente Arnhem zal betrekken bij de opties, streeft ernaar voor de zomer duidelijkheid te kunnen geven over de nieuwe locatie.

Bron: Vitesse.nl 10-04-2009

Theo Bos legt Vitesse geen druk op

Vitesse-trainer Theo Bos wil zijn elftal geen extra druk opleggen nu de Arnhemse club nog altijd niet veilig is.

“We hebben weinig te verliezen”, zegt de Arnhemmer over de komende twee uitwedstrijden tegen FC Groningen en AZ.””We moeten lekker vrijuit spelen Bovendien kunnen we op die manier vertrouwen krijgen en keert de vorm makkelijker terug.”

Bos gaat niet veel wijzigen in zijn stroef draaiende basiself. “De jongens erachter moet dan duidelijk beter zijn dan degenen die in de basis staan.”

Bron: Omroep Gelderland 10-04-2009

Vitesse waarschijnlijk ongewijzigd

Vitesse begint in Groningen zondag waarschijnlijk met dezelfde elf als tegen De Graafschap.

Dalibor Stevanovic is op de weg terug van zijn voetblessure, maar lijkt pas over twee weken tegen FC Utrecht weer speelklaar. Claudemir verliet vrijdag de training, nadat hij onwel werd. Het is onduidelijk of de Braziliaan tijdig hersteld zal zijn. Vitesse opende dit seizoen tegen FC Groningen en kreeg in Gelredome een oorwassing: 0-4.

Opstelling:

Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; van Wolfswinkel, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 10-04-2009

Ook HSV en Twente azen op Nicky Kuiper van Vitesse

Hoewel Vitesse een nieuwe poging doet het tweede grote Nederlandse voetbaltalent Nicky Kuiper langer aan zich te binden, lijkt de Arnhemse club achter het net te vissen.

lees verder...

Bron:De Gelderlander 9-4-2009

Vitesse ‘serieus’ met nieuw complex

Voor Vitesse zijn de gesprekken over een verhuizing van het nieuwe trainingscomplex naar sportpark Valkenhuizen in Arnhem-Noord een ‘serieuze’ zaak. Dat laat een woordvoerster van de profclub uit Arnhem weten.

Vitesse sprak in het diepste geheim enkele malen met een delegatie van de gemeente over verhuizing van nationaal sportcentrum Papendal naar sportpark Valkenhuizen in Arnhem-noord.

“Het wensenpakket van Vitesse is kenbaar gemaakt. De club wil graag terug naar de stad. Onder andere vanwege betere bereikbaarheid voor onze supporters. Dat vinden wij erg belangrijk” , zo luidt de reactie van de woordvoerster. Op Valkenhuizen, waar ook voetbalclub ESCA en atletiekvereniging Ciko’66 een buitenaccommodatie hebben, komt ruimte vrij door het verdwijnen van amateurclub Vitesse 1892, dat nu nog velden en een accommodatie heeft.

Vitesse heeft Papendal nog achter de hand nu sinds een jaar duidelijk is dat daar wel een wedstrijdaccommodatie mag worden gebouwd. De club moet echter zelf zorgdragen voor de financiering.

Dat is, zo legt de woordvoerster uit, niet de enige reden waarom er nooit iets tot stand is gekomen. “Er is lang gediscussieerd over de vraag of er op Papendal een wedstrijdaccommodatie mogelijk was. Dat speelt een rol, daarnaast de financiering uiteraard ook.”

Bron: De Gelderlander 09-04-2009

Actie Vitesse-fans voor Aalbers

Een deel van de Vitesse-fans voert actie voor de terugkeer van oud-voorzitter Karel Aalbers.

In diverse wijken van Arnhem zijn flyers verspreid met de aansporing om de naam “Karel” te mailen naar het mail-adres van de Arnhemse club. Tot nu toe heeft de actie volgens een woordvoerder van Vitesse slechts een handvol mailtjes opgeleverd.

Karel Aalbers werd negen jaar geleden op non-actief gesteld. Sinds twee maanden bezoekt de ex-preses weer alle wedstrijden van Vitesse en voelt hij zich naar eigen zeggen “zeer welkom”.

Bron: Omroep Gelderland 09-04-2009

Feyenoord wil Nicky Hofs verkopen

Feyenoord wil komende zomer Arnhemmer Nicky Hofs verkopen.

De aanvallende middenvelder wordt dit seizoen gehuurd door zijn voormalige club Vitesse. “Het is niet zo dat hij absoluut weg moet”, verklaart zijn zaakwaarnemer Louis Laros. “Leo Beenhakker schat zijn technische kwaliteiten hoog in, maar er is veel concurrentie op zijn positie.”

Hofs zou graag definitief terugkeren naar Vitesse. “Dat heeft in Nederland zijn voorkeur, maar dan moeten ze zich eerst melden bij Feyenoord. Maar Nicky staat ook open voor het buitenland.” Vitesse-trainer Theo Bos heeft al eerder laten weten dat hij Hofs graag ook volgend seizoen in Arnhem zou zien.

Bron: Omroep Gelderland 09-04-2009

Karel Aalbers is terug

Ex-Vitesse-voorzitter Karel Aalbers gaat de gemeente Amstelveen adviseren over de ontwikkeling van een topsportaccommodatie. Aalbers bouwde eerder het Gelredome in Arnhem. “Ik vind het een geweldige eer dat de keuze voor het ontwikkelen van een topsportgebouw, plus het schrijven van een businessplan op mijn bedrijf is gevallen.”

Aalbers werd in 2000 gedwongen te vertrekken bij Vitesse, omdat hij zich onder meer verrijkt zou hebben ten koste van de club. De ex-voorzitter zat om die reden een aantal weken vast, maar in de rechtszaak die volgde, bleek daar niets van. Wel schikte Aalbers een zaak met de fiscus, omdat over de transfer van enkele spelers nog belasting betaald moest worden. Sinds die tijd kreeg Aalbers nauwelijks nog opdrachten in Nederland, wel adviseerde hij over de bouw van stadions in China, Duitsland en Zuid-Amerika. Sinds kort mag hij wel weer plaatsnemen op het ereterras van Vitesse.

In Amstelveen gaat Aalbers een topsportgebouw ontwikkelen. De gemeente Amstelveen wil de topsport gebruiken om de stad beter op de kaart te zetten. Momenteel is die bekendheid beperkt tot het bankrasmodel in het volleybal. “Zonder een goed geoutilleerde én rendabele accommodatie is topsport echter niet mogelijk”, aldus de gemeente. Het project wordt ondersteund vanuit de Stichting Topsport Amstelveen, die primair in het leven is geroepen om de topsportambitie van de gemeente Amstelveen te verwezenlijken. Er zijn negen bedrijven bereid structureel mee te helpen de topsportambitie te verwezenlijken, zegt de gemeente.

Bron: De Telegraaf 09-04-2009

Aalbers bouwt topsportcomplex in Amstelveen

De gemeente Amstelveen heeft Karel Aalbers gestrikt voor de bouw van een topsportaccommodatie. DOME, het bedrijf van de oud-voorzitter van Vitesse, gaat een concept ontwikkelen voor het nieuwe topsportcomplex. Aalbers wilde woensdag niet ingaan op zijn nieuwe klus.

Hij verwees naar de gemeente Amstelveen, waarvan DOME de opdracht heeft ontvangen een concept en een businessplan te ontwikkelen. In een persverklaring van de gemeente Amstelveen stelt Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken, dat door middel van topsport Amstelveen op de kaart moet worden gezet. ” Topsport is een belangrijk onderdeel van de citymarketing in Amstelveen” , aldus Groot.

Met breedtesport, hockey (Myra), topbadminton (Van Zijderveld) en het nationale volleybalteam verwacht de gemeente Amstelveen voldoende potentiële (top)sportmogelijkheden in huis te hebben.

Aan het bedrijf van Aalbers, voluit DOME Stadium Development Consultancy BV geheten, nu de taak te zorgen voor een plan waarin voldoende maatschappelijke steun hand in hand gaan met financiële levensvatbaarheid. Het project wordt ondersteund door de onlangs opgerichte Stichting Topsport Amstelveen (STAV). “Tot op heden hebben negen bedrijven besloten structureel mee te helpen aan de realisatie van de topsportambitie van de gemeente Amstelveen”, zegt Gerard Braam, topsportmanager van de STAV.

Voor Aalbers wordt dit zijn eerste stadionproject in Nederland, sinds de realisatie van Gelredome in Arnhem. Na zijn gedwongen vertrek bij de Arnhemse club was Aalbers in het buitenland veelvuldig betrokken bij de bouw van grote stadions, onder meer in Bahrein en Sjanghai.

Bron: De Gelderlander 09-04-2009

Vitesse rekent op langer verblijf van Kuiper

Marc van Hintum, de technisch directeur van Vitesse, acht de kans ‘zeer groot’ dat Nicky Kuiper (19) ook komend seizoen nog in Arnhem speelt. De leiding van de Gelderse club deed het talent onlangs een aanbieding voor contractverlenging, waarbij de nu tot medio 2010 lopende verbintenis zou worden verlengd met nog eens drie jaar. ‘Ik heb van zijn zaakwaarnemer gehoord dat Nicky graag bij Vitesse wil blijven, maar er staan nog geen handtekeningen. AZ heeft zich inmiddels gemeld, maar van een bod is nog geen sprake. Nicky is een talentvolle linksback en die zijn in het hedendaagse voetbal spaarzaam. Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling het beste is als hij hier nog even blijft. Maar ja, wat is dat waard?’ Hoewel een gesprek met de Alkmaarders vorige week op de rol stond, heeft Kuiper niets meer gehoord van de koploper. ‘Er is niets aan de situatie veranderd; zegt hij. ‘Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Volgende week schuift Van Hintum aan met de leiding van SC Heerenveen om te praten over de toekomst van Jeroen Drost. Vitesse wil de huurling graag overnemen. Dat geldt ook voor Nicky Hofs.’Maar dat is aan Feyenoord; weet Van Hintum.’Zijn contract loopt daar nog een jaar door.’ Vitesse heeft geen duidelijkheid over de situatie rond Ricky van Wolfswinkel. Van Hintum: ‘In de winterstop heeft hij met FC Twente en AZ gepraat, maar die storm is gaan liggen. Hij is een groot talent, maar ook bij hem zou het me niets verbazen als hij langer hier blijft.

Bron: VI nr 15 2009

Bos vraagt om versterking

Theo Bos verwacht niet dat Vitesse nog serieus in degradatieproblemen komt, hoewel het gat met nummer zestien Roda JC maar zes punten bedraagt. De trainer van de club uit Arnhem denkt dat één zege voldoende is voor handhaving en acht dat met de komende wedstrijden tegen FC Groningen, AZ, FC Utrecht, Heracles Almelo en ADO Den Haag goed mogelijk. Tegelijk vindt de in de afgelopen winterstop aangestelde coach het essentieel dat Vitesse komende zomer op zoek gaat naar versterking. Vooral over de aanvallende prestaties is hij ontevreden. De afgelopen vier duels bleef Vitesse doelpuntloos. ‘We scoren gewoon veel te weinig, terwijl de kansen wel worden gecreëerd’, zegt Bos. ‘Ik snap het ook niet, want we lijken vrij ruim in de goede aanvallers te zitten. Maar op de een of andere manier wil het niet lukken. Ook op andere posities hoopt Bos op nieuwe spelers. ‘Er moet gewoon het nodige gebeuren, willen we vooruit kunnen. Al denk ik ook dat we van een aantal jongens afscheid moeten nemen, de selectie is nu al aardig breed. De laatste weken vallen misschien wat tegen, maar ik heb nooit van euforie op de banken gestaan. Ik wist dat zo’n mindere periode zou komen. Daarom vind ik het ook jammer als het publiek ons uitfluit. Voor mijn gevoel zijn de verwachtingen hier nog te hoog. Dat doet de spelers geen goed.’

Bron: VI nr 15 2009

Na 117 jaar failliet

Dat er prachtige, roemruchte voetbalclubs verdwijnen hoort helaas ook bij het voetbal. Dat er dan mooie voetbalgeschiedenis verloren gaat, is misschien nog wel pijnlijker. Daarom besteden we op deze plek toch nog aandacht aan AVC Vitesse 1892, dat twee weken geleden per direct ophield te bestaan.

lees verder...

Bron: VI nr 15 2009

‘Werken aan de zijlijn is ook wel eens lekker’
Mediaman/vrouw: Frank Huizinga

Frank Huizinga (39) was een van de persvoorlichters van het eerste uur in het betaalde voetbal. Hij voerde het woord namens Vitesse en de KNVB. Afgelopen week nam Huizinga afscheid van de voetbalwereld, want na 12,5 jaar is het tijd voor iets anders. ‘Mijn allerlaatste klus? Dit interview nalezen.’

lees verder...

Bron: VI nr 15 2009

Spaanse pepers voor spelers Vitesse

Toen de spelers van Vitesse woensdag het trainingsveld op Papendal opkwamen, werden zij geconfonteerd met een enorme hoeveelheid rode en groene pepers. Er hing een spandoek bij met erop ‘Dit helpt misschien’.

“Als je naar de laatste wedstrijden kijkt, kunnen de spelers wel wat peper in hun reet gebruiken”, verklaarde een Vitesse-supporter.

Onder de nieuwe trainer Theo Bos bleef Vitesse zeven duels ongeslagen, maar in de laatste vier wedstrijden werd niet gescoord en maar één punt gehaald. De club is nog niet veilig.

Bron: Omroep Gelderland 08-04-2009

Vitesse legt Stevanovic vast

Vitesse heeft middenvelder Dalibor Stevanovic voor twee seizoenen vastgelegd. De 24-jarige Sloveense international kwam afgelopen winterstop naar de Arnhemse club en ontwikkelde zich direct tot een meerwaarde.

Na wat onduidelijkheid over de eenzijdige optie in zijn contract, kwam Vitesse dinsdag tot een akkoord met Stevanovic die tot 2011 in Arnhem blijft. De Sloveen, die de laatste wedstrijden ontbreekt door een voetblessure en node wordt gemist, wil zich graag verder bewijzen in Arnhem.

“Ik ben blij dat ik in Nederland en Arnhem in het bijzonder kan blijven voetballen. Ik vind het persoonlijk spijtig dat ik door een blessure het team in de afgelopen weken niet heb kunnen helpen. In de resterende wedstrijden zal ik er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. Ik ben zeer gemotiveerd om terug in de ploeg te keren en goed voetbal te laten zien aan de fans en de club.”

Bron: Omroep Gelderland 08-04-2009

Huurconstructie Kuiper ook optie

Nicky Kuiper speelt mogelijk volgend seizoen nog bij Vitesse. Een variant waarbij de linksback wordt gehuurd van AZ lijkt daarbij de meest logische optie.

“Dat is inderdaad ter sprake gekomen”, bevestigt Kuiper.

“Ik heb al een kennismakingsgesprek achter de rug met Marcel Brands, verder heb ik nog niks gehoord. Het is voor mij vooral belangrijk om veel aan spelen toe te komen.” Kuiper heeft ook een verbeterde aanbieding van Vitesse gekregen. “Dat klopt. We zien wel wat het wordt, eerst dit seizoen maar eens goed afmaken.”

Bron: Omroep Gelderland 08-04-2009

AZ-Vitesse start uurtje later

Het aanvangstijdstip van het Eredivisieduel tussen AZ en Vitesse op zaterdag 18 april is verschoven van 19:45 naar 20:45 uur. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend.

Mocht AZ die dag in het eigen DSB Stadion kampioen kunnen worden, dan wil de bond dat de wedstrijd op hetzelfde tijdstip begint als Feyenoord-FC Twente (20:45 uur) dat op diezelfde avond gespeeld wordt.

Als AZ komend weekend al kampioen wordt, dan blijft de tijd op 19:45 uur staan.

Bron: ANP 07-04-2009

Man of the Match Civard Sprockel

Civard Sprockel mocht zondag betiteld worden als de minst slechte speler. Hij maakte geen fouten en dat was al heel wat in het dolende Vitesse elftal dat De Graafschap niet op de knieën kreeg. “De passing was te slordig en wij speelden veel te onrustig”, volgens Sprockel. “Het is jammer dat wij deze kans niet hebben gepakt om de weg weer naar boven in te zetten.”

Zijn oplossing voor een constanter volgend seizoen: “Het elftal bij elkaar houden en vertouwen geven. Er zit veel potentieel in deze groep”. Dalibor “Dado” Stevanovic vertelde dat zijn contract nog niet helemaal rond was. “Er moeten nog wat details uitgewerkt worden, maar ik verwacht dat wij er uit komen”. “Ik ben blij met Vitesse en dat ik weer volop aan het spelen toe kom.” Dat Vitesse minder speelt sinds hij geblesseerd is, zag hij als toeval. “Dat is te veel eer. Ik heb nog een a twee weken nodig om weer 100% te worden. Ik reken de wedstrijd tegen AZ in GelreDome”, zo was zijn overtuiging. Zijn bijnaam ‘Dado’ kreeg hij als klein kind van zijn familie. “Dat heeft sindsdien iedereen overgenomen”, was zijn uitleg.

Winnaar van het Man of the Match shirt zondag was dhr J. Weijers.

Bron: SV 07-04-2009

Vitesse fans nemen Superboeren op de korrel

Wat op het veld niet lukte, ging wel op voor de Vitesse supporters: zij namen de gasten flink op de korrel. Maar liefst 38 man- en vrouwuren werden door leden van vak113 en de SV sfeercommissie Vitesse Support in het massale spandoek gestopt dat vlak voor de wedstrijd voor de Zuid tribune in GelreDome omhoog ging.

Naast de aankondiging van deelname aan de degradatie play-offs, zakte een ezel in De Graafschap kleuren door zijn poten op een Jupiler kratje. Ook de veelbesproken 1 april grap in Doetinchem werd uitgebeeld. Op het spandoek als een van de tractor af gelopen wiel. De derby eindigde qua stand zoals hij begon, maar de creatieve strijd tussen de supporters werd overduidelijk door de Geel Zwarte fans gewonnen.

Bron:SV 07-04-2009

Theo Bos botst met ‘de nummer 12’
Uitgebluste spelers Vitesse snakken al naar het einde.

ARNHEM – Vitesse heeft gistermiddag ook de derby tegen De Graafschap gebruikt om voetballiefhebbers in Gelredome tegen zich in het harnas te jagen. Na de 0-0 tegen De Graafschap schreeuwde trainer Theo Bos luidkeels om steun van ‘de nummer 12’, het Arnhemse publiek.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Stevanovic: ‘ We moeten praten over het contract’
Sloveen heeft nieuwe verbintenis met Vitesse nog niet ondertekend.

ARNHEM – Dalibor Stevanovic heeft zijn nieuwe contract bij Vitesse nog niet ondertekend. De 24-jarige Sloveen stelde gisteren na de wedstrijd tegen De Graafschap dat beide partijen nog met elkaar om de tafel moeten om te praten over de inhoud van de verbintenis.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Nicky Hofs wacht op Feyenoord
Arnhemmer weet niet of Rotterdamse club met hem verder wil.

ARNHEM – Speelt Nicky Hofs ook komend seizoen bij Vitesse ? Dat is de prangende vraag, waarop de van Feyenoord gehuurde Arnhemmer ook zelf dolgraag het antwoord wil weten. „Er is nog helemaal niets duide-lijk”, zei de 25- jarige middenvelder gisteren na de bloedeloze derby tegen De Graafschap (0-0).

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Yakubu heeft vrede met vertrek bij Vitesse

ARNHEM – Abubakari Yakubu heeft vrede met zijn vertrek bij Vitesse . De 27- jarige Ghanees is aan zijn vijfde en laatste contractjaar bezig bij de club uit Arnhem. Vitesse heeft Yakubu laten weten dat hij niet in aanmerking komt voor een nieuwe verbintenis. „Dat is niet vreemd”, aldus Yakubu, die dit seizoen pas zes competitieduels speelde. „ Zo gaat dat in het voetbal. Mijn contract loopt af en dan geeft de club andere jongens een kans.”

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Bos weet nog niet of Jovanovic terugkomt

ARNHEM – Vitesse -trainer Theo Bos weet nog niet of de proefperiode van Milan Jovanovic een vervolg krijgt. „Dat gaan we nu bekijken”, aldus de Arnhemse coach. Jovanovic trainde afgelopen week mee met de hoofdmacht van Vitesse . De linksbenige centrumverdediger uit Montenegro kan deze zomer transfervrij tekenen bij een nieuwe club. Zijn contract bij Spartak Nalchik is ontbonden. Jovanovic traint nu bij Rode Ster Belgrado.

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Theo Bos: ‘Ricky heeft te veel tijd nodig’

ARNHEM – Trainer Theo Bos van Vitesse was zondagmiddag na de derby tegen De Graafschap (0-0) teleurgesteld dat zijn ploeg – voor de vierde keer op rij – niet scoorde. „Het was de bedoeling snel te scoren. We kregen goede kansen, daar moet er één van in. Vooral de eerste van Ricky van Wolsfwinkel. Hij nam de bal slecht aan en had te veel tijd nodig. Het zou een zegen zijn voor de ploeg zijn als je scoort en op voorsprong komt.”

Bron: De Gelderlander 06-04-2009

Theo Bos: ‘Vitesse-publiek gedraagt zich erg negatief’

Theo Bos, trainer van Vitesse, had zondagmiddag een slecht humeur. De oefenmeester kon met het gelijkspel tegen De Graafschap (0-0) nog wel leven, meer moeite had hij met de opstelling van het Vitesse-publiek. De supporters van de thuisploeg waren volgens Bos ‘onnodig negatief’. Daarmee doelt de trainer op de fluitconcerten die regelmatig te horen waren.

‘Ik snap dat niet zo goed. Natuurlijk was ons spel bij vlagen matig tot slecht, maar juist op die momenten is publieke steun keihard nodig. Ik vind het jammer dat we zo behandeld zijn. We speelden vandaag tegen een ploeg die onlangs FC Twente nog bijna 120 minuten op 0-0 hield. Zo makkelijk is het dus niet om te winnen van De Graafschap,’ aldus de trainer tegenover Elf Voetbal.

Vitesse daalde zondag op de ranglijst naar de twaalfde plaats. De play-offs lijken daarmee onhaalbaar te zijn geworden.

Bron: Sportweek.nl 05-04-2009

Gelderse voetbalderby aanfluiting

ARNHEM – Vitesse en De Graafschap hebben zich zondagmiddag de hoon van de bezoekers in Gelredome op het lijf gehaald. Na een onthutsend zwak voetbalduel stond er 0-0 op het scorebord.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 05-04-2009

De Graafschap pakt gelukkig punt

In een wedstrijd zonder veel hoogtepunten hebben Vitesse en De Graafschap de punten gedeeld: 0-0. De thuisclub kreeg de meeste kansen, maar de uiteindelijke uitslag was terecht.

Vitesse begon goed en kreeg enkele goede kansen op de openingstreffer. Ricky van Wolfswinkel en Lasse Nilsson waren beiden twee keer dichtbij. De Zweed kreeg de beste mogelijkheid, hij kopte tegen de paal.

De thuisclub zette zijn goede start echter niet door, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Nicky Hofs was in de tweede helft nog twee keer gevaarlijk, maar Erik Heijblok hield zijn doel schoon.

Ondanks het gelijkspel is De Graafschap de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. FC Volendam passeert De Superboeren vanwege een beter doelsaldo. Vitesse zakt door de overwinning van Willem II naar de twaalfde plaats.

Bron: Voetbal International 05-04-2009

Nicky Hofs: meer zat er niet in

“Het is jammer dat we hier niet winnen, maar meer zat er niet in”, vond Vitesse-middenvelder Nicky Hofs na de 0-0 tegen De Graafschap.

“We kregen wel wat kleine kansjes voor rust. Ik kreeg zelf twee kansen, maar De Graafschap kreeg de grootste kans”, vond Hofs. “Er kan nog van alles gebeuren. We moeten nog een punt of 3, 4 halen. Dan zijn we veilig.”

“Het is duidelijk dat Vitesse met me doorwil. Ik moet wachten op wat Feyenoord wil en dan zien we wel weer”, zegt Hofs over zijn toekomst.

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2009

De Graafschap laatste ondanks gelijkspel

Ondanks een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse staat De Graafschap laatste. FC Volendam won van Feyenoord en passeerde daardoor de Doetinchemmers op doelsaldo.

De Graafschap paste zich volledig aan Vitesse aan. Dat speelde fantasieloos, al hadden Ricky van Wolfswinkel, Lasse Nilsson en Nicky Hofs in de eerste helft nog wel goede kansen.

Dè kans was in de tweede helft voor Van den Ouweland. Piet Velthuizen redde echter knap met zijn linkervoet. Vitesse kwam na rust niet verder dan een schot over van Hofs.

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2009

Vitesse en De Graafschap doelpuntloos

In een zeer tamme streekderby maakte Vitesse het vooral zichzelf moeilijk. Weinig lukte bij de ploeg van trainer Theo Bos. Ondanks veelvuldig balbezit werd te weinig gecreerd. Na negentig minuten stond een teleurstellende 0-0 op het scorebord van GelreDome.

De wil was groot, de uitvoering een stuk minder. Het was duidelijk dat Vitesse vanaf het begin druk wilde zetten om zo snel tot kansen (en natuurlijk doelpunten) te komen. Na twee mogelijkheden via Ricky van Wolfswinkel, de aanvaller werd van achteruit gezocht en gevonden, verliep het resant van de eerste 45 minuten moeizaam.

Vitesse was te slordig in de passing en gunde zo de tegenstander te vaak de bal voor een gevaarlijke omschakeling. Nu was dat laatste voor rust absoluut niet het geval. Sterker nog: Piet Velthuizen hoefde zich geen enkele keer in te spannen omdat De Graafschap geen enkel schot loste op zijn doel.

Dat de ploeg van Theo Bos wel de voorsprong had kunnen pakken, bleek uit de kansen van Lasse Nilsson (’34) Ricky van Wolfswinkel (’39), Nicky Hofs (’43). Doelman Heijblok was telkens de sta in de weg. Om het de ploeg na rust echt moeilijk te maken, zal het tempo omhoog moeten en de ‘slordigheidsgraad’ omlaag moeten.

Helaas bracht de tweede helft weinig nieuws. Vitesse bleef volharden in het maken van de verkeerde keuzes en zakte na rust steeds verder weg. De ploeg die nog niet zo lang geleden Ajax met 4-1 vernederde, wist zich nauwelijks meer kansen te creëren. Twee mogelijkheden via Nicky Hofs vielen er nog te noteren en dat is veel te weinig tegen een zeer matig spelend De Graafschap.

De ploeg van Darije Kalezic speelde puur op een gelijkspel en bakte er in balbezit werkelijk helemaal niets van. Vitesse was in de streekderby de meeste slechte van de twee, het leverde beide ploegen hetzelfde op: één punt. De ploeg ziet Willem II over zich heen komen op de ranglijst en bezet na 29 duels de twaalfde plaats.

“Het was matig vandaag”, concludeerde Theo Bos na afloop. “Maar dat lag niet aan de instelling van de spelers. Tot aan de laatste minuut hebben ze geprobeerd de wedstrijd te winnen. We wilden sowieso graag winnen en vanmiddag snel tot scoren te komen. Daarmee zorg je dat De Graafschap uit de schulp moet kruipen. Dat lukte niet en vooral in de eerste helft stonden er 22 spelers op één helft. Dan moet je continu alert zijn op een eventuele counter.”

“In de rust werden we uitgefloten en dat begrijp ik niet”, vervolgt Bos. “FC Twente loopt zich 120 minuten stuk op De Graafschap en dan is het niet zo dat wij, Vitesse, de ploeg zomaar even stuk spelen. Men moet niet vergeten waar Vitesse vandaan komt. In de komende weken vallen er zeker nog punten te behalen. Dan spelen wij tegen ploegen die zelf ook meer initiatief nemen. Ok, het was niet goed vandaag, maar de spelers hebben er wel tot het eind voor gestreden.”

Bron: Vitesse.nl 05-04-2009

Vitesse heeft Joegoslaaf Milan Jovanovic op proef

Vitesse heeft Milan Jovanovic (25) op proef. De linksbenige centrumverdediger uit Montenegro (10 interlands) is clubloos, nadat zijn contract bij Spartak Nalchik (Rusland) al na een maand werd ontbonden.

Bron: De Gelderlander 04-04-2009

Henrico Drost gaat van ‘ broertje’ Jeroen genieten

Gemengde gevoelens bij de tweeling Drost. Jeroen speelt bij Vitesse , Henrico zit op de bank bij De Graafschap. „Wij waren vroeger echte ADHDkinderen. ik heb wel geleerd dat zo’n ruige periode niet alles is.” Henrico: „Het ging snel met ons in het begin, we speelden veel. Dan willen er mensen vrienden met je worden en vaak zijn dat verkeerde Henrico en Jeroen Drost deden en doen als echte eeneiige tweeling veel dingen samen. Allebei begonnen bij DOS Kampen in hun geboorteplaats, samen naar Go Ahead Eagles, samen naar Heerenveen, waar ze een contract hebben tot medio 2010. „We hebben hetzelfde contract, gewoon een kwestie van twee keer printen”, lacht Henrico. „Toen we bij Go Ahead speelden, waren er wel clubs die interesse in ons hadden. Maar wij wilden alleen maar met z’n tweetjes weg. Anders was het voor onze ouders niet te doen. We zijn altijd kameraadjes geweest, trokken altijd met elkaar op.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-04-2009

Nicky Kuiper keert terug in basisopstelling van Vitesse
Arnhemse ploeg aast op bevrijdende zege, thuis tegen De Graafschap

Na drie opeenvolgende nederlagen in de competitie jaagt Vitesse morgen op een bevrijdende driepunter tegen De Graafschap. Winst in de Gelderse derby in Gelredome betekent dat de Arnhemse ploeg de resterende vijf competitieduels zonder degradatiezorgen kan afwerken. „Het is een belangrijke wedstrijd”, beseft Vitesse -trainer Theo Bos. „Bij winst komen we op tien punten van De Graafschap. Voor ons is het ook belangrijk dat we weer wat tonen aan het publiek. We moeten de deceptie van de wedstrijd tegen NAC (0-3, red.) wegspoelen.”

Zes speelronden voor het einde van de competitie staat Vitesse vijf punten boven de zestiende plaats, die aan het eind van de rit verplicht tot het spelen van nacompetitie. „In het klassement over 2009 staan we ondanks de recente nederlagen nog steeds keurig achtste”, aldus Bos. „Ik heb er vertrouwen in dat we zondag winnen. Het gevoel is weer goed.”

De trainer baseert zich op de voorbije twee weken, waarin de competitie stillag vanwege interlandvoetbal. In die periode won Vitesse een oefenduel met Hannover 96 ( 1- 2) en hadden Piet Velthuizen, Ricky van Wolfswinkel en Paul Verhaegh succes met Nederland B. Bos: „Het is goed voor de spelers dat we weer gewonnen hebben. Dat geldt ook voor de jongens bij Nederland B.”

Voor het treffen met De Graafschap kan Bos weer beschikken over linksback Nicky Kuiper, die hersteld is van zijn enkelblessure. Nicky Hofs en Rogier Molhoek hebben hun duel schorsing uitgezeten en zijn weer inzetbaar. Bos wilde gisteren geen opstelling prijsgeven. Waarschijnlijk gaat de terugkeer van Kuiper, Hofs en Molhoek ten koste van Kevin van Diermen, Frank van der Struijk en Santi Kolk. Dalibor Stevanovic, Genaro Snijders en Ronald Graafland zijn door blessures niet inzetbaar.

Bron: De Gelderlander 04-04-2009

Graafland half jaar uit de running

Reservedoelman Ronald Graafland van de Arnhemse voetbalclub Vitesse is zeker nog zes maanden uit de running. Graafland onderging vrijdag een operatie aan de knie.

Graafland blesseerde zich eind februari in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij is al eerder aan de knie geopereerd voor een scheurtje in de buitenmeniscus.

Volgens de clubarts van Vitesse is de operatie geslaagd en is het kraakbeen goed hersteld.

Bron: Omroep Gelderland 03-04-2009

Trainer Theo Bos blij met Dalibor Stevanovic

Theo Bos is blij dat Dalibor Stevanovic bij Vitesse blijft. “‘Dado’ is een meerwaarde voor het elftal. Dat had ik na 1, 2 duels al gezien. Daar hoef je niet eens een kenner voor te zijn”, vindt de trainer van Vitesse.

“Ik ben blij dat hij hier twee jaar blijft spelen. Dat is een goed signaal naar andere spelers om te blijven of om hier naartoe te komen. Het is nu nog zaak dat hij snel fit wordt.”

Bij Vitesse is deze week Milan Jovanovic op proef. Hij is een clubloze linker centrale verdediger, die bij Rode Ster Belgrado traint.

Bron: Omroep Gelderland 03-04-2009

Nicky Kuiper maakt rentree bij Vitesse

Nicky Kuiper keert zondag tegen De Graafschap terug in de basis van Vitesse. De door AZ begeerde linksback is hersteld van een enkelblessure.

Dalibor Stevanovic, Genaro Snijders en Ronald Graafland ontbreken door blessures. Keeper Graafland is weer aan zijn knie geopereerd. Er is kraakbeenschade hersteld. Hij is zes maanden uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Van Wolfswinkel/Kolk, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 03-04-2009

Ben Sahar wil winnen in woonplaats Arnhem

Ben Sahar verliet vrijdag voortijdig de training van Graafschap. “Dat deed ik uit voorzorg. Ik moet wat rust nemen. Dan kan ik zondag meehelpen om drie punten te pakken.”

“Ik heb in een interland met Israël een hamstringblessure opgelopen, maar het voelt wel weer goed”, zei Sahar. De aanvaller woont in Arnhem. “Dat is wel speciaal om in je eigen stad te spelen, een extra reden om te willen winnen. Bovendien heb ik begrepen dat Vitesse dé rivaal is van De Graafschap. En we hebben de punten sowieso nodig om te overleven.”

Bron: Omroep Gelderland 03-04-2009

‘Papendal’ wil Vitesse behouden en verwondert zich over gemeente

‘Papendal’ wil Vitesse voor het eigen nationale sportcentrum behouden. Dat zegt hoofd sportcentrum Papendal Jochem Schellens in een reactie op de flirt van de betaald voetbalclub met de gemeente Arnhem over verhuizing naar Valkenhuizen.

Vitesse en de gemeente voerden verkennende gesprekken over mogelijke huisvesting op het sportpark in Arnhem-Noord. ” Het is onze ambitie impact te hebben voor de regio. Vitesse speelt daarin een belangrijke rol”, zegt Schellens. “We zouden teleurgesteld zijn als de samenwerking met Vitesse geen gevolg krijgt.” De gemeente gaf eerder aan Vitesse graag dicht bij huis te hebben.

Schellens: “Wij hebben onze verwondering daarover kenbaar gemaakt bij de wethouder. Blijkbaar heeft die nu een andere visie over de trainings- en wedstrijdfaciliteiten van Vitesse.” Vitesse snakt naar een nieuw trainings- en wedstrijdcomplex voor de club. De huidige bouwvallige accommodatie De Slenk op Papendal, is de club een doorn in het oog. Vitesse kan inmiddels volgens het bestemmingsplan op Papendal bouwen. De club wil een nieuw complex met tribune, kleedkamers, kantoorruimte en clubhuis. Schellens: “De afspraak is dat Vitesse voor financiering zorgt.”

Schellens weet dat Vitesse zich liever dichter bij de stadskern vestigt dan op Papendal. “Nu de amateurclub Vitesse 1892 verdwijnt, is het begrijpelijk dat Vitesse informeert. Maar het zal moeilijk zijn onze trainingsvelden te evenaren. Alle trainers van de laatste jaren, Aad de Mos, Hans Westerhof, Theo Bos, vinden het allemaal perfect.” Schellens betwijfelt ook of er op Valkenhuizen voldoende ruimte is (vijf of zes velden) nu de gemeente vasthoudt aan een goede amateurvoetbalclub op het complex. Volgens Schellens kan de huidige huurprijs van Vitesse geen obstakel vormen. “Wij vragen Vitesse niet de hoofdprijs, gezien de staat van De Slenk hebben wij een aparte regeling gemaakt.” Vitesse liet donderdagochtend weten dat ‘het niet lukt vandaag vragen te beantwoorden’.

Bron: De Gelderlander 03-04-2009

‘Verschrikkelijk dat hij keeper is geworden’
Saar Velthuizen, moeder van Vitesse-doelman Piet Velthuizen

Saar en Dick Velthuizen wonen in Nijmegen nog steeds in het huis waar hun enige zoon Piet opgroeide. Uit alles blijkt dat de familieband met Pietje, zoals de doelman van Vitesse liefkozend wordt genoemd, bijzonder hecht is. Tussen de koffie, taart en avondmaaltijd vertelt moeder Saar over haar grote passie.

lees verder...

Bron: VI nr 14 2009

Drost verlengt, Sansoni vertrekt bij Vitesse

Sébastien Sansoni (31) acht de kans groot dat hij komend seizoen bij een andere club dan Vitesse speelt. De Fransman kreeg afgelopen week een ontslagbrief toegestuurd en, hoewel de clubleiding heeft aangegeven dat zo’n bericht geen definitief besluit betekent, wil de middenvelder niet meer op de Arnhemmers wachten. Onlangs sprak Sansoni in VI nog de hoop uit snel iets van de club te vernemen, maar Vitesse staat hier anders in. ‘Op dit moment bieden wij hem geen nieuw contract aan, dat moge duidelijk zijn’, aldus technisch directeur Marc van Hintum. ‘Maar wat niet is kan nog komen. Voor 1 april moeten we de spelers met een aflopend contract duidelijkheid geven. Dat hebben we gedaan: Ook Abubakari Yakubu en Cees Keizer hebben een formele ontslagbrief van Vitesse ontvangen. Eén van de spelers met wie de club wél langer in zee gaan, is Jeroen Drost (22). De verdediger van SC Heerenveen speelt dit seizoen op huurbasis in Arnhem, maar Vitesse had een optie tot koop bedongen en licht deze nu. `Jeroen heeft de afgelopen maanden aangetoond van grote meerwaarde voor de ploeg te kunnen zijn’, zegt trainer Theo Bos. ‘Knap hoe hij zich staande houdt op de positie in het centrum. Met hem beschikken we over een verdediger die op meerdere plekken uit de voeten kan. Heel goed nieuws dat hij blijft!

Bron: VI nr 14 2009

AZ richt vizier op talent Kuiper

Of het deze zomer al tot een concreet bod komt is nog de vraag, maar AZ heeft in elk geval serieuze interesse in Vitesse-verdediger Nicky Kuiper. De negentienjarige linksback heeft deze week een gesprek met de clubleiding van de Alkmaarders en hoopt daarin te horen wat de plannen met hem zijn. Omgekeerd heeft Vitesse de speler het aanbod gedaan om zijn contract tot medio 2013 te verlengen. ‘Het feit alleen al dat AZ me wil hebben is fantastisch,’ aldus Kuiper. ‘We hebben het hier wel over de aanstaande landskampioen die directe interesse in je heeft. Dat is natuurlijk niet niets. Maar tegelijkertijd wil ik afwachten wat ze allemaal te vertellen hebben. Bij Vitesse heb ik dit seizoen de garantie op speelminuten, al moet dat volgend jaar natuurlijk ook nog blijken. Op mijn leeftijd is speeltijd belangrijk. AZ heeft natuurlijk wel al Sebastian Pocognoli en Ragnar Klavan op die positie…’ Kuiper brak dit seizoen onder trainer Theo Bos door in het eerste van Vitesse. Tot nu toe speelde hij elf wedstrijden. De afgelopen weken stond hij geblesseerd aan de kant met een blessure aan zijn rechterenkel. Kuiper is niet de enige speler van Vitesse in wie AZ interesse heeft. Afgelopen zomer sprak Ricky van Wolfswinkel al met Louis van Gaal. De twintigjarige aanvaller staat ook in de belangstelling staat van FC Twente.

Bron: VI nr 14 2009

Stevanovic blijft, Yakubu weg

Vitesse heeft middenvelder Dalibor Stevanovic voor de komende twee jaar vastgelegd. Hij komt definitief over van Maccabi Petach Tikva. Abubakari Yakubu moet weg na dit seizoen.

Het contract met middenvelder Sébastien Sansoni wordt niet verlengd, maar mogelijk krijgt hij later alsnog een contract voorgelegd. Over de huurlingen Jeroen Drost (Heerenveen) en Lasse Nilsson (Saint Etienne) moet nog worden gepraat met de clubs. Vitesse wil Nicky Hofs (Feyenoord) graag behouden.

De contracten van Imad Azaoum, Jaime Bruinier, Cees Keizer en Rihairo Meulens worden niet verlengd.

Bron: Omroep Gelderland 01-04-2009

Neeskens: ‘Ricky moet zelf beslissen’

Moet Ricky van Wolfswinkel bij Vitesse blijven of is hij komende zomer rijp voor een transfer naar AZ? Johan Neeskens, de bondscoach van Nederland B, wil deze vraag niet invullen voor zijn ‘schoonzoon’. “Het is de keuze van de speler, daar ga ik me niet mee bemoeien”, zei Neeskens gisteren na de oefenwedstrijd tegen Jong Italië. “Ik denk dat hij zelf de keuze moet maken”, stelde Neeskens. ” Ricky is twintig jaar. Hij moet weten wat hij wil. Dat kan zijn weggaan, of blijven.”

De vriend van zijn dochter krijgt wel een advies in brede zin. Neeskens: “Ik zeg tegen jongens op deze leeftijd: ‘ga niet te vroeg naar het buitenland’. Ze kunnen wel de stap maken naar een andere club. Zeker als ze de kwaliteiten daarvoor hebben.”

Van Wolfswinkel sprak reeds met AZ-trainer Louis van Gaal. Maar in de flirt met de aanstaande landskampioen zijn geen recente ontwikkelingen, zo verklaarde Van Wolfswinkel in Kerkrade. “Het ligt in mijn handen. In de maand april zal wel duidelijk worden of er iets gebeurt”, aldus de spits, die de laatste wedstrijden bij Vitesse niet altijd in de basis begon. “Als ik op de bank zit, dan baal ik. Want ik weet hoe het is om te spelen. Vooraf was ik tevreden met het seizoen zoals dat nu gaat, maar nu weet ik dat ik het niveau aankan. Ik doe er alles aan om te spelen.”

Bron: De Gelderlander 01-04-2009

Vitesse lijft Dalibor Stevanovic in

Vitesse heeft Dalibor Stevanovic voor twee seizoenen vastgelegd. De international van Slovenië (24) is van januari tot en met juni gehuurd van Maccabi Petach Tikva. Stevanovic tekent een contract tot medio 2011. Vitesse had een optie op de middenvelder.

De contracten met Sébastien Sansoni, Abubakari Yakubu, Cees Keizer (verhuurd aan FC Zwolle), Rihairo Meulens (verhuurd aan FC Dordrecht), Jaime Bruinier (verhuurd aan AGOVV) en jeugdinternational Imad Azaoum (Jong Vitesse) worden niet verlengd.

Vitesse overweegt nog om Sansoni een nieuwe verbintenis voor te leggen. Duidelijkheid over de toekomst van Nicky Hofs (gehuurd van Feyenoord), Jeroen Drost (sc Heerenveen) en Lasse Nilsson (Saint Etienne) is er nog niet.

Vitesse hoopt Drost en Nilsson vast te leggen. De optie op Drost loopt af op 15 april en die van Nilsson op 15 juni, meldt de club op haar site. Nilsson moet 1,5 miljoen euro kosten. Vitesse zegt ook Hofs graag te willen behouden. op de Arnhemmer heeft Vitesse geen optie. Jeugdspeler Wiljan Pluim is tot voor een extra jaar vastgelegd. De verdediger ligt vast tot 2010.

Bron: De Gelderlander 01-04-2009

Pokeravond vrijdag 3 april

De activiteitencommissie van de supportersvereniging Vitesse organiseert vrijdag 3 april een besloten Pokeravond in supportershome Monnikenhuize. Het Home is open vanaf 19:00 uur en de loting zal plaatsvinden om 19:30 uur.

Er kunnen maximaal 70 supporters door voorinschrijving en -betaling meedoen.

Selectiespelers Nicky Kuiper en Wiljan Pluim zullen aan het toernooi deelnemen.

Inschrijving is tot en met donderdag 2 april mogelijk door voorinschrijving via e-mailadres: Pokeravond@SV-Vitesse.org <mailto:pokeravond@sv-vitesse.org>Let op: op de avond zelf is geen inschrijving meer mogelijk!</mailto:pokeravond@sv-vitesse.org>

De kosten zijn euro 3,00 voor leden (uitsluitend bij tonen van je SV lidmaatschappas) en euro 6,00 voor niet-leden.

Vol = vol, dus ben er snel bij!

Deelnemers moeten minimaal 16 jaar zijn.

Er zal gespeeld worden via het ‘Texas Hold’em spel en deelnemende spelers dienen enige ervaring te hebben en bekend zijn met de spelregels. Ook voor ervaren spelers is het van belang kennis te nemen van de spelregels en de op het toernooi geldende aanvullingen. Voor de 10 finaletafel deelnemers zijn er aardige prijzen beschikbaar. Alle noodzakelijke info : Pokeravond info en spelregels.

Bron: SV April 2009

Hoofdsponsor: