februari 2008

Vitesse thuis gelijk tegen Roda JC

Vitesse was zaterdagavond beter dan Roda JC en gaf bijna niets weg, maar oogstte in de slotfase het loon van de angst: 1-1.

In de afwachtende eerste helft waren de beste kansen voor Vitesse. Mads Junker was twee keer dichtbij. De thuisploeg gaf verdedigend niets weg. Na rust was het beeld hetzelfde, waarbij Gill Swerts nog een goede kans miste. Halverwege de tweede helft werd de brak de ijzersterke Theo Janssen de ban, met een afstandsschot over de grond.

Vitesse kroop in de slotfase terug en riep daarmee de ellende op zich af: 1-1 door Saeijs.

Bron: Omroep Gelderland 23-02-2008

Van Leeuwen gewaardeerd bij AGOVV

Ted van Leeuwen begon in 2002 bij AGOVV Apeldoorn, dat toen nog bij de amateurs speelde.

In de zomer van 2003 zette hij het elftal neer dat aan het betaald voetbal avontuur begon. De eerste drie jaar werd AGOVV tiende. Het grootste succes onder Van Leeuwen was de periodetitel in maart 2006.

Mede door financiele problemen zakte AGOVV vervolgens weg naar de kelder van de eerste divisie. De positie van de individualistische Van Leeuwen kwam recentelijk ook wat meer onder druk te staan, al werd zijn vakmanschap alom gewaardeerd en erkend bij AGOVV.

Bron: Omroep Gelderland 23-02-2008

Van Leeuwen hoofd scouting Vitesse

Ted van Leeuwen wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofd scouting van Vitesse. Van Leeuwen is momenteel nog technisch directeur van AGOVV Apeldoorn. Vanaf de start van het betaald voetbal in 2003 haalde hij diverse grote talenten naar Apeldoorn, zoals Klaas-Jan Huntelaar en Gonzalo Garcia-Garcia.

Ted van Leeuwen werkte al samen met Vitesse in het kader van de gezamenlijke jeugdopleiding van beide clubs. De scouting viel in het verleden onder de inmiddels vertrokken manager voetbal Jan Streuer.

Bron: Omroep Gelderland 23-02-2008

Stilte voert boventoon in Gelredome

Vitesse dacht de grote financi√ęle problemen voor even naar de achtergrond te hebben verdreven. De Arnhemmers stonden zaterdag op eigen veld tegen Roda JC drie minuten voor tijd met 1-0 voor. Een kopbal van Jan-Paul Saeijs dompelde Gelredome echter in rouw: 1-1. Vooral bij Theo Janssen kwam de gelijkmaker hard aan.

Janssen speelde zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie en bekroonde zijn jubileum met een doelpunt in de 67ste minuut. De middenvelder schoot de bal van grote afstand laag over de grond in het doel. Het was een verdiende voorsprong, want Vitesse had voor rust ook al kunnen scoren. Mads Junker liet echter twee opgelegde kansen onbenut.

Het publiek in Gelredome liet zich pas na het eerste kwartier gelden. De Zuid-tribune was de eerste vijftien minuten muisstil uit protest tegen de beroerde financi√ęle situatie van de club. De supporters hadden een deel van het stadion bedekt met zwarte doeken. Daar kwamen pas na een kwartier het geel en de aanmoedigingen bij. Na de goal van Saeijs was het echter weer muisstil in het stadion

Bron: Sportweek.nl 23-02-2008

Vitesse gelijk tegen Roda JC

Op de 26e speeldag van de eredivisie heeft Vitesse zaterdag in Arnhem niet kunnen winnen van Roda JC. In een saai duel in de Gelredome werd het 1-1.

Jubilaris Theo Janssen zette Vitesse op voorsprong. De international speelde zijn 200e wedstrijd. Kort voor tijd kopte Jan-Paul Saeijs de verdiende gelijkmaker in. Op de ranglijst veranderde voor beide ploegen weinig. Vitesse bleef op de negende plaats, kort achter Roda JC.

Bron: ANP 23-02-2008

Even geen Geel!

Arnhem zonder Vitesse is kleurloos en leeg!

Dat gevoel gaan wij als supporters vooraf en tijdens de eerste 15 minuten van de wedstrijd Vitesse-Roda JC tonen. Uiteraard laten we onze club niet in de steek. We zullen massaal aanwezig zijn, maar we geven toch een signaal vanuit ons hart. Een signaal dat niet kan worden gemist door de Gemeente en de media!

Wij steunen onze club in donkere outfit. Geen trommels, geen zichtbaar geel en slechts blanco spandoeken en zwarte vlaggen. Kleurloos en leeg als een toekomst zonder Vitesse!

Kom dus zaterdag massaal naar het stadion. Draag onder je donkere kleding uiteraard zoveel mogelijk geel en zwart en vergeet je sjaal niet in je zak te stoppen. Na vijftien minuten klinken de trommels, gaan onze jassen uit, tonen wij onze kleuren en schreeuwen onze club als vanouds in een geel/zwarte sfeer naar de overwinning. Wij laten zaterdag zien dat de aanhang van Vitesse in al die magere jaren een éénheid is geworden waarop een toekomst kan worden gebouwd! Een kleurrijke toekomst met Vitesse!

We rekenen op ieders medewerking!
Stimuleer je omgeving om deze actie te steunen.
Zorg zaterdag voor een massale opkomst!

SV Vitesse en Fanzine De Aftrap

Bron: SV Vitesse 21-02-08 

Vitesse

De gemeente Arnhem heeft beslist niet mee te werken aan het vrijwillige crediteurenakkoord van Vitesse. Jammer, maar op zich wel begrijpelijk. Naar ik begrijp is er 2 jaar lang geen aflossing betaald en ook de rente is dit seizoen nog niet voldaan. Het bedrag dat aan de Gemeente moet worden betaald is zo opgelopen van 6,5 naar 7,8 miljoen euro. Dit is niet uit te leggen en zo kweek je geen goodwill.

Ik begrijp de teleurstelling bij de heer v.d. Kraan, over het mislukken van deze operatie. Ik mis echter in zijn commentaar een stuk zelfreflectie. Het ligt allemaal aan de boze buitenwereld. Allemaal mooie uitvluchten, maar hij vergeet echter voor het gemak te melden dat Vitesse zich zelf niet aan de afspraken gehouden heeft.

De heer V.d. Kraan klopt zichzelf op de borst dat, de laatste jaren de kosten en de inkomsten bij Vitesse in evenwicht zijn. Maar het lijkt wel of er alleen nog maar gedacht en gehandeld is in kostenbeheersing en de inkomstenkant vergeten is.

De inkomsten bij Vitesse zijn een stuk lager dan die bij andere, vergelijkbare, clubs. Vitesse is door de directe concurrentie ingehaald. Zij bewerkstelligden, in tegenstelling tot Vitesse, w√©l een substanti√ęle groei in de inkomsten. Waarom kan het daar wel?! Hoeveel tijd heeft Vitesse daarvoor nodig?

Het is schrijnend om te zien wat er zich de laatste jaren afspeelt bij Vitesse; de eigenbelangetjes, het ontbreken van deskundigheid, beleid en visie.

Ik hoop dat deze surseance de opstap is naar een echte nieuwe kans voor Vitesse.

Pieter van der Plas

Bron: De Gelderlander 23-02-2008

Theo Janssen, 200 wedstrijden en nooit perfect

Theo Janssen speelt als alles goed gaat vandaag (20.00 uur tegen Roda JC) zijn 200e competitiewedstrijd in het shirt van Vitesse. Dat brengt hem in de toptien van de laatste 25 jaar. Terugkijken en vooruitzien.

Tussen 9 december 1998 en 23 februari 2008 speel­de Theo Janssen 199 wed­strijden voor Vitesse. Van­daag (zaterdag) staat de enige ech­te Arnhemmer in de schijnwer­pers vanwege 200 competitieduels in het shirt van Vitesse. Sinds de telling ( 1984) speelde Theo Bos er het meest: 369. Het is een officieu­ze lijst, want voorheen zijn de duels niet bijgehouden. Janssen komt binnen op een zevende plaats.
Hieronder een overzicht van de meest memorabele duels die de ge­boren Arnhemmer in het shirt van Vitesse speelde. Deels geselec­teerd door de verslaggever, deels door Theo Janssen zelf.

9 december 1998: Theo Janssen de­buteert bij NAC-Vitesse (0-2). In de 89e minuut vervangt hij Ma­rian Zeman. Janssen is 17 jaar, vier maanden en 13 dagen oud.
‚ÄěIk weet dat het tegen NAC was, maar voor wie ik inviel? Geen idee. Ik heb een minuut gespeeld en ben niet aan de bal geweest.
Van mij hoeft dat niet zo, liever niet nee. Na afloop komt iedereen naar je toe, ‚Äėgeweldig, 17 jaar, je de¬≠buut gemaakt‚Äô. Het is je debuut ja, dat wel.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 23-02-08 
Analyse Egbert van der Weerd

Vitesse en Arnhem hebben een Verlosser nodig

Ajax heeft Johan Cruijff, Vit­esse, gemeente Arnhem en Gelredome hebben hun ei­gen Verlosser nodig.

Vitesse ziet de toekomst van niet meer zitten met een schuld van 27 miljoen euro en grote aflossingsproblemen, de gemeente ziet Vitesse’s ( gedwon­gen) saneringsplannen niet zitten en stadion Gelredome ook niet.
Een typisch geval van kleinsteeds denken dat vraagt om een overkoe­pelende doorbraak.

Hoewel achter de schermen giste­ren in het diepste geheim aan een tussenoplossing zou zijn gewerkt, ziet het er naar uit dat Vitesse en Arnhem lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Daar tussen door marcheert de stadiondirectie, met lange armen naar Vitesse en de ge­meente.
Ondertussen is het de vraag of Arnhem en Vitesse een ge­weldig stadion als Gelredome, na tien jaar nog steeds op vele fron­ten top, wel aankunnen.
Sinds de oplevering in 1998 rollen de partijen over elkaar heen; bezig met hun eigen hachje. Ondoorzich­tige constructies, onwerkbare con­tracten en ritsen peperdure advoca­ten en adviseurs die miljoenen eu­ro’s door het riool hebben ge­spoeld verder, hebben de proble­men anno 2008 nog lang niet opge­lost. Sterker nog; de problemen zijn groter dan ooit.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 23-02-08 

Vitesse wil zich profileren

Wedstrijdborden langs invalsroutes begin van uitgebreide campagne.

Vitesse wil de komende jaren meer zichtbaar zijn in Arn­hem. Op allerlei manieren wil de voetbalclub zich in de stad mani­festeren. Met acties, maar ook via meer permanente uitingen.

Het meest concrete van alle idee√ęn is het plan om langs de invalswe¬≠gen naar Arnhem borden te plaat¬≠sen met het Vitesse-logo waarop de eerstvolgende thuiswedstrijd in stadion Gelredome wordt aange¬≠kondigd. Na een gesprek tussen Vitesse- di¬≠recteur Paul van der Kraan en ver¬≠tegenwoordigers van de gemeente Arnhem is een vergunningaan¬≠vraag inmiddels de deur uit. Vitesse denkt aan borden langs de Westervoortsedijk, het Lange Wa¬≠¬≠ter, de Velperweg, de Apeldoornse¬≠weg, de Amsterdamseweg, de Utrechtseweg, de Batavierenweg en de Nijmeegseweg.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 23-02-08 

Kaya en Pryor krijgen kans van De Mos

Onur Kaya en Anduele Pryor zijn de opvallende namen die zaterdagavond aan de aftrap verschijnen voor het duel met Roda Jc. Trainer De Mos vindt het tijd om beide jongelingen weer vanaf het begin aan het werk te zien.

Vitesse mist door schorsingen Remco van der Schaaf en Paul Verhaegh. Gill Swerts neemt de plaats van Verhaegh als rechterverdediger in en Theo Janssen speelt voor de verdediging. Haim Megrelishvili start als linksback. Jasar Takak neemt door de andere namen plaats op de bank.

“Ik ben nog steeds tevreden over Jasar Takak, maar na een jaar niet gespeeld te hebben, is het nu even tijd om hem wat rust te gunnen”, was het duidelijke antwoord van de trainer. Claudemir zit wederom bij de groep na eerder in de week ruim 70 minuten met Jong Vitesse te hebben gespeeld.

“Roda JC is een gevaarlijke ploeg die het veel ploegen erg lastig heeft weten te maken dit seizoen. Aanvallend ingesteld en moeilijk te bespelen. Wij daarentegen zullen gebrand zijn, om meerdere redenen. Theo Janssen speelt zijn 200e wedstrijd voor Vitesse en ook de financiele perikelen spelen een rol. Wij hebben ons zoveel mogelijk gefocused op het voetbal. Ik hoop dat de supporters dan ook achter de ploeg gaan staan en ons steunen op de enige juiste manier”, aldus De Mos.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Swerts, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili, Janssen, Kaya, Pryor, Kolk, Gommans, Junker.

Bron: Vitesse.nl 22-02-2008

Kaya wacht al een half jaar op kans

Onur Kaya is terug in de basis bij Vitesse. Hij verdringt Jasar Takak uit het elftal.

“Ik heb een half jaar niet in de basis gestaan. Ik was wel fit, maar kreeg geen kans. Dat vond ik moeilijk, maar na de winterstop gaat het beter. De trainer zei ook dat ik goed bezig was en nu mag ik mezelf gaan bewijzen.”

Kaya realiseert zich terdege dat het onrustig is bij Vitesse. “Daarom moeten we winnen van Roda. Ook voor de supporters en voor heel Arnhem. De laatste twee jaar was het steeds net niet, maar nu moeten we bij de eerste negen eindigen. Klaar.”

Bron: Omroep Gelderland 22-02-2008

De Mos: voetbal blijft primair hier

Vitesse-trainer Aad de Mos beseft dat er veel druk staat op de wedstrijd tegen Roda JC.

“De perikelen die rond de club spelen, mogen niet teveel van invloed zijn. De groep neemt er ook afstand van, het voetbal blijft primair hier. Ik hoop dat de supporters positief reageren en alleen ludieke acties houden.”

De Mos passeert Jasar Takak. “Ik ben nog steeds tevreden over hem, maar hij zit even in een periode dat rust heel goed voor hem is. Bovendien dienen Kaya en Pryor zich nu aan, ik vond het gepast om ze weer een kans geven.”

Bron: Omroep Gelderland 22-02-2008

Vitesse speelt vol op de aanval

Vitesse speelt zaterdag thuis tegen Roda JC vol op de aanval.

Theo Janssen speelt als verdedigende middenvelder op de positie van Remco van der Schaaf. Anduele Pryor neemt de plaats van Janssen in als linkshalf. Op rechts krijgt Onur Kaya de voorkeur boven Jasar Takak. Achterin speelt Gill Swerts als rechtsback in plaats van Paul Verhaegh, Haim Megrelishvili komt in het elftal als linksback. Mads Junker speelt weer in de voorhoede. Dat gaat ten koste van Gonzalo Lorca.

Opstelling: Velthuizen; Swerts, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili; Kaya, Janssen, Kolk, Pryor; Gommans en Junker.

Bron: Omroep Gelderland 22-02-2008

Fans van Vitesse in het zwart

‘Even geen Geel!’ Onder dat motto wil een aantal fans van Vitesse hun club komende zaterdag op ludieke wijze een steuntje in de rug geven. Vitesse verkeert momenteel in zwaar weer, mede omdat de gemeente Arnhem geen medewerking wil verlening aan verlichting van de financi√ęle zorgen.

De supporters willen de gemeente laten zien dat Arnhem zonder Vitesse kleurloos en leeg is.

Tijdens de eerste vijftien minuten van de wedstrijd tegen Roda JC willen de fans zwijgend en in zwarte jassen op de tribune plaatsnemen. Daarna gaan de jassen uit en zullen de fans hun club in de vertrouwde clubkleuren weer als vanouds gaan aanmoedigen.

De supportersclub rekent op een massale deelname.
De supportersvereniging van Vi­tesse vraagt de Arnhemse voet­balfans zaterdag, in het kader van een ludieke actie, in het zwart naar Gelredome te komen.

Bron: De Gelderlander 22-02-08 
Column Gerard Borgman

Gemeente Arnhem

In 2003 was ik aanwezig bij de raadsvergadering van de ge¬≠meente Arnhem over het ‚Äėreddingsplan‚Äô voor Vitesse en Gelredome. Daar hoorde ik zoveel onzin, dat ik de raadsle¬≠den nadien nooit meer serieus heb genomen. Raadsleden ver¬≠dienen een behoorlijke cent bij, blijkbaar zonder dat er enige bekwaamheid van ze wordt verlangd. De raad is een prachtig podium voor ijdele types, want de raadsleden verschijnen gere¬≠geld in de media. En dat telt natuurlijk op verjaardagen.

De raad hoort de belangen van de bevolking te behartigen, maar natuurlijk zitten de raadsleden er vooral voor zichzelf.
Dat blijkt maar weer eens in de soap rond Vitesse. Betaald voetbal is de grootste amusementsindustrie van Nederland.
Toch slaagt de raad van Arnhem er telkens weer in het belang van Vitesse voor Arnhem te bagatelliseren.

Hoewel voetbal volkssport nummer √©√©n is, zijn er meer men¬≠sen niet dan w√©l betrokken bij het profvoetbal. Dat weten de plaatselijke politici natuurlijk ook. Het argument dat er geen gemeenschapsgeld naar een prof¬≠voetbalclub mag gaan, levert on¬≠getwijfeld kiezers op, ook al is het een grote drogreden. Het is natuurlijk onmogelijk dat iedere burger van elke euro ge√Įnves¬≠teerd gemeenschapsgeld profi¬≠teert. Er kan geld naar de schouwburg of naar drugsbeleid, maar als het om Vitesse gaat dan beginnen de politici mis¬≠plaatst te piepen.

De supporters van Vitesse zingen in een prachtig lied over ‚Äėde Rijn, de fles, de hoeren en Vites‚Äô. De rosse buurt is al weg, de voetbalclub mag naar de verdommenis. Wat wordt de volgen¬≠de misser van de gemeente? Het droogleggen van de stad of het afsluiten van de Rijn?

Bron: De Gelderlander 22-02-08 

Sta op als je voor Vitesse bent!

Laat je stem horen…

Geef je mening op de site van > Omroep Gelderland
Stem op de poll bij >De Gelderlander
Stem op de poll bij > PVDA Arnhem
Stem op de poll bij > VVD Arnhem

Bron: SV Vitesse 21-02-08 

Reddingsplan blijft molensteen voor Vitesse

In Arnhem gingen dinsdag weer eens de alarmbellen.
Help, help, Vitesse gaat failliet. Hoe serieus moeten we de noodkreet van de club nemen? En hoe kan het dat het telkens weer mis gaat?

Waarom is het nu weer mis bij Vit­esse?
Alle ellende van de laatste jaren is terug te voeren op het reddings­plan uit 2003. Met dertig miljoen euro hield de gemeente Arnhem Vitesse en Gelredome BV over­eind. Maar een half jaar later had Vitesse door lopende verplichtin­gen alweer een tekort van ruim elf miljoen euro. De laatste twee sei­zoenen maakte de club een minie­me winst. Toch luidt Vitesse de noodklok. De leiding zegt dat de club kapot gaat aan de schulden­last. Daarom wil het een deal met alle schuldeisers, waardoor de club met een schone lei kan beginnen.
Iedereen is inmiddels akkoord, be­halve de gemeente en Gelredome.
Na een maand praten, maakte de gemeente dinsdag bekend er niet met de Vitesse uit te komen.

Wie is er schuldig aan de huidige problemen?
Vooral Vitesse, maar ook de ge­meente. Het reddingsplan uit 2003 is een gedrocht, daar zijn alle par­tijen het in de wandelgangen wel over eens. Er is te weinig rekening gehouden met de negatieve resulta­ten die Vitesse meteen na het red­dinsplan nog zou boeken en die te voorzien waren. Dat is ook de schuld van de club zelf, want Vites­se legde in 2003 veel te positieve ra­mingen aan de inkomstenkant op tafel. Die zijn nooit gehaald. Ster­ker nog, Vitesse presteert commer­cieel belabberd en haalt minder geld binnen aan bijvoorbeeld spon­sorinkomsten dan vergelijkbare clubs als FC Groningen, NAC Bre­da en FC Twente.
Bovendien heeft het de afgelopen jaren meerdere huurverlagingen gehad. Die zijn groter dan de 650.000 euro die Vit­esse jaarlijks als aflossing aan de ge­meentelijke lening kwijt is.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 21-02-08 

Pandrecht heikel punt in discussie

Wethouder zegt dat gemeente terecht pandrecht claimt.

Wethouder Willem Hoeffnagel erkende gisteren dat Arnhem via haar pandrecht beslag heeft laten leggen op televisiegel­den van Vitesse. De club is daar woedend over en beticht de ge­meente het voortbestaan van de club in gevaar te brengen.
Een heikel punt in de discussie is het door de gemeente geclaimde pandrecht; de mogelijkheid beslag te leggen op tv- gelden, transferin­komsten en sponsorgeld wanneer de club niet aan haar plichten vol­doet. Volgens Vitesse is het pand­recht van de gemeente verlopen omdat het op toenmalige contrac­ten betrekking had. Zo lagen de tv-rechten destijds bij de NOS.

Hoeffnagel: ‚ÄěWij hebben nog steeds pandrecht, dat betekent dat je een aparte positie bekleedt, maar verder zeg ik daar niks over.‚ÄĚ
Vitesse vreest die aparte positie (se­paratist) omdat daardoor het sur­seance- traject kan mislukken of zo worden vertraagd dat de licentie in gevaar komt. De KNVB geeft geen licentie als de club in sursean­ce verkeert en zonder licentie ver­dwijnt profvoetbal uit Arnhem

Bron: De Gelderlander 21-02-08 

Arnhem: ‚Äė Vitesse is zelf schuld‚Äô

Het Arnhemse gemeen¬≠tebestuur voelt zich niet verant¬≠woordelijk voor de penibele finan¬≠ci√ęle situatie waarin Vitesse ver¬≠keert.
‚ÄěVitesse is een zelfstandig bedrijf en zelf verantwoordelijk. Als zij zeggen dat wij schuld hebben, ben ik het daar niet mee eens‚ÄĚ, reageer¬≠de de Arnhemse wethouder van fi¬≠nanci√ęn Willem Hoeffnagel gister¬≠morgen. Arnhem zei dinsdaga¬≠vond ‚Äėnee‚Äô tegen een voorstel van Vitesse om de schuld ( 6,5 miljoen euro) vrijwillig te saneren tegen een vergoeding van 1,1 miljoen eu¬≠ro. Vitesse heeft 60 van de 62 schuldeisers wel zo ver gekregen met een vrijwillige schuldsanering akkoord te gaan.
De gemeente wilde Vitesse wel te¬≠gemoetkomen (rente van 9,7 naar 4,5 procent en achtergestelde le¬≠ning), maar verder niet. Hoeffna¬≠gel: ‚ÄěWij proefden bij Vitesse niet de bereidheid eruit te komen.‚ÄĚ

Vitesse stapt naar de rechter om sa­nering af te dwingen. De club zet deze stap door omdat wordt ge­vreesd dat de miljoenenschuld (27 miljoen euro) op den duur tot een faillissement leidt.
De wethouder erkende dat er – an¬≠ders dan vaak gedacht – nooit een cent aan Vitesse is geschonken. ‚ÄěHet betreft leningen.‚ÄĚ Over de kwaliteit van het reddingsplan 2003, door Vitesse als een hoofd¬≠oorzaak voor de huidige situatie uitgelegd, wilde hij zich niet uitla¬≠ten. ‚ÄěDat was voor mijn tijd.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 21-02-08 

Gelredome kan buiten Vitesse

Huur van voetbalclub niet nodig voor exploitatie stadion.

Gelredome kan ook zon­der voetbalclub Vitesse bestaan. Dat zegt directeur Jasper van Am­stel van evenementenbedrijf Gel­redome, dat het Arnhemse sta­dion exploiteert.
Hij reageert daarmee op een uit¬≠spraak van Vitesse-voorzitter Kees Bakker, dat Gelredome ook failliet gaat als het doek voor Vitesse valt. ‚ÄěVooropgesteld zou het, voor Arn¬≠hem en de voetballiefhebbers, na¬≠tuurlijk spijtig en treurig zijn als Vitesse failliet gaat‚ÄĚ, vindt Van Amstel. ‚Äě Maar zakelijk gezien kun¬≠nen wij met een kleine koerswijzi¬≠ging gewoon vooruit. In de eerste jaren van Gelredome betaalde Vit¬≠esse veel meer huur en hadden we minder evenementen, waardoor meer dan de helft van onze inkom¬≠sten bij Vitesse vandaan kwamen. Nu maakt Vitesse nog maar 15 tot 20 procent van onze omzet uit.‚ÄĚ

Dat percentage kan Gelredome op­vullen door evenementen te hou­den op data die nu voor voetbal­wedstrijden stonden gereserveerd. Vanwege de dwingende voetbalka­lender zijn diverse evenementen in Gelredome niet doorgegaan.
Gelredome en Vitesse hebben gis­teren ook geen overeenstemming bereikt over een schuldsanering. Vitesse eist de veertien loges en zestien business- seats die bij het gemeentelijk reddingsplan in 2003 aan het evenementenbedrijf zijn toebedeeld. Vandaag praten de par­tijen verder.

Bron: De Gelderlander 21-02-08 
Commentaar

Vitesse

Crisis bij Vitesse. Ooit stond er een uitroepteken achter zo‚Äôn zin, maar er treedt onmiskenbaar gewenning op. Vitesse behoort nu eenmaal tot de clubs die doorlopend langs de rand van de afgrond balanceren. Telkens opnieuw moeten ze gered worden door (soms) rijke geldschieters en (meestal) lokale overheden. Natuurlijk is het onverteerbaar dat voetbalclubs hun veelal middelmatige spelers, snotneuzen vaak nog, vele tonnen aan salaris betalen en vervolgens bij de gemeente hun hand ophouden wanneer de begroting weer eens gapende gaten vertoont. ‚Äė Trek de stekker er nu maar een echt uit‚Äô is in Arnhem een veelgehoorde verzuchting. Logisch, want al tien jaar hangen Gelredome en Vitesse aan de diverse subsidiespenen.

Toch zal het de gemeente Arnhem niet makkelijk afgaan om voet bij stuk te houden en blijvend ‚Äėnee‚Äô te verkopen.
Twintigduizend voetbalfans vragen waarom er wel geld is voor de ‚Äė hogere‚Äô cultuur zoals Musis en Sonsbeek.

En belangrijker nog, ook de gemeente Arnhem weet dat een eredivisieclub uiterst belangrijk is als instrument in de city-marketing. Een stad zonder goede profclub of andere topsport mist iets essentieels. Leeuwarden is vele malen groter dan Heerenveen, maar het veredelde dorp genereert heel wat meer positieve publiciteit, louter door het voetbal en schaatsen. En wat is het imago van Amersfoort, Vlissingen, Heerlen of Zoetermeer? Allemaal steden zonder voetbalclub en uitstraling. Arnhem kan niet anders dan Vitesse overeind te houden, maar nu dan eindelijk eens onder keiharde voorwaarden, zoals controle op werkelijk iedere uitgave die de club wenst te doen.

Bron: De Gelderlander 21-02-08 

Afscheid Michael Jansen

Michael Jansen zal voor de wedstrijd Vitesse ‚Äď Sparta Rotterdam op zaterdag 5 april a.s. afscheid nemen van de Vitesse supporters. Na afloop van de wedstrijd zal Michael te gast zijn in supportershome Monnikenhuize.

Bron: SV Vitesse 20-02-2008

Paul van der Kraan vanavond op TV Gelderland

De gemeente Arnhem wil dat de voetbalclub Vitesse de volledige schuld van 7,8 miljoen euro terugbetaalt. De club zegt daardoor in grote problemen terecht te komen en vraagt nu surseance van betaling aan. Klinkt allemaal heel zielig, maar heeft de club het niet aan zichzelf te wijten dat het financieel zo’n zootje is? In de studio Vitesse-directeur Paul van der Kraan.

Woensdagavond rond 18.20 uur op TV Gelderland:
Alles uit de kast met algemeen directeur Paul van der Kraan
(het programma zal ieder uur worden herhaald, ook op internet)

Alles uit de Kast‚ÄĚ is een journalistiek programma met informatieve, leuke, zware en lichte reportages, plus prettige maar pittige studiogesprekken. Het programma wijkt af van alle reguliere actualiteitenprogramma ’s zoals we die kennen: meer dan ooit worden de randen van de journalistieke vormen opgezocht. Verslaggevers gaan zelf op zoek naar hun verhalen en komen terug naar de studio met hun bevindingen. De studiopresentatie is in handen van Sandrina Hadderingh en Petra Engelfriet.

Bron: Omroep Gelderland 20-02-2008

Arnhemmers steunen Vitesse niet

Meer dan de helft (57%) van de inwoners van Arnhem vindt dat de gemeente de schuld van Vitesse niet kwijt moet schelden. 35% vindt dat Arnhem dat wel moet doen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Omroep Gelderland.

Mensen die zich niet of slechts een klein beetje betrokken voelen bij de eredivisieclub, zijn over het algemeen tegenstander van kwijtschelding. De schuld van 7,8 miljoen euro moet Vitesse zien kwijt te raken, wil het een faillissement voorkomen .

Bron: Omroep Gelderland 20-02-2008

Positief gevoel Vrienden Vitesse

De Vrienden van Vitesse zijn positief over het hoger beroep dat zij woensdag voerden tegen de provincie.

De geldschieters, die in 2001 Vitesse van de ondergang redden, deden dat op grond van een toezegging van enkele gedeputeerden over de huurverlaging van Gelredome. Die kwam er nooit, waardoor de Vrienden van Vitesse hun ge√Įnvesteerde geld nooit terug kregen.

De rechter benadrukte tijdens het beroep dat de gedeputeerden deze toezegging niet hadden mogen doen, omdat de Provinciale Staten daarover beslissen. De Vrienden van Vitesse zijn hierdoor ten onrechte misleid.

Bron: Omroep Gelderland 20-02-2008

Gemeente wil nog steeds met Vitesse om tafel

De gemeente Arnhem wil nog steeds met Vitesse om tafel om te praten over vrijwillige schuldsanering, maar is niet bereid extra stappen in de richting van de club te doen. Dat zei wethouder Willem Hoeffnagel vanochtend op een persconferentie van de gemeente.

“Wij blijven bereid tot overleg”, zei hij een dag nadat de onderhandelingen met de club op niets waren uitgelopen. “Maar wij merkten bij Vitesse geen grote belangstelling meer om eruit te komen.” Dat Vitesse de schuld van een mogelijk faillisement nu bij de gemeente legt, vond Hoeffnagel ‘niet juist’.

“Blijkbaar mogen wij geen ‘nee’ zeggen tegen het voorstel van Vitesse. Ze komen als laatste uit bij ons en dan hebben wij het gedaan. Maar de club heeft een eigen verantwoordelijkheid.”

Ook Vitesse heeft aangegeven nog met de gemeente om tafel te willen.

Bron: De Gelderlander20-02-08

Arnhem wijst beschuldiging Vitesse af

De gemeente Arnhem wijst de beschuldiging van Vitesse van de hand dat zij het voortbestaan van de club in gevaar brengt. ,,Vitesse is een zelfstandig bedrijf met een eigen verantwoordelijkheid”, zei de Arnhemse wethouder Willem Hoeffnagel woensdag.

Vitesse kampt met een schuld van 27 miljoen euro. De gemeente Arnhem besloot dinsdag na intensief overleg niet mee te werken aan een saneringsoperatie bij de club uit de eredivisie. Vitesse wilde een gemeentelijke lening van 6,5 miljoen euro voor enkele tonnen afkopen. De gemeente weigert daar onder druk van de gemeenteraad aan mee te werken.

Bron: ANP 20-02-2008

Vitesse furieus over ‚Äėnee‚Äô

Voetbalclub gaat via rechter gemeente toch dwingen tot sanering.

Vitesse staat op voet van oorlog met de gemeente Arnhem, nu het stadsbestuur gisteravond heeft besloten niet mee te werken aan vrijwillige schuldsanering. De clubleiding is van mening dat het voortbestaan van Vitesse door de gemeente in gevaar wordt ge­bracht en sleept Arnhem voor de rechter. De gemeente, die 7,8 mil­joen euro van de club claimt, heeft op haar beurt beslag laten leggen op de televisiegelden van Vitesse.

Voorzitter Kees Bakker van de SBV Vitesse sprak gisteravond laat van een ‚Äėonverantwoordelijk be¬≠sluit‚Äô van de gemeente. ‚Äě De ge¬≠meente heeft zich niet gericht op de inhoud, maar heeft een politiek besluit genomen. Als de schuldsa¬≠nering niet doorgaat, is Vitesse bin¬≠nen een aantal maanden failliet‚ÄĚ, zegt Bakker. Hij dacht met de ge¬≠meente in gesprek te zijn, maar werd gisteravond overvallen door het plotse besluit.

Arnhem zegt bereid te zijn, Vites¬≠se tegemoet te komen, maar vindt Vitesse te veeleisend. Vitesse heeft 60 van de 62 schuldeisers bereid gevonden tot een vrijwillige sane¬≠ring van een totale schuld van 27 miljoen euro. Alleen de gemeente gaat niet akkoord met de door Vi¬≠tesse geboden 1,1 miljoen in plaats van 7,8 euro. Met evenementenbe¬≠drijf Gelredome wordt nog over¬≠legd. De club stapt naar de rechter om via een dwangsanering ook Arnhem op de knie√ęn te krijgen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 20-02-08 

‚Äė Gemeente wint, Vitesse failliet‚Äô

Gang naar de rechter kent slechts verliezers, vindt Vitesse-voorzitter.

Voorzitter Kees Bakker van Vitesse heeft geen enkel be¬≠grip voor het keiharde nee dat de gemeente Arnhem gisteren uit¬≠sprak. Volgens de clubleiding kan de ge¬≠meente Vitesse redden met een ‚Äėbudgettair neutrale‚Äô operatie waar¬≠bij 30 miljoen euro wordt gedekt. ‚Äě De gemeente heeft 16,5 miljoen euro gekregen voor het stadion en krijgt bij een vrijwillige sanering van ons 1,1 miljoen euro. Dan is er nog 12,4 miljoen euro nodig. Dat geld moet de grond rondom het stadion opleveren.‚ÄĚ

‚ÄěWij hebben door vastgoed-des¬≠kundigen laten berekenen dat op basis van het ontwikkelingsplan voor Centrum-Zuid de grond over een paar jaar 14 tot 17 miljoen euro waard is. Daarmee kun je de uitga¬≠ven makkelijk dekken, zelfs als er ontwikkelkosten zijn. Je moet er al¬≠leen even op wachten.‚ÄĚ Bakker: ‚ÄěHet hoeft de belastingbe¬≠taler niets te kosten. Als dat wel het geval was, had ik de gemeente Arnhem wat beter kunnen begrij¬≠pen.‚ÄĚ Bakker zei gisteravond wel enige vrees te hebben voor de gemeente die een in 2003 (reddingsplan) ver¬≠kregen pandrecht claimt. Op basis daarvan heeft de gemeente Arn¬≠hem beslag laten leggen op de tele¬≠visiegelden.

Volgens Vitesse ten onrechte. ‚Äě De televisierechten waren toen van de NOS, dat zijn ze niet meer, dus de gemeente heeft geen pandrecht‚ÄĚ, stelt Bakker. ‚Äě Zij claimen een mon¬≠delinge afspraak dat het ook over toekomstige contracten ging, wij bestrijden dat. Twee toenmalige be¬≠stuursleden (Cor Guijt, Jan Snel¬≠lenburg, EvdW) zullen onder ede verklaren dat er geen mondelinge toezegging is gedaan.‚ÄĚ

Dat Vitesse de zaak voor de rech¬≠ter gaat verliezen, is volgens Bak¬≠ker onwaarschijnlijk. ‚Äě Ons grote probleem is tijd. De gemeente kan procedures starten waardoor de surseance langer duurt. Maar de vraag is wat de gemeente daarmee wint. Als wij de zaak winnen, heeft het alleen een hoop geld ge¬≠kost. Als zij winnen, gaat Vitesse failliet, gaat Gelredome failliet en krijgt de gemeente een claim van Eurocommerce.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 20-02-08 

‚Äė Vitesse rupsje nooitgenoeg‚Äô

Politiek deed water bij de wijn, maar houdt nu vast aan afspraken.

De Arnhemse politiek was best bereid Vitesse tegemoet te komen in de schuldsanering van de gemeentelijke miljoenen, maar de voetbalclub eiste te veel. Dat is in grote lijnen de mening van de Arnhemse politiek. ‚ÄěVites¬≠se gedraagt zich als rupsje nooitge¬≠noeg‚ÄĚ, stelt VVD-leider Margreet van Gastel. ‚ÄěTegen mijn zin in heb ik ook ingestemd om Vitesse ope¬≠ningen te bieden. Maar nu houd ik vast aan mijn eerdere uitspraak: nooit, nooit, nooit meer een euro naar Vitesse.‚ÄĚ

Rudi Rikken, fractievoorzitter van de PvdA, zegt verbaasd te zijn dat met Vitesse niet tot overeenstem¬≠ming is gekomen. ‚ÄěIk ben er altijd in blijven geloven. Wij hebben ge¬≠noeg openingen geboden. Maar met het bod van Vitesse konden we niet meegaan. We praten hier wel over gemeenschapsgeld. We kunnen daar niet zo maar een streep door te zetten.‚ÄĚ
Rikken meent dat de Vrienden van Vitesse, die wel bereid zijn een groot deel van hun vordering op de club af te staan, nu hun club¬≠liefde moeten tonen. ‚Äě Als zij hun bod gestand doen, ook als wij niet meedoen, en Vitesse accepteert het bod dat wij als gemeente heb¬≠ben gedaan, staat de club er heel anders voor en kunnen we voorko¬≠men dat we naar de rechter moe¬≠ten.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 20-02-08 

Vitesse aan de afgrond

De gemeente Arnhem heeft dinsdagavond de voetbalclub Vitesse aan de rand van de afgrond gezet door als laatste grote partij niet in te stemmen met een vrijwillige schuldsanering.
De leiding van de eredivisieclub is daarom gedwongen op korte termijn surseance van betaling aan te vragen.

Vitesse kampt met een schuldenlast van 27 miljoen euro. Directeur Paul van der Kraan vond vorig jaar dat de club met de financi√ęle problemen uit het verleden niet langer verantwoord betaald voetbal kon bedrijven. Hij begon aan een campagne, die tot aardige resultaten leidde. Zijn realistische aanpak zorgde ervoor dat 60 bedrijven en schuldeisers akkoord gingen met een vrijwillige sanering. Alleen de gemeente Arnhem bleef aarzelen.
Gisteravond kwam het antwoord van de gemeente, dat de hele reddingsoperatie van de club in het Gelredome teniet heeft gedaan. Arnhem werkt niet mee en weigert de schuld van 7,8 miljoen euro uit de reddingsoperatie van 2003 kwijt te schelden.

Vitesse hield in de loop van dinsdag al voorzichtig rekening met een stugge houding van de stad Arnhem. De gemeenteraad schoof de beslissing telkens voor zich uit. ,,Dat voerde de druk verder op voor de organisatie, maar ook voor de crediteuren, de supporters en de sponsors, die willen weten waar ze aan toe zijn,’’ aldus Van der Kraan.

lees verder...

Bron: AD 20-02-08 

Beste Vitesse supporters

Nadat de gemeente Arnhem eerder vandaag had laten weten het besluit over de gezondmaking van Vitesse in beraad te houden, kwam vanavond het bericht dat het overleg eenzijdig en per direct wordt be√ęindigd: de gemeente werkt niet langer mee aan vrijwillige schuldsanering van onze club.

Het is de supportersvereniging volstrekt onduidelijk waarom heeft de gemeente de afgelopen dagen steeds de indruk heeft gegeven dat er beweging in de zaak zat, om vervolgens zonder overleg de stekker uit het stopcontact te trekken. De gemeente Arnhem lijkt hierbij de keuze te maken de politieke weg van de verantwoordelijkheid en confrontatie te ontlopen boven het corrigeren van een beleidsmatige blunder in de vorm van de ‘reddingsoperatie’ uit het verleden.

De gemeente gaat hierbij volledig voorbij aan de Arnhemse supporters en geven nauwelijks een inhoudelijke toelichting op het besluit. De afgelopen dagen hebben veel supporters aan Gemeenteraadsleden en Wethouders laten weten dat Vitesse een belangrijke plaats inneemt in de Arnhemse samenleving en in hun persoonlijke leven. Veel mensen hebben geleefd tussen hoop en vrees en hebben die gevoelens met de gemeente gedeeld. Veel mensen hebben gevraagd om een onderhoud met politici. Het enige antwoord van het College tot nu toe was het uit voorzorg opruimen van bouwmateriaal rond het stadhuis en het krampachtig via de media voorkomen van supportersacties rond de college- en raadsvergaderingen!

Hoe is het mogelijk dat de gemeente een reddingsplan dat niet tot een redding leidt blijft steunen? Het doel van de toenmalige Gemeenteraad was de redding van Vitesse en het terugbetalen van de lening. Nu wordt gekozen voor een oplossing waarbij beide doelen niet worden gehaald. Het ontbreekt de gemeente daarbij aan een heldere visie.

Een belangrijke beslissing over het gezond maken van Vitesse wordt daarbij niet neergelegd bij het hoogste democratische college van de gemeente: de Gemeenteraad. Het was deze raad die in een debat met open vizier besloot tot een redding van Vitesse. Toen waren de raadsleden zo flink om openlijk uit te spreken of ze voor of tegen een definitieve redding waren. Nu ontloopt men de verantwoordelijkheid en verschuilt men zich achter partijpolitiek. Waarom staat de beslissing maandag niet op de agenda van de Gemeenteraad? Is men bang voor slappe knie√ęn?

De afgelopen dagen heeft de supportersvereniging zich intensief met het gebeuren bemoeid. Naar nu blijkt zonder serieus te worden genomen. Dit vraagt uiteraard om een reactie!

De supportersvereniging steunt de beslissing van Vitesse om, nu politiek Arnhem haar verantwoordelijkheid ontloopt, tot surseance van betaling over te gaan om te komen tot schuldsanering via de rechterlijke weg en roept daarbij de supporters op om massaal hun steun te betuigen en in actie te komen. De komende dagen zullen wij dit via deze site verder concretiseren.

Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV Vitesse 19-02-08
Column Paul van der Kraan

Beste Vitesse-supporters,

“Helaas, het is zover. Vitesse is genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen. De gemeente Arnhem werkt niet mee aan een vrijwillig crediteurenakkoord, waardoor we niet anders kunnen dan de schuldensanering bij de rechter af te dwingen. Ongetwijfeld hebben jullie de nodige vragen over wat dit voor de club betekent. Onderstaand zal ik proberen te verduidelijken wat er op korte termijn staat te gebeuren.

De surseance van betaling is een uitstel van betaling dat is gebaseerd op een vonnis van de rechtbank. Een surseance moet voorkomen dat Vitesse failliet wordt verklaard. Surseance is namelijk bedoeld voor gevallen waarin nog een mogelijkheid bestaat om de BV te redden en een faillissement kan worden vermeden. Zolang de surseance duurt kunnen de schuldeisers geen betaling verlangen. Tijdens de surseance wordt onderzocht of de betalingsproblemen nog kunnen worden opgelost. De rechtbank benoemt bij verlening van surseance direct een bewindvoerder.

Hierdoor kan de dagelijkse bedrijfsvoering van Vitesse doorgaan. Echter, het sluiten van overeenkomsten met andere partijen, kan alleen geschieden met goedkeuring van de door de rechtbank aangestelde bewindvoerder. Dit betekent in principe dat alle lopende verplichtingen ten opzichte van leveranciers, personeel en de daarmee samenhangende betalingsverplichtingen aan derden, geen gevaar lopen. Maar wanneer Vitesse bijvoorbeeld wil investeren in een nieuwe speler dan zal de bewindvoerder daar toestemming voor moeten geven. Dat is lastig, maar niet onoverkomelijk wanneer deze situatie niet te lang duurt.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 19-02-08 

Vrienden Vitesse dagen provincie

De Vrienden van Vitesse dagen de provincie Gelderland woensdag opnieuw voor de rechter.

De geldschieters, die Vitesse in 2001 met een injectie van 21 miljoen gulden van een faillisement redden, gaan in hoger beroep tegen een uitspraak uit juni 2006. Zij staken het geld in de club vanwege een vermeende toezegging van de provincie over de huurverlaging voor Stadion Gelredome.

Die kwam er nooit, waardoor de Vrienden van Vitesse geen geld terug kregen. Het gaat om een bedrag van 5,7 miljoen euro. De Vrienden van Vitesse vertrouwen op succes bij dit beroep

Bron: Omroep Gelderland 19-02-08

Vitesse vraagt surseance aan

De Arnhemse voetbalclub Vitesse vraagt op korte termijn uitstel van betaling aan. Reden is volgens de club het feit dat de gemeente Arnhem niet wil meewerken aan een schuldsanering.

De gemeente is een van de 62 schuldeisers met wie de club een regeling wilde treffen om de schuld van 27 miljoen euro af te kopen. De schuld bedreigt volgens Vitesse het voortbestaan van de club

. Vitesse staat bij de gemeente voor 7,8 miljoen in het krijt. Surseance is onvermijdelijk nu Arnhem niet wil meewerken, aldus Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 19-02-2008

Gemeente zegt nee tegen Vitesse

De gemeente Arnhem weigert mee te werken aan de sanering van de miljoenenlening aan Vitesse. De noodlijdende voetbalclub heeft dinsdagavond te horen gekregen dat de gemeente haar 6,5 miljoen euro terug wil.

Voor Vitesse betekent dit een definitief einde aan de hoop op een vrijwillige sanering van de 27 miljoen euro schuld. Vermoedelijk vraagt de club binnenkort surseance van betaling aan en sleept ze de gemeente voor de rechter om medewerking af te dwingen. Ook evenementenbedrijf Gelredome, dat niet wil meewerken, zal voor de rechter worden gedaagd. Met de andere schuldeisers had Vitesse eerder wel een akkoord over het afkopen van hun lening bereikt.

Bron: De Gelderlander 19-02-2008

Beste Vitessenaar,

Dinsdagavond rond 19.00 uur heeft de gemeente Arnhem Vitesse laten weten niet mee te willen werken aan een vrijwillige schuldsanering. Het tijdstip van de bekendmaking kwam voor Vitesse als een verrassing, aangezien de gemeente eerder vandaag nog had laten weten het besluit aan te zullen houden. Vanwege het tijdstip van de bekendmaking doen wij u het persbericht toekomen dat zojuist naar de media en via de eigen mediakanalen is verspreid.

Op een later moment informeren wij u nader en op meer persoonlijke wijze over de actuele ontwikkelingen en de consequenties van de surseance van betaling.

Met vriendelijke groet,
Paul van der Kraan en Kees Bakker

Bron: Vitesse 19-02-08
Persbericht Vitesse

Gemeente Arnhem brengt voortbestaan Vitesse in gevaar;
club vraagt surseance aan

Vitesse vraagt op korte termijn surseance van betaling aan. De reden hiervan is dat de gemeente Arnhem, als één van de laatste twee van de in totaal 62 crediteuren van de club, niet wenst mee te werken aan een schuldensanering van de Arnhemse eredivisionist. In eerdere gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, leek er overeenstemming over een oplossingsrichting. Dinsdagmiddag gaf de gemeente Vitesse nog te kennen een besluit opnieuw aan te houden. Dinsdagavond echter kreeg de club te horen dat alsnog een beslissing tegen het vrijwillige akkoord is genomen.

Vitesse benadrukt dat het operationele bedrijfsresultaat de laatste seizoenen sterk is verbeterd en ook de begroting van het huidige seizoen wederom zal worden gehaald. Toch besloot Vitesse zich november vorig jaar te ori√ęnteren op de mogelijkheid tot een vrijwillig crediteurenakkoord te komen met haar schuldeisers. Dit werd ingegeven door het bovenmatige negatief eigen vermogen van ‚ā¨ 27 mio waar de Arnhemmers mee kampen. Dit negatief eigen vermogen bestaat voornamelijk uit langlopende leningen die voor verreweg het grootste gedeelte voortgekomen uit het verleden. Hoewel de schulden niet direct opeisbaar zijn drukken de lasten die voortkomen uit deze financiering, in verband met te betalen rente, zwaar op de exploitatie. Daarnaast blijkt het onmogelijk de hoofdsommen af te lossen.

De beleidsbepalers van Vitesse kwamen om die reden tot de conclusie dat de schuldenlast het Vitesse op termijn onmogelijk maakt haar concurrentiepositie ten opzichte van vergelijkbare clubs te behouden of te verbeteren. UNO Bedrijfsadviseurs, die de Arnhemse club begeleidt in het saneringsproces, kwam tot eenzelfde conclusie. Alle eventuele extra inkomsten uit transfers moet Vitesse immers gebruiken om de schuldpositie terug te dringen. Hierdoor is het niet te voorkomen dat de club in een negatieve spiraal terecht komt. Vitesse is daardoor altijd genoodzaakt de betere spelers te verkopen, waardoor een uitholling van het voetbal en de ambities van de club ontstaat. Dit zal onherroepelijk zijn weerslag hebben op bezoekersaantallen en sponsors.
Om de schade voor alle betrokkenen zo veel mogelijk te beperken, is getracht tot een vrijwillig crediteurenakkoord te komen, een inspanning die zijn vruchten leek af te werpen.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 19-02-08 

Arnhems college wijst voorstel Vitesse af

Geen ‚Äėvrijwillige‚Äô schuldsanering
Burgemeester en wethouders van Arnhem hebben dinsdag 19 februari besloten niet mee te werken aan een ‚Äėvrijwillige‚Äô sanering van de schulden van Vitesse. Tot op het laatste moment heeft het college van B&W gesprekken gevoerd met Vitesse en de club ruimte gelaten om nog tot een oplossing te komen. Helaas is Vitesse hier niet op ingegaan. De club had de gemeente verzocht de leningschuld van miljoenen euro‚Äôs kwijt te schelden. Als compensatie zou de gemeente een bedrag van enige tonnen ontvangen.
Burgemeester en wethouders hebben Vitesse op de hoogte gesteld van hun besluit.

Eind december van het vorig jaar heeft Vitesse aan alle schuldeisers voorgesteld om een regeling te treffen, waarbij de crediteuren de verschuldigde bedragen (meer dan twintig miljoen euro in totaal) kwijtschelden. De kleinere schuldeisers zouden hun geld helemaal of voor een belangrijk deel terugkrijgen, de grote schuldeisers naar verhouding het minst. De gemeente Arnhem is één van de grootste geldverstrekkers.

Overleg
B&W hebben in de afgelopen periode intensief overleg gevoerd met Vitesse om tot een oplossing te komen, die voor de gemeente en de club aanvaardbaar is. Dat is tot de dag van vandaag niet gelukt. Burgemeester en wethouders hebben nu bekend gemaakt niet mee te werken aan de ‚Äúvrijwillige‚ÄĚ schuldsanering, die Vitesse heeft voorgesteld. De fractievoorzitters in de gemeenteraad zijn door het college voortdurend ge√Įnformeerd over het verloop van de besprekingen.

Huur
Wethouder Willem Hoeffnagel (Financi√ęn): ‚ÄúBij de reddingsoperatie in 2003 heeft de gemeente het stadion Gelredome gekocht √©n de club en het stadion gered. De huur die Vitesse betaalde, is toen gehalveerd. Voorts heeft Vitesse de eerste twee jaar (2004/2005) uitstel van betaling op de lening gekregen. Daarna zijn niet alle aflossingen door Vitesse betaald. In het voorstel van Vitesse zouden wij nu het grootste deel van de lening moeten kwijtschelden. Het gaat om heel veel gemeenschapsgeld. ‚ÄĚ
Het college van B&W heeft vandaag een besluit genomen om niet mee te werken aan ‚Äėvrijwillige‚Äô sanering, maar is altijd bereid om opnieuw overleg te voeren.

Bron: Gemeente Arnhem 19-02-08

Geen Arnhemse steun voor Vitesse

De gemeente Arnhem doet niet mee aan een zogeheten vrijwilig crediteurenakkoord om voetbalclub Vitesse uit de schulden te helpen. Dat heeft de club dinsdagmiddag te horen gekregen.

Vitesse heeft 27 miljoen euro schuld, waarvan een groot deel bij de gemeente. De club onderhandelt met schuldeisers over het afkopen van de leningen.

Veel schuldeisers hebben al gezegd dat ze willen meewerken. Vitesse beraadt zich op de weigering van de gemeente en de nu ontstane situatie.

Bron: Omroep Gelderland 19-02-2008

College gemeente Arnhem stelt beslissing uit

Het College van Burgemeester & Wethouders heeft het besluit inzake het door Vitesse voorgelegde vrijwillig crediteurenakkoord tot nader order aangehouden.

Paul van der Kraan: “Wij hadden gehoopt en verwacht dat het College vandaag een besluit zou nemen. Inmiddels hebben wij begrepen dat dit niet is gebeurd. Op korte termijn zal wel duidelijkheid moeten komen, want Vitesse moet verder. Wij hebben nogmaals aangeboden een toelichting te geven om wellicht nog een en andere te verduidelijken wat de beslissing zou kunnen vergemakkelijken.

Het niet nemen van een beslissing door het College maakt het probleem niet kleiner. Sterker nog, het maakt de druk alleen maar groter. Voor de organisatie, maar bijvoorbeeld ook voor de crediteuren, de supporters en de sponsors die willen weten waar ze aan toe zijn. Overigens is 97% van de crediteuren inmiddels vrijwillig akkoord.‚ÄĚ

Vitesse heeft het College gevraagd uiterlijk voor het einde van de week een besluit te nemen.

Bron: Vitesse.nl 19-02-2008

Koortsachtig overleg Vitesse

Ultieme poging om gemeente op andere gedachten te brengen.

Vitesse krijgt vandaag bijna zeker te horen dat de ge­meente Arnhem niet meewerkt aan een vrijwillige sanering van de miljoenenschuld. De clubleiding heeft gisteravond tot het laatste moment echter koortsachtig over­leg gevoerd om de gemeente op an­dere gedachten te brengen. Directeur Paul van der Kraan, voorzitter Cees Bakker van de voet­balclub en vertegenwoordigers van adviesbureau Uno hebben nog een ultieme poging ondernomen. Alleen als gisteravond laat nog een Houdini-achtige ontsnapping is be­dacht, kan er vandaag positief nieuws voor Vitesse uit het ge­meentehuis komen. Waarschijnlijk lijkt dat niet. Vorige week donderdag peilde verant­woordelijk wethouder Willem Hoeffnagel bij de politiek nog de mening over het onderhandelings­­resultaat met Vitesse. De fractie­voorzitters van de politieke par­tijen lieten in meerderheid weten Vitesse geen geld te willen kwijt­schelden.

Vandaag vergadert het college van burgemeester en wethouders over de lening van Vitesse. En komt ver­volgens met de beslissing naar bui­ten, zo is de verwachting. Vitesse heeft bij de gemeente nog een schuld van 7,8 miljoen euro uit staan. Dat bedrag is afkomstig uit het gemeentelijk reddingsplan van 2003. Destijds leende de ge­meente Vitesse 10 miljoen euro bo­venop een eerder verstrekte lening van 1,3 miljoen. Onder druk van Europese regelge­ving werd destijds het bedrag ver­laagd naar 7,8 miljoen euro en de rente verhoogd naar bijna 10 pro­cent. Vitesse moet Arnhem jaar­lijks ruim 650.000 euro betalen. Dat bedrag zegt Vitesse niet te kun­nen ophoesten. De club heeft een schuld van 27 miljoen euro en wil daar vanaf. Met ruim de helft van de schuldeisers heeft Vitesse al overeenkomst bereikt over een af­koopregeling van de schuld.

Als de gemeente Arnhem weigert mee te werken, kan Vitesse nog proberen een akkoord af te dwin­gen via de rechter. De club moet dan eerst surseance van betaling aanvragen.

Vitesse heeft ook nog geen rege­ling met Gelredome. Vitesse wil het recht op de verhuur van twaalf extra loges. Gelredome weigert daaraan mee te werken. Ook met een derde schuldeiser is nog geen overeenstemming. Vandaag wordt duidelijk of de ge­meente wil meewerken aan een vrijwillige schuldsanering van Vi­tesse. Gisteren was er de hele dag nog koortsachtig overleg.

Bron: De Gelderlander 19-02-2008

Verhaegh voor één duel geschorst

Paul Verhaegh zal komend weekend in het duel met Roda JC niet in actie komen. De KNVB heeft de verdediger, vanwege zijn rode kaart in de slotfase van het duel met Feyenoord, een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden gedaan. Van de twee duels is er één voorwaardelijk. Vitesse en Verhaegh zijn akkoord gegaan met het voorstel, waardoor de rechtsback het duel van aanstaande zaterdag noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan.

Ook Remco van der Schaaf zal het duel met de Limburgers moeten missen. De aanvoerder kreeg zondag zijn vijfde gele kaart.

Bron: Vitesse.nl 18-02-2008

Ongelukkige nederlaag na vlak duel

Vitesse heeft bij Feyenoord een 1-0 nederlaag geleden. In een zonnige Kuip zorgde Jonathan De Guzman vlak voor de rust voor de enige treffer. Aan de kant van Vitesse speelde Juan Lorca in plaats van de zieke Mads Junker. Nieuweling Claudemir maakte vijf minuten voor tijd zijn debuut bij de Arnhemmers.

Het begin was voor Feyenoord. Na en kleine tien minuten spelen tikte Hofs een lage voorzet van rechts net langs het doel van Vitesse. Kort daarna was het oud Vitessenaar Makaay die een schot uit de draai te weinig kracht mee gaf, waardoor Velthuizen redding kon brengen. Na en kwartier begon ook Vitesse te komen met een vrije trap van Janssen (in de muur) en een kans voor Kolk. Kolk draaide knap weg van zijn directe tegenstander Greene, maar zijn inzet werd uiteindelijk geblokt. Vanwege het lage tempo van de thuisploeg kon Vitesse makkelijk druk zetten.

Naarmate de eerste helft voorderde kregen de Arnhemmers meer grip op de wedstrijd. Feyenoord had moeite de ruimtes naar voren te vinden. Vitesse kon echter steeds de laatste stap niet maken, waardoor de echte grote kansen uitbleven. Nog binnen het half uur probeerde Kolk het met een demarrage vanaf het middenveld. De aanvaller omspeelde drie man en legde de bal uiteindelijk verkeerd af, waardoor Feyenoord kon uitverdedigen.

Ook de thuisploeg kreeg, ondanks het matige spel, nog een aantal mogelijkheden. Hofs had vlak voor rust de openingstreffer op zijn schoen na een voorzet van De Cler. De bal belandde uiteindelijk in het zijnet. Kort daarna zorgde De Guzman met een afstandschot wél voor de 1-0.’ Na rust speelde Vitesse een aller aardigste wedstrijd en had het op basis daarvan minimaal een punt verdiend.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 18-02-08 

Vitesse laat kans liggen in De Kuip

Arnhemse ploeg laat onthutsend zwak Feyenoord ontsnappen.

Vitesse heeft gisteren een uitgelezen mogelijkheid laten liggen bonuspunten te scoren in de jacht op Europees voetbal. De Arnhemse ploeg dwong Feye¬≠noord in de eigen Kuip knap op de knie√ęn, maar liet na de trekker over te halen: 1-0.

Feyenoord klom een plekje naar de derde plaats, maar dat had de ploeg van Bert van Marwijk nau­welijks aan zichzelf te danken. In het mooiste stadion van Neder­land was Vitesse een uur lang de baas. Dat leverde de bezoekers ech­ter niets op, aangezien Feye­noord- doelman Henk Timmer in de slotfase briljant reageerde op een inzet van Santi Kolk. Voor­heen had Timmer al pegels van Anduele Pryor en Theo Janssen ge­pareerd.

Feyenoord had voldoende aan een mooie uithaal van Jonathan de Gu¬≠zman. Hij glipte op slag van rust binnendoor bij zijn cipier Gill Swerts en vanaf randje zestien vond hij de verre bovenhoek (1-0). Daarvoor hadden Luigi Bruins en Nicky Hofs in kansrijke positie naast het doel geschoten. En daarmee was de dadendrang van Feyenoord al gauw verteld. De Champions League- pretendent presteerde het na rust zelfs tien keer terug te spelen op doelman Timmer. In het hart van het veld moeten Denny Landzaat en Gio¬≠vanni van Bronckhorst voor de controle zorgen bij Feyenoord, maar beide internationals kwa¬≠men niet in het stuk voor. Zo liep de thuisploeg vaak achter de bal aan en werd Roy Makaay, de beste spits van de eredivisie, geen mo¬≠ment in stelling gebracht. ‚ÄěHet is duidelijk dat we niet onze beste en makkelijkste fase zitten‚ÄĚ, somberde Van Marwijk. Maar: ‚ÄěVo¬≠rige week wonnen we met 3- 1 bij De Graafschap, nu van Vitesse. Daardoor staan we weer op de der¬≠de plaats. Ik heb liever de punten dan helemaal niets.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 18-02-08 

Scheidsrechter durft niet in De Kuip

Zure middag voor back Paul Verhaegh met Vitesse in Rotterdam.

Paul Verhaegh ver­loor gistermiddag in De Kuip niet alleen met 1- 0 van Feyenoord, hij verspeelde daarnaast de volgende wedstrijd. In de extra tijd van het duel tackelde de verdediger van Vitesse de doorbrekende Andwele Slory en kreeg een gepaste straf: de rode kaart.

‚Äě Ik raakte hem, dan is de straf te¬≠recht‚ÄĚ, zei de ongelukkige verdedi¬≠ger van Vitesse. ‚Äě Maar dan had het in de eerste helft ook rood moeten zijn toen Greene de bal kwijtraak¬≠te en Harrie Gommans neerhaal¬≠de. Gommans was doorgebroken. Ja, het was een heel eind naar de goal, maar dat maakt niet uit.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 18-02-08 

Theo Janssen heeft bijna de 200 duels vol

Vitesse- speler Theo Janssen is dicht bij zijn 200ste ere­divisiewedstrijd in het shirt van Vitesse.

De 26- jarige spelverdeler speelde gisteren tegen Feyenoord (1-0) zijn 199ste competitieduel met de Arnhemse ploeg. Janssen maakte zijn debuut tijdens het sei­zoen 1998/1999. De Arnhemmer is bezig aan zijn tiende seizoen bij Vitesse en kwam tussendoor (2003/2004) een half jaar uit voor Racing Genk.

Bron: De Gelderlander 18-02-2008

Claudemir tweede Braziliaan bij Vitesse

Claudemir is de tweede Braziliaan die ooit in de hoofdmacht van Vitesse heeft ge­speeld. De nieuweling maakte gis­teren als invaller zijn debuut in de wedstrijd tegen Feyenoord.

De eer­ste Braziliaan in het eerste elftal van Vitesse was de veelbesproken Paulo Rink. De tot Duitser genatu­raliseerde aanvaller speelde in het seizoen 2003/ 2004 na de winter­stop bij Vitesse, dat zich pas hand­haafde via de nacompetitie.

Bron: De Gelderlander 18-02-2008

Pryor dient zich weer aan

Anduele Pryor was als invaller namens Vitesse dichtbij de gelijkmaker tegen Feyenoord.

“Ik werd onder druk gezet en had geen andere keuze dan schieten. De bal leek op weg naar de kruising, maar Timmer stond weer op de goede plek. Het zat ons niet mee vandaag.”

Pryor stond door blessures al vijf maanden niet meer in de basis, maar viel sterk in tegen Feyenoord. “Ik ben eindelijk fit. Ik wacht nu op speelminuten en dat duurde al even. Het ligt aan de trainer, ik kijk wel wat ik mee kan nemen. Ik kan niet anders dan afwachten.”

Bron: Omroep Gelderland 17-02-2008

Verhaegh boos op scheidsrechter

Paul Verhaegh was na de wedstrijd tegen Feyenoord de meest teleurgestelde speler bij Vitesse. Hij betreurde niet alleen de onnodige nederlaag, maar kreeg bovendien rood van scheidsrechter Wiedemeijer.

“De scheidsrechter is niet consequent. In de eerste helft is er een zelfde situatie met Gommans. Dan geeft hij geel en bij mij is het rood. Hij moet in de eerste helft de ballen hebben om dan ook rood te geven, maar dat durft hij niet in een volle kuip.”

“We hadden hier niet hoeven verliezen. We hebben genoeg kansen gehad en hebben goed druk gezet op Feyenoord.”

Bron: Omroep Gelderland 17-02-2008

Vitesse laat Feyenoord ontsnappen

Met te weinig geloof in een goed resultaat, heeft Vitesse zichzelf gistermiddag tekortgedaan tegen Feyenoord. Een onoplettendheid op slag van rust kostte de ploeg van trainer Aad de Mos de kop in de Kuip: 1-0.

In de slotfase van het duel, waarin arbiter Wiedemeijer liefst acht gele kaarten (vier aan beide teams) uitdeelde, werd Paul Verhaegh nog met een rode kaart van het veld gestuurd. Hij liep de doorbrekende Andwele Slory van de bal en de matige arbiter was onverbiddelijk.

Dit in tegenstelling tot de eerste helft toen Feyenoorder Serginho Green een vergelijkbaar lot leek te moeten ondergaan. De verdediger van de thuisploeg kwam goed weg toen hij Harrie Gommans vrij baan naar het doel belette en Wiedemeijer slechts geel trok.

Verhaegh wacht een schorsing, net als Remco van der Schaaf, die zijn vijfde gele kaart incasseerde en er komend weekeinde tegen Roda JC ook niet bij is.

Vitesse was over de gehele linie beter dan het onthutsend zwakke Feyenoord, maar durfde veel te laat te geloven in een kans in De Kuip. De grootste mogelijkheid om de Rotterdamse voorsprong weg te vegen kreeg Santi Kolk vlak voor tijd, maar doelmanHenk Timmer redde in een reflex.

Het matige duel verdiende geen winnaar. De oud-Vitessenaren Nicky Hofs en Roy Makaay zaten stevig in de tang.

Een uithaal van Jonathan de Guzman besliste de wedstrijd. Op slag van rust liet Vitesse zich knullig verrassen. Terwijl de stadionspeaker een minuut extra speeltijd doorgaf, mocht De Guzman in die extra tijd ongehinderd doorlopen. Hij gaf doelman Piet Velthuizen het nakijken: 1-0.

Pas halverwege de tweede helft wiepr Vitesse de schroom van zich af en opende jacht op de gelijkmaker. Het mocht niet meer baten.

Trainer Aad de Mos gunde de jonge Braziliaan Claudemir zijn debuut in het Nederlandse voetbal. De 19-jarige middenvelder verving Sébastien Sansoni in de 85e minuut.

Feyenoord – Vitesse 1-0 (1-0). 45. De Guzman 1-0.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni (85. Claudemir), Swerts; Takak (71. Kaya), Van der Schaaf, Kolk, Janssen; Lorca, Gommans (73. Pryor).

Rode kaart: Verhaegh (Vitesse) voor het neerhalen van een doorgebroken speler. . Gele kaarten: Fer, Greene, Slory, De Cler (Feyenoord). Takak, Janssen, Van der Schaaf, Sansoni (Vitesse).

Bron: De Gelderlander 17-02-2008

Feyenoord dankt De Guzman en Timmer tegen Vitesse

Feyenoord heeft geen fout gemaakt tegen Vitesse en staat weer zij aan zij met Ajax en NAC Breda op de tweede plaats van de Eredivisie. In een vlakke wedstrijd maakte Jonathan de Guzman het verschil: 1-0.

Op slag van rust mocht De Guzman naar binnen komen vanaf de rechterflank. Tegenstander Gill Swerts legde de Canadese Nederlander geen strobreed in de weg en de uithaal met links van De Guzman belandde fraai in de verre hoe achter doelman Piet Velthuizen.

Het was een van de spaarzame hoogtepunten in De Kuip. Feyenoord was nog furieus begonnen. De eerste tien minuten hanteerde de thuisclub een hoog tempo en miste Luigi Bruins een goede kans. Na het beginoffensief liet Feyenoord het afweten en was het wandelvoetbal.

Hoewel Vitesse in de eerste minuten werd overlopen, herstelde de ploeg van coach Aad de Mos zich goed. In de tweede helft kregen de Arnhemmers in de gaten dat er wellicht iets te halen viel. Anduele Pryor was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker met een knal van afstand die onschadelijk werd gemaakt door Henk Timmer.

De Feyenoord-doelman onderscheidde zich ook in de laatste minuut van de wedstrijd. Timmer had een katachtige redding in huis op een inzet van Santi Kolk van erg dichtbij. Het verzet van Vitesse werd in blessuretijd gebroken doordat Paul Verhaegh een rode kaart kreeg nadat hij de doorgebroken Andwélé Slory had neergelegd.

Bron: Voetbal International 17-02-2008

De Guzman helpt Feyenoord aan winst

Jonathan de Guzman heeft Feyenoord zondag aan een 1-0 overwinning op Vitesse geholpen. De middenvelder schoot op slag van rust de bal met fraaie boog achter doelman Piet Velthuizen. Het was een spaarzaam hoogtepunt in een saaie en rommelige wedstrijd. Vitesse kreeg daarin mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar verprutste die.

Zo wachtte Juan Lorca in de eerste helft op de rand van het strafschopgebied veel te lang op de bal, die hem door Santi Kolk op een presenteerblaadje werd aangereikt. Feyenoord cre√ęerde evenmin veel kansen. In de beginfase kwam de ploeg een paar keer goed door, maar daarna stokte de aanvoer naar spits Roy Makaay. De goal van De Guzman viel dan ook uit de lucht.

De Kuip hield daarna nog wel een paar keer de adem in. Eerst toen Anduele Pryor met een afstandschot bijna Henk Timmer verraste en daarna toen Kolk in de slotfase van dicht bij Timmer tot een prachtige redding dwong. De doelman hield echter voor het eerst na acht wedstrijden zijn doel schoon. Bij het scheiden van de markt moest Paul Verhawegh met rood van het veld. Hij had Andwélé Slory onderuit gehaald.

Bron: Sportweek.nl 17-02-2008

Vitesse nipt onderuit bij Feyenoord

Vitesse heeft zondagmiddag in Rotterdam verloren van Feyenoord. De slechte wedstrijd eindigde in 1-0.

De thuisploeg kreeg de eerste kans via Luigi Bruins, daarna had Vitesse de wedstrijd volledig onder controle. De Arnhemmers waren alleen wat slordig in balbezit. Vlak voor rust maakte De Guzman er onverdiend 1-0 van.

In de tweede helft was Lorca, dichtbij voor Vitesse/ Verder was de wedstrijd in de Kuip vooral een vervelend schouwspel. In de slotfase kregen Janssen, Pryor en Lorca nog levensgrote kansen op de gelijkmaker. Verhaegh kreeg nog de rode kaart.

Bron: Omroep Gelderland 17-02-2008

Spannende SV Pokeravond in supportershome Monnikenhuize

Op vrijdagavond heerste de small en big blinds in ons supportershome Monnikenhuize. Na de loting werd het opvallend stil aan de tien speeltafels.
Het tournooi werd door de deelnemers zeer serieus genomen en zo gingen de zestig spelers vol voor de prijzen.

Onder hen deze ladypokerplayer die haar outfit tot en met de pokeroorbellen voor elkaar had. Zij haalde dan ook de finaletafel.

Ook Vitesse speler Paul Verhaegh deed een gooi naar de titel. Hij moest het, in verband met de ziekte van Mads Junker en Robin Faber, alleen opnemen tegen de geel-zwarte fans. Helaas wist hij niet de finalegroep te bereiken waar het uiteindelijk om de ere plaatsen ging.

Tijdens de geslaagde SV avond werd Pascal Jordens (3de van links) toernooiwinnaar omdat hij bij de ultime all-in inzet de betere kaarten had.
Op de foto staat Mr VitessePoker voorjaar 2008 met zijn medefinalisten.

Bron: SV Vitesse 16-02-08 

Op jacht naar succes voor de familie

Vitesse’s nieuwe speler Claudemir (19) wil slagen in Europa.

De nieuwste aanwinst van Vitesse komt met een mooie missie naar Arn¬≠hem. Negentien jaar is hij pas, Claudemir, en ver weg van zijn fa¬≠milie in Brazili√ę begint zijn grote avontuur.
‚ÄěIk kom uit een arme familie‚ÄĚ, zegt Claudemir. ‚ÄěHet is mijn droom om met voetbal geld te ver¬≠dienen. Het is moeilijk om zo jong in mijn eentje naar Europa te gaan. Maar het is mijn doel mijn fa¬≠milie te helpen. Daarvoor moet ik moeite doen.‚ÄĚ

Claudemir is vier jaar oud, wan­neer hij met zijn ouders en twee zussen verhuist van Bahia naar Pa­rada de Taipas, een wijk van São Paulo. In de miljoenenstad vinden zijn ouders een baan. Vader in de productie van gips voor in de bouw, moeder als schoonmaak­ster.
Het voetbalvirus zit bij Claudemir in de genen. In zijn familie is ieder¬≠een supporter van Corinthians, een van de topclubs uit S√£o Paulo. Op straat, in de schoolteams en met de regio, altijd is Claudemir bezig met de bal. Dan waant hij zich Ronaldo, zijn grote idool. ‚Äě Op televisie zag ik dat hij altijd de spe¬≠ler was die scoorde‚ÄĚ, vertelt Clau¬≠demir met een flonkering in zijn ogen. ‚ÄěRonaldo speelde ook bij Real Madrid, dat vind ik de mooi¬≠ste club van de wereld.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-02-08 

De Mos ziet na Van der Schaaf ook Swerts gaan

Trainer wil routine terug bij vertrek Van der Schaaf.

Trainer Aad de Mos van Vitesse verwacht na dit seizoen ook Gill Swerts kwijt te raken. ‚ÄěHet zou een verrassing zijn als hij er nog is‚ÄĚ, zei de coach gistermid¬≠dag, twee dagen voor de confronta¬≠tie met Feyenoord (zondag 14.30 uur) in De Kuip.
Swerts (25) zou na Van der Schaaf de tweede ‚Äėgrote‚Äô speler zijn die de Arnhemse club verlaat. De Mos is al niet blij dat aanvoerder Remco van der Schaaf na dit seizoen ver¬≠trekt.
Speler en club kapten de con­tractbesprekingen af toen het ver­schil tussen vraag en aanbod te groot bleek.

De Mos wil geen mening geven over de breuk tussen Vitesse en zijn aanvoerder. ‚ÄěDaar bemoei ik mij niet mee, dat heb ik nooit ge¬≠daan als trainer. Ik geef mijn me¬≠ning over een speler door, het is aan de club en de speler om over een contract te onderhandelen. Hij is mijn aanvoerder, dat bete¬≠kent dat hij een belangrijke speler is. Maar ik weet ook wat de club geboden heeft en dat is het beste wat Vitesse te bieden heeft. Hier moet elke euro door midden, dat is bij Van der Schaaf niet gebeurd.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-02-08 

Claudemir kan spelen tegen Feyenoord

Vitesses jongste aan¬≠winst Claudemir (19) is door de KNVB vrijdag vrijgegeven. De Bra¬≠ziliaanse middenvelder is zondag inzetbaar tegen Feyenoord. Het is onwaarschijnlijk dat trainer Aad de Mos hem al laat debuteren. De Mos: ‚Äě Alleen als ik vanwege drei¬≠gende griepjes weinig spelers heb, moet ik hem misschien toch mee¬≠nemen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 16-02-08 

Vitesse aast op Nick van der Velden

Vitesse wil middenvelder Nick van der Velden vastleggen voor volgend seizoen.

De 23-jarige speler van FC Dordrecht staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de eredivisie, maar Vitesse lijkt het meest serieus. Van der Velden sprak al met de Arnhemse club en ambieert een transfer naar Vitesse.

Van der Velden speelde aanvankelijk voor RKC Waalwijk, dat hem eerst verhuurde en later verkocht aan Dordrecht. Hij kan uit de voeten als aanvallende middenvelder of rechts op het middenveld en scoort gemakkelijk

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-02-2008

Gommans tevreden over eigen schema

Vitesse-spits Harrie Gommans heeft er dit seizoen al zeven in liggen. Als dat schema zich voortzet, eindigt hij boven die tien doelpunten.

“Dat had ik vooraf voor getekend. Niet slecht, als je zo uit de Jupiler League komt. Sinds NAC-uit is het systeem omgegooid en loopt het beter, op twee wedstrijden na dan.”

Gommans voorziet een goed einde van dit seizoen. “We zijn wisselvallig, maar het kan toch een mooi seizoen worden, zeker als we dit door kunnen trekken. Tegen Feyenoord zit het er ook in. Zij hebben Makaay, maar wij hebben Sansoni en Sprockel achterin.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-02-2008

De Mos accepteert vertrek spelers

Vitesse-trainer Aad de Mos accepteert het vertrek van belangrijke spelers, zoals Remco van der Schaaf.

“Ik weet dat de club het maximale heeft gedaan om hem te houden. Maar iedere euro wordt hier momenteel nou eenmaal doorgebeten. Ik zou daarom ook verbaasd zijn als Gill Swerts hier blijft. Hij is jong, international en transfervrij. Hij wil best met Vitesse praten, maar houdt verder alles open.”

De Mos kent de positie van Vitesse. “Alles is gefocust op de uitslagen buiten het veld. Als we duidelijkheid hebben van de gemeente, kunnen we pas gaan praten over het spelersbudget.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-02-2008

De Kuip altijd lastige hindernis

Na de 2-1 thuisoverwinning op FC Groningen maakt Vitesse zich op voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers delen momenteel de tweede plaats met Heerenveen, Ajax en het verrassende NAC Breda. Ook Vitesse kan bij een goed resultaat prima zaken doen in de strijd om minimaal plaats negen.

Dat het behalen van een goed resultaat geen zekerheidje is, blijkt wel uit de statistieken. Feyenoord is in de eigen Kuip vaak sterk tegen de Arnhemmers en verloor slechts tweemaal in de laatste zeventien ontmoetingen (1994 en 2005). Verder eindigde het duel viermaal in 0-0 en eenmaal in 1-1. Feyenoord won negen van de laatste zeventien competitiewedstrijden.

Feyenoord kende halverwege de week een tweetal twijfelgevallen, maar zowel Denny Landzaat als Serginho Greene lijken het duel met Vitesse te halen. Bij Vitesse keert Civard Sprockel terug van een schorsing. Robin Faber is ziek en ook Mads Junker is geveld door het griepvirus en vooralsnog een twijfelgeval. “Ik zag nog een paar witte gezichten vandaag, dus ik ga zaterdag eerst maar eens de koppies tellen”, aldus De Mos.

De trainer vervolgt: “Feyenoord-uit, weer een grillige ploeg. Zoals bijna iedereen dit seizoen met uitzondering van PSV dat de laatste weken een ruime marge wist te pakken. Feyenoord herstelde zich vorige week tegen De Graafschap zonder goed voetbal (3-1 winst, red.). Ondanks de mindere resultaten is de speelwijze intact gebleven: de ploeg kruipt achter de bal en laat de tegenstander komen. Onze restverdediging wordt derhalve weer belangrijk en om kans te maken moeten we voor zien te komen. Dat lukte FC Twente en FC Groningen ook in Rotterdam, maar Feyenoord verloor niet omdat beide ploegen de geboden kansen na de voorsprong niet wisten te benutten. Dat is cruciaal tegen Feyenoord.”

Bron: Vitesse.nl 15-02-2008

Vitesse wellicht zonder Mads Junker

Vitesse mist zondag tegen Feyenoord mogelijk Mads Junker.

De Deense aanvaller is ziek. “Het is niet te hopen dat we een griepepidemie krijgen”, zegt trainer Aad de Mos. “Ook Theo Janssen had last. Zelfs onze godfather Binnie Klaver is geveld.”

De Mos wil nog niet zeggen wie de eventuele vervanger wordt van Junker. De Braziliaan Claudemir zit nog niet bij de selectie, maar is inmiddels wel speelgerechtigd. Ik dacht ook nog een nieuwe speler te begroeten vanochtend, maar het bleek Santi Kolk te zijn. Die lijkt met zijn nieuwe kapsel nu net op Tscheu La Ling.”

Bron: Omroep Gelderland 15-02-2008

‘Binnen week duidelijkheid Vitesse’

Binnen een week is er duidelijkheid over de gemeentelijke lening waar de Arnhemse voetbalclub Vitesse vanaf wil. Dat verwacht fractievoorzitter Rikken van de PvdA

. Donderdag was er weer een besloten overleg tussen de fractievoorzitters en de verantwoordelijk wethouder over de situatie.

Vitesse kampt met schulden en wil die deels afkopen. De gemeenteraad maakte eerder al duidelijk dat het bedrag van 7,8 miljoen moet worden terugbetaald.

Bron: Omroep Gelderland 15-02-2008
Column Gerard Borgman

Remco van der Schaaf

Sinds de terugkeer van Remco van der Schaaf in 1995 ver­gaarde Vitesse 102 punten in 68 competitiewedstrijden (inclusief play-offs). Dat is een gemiddelde van 1,5 punt per duel. Zonder de captain behaalde Vitesse 38 punten in 37 partijen, een moyenne van 1,03 punt per duel. Cijfers liegen niet. Met Van der Schaaf in de ploeg verovert Vitesse een half punt per wedstrijd meer. Duidelijker kan de invloed van de vertrekkende middenvelder niet worden weergegeven.

De prangende vraag is hoe ver een club moet gaan om een der¬≠gelijk belangrijke speler te behouden. Vitesse hanteert een sala¬≠risplafond en gezien de financi√ęle malaise is dat een verstandi¬≠ge houding. Maar het is ook een gegeven dat je extra kwaliteit extra moet betalen. Vitesse heeft wel ge√Įnvesteerd in buiten¬≠landse spelers die het elftal niet of nauwelijks hebben versterkt (Espinoza, Due, Lorca), maar laat een belangrijke clubjongen gaan. Dat is niet te verkopen aan de achterban, tenzij sprake is van bespottelijk hoge bedragen. Daarom adviseer ik Vitesse openbaar te maken tegen welke aanbieding Van der Schaaf nee heeft gezegd.

Vitesse heeft wel de fout ge¬≠maakt, te lang te wachten met de onderhandelingen. Er is geen glazen bol voor nodig om te voorspellen dat ook Gill Swerts in de zomer transfervrij ver¬≠trekt. Doordat Vitesse zich heeft verkeken op Megrelishvili wordt Swerts nu misbruikt als linksachter, terwijl hij als rechts¬≠half kan uitgroeien tot een speler met een miljoenenwaarde. Spelers met een meerwaarde moet je behouden, zwakke plek¬≠ken moet je vervangen. Zo gaat een elftal vooruit. Het vertrek van Van der Schaaf bewijst opnieuw dat de sportieve toe¬≠komst van Vitesse door de financi√ęn weinig hoopgevend is.

Bron: De Gelderlander 15-02-08 

Amusant gesteggel in rechtszaak over Oosttribune Gelredome

Gelredome BV en gemeente claimen recht op exploitatie.

Het was weer genieten gisteren bij de kantonrechter in Arnhem. Zoals vaker wanneer Gel­redome BV en de gemeente Arn­hem tegenover elkaar staan. Dit keer ging het erom wie geld mag verdienen met het bebouwen van de ruimte onder de Oosttribune van het stadion.

Zet een kantonrechter met een traag begrip en een gebrek aan his¬≠torische kennis, Gelredome BV √©n de gemeente Arnhem bij elkaar en je weet: dit wordt feest. De zaak over de ontwikkeling van de ruim¬≠te onder de Oosttribune is er een¬≠tje waarbij kennis van de situatie en historie handig zijn. Die ontbra¬≠ken bij rechter Wiegman. Hij was weleens langs het stadion gereden, maar heeft geen idee hoe de Oost¬≠tribune eruit ziet. En over het mul¬≠tifunctionele stadion sprak hij de woorden: ‚ÄėIs dat niet voor Vitesse gebouwd dan?‚Äô

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-02-08 

‘Binnen week duidelijkheid Vitesse’

Binnen een week is er duidelijkheid over de gemeentelijke lening waar de Arnhemse voetbalclub Vitesse vanaf wil. Dat verwacht fractievoorzitter Rikken van de PvdA.
Donderdag was er weer een besloten overleg tussen de fractievoorzitters en de verantwoordelijk wethouder over de situatie.
Vitesse kampt met schulden en wil die deels afkopen. De gemeenteraad maakte eerder al duidelijk dat het bedrag van 7,8 miljoen moet worden terugbetaald.

Bron: Omroep Gelderland TxT 14-02-08 

Bespreking Vitesse

De leiders van de Arn­hemse politiek praten vanavond opnieuw over voetbalclub Vitesse. De fractievoorzitters zijn in de WTC- toren door het college van B enW uitgenodigd.
Onderwerp van gesprek is de ge­meentelijke lening van 6,5 miljoen euro waar Vitesse vanaf wil. Eer­der gaven de fractievoorzitters het college te kennen vast te houden aan de vordering. Een voorstel van Vitesse, waarbij de gemeente onge­veer een miljoen euro terug zou krijgen, werd van tafel geveegd.
Vitesse is er nu in geslaagd een kleine opening te cre√ęren. Daar¬≠over wordt vanavond gepraat

Bron: De Gelderlander 14-02-08 

Remco van der Schaaf weg; nou en! of wat nu?

Remco van der Schaaf vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. Een simpel verschil tussen vraag- en aanbod? Een nieuwe koers? Van der Schaaf is aanvoerder, Vites­senaar in hart en nieren en on­misbare factor in het wankele elftal. En als FC Groningen had doorgezet, was Theo Janssen ook weggeweest. Reageren?
sport.arnhem@gelderlander.nl.
Maximaal 200 woorden svp.

Bron: De Gelderlander 14-02-08 

Kuiper,Buttner bij selectie Vitesse

Vitesse laat de talenten Nick Kuiper en Alexander Buttner dit seizoen meetrainen met de A-selectie.

De 19-jarige Buttner tekende deze week een contract voor 3¬Ĺ jaar bij de Arnhemse club. Kuiper is 18 jaar en is net als Buttner linksbenig. Beide spelers kunnen links op het middenveld uit de voeten en zijn aanvallend ingesteld.

“Het zijn talentvolle jongens die we graag zien meetrainen met de selectie”, legt technisch directeur Marc van Hintum uit. “Dat gebeurt voorlopig twee keer per week. Aad de Mos is er ook voorstander van om te zien hoe ze zich dan houden.”

Bron: Omroep Gelderland 13-02-2008

Gemeentelijk besluit over Vitesse

Een ambtenaar van de gemeente Arnhem heeft ons, namens B&W, verzocht de tekst van het artikel met betrekking tot de oproep aan onze supporters om tijdens de raadsvergadering van maandag 25 februari aanwezig te zijn en hun stem te laten horen, aan te passen.

Burgemeester en wethouders gaan een beslissing nemen over deelname aan het vrijwillig crediteurenakkoord van Vitesse. Derhalve zal m.b.t. dit onderwerp tijdens de raadsvergadering van maandagavond 25 februari geen besluit worden genomen.
De supportersvereniging Vitesse blijft de ontwikkelingen op de voet volgen. Meer informatie volgt via deze site.

Bron: SV Vitesse 13-02-08 

Gemeente blaast kort geding Gelredome af

De gemeente heeft voorlopig geen bestuurders in het stichtingsbestuur van evenementenbedrijf Gelredome. Arnhem wilde vandaag via een kort geding afdwingen dat twee bestuurders van Eurocommerce namens haar in het bestuur werden benoemd, maar blies de rechtszaak gisteren zelf af.

Arnhem heeft aangekondigd wel een bodemprocedure aan te spannen om haar gelijk te krijgen, maar een behandeling laat maanden op zich wachten. Tot die tijd heeft Arnhem wel twee zetels in het bestuur van evenementenbedrijf Gelredome, maar kan die niet vervullen.

Rob ten Hoedt en Henk Ramautar zaten in het bestuur, maar zijn vorig jaar door de gemeente ontslagen. Zij zouden worden vervangen door twee bestuurders van Eurocommerce. De projectontwikkelaar kocht Gelredome (het gebouw) vorig jaar van Arnhem en bedong dat ze de bestuurszetels in het evenementenbedrijf van de gemeente mocht overnemen.

De twee door de provincie Gelderland benoemde bestuurders in de Stichting Gelredome (Marius Prins en Paul van Sliedrecht) zien inmenging van Eurocommerce niet zitten. Ze besloten een statutenwijziging door te voeren, waardoor de gemeente geen nieuwe bestuurders kon benoemen. Volgens de gemeente is die statutenwijziging onrechtmatig. Ze eiste dat die werd teruggedraaid en de Eurocommerce-bestuurders werden benoemd. Het stichtingsbestuur vindt dat de Eurocommerce-bestuurders de belangen van de projectontwikkelaar dienen en die stroken niet met de doelstelling van de stichting. Ze vroeg in een tegeneis de rechter een uitspraak te doen over die benoeming. De gemeente erkent dat die tegeneis de reden is het kort geding in te trekken.

Prins: “Niet sterk van de gemeente. Blijkbaar durft ze een uitspraak van de rechter nu niet aan.”

Bron: De Gelderlander 13-02-2008

‚Äė Van der Schaaf kreeg maximaal bod‚Äô

Paul van der Kraan ontkent toezegging aan vertrekkende speler.

Vitesse heeft Remco van der Schaaf (28) een maximale aan­bieding gedaan, die hoger ligt dan het huidige en aflopende contract van de aanvoerder. Dat zegt tech­nisch directeur Marc van Hintum in een reactie op de nakende breuk tussen club en speler.

‚ÄěWe hebben voor Vitesse- begrip¬≠pen een uitstekende aanbieding ge¬≠daan‚ÄĚ, aldus Van Hintum. ‚ÄěVergele¬≠ken met zijn huidige contract is het een verbeterde aanbieding. Ver¬≠der kunnen wij als club niet gaan.‚ÄĚ Van Hintum is afgelopen maandag begonnen aan zijn nieuwe klus bij zijn oude club. Op zijn eerste werk¬≠dag diende zich meteen de breuk met de aanvoerder aan. Vitesse heeft de middenvelder die dag een tweede, identieke aanbieding ge¬≠daan. Voor Van der Schaaf was dit voorstel onacceptabel, waardoor beide partijen na dit seizoen uit el¬≠kaar gaan. ‚ÄěHet is Remco‚Äôs goed recht om niet akkoord te gaan‚ÄĚ, aldus Van Hintum. ‚ÄěMaar wij moeten ons houden aan ons beleid aangaande salarissen. Hij had voor drie seizoe¬≠nen kunnen tekenen, maar mis¬≠schien wilde hij zijn transfervrije status te gelde maken. Ook dat is zijn goed recht, maar wij kunnen daar niet in mee gaan.‚ÄĚ

Daarvan is volgens de speler ech¬≠ter geen sprake. Van der Schaaf: ‚ÄěDat staat er los van. Tijdens mijn eerste gesprek met de clubleiding, vorig jaar, zeiden Paul van der Kraan ( algemeen directeur, red.) en Jan Streuer ( destijds technisch manager, red.) dat ze me de belang¬≠rijkste speler vonden, zowel bin¬≠nen als buiten het veld. Het enige wat ik Vitesse kwalijk neem, is dat ze me nu hebben laten terugko¬≠men voor precies dezelfde aanbie¬≠ding. Terwijl ze toegezegd hadden met een nieuwe aanbieding te ko¬≠men. Ik zeg niet dat hun bod niet goed was, maar ik had verwacht dat ze meer voor me zouden doen.‚ÄĚ

Van der Kraan ontkent dat die toe¬≠zegging is gedaan. ‚ÄěIk kan me wel voorstellen dat hij op meer heeft gerekend, maar we hebben geen toezegging over een hogere aanbie¬≠ding gedaan. Wij vinden het jam¬≠mer dat Remco bij ons weggaat, maar wij willen niet verder sprin¬≠gen dan onze mogelijkheden rei¬≠ken. Het gesprek verliep maandaga¬≠vond ook best positief, zonder ver¬≠velende verwijten naar elkaar. Maar we kwamen er alleen niet uit. En dan houdt het op.‚ÄĚ Van der Schaaf: ‚ÄěHet is jammer, maar zo gaat het nou eenmaal soms in de voetballerij.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 13-02-2008

Gelredome ziet af van verbouwing en is daarmee uit beeld voor WK 2018

Investering van 50 miljoen is niet rendabel te maken.

De gemeente Arnhem en Exploitatiemaatschappij Gelre¬≠dome zien af van een uitbreiding van het Arnhemse stadion tot 40.000 zitplaatsen. Daarmee haakt Gelredome af als speellocatie voor het WK voetbal in 2018, waarvoor Nederland zich samen met Belgi√ę mogelijk kandidaat wil stellen.

Een vergroting van Gelredome zou een investering van 50 mil­joen euro vergen en de aantrekke­lijkheid van het stadion (akoes­tiek, sfeer en bereikbaarheid) sterk verminderen. Gelredome zou dan niet of nauwelijks meer geschikt zijn voor evenementen, waarvoor het nu een ideaal stadion is.
De 11.500 extra plaatsen zouden ge¬≠cre√ęerd moeten worden door de bouw van een tweede laag op de Noord-, Oost- en Zuid- tribune. Na het WK zou bij voetbalwedstrij¬≠den een groot aantal zitplaatsen onbezet blijven.

Arnhem en Gelredome hadden de KNVB eerder laten weten interes¬≠se te hebben voor besprekingen over een kandidatuur van Gelre¬≠dome als speelstadion, voor het ge¬≠val het WK 2018 aan Nederland en Belgi√ę wordt toegewezen. Bij het EK in 2000 en bij het EK on¬≠der 21 jaar, in 2007, bewees Arn¬≠hem een prima speelstad te zijn.

Gelredome- directeur Jasper van Amstel: ‚ÄěHet WK 2018 is een be¬≠langrijk evenement. Daarom heb¬≠ben wij meteen uitgebreid onder¬≠zoek laten doen naar de haalbaar¬≠heid. Het is jammer dat we deze kans voorbij moeten laten gaan. Maar niemand zit te wachten op het verspillen van veel geld en op het verlies van de vele mooie con¬≠certen die hier plaatsvinden.‚ÄĚ
Wethouder RitaWeeda: ‚ÄěIedereen zal begrijpen dat wij geen verliesge¬≠vende investering kunnen doen van 50 miljoen euro, waarbij we bovendien Gelredome als evene¬≠mentenlocatie zouden opofferen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 13-02-2008

Vertrek Van der Schaaf

Met ongeloof hebben veel Vitesse supporters gereageerd op het aangekondigde vertrek van onze aanvoerder Remco van der Schaaf. Een verschil tussen vraag en aanbod zou het breekpunt zijn geweest waarop beide partijen tot de onthutsende conclusie zijn gekomen.

Wij kennen Remco als een jongen met hart voor zijn club, die altijd klaar staat voor de supporters en voorop gaat in de strijd. Dat hij blijkbaar niet voor Vitesse behouden kan blijven is voor ons een hard gelag en voor Vitesse rampzalig. Als supportersvereniging van Vitesse betreuren wij dat er, net zoals bij de contractontbinding van Michael Jansen, geen openheid van zaken wordt gegeven. Dit werkt het onnodig speculeren in de hand en zo ontstaan er logischerwijs niet op feiten gebaseerde scenario’s.

De supporters van Vitesse hebben bij het vertrek van een speler van het kaliber van Remco recht op een eenduidige en liefst gemeenschappelijke verklaring!

Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV Vitesse 12-02-2008

Beslissing over Vitesse uitgesteld

De gemeente Arnhem heeft de beslissing over deelname aan het vrijwillig crediteurenakkoord van Vitesse tot nader order uitgesteld.

De Arnhemse voetbalclub probeert door het afkopen van de crediteuren af te komen van de schuldenlast van 27 miljoen euro. Algemeen directeur Paul van der Kraan moet nog met slechts drie crediteuren overeenstemming bereiken, waaronder de gemeente Arnhem en Stadion Gelredome.

Anders kan deelname aan het crediteurenakkoord worden afgedwongen via de rechter. In dat geval komt Vitesse tijdelijk onder curatele.

Bron: Omroep Gelderland 12-02-2008

Van Hintum: boek definitief dicht

Waar Remco van der Schaaf de deur naar Vitesse op een kier houdt als het gaat om een langer verblijf, gooit de club de zaak in het slot.

“Het boek Van der Schaaf is dicht wat Vitesse betreft”, zegt de nieuwe technisch directeur. Marc van Hintum vind dat hij het maximale gedaan heeft om zijn aanvoerder te behouden. “Onze aanbieding was voor Vitesse-begrippen uitstekend. Maar Remco wil zijn transfervrije status te gelde maken.”

Vitesse lijkt afscheid te willen nemen van gezichtsbepalende spelers. Van Hintum ontkent. “Wel heeft elke speler zijn prijs. Wordt die betaald,tsja

Bron: Omroep Gelderland 12-02-2008

Van der Schaaf had willen verlengen

Remco van der Schaaf had zijn contract bij Vitesse willen verlengen. “Het is toch mijn cluppie”, zegt de aanvoerder. “Maar Vitesse deed mij hetzelfde aanbod als een paar maanden geleden. Ze wisten dat ik daarmee niet akkoord zou gaan. Wat mij wel verbaast, is dat de club naar buiten heeft gebracht dat er een verschil is tussen vraag en aanbod. Er is namelijk alleen maar een aanbod geweest.”

De breuk lijkt definitief, maar Van der Schaaf houdt de deur nog op een kier. “Dit is de voetbalwereld. Als Vitesse toch nog terugkomt en ik heb nog geen club, weet je het nooit.”

Bron: Omroep Gelderland 12-02-2008

Remco van der Schaaf vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Vitesse

Remco van der Schaaf vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. De 28- jarige aanvoerder is aan zijn laatste contractjaar bezig bij de Arnhemse club. Beide partijen hebben gisteren besloten komen­de zomer uit elkaar te gaan.
De plotselinge breuk volgde na een onderhoud dat Van der Schaaf gisteren had met technisch direc¬≠teur Marc van Hintum en alge¬≠meen directeur Paul van der Kraan. Vorig jaar sprak de midden¬≠velder al voor de eerste keer met de clubleiding over het verlengen van zijn aflopende verbintenis. Vi¬≠tesse maakte gisteren op zijn web¬≠site op internet bekend dat er spra¬≠ke is van ‚Äėeen onoverkomelijk ver¬≠schil tussen vraag en aanbod‚Äô.

Met die lezing is Van der Schaaf het absoluut niet eens. ‚ÄěHet valt me tegen dat Vitesse dit meldt op de site, want er is absoluut geen sprake van vraag en aanbod‚ÄĚ, rea¬≠geerde hij gisteravond. ‚ÄěEr is al¬≠leen sprake van een aanbod. Ik heb niet eens een vraag gedaan.‚ÄĚ
Hoe de onderhandelingen precies zijn verlopen? Van der Schaaf: ‚ÄěVi¬≠tesse heeft me vorig jaar een aan¬≠bieding gedaan, waarop ik nee heb gezegd. Ik heb toen gevraagd of Vitesse bereid was met een nieuw voorstel te komen. Dat wilde men. Maar vandaag ( gisteren, red.) kwa¬≠men ze met precies hetzelfde voor¬≠stel als de vorige keer. Dan weten ze dat het ophoudt.‚ÄĚ

Club en speler concludeerden ver¬≠volgens dat ze in de komende zo¬≠mer uit elkaar zullen gaan. Tot gro¬≠te teleurstelling van Van der Schaaf. ‚ÄěIk heb altijd aangegeven, ook in het eerste gesprek, dat ik graag bij Vitesse wilde blijven. Ik wilde hier mijn carri√®re afsluiten en wilde zelfs voor vijf of zes jaar bijtekenen. Vitesse is toch mijn cluppie‚ÄĚ, aldus Van der Schaaf, die sinds 1997 bij Vitesse speelt en tus¬≠sendoor een half jaar bij Fortuna Sittard en drie seizoenen bij PSV voetbalde.
Van der Kraan en Van Hintum wa­ren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Gelderlander 12-02-08 

Van der Schaaf vertrekt aan het einde van het seizoen

Vitesse en Remco van der Schaaf zijn er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over contractverlenging voor de middenvelder.

Er was een onoverkomelijk verschil tussen vraag en aanbod, waarop maandag in goed overleg is besloten aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan.

Bron: Vitesse.nl 11-02-2008

Geen nieuw contract Van der Schaaf

Remco van der Schaaf verlaat na dit seizoen Vitesse. De aanvoerder krijgt geen nieuw contract bij de Arnhemse club. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. Beide partijen zijn al enkele maanden in gesprek over een nieuw contract, maar het verschil tussen vraag en aanbod bleek maandag uiteindelijk te hoog.

Van der Schaaf speelde al jaren voor Vitesse, toen hij in 2002 werd verkocht aan PSV. In 2005 keerde de middenvelder terug in Arnhem, waar hij wederom uitgroeide tot een steunpilaar. Hij gaat nu transfervrij weg.

Bron: Omroep Gelderland 11-02-2008

Jarige Buttner tekent voor 3,5 jaar bij Vitesse

Alexander Buttner (19) heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een 3,5 jarig contract. De aanvaller maakt hiermee de stap van Jong Vitesse naar het eerste elftal.

Buttner trainde al een aantal keer mee met de groep. ”Aad de Mos vertelde mij dat hij tevreden over mij was, en dat ik gewoon mijn best moest blijven doen.” De vandaag 19 jaar geworden Vitessenaar speelde voorheen vijf jaar in de jeugd van Ajax. In 2005 kwam hij van de Amsterdamse club over naar Arnhem waar hij debuteerde in Jong Vitesse.

”Ik ben heel blij met mijn eerste contract”, vertelt de jonge aanvaller. ”Ik kan mezelf het beste beschrijven als een fysieksterke, hardwerkende en technische speler.”

Bron: Vitesse.nl 11-02-08 

Dinsdagmiddagtraining vervalt

De geplande middagtraining van morgen komt te vervallen. Hierdoor traint de selectie alleen om 10.30 uur op Papendal.

Bron: Vitesse.nl 11-02-08 

Aad de Mos is goedgemutst

Vitesse spoelt kater weg; wisselvalligheid troef in Arnhem.

Met een winterse sup­portersmuts, gesierd door het kern­getal 026 van Arnhem, vierde trai­ner Aad de Mos zaterdagavond de kleine overwinning (2-1) op FC Groningen. Vitesse spoelde in het eigen Gelredome min of meer de kater weg van de 7-0 nederlaag bij Heerenveen.
Of daarmee het lek in Arnhem bo­ven is, valt te bezien. Het wisselval­lige gezelschap van De Mos is dit seizoen een meester in het pieken en dalen. Al was het vertoonde spel zaterdagavond eerder middel­maat, maar toch voldoende om de hoogvlieger uit Groningen te be­dwingen. Vitesse was over 90 mi­nuten een fractie beter en verdien­de de winst wel.

Opvallend was dat de thuisploeg twee treffers produceerde die een kopie leken van eerder dit jaar. Harrie Gommans kroop in de 34e minuut voor zijn man ( Gibril San­koh) en dreunde de bal op aange­ven van Mads Junker steenhard langs doelman Brian van Loo: 1-0. Thuis tegen Excelsior had de Lim­burger het ook al zo gedaan.
Datzelfde gold de winnende tref­fer van Remco van der Schaaf, een kwartier voor tijd. Uit een fijn aan­gesneden hoekschop van Theo Janssen kopte Vitesses aanvoerder de bal bij de eerste paal binnen: 2-1.

lees verder...

Bron: 

Vitesse heeft een collectief probleem na de rust

Opnieuw tegentreffer in begin van tweede helft voor Arnhemse ploeg.

Of het aan de thee ligt of de speeches van de trainer, Vit­esse heeft er een probleem bij. Niet de slotfase van de wedstrijd, maar de beginfase van de tweede helft is een onoverkomelijke perio­de voor de spelers van Vitesse.

Dat constateerde trainer Aad de Mos van Vitesse zaterdagavond na de 2-1 winst op FC Groningen. Op­nieuw liet Vitesse zich in een apa­thische periode na rust verrassen en incasseerde een treffer; de ge­lijkmaker van Martijn Meerdink.
De Mos: ‚Äě Zij scoren weer vlak na rust, Ajax deed dat zelfs twee keer, net als Heerenveen vorige week. Het begint echt een probleem te worden. Daar moet de komende tijd wat aan worden gedaan‚ÄĚ, vond De Mos, die wel de veer¬≠kracht van zijn ploeg loofde.

lees verder...

Bron: 

Van Diermen, groeibriljant van Vitesse

Spakenburger ( 18) maakt indruk in eerste duel als basisspeler.

Een nieuwe groeibril¬≠jant bij Vitesse heeft zich aange¬≠diend. Kevin van Diermen, 18 jaar en afkomstig uit Spakenburg. In het duel met FC Groningen (2-1) toonde hij zaterdag dat Vitesse weer een talent heeft voortge¬≠bracht met een prachtig perspec¬≠tief. Van Diermen stond voor de eerste keer in de basis van de Arnhemse hoofdmacht. De rechtsbenige cen¬≠trumverdediger leverde meteen een foutloze partij af. ‚ÄěHet belang¬≠rijkste is dat we hebben gewon¬≠nen‚ÄĚ, sprak Van Diermen na de zwaarbevochten zege in Gelred¬≠ome. ‚ÄěIk kan zelf ook tevreden zijn. Ik heb van de technische staf en de spelers het vertrouwen ge¬≠kregen. En hoop dat ik mijn steen¬≠tje heb bijgedragen aan de over¬≠winning.‚ÄĚ

De tiener debuteerde in april vorig jaar al, toen hij 21 minuten mocht invallen tijdens de uitwedstrijd te­gen AZ (1-0). Dit seizoen voegde hij daar drie invulbeurten aan toe, voordat hij tegen Groningen de ge­schorste Civard Sprockel mocht vervangen in de beginopstelling. Als achttienjarige debuteren in de basis, en dan ook nog eens in ei­gen huis.

lees verder...

Bron: 

Paul Verhaegh 100ste wedstrijd in eredivisie

Vitesse- speler Paul Ver­haegh speelde zaterdag tegen FC Groningen zijn honderdste wed­strijd in de eredivisie. De rechter­verdediger kwam namens FC Den Bosch 32 keer uit op het hoogste niveau en inmiddels heeft hij daar 68 duels met Vitesse aan toege­voegd. Verhaegh (24) kwam in ja­nuari 2006 naar de Arnhemse club, waar hij de opvolger was van de tussentijds vertrokken Stijn Vre­ven

Bron: De Gelderlander 11-02-08 

Aad de Mos lost weer belofte naar fans in

Na afloop van de gewon¬≠nen wedstrijd Vitesse-FC Gronin¬≠gen ( 2- 1) toog trainer Aad de Mos zaterdag pontificaal naar de zuidtri¬≠bune met een 026-ijsmuts. ‚ÄěDie kreeg ik na de gewonnen wed¬≠strijd tegen Heracles van een sup¬≠porter. Ik had beloofd de muts op te zetten bij de eerstvolgende thuiszege‚ÄĚ, grijnsde De Mos, die na de winst bij De Graafschap al een handvol muntjes naar de fans gooide om een belofte in te lossen.

Bron: De Gelderlander 11-02-08 

Ron Jans: ‚ÄėIk heb het gevoel dat er uit Theo Janssen meer te halen is‚Äô

FC Groningen-trainer Ron Jans wilde op basis van zater¬≠dagavond niet beweren dat zijn club meer moeite had moeten doen om Theo Janssen in de win¬≠terstop te halen. Ook al speelde de Arnhemmer een dominante rol in de wedstrijd: 2-1. ‚ÄěIk ben wel gecharmeerd van Theo Janssen, maar te veel men¬≠sen bij Groningen niet. Ik denk dat er nog wel meer uit Theo Jans¬≠sen te halen is, maar door al die ha¬≠ken en ogen zien te veel mensen het niet zitten‚ÄĚ, sprak Jans.

Janssen wilde na zijn sterke optre¬≠den niets weten van een revanche richting Groningen voor de publie¬≠ke flirt die tot niets heeft geleid. ‚Äě Deze overwinning is niet extra lekker vanwege Groningen‚ÄĚ, aldus Janssen. ‚ÄěHet is extra lekker omdat we vorige week met 7-0 hebben verloren in Heerenveen. Na zo‚Äôn nederlaag is het heel belangrijk dat we nu drie punten hebben gepakt. Op de ranglijst is alles nog steeds mogelijk.‚ÄĚ

‚ÄěIk ben blij met mijn spel van van¬≠daag, maar het is niet zo dat mijn linkerbeen een tijdje is ‚Äėwegge¬≠weest‚Äô. In Heerenveen zette ik ook een paar keer iemand vrij voor de goal. Maar die kansen werden niet benut en dan wordt het blijkbaar niet gezien.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 11-02-08 

Van der Schaaf matchwinner en Man of the Match

Voor de vierde keer was Remco van der Schaaf Man of the Match, dit seizoen. “Dat komt alleen door mijn goal, volgens mij”, zei hij eerlijk. “Er stonden er meer goed te spelen, vandaag”.
Wij hebben na Heerenveen niet lang over de wedstrijd gesproken. Dat was niet nodig. Iedereen wist wat er tegen Groningen moest gebeuren”.

Op de vraag wanneer Remco Van Hintum voor het laatst had gesproken antwoordde hij: “Als ik eerlijk ben, zo’n vijf jaar geleden. Ik verwacht echter binnenkort.” En met hem heel Arnhem e.o., want Van der Schaafs contract loopt dit seizoen af.

Anduele Pryor maakte weer een paar minuten in de hoofdmacht. “Ik had na de wedstrijd van vorige week op een basisplaats gehoopt, maar moet gewoon afwachten. Mijn tijd komt nog wel,” zei de jonge aanvaller die vorige week tegen Jong NEC de winnende goal vanaf elf meter koel binnenschoot.

Ook de door de Vitessefans luid toegezongen Yakubu, die inviel voor de geblesseerde Takak, aast op zijn kans. “Als die er komt, sta ik er gewoon.”

Op de foto de gelukkige winnaar van het thuisshirt met de drie handtekeningen van de spelers.

Bron: SV Vitesse 10-02-08 

Vitesse revancheert zich

Vitesse heeft zich zaterdagavond tegen FC Groningen hersteld van de 7-0 nederlaag een week eerder tegen Heerenveen. In stadion Gelredome werd FC Groningen met 2-1 verslagen.

Door de driepunter in Arnhem blijft Vitesse meespelen om de negende plek, aan het einde van de rit goed voor de play-offs om Europees voetbal. De winst van Vitesse kwam tot stand in een voorzichtige wedstrijd. Beide ploegen hadden lange tijd respect voor elkaar en ontliepen elkaar weinig. Toch kwam de winst bij de ploeg die er het meeste recht op had. Over 90 minuten was de thuisploeg net iets gretiger in de pogingen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Beste speler aan Arnhemse zijde was Theo Janssen, die in de winterse transferperiode nog naar FC Groningen leek te vertrekken. Met een geweldige hoekschop assisteerde hij Remco van der Schaaf bij de winnende treffer: 2-1. Met twee vrije trappen was hij al eerder dicht bij een treffer en zijn openingen waren weergaloos.

Vitesse kwam in de 34e minuut op voorsprong door een knappe treffer van Harrie Gommans. De spits rondde een voorzet van Mads Junker af: 1-0. In de 56e minuut liet Vitesse zich knullig verrassen door het ongevaarlijke ogende FC Groningen. Martijn Meerdink liep zo maar weg bij het centrale verdedigingsduo en kreeg de bal op maat van Marcus Berg: 1-1. Ook de vrijheid waarmee Berg de bal mocht aannemen gaf al te denken. In de Arnhemse ploeg was toen enige twijfel gekropen. Die viel pas weg na de fraaie 2-1 van aanvoerder Van der Schaaf, een kwartier voor tijd.

Een enorme botsing tussen Jasar Takak (Vitesse) en invaller Skhodran Metaj legde de wedstrijd vervolgens minuten lang stil. Beide spelers werden na de dreun van de twee hoofden gewisseld. In de slotfase werd er ook verhit gevochten, maar de kleine opstootjes liepen nooit echt uit de hand en de thuisploeg gaf niks meer weg. De voor het eerste als basisspeler gestarte Kevin van Diermen (18) speelde een uitstekende wedstrijd bij Vitesse.

Vitesse- FC Groningen 2-1 (1-0) 34. 1-0 Gommans; 56. Meerdink 1-1; 75. 2-1 Van der Schaaf.
Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van Diermen, Sansoni, Swerts; Takak (80. Yakubu), Van der Schaaf, Kolk (90. Pryor), Janssen; Junker, Gommans (64. Lorca).
Scheidsrechter: Pol van Boekel.
Gele kaarten: Van Diermen (Vitesse), Fledderus, Stenman (FC Groningen)

Bron: De Gelderlander 10-02-08 

Velthuizen: Heerenveen is uitgewist

Doelman Piet Velthuizen vindt dat Vitesse door de zege op Groningen de 7-0 zeperd bij Heerenveen vorige week heeft uitgewist.

“Na die slechte wedstrijd hebben we nu weer een goed gevoel. We pakken punten tegen een concurrent en zetten zo een goede stap in de richting van ons doel, de eerste negen.”

Velthuizen is tevreden bij Vitesse en verlengde daarom zijn contract. Nu hoopt hij ook op het aanblijven van keeperstrainer Lambert Jager. “Hij is een fantastische man. Qua voetbal en priv√© is hij er altijd voor mij. Als ik Vitesse was, zou ik hem houden.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 09-02-08 

Takak wacht nog steeds op Vitesse

Jasar Takak haalde het einde van de wedstrijd tegen Groningen niet.

De Vitesse-middenvelder viel uit met een bloedende hoofdwond na een botsing met Metaj. “Ik voelde gelijk dat het mis was. Het stak behoorlijk en de fysio vond dat ik niet door kon gaan, terwijl ik dat wel had gewild. Maar het belangrijkste is deze overwinning. We voelden ons sterk vandaag.”

Vitesse heeft de optie op Takak nog altijd niet gelicht. “Ik hou me daar ook niet mee bezig. De trainer is tevreden en wil met me verder. Ik voel me lekker hier en wil best blijven, maar het is aan de club.”

Bron: Omroep Gelderland 09-02-08 

Vitesse revancheert zich voor afstraffing

Vitesse heeft zich zaterdagavond gerevancheerd voor de afstraffing (7-0) in en tegen Heerenveen. De ploeg van trainer Aad de Mos won op eigen veld met 2-1 van FC Groningen. Voor de bezoekers betekende dit een dure nederlaag in de strijd om de vierde plaats.

Februari is voor Vitesse de maand van de waarheid, zo oreerde De Mos. De komende weken, met na het aanstaande bezoek aan Feyenoord nog twee thuiswedstrijden tegen Roda JC en VVV Venlo voor de boeg, wil hij de basis leggen voor eindelijk weer eens Europees voetbal in Gelredome. De zege op FC Groningen deed de Arnhemse ambities goed.

FC Groningen maakte in de eerste helft een slappe indruk. Het recente vertrek van ‘aanjagers’ als Bruno Silva, Rasmus Lindgren (beiden naar Ajax) en Erik Nevland (Fulham) deed zich gevoelen. De ploeg van trainer Ron Jans moest het stellen met twee armetierige pogingen van Marcus Berg, die beide door doelman Piet Velthuizen onschadelijk werden gemaakt.

De verdediging van de bezoekers liet zich tien minuten voor de rust te grazen nemen door Harrie Gommans. De Limburgse spits van Vitesse dook na goed doorgaan van Paul Verhaegh voor zijn directe tegenstander op en tikte de 1-0 achter Brian van Loo.

Vroeg in de tweede helft had FC Groningen baat bij de aanwezigheid van Martijn Meerdink. De rechtermiddenvelder kreeg vorige week tegen Roda JC de rode kaart, maar na het zien van televisiebeelden besloot de KNVB hem niet te schorsen. Hij zorgde in de 56e minuut voor de gelijkmaker na een goede dieptepass van Berg. De Zweed kreeg even later in de punt van de aanval gezelschap van Stef Nijland, die de zwakke Berry Powel kwam vervangen. Het maakte nauwelijks verschil, aanvallend bleef de ploeg zwak.

Vitesse kwam een kwartier voor tijd opnieuw aan de leiding. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf de thuisclub op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, die door de Groningse trainer Jans werd aangevochten. Het effectvolle schot van Theo Janssen werd door Van Loo over de lat getikt, uit de daaropvolgende hoekschop van Janssen kopte Remco van der Schaaf raak. Het was een identieke treffer als tegen Heracles toen hij vorige maand ook met succes bij de eerste paal opdook. De aanvoerder zette zijn ploeg daarmee op het goede spoor.

Bron: Telegraaf 09-02-08 

Matig spel, wel drie punten!

In een matig duel, die eigenlijk geen winnaar verdiende, mocht Vitesse zich het meest gelukkig noemen. Matchwinnaar werd in de 75e minuut aanvoerder Remco van der Schaaf die uit een hoekschop de 2-1 eindstand op het scorebord zette. Vitesse stijgt door de winst naar de negende plaats.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de gasten die veelvuldig balbezit hadden en ook weinig onder druk werden gezet door Vitesse. Met een diepe bal werd geprobeerd de spitsen Berg en Powel te bereiken. Gevaar leverde het niet op, de enige mogelijkheid die FC Groningen kreeg was een kopbal(letje) van topscorer Marcus Berg.

Na een minuut of twintig spelen kreeg Vitesse meer grip op de wedstrijd en het eerste gevaar was een schot van Harrie Gommans op de vuisten van Brian van Loo. Dezelfde Gommans zette de ploeg van Aad de Mos na 34 minuten uit het niets op een 1-0 voorsprong. Uit de strakke voorzet van Mads Junker ramde de spits de bal bij de eerste paal langs Van Loo. Theo Janssen onderscheidde zich voor rust verder nog met een knappe vrije trap, die rakelings de lat scheerde.

Na rust bleef het spelpeil zeer laag en mocht er gerust spreken van een bedenkelijk niveau van beide ploegen. Zeker van een veelvuldig scorend Groningen in uitwedstrijden hadden de geelzwarten meer tegenstand verwacht. Eenmaal waren de gasten in de tweede helft gevaarlijk, maar het was direct raak. Martijn Meerdink stond tien minuten na rust volledig vrij en ongedekt, liep op doelman Velthuizen af en scoorde hard en beheerst: 1-1.

De veelal op het middenveld afspelende wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, een stand waar beide teams weinig mee zouden opschieten, maar een winnaar verdiende de uiterst matige wedstrijd niet. Toch kwam er een winnaar zaterdagavond in Gelredome. In de 75e minuut werd een vrije trap van Theo Janssen tot corner verwerkt, maar uit de toegekende hoekschop kopte Remco van der Schaaf, net als in de thuiswedstrijd tegen Heracles, de bal bij de eerste paal binnen: 2-1.

In het laatste kwartier, plus de vier extra minuten, probeerde FC Groningen nog wel iets te forceren, maar een derde treffer voor Vitesse lag meer in de lijn der verwachting dan een tweede Groningse treffer. Zo behaalde Vitesse drie hele belangrijke punten in eigen huis en vertrok een teleurstellend Groningen met lege handen huiswaarts.

Bron: Vitesse.nl 09-02-08 

Groningen onderuit in Arnhem

Vitesse heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-1 gewonnen.

Februari is voor Vitesse de maand van de waarheid, zo oreerde De Mos. De komende weken, met na het aanstaande bezoek aan Feyenoord nog twee thuiswedstrijden tegen Roda JC en VVV Venlo voor de boeg, wil hij de basis leggen voor eindelijk weer eens Europees voetbal in Gelredome. De zege op FC Groningen deed de Arnhemse ambities goed.

FC Groningen maakte in de eerste helft een slappe indruk. Het recente vertrek van ‘aanjagers’ als Bruno Silva, Rasmus Lindgren (beiden naar Ajax) en Erik Nevland (Fulham) deed zich gevoelen. De ploeg van trainer Ron Jans moest het stellen met twee armetierige pogingen van Marcus Berg, die beide door doelman Piet Velthuizen onschadelijk werden gemaakt.

De verdediging van de bezoekers liet zich tien minuten voor de rust te grazen nemen door Harrie Gommans. De Limburgse spits van Vitesse dook na goed doorgaan van Paul Verhaegh voor zijn directe tegenstander op en tikte de 1-0 achter Brian van Loo.

Vroeg in de tweede helft had FC Groningen baat bij de aanwezigheid van Martijn Meerdink. De rechtermiddenvelder kreeg vorige week tegen Roda JC de rode kaart, maar na het zien van televisiebeelden besloot de KNVB hem niet te schorsen. Hij zorgde in de 56e minuut voor de gelijkmaker na een goede dieptepass van Berg. De Zweed kreeg even later in de punt van de aanval gezelschap van Stef Nijland, die de zwakke Berry Powel kwam vervangen. Het maakte nauwelijks verschil, aanvallend bleef de ploeg zwak.

Vitesse kwam een kwartier voor tijd opnieuw aan de leiding. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf de thuisclub op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, die door de Groningse trainer Jans werd aangevochten. Het effectvolle schot van Theo Janssen werd door Van Loo over de lat getikt, uit de daaropvolgende hoekschop van Janssen kopte Remco van der Schaaf raak. Het was een identieke treffer als tegen Heracles toen hij vorige maand ook met succes bij de eerste paal opdook. De aanvoerder zette zijn ploeg daarmee op het goede spoor.

Bron: RTL Sport 09-02-08 

Vitesse is iets minder slecht dan FC Groningen

Vitesse heeft FC Groningen verslagen (2-1) in een wedstrijd waarin beide ploegen meer fout dan goed deden. Twee uitzonderingen en een standaardsituatie waren de enige oplevingen.

De Arnhemmers kenden twee succesvolle momenten. Een mooie voorzet van Paul Verhaegh stelde Harrie Gommans in staat de score te openen voor Vitesse. Groningens enige gelukte aanval had Marcus Berg als lepe aangever en Martijn Meerdink als afronder met een mooie stiftbal.

Het winnende doelpunt viel een kwartier voor het einde. Theo Janssen nam een hoekschop en Remco van der Schaaf kopte Vitesse naar de overwinning. Groningen wist zich niet nogmaals langszij te knokken.

Door de overwinning kwam Vitesse op gelijke hoogte met FC Utrecht, dat verloor bij NAC Breda (1-0). Groningen staat zesde en doet nog uitstekend mee in de strijd om een plek bij de eerste vijf.

Bron: VI 09-02-08 

Winnend Vitesse haakt weer aan

Vitesse heeft in Gelredome met 2-1 gewonnen van FC Groningen.

Groningen was in het begin dreigender, maar Berg stuitte op Velthuizen. Na ruim een half uur scoorde Gommans na een prima voorzet van Junker. Verder was het van beide kanten vrij mat.

Na de rust maakte Meerdink gelijk na slecht verdedigen op de linkerflank. Daarna was het lange tijd vlees noch vis, totdat Remco van der Schaaf een corner van Theo Janssen binnen kopte. Kolk miste de kans op de definitieve beslissing. Door de overwinning haakt Vitesse weer aan in de strijd om Europees voetbal.

Bron: Omroep Gelderland 09-02-08 

Claudemir wacht nog op vergunning

Claudemir, de Braziliaan­se aanwinst van Vitesse, wacht nog op vrijgave van de KNVB. Zijn papieren waren gistermiddag niet in orde. De middenvelder van Sao Carlos arriveert vandaag in Ne­derland en traint eerst een week om te acclimatiseren. Zijn debuut staat gepland op 18 februari met Jong Vitesse uit bij FC Groningen

Bron: De Gelderlander 09-02-08 

De Mos geeft ‚Äė basis‚Äô Vitesse een herkansing

De basiself van Vitesse krijgt vanavond in de thuiswed­strijd tegen FC Groningen de kans te bewijzen dat de 7-0 nederlaag te­gen Heerenveen een vergissing is geweest. Vitesse is sinds de mon­sternederlaag in 1972 РAjax won met 12-1 Рniet op een dergelijke manier afgeserveerd.

Trainer Aad de Mos: ‚ÄěDe spelers zien wel in wat er fout is gegaan. Zij moeten nu maar laten zien of het een vergissing is geweest. Ik laat ze gewoon staan, maar de re¬≠serves staan klaar‚ÄĚ, aldus De Mos, die gisterochtend op het veld uit¬≠voerig zijn selectie toesprak. ‚ÄěWe naderen de slotfase van de compe¬≠titie. Voor deze ploeg is de negen¬≠de plek het hoogst haalbare. Als dat niet lukt, luidt de conclusie dat zij tekortkomen.‚ÄĚ
De Mos hoopt naast een revanche¬≠gedachte van het team ook op een individuele uitschieter van Theo Janssen; op de transfermarkt be¬≠geerd maar niet gekocht door FC Groningen. ‚ÄěIk hoop dat Gronin¬≠gen na de wedstrijd spijt heeft dat ze hem niet hebben gekocht‚ÄĚ, al¬≠dus De Mos, in het tweede duel van de cruciale maand februari, waarin voor Vitesse na FC Gronin¬≠gen ook Feyenoord (uit), Roda JC en VVV ( beide thuis) op de agen¬≠da staan. De Mos: ‚Äě Als je iets wilt, moet het in februari gebeuren, met drie thuiswedstrijden.

De Mos gunt de jonge verdediger Kevin van Diermen (18) zijn eer­ste basisplaats. Hij vervangt de ge­schorste Civard Sprockel in het hart van de verdediging. Sébastien Sansoni is voldoende hersteld van zijn spierblessure ( hamstring). Naast Sprockel is alleen Cees Kei­zer ( knie) niet inzetbaar. Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhae­gh, Van Diermen, Sansoni, Swerts; Takak, Van der Schaaf, Kolk, Janssen; Junker en Gommans

Bron: De Gelderlander 09-02-08

Politiek Arnhem praat over Vitesse

De fractievoorzitters van partijen in de Arnhemse gemeenteraad zijn vrijdagmiddag geinformeerd over de financi√ęle problemen van Vitesse. De club kampt met grote schulden en wil die afkopen. Vitesse staat ook bij de gemeente in het krijt, voor 7,8 miljoen. De raad moet nu beslissen of dat ook gaat gebeuren.

Fractievoorzitter Elfrink van de SP weigerde om bij het overleg te zijn. Zijn partij is tegen nieuwe steun. Volgens Elfrink dreigt het college te vallen, als dat toch gebeurt. Een besluit over de toekomst van Vitesse valt mogelijk dinsdag.

Bron: Omroep Gelderland TxT 08-02-08

Naschrift SV

Dinsdag avond betreft het een collegevergadering. Er vindt dus géén besluit plaats, maar er zal advies richting de gemeenteraad volgen. Een beslissing valt pas eind februari te verwachten. De SV zit bovenop de ontwikkelingen en informeert u tijdig via deze site over eventuele acties.

Bron: SV 08-02-2008

Vervanging

Scheidsrechter Vink is door de KNVB vervangen door Pol van Boekel, de verdere invulling van het arbitrale kwartet blijft wel gelijk.
De wedstrijd Vitesse – Groningen in het Arnhemse Gelredome begint zaterdag om 20:00 uur.

Bron: KNVB 08-02-2008

De Mos: ‘Maand van de waarheid’

Met drie thuiswedstrijden en een uitwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord is de maand februari een belangrijke voor Vitesse. Trainer Aad de Mos wil in de komende wedstrijden de aansluiting krijgen en minimaal behouden. “Het moment is aangebroken dat we moeten laten zien dat Vitesse er bij hoort.”

De eerste van drie thuiswedstrijden is zaterdagavond tegen FC Groningen. “Een wedstrijd die in het teken staat van de aansluiting bij de nummers 7,8 en 9. Maar ook de wedstrijd van de revanche””, aldus De Mos. “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, wordt vaak gezegd. Ajax-thuis was supergoed en Heerenveen-uit was superslecht. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.”

Reden voor de trainer om zijn elftal te wijzigen heeft hij niet. “Nee, iedereen is zich er van bewust dat de nederlaag van vorige week, tenminste de wijze waarop, niet kan. Dat willen ze tegen Groningen laten zien. Ik heb ze wel duidelijk gemaakt dat het moment om in te grijpen steeds dichterbij komt. Ze moeten het laten zien. De jongens die er nu naast staan, dienen zich zeer zeker aan”, doelend op spelers als Onur Kaya, Anduele Pryor en Haim Megrelishvili.

FC Groningen

Aad de Mos is van mening dat tegenstander FC Groningen niet verzwakt is door het vertrek van het drietal (basisspelers) Erik Nevland, Bruno Silva en Rasmus Lindgren. “Het geraamte blijft staan, alleen de poppetjes zijn gewijzigd. Misschien zijn het minder grote namen, maar ook zij willen zich laten zien. Groningen is sterk in de omschakeling, heeft een goede keeper en beschikt met Markus Berg over een lepe spits. Ingredienten genoeg voor een interessante wedstrijd zou ik zeggen.”

Vitesse start zaterdag zonder de geschorste Civard Sprockel. De verdediger zal waarschijnlijk vervangen worden door Kevin van Diermen. Sebastien Sansoni, eerder in de week nog geplaagd door een blessure, is gewoon inzetbaar.

Bron: Vitesse.nl 08-02-2008

Van Diermen voelt het vertrouwen

Kevin van Diermen loopt een dag voor ‘Groningen thuis’ lachend op Papendal. Hij gaat zijn debuut in de basis maken. “Ik heb een goed gevoel. Het is mooi om je debuut te maken in de basis”, zegt de verdediger. “Het is toch wat anders dan een paar keer invallen. Ik krijg het vertrouwen van de trainer en de groep. Ze praten veel met me.”

Van de tegenslag tegen Heerenveen heeft Van Diermen niets gemerkt. “Ik was er niet, zat bij de Oranje selectie. Er is over gepraat. Dit is een pijnlijk incident. We moeten verder en er staan tegen Groningen.”

Bron: Omroep Gelderland 08-02-2008

De Mos: onze play-offs al begonnen

Het grote aftellen in de competitie is begonnen, zegt Vitesse trainer Aad de Mos. “Hierna nog tien wedstrijden. De ranglijst is duidelijk nu. Als wij wat willen moet het nu gebeuren. We ziten in een groep van vijf teams voor drie plaatsen in de UEFA Cup play-offs. Nu zitten we er net niet bij. Ik heb op de training ook gezegd: onze play-offs zijn nu al begonnen.”

De Mos kiest bewust voor hetzelfde elftal tegen Groningen als in Heerenveen. “Ik heb de indruk dat ze weten wat er mis ging. Ik wil zien of ze dat thuis kunnen herstellen.”

Bron: Omroep Gelderland 08-02-2008

Groningen basisdebuut Van Diermen

Vitesse-trainer Aad de Mos wil zijn basiself zoveel mogelijk laten staan tegen FC Groningen. Civard Sprockel is geschorst. Op zijn plek maakt Kevin van Diermen zijn debuut in de basis. Over het meespelen van Sebastien Sansoni was nog enige twijfel. Hij heeft de laatste training goed doorstaan en start gewoon links centraal achterin. De Mos wil de serie thuiswedstrijden in februari aangrijpen om aan te sluiten bij de eerste negen clubs in de eredivisie.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van Diermen, Sansoni, Swerts; Takak, vd Schaaf, Kolk, Janssen;Junker, Gommans

Bron: Omroep Gelderland 08-02-2008

25 vragen aan Aad de Mos

Aad de Mos (60) is een kleurrijk figuur in het betaald voetbal. De geboren Hagenaar zwierf de hele wereld over als trainer en behaalde vele successen. Sinds anderhalf jaar is hij werkzaam bij Vitesse, waar hij als trainer terugkeerde op de Nederlandse velden. De Mos over mentaliteit, tactiek en zijn dromen.

Wat gaf anderhalf jaar geleden voor u de doorslag om bij Vitesse aan de slag te gaan?

‚ÄěIk was het buitenland een beetje zat. Ik ben veertien jaar weggeweest uit Nederland en had de behoefte om weer naar mijn eigen landje terug te keren. In het Midden-Oosten was ik zo langzaam de vier verschillende jaargetijden kwijtgeraakt. Ik was de draad met het leven in Nederland, met m’n gezin en met het topvoetbal een beetje kwijt.”

Hebben die buitenlandse jaren een grote impact op uw gezinsleven gehad?

‚ÄěDat viel wel mee. Mijn twee dochters waren al z√≥ zelfstandig, dat ze het makkelijk zonder mij konden. Het leuke van werken in het buitenland was, dat mijn meiden daardoor een heleboel van de wereld hebben gezien. Tokio, Saoedi-Arabi√ę, de Verenigde Arabische Emiraten, allemaal plekken waar ze normaal gesproken niet zouden zijn gekomen.”

lees verder...

Bron: Elf Voetbal magazine 07-02-2008

Braziliaan Claudemir niet tegen Groningen

Vitesse kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Gronin­gen zeer waarschijnlijk nog niet be­schikken over zijn jongste aan­winst Claudemir.

De 19-jarige Bra­ziliaan, die overkomt van Sao Car­los, komt niet vandaag maar pas morgen naar Nederland. Hij mist daardoor vandaag de laatste trai­ning van de Arnhemse ploeg rich­ting het duel met Groningen. Clau­demir is al wel speelgerechtigd.

Bron: De Gelderlander 07-02-2008

Vitesse heeft iets goed te maken tegen Groningen

Vitesse heeft wel iets goed te maken na de 7-0 nederlaag tegen sc Heerenveen. De Arnhemmers werden in die wedstrijd volledig overklast. FC Groningen speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Roda JC. De Noorderlingen staan op een keurige vijfde plaats en hopen zich opnieuw te kwalificeren voor Europees voetbal. De club verloor in de winterstop een drietal basisspelers. Erik Nevland vertrok naar het Engelse Fulham en Bruno Silva en Rasmus Lindgren dragen momenteel het shirt van Ajax.

Deze week kwam daar nog een aderlating bij. Arnold Kruiswijk gaat de club aan het eind van het seizoen verlaten. Het contract van de verdediger liep af. Toch had Groningen lange tijd de hoop dat Kruiswijk zou bijtekenen. Hij is immers een product van de eigen jeugdopleiding en speelt sinds 2002 in het eerste. Groningen heeft zijn opvolger overigens al in huis. De club versterkte zich onlangs met Argentijns jeugdinternational Matias Cahais. Voor Erik Nevland heeft Groningen ook al een opvolger aangetrokken. De Graafschap-spits Berry Powel vervangt de Noorse aanvaller. Tegen Roda JC speelden de mannen van Ron Jans lange tijd met tien man, omdat Martijn Meerdink met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De aanvaller wordt echter niet geschorst. De aanklager betaald voetbal heeft de zaak geseponeerd.

In zijn verklaring laat de aanklager weten dat hij op basis van het dossier en de beelden van de wedstrijd heeft geoordeeld dat de rode kaart onterecht is gegeven. Voor zover er al sprake was van een overtreding, was er geen sprake van ernstig gemeen spel. Meerdink kan komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Vitesse dus gewoon in actie komen.

Meerdink zelf toonde zich opgelucht: “Natuurlijk ben ik blij dat de rode kaart is geseponeerd. Verrast ben ik echter niet. Ik heb direct aangegeven dat ik in die situatie de bal speelde en niet een tackle op de man maakte. Jammer dat we hierdoor met tien man kwamen te spelen, maar ik ben blij dat er geen schorsing volgt.”

Tegenstander Vitesse staat op de tiende plaats. De ploeg van trainer Aad de Mos gaat steeds beter voetballen en maakt zo langzamerhand jacht op het linkerrijtje. De nieuwste aanwinst Claudemir meldt zich aanstaande vrijdag bij de groep. De jonge rechtsbenige middenvelder komt per direct over van Sao Carlos en kan zowel rechts als centraal op het middenveld uit de voeten. Vitesse verloor in de maand januari Giovanny Espinoza (Cruzeiro), Micheal Jansen (Feyenoord/De Graafschap) en Anders Due (Aalborg). Claudimir wordt in Arnhem gezien als een speler voor de toekomst. Hij heeft bij Vitesse zijn handtekening gezet onder een contract voor 4,5 jaar.

Vitesse-verdediger Civard Sprockel is tegen FC Groningen geschorst. Cees Keizer kamt nog steeds met een kruisbandblessures. Sébastien Sansoni is een twijfelgeval. Vitesse heeft de hamstringblessure van de Fransman nader onderzocht. Sansoni raakte afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heerenveen geblesseerd. Een eerste onderzoek bracht de ernst van de kwetsuur nog niet aan het licht. Een echo heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een spierscheuring. De verdediger werkt momenteel een speciaal programma af en hoopt op tijd fit te zijn.

Bron: Elf 07-02-2008

Vitesse houdt drie supportersacties

Vitesse is onlangs gestart met een drietal supportersacties. Alle drie de acties zijn er op gericht voetballiefhebbers uit de regio kennis te laten maken met Vitesse. Zo worden nieuwe inwoners die van buiten Gelderland naar Arnhem of een andere plaats binnen het verzorgingsgebied van Vitesse verhuizen, welkom geheten in Gelderland door hen een gratis kaartje voor een thuiswedstrijd van Vitesse in Gelredome aan te bieden. De nieuwe inwoners worden telefonisch door medewerkers van Vitesse benaderd en krijgen bij interesse een unieke activeringscode waarmee zij via Internet hun gratis kaart kunnen activeren. Ook wordt hen de mogelijkheid geboden kaarten bij te kopen.

De acties zijn niet alleen gericht op nieuwkomers in stad of omgeving. Ook voetballiefhebbers in dit gebied die nog geen relatie met Vitesse hebben worden benaderd om hun interesse in een gratis wedstrijdbezoek te peilen. Daarnaast levert een Vitesse-actie op Hyves, waarbij vier Vitesse-seizoenkaarten te winnen waren, 500 extra bezoekers op bij de wedstrijd Vitesse v FC Groningen op zaterdag 9 februari in Gelredome. Vitesse onbekende deelnemers aan de actie die geen seizoenkaart wonnen kregen namelijk toch een prijs: een gratis kaartjes voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

De drie acties zijn een succes! Vitesse houdt sinds Vitesse v FC Utrecht, die op 30 december vorig jaar werd gespeeld, circa 1.500 plaatsen vrij voor acties.

Bij Vitesse v FC Utrecht werden 900 voetballiefhebbers verwelkomd, bij Vitesse v Heracles Almelo 1.800 en bij Vitesse v FC Groningen worden in totaal 2.000 potenti√ęle Vitesse-supporters verwacht. Voor de wedstrijd tegen Ajax op 27 januari, traditioneel goed bezocht en vanwege kaartverkooprestricties minder geschikt voor bovengenoemde acties, werden geen supportersacties gedaan.

Bron: Vitesse.nl 06-02-2008

Blessure van Sansoni lijkt mee te vallen

De blessure van Vites­se- speler Sébastien Sansoni lijkt mee te vallen. De Fransman heeft gisteren een echo laten maken van zijn onwillige hamstring en daar­uit kwam naar voren dat er geen sprake is van een spierscheuring.
De medische staf van Vitesse pro­beert Sansoni met een speciaal pro­gramma klaar te stomen voor de wedstrijd tegen FC Groningen, za­terdag in Gelredome. Of dat haal­baar is, is nog niet duidelijk.

Bron: De Gelderlander 06-02-2008 

Vink fluit Vitesse – Groningen

De KNVB heeft scheidsrechter Pieter Vink aangesteld als scheidsrechter bij het duel Vitesse-Groningen van aanstaande zaterdag in het Gelredome.

Assistenten Inia en Gerritsen hanteren tijdens dat duel beiden een vlag. Voor Van Meenen is de funtie als vierde official weggelegd.

Bron: KNVB 05-02-2008 

Stormachtige ontwikkeling

Piet Velthuizen: Ik heb net mijn contract verlengd tot 2011. Waarom zou ik weggaan?’

Piet Velthuizen is hot. De naam van de 21-jarige doelman van Vitesse wordt continu in verband gebracht met binnen- en buitenlandse topclubs. De keeper wil zich alleen op Vitesse richten en weigert zich met randzaken bezig te houden. “Ik weet niets van al die geruchten.”

De snel rijzende ster van Piet Velthuizen maakt de Vitesse-doelman niet plotseling een ander mens. Een jaar geleden passeerde trainer Aad de Mos de in Nijmegen geboren keeper voor huurling Vladimir Stojkovic. Woedend was hij erover, maar Stojkovic vertrok en sinds de seizoensstart verdedigt Velthuizen het geel-zwarte territorium weer alsof hij nooit anders heeft gedaan.

lees verder...

Bron: Metro 05-02-2008 
Analyse door Egbert van der Weerd

Vitesse hangt te lang aan elastiek

De kansen op play-offs slin­ken met de week. Vitesse hang te lang aan het elastiek en vertoont tekenen van breekbaarheid.
Op tweederde van de com­petitie hangt Vitesse nog steeds aan het elastiek.
Dat is een slecht teken. In de wie­lersport is het een zekerheidje: wie te lang aan het elastiek hangt, breekt, vroeger of later.

Hero√Įsche wederopstandingen zijn uitzonderingen. Zo‚Äôn uitzondering lijkt Vitesse nodig te hebben voor de play- offs om UEFA Cupvoetbal. De hervormde ploeg van trainer Aad de Mos begon 2008 met twee klinkende overwinningen op De Graafschap en Heracles zonder een enkele tegentreffer. Daarna volgde een afknapper, 4-0 onder¬≠uit bijWillem II. Volgens De Mos een incident. Tegen Ajax richtte Vitesse zich op ( 2- 2), om een week later blamerend met de billen bloot te gaan bij Heerenveen: 7-0. ‚ÄėDeze wedstrijd moet doping zijn‚Äô, verklaarde De Mos zaterdagavond in Heerenveen snel en met het oog op de volgende wedstrijd te¬≠gen FC Groningen, zaterdag in Gel¬≠redome. In de wielersport kan zo‚Äôn opmerking al jaren niet meer, maar Vitesse kan een ‚Äėshotje‚Äô on¬≠dertussen goed gebruiken.

Middenvelder Theo Janssen waar­schuwde zaterdag voor de gevol­gen van een 7-0 nederlaag op het vertrouwen, de mentale weerbaar­heid van de spelers. Niet zo vreemd; het hoofd zonk de spelers voor de tweede keer in twee we­ken tijd in de schoenen. Dat ge­tuigt al van weinig vertrouwen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 05-02-2008 

Nader onderzoek naar blessure van Sansoni

Vitesse- speler S√©bastien Sansoni laat nader onderzoek ver¬≠richten naar zijn hamstringblessu¬≠re. De Fransman raakte zaterdag geblesseerd in de wedstrijd tegen Heerenveen. De Arnhemse club liet gisteren weten dat bij een eer¬≠ste onderzoek ‚Äėgeen afwijkingen zijn gevonden‚Äô en dat een echo duidelijkheid moet verschaffen. Het is onzeker of Sansoni zaterdag kan spelen tegen FC Groningen.

Bron: De Gelderlander 05-02-2008 

Dinsdag extra training eerste elftal

Het eerste van Vitesse traint morgen twee keer in plaats van één keer. De tweede training staat gepland voor 14.30 uur op Papendal. De eerste training blijft gewoon staan op 10.30 uur.

Bron: Vitesse.nl 04-02-2008

Nieuwe aanwinst Claudemir vrijdag bij de groep

Vitesse’s nieuwste aanwinst Claudemir, meldt zich aanstaande vrijdag bij de groep. De jonge rechtsbenige middenvelder komt per direct over van Sao Carlos en kan zowel rechts als centraal op het middenveld uit de voeten. Vitesse verloor in de maand januari Giovanny Espinoza (Cruzeiro), Micheal Jansen (Feyenoord/De Graafschap) en Anders Due (Aalborg aB).

Claudimir wordt in Arnhem gezien als een speler voor de toekomst. Vitesse had de Braziliaan al langer op het oog. Vorig jaar was hij al eens op proef in Arnhem. Hij liet toen een uitstekende indruk achter. Claudemir heeft bij Vitesse zijn handtekening gezet onder een viereneenhalf jarig contract.

Bron: Vitesse.nl 04-02-2008

Vitesse krijgt een historisch pak slaag

Arnhemse ploeg lijdt bij Heerenveen zijn een na hoogste nederlaag: 7-0.

Vitesse heeft zater­dagavond een even ontluisterende als historische nederlaag geleden in Heerenveen. De ploeg van trai­ner Aad de Mos incasseerde een pijnlijke zevenklapper, die niet eens geflatteerd was (7-0). Slechts een keer in de historie verloor Vit­esse met nog grotere cijfers: 12-1 bij Ajax op 19 mei 1972.

Hoewel Heerenveen patent heeft op monsterscores in eigen huis, was het schrijnend hoe Vitesse na de rust (2-0) werd weggespeeld. De totale ineenstorting leidde tot een schandalige wanprestatie, die niet eens het predikaat incident verdiende. Twee weken geleden ging Vitesse ook al met de billen bloot bij Willem II ( 4- 0). Dergelij­ke monsterscores duiden op een gebrek aan mentale weerbaarheid. Daardoor is Vitesse momenteel niet meer dan een outsider in de strijd om de play-offs om Euro­pees voetbal.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-02-2008 

Theo Janssen: ‚Äė Je laat rest verzuipen‚Äô

Ingreep trainer leidt voor Janssen grootste nederlaag 10 jaar in.

Theo Janssen is be¬≠zig aan zijn tiende seizoen als se¬≠lectiespeler van Vitesse. Nooit eer¬≠der verloor de 26-jarige Arnhem¬≠mer met 7-0. ‚ÄěBelachelijk‚ÄĚ, vond de linker mid¬≠denvelder zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion. ‚Äě7-0 slaat ner¬≠gens op. Ons spel was in de twee¬≠de helft een vijfdeklasser onwaar¬≠dig. Hoe dit kan? Vraag de trainer maar. Hij haalt Van der Schaaf, Verhaegh en Takak er ineens af, dan vraag je erom. Je laat de rest verzuipen‚ÄĚ, vond Janssen.

‚Äě Die spelers heb je juist dan hard nodig. Ik snap de trainer wel. Hij wil schorsingen voorkomen, maar je geeft ook een signaal naar die andere acht. En Sansoni liep al ge¬≠blesseerd in het veld. Die kun je niet meer wisselen.‚ÄĚ Linker middenvelder Janssen wis¬≠selde om die reden nog van posi¬≠tie met centrale verdediger Sanso¬≠ni. ‚Äě En later speelt Harrie Gom¬≠mans linker middenvelder omdat Sansoni niet meer kan.‚ÄĚ Sansoni was een van de weinige Vitesse- spelers die voetballend op het niveau van Heerenveen mee¬≠kon. Hij kreeg al snel last van een spierblessure ( hamstring), maakte de 90 minuten vol, maar kon geen tegengas bieden.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-02-2008 

De Mos heeft geen spijt van wissels

Trainer van Vitesse lijdt in Heerenveen grootste nederlaag ooit (7-0).

Vitesse-trainer Aad de Mos had na de blamerende 7-­0 nederlaag geen spijt van zijn drie­dubbele wissel. Bij de stand 4­0 haalde hij Remco van der Schaaf, Jasar Takak en Paul Verhaegh naar de kant, omdat hij Onur Kaya wil­de brengen en omdat een gele kaart voor Van der Schaaf en Ver­haegh een schorsing zou beteke­nen.

‚Äě Op dat moment was de strijd al gestreden‚ÄĚ, sprak De Mos. ‚Äě Ik wil¬≠de voorkomen dat we een dubbele nederlaag zouden lijden, door schorsingen op te lopen voor de komende wedstrijd tegen Gronin¬≠gen. Ik heb alleen spijt dat ik Ci¬≠vard Sprockel niet heb gewisseld, want door zijn kaart is hij ge¬≠schorst voor Groningen.‚ÄĚ ‚Äě Of je 1- 0 of 7- 0 verliest, dat maakt eigenlijk niets uit‚ÄĚ, vervolgde De Mos. ‚Äě Je verliest maar drie punten. Deze wedstrijd was voor iedereen pijnlijk, maar de wedstrijd tegen Groningen staat voor de deur. Dit moet als doping werken.‚ÄĚ

De Mos ( 60) is al 25 jaar hoofdtrai¬≠ner in het internationale voetbal. De trainer uit Eindhoven had nog nooit zo dik verloren als zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. ‚ÄěMijn hoogste nederlaag was geloof ik 4-0‚ÄĚ, somberde de coach. ‚ÄěHeeren¬≠veen heeft de meeste goals ge¬≠maakt in de eredivisie, 63. Je weet dat ze thuis bijna niet te stoppen zijn. We zijn door hun snelheid en loopvermogen overklast.‚ÄĚ

 De Gelderlander 04-02-2008

Vitesse haalt Braziliaan Claudemir

Vitesse heeft de Braziliaan Claudemir voor 4¬Ĺ jaar gecontracteerd.

De Arnhemse club was al tijden bezig met de middenvelder, die begin oktober een uitstekende indruk maakte tijdens een proefperiode. Afgelopen vrijdag kwam de tewerkstellingsvergunning rond. Claudemir is afkomstig van de Braziliaanse club Sao Carlos. Hij kan uit de voeten als rechtshalf of als controlerende middenvelder.

“Het is een speler voor de toekomst, wij waren al lang met hem bezig”, verklaart algemeen directeur Paul van der Kraan. Claudemir wordt komende vrijdag in Arnhem verwacht.

 Omroep Gelderland TxT 03-02-2008

Vitesse haalt Claudemir

Vitesse heeft de Braziliaan Claudemir van Sao Carlos voor viereneenhalf jaar vastgelegd.

De 19-jarige middenvelder kan mogelijk zaterdag al debuteren tegen FC Groningen.

Claudemir wordt vrijdag in Nederland verwacht.

De rechtsbenige middenvelder was in oktober op proef in Arnhem en maakte een goede indruk op de technische staf, die hem rijp voor de eredivisie achtte.

Omdat Vitesse hem aantrekt nu hij nog 19 jaar is, hoeft Claudemir niet het volledige salaris voor spelers van buiten de Europese Unie te verdienen. Vitesse heeft ruimte op het salarisbudget door het vertrekt van Giovanny Espinoza (Cruzeiro), Anders Due (Aalborg) en Michael Jansen (Feyenoord.)

De speler wordt door de club zelf gefinancierd. Onduidelijk is of er een afkoopsom moet worden betaald.

 De Gelderlander online 03-02-2008

Vernedering in Heerenveen 7-0

Vitesse heeft zaterdagavond met 7-0 verloren van SC Heerenveen. Na de 12-1 nederlaag tegen Ajax in het seizoen 1971-1972 was dit de tweede grootste eredivisie nederlaag ooit in de historie van Vitesse in het betaalde voetbal sedert 1954.

02-02-2008

Defensieve problemen voor Vitesse

Vitesse kampt momenteel met flinke defensieve problemen.

Behalve de zeven tegendoelpunten tegen het ontketende Heerenveen liep Vitesse nog meer schade op. Trainer Aad de Mos wisselde drie van de vier spelers die op scherp stonden voor een schorsing, maar uitgerekend de vierde, Civard Sprockel, kreeg geel en is er zaterdag tegen FC Groningen niet bij.

De andere centrumverdediger Sebastien Sansoni liep opnieuw een hamstringblessure op, maar kon niet meer worden gewisseld. Sansoni is onzeker voor Groningen, waardoor De Mos achterin moet improviseren.

Bron: Omroep Gelderland 03-02-2008

Vitesse: zeldzaam grote nederlaag in Friesland

De 7-0 verliespartij van Vitesse bij SC Heerenveen gaat de boeken in als de op één na grootste nederlaag ooit van de Arnhemmers in de Eredivisie.

Het grootste pak slaag van Vitesse op het hoogste niveau dateert nog altijd van het seizoen 1971/72, toen Ajax de ploeg in Amsterdam naar een 12-1 nederlaag speelde.

Voor Vitesse was de zeperd in Friesland de tweede grote uitnederlaag op rij. Op 22 januari verloren de Arnhemmers op bezoek bij Willem II ook al met ruime cijfers: 4-0.

Grootste nederlagen Vitesse in Eredivisie

Datum Wedstrijd Uitslag
19-05-1972 Ajax-Vitesse 12-1
02-02-2008 SC Heerenveen-Vitesse 7-0
22-08-1999 Vitesse-PSV 0-6
19-09-1971 Vitesse-Sparta 1-6
21-03-2004 Ajax-Vitesse 5-0
19-08-1997 Ajax-Vitesse 5-0
04-02-1995 Roda JC-Vitesse 5-0
11-09-1994 Ajax-Vitesse 5-0
16-02-1992 Feyenoord-Vitesse 5-0
23-09-1978 PSV-Vitesse 5-0

Bron: VI 02-02-2008

Velthuizen was machteloos

Zaterdagavond verloor Vitesse met enorme cijfers van SC Heerenveen. Een grote teleurstelling voor de coach van de Arnhemmers, Aad de Mos. De ervaren trainer liet zich echter niet door deze vernedering uit het veld slaan en stond toch de pers te woord. Hij roemde vooral de klasse van zijn Friese opponent, ook verweet hij zijn doelman Piet Velthuizen niks.

De Mos moest het volgende bekennen: “Voetbal is ook verdedigen, dat hebben we vandaag niet goed gedaan. Aan de bal hebben we goede aanvallen opgezet. Maar wij benutten onze kansen niet. Dit Heerenveen is in vorm: alles lukt ze. Ze stralen vertrouwen uit. Dit is een elftal waar veel snelheid inzit, veel dynamiek. Ik ben benieuwd hoe ze zich houden tegen de koploper PSV.”

Hij vervolgde: “Piet Velthuizen was machteloos. Ik hoopte dat de scheidsrechter snel af floot, het was te erg. Ik haalde alle spelers eraf die op scherp stonden. Het was gewoon de klasse van de Friezen. Heerenveen heeft een goed scoutingsapparaat: het beste in Nederland. Ze hebben Noorse connecties en Braziliaanse scouts. Wij hebben geen versterkingen gehaald. We doen het fantastisch onder deze omstandigheden. Wij willen een nieuwe start maken. Of je 1-0 of 7-0 verliest maakt voor ons niet uit. Het gaat erom dat we voldoende punten halen.”

Bron: NPS 02-02-2008

De Mos: Verlies is maar drie punten

Verliezend coach Aad de Mos was na Heerenveen – Vitesse (7-0) helder in zijn analyse. ‚ÄěAls de meest scorende ploeg van de eredivisie het op de heupen krijgt, dan kan dit gebeuren. Als Heerenveen op voorsprong komen, gaat de machine draaien. Ook AZ, met al die topspelers, werd hier overklast. Gelukkig verliezen we uiteindelijk maar drie punten.‚ÄĚ

Bron: De Telegraaf 02-02-2008

Van der Schaaf: we kregen een lesje

Vitesse is in Heereveen met 7-0 vernederd door het sprankelende spel van de Friezen. “We komen snel 2-0 achter. Daarna speelden we een fase lang best redelijk, maar we komen dramatisch uit de kleedkamer”, zegt Van der Schaaf. “Vervolgens wisselt de trainer drie keer en wordt het 7-0.”

Ook van Der schaaf werd gewisseld. “De trainer wisselde iedereen die op scherp stond. We hebben hier een lesje gekregen. Je kan duidelijk zien dat Heerenveen een paar stappen verder is. Het was heel erg slecht. Het was een beetje zoals Willem 2 uit”.

Bron: Omroep Gelderland 02-02-2008

De Mos: dit moet als doping werken

Vitesse is in Heerenveen afgeslacht met 7-0. Het is de grootste nederlaag voor Vitesse sinds de rentree in de eredivisie in 1989. “We werden overlopen door hun snelheid van handelen en hun technische vaardigheden”, zegt trainer De Mos. “Het veldspel was niet eens zo slecht, maar we verdedigden dramatisch.”

Aad de Mos kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen FC Groningen. “Deze wedstrijd was voor iedereen pijnlijk, maar de wedstrijd tegen Groningen staat voor de deur. Dit moet als doping werken”, aldus De Mos.

Bron: Omroep Gelderland 02-02-2008

Heerenveen vernedert Vitesse: 7-0

Vitesse is in Heerenveen behoorlijk vernederd. De Friezen denderden met zeven doelpunten over de Arnhemmers heen. De weergaloze Sulejmani scoorde al snel de 1-0. Pranjic scoorde zeven minuten later. De beste kans voor Vitesse was voor sprockel, die de lat raakte met een kopbal.

Na rust zette Heerenveen gelijk weer aan en begon het doelpunten te regenen. Vitesse werd afgestrafd door doelpunten van Bradley, Zuiverloon, Beerens en Prager. Het is de grootste nederlaag voor Vitesse sinds de rentree in de eredivisie in 1989.

Bron: Omroep Gelderland 02-02-2008

Doelpuntenmachine Heerenveen op tweede plaats

Sc Heerenveen heeft zaterdag andermaal bewezen Afonso Alves niet nodig te hebben voor doelpunten. De ploeg van Gertjan Verbeek maakte thuis gehakt van Vitesse: 7-0. In vijf duels na de winterstop scoorde de ploeg maar liefst 21 maal. Met een seizoentotaal van 61 goals passeerden de Friezen Ajax (57) als meest scorende ploeg in de Eredivisie

. Michael Bradley maakte tegen Vitesse in de 50ste minuut zijn twaalfde doelpunt van het seizoen en daarmee passeerde de middenvelder de naar Middlesbrough vertrokken Alves als clubtopscorer. In de eerste helft hadden Miralem Sulejmani (10′) en Danijel Pranjic (14′) de Friezen al op voorsprong gezet. Doordrukken deed de thuisploeg echter pas na rust.

Toen Bradley de 3-0 had gemaakt, ging het snel. Gianni Zuiverloon (58′) vierde zijn vijftigste Eredivisiewedstrijd in Friese dienst met de 4-0. Roy Beerens (66′, 80′) zorgde voor de 5-0 en de 6-0, waarna Thomas Prager (82′) de dolgedraaide Arnhemse defensie een laatste klap toebracht: 7-0.

Dankzij de winst klom Heerenveen met 43 punten uit 23 duels naar de tweede plaats op de ranglijst in de Eredivisie en na dit weekend staat de ploeg minimaal derde. Alleen Ajax en Feyenoord (allebei op 41 punten) kunnen de ploeg zondag nog voorbij en de aartsrivalen treffen elkaar zondag. Volgende week zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij koploper PSV.

Bron: Sportweek.nl 02-02-2008

Heerenveen met 7-0 naar tweede plek

De vraagtekens bij het vertrek van Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek worden alsmaar groter. Zijn Heerenveen swingt wekelijks de pan uit, maar toch wil de Friese directie niet met Verbeek verder. Vitesse werd zaterdagavond in Friesland met 7-0 afgedroogd.

Inmiddels heeft Feyenoord de trainer hoog op het lijstje staan om Bert van Marwijk op te volgen. Zaterdag ‘speelde’ Verbeek zichzelf in de Rotterdamse kijker door Feyenoord √©n Ajax op de ranglijst voorbij te gaan.

Door de zege bouwt Heerenveen verder aan een imposante reeks. In de laatste vier duels werd 19 keer gescoord en slechts 1 tegentreffer ge√Įncasseerd. De Friezen mogen zich zo langzamerhand √©en van de naaste belagers van PSV noemen. In het Abe Lenstra-stadion kregen 25.000 toeschouwers een vliegende start van de thuisclub voorgeschoteld. Na een kwartier was het 2-0 door treffers van Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic.

Ook in de tweede helft kwam de Friese formatie snel op toeren. Binnen 15 minuten hielpen Michael Bradley en Gianni Zuiverloon het team van Verbeek aan een veilige marge én Рbelangrijker Рde voorlopig tweede plaats. Na de vierde thuistreffer zakte Vitesse ver weg en liep Heerenveen verder uit door treffers van Beerens (2) en Prager.

Bron: De Telegraaf 02-02-2008

SC Heerenveen walst ook over Vitesse heen

Na AZ, VVV-Venlo en De Graafschap heeft ook Vitesse ondervonden wat het wervelende spel van SC Heerenveen te weeg kan brengen: een doelpuntenregen (7-0).

Voordat Vitesse zich goed en wel had aangepast aan de omstandigheden in het Abe Lenstra Stadion was de Arnhemse formatie al onder de voet gelopen. Doelpunten van Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic waren het even logische als verdiende resultaat van een stormachtig eerste kwartier van de Friezen.

Omdat Civard Sprockel (paal) en Theo Janssen (kopbal over) verzuimden Vitesse terug te brengen in de wedstrijd, kon SC Heerenveen zich verder uitleven zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken. De Arnhemse club kwam niet echt meer in het spel voor, het soepele Friese aanvalspel verdiende de schijnwerpers.

Dankzij de puike vorm verandert nagenoeg alles wat SC Heerenveen aanraakt in goud. Michael Bradley, Gianni Zuiverloon en Roy Beerens hadden in ruim een uur de score verder opgeschroefd naar 5-0. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek toonde geen mededogen met Vitesse getuige de fraaie treffers van invallers Beerens en Thomas Prager; 7-0.

Bron: Voetbal International 02-02-2008

Van der Kraan en het ultieme reddingsplan van Vitesse

Paul van der Kraan heeft zijn laatste troefkaart uitgespeeld. De algemeen directeur van Vitesse (54) is al vier jaar bezig met schoonmaken. Een crediteurenakkoord is de laatste stap in de gezondmaking van de club. De kroon op het werk, Vitesse terugbrengen naar de subtop, moet daarna volgen. Hoe het zo kwam en hoe het verder moet; met of zonder Paul van der Kraan.

Stapt Vitesse naar de rechter om een dwangsanering aan te vragen wanneer de gemeente nee zegt te­gen een vrijwillige sanering?
Van der Kraan: ‚ÄěEr wordt nu gesproken over een oplossingsrichting. Wanneer daar onverhoopt toch een nee uit mocht komen, dan gaan wij op korte termijn met de raad van commissarissen, het stichtingsbestuur en onze adviseurs om de tafel om de argumenten van de gemeente te bespreken. Dan nemen we de scenario‚Äôs door en beslissen we welke vervolgstappen nodig zijn. Maar het mag duidelijk zijn dat wij er alles aan zullen doen om tot een vrijwillig akkoord te komen. Met de gemeente en met de twee resterende crediteuren die nog geen ja hebben gezegd.‚ÄĚ

Je hebt al eerder aangegeven dat jullie niet van je pad afwijken. Dus bij een nee volgt dan toch automatisch de stap naar de rechter?
‚ÄěDaar wil ik nu niet op vooruit lopen.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-02-08 

‚ÄėVitesse maakt een goede kans‚Äô

Jonathan P. Barth, advocaat bij Wieringa advocaten, denkt dat Vitesse de schuld bij de gemeente via een dwangsanering kan afkopen. De club dreigt daarmee als beide partijen niet tot een akkoord komen.

‚ÄěHet aanvragen van surseance van betaling heb je er zo doorheen‚ÄĚ, zegt hij over de eerste stap die de club moet nemen. ‚ÄěMaar ook voor de dwangsanering hebben ze wel degelijk een goede kans.‚ÄĚ
Dat komt doordat Vitesse een akkoord heeft met 95 procent van de schuldeisers. ‚Äě Als meer dan 50 procent van de schuldeisers, die meer dan 50 procent van de totale schuld vertegenwoordigt akkoord gaan, voldoe je aan alle eisen‚ÄĚ, zegt Barth.
‚Äě Alleen bij misbruik van recht zal de rechter niet akkoord gaan, maar daar is bij dit soort zaken niet snel sprake van‚ÄĚ, weet de advocaat.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-02-08 

‚ÄėSurseance heeft weinig gevolgen‚Äô

Sportadvocaat snapt de weg die voetbalclub Vitesse bewandelt.

Advocaat Hans Bousie, met sport als specialisme, begrijpt de weg die Vitesse bewandelt. Hij geeft de club een kans om de ge­meente via de rechter te dwingen tot een akkoord over de schuld van 7,8 miljoen euro.

Wat gebeurt er met Vitesse als het surseance van betaling aanvraagt?
‚Äě Dankzij de surseance is Vitesse even verlost van de druk van schuldeisers. Iedereen met een vordering kan daar even niets mee. Die afkoelingsperiode kan Vitesse gebruiken om met partijen om de tafel te gaan.‚ÄĚ

Zijn de gevolgen groot?
‚ÄěIk verwacht in de dagelijkse praktijk geen gevolgen voor Vitesse. Tijdens zo‚Äôn periode is het net als bij de beurs, het heeft allemaal met vertrouwen te maken. Als bedrijven denken dat de club blijft bestaan, en dat zal wel het geval zijn, zullen ze gewoon blijven leveren.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-02-08 
Opinie

FC Gelderland

In de tijd van Karel Aalbers ging het nog wel eens over één grote voetbalclub voor heel Gelderland. Die zou natuurlijk uit Arnhem komen. Uit het persbericht dat de supportersvereniging van Vitesse donderdag verstuurde, bleek dat zij nog steeds in die tijd leven.
‚ÄėAls Vitesse weer de trots is van Gelderland…‚Äô, valt daarin te lezen. Benieuwd wat ze in Nijmegen en de Achterhoek van dit soort teksten vinden. DS

Bron: De Gelderlander 02-02-08
Ingezonden brief

Vitesse

Ik kan me vinden in de analyse van Dolf Schellekens over de situatie bij Vitesse. Alleen, waarom nou die laatste zin (‚ÄėJe zult als Arnhemse belastingbetaler maar niet van voetbal houden‚Äô)? Natuurlijk is het zo dat de voetbalhater ( ja, zelfs degene die wel van voetbal houdt maar het niet zo ziet zitten in Vitesse) als belastingbetaler, niet erg gelukkig zal zijn dat zijn belastingcentjes op deze wijze worden besteed. Maar laat √≠k dat nou hebben met de belastingcentjes die gaan naar drainering van velden voor hondenclubs, luxe stoelen voor de schouwburg, veel geld voor Luxor, Mode Bi√ęnnale, ligboot voor verslaafden, etc. etc.
Ik verwacht daarom dat deze analist bij nieuwe analyses bij omstreden belastingcentjesuitgaven, steeds weer die laatste zin (aangepast aan het onderwerp) zal toevoegen. F. S.

Bron: De Gelderlander 02-02-08

Aad de Mos: ‚ÄėFinancieel verhaal speelt geen rol‚Äô

Terwijl de financi√ęle sores weer eens het nieuws beheersen, moet Vitesse-trainer Aad de Mos zijn ploeg voorbereiden op de zware uitwedstrijd vanavond tegen Heerenveen. ‚ÄěIk heb het in mijn tweede periode bij KV Mechelen ook meegemaakt dat er veel over de financi√ęle problemen van de club werd geschreven‚ÄĚ, zei De Mos gisteren. ‚Äě Geruchten over de financi√ęle situatie hebben alleen invloed op het sportieve als spelers hun salaris niet krijgen. En bij Vitesse krijgen ze het fantastisch op tijd, dus speelt het geen rol.‚ÄĚ

Dat wil niet zeggen dat De Mos de opnieuw oplaaiende verhalen over geldproblemen vervelend vindt. ‚ÄěWe spelen momenteel goed voetbal‚ÄĚ, aldus de trainer. ‚ÄěMaar het eerste waar mensen over beginnen is dat negatieve gedeelte. Dat is een ballast. Als dit allemaal voorbij is, dan moeten ze maar en standbeeld van Van der Kraan plaatsen voor Gelredome. Want dan heeft hij een fantastische prestatie geleverd.‚ÄĚ Tijdens de voorbije transfermaand heeft Vitesse drie spelers ingeleverd: Anders Due, Giovanny Espi¬≠noza en Michael Jansen. ‚Äě Ik vind niet dat we erg verzwakt zijn. Onze selectie is er zelfs overzichtelijker op geworden‚ÄĚ, aldus De Mos, die in Heerenveen alleen de herstellende Cees Keizer moet missen en het elftal ongewijzigd laat.
‚ÄěHeerenveen is de ploeg in vorm. Ze hebben de zaak Alves gebruikt om een eenheid te vormen. Bij ons is het de vraag of we de adrenaline kunnen opwekken, die we tegen NAC en Ajax hadden.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 02-02-08

Theo Janssen ligt niet wakker van Groningse soap

Vitesse-middenvelder Theo Janssen reageerde gisteren gelaten op het niet doorgaan van zijn transfer nar FC Groningen.
‚ÄěIk ben absoluut niet teleurgesteld‚ÄĚ, aldus de 26-jarige Arnhemmer. ‚ÄěHet is niet zo dat Groningen top is en dat ik absoluut weg wil. Ik heb meteen gezegd dat de clubs er eerst maar eens uit moesten komen. Dat is niet gebeurd, dus ik kan gewoon verder bij Vitesse.‚ÄĚ
‚ÄěIk vind het wel goed zo‚ÄĚ, aldus Janssen. ‚ÄěIk baal er alleen van dat het allemaal naar buiten kwam. Daardoor kreeg je weer allemaal geruchten die tot niets leidden. Verder vind ik het niet zo boeiend allemaal.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 02-02-08

Mads Junker 8

Over het inschatten van spelers gesproken: eerst zette Aad de Mos Mads Junker op de bank.
Die liet zich niet kisten en veroverde een basisplaats. En zie: zondag maakte Junker een goal en had hij een assist. Hij loopt zo intelligent dat Harrie Gommans net een goede voetballer lijkt. Ik denk niet dat De Mos Junker nog wil missen. Het voetbal barst van de voort­schrijdende inzichten.
Reageren? henkspaan@gpdnieuws.nl

Bron: De Gelderlander 02-02-08

De Mos onder indruk van Heerenveen

Aad de Mos heeft zijn elftal, en in het bijzonder Piet Velthuizen, gewaarschuwd voor de kracht van SC Heerenveen.

“Zij zetten heel veel druk naar voren”, weet De Mos. “Dat is begonnen tegen AZ en dat is met succes doorgezet. Opbouwen is moeilijk daar. het wordt vechten om de tweede bal. Als wij de adrenaline kunnen opbrengen als tegen Ajax, NAC en Heracles, dan kun je problemen makkelijk opvangen.”

Over de toekomst van Jasar Takak, wiens contract afloopt, zegt De Mos: “We hebben over hem gesproken. Het lijkt me logisch hem te verlengen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 01-02-08

Vitesse ongewijzigd tegen Heerenveen

Vitesse staat zaterdag in Heerenveen tegen de plaatselijke sc voor de zesde keer op rij in dezelfde samenstelling aan de aftrap. Omdat er geen schorsingen of blessures zijn en ook de resultaten hiertoe geen aanleiding geven, is er in de ogen van trainer Aad de Mos geen reden de basiself te wijzigen. De oefenmeester ziet de wedstrijd in Heerenveen met vertrouwen tegemoet, maar rept wel over ‚Äėeen tegenstander in vorm‚Äô.

Over zijn eigen team zei De Mos het volgende: ‚ÄúHet gaat zaterdag vooral om √©√©n ding en dat is adrenaline. Kunnen we dezelfde mate van adrenaline opwekken als tegen NAC, De Graafschap en afgelopen zondag tegen Ajax, dan geloof ik dat we met drie punten in de binnenzak terug naar Arnhem kunnen. De mate van adrenaline bepaalt namelijk hoe graag je wilt winnen of en hoe je de duels aangaat en of de tweede bal voor jou is. Tegen Willem II (4-0 verlies) was het er niet. Juist die wisselvalligheid maakt Vitesse (nog) geen subtopper, zoals Heerenveen dat op dit moment wel is. Ik heb de jongens ook meegegeven ongecompliceerd te spelen.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 01-02-08 

Takak weet niet waar toekomst ligt

Jasar Takak is bij Vitesse bezig aan een wederopstanding. Welke gevolgen dat heeft voor zijn toekomst is niet duidelijk.

“Het gaat goed met mij”, zegt de middenvelder. “De trainer heeft aan het begin aangegeven wat hij wilde en dat is uitgekomen. Het is mooi als de trainer zegt dat het beter loopt nu Theo en ik meedoen.”

Takak heeft een aflopende contract. “Wat er volgend jaar gebeurt weet ik niet. Daar ben ik niet mee bezig. Het elftal staat goed en we spelen dit weekend tegen Heerenveen dat heel goed draait op dit moment.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 01-02-08

De Mos voorbereid op schorsingen

Vitesse start zaterdag in Heerenveen met dezelfde elf spelers al de laatste wedstrijden het geval was.

Trainer Aad de Mos heeft, op de geblesseerde Cees Keizer na, iedereen beschikbaar. Wel staan er vier spelers op scherp zaterdag. De Mos anticipeert daar al op tijdens trainingen. “Ik wissel al van hesje om jongens te laten wennen voor straks”. De Hagenaar is tevreden over het verloop van de transferperiode. Daarin raakte Vitesse drie spelers kwijt.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts; Takak, vd Schaaf, Junker, Janssen;Gommans, Kolk

Bron: Omroep Gelderland TxT 01-02-08

Velthuizen in selectie Olympisch elftal tegen Italie

Piet Velthuizen is door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de selectie van het olympisch elftal,dat aanstaande dinsdag in en tegen Itali√ę speelt.

Doel: Velthuizen (Vitesse),Vermeer (Willem II).

Achterhoede: Donk (AZ),Marcellis (PSV), H.Drost,Jong-A-Pin en Zuiverloon (sc Heerenveen),Pieters (FC Utrecht).

Middenveld: Aissati,Bakkal (PSV),Maduro (Valencia),Roorda (Heerenveen),Luijckx (Excelsior).

Aanval: Amrabat (VVV-Venlo),Beerens (sc Heerenveen),Drenthe (Real Madrid),Sno (Celtic),George (FC Utrecht).

Bron: KNVB 01-02-08

Hoop Vitesse na ultieme zet

Nieuwe oplossing zorgt voor uitstel beslissing van gemeente Arnhem.

Met een laatste, ultieme krachtsinspanning aan de onder¬≠handelingstafel heeft voetbalclub Vitesse de hoop op een vrijwillige schuldsanering levend gehouden. De gemeente Arnhem wilde van¬≠daag naar buiten brengen dat ze niet meewerkt aan de saneringen van de geleende 7,8 miljoen euro, maar dat keiharde standpunt is gis¬≠teren vooralsnog losgelaten. ‚ÄěHet gaat te ver om te zeggen dat er een opening is, maar er is wel enige be¬≠weging‚ÄĚ, vertelde Vitesse-direc¬≠teur Paul van der Kraan gisteren na afloop van de besprekingen met de gemeente.

In welke richting de door Vitesse aangedragen oplossing moet wor¬≠den gezocht, wil Van der Kraan niet zeggen. Duidelijk is wel dat de speelruimte voor Vitesse en het college van burgemeester en wet¬≠houders beperkt is. De fractievoorzitters hebben vori¬≠ge week vrijdag in een overleg met het college in overgrote meerder¬≠heid keihard ‚Äėnee‚Äô gezegd tegen het plan van Vitesse. Van der Kraan stelt voor dat Arnhem slechts een klein deel van de mil¬≠joenenschuld terugkrijgt. ‚ÄěHet plan van Vitesse is onacceptabel‚ÄĚ, zegt Rudi Rikken, fractievoorzitter van de PvdA, Arnhems grootste partij.

Vitesse schermt ermee dat het fail¬≠lissement van de club aanstaande is als er geen streep door de schuld kan. De politiek is daarvan niet on¬≠der de indruk. ‚ÄěWe schatten in dat het zo‚Äôn vaart niet zal lopen‚ÄĚ, zegt Rikken. ‚ÄěVitesse heeft de afgelo¬≠pen twee jaar telkens verkondigd dat de uitgaven en inkomsten in evenwicht zijn. Dan zullen ze nu niet zo omvallen.‚ÄĚ Vitesse heeft met het overgrote deel van de schuldeisers al een overeenkomst. Op dit moment weigeren evenementenbedrijf Gel¬≠redome, net als de gemeente en een andere schuldeiser, mee te werken. Als dat niet verandert, overweegt Vitesse via de rechter een sanering af te dwingen.

Daarin heeft Vitesse in ieder geval de steun van de supportersvereni¬≠ging, al hoopt die dat alle partijen er samen uitkomen. ‚ÄěHet volgen van de juridische weg is voor nie¬≠mand een goede zaak‚ÄĚ, zegt alge¬≠meen bestuurslid Henk Parren. De supportersvereniging riep Vit¬≠esse- fans gisteren op een e-mail te sturen naar het gemeentebestuur en vandaag naar het stadhuis te gaan. ‚ÄěMaar nu we berichten krij¬≠gen dat beide partijen constructie¬≠ve gesprekken voeren, hebben we de acties opgeschort‚ÄĚ, zegt Parren. Hij geeft gelijk aan dat uitstel niet automatisch afstel betekent. ‚Äě Als er opnieuw aanleiding is om in ac¬≠tie te komen, doen we dat zeker.‚ÄĚ

Vitesse heeft een succesje ge¬≠boekt aan de onderhandelingsta¬≠fel met de gemeente. Een defini¬≠tief ‚Äėnee‚Äô tegen de schuldsane¬≠ring is vooralsnog van tafel

Bron: De Gelderlander 01-02-08

Vitesse geeft niet thuis

Vitesse heeft zichzelf vrijdagavond op een geweldige manier in de kaart laten kijken door VVV. In het eigen stadion Gelredome keek de ploeg van trainer Aad de Mos al voor rust aan tegen een grote achterstand (0-3).

In de tweede helft kwam Vitesse niet verder dan een treffer van Santi Kolk: 1-3. Op weg naar de play-offs om UEFA Cupvoetbal blijkt de Limburgse nieuwkomer een obstakel van formaat voor de formatie van trainer Aad de Mos. Eerder in Venlo had het Arnhemse gezelschap zich al kansloos laten slachten (2-0) door de lepe Limburgers van trainer André Wetzel, waardoor de schade liefst zes punten bedraagt Na al weer een onrustig Arnhems weekje kon Vitesse de malaise op het veld niet van zich afschudden.

Vier dagen voor het treffen in Venlo kregen de assistent-trainers Dick de Boer en Pieter Huistra te horen dat er voor hen volgend seizoen geen plaats meer is. Of hoofdtrainer Aad de Mos wel in de plannen van de technisch directeur Marc van Hintum past, is vooralsnog onduidelijk. In het doorlopend contract van de gelouterde Hagenaar staat een clausule waarmee beide partijen van elkaar af kunnen.

Al na 35 seconden ging het gruwelijk mis voor Vitesse. Civard Sprockel liet zich verrassen in het hart van de verdediging door Jason Oost. De centrale verdediger belette Oost de doortocht, ontsnapte aan rood van arbiter Jack van Hulten, niet aan een strafschop en een gele kaart. Oost voltrok het vonnis zelf: 0-1. Vijf minuten later glipte de geweldige Nordin Amrabat aan de binnenkant langs Haim Megrelishvili en schoot in de korte hoek raak: 0-2.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het broze vertrouwen van de thuisploeg was niet bestand tegen twee snelle opdonders van formaat. Op een enkele kleine kans na (Kolk) cre√ęerde Vitesse niets dan de hoon van het eigen publiek. Dat werd nog erger toen Amrabat op slag van rust een vrije schietkans kreeg aangeboden van S√©bastien Sansoni en verwoestend uithaalde: 0-3.

Na rust, met Juan Lorca voor de falende Anduele Pryor, stroopte Vitesse de mouwen op en domineerde. Met ijver en wilskracht als voornaamste wapens, maar zonder creativiteit en echte klasse, werd VVV met de rug tegen de muur gezet. Het leidde tot een handvol aardige kansen. Santi Kolk was in 61e minuut trefzeker na een mooie aanname in het strafschopgebied en dito afronding, onder de lange doelman Danny Wintjes door: 1-3.

Een half uur later bleek dat het enige Arnhemse wapenfeit van formaat.

Vitesse – VVV 1-3 (0-3). 1. 0-1 Oost (str); 6. Amrabat 0-2; 45. Amrabat 0-3. 61. Kolk 1-3.

Toeschouwers: 18.4500.

Gele kaarten: Sprockel (Vitesse), Verdellen, Reekers (VVV).

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili (84. Yu Hai); Swerts (82. Takak), Van der Schaaf, Pryor (46. Lorca), Janssen; Kolk, Gommans.

Bron: De Gelderlander 29-02-2008

Gebrek aan scherpte nekt Vitesse

Een dramatische opening met twee tegentreffers binnen zes minuten leidde vrijdagavond de 3-1 nederlaag in tegen de nummer zestien in de Eredivisie, VVV Venlo. Het gebrek aan scherpte en een hele matige eerste helft deed de ploeg de das om. Daar waar drie punten zeer welkom waren in de strijd om plaats negen, verliet Vitesse het veld na negentig minuten met helemaal niets.

De meegereisde supporters uit Venlo konden hun ogen niet geloven na slechts zes minuten. Die van Vitesse waarschijnlijk ook niet. Door een benutte strafschop van Jason Oost in minuut twee en een trainingsdoelpunt van Nordin Ambrabat, hij mocht zomaar binnendoor komen bij Megrelishvili, in minuut zes leidde de ploeg van André Wetzel al snel met 2-0.

Ondanks die twee vroege treffers leek Vitesse snel orde op zaken te willen en ook kunnen te stellen. Binnen zestig seconden na de goal van Ambrabat zag Santi Kolk zijn inzet nog net gered worden door doelman Wintjens. Binnen het kwartier volgden nog schoten van Pryor, Megrelishvili en Gommans. Daarna bleef het echter lange tijd heel, heel stil in Gelredome. Vrijwel niets lukte meer bij de ploeg van Aad de Mos en er werd geen enkele kans meer gecre√ęerd. Op slag van rust werd de marge zelfs nog groter. S√©bastien Sansoni kreeg de bal na de voorzet van Mike Mampuya niet weg en vanaf de rand van de zestien meter ramde Ambrabat zijn tweede van de avond achter Piet Velthuizen. Ruststand 0-3.

Vlak na de aftrap kreeg Vitesse via de ingevallen Lorca direct een goede mogelijkheid, maar net zoals in de eerste helft en in het verdere verloop van de wedstrijd stond doelman Wintjens in de weg. Kansen kreeg Vitesse juist wel na rust, maar telkens eindigde het schot recht in de handen van de doelman. Met nog een half uur te gaan bereikte Van der Schaaf spits Santi Kolk en ditmaal werd wél de hoek gevonden en direct was het raak: 1-3.

In het resterende deel ging Vitesse wel op jacht, maar de elf schoten simpelweg niet met scherp. Aan veel werd voldaan tegen VVV Venlo: het overwicht was er, het balbezit, het grote aantal doelpogingen en corners, maar de juiste scherpte en precisie was niet aanwezig vrijdagavond in Gelredome. Mede daardoor en de slechte start van het duel, verloor de ploeg drie belangrijke, misschien wel cruciale punten, in de strijd om plaats negen. Volgende week reist de ploeg af naar Rotterdam voor de ontmoeting met Excelsior.

Bron: Vitesse.nl 29-02-2008

Matig Vitesse onderuit tegen VVV

Naast de financi√ęle problemen heeft Vitesse vrijdagavond ook een sportieve klap moeten incasseren. De Arnhemmers gingen in eigen stadion onderuit tegen VVV Venlo (3-1), dat daarmee goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. Bij de Limburgers was Nordin Amrabat twee keer trefzeker. Uitgerekend de dag nadat trainer Aad de Mos zei tot het einde van het volgende seizoen bij Vitesse te blijven, lieten zijn spelers het op het veld massaal afweten. De Arnhemse ploeg voetbalde vrijdagavond in eigen stadion een lusteloze partij tegen VVV Venlo. Vooral door de vele gaten in de Vitesse-verdediging viel op de overwinning van de degradatiekandidaat niets af te dwingen.

Een overtreding van Civard Sprockel op Jason Oost leidde al na twee minuten tot de voorsprong voor VVV. De toegekende strafschop werd door Oost vakkundig langs doelman Piet Velthuizen geschoven: 0-1. Drie minuten later verdubbelde Nordin Amrabat de marge. De aanvaller, die op de verlangslijst staat van PSV en SC Heerenveen, werkte een handige pass van Mike Mampuya trefzeker af.

Santi Kolk kreeg niet veel later een grote kans om de score voor Vitesse te openen. Zijn schot, uit een voorzet van Haim Megrelishvili, werd echter prima uit de hoek getikt door goalie Danny Wintjens. De thuisclub kon in het vervolg van de eerste helft verder voor weinig gevaar zorgen. De Mos zal tandenknarsend hebben gezien hoe laagvlieger VVV met gemak overeind bleef.

Het matige voetbal van de Arnhemmers werd vlak voor rust bestraft met een derde tegentreffer. Vitesse-verdediger Sebastien Sansoni tikte een voorzet van Mampuya in de voeten van Amrabat, die Velthuizen met een vlammend schot kansloos liet. Na rust, waar Juan Lorca bij Vitesse binnen de lijnen kwam voor Anduele Pryor, was de eerste grote kans weer voor VVV. Rachid Ofrany zag zijn fraaie schot op de lat terechtkomen.

Net na het uur konden de Vitesse-supporters toch juichen. Uit een pass van Remco van der Schaaf schoot Santi Kolk de bal onder Wintjens: 1-3. De goal gaf de Arnhemmers eindelijk inspiratie, maar ondanks enkele mogelijkheden kreeg het publiek niet meer treffers te zien. Sterker nog, Amrabat was met een schot op de paal dicht bij zijn derde doelpunt van de avond.

Voor VVV zijn de punten meer dan welkom in de strijd tegen degradatie. De Limburgers springen door de zege voorlopig over Sparta en Heracles Almelo op de ranglijst. Vitesse zal zich na zondag wellicht ook terugvinden in het rechterrijtje. FC Utrecht, dat zondag thuis tegen PSV speelt, kan de negende plaats overnemen.

Bron: ANP 29-02-2008

VVV laat Vitesse schrikken

Vitesse zal met weinig plezier terugkijken op de 29e februari, schrikkeldag. De Arnhemse club verspeelde vijf punten tegen twee Limburgse ploegen in de afgelopen week. Tegen Roda JC werd het vorig weekeinde in het Gelredome 1-1. Vrijdagavond liet VVV de Arnhemmers pas echt ‘schrikkelen’. De ploeg van trainer Andr√© Wetzel nam drie punten mee terug naar Venlo; 1-3.

Jason Oost mocht namens de Limburgse club al na twee minuten aanleggen voor een strafschop. Civard Sprockel maakte een overtreding binnen de zestien. De Vitesse verdediger werd daarop met geel bestraft door scheidsrechter Jack van Hulten. Oost benutte de elfmetertrap met verve, 0-1. Vitesse-verdediger Haim Megrelishvili zag vier minuten later Nordin Amrabat over het hoofd. Slim omzeilde de VVV’er de buitenspelval om vervolgens Vitesse-goalie Piet Velthuizen te passeren, 0-2.

Vlak voor rust strafte Amrabat, vanaf zestien meter, opnieuw fout verdedigen bij Vitesse af. De spits liet zien waarom behalve SC Heerenveen ook PSV belangstelling zou hebben voor de makkelijk scorende speler, 0-3.

Na een uur spelen wist Santi Kolk de achterstand te verkleinen naar 1-3. Door deze overwinning verruilt VVV de zestiende plaats voor een (voorlopige) gedeelde dertiende plek. Vitesse staat (nog) op de negende plaats, maar zal met weinig plezier terugdenken aan deze schrikkelavond.

Bron: De Telegraaf 29-02-2008

Vitesse thuis tegen VVV: 1-3

De voetballers van Vitesse keken bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Meteen in de eerste minuut benutte Oost voor het bezoekende VVV een penalty. Daarna was het Amrabat die met twee doelpunten voor de 0-3 ruststand zorgde.

Vitesse had veel kansen in de eerste helft maar kwam niet tot scoren. Een kwartier na rust maakte Kolck de 1-3 na een fraaie actie. Vitesse probeerde het nog wel maar stuitte steeds op de uitblinkende doelman Wintjens.

Bron: Omroep Gelderland 29-02-2008

Vitesse bij rust met 0-3 achter

De voetballers van Vitesse zijn met een 0-3 ruststand tegen VVV de kleedkamers ingegaan.

Al na 1 minuut benutte de Venlose ploeg een strafschop. Sprockel hield Amrabat vast en Oost benutte de penalty. Megrelishvili liet zich uitspelen door Amrabat die 0-2 kon inschieten. De 0-3 werd klaargelegd door Soltani waardoor Amrabat opnieuw kon scoren.

Vitesse had veel kansen in de eerste helft maar kwam niet tot scoren. Na een kwartier in de tweede helft maakt Kolck de 1-3.

Bron: Omroep Gelderland 29-02-2008

Blondelle alleen langer bij VVV bij degradatie

Het is te hopen voor Siebe Blondelle dat VVV Venlo niet in de eredivisie blijft. Zijn contract loopt dan namelijk af. Alleen wanneer de club degradeert, mag hij blijven in Venlo.

Trainer Andr√© Wetzel verklaarde in het AD waarom de Belg alleen mag blijven bij degradatie: “Als VVV degradeert zou hij een goede speler voor ons zijn, maar voor de Eredivisie moeten we op zoek naar betere spelers.”

De 21-jarige, die eerder uitkwam voor Vitesse, is aan zijn eerste seizoen bezig bij de Limburgers. Hij speelde in totaal elf duels en maakte één doelpunt

Bron: AD 29-02-2008

Gemeentelijk pandrecht vertraagt surseance

Vitesse vraagt nog geen surseance van betaling aan. De club lijkt bang voor de positie van de gemeente. Die is sterker dan gedacht.

Het zou dinsdag gebeuren, woensdag, vandaag en nu is het over het weekend heen getild. Vitesse vraagt nog geen surseance van betaling aan. De stap is te riskant om zomaar te nemen.

De club dacht ijzersterk te staan in de strijd om de gemeente te dwingen tot schuldsanering. Tenslotte waren bijna alle schuldeisers akkoord, de gemeente is de enige weigeraar. Aan de andere belangrijke juridische eis is ook voldaan: de schuldeisers waarmee een akkoord is, vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale schuld.

Maar één enorme beer op de weg lijkt door de clubleiding van Vitesse over het hoofd gezien. Het pandrecht dat de gemeente claimt, is mogelijk dé sta-in-de-weg voor een gezonde toekomst. Dat door Vitesse betwiste pandrecht geeft de gemeente het recht beslag te leggen op bijvoorbeeld televisiegelden, transferinkomsten en sponsoring. Belangrijker is dat de gemeente door dit pandrecht een speciale juridische positie inneemt. Het valt onder het rijtje schuldeisers waar bijvoorbeeld ook banken toe behoren. Die groep is niet te dwingen tot sanering.

Dat is dodelijk voor alle mooie plannen van Vitessedirecteur Paul van der Kraan. Want als de gemeente niet meedoet aan de schuldsanering, doen de meeste andere schuldeisers ook niet mee. Daarmee blijft de schuld van 27 miljoen euro dus gewoon bestaan. Dat leidt volgens Van der Kraan tot een faillisement.

Zo ver zal het niet meteen komen, maar na alle zware woorden is het bijna niet te verkopen dat Vitesse zonder schuldsanering doodleuk blijft bestaan. Daarom zijn de juristen van Vitesse nu vast op zoek naar een uitweg, bijvoorbeeld een kort geding over dat pandrecht.

Bron: De Gelderlander 29-02-2008

Schuldplan Vitesse op de helling

Het plan voor schuldsanering van Vitesse kan de prullenbak in als de gemeente Arnhem inderdaad een pandrecht heeft op de inkomsten van de club.

Arnhem krijgt daardoor als schuldeiser dezelfde juridische status als bijvoorbeeld banken, waardoor het niet tot schuldsanering gedwongen kan worden.

De gemeente gebruikt het pandrecht nu Vitesse niet aan de financi√ęle verplichtingen voldoet. Arnhem heeft beslag laten leggen op de televisiegelden van de club. Volgens Vitesse is die claim onterecht en heeft de gemeente geen pandrecht meer, omdat er een ander televisiecontract ligt dan toen de afspraak werd gemaakt.

De kans is groot dat Vitesse via juridische weg probeert onder de beslaglegging uit te komen. Verliest de club, dan lijkt schuldsanering van de baan. Bijvoorbeeld de Vrienden van Vitesse doen zonder de gemeente namelijk niet mee. Vitesse vraagt door de onzekere situatie nog geen surseance van betaling aan.

Bron: De Gelderlander 29-02-2008

Marc van Hintum is duidelijk de nieuwe technische baas

Marc van Hintum is nu officieel een maandje in dienst als technisch directeur van Vitesse. In korte tijd heeft de gewezen linksachter al duidelijk gemaakt dat hij met grote bedoelingen is teruggekeerd bij de Arnhemse club.
Van Hintum heeft een contract voor ruim twee seizoenen. In die tijd wil hij zijn stempel drukken op de club. En dus is hij met veel daadkracht bezig Vitesse naar zijn hand te zetten.
Van Hintum strikte Ted van Leeuwen reeds als nieuwe hoofd­scout. Vitesse deed Remco van der Schaaf een aanbieding. De aanvoerder zei nee. In het beleid van Vitesse was het een bod van maximale hoogte en dus zit de deur voor Van der Schaaf meteen op slot. Dat is in elk geval duidelijk voor alle partijen.

De assistent-trainers Dick de Boer en Pieter Huistra weten reeds in februari dat ze na de zomer niet meer terug hoeven te komen. Onduidelijk is waarom ze allebei moeten vertrekken.

De clubleiding laat in een summiere verklaring weten dat het om een bezuinigingsmaatregel gaat. Huistra heeft aangegeven zelf iets anders te willen. Wan­neer Vitesse teruggaat naar één assistent, waarom kan De Boer dan niet blijven? Er moet dus een andere reden zijn waarom Vitesse gebruik maakt van de clausule tussentijds afscheid te nemen. Ook in het contract van Aad de Mos staat zo’n clausu­le. De prangende vraag is of Vitesse ( lees: Van Hintum) na dit seizoen doorgaat met de trainer. De Mos heeft een grote staf om zich heen gebouwd. Huistra en keeperstrainer Lambert Ja­ger waren er al, maar De Mos voegde er De Boer en Bob Koot­wijk (Jong Vitesse) aan toe. Een ding is zeker: de invloed van De Mos neemt af, nu Van Hintum zich nadrukkelijk manifes­teert als de nieuwe technische baas.

Bron: De Gelderlander 29-02-2008

Aad de Mos wil contract bij Vitesse uitdienen
Hoofdtrainer trekt geen conclusies uit nakend vertrek van assistenten.

Aad de Mos wil zijn con¬≠tract bij Vitesse uitdienen. Dat zei de hoofdtrainer gisteren in een reactie op het nakende vertrek van zijn assistenten Dick de Boer en Pieter Huistra uit Arnhem. ‚Äě Ik heb een contract tot 2009 en wil dat graag afmaken‚ÄĚ, stelde De Mos tijdens de persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo, vanavond in Gelred¬≠ome ( live op RTL7). Vitesse maakte dinsdag bekend dat de club na dit seizoen niet ver¬≠der gaat met Huistra en De Boer. Huistra gaf aan zelf toe te zijn aan iets nieuws. De Boer had een con¬≠tract tot medio 2009, maar Vitesse maakte gebruik van een clausule die een tussentijds afscheid moge¬≠lijk maakte.

Ook bij De Mos is sprake van zo‚Äôn clausule. Voor 1 maart kunnen bei¬≠de partijen, met geringe financi√ęle consequenties, onder het laatste contractjaar uit. ‚Äě De club heeft mij gevraagd hoe ik in deze situatie sta‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěDe club wil niet geconfronteerd worden met een plotseling vertrek van mij. Maar daarvan is dus geen sprake. Ik wil mijn contract uitdienen.‚ÄĚ

Huistra was reeds voor de komst van De Mos in dienst bij Vitesse. Maar De Boer is hoogstpersoonlijk door de hoofdtrainer naar Arn¬≠hem gehaald. Dat Vitesse niet ver¬≠der wil met De Boer, lijkt ook een slecht signaal richting De Mos. Maar de hoofdcoach wil niets we¬≠ten van een motie van wantrou¬≠wen in zijn richting. ‚ÄěTotaal niet. Ik ken de ins en outs. Maar ik ben niet de persoon die dat naar buiten brengt. Ik heb het in mijn loopbaan ook wel eens mee gemaakt, dat ik weg moest en dat mijn assistenten bleven. Nu is het andersom. Dat zijn normale wetten in de voetballerij. De club wil een nieuwe assistent‚ÄĚ, aldus De Mos, die onderstreepte dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Vi¬≠tesse.

‚Äě Als ik morgen (vanavond, red.) Gelredome binnenkom, dan geeft dat elke keer weer een kick. Ik ben in veel stadions geweest, maar Vi¬≠tesse is een bijzondere club. Het heeft grote spelers en trainers voortgebracht. De club verkeert in zwaar weer, maar het is de kunst juist nu de schouders eronder te zetten op het veld en je niet gek te laten maken.‚ÄĚ

De Mos streeft met zijn ploeg naar de play-offs om Europees voetbal en vanavond verdedigt Vitesse de negende plaats op de ranglijst in de thuiswedstrijd tegen degradatie¬≠kandidaat VVV. ‚Äě Je komt in een fase dat een gelijk¬≠spel niet meer helpt, maar VVV is niet te onderschatten‚ÄĚ, aldus De Mos, die niet kan beschikken over de geblesseerden Mads Junker (en¬≠kel) en Cees Keizer ( knie). Daaren¬≠tegen keren Paul Verhaegh en Remco van der Schaaf terug van een schorsing

Bron: De Gelderlander 29-02-2008

MEDEDELING VITESSE

Beste supporters,

Op dit moment kan ik geen verdere mededelingen doen over de huidige situatie. Dit in tegenstelling tot mijn eerdere column. Maandag stel ik jullie via onze website verder op de hoogte.

Ik hoop jullie aanstaande vrijdag natuurlijk weer in grote getale te zien bij de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.

Met vriendelijke groet,

Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 28-02-2008

Vitesse moet Junker missen tegen VVV-Venlo

Een voetblessure weerhoudt Vitesse-spits Mads Junker er zeer waarschijnlijk van vrijdag in actie te komen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Junker haalde afgelopen weekeinde het einde niet van het duel met Roda JC. Maar daar blijft het niet bij voor de Deense aanvaller, die vrijdag tegen VVV-Venlo zo goed als zeker niet inzetbaar is. Hij is onvoldoende hersteld van de tegen Roda opgelopen voetblessure.

Bron: Voetbal International 28-02-2008

De Mos: wedstrijd als uitlaatklep

Aad de Mos vindt het fijn dat er weer een wedstrijd aankomt. Iedereen wordt zo even afgeleid van de financi√ęle perikelen, aldus de Vitesse-trainer.

“Wij kunnen de problemen van ons afspelen; we hebben een uitlaatklep op het veld. Ik ben zelf nergens van onder de indruk. Ik heb dit bij KV Mechelen al meegemaakt. Daar is ook surseance aangevraagd en moesten we verder met een veredeld jeugdelftal. Ik krijg hier nog steeds een kick als ik Gelredome binnenloop.”

“Als we bij de eerste negen eindigen, dan is dat in deze situatie echt een prijs”, aldus De Mos.

Bron: Omroep Gelderland 28-02-2008

Vrije verkoop tegen VVV Venlo!

Vitesse speelt vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd binnen acht dagen. Nadat Roda JC afgelopen zaterdag in de slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur wist te slepen, is het nu de beurt aan de tweede Limburgse Eredivisionist: VVV Venlo.

Aanvoerder Remco van der Schaaf en verdediger Paul Verhaegh keren terug van een schorsing. Mads Junker daarentegen is nog niet volledig hersteld van zijn tegen Roda JC opgelopen voetblessure en zal waarschijnlijk niet starten. Haim Megrelishvili blijft ook tegen VVV linksback, waardoor Gill Swerts doorschuift naar het middenveld.

De vermoedelijke opstelling van Vitesse is: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili; Swerts, Van der Schaaf, Kolk, Janssen; Gommans, Lorca.

Vrije verkoop
Voor deze wedstrijd geldt een vrije verkoop. Dit betekent dat u géén seizoen- of Club Card nodig heeft om kaarten te kopen.

Verkoop via de voorverkoopadressen van Ticketbox tot en met vrijdag 29 februari (tot 17.00 uur)

Dagverkoop
Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s vanaf 18.30 uur geopend.

Vitesse – VVV Venlo Vrijdag 29 februari 2008 20.30 uur

Bron: Vitesse.nl 28-02-2008

Aad de Mos dient contract uit

Aad de Mos dient zijn contract bij Vitesse uit. De financi√ęle problemen bij de club en het vertrek van zijn assistenten zijn voor de ervaren trainer geen reden om voortijdig op te stappen.

De Mos heeft een contract tot en met volgend seizoen. “Ik heb het nog enorm naar mijn zin”, aldus de Hagenaar.

Ook het vertrek van Pieter Huistra en Dick de Boer veranderen daar niets aan. “Ik weet wat de club wil, die wil een nieuwe assistent. Ik ken alle ins en outs, maar die kunnen niet naar buiten. Dit zijn de normale wetten in de voetballerij”, zegt De Mos.

Bron: Omroep Gelderland 28-02-2008

Swerts twijfelt over nieuw contract

Gill Swerts weet nog niet of hij zijn verbintenis bij Vitesse zal verlengen. De positie op het veld is voor de Belgische international bepalend of hij in Arnhem blijft. Swerts speelt het liefst op rechts.

Swerts, die in de belangstelling staat van AEK Athene, heeft een aanbieding van Vitesse op zak. Het gaat om een contract voor drie jaar. “Het is voor Vitesse-begrippen een redelijke aanbieding.” Voor Swerts is het ook belangrijk om te weten wat er gaat gebeuren met de leiding. “Er gaan al twee trainers weg (Huistra en De Boer, red.) en blijft Aad de Mos? En wat wil de nieuwe trainer dan met mij? Ik heb bij Feyenoord al even in de top gespeeld en wil graag een nieuwe kans in de top.”

Bron: Omroep Gelderland 28-02-2008

Megrelishvili blijft in de basis

ARNHEM – Haim Megrelishvili staat ook vrijdagavond bij Vitesse in de basis. De Arnhemmers spelen dan thuis tegen VVV. De linksback stond afgelopen weekeinde door de schorsing van Paul Verhaegh in de basis en voldeed.

Gill Swerts schuift van de door hem verfoeide linksbackpositie door naar het middenveld. Remco van der Schaaf keert net als Verhaegh terug van een schorsing. Onur Kaya en Anduele Pryor moeten op de bank beginnen.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili; Swerts, Van der Schaaf, Kolk, Janssen; Gommans en Junker.

Bron: Omroep Gelderland 28-02-2008

Vitesse doet Swerts nieuwe aanbieding

ARNHEM ‚Äď Vitesse heeft Gill Swerts gisteren een nieuw meerjarig con¬≠tract aangeboden. Technisch direc¬≠teur Marc van Hintum wil de 25-ja¬≠rige Belgische international, wiens driejarige contract 30 juni 2008 af¬≠loopt, langer behouden voor de club. Van Hintum voert deze da¬≠gen evaluatiegesprekken met trai¬≠ners, spelers en begeleiding. Dick de Boer en Pieter Huistra, de assis¬≠tenten van hoofdtrainer Aad de Mos, moeten na dit seizoen uit Arnhem vertrekken.

Bron: De Gelderlander 28-02-2008

Dick de Boer dacht dat contract tot 2009 liep

Assistenttrainer Vitesse staat in 30 seconden buiten en 1 juli op straat

door Egbert van der Weerd

ARNHEM ‚Äď Dick de Boer stond giste¬≠rochtend gewoon op het trainings¬≠veld bij Vitesse, alsof er niks was gebeurd. De assistent van hoofd¬≠coach Aad de Mos weet sinds dins¬≠dag dat hij aan het aftellen is. Na 30 juni stopt zijn contract. Tot zijn eigen enorme verbazing. ‚ÄěIk was met stomheid geslagen. Eerlijk gezegd dacht ik dat mijn contract tot 2009 doorliep. Bizar h√®! Beetje dom misschien, ik heb het contract er maar eens bij ge¬≠pakt. Er staat ‚Äė in principe voor twee jaar‚Äô. Het was nog niet eens ondertekend.‚ÄĚ

De functie van Dick de Boer ( 59) is direct verbonden aan die van hoofdtrainer Aad de Mos. Net als De Boer heeft ook De Mos een eva­luatiemoment in zijn contract. De Mos praat vandaag met de nieuwe technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse, maar het betreft een nieuw wekelijks overleg, geen evaluatie, liet van Hintum gisteren weten.

De Boer: ‚Äě Ik kreeg te horen dat vanwege de financi√ęle situatie bij de club mijn contract niet wordt verlengd. Ik wist op dat moment echt niet wat ik moest zeggen. Als je nou eerder signalen hebt gehad dat ze niet tevreden zijn of je hebt al eens een tikkie gehad. Maar dit kwam zo onverwacht. Na 30 secon¬≠den stond ik weer buiten. ‚ÄĚ Met zijn oren te klapperen, want De Boer wist niet beter of hij zou nog anderhalf jaar bij Vitesse blij¬≠ven, samen met de man die hem in 2006 naar Arnhem haalde: Aad de Mos. ‚ÄěTenzij de trainer zou ver¬≠trekken. Als Aad stopt, stop ik ook. Ik kan mij voorstellen dat een nieuwe trainer een nieuwe assis¬≠tent wil meebrengen‚ÄĚ, aldus De Boer, die het uitstekend naar zijn zin heeft in Arnhem.

‚ÄěVoetbal, trainen, buiten op het veld staan, jongen, ik hou van mijn werk. Het is mijn lust en mijn leven en ik werk met ontzet¬≠tend veel plezier bij Vitesse‚ÄĚ, stelt De Boer, die op zoek gaat naar een vervolg. ‚Äě Absoluut, ik kan niet zon¬≠der voetbal. Ik ben elke dag weer blij dat ik het veld op kan. Dat heb ik vandaag ook, dat zal ik morgen hebben en altijd houden.‚ÄĚ

Technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse buigt zich volgende maand over de positie van keepers­trainer Lambert Jager, die een aflo­pend contract heeft.

Bron: De Gelderlander 28-02-2008

Ex-international Piet Schrijvers analyseert de Eredivisiekeepers

‚ÄėVelthuizen en Vorm kunnen Oranje bereiken‚Äô
‚ÄėGomes is de enige topper in Nederland‚Äô

Piet Schrijvers (61) is een van de beste doelmannen die Nederland heeft gehad. Na zijn loopbaan werd hij keeperstrainer en hij geeft nog altijd clinics. Schrijvers heeft dan ook alle recht van spreken bij het beoordelen van zijn huidige vakgenoten. Zijn analyse van de Eredivisiekeepers levert een aantal hoogst verrassende conclusies op.

lees verder...

Bron: Voetbal International 27-02-2008

Rechterlijke dwang moet Vitesse redden

27-02-08 VI magazine nr 9

Het was een combinatie van woede en teleurstelling die zich vorige week meester maakte van de clubleiding van Vitesse. Vlak nadat Willem Hoeffnagel, wethouder van de gemeente Arnhem, Paul van der Kraan op de hoogte had gesteld, drong het tot de algemeen directeur door dat zijn vrijwillige crediteurenakkoord in elk geval niet had opgeleverd wat hij had gehoopt.

lees verder...

Bron: Voetbal International 27-02-2008
Column Taco van den Velde
Er is een nieuwe Theo Janssen

25-02-08 VI magazine nr9

Theo Janssen vouwde het business-blad van Vitesse open en wees naar de kop van het artikel. ‘Computers en voetbal… een gouden combinatie’, las hij hardop. Vervolgens schudde hij zijn hoofd. ‘Nou, dat valt wel mee. Voor mij in elk geval niet. Ze houden elk balcontact bij en ik krijg iedere week als rapportcijfer een vier omdat een lange pass van mij wel eens niet aankomt. Maar volgens mij gaat het juist om die beslissende passes die w√©l aankomen en het verschil maken.’ Theo zei het op vrijdag tegen me en ik moest er zaterdag weer aan denken bij Vitesse-Roda JC. De middenvelder gaf inderdaad weer een aantal passes die niet aankwamen en hij leed zo wel eens balverlies, zes keer om precies te zijn. Maar drie keer gaf hij ook een splijtende pass over grote afstand en legde hij met gemak balletjes met de buitenkant van zijn geniale linkerbeen neer waar hij wilde. En in de tweede helft schoot hij vanaf 25 meter de bal achter keeper Bram Castro. Misschien kwam Theo er cijfermatig niet fantastisch vanaf, maar hij was duidelijk weer de speler met het meeste talent In Gelredome.

lees verder...

Bron: Voetbal International 27-02-2008

Van Leeuwen wil nieuwe start met Vitesse maken

Vitesse heeft Ted van Leeuwen aangesteld als hoofdscout. De huidige technisch directeur van AGOVV Apeldoorn tekent een contract dat hem vanaf 1 juli voor twee seizoenen aan de Arnhemmers bindt.

Van Leeuwen:’Ik ben al nadrukkelijk betrokken bij de voetbalacademie die beide clubs samen voeren. Ik heb iets met Vitesse, ken iedereen en het klikt heel goed met technisch directeur Marc van Hintum en algemeen directeur Paul van der Kraan. Ik heb heel veel vertrouwen in de mensen die er nu zitten. Zij zijn in staat daadwerkelijk een streep onder het verleden te zetten. Wij willen Vitesse terugbrengen naar het niveau van tien jaar geleden, toen de club een bolwerk van goede spelers was. Vitesse gaat een nieuwe start maken en ik ben blij dat ik daarvan onderdeel mag zijn. Bovendien zal AGOVV niet al te rouwig zijn om mijn vertrek. De financi√ęle situatie van de club is verre van rooskleurig, ze zullen wel blij zijn dat ze √©√©n salaris minder hoeven te betalen. Mijn vertrek zal er bovendien al een beetje aan te komen. Officieel begin ik op 1 juli bij Vitesse, maar ik heb nog z√≥veel vrije dagen dat ik niet veel meer op Sportpark Berg en Bos te vinden zal zijn. Ik wil ze daar ook niet voor de voeten lopen.’

Bron: Voetbal International 27-02-2008

Gemeente wint rechtszaak Gelredome

Het Arnhemse Gelredome moet de gemeente een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. De gemeente Arnhem heeft vorig jaar het stadion verkocht aan een projectontwikkelaar. De directie van Gelredome heeft deze verkoop destijds vertraagd door beslag op het stadion te leggen.

Volgens de rechter was dit onterecht, omdat Gelredome geen enkele schade heeft geleden aan de verkoop.De hoogte van de schadevergoeding zal door de rechter worden vastgesteld.

Bron: Omroep Gelderland 27-02-2008

Gemeente Arnhem is Vitesse nu echt beu

De kans dat Vitesse nog steun zal krijgen van de gemeente Arnhem wordt steeds kleiner. Vitesse-directeur Paul van der Kraan dreigt nu met surseance van betaling, maar de gemeente is daar niet echt van onder de indruk. “Meneer Van der Kraan heeft het over een woekerrente die Vitesse moet betalen over een lening van 6,5 miljoen, maar als ik hier naar de spaarbank ga voor een lening, betaal ik meer rente”, zegt Gerrie Elfrink, fractievoorzitter van de SP in Arnhem tegenover DePers. “Als de club het niet redt dan is het aan die man te danken.”

Vitesse heeft een schuld van 27 miljoen euro en als de gemeente de schuld van 7.8 miljoen niet saneert tegen een vergoeding van 1.1 miljoen euro moet de club surseance van betaling aanvragen. Elfrink is blij dat de gemeente bij het eerder ingenomen standpunt blijft. “Ik ben positief verrast dat de voltallige gemeenteraad de rug nu recht houdt.”

Elfrink snapt bepaalde beslissingen van de voetbalclub niet. “Speler Theo Janssen roept dat de gemeente toch rijk genoeg is, laat hem zelf de helft van zijn salaris inleveren. Ondertussen hebben ze net weer een Braziliaanse voetballer gekocht. Als tijdens onderhandelingen blijkt dat ze minder geld hoeven af te lossen, lopen ze bij wijze van spreken alvast even naar de wc om telefonisch een nieuwe speler te kopen.”

Bron: DePers 27-02-2008

Vertrek De Boer slaat in als een bom
Nieuwe koers Vitesse onder Van Hintum is nog onduidelijk

Assistent-trainer Dick de Boer ( 59) van Vitesse is gister­middag compleet verrast met een Jobstijding van de nieuwe tech­nisch directeur Marc van Hintum. De Boer, bezig aan zijn tweede sei­zoen bij Vitesse, dacht samen met hoofdcoach Aad de Mos tot medio 2009 op het veld te staan bij Vites­se, maar moet 30 juni vertrekken.

De Boer wilde zich gisteravond niet uitlaten over de voor hem vol­komen verrassende koerswijzi­ging. Van onvrede over zijn func­tioneren was nooit sprake.

Technisch directeur Van Hintum reageerde gisteravond niet op het verzoek om uitleg. Hij liet het bij een summiere verklaring in een persbericht. Daarin staat dat ‚Äėde be¬≠langrijkste investeringen op het veld moeten staan‚Äô en de techni¬≠sche staf ‚Äėmogelijk van twee naar √©√©n assistent gaat‚Äô en dat het con¬≠tract niet wordt verlengd ‚Äėom alle opties open te houden‚Äô.

Onduidelijk is dan ook of Van Hintum een andere assistent op het oog heeft. Algemeen directeur Paul van der Kraan repte in een persbericht ook van een geldkwestie. ‚Äė Vanwege de financi√ęle problemen zijn wij te¬≠rughoudend met het verlengen van contracten‚Äô.

Onduidelijk blijft ook of hoofdtrai­ner De Mos vrede heeft met de maatregel, die hem berooft van zijn metgezel. De Mos reageerde gisteravond niet op herhaaldelijke verzoeken om een reactie.

Hij haalde oud- prof De Boer in de zomer van 2006 naar Arnhem. Voor De Mos was de aanstelling van een eigen assistent destijds een keiharde eis. Vitesse was niet voor omdat Pieter Huistra ( hij ver¬≠trekt ook, maar uit eigen bewe¬≠ging) vast lag, maar ging door de knie√ęn voor de gelouterde trainer. Later haalde De Mos ook Bob Kootwijk uit Den Haag. De trainer van Jong Vitesse werd gisteroch¬≠tend een ‚Äė slecht nieuws gesprek‚Äô bespaard. ‚ÄěIk was vroeg aan de beurt en ik wist niet wat mij te wachten stond. Aan het gesprek heb ik geen slecht gevoel overge¬≠houden, maar we hebben de af¬≠spraak dat ik er niet inhoudelijk op in ga‚ÄĚ, aldus Kootwijk, die in maart een vervolggesprek krijgt over een eventueel gewijzigd ta¬≠kenpakket.

Bron: De Gelderlander 27-02-2008

Gelredome bv geeft toe, gemeente staat alleen

Stadiondirectie stemt in met schuldsanering Vitesse, wel strijd loges.

Evenementenbedrijf Gel¬≠redome is alsnog akkoord gegaan met een vrijwillige schuldsanering van Vitesse. Van de 62 schuldeisers is de gemeente nu de enige die niet wil meewerken. Arnhem heeft met zeker 6,5 miljoen euro ook de grootste vordering. Gelredome bv heeft ‚Äėenkele tien¬≠duizenden euro‚Äôs‚Äô tegoed van Vi¬≠tesse, zegt directeur Jasper van Am¬≠stel. Daarvan krijgt het evenemen¬≠tenbedrijf, als de sanering door¬≠gaat, slechts een deel terug.

Ondanks het akkoord is Vitesse niet tevreden. De club claimt ook het recht op een groot aantal loges en businessseats, die sinds het ge¬≠meentelijk reddingsplan in 2003 van Gelredome bv zijn. Tevens wil Vitesse meedelen in de opbreng¬≠sten van de bijvoorbeeld de cate¬≠ring rond duels van Vitesse. ‚ÄěWe hebben een juridisch geschil over de loges en willen helderheid krijgen. We hebben nu √©√©n kans om alle zaken in orde te maken. Dan moet je die nu ook allemaal aanpakken‚ÄĚ, vindt Vitesse-direc¬≠teur Paul van der Kraan.

Van Amstel stelt dat hij Vitesse een flink stuk tegemoet wil ko¬≠men met de loges. ‚ÄěMaar Vitesse gaat daarmee niet akkoord. Zij wil veel te veel‚ÄĚ, vindt Van Amstel. ‚ÄěWij zijn best bereid om onze klanten te helpen, maar daar zit¬≠ten grenzen aan. Vitesse krijgt elke wedstrijd een mooi en schoon sta¬≠dion. Het kost geld om het stadion zo op te leveren. Als wij alle wen¬≠sen van onze klanten inwilligen, is dat straks niet meer mogelijk.‚ÄĚ

Om instemming van Arnhem af te dwingen, staat Vitesse op het punt in surseance te gaan. De club hoopt de zaak daarna voor te leg­gen aan de rechter. De surseance wordt vermoedelijk vandaag door de directie aangevraagd

Bron: De Gelderlander 27-02-2008

Protégé van Aad de Mos moet weg bij Vitesse

door Egbert van der Weerd

ARNHEM ‚Äď Vitesse zet het mes in de trainersstaf. Dick de Boer en Pieter Huistra, de twee assistenten van trainer Aad de Mos, vertrekken aan het einde van dit seizoen.

Het afscheid van Huistra ( 41), die al eerder aangaf op eigen benen te willen staan, komt niet als een ver­rassing. De oud-international was vorig jaar in de markt voor een functie als hoofdtrainer en sprak onder meer met FC Zwolle.

Dick de Boer (59) daarentegen was verbijsterd na het gesprek met de nieuwe technisch directeur Marc van Hintum. De Volendammer kwam samen met trainer Aad de Mos in de zomer van 2006 binnen en dacht net als De Mos tot 2009 te blijven. ‚ÄěIk ben inderdaad ver¬≠rast‚ÄĚ, zei De Boer, die gisteravond niet inhoudelijk wilde ingaan op zijn naderende vertrek. Ook met Bob Kootwijk, trainer van Jong Vitesse, is gesproken. Voor hem, ook gekomen op voor¬≠spraak van De Mos, lijkt wel plaats in de nieuwe organisatie die Van Hintum voorstaat.

Aad de Mos en Marc van Hintum waren gisteravond niet voor com­mentaar bereikbaar.

Bron: De Gelderlander 27-02-2008

‘AZ gaat zich versterken met Van der Velden’

Nick van der Velden staat voor een toptransfer. De aanvallende middenvelder van FC Dordrecht tekent nog deze week een contract voor nog onbekende tijd bij AZ, zo meldde Johan Derksen in RTL Voetbal.

Van der Velden is dit seizoen de grote man bij Dordrecht. De 26-jarige spelmaker maakte in 28 competitiewedstrijden al dertien doelpunten. Volgens Derksen heeft de voormalig speler van RKC Waalwijk daarmee de clubleiding van AZ weten te overtuigen.

Eerder leek Van der Velden nog te kiezen voor een transfer naar Vitesse. Ook is er interesse van een club uit de Premier League, maar de keuze is volgens Derksen dus gevallen op AZ.

Bron: RTL 26-02-2008

Swerts in belangstelling AEK Athene

Gill Swerts staat in de belangstelling van AEK Athene.

Een de delegatie van de Griekse club bekeek de Belgische international afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Roda JC. Swerts heeft een aflopend contract en is na dit seizoen transfervrij. Hij is nog in gesprek met Vitesse over een langer verblijf bij de Arnhe'””mse club. Trainer Aad de Mos liet onlangs nog weten dat hij er niet op t dat de multifunctionele Belg blijft. AEK Athene staat momenteel derde in de Griekse competitie.

Bron: Omroep Gelderland 25-02-2008

Vitesse wil investeringen op veld

Het vertrek van de assistent-trainer Dick De Boer en Pieter Huistra bij Vitesse wordt onder meer ingegeven door de onzekere financi√ęle situatie. “We zijn daarom erg terughoudend in het aangaan van nieuwe contracten”, verklaart algmeen directeur Paul van der Kraan. “Daarnaast willen we een andere weg in slaan. Daar passen twee assistenten mogelijk niet in.”

“De belangrijkste investeringen moeten op het veld staan”, zegt technisch directeur Marc van Hintum. Mogelijk wordt er gewerkt met √©√©n assistent of vindt er een versmelting plaats tussen de A-selectie en Jong Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 26-2-2008

Huistra en De Boer weg bij Vitesse

Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van de assistent-trainers Pieter Huistra en Dick de Boer.

Huistra vertrekt uit eigen beweging. De voormalige linksbuiten kwam in 2005 naar Vitesse en was eerst assistent onder Edward Sturing. Met de komst van Aad de Mos in 2006 kwam er een tweede assistent bij in de persoon van Dick de Boer, van wie het contract nu niet wordt verlengd.

Over de toekomst van keeperstrainer Lambert Jager is nog niets duidelijk. Doelman Piet Velthuizen gaf al meerdere malen aan dat hij graag met Jager wil blijven samenwerken.

Bron: Omroep Gelderland 26-02-2008

Assistenten vertrekken bij Vitesse

De assistent-trainers Pieter Huistra (41) en Dick de Boer (59) vertrekken aan het einde van het seizoen bij Vitesse. Het aflopende contract van De Boer, die sinds 1 juli 2006 in dienst is bij de Arnhemse club, wordt niet verlengd. Huistra die sinds 1 juli 2005 bij Vitesse onder contract staat, vertrekt uit eigen beweging.

Algemeen directeur Paul van der Kraan: “Mede gezien de financi√ęle situatie van Vitesse zijn we erg terughoudend in het aangaan van nieuwe contracten. Daarnaast willen we een andere weg in slaan. Daar passen twee assistenten mogelijk niet in.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Richting volgend seizoen kijken we hoe we invulling willen geven aan de selectie en de staf. Daarbij geldt dat de belangrijkste investeringen op het veld moeten staan. Dat kan inderdaad betekenen dat we van twee assistenten terug gaan naar √©√©n of dat we bijvoorbeeld nadrukkelijker gaan aansturen op een versmelting van de eerste en tweede elftal selectie voor wat betreft technisch beleid. Om alle opties open te houden, hebben we besloten het contract van Dick de Boer niet te verlengen. Huistra heeft aangegeven dat hij na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging die beter aansluit bij zijn ambities.”

Bron: Vitesse 26-02-2008

Protestactie Vitesse-supporters

Vitesse-supporters hebben maandag in alle vroegte actie gevoerd bij het Arnhemse gemeentehuis. Een tiental ramen werd volgeplakt met geelzwarte velletjes papier waarop de tekst ‘Arnhem is Vitesse’ en ‘Vitesse is Arnhem’.

Personeel was een uur bezig de teksten te verwijderen. Het is een protest tegen het besluit van het college niet mee te werken aan een door Vitesse gewenste surseance van betaling. Ook de aanplakzuil bij het stadhuis is volgeplakt met sympathiebetuigingen aan Vitesse.
Om zes uur in de ochtend werd de plakactie ontdekt door een gemeentebode. Na het verwijderen van het papier bleven delen van de tekst nog altijd zichtbaar op de ramen. Er moet nog een extra zeembeurt aan te pas komen om de ramen weer vlekkeloos schoon te krijgen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem heeft de plakactie van de Vitesse-supporters geen blijvende schade toegebracht aan het stadhuis.

De vrije plakplaats naast het gemeentehuis is de voorbije dagen vrijwel compleet ingenomen door sympathiebetuigingen aan Vitesse en kritiek op de gemeente Arnhem.

Zo wordt het stadsbestuur in een van de pamfletten verweten miljoenen euro’s te spenderen aan ‘spelletjes’ rond het Rijnboogproject en de ‘junkenboot’, maar geen cent over te hebben voor voetbalclub Vitesse.

Bron: De Gelderlander 26-02-2008

Vitesse-leiding speelt hoog spel

Vitesse staat niet aan de rand van een faillissement, zoals De Telegraaf meldde.’ Dat schreef Vitesse-directeur Paul van der Kraan een maand geleden aan de supporters van de Arnhemse club. Hij had het zelf tegen deze krant gezegd, maar schrok blijkbaar van de gevolgen. Nu, vier weken later, kan Van der Kraan er echt niet meer onderuit. Vandaag of woensdag stapt hij naar de rechter om surseance van betaling aan te vragen, zegt hij op de website

lees verder...

Bron: De Telegraaf 26-02-08 
Open brief aan de gemeente Arnhem.

Geachte leden van de Gemeenteraad van Arnhem,
Geachte leden van het college van B&W,
Geachte raadscommissieleden,

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd Vitesse-Roda JC maakte het trouwe Vitesse-publiek een ondubbelzinnig statement: Vitesse is een echte club met een fantastische achterban die in slechte tijden de club massaal trouw is gebleven en die zich niet zal neerleggen bij een roemloos einde. De schuldeisers en met name de Gemeente Arnhem werden opgeroepen hun starre houding met betrekking tot het verlangde crediteurenakkoord te laten varen en mee te blijven denken over een voor alle partijen acceptabele oplossing.

De Supportersvereniging Vitesse had gekozen voor een ludieke en waardige actie. Supporters werden opgeroepen de eerste 15 minuten van de wedstrijd in het stadion een sfeer te cre√ęren die past bij een situatie zonder Vitesse: kleurloos, leeg en stil. In de loop van de week sloten alle andere zelfstandige structuren binnen het Arnhemse legioen (de Aftrap, de Ultra‚Äôs, vak 113) zich bij de actie aan. Het resultaat was opmerkelijk en ongekend: Het eerste deel van de wedstrijd werd gespeeld in een goedgevuld, nagenoeg stil stadion waarbij alle supporters hun geel/zwarte uitrusting zonder uitzondering hadden verborgen onder een donkere outfit.

lees verder...

Bron: SV 25-02-08 
Column Paul van der Kraan

Beste Vitesse-supporters,

“Voordat ik jullie bijpraat over de actuele stand van zaken met betrekking tot het vrijwillige crediteurenakkoord/surseance, wil ik jullie eerst bedanken voor de fantastische actie tijdens de wedstrijd Vitesse v Roda JC afgelopen zaterdag. Ik vond het op voorhand al een origineel initiatief van de Supportersvereniging Vitesse in samenwerking met De Aftrap, maar ik had niet verwacht dat er zo massaal gehoor aan zou worden gegeven.
Het bezorgde mij in elk geval kippenvel. Het was enorm indrukwekkend. Dat hoorde ik ook van andere aanwezigen in het stadion.

Een actie die bedoeld was als een tegen-signaal richting de gemeente, werd een voor-Vitesse signaal. Jullie geloven in je club en daarmee kweek je een saamhorigheidsgevoel dat je ook weer uitdraagt. En daar moeten we het toch van hebben, want samen maken wij deze club. Te veel mensen met te weinig kennis van de kwestie hebben geen idee hoeveel mensen wekelijks, en sommigen zelfs dagelijks, plezier beleven aan Vitesse.

Dan de actualiteit. Jullie vragen je natuurlijk af of en zo ja wanneer Vitesse in surseance van betaling gaat? Op dit moment zijn wij druk bezig een aantal formaliteiten te regelen en ziet het er naar uit dat wij dinsdag of woensdag naar de rechter gaan. Tenzij de gemeente Arnhem alsnog terugkomt op haar ‚Äėnee‚Äô. Vanavond is er weliswaar een raadsvergadering, maar aangezien Vitesse en het vrijwillig crediteurenakkoord niet geagendeerd staan, hoeven we daar niets van te verwachten. Kortom, wordt vervolgd.

Tot slot nog √©√©n ding. In diverse media, en ook op deze site, is verschenen dat Ted van Leeuwen per 1 juli wordt aangesteld als Hoofd Scouting. Laat ik voorop stellen dat het inderdaad de bedoeling is dat dit gebeurt, mits de sanering tot een goed einde wordt gebracht. Dat voorbehoud is ten onrechte niet gemaakt.‚ÄĚ

Groet, Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 25-02-08 

Bizar jubileum in zwart bij Vitesse

Theo Janssen fleurt 200e duel op met doelpunt.

Tien jaar storm, tien jaar Theo Janssen. De 26- jarige Arn­hemse voetballer speelde zaterdag­avond zijn 200e wedstrijd in zijn tiende seizoen voor Vitesse.
Alle stormen overleefde hij, temid­den van de jongste orkaan schoot Theo Janssen Vitesse tegen Roda JC op 1-0. Een droomjubileum werd het niet omdat Vitesse in de 87e minuut de overwinning ver­speelde. Knullig balverlies van uit­gerekend Janssen ( weliswaar be­roerd aangespeeld door Jasar Ta­kak) ging eraan vooraf. Uit een daaropvolgende hoekschop time­de Jan-Paul Saeijs beter dan doel­man Piet Velthuizen: 1-1
Daarmee voorkwam de verdediger van Roda JC dat een avond die voor Vitesse begon in het zwart, eindigde in vuur en vlam.

Een ludieke supportersactie nam de wedstrijd het eerste kwartier in een wurgende greep. Massaal had¬≠den de fans gehoor gegeven aan de oproep in het zwart te verschij¬≠nen. Dit om onvrede te ventileren over de financi√ęle problemen waar¬≠in de club verkeert en met name de strijd met de gemeente Arn¬≠hem over een grote saneringsope¬≠ratie. Bij de gemeente ontbreekt de politieke wil om na het misluk¬≠te reddingsplan 2003 nogmaals mee te werken aan een grote schoonmaak.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

‚Äė De gemeente heeft geld genoeg‚Äô

Hoofdrol Theo Janssen in zijn 200e partij in eredivisie met Vitesse.

Theo Janssen zal zijn tweehonderdste competitiewed­strijd voor Vitesse niet snel verge­ten. De jubilaris scoort zijn eerste doelpunt in dit seizoen, hij leidt de late gelijkmaker van Roda JC (1-1) in en het duel gaat ook eens gepaard met een ludieke actie van de Arnhemse aanhang.

De 26- jarige middenvelder krijgt deze zaterdagavond een bos bloe¬≠men vanwege zijn uitverkiezing tot ‚Äėman-of-the-match‚Äô. Maar om nou te zeggen dat Janssen daar erg blij mee is? ‚ÄěIk heb vandaag niet best gespeeld‚ÄĚ, erkent de regisseur. Toch vervult hij een hoofdrol in de partij. Met een mooie schuiver zet hij Vitesse na ruim een uur spe¬≠len op voorsprong. ‚ÄěIk loop een op tien qua doelpunten. Dus moest het vandaag wel weer een keer. Ik heb nu twintig treffers in tweehonderd wedstrijden. Dus zit ik op schema.‚ÄĚ

Vlak voor tijd leidt zijn balverlies indirect tot de hoekschop, waaruit Jan-Paul Saeijs de gelijkmaker in¬≠kopt. ‚ÄěWe probeerden nog te voet¬≠ballen op het einde, in plaats van de bal weg rossen. Daar ben ik zelf debet aan‚ÄĚ, aldus Janssen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

Aad de Mos: ‚Äė Wij wisten van grafstemming, het had geen invloed‚Äô

Een kwartier was het za¬≠terdagavond doodstil in stadion Gelredome, waar Vitesse en Roda JC (1-1) nauwelijks pogingen de¬≠den de stemming erin te brengen. De fans van Vitesse, veelal gekleed in zwart, ventileerden zo hun on¬≠vrede met de financiele perikelen rond de club en de gemeente Arn¬≠hem. ‚ÄěWij wisten van de grafstem¬≠ming‚ÄĚ, zei trainer Aad de Mos, na afloop van 1-1 tegen Roda JC. ‚ÄěHet was ons verteld. Ik geloof niet dat het de wedstrijd voor ons negatief heeft be√Įnvloed. De eerste grote kans voor Junker viel na 14.57 se¬≠conden, toen ging het los.‚ÄĚ

Hoewel De Mos in zijn op papier zo gedurfde, aanvallende strijdwij¬≠ze de hulp van het publiek goed kon gebruiken, ging er volgens de trainer op het veld al t√© veel mis. ‚ÄěHet was van allebei de kanten slecht. Slecht in de passing, een rommeltje, iedereen liep door el¬≠kaar heen‚ÄĚ, zag de trainer.

Zijn jonkies in de basis, Onur Ka¬≠ya en Anduele Pryor, leken aan ge¬≠brek aan eredivisieritme te lijden. ‚Äě Zo kun je het inderdaad noemen. Kaya had het heel zwaar, Pryor bleef door zijn fysieke kracht nog op de been. Ik durfde ze te breng¬≠en omdat we achterin goed in el¬≠kaar zitten. Sprockel en Sansoni zijn in grote doen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

‚ÄėArnhem kleurloos zonder Vitesse‚Äô

De supporters van Vitesse hebben za­terdagavond massaal gehoor gegeven aan de op­roep het eerste kwartier van het duel tegen Roda in het zwart gekleed op de tribune van Gelre­dome te zitten. Onder het motto Arnhem kleur­loos zonder Vitesse protesteerden de fans tegen de gemeente Arnhem, die niet wil meewerken aan de schuldsanering van de voetbalclub. Met een indrukwekkend gejuich en een staande ova­tie ontdeden de supporters zich na precies 15 mi­nuten van hun donkere kleding en kreeg Gelre­dome weer kleur.

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

Rentree Cees Keizer in oefenduel op 11 maart

De rentree van Vitessen­aar Cees Keizer staat op de agenda voor dinsdag 11 maart. Keizer ( 22) speelt dan mee met Jong Vitesse in een oefenduel tegen hoofdklas­ser FC Lienden, dat getraind wordt door Hans Kraay junior. Middenvelder Keizer raakte op 26 augustus tegen AZ zwaar gebles­seerd aan zijn knie. Het was de eer­ste keer dat de Volendammer, die lang in de Ajax-jeugd speelde, een basisplaats als profspeler had

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

Sansoni op scherp na vierde gele kaart

Vitesse- speler Sébastien Sansoni staat op scherp in het klas­sement van gele kaarten. De Frans­man was zaterdag de enige Vites­senaar die werd geboekt in het duel met Roda JC (1-1). Sansoni staat op vier gele kaarten en wordt bij een volgende prent automa­tisch voor een wedstrijd geschorst. Ook Abubakari Yakubu (zes), Paul Verhaegh (vier) en Jasar Takak ( vier) wacht een duel schorsing bij een volgende boeking.

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

Vitesse klaar voor surseance

Arnhemse voetbalclub heeft miljoenen voor sanering bij elkaar.

Vitesse heeft de benodig­de miljoenen bij elkaar om de schuldeisers af te kopen. Ook heeft de Arnhemse voetbalclub de juridische documenten in orde. Hierdoor staat niets meer in de weg om bij de rechtbank sursean­ce van betaling aan te vragen.

Vitesse- directeur Paul van der Kraan heeft zich de afgelopen we­ken nog flink moeten inspannen om het geld voor de grote sane­ringsoperatie bij elkaar te krijgen. Hoewel hij anders had gehoopt, heeft Van der Kraan toch voor een deel van het bedrag een rentedra­gende lening moeten afsluiten.
Het bedrag van circa drie miljoen euro is nodig om de schuldeisers te betalen met wie Vitesse een af­koopsom is overeengekomen.
De gemeente en Gelredome bv zijn de enige schuldeisers die niet vrijwillig meewerken. Vitesse heeft een schuld van 27 miljoen eu­ro.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-02-08 

Van Leeuwen heeft iets met Vitesse

Het nieuwe hoofd scouting Ted van Leeuwen laat vanuit Egypte weten blij te zijn met zijn nieuwe baan. “Ik heb iets met Vitesse. De manier waarop nu schoon schip wordt gemaakt, spreekt mij enorm aan. We willen Vitesse weer terugbrengen op het niveau van pakweg tien jaar geleden.”

Ted van Leeuwen kan nu ook scouten op een hoger niveau dan bij AGOVV. “Al zijn ook nu spelers niet haalbaar zijn, maar zo werkt de voedselketen van het voetbal. Ik begin officieel op 1 juli, maar ga nu al heel gericht kijken en fasegewijs werken.”

Bron: Omroep Gelderland 24-02-2008

Doorn gunt Van Leeuwen nieuwe job

AGOVV-voorzitter Victor Doorn gunt Ted van Leeuwen zijn overgang naar Vitesse.

“Ik snap dat hij na vijf jaar wel eens op een ander niveau wil opereren. Ik had het gevoel dat hij een beetje was uitgekeken op AGOVV. Hij had ook al gevraagd op hij per 1 juli weg kon. Peter Bosz vertrok al eerder vanwege zijn ambities, dat doet Ted nu dus.”

Doorn acht Van Leeuwen zeer geschikt voor zijn nieuwe job. “Scouting is zijn kracht. Hij heeft in die vijf jaar absoluut een grote rol gespeeld bij onze ontwikkeling en hij heeft mooie transfers bewerkstelligd.”

Bron: Omroep Gelderland 24-02-2008

Mattanja: “Ik doe gewoon alles wat ik kan!”

Zaterdagavond werd tijdens de wedstrijd tegen Roda JC door de Supportersvereniging en Fanzine De Aftrap de actie ‘Even geen geel’ georganiseerd.

Fans werden opgeroepen om zich het eerste kwartier van de wedstrijd in ‘ stemmig’ zwart te kleden. Daarmee werd symbolisch getoond hoe kleurloos Arnhem zou zijn zonder Vitesse.

Een van de vrijwilligers, die op de Promenade met het uitdelen van flyers de fans over de actie informeerde, was Mattanja (16).

De supporter over haar inzet: “Ik sta met Vitesse op en ga er mee naar bed. Ik wil niet dat mijn cluppie failliet gaat, en probeer op deze manier een bijdrage te leveren om dat te helpen voorkomen. Ik doe gewoon alles wat ik kan.”

Bron: SV Vitesse 24-02-08

Martin Esveld viert rentree als omroeper

Wegens absentie van vaste omroeper Theo van Baal, werd voor de wedstrijd tegen Roda JC weer een beroep gedaan op Martin Esveld, die jarenlang de microfoon ter hand nam om de wedstrijden van Vitesse in te luiden en te begeleiden. De Vitesse-veteraan, onafscheidelijk verbonden aan zijn ‘Home of History’, kweet zich weer met verve aan zijn taak op de grasmat van Gelredome.

Het was alsof hij nooit was weggeweest, zo vertrouwd schalde zijn karakteristieke stemgeluid uit de luidsprekers van het stadion. “Het was wel weer even wennen. Het is alweer wat jaartjes geleden”, vertelde de markante Vitessenaar, die zoveel jaar de fans heeft weten te boeien, kort na zijn rentree op de middenstip.

Bron: SV Vitesse 24-02-08

Gelredome op zwart

Supporters geven schuldeisers duidelijk signaal.

Tijdens de eerst helft van de wedstrijd Vitesse-Roda JC maakte het trouwe Vitesse-publiek een ondubbelzinnig statement: Vitesse is een echte club met een fantastische achterban die in slechte tijden de club massaal trouw is gebleven en die zich niet zal neerleggen bij een roemloos einde. De schuldeisers en met name Gelredome en de Gemeente Arnhem werden opgeroepen hun starre houding met betrekking tot het verlangde crediteurenakkooord te laten varen en mee te blijven denken over een voor alle partijen acceptabele oplossing.

De Supportersvereniging Vitesse had gekozen voor een ludieke en waardige actie. Supporters werden opgeroepen de eerste 15 minuten van de wedstrijd in het stadion een sfeer te cre√ęren die past bij een situatie zonder Vitesse: kleurloos, leeg en stil. In de loop van de week sloten alle andere zelfstandige structuren binnen het Arnhemse legioen zich bij de actie aan. Het resultaat was opmerkelijk en ongekend: Het eerste deel van de wedstrijd werd gespeeld in een goedgevuld, nagenoeg stil stadion waarbij alle supporters hun geel/zwarte uitrusting zonder uitzondering hadden verborgen onder een donkere outfit. De spelers waren even figuranten in een indrukwekkende vertoning van een hogere orde. Het leek of elke Arnhemse supporter, de frustratie van de magere jaren, vol tegenslag, loze beloften en afzakkende sportieve ambities in die 15 minuten opnieuw beleefde. In de 16e minuut volgde de ontlading: het geel/zwart werd te voorschijn geslingerd, doeken werden onthuld en het stadion explodeerde in een onge√ęvenaarde geluidsexplosie gevolgd door een staande ovatie waaruit trots en clubliefde sprak, maar ook het gevoel: ‚Äútot hier en niet verder.‚ÄĚ

Zelden heeft een supporterslegioen zo massaal, zo unaniem en vooral zo waardig laten blijken dat hun club bestaansrecht heeft. En dus was de actie van de supporters van Vitesse reclame voor het voetbal en reclame voor de stad. De Gemeente Arnhem die eerder deze week als blijk van vertrouwen in de supporters al het losliggende bouwmateriaal rond het stadhuis liet opruimen heeft een unieke kans het ingenomen standpunt te heroverwegen.

Bron: SV Vitesse 24-02-08

Jubilerende Theo Janssen Man of the Match

In zijn 200ste wedstrijd werd Theo Janssen door de SMSsende Vitessefans in Gelredome tot Man of the Match gekozen. Theo drukte in zijn jubileumwedstrijd extra zijn stempel, door tegen Roda JC te scoren met een geplaatst schot.

De spelersgroep was op de hoogte van de supportersactie ‘Even geen Geel’. “Ik in ieder geval wel. Ik lees regelmatig de supporterssite en bezoek het Vitesse forum”. Op de vraag of de selectie nog be√Įnvloed wordt door de ontwikkelingen rondom het crediteurenakkoord, antwoordde Theo “wij zijn er primair om te voetballen en richten ons op de wedstrijden. Wij hebben vertrouwen in de uitkomst.”
Roda zag hij als negatieve tegenstander. “Ze kwamen niet echt om te voetballen. Ze hadden maar √©√©n echte kans en scoorden 1-1. Daarmee kregen wij te weinig.”

Harrie Gommans werd gefeliciteerd met zijn 25ste verjaardag, afgelopen woensdag en door de in het supportershome aanwezige fans toegezongen. “Het was vreemd voetballen in een 15 minuten stil Gelredome. Wij hebben vandaag twee punten laten liggen en dat was niet nodig geweest. Vrijdag krijgen we VVV Venlo thuis en dat moeten gewoon drie punten zijn”, volgens de Limburger.

John Smith had het juiste lotnummer en ging met het gratis thuisshirt van Vitesse, voorzien van de handtekeningen van de spelers, naar huis. Ook u kunt zo’n shirt winnen. Kom na de wedstrijd naar het gezellige supportershome Monnikenhuize. Naast napraten over de wedstrijd in goed Vitesse gezelschap, maakt ook u kans op een Vitesseshirt.

Bron: SV Vitesse 24-02-08

Vitesse weer in gesprek met gemeente
Nog geen aanvraag surseance van betaling
Financi√ęle sores stoort Vitesse

Het lukte Vitesse gisteravond een punt afstand te nemen van nummer tien FC Utrecht, op de grens van deelneming aan de play-offs. Het deelde de punten met Roda JC, dat in 2008 uit nog geen winst heeft behaald. Met de 1-1 konden de Arnhemmers niet afdoende verdoezelen zich niets aan te trekken van de financi√ęle sores in de afgelopen dagen.

De gesprekken tussen de gemeente en Vitesse zijn inmiddels hervat. Daarom heeft de club met een negatief vermogen van 27 miljoen euro ook nog geen surseance van betaling aangevraagd. De directie verwacht alsnog een akkoord met de gemeente over kwijtschelding van de gewraakte 6,5 miljoen aan leningen.

Vitesse schiep in de tweede helft de betere kansen, met de 1-0 van jubilaris Theo Janssen (200 duels) als logisch resultaat. De Arnhemmers konden de fortuinlijke voorsprong toch niet vasthouden. In de 88e minuut beloonde een kopbal van verdediger Jan-Paul Saeijs Roda met de verdiende 1-1.

Vitesse – Roda JC 1-1 (0-0). 67. Janssen 1-0, 88. Saeijs 1-1. Scheidsrechter: Nijhuis. Toeschouwers: 19.475. Gele kaart: Sansoni (Vitesse), Yulu-Matondo (Roda JC).

Vitesse: Velthuizen; Swerts, Sansoni, Sprockel en Megreslishvili; Kaya (54. Takak), Janssen en Pryor; Junker (83. Claudemir), Gommans (50.Lorca) en Kolk.

Roda JC: Castro; Wau, De Fauw (84. Kah), Saeijs en De Jong (83. Bodor); Tioté, Meeuwis en Janssen; Hadouir, Yulu-Matondo (56. Van Tornhout) en Lamah.

Bron: De Telegraaf 24-02-08

Vitesse blij met Ted van Leeuwen

Vitesse is blij dat Ted van Leeuwen vanaf 1 juli hoofd scouting wordt bij de Arnhemse club.

“Ik was er een voorstander van”, zegt trainer Aad de Mos. “Hij heeft bij AGOVV laten zien dat hij kijk heeft op het halen van spelers. Hij is dag en nacht bezig met voetbal, ik schat hem hoog in. Een welkome versterking.”

Technisch directeur Marc van Hintum is ook zeer gecharmeerd van het nieuwe hoofd scouting. “Ted kan van heel weinig geld heel veel maken. Hij heeft een heel groot netwerk. Hij kent de club en heeft een groot hart voor Vitesse, hij wou hier dolgraag komen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 23-02-08

Vitesse-fans eren Theo Janssen

Theo Janssen speelde zaterdagavond zijn 200ste competitiewedstrijd voor Vitesse. De supporters eerder hem met dit spandoek. Janssen zette zijn jubileum luister bij door de openingsgoal te scoren. Het werd 1-1.

Bron: Debalisnietrond 24-02-08

Jubilaris Janssen held en schlemiel

De tweehonderdste wedstrijd van Theo Janssen voor Vitesse was er √©√©n van twee uitersten. De Arnhemmer scoorde een fraaie goal, maar leidde met balverlies het doelpunt van Roda JC in. “Dat is de tragiek van Theo Janssen”, vond zijn trainer Aad de Mos.

“Takak speelt mij aan, ik verlies de bal en daaruit komt de corner waaruit wordt gescoord”, geeft Janssen toe. “Zij gaan met al die lange mensen naar voren en dan zie je dat wij toch fysieke kracht missen. Ik denk dat we daarvoor verdedigend goed stonden, al hadden we het aan de bal moeilijk.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 23-02-08

De Mos verwacht steun van gemeente

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft een duidelijke mening over de beslissing van de gemeente Arnhhem om de voetbalclub niet te steunen.

“Ik heb daar een filosofie over en vaak komen de dingen uit die ik in mijn hoofd heb zitten. Ik denk dat de beleidsbepalers van Vitesse tot een oplossing moeten komen met de gemeente Arnhem. Voetbal is toch de basis van het Gelredome, niet de popconcerten”

De gelouterde trainer verklaart zich nader. “De gemeente moet nu maar eens iets doen, omdat nu blijkt dat ze nooit iets gegeven, maar alleen geleend hebben aan de club.

Supporters van Vitesse hielden bij de wedstrijd van zaterdagavond tegen Roda JC een massale protestactie tegen de gemeente Arnhem. Iedereen ging in het zwart gekleed en de eerste 15 minuten van de wedstrijd bleef het stil in Gelredome.

De supporters vinden dat al het mogelijke gedaan moet worden om Vitesse te helpen bij de schuldsanering

Bron: Omroep Gelderland TxT 23-02-08

Late tegengoal kost Vitesse twee punten.

Vitesse heeft in de strijd om de negende plek twee punten laten liggen. Tegenstander Roda JC kwam drie minuten voor tijd langszij. Eerder had Theo Janssen, die zijn 200ste wedstrijd voor Vitesse speelde, de score geopend met een afstandschot. De supporters van Vitesse lieten zich het eerste kwartier met opzet niet horen en waren bijna allemaal gehuld in het zwart. Na dit kwartier gingen ze massaal achter hun club staan. Met dit mooie gebaar wilden zij hun onvrede tonen naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent de financi√ęle situatie van de club.

Wegens personele problemen moest Aad de Mos zijn team noodgedwongen omzetten. Gill Swerts was verhuisd naar de linkerkant op de plek van de geschorste Paul Verhaegh over te nemen. Megrelishvili nam op zijn beurt de positie van de Belg over. Op het middenveld werd de plek van de geschorste Remco van der Schaaf overgenomen door Onur Kaya. Ook Anduele Pryor startte in de basis.
Vitesse en Roda JC begonnen onwennig aan het duel wat leidde tot veel balverlies van beide kanten. De Arnhemmers had veel moeite om de bal vast te houden. Na tien minuten kregen de bezoekers een vrije trap op de rand van de zestien. Doelman Piet Velthuizen reageerde attent op de inzet van De Fauw.

Na een kwartier schakelde Vitesse, gesteund door het publiek, er een tandje bij. Junker kwam in scoringspositie na een vlotlopende aanval. De Deen stuitte jammer genoeg Roda-doelman Castro. Roda JC was in de eerste helft met name gevaarlijk via een aantal corners. De grote kansen bleven echter uit. Vitesse had na een half uur spelen de score moeten openen via het hoofd van Junker, die voorlangs mikte. Vlak voor rust ontstond er een aardige mogelijkheid na opnieuw een vlotlopende aanval van Vitesse. Santi Kolk legde aan voor een schot van de rand van het strafschopgebied, maar schoot recht in de handen van de doelman van Roda. Kort daarna trof een hoekschop van Theo Janssen bijna direct doel. Castro kon de bal maar net over tikken.

In de tweede helft maakte Gommans na vijf minuten spelen plaats voor Lorca. Ook Kaya verlaatte vroegtijdig het veld en werd in de 54e vervangen door Takak. Jubilaris Theo Janssen opende in de 68e minuut de score met een afstandschot in de rechterhoek, 1-0. Megrelishvili kreeg een kwartier voor tijd nog een aardige mogelijkheid. Een voorzet van rechts kwam terecht bij de verdediger, die de bal jammer genoeg overschot. Piet Velthuizen redde vlak voor tijd nog een aantal keer goed. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen de Limburgers als nog langszij. De vrijstaande Jan-Paul Saeijs kopte de 1-1 op het scorebord.

Door het gelijke spel van Vitesse en de nederlaag van FC Utrecht gisteren bij Sparta (2-1) passeert de club de Utrechters op de ranglijst. Aanstaande vrijdag wacht het volgende competitieduel. VVV Venlo komt dan op bezoek in Gelredome

Bron: Vitesse.nl 23-02-08

Roda JC achterhaalt Vitesse in slotfase

Vitesse dacht de overwinning op zak te hebben, totdat Roda JC bij een van de eerste mogelijkheden direct toesloeg in de slotfase. Jan Paul Saeijs verpestte Theo Janssens jubileum: 1-1.

Theo Janssen speelde zijn tweehonderdste Eredivisieduel namens Vitesse en hij bekroonde dat jubileum met een doelpunt, het eerste van de wedstrijd: 1-0. Halverwege de tweede helft kreeg hij de ruimte om uit te halen vanaf twintig meter. Doelman Bram Castro kreeg alleen zijn vingertoppen tegen de bal, maar daarmee voorkwam hij de treffer niet.

Het was een verdiende treffer voor de thuisploeg, die de beste kansen had gehad, vooral in de eerste helft. Maar Mads Junker en Santi Kolk konden beiden Castro niet kloppen. Het afwachtende Roda werd weinig gevaarlijk, tót de 87ste minuut. Anouar Hadouir nam een hoekschop en Saeijs had alle gelegenheid raak te koppen: 1-1.

Roda blijft zevende en heeft 41 punten, Vitesse klimt over FC Utrecht naar het linkerrijtje en heeft 36 punten.

Bron: VI.nl 23-02-2008

Hoofdsponsor: