januari 2009

Mads Junker opent de score met hand

Mads Junker draaide er niet omheen hoe hij de score opende voor Vitesse uit tegen Willem II. “Na het schot van Stevanovic trapt de verdediger de bal weg. Ik probeerde te blokken met mijn lijf en daarbij kreeg ik de bal tegen mijn hand en werd het een goal. Het was niet bewust, maar ik dacht dat hij afgekeurd zou worden. Ik ging maar juichen en hij telde.” Het was typerend dat Vitesse juist zo scoorde. “We misten veel, ik schoot ook van vier meter tegen de lat. Maar we staan nu echt als een team onder Theo. Wij hebben de spelers voor een 4-4-2 systeem, dat is logischer.”
Bron: Omroep Gelderland 31-01-2009

Eerste overwinning Vitesse in 2009

Vitesse heeft zaterdagavond in Tilburg de eerste overwinning onder Theo Bos gehaald. De Arnhemse ploeg won bij Willem II dankzij doelpunten van Mads Junker en Ricky van Wolfswinkel: 0-2. Het had er alle schijn van dat Junker met de hand scoorde.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 01-02-2009

Vitesse wint verdiend bij Willem II

Vitesse heeft bij Willem II verdiend met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Theo Bos speelde degelijk, maar was erg slordig in de afwerking.
Vitesse domineerde vanaf minuut 1 en had via Hofs en Van Wolfswinkel enorme kansen. Junker torpedeerde de lat. Na een weergaloze pass van uitblinker Sansoni faalde Claudemir oog in oog met Aerts. Aan de andere kant werd Demouge gestuit door Velthuizen.

Na rust was het dan toch raak. Junker maakte de 0-1 uit een rebound na een schot van Stevanovic. Willem II bakte er niets van en in de blessuretijd tekende Van Wolfswinkel voor de 0-2.

Bron: Omroep Gelderland 31-01-2009

Lasse Nilsson vertrouwt op zichzelf

De nieuwe aanwinst Lasse Nilsson bekeek Vitesse tegen Willem II nog vanaf de tribune.
“Ik weet niet of ik tegen Heerenveen al wel ga debuteren. Als de trainer mij wil gebruiken, speel ik zeker. Ik heb fysiek geen problemen, maar het kan nog wat dagen of weken duren voor ik echt wedstrijdfit ben. Dan doel ik op timing en zo. Ik heb vertrouwen in mijzelf en denk dat Vitesse uitermate geschikt is voor mij.”

Nilsson verklaart zich nader. “Vitesse speelt 4-4-2 en niet destructief. Ik had altijd al een goede indruk van de club toen ik in Nederland speelde.”

Bij Saint Etienne was het veel moeilijker voor mij, want daar werd 4-5-1 gespeeld en was er veel concurrentie voor die ene positie voorin. Ik ben een creatieve speler en dat uit zich hopelijk in doelpunten en assists. Vitesse staat heel laag, ik wil meehelpen om ze daar weg te krijgen.”

“Ik ken veel jongens van Vitesse. Met Drost en Tarvajarvi heb ik bij Heerenveen nog gespeeld en veel andere spelers waren mijn tegenstander.”

Bron: Omroep Gelderland 31-01-2009

Dalibor Stevanovic in basis Vitesse

Dalibor Stevanovic staat vanavond voor het eerst in de basis van Vitesse , dat op bezoek gaat bijWillem II. De Sloveen, die zondag tegen NEC sterk inviel bij zijn debuut, vervangt de geblesseerde Rogier Molhoek ( hamstring).
Mogelijk is Molhoek dinsdag weer inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.
In Tilburg ontbreken ook Santi Kolk (enkel), Onur Kaya (schouder), Anduele Pryor en Wiljan Pluim ( beiden terug van griep).
Bron: De Gelderlander 31-01-2009

Nilsson moet het aanvallende probleem oplossen
Vitesse trachtte vergeefs PSV- spits Lazovic terug te halen naar Arnhem.

Lasse Nilsson moet Vitesse gaan helpen aan doelpunten en assists. De Arnhemse degradatiekandidaat schreeuwde om aanvallende versterking. Logisch dus, dat trainer Theo Bos content is met de komst van de aanvaller die furore maakte in het shirt van Heerenveen.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 31-01-2009

Vitesse zonder Kolk en Molhoek

Vitesse moet het zaterdag uit tegen Willem II doen zonder Santi Kolk en Rogier Molhoek. De tegen NEC sterk ingevallen Dalibor Stevanovic start nu in de basis.
Molhoek heeft een hamstringblessure, Kolk heeft last van zijn enkel. Ook Onur Kaya (schouder) en Anduele Pryor (ziek) ontbreken. Vitesse speelde dit seizoen thuis 2-2 tegen Willem II, vorig seizoen verloren de Arnhemmers met 4-0 in Tilburg.
Vermoedelijke opstelling: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Stevanovic; Junker, Van Wolfswinkel.
Bron: Omroep Gelderland 30-01-2009

Theo Bos heel blij met Nilsson

ARNHEM – “Ik ben heel blij met de aanvallende versterking”, zei Vitesse- trainer Theo Bos over Lasse Nilsson.
“Scoren was toch een probleem. We hebben alles geprobeerd, bijvoorbeeld om Lazovic te huren van PSV. Dat was onbespreekbaar. Daarom ben ik heel blij met Nilsson. Hij kan veel toevoegen aan ons spel met scorend vermogen en veel snelheid.”
“Voor ons is maar één ding belangrijk en dat is in de eredivisie blijven. Daar moet iedereen zich aan ondergeschikt maken. Wie dat niet wil, moet zijn contract maar inleveren”, is de oefenmeester helder.
Nilsson niet is niet per definitie basisspeler. “Als mijn spitsen zaterdag allebei twee keer scoren, zit Lasse Nilsson dinsdag gewoon naast me op de bank”, verzekert Bos.
Bron: Omroep Gelderland 30-01-2009

V.Hintum: Nilsson uitstekende speler

ARNHEM – Vitesse huurt de Zweedse spits Lasse Nilsson. “Uitstekende speler, die voor 3,3 miljoen van Heerenveen naar St-Eitenne is gegaan”, weet technisch directeur Van Hintum.
“Hij komt graag hier naartoe, want hij heeft een heel goed gevoel bij Nederland. Hij wil in de picture blijven bij het Zweeds elftal. Het is een jongen met een goede mentaliteit en ideaal voor een 4-4-2 systeen.”
“Door de komst van Nilsson mag Tarvajärvi eventueel weg. De Scandinavische markt is een maand langer open, maar Heerenveen bepaalt”, legt Marc van Hintum uit.
Bron: Omroep Gelderland 30-01-2009

Dartsavond SV weer succes

Afgelopen vrijdag vond er in supportershome Monnikenhuize weer een dartsavond plaats. Het was alweer de derde van de vier avonden die de activiteitencommissie dit seizoen organiseert. In een gezellige ambiance werden er door spelers en supporters vele dartpijlen in én naast het bord gegooid. In een vier poule systeem werd de aanwezige Nicky Hofs, vergezeld door Cees Keizer, derde van de avond. De winnaar van de avond was Martin Coenraadts hij won €30,= aan waardebonnen. Vrijdag 27 maart is de laatste dartsavond van het seizoen.
Bron: SV Vitesse 30-01-2009

Lasse Nielsen op weg naar Vitesse

Vitesse heeft overeenstemming bereikt met het Franse Saint-Etienne over de huur van Lasse Nilsson (27). Vitesse bedong tevens een eenzijdige optie tot koop na de huurperiode, die op 30 juni 2009 afloopt. Vrijdagochtend meldt de Zweed zich met zijn zaakwaarnemer in Arnhem. Wanneer club en speler het eens worden over de arbeidsvoorwaarden, volgt ’s middags een medische keuring.
De Nederlandse competitie is Lasse Nilsson niet vreemd. Hij kwam eerder uit voor sc Heerenveen. In zijn vaderland Zweden speelde Nisson voor IF Elfsborg en IK Brage. In augustus 2007 maakte hij de overstap van de Friezen naar Saint-Etienne. Indien Vitesse met Nilsson overeenstemming bereikt en ook de medische keuring goed verloopt, dan is hij dinsdag inzetbaar in de thuiswedstrijd van Vitesse tegen sc Heerenveen.

Bron: Persbericht Vitesse 29-01-2009

Reactie SV

Het bestuur van de SV heeft kennis genomen van het antwoord van Vitesse op onze open brief.
Wij hebben waardering voor de eerlijkheid waarmee wordt aangegeven dat er binnen Vitesse zaken moeten worden verbeterd. Op onze vragen zijn echter nog geen concrete antwoorden gegeven. Vitesse zegt dat daarvoor meer tijd nodig is.

Als Vitesse de daad bij het woord voegt en op dit moment intern inderdaad schoon schip maakt, valt met een wachttijd van dertig dagen te leven. Wij verwachten dan wel dat Vitesse bij het uitdenken van een nieuw supportersbeleid zich niet alleen richt op het werven en binden van nieuwe supporters, maar ook op het behouden van de supporters die dit seizoen de club trouw zijn gebleven. Ook gaan wij er vanuit dat tijdens de forumavond duidelijk wordt welke stappen er worden ondernomen ter verbetering van het commercieel- en technisch beleid en hoe de organisatie structureel wordt verbeterd zodat Vitesse weer een club wordt waar voetballers en supporters trots op kunnen zijn.

Bestuur SV

Bron:SV 29-01-2009

Karel Aalbers komt naar reünie van Vitesse

Karel Aalbers komt naar de reünie van Vitesse op 3 februari. De oud-preses treft veel bekende gezichten in Gelredome. Spelers als Theo Janssen, Phillip Cocu, John van den Brom en Martin Laamers hebben zich gemeld. De oud-Vitessenaren dineren, kijken naar Vitesse – Heerenveen en poseren voor een groepsfoto. Al meer dan 100 oud-spelers hebben zich aangemeld.
Bron: De Gelderlander 29-01-2009

Jong Vitesse ontvangt Jong NEC op 5 februari

ARNHEM/GENDT – Jong Vitesse speelt donderdag 5 februari de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Jong NEC. Het duel stond op de rol voor maandag 26 januari, maar werd afgelast. Jong Vitesse speelt een bescheiden rol in de beloftencompetitie, NEC is lijstaanvoerder. Het duel wordt gespeeld op sportparkWalburgen in Gendt, thuisbasis van hoofdklasser De Bataven, en begint om 18.30 uur.
Bron: De Gelderlander 29-01-2009

Snijders dicht bij eerste contract

Hij kan zijn eerste profcontract tekenen en hij debuteerde zondagmiddag in de hoofdmacht van Vitesse tijdens de derby tegen NEC, die in 0-0 eindigde. Geen wonder dat Genaro Snijders zondagmiddag met een brede glimlach door de catacomben van Gelredome stapte. “Dit is een droom die uitkomt.”
lees verder…

Bron: De Gelderlander 28-01-2009

Vitesse oefent tegen Hannover ’96

Vitesse neemt het eind maart in een oefenduel op tegen Hannover ’96, zo meldt de site van de Arnhemse voetbalclub. De wedstrijd wordt op zaterdag 28 maart om 14.00 uur in de Wahrendorff Arena te Ilten (Duitsland) gespeeld.
De Europese competities liggen dat weekeinde stil vanwege WK-kwalificatieduels.

Bron: De Gelderlander 28-01-2009

Cees Keizer vertrekt naar FC Zwolle

Cees Keizer vervolgt zijn loopbaan bij FC Zwolle. De linksbenige speler, die dit seizoen vooral voor Jong Vitesse uitkwam, wordt tot het einde van het seizoen verhuurd.
Bron: Vitesse.nl 27-01-2009

Rogier Molhoek heeft een lichte rugblessure

De blessure van Rogier Molhoek valt mee. De middenvelder van Vitesse viel zondag tegen NEC uit met klachten die veroorzaakt werden door zijn rug. Molhoek is waarschijnlijk gewoon inzetbaar in de komende wedstrijd, zaterdag bij Willem II. Het is zeer de vraag of dat ook geldt voor Santi Kolk. De clubtopscorer kampt met een enkelkwetsuur en is nog niet zover dat hij kan hardlopen.
Bron: De Gelderlander 27-01-2009

Theo Bos: ‘ Tarvajärvi voldoet niet’

Vitesse -trainer Theo Bos ontkent dat Niklas Tarvajärvi niet past in zijn tactische plannen. „Dat is zijn conclusie. Voor iedere speler geldt dat hij moet laten zien wat ik verwacht. Dat heeft Niklas niet gedaan en daarom mag hij van mij weg.”
„Ik heb hem verteld dat hij een van de vier spitsen is”, doelt Bos op de aanwezigheid van Kolk, VanWolfswinkel en Junker. „In oefenduels voldeed hij niet. Tegen NEC zat hij niet bij de selectie, omdat hij zwak speelde met Jong Vitesse . Niklas is een fantastische jongen met een prima mentaliteit. Maar hij moet het laten zien en dat heeft hij tot dusver niet gedaan.”
Bron: De Gelderlander 27-01-2009

Tarvajärvi wil weg bij Vitesse

Niklas Tarvajärvi wil nog in deze transferperiode weg bij Vitesse.
De Finse aanvaller is flink gezakt in de hiërarchie bij de Arnhemse club. “Tegen NEC zat ik op de tribune. Dat zegt genoeg. We spelen nu met twee spitsen, dat zou gunstig moeten zijn voor mij. Maar de trainer ziet het kennelijk niet in mij zitten. Mijn situatie is moeilijk.”

Tarvajärvi gaat met de Finse ploeg op stage naar Japan en mist daardoor de wedstrijden tegen Willem II en Heerenveen. “Een mooie kans om me in de kijker te spelen en me te tonen aan de bondscoach voor de WK-kwalificatie.

“Want over een maand zijn er kwalificatieduels. Dit is eigenlijk meer een B-ploeg die naar Japan afreist, omdat het geen reguliere interland-week is. Het lijkt me interessant. ik ben nog nooit in Japan geweest. Misschien kan een Japanse club me wel kopen.”

Bron: Omroep Gelderland 26-01-2009

Vitesse biedt Snijders contract aan

Vitesse heeft Genaro Snijders een contract aangeboden voor twee-en-een-half jaar.
De 19-jarige aanvaller maakte zondag zijn debuut in het eerste elftal van de Arnhemse club als invaller tegen NEC. Snijders speelt nog op amateurbasis voor Vitesse. Eerder toonde Cambuur Leeuwarden al belangstelling voor het snelle talent.

“Wij zien liever dat hij zich hier verder ontwikkeld”, zegt technisch directeur Marc van Hintum. “Hij wil zelf ook zijn droom waarmaken bij Vitesse en trainer Theo Bos ziet het ook zitten in Snijders.”

Bron: Omroep Gelderland 26-01-2009

Vitesse wil drie talenten verhuren

Vitesse wil Cees Keizer, Wiljan Pluim en Anduele Pryor verhuren, maar voorlopig meldde zich nog geen enkele club voor de drie talentvolle middenvelders,
“Zwolle had interesse in Keizer, maar dat is afgeketst”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum. “Ook Pluim en Pryor mogen worden verhuurd, maar als niemand zich concreet meldt, schiet dat natuurlijk niet op.”

Onur Kaya staat niet op de nominatie voor verhuur. De 22-jarige middenvelder kampt bovendien met een enkelblessure.

Bron: Omroep Gelderland 26-01-2009

Iedereen blij, maar wat een heisa om wedstrijd Vitesse-NEC

Samen Europese hoofdstad van de kunst worden, dat kan nog net. Maar op het gebied van voetbal zullen Arnhem en Nijmegen wel nooit met elkaar op kunnen schieten. Al bleef de schade afgelopen weekend beperkt tot een varkenskop en makrelen in de tuin van Nicky Hofs. Van de zeventien wedstrijden die Vitesse jaarlijks voetbalt in GelreDome geldt die tegen NEC als de gevaarlijkste. Bij elke thuiswedstrijd van Arnhems trots staat de politie op scherp om in te grijpen, maar bij de wedstrijd tegen de rivaal uit Nijmegen zijn het meer agenten dan ooit. Je ziet ze overigens amper. Alleen hier en daar een busje en wat agenten te paard. Het beeld in en buiten het stadion wordt bepaald door de stewards van Vitesse in hun kleurige hesjes. „Nee, meneer, even niet doorlopen, de bussen komen eraan”, zegt een goedlachse steward, die weet dat je met stroop meer bereikt dan met zuur.
Wie Vitesse vaak bezoekt, zal ongetwijfeld zeggen dat de veiligheidsmaatregelen hun vruchten hebben afgeworpen. Alleen in de voortuin van Nicky Hofs hebben NEC-fans het afgelopen weekeinde hun gang kunnen gaan. Zij lieten er een spandoek met de tekst ‘Zondag gehaktdag’, een varkenskop en een paar dode makrelen achter. Nijmeegse humor, die door de nuchtere Arnhemse spits met een lakoniek gebaar als onbetekenend werd afgedaan. Verder is er niets bijzonders gebeurd, zou je zeggen. Al zou je net zo goed kunnen zeggen dat er een veiligheidsoperatie met militaire precisie heeft plaatsgehad. Ruim voor twaalven rijden de Nijmeegse bussen onder politiebegeleiding Arnhem binnen. De Batavierenweg is voor het overige verkeer afgezet om ervoor te zorgen dat de bussen niet voor een stoplicht stil komen te staan.

De bussen rijden allemaal naar een deel van het parkeerterrein bij het stadion dat door hekken is afgezet. Tegen de hekken hangt bekleding, zodat je er niet doorheen kunt kijken. Je komt trouwens niet eens bij die hekken: een meter of twintig ervoor word je al tegengehouden door een cordon van uitermate vriendelijke stewards. In het stadion zitten de NEC-supporters in een apart vak. Een net zorgt ervoor dat je er niets in of uit kunt gooien, een hoge afscheiding dat je er niet in kunt stappen. Door al die maatregelen vallen er deze zondag geen klappen. O, wat zijn we blij met deze situatie.

Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Vitesse blijft steken tegen NEC
Theo Bos ziet zijn ploeg wel aanvallen, maar niet scoren.

ARNHEM – Na afloop van zijn eerste Gelderse derby als hoofdtrainer van Vitesse verzuchtte Theo Bos zondagmiddag: „Maar het gaat er om de bal in het netje te leggen.” Dat gebeurde niet in Gelredome bij Vitesse -NEC (0-0).
lees verder…

Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Theo Bos heeft ook na 0- 0 een goed woord voor al zijn spitsen

ARNHEM – Trainer Theo Bos van Vitesse maakte zijn spelers na de 0-0 in de derby tegen NEC niet veel verwijten. „Hooguit dat ze de ballen er niet in schieten”, vond de Arnhemmer, voor het eerst actief als hoogste baas in Gelredome. Hij zag zijn ploeg voor rust, met Ricky van Wolfswinkel en Mads Junker als eerste keus, weinig kansen creëren. In de slotfase met de invallers Julian Jenner en Genaro Snijders des te meer. „De eerste spitsen hebben veel werk moeten verrichten”, vond Bos, die zijn topscorer Santi Kolk door een enkelblessure niet kon opstellen. „In de voorste lijn ontbrak de laatste pass. De pass om echt iemand in scoringspositie te brengen.”
Toen dat wel gebeurde, met kopkansen voor Stevanovic (drie), Hofs ( één) en schietkansen voor Jenner (vrij), Claudemir (redding Babos) en Snijders (uit de lucht), bleek het vizier niet scherp. „Jenner moet de andere hoek kiezen en je moet een beetje geluk hebben. Die derde kopbal van Stevanovic in de extra tijd zag ik er al ingaan”, aldus Bos, die de Sloveense invaller mogelijk snel als basisspeler brengt. „Hij begon wat rustig, maar kiest de goede momenten voor de goal. Het is een optie om snel met hem te starten.”
Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Dalibor Stevanovic overtuigt bij debuut
Nieuweling van Vitesse maakt indruk tijdens invalbeurt tegen NEC.

ARNHEM – Dalibor Stevanovic heeft gisteren een overtuigend debuut gemaakt in de hoofdmacht van Vitesse . De 24-jarige Sloveen had aan een helftje in de derby tegen NEC (0-0) voldoende om aan te tonen dat hij een verrijking is voor de Arnhemse ploeg.
In zijn debuutwedstrijd verschafte de middenvelder zich bijna meteen de heldenstatus. Wat scheelde het, bij zijn kopbal diep in de blessuretijd? Een centimeter of tien? Veel meer vloog de bal niet langs het doel van NEC.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Vitesse zes keer op rij ongeslagen in Arnhem

ARNHEM – Vitesse bleef gisteren door de 0-0 tegen NEC voor de zesde keer op rij ongeslagen in Gelredome. FC Twente was de laatste ploeg die in Arnhem kon winnen. Op 26 oktober werd het 0-2. Daarna volgden de 3- 1 zege op ADO Den Haag, de 1- 1 tegen AZ, de 1- 1 tegen Feyenoord, de 1-1 tegen PSV, de 3-1 winst op Volendam en gisteren, in de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar, het doelpuntloos gelijkspel tegen NEC.
Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Vitesse weer koploper in klassement remises

ARNHEM – Vitesse steeg in het weekeinde van de zeventiende naar de vijftiende plaats in de eredivisie. De Arnhemse ploeg dankt de virtueel veilige klassering vooral aan de gelijke spelen. Met zeven remises is Vitesse de kampioen gelijke spelen in de eredivisie. Heracles, FC Utrecht, Roda JC en NEC staan na negentien duels op zes onbesliste partijen. Daarna komen Heerenveen, PSV, Feyenoord en Sparta met vijf gelijke spelen.
Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Genaro Snijders maakt kort debuut bij Vitesse

ARNHEM – Naast Dalibor Stevanovic was er gistermiddag nog een debutant bij Vitesse in het duel met NEC. Aanvaller Genaro Snijders kwam in de 87ste minuut in het veld voor Mads Junker. Snijders (19) werd deze winter door de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos overgeheveld vanuit de selectie van Jong Vitesse naar de hoofdmacht. Lees morgen in de Gelderlander een interview met de debutant uit Amsterdam.
Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Leicester City bij derby voor Sébastien Sansoni

ARNHEM – Vitesse – speler Sébastien Sansoni (30) staat in de belangstelling van Leicester City. Een delegatie van de Engelse club, die uitkomt in de eerste divisie, bekeek de Fransman gisteren in de derby tegen NEC. Leicester zoekt een vervanger voor de Bulgaarse international Alex Tunchev, die ernstig geblesseerd is geraakt. Sansoni is aan zijn laatste contractjaar bezig bij Vitesse . Beide partijen kwamen geen nieuwe verbintenis overeen.
Bron: De Gelderlander 26-01-2009

Paul Verhaegh: zeges volgen wel

“Vanaf minuut 1 waren we de bovenliggende partij”, vond Vitesse-aanvoerder Paul Verhaegh na de 0-0 tegen NEC. “Alleen moet je dat uitdrukken in doelpunten. We hebben een kans of 4, 5 gehad. Dat ie niet valt, is heel erg zuur.”
“We hebben veel vertrouwen nu, dat moeten we omzetten in overwinningen. Als we zo spelen, gaan er genoeg zeges volgen”, denkt Verhaegh.

“Iedereen zit er kort op, iedereen is scherp. Het grootste deel van de duels wonnen we, dan zie je dat we veel druk naar voren kunnen hebben. NEC had veel moeite om ons daarin te bespelen.”

Bron: Omroep Gelderland 25-01-2009

Schöne: het had rood moeten zijn

Frank van der Struijk kreeg geel na een tackle op Lasse Schöne. “Dat was duidelijk rood”, vond de NEC’er. “Als mijn voet op de grond had gestaan, had ik minimaal de rest van het seizoen niet meer kunnen spelen.”
“De wedstrijd was van onze kant slecht. Dan is het prettig dat je toch nog een punt overhoudt”, zei de Deen.

“Kivuvu speelde voor het eerst sinds lange tijd 90 minuten en dat deed hij goed. Burgzorg viel goed in, maar dat is niet genoeg voor ons om te winnen. Daarvoor moeten we aan voetballen toe komen. Dat was vandaag niet het geval”, analyseerde Schöne.

Bron: Omroep Gelderland 25-01-2009

Stevanovic: mentaal sterker worden

Dalibor Stevanovic debuteerde als invaller voor Vitesse tegen NEC. “We speelden voor de winst. Dan is 0-0 teleurstellend. Bij het afronden heb je geluk nodig. Soms heb je pech dat de kansen er niet ingaan.”
“Het is nu belangrijk dat we als groep mentaal sterker worden. De volgende wedstrijd is weer gewoon het belangrijkste”, weet de Sloveen.

Stevanovic wilde er niet op ingaan of hij dan in de basis moet staan. “Daar ga ik niet over. We hebben een selectie van 24 man. Ik vind dat we met 24 man altijd klaar moeten zijn om te starten.”

Bron: Omroep Gelderland 25-01-2009

Vitesse en NEC maken er gezapige vertoning van

In een zeer matige vertoning hebben Vitesse en NEC de punten gedeeld. Van een echte Gelderse derby was tijdens deze editie geen moment sprake. Het eindigde zoals het begon in Arnhem: 0-0.
NEC speelde gewaagd in Gelredome. Vanwege een blessure van Ramon Zomer had coach Mario Been gekozen voor een systeem met slechts drie verdedigers. In de beginfase leidde dat ertoe dat de gasten een overwicht hadden, maar nadat Vitesse zich had ingesteld op de speelwijze van NEC ontstond een oersaaie wedstrijd.

Veel balverlies en weinig kansen, dat was wat het publiek in Arnhem kreeg voorgeschoteld. Een doelpunt had de wedstrijd kunnen openbreken. Patrick Pothuizen, constant uitgefloten door de Vitesse-aanhang, leek voor dat scenario te gaan zorgen. De routinier scoorde, maar de treffer werd afgekeurd omdat de hoekschop van Lasse Schöne eerst over de achterlijn zou zijn geweest.

Dat die situatie het hoogtepunt van de eerste helft vormde, sprak wat dat betreft boekdelen. Vitesse bakte er in de eerste helft weinig van en kwam pas na rust in de buurt van het NEC-doel. Debutant Dalibor Stevanovic kopte naast en Claudemir vond met een goed schot doelman Gábor Babos op zijn weg.

In de laatste tien minuten zette Vitesse aan voor een offensief. De Arnhemmers werden dreigend, maar NEC-debutant Mitchell Burgzorg maakte tot twee keer toe attent een aanval onschadelijk en Stevanovic miste nog twee goede kopkansen. Verder vermaakten de toeschouwers zich alleen nog met een totaal mislukte hoekschop van Schöne.

Vitesse schiet het minst op met het gelijkspel. Het team van trainer Theo Bos blijft degradatiekandidaat. NEC blijft achtste in de Eredivisie.

Bron: Voetbal International 25-01-2009

Vitesse en NEC delen de punten

Vitesse en NEC hebben zondag in Gelredome in een matig duel 0-0 gespeeld. Alleen de laatste 20 minuten was de wedstrijd echt interessant.
In de 3e minuut haalde Dani een bal van Mads Junker van de lijn. Na een half uur werd een goal van Patrick Pothuizen afgekeurd, omdat de bal na een corner achter was geweest.

Babos redde op schoten van Claudemir en Jenner. Piet Velthuizen stopte een goede inzet van Lasse Schöne. In de slotseconden kopte de goed debuterende Dalibor Stevanovic voorlangs. Ook Mitchell Burgzorg (NEC) en Genaro Snijders (Vitesse) debuteerden.

Bron: Omroep Gelderland 25-01-2009

Woning Nicky Hofs ‘versierd’

Een dag voor de derby Vitesse-NEC, zondag in GelreDome in Arnhem, is de Arnhemse woning van Nicky Hofs ‘versierd’. Het werd behangen met een spandoek met de tekst ”Zondag gehaktdag”. Voor de voordeur van de woning waren makrelen op de grond gegooid en was een varkenskop neergezet.
Filmpje woning Nicky Hofs

Bron: De Gelderlander 24-01-2009

Reactie Vitesse open brief SV

Betreft: Open brief bestuur SV Vitesse / Datum: 22 januari 2009
Geacht bestuur, beste Vitesse-supporters,

Onlangs werden wij via www.vitesse.org bekend met een open brief aan ons adres. De brief had de titel Supporters verdienen duidelijkheid. Dat het bestuur van de SV en de supporters na woorden daden willen, is iets wat wij logisch vinden. Daden. Bewust gepleegde, doelgerichte handelingen. Voorafgaand aan het lopende seizoen hebben wij met de aanstelling van zeven nieuwe spelers en een nieuwe hoofdtrainer daden verricht. Daden die afgelopen zomer door Vitessenaren met enthousiasme en positivisme zijn ontvangen. Daden ook die ondanks al dat positivisme niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd en die dus enorm zijn tegengevallen. Tussentijds hebben wij getracht bij te sturen, maar ook dat had niet het gewenste effect. Waaruit dat bijsturen bestond is, om mensen niet onnodig te beschadigen, iets wat wij vanaf deze plaats niet met jullie kunnen delen, zoals jullie ongetwijfeld zullen begrijpen en hopelijk accepteren.

lees verder…

Bron: SV 23-01-2009

Theo Bos: ‘gezonde derby is super’
Trainer Vitesse voelt zich prima in Goffert: ‘Alleen beetje sarren’.

Door Egbert van der Weerd
Theo Bos bracht woensdag een bezoekje aan De Goffert om het bekerduel NEC-Sparta (2-1) te bekijken. Er waren tijden dat een Vitessenaar dat niet moest wagen, zeker Theo Bos niet. „De derby’s waren speciale wedstrijden, vooral in Nijmegen”, herinnert de nieuwe trainer van Vitesse zich voor zijn eerste derby als trainer, zondag 12.30 uur in Gelredome. „Ik zat woensdag op de tribune, dan word je een beetje gesard, maar dat is prima. De derby’s tussen Vitesse en NEC zijn super, zo lang het een beetje gezond blijft. We hebben elkaar nodig om de derby’s te spelen.”

In vergelijking met het tijdperk van de voetballer Bos is alles anders in Gelderland. De degradatiezorgen zijn in Arnhem aangewaaid en de Europese furore Nijmegen. „De situatie is omgedraaid, NEC speelt nu voor Europees voetbal, jarenlang was het andersom. Het kan snel gaan. Ik was een jaar geleden bij de bekerwedstrijd NEC-Zwolle (0-2,red.), toen konden de spelers van NEC het stadion niet uit vanwege de boze supporters en stond Mario Been binnen met de harde kern te praten”, aldus Bos, die in Nijmegen een ‘lastig ploegie’ aan het werk zag van een trainer, Mario Been, die hij hoog heeft zitten.

„We zijn elkaar altijd veel tegen gekomen. Als trainers in de eerste divisie, hij bij Excelsior en ik bij Den Bosch, soms bij tweede elftallen, ik heb NEC 2 veel gezien. Mario doet het fantastisch, ik gun hem alles, alleen zondag even niet.”

Toch is de derby ondergeschikt aan het primaire belang van Vitesse . „We moeten punten halen”, weet Bos, die voor het eerst de beschikking heeft over Dalibor Stevanovic. De Sloveense international (24) maakte de voorbije dagen een prima indruk op Bos. „Hij is technisch vaardig, balvast, heeft goed oog voor medespelers en kan ook nog een balletje afpikken”, zag Bos, die eenmalig op het veld van Gelredome trainde.

Het lijkt erop dat Stevanovic niet start en Ricky van Wolfswinkel de geblesseerde Santi Kolk vervangt. Al hield Bos een slag om de arm. „Er kan van alles gebeuren. We hebben nog 48 uur, zou wijlen Bert Jacobs zeggen.”

Bron: De Gelderlander 24-01-2009

De meest intense derby van Nederland
‘De rivaliteit leeft hier meer dan in Arnhem. Nijmegen voelt zich de mindere’

Vitesse -NEC is een echte voetbalderby. Volgens journalist en schrijver Menno Pot de meest intense van Nederland. Hij schreef een boek over derby’s. Onderstaand een uittreksel uit het boek.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 24-01-2009

Velthuizen wil zondag kunnen lachen

Piet Velthuizen beseft dat Vitesse een zege op NEC meer dan ooit nodig heeft. Hij heeft wel vertrouwen.
“Het is een kwestie van tijd dat we onderin wegkomen. We hebben in 2009 een nieuwe start gemaakt: een nieuwe trainer, fris allemaal, dus het kan eigenlijk alleen maar beter gaan. Het is leuk dat we hier nog nooit verloren hebben van NEC, maar het blijven wel wedstrijden op zich natuurlijk.”

Voor de Nijmeegse doelman is de derby speciaal. “Van de aartsrivaal winnen is mooi. Mensen in Nijmegen zeggen natuurlijk wel wat tegen mij. Ik wil zondag lachend naar huis rijden.”

Bron: Omroep Gelderland 23-01-2009

Theo Bos maar 2 dagen Nijmegenaar

Vitesse ontvangt zondag aartsrivaal NEC in Gelredome. Daar wonnen de Nijmegenaren nog nooit. “Laten we dat zo maar houden”, vindt Vitesse-trainer Theo Bos.
Bos werd geboren in Nijmegen. “Daar is ook alles mee gezegd. Ik ben er inderdaad geboren in het ziekenhuis. Een moeilijke bevalling”, vertelt Bos.

“Het heeft maar twee dagen geduurd mijn verblijf in Nijmegen. Daarna ben ik snel weer teruggegaan naar Arnhem. Ik ben opgegroeid in Arnhem, op twee dagen van mijn leven na. Voor de rest heb ik altijd in Arnhem gewoond”, benadrukt Bos.

Bron: Omroep Gelderland 23-01-2009

Vitesse zonder Kolk tegen NEC

Vitesse moet het zondag zonder Santi Kolk doen in de derby tegen aartsrivaal tegen NEC. Hij is aan zijn enkel geblesseerd. Ricky van Wolfswinkel vervangt hem.
NEC won nog nooit in Gelredome. Het werd 2-1 (seizoen 97/98), 1-0 (98/99), 5-1 (99/00), 2-2 (00/01), 2-1 (01/02), 1-1 (02/03), 2-2 (03/04), 1-0 (04/05), 1-1 (05/06), 1-1 (06/07), 1-0 (07/08). De laatste overwinning van NEC in Arnhem was in 1979: 0-1.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Junker, Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 23-01-2009

Stevanovic kan spelen, Kolk mist Vitesse -NEC

Dalibor Stevanonic is speelgerechtigd voor Vitesse . De Sloveense international zou zondagmiddag, aftrap 12.45 uur in Gelredome, kunnen spelen in de derby Vitesse – NEC.
Aanvalsleider Santi Kolk ( 27) is er niet bij. De Arnhemse topscorer (vier goals) heeft te veel last van een enkelblessure, opgelopen in het competitieduel bij FC Twente.
De KNVB gaf Dalibor Stevanovic gisteren vrij. De Sloveens international (24) komt over van Maccabi Petach Tikva uit Israël en staat tot 30 juni 2009 onder contract bij Vitesse . Hij kan in die periode een tweejarig contract verdienen. De behendige middenvelder is aangetrokken om het aanvalsspel van Vitesse te stimuleren.
Stevanovic is negenvoudig international van Slovenië. Naast Kolk is ook Onur Kaya (schouder) niet inzetbaar.
Bron: De Gelderlander 23-01-2009

Vitesse kan Stevanovic opstellen

Dalibor Stevanovic kan zondag zijn debuut maken voor Vitesse in de derby tegen NEC. De KNVB heeft de vrijgave van de Israëlische voetbalbond inmiddels binnen. Een werkvergunning was niet nodig, omdat omdat Slovenië deel uitmaakt van de Europese Unie. De Arnhemse voetbalclub legde Stevanovic deze week voor een half jaar vast. Hij komt transfervrij over van Maccabi Petach Tikva, omdat die club zijn salaris niet op tijd had betaald. Stevanovic is een polyvalente middenvelder die negen keer uitkwam voor de nationale ploeg van Slovenië.
Bron: Omroep Gelderland 22-01-2009

Grote namen op reünie Vitesse

De eerste reünie van Vitesse lijkt een groot succes te worden. De profclub heeft al meer dan honderd aanmeldingen ontvangen van oud-spelers. De reünie heeft plaats op dinsdag 3 februari in Gelredome.
Iedereen die tussen 1983 en 2008 in het eerste elftal van Vitesse heeft gevoetbald, is welkom. Ook oud-trainers en bestuursleden kunnen zich via de website van Vitesse opgeven.

Bekende voetballers die hebben toegezegd te komen zijn: Phillip Cocu, Hans Gillhaus, Rene Eijer, Orlando Trustfull, Harry Lubse, Dick Schoenaker, Pierre van Hooijdonk, Bob Peeters en John van den Brom. “Wij hopen dat nog meer oud-spelers en trainers zich aanmelden. Vooral trainers, want van hen hebben wij nog niet veel aanmeldingen ontvangen”, aldus Marije de Jonge, die namens Vitesse bij de organisatie is betrokken. Voormalig (assistent)trainers die in elk geval komen, zijn Jan van Deinsen en Jan Jongbloed.

Dankzij bemiddelend werk van scout en voormalig Vitesse-speler Bosco Bursac komen ook veel oud-spelers met Slavische roots naar de reünie: Dejan Stefanovic, Danko Lazovic, Darko Butorovic, Nenad Grozdic, Marko Perovic en Aleksandar Rankovic.

De gasten worden rond 18.00 uur in Gelredome welkom geheten door algemeen directeur Paul van der Kraan. Er wordt een groepsfoto gemaakt en geluisterd naar een gastspreker. Na het diner wordt gezamenlijk naar de competitiewedstrijd Vitesse-Heerenveen gekeken. Daarna volgt er een informeel samenzijn.

Bron: De Gelderlander 22-01-2009

‘Wachten op vrijgave Stevanovic’

Het is nog onzeker of Dalibor Stevanovic zondag zijn debuut kan maken voor Vitesse in de derby tegen NEC. De Sloveen wacht nog op de vrijgave van de Israëlische voetbalbond.
‘Die moet vrijdag voor twaalf uur binnen zijn bij de KNVB’, zegt technisch directeur Marc van Hintum. ‘Zijn werkvergunning is geen probleem, omdat Slovenië tegenwoordig tot de EU behoort’.

De Arnhemse voetbalclub legde Stevanovic deze week voor een half jaar vast. Hij komt transfervrij over van Maccabi Petach Tikva.

Bron: Omroep Gelderland 22-01-2009

Vitesse ziet af van Klimavicius

Vitesse ziet af van Arunas Klimavicius, de Litouwse international die vorige week zo’n ongelukkige proefwedstrijd speelde. In het oefenduel met Jong Vitesse tegen Jong AGOVV haakte hij na 3 minuten af.
Hoewel de knieblessure niet ernstig bleek, is de interesse van Vitesse verflauwd. Vitesse gaat er vanuit dat aanwinst Dalibor Stevanovic (24) zondag (12.30 uur Gelredome) tegen NEC inzetbaar is, maar is afhankelijk van de Israëlisch voetbalbond die de Sloveens international van Maccabi Petach Tikva moet vrijgeven.
Bron: De Gelderlander 22-01-2009

Mads Junker: ‘Scoren tegen NEC, ik weet hoe het moet’

Hij had zijn afscheid al meerdere keren aangekondigd, zijn gevoel zei dat zijn toekomst niet bij Vitesse lag. Onder Hans Westerhof was Mads Junker (27) op de tribune terecht gekomen en speelminuten leken verder weg dan ooit. Na de wisseling van de wacht is in Arnhem echter alles anders en dus vond de Deen zich zaterdag tegen FC Twente plots terug in de basis.
Zat jij in gedachten al bij een andere club?

Mads Junker: ‘Ja, voor mijn gevoel was ik al weg. Maar hoewel er wel wat zijdelingse interesse was van een aantal clubs, is nu wel gebleken dat je niet te gauw afscheid moet nemen van een club. De eerste seizoenshelft was voor Vitesse een drama, maar voor mij misschien nog wel meer. Sinds ik tegen FC Groningen nog in de basis mocht beginnen, was het over. Ik kwam niet meer in de plannen van Hans Westerhof voor en dus zat er niets anders op dan verder te kijken. Roda JC had op zich wel interesse, maar wat schoot ik daarmee op? Het is niet zo dat ik daar de garantie op een basisplaats had. Bij een paar Deense clubs met belangstelling was dat misschien wel zo geweest, maar ik had nog geen zin in een terugkeer naar huis. Ik heb het in Nederland uitstekend naar mijn zin en op zich bij Vitesse ook, dit is een heerlijke club. Helemaal nu ik weer speel. Ik ben hier weer volledig happy.’

Kan je concreet aangeven wat er onder Theo Bos veranderd is?

‘Een heel praktisch punt is natuurlijk het 4-4-2-systeem. Ik heb me daar altijd fijn in gevoeld en persoonlijk denk ik dat de rest van de selectie daar ook beter bij functioneert. Voor de rest zijn er qua trainingen en regels natuurlijk ook een aantal dingen veranderd, maar ik heb ook makkelijk praten doordat ik weer speel. Dan kijk je automatisch anders tegen de dingen aan. De afgelopen maanden heb ik alleen maar getraind met het oog op wedstrijden in het tweede team. Dat werkt niet bepaald motiverend. Zeker op deze leeftijd moet je spelen, het is zonde om als speler van 27 stil te zitten. Mentaal is er nu iets veranderd, eigenlijk was het duel met FC Volendam vlak voor de jaarwisseling al de ommekeer. Ik viel in, scoorde en Marc van Hintum zei dat er nog toekomst was. Hij had gelijk.’

Hoe pijnlijk is het om Vitesse op de huidige zeventiende plek te zien staan?

‘We horen daar niet thuis, maar tegelijkertijd mogen we niet weglopen voor de werkelijkheid. De ranglijst liegt niet, maar ik maak me geen zorgen dat we hier over twee maanden nog staan. Afgelopen zaterdag zag ik al progressie. We konden niet spelen zoals we wilden, ik voelde me soms ook meer middenvelder dan spits, maar dat is niet gek als je tegen FC Twente speelt. Het begin onder Theo Bos is er, nu moeten we de punten pakken.’

Zondag spelen jullie de derby tegen NEC, een mooi moment voor de ommekeer?

‘Absoluut. We mogen in elk geval niet verliezen, dat is dodelijk. Ik zit hier inmiddels drie jaar in Arnhem en weet zo langzamerhand welke sentimenten er spelen. Al staat er sportief niets meer op het spel, wedstrijden tussen Vitesse en NEC hebben voor de regio, de supporters en ook voor mij als speler altijd iets speciaals’

Mocht je de winnende goal maken , dan ben je weer écht helemaal terug.

‘Ja, als dat zou kunnen…,een mooie uitdaging. Twee jaar geleden speelden we tegen NEC 1-1 en scoorde ik ook. Ik weet dus hoe het moet…’

Bron: VI nr 4 2009

Bos kijkt uit naar eerste derby

Nog altijd wacht Vitesse op de sportieve ommekeer. Onder de spelers bestaat vrijwel unaniem tevredenheid over de nieuwe trainer, Theo Bos, maar ook het eerste duel in de frisse wind leidde niet tot een zege. Al stemde het spel in Enschede tegen FC Twente (2-1) tot tevredenheid. Komende zondag wacht de derby tegen NEC. Is er een beter moment voor een herstel dan tegen de aartsrivaal? ‘Nee, als we zondag winnen, heeft dat voor het publiek een enorme impact’, zegt Theo Bos. ‘Voor mij is het natuurlijk een speciale dag en ik kijk er dan ook heel erg naar uit. Vanuit mijn tijd als speler weet ik wat wedstrijden tussen Vitesse en NEC betekenen, daarmee kun je een seizoen maken of breken. Aan de andere kant vind ik dat we qua voorbereiding niet te veel moeten veranderen. Naar mijn idee zitten we op de goede weg, ik heb een goed gevoel overgehouden aan de afgelopen weken. In het duel met de Nijmegenaren moet Bos waarschijnlijk Santi Kolk missen. De aanvaller liep tegen FC Twente een blessure op aan zijn rechterenkel.
Bron: VI nr 4 2009

Vitesse legt Stevanovic vast

Dalibor Stevanovic speelt tot het eind van het seizoen voor Vitesse. De 24-jarige Sloveense international is door de medische keuring gekomen. Zondagavond had hij al het contract geaccepteerd.
Stevanovic trainde dinsdag al met de groep mee. Als hij in Arnhem in de smaak valt, speelt hij ook de komende twee seizoenen voor Vitesse.

Stevanovic komt transfervrij over van de Israëlische club Maccabi Petach Tikva. Hij was in Spanje actief voor Real Sociedad en Almería. Stevanovic kwam negen keer uit voor het nationale elftal van zijn land.

Bron: Omroep Gelderland 20-01-2009

Stevanovic houdt van Nederlands voetbal Sloveens international tekent vandaag voor half seizoen bij Vitesse .

Dalibor Stevanovic traint vandaag voor de eerste keer mee met de hoofdmacht van Vitesse . De 24-jarige international van Slovenië doorstond gisteren de medische keuring. Stevanovic tekent vanmiddag een contract voor een half jaar. Hij zegt: „ Ik houd van het Nederlandse voetbal en wil me bewijzen zodat ik langer bij Vitesse blijf.”
lees verder…

Bron: De Gelderlander 20-01-2009

Dak GelreDome klaar voor duel Vitesse-NEC

Het dak van stadion GelreDome moet voor de derby Vitesse-NEC, zondag, zijn gerepareerd.
Vandaag wordt begonnen met de klus. Het dak kan door een storing niet helemaal dicht. Dat leidde tot verkleumde standhouders tijdens de Snuffelmarkt, afgelopen weekeinde.

Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Frans de Munck beste keeper van Limburg

Oud-Vitesse keeper en trainer Frans de Munck is gekozen tot beste doelman uit de Limburgse voetbalgeschiedenis. Dat bleek na het tellen van de stemmen die door kijkers en luisteraars van L1 via internet waren uitgebracht.
De Munck stond van 1954 tot 1957 in het doel van Fortuna ’54 uit Geleen. In de jaren veertig was hij al enige jaren keeper van Sittardse Boys geweest. De Zwarte Panter, zoals zijn bijnaam luidde, kwam 31 keer uit voor Oranje.

Frans de Munck is nu 86 jaar. Hij woont al in Arnhem. Daar kreeg hij de onderscheiding van mergel uitgereikt, als beste Limburgse doelman ooit. Een verslag daarvan is te zien op: www.L1.nl

De Munck won de verkiezing van de vier andere genomineerden Frans Körver, John Roox, Ruud Hesp en Ronald Waterreus.

Bron: L1 19-01-2009

Vitesse is rond met Daribor Stevanovic

Vitesse heeft een akkoord bereikt met de Sloveense international Daribor Stevanovic. Als de middenvelder (24) vandaag wordt goedgekeurd, speelt hij de rest van het seizoen voor Vitesse De Arnhemse club wil hem de komende maanden aan het werk zien voor hij een meerjarig contract kan tekenen. Vitesse hoopt Stevanovic zondag tegen NEC speelgerechtigd te krijgen. Stevanovic speelde voor Domzale SK, Real Sociedad, Deportivo Alaves en Maccabi Petach Tikva. Bij die laatste ploeg uit Israël kreeg hij zijn salaris niet. Stevanovic moet vandaag aan Vitesse wel tonen dat hij transfervrij weg mag uit Israël. Stevanovic is niet de laatste speler die Vitesse hoopt in te lijven. De Arnhemse club wil de Litouwse verdediger Arunas Klimavicius (26) nog testen.
Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Voor Vitesse is het seizoen begonnen
Theo Bos debuteert met onfortuinlijk verlies bij FC Twente (2-1).

Voor Vitesse is het seizoen 2008- 2009 zaterdagavond in Enschede pas echt begonnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Theo Bos maakte de ploeg tegen FC Twente een hoopgevende herstart, die echter geen punt opleverde voor de Arnhemse degradatiekandidaat (2-1).
lees verder…

Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Bos heeft dubbel gevoel na debuut
Nieuwe trainer van Vitesse put moed uit optreden in Enschede.

Theo Bos zat zaterdag voor de eerste keer in zijn leven als hoofdtrainer op de bank tijdens een wedstrijd in de eredivisie. De nieuwe baas van Vitesse hield een dubbel gevoel over aan de 2-1 nederlaag bij FC Twente.
„ Bij je debuut verliezen is nooit leuk, maar het gaat ook om de manier waarop je verliest”, stelde Bos tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer in de eredivisie.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Theo Bos herstelt ‘gouden trio’ op bank

Elftalleider Wim Jansen is door hoofdtrainer Theo Bos toegevoegd aan de ‘bank’ van Vitesse . Jansen behoorde onder het vorige trainersduo niet tot de vaste bankzitters. Er is buiten de zeven reservespelers plaats voor zes anderen; de medische staf (drie man) en de beide trainers. Met Jansen en fysiotherapeut Han van den Berg heeft Theo Bos een ‘gouden trio’ in ere hersteld. Bos werd in die samenstelling als jeugdtrainer van Vitesse B1 kampioen van Nederland.
Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Enkelblessure van Santi Kolk valt mee

De blessure van Vitesse – aanvaller Santi Kolk lijkt mee te vallen. De Hagenaar viel zaterdag uit tijdens de wedstrijd tegen FC Twente (2-1) en gisteren bleek dat hij een fikse enkelverstuiking heeft opgelopen. De medische staf van Vitesse noemde het ‘ zeer twijfelachtig’ of Kolk zondag inzetbaar is in de thuiswedstrijd tegen NEC. Kevin van Diermen ( knie) sluit later deze week aan bij de groepstraining van Vitesse . Bij Onur Kaya (schouder) duurt dat nog zeker anderhalve week.
Bron: De Gelderlander 19-01-2009

De maffe voetbalwereld van Mads Deense aanvaller start onder Theo Bos weer in de basis bij Vitesse .

Nieuwe trainers nieuwe kansen, zo veel is er niet nieuw. Maar zelden was een voetbalwereld zo maf als die van Mads Junker bij Vitesse . Hij startte zaterdag in de basis van het nieuwe Vitesse van trainer Theo Bos en leed een nipte nederlaag tegen FC Twente: 2-1.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Nicky Kuiper is maximale score kwijt Linksback terug in de basis met nederlaag na ‘drie uit drie’.

De bizarre score van Nicky Kuiper is zaterdagavond door FC Twente tot redelijke proporties teruggebracht. De linksback van Vitesse verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen na een maximale score van negen punten uit drie duels in 2008. Kuiper ( 19) glimlachte na afloop. „ Of ik dat wel eens heb geroepen? Zeker. Niemand heeft zo’n score.”
Kuiper speelde voor de jaarwisseling drie duels voor Vitesse ; uit bij Heerenveen en thuis tegen ADO en (na rust) Volendam; de enige drie overwinningen van Vitesse .
Tussendoor raakte hij door een blessure zijn plek kwijt aan Jeroen Drost. „Daar heb ik van zitten balen, maar ik ben jong, ik dacht mijn kans komt nog. Ik was wel verrast dat ik nu de voorkeur kreeg”, bekende hij na zijn eerste nederlaag. „De trainer heeft gezegd dat ik de strijd aan moest met Jeroen Drost. In Turkije heb ik de tweede oefenwedstrijd gespeeld. Dat ging aardig, ik denk dat hij mij daarom heeft laten staan. Ik ben niet ontevreden met hoe het ging, maar het was pittig tegen Arnautovic ( die het eerste duel tussen beide clubs besliste met twee treffers ( 0- 2), red.).” Kuiper kreeg nog geel omdat hij de aanvaller over de zijlijn kegelde. „Hij gaat altijd binnendoor, maar zoekt de duels niet op. Ik moest hem gewoon voor me houden.”
Bron: De Gelderlander 19-01-2009

Stevanovic akkoord met Vitesse

Dalibor Stevanovic is akkoord met het voorstel van Vitesse.
De 24-jarige Sloveense international moet nog wel medisch worden gekeurd. Ook de transfervrije status van de middenvelder moet nog bevestigd worden. Stevanovic tekent dan een contract tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

Maandag ondergaat hij een keuring. Stevanovic is kan zowel controlerend als aanvallend op het middenveld spelen en is tweebenig. Hij claimt transfervrij te zijn, omdat zijn Israëlische club Maccabi Petach Tikva zijn salaris niet op tijd betaalde.

Bron: Omroep Gelderland 18-01-2009

Bos niet ontevreden ondanks verlies

Trainer Theo Bos had ondanks de nederlaag van Vitesse tegen FC Twente weinig reden tot klagen. “Je kunt nooit tevreden zijn met verlies, maar we hebben anderhalve kans weggegeven en zelf wel kansen gecreëerd tegen één van de topteams uit de eredivisie. De organisatie stond goed. het is simpel: we moeten voor elkaar door het vuur gaan en dan gaan ook de voetballende kwaliteiten de doorslag geven.” Bos ziet de toekomst zonnig in. “Als we dit blijven brengen, ben ik er honderd procent van overtuigd dat we erin blijven zonder nacompetitie.”
Bron: Omroep Gelderland 17-01-2009

Sansoni: we zijn nu weer een team

Sébastien Sansoni is één van de spelers bij Vitesse die helemaal is opgeleefd door trainer Theo Bos. “De trainer is erin geslaagd om onze kwaliteiten veel beter te benutten. We zijn nu weer echt een team. Iedereen werkt voor elkaar. Dat is zeker de verdienste van de trainer, al moeten we hem niet zien als een tovenaar.” Sansoni voelt zich zelf ook veel beter als controlerende middenvelder. “Dat is mijn favoriete positie. Het gaat goed, ik scoorde zelfs. Alles is nu anders. Voor de winterstop was mijn situatie heel slecht. Misschien krijg ik nu een nieuw contract hier.”
Bron: Omroep Gelderland 17-01-2009

Theo Bos debuteert bij Vitesse met een kleine nederlaag

ENSCHEDE – Vitesse heeft de eerste wedstrijd van 2009 verloren van FC Twente. In Enschede werd het 2-1 voor de thuisploeg. Het spel van Vitesse onder de debuterende trainer Theo Bos was alleszins redelijk. De bezoekers konden geen vuist maken, maar lieten zich zeker niet wegspelen. Individuele klasse bepaalde uiteindelijk het verschil in het voordeel van de Tukkers, die door een harde, rake uithaal van Kenneth Perez (2-1) een driepunter konden bijschrijven.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 17-01-2009

Nipte nederlaag in Enschede

Twee kansen, twee doelpunten. FC Twente haalde honderd procent score uit de kansen en wist daardoor de wedstrijd tegen Vitesse met 2-1 te winnen. Vitesse wist het de thuisploeg, zeker in de tweede helft, knap lastig te maken. Het doelpunt van Perez, kort na Vitesse’s gelijkmaker, wist de ploeg van Theo Bos niet meer goed te maken.
In de Grolsch Veste zat Theo Bos voor het eerst als hoofdtrainer van Vitesse op de bank van Vitesse in een officiële competitiewedstrijd. De trainer wijzigde het systeem (4-4-2) en had een basisplaats ingeruimd voor Mads Junker, Nicky Kuiper en Sébastien Sansoni. Binnen vijf minuten viel al aardig wat te beleven. Nadat eerst een doelpunt van Kenneth Perez terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, kreeg Santi Kolk een uitstekende kopkans na een perfecte voorzet van Nicky Kuiper. De inzet van Kolk werd na de redding van Boschker uiteindelijk door Braafheid tot corner verwerkt.

FC Twente zocht, natuurlijk, direct vanaf het begin de aanval. Vitesse pakte de thuisploeg vanaf het middenveld op, om er bij een onderschepping snel uit te kunnen komen. Dat gebeurde voor het eerst in de 18e minuut. Kolk was sneller dan Wiserhof, maar de voorzet bereikte Junker net niet. Direct daarna kreeg FC Twente een corner die in eerste instantie door Sansoni verkeerd werd geraakt. Velthuizen redde, maar via de paal en N’Kufo eindigde de bal achter de doellijn: 1-0.

Het allereerste wapenfeit van de Tukkers leverde dus direct een treffer op, in een fase waarin het wel meer balbezit had maar Vitesse gevaarlijker was. De fase na de openingstreffer bleef tot aan de rust van beide kanten matig en geen van beide elftallen wist gevaarlijk te worden. Anders gezegd, Vitesse had controle over het spitsentrio Elia, N’Kufo en Arnautovic, maar was in de voorwaartse beweging te onzorgvuldig. Met een licht fluitconcert zelfs werden de spelers van FC Twente richting kleedkamer begeleid.

Ongewijzigd begonnen FC Twente en Vitesse aan hun eerste competitiewedstrijd van 2009. Net als in de eerste helft was Vitesse als eerste gevaarlijk. Paul Verhaegh ging goed door over rechts, maar ook nu bereikte de voorzet geen speler met een geelzwart shirt. De speler die de bal had wilde raken, Santi Kolk, moest zijn actie bekopen met een blessure en moest het veld verlaten. Terwijl iedereen zich op dat moment richtte op de blessure van Kolk, haalde Sansoni in de 53e minuut van twintig meter verwoestend uit en verraste daarmee doelman Boschker: 1-1.

Vitesse kwam beduidend beter uit de kleedkamer dan FC Twente en beloonde zich met de verdiende gelijkmaker. Voor de bijna 24 duizend toeschouwers het sein om achter de ploeg te staan en naar voren te schreeuwen. Terwijl Vitesse voetbalde scoorde FC Twente uit de tweede kans van de wedstrijd. Met een schitterende uithaal poetste Kenneth Perez in de 67e minuut de gelijkmaker weg: 2-1. Verdiend was het niet te noemen, maar het rendement was zaterdagavond uitermate hoog bij de thuisploeg.

De hernieuwde voorsprong voor FC Twente was een fikse dreun voor Vitesse. Goed startend in de tweede helft, scorend, het meest gevaarlijk, maar na een rake uithaal van Perez wel op achterstand. Het moest in de laatste twintig minuten opnieuw vol aan de bak om nog tot een puntendeling te komen. Coach Theo Bos bracht in de slotfase nog Julian Jenner, maar voor Vitesse zat het venijn in de Grolsch Veste helaas niet meer in de staart. Natuurlijk kreeg FC Twente door de geboden ruimte in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden, maar het was het rendement van Steve McLaren’s spelers dat de ploeg noodlottig werd.

Bron: Vitesse.nl 17-01-2009

Bos zet jong talent even in de luwte

De hand van de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos is na twee weken al zichtbaar. Een ander systeem en andere spelers moeten Vitesse in 2009 richting veilige haven laten koersen. De jonge talenten worden daarbij even uit de wind gehouden.
Theo Bos heeft aan twee weken niet genoeg om een andere ploeg neer te zetten, maar slaagt er wel in een ‘ander’ Vitesse uit de hoge hoed te toveren. De nieuwe trainer van Vitesse , hij volgde in de winterstop Hans Westerhof op, kiest voor zijn eerste duel, zaterdag (19.45 uur) bij FC Twente, voor ervaring en vastigheid in een ander spelsysteem.

Bos houdt Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner uit de wind en posteert de ervaren Sébastien Sansoni als controlerende man op het middenveld. Mads Junker krijgt een kans in de punt van de aanval, samen met Santi Kolk, met vier treffers de meest productieve speler dit seizoen. VanWolfswinkel begint op de bank. “Ricky had het de voorbije weken moeilijk, je ziet het op de trainingen. Die wil ik even uit de wind houden. Hij moet weer frisser worden. Dat gaat makkelijker vanuit een positie dat je in het elftal kan komen, dan wanneer je er direct moet staan”, legde Bos gistermiddag uit. “Bij Büttner is dat iets minder het geval. Die heeft ook een mindere periode gehad, maar lijdt daar minder onder.”

Bos kiest echter voor de ervaren Molhoek links op het middenveld, waardoor Büttner buiten de boot valt. Ook op de linkerkant, voor de winterstop de minste linie van Vitesse , vervangt de jonge Nicky Kuiper Jeroen Drost als linksback. Bos: “Tussen die twee is op dit moment niet zo’n groot verschil. Ik kies op gevoel voor Kuiper.”

Bos werd in zijn eerste twee weken als hoofdtrainer niet verrast. Hij zag de ploeg voor de winterstop vanaf de tribune ook al zeven keer live aan het werk, onder meer vanwege zijn werk als televisie-analyticus. ” En een stuk of acht, negen wedstrijden heb ik live op televisie gezien. Dat is een voordeel. Het meeste wat ik heb gezien, is deze twee weken wel bevestigd. Alleen kreeg ik wat signalen dat het met de mentaliteit van de spelers niet goed zat. Daar heb ik niks van gemerkt. Misschien is dat altijd zo als er een nieuwe trainer komt, maar de instelling van de jongens is perfect”, zag Bos, die de laatste drie dagen moest uitwijken naar kunstgras om een behoorlijke training af te werken. “Ik heb nog gekeken of we in Gelredome konden spelen, maar dat veld lag er ook niet goed bij.”

Bos zag de voorbije weken wel dat er van het zelfvertrouwen bij de spelers, die voor de winterstop drie duels wonnen van de zeventien, weinig over was. “Het zelfvertrouwen is broos, dat heb ik wel gemerkt. Tegen die Turkse ploeg (Haceteppe, red.) speelden we 40 minuten aardig, maar na een paar foute ballen en een tegengoal vlak voor rust, zag je het vertrouwen verdwijnen. Daar moeten we wel aan werken.” Bos kiest voor 4-4-2, in plaats van het 4- 2- 3- 1- systeem dat zijn voorganger hanteerde. “We hebben vier spitsen die in dat systeem passen. Dit leek mij het beste passen bij deze spelersgroep.”

Bijzonderheden: assistent- trainer Alfred Schreuder kwam vorig seizoen nog uit voor FC Twente. Theo Janssen verruilde een jaar geleden Vitesse voor FC Twente, maar hij lijkt niet fit genoeg om te starten.

Bron: De Gelderlander 17-01-2009

Vitesse doorbreekt impasse: Sturing morrend akkoord met degradatie

Door Egbert van der Weerd Edward Sturing keert voorlopig niet terug op het veld. De assistent-trainer van Vitesse , vastgelegd tot 2011, accepteert een nieuw takenpakket waarin hij scoutingwerk gaat verrichten en wedstrijdanalyses maakt voor hoofdtrainer Theo Bos. Daarmee is de impasse in de zaak Bos/Sturing doorbroken. Sturing is het niet eens met zijn degradatie, maar geeft aan dat hij akkoord gaat. “Er is wat water door de Rijn gegaan, we zijn uit de impasse gekomen. Ik accepteer de keuzes van de clubleiding, ondanks dat ik daar zelf anders tegenaan kijk.”
Vitesse zat al twee weken in de maag met het conflict tussen de twee oude maatjes Sturing en Bos. Sturing is in de zomer van 2008 voor drie jaar vastgelegd als assistent- trainer. Toen Theo Bos in de winter de ontslagen Hans Westerhof opvolgde, ontstond vanwege oud zeer een onwerkbare situatie. Er is onvoldoende basis voor de twee om samen te werken. Bos: ” Er is geen sprake van een persoonlijke vete. Op voetbaltechnisch gebied was er tijdens onze eerdere samenwerking verschil van inzicht. Samen hebben wij geconcludeerd dat er op nu geen basis is om met elkaar te werken.”

Bron: De Gelderlander 17-01-2009

The Times: Piet Velthuizen in wereldtop 50

De Britse kwaliteitskrant The Times heeft doelman Piet Velthuizen van Vitesse als nr. 24 opgenomen in een mondiale talententop 50. Het betreft een – welisware arbitraire – lijst van spelers die verwachtingsvol worden gezien als grootste beloften ter wereld voor het jaar 2009. Velthuizen dankt zijn uitverkiezing aan zijn status als ’toekomstig doelman van Oranje’. The Times ziet in zijn optredens in Jong Oranje een bevestiging van de grote kwaliteiten van Vitesse ’s eerste doelman. Ook wordt Velthuizen genoemd als toekomstig doelman van topclub Arsenal. Gesuggereerd wordt dat Arsenal 3 miljoen pond zou overhebben voor de 22- jarige doelman, die twee jaar geleden onder Aad de Mos zijn debuut maakte onder de lat.
Uit de Nederlandse competitie zijn vier spelers genomineerd, niet één van de internationale Nederlandse toppers in het buitenland staat erop. Mounir El Hamdaoui (27e) en doelman Sergio Romero (35e) van AZ volgen Velthuizen, voor Patrick Ingelsten (43e), de nieuwe spits van Heerenveen. De lijst wordt aangevoerd door Hernanes van Sao Paulo. Karim Benzani ( Lyon) is tweede, David Silva (Valencia) derde.

Bron: De Gelderlander 17-01-2009

Andere wereld voor Mads Junker

Voor de winterstop was Mads Junker alleen maar bezig om weg te komen bij Vitesse, maar nu verkeert de Deense spits in een andere wereld.
“Ik had niet verwacht dat ik hier nog zou staan. Sowieso niet bij de club, maar al helemaal niet dat ik weer zou spelen. Voor mij is het 4-4-2 systeem een voordeel en dat geldt voor meer spelers. Theo Bos is dus een goede trainer”, lacht de aanvaller.

“Nee, maar serieus. Hij is nu twee weken bezig en heeft al echt zijn stempel gedrukt. De sfeer is beter en veel spelers willen een nieuwe kans. Een frisse wind is goed voor de club.”

Bron: Omroep Gelderland 16-01-2009

PERSBERICHT VITESSE

Arnhem, 16 januari 2009
Nieuwe rol voor Edward Sturing bij Vitesse

Edward Sturing (45) blijft in Arnhemse dienst. De voormalige voetballer en assistent-trainer krijgt met directe ingang een andere functie binnen de club. Sturing gaat zich bezighouden met scoutingwerkzaamheden en wedstrijdanalyses ten behoeve van het eerste elftal. Dit betekent dat hij zich minder bezig zal houden met het eerste team zelf.
Marc van Hintum, technisch directeur: “Na het ontslag van Hans Westerhof lag de prioriteit bij de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer. Dat werd Theo Bos. Een zeer bewuste keuze en een keuze waarbij wij ons niet hebben laten leiden door gebeurtenissen uit het verleden, hoewel wij daar uiteraard van op de hoogte waren. Wel hadden wij gehoopt dat het ondanks het verleden mogelijk zou zijn voor Theo en Edward om samen te werken bij het eerste elftal. Dat is helaas niet het geval, maar alle kou is uit de lucht. Beide heren hebben in het belang van de club meegedacht in een oplossing. Die lag in de nieuwe rol van Edward.”
Theo Bos, hoofdtrainer/coach: “Ik wil nogmaals benadrukken dat er tussen Edward en mij geen sprake is van een persoonlijke vete. Op voetbaltechnisch gebied was er tijdens onze eerdere samenwerking verschil van inzicht. Die kwestie van toen is inmiddels in alle openheid uitgesproken. Gelijktijdig hebben wij samen geconcludeerd dat er desondanks op dit moment geen basis is om rond een eerste elftal op het veld met elkaar te werken. Ik wil nu al mijn energie in het elftal steken.”
Edward Sturing: “Er is wat water door de Rijn gegaan, maar we zijn alsnog uit de impasse gekomen. Ik accepteer de keuzes van de clubleiding, ondanks dat ik daar zelf anders tegenaan kijk. Voor mezelf heb ik de gebeurtenissen van de afgelopen weken op een rijtje gezet. Dit heeft geresulteerd in deze nieuwe functie. Het betekent dat ik mij de komende maanden met enthousiasme en betrokkenheid blijf inzetten voor Vitesse.”
16-01-2009

Junker en Kuiper in basis Vitesse

De nieuwe vitesse-trainer Theo Bos legt direct andere accenten bij de Arnhemse club.
Bos hanteert een 4-4-2-systeem waarin plaats is voor Mads Junker als tweede spits naast Santi kolk. Als linksback krijgt Nicky Kuiper de voorkeur boven Jeroen Drost. Ook Sébastien Sansoni heeft onder Bos weer een basisplaats.

Opstelling: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper, Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek, Junker en Kolk.

Bron: Omroep Gelderland 16-01-2009

Opleider Pascal Jansen verlaat Vitesse
Hoofd opleidingen naar Sparta na tien jaar.
Nieuw aanbod te laat.

Pascal Jansen verruilt op 1 juli 2009 Vitesse voor Sparta, waar hij een driejarig contract tekent als hoofd jeugdopleidingen.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 16-01-2009

Nieuwe ‘ taken’ voor Sturing

Vitesse geeft vandaag uitsluitsel in de kwestie Bos/ Sturing.
Vitesse maakt vandaag een nieuw ‘takenpakket’ van de beoogde meerjarige assistenttrainer Edward Sturing bekend. Onduidelijk was gisteravond laat nog hoe dat pakket eruit komt te zien.
Technisch directeur Marc van Hintum wilde daar, na afloop van de supportersavond, niet op ingaan. Sturing stond sinds de komst van de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos op non-actief omdat de voormalig ploegmaatjes niet samen door een deur kunnen. Alfred Schreuder werd direct aangesteld als nieuwe rechterhand van Bos.
Vitesse heeft in de onderhandelingen met de Sloveense international Daribor Stevanovic (24) een nieuw voorstel gedaan. Beide partijen hopen er vandaag uit de komen. Stevanovic is volgens zijn zaakwaarnemer transfervrij, maar Vitesse wil dat eerst zwart op wit zien.
Technisch directeur Marc van Hintum betreurt het vertrek van hoofd opleidingen Pascal Jansen, die voor drie jaar bij Sparta tekent. „ Jammer, hij heeft hier uitstekend werk gedaan. Wij hebben vroeg aangegeven dat we hem wilden houden en hem deze week een contract aangeboden. Helaas had hij al gekozen voor een nieuwe uitdaging. We moeten op zoek naar een nieuwe man.”
De onderhandelingen tussen Vitesse en FC Zwolle over Jong Vitesse – aanvoerder Cees Keizer zijn vooralsnog stuk gelopen. Zwolle wil niet voldoen aan de vergoeding die de Arnhemse club vraagt.
Bron: De Gelderlander 16-01-2009

Vitesse raakt hoofd opleidingen kwijt

Vitesse raakt in de zomer hoofd opleidingen Pascal Jansen (36) kwijt aan Sparta. Jansen, tevens trainer van de A- jeugd, legde dinsdag een nieuwe tweejarige aanbieding van Vitesse naast zich neer. Hij werkt sinds 2000 bij Vitesse , waar hij Edward Sturing opvolgde. Assistent-trainer Sturing staat nog op non-actief sinds de komst van hoofdtrainer Theo Bos. Vitesse geeft vandaag opheldering over de ‘nieuwe’ functie van Sturing.
Bron: De Gelderlander 16-01-2009

Vitesse verhuurt Haim Megrelishvili

Vitesse verhuurt Haim Megreslishvili tot aan het einde van dit seizoen aan Maccabi Tel Aviv.
De Israëliër kwam in 2007 naar Vitesse, maar kwam dit seizoen niet meer aan spelen toe. In zijn eerste seizoen dwong Megrelishvili direct een basisplaats af, maar na enkele mindere optredens werd hij door de toenmalige trainer Aad de Mos “even wat rust gegund”. Daarna keerde hij terug in het elftal, maar werd hij één keer na zes minuten en één keer na een kwartier al gewisseld door De Mos.

Maccabi Tel Aviv deed in september al een vergeefse poging om hem te halen.

Bron: Omroep Gelderland 15-01-2009

Vitesse doet Stevanovic aanbieding

ARNHEM – Vitesse heeft Dalibor Stevanovic een aanbieding gedaan voor een contract van een half jaar.
‘Dit is een buitenkans voor ons’ zegt technisch directeur Marc van Hintum. ‘Stevanovic is een tweebenige middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend kan spelen. Hij heeft de aanbieding in beraad en moet nu met bevestiging komen dat hij inderdaad transfervrij is.’
De 24-jarige Sloveense international speelt nu voor Maccabi Petah Tikva, de nummer zes in Israël. Hij zegt transfervrij te zijn omdat Maccabi zijn salaris niet betaalt.
Bron: Omroep Gelderland 15-01-2009

Vitesse bouwt met trainer Theo Bos op Julian Jenner en Rogier Molhoek
Arnhemse club is er vroeg bij, huurlingen AZ lang vastgelegd.

Vitesse heeft opvallend snel de AZ-huurlingen Julian Jenner en Rogier Molhoek vastgelegd. Technisch directeur Marc van Hintum heeft de opties in beide huurovereenkomsten gelicht.
Middenvelder Molhoek (27) tekende een contract tot 2011 met een optie op een extra jaar, Jenner ( 24) onderschreef direct een verbintenis tot 2012. Hoeveel geld er met de overstap is gemoeid, is niet bekendgemaakt.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 15-01-2009

Theo Bos: selectie terug naar 22 spelers

ARNHEM – De nieuwe hoofdtrainer Theo Bos van Vitesse wil zijn selectie terugbrengen naar 22 spelers. Bos zal een eventuele ingreep pas na 31 januari, wanneer de transfermarkt op slot gaat, uitvoeren. Vitesse heeft momenteel 25 spelers, in dat geval zouden drie spelers worden teruggezet naar de tweede selectie. Vitesse hoopt in de transfermaand spelers kwijt te raken, maar aast ook nog op versterking.
Bron: De Gelderlander 15-01-2009

Persoonlijk: Alexander Büttner
‘Ik ben Hans Westerhof ontzettend dankhaar’

Naam Alexander Büttner.
Geboren Op 11 februari 1989 in Doetinchem.

Woonplaats Doetinchem.

Partner Laura (20), we hebben al drie jaar verkering. Ze woont in Varsseveld. Misschien gaan we volgend jaar samenwonen, maar voorlopig woon ik prima bij mijn moeder.

lees verder…

Bron: VI nr 3 2009

Vitesse worstelt met Sturing

Aan de soap tussen Vitesse, Edward Sturing en Theo Bos komt vooralsnog geen einde. Hoewel de partijen zich afgelopen maandag hadden voorgenomen tot een akkoord te komen, leverde een ‘open gesprek’ tussen de directie en Sturing voorlopig niets op. Later in de week hoopt de club wél een besluit naar buiten te kunnen brengen. Sowieso moet er vóór het uitduel met FC Twente van komende zaterdag een oplossing zijn. Duidelijk is in elk geval dat de clubleiding, te weten technisch directeur Marc van Hintum en algemeen directeur Paul van der Kraan, zichzelf in een lastig parket heeft gebracht. Uit het eerste gesprek tussen Bos en Sturing, dat welgeteld één minuut duurde, bleek al dat er totaal geen draagvlak bestaat voor een samenwerking. Dit als erfenis van een eerder conflict, toen Sturing als hoofdtrainer Bos naar de jeugd liet vertrekken. Aan de andere kant kan Vitesse het zich financieel niet veroorloven de afgelopen zomer als cultuurbewaker aangetrokken assistent te ontslaan. Hoe het afloopt, ook deze zaak kent louter verliezers.
Intussen houdt Bos zich vooral bezig met zijn debuut als hoofdtrainer van de Arnhemmers. ‘Ik ben wel erg benieuwd’,zegt hij. ‘Natuurlijk hebben we er een goed gevoel over, maar twee weken is kort. Om Vitesse écht te veranderen hebben we wel wat meer tijd nodig.’ Tijdens het eerste duel onder Bos, een oefenwedstrijd tegen Roeselare tijdens het trainingskamp in Turkije, waren de eerste wijzigingen al meteen zichtbaar. Meest opvallende speler daarbij was Sebastian Sansoni, die onder Hans Westerhof nog ter discussie stond. Bos ziet de Fransman als een defensieve middenvelder, terwijl hij de laatste weken telkens als verdediger werd beschouwd. Nadat Sansoni vorige week al had laten weten de komst van Bos als een verademing te zien, is ook de trainer tevreden over de samenwerking. ‘Hij krijgt nieuwe kansen, ik zie zeker perspectief in deze speler; aldus Bos. `Maar dat geldt op zich voor elke jongen, alleen moeten ze de kansen wél pakken. Eerder dit seizoen ging Sansoni nog niet in op een nieuw contractvoorstel van Vitesse. Daarop wilde de club hem in de winterstop verkopen. Nu staat de deur alsnog open voor een langer verblijf. Van Hintum en Bos hebben daarover al gesproken. ‘Maar het clubstandpunt blijft dat we spelers willen verkopen die niet hebben bijgetekend; aldus Van Hintum.

Bron: VI nr 3 2009

Vitesse licht contracten Jenner en Molhoek

Vitesse heeft de opties in de contracten van Julian Jenner en Rogier Molhoek gelicht. Beide spelers werden tot het einde van dit seizoen gehuurd van AZ, maar de Arnhemmers bedongen een optie in het contract. Aanvaller Jenner staat nu tot medio 2012 onder contract bij Vitesse en middenvelder Molhoek tot 2011 met een optie voor nog een jaar.
Bron: Vitesse.nl 14-01-2009

‘Klaar met randzaken’

Paul Verhaegh is nog steeds trots om aanvoerder van Vitesse te zijn. Maar de 25-jarige verdediger heeft wel geleerd van de dramatische eerste seizoenshelft bij zijn club.
lees verder…

Bron:AD 14-01-2009

Vitesse : elke linie versterken
Arnhemse club aast op verdediger, middenvelder en spits.

Vitesse wil zich deze maand in elke linie versterken om het degradatierisico te beperken. De club hoopt vandaag een begin te maken met de en Sloveens international Daribor Stevanovic (24).
Komende week traint ook Arunas Klimavicius (26) mee, mits de centrumverdediger niet door ADO Den Haag is weggekaapt. Hij was ook daar op proef en zou een uitstekende indruk hebben gemaakt.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 14-01-2009

Vitesse aast op Stevanovic
Vandaag aanbieding Sloveens international, ook Litouwer in beeld.

Vitesse wil Daribor Stevanovic per direct overnemen van Maccabi Petach Tikva uit Israël. De Arnhemse club legt de Sloveense international (24) vandaag een contract voor. Beide partijen spraken gisteravond uitvoerig met elkaar. Eerder op de dag werkte de middenvelder een geheime oefenwedstrijd af met Jong Vitesse tegen Jong AGOVV.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 14-01-2009

FC Zwolle meldt zich bij Vitesse voor Keizer

FC Zwolle, subtopper in de eerste divisie, heeft zich bij Vitess gemeld voor Cees Keizer, aanvoerder van Jong Vitesse . De middenvelder komt in de Arnhemse hoofdmacht niet aan spelen toe. Hij kreeg van de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos te horen dat de kans op speeltijd niet groot is. Vitesse verleent de Volendamse oudjeugdinternational medewerking.
Bron: De Gelderlander 14-01-2009

Contract voor talent

Genaro Snijder krijgt van Vitesse een meerjarig contract aangeboden. Dat heeft technisch directeur Marc van Hintum gisteren bekendgemaakt. De jonge, speersnelle aanvaller maakt een stormachtige ontwikkeling door en is door trainer Theo Bos toegevoegd aan de selectie. Verschillende clubs zouden Snijder al op de korrel hebben. Van Hintum denkt dat speler en club eruitkomen.
Bron: De Gelderlander 14-01-2009

Tegenvaller voor Onur Kaya

Onur Kaya heeft dinsdag in het oefenduel van Jong Vitesse tegen Jong AGOVV een schouderblessure opgelopen. Het bewuste lichaamsdeel raakte na een overtreding op de middenvelder uit de kom. Kaya is hierdoor enkele weken uitgeschakeld.
Jong Vitesse oefende op het terrein van Apeldoornse Boys tegen Jong AGOVV (3-0 winst). Na een te laat ingezette tackle op Kaya kwam de technisch begaafde middenvelder verkeerd terecht en schoot de schouder uit de kom. Piet Velthuizen keerde met een kniekwetsuur terug uit Turkije. De doelman werkt de komende twee dagen uit voorzorg een individueel programma af. In de loop van de week wordt bekeken wanneer Velthuizen weer met de groep mee gaat trainen. De net van een knieblessure herstelde Kevin van Diermen heeft een terugslag gekregen. In een training met Jong Vitesse raakte de verdediger uit balans en kreeg wederom last van de mediale band van zijn rechterknie. Bekeken wordt in hoeverre de irritatie gevolgen heeft voor zijn trainingsintensiteit.

Bron: Vitesse.nl 13-01-2009

Sloveen op proef bij Vitesse

Dalibor Stevanovic is sinds dinsdag op proef bij Vitesse.
De 24-jarige Sloveense international speelt momenteel voor Maccabi Petah Tikva, de huidige nummer zes uit de Israëlische voetbalcompetitie. Hij kwam negen keer uit voor Slovenië.

De middenvelder is transfervrij. Stevanovic kwam eerder uit voor Olimpija Ljubljana, NK Domzale, Real Sociedad en Deportivo Alaves.

Bron: Omroep Gelderland 13-01-2009

Edward Sturing blijft vrijwel zeker in dienst van Vitesse
Assistent-trainer later deze week weer om tafel met Theo Bos.

ARNHEM – Edward Sturing blijft vrijwel zeker in dienst van Vitesse . Gisteren sprak de clubleiding opnieuw met de 45-jarige assistent- trainer over diens toekomst bij de Arnhemse club. Sturing is jaren geleden gebrouilleerd met de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos (43) en ging vorige week niet mee op trainingskamp naar Turkije.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 13-01-2009

Open gesprek tussen directie en Edward Sturing

Maandagochtend heeft de directie, in de personen van Paul van der Kraan en Marc van Hintum, een gesprek gehad met assistent-trainer Edward Sturing over zijn positie binnen de club.
Hoofdtrainer Theo Bos was niet aanwezig bij dit gesprek, omdat Van der Kraan en Van Hintum zich in eerste instantie zelf een nader beeld wilden vormen van de gerezen pijnpunten in relatie tot de toekomst. Van der Kraan, Van Hintum en Sturing spreken over een open gesprek, maar achten het te vroeg om inhoudelijk op de kwestie in te gaan. Later deze week krijgt het gesprek tussen directie en assistent-trainer een vervolg wanneer Bos en Sturing met elkaar om tafel gaan.

Bron: Vitesse.nl 12-01-2009

Van Hintum zwijgt over Sturing

Er is nog geen duidelijkheid over de positie van Edward Sturing bij Vitesse. De Eerbeker had maandag een onderhoud met trainer Theo Bos en technisch directeur Marc van Hintum.
“Ik kan daar nu niks over zeggen”, reageert van Hintum. “De woordvoering wordt gedaan door Ester Bal, onze persvoorlichter. Dat hebben we met elkaar zo afgesproken.”

Van die afdeling van Vitesse is nog niets gemeld over de positie van Sturing, die niet meereisde met de Arnhemse club naar Turkije. Bos en Sturing raakten in 2004 gebrouilleerd. Een eerste gesprek leverde niets op.

Bron: Omroep Gelderland 12-01-2009

Vitesse aanvallend volstrekt machteloos
Arnhemse ploeg creëert slechts één kans in duel met Hacettepe

BELEK – Hoe gaat trainer Theo Bos de aanvallende onmacht van Vitesse oplossen? Dat is de prangende vraag na zaterdag. Ook in de tweede en laatste oefenwedstrijd in Turkije kwam Vitesse niet tot scoren: 0-2 tegen Hacettepe.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 12-01-2009

Vitesse is na twee weken Bos niet klaar voor FC Twente
De nieuwe trainer Theo Bos heeft twee weken om ‘zijn’ ploeg klaar te stomen voor de herstart van de competitie. Dat is te weinig

Vitesse hervat de competitie zaterdag met de uitwedstrijd tegen FC Twente. De nieuwe trainer Theo Bos heeft slechts twee weken de tijd om de ploeg naar zijn hand te zetten. Dat is te weinig.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 12-01-2009

Velthuizen baalt van ‘ Turkse’ blessure

Piet Velthuizen was zaterdag zwaar aangeslagen na de oefenwedstrijd tegen Hacettepe (2-0). „ Ik voel dat het niet goed zit”, sprak de 22-jarige doelman van Vitesse . „Er zit iets in de knie wat niet goed is.”
lees verder…

Bron: De Gelderlander 12-01-2009

Haceteppe-Vitesse 2-0

Vitesse heeft het tweede oefenduel in Turkije met 2-0 verloren van Haceteppe. Voor rust kopte spits Ümit Tutuncu uit een corner raak. Na rust bepaalde invaller Patiyo Tambue de eindstand op 2-0. De wedstrijd werd grotendeels in de regen gespeeld en werd in de slotfase zelfs nog begeleid met enkele bliksemflitsen.
Vitesse startte scherp aan het duel tegen Haceteppe. De in het paars spelende Turken, zeg maar het ‘Fiorentina van Turkije’, werden direct afgejaagd en doordat het spitsenduo Kolk/Junker één tegen één stonden was de opdracht om snel de diepte te zoeken. Ondanks het hoge percentage balbezit in de eerste helft werden beide spitsen te weinig gevonden.

Claudemir blesseerde zich na 22 minuten aan zijn arm, maar kon even later doorspelen. Ook Sansoni kreeg halverwege een tik, maar kon de eerste 45 minuten wel volmaken. De Fransman moest zich in de rust wel laten vervangen. Vier minuten voor rust kwam Haceteppe op voorsprong uit een hoekschop. Spits Tutuncu kopte van dichtbij raak: 1-0. Het initiatief dat in het begin bij Vitesse lag, werd na rust overgenomen door de technisch behendige Turken.

Theo Bos wisselde in de rust Sansoni voor Büttner. In het eerste kwartier na rust waren er kleine mogelijkheden voor Nicky Hofs (kopbal over) en Mads Junker (goede crosspass Sprockel, net weggewerkt Turkse verdediger). In de 64e minuut liet Piet Velthuizen na een aanval over rechts de bal los en profiteerde Tambue in de rebound: 2-0.

Direct na de tegentreffer verving Ronald Graafland de aan zijn knie geblesseerde Velthuizen. In het laatste kwartier kregen Büttner en de eveneens ingevallen Van Wolfswinkel nog kansen op een Arnhemse treffer, maar de ploeg wist ook in dit duel niet tot scoren te komen.

Theo Bos: “Net als tegen Roeselaere maakten wij het de tegenstander te gemakkelijk. Ik denk dat wij in de eerste helft zeventig tot tachtig procent balbezit hebben gehad. Dat was echter alleen op onze eigen helft. Ondanks het vele balbezit werd te vaak terug of breed gespeeld in plaats van juist vooruit te voetballen. Daar lag wel de ruimte vanmiddag en dat kunnen we onszelf aanrekenen. We willen graag vooruit voetballen, kort op de tegenstander en met goed positiespel. Dat is een proces waar verandering in moet worden gebracht en dat krijg je niet in een week tijd voor elkaar natuurlijk. Desondanks kijk ik met een goed gevoel terug op het trainingskamp waarin de ploeg dichter naar elkaar toe is gegroeid.”

Bron: Vitesse.nl 10-01-2009

Hans Westerhof: Een fatsoenlijk afscheid

Hans Westerhof waande zich in de voetbalhemel als hij met Vitesse op Papendal trainde, midden in de natuur. ‘Als de wind naar het zuiden of het oosten draaide, hoorde je de snelweg niet meer. Dan was het een paradijs. Vooral in de herfst, met al die kleuren. Oóh, wat was het mooi daar. Het was een voorrecht om daar te kunnen trainen.’
Het feest duurde alleen zo kort. Op 30 december evalueerde hij de eerste helft van het seizoen met de directeuren Van der Kraan en Van Hintum. Zij deelden hem mee dat Vitesse, vijftiende, op zoek ging naar een andere trainer. Die is inmiddels gevonden: Theo Bos.

lees verder…

Bron: De Volkskrant 10-01-2009

Theo Bos: ‘Vitesse moet spraakmakend zijn’

Theo Bos heeft zijn eerste week als hoofdtrainer van Vitesse in de benen. Op het trainingskamp in Turkije ontvouwt het clubicoon zijn geloofsbrieven. “Er mag in Gelredome wel wat meer gebeuren dan in de afgelopen jaren.”
Theo Bos (43) heeft het zichtbaar naar zijn zin in Antalya. Tijdens de trainingen is volop plaats voor een dolletje. Logisch natuurlijk, want een nieuwe start gaat altijd gepaard met optimisme. In het sjieke Kremlin Hotel, waar de ploeg op uitnodiging verblijft, verklapt de Arnhemmer zijn plannen met Vitesse.

lees verder…

Bron: De Gelderlander 10-01-2009

Vitesse wijkt uit naar complex De Graafschap

Vitesse speelt de oefenwedstrijd tegen het Turkse Hacettepe vanmiddag om 14.00 uur op het veld bij het hotel waar De Graafschap logeert. Daarvoor moet de Arnhemse ploeg drie kwartier met de bus van Antalya naar Belek. Het duel is vier uur vervroegd op verzoek van de Turkse Toto-aanbieder en verplaatst vanwege het goede veld in Belek. Zondag vliegt Vitesse terug naar Nederland, komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen FC Twente.
Bron: De Gelderlander 10-01-2009

Claudemir terug na bezoek aan tandarts

Claudemir is gisteren na een bezoekje aan de tandarts teruggekeerd op het trainingsveld van Vitesse tijdens het trainingskamp in Turkije. De Braziliaanse middenvelder ontbrak een dag eerder op de training in Antalya vanwege tandklachten. Claudemir had zo veel last van een ontsteking, dat hij gisterochtend de tandarts in het ziekenhuis van Antalya bezocht. Na een behandeling van een wortelkanaal kon de voetballer terug naar het spelershotel.
Bron: De Gelderlander 10-01-2009

Vitesse blundert in zaak Bos-Sturing

De nieuwe trainer Theo Bos en de oude assistent Edward Sturing kunnen niet met elkaar samenwerken. Vitesse blundert. Maandag moet de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos voor de tweede keer met assistent-trainer Edward Sturing om de tafel om over samenwerking te praten. Dat heeft geen enkele zin. Bos en Sturing hebben daar allebei geen trek in, omdat er geen vertrouwensband is.
Bos en Sturing waren als speler succesvol bij Vitesse , bleken honkvast en werden voor hun verdiensten tot zilveren Vitessenaar gekroond. Beiden beklommen vervolgens de trainersladder en daar scheidden hun wegen. Bos en Sturing zullen nu misschien reppen van een ‘voetbaltechnisch’ verschil van inzicht, dat is al genoeg om niet samen verder te gaan. Toen Bos in 2004 ook nog eens door toenmalig hoofdtrainer Sturing werd gepasseerd, brak de band. Sturing koos Jan van Deinsen als assistent boven Bos. Omdat Bos zijn degradatie nooit in een persoonlijk gesprek te horen kreeg, is het innige contact tussen de twee gedaald tot beneden het vriespunt. Technisch directeur Marc van Hintum had alle recht om Bos te benoemen. Hij moet immers de juiste man kiezen om Vitesse op het rechte pad te krijgen en daarbij is de hoofdcoach de belangrijkste persoon.

Maar Van Hintum wordt zo direct geconfronteerd met een blunder van formaat. Hij gaf immers Sturing het gevoel heel belangrijk te zijn door hem voor drie jaar vast te leggen. Sturing kan zich nu afvragen waarom Van Hintum, de man die hij vertrouwde, uitgerekend de trainer zocht onder wie hij niet kan werken. Op zijn minst had een ontbindende factor over dit gevoelige onderwerp in het meerjarige contract moeten staan.

Dat was in het belang van Vitesse geweest en dat belang wordt nu geschaad. Sturing en Bos zaten vorige week in het eerste onderhoud welgeteld een minuut om de tafel. Daarop volgde de conclusie dat Sturing niet mee kon op trainingskamp naar Turkije. Ook maandag zal de conclusie niet anders luiden. Daarbij speelt ook een rol dat de spelers naast Westerhof ook waren uitgekeken op Sturing.

De vraag is nu wat er gebeurt met Sturing en zijn doorlopende contract. Ontslag is een nieuwe financiële tegenvaller en die kan de club zich niet permitteren. Westerhof moet al worden doorbetaald en voor de komst van Bos moet Den Bosch eveneens betaald worden. Een andere functie zoeken voor Sturing is gekunsteld en ongewenst. In vrijwel elke technische functie is nauw overleg met de hoofdcoach wenselijk.

Deze beleidsblunder is niet alleen de beginnende technisch directeur Van Hintum aan te rekenen. Vitesse heeft een bestuur en een raad van commissarissen om toezicht te houden op dergelijke lange termijn beslissingen. Als die termijn niet langer is dan een half jaar, moet Vitesse zich blijvend grote zorgen maken.

Bron: De Gelderlander 10-01-2009

Sébastien Sansoni kan weer slapen
Speler terug in de basis, nadat Westerhof hem ‘wilde vermoorden’

Hans Westerhof probeerde hem ’te vermoorden’, maar de nieuwe Vitesse -trainer Theo Bos heeft grote plannen met Sébastien Sansoni. “Toen ik niet speelde, sliep ik niet goed. Nu ben ik echt gelukkig”, zegt de 30-jarige Fransman tijdens het trainingskamp in Turkije. Sansoni hoorde maandagavond van Bos en diens assistent Alfred Schreuder over de plannen voor de rest van dit seizoen. ” De trainer kent me van twee jaar geleden, hij wil me als middenvelder. Dat is goed voor mij. Ik sta nu weer op mijn favoriete positie”, aldus Sansoni, nooit over voetbal, altijd over zaken daarbuiten. Het is normaal dat de trainer keuzes maakt. En ik besef dat niet iedereen gecharmeerd van je kan zijn. Maar ik begrijp niet waarom hij me vermoordde in plaats van dat hij me gebruikte voor het team.”
Sansoni liet het machteloos over zich heen komen. ” De trainer had veel gezegd over mij in de pers en op televisie. Wat kon ik doen? Ik heb een bepaald karakter. Als ik iets zeg of doe, dan ga ik misschien te ver. Ik ken mezelf. Mijn vrouw zei ook dat het beter was niets te zeggen.” Hij hield zich stil, wachtte op betere tijden en zag zijn geduld beloond worden door de komst van Bos en diens intenties. “Ik wil zijn vertrouwen terugbetalen met goede die in de eerste oefenwedstrijd tegen Roeselare (0-0) meteen weer dominant optrad als controlerende middenvelder.

En dat, terwijl hij onder Westerhof was gedegradeerd tot bankzitter, nadat de coach hem ‘dramatisch voor dit niveau’ had genoemd. “Het laatste half jaar was heel moeilijk voor mij”, zo kijkt de fijnbesnaarde linkspoot terug in Antalya. “Ik voelde geen vertrouwen van de trainer. Ze zochten kleine dingen bij mij. Het ging prestaties”, zegt Sansoni, die aan zijn laatste contractjaar bezig is. Voor de jaarwisseling leek zijn vertrek slechts een kwestie van tijd, maar in de opportunistische voetbalwereld kunnen posities snel veranderen. Wat als Sansoni de komende maanden uitblinkt bij Vitesse ? Behoort een langer verblijf in Arnhem dan ineens weer tot de mogelijkheden?

Sansoni: “Ik voel me goed bij Vitesse en mijn vrouw voelt zich ook goed waar we wonen. Maar ik kan niet zeggen of ik wil blijven. Misschien teken ik in de zomer mijn laatste contract. Ik heb een gezin, twee kinderen. Daar moet ik aan denken. Misschien doet de club me een goed voorstel. Of ik langer blijf, dat hangt alleen af van het contract dat ik kan tekenen.”

Bron: De Gelderlander 09-01-2009

Column Gerard Borgman: Gokken

Vitesse speelt zaterdag om 18.00 uur in Antalya een oefenwedstrijd tegen Hacettepe. Althans, dat was oorspronkelijk de bedoeling. Het is zeker dat de ontmoeting zal plaatshebben, maar waar en wanneer beide teams elkaar treffen, dat was gisteren nog niet bekend. De onduidelijkheid heeft een merkwaardige oorzaak.
In Turkije wordt veel gegokt op de uitslag van voetbalwedstrijden. Ook de relatief onbeduidende oefenpartijtjes tijdens de trainingskampen aan de Turkse Rivièra krijgen een plaats op de lijsten met partijen, waarop de goklustige voetbalkenners geld kunnen inzetten. Voor de vele vriendschappelijke ontmoetingen in bijvoorbeeld Belek en Antalya is de toestemming nodig van de Turkse voetbalbond. De wedstrijden hebben plaats onder de vlag van de wereldvoetbalbond FIFA. De officiële status is bijvoorbeeld juridisch gezien nodig voor de verzekering van de voetballers.

De Turkse voetbalbond heeft bij de planning van de vele sparringspotjes intensief overleg met de landelijke en door de staat geleide aanbieder van sportweddenschappen. De Turkse Toto-aanbieder is uiteraard gebaat bij zoveel mogelijk weddenschappen. In dat streven is het wenselijk dat er niet te veel wedstrijden gelijktijdig plaatshebben. Spreiding van de voetbalduels levert meer weddenschappen op. Immers, een gokker die in de middaguren heeft verloren kan beslissen te proberen met de avondwedstrijden zijn euro’s terug te verdienen. Om die reden speelden De Graafschap en Feyenoord deze week tijdens hun trainingskamp in Turkije al een oefenpartij in de namiddag.

Vitesse – Hacettepe stond dus voor 18.00 uur op de rol. Waarschijnlijk zal er echter al om 14.00 uur worden afgetrapt. Daarover zullen de Turkse Toto-aanbieder en de nationale voetbalbond wel een akkoord bereiken. Gokbureaus, die mede bepalen hoe de voetbalagenda er uit ziet. Hoe lang zou het duren voordat deze noviteit Nederland heeft bereikt?

Bron: De Gelderlander 09-01-2009

Vitesse : geen prijs in Turkije
Organisator Antalya Cup ziet af van beker en 20 mille voor winnaar

Slecht nieuws voor Vitesse : Het toernooi om de Antalya Cup 7 heeft dit jaar geen hoofdprijzen. Vanwege de wereldwijde economische crisis heeft de organisator een streep gezet door de bokaal en de 20.000 euro, die de winnaar normaliter mee naar huis had mogen nemen. Vitesse speelt aan de Turkse Rivièra een toernooitje met het Belgische Roeselare en het Turkse Hacettepe. De eerste twee duels eindigden onbeslist en door de doelcijfers heeft Vitesse zaterdag in de afsluitende ontmoeting met Hacettepe een driepunter nodig om het evenement te winnen.
Twee jaar geleden reed Vitesse trots met de beker achter de voorruit van de spelersbus door de straten van Antalya, nadat de mannen van trainer Aad de Mos de Antalya Cup 2 hadden veroverd. De twintig mille maakten de oefenstage bovendien meteen kostendekkend. Zover zal het dit jaar dus niet komen. Alleen het meest aansprekende toernooi dat deze winter plaatsheeft in Antalya ontkomt aan de financiële malaise. De Duitse clubs Werder Bremen en Bayer Leverkusen spelen met de Turkse teams Galatasaray en Bursaspor om de zogeheten Radyospor Cup. De wedstrijden van dat evenement worden rechtstreeks uitgezonden op televisie door Eurosport. Het toernooi is de opvolger van de minicompetitie om de Efes Pilsen Cup, waaraan Vitesse in 2005 kleurloos deelnam.

Bron: De Gelderlander 09-01-2009

De Graafschap en Vitesse kunnen fluiten naar hun geld

De Graafschap en Vitesse kunnen fluiten naar het prijzengeld dat ze dachten te winnen tijdens de deelname aan toernooien in Turkije.
De Graafschap, dat samen met Sivasspor, Genclerbirligi en KV Mechelen aan een toernooi deelneemt, zou bij toernooiwinst 20.000 euro ontvangen. Voor de nummer twee zou 15.000 euro in het verschiet liggen, 10.000 euro voor de nummer drie en 5.000 euro voor de nummer laatst. Donderdah werd echter bekend dat er geen cent uitbetaald wordt. ,,De economische crisis is hier nog harder aangekomen dan in andere landen”, zegt toernooiorganisator Atalay Mutlu. ,,De clubs krijgen echter wel hun verblijfskosten vergoed.”

Commercieel directeur Henk Bloemers van De Graafschap was teleurgesteld. ,,Mij is door niemand iets gezegd. Ik had een vierde plek (5.000 euro) ingecalculeerd, maar nu we de eerste wedstrijd met 1-0 van Sivasspor gewonnen hebben en de tweede met 3-1 van KV Mechelen, zou dat sowieso meer worden. Dat was een mooie financiele meevaller geweest. Blijkbaar werkt het in deze landen zo, maar we laten het er zeker niet bij zitten.”

Ook bij Vitesse wordt de clubkas niet gespekt. De Arnhemmers speelden woensdagavond hun eerste duel: 0-0 tegen Roeselare uit Belgie. Technisch directeur Marc van Hintum werd echter wel op de hoogte gesteld door de organisatie. ,,Wij hebben andere afspraken gemaakt met de organisatie van de trip en daardoor is het voor ons geen probleem dat er geen geld is.”

Bron: De Gelderlander 09-01-2009

Meer clubs in de rij voor Snijders

Vitesse’s jeugdspeler Genaro Snijders blijkt gewild. De 21-jarige aanvaller kan rekenen op de interesse van diverse clubs. Eerder werd al bekend dat een ruil tussen hem en Cambuur-speler Marc Mboua tot de mogelijkheden behoort.
Cambuur ziet een ruil tussen de jeugdige Snijders en de Afrikaan wel zitten. Zeker is de overgang van beide spelers echter niet. Er zijn diverse partijen geïnteresseerd in het overnemen van Snijders, temeer omdat de voorhoedespeler op amateurbasis in Arnhem actief is.

In de loop van deze maand zal de zaakwaarnemer van Snijders om de tafel gaan zitten met een delegatie van Vitesse, weet VoetbalPrimeur. Dan zal de toekomst van zijn cliënt besproken worden. Momenteel is de speler mee op trainingskamp in Turkije.

Bron: Voetbalprimeur.nl 08-01-2009

Bos geeft spelers Vitesse duidelijkheid
Arnhemse ploeg speelt in Turkije met 0-0 gelijk tegen SV Roeselare.

ANTALYA – Trainer Theo Bos heeft de spelers van Vitesse snel duide­lijkheid gegeven. De Arnhemse ploeg gaat met de speelwijze 4- 4- 2 op jacht naar eerherstel in de eredi­visie. Tijdens de eerste testcase, gis­teravond in Antalya tegen SV Roe­selare, toonde Vitesse nog meer in­zet en beleving dan brille en raffi­nement (0-0). Na een half jaar vol wisselende spelsystemen en opstellingen we­ten de spelers van Vitesse waar ze aan toe zijn. Tijdens het trainings­kamp in Turkije heeft de nieuwe hoofdcoach Bos met alle spelers reeds individuele gesprekken ge­voerd. Daarin legde de trainer uit wat hij van ze verwacht in het sys­teem met twee aanvallers.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 08-01-2009

Santi Kolk is blij met speelwijze Vitesse
Trainer Theo Bos tevreden na eerste oefenduel in Turkije.

Vitesse-aanvaller Santi Kolk constateert tevreden dat de nieuwe trainer Theo Bos heeft ge­kozen voor het 4-4-2 systeem. „Ie­dereen weet dat ik twee jaar gele­den naar Vitesse ben gekomen om me juist in dat systeem verder te ontwikkelen”, zei de beste doel­puntenmaker van Vitesse in 2008 ( twaalf treffers) gisteravond in An­talya na de 0-0 tegen Roeselare.
„ Ik denk dat dit de beste speelwij­ze is voor deze spelersgroep”, al­dus Kolk, die voor de winterstop vaak vanaf de zijkant moest spe­len. „Het heeft geen zin terug te kijken. Over het eerste half jaar van dit seizoen is genoeg gezegd. We moeten nu gaan presteren. De­ze trainer begint er met alle over­tuiging aan. Hij maakt meteen be­kend wat hij in zijn hoofd heeft. En duidelijkheid is altijd fijn.”
Bos begon de partij tegen de Bel­gische degradatiekandidaat Roese­lare, met oud Willem II-trainer Dennis van Wijk, grotendeels met de ploeg die hij voor ogen heeft voor het eerste competitieduel van 2009, op 17 januari bij FC Twente. „Het elftal kan op enkele plaatsen veranderen, maar niet op vijf.”
De coach was tevreden na de eer­ste testcase tijdens het trainings­kamp in Turkije. ,,Vooral vanwege de bereidheid die er was te knok­ken voor elkaar”, verklaarde Bos. „ De kansen die we tegen kregen, werden door fouten aan onze kant veroorzaakt. Dat is niets nieuws, daar moeten we aan werken. Daar staat tegenover dat we zelf vier goe­de kansen hebben gecreëerd. We hadden voor de rust moeite druk te zetten naar voren. Vooral in Gel­redome, zal dat onze manier van spelen moeten worden.”
Bron: De Gelderlander 08-01-2009

Mister Vitesse als harde hand
Theo Bos moet Arnhemse club weer eigen gezicht geven

Amper vier dagen na het ontslag van Hans Westerhof benoemde Vitesse Theo Bos (43) tot zijn opvolger. Met hem hopen de Arnhemmers eindelijk weer een trainer in huis te hebben die niet schroomt in te grijpen. En zo keert de man die bij elke trainerswissel werd genoemd terug op het oude nest.
lees verder…

Bron: VI 07-01-2009

Geen doelpunten bij Vitesse-Roeselaere

Wel kansen, geen doelpunten. Tel daarbij op een gemiste strafschop aan Belgische zijde en de 0-0 is kort maar krachtig samengevat. Vitesse en KSV Roeselaere oefenden woensdagavond op drie kilometer afstand van het hotel op een speelveld waar pal voor de wedstrijd nog de sproei-installaties op de grasmat ‘weggewerkt’ moesten worden.
De deksels van de diverse sproeiers waren namelijk niet allemaal afgedekt, waardoor het niet verantwoord was om aan het duel te beginnen. Met hulp van de medische staf en zelfs een supporter van Vitesse werden alsnog enkele deksels gevonden en kon de wedstrijd beginnen.

Vitesse en Roeselare speelden een gelijkwaardige eerste helft met de beste kans voor de Arnhemmers. Uit een hoekschop kopte Rogier Molhoek goed via de grond, maar de Belgische doelman redde op de doellijn. De ploeg van trainer Dennis van Wijk kwam eveneens enkele malen gevaarlijk voor het doel. Dit waren voornamelijk snelle tegenstoten na balverlies van Vitesse.

In de rust wisselde Theo Bos een groot aantal spelers. Piet Velthuizen, Jeroen Drost, Sebastien Sansoni, Rogier Molhoek, Santi Kolk, Claudemir, Ricky van Wolfswinkel en Nicky Hofs bleven achter in de krappe kleedkamer en nieuw na rust waren doelman Ronald Graafland, Nicky Kuiper, Abubakari Yakubu, Julian Jenner, Onur Kaya, Alexander Buttner, Niklas Tarvajarvi en Mads Junker.

Linkerverdediger Kuiper moest binnen twee minuten al redding brengen op de doellijn. Na de grote kans voor Roeselaere was het de beurt aan Vitesse. Invaller Tarvajarvi speelde zichzelf in de 55e minuut goed vrij, maar werkte de bal voorlangs. Ook in de slotfase liet de Fin een grote mogelijkheid onbenut. Na een fraaie aanval knikte de spits naast. Tussendoor ramde Buttner nog maar eens vol op de vuisten van de doelman.

Dat het op dat moment nog 0-0 stond, hadden de Belgen aan zichzelf te wijten. Frank van der Struijk werd na 70 minuten zwaar bestraft in het eigen zestien meter gebied: strafschop. De kans vanaf elf meter belandde echter ruim 50 meter achter het doel van Graafland. In het soms pittige duel bleef het derhalve in een brilstand.

Aanstaande zaterdag speelt Vitesse de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd op Turkse bodem. Tegenstander is het Turkse Haceteppe. De aanvang is wederom 18.00 uur.

Bron: Vitesse.nl 07-01-2009

Van Hintum wil Sturing behouden

Als het aan Marc van Hintum ligt blijft Edward Sturing ook de rest van het seizoen assistent-trainer van Vitesse. Het aanstellen van Theo Bos tot hoofdcoach van de Arnhemse ploeg heeft afgelopen week geleid tot botsingen binnen de technische staf. Vier jaar geleden verkoos Sturing Jan van Deinsen als assistent boven Bos, nu lijkt voor hem geen plaats in de staf van de nieuwe coach. ‘We hebben een gesprek gehad en dat is niet fijn verlopen’, zegt Bos. ‘Er is een aantal verschillen van inzicht, puur op voetbaltactisch gebied. Die zullen uit de wereld moeten worden geholpen alvorens we tot samenwerking over kunnen gaan. Volgende week, als we terugkomen van trainingskamp, praten we verder. We zullen zien hoe het dan loopt.
Edward Sturing werd opmerkelijk genoeg aan het begin van het seizoen, vóór het aanstellen van trainer Hans Westerhof, als cultuurbewaker naar Arnhem gehaald. Mede daarom én omdat het afkopen van zijn nog twee jaar lopende contract een financiële strop voor Vitesse zou betekenen, houdt Van Hintum echter hoop. ‘Het lijkt me stug dat het een onoverkomelijk probleem vormt. Na het trainingskamp gaan we als volwassen mannen rond de tafel zitten. Met Theo hebben we voor iemand gekozen, maar dat betekent niet dat we Edward willen verliezen.’ In plaats van Sturing is Alfred Schreuder inmiddels toegevoegd aan de technische staf. Daarmee is een einde gekomen aan zijn loopbaan. ‘Op verzoek van Theo en van ons’, aldus Van Hintum. ‘Alfred heeft de ambitie ooit trainer te worden en zal zich ook bezig gaan houden met cursussen. Met zijn voetbalinzicht kan hij een goede bijdrage leveren aan onze technische staf.’
Bron: vi.nl 07-01-2009

Wanbeleid brengt toekomst Vitesse opnieuw in gevaar

Vitesse voert nog steeds een onverantwoord financieel beleid en daardoor blijft het voortbestaan van de club onzeker. Dat blijkt uit het jaarverslag over het seizoen 2007/08. Ondanks de schuldsanering die met hulp van de gemeente tot stand kwam kampt de club met een negatief vermogen van 5,8 miljoen euro. Daarnaast blijkt nu dat de salarissen vorig jaar zijn gestegen van 7,5 miljoen naar 8,3 miljoen euro, terwijl de club met gemeenschapsgeld moest worden gered. Het bureau BDO CampsObers Audit & Assurance controleerde de cijfers en is kritisch. De huisaccountant schrijft onder het verslag – vrij vertaald – dat het twijfelachtig is of Vitesse op deze manier kan overleven. Het bestuur heeft zelf ook in de gaten dat het beleid onverantwoord was en schrijft daarom in het verslag: ‘Een basis voor continuïteit is een verdere verbetering van de balans tussen inkomsten en uitgaven. Op korte termijn moeten extra inkomsten worden gerealiseerd en dienen de uitgaven op het huidige niveau te blijven.
De feiten bewijzen echter dat Vitesse vervalt in oude fouten. Nog altijd geeft de club meer geld uit dan er binnenkomt. De komst van een technisch directeur (Marc van Hintum) en het ontslag van trainer Hans Westerhof kosten dit seizoen extra geld. Daar staan geen nieuwe inkomsten tegenover. Integendeel, de club is liefst drieduizend toeschouwers per wedstrijd kwijtgeraakt. Met de komst van trainer Theo Bos voert de club opnieuw wanbeleid, aangezien hij niet kan samenwerken met assistent-trainer Edward Sturing. Daarvan was de hele voetbalwereld op de hoogte, maar de directie zegt van niets te weten en heeft dus geblunderd. Sturing is deze zomer nota bene aangesteld als cultuurbewaker en hij gaf toen al aan dat hij onder bepaalde trainers niet wil werken. Sturing heeft nog een contract tot 2010 en zal tot die tijd het salaris van een assistent-trainer moeten verdienen. Het heeft er dus alle schijn van dat Vitesse ondanks de waarschuwende woorden van de accountant op een nieuw verlies afstevent. Directeur Paul van der Kraan: ‘De structurele inkomsten en uitgaven zijn ook dit seizoen nog niet in evenwicht. We halen geen positief resultaat. Volgend seizoen moeten we een omslag maken. Die accountantsverklaring over de continuïteit staat er elk jaar in. Dat begrijp ik wel. Wij hebben nooit gezegd dat met het saneringsplan alles is opgelost. Maar wij komen binnenkort met concrete plannen.’
Bron: vi.nl 07-01-2009

10 jaar geleden: Vitesse wil Manchester United achterna

Karel Aalbers is grotendeels verantwoordelijk voor de komst van Gelredome en de successtory van Vitesse. Maar de voorzitter van de Arnhemse club wil meer. Zijn ambities zijn onbegrensd, zo bleek uit Aalbers’ uiterst spectaculaire nieuwjaarstoespraak. ‘Over zo’n vier jaar wil Vitesse een veelzijdig voetbalbedrijf zijn naar het voorbeeld van Manchester United. Daar hebben we concrete plannen voor ontwikkeld, en we hebben er de accommodatie voor. Vitesse staat voor topvoetbal, Gelredome staat voor topvoetbal en veel meer. Alleen de combinatie daarvan kan de voorwaarden creëren voor structureel voetbalsucces. (…) Met trainer Herbert Neumann bouwen we verder aan een steeds beter Vitesse. Met als voorlopig resultaat dat we uitzicht hebben op deelname aan de Champions League. Dat is ons sportieve hoofddoel voor komend jaar.’
(Artikel uit VI 2 1999; Vitesse eindigde in het seizoen 1998/99 als vierde club in de eredivisie, een klassering die het sindsdien nooit kon verbeteren)
Bron: vi.nl 07-01-2009

Bos geeft Pryor en Junker nieuwe kans

Mads Junker en Anduele Pryor blijven dit seizoen mogelijk toch in Arnhem. Door de komst van trainer Theo Bos, opvolger van de ontslagen Hans Westerhof, krijgen de aanvallers een nieuwe kans bij Vitesse.
Het tweetal mocht onder Westerhof nog uitzien naar een andere club. Bos wil de spelers echter eerst zelf nog aan het werk zien. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”, reageert technisch directeur Marc van Hintum in Voetbal International. “Het is niet meer dan logisch dat Theo eerst alle spelers wil zien alvorens hij uitspraken doet over welke spelers in Arnhem moeten blijven.”

Junker mocht dit seizoen pas drie keer zijn opwachting maken in het shirt van Vitesse. Pryro kwam zes maal binnen de lijnen. Junker is bezig aan zijn vierde seizoen in Gelderland. De Deen slaagde er nooit in een vaste basisplaats te veroveren. De spits drong daardoor al vaker aan op een vertrek. Ook afgelopen december gaf hij aan te willen vertrekken.

Het drietal Haim Megrelishvili, Abubakari Yakubu en Sébastien Sansoni mag ondanks de komst van Bos nog altijd het Gelredome verlaten. Vitesse ziet geen toekomst meer in de spelers. Er hebben zich overigens nog geen clubs gemeld voor het trio.

Bron: Voetbal International 07-01-2009

Spelersruil Vitesse-Cambuur in de maak

De eerste versterking voor trainer Theo Bos zit eraan te komen. Cambuur Leeuwarden heeft Marc Mboua op huurbasis aangeboden bij de Arnhemse Eredivionist. In ruil wil de Friese ploeg Gerano Snijders huren.
Mboua komt in Leeuwarden weinig aan spelen toe. De clubleiding heeft vertrouwen in de aanvaller uit Kameroen, maar wil hem ergens anders ervaring op laten doen. “Wij hebben ons al een maand geleden gemeld bij Vitesse voor Snijders en zaterdag stelden wij voor hem tijdelijk te ruilen met Mboua. Dat is voor ons de ideale oplossing”, zegt technisch directeur Alex Pama in het Friesch Dagblad.

Bron: Friesch Dagblad 06-01-2009

Bos stuurt meteen zijn spelers weg

Theo Bos beleefde maandag in Antalya zijn vuurdoop op het veld als hoofdtrainer van Vitesse. Een speciaal moment voor Mister Vitesse, die meteen het gros van zijn spelers van het oefenterrein stuurde.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 06-01-2009

Paspoort niet in orde: Pluim niet mee met Vitesse

Wiljan Pluim zal zijn twintigste verjaardag niet snel vergeten. De aanvaller van Vitesse miste op kolderieke wijze het trainingskamp van zijn ploeg in Antalya. De Arnhemse ploeg reisde zondagavond af naar Turkije, maar pal voor vertrek bleek dat het paspoort van Pluim niet orde was. De jongeling merkte op zijn verjaardag dat hij het document had laten verlopen. Vitesse reageerde snel en voegde snel jeugdspeler Genaro Snijders toe aan gezelschap dat zich in Zuid-Europa voorbereidt op de tweede helft van de competitie.
Een andere opvallende afwezige bij de Arnhemse ploeg is Haim Megrelishvili. De linksback uit Israël is een van de spelers die deze maand de club mogen verlaten, maar hij is de enige die ontbreekt in Turkije. Megrelishvili raakte vorig seizoen onder trainer Aad de Mos zijn basisplaats kwijt en zoekt nu naar een club in zijn moederland.

,,Hij is eind vorig jaar eerder teruggevlogen naar Israël’’, zegt technisch directeur Marc van Hintum. ,,We willen hem alle kans geven met clubs uit Israël te praten. Hij komt vandaag (maandag, red.) terug uit Israël en zal met het tweede elftal mee gaan trainen en spelen.’’

In Antalya stond Vitesse maandagmiddag voor het eerst op het trainingsveld onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos. Een speciaal moment voor de 43-jarige Arnhemmer, die met zijn nieuwe baan een droom zag uitkomen. ,,Dit was natuurlijk wel een speciaal moment’’, zei de coach. ,,Het is altijd een beetje spannend hoe de spelersgroep zal reageren. Dat ging super. Als we dit niveau van beleving vast kunnen houden, dan is dat prima.’’

Bron: De Gelderlander 06-01-2009

Van Mourik en Vitesse ontbinden contract

Colin van Mourik (23) hoopt in de winterstop afscheid te nemen van Vitesse. De Rhenenaar wil per direct overstappen naar zondaghoofdklasser JVC Cuijk. Van Mourik heeft een aflopend tweejarig contract bij de Arnhemse eredivisionist, maar staat al tijden op een zijspoor.
“Ik kom zelfs bij Jong Vitesse nauwelijks aan spelen toe. Ik heb er geen zin meer in mijn weken te slijten met alleen trainen. Ik ben gevoelsmatig klaar met het profvoetbal”, zei de speler, die onder hoofdtrainer Aad de Mos zijn contractje verdiende.

“Mijn situatie is uitzichtsloos. Vitesse verleent haar medewerking aan ontbinding van mijn contract. De KNVB beslist hopelijk snel of ik na de winterstop in de hoofdklasse mag spelen.”

Van Mourik speelde op 17 februari 2007 tegen Roda JC zijn enige competitiewedstrijd in de hoofdmacht van Vitesse. De concurrentie van vooral Paul Verhaegh was te zwaar voor de bij Candia’66 opgegroeide vleugelverdediger. Onder Hans Westerhof – inmiddels opgevolgd door Theo Bos – kwam Van Mourik helemaal niet meer in beeld.

“Ik speelde vanaf de C-junioren bij Vitesse. Een mooie tijd, maar de laatste stap naar het eerste heb ik niet kunnen maken. Ik heb er alles aan gedaan, jammer. Ik richt mij nu op een maatschappelijke loopbaan. Daarom zie ik er ook geen heil in op zoek te gaan naar een club in de eerste divisie.”

“Contacten met DOVO en GVVV liepen op niets uit. Ik had graag dichtbij huis op niveau gespeeld, maar de interesse moet van twee kanten komen. Dus hoop ik nu bij JVC het plezier in het voetballen terug te vinden. Ik kijk er naar uit om hele wedstrijden te spelen.”

Bron: De Gelderlander 06-01-2009

Bos wil eenheid van Vitesse maken

Onder clubman Theo Bos moet het rommelende Vitesse weer een team worden. Te beginnen bij het trainingskamp aan de Turkse kust. ,,We moeten uitstralen dat we er trots op zijn voor Vitesse te spelen,’’ zegt Bos.
lees verder…

Bron: AD 06-01-2009

Schreuder heeft geen tel getwijfeld

,,Voor een gesprek met de nieuwe trainer, maar ik wist nog helemaal niet wie dat was,” zegt Schreuder, per direct de rechterhand van Theo Bos.
De middenvelder stopt onmiddellijk met voetballen en is tot het eind van dit seizoen benoemd tot assistent-trainer, formeel als stagiair. ,,We kennen elkaar uit mijn tijd bij RKC, toen Theo daar stage liep,” aldus Schreuder. ,,Toen konden we het op voetbalgebied al erg goed vinden. Toen het me werd gevraagd, heb ik eigenlijk nauwelijks getwijfeld. Dezelfde dag nog waren we eruit.”

De voetballer die het afgelopen halfjaar nog midden in de groep stond, staat vanaf nu aan de zijlijn. ,,Dat zal op sommige momenten misschien best even raar zijn,” aldus Schreuder. ,,Maar tegelijk denk ik dat er in mijn relatie met de spelers niet veel verandert. Ik sprak al veel met ploeggenoten over voetbal, dat zal ik nu op dezelfde manier blijven doen.”

Op 36-jarige leeftijd komt er een definitief einde aan zijn loopbaan als speler, nadat hij afgelopen seizoen zijn afscheid al had aangekondigd bij FC Twente. ,,Mijn laatste wedstrijd tegen Feyenoord heeft bijgedragen aan het goede gevoel dat ik nu heb,” aldus Schreuder.

,,Na lange tijd speelde ik in die wedstrijd weer op mijn eigen plek, controlerend op het middenveld. Dat het die dag zo goed ging, heeft me veel voldoening gegeven. Het was mooi zo. Die wedstrijd beschouw ik voor mezelf als een mooi en waardig afscheid.”

Bron: AD 06-01-2009

De Graafschap en Vitesse veilig aangekomen in Turkije

De Graafschap en Vitesse zijn maandagochtend in alle vroegte veilig geland in Turkije waar beide clubs een achtdaags trainingskamp beleggen.
De reis ging wel met de nodige problemen gepaard. In eerste instantie zou er om 20.00 uur vertrokken worden vanaf airport Niederrhein in het Duitse Weeze, maar dat werd uiteindelijk 22.55 uur.

Om vijf uur ’s ochtends Turkse tijd (het is er één uur later dan in Nederland) belandden beide ploegen in hun hotel. De Graafschap resideert in het 5-sterren hotel Papillon Belvil in Belek, terwijl Vitesse haar intrek heeft genomen in het luxueuze Kremlin hotel.

Beide clubs trainen maandag voor het eerst. Dat kan op prima velden en onder prettige weersomstandigheden. Het wordt maandag zo’n vijftien graden aan de Turkse Rivièra.

Bron: De Gelderlander 05-01-2009

Claudemir, eigen karakter gevormd op straat

Claudemir Domingues de Souza; Aad de Mos is lyrisch over hem en ook onder trainer Hans Westerhof was hij een ‘zekerheidje’. Vitesse stelde in 2008 teleur, maar dat deed Claudemir absoluut niet. Andermaal is een jaar niet het jaar van Vitesse geworden. Aandacht genoeg in 2008, maar niet de aandacht die de voetbalclub aan de Rijn zich zo vurig wenst. Slechts bij uitzondering komt er de laatste jaren iets goeds uit de Arnhemse voetbalwereld.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 05-01-2009

Turbulente start Theo Bos bij Vitesse

Schreuder stopt en wordt assistent-trainer, rol Sturing onduidelijk.
Theo Bos weet inmiddels ook dat hij de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse is. Een dag nadat de 43- jarige Arnhemmer een contract voor anderhalf seizoen bij de Arnhemse club tekende, werd Alfred Schreuder aangesteld als zijn nieuwe assistent. De speler van Vitesse stopt direct met voetballen en is gisteravond als rechterhand van Bos meegegaan op trainingskamp naar Turkije.
lees verder…

Bron: De Gelderlander 05-01-2009

Theo Bos had het liefst voor vijfeneenhalf jaar getekend

Hoe blij Theo Bos is met zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van Vitesse? “Ik had het liefst voor vijfeneenhalf jaar getekend”, zegt de 43-jarige Arnhemmer, die voor anderhalf jaar is vastgelegd door de Arnhemse club.
Vitesse maakte zaterdag tegen lunchtijd wereldkundig dat Bos de nieuwe hoofdtrainer is. Aan het eind van de middag had Mister Vitesse al meer dan 200 felicitaties binnengekregen via zijn mobiele telefoon. “Die telefoon gaat de hele tijd echt ongelooflijk tekeer”, zegt Bos. “Allemaal oproepen en sms’jes. Ik heb al meer dan tien jaar dit nummer. Er zitten mensen bij die me feliciteren en die ik niet herken. Hun nummer staat niet meer in mijn telefoon en ze noemen geen afzender. Schitterend, al die reacties.”

lees verder…

Bron: De Gelderlander 05-01-2009

Supporters verdienen duidelijkheid

Na het ontslag van trainer Hans Westerhof heerst bij velen de vraag: wie wordt de opvolger? Uiteraard is dit een belangrijke vraag, maar niet moet worden vergeten er meer vragen te beantwoorden zijn. Paul van der Kraan is zo fair het zelf toe te geven: “het probleem lag niet alleen bij de trainer.” De rest van de technische staf , de spelers en zelfs de directie worden door hem uitgenodigd in de spiegel te gaan kijken. Hopelijk realiseert iedereen binnen Vitesse zich dat daarbij drie belangrijke vragen MOETEN worden beantwoord:
Wat zit er structureel fout?
Wie was en is daar voor verantwoordelijk?
Welke maatregelen nemen we om het nu beter te doen?

Hopelijk realiseert men zich ook dat Vitesse-Supporters recht hebben op de gevonden antwoorden. In artikelen, columns en fora stond de zaak als een huis: We waren op de goede weg. Blijkbaar is men daar toch niet meer zo zeker van. Om te voorkomen dat de supporters van de club vervreemden zal Vitesse met de billen bloot moeten. Een club waar achter de schermen hard wordt gewerkt, maar ook steeds van alles broeit en die het gevoerde beleid niet weet te vertalen in het halen van sportieve aspiraties moet zich bij de achterban verantwoorden!

De supportersvereniging roept daarom bestuurders, technische staf en spelers van Vitesse op om voor de herstart van de competitie OPENHEID te geven over de geconstateerde problemen én alle maatregelen die zijn genomen om de club weer in het juiste vaarwater te krijgen.

Vitesse-Supporters willen er in de eerste wedstrijd na de winterstop weer staan, maar wel in de overtuiging dat binnen de club het lek boven is. Een nieuwe trainer alleen is daarvoor niet meer genoeg.

Bestuur SV

Bron: SV 03-01-2009

Schreuder stopt direct als speler

Alfred Schreuder verruilt zijn actieve voetbalcarrière voor een rol als stagiair bij de technische staf van het eerste elftal. In Turkije gaat Schreuder de nieuwe trainer Theo Bos assisteren bij de trainingen. Dit betekent dat de 36-jarige routinier zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Schreuder kwam deze zomer over van FC Twente. Hij kwam bij Vitesse in zes competitieduels in actie. De Barnevelder speelde eerder bij Feyenoord, RKC en NAC. In totaal speelde bij 370 wedstrijden in het betaalde voetbal.
Bron: Omroep Gelderland 04-01-2009

Van Hintum:Sturing blijft assistent

Technisch directeur Marc van Hintum gaat ervan uit dat Edward Sturing assistent-trainer blijft bij Vitesse. In eerste instantie liepen de gesprekken daarover vast. “We gaan daar na het trainingskamp een gevolg aan geven. Het moet gewoon rondkomen. Wij vinden Edward een vakman en onze nieuwe trainer Theo Bos staat ook open voor samenwerking.” Alfred Schreuder fungeert tijdens het trainingskamp in Turkije als assistent. “Hij gaat stage lopen en is toegevoegd op verzoek van Theo en ons, maar het is de intentie dat Edward ook terugkeert als assistent-trainer.”
Bron: Omroep Gelderland 04-01-2009

Sturing niet mee op trainingskamp

Assistent-trainer Edward Sturing van Vitesse gaat niet mee op het trainingskamp van de Arnhemse club in Turkije. Sturing heeft een gesprek gehad met de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos en dat pakte dusdanig slecht uit dat is besloten dat Sturing niet mee gaat. Sturing en Bos speelden ruim tien jaar samen in het eerste elftal van Vitesse. In 2002 was Bos assistent van Sturing. In 2004 werd Bos ‘weggepromoveerd’ naar Jong Vitesse en omdat hoofdtrainer Sturing hem dat niet persoonlijk vertelde, is er nu geen basis meer tot samenwerking.
Bron: Omroep Gelderland 04-01-2009

Theo Bos staat op strepen bij Vitesse

Met clubicoon Theo Bos (43) als opvolger van de ontslagen Hans Westerhof stapt Vitesse vanavond in het vliegtuig naar Turkije. Of ook assistent-trainer Edward Sturing mee naar Schiphol vertrekt is onzeker. De beoogde partners zijn namelijk gebrouilleerd. „Ik heb een gesprek met Edward gehad en dat verliep niet prettig”, zegt de bij FC Den Bosch losgeweekte coach eerlijk. „Er zal nog minimaal één gesprek moeten volgen. Wat als we er niet uitkomen? Ik ben aangesteld als hoofdtrainer en neem aan dat de club mijn weg volgt.”
Technisch directeur Marc van Hintum was niet op de hoogte van de controverse. „Maar ik ga ervan uit dat het goed komt. We hebben in het clubbelang gedacht en de positie van hoofdtrainer had prioriteit.” De relatie tussen Bos en Sturing, die in Arnhem nog tot 2011 een contract heeft, is slecht sinds medio 2004. Destijds prefereerde Sturing als hoofdtrainer van Vitesse Jan van Deinsen als assistent boven Bos. De laatste ging verder als trainer van Jong Vitesse en vertrok vervolgens naar FC Den Bosch. Daar presteerde hij met bescheiden middelen in een steeds stijgende lijn. „Ik zie het als een vorm van erkenning”, reageert Bos. „Als supporter heb ik de afgelopen maanden balend Vitesse gevolgd, maar wat er fout zit weet ik nog niet. Ik heb nu zeven dagen de tijd om dat te ondervinden.”

Aanvoerder Paul Verhaegh is lovend over de aanstelling van Bos, die vijftien seizoenen voor Vitesse speelde. „Ik heb bij FC Den Bosch een halfjaar onder hem getraind en kijk uit naar de nieuwe samenwerking. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie en is iemand die een bepaalde mate van discipline hoog in het vaandel heeft staan.”

Bron: De Telegraaf 04-01-2009

Theo Bos nieuwe hoofdtrainer Vitesse

Vitesse heeft Theo Bos aangesteld als nieuwe hoofdtrainer/coach van Vitesse. De 43-jarige Bos tekende zaterdagochtend een contract voor de duur van anderhalf jaar. Bos, die daarmee afscheid neemt van FC Den Bosch, stapt zondagavond met zijn nieuwe selectie in het vliegtuig richting Antalya om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie.
Na zijn spelersloopbaan werkte Theo Bos een groot aantal jaren als jeugdtrainer bij Vitesse waarna hij als assistent-trainer fungeerde van Ronald Koeman, Mike Snoei en Edward Sturing. Van het seizoen 2005/2006 tot en met de eerste helft van het seizoen 2008/2009 was hij hoofdtrainer bij FC Den Bosch. Door het behalen van de eerste periodetitel heeft de ploeg uit Brabant zich reeds verzekerd van een plek in de Play-offs.

Theo Bos: “Fantastisch! Het was mijn grote wens ooit als hoofdtrainer bij Vitesse terug te keren. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Dat het ooit een keer zou gebeuren, daar hield ik rekening mee, maar nu is het ineens razendsnel gegaan. Fc Den Bosch heeft met mij meegedacht in de overgang naar Vitesse en dat stel ik erg op prijs, want ik heb ontzettend prettig bij die club gewerkt. Nu ga ik vol aan de bak in Arnhem. We zitten vanaf morgen een week lang 24 uur per dag bij elkaar. Dat is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en de te volgen lijn duidelijk te krijgen en te maken.”

Marc van Hintum: “Theo Bos is een ambitieuze trainer met een groot Vitesse verleden. Dat was niet het belangrijkste criteria, maar het heeft wel een rol gespeeld. Het is prettig dat Theo de clubcultuur kent. De belangrijkste reden om Theo te contracteren is geweest dat hij in staat is van zijn spelers een team te maken. Dat heeft hij eerder bij Jong Vitesse en de afgelopen jaren bij FC Den Bosch bewezen. Theo is een teambuilder en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het onderste uit de kan gaat halen bij onze spelers. Dat is altijd belangrijk, maar zeker in de huidige situatie van Vitesse.”

Bron: Vitesse.nl 03-01-2009

Positie Sturing probleem Vitesse

De positie van Edward Sturing is een probleem voor Vitesse als Theo Bos wordt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.
Sturing en Bos speelden ruim tien jaar samen in het eerste elftal van Vitesse. in 2002 was Bos assistent van Sturing. Daarna werd Bos assistent van Mike Snoei, maar in 2003 nam Sturing het opnieuw over en werkten de twee samen.

In 2004 werd Bos “weggepromoveerd” naar Jong Vitesse en omdat Sturing hem dat niet persoonlijk vertelde, is er nu geen basis meer tot samenwerking. Als Bos komt, moet Vitesse op zoek naar een andere assistent-trainer.

Bron: Omroep Gelderland 03-01-2009

Theo Bos nieuwe trainer Vitesse

Vitesse heeft Theo Bos aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij heeft een contract voor anderhalf jaar getekend.
De Arnhemmer was sinds 2005 werkzaam bij FC Den Bosch. Daarvoor zat Bos meer dan 25 jaar bij Vitesse. Hij maakte als speler deel uit van de succesploeg die in 1989 promoveerde en daarna furore maakte in de eredivisie. Hij werd derde met Vitesse in 1998.

Bos stopte toen en werd trainer van jeugdelftallen. In 2002 werd hij assistent bij het eerste elftal en in 2004 coachte hij Jong Vitesse, waarmee hij de bekerfinale haalde.

Bron: Omroep Gelderland 03-01-2009

Vitesse haalt ‘clubman’ Theo Bos

Theo Bos wordt bijna zeker de nieuwe trainer van Vitesse. De Arnhemse club is met de 42-jarige coach van FC Den Bosch in gesprek en hoopt vandaag nog een akkoord te bereiken over zijn ’transfer’. Bos, die in zijn voetbalcarrière vijftien seizoenen het shirt van Vitesse droeg, jeugdtrainer én assistent-coach was in Arnhem, ligt bij zijn werkgever in de eerste divisie nog tot aan het eind van dit seizoen vast. Hij heeft echter een clausule in zijn contract die het mogelijk maakt bij een aanzienlijke sportieve promotie tussentijds te vertrekken.
,,Theo Bos is voor ons de belangrijkste kandidaat voor de positie van hoofdtrainer,” bevestigde Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse, gisteravond. ,,We vinden hem de ideale coach voor de huidige selectie van Vitesse. We hopen dat we er snel uit kunnen komen.”

Bos en zijn zaakwaarnemer zitten vandaag om de tafel met het bestuur van FC Den Bosch. Als het tot een akkoord komt, vliegt de oud-prof morgen nog mee met de spelersgroep van Vitesse naar het Turkse Antalya. In Brabant zal men het vertrek van Bos betreuren. Afgelopen jaar, toen het contract van Bos tot 2009 werd verlengd, verklaarde Den Bosch-manager Fred van der Hoorn nog dat Bos ‘een uitstekende trainer is, die met bescheiden middelen optimaal presteert’. Daarnaast vond hij Bos sterk in de communicatie. ,,Zowel naar de spelersgroep als binnen de organisatie.”
De directie van Vitesse maakte de afgelopen dagen overuren om een nieuwe trainer te vinden. Hoewel het noodscenario klaar staat – assistent Edward Sturing kan de groep morgen ook meenemen op trainingskamp – willen Paul van der Kraan en Marc van Hintum het nieuwe jaar in een keer goed beginnen.

Bos past volledig bij de profielschets van de nieuwe coach. Die moet de cultuur van Vitesse goed kennen, niet te oud zijn en tevens opgewassen zijn tegen de mondige spelersgroep. In de jeugdopleiding van Vitesse liet Bos wat dat betreft in het verleden ook een uitstekende indruk achter.

Vitesse wil in Turkije de selectie pittig laten trainen om na de korte winterstop een nieuwe start te maken en afscheid te nemen van de degradatiezone. De vijftiende positie op de ranglijst is de club onwaardig. De slechte prestaties kostten trainer Hans Westerhof (60) deze week de kop. De clubleiding stelde hem afgelopen maandag op non-actief. Het is overigens uitgesloten dat de slechte eerste seizoenshelft voor nog meer mensen binnen Vitesse gevolgen zal hebben. Voor de raad van commissarissen en het bestuur staan de posities van Van Hintum en Van der Kraan niet ter discussie.

Bron: AD 03-01-2009

Vitesse wil Theo Bos als hoofdcoach

Vitesse wil oud- speler Theo Bos aantrekken als opvolger van de ontslagen hoofdtrainer Hans Westerhof. Technisch directeur Marc van Hintum bevestigt dat beide partijen in gesprek zijn. „Dat klopt, maar veel meer kan ik er nu nog niet over zeggen”, zei Van Hintum gisteravond. „Ik hoop dat we op korte termijn tot een akkoord komen.”
Bos traint nu FC Den Bosch. Sinds 2005 is hij werkzaam bij de Brabantse eerstedivisionist, zijn eerste club als hoofdtrainer. Daarvoor was de 43- jarige Arnhemmer jeugdtrainer en assistent-trainer bij Vitesse . Bos voetbalde zelf vijftien seizoenen bij de Arnhemse club en is volgens velen Mister Vitesse . De oud-verdediger heeft een clausule in zijn aflopende contract met Den Bosch dat hij tussentijds naar zijn grote liefde Vitesse kan.

Vitesse zit zonder hoofdtrainer, nadat de club dinsdag per direct Westerhof op straat zette. Vitesse verkeert in degradatiegevaar.
Bron: De Gelderlander 03-01-2009

Vitesse: niet snel nieuwe trainer

De kans is heel klein dat de nieuwe trainer van Vitesse al voor het trainingskamp in Turkije zal worden aangesteld.
“We vliegen zondagavond al”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. “De kans dat we dan al een nieuwe trainer hebben aangesteld is heel erg klein. Er is inmiddels een profiel en een lijstje met kandidaten, maar daar doen we geen mededelingen over.”

De nieuwjaarsperikelen belemmeren een vlotte aanstelling. “Het zijn gekke dagen. Mensen zijn amper bereikbaar op dit moment. We gaan nog in gesprek”, blijft Van der Kraan tenslotte vaag.

Bron: Omroep Gelderland 02-01-2009

‘Vitesse heeft meer nodig dan ontslag van Westerhof’

Vitesse mag dan Hans Westerhof hebben ontslagen, maar het vervangen van de trainer is niet voldoende om de sportieve problemen van de Arnhemse club op te lossen, zo is het oordeel van de bezoekers van VI.nl.
Een overduidelijke meerderheid van de 4.295 bezoekers die dinsdag hun stem uitbrachten op de poll Lost het ontslag van coach Hans Westerhof de sportieve problemen van Vitesse op? antwoordde met een duidelijk Nee, de ploeg mist kwaliteit. Ruim 73 procent vinkte die mogelijkheid aan.

Slechts een kwart (27 procent) van de bezoekers is van mening dat het vertrek van Westerhof goed is voor Vitesse en dat de huidige spelersgroep voldoende kwaliteit herbergt om de club hoger dan op de huidige vijftiende plaats van de Eredivisie te laten eindigen.

Bron: Voetbal International 01-01-2009

‘Ze kunnen toch moeilijk alle spelers ontslaan?’
Reportage VI: positie Vitesse-trainer lijkt onhoudbaar

De vijftiende plaats op de ranglijst, tegenvallende bezoekersaantallen en onrust tussen trainer en spelers; ondanks de zege van afgelopen zaterdag op FC Volendam (3-1) is Vitesse bezig aan een van zijn slechtste seizoenen in de historie. VI volgde de Arnhemse tobclub in de laatste twee weken van het jaar en maakte met de betrokkenen de trieste balans op. ‘Dit had toch niemand in heel Nederland verwacht? ‘
lees verder…

Bron: VI nr 1 2009

Hoofdsponsor: