Juli 2000

Vitesse verliest van Tottenham Hotspur
Trainer Ronald Koeman verklaarde na afloop van het 0-2 verlies van Tottenham Hotspur dat de club nog niet klaar is voor de competitie. De roep om Bob Peeters van Roda JC klinkt daarom steeds luider.
De Belgische aanvaller en de Arnhemse club zijn er al uit over een vijfjarig contract. De clubs onderhandelen nog over de hoogte van de afkoopsom. Roda JC wil 15 miljoen gulden voor lange spits wiens contract nog vier jaar doorloopt. Vitesse heeft weinig alternatieven. Het salaris van Erik Meijer, een andere optie, zou de verhoudingen binnen de Arnhemse spelersgroep te zeer verstoren. De spits van Liverpool is bovendien vier jaar ouder dan de 26-jarige Peeters en toe aan zijn laatste uitdaging.

,,Ik kan niet ontkennen dat er dingen spelen”, verklaarde Koeman na afloop van de wedstrijd tegen de Engelsen. ,,Ja, daar is Peeters ook bij betrokken. Tegen Tottenham bleek weer dat we nog niet klaar zijn voor de competitie. Alles valt en staat bij de komst van een spits. Ik ga er van uit dat die er volgende week bij het begin van de competitie is. De doelstelling van dit seizoen is namelijk om beter te worden.”

Niettemin twijfelt Koeman niet aan de komst van een aanvaller. ,,Anders is mijn ploeg niet af.” De oefencampagne van de Vitesse leerde dat de selectie behoefte heeft aan een vervanger voor Van Hooijdonk. Tijdens oefenduels met Olympiakos [2-2], Espagnol [1-2] en Aachen [1-2] oogde het veldspel van de Arnhemmers aardig. Net als zaterdag in de wedstrijd met Tottenham Hotspur stokte de meeste aanvallen van Vitesse bij het vijandelijke strafschopgebied. Spits Amoah heeft een leuke actie in huis maar is niet balvast. ,,Hij is inderdaad niet het type Van Hooijdonk”, erkent Koeman.

Vitesse kreeg tegen Tottenham in de eerste helft de beste kansen. Fortes, hij mocht in plaats van Sikora beginnen, en Amoah weigerden de score te openen. Na de hervatting speelde Vitesse beduidend slechter. Tottenham profiteerde handig van het mindere spel van de Arnhemmers en zag Iversen en Anderton de eindstand op 0-2 bepalen.

Voor aanvang van de wedstrijd namen de Vitesse-fans op waardige wijze afscheid van Dejan Curovic. Na afloop van de wedstrijd kwam hij persoonlijk bij de Charly bar op zuid de fans bedanken.

Britse supporters aangehouden na mishandelingen in Arnhem
De politie van Arnhem heeft zaterdagavond 12 supporters van de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur aangehouden. Een groep van circa twintig supporters zorgde voorafgaande aan de wedstrijd tegen Vitesse voor grote problemen in de Arnhemse binnenstad. Zij mishandelden ondermeer drie mensen, van wie er twee in het ziekenhuis moesten worden behandeld.
De problemen begonnen rond zeven uur, toen de supporters bij een café in het centrum met terrasmeubilair en bierglazen begonnen te gooien. Een 55-jarige Arnhemmer werd zonder aanleiding geslagen met stoelen. De man moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Ook een 23-jarige vrouw uit Heerlen en een 24-jarige man uit Kerkrade moesten het ontgelden. De vrouw werd met een tafelpoot geslagen, terwijl de man door de groep in elkaar werd geramd. De man is met ernstige hoofdwonden in het ziekenhuis opgenomen.

De groep van twintig Britse supporters trok vervolgens naar het uitgaanscentrum, waar het tot vechtpartijen kwam. De gealarmeerde politie kon twaalf Britten in de leeftijd van 23 tot 39 jaar aanhouden. Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

De hooligans waren in Arnhem voor de oefenwedstrijd Vitesse-Tottenham Hotspur, die om acht uur begon. Op de wedstrijd kwamen naar schatting 600 Britse supporters af. Tijdens en na de wedstrijd bleef het rustig, aldus de politie.

Inhoud Zwart op Geel verschijning eind augustus
In de nieuwste editie van Zwart op Geel komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
Diverse interviews met de nieuwe aanwinsten van Vitesse
Afscheidinterview met Arco Jochemsen
Historie: de trainers deel 3
Terugblik Euro 2000 in Gelredome
Interview met de nieuwe voorzitter van Vitesse: Jos Vaessen
Interview met een zeer markante Vitesse-fan:Theo Huiberts uit Huissen

A1 verdedigd titel in Doetinchem
Eerste wedstrijd :Vitesse A1 – De Graafschap A1 5-0
In een door Vitesse A1 gedomineerde partij werd mede door toedoen van Jhonny van Beukering de score flink opgevoerd.
De laatste wedstrijden schortte het af en toe in de afronding. Dat afmaken een kunst op zich is bleek vanavond wel weer. In de opening van het Toernooi werd het een geleidelijke overwinning voor de Geel/Zwarte brigade.
Na een ruststand van 2-0 werd de uiteindelijke uitslag 5-0. Vier goals van Jhonny van Beukering en 1 maal Steve Promes. Zaterdag het vervolg van het toernooi.
Of de A1 weer kampioen wordt op dit grote toernooi kunt u volgen op de Vitesse jeugd site

PSV volgens bookmaker zwaar favoriet voor Nederlandse titel
PSV is volgens de Duitse bookmaker Sportwetten de grote favoriet voor de titel kampioen KPN-eredivisie 2000-2001. Voor 10 DM inzet krijg je van de Duitsers 16 DM terug.
Vitesse staat op een gedeelde vierde plaats met een uitkering van 150 DM met een inzet van 10 DM. Het Duitse Sportwetten is een uitermate betrouwbare bookmaker. Binnen een paar werkdagen heb je een cheque in de brievenbus, die je vervolgens bij de bank kan innen. Ook via het internet kan je een gokje wagen.
De quota:
PSV Eindhoven 1.60
Ajax Amsterdam 2.75
Feyenoord Rotterdam 3.50
SC Heerenveen 15
Vitesse Arnhem 15
Roda Kerkrade 50
FC Twente 50
AZ 67 Alkmaar 50
Willem II Tilburg 100
FC Utrecht 150

Einde tijdperk John van den Brom dreigt
John van den Brom maakt geen deel uit van het basiselftal waarmee Vitesse-trainer Ronald Koeman het seizoen in wil gaan. Dat heeft de oefenmeester dinsdagavond in een persoonlijk onderhoud tegen de 33-jarige voetballer gezegd.
“Ik heb John verteld dat hij niet in mijn basiselftal staat”, verklaarde Koeman woensdagavond in het Olympisch Stadion van Athene, na de 2-2 bij Olympiakos Piraeus. “Ik ga er wel van uit dat ik hem dit seizoen nog nodig zal hebben. Dat kan al snel het geval zijn, dat kan ook na een aantal maanden gebeuren.” In het oefenduel met de kampioen van Griekenland speelde Mahamadou Diarra op de plek van Van den Brom. Het was de eerste wedstrijd waarin Koeman zoveel mogelijk wilde spelen met het elftal dat over tien dagen aan het officiële seizoen zal beginnen. De trainer had nog meer surprises in petto. Zo speelde niet Michel Kreek, maar Dejan Stefanovic in het hart van de verdediging naast Koemans aankoop Patrick Pothuizen.

“Kreek is een ander verhaal dan Van den Brom”, aldus Koeman. “Ik wilde Stefanovic zien. En Kreek moet meer brengen. Hij was vorig seizoen een van de betere spelers van Vitesse. In principe is Kreek een man voor de basis. Hij zal zaterdag spelen tegen Tottenham Hotspur. Maar hij is een slow-starter. Hij moet meer aanwezig zijn. Misschien is het voor hem een waarschuwing, dat hij woensdag niet in de basis stond.” Ook Nenad Grozdic ontving in de Griekse hoofdstad een duidelijk signaal. De nummer tien uit Joegoslavië moet Remco van der Schaaf voor zich dulden, rechts op het middenveld. Daarnaast onderstreepte de wedstrijd in Athene dat Tim Cornelisse (22) de strijd met Stefan Nanu heeft gewonnen. De van RKC Waalwijk overgekomen speler is eerste keuze voor de plek rechts in de verdediging.

Het middenveld van Vitesse bestond woensdagavond louter uit jongelingen. Naast Diarra (19) en Van der Schaaf ruimde Koeman aan de linkerkant een plek in voor Theo Janssen (19). De Arnhemse linkspoot verving Louis Laros, die geschorst is voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente. Laros kwam nog wel een half uurtje in het veld, vooral om ritme op te doen na zijn blessure aan de hamstring. De speler uit Dordrecht hoeft niet meteen te vrezen voor zijn plek, stelde Koeman. Janssen kan vooral goed uit de voeten in de as van het veld. “Als ik Janssen vergelijk met een half jaar geleden, dan is hij vooruit gegaan”, sprak Koeman lovend. “Hij heeft nu meer mogelijkheden om te spelen. Als hij zo doorgaat, zal hij ook spelen. Want spelers stellen zich zelf op.” En: “Vitesse heeft de droom het elftal beter te maken. Als spelers het daarvoor vereiste niveau niet hebben, dan haal ik ze uit het team.

Ik heb al vaker gezegd dat de jeugdspelers aan de deur kloppen. Ze zijn fysiek gezien het sterkst, en ook qua rendement. Daarom kies ik nu voor de jeugd.”

Enkele statistieken na 8 oefenduels
Doelpuntenmakers Vitesse na 8 oefenduels (36):
Matthew Amoah (7)
Dejan Curovic (5)
Louis Laros (4)
Mahamadou Diarra, Theo Janssen en Carlos Fortes (3)
Nenad Grozdic, Marian Zeman, John van den Brom en Victor Sikora (2)
Tim Cornelisse, Didier Martel en Mamadou Zongo (1)
Aantal gespeelde minuten na 8 oefenduels:

Victor Sikora (512)
Theo Janssen en Carlos Fortes (495)
Edwin Zoetebier (478)
Marc van Hintum (465)
Tim Cornelisse (435)
Mahamadou Diarra, Michel Kreek en Matthew Amoah (420)
Didier Martel (411)
Patrick Pothuizen (390)
Louis Laros (388)
Nenad Grozdic (369)
Stefan Nanu (360)
Marian Zeman (345)
Dejan Stefanovic (315)
John van den Brom (300)
Dejan Curovic (225)
Dragoslav Jevric (197)
Martijn Kuiper (180)
Remco van der Schaaf (165)
Menno Willems en Danny Lücke (45)
Mamadou Zongo (32)

Theo Janssen opgeroepen voor Jong Oranje
Vitessenaar Theo Janssen is geselecteerd voor Jong Oranje. Het nationale jeugdteam gaat van 14 t/m 16 augustus op oefenstage in Delden.
Jong Oranje speelt op woensdag 16 augustus een oefenwedstrijd tegen De Tubanters. Het duel vindt plaats op sportpark Het Diekman Oost aan de Olympialaan in Enschede. De aftrap is om 19.00 uur.

De eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2002 wordt gespeeld op vrijdag 1 september in de Nijmeegse Goffert, daar is Ierland de tegenstander van Jong Oranje.

Dejan Stefanovic nu ook geselecteerd voor Joegoslavië
Naast Nenad Grozdic en Dragoslav Jevric is ook Dejan Stefanovic geselecteerd voor het Joegoslavische elftal. Joegoslavië speelt op 16 augustus in Belfast een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord Ierland.

Voorlopig programma C 1 jeugd
Het RVC Toernooi is op zaterdag 12 Augustus met de B en C junioren van Vitesse. De voorrondewedstrijden zijn tegen Dordrecht, RBC, en Zwolle. De finale is om 17.30 uur. Dezelfde avond zijn enkele C spelers ballenjongen zijn in GelreDome voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspurs, om 20.00 uur.

Dinsdag 15 augustus Emmen – Vitesse C1 aanvang 16.00 uur
Zaterdag 19 augustus Oefenwedstrijd Vitesse C1- FC Twente [SML] 12.00 uur De wedstrijden worden gespeeld op het veld van SML voor aanvang van de competitiewedstrijd van de A-jeugd.

Dinsdag 22 augustus Sparta Nijkerk – Vitesse
De tegenstanders van het toernooi bij RKVVO te Veldhoven op Zaterdag 26 Augustus zijn NAC, PSV, FSC, en Roda

Maandag 28 augustus Bekerwedstrijd DTS’35 Ede – Vitesse C1 Om 18.30 uur.
De volgende tegenstanders zijn ONA en Bennekom.
Dinsdag 29 augustus oefenwedstrijd Owios – Vitesse 19.00 uur

.

Bron: Vitesse jeugd site

Veelbelovende start jeugdig Vitesse tegen Olympiakos (2-2)
Vitesse heeft woensdagavond een nieuwe start gemaakt. Het verjongde team van trainer Ronald Koeman hield in Athene stand tegen landskampioen Olympiakos Piraeus (2-2). En imponeerde met fris en gretig voetbal. Een jeugdig Vitesse hield goed stand tegen een sterk Olympiakos Piraeus.
Een remise bij een der deelnemers aan de Champions League, dat is lekker voor het vertrouwen. Zeker als je beide selecties naast elkaar legt. In de opstelling van Olympiakos vonden acht internationals hun plek, onder wie de Brazilianen Giovanni en Ze Elias. Giovanni was de grote man van de avond. De eerste drie ballen die hij kreeg plaatste hij met fraaie hakballen richting teamgenoten, tot groot vermaak van de achttienduizend supporters.

Vitesse verscheen in het prachtige Olympisch Stadion met zes jongelingen aan de start. Mahamadou Diarra, Victor Sikora, Theo Janssen, Matthew Amoah, Remco van der Schaaf en Tim Cornelisse. Allen begeven ze zich nog in de beginfase van de hun carrière. “De beste manier om iets te leren is door het spelen van dit soort wedstrijden”, zei Vitesse-trainer Ronald Koeman.

En inderdaad, achteraf mag Vitesse blij zijn dat de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit nood heeft plaatsgemaakt voor de trip naar Athene. Het reis – en speelschema is nagenoeg gelijk aan dat van een uitwedstrijd in de UEFA Cup. Olympiakos is de kampioen van Griekenland, over tegenstand dus geen gebrek. En om het geheel nog wat extra cachet te geven was de Griekse arbiter Konstandinidis zo vriendelijk om de haverklap opzichtig in het voordeel van zijn landgenoten te fluiten. “Olympiakos heeft er alles aan gedaan de wedstrijd te winnen. En de scheidsrechter ook”, grapte Koeman naderhand.

Van der Schaaf, Diarra en Janssen moesten zich om beurten melden bij de leidsman, nadat irritatie bij hen de overhand had gekregen. Zo’n jeugdig middenveld is mentaal erg kwetsbaar. Maar de onbeduidende opstootjes van het drietal kenmerkten de geestdrift die woensdagavond van Vitesse afstraalde. Vitesse speelde fris, monter en fanatiek. En liet bij vlagen hele aardige staaltjes combinatiespel zien.

Verdedigend vond Vitesse regelmatig geen antwoord op de inventiviteit van gelouterde spelers als Ze Elias, Per Zetterberg en met name Giovanni. In de tweede helft zette Olympiakos de toon met snel en doelgericht aanvalsspel. Doelman Edwin Zoetebier moest veelvuldig gestrekt naar een der hoeken en Vitesse overleefde liefs veertien hoekschoppen. Maar de betere uitgespeelde kansen waren over de hele wedstrijd voor de ploeg uit Arnhem. Carlos Fortes, Van der Schaaf en Cornelisse misten vrij voor de Griekse doelman Georgion.

Het optreden van Vitesse wekte hoop voor de toekomst. Zoetebier keepte een foutloze wedstrijd, Cornelisse overtuigde opnieuw als rechtsback en Janssen etaleerde weer eens zijn met chirurgische precisie gestuurde lange trap. Zoals in de vijftiende minuut. Janssens gevoelvolle voorzet kopte Dejan Stefanovic bij de tweede paal voor de voeten van de goed vrijgelopen Sikora (0-1). Met Stefanovic beschikt Vitesse over een enorm sterke kopper, zowel verdedigend als aanvallend. De Joegoslaaf had woensdag echter te veel overtredingen nodig en mocht na de rust in de kleedkamer blijven. Zijn vervanger Michel Kreek werd beduidend minder vaak teruggefloten.

De Amsterdammer heeft van alle verdedigers de beste lange pass in de benen. Indien nodig hanteert ook Patrick Pothuizen de lange bal, maar zijn passes zijn vaak te lang onderweg om de defensie van de tegenstander te ontregelen.

Van der Schaaf en Amoah onderstreepten tegen Olympiakos de vooruitgang, die ze in het half jaartje bij Fortuna Sittard hebben geboekt. Rechts op het middenveld toonde Van der Schaaf zijn loopvermogen en diepgang. Het enige wat zijn spel ontbeert is balvastheid en rust voor het doel in scoringspositie.

Amoah zal nooit uitgroeien tot een breekijzer, maar iets minder flegmatiek is hij wel geworden. De 1-2 was een schoolvoorbeeld van koelbloedig afronden. Na een snelle ingooi van Cornelisse, een klein tikje van Fortes en een misser van verdediger Kyriakos Karataidis verscheen Amoah vrij voor het doel. De aanvaller uit Ghana schoof de bal rustig langs de vallende doelman: 1-2, de stand ook na de gelijkopgaande eerste helft. Amoah geldt in Arnhem als alternatief, mocht Vitesse er onverhoopt niet in slagen een vervanger voor Pierre van Hooijdonk aan te trekken. Echter, een ploeg die mee wil doen om de podiumplaatsen mag de verantwoordelijkheid niet bij een 19-jarig talent neerleggen. Dan moet er toch een gelouterde spits als Erik Meijer komen.

Mahamadou Diarra mag dit seizoen waarschijnlijk het hart van de ploeg bewaken. De speler uit Mali – vanaf de tribune gevolgd door zijn in Griekenland voetballende broer Aruna – kwam 47 keer in balbezit. Niet overdreven vaak voor een centrale middenvelder. Diarra speelde sober, maar snel waar dat mogelijk was. Hij leed slechts vijf keer balverlies en veroverde de bal vier keer. Geen slechte cijfers voor de 19-jarige speler, die als het grootste talent van Vitesse geldt. Dit seizoen moet zich voor hem de grote doorbraak aandienen. “Van jonge spelers accepteer ik eerder fouten”, zo sprak Koeman nog maar eens zijn vertrouwen uit in de jeugd. “Deze wedstrijd tegen Olympiakos is een succes geweest. Olympiakos speelt straks in de Champions League, dit was voor ons een fantastische test. We leden nog te vaak balverlies. Maar het elftal is weer een stuk verder. We hebben meer loopvermogen en agressie getoond. Al met al is het een heel positief verhaal geweest.”

Olympiakos – Vitesse 2-2 (1-2)

15. Sikora 0-1
21. Giovanni 1-1
35. Amoah 1-2
56. Giannakopoulos 2-2

Vitesse A-junioren
Voorlopig wedstrijdprogramma voorbereiding seizoen 2000-2001
Weekend 11/12 augustus Toernooi V.V. Doetinchem
Dinsdag 15 augustus RKHVV Huissen 1 – Vitesse A1
Donderdag 17 augustus De Bataven 1 – Vitesse A1
Zaterdag 19 augustus Competitie wedstrijd 1
Dinsdag 22 augustus Urk 1 – Vitesse A1

Zaterdag 26 augustus Competitie wedstrijd 2
Dinsdag 29 augustus OWIOS 1 – Vitesse A1

Zaterdag 2 september Competitie wedstrijd 3
Dinsdag 5 september SDVB 1 – Vitesse A1

Alle wedstrijden onder voorbehoud.

Bron: Vitesse jeugd site

Vitesse Links pagina (met bijna 80 links)
De internetpagina Vitesse Links is, zoals de naam al doet vermoeden, een website waarop zoveel mogelijk links verzameld zijn, naar site’s over Vitesse. Het is een site om direct in je ‘bookmarks’ te zetten. Het doel van deze site is, het zoeken naar website’s over Vitesse (en Vitesse-gerelateerde onderwerpen) makkelijker te maken. Er wordt naar gestreefd om bij alle links (incl. afbeelding) in het kort de inhoud van de site weer te geven, zodat een bezoeker snel weet of de link is wat hij of zij zoekt. Overigens wordt na het aanklikken van een link altijd een nieuw window geopend.
De links zijn verdeeld in verschillende categoriën, zoals bijvoorbeeld “actuele site’s” met het laatste nieuws over Vitesse, “algemene site’s”, bv. Voetbal International en “related site’s” met links naar bv. sponsors. Ook wordt ingespeeld op de actualiteit, zoals het vertrek van Karel Aalbers. Ook over dit onderwerp zijn links naar diverse site’s verzameld.

Vitesse Links wordt ge-update als dat nodig is, dus als er weer een nieuwe site over Vitesse bekend is bij de webmaster of wanneer de bestaande informatie op de site verouderd is.

Vitesse Links is de uitvalsbasis voor alle zoektochten naar Vitesse-site’s op internet. Het is gewoon een MUST voor alle internettende mensen met een Geel-Zwart hart.

Opnieuw record aantal seizoenkaarten Vitesse
De belangstelling voor de thuiswedstrijden van Vitesse is nog nooit zo groot geweest als voor het komende seizoen. Tot nu toe werden 22.150 seizoenkaarten aan de man gebracht. Dat is duizend meer als vorig jaar tien dagen voor de seizoensopening. De Arnhemse club hoopt dat de verkoop nog zal stijgen tot boven de 23.000.
“Het grote aantal heeft ons verrast”, vertelt woordvoerder Frank Huizinga, “omdat er in het afgelopen half jaar behoorlijk wat onrust is geweest rond de club.” Huizinga wijst er op dat anderzijds Vitesse steeds ‘hot’ is gebleven. “De belangstelling is absoluut gebleven. Dat blijkt uit de nog steeds groeiende kidsclub en het grote aantal bezoekers tijdens de open dag.” Dankzij de uitbreiding vlak voor het EK voetbal is de capaciteit in Gelredome gestegen tot ongeveer 27.000 zitplaatsen. De eerste twee (nieuwe) rijen voor de oosttribune worden niet verkocht, om ruimte te bieden voor gehandicapten.

Ook de onderste rijen van de Zuidtribune zijn weer weggehaald, omdat het veld onder de tribunes door moet kunnen. De rijen stoelen die voor het EK voor de westtribunme zijn gebouwd worden evenmin gebruikt, omdat het uitzicht achter de dug outs te wensen overlaat. Overigens zijn deze plaatsen ook tijdens het EK niet verkocht.

Het ziet ernaar uit dat in het seizoen 2000-2001 Gelredome bij elke thuisbeurt van Vitesse nagenoeg vol zal zitten. In het afgelopen seizoen bedroeg de publieke belangstelling gemiddeld ongeveer 24.000. Vitesse hoopt dat dat er 25.000 zullen worden.

Losse verkoop voor niet-risicowedstrijden heeft plaats bij de ticketboxen en bij de kassa’s van het stadion. Bij zogenaamde aandachtswedstrijden – duels met een verhoogd risico – zijn de losse kaartjes alleen te koop op vertoon van een seizoenkaart. Als er nog plaatsen over zijn worden deze dan aan de kassa’s verkocht. Bij risicowedstrijden vindt de verkoop alleen plaats bij de ticketboxen met vertoon van een seizoenkaart. Op die wedstrijddagen blijven de kassa’s bij Gelrome dicht.

Erik Meijer heeft naar Vitesse transfer uit zijn hoofd gezet
Erik Meijer heeft een transfer van Liverpool naar Vitesse uit zijn hoofd gezet. Dinsdag liet de Arnhemse club de aanvaller van Liverpool weten dat beide clubs het niet eens kunnen worden over de afkoopsom.
Liverpool wil naar verluidt zes à zeven miljoen gulden zien voor de 31-jarige Limburger, die bij de Engelse topclub tot medio 2002 onder contract staat. Omdat iedereen gebaat is bij duidelijkheid, zou Vitesse Meijer dinsdag uitsluitsel geven over de slepende onderhandelingen. “Op dit moment is het gat gewoon te groot, heel jammer”, zei Meijer dinsdagavond. Woensdag brengt de Nederlander zijn trainer Gérard Houllier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Overigens wil Vitesse nog één keer met Liverpool praten over de hoogte van de afkoopsom.

Jan Streuer van Vitesse wil niet reageren. “Ik zeg niets zolang de onderhandelingen nog lopen. Het is moeilijk te zeggen of het nog gaat lukken. Wij willen een goede spits. En eigenlijk moet die er nog deze week komen.”

Arnhemse Boys 1 (1e klasse) – Vitesse A1 1-3
Met een aantal vanuit het 2e elftal teruggekeerde spelers (Terpstra, Verhaar en Hofs) was het een rustig begin waarin beide teams elkaar wat aftastten, met een betere veldbezetting en -spel van de Vitesse-Jeugd. Het duurde tot aan de 20e minuut voordat dit in een doelpunt kon worden omgezet. Het reeds ietwat “oudere” team van Arnhemse “Boys” liet zich de watersnelle Tonnie Cusell over de rechterflank aan de aandacht ontglippen die op zijn beurt, met een mooie voorzet, Steve Promes in stelling bracht. Laatsgenoemde nam de bal direct op de “krullen” en kopte beheerst in, 0-1. Nog geen vijf minuten later waren het Nick “ratje” Hofs en Achmed Ahahaoui die eerst op bekwame wijze de gehele achterhoede in de luren legden en toen de bal tegen de goalie aanschoten. De terugkerende bal werd wederom door Steve Promes achter de AB-goalie geprikt, 0-2.
Toch was deze twee goals voorprong van korte duur. ……………. .

Meer lezen: Vitesse jeugd site

Korsten bij Spurs onder het mes
Willem Korsten, middenvelder van Tottenham Hotspur, heeft een operatie aan zijn heup ondergaan. Daarbij is een zwevend stukje bot verwijderd. De voormalige speler Vitesse is ten minste een maand uit de roulatie. Korsten miste bij de Spurs door een andere blessure ook al de eerste helft van het vorige seizoen. Door deze ingreep is hij zaterdag niet inzetbaar tegen Vitesse.

Nenad Grozdic opgeroepen voor Joegoslavisch elftal
Vitesse-middenvelder Nenad Grozdic is door de Joegoslavische bondscoach geselecteerd voor een oefeninterland. Joegoslavië speelt op 16 augustus in Belfast een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord Ierland.
Marian Zeman heeft te kennen gegeven aan de Slowaakse bondscoach dat hij niet gebruik maakt van de selectie voor het Slowaaks elftal die op 16 augustus een vriendschappelijke interland speelt tegen Kroatië. Hij wil zich volledig gaan richten op een basisplaats bij Vitesse.

B1 speelt gelijk tegen Schalke
De B1 heeft afgelopen zaterdag tegen Schalke’04 een goede 3-3 gelijkspel behaald. Volgens trainer/coach Pascal Jansen leed zijn team aan chronische onderbezetting en moest de wedstrijd, wegens blessures van een aantal spelers, met 10 man worden voltooid. Toch hadden zijn B-jongens een meer dan redelijke prestatie neergezet tegen de fysiek sterke Duitsers. Op onze vraag aan trainer/coach jansen of hij tevreden was antwoorde hij:” We kunnen ze nog pakken in de terugwedstrijd” Ook uit laconieke antwoord bleek dat hij naar omstandigheden tevreden was. Jongens, succes gewenst in het verdere verloop van de oefencampagne en de competitie .

Bron: Vitesse jeugd site

Weer winst voor Vitesse 2
Het tweede team van Vitesse, wat grotendeels uit de A1 van vorig jaar bestaat, heeft na de 7-0 overwinning van vorige zaterdag tegen Top Oss 2, wederom een winstpartij behaald. Nu werd De Treffers 1 (Groesbeek, Jantje Peters) met 2-0 verslagen, ondanks dat er diverse spelers geblesseerd afwezig waren. Wederom dus een goede prestatie. .

Bron: Vitesse jeugd site

Schema voorbereiding op het seizoen 2000-2001
Hier een chronologisch overzicht van de resterende oefenwedstrijden:
Zaterdag 12 augustus 20.00 uur Vitesse-Tottenham Hotspur (Gelredome)
Woensdag 16 augustus 2000 19.00 uur SML-Vitesse

FC Den Bosch C1 -Vitesse C1 : 2-1
Zaterdag 5 augustus was het dan zover, de C-jeugd van Vitesse begon aan hun eerste oefenwedstrijd. Om 9.45 uur verzamelen bij Papendal en om 10.00 uur vertrok de bus richting FC Den Bosch naar het prachtige nieuwe trainingscomplex van deze club.

Na de zeven trainingen van de C 1 was duidelijk dat de mannen nog niet op elkaar waren ingespeeld en liepen ze na de eerste helft al achter de feiten aan door een achterstand op te lopen van 2-0. De tweede helft was een stuk beter en de C1 had diverse kansen om de score hun kant op te sturen .Umran de spits kon helaas maar 1 doelpunt verzilveren en de C1 ging naar huis met een verloren partij . Volgende week staat een toernooi in Rijswijk op het programma bij RVC . .

Bron: Vitesse jeugd site

Nieuws vanuit Engeland inzake Erik Meijer
Liverpool striker Erik Meijer is set to move to Dutch side Vitesse Arnhem, having intiailly turned down a return move to his home land.
Meijer was initially linked with a transfer to Holland a couple of months ago and was reportedly set for a transfer last week before that deal fell through.

He has now had second thoughts and after further talks with Arnhem coach Ronald Koeman, TEAMtalk understands a deal could be sorted within the next 24 hours.

The 31-year-old said this morning it is now up to the Dutch club to advance the move and he is under no illusions that his days at Anfield are numbered.

He said: “It would be a shame to leave Liverpool but I see three or four strikers ahead of me. I want to play games, but at the moment I only see that happening if there are any injuries.

“That is not good for me but of course if the deal does not go ahead I will fight for my place at Liverpool.” Any fee Liverpool receive for Meijer will be minimal. He arrived at Anfield on a free transfer from Bayer Leverkusen last summer and as the projected move is out of the country, Gerard Houllier is likely to allow him to move on for next to nothing.

Liverpool have refused to confirm rumours that Merseyside rivals Everton have enquired about Meijer in the last few days.

Aanpassing vraagprijs Liverpool
Liverpool heeft tijdens de onderhandelingen de prijs voor Erik Meijer laten zakken tot 7 miljoen gulden. Vitesse heeft inmiddels 4 miljoen gulden geboden.

Jan Streuer waakt over nieuw Vitesse
Het is wonderlijk maar waar. Karel Aalbers is weg en Vitesse bestaat nog steeds. Zelfs de ambities blijven overeind. ‘Europese top zit er niet in, maar het kampioenschap blijft een doel’, stelt de nieuwe technisch manager, Jan Streuer.
Ooit was een Vitesse zonder Karel Aalbers ondenkbaar. Maar de Siamese tweeling leeft sinds zes maanden gescheiden. Op 29 juni werd het laatste oordeel uitgesproken. Opnieuw in een besloten gezelschap, achter gesloten deuren en met een dwingende zwijgafspraak. De vraag of er een Vitesse zonder Aalbers mogelijk is, moet zes maanden na het abrupte vertrek van de flamboyante voorzitter bevestigend worden beantwoord. Volgens Jan Streuer is dat niet zo vreemd als het lijkt.

Hij werd anderhalve week geleden definitief tot technisch manager benoemd. Of het vertrek van de voorzitter iets te maken heeft met zijn promotie is moeilijk te zeggen. Jan Streuer (49) werd vijf jaar geleden ook al eens manager gemaakt. Die benoeming stierf en zachte en geruisloze dood. In de voetbalwereld kent iedereen Jan Streuer als hoofd scouting van Vitesse, waar de oud-prof van in 1991 begon.

Hoewel druk speurend naar Vitesse’s nieuwe spits, vindt Streuer in zijn overvolle agenda wel tijd voor een toelichting. Hij is vanaf heden verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid van Vitesse.

‘Mijn functie verschilt niet zo veel met de oude. Ik heb een paar extra taken, zoals de transferzaken en ik zal wat meer op de club zijn. Maar de dagelijkse gang van zaken doet de algemeen manager Rein Papenburg. Dat is noodzakelijk omdat ik zelf mijn tijd moet kunnen invullen. Ik zal echt niet alle wedstrijden van het eerste elftal zien. Het mag niet zo zijn dat ik niet naar een nieuwe speler kan kijken omdat ik in het stadion aanwezig moet zijn. Die voorwaarde heb ik gesteld.’

Het belang van de functie werd al lang onderkend door Vitesse. ‘Belangrijk is dat er nu duidelijkheid naar buiten is. Mensen wisten nooit bij wie ze moesten zijn. De spelers niet, de pers niet, niemand. Karel Aalbers was altijd het aanspreekpunt. Hij was altijd op de club, altijd aanwezig, hij voerde het woord voor de club. Maar op technisch gebied deed ik eigenlijk alles, daar bemoeide Aalbers zich ook niet mee’, zegt Streuer.

Het onderwerp Aalbers gaat Streuer niet uit de weg. Hij was op die bewuste februarinacht van het Koningsdrama niet eens in Arnhem. Streuer zat als scout bij de Gold Cup in Amerika en kreeg een telefoontje van Herman Veenendaal, bestuurslid technische zaken. Al snel ging het gerucht dat Streuer zou opstappen, in het kielzog van de voorzitter.

‘Ik heb het niet overwogen’, zegt Streuer. ‘Het is verschrikkelijk voor hem, maar de rest van de mensen bij de club kon er weinig aan doen. Hoe de financiële problemen tot stand zijn gekomen, weet ik niet. Het interesseert me ook niet. Het was een zaak tussen Karel Aalbers en Nuon. Zijn vertrek is een eis van de financier geweest.’

‘Ja, ik heb nog wel contact gehad met Karel. Maar hij heeft zelf ook altijd gezegd dat de club belangrijker is dan een persoon. Het was een slechte zaak geweest als Karel had gewild dat alle mensen hem zouden volgen. Ook al kan ik me voorstellen dat je als mens dat gevoel hebt, het zou niet goed zijn’, meent Streuer.

‘Stel dat al die mensen daadwerkelijk weg waren gegaan. Dan wordt het toch echt heel moeilijk. Je hebt wel je verantwoordelijkheid naar al die 25.000 mensen die naar het stadion komen, naar al die jochies die bij Vitesse spelen en hier naar school gaan. Hoe verschrikkelijk het ook voor Aalbers is, ik ben heel blij dat het niet is gebeurd.’

Met zo veel woorden zegt hij het niet, maar de Judas van het Aalbers-minnende volk is de levensader van de club. ‘Nuon is bepalend voor Vitesse. Als zij vervolgens nog eens hadden gezegd dat we moesten verkopen, bezuinigen op de opleidingen, op de trainers. Dan waren we heel snel naar beneden gegaan. Als het perspectief er niet meer is, gaan de mensen langzaam maar zeker lopen’, weet Streuer.

Het gebeurde niet en nu, zes maanden na de val, is er een nieuwe voorzitter, een nieuwe technisch manager en een zekere mate van rust. ‘De situatie is heel stabiel. Maar het zou ook wel heel slecht zijn als de club door het vertrek van een persoon, in elkaar zou vallen. Dan was de kwaliteit van de rest erg matig geweest’, stelt Streuer.

Toch moet het vertrek van de visionair Aalbers de club ergens pijn doen. De meest voelbare pijn is echter een gevolg van de enige taal die telt in het voetbal, de taal van het geld.

Vitesse heeft nu eenmaal een torenhoge schuld van 60 miljoen gulden aan hoofdsponsor Nuon. Toch hoeft er volgens Streuer niet al te drastisch worden afgeweken van de ambities, die jarenlang boven Vitesse en Gelredome hebben rondgecirkeld. Al is enige realiteitszin wel op zijn plaats.

‘Het verhaal van de top van Europa moeten we vergeten’, stelt Streuer, die daarmee afstand neemt van het uitgesproken streven om bij de beste veertig ploegen van Europa te horen. ‘Als je realistisch bent, is dat voor elke club uit Nederland onhaalbaar. Zo lang er clubs zijn die 100 miljoen gulden voor een speler betalen, kunnen wij ons niet meten.’

‘Het doel van Vitesse blijft wel om bij de top van Nederland te horen en een keer kampioen worden. Maar je moet het wel zien zoals het is. PSV, Ajax en Feyenoord hebben nu eenmaal veel meer te besteden dan wij. Als PSV dit seizoen goed presteert, is het voor ons onmogelijk om kampioen te worden.’

‘Met Ajax kunnen we op dit moment wel wedijveren. Maar zij hebben wel de mogelijkheid om spelers bij te kopen. Zij kunnen meer uitgeven en zijn het eigenlijk verplicht om boven Vitesse te eindigen. Datzelfde geldt voor PSV en Feyenoord.’

‘Neemt niet weg dat wij dit jaar voor het hoogste moeten gaan’, meent Streuer, er vanuit gaande dat Vitesse de spits krijgt die het hebben wil. ‘Dat willen de spelers, dat wil de trainer. En als het niet lukt, dan stel je je doel maar bij en ga je voor de tweede plaats. Je kan natuurlijk niet zeggen dat je kampioen móet worden, daarvoor ben je van meer factoren afhankelijk.’

‘Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Heerenveen, dat bijna het hele seizoen zonder een spits heeft gespeeld, tweede zou worden. Maar soms valt het ook heel erg tegen. Dan denk je dat je een goed elftal hebt en klikt het niet. Ik zou het van Heerenveen ook pas echt knap vinden als ze nog een keer tweede worden. Maar die onzekerheid is ook weer het leuke van voetbal.’

Het minder leuke aan voetbal is de invloed van buitenaf. De relschoppers die een steeds zwaardere wissel trekken op de clubs, maar ook Europese wetgeving. Nog steeds is er geen antwoord op de dreigende maatregel die het vanaf 1 januari 2001 onmogelijk maakt om hoge transfersommen voor voetballers te vragen.

Een schrikbeeld voor de technisch manager van Vitesse. ‘Als buitenlandse clubs voor een paar centen onze jeugdspelers weg kunnen halen, is dat dramatisch voor het voetbal in Nederland. Ze kijken gewoon welke clubs een goeie opleiding hebben en halen daar alles weg. Dat is eigenlijk te zot voor woorden. Je krijgt een gigantisch verloop van spelers. Clubs zullen minder aandacht besteden aan hun jeugdopleiding als toch iedereen weg gaat. Daardoor wordt het niveau in het algemeen weer minder.’

‘Natuurlijk is het voor ons ook weer makkelijker om spelers bij andere clubs weg te halen. Je kan ze zelfs uit Duitsland en België halen. Maar een jaar later ben je ze misschien al weer kwijt. En je blijft uiteindelijk zitten met de tweede garnituur.’

‘In Engeland en Italië maken ze zich er helemaal niet druk om. Daar zit het geld. Maar het is duidelijk dat wij er goed over na moeten denken. Een oplossing heb ik zo niet voorhanden. Je weet ook nog niet precies welke kant het op gaat en welke bescherming je eventueel krijgt. Als het wordt zoals ze nu zeggen, is dat dramatisch’, weet Streuer. Vooral omdat het Vitesse recht in het hart treft. De jeugdopleiding is het oogappeltje van de club. Talenten vroeg opsporen, opleiden en zo snel mogelijk in de hoofdmacht brengen. Streuer blijft ook in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de scouting. Voor de jeugd werd alleen Alex van Zeist (Go Ahead Eagles) als coördinator aangetrokken, om het takenpakket van Streuer te verlichten.

‘Het belangrijkste voor elke voetbalclub is goeie spelers. Onze manier van scouting is niet in regels vastgelegd. Spelers moeten technisch goed onderlegd zijn en snelheid, beleving en plezier in het voetbalen hebben. Maar het belangrijkste is het gevoel en daar heb je vaak maar tien of twintig minuten voor nodig.’ ‘Bij jeugdspelers ga ik het liefst ook een keer langs om thuis te praten met de ouders. Al schrikken wij niet voor probleemgevallen. Wie talent heeft krijgt bij ons een kans. We hebben best een aantal probleemgevallen gehad, maar het gebeurt niet gauw dat we om die reden iemand laten vallen.’ ‘Het is niet zo moeilijk om de beste spelers uit de jeugd te halen, veel belangrijker is een goeie begeleiding. Daarom ben ik ook zo blij dat wij alle trainers voor de club hebben behouden. Je kunt alles nog zo leuk op papier zetten, maar je moet wel goeie mensen hebben. Wij kunnen het ons niet veroorloven om elk jaar spelers van 14, 15 miljoen gulden te kopen. Daarom moeten we eerst maar eens zien te behouden wat we hebben. De basis staat er en het is mijn taak er de komende jaren op toe te zien dat we die behouden.’

Geen filiaal in Afrika, wel een D-elftal in 2001
In de toekomstplannen van Vitesse is geen ruimte voor een filiaal in Afrika of een stallietclub in Nederland. De Arnhemse club wil wel vanaf 2001 met een elftal D-pupillen van start gaan.
Hoe jonger, hoe beter, is het motto bij de Arnhemse club. Nu al speurt het scoutingteam van technisch manager Jan Streuer de velden af naar prille talenten. Het grootste probleem is echter dat Vitesse spelertjes van 10 jaar niet aan de competitie kan laten deelnemen. Het is een stichting (SBV Vitesse) vooralsnog niet toegestaan met een pupillenteam aan de competitie deel te nemen.

‘Bij Ajax beginnen ze al vanaf 8 jaar. Wij moeten vanaf volgend seizoen in ieder geval een D-elftal hebben, anders verliezen we talenten aan andere clubs. De beste spelers van de regio moeten hier spelen. Het zou te gek zijn als een goed spelertje uit Arnhem naar NEC gaat omdat hij daar wel mag spelen’, meent Jan Streuer. ‘Maar de andere clubs zien hun kansen.’

Vitesse zoekt met name naar spelers uit die jongste categorie. Van de succesvolle A- en B-junioren is de voorbije zomer niemand afgevallen.

‘We moeten er voor zorgen dat we de beste spelers tussen de 10 en 12 jaar hebben. En dan is het aan ons om ze goed op te leiden. Het is nu al uitzonderlijk als we nog spelers van 15, 16, 17 jaar bij amateurs weghalen. Daarvoor is de achterstand die ze hebben te groot geworden. Bij ons trainen ze vanaf hun twaalfde twee keer per dag, dat is nauwelijks meer in te lopen’, weet Streuer.

Een uitbreiding in de breedte vindt hij niet zinvol. Ajax werkt bijvoorbeeld met twee junioren-elftallen in elke leeftijdscategorie. ‘Daar ben ik geen voorstander van. Je zoekt het dan in kwantiteit in plaats van kwaliteit. Het is al moeilijk genoeg om een echt goed B-elftal te vinden. Na de vijf beste spelers die je hebt, loopt het al af. Een speler die eerstejaars B is moet een topspeler zijn, een speler die tweedejaars C is, moet in de B1 spelen.’

Het zijn de eisen die hoger zijn geworden. Toch voorziet Streuer geen problemen. ‘Er lopen in de categorie van 10 tot 12 jaar genoeg goede voetballers rond.’

Vitesse werd vorig seizoen verweten te veel buitenlandse spelers in de jeugd te hebben. Die kritiek, vanuit Zeist ondermeer, sloeg de plank mis. Vitesse heeft drie spelers uit Kameroen, een uit Brazilië en een uit Guinee.

Streuer: ‘Het is ook niet de bedoeling om straks tien jeugdspelers uit Afrika in onze opleiding te hebben, dat zou geen goeie zaak zijn. Het is maar waar je voor kiest. Als wij willen, hebben we binnen drie, vier jaar Noorse en Deense spelers in onze jeugdopleiding. Dat is heel goed mogelijk.’

Het zal niet zo gauw gebeuren, zoals ook een filiaal in Afrika geen optie is. ‘We hebben het er wel over gehad. Maar we komen hier al tijd te kort om alles goed te doen. Het mag natuurlijk niet ten koste gaan van je eigen club.’

‘Misschien is het wel goed en levert het geld op. Je produceert zo veel mogelijk voetballers en houdt de beste zelf. De andere kan je verkopen. Ik ben er wel van overtuigd dat Feyenoord die jongens in Ghana goed opleidt. Of het een groot voordeel is, moet de toekomst maar uitwijzen. Het kost gewoon vreselijk veel mensen, heel veel geld en heel veel energie’, aldus Streuer.

Om dezelfde reden ziet Vitesse ook niets in een satellietclub in Nederland. Streuer: ‘Wat we hebben is goed. Laten we dat nu eerst maar eens zien te houden, dat is al moeilijk genoeg.’

Waarom speelt Vitesse zo vaak op zondag?
Vitesse ontvangt regelmatig vragen waarom er zo vaak op zondagmiddag in plaats van de gebruikelijke zaterdagavond (20.00 uur) wordt gespeeld.
Eén en ander heeft allereerst te maken met het feit dat risicowedstrijden op zondag bij daglicht moeten plaatsvinden (Twente, Ajax, NEC, Feyenoord).

Daarnaast is er sprake van een UEFA-regel (“de 72-uurs regeling”). Dit betekent dat Vitesse pas drie dagen na een wedstrijd een volgende wedstrijd kan spelen. Vitesse speelt haar UEFA Cup-wedstrijden echter op donderdagavond. Dit betekent dat de wedstrijden in de KPN-eredivisie die hierop volgen op zondag moeten worden gespeeld. Voor de eerste drie ronden in de UEFA Cup zijn dat RKC, Utrecht, FC Groningen en Heerenveen, wedstrijden die normaal gesproken op zaterdagavond zouden worden gespeeld.

Toch blijft de vaste speelavond de zaterdagavond omdat onderzoek onder seizoenkaarthouders heeft aangetoond dat daar de voorkeur ligt. Indien Vitesse wordt uitgeschakeld in de UEFA Cup, zullen de nu op zondag geplande wedstrijden (met uitzondering van bovengenoemde risicowedstrijden) op zaterdagavond worden gespeeld indien de KNVB dit toelaat.

Een uitzondering op bovengenoemde informatie is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard op 20 mei 2001. Deze wedstrijd wordt op zondagmiddag gespeeld omdat volgens de KNVB-reglementen alle clubs de laatste twee speelronden van de competitie op hetzelfde tijdstip moeten spelen.

Marian Zeman opgeroepen voor interland
Vitesse-verdediger Marian Zeman, is opgenomen in de voorlopige selectie van het Slowaakse nationale elftal. Slowakije speelt 16 augustus een vriendschappelijke interland tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Nog geen betaling Benfica voor Pierre van Hooijdonk
Vitesse heeft Pierre van Hooijdonk nog niet vrijgegeven aan Benfica. De club wil eerst een bankgarantie, eerder zal de 30-jarige spits niet voor zijn nieuwe werkgever mogen uitkomen.
Vitesse heeft nog geen cent aan transfergeld ontvangen voor Pierre van Hooijdonk, die deze zomer voor ongeveer vijftien miljoen gulden aan Benfica werd verkocht.

Volgens voorzitter J. Vaessen van de Arnhemse club is er vooralsnog geen probleem. De afspraak met Benfica is dat de helft van de transfersom half september aan Vitesse wordt overgemaakt.

Zonder de vrijgave van Vitesse mag Van Hooijdonk geen officiële wedstrijden spelen, wel kan hij gewoon trainen en tijdens oefenduels in actie komen.

Vitesse ontvangt het tweede deel van de transfersom pas een jaar later. Die constructie is niet ongebruikelijk. Vaessen: ‘Er worden tegenwoordig enorme transferbedragen betaald. Het is gebruikelijk om in termijnen te betalen.’

In de speurtocht naar een opvolger van Van Hooijdonk heeft Vitesse gisteren geen vorderingen gemaakt. De overstap van Liverpool-spits Erik Meijer stuit op grote financiële bezwaren. Met name de persoonlijke eisen van de 30-jarige spits vormen een groot struikelblok. Ook is met Liverpool nog geen overeenkomst bereikt over een eventuele transfersom. Vitesse zoekt nu verder naar een nieuwe spits.

Mutaties bij personeel Vitesse
Met ingang van dit seizoen is er een aantal veranderingen in de tak “Betaald Voetbal van Vitesse”. Jan Streuer is de nieuwe technisch manager van Vitesse. De voormalige Hoofd Scouting is in zijn nieuwe functie belast met transferzaken en scouting van Vitesse. Een deel van zijn scoutingswerkzaamheden is overgenomen door Alex van Zeist. Hij zal zich parttime gaan bezighouden met de coordinatie van de jeugdscouting. Naast van Zeist zijn Jan Jongbloed, Bosco Bursac en Ronny Dierick.
Rein Papenburg is benoemd tot manager Algemene Zaken. Zo zal hij zich onder andere bezig houden met de trainingsaccommodatie Papendal, wedstrijdorganisatie, vergunningen, etc.

Go Ahead Eagles – Vitesse afgelast
De vriendschappelijke wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Vitesse, voorzien voor woensdag 9 augustus, is afgelast. Beide clubs besloten hiertoe naar aanleiding van de ongeregeldheden, afgelopen weekeinde, met Nederlandse supporters bij vriendschappelijke wedstrijden. Ook supporters van Vitesse misdroegen zich in België. Nadat was bekendgemaakt dat het oefenduel met KV Mechelen niet doorging, gingen de hooligans met Belgische supporters op de vuist. De politie hield daarbij veertien Vitesse-aanhangers aan. De politie in Deventer heeft woensdag 9 augustus niet voldoende mankracht om de veiligheid rondom stadion De Adelaarshorst te garanderen.
Bronnen nieuwsredactie www.vitesse.org
Eigen nieuwsredactie, Arnhemse Courant, Sportweek, De Gelderlander, ANP, De Telegraaf, Volkskrant, Voetbal International, Vitesse Vandaag, Vitesse inside, Zwart op Geel, NOS Teletekst, Sportjournaal, RTL Teletekst, Omroep Gelderland, TV Gelderland.

Hoofdsponsor: