juli 2002

Debuut Verhaar en Bochem in Vitesse 1

Tom VerhaarRick Bochem en Tom Verhaar maakten in het oefenduel tegen TOP Oss hun officiele debuut in Vitesse 1. Rick Bochem maakte een gedreven indruk als rechtermiddenvelder: “We hadden al even in het 1e gespeeld in Apeldoorn, maar dit was echt. De eerste paar ballen gingen goed, toen viel er een hoop van me af en durfde ik meer. Ik moet dit doorzetten, maar heb geduld.”

Tom Verhaar, een linkspoot, speelde onbevangen: “Het ging op zich redelijk, dit is een aardig begin. Het is nu aan onszelf om ons te bewijzen. We moeten ons eerst in het tweede bewijzen, we zitten ook nog in de Amstelcup.”

 

Bron TT TVG 31-07-2002
 

Mbamba en Amoah uit het veld gestuurd

Emile Mbamba en Matthew Amoah werden in de oefenwedstrijd tegen TOP Oss door scheidsrechter Koopman uit het veld gestuurd. De arbiter trok geen rode kaarten, maar beide spelers moesten noodgedwongen worden gewisseld.

Trainer Mike Snoei was niet blij met het gedrag van beide spelers: “Daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Ik vind het gedrag van Emile sowieso niet om over naar huis te schrijven, het was ook niet voor het eerst.” Snoei gaat met beide spelers praten: “Ik accepteer dit gewoon niet. Bij Matthew was niet zoveel aan de hand, maar Emile bleef doorzuigen.”

 

Bron TT TVG 31-07-2002
 

Zwak Vitesse wint met 1-0 van TOP Oss

Vitesse speelde woensdagavond voor het eerst in de voorbereiding een zwakke wedstrijd. Bij TOP Oss wonnen de Arnhemmers nauwelijks verdiend met 1-0. Voor rust stelde Vitesse zwaar teleur. de enige kans kwam pas vijf minuten voor rust, toen Bob Peeters handig verlengde op Nick Hofs, maar die stuitte op doelman Budziak.

In de tweede helft kwam een compleet ander elftal in het veld en werd het vooral feller. Emile Mbamba liet zich gaan tegen scheidsrechter Koopman en kon vertrekken. Er mocht wel een wissel het veld in, dat werd de al gedouchte Jhon van Beukering.

Daarna was TOP Oss via NEC-huurling Cheick Sako dichtbij de 1-0, maar de goal viel aan de andere kant. In de 62e minuut werd een handige combinatie tussen Didier Martel en Kalle Sone knap afgerond door laatstgenoemde. De salto die volgde was een van de weinige hoogtepunten.

Matthew Amoah moest vervolgens ook op aandringen van de scheidsrechter worden gewisseld na protesteren. Levchenko maakte toen zijn rentree. Vitesse bleef matig spelen, al was de inzet beter dan bij het elftal voor rust. De beste kans was nog voor TOP Oss, maar Gesthuizen zag een vrije trap net naast gaan.

 

Bron TT TVG 31-07-2002
 

Vitesse stelt teleur
Slechte vertoning in Oss

Top OssVitesse heeft woensdagavond tegen Oss een slechte prestatie neergezet. Tegen de eerstedivisionist werd een magere 1-0 overwinning geboekt en werden twee spelers naar de kleedkamer gestuurd.

Het was niet best wat de Arnhemmers lieten zien. Na een overtuigende overwinning tegen Hapoel Tel Aviv stelde de ploeg woensdagavond absoluut teleur. Buiten een kans voor Nicky Hofs en het doelpunt van Kalle Sone wist de ploeg zich verder geen echte kansen te creëren. De wedstrijd werd getypeerd door vele irritaties. Dit leidde tot een tweetal veldverwijzingen. In de 56e minuut kreeg Emile Mbamba van scheidsrechter Koopman te verstaan gegeven dat hij wegens aanmerkingen op de leiding de kleedkamer mocht opzoeken. Datzelfde gold voor Matthew Amoah in de 70e minuut. Voor beide spelers mochten er wel nieuwe krachten in het veld gebracht worden.

De enige goal van de avond kwam van Kalle Sone. Na een mooie aanval wist Didier Martel de Kameroenees vlak voor de keeper te zetten en de afronding was koelbloedig.

“Als spelers strijden om bepaalde posities verwacht ik van hen meer dan dat ze vanavond hebben laten zien. Ik wil geen namen noemen, maar ik zal sommige spelers persoonlijk aanspreken morgen. Ondanks de ongelukkige arbitrage ben ik teleurgesteld over het spel. Het was vandaag erg slecht, maar misschien is het wel eens goed dat er een dergelijke wedstrijd bij zit. Tegen Lierse SK en West Ham United willen we een echt elftal neerzetten”, aldus Mike Snoei.

TOP Oss – Vitesse 0-1 (0-0)
0-1, Sone (’62)

Opstelling:

1e helft:
Jevric, Nanu, Knol, Stefanovic, Fränkel, Hofs, Levchenko, Claessens, Riga, Van Beukering, Peeters.

2e helft:
Van Fessem, Cornelisse (aanvoerder), Zongo, Dingsdag, Jansen, Sone, Van Bochem, Verhaar, Martel, Amoah (’75, Levchenko), Mbamba (’64, Van Beukering)

 

Bron Vitesseworld 31-07-2002
 

UEFA-CUP Wedstrijden Vitesse te zien bij de NOS

Alle UEFA-cup thuiswedstrijden van Vitesse zijn dit seizoen live te zien bij de NOS. De NOS zal overigens alle duels van de Nederlandse club live uitzenden.

 

31-07-2002
 

Zeker 400 Lierse-supporters naar Arnhem

Ongeveer 10 jaar geleden speelde Vitesse op Nieuw-Monnikenhuize een oefenwedstrijd tegen Lierse SK uit België. Sinds deze oefenwedstrijd is er een vriendenband ontstaan tussen de supporters van beide clubs. Lierse-supporters bezoeken de wedstrijden van Vitesse en Vitesse-supporters trekken regelmatig naar Lier en andere Belgische plaatsen om Lierse te ondersteunen.

 

Vitesse-Lierse SK zondag 4 augustus 18.30
Om deze vriendschap te vergroten heeft Vitesse op aandringen van de Supportersvereniging een oefenwedstrijd tegen Lierse SK georganiseerd. Deze wedstrijd wordt aankomende zondag direct na de Open Dag gespeeld.

Ter gelegenheid hiervan heeft de Supportersvereniging aan Vitesse gevraagd of er een tent kon worden geplaatst tijdens de Open Dag. Vitesse heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en tijdens de Open Dag zal er een grote Bavariatent op het Gelredome-terrein staan. De tent wordt gesponserd door Bavaria. In de Bavariatent zal volop drank en muziek aanwezig zijn om er een mooi feest van te maken. De Bavariatent is ook na de wedstrijd geopent tot half 10, zodat er gezellig nog wat na gepraat kan worden over de wedstrijd in de Bavariatent.

Vanuit Lier zijn al meer dan 400 kaarten aan Lierse-supporters verkocht. Zij zullen vroeg in de middag al in Arnhem arriveren. Hopelijk komen ook veel Vitesse-supporters naar de tent en naar de andere activiteiten op het Gelredome-terrein zodat het een mooie dag wordt.

 Website Lierse SK

 

31-07-2002
 

Vitesse gestaakt, bliksem haalt uit

Donder en bliksem hebben gisteravond in het Friese Franeker een snel en abrupt einde gemaakt aan het oefenduel tussen Vitesse en Cambuur (0-0). De bliksem raakte zelfs de tribune

Scheidsrechter Van Beek sommeerde de spelers acht minuten na de start bij de eerste bliksemflits richting de kleedkamers. Een half uur later besloot hij dat het geen zin had langer te wachten.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 31-07-2002
 

Cambuur-Vitesse gestaakt

Cambuur LeeuwardenHet oefenduel tegen Cambuur Leeuwarden is dinsdagavond wegens onweer gestaakt. Al snel werd duidelijk dat verder spelen onmogelijk was, waardoor de wedstrijd al na acht minuten tot een einde kwam.

Voor de wedstrijd dreigde het al enigszins boven het sportpark van de SC Franeker en aan het einde van de warming-up begon het al te waaien en te regenen. Scheidsrechter Van Beek stuurde direct na de eerste lichtflits de 22 spelers naar de kleedkamer. Om precies 19.30 sloeg de bliksem flink in achter een van de tribunes en bleef het spookachtig boven het sportpark. De beide elftallen kwamen daarna niet meer terug en gingen de vele toegestroomde toeschouwers teleurgesteld naar huis. Het was wel ongelofelijk om te zien dat een aantal mensen zelfs tijdens het onweer met paraplu’s dwars over het veld liepen.

Over de acht gespeelde minuten kan dan ook weinig nuttigs gezegd worden. Cambuur kreeg al na 2 minuten een goede mogelijkheid na een mislukte pass van Theo Janssen. Spits Hernandez van het elftal van trainer Rob Mc Donald passeerde eerst wel twee Vitessenaren, maar krulde de bal hoog over. In de zesde minuut kreeg routinier Johan Abma de gele kaart na een overtreding op Stefan Nanu. Twee minuten was het over en uit en eindigde het duel niet geheel verrassend in 0-0.

Het duel tussen Cambuur en Vitesse wordt op korte termijn niet meer overgespeeld, maar verplaatst naar volgend jaar 31 juli. Net als dit jaar wordt die wedstrijd georganiseerd voorafgaand aan een traditionele kaatswedstrijd in Franeker.

Door de vroegtijdige beëindiging traint de selectie van Mike Snoei woensdagmiddag eerst nog om 13.30 uur alvorens de reis naar Oss (aanvang 19.30 uur) wordt gemaakt. Daar zal Vitesse een helft met het elftal van dinsdag spelen en een helft met het elftal dat in principe zou spelen tegen TOP Oss. “TOP Oss had eigenlijk een elftalk verwacht met veel jongens van Jong Vitesse. Nu komen we in ieder geval een helft op volle oorlogssterkte”, aldus een teleurgestelde Snoei na afloop.

Opstelling
Jevric, Nanu, Stefanovic, Janssen, Frankel, Levchenko, Claessens, Riga, Martel, Peeters en Amoah.

Bank:
Van Fessem, Knol, Van Beukering, Sone, Van Bochem en Verhaar.

 

Bron: Vitesseworld 30-07-2002
 

Vloek op oefencampagne Vitesse

Er lijkt een vloek te rusten op de oefencampage van Vitesse. Het duel in Franeker tegen Cambuur moest wegens onweer worden gestaakt. Afgelopen weekend kwam tegenstander Hapoel Tel Aviv veel te laat opdagen. En de eerste oefenwedstrijd van de Arnhemmers tegen Theole in Tiel werd verboden en moest verplaatst worden naar Doorwerth.

Trainer Mike Snoei baalde behoorlijk: “Acht minuten, dat is een beetje weinig. Als de bliksem inslaat om je heen, dan moet je verstandig zijn. Ik kan nu niet twee verschillende teams uitproberen, jammer.”

 

Bron: TT TVG 30-07-2002
 

Duel Vitesse gestaakt wegens onweer

De oefenwedstrijd tussen Vitesse en Cambuur Leeuwarden is na 8 minuten gestaakt wegens onweer. Na een half uur wachten besloot scheidsrechter Van Beek om het duel definitief te beeindigen, omdat de situatie te gevaarlijk bleef.

Inmiddels was de bliksem ook op het terrein van Sportclub Franeker ingeslagen. Een van de reservespelers van Cambuur kreeg zelfs een schok van de bliksem via zijn paraplu. Vitesse heeft met Cambuur al afgesproken dat over een jaar opnieuw wordt gespeeld in Franeker, als de weersomstandigheden dat dan toelaten.

 

Bron: TT TVG 30-07-2002
 

2 Belgische jeugd-internationals kiezen voor Vitesse

Vitesse heeft deze zomer 2 Belgische jeugd-internationals gecontracteerd. Het gaat om Siebe Blondelle afkomstig van Club Brugge en Tim de Meersman afkomstig van Germinal Beerschot Antwerpen.

Blondelle heeft een contact voor 3 jaar gekregen, met een optie van 2 jaar. De Meersman heeft een contract getekend voor 2 jaar met een optie voor 3 jaar. In België worden de 2 spelers aangemerkt als zeer grote talenten.

Blondelle en De Meersman trainen en spelen in de A-1 van Vitesse.

 

29-07-2002
 

Fränkel zoekt ingetogen eigen weg

Purrel FränkelIn een ongekend zinderende oefenpot tegen Hapoel Tel Aviv bleef Purrel Fränkel zaterdagmiddag koeltjes overeind bij zijn eerste volledige wedstrijd in het shirt van Vitesse. “Het is nog even wennen.”

Oefenwedstrijden zijn er om ritme op te doen, spelsystemen te testen en andere spelers een kans te geven. Op het terrein van Arnhemse Boys trokken Vitesse en Hapoel Tel Aviv zich daar zaterdagavond voor zo’n 3.000 toeschouwers helemaal niks van aan. In een zinderende wedstrijd, met harde overtredingen, irritaties, opstootjes, veel kaarten en uiteindelijk een knappe 2-1 winst voor Vitesse, beleefde Purrel Fränkel zijn vuurdoop tijdens de eerste negentig minuten in het geel-zwarte shirt.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 29-07-2002
 

Jonkies Vitesse spelen zich al snel in de kijker

Geen mooier probleem dan een luxeprobleem. Tegen Hapoel Tel Aviv speelden de jonkies Nick Hofs, Jhon van Beukering en Evgeniy Levtsjenko (al is hij minder jong) zich in de kijker bij trainer Mike Snoei.

Vitesse won zaterdagavond op sportpark ’t Cranevelt met 2-1 en maakte veel indruk. Evgeniy Levtsjenko en Nick Hofs vochten op het middenveld en Jhon van Beukering maakte indruk in de spits. Voor geen van allen lijkt zo op het eerste oog een basisplaats weggelegd, maar het trio stelde zich zaterdag wel kandidaat.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 29-07-2002
 

Tropenrooster voor spelers Vitesse

Vitesse voert vanwege de hoge temperaturen een tropenrooster in. De training start zondag en maandag al om 09.00 uur. Bovendien wordt er maandag een rustpauze ingelast. De dagen daarna speelt Vitesse twee wedstrijden tegen ploegen uit de Gouden Gids Divisie. Dinsdag wacht in Franeker Cambuur Leeuwarden en woensdag is TOP Oss de tegenstander.

Mike Snoei wil met twee verschillende elftallen gaan spelen. Hij laat zijn hele selectie in actie komen en neemt mogelijk ook enkele spelers uit Jong Vitesse mee. De kandidaten zijn Rick Bochem, Said Echargui en Tom Verhaar.

 

Bron: TT TVG 27-07-2002
 

Jhon van Beukering knokt voor plaats

Jhon van BeukeringSpits Jhon van Beukering speelde net als zijn ploeggenoten een sterke wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv: “Dit soort wedstrijden zijn goed. Ik kreeg heel wat tikken, maar ik heb ook aardig uitgedeeld.We hebben ons de kop niet laten gek maken.” Jhon van Beukering is met drie andere spitsen in strijd voor twee basisplaatsen: “Ik leg mezelf geen druk op, maar ik wil wel wat laten zien. Het moet beter dan vorig seizoen.”

Van Beukering vindt het prettig dat Vitesse zo’n jonge ploeg heeft: “Heel veel jongens waar ik al in de jeugd mee speelde, dit wordt een leuk seizoen.”

 

Bron: TT TVG 27-07-2002
 

Mike Snoei: Ik ben trots op die gasten

Mike SnoeiTrainer Mike Snoei was zeer ingenomen met de prestatie van zijn ploeg tegen Hapoel Tel Aviv. De Israelische ploeg speelde zeer hard en arrogant. Ook vielen er veel kaarten en Snoei bemoeide zich zelfs met de leiding: “Op een bepaald moment kreeg er een voor de tweede keer geel, dat ontging de scheidsrechter. En ook een ander had twee keer geel, maar dat hebben we maar zo gelaten.”

Snoei vond de wedstrijd een goede test: “Dit soort wedstrijden zoek je. Dit was een gelouterede tegenstander. Mentaal bleven we keurig overeind, ook de jonge spelers. Ik ben trots op die gasten.”

 

Bron: TT TVG 27-07-2002
 

Vitesse haalt hoog niveau tegen Hapoel

Vitesse - Hapoel Tel Aviv 2-1Vitesse heeft het oefenduel tegen Hapoel Tel Aviv met 2-1 gewonnen. Op het terrein van Arnhemse Boys haalde de ploeg een hoog niveau. De wedstrijd begon ruim een uur te laat omdat Hapoel Tel Aviv niet op de hoogte bleek van het juiste aanvangstijdstip. Vitesse liet zich daardoor niet van de wijs brengen. De Arnhemmers speelden in een hoog tempo en leverden veel strijd.

In de beginfase onderscheidde rechtsback Tim Cornelisse zich nadrukkelijk met enkele fraaie passeerbewegingen. De voorzet waren nog niet op maat. Jhon van Beukering passeerde fraai in de zestien, maar zijn schot werd gepakt. Toch opende Hapoel de score. Na een handige steekbal stond de verdediging van Vitesse niet goed. Jim van Fessem kwam uit, maar Afek scoorde de 0-1.

Theo Janssen neemt de vrije trappenVitesse liet zich niet intimideren door de agressie van de tegenstander. De verdiende gelijkmaker viel in de 41e minuut. Na een vrije trap van de jarige Theo Janssen kopte Van Beukering in. Doelman Elimelich kon redden, maar de rebound was voor Emile Mbamba.

Na rust bleef Vitesse de betere en in de 69e minuut viel de 2-1. Na een pass van Knol en een voorzet van Nick Hofs schoot Kalle Sone in en de bal werd door Calvon in eigen doel geschoten.

 

Bron: TT TVG 27-07-2002
 

Vitesse verslaat Hapoel in oefenduel

Vitesse heeft zaterdagmiddag een verdienstelijke overwinning behaald tegen Hapoel Tel Aviv. Op het gezellige sportcomplex van Arnhemse Boys won het team van Mike Snoei met 2-1. De wedstrijd begon overigens anderhalf uur later dan gepland. De Israëliërs waren in de veronderstelling dat de wedstrijd om 19.00 uur zou plaatsvinden. Voorafgaande aan de wedstrijd was er, wegens het overlijden van oud-trainer Hans Dorjee, een indrukwekkende minuut stilte.

Vitesse speelde een sterke wedstrijd, maar kwam in de 26-ste minuut toch op achterstand door een doelpunt van Afek. Vlak voor de rust kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Jhonny van Beukering kopte op de lat, maar in de rebound was het Emile Mbamba die met gevaar voor eigen leven de bal in het net wist te koppen. Na rust was Vitesse de betere ploeg en kwam in de 69-ste minuut op voorsprong. Een voorzet van Kalle Sone werd door Calvon in eigen doel gewerkt. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld. Saban werd door scheidsrechter Luyten uit het veld gestuurd.

Mike Snoei was na afloop tevreden. “We zijn mentaal overeind gebleven tegen een ploeg die hard en arrogant speelde. Vergeet niet dat zij vorig jaar de kwartfinale haalden in de UEFA Cup en dat zij AC Milan hebben uitgeschakeld. Het was een nuttige oefenwedstrijd.” Snoei is met name tevreden over de instelling van zijn spelers. “De spelers waren gemotiveerd. Er is nog geen akkefietje voorgekomen en men acceptateert dingen van elkaar.”

De kans is groot dat een aantal spelers van de Beloften volgende week mee zullen doen in de oefenwedstrijden tegen Cambuur (dinsdag) en Top Oss (woensdag). Gisteren speelden de Beloften ijzersterk tegen het eerste van Heracles, ondanks een 3-2 nederlaag. “En daarin heb ik een aantal goede spelers van ons gezien”, aldus Snoei. Vanwege de warmte traint de selectie van Mike Snoei zondag en maandag anderhalf uur eerder. De trainingen op Papendal beginnen om 9.00 uur.

Opstelling Vitesse:
van Fessem, Cornelisse (Zeman), Knol, Stefanovic, Fränkel, Janssen (Claessens), Hofs, Levchenko, Martel (Sone), Mbamba (Amoah), van Beukering

Scoreverloop:
26′ 0-1 Afec 41′ 1-1 Mbamba 69′ 2-1 Calvon (e.d.)

 

Bron: Vitesseworld 27-07-2002
 

Vitesse wint verdient van Hapoel Tel Aviv

Vitesse heeft zatermiddag de oefenwedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv uit Israel met 2-1 gewonnen. Ondanks het feit dat Vitesse goed aan de wedstrijd begon opende Hapoel de score. De verdiende gelijkmaker voor de geel-zwarten viel vlak voor de rust. Na een vrije trap van Theo Janssen scoorde Emile Mbamba in de rebound.

Na de rust was Vitesse sterker. De winnende treffer in de 69e minuut kwam van de voet van een speler van Hapoel. Na een inzet van Kalle Sone scoorde de Israelier Calvon in eigen doel.

 

 

27-07-2002
 

De Bataven is teleurgesteld in Vitesse

Er is geen ruimte meer voor de vriendschappelijke wedstrijd De Bataven-Vitesse. Dat is de conclusie na overleg tussen beide clubs afgelopen week.

Traditiegetrouw speelt de de winnaar van het toernooi om de Arnhem Cup in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen Vitesse. De Gendtse hoofdklasser sleepte bij zijn debuut in het toernooi de Arnhem Cup in de wacht en wachtte hoopvol op de komst van Vitesse.

De Bataven-voorzitter Piet Wegh: “Vitesse heeft bij samenstelling van het oefenprogramma geen rekening gehouden met deze wedstrijd. Augustus was niet mogelijk omdat ze nog naar Engeland gaan. Wij hebben toen donderdag 5 september voorgesteld, geschikt omdat het weekend daarna het Nederlands elftal een oefenwedstrijd speelt. Maar dan blijkt het VVCS-gala te zijn, de club wil daar naar toe.”

Vitesse opperde nog het plan om het duel tijdens de winterstop te programmeren, maar daar hadden de teleurgestelde Gendtenaren geen zin meer in.

Wegh: “Reserveer maar vast een plaatsje in jullie oefencampagne volgend jaar, heb ik ze gevraagd.” Ook de winnaar van vorig jaar, Arnhemse Boys, stuitte bij Vitesse op problemen. Die wedstrijd werd uiteindelijk in de winterstop gespeeld.

 

Bron: de Gelderlander 27-07-2002
 

Vitesse rouwt om Dorjee

Vitesse houdt vandaag (zaterdag) voor het oefenduel tegen Hapoel Tel Aviv een minuut stilte voor de donderdag overleden voetbaltrainer Hans Dorjee. Hij werd 60 jaar.

Ook speelt de ploeg met een zwarte rouwband om, ter nagedachtenis aan de voormalig trainer en technisch directeur van de Arnhemse club. Midden jaren tachtig was Hans Dorjee enige tijd trainer van Vitesse, destijd uitkomend in de eerste divisie en heftig strijdend om het voortbestaan. Hij begon als technisch directeur in het seizoen 1985/86 toen Janusz Kowalik trainer was. Het seizoen erna was Dorjee alleen hoofdcoach. Dorjee, die ook trainer was bij De Graafschap, overleed donderdag aan een hartstilstand.

De wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv wordt gespeeld bij Arnhemse Boys op het sportpark ’t Cranevelt en begint om 16.00 uur, de kassa’s gaan twee uur eerder open. Om de verwachte parkeerproblemen in te dammen, worden automibilisten verwezen naar de parkeerterreinen bij Ziekenhuis Rijnstate. Tijdens de rust treden Willem Barth en Joop op.

 

Bron: de Gelderlander 27-07-2002
 

Joop Kalksma houdt van voetbal

Joop KalksmaWageninger Joop Kalksma (63) moet als bestuurslid commerciële zaken en vice-voorzitter Vitesse ‘aan de man’ gaan brengen. Als dat lukt verdient hij een standbeeld, maar daar is hij niet op uit. “Zo ben ik niet.”

Het ligt nog altijd gevoelig in Wageningen, zeker in tijden van een zwart lustrum. Tien jaar geleden ging het licht uit voor FC Wageningen. Bezweken onder een niet eens zo indrukwekkende schuldenlast.

Voor Vitesse kwam het net niet zo ver, met dank aan clementie van de voormalige hoofdsponsor en leningen van vrienden en gemeente. Het wordt nu tijd dat Vitesse zelf de broek weer kan ophouden.

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 27-07-2002
 

Oud-trainer Hans Dorjee overleden

Hans DorjeeOud-Vitessetrainer Hans Dorjee is donderdag plotseling overleden aan een hartstilstand. Dorjee was in het seizoen 1986-1987 werkzaam bij Vitesse als hoofdtrainer terwijl hij een jaar eerder al was aangetreden als technisch directeur.

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd die Vitesse zaterdag speelt tegen Hapoel Tel Aviv (aanvang 16.00 uur, veld Arnhemse Boys) zal er een minuut stilte worden gehouden. Alle Vitesse-spelers zullen tijdens de wedstrijd een rouwband dragen uit respect voor de oud-trainer van Vitesse.

 

Bron: Vitesseworld 26-07-2002
 

Hans Dorjee overleden

Oud-voetballer en trainer Hans Dorjee is donderdagavond in zijn woonplaats Delft plotseling overleden. Dorjee zou vrijdag 26 juli 61 jaar zijn geworden.

Dorjee werkte verder als coach in het betaalde voetbal bij De Graafschap, NAC, Excelsior, DS ’79, Vitesse, AA Gent en Jong Oranje.

 

Bron: ANP 26-07-2002
 

Tussenstand seizoenkaarten

Op dit moment heeft Vitesse 19.150 seizoenkaarten verkocht, inclusief Business Club. Aan het eind van vorig seizoen had Vitesse 22.000 seizoenkaarthouders.

 

Bron: Vitesseworld 26-07-2002
 

Wageninger Kalksma vice-voorzitter Vitesse

Wageninger Joop Kalksma wordt volgende week gepresenteerd als nieuw bestuurslid van Vitesse. Kalksma, die vandaag 63 jaar oud wordt, krijgt de portefeuille commerciele zaken en wordt vice-voorzitter van de Arnhemse voetbalclub. Hij treedt op 1 augustus in dienst, zijn benoeming moet nog wel worden bekrachtigd door het bestuur.

In de tachtiger jaren was Kalksma nog penningmeester in het bestuur van FC Wageningen, de club die tien jaar geleden failliet ging. Door zijn drukke werkzaamheden trad de geboren Arnhemmer na drie seizoenen weer af.

Kalksma was tot voor kort directeur van Campina Melkunie en ging op 1 juli met de vut. “Daardoor heb ik nu de tijd om iets anders te doen. Ik ben een voetballiefhebber en zie dit als een uitdaging”, reageerde hij gistermiddag.

Bij Vitesse wordt Kalksma belast met de zware portefeuille commerciele zaken. Daarmee krijgt hij de verantwoordelijkheid voor de inkomsten uit sponsoring. Kalksma gaat voor de club op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en co-sponsors.

Dat is ook hard nodig want de Arnhemse club zoekt al ruim een jaar naar en nieuwe grote geldschieter en komend seizoen dreigt een grote leegstand bij de skyboxen.

Kalksma zegt van de situatie bij Vitesse op de hoogte te zijn. “De onrust heeft de club geen goed gedaan, maar ik heb het idee dat er nu een consequent beleid wordt gevoerd. Het zijn geen makkelijke tijden, maar het moet mogelijk zijn om een club als Vitesse beter te verkopen”, aldus Kalksma.

 

 

Bron: de Gelderlander 26-07-2002
 

Bestuursuitbreiding Vitesse

Het bestuur van S.B.V. Vitesse heeft de heer J.P.B. (Joop) Kalksma benoemd als bestuurslid. Joop Kalksma, voormalig groepsdirecteur van Campina Nederland, wordt belast met de portefeuille commerciële zaken. Tevens zal Joop Kalksma de functie van vice-voorzitter gaan bekleden in het bestuur van S.B.V. Vitesse en in de Raad van Commissarissen van de B.V. Vitesse. De benoeming van Joop Kalksma zal formeel per 1 augustus 2002 gestalte krijgen.

Vitesse hanteert binnen de bestuursstructuur een zogenaamd portefeuillemodel, een afspiegeling van de structuur van de B.V. Vitesse. Met de benoeming van Joop Kalksma is de bestuurssamenstelling voltooid. Deze ziet er per 1 augustus aanstaande als volgt uit:

Jos Vaessen (voorzitter), Joop Kalksma (vice-voorzitter en commerciële zaken), Jan Snellenburg (Business Club en supporterszaken), Herman Veenendaal (technische zaken), Paul Leeuwerik (financiële zaken), Frits Vink (jeugdzaken), Cor Guijt (algemeen lid) en Simon van Steenbergen (juridische- en vennootschapszaken).

 

Bron: Vitesseworld 26-07-2002
 

Keuring stond transfer Sikora in de weg

Niet onenigheid over betalingstermijnen, maar de medische keuring heeft de overgang van Victor Sikora naar Fulham in de weg gestaan. Bij de international werd vorige week in Londen na een uitgebreide keuring van 13 uur een zwakke enkel geconstateerd, waarna de Engelse club plots met nieuwe betalingsvoorwaarden kwam.

Sikora onderging aan het begin van het vorige seizoen een lichte operatie, waarbij botsplinters werden verwijderd. Van die operatie is hij goed hersteld. Ajax keurde de speler van Vitesse afgelopen weekeinde wel goed, in de wetenschap dat de medische staf van Fulham twijfels had geuit over Sikora’s enkel.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Algemeen dagblad 25-07-2002
 

Nog geen witte rook Rankovic

Alexander Rankovic Vitesse heeft nog steeds geen flauw benul wanneer de Joegoslaaf Alexander Rankovic zich weer bij de Arnhemse club meldt. De aankoop van FK Rad Belgrado is terug naar zijn geboorteland om de nodige papieren (verblijfsvergunning, vrijgave door de bond) in orde te maken. Daarvoor moet hij eerst wachten op de KNVB, die de nodige paperassen naar zijn land heeft gestuurd.

Aldaar moet de speler zelf zorgen dat alles in orde komt. Technisch manager Jan Streuer zal vandaag opnieuw contact hebben met de 23-jarige middenvelder, maar zegt ook niet te weten hoe lang het duurt. Rankovic is al bijna een week in Belgrado.

 

 

Bron: de Gelderlander 24-07-2002
 

Onderzoek wijst uit: knie Matthew Amoah is ‘fantastisch mooi’

Matthew AmoahVitessespeler Matthew Amoah heeft maandagmiddag in het ziekenhuis een onderzoekje laten doen naar zijn gekwetste knie. Tot opluchting van trainer Mike Snoei kwam er bij de echo niets kwaads aan het licht.

Snoei, die zijn aanvaller gisteren niet liet spelen tegen Royal Antwerp FC (1-1), denkt Amoah zaterdag fit te hebben voor de tweede serieuze test tegen Hapoel Tel Aviv. “Volgens de dokter heeft Amoah een fantastisch mooie knie, gelukkig is er dus niks aan de hand. Matthew heeft vanochtend (dinsdag,red.) ook gewoon hard getraind. Ik vond het alleen niet verstandig om hem nu te laten spelen”, aldus de coach van Vitesse.

Naast Amoah waren gisteren ook Riga Mustapha en Purrel Fränkel niet inzetbaar. Mustapha kreeg tijdens de training een tik van Stefanovic en heeft een paar dagen nodig om te herstellen. Fränkel kampt nog met de naweeën van het zware trainingskamp in Hoenderloo en heeft een ‘kogelronde’ kuit. Ook hij wordt zaterdag terug bij de selectie verwacht.

“Hij heeft als linkspoot een voordeel op de linksbackplaats”, zei Snoei, die gisteravond concurrent Nanu op die positie liet spelen.

Tegen Hapoel Tel Aviv zal Snoei een aantal andere spelers laten starten en de gelegenheid bieden een hele wedstrijd te spelen. Ook doelman Jim van Fessem, hersteld van een griepaanval, is zaterdag aan de beurt om een hele wedstrijd te spelen. Snoei wil zich nog niet uitspreken over zijn voorkeur voor de eerste doelman.

Louis Laros is nog niet voldoende hersteld om wedstrijden te spelen. Ook met Mamadou Zongo, terug na ruim een jaar absentie, is Snoei voorzichtig: “We nemen geen risico.”

 

 

Bron: de Gelderlander 24-07-2002
 

Driehoekje staat vast bij het nieuwe Vitesse

Na het eerste serieuze oefenduel, gisteravond tegen Royal Antwerp FC (1-1) verschijnen de contouren van het nieuwe Vitesse. Een ding is zeker; het driehoekje Knol, Stefanovic, Janssen staat.

Twee centrale verdedigers en de man die de lijnen gaat uitzetten, Theo Janssen, gaan het hart van de nieuwe ploeg vormen. Niet dat alle drie momenteel al even goed in vorm zijn, maar de groeitijd is nog lang niet voorbij.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 24-07-2002
 

Stefanovic: Er zijn meer aanvoerders

Dejan StefanovicDejan Stefanovic was niet helemaal tevreden over het eerste oefenduel van Vitesse tegen Antwerp FC: “Het was nog niet zo goed, maar dat komt omdat de spelers na twee weken zwaar trainen een beetje moe zijn. Dat verandert wel als we rustiger trainen.”

De wedstrijd was behoorlijk pittig en Stefanovic kreeg een nare tik tegen zijn bovenbeen: “Ach, dat is voetbal. Ik speelde de hele wedstrijd met pijn, maar dat is niet voor heet eerst.” Dejan Stefanovic benoemd tot de nieuwe aanvoerder: “Daar ben ik heel blij mee, maar voor mij is iedereen aanvoerder, Theo, Ruud, Jevric en ik…iedereen.”

 

Bron: TT TVG 24-07-2002
 

Jevgeniy Levchenko blij met speeltijd

Jevgeniy LevchenkoJevgeniy Levchenko startte in het oefenduel tegen Angeren in de basis: “Dat zegt niet zoveel, maar ik ben blij met de speeltijd die ik krijg.” Levchenko heeft van trainer Snoei te horen gekregen dat hij zich meer moet laten gelden: “Ik ben buiten het veld een rustige jongen. Binnen het veld moet ik feller worden. Daar ben ik ook mee bezig.”

De Oekraiener weet dat hij geen eerste keus is: “Rankvic is gekocht als nummer zes en Hofs doet het ook fantastisch op die positie. Maar concurrentie is alleen maar goed. Ik ben typisch een speler die daar beter van wordt.”

 

Bron: TT TVG 24-07-2002
 

Vitesse overtuigt niet in oefenduel

De oefenwedstrijd tussen Vitesse en F.C. Antwerp, die dinsdag in Angeren werd gespeeld is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft was Vitesse sterker dan de bezoekers uit Belgie. De Arnhemmers openden al vroeg in het duel de score via uitblinker Theo Janssen. Hij lobte een pass van Knol goed over de doelman van F.C. Antwerp.

In de tweede helft werd het tempo aan Arnhemse zijde wat lager. Toch was het Vitesse dat via de vleugels de beste mogelijkheden kreeg. De eerste kans voor Antwerp werd door Goots direct verzilverd, na twijfelen van Jevric. Hoewel Vitesse na afloop van de wedstrijd niet met de winst kon strijken, was trainer Mike Snoei niet ontevreden. “Antwerp speelde verdedigend met maar een spits. Dat is het nieuwe realisme, maar daar doen wij niet aan mee.”

Mike Snoei is tevreden over Theo JanssenVooral over Theo Janssen, de nieuwe nummer 10 van Vitesse, was Snoei goed te spreken. “Janssen is op dit moment zo bepalend. Het hele elftal moet zich naar hem schikken.” Toch had de nieuwe trainer ook nog wel wat kritiek op zijn team. “Er moet beter geanticipeerd worden op de acties van de vleugels. En we moeten scherper zijn op counters.”, aldus Snoei.

 

Bron: TT TVG 24-07-2002
 

Vitesse-Antwerp 1-1 in regenachtig Angeren

Lange rij bij de kassaHet was dus erg druk tegen Antwerp FC en doordat er maar één kassa open was ontstonden er lange rijen. De stewards van Vitesse waren toen zo slim om een tweede kassa te creeëren.

Dit kon niet voorkomen dat honderden mensen de snelle openingsgoal van Theo Janssen hebben gemist. Vitesse was de eerst helft sterker maar kon niet echt overtuigen. Er werden enkele kansen gemist.

Vitesse-Royal Antwerp FC, 1-1In de tweede helft hetzelfde beeld. Vitesse viel aan en Antwerp probeerde het af en toe. Halverwege de tweede helft ontliep de spits van Antwerp de buitenspel val en scoorde 1-1. Vitesse drong daarna aan en was sterker. Ze kregen ook kansen maar deze werden niet benut. Vooral Martel was sterk vanaf links. Ook Stefanovic speelde weer een ijzersterke wedstrijd onder de voortdurende regenval

Vitesse speelde een middelmatige partij voetbal. Absolute uitblinker was de jeugdige Kalle Sone. Met zijn gedrevenheid maar vooral met zijn onvoorspelbare acties heeft hij een optie genomen op de titel publiekslieveling.

Jevric trapt uitVitesse-Royal Antwerp FC, 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Dick Jol
Toeschouwers: 2100

6′ , 1-0 Theo Janssen
71′, 1-1 Patrick Goots

Opstelling Vitesse: Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Knol, Nanu, Martel, Levchenko (46’Hofs), Janssen, Claessens (46’van Beukering), Peeters, Sone.

 

 

 

23-07-2002
 

Vitesse gezond verklaard

Jos VaessenDe kasbeheerder van de gemeente Arnhem zal komende week niet weten wat hem overkomt. Hij zal de aflossing van een overbruggingskrediet van 5.4 miljoen euro van de voetbalclub Vitesse ontvangen. Voorzitter Jos Vaessen vertelt het, de dag na de verkoop van Victor Sikora aan Ajax, met gepaste trots.

De directeur zit op z’n kantoor van het Centraal Bureau Rijvaardigheid in Rijswijk, waar hij leiding geeft aan een bedrijf met 1300 werknemers. “Toen ik hier begon was het bedrijf CBR technisch failliet evenals Vitesse. Toen ik twee jaar geleden bij de club binnenstapte, bedroeg de schuld bijna 60 miljoen euro.”

 

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Telegraaf 23-7-02
 

Marian Zeman wil zich terugknokken

 Marian ZemanMarian Zeman probeert in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een plek af te dwingen in de A-selectie. De Slovaakse centrumverdediger werd vorig jaar teruggezet naar het beloftenteam.

Het probleem is, zoals wel vaker in het verleden, dat Zeman niet helemaal fit is. Zeman:”Ik heb rugklachten. Daar had ik ook al last van toen ik bij PAOK Saloniki speelde. Ik heb toen twee maanden niet kunnen spelen.” Zeman denkt nog een kans te hebben op de A-selectie omdat er met Ruud Knol maar een andere rechtsbenige centrumverdediger is. “Ik wil ook wel naar een andere club, maar dat is moeilijk in deze periode.”

 

Bron: TT TVG 22-7-02
 

Sikora: “Ajax altijd mijn eerste keus”

 Victor SikoraVictor Sikora is zeer tevreden dat hij de komende vier jaar alsnog voor Ajax voetbalt. Maandag gaf de oud Vitesse aanvaller in de Arena een toelichting op de hectische afgelopen dagen. Sikora had in Londen bij Fulham al snel het gevoel dat het niet goed kwam. “We hadden duidelijk de wind tegen, maar ik heb me nooit een speelbal gevoeld tussen Vitesse, Ajax en Fulham. Met Ajax ben ik blij. Het is altijd mijn eerste keus geweest.”

Zaterdag kreeg Sikora van Vitesse te horen dat de deal met Fulham was afgekest. “Toen heb ik gewoon afgewacht”

 

Bron: TT TVG 22-7-02
 

Selectie Vitesse gaat fase twee in

Voor de vermoeide selectie van Vitesse gaat vandaag, maandag, fase twee in. Het eerste, arbeidsintensieve traject van de voorbereiding werd zaterdagmiddag bij hoofdklasser Bennekom afgesloten met een 6-0 overwinning.

Mike SnoeiTrainer Mike Snoei had zijn spelers eerder op de dag nog een pittige training voorgeschoteld. “Misschien iets te veel van het goede”, zag de coach. “De echte scherpte is er vanaf.”

Vanaf vandaag zal het accent niet meer op de conditie maar op het spelletje liggen. Snoei: “Het is tijd voor de volgende fase. De contouren van het elftal met de dragende spelers moeten zichtbaar worden. Daarnaast gaat iedereen de kans krijgen een hele wedstrijd te spelen. Voor verschillende posities komen meerdere spelers in aanmerking. Rechts op het middenveld kunnen bijvoorbeeld Rankovic, Levtsjenko en Hofs spelen.”

De vermoeidheid was zaterdag te zien in het sluitstuk van twee weken zware arbeid. Voor een aantal spelers bleek het net iets te veel. Doelman Jim van Fessem haakte in de ochtenduren ziek af en Matthew Amoah (lichte knieklachten) en Mamadou Zongo (voorzorg) werden gespaard. Marian Zeman, Jhon van Beukering en Michael Dingsdag werden met Jong Vitesse op pad gestuurd omdat zij een hele wedstrijd moesten spelen.

Dat gold zaterdagmiddag voor het eerst ook voor een zestal andere spelers. Voor naar schatting 4.000 bezoekers op sportpark De Eikelhof was Vitesse tegen Bennekom niet zo scherp als de eerste twee oefenduels.

Wel waren de doelpunten van hoog niveau. Kalle Sone maakte zijn eerste ooit, een prachtige omhaal (0-2). Theo Janssen mikte een vrije trap schitterend in de kruising (0-4) voor hij er nog een op de deklat krulde.

 

Bron: De Gelderlander 22-7-02
 

Voor Michael Jansen gaat alles hard

Michael JansenSteeds vaker en steeds sneller waaien de jonge talenten van Vitesse over naar de selectie. Jeugdinternational Michael Jansen zit midden in zijn proeftijd. De jonge Nijmegenaar kent zijn talent. “Ik ben hard.”

Michael Jansen heeft een stapje voor op zijn leeftijdgenoten. De jonge verdediger van Vitesse, net 18 jaar, is groot, krachtig en sterk.

Tegen de amateurs van Bennekom kwam hij zaterdag voor de derde keer in actie voor de hoofdmacht van Vitesse. Het vermoeide elftal van trainer Mike Snoei won met 6-0 en Jansen viel na rust in voor aanvoerder Dejan Stefanovic.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 22-7-02
 

Vitesse wacht niet op Fulham

Voor Victor Sikora is het weekeinde van de wanhoop gisteravond laat op een droom uitgelopen. Hij gaat toch naar Ajax. De Vitessenaar wilde altijd al naar de club van Ronald Koeman, maar had zich neergelegd bij een overstap naar Fulham. “Misschien heeft het zo wel moeten zijn”, reageerde Sikora nog onwetend dat het goed zou komen. “Ik wil dolgraag naar Ajax. Ik heb mijn carrière uitgestippeld, net als Marc Overmars. Via Ajax wil ik naar Engeland. Voor mijn gevoel sloeg ik een stap over door naar Fulham te gaan.”

De onderhandelingen tussen Vitesse en Fulham liepen zaterdag onverwacht spaak. De Vitesse-onderhandelaars Jan Streuer en Jan-Willem Tijssen sloegen de deur dicht toen de Engelse club aan de betalingsvoorwaarden ging morrelen (spreiding over 4 jaar en leeuwendeel op het einde).

Zowel de termijnen (´te veel en te lang´) als de rentevergoedingen (´onvoldoende gegarandeerd´) vormden onoverkomelijke struikelblokken. Voorzitter Jos Vaessen toonde zich hooglijk verbaasd over de moeilijke besprekingen. Technisch manager Jan Streuer zei de impasse ´een beetje vervelend´ te vinden.

“Maar we zitten niet te wachten op weer een situatie als eerder rond de transfer van Van Hooijdonk”, aldus Streuer, die verwees naar de moeizame transfer van de huidige spits van Feyenoord, die eerder door Vitesse aan Benfica werd verkocht. Omdat destijds onvoldoende (bank)garanties waren bedongen, was het voor Vitesse een hels karwei om het transfergeld te innen.

Streuer gaf aan dat hij weinig hoop meer had op Fulham, maar wilde niet uitsluiten dat de Engelsen alsnog overstag zouden gaan. Gisteravond laat werd al een akkoord bereikt dat Sikora alsnog naar Ajax gaat. De Arnhemse club voelde er niet voor nog langer te wachten en liet weten ´tevreden te zijn´ met de aanbieding uit Amsterdam. Die was aanvankelijk 4,5 miljoen euro. In dat geval loop de Arnhemse club één miljoen euro mis. Streuer ontkent dat. “De aanbiedingen van Fulham en Ajax liggen dichter bij elkaar.”

 

Bron: De Gelderlander 22-7-02
 

Sikora kiest voor Ajax

Victor Sikora speelt komend seizoen toch in de Nederlandse competitie en wel bij Ajax, de club van zijn voorkeur. De vleugelaanvaller van Vitesse kwam een verbintenis voor vier jaar overeen. Eerder ketste een transfer naar Fulham af, omdat de Engelse club de vergoedingssom van ruim vijf miljoen euro in termijnen wenste te betalen. Vitesse ging daarmee niet akkoord, waarna Ajax alsnog zijn slag sloeg.

 

Sikora wordt maandag in de ArenA gepresenteerd en daarna gelijk met de selectie van Ronald Koeman meetrainen. Ajax deed zoals gebruikelijk geen mededelingen over de financiële condities rond het aantrekken van de begeerde 24-jarige zesvoudige international. Vitesse-voorzitter Jos Vaessen onthulde wel dat Ajax’ laatste bod, dat eerder nog werd afgeslagen, 4,5 miljoen euro was.

Algemeen directeur Arie van Eijden vertelde blij te zijn met het alsnog slagen van de deal in de herkansing en de getoonde standvastigheid in de onderhandeling met de Arnhemse werkgever van Sikora. ,,Ik heb niet alleen te maken met de wensen van de technische staf, maar ik moet ook waken over de continuïteit van Ajax. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Daarom ben ik uitermate blij dat het toch gelukt is Sikora te halen.”

Koeman, die als trainer van Vitesse goede ervaringen opdeed met de speler, toonde zich verheugd over de aanwinst, evenals Leo Beenhakker. “Ajax was op zoek naar een linkerspits en Sikora is altijd onze gedroomde kandidaat geweest”, reageerde de technisch directeur.

Sikora, op 11 april 1978 geboren in Deventer, speelde in drie seizoenen 84 competitiewedstrijden voor Vitesse. Daarin scoorde hij twintig keer. De aanvaller begon zijn loopbaan bij de Deventer amateurclub DVV Roda. In 1994 stapte hij over naar Go Ahead Eagles. Hij speelde er tot 1999 107 wedstrijden in het eerste en maakte in totaal 34 doelpunten. Sikora debuteerde op 28 februari 2001 in Oranje. Hij verving in de wedstrijd tegen Turkije oud-Ajacied Marc Overmars in de 66e minuut.

 

Bron: Voetbalkrant 22-07-2002
 

Victor Sikora vertrekt toch naar Ajax

Victor Sikora toch naar AjaxAjax heeft international Victor Sikora gecontracteerd. De vleugelspits van Vitesse tekende een contract voor vier jaar in Amsterdam. Zoals gebruikelijk doet Ajax geen mededelingen over de financiële condities van de transfer.

Aanvankelijk leek Sikora naar het Engelse Fullham te zullen vertrekken, omdat Ajax zich standvastig toonde in de onderhandelingen met Vitesse over de transfersom.

“Ik heb niet alleen met de wensen van de technische staf te maken, maar ik moet in de huidige situatie ook waken over de continuïteit van de club,” aldus algemeen directeur Arie van Eijden. “De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Daarom ben ik uitermate blij dat het toch gelukt is Victor Sikora naar Ajax te halen.”

Technisch directeur Leo Beenhakker en coach Ronald Koeman zijn – net als Van Eijden – zeer verheugd over de komst van Sikora. “Ajax was op zoek naar een linkerspits en Sikora is altijd onze gedroomde kandidaat geweest,” aldus Beenhakker.

Ajax presenteert Sikora op maandag 22 juli om 9.45 uur aan de media in de perskamer van de Amsterdam ArenA. De aansluitende training van 10.30 uur is toegankelijk voor de media.

 

 

Ajax.nl 21-07-2002
 

Site update foto’s Bennekom-Vitesse

Vitesse heeft zaterdag de oefenwedstrijd in en tegen Bennekom met 6-0 gewonnen. In het fotoboek (rechtsonder op de site) vind je inmiddels een sfeer impressie van deze derde wedstrijd in de voorbereiding.

 

 

 

20-07-2002
 

Vitesse biedt Sikora weer aan bij Ajax

Vitesse heeft international Victor Sikora zaterdag aangeboden bij Ajax. Dit is gebeurd toen de Arnhemse club in Londen problemen kreeg over de financiële afwikkeling van de overgang naar Fulham.

 Jos VaessenDe Engelse club uit de Premier League met wie Vitesse en Sikora’s zaakwaarnemers een akkoord hadden bereikt, wenste de betaling van de transfersom te spreiden over vier jaar. ,,Dit vonden wij onvoldoende voorwaarden”, zei Vitesses voorzitter Jos Vaessen voor de NOS Radio.

,,Wij hebben slechte ervaringen opgedaan met Benfica in Lissabon (over Pierre van Hooijdonk). Wij vonden dat Fulham betere zekerheden moest aanbieden. Intussen hebben wij Ajax gemeld dat wij bereid zijn weer te onderhandelen over een overgang van Sikora. Ajax heeft 4,5 miljoen euro geboden”, aldus Vaessen.

 

ANP 20-07-2002
 

Transfer Sikora van de baan

De transfer van Victor Sikora van Vitesse naar Fulham is van de baan, zo heeft voorzitter Jos Vaessen van de Arnhemse club in Langs de Lijn gezegd. Volgens Vaessen wil de Engelse club de betaling van de transfersom over vier jaar spreiden en dat biedt voor Vitesse onvoldoende zekerheden.

Vaessen zei bereid te zijn om weer met Ajax te onderhandelen over een transfer van de aanvaller. Sikora was het al in een eerder stadium eens geworden met de landskampioen,maar de transfersom bleek een struikelblok. Nu zou Vitesse wel met een bod van 4,5 miljoen euro van Ajax akkoord willen gaan.

 

TT NOS 20-07-2002
 

Transfer Victor Sikora nog niet rond

De transfer van Victor Sikora naar het Engelse Fulham is nog niet rond. De 24-jarige speler van Vitesse is inmiddels weer terug in Nederland. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen zit nog wel in Londen. “We moeten helaas terugkomen op het bericht dat het rond was. Verder kan ik er niets over zeggen”, aldus Jansen in een eerste reactie. Eerder deze week leek de overgang van Sikora nog definitief. Vrijdag zou hij in London aan de pers worden gepresenteerd, maar dat ging dus niet door.

 

Bron: TT TVG 20-07-2002
 

Theo Janssen uitblinker bij Vitesse

Theo Janssen maakte opnieuw een ijzersterkte indruk.Vitesse heeft zaterdag de oefenwedstrijd in en tegen Bennekom met 6-0 gewonnen. Theo Janssen maakte opnieuw een ijzersterkte indruk. Vitesse speelde iets minder dal in de eerdere oefenduels. Bob Peeters opende de score voor de Arnhemmers.

Daarna maakte Kalle Sone er met een prachtige omhaal 2-0 van. Peeters maakte vlak voor rust zijn tweede. Na rust scoorde Theo Janssen uit een mooi genomen vrije trap. Vijf minuten later schoot Janssen nog een vrije trap op de lat. Nick Hofs en Emile Mbamba bepaalden de eindstand op 6-0.

 

Bron: TT TVG 20-07-2002
 

Abe Knoop maakt net geen rentree

Vitesse keeperstrainer Abe Knoop was in de oefenwedstrijd tegen Bennekom slachtoffer van een ‘practical joke’. Knoop fungeerde namelijk als stand-in voor keeper Jevric, omdat Jim van Fessem wegens ziekte ontbrak.

In de rust simuleerde Dragoslav Jevric een blessure, waardoor Abe Knoop zich opmaakte voor een invalbeurt. Toen de tweede helft aanving, kwam Jevric opeens topfit uit de kleedkamer rennen. Abe Knoop kon er wel om lachen: “Jevric zat echt met ijs op zijn been. Ik ben in de maling genomen. Ik zal die Jevric deze week eens flink laten trainen.” Knoop was tot 1996 keeper bij Vitesse.

 

Bron: TT TVG 20-07-2002
 

Lichte knieblessure Matthew Amoah

Matthew Amoah bleef tijdens het oefenduel in Bennekom aan de kant. De Vitesse-aanvaller raakte op het trainingskamp in Hoenderloo geblesseerd aan zijn rechterknie.

Amoah liep de blessure op in een duel op de training: “Het ging even mis,maar ik liep er nog even mee door. Na de training kwam er vocht in, maar nu is het niet meer dik. Het gaat beter, maar ik moet nog voorzichtig doen.” Matthew Amoah verkeert in goede vorm. Hij scoorde tot nu toe al vijf goals in de voorbereiding. Amoah was de afgelopen twee seizoenen clubtopscorer bij Vitesse.

 

Bron: TT TVG 20-07-2002
 

Vermoeid Vitesse wint met 0-6 van Bennekom

Een vermoeid Vitesse heeft zaterdagmiddag met 0-6 gewonnen van zaterdag amateurhoofdklasser VV Bennekom. De korte trainingweek in Hoenderloo had zichtbaar sporen achtergelaten bij de profs.

Stevanovic klimt er stevig inDoelpuntenmakers:
0-1 Peeters
0-2 Sone (Schitterende omhaal: 10+ !)
0-3 Peeters
0-4 Theo Janssen
0-5 Hofs
0-6 Mbamba

Basis-opstelling Vitesse 1e helft:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Fränkel, Levsjenko, Claessens, T. Janssen, Sone, Riga en Peeters.

Basis-opstelling Vitesse 2e helft:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu, T.Janssen, Hofs, Riga, Mbamba, Sone en Martel.

 

20-07-2002
 

Transfer Sikora naar Fulham op de tocht

De overgang van Victor Sikora van Vitesse naar de Engelse Premier League-club Fulham is uiterst onzeker geworden. Dit meld de zaakwaarnemer van Sikora, Rob Janssen in het Radio 1 journaal van de NOS. “Beide partijen zijn er zeker nog niet uit, en de onderhandelingen lopen dan ook nog”.

De 24-jarige aanvaller zou afgelopen vrijdag gepresenteerd worden bij Fulham. Vitesse en Fulham kwamen al eerder rond over de transfersom voor Sikora, die naar verluidt rond de 5,5 miljoen euro zou bedragen.

 

20-07-2002
 

Het miljoenenspel op een windstille transfermarkt

Vitesse voelt zich de winnaar op een windstille transfermarkt. Ruim 13,5 miljoen euro verdiende de club aan vier transfers. Technisch manager Jan Streuer over de wetten van het miljoenenspel.

Op de tafel achter de sofa staat een prachtig bloemstuk, afkomstig van bestuurslid Herman Veenendaal van Vitesse. Hij viert vakantie terwijl technisch manager Jan Streuer de laatste schermutselingen rond de transfer van Victor Sikora naar het Engelse Fulham volgt. Het bloemetje is een gelukwens voor de vierde en laatste transfer van Vitesse op een ´dode´ transfermarkt.

Normaal gesproken is de club die vier basisspelers kwijtraakt de grote verliezer, maar voelt zich winnaar. “We móesten verkopen, maar het was ontzettend moeilijk omdat de transfermarkt helemaal niet op gang kwam”, zegt Streuer. “Ik ben blij dat het achter de rug is en ik weet zeker dat iedereen in de club heel erg tevreden is. We hebben gedaan wat we moesten doen, anders had het er voor de club heel slecht uitgezien.”

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 20-07-2002
 

Ruud Knol wil twee jaar bijtekenen

Ruud KnolRuud Knol is op dit moment in onderhandeling over het openbreken van zijn contract, dat in 2005 afloopt. De bedoeling van de besprekingen tussen Vitesse en Knol is om het contract open te breken en voor twee jaar bij te tekenen tot 2007. De intenties van Knol liegen er niet om: “Ja, ik sta er voor open. Anders had ik gelijk nee gezegd.”

De 21-jarige Knol, die nu met Vitesse in Hoenderloo op trainingskamp is, heeft het nog altijd naar zijn zin bij de Arnhemse club. “De sfeer is heel goed in de groep.”

 

Bron: TT TVG 19-07-2002
 

Vitesse gelooft niet in Farnerud en Abay
Rankovic tijdelijk terug naar Joegoslavië

Vitesse heeft de interesse voor de jonge talenten Alexander Farnerud uit Zweden en Jordanos Abay uit Ethiopië op een laag pitje gezet. Farnerud is een 18-jarig takent uit Zweden, die bij meerdere grote Europese clubs in de belangstelling staat. De jonge Zweed staat met zijn club Landskrona Bols verrassend op kop in de Zweedse competitie en scoorde al vijf keer in acht duels. Hij heeft nog geen beslissing genomen over zijn voetbaltoekomst, maar Vitesse rekent nergens op.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 19-07-2002
 

Oefenduel Vitesse verzet

De wedstrijd West Ham United-Vitesse op vrijdag 9 augustus is verzet van 19.30 uur naar 20.00 uur lokale tijd, dat is een uur vroeger dan het in Nederland is. Het duel wordt gespeeld in het stadion van Southend United in Southend-on-Sea.

Vitesse speelt dinsdag 23 juli om 19.00 uur tegen Royal Antwerp FC op het veld van voetbalclub Angeren. Het sportpark is om 17.30 uur geopend. De toegangsprijs is 5 euro, kinderen betalen 2 euro. Vier dagen later, zaterdag 27 juli, oefent Vitesse tegen Hapoel Tel Aviv. Dat duel op het terrein van Arnhemse Boys begint om 16.00 uur. De toegangsprijzen zijn hetzelfde.

 

Bron: De Gelderlander 19-07-2002
 

Sfeercommissie richt “Sfeergroep” op

Het ophangen van lintenDe sfeercommissie is op zoek naar een aantal vrijwilligers die zich willen opgeven voor de “sfeergroep”. Het doel van de sfeergroep is dat je beschikbaar bent voor het helpen met een aantal activiteiten van de sfeercommissie.

Hierbij kan het gaan om het ophangen van spandoeken en klaarzetten van trommels voor een thuiswedstrijd, het opruimen van de spandoeken en trommels na een thuiswedstrijd. En het meehelpen bij de voorbereidingen van een actie zoals bijvoorbeeld een lintenactie.

Een vrijwilliger hoeft niet het gehele seizoen beschikbaar te zijn. Indien zich een groot aantal vrijwilligers zich opgeven, zal er gecirculeerd worden.

Heb je belangstellig, stuur dan een e-mail naar:
 sfeercommissie@vitesse.org

 Fotoslide show van de laatste Sfeeractie
 Meer informatie vind je op de Sfeersite

 

18-07-2002
 

Snoei ziet groei hiërarchie

Mike Snoei legt uitMike Snoei wil waken voor een te hoog verwachtingspatroon. “Maar als ik zie hoe mijn spelers bezig zijn, moet ik heel positief zijn. Er zijn geen tegenvallers, iedereen is fit. Dat is uniek.”

Met interesse kijkt Snoei hoe er een nieuwe hiërarchie groeit in zijn team. “Dat doet me goed. Een aantal ervaren jongens is vertrokken. Daardoor is een hele andere sfeer ontstaan. Dit wordt geen veredeld jeugdelftal”, benadrukt Snoei. “Ik kies niet per definitie voor jeugdspelers. Ik wil zeker meer verantwoording neerleggen bij ouderen, zoals Claessens en Martel.”

 

Bron: TT TVG 18-07-2002
 

Aleksander Rankovic tweede aankoop Vitesse

Van links naar rechts Janssen, Sone, Frankel en RankovicVitesse is met de Joegoslavische speler Aleksandar Rankovic een contract van vijf jaar overeengekomen. De 23-jarige middenvelder was al enige dagen op proef en speelde mee in twee oefenwedstrijden.

“Mondeling zijn wij eruit, hoewel er nog wel enkele formaliteiten geregeld moeten worden. Zo is hij vanochtend naar Belgrado gevlogen om de “papieren” in orde te maken. Het is even afwachten wanneer hij weer bij ons terug komt”, aldus technisch manager Jan Streuer. Na Purrel Fränkel is Aleksandar Rankovic de tweede aankoop van Vitesse.

 

Bron: Vitesseworld 18-07-2002
 

Vitesse.org favoriete site Vitessespelers
Hoenderloo dag 2

In deze rustieke woonomgeving verblijft de technische stafNatuurlijk is het Golden Tulip Hotel Victoria Residence een prachtige omgeving voor een trainingskamp. Maar een moderne profvoetballer wil ook op de hoogte blijven hoe het de rest van de wereld vergaat. Bijna alle spelers hebben inmiddels een laptop aangeschaft, al was het maar om er lekkere DVD-films op te bekijken.

Gezamelijke ontspanningsruimteEen groot aantal van onze selectiespelers surft ook regelmatig op het web om het laatste (Vitesse) nieuws te bekijken. De redactie van www.vitesse.org was dan ook zeer verguld toen ze hoorden dat ze de favoriete website zijn van veel Vitessespelers. “Je vindt er alle nieuwsberichten over de club en het staat er altijd supersnel.”, aldus materiaalman “Eddy”.

Uiteraard is er ook een ruimte voor technische besprekingen“En spelers zonder internet kruipen vaak achter laptops van anderen, of kijken mee op de PC van de materiaalman, om via de digitale snelweg bij te blijven. Vaak gebeurt dat aan het einde van de dag en bekijken we met zijn allen wat de media aan artikelen heeft geproduceert. Je wilt tenslotte wel wel weten hoe er over Vitesse wordt geschreven. En het voordeel van vitesse.org is dat er echt alles op staat. Dat scheelt een hoop tijd en dat weten de spelers heel goed te waarderen”, aldus de materiaalman.

Materiaalman Eddy druk aan het werk met de wasOok voor hem is het trainingskamp afzien. Er is immers een hoop materiaal mee en een hoop kleding die gewassen dient te worden. “Een trainingskamp brengt altijd veel extra werk met zich mee. En dan fungeer ik ook nog als ballenjongen als de jongens aan het trainen zijn. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Ik heb een mooie job en verricht alle extra werkzaamheden met plezier, want zeg nou eerlijk het is hier toch schitterend.”

 

18-07-2002
 

Record Vitesse.org forum totocompetitie

Hoewel er nog ruim een maand te gaan is voor de competitie begint, is in de toto het eerste record al gebroken. 50 poolers hebben een voorspelling geplaatst in de Oefentoto voor de wedstrijd tegen HVC die gisteravond werd gespeeld. Het oude record stond op 48 deelnemers. Dat was bij de wedstrijd Twente – Vitesse op 27 oktober 2001 voor de Vitesse Toto.

Dat belooft veel voor de Vitesse Toto, waar voor de competitiewedstrijden van Vitesse wordt gepoold. Daar hebben nu al ongeveer 40 deelnemers een ‘voorlopige voorspelling’ uitgebracht in de maandtopic voor augustus/september. De organisatoren verwachten dat dit seizoen meer dan 100 Vitessefans een gooi zullen doen naar de titel. De winnaar kan aan het eind van het seizoen een waardebon tegemoet zien van 50 euro op het podium tijdens het slotfeest. Vorig seizoen deden in totaal 84 poolers aan de Vitesse Toto.

Iedereen die wil kan meedoen. Gewoon even inloggen op het forum en de voorspelling plaatsen in de Vitesse Toto. Apart inschrijven is niet nodig. Vanzelfsprekend kan er ook nog steeds gepoold worden voor de resterende oefenwedstrijden.

 Vitesse.org forum totocompetitie 2002-2003
 Vitesse.org totosite

 

18-07-2002
 

Rankovic krijgt vijfjarig contract

Aleksandar Rankovic Vitesse biedt Aleksandar Rankovic een vijfjarig contract aan. De middenvelder heeft tijdens het trainingskamp in Hoenderloo een uitstekende indruk gemaakt op de technische staf. De club en de speler zijn er wel uit, maar er moet nog een MVV, een ‘machtiging voorlopig verblijf’ worden geregeld voor Rankovic. De speler wacht op de formaliteiten in Joegoslavie.

Trainer Mike Snoei is blij met de komst van Rankovic: “Hij was de ontbrekende schakel. Hij heeft zich precies zo gemanifesteerd als we hadden verwacht. Ik ben tevreden met mijn selectie, het ziet er goed uit.”

 

Bron: TT TVG 18-07-2002
 

Vitesse wint met 9-0 in Amersfoort

Vitesse heeft het tweede duel in de oefencampagne opnieuw met 9-0 gewonnen. Op het terrein van HVC in Amersfoort werd tegen een regio-team net de tien niet gehaald. De tegenstander bestond grotendeels uit hoofdklasse-amateurs. Voor rust liet Vitesse teveel kansen liggen. Alleen Matthew Amoah toonde scherpte, hij wist het doel tweemaal te vinden.

In de tweede helft stond er een nieuw elftal, dat gretiger was. Jevgeny Levchenko benutte een penalty, verder scoorde de sterk spelende Hofs twee keer. Ook Van Beukering maakte er twee, verder scoorden Stefanovic en Zongo.

 

Bron: TT TVG 18-07-2002
 

Vitesse na rust op dreef

Evenals afgelopen zaterdag tegen Theole trof Vitesse woensdagavond negen keer het doel. Er werd geoefend tegen een regioteam, bestaande uit spelers uit de hoogste klassen van het amateurvoetbal. Op de velden van de Amerfoortse club H.V.C. scoorde Matthew Amoah voor rust twee maal. Met een compleet ander elftal wist Vitesse na rust de score uit te bouwen naar 0-9.

“We hebben vandaag twee keer pittig getraind. We begonnen de dag om zeven uur met een bosloop en daarna hebben we één uur en 40 minuten getraind. De jongens deden erg hun best, maar je kon zien dat ze moe waren. Dit was met name te merken aan de afwerking. Maar gelukkig hebben we nog geen enkele blessure”, aldus Mike Snoei. De trainer van Vitesse is met name erg tevreden over Matthew Amoah, Theo Janssen en Nicky Hofs. “Ik heb geen haast met Hofs, in hem zie ik een toekomstige centrale speler.” Wie bij Vitesse het doel gaat verdedigen is nog niet bekend. “Ik heb een voorkeur, maar wil eerst met beide keepers spreken. Beiden krijgen in de oefenwedstrijden voldoende speelminuten.”

Score verloop:
5′ 0-1 Amoah
13′ 0-2 Amoah
53′ 0-3 Levchenko (pen.)
56′ 0-4 Van Beukering
65′ 0-5 Hofs
73′ 0-6 Van Beukering
79′ 0-7 Stefanovic
88′ 0-8 Hofs
90′ 0-9 Zongo

Opstelling Vitesse eerste helft:
Van Fessem, Knol, Cornelisse, Fränkel, T. Janssen, Claessens, Rankovic, Sone, Amoah, Mbamba, Martel

Opstelling Vitesse tweede helft:
Jevric, M. Jansen, Stefanovic, Nanu, Dingsdag, Hofs, Levchenko, Zongo, Peeters, Van Beukering, Mustapha

 

Bron: Vitesseworld 18-07-2002
 

De Amstel Cup wedstrijd van Spakenburg – Jong Vitesse is vervroegd.

In verband met het ontbreken van een lichtinstallatie op het terrein van Greenstarts in Baarn, wordt de Amstel Cup wedstrijd met een uur vervroegd. De wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 20 augustus om 18.30 uur.

 

Bron: Vitesseworld 18-07-2002
 

Rankovic tot 2007 bij Vitesse

Vitesse is met Alexandar Rankovic een vijfjarig contract overeengekomen. De 23-jarige middenvelder van RAD Belgrado, die een week op proef was, moet nog wel een handtekening zetten onder de vijfjarige verbintenis. Met Rankovic is de selectie van Vitesse voor dit seizoen compleet. De Arnhemse club moet wel een afkoopsom betalen voor de voormalig jeugdinternational. Het bedrag werd gisteren niet bekendgemaakt.

Victor Sikora speelt komend seizoen definitief voor Fulham. De voetballer bereikte gisteren persoonlijk overeenstemming over een vierjarig contract met de Engelse club uit de Premier League, waarvoor ook doelman Edwin van der Sar uitkomt. Eerder hadden de clubs Vitesse en Fulham al een akkoord bereikt over de vergoedingssom van naar verluidt 4,65 miljoen euro.

 

Bron: De Gelderlander 18-07-2002
 

Snoei test Martel op rechts en is verrast

Vitesse won gisteravond op sportpark Zielhorst van een sterke selectie amateurs met 9-0. Dat was een doelpuntje te weinig om de dagelijkse bosloop in de ochtend te voorkomen. Bij tien treffers had Snoei zijn spelers rust gegund. “Je moet soms iets op het spel zetten”, legde Snoei later uit.

Dus dacht ik als we hem op rechts zetten hoeft hij die extra kapbeweging niet te maken, verklaarde Snoei.Helemaal om niks was het duel niet. Snoei probeerde een van zijn hersenspinseltjes uit door Didier Martel rechts in plaats van links op de vleugel te laten spelen. “Op links kapt hij de bal altijd naar zijn sterke rechterbeen en ik wil de voorzet wat sneller laten komen. Dus dacht ik als we hem op rechts zetten hoeft hij die extra kapbeweging niet te maken”, verklaarde Snoei.

Leuk idee, maar Martel dacht er anders over. “Het is eigenlijk grappig. Dan denk je dat hij niet meer hoeft te kappen en dan doet hij het toch. Nu kapte hij de bal telkens af op zijn linkerbeen. Een mooi fenomeen, ik zal er eens met hem over praten”, verzuchtte de coach, die met name tevreden was over Matthew Amoah. “Fris, scherp, vrolijk en ook bij elke training goed aanwezig. Daarbij scoort hij makkelijk en dat is ook een kwaliteit”, aldus Snoei, over de aanvaller die in twee helftjes al vijf keer scoorde.

 

Bron: De Gelderlander 18-07-2002
 

Jim van Fessem kan alleen nog maar hopen

Jim van FessemVoor Jim van Fessem is het gevecht om een plaats onder de lat bij Vitesse opnieuw begonnen. De opvolger van Edwin Zoetebier moest vorig seizoen Dragoslav Jevric voor laten gaan en de bank voelt hard.

Twee keepers, één plaats, zo is het en zo zal het altijd blijven. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is er altijd weer hoop. Zo ook voor Jim van Fessem, die gisteravond tegen een selectieteam uit Amersfoort en omstreken (9-0 voor Vitesse) zijn tweede helftje onder de lat mocht staan.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-07-2002
 

Vitesse 9 keer langs HVC

Vanavond heeft Vitesse met 9-0 gewonnen van HVC uit Amersfoort. Deze wedstrijd was de tweede in de reeks oefenwedstrijden voor seizoen 2002-2003. Van Beukering en Amoah waren de topscorers. Door de twee van vandaag is Amoah nu topscorer van de oefenwedstrijden met 5 treffers in totaal. Waar Vitesse in de eerste helft moeizaam tot scoren kwam, ging de bal er na rust achter elkaar in.

Eindstand: 0-9

Amoah heeft er al 5 in liggenDoelpuntenmakers:
0-1 8e Amoah
0-2 12e Amoah
0-3 60e Lewsjenko (penalty)
0-4 64e Van Beukering
0-5 75e Hofs
0-6 83e Van Beukering
0-7 86e Stefanovic (na kopbal Peeters op paal)
0-8 89e Hofs
0-9 90e Zongo

Opstelling
Van Fessem (46/ Jevric), Cornelisse (46/ Nanu), Knol (46/Stefanovic), T. Janssen (46/ M. Jansen), Frankel (46/ Dingsdag), Rankovic (46/ Hofs), Sone (46/Riga), Martel (46/ Zongo), Amoah (46/ Peeters), Mbamba (46/ Van Beukering), Claessens (46/ Lewsjenko)

 

17-07-2002
 

“Site update foto’s van trainingskamp in Hoenderloo”

Van 17 t/m 20 juli verblijft Vitesse in Hoenderloo, waar de Vitesse selectie onder leiding van het technisch duo Mike Snoei en Theo Bos op trainings-kamp is. In het fotoboek (rechtsonder op de site) vind je inmiddels een sfeer impressie van de eerste loodzware dag van Vitesse.

 

 

17-07-2002
 

 

“Een porsche kan je pas na 3 goede seizoenen kopen”

Hij stond deze zomer volop in de belangstelling. Tot een transfer kam het niet, maar Dejan Stefanovic had daar totaal geen moeite mee. De Joegoslaaf heeft bij Vitesse zijn thuis gevonden.

Dejan Stefanovic Zorgvuldig berekenen zijn ogen de overgebleven ruimte met de andere auto’s. Dejan Stefanovic (27) neemt geen enkel risico bij het inparkeren van zijn glimmende, zilvergrijze Porsche Carrera. Met kaarsrechte, zelfverzekerde tred loopt de Joegoslaaf over de parkeerplaats naar het hotel West-End bij Papendal. In het achterhoofd doemt een zinnetje van Vitesse-trainer Mike Snoei op. “Het zegt veel over een speler in wat voor auto hij rijdt”. Aan de hand van die theorie, Stefanovic’ voorkomen -vlot geknipt gitzwart haar, chique blauwgroen shirt met wijde v-hals, onontkoombare parfumwalm, dure gouden ketting en gladgeschoren van zijn neus tot minimaal de inham van zijn shirt – én de stappersreputatie van de Vitesse-selectie, plaatsen we Stefanovic in de categorie playboy.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Sportweek 17-07-2002
 

Tien vragen aan Theo Janssen

Theo Janssen is terug. Zo scherp als een mes en gretig als nooit tevoren. Nadat de twintig-jarige middenvelder van Vitesse op een donkere maandagavond in november 2001 een beenbreuk opliep, zat hij lang stil. Té lang volgens de weegschaal, die het bijna begaf onder de uitgezette publieksfavoriet. Na een zomer van Spa blauw en veel lopen is hij nu vijftien kilo lichter. Dit wordt zijn seizoen.

Ben jij de nieuwe nummer 10 van Vitesse?

“Klopt. Mooi hè? Ik had al gevraagd om een nummer onder de 12. Ieder jaar veranderden ze het weer. Vorig jaar liep ik met 20 op mijn rug. Mijn favoriete nummers zijn 8 en 10. Daar heb ik altijd mee gespeeld, dus dat is mooi. Ik las dat Anthony Lurling het een extra druk vond om bij Feyenoord met nummer 10 te spelen. Dat snap ik niet zo goed, daar heb ik last van. Uiteindelijk moet je gewoon goed voetballen.”

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: VI 17-07-2002
 

Victor Sikora vier jaar naar Fulham

De overgang van Victor Sikora van Vitesse naar de Engelse Premier League-club Fulham is definitief. De zesvoudig international bereikte woensdag een akkoord over een vierjarig contract met Fulham.

De 24-jarige aanvaller wordt vrijdag gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Bij Fulham speelt ook mede-international Edwin van der Sar. Fulham was afgelopen seizoen 13e, maar heeft grote ambities. Vitesse en Fulham kwamen zondag al rond over de transfersom voor Sikora, naar verluidt rond de 5,5 miljoen euro. Sikora speelde 84 competitieduels voor Vitesse en scoorde daarin 20 goals.

 

 

Bron: TT TVG 17-07-2002
 

Vitesse op trainingskamp in Hoenderloo
Vitesse selectie wordt afgeknepen op eerste dag

Mike Snoei haalt de ballen uit het netVanaf vandaag t/m 20 juli is Vitesse op trainingskamp in Hoenderloo. Wie denkt dat het een vakantie kamp wordt komt van de koude kermis thuis. Trainer Mike Snoei had hedenochtend om 07.30 uur al een bosloop van drie kwartier op het programma voor de spelers. Na een voedzaam ontbijt om 09.00 uur, stond er voor 11.00 uur wederom een pittige training op het programma.

Geen houden aan voor JevricNa een goede warming-up onder leiding van assistent coach Theo Bos werd er in twee groepen afgewerkt op de goal. Dit in combinatie met het ontwijken van de buitenspelval. Opvallend hier bij was de uitstekende afwerking van Aleksandar Rankovic, en de mooi bekeken balletjes van Theo Janssen. Die meermaals “Jimbo” van Fessum kansloos liet.

Peeters klimt er aardig inNa het afwerken op de goal stond er een grote partij op het programma van twee maal een kwartier. Kenmerkend hier bij was dat zowel Laros als Zeman niet met de partij meededen, maar onder leiding van Fysiotherapeut Herman Kortenkaas apart krachttrainingen deden langs de rand van het speelveld. Tijdens de partij scoorde Amoah met het hoofd een werkelijk schitterend doelpunt, hij liet Jevric kansloos door voor hem te komen en binnen te knikken. Hij kreeg dan ook de complimenten van Snoei die dit doelpunt ook op waarde kon schatten.

de Beuk heeft zichtbaar lekker getraindDe spelers kwamen zichtbaar vermoeid van het veld na deze eerste zware trainingsochtend van het trainingskamp. Na de lunch mogen ze dan ook verplicht rusten.

Pas om 16.00 uur vanmiddag worden de heren weer gewekt met verse koffie en sandwiches. Waarna om 16.30 de bus voorrijd die koers zal zetten richting Amersfoort, waar Vitesse vanavond aantreed tegen het plaatselijke HVC om 19.00 uur.

Later vandaag een uitgebreide fotoreportage van de eerste dag in Hoenderloo.

 

 

17-07-2002
 

Vitesse rekent op komst Rankovic

Technisch manager Jan StreuerVitesse hoopt deze week de Joegoslaaf Alexandar Rankovic te presenteren. De 23-jarige rechtermiddenvelder van FK Rad Belgrado bevestigt tijdens de trainingsstage de goede indruk die de technische staf al van hem had. “Vaak zie je een speler die óf verdedigend óf zeer aanvallend is ingesteld”, aldus technisch manager Streuer.

“Rankovic is echter zeer allround. Agressief, snel, verdedigend goed en sterk aan de bal. Als we hem binnen kunnen halen, hebben we onze selectie voor dit seizoen rond.” Vóór de start van de competitie wil Vitesse verder de contracten met Ruud Knol en Matthew Amoah zodanig openbreken dat beiden nog vier jaar in Arnhem spelen.

 

Bron: VI 17-07-2002
 

Sikora naar Fulham

De afspraak is gemaakt voor vandaag. Victor Sikora wordt medisch gekeurd bij Fulham en tekent in het bijzijn van zaakwaarnemer Rob Jansen een meerjarig contract bij de club uit het Premiership. Een kans dat de onderhandelingen nog spaak lopen is er niet. Want Sikora was óók tot een financieel akkoord gekomen met Ajax, zo denkt Jansen. En in Engeland wordt meer betaald dan in Amsterdam. Veel meer.

De 24-jarige vleugelspits van Vitesse noemt Engeland zijn droomland. Alleen was hij er liever in een later stadium heengegaan. Eerst wilde de international een paar jaar leren bij Ajax, aan de hand van Ronald Koeman, zijn oude trainer bij Vitesse. Sikora veronderstelde ook de belofte van de Amsterdammers op zak te hebben dat de transfer door zou gaan. Ajax wilde echter niet meer dan vier miljoen euro betalen, waar Fulham wel akkoord ging met de 5,5 miljoen euro die Vitesse vroeg. Zo komt een voetballer in Engeland terecht. “Of Ajax moet alsnog in actie komen. De club heeft nog twee dagen de tijd”, zo liet Jansen maandag weten.

Dat gebeurt waarschijnlijk niet. Waar PSV met gemak miljoenen euro’s betaalt voor talenten als Arjen Robben en Jordi Hoogstrate. Slaagt Ajax er niet in voor een vergelijkbaar bedrag een beloftevolle international als Sikora in te lijven. De landskampioen heeft de voorbije maanden geen nieuwe geld kunnen vrijmaken door de verkoop van spelers. Verder heeft directeur Arie van Eijden zichzelf en de club gevangen in de belofte die hij de aandeelhouders heeft gedaan, dat Ajax dit boekjaar hoe dan ook winst zal maken.

Waar zijn voorgangers ritsen aan nieuwe spelers konden aantrekken, heeft Ronald Koeman het veto gekregen over de enige versterking die hij wenste. Met Wamberto en Andy van der Meyde zit Ajax dun in de vleugelspitsen. Het feit dat Pius Ikedia mag uitzien naar een andere club, geeft aan dat hem niet het vereiste niveau wordt toegedicht. Steven Pienaar is een optie voor de rechterkant, maar veel reëler is dat de trainer de serieuze oefenduels van de komende weken met Celtic, Norwich City, Manchester United en Barcelona aangrijpt om met een 4-4-2-formatie te gaan experimenteren. “Als er niet voldoende buitenspelers zijn, zul je aan andere opties moeten denken”, reageerde Koeman vorige week onaangenaam verrast op het afketsen van de komst van Sikora. “Ik vind dat een grote club elk seizoen minimaal een nieuwe aankoop moet presenteren. Dat dat bij Ajax niet kan, vind ik teleurstellend.” Dat de zaken momenteel voor het meisje gaan, zegt misschien nog het meest over de nieuwe werkelijkheid van Amsterdam. De club Ajax is minder groot dan ze lijkt.

 

Bron: VI 17-07-2002
 

Rankovic eerste keus voor Vitesse

Aleksandar Rankovic Vitesse wil middenvelder Aleksandar Rankovic zo snel mogelijk vastleggen. De Joegoslaaf is de eerste keus voor de positie van centrale middenvelder. Rankovic vertrekt donderdag weer naar Joegoslavie.

Vitesse laat hem woensdagavond nog spelen in het oefenduel in Amersfoort tgen HVC. Probleem bij een transfer is het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Het kan in het ongunstigste geval enkele weken duren voordat Rankovic speelgerechtigd is. Tot die tijd mag Rankovic officieel nog niet in actie komen voor Vitesse, als het tot een transfer zou komen.

 

Bron: TT TVG 16-07-2002
 

Tiel biedt Theole lening voor strop afgelasting duel

Theole TielDe gemeente Tiel is bereid voetbalvereniging Theole bij te springen met een lening of een voorschot. De Tielse club zegt in financiële nood te zijn geraakt omdat de gemeente vrijdag besloot de reeds verstrekte vergunning voor het spelen van een oefenwedstrijd tegen profclub Vitesse in te trekken.

De vereniging wordt zodoende met een strop van dertig- tot vijfendertigduizend euro opgezadeld. Deze kosten gemaakt voor de opbouw van tribunes, dreigen nu het einde van de club te betekenen. De wedstrijd was georganiseerd om het 90-jarige jubileum te vieren.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Dagblad Rivierenland 16-07-2002
 

West Ham United – Vitesse verzet naar 20.00 uur lokale tijd

De wedstrijd die op 9 augustus in het Southend United stadion zal worden gespeeld is verzet van 19.30 uur naar 20.00 uur lokale tijd. Nederlandse tijd is dit 21.00 uur.

 

 

Bron: Vitesseworld 16-07-2002
 

Sikora en Fulham in afrondende fase

Vitesse-speler Victor Sikora vertrekt dinsdagavond naar London om zijn overgang naar Fulham af te ronden. Vitesse en Fulham bereikten afgelopen weekend al overeenstemming over de transfersom voor Sikora.

Nu moet de 24-jarige aanvaller nog met de Engelse club om de tafel om te onderhandelen over het salaris. Ook wordt Sikora woensdag medisch gekeurd. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen gaat met Sikora mee naar London. “Als er geen obstakels zijn, komt het woensdag rond”, zo verwacht Jansen. Bij Fullham speelt onder andere Edwin van der Sar.

 

 

Bron: TT TVG 16-07-2002
 

Programma en activiteiten Open Dag 4 augustus 2002

Open dag 200113.00-16.30 uur: Buiten en binnenprogramma
16.45 uur: Spelerspresentatie
17.00 uur: Stadion open voor wedstrijd (Zuid+Oost tribune)
17.15 uur: Finale Penaltybokaal Kids Club op het veld van Gelredome
18.30 uur: Wedstrijd tegen Lierse SK
20.15 uur: Einde wedstrijd

Activiteiten buiten:
Horecaplein

Quadbaan
Speciaal voor de oudere supporters wordt er door AxiTraxi een Quadbaan aangelegd, waar op 4 wielen flink gecrosst kan worden.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Vitesseworld 15-07-2002
 

Vitesse wil Amoah en Knol behouden

Vitesse wil de contracten met Matthew Amoah en Ruud Knol zo snel mogelijk openbreken en verlengen. Technisch manager Jan Streuer hoopt voor de start van de competitie met beide 21-jarige spelers tot een akkoord te komen.

Amoah staat nog een jaar onder contract , Knol zelfs nog twee. Vitesse streeft er naar beide spelers minimaal tot 2006 vast te leggen. Met Riga Mustapha heeft Vitesse geen haast. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, maar de club is er nog niet van overtuigd dat de aanvaller daadwerkelijk doorbreekt.

 

Bron: de Gelderlander 15-07-2002
 

Info kaartverkoop Vitesse-Royal Antwerp FC en Hapoel Tel Aviv

Vitesse speelt op dinsdag 23 juli om 19.00 uur tegen het Belgische Royal Antwerp FC. Het sportpark in Angeren is om 17.30 uur geopend. De toegangsprijzen bedragen voor volwassenen € 5,-en voor kinderen € 2,-.

Op 27 juli oefent Vitesse tegen Hapoel Tel Aviv uit Israel. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Arnhemse Boys en begint om 16.00 uur. Ook hier bedragen de toegangsprijzen € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.

 

 

Bron:Vitesseworld 15-07-2002
 

Theole wil praten over afgelasting

Theole Tiel Voetbalclub Theole uit Tiel wil zo snel mogelijk met de gemeente praten over de gang van zaken rond de afgelaste wedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd zou afgelopen zaterdag in Tiel gespeeld worden, maar werd op het laatste moment afgelast. Volgens de gemeente Tiel was er te weinig politie beschikbaar om de wedstrijd door te laten gaan.

Uiteindelijk kon de wedstrijd wel in Doorwerth gespeeld worden. Bij het evenement waren twee agenten aanwezig. Theole wil de misgelopen inkomsten verhalen op de gemeente.

 

 

Bron: TT TVG 15-07-2002
 

Alexandar Rankovic wil graag naar Vitesse

Aleksandar Rankovic Vitesse heeft iets met Joegoslaven. Bosco Bursac was de eerste in een reeks van velen. Alexandar Rankovic, die zaterdag in het oefenduel tegen Theole debuteerde, wordt de jongste aanwinst.

Alexandar Rankovic debuteerde zaterdagmiddag voor Vitesse, een helftje tegen Theole uit Tiel. Een dag eerder werd hij gekeurd en voor de wedstrijd aan een conditietest onderworpen.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: de Gelderlander 15-07-2002
 

Mislukken transfer Sikora klap voor Koeman

Met het akoord tussen Vitesse en Fulham grijpt Ajax definitief naast Sikora. De Engelse club legt naar verluidt een bedrag van 4,65 miljoen euro op tafel voor de aanvaller, waar Ajax weigerde verder te gaan dan een bod van vier miljoen euro plus

Sikora moet nog wel onderhandelen met Fulham, maar dat lijkt een formaliteit. Dat Ajax, sinds eind mei al persoonlijk rond met de speler, naast de international grijpt, is vooral pijnlijk voor trainer Koeman. De oefenmeester hamerde de afgelopen periode meermaals op het belang van de komst van een extra buitenspeler.

In De Lutte herhaalde Koeman afgelopen week zijn pleidooi ,,De transfer van Sikora is feitelijk de enige wens die ik heb. Komt hij niet, dan ben ik, geloof ik, de eerste trainer in een jaar of tien tijd die geen versterking krijgt. En dat terwijl we wèl Champions League spelen en er wordt verwacht dat ik met Ajax sowieso vooruitgang boek.”

Het verschil tussen wel of geen Sikora in zijn selectie bepaalt voor Koeman in hoge mate de manier van spelen, zo liet hij doorschemeren. Zijn uitgangspunt is een 4-3-3-systeem, maar de spelers die er nu zijn lijken beter tot hun recht te komen in een speelstijl met twee diepe spitsen.

Ajax’ algemeen directeur Arie van Eijden toonde zich afgelopen weekeinde na AGOVV – Ajax nog hoopvol over de komst van Sikora. Een alternatief voor de Deventenaar had Ajax niet op het oog, verklaarde Van Eijden.

Bron:AD 15-07-2002
 

Victor Sikora opgelucht na deal met Fulham

Vitesse heeft met Fulham een akkoord bereikt over de transfer van Victor Sikora. De Arnhemse club vangt iets minder dan zes miljoen euro voor de international, die zelf nog tot overeenstemming moet komen met de Engelse club.

Sikora reist vandaag of morgen met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen naar Londen. De international heeft zelf nog niet gesproken met de Engelse club, waar ook doelman Edwin van der Sar onder contract staat. “Ik verwacht dat we er wel uit komen”, zegt Sikora, die bij Vitesse tot medio 2005 onder contract stond.

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 15-07-2002
 

Rankovic vanaf morgen Vitessenaar

Vitesse presenteert morgen de Joegoslaaf Alexander Rankovic. De Joegoslaaf is 23 jaar en speelt op het middenveld. Rankovic komt van FK Rad uit Belgrado. De Joegoslaaf, die afgelopen week op proef is geweest bij Vitesse, speelde afgelopen weekeinde in het oefenpotje tegen Theole een helftje mee. Rankovic zal een meerjarige verbintenis ondertekenen.

Bron: de Telegraaf 15-07-2002
 

Vaessen: “Reorganisatie sneller dan gedacht”

“Het mag duidelijk zijn dat voor ons de zon weer enigzins gaat schijnen. Wij hebben als een van de weinigen kans gezien goede zaken te doen. Goed nieuws voor een club die de centen hard nodig heeft. De reorganisatie is sneller gegaan dan we gedacht hadden”, zei voorzitter Jos Vaessen. Victor Sikora heeft zich inmiddels verzoend met een overgang naar Fulham. Vitesse krijgt bijna zes miljoen euro en heeft met de verkopen van Diarra, van der Schaaf, Kreek en van Hintum ruim 14 miljoen euro binnen weten te halen.

Bron: de Telegraaf 15-07-2002
 

Geen hooligan te zien in Doorwerth

Vitesse speelde zaterdag niet in Tiel, maar in Doorwerth tegen Theole. Omdat de Tielse burgemeester bevreesd was voor Arnhemse hooligans. Die waren in Doorwerth echter niet te vinden, zo constateerden de twee agenten.

Het sportpark van voetbalvereniging Duno ligt verscholen in de bossen van Doorwerth. Bij de ingang staat het voltallige bestuur van Theole, strak in het pak met geel/zwarte stropdas voor.

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 15-07-2002
 

‘Trainingspotje’ Vitesse na week van hard werken

Theo Janssen en Mamadou Zongo zijn terug van blessures, Purrel Fränkel, Alexandar Rankovic, Kalle Sone en stagiair Michael Jansen debuteerden. Het nieuwe Vitesse van hoofdtrainer Mike Snoei trad zaterdagmiddag voor het eerst aan in een oefenduel: 9-0 tegen Theole uit Tiel.

De gratis entree op sportpark De Waayenberg lokte zaterdagmiddag naar schatting bijna tweeduizend mensen naar Doorwerth. Ook de wedstrijdjes zonder betekenis hebben waarde voor de profs en vooral de fans.

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 15-07-2002
 

Vitesse en Fulham akkoord

Victor SikoraVitesse en Fulham zijn het dit weekend eens geworden over een overgang van Victor Sikora naar de Engelse club. Fulham is al een tijd geïnteresseerd in Vitesse-aanvaller Victor Sikora. Dit weekend hebben beide clubs overeenstemming bereikt over de overgang van de international.

Ook Ajax is geïnteresseerd in Sikora, maar Vitesse heeft met de Amsterdammers geen overeenstemming kunnen bereiken. “Vitesse is zeer tevreden met het bereikte accoord, hoewel Sikora zelf nog wel met Fulham om de tafel moet gaan zitten. Dus dat is nog even afwachten, maar wij verwachten verder geen problemen meer. Over de transfersom doen wij geen mededelingen, maar het bedrag ligt hoger dan de aanbieding die wij van Ajax hebben ontvangen”, aldus Vitesse-woordvoerder Frank Huizinga.

Vitesse zal in de loop van deze week meer duidelijkheid geven over Aleksander Rankovic. De 23-jarige Joegoslavische middenvelder is op proef bij Vitesse en zal deze week met Vitesse mee gaan naar het trainingskamp in Hoenderloo.

 

Bron: Vitesseworld 14-07-2002
 

Vitesse en Fulham eens over transfer Sikora

Vitesse heeft overeenstemming bereikt met Fulham over de transfer van Victor Sikora, dit meldt Studio Sport. De 24-jarige aanvaller moet zelf nog met de Engelse club onderhandelen.

Sikora, die bij Vitesse een doorlopend contract tot 2005 heeft, gaf zelf de voorkeur aan een transfer naar Ajax waar hij herenigd zou worden met zijn oude trainer Ronald Koeman. De clubs kwamen echter niet tot overeenstemming.

Bron: TT NOS 14-07-2002
 

Goed spel Theo Janssen bij rentree

Vitesse won zaterdag in Doorwerth met 9-0 van Theole uit Tiel. Theo Janssen maakte na ruim acht maanden zijn rentree na een beenbreuk. De Arnhemmer trainde de hele zomer door en maakte een afgetrainde indruk.

“Het viel mee, maar ja, het is een derdeklasser”, relativeerde Janssen. “Ik raak de ballen weer goed. Conditioneel ben ik sterk. Nu kan ik in de oefenwedstrijdjes weer ritme opdoen.” Na het vertrek van diverse routiniers, wordt de bijna 21-jarige Janssen een leidende rol toegedicht. “Als ik in vorm ben, kan ik belangrijk zijn voor het team”, weet Janssen.

De nieuwe trainer Mike Snoei wees Theo Janssen het begeerde nummer 10 tien. “Ik heb vijf weken hard gewerkt en uit waardering dat ik de hele zomer heb doorgewerkt,heb ik nummer 10 gekregen.”

Toch vindt Janssen nog niet dat hij er al helemaal is. “Ik heb tijd nodig om tot 100 procent te komen, maar het zit er aan te komen.” De middenvelder verwacht ondanks het vertrek van diverse basisspelers toch veel van Vitesse. “We hebben heel veel jonge jongens met heel veel talent. Met die paar jongens die ervaring hebben, kunnen we een toch heel goed team neerzetten”, denkt Theo Janssen.

Bron: TT TVG 14-07-2002
 

Vitesse blijft ondanks hattrick Amoah op 9 steken
Aleksandar Rankovic geeft zijn visitekaartje af

Een hattrick voor
Bob PeetersZaterdagmiddag 13 juli speelde Vitesse vanwege de voorbereiding op seizoen 2002/2003 zijn eerste oefenwedstrijd tegen de 3e klasse amateurs van Theole uit het Betuwse Tiel. De eindstand op sportpark Waayenberg in Doorwerth was na negentig minuten 9-0 in het voordeel van Vitesse.

Vitesse begon redelijk aan de eerste helft. De eerste minuten leek het erop alsof Vitesse even op gang moest komen, maar in de derde minuut was het al raak. Na een actie van Peeters scoorde Amoah vanuit de rebound de 1-0.

lees verder...

 

 

13-07-2002
 

Rankovic maakt indruk bij Vitesse

Goed debuut van
Aleksandar RankovicAlexandar Rankovic heeft een goede indruk gemaakt bij zijn eerste optreden in het shirt van Vitesse. In de tweede helft maakte de Joegoslaaf zijn opwachting als verdedigende middenvelder.

Rankovic blijft in ieder geval tot en met woensdag bij de Arnhemse club. Dan wil hij weten of hij een contract krijgt: “Ik wil graag voor Vitesse spelen. Het Nederlandse voetbal spreekt mij aan. Vitesse kende ik al van TV en van mijn vriend Marko Perovic.” De 23-jarige Rankovic speelt al sinds zijn tiende voor RAD Belgrado en is al drie seizoen aanvoerder.

 

 

Bron: TT TVG 13-07-02
 

Mike Snoei tevreden over eerste week

Mike SnoeiMike Snoei is tevreden over de eerste trainingsweek van Vitesse. De nieuwe trainer gaat maandag met zijn selectie een week op trainingskamp in Hoenderloo, waar verder aan de conditie wordt gewerkt.

Snoei vindt dat de groep er goed voor staat: “Ze maken een frisse indruk. Ik gebruik de eerste twee weken altijd voor de conditie, maar dat zit wel goed. Dat is belangrijk voor onze speelwijze, want ik wil vooruitverdedi- gen en druk zetten.” Met Rankovic erbij zou de selectie van Snoei compleet zijn: “Hij wil graag, het is echt een baasje in het veld.”

 

 

Bron: TT TVG 13-07-02
 

Vitesse verslaat Theole met 9-0

Vitesse heeft het oefenduel tegen Theole uit Tiel met 9-0 gewonnen. De Arnhemmers begonnen sterk aan de wedstrijd die werd gespeeld bij Duno in Doorwerth. Al na een een kwartier was het 5-0. De goals kwamen van Peeters (2), Amoah (2) en Levchenko. Vlak voor rust maakt Amoah zijn derde doelpunt.

Na rust werd het hele elftal gewisseld. Het draaide een stuk stroever. Van Beukering en Mbamba (2) bepaalden de eindstand op 9-0. Alexander Rankovic maakte zijn debuut en deed dat zeer redelijk. Theo Janssen maakte na ruim acht maanden afwezigheid zijn rentree en maakte een zeer sterke indruk.

 

 

Bron: TT TVG 13-07-02
 

 

Gelredome eist meer verhuur loges

Te huur business-seatsAls voetbalclub Vitesse geen haast maakt met de verhuur van business-seats, gapen er bij het begin van het voetbalseizoen grote gaten op de VIP-tribune in stadion Gelredome. Hiervoor waarschuwt P. van Sliedrecht, directeur van het Arnhemse stadion. Volgens Van Sliedrecht Loopt niet alleen Vitesse, maar ook Gelredome hierdoor veel geld mis.

Gelredome ontving van Vitesse, dat een deel van de loges-opbrengsten afstaat als huurpenningen. Afgelopen seizoen 2,7 miljoen euro. Als er geen huurders bij komen. Blijft dat voor komend seizoen steken op 2 miljoen euro. Een bedrag dat Van Sliedrecht te laag vindt.

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 13-07-02
 

Sikora: Liever geen arbitragezaak

Victor SikoraHij loopt elke dag trouw zijn rondjes en doet keurig zijn krachttraining in de eigen achtertuin. Terwijl voor alle eredivisievoetballers inmiddels de voorbereiding is begonnen, wacht Victor Sikora noodgedwongen thuis nog altijd op de start van zijn seizoen.

Uiterlijk zondagavond wordt duidelijk waar de 24-jarige aanvaller deze jaargang speelt. Dan loopt de deadline af die Sikora’s huidige werkgever Vitesse heeft gesteld aan Ajax en Fulham.

 

lees verder...

 

 

Bron: AD 13-07-02
 

Hoop, vrees en gemalen haaienvinnen

Louis LarosDag in dag uit trainen, trainen, trainen en niet weten of het ooit goed komt. Hij slikt pillen van gemalen haaienvinnen en medicijnen voor oudere mensen met kraakbeenproblemen. Louis Laros traint tussen hoop en vrees.

Bijna twee jaar geleden kwam Louis Laros op de training in botsing met Dragoslav Jevric. Hij dacht de bal nog net met het puntje van de voet over de doelman heen te liften. Een slecht plan, want de beide spelers raakten elkaar en met Laros is het nooit meer goed gekomen. Hij miste begin 2000 de eerste wedstrijd vanwege een schorsing en speelde vervolgens nog 63 minuten tegen NEC. Eind vorig seizoen na een lange revalidatie keerde hij terug, maar lang niet fit.

lees verder...

 

 

Bron: De Gelderlander 13-07-02
 

Vitesse wijkt met duel tegen Tiel uit naar Doorwerth

Vitesse speelt vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de Tielse sportvereniging Theole in Doorwerth. Tot grote ontzetting van Theole heeft de gemeente Tiel de wedstrijd in die plaats verboden. Als reden voor de afgelasting voert burgemeester Ed van Tellingen aan dat de politie onvoldoende agenten kan leveren om de veiligheid te kunnen waarborgen.

In Doorwerth wordt vandaag volstaan met drie à vier agenten. De Arnhemse voetbalclub nodigde Theole gisteren uit de w edstrijd in Doortwerth te spelen. Binnen een uur was de zaak beklonken met de burgemeester van de gemeente Renkum Jan-Willem Verlinden: “Ik ga af op mijn gezonde verstand en ervaring en als mijn mensen zeggen dat het kan, zie ik geen probleem.”

Theole reageerde gisteren hevig teleurgesteld op het besluit van Tiel. Bestuurslid Bert Roelofs: “Eind mei hebben wij de vergunning aangevraagd die we vorige week vrijdag hebben gekregen. We hadden een draaiboek gemaakt, tribunes geregeld, een tent, sanitair, catering, vrijwilligers, noem maar op. Als we alles moeten betalen, kan het ons faillissement betekenen.”

Volgens politiewoordvoerder P. Versteegt van het korps Gelderland-Zuid kwamen de gemeente pas vorige week donderdag om advies over de vergunning. “Rijkelijk laat want dit soort zaken behoren minimaal vier weken van tevoren te worden geregeld. Er zijn toen ook meteen al wat kanttekeningen geplaatst.” Toen de politie dinsdag met de mededeling kwam de veiligheid niet te kunnen garanderen, is volgens Van Tellingen alles in het werk gesteld de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan. Versteegt zegt dat hij bij het korps Gelderland-Midden om bijstand van tien agenten te gevraagd. “Zo´n verzoek loopt echter via de Commissaris van de Koningin en die heeft dit afgewezen omdat het te kort dag zou zijn.”

Bronnen binnen het politiekorps Gelderland-Midden melden de geeiste inzet van zeker tien politiemensen overtrokken te vinden. De wedstrijd begint om 15.00 uur op het terrein van Duno.

 

 

Bron: De Gelderlander 13-07-02
 

Rankovic op proef

Aleksandar Rankovic is vanaf zaterdag 13 juli op proef bij Vitesse. De 23-jarige verdedigende middenvelder uit Joegoslavië is afkomstig van FK Rad uit Belgrado. “Rankovic zal de komende dagen meetrainen met Vitesse. In de loop van volgende week zullen wij beslissen of hij de komende seizoenen bij Vitesse zal spelen”, aldus Jan Streuer.

 

Bron: Vitesseworld 12-07-02
 

Vitesse test Rankovic tegen Theole

De Joegoslaaf Alexander Rankovic speelt zaterdag met Vitesse tegen Theole in Tiel. De 23-jarige speler van RAD Belgrado is een van de kandidaten voor de rechtermiddenveld positie. Technisch manager Streuer: “Hij is wel het type speler dat we op het oog hebben. Het is niet alleen een controlerende middenvelder, maar ook aan de bal heel sterk en hij heeft veel snelheid.”

Rankovic zit tegen het Joegoslavisch elftal aan. Hij is niet transfervrij, dus Vitesse wil liever eerst Victor Sikora verkopen, voordat er een speler gekocht wordt. Rankovic blijft waarschijnlijk in elk geval tot woensdag.

 

Bron: TT TVG 12-07-02
 

Trainingskamp Hoenderloo

Vitesse belegt van dinsdag 16 juli tot en met zaterdag 20 juli een trainingskamp in Hoenderloo. Tijdens het trainingskamp wordt een tweetal oefenduels gespeeld tegen respectievelijk HVC uit Amersfoort (17 juli) en VV Bennekom (20 juli).

 

Bron: Vitesseworld 12-07-02
 

Speciale limited edition sjaal ontworpen!

Voor het oefenduel tussen Vitesse en Lierse SK is een speciale fansjaal gemaakt. De sjaal is alleen op de Open Dag op 4 augustus verkrijgbaar en ontworpen als speciale herinnering aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Vitesse en het Belgische Lierse SK (Gelredome, 18.30 uur).

 

Bron: Vitesseworld 12-07-02
 

Uitshirt 2002-2003

Voor het seizoen 2002-2003 presenteert Vitesse het nieuwe uitshirt. Naast het retroshirt is dit het tweede nieuwe shirt dat komend seizoen verkrijgbaar is in de Vitessefanshop. Bij het uitshirt is tevens een bijpassende sjaal gemaakt om de set compleet te maken voor de uitwedstrijden. Het shirt en de sjaal zijn vanaf de Open Dag op 4 augustus te koop.

 

Bron: Vitesseworld 12-07-02
 

Vitesse duikt in sms-dienst

Vitesse duikt vanaf komend seizoen in de hype van de mobiele telefonie. De club gaat een uitgebreid pakket aan sms-diensten, beltonen en frontjes verzorgen. Als eerste Nederlandse profclub start de club met een compleet ´coverpakket´ onder de slogan: ´maak van uw telefoon een Vitesse-telefoon´. De diensten worden verzorgd door KPN en de telefoons verstrekt via een officiële licentiehouder van Nokia.

Een complete Vitesse-telefoon ziet er straks ongeveer als volgt uit. De voorkant in de kleuren van de club, op de achterkant een foto van de bezitter zelf of een speler van Vitesse. In de display een foto van een speler of het logo van de club. De beltoon is de melodie van een Vitesseliedje en op de voicemail staat de door één van de Vitesse-spelers ingesproken tekst: ´sorry, kan je niet te woord staan, we slaan even een visje aan de haak´of iets dergelijks.

Ook kan iedereen zich abonneren op de verschillende sms-diensten. Via de mobiele telefoon krijgt de vaste klant dan bijvoorbeeld na afloop van een wedstrijd alle informatie over de opstelling, de doelpuntenmakers, gele en rode kaarten, de ruststand en einduitslag. Bij een compleet pakket wordt de abonneehouder actueel op de hoogte gehouden van allerlei clubinformatie, variërend van transfers tot uitspraken van spelers, trainers of bestuursleden.

 

Bron: De Gelderlander 12-07-02
 

Vitesse wil ‘uit’ vaker in geel en zwart spelen

In de jeugdopleiding wordt het erin gehamerd: ‘speel nooit een uitwedstrijd’. Nu snijdt het mes aan twee kanten. Vitesse gaat uitwedstrijden vaker in het geel en zwart gestreepte thuistenue spelen.

Over de filosofie van het clubtenue kun je een boek schrijven. ‘Geel en zwart zijn onze kleuren’, vertelt het clublied van de Arnhemse voetbalprofs. Toch speelt Vitesse doorgaans niet meer dan zeventien thuiswedstrijden en enkele beker- en Europa Cupduels per seizoen in verticaal gestreept geel en zwart.

 

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 12-07-02
 

Vitesse brengt fans terug naar vroeger

Purrel FrankelDoor de financiele malaise kunnen de Vitesse-fans dit seizoen slechts één nieuwe speler bewonderen in stadion Gelredome. De Arnhemse voetbalclub verheugt haar aanhang wel met twee nieuwe shirts. Vitesse heeft voor komend seizoen meer nieuwe shirts dan nieuwe spelers. Purrel Frankel van buurman De Graafschap is de enige voetballer die de Arnhemmers van buitenaf hebben aangetrokken.

Op kledingadvies is de selectie verrijkt met een fonkelnieuw uitshirt en heeft de club een oude bekende uit de kast getrokken. Het uitshirt is net als afgelopen seizoen grijs zwart, maar de vormgeving is aangepast aan de Vitesse-huisstijl. Of de spelers ook daadwerkelijk in alle zeventien uitwedstrijden in het nieuwe uittricot gaan spelen, is nog maar de vraag. Vitesse wil namelijk ook zoveel mogelijk uitwedstrijden in het ´eigen´ geel en zwart voetballen.

Het retroshirt uit de jaren vijftig en zestigBehalve het nieuw vormgegeven uitshirt brengt de club ook een retroshirt uit de jaren vijftig en zestig op de markt. Het retroshirt is in samenspraak met amateurtak Vitesse 1892 ontwikkeld. Het shirt stamt uit de tijd dat de prof- en amateurtak nog één waren. Met de retrocreatie komt het totaal aan voetbalshirts waarmee Vitesse kan pronken op vier.

Het vierde shirt is een speciale ´sponsorversie´. Deze blijft in de kast liggen tot Vitesse na ruim een jaar een nieuwe shirtsponsor heeft. De gesprekken zijn gaande, zegt voorzitter Jos Vaessen. Hij gaat ervan uit dat de spelers op 25 augustus, als Vitesse de eerste thuiswedstrijd in Gelredome tegen Ajax speelt, het shirt mét de sponsornaam dragen. Is dat niet het geval, dan vertonen de Arnhemmers hun kunsten in het klassieke shirt, waarmee Vitesse afgelopen seizoen haar thuisduels afwerkte.

 

Bron: De Gelderlander 12-07-02
 

´Raad´ van Vitesse is bijna leeg

Vitesse moet op korte termijn een nieuwe spelersraad formeren. Louis Laros, de enige overgebleven oudgediende, is inmiddels begonnen met het polsen van kandidaten. Hij vroeg de nieuwe aanvoerder Dejan Stefanovic voor één van de vele vacatures. De reserve-aanvoerders Theo Janssen en Ruud Knol zullen eveneens zitting moeten nemen. De beide jonkies maakten ook vorig seizoen deel uit van de raad, die onder meer met het bestuur om de tafel moet zitten om over premies te praten.

Janssen stapte er na uit zijn beenbreuk uit en Knol was nauwelijks betrokken bij de ´raad´, die later in het seizoen nog het uitstapje van de selectie naar Spanje regelde. De raad beheert bijvoorbeeld de boetepot. “Een aanzienlijk bedrag”, weet Laros, die het beheer over de duizenden euro´s voerde. “Maar de pot is nu zo goed als leeg.”

Zoals ook de spelersraad zo goed als leeggelopen is. Laros begon het seizoen met Michel Kreek, Edwin Zoetebier, Marc van Hintum en ook Victor Sikora aan zijn zijde. Van dat vijftal is hij als enige over. “Het is een ondankbare taak, maar wel belangrijk”, aldus Laros. Trainer Mike Snoei wil dat de spelersraad snel wordt geformeerd. “Mijn drie aanvoerders moeten er sowieso in. Misschien dat jonge spelers er niet zo veel voor voelen, dan moeten ze maar sneller volwassen worden”, aldus Snoei.

 

Bron: De Gelderlander 12-07-02
 

Kalle Sone mikt op basisplaats

De salto van Kalle hier
gedemonstreerd in de gewonnen bekerfinale (2-0) tegen Willem II op twee mei J.L.Vitesse trainer Mike Snoei heeft de 19-jarige Kameroense aanvaller Kalle Sone meegenomen van Jong Vitesse naar het eerste. “Ik ga er natuurlijk vanuit dat ik een basisplaats krijg. Daar moet ik mijn best voor doen.” “Het maakt niet zoveel uit of ik spits sta of aan de rechter of linkerkant. Ik heb geen moeite met het niveau. Het bevalt mij heel goed, geen probleem.”

Sone heeft het in zich een publiekslieveling te worden. Zijn handelsmerk is zijn salto na een goal. Sone: “Ik hoop op veel salto’s om het publiek blij te maken. Ik wil altijd winnen, goals maken en mooie dingen doen.”

 

Bron: TT TVG 11-07-02
 

Victor Sikora traint nog niet mee

Victor SikoraAanvaller Victor Sikora traint ook de komende dagen niet mee met Vitesse. Dit is in overleg tussen de club en de speler besloten, zo zegt technisch manager Jan Streuer van Vitesse. Sikora zou zich eigenlijk donderdag op de training moeten melden.

“De onderhandelingen met Ajax en Fulham lopen nog”, aldus Streuer. “Als het na het weekend nog niet rond is, dan gaat Sikora maandag mee op het trainingskamp in Hoenderloo.” Voor de positie van rechtermiddenvelder heeft Vitesse naast de Joegoslaaf Alexandar Rankovic ook een Tsjech op het oog. Streuer wilde geen naam noemen.

 

Bron: TT TVG 11-07-02
 

Telegraaf: “Mogelijke doorbraak rond Sikora”

In Ajax’ trainingskamp in het Twentse De Lutte liet trainer Ronald Koeman er gisteren geen misverstand over verstaan dat hij ervan baalt dat de transfer van Victor Sikora nog altijd niet rond is. “Het is teleurstellend voor mij dat Ajax niet één speler kan halen. Alle andere trainers konden de spelers aantrekken die ze nodig hadden om Ajax verder te brengen. De club zegt maximaal vier miljoen euro te willen betalen voor Victor Sikora, en geen cent meer. Tsja, dan houdt het op, want Vitesse wil een hoger bedrag. Dat kan ik goed begrijpen, maar ze spelen wel hoog spel. Fulham, die meer heeft geboden, is minder concreet dan ze zeggen. Maar er is nog contact en ik hoop, diep in mijn hart, dat het alsnog rond komt. Want ik blijf erbij dat de club zeker een grote speler moet presenteren.”

Vandaag komt er mogelijk een doorbraak. Aanvankelijk moest Sikora zich vanochtend bij Vitesse verplicht melden op de training. Gisteravond hoorde de aanvaller dat dit niet nodig was, omdat er toch nog beweging in de zaak zit. Overigens heeft Vitesse belangstelling voor Alexander Rankovic van RAD Belgrado.

 

Bron: Telegraaf 11-07-02
 

Remco van der Schaaf: “Die waterfles in Athene was schitterend”

Remco van der SchaafZijn nieuwe club PSV ziet in hem de opvolger van Mark van Bommel, maar die heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Arsenal. Remco van der Schaaf (23), was deze week gast in Gouda waar de redactie van VI is gevestigd, zit er niet mee.

De van Vitesse overgekomen middenvelder gaat in Eindhoven hoe dan ook voor een basisplaats en vertrouwt daarbij als altijd op zijn mentaliteit. “Concurrentie is het mooiste dat er is.”

 

lees verder...

 

 

Bron: VI 10-07-02
 

“Voorkeur Sikora ligt bij Fulham”

Vitesse aanvaller Victor Sikora lijkt het liefst naar het Engelse Fulham te gaan. Dit na uitvoerig overleg met enkele Nederlandse spelers die in de Premier League spelen. “Ik denk dat de Premier League het beste voor mij is om in te spelen”, zegt Sikora op de internetsite voetbalonline.nl.

“Ik heb hierover gesproken met onder anderen Ruud van Nistelrooy, Hasselbaink en Boudewijn Zenden. Ze hebben me allemaal tips gegeven”, aldus de 24-jarige international.

 

Bron: TT TVG 10-07-02
 

Koeman’s hoop op Sikora neemt af

Ajax trainer Ronald KoemanDe transfer van Vitessenaar Victor Sikora wil maar niet rondkomen. “Ik zie hem liever vandaag dan morgen komen”, zei Ajax trainer Koeman, “alhoewel de hoop steeds ijdeler wordt.” “Ik kan begrijpen dat Vitesse het maximale eruit wil halen. Iedereen weet dat ze de centjes goed kunnen gebruiken”, aldus Koeman.

“Alleen begint het wel een beetje een langdurig verhaal te worden. Dan wordt daar de speler de dupe van. Dat is spijtig.” “Ajax moet er alles aan doen. Ajax wil een bedrag betalen en kan eventueel met andere spelers meedenken. Maar Vitesse moet het ook willen”, legt Koeman uit. ”

 

Bron: TT TVG 10-07-02
 

Vitesse aast op Joegoslaaf Rankovic

Vitesse aast op Alexander Rankovic van de Joegoslavische club Rad Belgrado. De 23-jarige middenvelder komt deze week naar Nederland voor een kennismaking. Vitesse wil de selectie aanvullen met een verdedigende middenvelder. Technisch manager Jan Streuer bevestigd de belangstelling voor Rankovic, maar voegt daar aan toe dat de jeugdinternational van Joegoslavië niet de enige kandidaat is.

Vitesse wil eerst Victor Sikora verkopen, voordat de Arnhemse club een middenvelder zal aantrekken. Sikora staat in de belangstelling van Ajax en met name het Engelse Fulham.

 

Bron: De Gelderlander 10-07-02
 

Vitesse wil Sikora snel verkopen

Vitesse wil dat een eventuele transfer van Victor Sikora zo snel mogelijk wordt afgerond. Zowel Ajax als Fulham hebben serieuze belangstelling voor de 24-jarige aanvaller.

Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, streeft naar een snelle oplossing. “Als die er niet komt, moet Sikora zich donderdag op de training melden”, zegt Streuer. Volgens Streuer kloppen de geboden bedragen voor Sikora die in de kranten staan niet. “In ieder geval is het bod van Ajax te laag. Het bod van Fulham is beter, maar ook dat is niet voldoende.”

 

Bron: TT TVG 09-07-02
 

Bob Peeters verwacht andere rol

 Bob PeetersBob Peeters is fit begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Belgische was eind vorig seizoen wel weer in training, maar werd nog niet fit genoeg bevonden om mee te gaan naar het WK. Peeters voelt zich nu beter: “Mijn voet is redelijk goed genezen. Ik wil me dit seizoen bewijzen. We zijn wat spelers kwijt, ik veracht nu een andere rol voor mij en de zogenaamde routiniers.”

Bob Peeters speelt dit seizoen niet meer met nummer 9: “Ik heb nu op eigen verzoek 19. Dat had ik ook bij Lierse en Roda JC en dat liep goed. Toen ik hier kwam, was alleen 9 beschikbaar.”

 

Bron: TT TVG 09-07-02
 

Nog geen nieuwe club voor Marian Zeman

Marian Zeman traint voorlopig mee met de eerste selectie van Vitesse. De Slowaakse centrumverdediger speelde afgelopen half jaar op huurbasis voor het Griekse PAOK Saloniki, maar kon daar niet blijven. Het is de bedoeling dat Zeman verhuurd of verkocht wordt: “Tot nu toe heeft zich nog geen club gemeld. Het is heel moelijk in deze periode, waarin alle clubs financiele problemen hebben.”

Zeman is wel volledig fit: “Eindelijk, want ook in Griekenland heb ik weer twee maanden buitenspel gestaan. Typisch voor mij, ik heb ook altijd wat. Misschien heb ik nu eens geluk.”

 

Bron: TT TVG 09-07-02
 

Louis Laros weer op de weg terug

 Louis LarosHet lijkt er op dat Vitesse-speler Louis Laros weer op de weg terug is. Hij traint weer mee met de groep, alleen bij een partijtje spelen en bij zwaar belastende oefeningen moet hij zich nog afzijdig houden.

Eind vorig seizoen onderging Laros een kijkoperatie aan zijn linkerknie. Hij trainde daarna de hele zomer door. Laros: “Op zich gaat het nu al een stuk beter. Alleen het draaien en keren is nog lastig.” Laros maakte in november 2001 na 14 maanden zijn rentree bij Vitesse. Maar ook daarna bleef hij voortdurend last van zijn knie houden.

 

Bron: TT TVG 09-07-02
 

Ajax: “Transfer alleen via oplossing zonder geld”

In een laatste poging Victor Sikora te kunnen contracteren probeert Ajax Richard Knopper in de deal te betrekken. “Een transfer kan alleen nog lukken als we een oplossing zoeken zonder geld”, aldus directeur Arie van Eijden van Ajax. Een bod van vier miljoen euro plus Knopper is door Vitesse verworpen. Het salaris van de aanvallende middenvelder zou te zwaar drukken op de begroting van Vitesse. Bovendien zoekt Vitesse een verdedigende middenvelder ter vervanging van Van der Schaaf. Sikora ontbrak gisteren op de eerste training van de Arnhemmers. Hij krijgt tot en met donderdag respijt.

Bron: AD 09-07-02
 

Vitesse slijt 18.200 seizoenkaarten

Vitesse weet zich voor komend seizoen bij thuisduels in Gelredome al verzekerd van 18.200 vaste toeschouwers.

Dat is enkele honderden minder dan vorig seizoen rond deze tijd. De club verkocht tot nu toe 17.000 vaste tribunekaarten en 1.200 businessseats.

Bron: de Gelderlander 09-07-02
 

Nieuwe verhoudingen bij Vitesse

De spelers hebben zojuist de eerste training van het seizoen er op zittenMet het vertrek van Kreek, Van der Schaaf, Diarra en denkelijk Sikora staat de hiërarchie bij Vitesse op zijn kop. De komende weken staan in het teken van nieuwe verhoudingen. Wie zijn de opvolgers?

Op de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen lijkt Vitesse populairder dan ooit. Honderden mensen, veelal jong en opvallend veel meisjes, zijn naar sportcentrum Papendal gekomen om het nieuwe, verjongde Vitesse te bewonderen.

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 09-07-02
 

Laros en Zongo niet op tweede training

Louis Laros en Mahamdou Zongo misten gistermiddag de tweede training van het seizoen. Voor beide spelers van Vitesse is een aangepast programma gemaakt. Laros heeft nog steeds problemen met zijn knie, het gewricht waar te veel kraakbeen ontbeert. Zongo was het gehele vorige seizoen niet inzetbaar.

“Louis Laros heeft een verschrikkelijk vervelende blessure, waarvan hij nog steeds niet voldoende is hersteld. We gaan hem zo veel mogelijk helpen en steunen. De komende twee weken is er voor hem een aangepast programma gemaakt. Hopelijk gaat het dan beter”, aldus trainer Mike Snoei, die niet kan zeggen of de middenvelder weer volledig zal herstellen. “We gaan ons best doen, hij blijft zo veel mogelijk bij de groep, gaat volgende week gewoon mee op trainingskamp en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Laros en Zongo zijn de enige spelers die niet volledig fit aan de voorbereiding zijn begonnen. Snoei: “Ook Zongo moeten we goed in de gaten houden.”

Bron: de Gelderlander 09-07-02
 

Armlastig Vitesse als overwinnaar uit dode transferperiode

Het voortbestaan van Vitesse hing de afgelopen maanden aan een zijden draad. Wel of geen licentie, dat was – evenals een jaar eerder trouwens – de vraag in en rond het Gelredome. Bijna halverwege juli ziet de Arnhemse toekomst er opeens een stuk rooskleuriger uit. Immers: de licentie werd opnieuw verstrekt, waardoor het voorbestaan met minimaal een seizoen werd gerekt. Arnhem kan weer voor even rustig ademhalen.

Maar daarbij bleef het niet. Als een van de weinige clubs deed Vitesse meer dan goede zaken op de morsdode transfermarkt. Waar geen enkele club een stuiver verdiende – laat staan kon uitgeven – haalde het armlastige Vitesse een bedrag binnen dat de tien miljoen euro ruim overstijgt. Voor degenen die nog moeten wennen aan de nieuwe munt: de Arnhemmers verdienden een dikke tweeëntwintig miljoen gulden. En dan moet Victor Sikora nog van de hand worden gedaan… Slechts SC Heerenveen komt met de verkoop van Anthony Lurling (Feyenoord) en Marcus Allbäck (Aston Villa) in de buurt.

Vitesse maakte z’n geld met de verkoop van Remco van der Schaaf (PSV), Mahamadou Diarra (Olympique Lyon) en Michel Kreek (AEK Athene). Over de verkoop van de beide Nederlanders deed geen van de partijen mededelingen, maar de transfer van de Malinees was alleen al goed voor zes miljoen euro. Voor Sikora wil de club als bekend ook nog eens zes miljoen euro ontvangen. En geen cent minder, zo ervoer Ajax afgelopen weekeinde voor de vierde keer. Fulham lijkt bereid het volledige bedrag op te kunnen en willen hoesten.

Vitesse begon maandag maar vast zonder Sikora. Mike Snoei, de debuterende hoofdcoach, gaf de 24-jarige aanvaller te verstaan dat hij zich pas op donderdag hoeft te melden – er vanuit gaande dat een transfer voor die dag beklonken zal worden. ‘Ik wilde beginnen met mijn groep’, zei Snoei. ‘En voor alle partijen is het beter dat Sikora vertrekt.’

De als hoofdtrainer debuterende Snoei liet weten dat hij er vanuit gaat dat een overgang van Victor Sikora, waar dan ook naartoe, één dezer dagen zal worden beklonken. Technisch directeur Jan Streuer toonde zich nog vooralsnog echter weinig optimistisch. ‘Er zit maar geen schot in…’, foeterde hij.

Als Vitesse zou willen, zou het nóg meer geld kunnen maken. Bijvoorbeeld door verdediger Dejan Stefanovic van de hand te doen. De Joegoslaaf wordt al maanden begeerd door diverse topclubs en voerde zelfs al onderhandelingen met Internazionale en Barcelona. Tot een transfer kwam het niet, al is, volgens dagblad De Gelderlander, nu ook Fulham in Stefanovic geïnteresseerd. Zelf heeft de verdediger echter geen belangstelling meer, zo heeft hij laten weten. ‘Het maakt niet uit welke club er komt of welke prijs er wordt geboden. Als ik naar een andere club zou gaan, dan had dat voor 1 juli moeten gebeuren. Nu blijf ik bij Vitesse.’

Snoei toonde zich in zijn nopjes met die beslissing. ‘We gaan er vanuit dat Sikora nog vertrekt. Voor het overige staat de selectie vast, wat mij betreft. De interesse voor Stefanovic ten spijt. Hij heeft nu zelf ook gezegd dat hij graag bij Vitesse wil blijven en daar ben ik alleen maar blij mee.’ Snoei bombardeerde de 27-jarige Joegoslaaf maar meteen tot aanvoerder. Daarmee volgt hij de naar AEK vertrekkende Kreek op. Zodra Sikora is verkocht, zal de club nog op zoek gaan naar een verdedigende middenvelder.

Vitesse versterkte zich reeds met linkerverdediger Purrel Fränkel, die overkwam van De Graafschap. En in feite met Theo Janssen, die het afgelopen seizoen in verband met een beenbreuk grotendeels heeft moeten missen. Snoei heeft kennelijk snode plannen met de weer fitte Janssen, getuige het rugnummer dat het voormalige enfant terrible kreeg toebedeeld: 10. Snoei: ‘Dit Vitesse is geen veredeld jeugdteam, maar is een goede, ambitieuze groep.’

Bron: Viplanet.nl 09-07-02
 

Janssen echte ’10’ bij Vitesse

Elke eerste trainingsdag heeft zo zijn rituelen. Een daarvan is de verdeling van de rugnummers. Zo krijgt Vitesse komend seizoen een echte nummer 10 in de persoon van Theo Janssen. Nummer 10 is nog steeds het rugnummer van de spelverdeler, de patron van het elftal. Al wordt het nummer tegenwoordig ook zo maar weggegeven.

Vorig seizoen speelde Matthew Amoah met ’10’, maar de Ghanees is een aanvaller, geen verdeler van het spel. Hij zal het ook niet ambiëren, want het ligt de grillige international van Ghana niet.

 

lees verder...

 

 

Bron: de Gelderlander 09-07-02
 

Locatie West Ham – Vitesse

West Ham United heeft bevestigd dat het oefenduel niet in het eigen stadion zal worden gespeeld.

De leiding van de Engelse club heeft laten weten dat er rond die periode ingrijpende werkzaamheden aan de grasmat worden verricht. De wedstrijd is om die reden verplaatst naar het stadion van Southend United onder Londen. Het stadion van Southend, Roots Hall, heeft een capaciteit van 12.392 plaatsen.

Locatie:
Southend United
Victoria Avenue
Southend-on-Sea

 Klik hier voor de website van Southend United

 

Bron: Vitesseworld 08-07-02
 

Mike Snoei wil rechtermiddenvelder

Mike SnoeiTrainer Mike Snoei van Vitesse wil voor het komende seizoen nog een versterking op het rechtermiddenveld. “Die positie gaat ingevuld worden, daar kan iedereen op rekenen. Ik hoef er voor de rest niks meer bij. Ik vind namelijk dat we er goed voorstaan”, aldus de vitesse-trainer.

Snoei hoeft dit seizoen geen Europees voetbal te halen van Vitesse. Maar de ambitie was er niet minder om bij de nieuwe coach: “Pas op, ik heb een pesthekel aan verliezen. Ik wil gewoon alles winnen. Maar we moeten het wel binnen de juiste proporties zien.”

 

Bron: TT TVG 08-07-02
 

Niemand bij Vitesse rekent op Sikora

Niemand bij Vitesse rekent nog op Victor Sikora. De club begon maandag op Papendal zonder de aanvaller aan het nieuwe seizoen. ,,Het is voor hem het beste om bij een andere club te gaan spelen”, zei de nieuwe trainer Mike Snoei na de eerste duurtraining.

Sikora, wiens contract bij Vitesse tot medio 2005 doorloopt, probeert al geruime tijd weg te komen bij de Arnhemse club. Zijn grote voorkeur gaat uit naar Ajax, de club van zijn vorige trainer Ronald Koeman. Tussen vraag (6 miljoen euro) en aanbod (4 miljoen) zit echter al maandenlang een groot verschil. Recente onderhandelingen tussen Ajax en Vitesse liepen opnieuw vast op het prijskaartje. ,,Het wil maar niet lukken”, verzuchtte Jan Streuer, de technisch manager van de Arnhemse subtopper.

In overleg met Snoei en Sikora besloot Streuer de felle spits nog een paar dagen respijt te geven. ,,Als het woensdag nog niet rond is, moet hij zich donderdag gewoon weer bij ons melden”, legde Streuer uit. ,,Ook Fulham heeft belangstelling voor hem, maar die club zit ook nog steeds dik onder onze vraagprijs.”

Snoei: ,,Ik wilde Sikora er op de eerste training niet bij hebben, omdat hij momenteel met hele andere dingen bezig is dan met Vitesse. Ik wil alleen spelers die met hart en ziel achter de club staan. Daarom vond ik het beter om hem nog een paar dagen vrij te geven. We gaan er allemaal bij Vitesse van uit dat hij niet meer terugkeert.”

Indien ook Sikora nog wordt verkocht, is Vitesse deze zomer de grote winnaar op de vrijwel volledig ingezakte transfermarkt. De Arnhemse club verdiende bijna 10 miljoen euro met de verkoop van Kreek (AEK Athene), Van der Schaaf (PSV) en Diarra (Olympique Lyon).

 

Bron:ANP 08-07-02
 

Stefanovic aanvoerder van Vitesse

Dejan StefanovicDejan Stefanovic is de nieuwe aanvoerder van Vitesse. Hij volgt daarmee de naar AEK Athene vertrokken Michel Kreek op. Stefanovic heeft in een persoonlijk onderhoud met trainer Mike Snoei gezegd dat hij graag in Arnhem blijft.

De nieuwe trainer doonde zich daarmee zeer tevreden. “Maar als een grote club zich voor Stefanovic meldt, dan kunnen we hem niet houden”, zo weet Snoei. “Maar dat geldt voor alle Nederlandse clubs.”

Victor Sikora ontbrak maandag op de training. Vitesse gaat er vanuit dat hij naar Fulham of Ajax gaat. Vitesse is er nog niet uit met de clubs.

 

Bron: TT TVG 08-07-02
 

Theo Janssen op 10 bij Vitesse

Theo Janssen krijgt voor het nieuwe seizoen het rugnummer 10 bij Vitesse. De 20-jarige middenvelder, die dit seizoen lange tijd geblesseerd was, speelde eerder met nummer 20. De nummers van de selectie van Vitesse:

1 Dragoslav Jevric
2 Tim Cornelisse
3 Dejan Stefanovic
4 Ruud Knol
5 Purrel Fränkel
6
7 Riga Mustapha
8 Gert Claessens
9 Emile Mbamba
10 Theo Janssen
11 Didier Martel
12 Publiek Vitesse
13 Vito, mascotte Vitesse Kids Club
14 Louis Laros
15 Evgeniy Levchenko
16 Jhonny van Beukering
17 Mamadou Zongo
18 Jim van Fessem
19 Bob Peeters
20 Nicky Hofs
21 Matthew Amoah
22 Stefan Nanu
23 Michael Dingsdag
24 Michael Jansen
25 Kalle Sone
26 Marian Zeman

 

Bron: Vitesseworld 08-07-02
 

Centric was in beeld bij Vitesse

Centric, voor het vierde seizoen hoofdsponsor van De Graafschap, heeft ook gesprekken gevoerd met Vitesse over een eventuele sponsordeal. Centric vond het echter te onrustig in Arnhem. Ook betwijfelt het bedrijf of Vitesse het komende seizoen nog de prestaties kan herhalen van het afgelopen seizoen omdat een aantal belangrijke spelers werd verkocht.

De hoofdsponsor hoopt dat de Graafschap dit seizoen in de middenmoot kan meedraaien. Als de Doetinchemse club dat kan waarmaken, ziet Centric geen reden om over te stappen naar een andere club.

 

Bron: TT TVG 08-07-02
 

Sikora hoeft niet mee te trainen van Snoei

Victor Sikora hoeft vandaag niet te verschijnen op de eerste training van Vitesse. Wel hoopt trainer Mike Snoei op een nieuwe middenvelder. Laat dat nu net samenhangen met de uitgestelde verkoop van Sikora.

Je kunt iemand natuurlijk aan zijn contract houden, maar Victor Sikora hoeft vandaag niet te verschijnen op de eerste training van Vitesse. De 24-jarige aanvaller dient momenteel als handelswaar voor de club uit Arnhem. Fulham en Ajax bieden op de international en Vitesse probeert er het beste uit te halen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 08-07-02
 

Vitesse als laatste op het veld

Vitesse verschijnt vandaag als een van de laatste eredivisieploegen – ook de Graafschap start vanochtend – op het trainingsveld, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van trainer Mike Snoei en assistent Theo Bos start om 10.30 uur op sportcentrum Papendal met de eerste training en werkt ook om half drie nog een sessie af.

Met uitzondering van de beoogde aanwinst op het middenveld verwacht Snoei alle spelers op appèl. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Michel Kreek (AEK Athene), Mahamadou Diarra (Lyon), Remco van der Schaaf (PSV), Victor Sikora (Ajax of Fulham), Tijjani Babangida (Ajax) en Carlos Fortes (onbekend) verdwenen.

De enige nieuweling van buitenaf is Purrel Fränkel van De Graafschap. Uit de jeugd is Kalle Sone definitief overgekomen en krijgt verdediger Michael Jansen enkele weken de kans zich te ontwikkelen.

Ook Evgeniy Levtsjenko en Marian Zeman behoren tot de hoofdmacht. Het duo werd vorig seizoen door Ronald Koeman naar Jong Vitesse teruggewezen, maar profiteert nu van de promotie van Mike Snoei, die van Jong Vitesse naar het eerste elftal kwam en prima met het tweetal werkte. Overigens werd Levtsjenko ook door Edward Sturing al bij de eerste selectie gehaald.

Selectie Vitesse:

Doel: Jevric, Van Fessem.

Verdediging: Cornelisse, Nanu, Knol, Stefanovic, Fränkel, Zeman, Dingsdag, Michael Jansen.

Middenveld: Laros, Theo Janssen, Claessens, Levtsjenko, Hofs.

Aanval: Peeters, Mbamba, Van Beukering, Amoah, Martel, Zongo, Sone, Mustapha

 

De Gelderlander 08-07-02
 

Ajax zet Knopper in, Fulham wil Stefanovic

Niet Ajax, maar Fulham lijkt de nieuwe club te worden van Victor Sikora. De Engelse club wil nu ook Dejan Stefanovic overnemen van Vitesse. Ajax heeft in het weekeinde opnieuw gesproken met Vitesse over een transfer van de 24-jarige Sikora, maar opnieuw kwamen de clubs niet tot een akkoord.

Vitesse heeft ook het vierde bod van de landskampioen afgewezen. Nadat de landskampioen eerder twee, drie en vier miljoen euro had geboden, betrok Ajax ook een eigen speler in de aanbieding. Vier miljoen euro en Richard Knopper. De aanvallende middenvelder mag de club uit Amsterdam verlaten, ondanks een doorlopend contract. Vitesse was echter ook in dit voorstel niet geïnteresseerd.

Ajax lijkt niet meer dab 4 miljoen euro te kunnen betalen voor de aanvaller, waardoor Fulham de belangrijkste gegadigde wordt. De Engelse club gaf eerder aan dat het aan de vraagprijs van Vitesse, zes miljoen euro, wilde voldoen.

Waarschijnlijk zal Fulham zich binnen enkele dagen met een soortgelijk bod melden in Arnhem. Vitesse verwacht dat de aanvaller alsnog binnen enkele dagen vertrekt, ondanks zijn tot 2005 doorlopende contract.

Bronnen rondom Fulham bevestigen inmiddels dat de Engelse club niet alleen Sikora, maar ook Dejan Stefanovic wil overnemen van Vitesse. De verdediger uit Joegoslavië wil echter in Arnhem blijven. “Het maakt niet uit welke club er komt of welke prijs er wordt geboden”, zegt Stefanovic. “Als ik naar een andere club zou moeten gaan. Dan had dat voor 1 juli moeten gebeuren. Vanaf die dag concentreer ik me alleen op Vitesse. Ik heb zin in het komende seizoen.”

Stefanovic (27) staat nog twee seizoenen onder contract bij Vitesse. Indien hij de komende twee jaar in Nederland blijft wonen, komt hij net als zijn vrouw en dochter in het bezit van het Nederlandse paspoort.

 

 

De Gelderlander 08-07-02
 

Start voorbereiding seizoen 2002/2003

Vitesse start maandag 8 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Papendal wordt onder leiding van Mike Snoei twee keer getraind.

Maandag 8 juli, trainingen Papendal (10.30 uur en 14.30 uur)
Dinsdag 9 juli, trainingen Papendal (10.30 uur en 14.30 uur)
Woensdag 10 juli, training Papendal (10.30 uur)
Donderdag 11 juli, trainingen Papendal (10.30 uur en 14.30 uur)
Vrijdag 12 juli, training Papendal (10.30 uur)
Zaterdag 13 juli, Theole – Vitesse (17.00 uur, Tiel

 

 

Vitesseworld 07-07-02
 

Vitesse Toto van start

We gaan beginnen! Na een succesvol eerste jaar, waarin 84 Vitessefans meedongen naar de waardebon van 45 euro, is de Vitesse toto 2002-2003 weer van start gegaan. In de toto kunnen liefhebbers hun voorspellingen geven voor alle officiële wedstrijden van het eerste elftal van Vitesse.

Iedereen die wil, kan meedoen. Gewoon even inloggen op het forum en de voorspelling plaatsen in de betreffende topic. Voor de winnaar ligt er op het einde van de rit een waardebon twv 50 euro klaar, te besteden in de Vitesse Fanshop op Zuid.

Er kan op twee manieren worden voorspeld: ruim tevoren in de maandtopic, maar ook wat dichter op de wedstrijd in de wedstrijdtopics, die enkele dagen voor de krachtmetingen op het forum worden geplaatst. De gecombineerde maandtopic voor augustus/september is inmiddels geopend. Eerder deze week is de oefentoto al van start gegaan, waarin gepoold kan worden voor de oefenwedstrijden die Vitesse speelt. De oefentoto staat los van de Vitesse toto. Veel succes!

 Vitesse.org forum totocompetitie 2002-2003

 

07-07-02
 

Voormalig Vitesseterrein nu een woonenclave

Duurzaam, vernieuwend en een moderne uitstraling. Dat waren de steekwoorden voor Nieuw Monnikenhuizen. Zeven architecten hebben zich uitgeleefd op het terrein, waar vijf jaar geleden voetbalclub Vitesse nog een balletje trapte. Inmiddels heeft het project de Heuvelinkprijs en onlangs de Omgevingsarchitectuurprijs gewonnen. Want, zo oordeelde de jury over de laatste beloning: ‘Het geheel is even bijzonder als kwalitatief hoogwaardig (…) en bovendien is voldaan aan de eisen van functionaliteit en duurzaamheid (…) Een voorbeeldig plan’.

Het meest opmerkelijke aan de wijk is de goot die door de hele wijk de straat in tweeën splitst. De geul verzorgt de waterafvoer bovengronds, waar het regenwater gewoonlijk bij de dakgoot uit het zicht verdwijnt en via een buizenstelsel de grond in wordt gebonjourd. In Nieuw Monnikenhuizen is de reis die de druppels afleggen van begin tot eind te volgen is. “De afwatering is heel bijzonder. Een prachtig gezicht wanneer het regent. Toch vind ik de greppel ook heel vervelend, want er zit een deuk in de weg”, vertelt P. Kluvers. Ze woont in één van de ‘wormen’, zoals de appartementencomplexen aan de Dominicanenweg in de volksmond heten, omdat de gebouwen uit de grond lijken te komen. De buitenwanden zijn geheel met glas bekleed. Daaronder is een isolatie-achtig materiaal te bewonderen. “Jammer dat die blokken van kleur verschillen. ‘Is het nog niet af’, vraagt iedereen altijd. Toch heb ik een bijzonder gevoel over de wijk. Al lijkt het net een soort enclave”, zegt Kluvers.

Dat beaamt D. Beuse, bewoonster van een huis aan de Jezuïetenstraat. “Het is geen kolonie, maar de wijk is wel erg omsloten. We hebben ons huis op tekening gekocht. Nu het er staat bevalt het ons hier prima. Onze woning is ontzettend ruim en de kinderen hebben enorm veel vrijheid”, legt Beuse uit. Wel baalt ze van het parkeerprobleem. “De bedenkers hebben de meeste parkeervakken geen centimeter groter gemaakt dan de norm eist.” Haar interieur is open. Vanaf de trap beneden kan tegen de nok van het dak aan gekeken worden. “Die ruimte is prettig, al moet de rekening van Nuon nog komen”.

“De huizen en omgeving sluiten mooi op elkaar aan”, vindt E. Vastenholt. Ook zij waagde een gok doordat ze een huis kocht dat nog niet gebouwd was. Het pand aan de Norbertijnenstraat is nu een jaar haar thuis en ze heeft nooit spijt gehad van haar keuze. “De kinderziektes zijn nu vrijwel verholpen. Ik merk al bijna niet meer dat ik in een speciale wijk woon. Behalve op zondag dan, wanneer hordes mensen hier fotograferend voorbij trekken”, grinnikt Vastenholt.

Een aantal experimentele elementen bevallen dermate dat de gemeente ze ook op andere plaatsen wil toepassen. De lantaarnpalen in het buurtje, waar vier jaar geleden het goedkoopste huis vijfhonderdduizend gulden kostte, zitten al standaard in het assortiment. Of de ‘waterafvoergreppel’ in de toekomst ook elders te bezichtigen is, valt te bezien. Maar in Nieuw Monnikenhuizen is het in ieder geval een bijzonder sierlijk element.

 

De Gelderlander 07-07-02
 

Oud-Vitesse speler Dick Faber overleden

Onlangs hebben wij vernomen, dat in zijn woonplaats Sassenheim oud Vitesse-speler Dick Faber op 73-jarige leeftijd is overleden.

Dick Faber schreef clubhistorie door op zondag 3 september 1950 als eerste te scoren in het op die dag geopende stadion ‘Nieuw Monnikenhuize’.

Voor 12.000 toeschouwers speelde Vitesse een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feijenoord (2-1) Na drie minuten passeerde hij de Rotterdamse keeper, nadat scheidsrechter Van Laar de bal op de strafschopstip had gelegd.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

 

07-07-02
 

Jos Vaessen: ‘Verkoop spelers niet meer nodig’
Vitesse heeft nog 4,5 miljoen euro nodig

Vitesse moet dit seizoen minimaal 4,5 miljoen euro aan extra inkomsten binnenhalen om te voorkomen dat er wederom spelers verkocht moeten worden. De Arnhemse voetbalclub verwacht het geld op tafel te krijgen door middel van een shirtsponsor, huurverlaging voor stadion Gelredome en uitbreiding van commerciële activiteiten.

Jos VaessenVitesse heeft 17 miljoen euro aan uitgaven en 12,5 miljoen euro aan inkomsten. “De discussie over huurverlaging is veel belangrijker dan die over de shirtsponsor”, stelt Vitesse-voorzitter J. Vaessen. “We betalen nu ruim drie miljoen euro huur. We willen naar een huurbedrag van anderhalf miljoen euro. Gelredome is een multifunctioneel stadion. Daar moeten meer andere activiteiten plaatshebben, maar daar zie ik weinig van. Het kan in elk geval niet zo zijn dat Vitesse alleen het stadion overeind houdt.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 06-07-02
 

Mike Snoei snijdt in de trainersstaf

Frits van den Berk keert niet terug in de trainersstaf van Vitesse. Hoofdtrainer Mike Snoei heeft de kracht- en hersteltrainer niet nodig. Van den Berk gaat verder als jeugdtrainer.

Frits van den Berk wilde gisteren geen commentaar geven op zijn verwijdering uit de technische staf. Enkele weken terug kreeg de 50-jarige oud-militair, die al jaren tot de trainersstaf van de hoofdmacht behoort, in een persoonlijk gesprek van Snoei te horen dat er voor hem geen plaats meer is.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 06-07-02
 

Ook Zeman en Laros op training Vitesse

Marian ZemanMarian Zeman keert maandag terug in de selectie van Vitesse, dat die dag begint met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Slowaakse verdediger mag vertrekken uit Arnhem, maar er heeft zich nog geen nieuwe club voor hem gemeld. De 27-jarige mandekker staat nog tot medio 2003 onder contract bij Vitesse. Het voorbije seizoen kwam Zeman op huurbasis uit voor Paok Saloniki, maar de Griekse club ontbeert de financiële middelen om de speler definitief in te lijven.

Ook Louis Laros is fit genoeg voor de eerste groepstraining, maandagochtend om half elf op sportcentrum Papendal. De ervaren middenvelder heeft net als de eveneens bij de groep aansluitende Mahamadou Zongo en Theo Janssen een zware blessure achter de rug. Zongo en Janssen zijn zover in hun revalidatie dat ze volledig mee kunnen trainen met de groep. De met knieklachten kampende Laros zit nog in de opbouwfase van zijn herstel. Hij zal de partijvormen voorlopig nog aan zich voorbij moeten laten gaan en zich beperken tot conditionele arbeid.

 

Bron: De Gelderlander 06-07-02
 

Jong Vitesse naar Zwolle voor de beker

Jong Vitesse start het KNVB-bekertoernooi met een thuisduel tegen Elinkwijk. De sterkste tegenstander in poule 17 is de nieuwe club uit de eredivisie FC Zwolle. Jong Vitesse, de ploeg van de nieuwe coach Pascal Jansen, reist dinsdag 13 augustus naar Zwolle voor een uitduel.

De laatste wedstrijd voor Jong Vitesse (ook wel Vitesse 2 genoemd) is eveneens op vreemde bodem, dinsdag 20 augustus bij Spakenburg. Jong Vitesse speelt de enige thuiswedstrijd tegen Elinkwijk zaterdag 10 augustus om 18.00 uur op het terrein van hoofdklasser Bennekom. De wedstrijd tegen Spakenburg wordt gespeeld op het terrein van Green Stars uit Baarn, dinsdag 20 augustus om 19.30 uur . De eerste twee ploegen van de poule gaan door naar de tweede ronde.

 

Bron: De Gelderlander 06-07-02
 

Licentiesysteem KNVB op de helling

Het licentiesysteem voor profclubs gaat op de helling. De Nederlandse voetbalbond KNVB vindt de huidige regels te rigide. “Het is nu zo dat de licentie gericht is op het spelen en het uitspelen van de competitie. Het nadeel daarvan is dat je zo de problemen verschuift naar het nieuwe seizoen”, zei directeur betaald voetbal Henk Kesler vrijdag in Zeist bij de presentatie van het competitieschema.

In zowel de eredivisie als eerste divisie gaat de KNVB gewoon uit van achttien clubs. Er zijn wel afspraken gemaakt indien clubs failliet gaan. NAC, Fortuna Sittard, Sparta, TOP Oss en FC Den Bosch verkeren in nood. Het is uitgesloten dat er een vervanger komt als een club definitief geen licentie krijgt. Dat geldt ook voor AGOVV en Omniworld, clubs die in 2003 mogen overstappen naar de profs.

Verbod

Kesler liet weten dat de bond een aantal clubs voor komend seizoen heeft verboden spelers aan te trekken vanwege hun penibele situatie. Welke dat zijn wilde hij niet zeggen. NAC trok ondanks de grote schuldenlast enkele spelers aan, maar die werden door externe financiers betaald.

Kesler zei dat de bond dit jaar wel strenger is geworden met het verstrekken van licenties, maar dat betreft alleen de afdrachten in het pensioenfonds CFK voor voetballers. Een groot aantal clubs kampt met een achterstand. ,,In het verleden konden we nog wel coulant zijn, maar intussen is de situatie van een hoop clubs dermate verslechterd, dat we niet meer coulant kunnen zijn.”

 

Bron: ANP 05-07-02
 

Competitie programma Vitesse 2002/2003

Vanmiddag heeft de KNVB het volledige nieuwe competitie schema bekend gemaakt van de Holland Casino Eredivisie voor het seizoen 2002/2003.

Vitesse start met een uitwedstrijd in Groningen. De seizoensopening van Vitesse thuis in het Gelredome, wordt gelijk een topper tegen Ajax op zondag 25 augustus. Het volledige programma van Vitesse ziet er als volgt uit:

Zondag 18 augustus FC Groningen-Vitesse
Zondag 25 augustus Vitesse-Ajax
Zaterdag 31 augustus FC Zwolle-Vitesse
Vrijdag 13 september Vitesse-RBC
Zondag 22 september Vitesse-RKC Waalwijk
Zondag 29 september FC Utrecht-Vitesse
Zondag 6 oktober AZ-Vitesse
Zaterdag 19 oktober Vitesse-Feyenoord
Dinsdag 22 oktober Vitesse-Roda JC
Vrijdag 25 oktober NAC-Vitesse
Zaterdag 9 november Willem II-Vitesse
Zaterdag 16 november Vitesse-SC Heerenveen
Zaterdag 23 november FC Twente-Vitesse
Zaterdag 30 november Vitesse-Excelsior
Zondag 8 december NEC-Vitesse
Woensdag 18 december Vitesse-De Graafschap
Zaterdag 21 december PSV-Vitesse

Winterstop

Zaterdag 1 februari Vitesse-FC Zwolle
Vrijdag 7 februari Roda JC-Vitesse
Zondag 16 februari RKC Waalwijk-Vitesse
Zaterdag 22 februari Vitesse-AZ
Zondag 2 maart Ajax-Vitesse
Zondag 9 maart Vitesse-FC Utrecht
Zaterdag 15 maart Vitesse-PSV
Zaterdag 22 maart RBC-Vitesse
Zaterdag 5 april Vitesse-FC Groningen
Zaterdag 12 april Feyenoord-Vitesse
Zondag 20 april Vitesse-NEC
Zaterdag 26 april SC Heerenveen-Vitesse
Zaterdag 3 mei Vitesse-NAC
Zaterdag 11 mei De Graafschap-Vitesse
Zaterdag 17 mei Vitesse-FC Twente
Zondag 25 mei Excelsior-Vitesse
Donderdag 29 mei Vitesse-Willem II

 

Bron: KNVB.nl 05-07-02
 

Victor Sikora: Ajax wacht op z’n nieuwe Overmars

Al vanaf februari van dit jaar wordt Victor Sikora (24) met verschillende geïnteresseerde clubs in verband gebracht. Eerst was er Feyenoord, al snel volgde het serieuze Ajax. Met de Amsterdammers zouden de onderhandelingen van Vitesse onderhand al zo’n vijf keer ‘op een haar na gevild zijn’. En onlangs schaarde het Engelse Fulham zich nog eens bij de geïnteresseerde clubs. Maar ondertussen begint Sikora de voorbereiding waarschijnlijk gewoon in Arnhem.

De Arnhemse club gaat er namelijk vanuit dat Sikora zich maandag gewoon zal melden op de eerste training van de club. Niet dat dat zomaar gaat, want eerst zal er tussen club en speler duchtig gesproken moeten worden. In mei namelijk, liet Sikora zich – nadat hij persoonlijk tot een akkoord was gekomen met Ajax – laatdunkend uit over club en spelers. ‘Niet dat we er al te zwaar aan tillen, maar we moeten wel even wat uitpraten’, aldus technisch directeur Jan Streuer in het AD.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Viplanet.nl 04-07-02
 

West Ham United definitief

West Ham United is definitief één van de tegenstanders tijdens de oefencampagne van de Arnhemmers.

Vitesse zal op vrijdag 9 augustus in Londen aantreden tegen de Engelse Premier League club. West Ham United РVitesse zal om 19.30 lokale tijd gespeeld worden. Het is nog niet bekend waar de wedstrijd wordt afgewerkt, aangezien ̩̩n van de tribunes van Upton Park aan verbouwing onderhevig is.

 

 

Bron: Vitesseworld 04-07-02
 

Komend weekend duidelijkheid Sikora

Vitesse verwacht dit weekend dat aanvaller Victor Sikora alsnog vertrekt. Op de 24-jarige international ligt een concreet bod van hep Engelse Fulham en Ajax. Technisch manager Jan Streuer zei donderdagochtend: “Ik verwacht binnen twee of drie dagen duidelijkheid. En dat moet ook wel.”

Ajax deed tot nu toe tweemaal een bod op Sikora. Tweemaal wees Vitesse dit af. “Als een club als Ajax een speler van Vitesse wil, moet dat toch lukken,” vraagt Streuer zich vertwijfeld af. Overigens blijft Dejan Stefanovic vrijwel zeker in Arnhem. “Er ligt geen bod. Ik ga er vanuit dat ie blijft.”

 

Bron: TT TVG 04-07-02
 

Bod van Fulham op Sikora

Fulham heeft bij Vitesse een bod uitgebracht op Victor Sikora. De Engelse club wil ruim vijf miljoen euro betalen voor de 24-jarige international, die in Arnhem tot 2005 onder contract staat.

Vitesse is in afwachting van een nieuwe aanbieding van Ajax. De Arnhemse club heeft een bod van vier miljoen euro afgewezen. “Er zal wel een oplossing komen”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. “Ik ga er niet van uit dat Sikora bij ons blijft.”

Ajax-trainer Ronald Koeman verwacht dat Sikora alsnog naar Amsterdam zal komen. “Iedereen bij Ajax ziet de noodzaak dat er nog een buitenspeler bij moet komen”, zei de trainer gisteren.

“Alle posities in het elftal zijn dubbel of driedubbel bezet”, aldus Koeman. “Maar voor de vleugels voorin hebben we alleen Van der Meyde, Ikedia en Wamberto. Daar moet nog iemand bij komen. Het is algemeen bekend dat ik gecharmeerd ben van Sikora. Hij is een international, die graag bij Ajax wil spelen. Het is jammer dat hij er nog niet is.”

En: “Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat de transfer doorgaat. Ik ben er niet honderd procent van overtuigd, omdat de onderhandelingen al zo lang lopen. Maar we komen elke dag een stap dichter bij een akkoord. We doen er alles aan.”

 

Bron: De Gelderlander 04-07-02
 

10 vragen aan Michel Kreek

Omdat hij bij Vitesse niet meer dat beetje extra kon geven, verlangde Michel Kreek naar een buitenlands avontuur. AEK Athene bevrijdt de voormalige international uit Arnhem. De 31-jarige Kreek gaat in Griekenland zelfs Champions League spelen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 03-07-02
 

Vitesse op plaats 57

Volgens een Europees voetbaltijdschrift staat Vitesse op plaats 57 in de lijst van gemiddeld aantal toeschouwers in het seizoen 2001/2002.

In de lijst staat Manchester United als eerste met een gemiddeld aantal toeschouwers van 67.500. Volgens het blad is Vitesse met een gemiddelde van 24.600, na Feyenoord, Ajax en PSV, de vierde club van Nederland. De top tien:

 

1. Manchester United 67.500
2. Borussia Dortmund 66.200
3. Real Madrid 63.600
4. Inter Milan 60.400
5. Schalke 04 60.400
6. AS Roma 59.800
7. Celtic 58.500
8. AC Milan 58.200
9. FC Barcelona 54.200
10. Bayern München 53.200
Klassering overige Nederlandse clubs:

21. Feyenoord 40.100
29. Ajax 35.700
38. PSV 31.400
57. Vitesse 24.600

Het door het blad genoemde aantal van 24.600 ligt in werkelijkheid nog iets hoger. Gemiddeld kwamen in het seizoen 2001/2002 24.997 toeschouwers naar Gelredome. Volgens de ranglijst zou dat zelfs nog twee plaatsen hoger zijn, maar desondanks zijn we zeer tevreden met deze publicatie. We blijven toch nog een aantal gerenommeerde clubs voor en Vitesse is ook op dit punt weer de vierde club van Nederland”, aldus woordvoerder Frank Huizinga.

 

 

Bron: Vitesseworld 03-07-02
 

Sikora kiest voor Ajax of Engeland

Victor SikoraAjax heeft een nieuw bod op aanvaller Victor Sikora uitgebracht. Naar verluidt hebben de Amsterdammers vier miljoen euro over voor de 24-jarige speler. Enkele weken geleden bood de landskampioen nog de helft, een bedrag dat de Arnhemmers ‘lachwekkend’ noemden.Sikora sprak vorige week dinsdag met Ajax’ technisch directeur Leo Beenhakker. Sikora: ‘Hij vertelde me dat ze ermee bezig waren. Ik kreeg het gevoel dat het wel goed zou komen. Trainer Ronald Koeman had daarvóór ook al een paar keer contact opgenomen. Ik moest nog even geduld hebben.’ Inmiddels heeft zich ook een club uit het Engelse Premiership gemeld voor de aanvaller. “Ik noem geen naam, maar het is een grote club’, zegt Sikora.

 

Bron: VI 03-07-02
 

Vitesse op zoek naar nieuwe middenvelder

Na het vertrek van Remco van der Schaaf (PSV), Michel Kreek (AEK Athene) en Mahamadou Diarra (Olympique Lyon) moet Vitesse op zoek naar een nieuwe middenvelder.Technisch manager Jan Streuer: ‘We willen eerst de verkoopfase afronden. Dat betekent dat we nog even wachten tot de transfer van Victor Sikora is afgerond. Maar daarna willen we snel toeslaan. We zijn nu drie jongens kwijt die verdedigend sterk zijn. Dat is een beetje te veel van het goede.’ De Arnhemmers hebben vier spelers op het oog, van wie er twee buiten Nederland voetballen.

Marian Zeman, die vorig seizoen was verhuurd aan PAOK Saloniki, traint vanaf volgende week weer mee met Vitesse. Streuer: ‘Hij mag weg, maar er heeft zich nog geen club voor hem gemeld.’

 

Bron: VI 03-07-02
 

Overlopende registraties

Vitesse heeft van de KNVB een overzicht ontvangen van overlopende registraties. De geregistreerde waarschuwingen komen uit de laatste vier competitiewedstrijden waarop geen sanctie is gevolgd en als registratie gelden voor de reguliere competitie in het seizoen 2002/2003.Dejan StefanovicDejan Stefanovic neemt twee gele kaarten mee naar het volgende seizoen. De verdediger kreeg in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (14 april) en de thuiswedstrijd tegen Willem II (28 april) de waarschuwingen. Louis Laros, Tim Cornelisse en Evgeniy Levchenko nemen één registratie mee naar het nieuwe seizoen.

 

Bron: Vitesseworld 03-07-02
 

Vitesse oefent tegen West Ham United

Vitesse speelt zeer waarschijnlijk op vrijdag 9 augustus een oefenduel tegen West Ham United. Het is de bedoeling dat om 19.30 uur wordt afgetrapt op Upton Park in Londen.West Ham United eindigde afgelopen jaar als zevende in de Premier League. De club trok recent oud-Vitessenaar Raimond van der Gouw aan als tweede doelman achter international David James. Ook Trevor Sinclair behoorde tot de Engelse selectie op het WK. Bekende namen bij West Ham zijn verder de Italiaan Paolo Di Canio, de Tsjech Tomas Repka, Nigel Winterburn en de Fransen Frederic Kanoute en Titi Camara.

Website West Ham United

 

Bron: TT TVG 03-07-02
 

Interview Jan Streuer:Ik ga er vanuit dat Dejan ook komend seizoen nog bij Vitesse voetbalt.

 Technisch manager Jan StreuerDinsdagmiddag 2 juli was Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, te gast bij Radio Vitesse. Presentator Ton Kwabek van de Stadsomroep onderwierp hem aan vragen omtrent de licentie, het vertrek van Victor Sikora, het blijven van Dejan Stefanovic en de jeugdopleiding die ook de komende jaren zijn vruchten zal afwerpen. Hieronder een samenvatting van het interview. 

lees verder...

 

 

 

Bron: Vitesseworld 03-07-02
 

Ook Fulham meldt zich voor Vitessenaar Sikora

Fulham heeft zich bij Vitesse gemeld voor Victor Sikora. De 24-jarige international is zelf al rond met Ajax, maar Vitesse heeft ook het tweede bod van de landskampioen afgewezen.Vitesse kreeg maandag, net als de andere Gelderse clubs De Graafschap en NEC, een licentie voor komend seizoen. Vitesse had de transfers van Van der Schaaf (naar PSV), Diarra (Olympique Lyon) en Kreek (AEK Athene) nodig om de definitieve licentie te krijgen. Nu dat startbewijs binnen is hoeft de club Sikora, die een contract heeft tot 2005, niet meer om financiele redenen te verkopen.

Dat plaatst Vitesse in een aangename onderhandelingspositie. “We willen meewerken aan een transfer van Sikora”, zegt Vitesse-voorzitter Jos Vaessen. “Maar dan moet dat wel de beste oplossing zijn voor Vitesse.” Met andere woorden: dan moet de beoogde transferprijs van minstens zes miljoen euro worden betaald.

Eerder dit seizoen sloeg Vitesse een aanbieding af van Feyenoord, dat 5,5 miljoen euro wilde betalen. Vitesse zal Ajax vandaag laten weten dat de aanvaller niet vertrekt voor de vier miljoen euro, die de landskampioen heeft geboden.

Vitesse heeft met Fulham gesproken over een transfer van Sikora, maar zegt nog geen concreet bod te hebben ontvangen van de Engelse club.

 

Bron: De Gelderlander 03-07-02
 

Tim Cornelisse vader geworden

Tim CornelisseTim Cornelisse is zaterdag 29 juni vader geworden van een zoon, genaamd Enzo.Dinsdagmiddag bracht de 24-jarige verdediger direct een bezoek aan Vitesse om zijn zoon lid te maken van de Vitesse Kids Club. Tim, moeder en zoon maken het goed.

 

Bron: Vitesseworld 02-07-02
 

Licentie resultaat van strak financieel beleid

Afgelopen maandag kreeg Vitesse van het bestuur betaald voetbal van de KNVB per fax de definitieve bevestiging. De Arnhemse club heeft, na een positief advies van de licentiecommissie, een licentie gekregen voor het seizoen 2002-2003.Voorzitter Jos Vaessen“Op dit moment hebben wij geen directe schulden met een harde afbetalingsverplichting in het seizoen 2002-2003. Ook is er geen betalingsachterstand bij het CFK. Natuurlijk zijn er nog wel verplichtingen richting de gemeente Arnhem en de Vrienden van Vitesse. Dit zijn echter achtergestelde leningen of leningen die wij in ieder geval dit seizoen niet terug hoeven te betalen. Ik heb al eerder gezegd dat wij op de helft zijn van een periode om geheel gezond te worden. Ons strakke financiële beleid in de afgelopen 2 jaar heeft er echter voor gezorgd dat wij de licentie, zonder bijzondere voorwaarden, van de KNVB hebben gekregen”, aldus voorzitter Jos Vaessen.

 

Bron: Vitesseworld 02-07-02
 

“Licentie beloning voor hard saneren”

Vitesse, heeft maandag van de KNVB de licentie betaald voetbal gekregen. De Arnhemse club kreeg de licentie vanuit Zeist zonder verdere beperkingen.Woordvoerder Frank Huizinga. “Dit is een beloning voor twee jaar keihard saneren. Er zijn geen directe schulden meer en er is ook geen achterstand meer bij het CFK-fonds. We zijn blij en natuurlijk ook wel opgelucht.” Belangrijke eis van de KNVB was dat Vitesse spelers verkocht. Tot nu toe bracht dat ongeveer tien miljoen euro op. Vitesse heeft op de begroting nu nog een gat van ongeveer 1,5 miljoen.

 

Bron: TT TVG 02-07-02
 

Ajax vangt weer bot bij Vitesse

Victor SikoraEen nieuw bod van Ajax op Victor Sikora is door Vitesse afgewezen. Ditmaal bood de landskampioen 3,5 miljoen euro, maar dit was nog altijd niet naar de zin van de Arnhemmers. “Er is ook belangstelling uit het buitenland voor Sikora. Bovendien moeten we nu we de licentie hebben, er nog eens goed over nadenken of we Sikora nog willen verkopen”, aldus voorzitter Jos Vaessen. Sikora zelf bereikte al anderhalve maand geleden een akkoord met Ajax.Overigens verwacht de Arnhemse eredivisieclub dat het onderzoek van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) naar de handel en wandel van Vitesse onder oud-voorzitter Karel Aalbers met een redelijke schikking afloopt. Vitesse bevestigde, dat er na overleg tussen FIOD en de advocaat van de club een positief advies richting ministerie gaat over een schikking. Met de naheffing en boete zou een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro zijn gemoeid. “Een termijn over een definitief jawoord is niet te geven. De nieuwe minister moet zijn of haar goedkeuring geven. We hebben al een potje gereserveerd”, meldt de woordvoerder van de club. Vitesse zit al tijden in een moeilijke financiële situatie.

 

Bron: Telegraaf 02-07-02
 

KNVB verstrekt licentie

Aan het begin van de maandagavond heeft Vitesse bevestiging van de KNVB gekregen betreffende de aanvraag van de licentie.De aanvraag van Vitesse is door de KNVB positief beantwoord, waardoor de Arnhemse club ook in het seizoen 2002/2003 in het Nederlandse betaald voetbal uitkomt. Conform de licentie regeling had Vitesse de licentie aangevraagd bij de KNVB en op grond van de regels van de licentiecommissie heeft het Bestuur Betaald Voetbal deze verstrekt.

Voorzitter Jos Vaessen: “Wij zijn hier natuurlijk zeer tevreden mee. Zeker gezien de sanering waar Vitesse twee jaar geleden mee begonnen is. De club heeft geen achterstand in het CFK-fonds en heeft tevens geen directe schulden. Mede doordat aan die belangrijke voorwaarden is voldaan is de licentie door de KNVB verstrekt.”

 

Bron: Vitesseworld 02-07-02
 

Welke clubs hebben al duidelijkheid over de licentie
Vitesse heeft licentie zonder voorwaarden

Fortuna Sittard krijgt van de KNVB geen licentie om komend seizoen betaald voetbal te spelen. De overige in financiële nood verkerende clubs uit de ere- en eredivisie, waaronder Sparta, krijgen pas een speelvergunning indien zij aan enkele voorwaarden voldoen. Dat heeft de voetbalbond de betrokken clubs gisteren aan het eind van de middag per fax laten weten. 

lees verder...

 

 

Bron: AD 02-07-02
 

Vrijdag presentatie competitieprogramma

KNVB De KNVB maakt vrijdag het competitieprogramma in het betaald voetbal voor het komende seizoen bekend. De afgelopen tijd konden clubs en burgemeesters van speelsteden aangeven welke problemen er in de voorlopige opzet zaten.Op de bijeenkomst zullen Henk Kesler (directeur betaald voetbal), Hans Herremans (directeur ENV), Edwin Lugt (directeur CED) en Will van Rhee (manager competitiezaken) tekst en uitleg geven over het programma.

Niet alleen de wensen van de clubs en burgemeesters vormden een obstakel bij de samenstelling van het programma. Deze week krijgen de clubs ook te horen of ze voor volgend seizoen sowieso een licentie krijgen. Een aantal clubs uit eerste en eredivisie heeft moeite een financieel verantwoorde begroting in te dienen.

 

Bron: ANP 01-07-02
 

Vitesse verwacht schikking met FIOD

Het is voor Vitesse wachten op het aantreden van de nieuwe minister van Justitie. De Arnhemse eredivisieclub gaat ervan uit dat het onderzoek van de FIOD naar de handel en wandel van Vitesse onder oud-voorzitter Karel Aalbers met een redelijke schikking afloopt.Vitesse bevestigde maandag dat er na overleg tussen FIOD en de advocaat van de club een positief advies richting ministerie gaat over een schikking. Met de naheffing en boete zou een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro zijn gemoeid. ,,Een termijn over een definitief jawoord is niet te geven. De nieuwe minister moet zijn of haar goedkeuring geven. We hebben al een potje gereserveerd”, meldt de woordvoerder van de club. Vitesse zit al tijden in een moeilijke financiële situatie.”

De woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie wil niet op de kwestie ingaan. ,,We doen zolang de zaak niet geheel is afgesloten, geen mededelingen”, zegt de woordvoerder.

 

 

Bron: ANP 01-07-02
 

Vitesse vindt bod op Sikora te laag

Vitesse gaat niet in op het bod dat Ajax heeft uitgebracht op Victor Sikora. Naar verluidt heeft de Amsterdamse club 3,5 miljoen euro over voor de 24-jarige aanvaller.

Eerder deed Ajax al een bod van 2 miljoen euro. Dat vond de Arnhemse club toen veel te laag. Ook nu lijkt Vitesse niet van plan om Sikora voor dit bedrag te laten vertrekken. Technisch manager Jan Streuer van Vitesse wil het bedrag niet bevestigen. “Maar Vitesse zal ook op dit bod niet ingaan”, aldus Streuer.

Kreek, Diarra en Van der Schaaf werden door Vitesse al verkocht om de financiele nood bij de club te ledigen.

 

Bron: TT TVG 01-07-02
 

Ajax doet nieuw bod op Victor Sikora

Victor Sikora Ajax heeft bij Vitesse opnieuw een bod op Victor Sikora uitgebracht. De landskampioen wil vier miljoen betalen voor de 24-jarige international, die in Arnhem tot medio 2005 onder contract staat. Vitesse heeft de aanbieding in beraad. Eerder wees de Arnhemse club een bod van twee miljoen euro lachend af.Vitesse hoort vandaag van de KNVB of de door financiele problemen geplaagde club een licentie krijgt voor komend seizoen. De Gelderse club wil eerst deze uitkomst afwachten, voordat de deal met Ajax wordt rondgemaakt. Ajax-trainer Ronald Koeman wil Sikora deze zomer per se naar Amsterdam halen. Het tweetal werkte samen bij Vitesse.

 

 

Bron: De Gelderlander 01-07-02
 

Vitesse zoekt in buitenland naar middenvelder

Mike SnoeiVitesse zal waarschijnlijk op korte termijn een middenvelder uit het buitenland aantrekken. “Er moet iets bijkomen”, zegt Mike Snoei, sinds vandaag officieel hoofdtrainer van de Arnhemse club. “Ik heb al vijf keer in het vliegtuig gezeten, ben bij het EK onder 21 jaar geweest. De kans is heel groot dat het een buitenlandse jongen wordt.” Vitesse raakt deze zomer drie middenvelders kwijt. Remco van der Schaaf stapte over naar PSV, Mahamadou Diarra verkaste naar Olympique Lyon en Michel Kreek tekende afgelopen week bij AEK Athene.Mike Snoei zal Vitesse komend seizoen 4-4-2 laten spelen, met twee centrale middenvelders en twee aan de zijkanten. Voor de positie rechts in het centrum speurt Vitesse vooral in het buitenland naar een geschikte speler. Vitesse hoopt eerst Victor Sikora (zeer waarschijnlijk deze week naar Ajax) en Marian Zeman (mag weg ondanks doorlopend contract) te verkopen, voordat het zelf overgaat tot een aankoop.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 01-07-02

Hoofdsponsor: