juli 2007

Aad de Mos: ‘Dit is een tactische les’

Trainer Aad de Mos van Vitesse sprak zaterdag in Kleve na de 4-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund van een tactische les. „Wij hebben de jongste groep van Nederland. Dortmund heeft een heel goede groep, met veel erva­ring. Als je ziet hoe zij omschake­len, bij balbezit en balverlies, dat is echt top. Wij hebben vandaag naar ons vermogen gepresteerd en kunnen hiervan leren.”

Bron: De Gelderlander 30-07-07 

Vitesse op zoek naar verrassing in aanval

Vitesse gaat vandaag voor een trainingsweek naar Engeland. Trainer Aad de Mos wacht nog een flinke portie werk, zo onder­streepte de oefenwedstrijd van za­terdag tegen Borussia Dortmund (4-1). Dortmund is kwalitatief een paar maatjes groter dan Vitesse. Boven­dien is de Duitse subtopper in top­conditie nu volgende week al het bekertoernooi begint, met een be­zoek aan 1. FC Magdeburg. Dat Vit­esse in Kleve ruim klop kreeg van de Duitse subtopper, dat was dus niet zozeer verontrustend. Toch maakte het treffen met de sterke opponent duidelijk dat Vitesse nog lang niet klaar is voor de com­petitie.

De vernieuwde elf van De Mos is vooral nog zoekende naar verras­sing in de aanval. Daarin zit de moeilijkste opgave voor dit sei­zoen: Vitesse moet een alternatief vinden voor het vertrek van Dan­ko Lazovic, die met zijn individue­le klasse garant stond voor doel­punten én verrassing voor het vij­andige doel. Het statische en voorspelbare aan­valsspel van Vitesse was tegen Dortmund behoorlijk kansloos. Aanvalsleider Harrie Gommans zat volledig in de tang bij de erva­ren verdedigers Christian Wörns en Robert Kovac. Hij is een spits die in de zestien het best tot zijn recht komt, maar daar kwam hij in Kleve nauwelijks. Santi Kolk heeft een zwervende rol om Gommans heen. Tegen het uitstekend georganiseerde Dort­mund was het voor hem moeilijk ruimte en gaten te vinden. Voor Kolk was het na zijn treffer tegen Sivasspor (1-0) een nieuwe opste­ker dat hij na ruim een uur spelen scoorde, na een fraai steekpassje van de uitstekende rechtsback Paul Verhaegh. Zijn treffer betekende de 3-1, nadat Kuba ( van richting veranderd schot) en twee keer Ebi Smolarek ( mooie lob en rake kopbal) al voor de Duitsers hadden gescoord. In de slotfase voegde Diego Klimo­wicz daar nog een rake volley aan toe (4-1).

Het Arnhemse middenveld moet De Mos ook zorgen baren. Jasar Ta­kak is nog niet in optimale doen en op de andere flank mist de tech­nisch voortreffelijke Yu Hai nog de brutaliteit en lef om daadwerkelijk iets af te dwingen. Daardoor komt veel terecht op de schouders van Anduele Pryor. Hij speelde zaterdag achter de twee spitsen. Pryor zette na een kwar­tier fraai Kolk vrij voor de doel­man, die redding bracht. Pryor is het grootste talent uit de Arnhem­se spelersgroep, maar door zijn ve­le optredens in het afgelopen sei­zoen is er roofbouw gepleegd op het fysiek van de jonge Amster­dammer. Invaller Remco van der Schaaf toonde na rust dat hij terug is na zijn blessure. Maar het absolute hoogtepunt voor Vitesse in Kleve was het optreden van Haim Megre­lishvili. De linksback uit Israël toonde in zijn eerste oefenduel veel offensieve dadendrang. En die aanvallende impulsen kan het hui­dige Vitesse goed gebruiken.

Bron: De Gelderlander 30-07-07 

Complimenten De Mos strelen Thomas Doll

Borussia Dortmund-trainer Thomas Doll ( 41) was zaterdag zeer verguld met de complimenten van Aad de Mos ( 60). De coach van Vitesse loofde het volwassen en sterke spel van de Duitse ploeg.

„Bedankt voor de mooie woorden”, zei Doll. „ Ze komen uit de mond van een internationale klassetrainer. Voor mij als jonge trainer is die erkenning heel waardevol.”

Bron: De Gelderlander 30-07-07 

Fränkel heeft geen toekomst bij Vitesse

Linksachter is derde keus bij De Mos en mag uitzien naar andere club

Vitesse reist vandaag zonder Purrel Fränkel af naar Engeland, waar de Arnhemse club een trainingskamp belegt. De linksachter is door trainer Aad de Mos thuisgelaten, omdat hij niet voorkomt in de plannen voor dit seizoen. „Ik wil verder met Haim Megrelishvili en Anders Due”, zegt De Mos. „Fränkel is de derde vleugelverdediger voor de linkerkant. Hij is overbodig, want hij zal niet aan spelen toekomen. In de jeugd spelen nog twee jongens, die ook op die plek inzetbaar zijn.

Ik heb Frän­kel eerlijk verteld dat hij niet in het rijtje voorkomt. Het zou beter zijn als hij een nieuwe club gaat zoeken.” Fränkel (30) is aan zijn laatste contractjaar bezig bij de Arnhemse club. Hij is niet de enige speler die de trip naar Engeland mist. Stephan Veenboer blijft thuis omdat De Mos met Piet Velthuizen en Balázs Rabóczki al twee keepers meeneemt. Theo Janssen, Michael Janssen, Gill Swerts, Sébastien Sansoni, Rihairo Meulens en Robin Faber ontbreken wegens blessureproblemen. Tijdens het trainingskamp oefent Vitesse woensdag tegen Southend United en vrijdag tegen Norwich City. De Mos neemt 22 spelers mee naar Engeland.

Doel:

Piet Velthuizen, Balázs Rabóczki.

Verdediging:

Kevin van Diermen, Anders Due, Giovanny Espinoza, Haim Megrelish­vili, Colin van Mourik, Paul Verhaegh, Ci­vard Sprockel.

Middenveld:

Jasar Takak, Jaime Bruinier, Onur Kaya, Cees Keizer, Remco van der Schaaf en Abubakari Yakubu.

Aanval:

Fred Benson, Anduele Pryor, Etiënne Esajas, Harrie Gommans, Yu Hai, Mads Junker, Santi Kolk.

Bron: De Gelderlander 30-07-07 

Megrelishvili debuteert bij Vitesse

Haim Megrelishvili heeft tegen Borussia Dortmund zijn eerste wedstrijd gespeeld voor Vitesse. De 25-jarige Israeliër kan voorlopig alleen meedoen als Vitesse buiten Nederland speelt.

“We beschikken nog niet over de juiste aanvullende papieren”, stelt manager communicatie Ester Bal. “We wachten nog op een werkvergunning voor Haim. Hij mag alleen over de grens spelen en gaat daarom ook gewoon mee naar Engeland.”

Megrelishvili viel als linksback in het Duitse Kleve op door zijn aanvallende drang. De oud-speler van Maccabi Haifa kwam vaak mee op om de aanval van Vitesse te ondersteunen

Bron: TV Gelderland TxT 29-07-07 

Frankel niet mee op trainingskamp

Purrel Frankel hoeft van Vitesse niet mee op trainingskamp naar Engeland. Dat heeft de linksback zaterdagavond te horen gekregen. “Ik ben vreselijk teleurgesteld, maar niet echt verbaasd. Je voelt het aankomen.”

Frankel speelt sinds 2002 voor Vitesse, maar lijkt net als vorig seizoen op een zijspoor te belanden. “Het ziet er niet rooskleurig voor mij uit. Maar ik ga niet zomaar weg. Mijn contract is goed en ik laat me niet gek maken. Het is alleen heel moeilijk je steeds weer op te laden. Het plezier is er wel vanaf.”

RKC Waalwijk is een van de clubs die Frankel zou willen aantrekken.

Bron: TVGelderland TxT 28-07-07

Nuttige oefenpartij ondanks nederlaag

Vitesse heeft zaterdag in het Duitse Kleve met 4-1 verloren van Borussia Dortmund. Het was de eerste verliespartij in de oefencampagne onder Aad de Mos, die zijn nieuwe linksback Haim Megrelishvili zag debuteren. De trainer sprak na afloop van een nuttige oefenwedstrijd en vooral tactisch een leerervaring.

De Duitse formatie startte met vele bekende namen. Trainer Thomas Doll kan dit seizoen beschikken over kwaliteitvoetballers als de Braziliaan Dede (in de belangstelling van AS Roma), Christian Worns, Robert Kovacs, Diego Klimowicz en oud-Feyenoorder Ebi Smolarek (2x scorend). Alle genoemde spelers dede mee op het veld van Oberliga-club 1. FC Kleve.

Thomas Doll moest na afloop toegeven dat zijn ploeg in de beginfase moeite had met de spitsen van Vitesse, maar dat de ‘BVB’ na een minuut of twintig spelen beter in de wedstrijd kwam. “We maakten op de juiste momenten onze doelpunten en men moet niet vergeten dat Vitesse pas in de derde trainingsweek zit. Wij spelen volgende week om de Duitse beker en over twee weken start de Bundesliga al. Toch ben ik tevreden over ons spel vandaag. We worden frisser en frisser en dit was een goede test voor ons vandaag.”

Aad de Mos sprak op de persconferentie terecht van een sterke tegenstander met vele grote namen. Hij noemde de uitslag niet belangrijk, maar wees op de leerervaring die zijn jonge ploeg heeft kunnen opdoen. “Vooral tactisch hebben wij veel kunnen leren vandaag. De omschakeling bij balverlies en balbezit was erg goed verzorgd bij Borussia Dortmund. Voor ons is het zaak hiervan te leren en, nog belangrijker, dit op te pakken. We hebben deze wedstrijd niet voor niets op laten nemen op video.”

De oefenwedstrijd, die door 3.500 toeschouwers werd bezocht, kende een 1-0 russtand. Kuba zette Borussia Dortmund na zestien minuten op voorsprong. Na rust werd de marge vergroot door tweemaal Ebi Smolarek en een zeer fraaie volley van Delron Buckley. Santi Kolk zorgde op aangeven van Paul Verhaegh voor de Arnhemse eretreffer.

Bron: Vitesse.nl 28-07-07 

Supporters Vitesse misdragen zich

Een aantal aanhangers van Vitesse zochten zaterdagavond in Kleve de confrontatie met de Duitse politie tijdens het oefenduel met Borussia Dortmund. Ook na afloop bleef het nog een tijdje onrustig.

De politie pakte in elk geval één Nederlander op die een auto vernielde. Een woordvoerder van Vitesse gaf aan het duel serieus te zullen evalueren met de aanwezige stewards in Kleve.

Tijdens het duel provoceerden de fans van Vitesse de politie door flink tegen een hek aan te slaan. Duitse toeschouwers werden uit voorzorg verplaatst naar een andere tribune.

Bron: Omroep Gelderland 28-07-2007

Vitesse verliest kansloos in Kleve

Vitesse was zaterdagavond duidelijk een maatje te klein voor Borussia Dortmund. Bij Oberligaclub FC Kleve werden de Arnhemmers met 4-1 verslagen. Bij rust was het nog 1-0 voor de Duitsers.

Vitesse miste een speler die lijn kon aanbrengen in het aanvalsspel. Ook legde de ploeg van Aad de Mos nauwelijks creativiteit aan de dag. Dortmund was op alle fronten sterker.

Kuba scoorde via het been van Sprockel de 1-0. Na rust sloeg Smolarek twee maal toe, maar Kolk deed op aangeven van Takak iets terug. Een fraaie goal van Buckley betekende in Kleve 4-1.

Bron: Omroep Gelderland 28-07-2007

Rabóczki voelt pijn van Hongaars voetbal

Doelman hoopt via Vitesse terug te keren in Hongaarse ploeg.

Hij kon in eigen land bij liefst tien clubs zo aan de slag. Maar Balázs Rabóczki had het even flink gehad met het Hongaar­se voetbal. De 29-jarige doelman is dolblij met zijn tweejarig contract bij Vitesse en hoopt via de Arn­hemse club terug te keren in de na­tionale ploeg. „Natuurlijk ben ik hartstikke blij met Vitesse”, zegt Rabóczki, die vaak het avontuur heeft gezocht in het buitenland. „In het afgelopen half jaar heb ik zonder contract ge­zeten. Ik speelde in de derde klas­se van Hongarije, vijftien wedstrij­den, alleen maar om fit te blijven. Al die tijd heb ik uitgekeken naar een mooie, nieuwe club. En dat is Vitesse absoluut.”

Rabóczki zat zonder contract en profclub, nadat zijn flirt met de Hongaarse club FC Sopron na on­geveer anderhalf jaar abrupt was beëindigd. „Ik had een conflict met de president van de club”, legt Rabóczki uit. „Ik speelde goed, maar de club betaalde geen salaris uit. Dat heb ik niet geaccep­teerd. Mijn contract is toen ont­bonden.” Het voorval is typerend voor de huidige staat van het Hongaarse voetbal. De clubs kampen met fi­nanciële problemen, de belangstel­ling van het publiek (en dus ook de sponsors) is minimaal en als lo­gisch gevolg daarvan is ook het ni­veau flink achteruit gehold.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-07-07 

‘Schoon’ Vitesse wil vooruit

In een hotel in het lommerrijke Doorwerth ontvouwde Vitesse maandag haar plannen voor het komende seizoen. Achter de coulissen wil de clubleiding de economische problemen te lijf. Op het groene gras wacht de spelers een lesje in discipline en concentratie

De afgelopen twee voetbaljaargangen eindigde Vitesse niet in het linkerrijtje. Ze moest het stellen met een elfde en een twaalfde plaats in de reguliere competitie. Komend seizoen wil Vitesse hogerop. Algemeen directeur Paul van der Kraan: “We hopen op een stijgende prestatiecurve die meer past bij Vitesse”. Trainer Aad de Mos wil voor de play-offs gaan, maar ziet ook in dat meerdere ploegen azen op een positie bij de eerste negen: “Als je de top-vier en de drie gedoodverfde degradatiekandidaten van de achttien aftrekt, blijven er elf teams over voor vijf posities. Er is veel concurrentie.”

lees verder...

Bron: VoetbalPrimeur 27-07-07

Janssen vier tot zes weken aan de kant

Vitessenaar Theo Janssen is vrijdag geopereerd aan zijn linkerknie.

De spelverdeler van Vitesse staat vier tot zes weken aan de kant. Hij werd in Zutphen geoperereerd door clubarts Frejlach. Het gewricht werd daarbij schoongemaakt, omdat Janssen last bleef houden van zijn meniscus. In februari van dit jaar onderging de voormalige aanvoerder van Vitesse ook al een operatie aan zijn linkerknie.

De vrijdag 26 jaar geworden Janssen zal dus de rest van de voorbereiding en het begin van de competitie missen. Daarom wordt ook een door Vitesse gewenste transfer van Janssen onwaarschijnlijk.

Bron: TVGelderland TxT 27-07-07 

Operatie en nieuwe rol zitten Janssen dwars

Theo Janssen staat waarschijnlijk een maand buitenspel. Maar er zit de Vitesse-middenvelder meer dwars.

De 25-jarige Arnhemmer staat waarschijnlijk vier tot zes weken aan de kant na een noodzakelijke operatie aan zijn linkerknie. Het gewricht wordt vrijdag tijdens een ingreep schoongemaakt.

Maar het fysieke ongemak is niet het enige dat hem dwarszit. De linkspoot heeft moeite met zijn nieuwe positie in Arnhem. ‘Het is niet leuk om een week voor de start van de voorbereiding te ho¬ren dat het beter is te vertrekken’, aldus Janssen in De Gelderlander.

‘Ik heb geen wedstrijd op mijn eigen posi¬tie gespeeld. Dat vind ik vreemd’, stelt Janssen, die openstaat voor een buitenlands avontuur. ‘Of ik het gevoel heb dat ze van mij afwillen? Dat moet je de club vra¬gen. Maar ik speel twaalf jaar bij Vitesse, dan verwacht je misschien iets meer.’ Janssen moet meer van het hart. ‘Ik ben ook geen aanvoerder meer. Waarom weet ik niet. Ik heb er niks over gehoord. Niet dat ik die band zo heel belangrijk vind. Ik werd vorig jaar aanvoerder omdat Remco van der Schaaf dat niet meer wilde. Nee, uitleg hoef ik niet. Ik wil de band niet eens meer.’

Volgens trainer Aad de Mos is er weinig aan de hand. ‘Janssen hoeft niet weg. Hij wil zelf graag weg en wij hebben gezegd daaraan mee te werken. Lukt het niet, dan is hij zeer welkom in de selectie. De discussie over de aanvoerdersband vind ik onzinnig. Ik ben nog helemaal niet bezig geweest met wie er aanvoerder wordt.’

Bron: Voetbal International 26-07-2007

Supportersvereniging blij met afschaffen proef biometrie

Tijdens de persdag op maandag 25 juli jl. heeft Vitesse aangegeven te stoppen met de proef biometrische toegangscontrole. “Er was veel weerstand onder de supporters” aldus Van der Kraan.

De supportersvereniging is blij met het afschaffen van de proef en is altijd tegen generieke maatregelen geweest die gericht zijn op alle supporters. “Pak de vandalen, niet de fans”, is het credo van de supportersvereniging.

Bij de biometrische toegangscontrole wordt niet iedereen vooraf geregistreerd (alleen de supporters met een stadionverbod) maar bij het betreden van het stadion, wordt van elke bezoeker een vingerscan gemaakt. Hier hebben alle supporters ‘last’ van en lost het probleem van het voetbalvandalisme niet op.

Maatregelen zoals een meldingsplicht voor supporters met een stadionverbod zijn veel gerichter en effectiever en worden door de supportersvereniging toegejuicht.

De supportersvereniging vindt het een goed signaal dat Vitesse heeft geluisterd naar de kritiek van de supporters en de biometrische proef stopt.

Bron: SV Vitesse 26-07-07 

Trainingschema: week 30: 23 – 29 juli

Donderdag 26 juli, 9.30 uur en 15.00 uur, Doorwerth
Vrijdag 27 juli, 9.30 uur en 15.00 uur, Doorwerth
Zaterdag 28 juli, Borussia Dortmund – Vitesse, 17.30 uur, Kleve
Zondag 29 juli, vrij

De trainingstijden voor het trainingskamp in Doorwerth zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Ze kunnen per dag nog worden aangepast!

Bron: Vitesse.nl 23-07-07 

Vitesse verslaat Sivasspor: 1 – 0

Vitesse heeft ook de eerste test met een overwinning en zonder tegendoelpunt afgesloten. In Zutphen werd het woensdagavond 1-0 tegen Sivasspor. Het ging niet zonder slag of stoot, maar het doelpunt van Santi Kolk, vlak voor rust, bleek na negentig minuten de winnende.

De Turken begonnen beter aan de wedstrijd en kregen in de eerste 25 minuten drie prima mogelijkheden. In alle situaties bleef doelman Piet Velthuizen op de been door eerst een schot en een kopbal van Ivan Cvetkov (o.a. Zwolle, Heerenveen en Sparta) te keren, de derde poging zag de sluitpost voorlangs gaan.

Vitesse was na twintig minuten voor het eerst gevaarlijk. Een verrassend afstandsschot van Anduele Pryor belandde snoeihard op de paal. Na zijn inzet nam Vitesse het initiatief over van Sivasspor en kreeg Vitesse voor het rustsignaal nog enkele goede kansen. In de 34e minuut strandde Harrie Gommans op de doelman, maar vijf minuten voor rust bediende de spits zijn maatje voorin, Santi Kolk, die de verre hoek vond: 1-0.

Na rust wisselde Vitesse van formatie, met Balázs Rabóczki voor het eerst in het doel en Remco van der Schaaf terug na zijn schouderblessure. Paul Verhaegh en Robin Faber ontbraken wegens een lichte rugblessure, terwijl Fred Benson het duel met een hanstringkwetsuur aan zich voorbij moest laten gaan. De Turken wisselden gedurende de tweede helft meerdere malen wat het duel geen goed deed.

Tien minuten voor tijd moest de ploeg zelfs met tien man verder nadat scheidsrechter Van Sichem een speler van Sivasspor zijn tweede gele kaart gaf. Rihairo Meulens kreeg op aangeven van Mads Junker nog een enorme mogelijkheid, maar hij wist de doelman niet te passeren

Bron: Vitesse.nl 26-07-07 

Frustratie Theo Janssen over operatie en positie

Vitessenaar moet onder het mes en is niet blij met nieuwe status.

Voor Theo Janssen is het nieuwe seizoen in mineur be­gonnen. De middenvelder uit Arn­hem wacht morgen, op zijn 26ste verjaardag, een ( kijk) operatie aan zijn knie. In het beste geval is hij tien dagen uitgeschakeld, waar­schijnlijker is dat hij een ingreep aan zijn meniscus ondergaat en vier tot zes weken langs de kant staat. Omdat de transfermarkt op 1 september sluit, is de kans op een transfer klein. Janssen is zwaar te­leurgesteld.

Ondertussen is de 25-jarige mid­denvelder ook ongelukkig met zijn nieuwe status in de selectie. „Het is niet leuk om een week voor de start van de voorbereiding te ho­ren dat het beter is te vertrekken”, reageerde Janssen gisteravond in Zutphen tijdens het oefenduel tus­sen Vitesse en Sivasspor (1-0). Janssen aast op een vertrek. „Maar ik heb Vitesse nooit uit mijn hoofd gezet. Als er een goede bui­tenlandse club komt, wil ik graag een keer weg. Maar dat geldt voor tien van de elf voetballers.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-07-07 

Santi Kolk scoort in eerste echte test

Vitesse wint oefenduel tegen Turkse profs van Sivasspor met 1-0.

Vitesse heeft gistera­vond de eerste serieuze test van de oefencampagne gewonnen. In Zut­phen was de ploeg van trainer Aad de Mos met 1- 0 te sterk voor Sivasspor. Matchwinnaar was San­ti Kolk die op aangeven van zijn aanvalsmaatje Harrie Gommans de enige treffer scoorde.

Tot tevredenheid van trainer De Mos. Hij was best te spreken over zijn twee aanvallers, maar roemde andermaal de van langdurig blessu­releed herstelde Abubakari Yaku­bu voor zijn middenveldspel. „ De wederopstanding van Yakubu blijft opvallend. Ik vond ons de eerste twintig minuten onwennig. In die fase redde Piet Velthuizen ons twee keer”, zag De Mos. „Wat ook goed beviel is dat Gommans zowel over de grond als door de lucht goed aan te spelen is.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-07-07 

Vitesse wint met 1-0 van Sivasspor

Vitesse heeft een oefenduel tegen het Turkse Sivasspor met 1-0 gewonnen. In Zutphen maakte Santi Kolk vlak voor rust de enige treffer op aangeven van Harrie Gommans.

Vitesse wil overtuigde niet echt, maar won wel verdiend. Na rust speelde Aad de Mos met bijna een heel ander elftal. Rihairo Meulens miste na rust nog een opgelegde kans. Sivasspor speelde in de slotfase bikkelhard.

Remco van der Schaaf speelde een sterke wedstrijd als defensieve middenvelder. Fred Benson, Sebastien Sansoni. Gill Swerts, Paul Verhaegh en Theo Janssen ontbraken vanwege blessures.

Bron: TVGelderland TxT 25-07-07 

Theo Janssen ondergaat knie-operatie

Theo Janssen moet vrijdag een operatie ondergaan aan zijn linkerknie.

De middenvelder van Vitesse ondervindt hinder van zijn meniscus, waardoor een operatie noodzakelijk is. Trainer Aad de Mos verwacht niet dat Theo Janssen nog verkocht kan worden. De Arnhemse club wil de voormalige aanvoerder graag verkopen, maar de belangstelling werd tot nu toe niet concreet.

Janssen kampte vorig seizoen ook al met een knieblessure. In februari werd hij geopereerd aan zijn buitenmeniscus van de linkerknie. De spelverdeler wordt op de dag van de operatie 26 jaar.

Bron: TVGelderland TxT 25-07-07 

10 vragen aan – Theo Janssen

Aad de Mos verkondigde vorige week nóg maar eens dat middenvelder Theo Janssen (25) toe is aan een nieuwe stap. Vitesse zet de clubman nadrukkelijk in de etalage en zelf denkt de oer-Arnhemmer dan ook dat het tijd is voor een vertrek. ‘Voor mijn gevoel ben ik klaar voor de top.’

Theo Janssen is toe aan een nieuwe stap. Waar hebben we dat eerder gehoord?

‘Dat is op zich niets nieuws, alleen is het nu vooral door de club en de trainer naar buiten gebracht. Zelf heb ik het aan het eind van vorig seizoen al aangegeven. Het is beter een keer een stap te maken, zelf voel ik ook dat ik daaraan toe ben. Ik zit al twaalf jaar bij Vitesse en tien jaar bij het eerste elftal. Dat is tegenwoordig een heel lange tijd in het voetbal en daarom zijn beide partijen misschien eens toe aan iets nieuws. Misschien is het beter voor mij nu te vertrekken, maar dat heb ikzelf niet in de hand. Ik hoef niet per se weg, want mijn contract loopt nog twee jaar door.’

lees verder...

Bron: VI magazine nr30 25-07-2007

Benson is veel te duur voor Heracles Almelo

Heracles Almelo ziet af van de diensten van Fred Benson. De club wil zich nog versterken met een aanvaller en had daarvoor de 23-jarige speler van Vitesse op het oog. ‘Maar hij is te veel te duur voor ons.

We oriënteren ons verder, de komende weken komen er veel spelers op de markt’, aldus voorzitter Jan Smit

Bron: VI magazine nr30 25-07-07 

Streuer: ‘ Ik geloof in een beter team’

Voetbalmanager van Vitesse waagt zich niet aan een vergelijking.

Vitesse er qua se­lectie nou beter op geworden of niet? Voetbalmanager Jan Streuer en hoofdcoach Aad de Mos van Vitesse waagden zich bij de jaarlijk­se persdag in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen niet aan een vergelijkend warenonderzoek. Gaan Harrie Gommans ( MVV, 22 goals in de eerste divisie) en Santi Kolk (ADO Den Haag, 12 goals ere­divisie) het vertrek van Danko La­zovic (19 goals) opvangen? En doet het vertrek van centrumverdediger Ruud Knol niet meer pijn dan ver­wacht? Kan de jonge Piet Velthui­zen doelman Vladimir Stojkovic naar de vergetelheid keepen?

„Ik zou niet durven zeggen of we sterker zijn geworden”, bekende Jan Streuer. „Ik hoor mensen zeg­gen dat het niks meer wordt nu La­zovic weg is. Daar geloof ik dus he­lemaal niks van. Een jaar eerder was Lazovic er niet en scoorden we meer doelpunten. We moeten het hebben van een beter team. En daar geloof ik wel in.” „We hebben aardig voldaan aan de wensen van de trainers”, zei Streuer. „ Al willen wij ons nog graag versterken met een spits.”

De technische baas van Vitesse is wel van mening dat de twaalfde plaats in de eindrangschikking wat minnetjes is. „De doelstelling is ho­ger eindigen. Daarvoor moeten we de strijd aan met een vijftal ploe­gen onder de top vier; Ajax, PSV, AZ en Feyenoord. Met clubs als FC Twente, FC Utrecht, Heeren­veen, Roda JC en Vitesse is de subtop zwaar bezet. We moeten meer punten halen, maar met meer punten en matig voetbal zijn we niet tevreden.”

Hoofdtrainer Aad de Mos zegt te­vreden te zijn met de selectie. „Na­tuurlijk wil ik er nog graag een top­per bij in de spits. Het liefst een jonge speler die we beter kunnen maken. We zijn daarvoor naar Ser­vië geweest, maar dat beviel ons niet. Nu komen we waarschijnlijk bij de wat duurdere spelers uit en dan zijn we weer afhankelijk van de geldschieters.” De Mos kijkt ondanks de twaalfde plek niet helemaal ontevreden te­rug. „We hebben aantrekkelijk voetbal gespeeld. Dat blijkt ook wel uit de verkoop van seizoen­kaarten en loges. Mensen willen te­genwoordig luxe, die komen om voetbal te zien.”

„Waar we met dit elftal staan, kan ik nu nog niet zeggen. Zelfs als we tegen Sivasspor, Dortmund en Bil­bao hebben gespeeld, zeggen die wedstrijden niet alles. Dat heb je vorig jaar kunnen zien; we bleven ongeslagen in de voorbereiding.” Nieuwe spelers Vitesse: Balázs Rabóczki, Stephan Veenboer (doel), Haim Megrelishvili, Jasar Takak, Cees Keizer, Santi Kolk, Harrie Gommans en Robin Faber

Bron: De Gelderlander 25-07-07 

Het nieuwe Vitesse

Het vernieuwde Vitesse presenteerde zich gisteren aan de media. Bij stadion Gelredome ging het voetbalgezel­schap onder aanvoering van trainer Aad de Mos op de foto, waarna in Doorwerth de jaarlijkse persdag plaatshad. Op de traditionele groepsfoto staan voor het eerst de gezich­ten van de nieuwelingen Haim Megrelishvili, Harrie Gommans, Santi Kolk, Jasar Takak, Cees Keizer, Stephan Veenboer en Balázs Rabóczki. Ook op de foto staat Michael Jansen, de 23-jarige verdediger uit Nijmegen die al twee jaar buitenspel staat vanwege hartrit­mestoornissen. De medische staf van Vitesse wil dat Jansen een herkeuring ondergaat, voordat hij kan aansluiten bij de spelersgroep. Algemeen directeur Paul van der Kraan sprak gis­teren zijn hoop uit dat hierover binnen vier weken duidelijk­heid zal zijn.

Bron: De Gelderlander 24-07-07 

Aad de Mos met 25 spelers naar Engeland

Trainer Aad de Mos van Vitesse neemt niet meer dan 25 spelers mee voor de oefentrip naar Engeland volgende week. Spelers die over de rand vallen bij Vitesse wacht sowieso een heldere boodschap. De Mos: „ Ik wil niet meer dan 25 spelers meenemen naar Engeland. Er zijn sowieso nog een paar spelers die weg mo­gen. Sommigen willen zelf, ande­ren moeten of kunnen beter ver­trekken. Die boodschap zal ik ze zelf overbrengen. Het zijn de wet­ten van de topsport, daarin moet iedereen zich schikken. Als ik niet presteer ben ik ook na vier weken of een half jaar weg.”

Sébastien Sansoni gaat zeker niet mee naar Engeland. De Fransman kampt met een blessure en is daar­bij de eerste vier duels van de nieu­we competitie geschorst. De Mos: „Het heeft weinig zin hem mee te nemen. Ik heb in september niks aan hem. Hij mag volgende week in de selectie van Bob ( Kootwijk, trainer Jong Vitesse, red.) ritme op­doen.”

Onzeker is of Theo Janssen de trip, met oefenduels tegen Sou­thend United FC en Norwich Ci­ty, meemaakt. De middenvelder (26) is geblesseerd aan zijn knie. Op een slecht moment. Janssen wil graag op avontuur in het bui­tenland, bij voorkeur Engeland, maar traint voorlopig gewoon bij Vitesse. De Mos: „We doen er alles aan om hem mee naar Engeland te nemen, maar ik weet niet of het lukt. Hij doet deze week niet mee aan de groepstraining. Er is belang­stelling uit Engeland voor hem. Ze komen kijken als wij daar spelen. Hopelijk is hij erbij.” Mocht Janssen meegaan, dan is er minder ruimte voor de rest. Waar­schijnlijk valt ook derde doelman Stephan Veenboer af

Bron: De Gelderlander 24-07-07 

Vitesse eist betere discipline spelers op het veld

Kaartenlast bij Arnhemse spelers moet drastisch terug.

De spelers van Vites­se moeten zich komend seizoen beter gedragen op het veld. Dat stelde algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse gistermid­dag in Victoriahotel De Branding in Doorwerth bij de seizoenspre­sentatie aan de media.

„Het is noodzakelijk dat we geen topscorer meer zijn in het klasse­ment van gele en rode kaarten. Op die ranglijst hebben we afgelopen seizoen de Champions League ge­haald. Dat mag niet meer gebeu­ren”, stelde Van der Kraan, vier we­ken voor de start van de competi­tie. Trainer Aad de Mos, die aan zijn tweede seizoen bij Vitesse begint: „We moeten minder kaarten sco­ren. Spelers moeten zich als profs gedragen.”

Hij ondervindt bij de start van nieuwe seizoen nog hinder van het ongedisciplineerd gedrag van zijn spelers. Zo is Sébastien Sanso­ni de eerste vier duels geschorst omdat hij in de play-offwedstrijd tegen NEC zijn tegenstander spuugde. Eerder werd de Frans­man, een dragende speler, al voor vijf duels geschorst omdat hij een hap deed naar de neus van NEC- speler Roy Beerens. Vitesse incasseerde vorig seizoen een re­cordaantal van zeven rode kaarten en leed daardoor veel (pun­ten) schade. Ook Theo Janssen, Danko Lazovic en Mads Junker ( ge­schorst voor de openingswedstrijd tegen Sparta) liepen forse straffen op door een rode kaart.

Met name in de voorlaatste play-offwedstrijd om Intertoto­voetbal ging het mis. Thuis tegen FC Utrecht laaide de klaarblijkelij­ke frustratie zo hoog op dat Vites­se de finale in Utrecht liefst vijf spelers geschorst wist en Europees voetbal (Intertoto) misliep. De Mos plaatste wel een kantteke­ning: „Ik vind ook scheidsrechters niet altijd sterk. Vroeger stonden ze meer tussen de spelers. Dan kreeg je in de gang te horen dat je het een beetje rustig moest hou­den. Maar sommige spelers moet er inderdaad voor oppassen dat het niet hun handelsmerk wordt. Er zijn zeker dingen gebeurd die niet moeten.” Vitesse en De Mos waakten giste­ren voor hoge verwachtingen. Van der Kraan: „Het moet beter kun­nen dan de twaalfde plaats.”

De Mos wilde met zes vertrekkers ( onder wie Danko Lazovic, Ruud Knol en Youssouf Hersi) en zeven nieuwkomers ( onder wie Harrie Gommans, Santi Kolk en Jasar Ta­kak) geen prognose doe: „Vraag het mij eind september, misschien hebben we er dan nog een kanjer van een spits bij.” Vitesse laat ambitieuze doelstel­ling achterwege, maar draagt spe­lers meer discipline op. Het aan­tal gele en rode kaarten moet drastisch verminderen.

Bron: De Gelderlander 24-07-07 

Vitesse snakt naar bevrijding van molensteen om de nek

Doembeeld: Nog 39 keer jaarlijks 6,5 ton betalen aan de gemeente.

Vitesse wacht een periode van 39 termijnen waarin de club jaarlijks 650.000 euro moet aflossen aan de gemeente Arnhem. Algemeen directeur Paul van der Kraan snakt naar een op­lossing voor deze molensteen om de nek van de club, die vanaf be­gin deze eeuw zo diep in de schul­den is geraakt. Van der Kraan hoopt eind augus­tus enige helderheid te verkrijgen van de gemeente omtrent een nog onbekende oplossing. „Vitesse heeft een haat-liefde ver­houding met de gemeente. Na het reddingsplan van 2003 hangt ons een molensteen om de nek. We moeten veertig jaar lang 6,5 ton be­talen. Een termijn is betaald, we hebben er nog 39 te gaan. Eind au­gustus hebben we met de gemeen­te een gesprek over een oplossing. Ik ben er heel erg benieuwd naar”, erkende de directeur van Vitesse gistermiddag op de jaarlijkse pers­dag voor het nieuwe seizoen.

Bij die gelegenheid nam Van der Kraan ook ruimte voor een terug­blik. Zo was er bijvoorbeeld het heuglijke begrotingsoverschot over de voorbije jaargang (300.000 eu­ro). Voor volgend seizoen is de be­groting 14,1 miljoen euro, een mil­joen hoger dan vorig jaar. „Maar de liquiditeitspositie blijft onder druk staan als gevolg van schulden uit het verleden die je niet zo maar inloopt.”
Heuglijk noemde hij de bezetting van de loges. „Voor het eerst sinds de opening van 1998 zullen ze alle­maal verkocht zijn. Er zijn er nog twee vrij, daarover worden ook ge­sprekken gevoerd.”

De commerciële inkomsten stijgen van 5,6 miljoen naar 7,2 miljoen euro. „Dat is voor 80 procent gerea­liseerd”, aldus Van der Kraan. Een mislukking was de proef met biometrische toegangsbewijzen. Van der Kraan: „Er was veel weer­stand van supporters. We hebben met de veiligheidsdriehoek over­legd en gaan er niet mee verder.”
Het aantal verkochte seizoenskaar­ten nadert inmiddels de 11.000.
Vitesse hoopt eind augustus een oplossing te horen voor de mo­lensteen om haar nek; nog 39 termijnen jaarlijks 6,5 ton beta­len aan de gemeente Arnhem.

Bron: De Gelderlander 24-07-07 

Benson en Junker op schot tegen amateurs

Vitesse in vijf duels met amateurteams naar de doelcijfers 48-0.

Fred Benson en Mads Junker zijn tot dusver de meest productieve spelers in de voorbe­reiding van Vitesse. Beide aanval­lers hebben acht keer gescoord in de vijf partijen, die de Arnhemse ploeg heeft afgewerkt tegen ama­teurteams ( vijf zeges, doelcijfers 48-0). Het duo wordt op minima­le afstand gevolgd door nieuweling Harrie Gommans, die op zeven treffers staat. Yu Hai is keurig vier­de, met vijf rake doelpogingen

De topscorerslijst:
1. Fred Benson 8 Mads Junker 8
3. Harrie Gommans 7
4. Yu Hai 5
5. Anduele Pryor 4 Jasar Takak 4
7. Onur Kaya 2 RihairoMeulens 2 Santi Kolk 2 Etiënne Esajas 2 Theo Janssen 2
12. Anders Due 1 Cees Keizer 1

Bron: De Gelderlander 23-07-07 

Trip De Mos en Streuer levert geen spits op

Trainer Aad de Mos en tech­nisch manager Jan Streuer hebben de spits afgetest, die ze afgelopen donderdag in Servië hebben beke­ken. Of Vitesse alsnog een extra aanvaller zal aantrekken, liet Streuer zaterdag in het midden. „Dat kan zijn, maar dan moet je er wel een goed gevoel bij hebben. Anders doen we het niet”, zei Streuer na de zege van Vitesse op de amateurs van Blauw Geel’55.

Bron: De Gelderlander 23-07-07 

Balázs Rabóczki tekent voor twee seizoenen

Vitesse heeft in het weekein­de de transfer van Balázs Rabóczki afgerond. De 29-jarige doelman uit Hongarije heeft een contract gete­kend voor twee seizoenen, nadat hij de medische keuring had door­staan. Rabóczki zag Vitesse oefe­nen in Ede en hij zal vanaf van­daag meetrainen met de ploeg die dan begint aan een trainingskamp in Doorwerth

Bron: De Gelderlander 23-07-07 

Scheidsrechter stuurt Faber naar de kant

Voor Vitesse-speler Robin Fa­ber heeft het oefenduel met Blauw Geel’ 55 slechts tien minuten ge­duurd. De verdediger ( 21), die zich in de voorbereiding mag bewijzen bij het eerste elftal, kwam halver­wege in het veld met het tweede team. Tien minuten later maakte hij een pittige overtreding, waarop de arbiter hem naar de kant stuur­de. Vitesse mocht wel een vervan­ger inbrengen, dat werd Yu Hai.

Bron: De Gelderlander 23-07-07 

Yakubu weet niet of hij bij Vitesse blijft

Vitesse ook ruim langs vijfde amateurteam: 11-0 bij Blauw Geel’55.

Abubakari Yakubu is een op­vallende speler in de voorberei­ding van Vitesse. De controle­rende middenvelder uit Ghana speelde vorig seizoen slechts vier competitiewedstrijden, maar mo­menteel is hij de nummer één op zijn positie. Bovendien is het de vraag of Yakubu in Arnhem blijft of zwicht voor een lucratief bod uit het Midden- Oosten.

Sébastien Sansoni is geblesseerd, ook Remco van der Schaaf heeft nog geen oefenduel gespeeld en nieuweling Cees Keizer krijgt van Aad de Mos speeltijd wanneer de zogeheten tweede keus mag opdra­ven. Stuurt de trainer zijn favorie­te formatie het veld in, dan is Yaku­bu zijn man voor de plek in de punt naar achteren, op de ruit op het middenveld. Logisch dus, dat de 25-jarige voet­baller uit Ghana met een brede grijns de partijtjes tegen welwillen­de amateurteams afwerkt. „Ik vind het lekker deze wedstrijden te spe­len”, zegt Yakubu, nadat Vitesse op deze zonnige zaterdagmiddag bij het naar de zaterdag tweede klasse gepromoveerde Blauw Geel’ 55 heeft uitgehaald ( 0- 11).

Yakubu kwam in Ede met de ‘eer­ste keus’ van De Mos alleen de eer­ste helft in actie. Daarin kwam Vit­esse vijf keer tot scoren. „Voor mij is het prettig, door veel te spelen kan ik weer wennen aan de ploeg”, legt de middenvelder uit. Dat is ook wel nodig, gezien de cij­fers die Yakubu in het voorbije sei­zoen bij elkaar heeft geschopt. Vier wedstrijden speelde hij slechts in de eredivisie; twee in de­cember, eentje in februari, eentje begin maart. Dat was de schamele oogst voor Yakubu, die na zijn knieoperatie in mei vorig jaar voor­al bezig is geweest met herstellen en ritme opdoen in het beloften­team.

„ Ik ben al lang bezig met trainen”, zegt Yakubu. „ Ik heb heel lang met Jos (doelt op fysiotherapeut Jos Kortekaas, red.) gewerkt aan mijn herstel en ik ben al lang fit.” Yakubu bereidt zich voor op zijn vierde seizoen bij Vitesse ( na vijf seizoenen Ajax), al is het nog niet zeker dat de gewezen international zijn tot 2009 doorlopende con­tract zal uitdienen. Yakubu staat in de belangstelling van een club uit Saudi-Arabië: Al- Nassr. In Ede verklaart Yakubu dat zijn sportieve toekomst onduidelijk is. Of hij dit seizoen gewoon bij Vites­se speelt? „Ik heb geen idee. Ik weet niet of ik ga of niet. Het kan zijn dat ik vertrek, maar ik heb niets gehoord. Het ligt aan mijn zaakwaarnemer, niet aan mij.” Mocht zijn zaakwaarnemer Ger La­gendijk er dus in slagen een (onge­twijfeld lucratieve) deal te sluiten met de club uit het Midden- Oos­ten, dan staat Yakubu niet onwel­willend tegenover een transfer.

Volgens Jan Streuer, technisch ma­nager van Vitesse, is het echter nog lang niet zover. „Er is wel interesse voor Yakubu, maar de club heeft zich niet officieel ge­meld bij ons. We wachten maar rustig af wat er gebeurt. Yakubu is in elk geval op de weg terug. Dat is een goed voorteken.” „Hij is nu veel fitter dan vorig sei­zoen”, looft ook De Mos de Ghane­se middenvelder. „Hij loopt beter, het ziet er goed uit. We hebben nu tegen amateurploegen gespeeld. Vanaf komende week krijgen we sterkere tegenstanders (woensdag Sivasspor en zaterdag Borussia Dortmund, red). Dat zijn echte graadmeters voor het hele elftal.”

Bron: De Gelderlander 23-07-07

Kniekwetsuur Theo Janssen valt mee

De MRI-scan die Vitesse- middenvelder Theo Janssen van zijn knie heeft laten maken, heeft niets ernstigs uitgewezen.

Janssen liet een scan maken, nadat er vocht in de knie was geconstateerd. Hij traint volgende week via een aangepast programma.

In het oefenduel met Blauw Geel’55 in Ede (0-11) deden zaterdag behalve Janssen ook Remco van der Schaaf, Gill Swerts, Santi Kolk en Etienne Esajas niet mee. Fred Benson scoorde driemaal, Harrie Gommans en Anduele Pryor twee keer. De andere goals kwamen van Kaya, Junker, Keizer en Due.

Bron: Omroep Gelderland 22-07-2007

Pryor manifesteert zich

Anduele Pryor is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de A-selectie van Vitesse. Ondanks dat Vitesse nog enkel oefenwedstrijden tegen amateurs heeft gespeeld, maakt de jonge aanvallende middenvelder indruk.

Wie Pryor ziet voetballen, kan niet anders dan concluderen dat de Amsterdammer gegroeid is. Niet letterlijk, maar juist op voetbaltechnisch en mentaal gebied. Samen met de weer fitte Abubakari Yakubu heerst Pryor in tot dusver gespeelde oefenduels op het middenveld, zet de lijnen uit en eist ballen op. Na afloop van de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Blauw Geel’55 vroegen we hem naar het verschil met vorig seizoen.

Pryor: “In mijn eerste jaar bij het eerste elftal moest ik van mezelf mijn mond houden, luisteren en leren van de anderen. Ik heb persoonlijk wel een goed seizoen gespeeld, maar zal meer rendement uit mijn acties moeten halen. Het gaat niet alleen om de actie. Ik zal de spitsen meer moeten voeden door assists te geven. Ik voel me sterk op dit moment en straal dat ook uit op het veld. Ik durf meer mijn mond open te doen, maar dat wordt nu ook van mij verwacht.”

De daaropvolgende lach doet vermoeden dat de technisch begaafde Pryor nog veel meer in petto heeft en dat de eerste vier oefenwedstrijden nog maar het begin is van een mooi seizoen van de met rugnummer dertig spelende Anduele Pryor.

Bron: Vitesse.nl 21-07-07 

Elf treffers in Ede

Knieblessure Janssen valt mee.
Blauw Geel’55 uit Ede was zaterdagmiddag voorlopig de laatste amateurvereniging in de voorbereiding van Vitesse. Op sportpark Peppelensteeg werd het 11-0. Volgende week staat het serieuze werk op het programma met duels tegen Sivasspor en Borussia Dortmund.

Vitesse speelde tegen Blauw Geel’55 nog altijd zonder Van der Schaaf, Swerts, Kolk en ditmaal ook zonder Esajas. Anders Due was daarom de eerste speler die de volle negentig minuten vol maakte. De MRI-scan die Theo Janssen liet maken heeft niks ernstigs uitgewezen. Janssen zal komende week ‘conservatief’ trainen, oftewel apart van de groep en met de juiste rust en behandeling.

Yu Hai moest na tien minuten in de tweede helft noodgedwongen weer het veld in nadat de scheidsrechter het nodig vond Robin Faber naar de kleedkamer te sturen wegens een overtreding. Dit overkwam eveneens een speler van Blauw Geel’55.

In het verder sportieve duel werden de doelpunten gescoord door Fred Benson (3), Harrie Gommans (2), Anduele Pryor (2), Onur Kaya, Mads Junker, Cees Keizer en Anders Due.

Opstellingen

Eerste helft
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, espinoza, Due, Pryor, Takak, Yakubu, Hai, Junker, Gommans.

Tweede helft
Veenboer, Van Mourik, Faber (’56 Hai), Van Diermen, Frankel, Bruinier, Keizer, Meulens, Kaya, Benson, Due.

Bron: Vitesse.nl 21-07-07 

RKC meldt zich voor Fränkel

RKC Waalwijk heeft bij Vitesse geïnformeerd naar de transfereisen voor Purrel Fränkel, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De eerstedivisionist is nog naarstig op zoek naar versterking op de linkerflank.

De Waalwijkers lijken echter bot te vangen bij de geboren Surinamer. De linksback wees eerder een aanbieding van ADO Den Haag af vanwege zijn wens in de Eredivisie te blijven spelen.

Fränkel werd eerder al in verband gebracht met oude liefde De Graafschap, waar hij tussen 1998 en 2002 onder contract stond. Bij Vitesse heeft de 30-jarige verdediger een doorlopende verbintenis tot medio 2008. Desondanks staan de Arnhemmers open voor een vertrek van Fränkel.

Bron: AD 21-07-2007

Gill Swerts is dicht bij zijn terugkeer

Speler van Vitesse traint komende week weer voluit mee met groep.

Goed nieuws voor Vites­se: Gill Swerts is dicht bij zijn ren­tree na zijn knieblessure. De speler uit België verwacht nog tijdens de voorbereiding weer in actie te ko­men voor de Arnhemse club.

„ De start van de competitie zal ik niet halen”, doelt Swerts op het weekeinde middenin augustus. „Maar ik hoop dat ik wat minuten ‘zal pakken’, voordat de competitie begint. Dat zit er ook wel in. Eind augustus is het negen maanden dat ik eruit ben. Die periode staat ook voor de blessure die ik heb ge­had.” Op de eerste training van Vitesse liep Swerts al de nodige rondjes met de spelersgroep. En vanaf maandag zal de 24- jarige Belg weer helemaal gaan meetrainen met de hoofdmacht van Vitesse. Dan begint de laatste fase van de herstelperiode na zijn knieblessu­re.

Tijdens de voorbereiding op het af­gelopen seizoen kreeg Swerts last van zijn meniscus. Na een rustpe­riode ging het twee maanden later helemaal mis, in een oefenduel met hoofdklasser Babberich. Swerts bleek de voorste kruisband van zijn linkerknie te hebben afge­scheurd.

Na de operatie stond er zes tot ne­gen maanden voor zijn herstel. „ Ik heb in het begin tegenslag gehad”, kijkt Swerts terug. „ Ik ben iets te laat begonnen met de revalidatie, doordat ik na de operatie twee we­ken ziek ben geweest van de narco­se. Ik voelde me echt beroerd en lag soms urenlang in bed te zwe­ten. Normaal gesproken moet je twee dagen na de operatie probe­ren te bewegen. Ik kon dat niet, door de koorts. Daardoor ben ik minstens tien dagen te laat begon­nen in Antwerpen.” Swerts koos ervoor in zijn moeder­land te revalideren. In Antwerpen zat hij dicht bij zijn gezin, bij ande­re familieleden en bij zijn vrien­den. „Het was belangrijk voor me dat ik veel bij hen kon zijn”, aldus Swerts. „Het was bovendien een voordeel dat ik in Antwerpen elke dag jongens tegenkwam die met hetzelfde herstelproces bezig wa­ren. Zoals Massimo Ambrosini, Igor Tudor, Thomas Buffel en Kha­lilou Fadiga.” De lange dagen, van tien tot vijf, van arbeid hebben hun werk ge­daan.

Swerts is hersteld van zijn blessure, zeker nadat het gewricht afgelopen maand is schoonge­maakt. Littekenweefsel zorgde voor irritatie bij het strekken van de knie. „Daarna voelde mijn knie een stuk beter aan”, zegt de rechterverdediger/ middenvelder, die zonder angst weer op het veld zal staan. „ Ik ben niet een speler die met angst voetbalt. Het is be­langrijk dat ik snel mijn automatis­men terugkrijg. Daarom is het be­langrijk weer op het veld te staan.” Toch waakt hij voor een geforceer­de terugkeer. „Ik wacht al acht maanden op het moment dat ik weer kan voetballen. Dan kan er nog wel een maandje bij.”

Bron: De Gelderlander 21-07-07 

Training eerste elftal verplaatst naar Rhenen

De eerste elftalselectie van Vitesse traint vrijdagochtend niet op Papendal, maar op de Grebbenberg in Rhenen.
De technische staf besloot tot deze wijziging om meer fysiek te kunnen trainen. Zaterdag wordt er niet getraind. Wel staat er ’s middags een oefenwedstrijd tegen Blauw Geel ’55 (16.00 uur Ede) op het programma. Vanaf maandag belegt Vitesse een trainingskamp in Doorwerth.
Het trainingsprogramma volgt zo spoedig mogelijk.

Bron: Vitesse.nl 20-07-07 

Giovanny Espinoza telt af naar augustus

Verdediger speelt in Driel eerste oefenduel met Vitesse (0-13).

Giovanny Espinoza telt de dagen af. In augustus komen zijn vrouw en hun twee kinderen van Ecuador naar Nederland. „Het is voor mij heel belangrijk dat we dan samen zijn”, zegt de 30- jarige centrumverdediger, die gistera­vond in Driel tegen de gelijknami­ge zondag vierdeklasser ( 0- 13) zijn eerste oefenwedstrijd speelde in de voorbereiding op het nakende seizoen.

Espinoza miste de eerste dagen van de oefencampagne vanwege het toernooi om de Copa Ameri­ca. Met Ecuador strandde hij vrij kansloos in de groepsfase van het evenement en daarmee was de malheur voor de 1.90 lange verde­diger nog niet voorbij. Espinoza meldde zich namelijk met een lich­te blessure in Arnhem. Hij had last van een onwillige spier in zijn dij­been. „Het is niets ernstigs”, zegt Espino­za in Driel, terwijl hij even met zijn hand over zijn linkerdij strijkt. „Misschien is er wat irritatie ont­staan door overbelasting. Ik ben blij dat ik nu weer op het veld heb gestaan en zonder klachten een helft heb kunnen spelen.”

De fitheid van de speler die op het WK 2006 zoveel indruk maakte, is broodnodig ook. Vitesse heeft na het vertrek van Ruud Knol en Sie­be Blondelle nog twee echte cen­trumverdedigers over: Civard Sprockel en Espinoza. Een zeer ma­gere en kwetsbare bezetting. „Het kan wel”, stelt Espinoza. „We heb­ben in de selectie de nodige jonge spelers die talentvol zijn. Als je dat koppelt aan ervaring, dan heb je een goede mix.”

Espinoza heeft inmiddels een half jaartje in de benen als voetballer van Vitesse. Hij staat nog een sei­zoen onder contract bij de Arn­hemse club, met een optie voor nog een jaar. „Ik ben heel tevreden in Arnhem”, geeft Espinoza aan. „ Ik kijk ernaar uit dat mijn gezin in augustus naar Arnhem komt. Het belangrijkste is dat we met Vit­esse goede resultaten gaan boeken. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bron: De Gelderlander 20-07-07 

De Mos en Streuer scouten in buitenland

Vitesse-trainer Aad de Mos ontbrak gisteravond in Driel, waar Vitesse de vierde zege boekte in de vierde oefenpartij in de voorberei­ding. De trainer was met tech­nisch manager Jan Streuer afge­reisd naar het buitenland, waar het tweetal een spits ging bekij­ken. De Mos is tijdig terug voor de komende oefenpartij van Vitesse, zaterdag tegen Blauw Geel’ 55 in Ede (aanvang 16.00 uur).

Bron: De Gelderlander 20-07-07 

Janssen mag vertrekken bij Vitesse

Het is onzeker of Theo Janssen bij Vitesse aan de nieuwe competitie begint. Trainer Aad de Mos heeft de middenvelder in een persoonlijk onderhoud verteld dat het voor de tweevoudig international goed zou zijn eens bij een andere club in een nieuwe omgeving te spelen.

,,Theo móet niet weg,’’ zegt een woordvoerster van Vitesse. ,,Maar als er een club komt die voor zowel Theo als voor de club aantrekkelijk is, dan valt er wel over een transfer te praten.’’

Bron: AD Sportwereld 19-07-2007

RKSV Driel – Vitesse 0-13

Vitesse heeft donderdagavond de vierde oefenwedstrijd afgesloten met een ruime 13-0 overwinning op vierdeklasser RKSV Driel. Yu Hai was topscorer met drie doelpunten, terwijl Giovanny Espinoza zijn eerste speelminuten maakte na zijn optreden op de Copa America.

De ‘matadoren’, zoals de spelers van Driel werden aangekondigd, hielden lange tijd prima stand. Ondanks een razendsnelle treffer van Rihairo Meulens (binnen de minuut) bleef het tot aan de rust slechts 4-0 door nogmaals Meulens en tweemaal Fred Benson (1x strafschop). Na rust werd het een schuttersfestijn met doelpunten van Yu Hai (3), Mads Junker (2), Jasar Takak (2), Anduele Pryor en Harrie Gommans. Met name de doelpunten van Pryor (prachtig schot onderkant lat) en Gommans (slim overstapje Junker) waren fraai om te zien voor de bijna tweeduizend aanwezige toeschouwers. Na het eindsignaal begon een tweede festijn, namelijk het optreden van Jannes. De populaire zanger maakte er een mooi feest van op het gezellige sportpark waar de vele vrijwilligers de avond uitstekend georganiseerd hadden.

Opstelling Eerste helft:
Veenboer, Frankel, Van Mourik, Van Diermen, Faber, Kaya, Esajas, Keizer, Bruinier, Benson, Meulens.

Tweede helft:
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Due, Yakubu, Takak, Junker, Pryor, Gommans, Yu Hai

Bron: Vitesse.nl 19-07-2007

MRI-Scan voor Theo Janssen

Theo Janssen ontbrak donderdag in Driel op het wedstrijdformulier. De Vitessenaar melde zich in trainingskostuum wegens een knieblessure en zal zo snel mogelijk een MRI-scan moeten ondergaan.

Janssen, die in de voorgaande oefenduels door trainer Aad de Mos in de achterste linie werd opgesteld, heeft vocht in zijn knie en onderzoek in het ziekenhuis zal moeten uitwijzen wat de precieze oorzaak is, c.q. klachten zijn.

Overige blessures Remco van der Schaaf stroomt vrijdag of zaterdag in bij de selectie en zal naar verwachting volgende week voor het eerst mee gaan spelen. De middenvelder is bijna hersteld van en blessure aan zijn linkerschouder. Santi Kolk ontbrak in Driel uit voorzorg met lichte liesklachten.

Bron: Vitesse.nl 19-07-2007

Principe akkoord Vitesse en Rabocki

Vitesse en doelman Balázs Rabócki hebben woensdagavond op enkele details na overeenstemmig bereikt over een tweejarig contract.

De 29-jarige Hongaarse doelman meldt zich vrijdag in Nederland voor de medische keuring en zal aansluitend zijn handtekening zetten onder een contract dat hem voor twee jaar aan Vitesse verbindt.

Na afronding van alle formaliteiten zal Rabócki zich aanstaande maandag bij de selectie voegen. De ploeg van Aad de Mos belegt dan een trainingskamp in Doorwerth

Bron: Vitesse.nl 19-07-07 

De Mos: ‘ Yakubu kan de openbaring worden’

Vitesse wint ook derde oefenduel: 7-0 bij vierdeklasser Oene.

Vitesse is bezig met een reeks ‘kermiskoersen’ in de voorbe­reiding. In Oene sloot de ploeg van trainer Aad de Mos gistera­vond ook het derde oefenduel met een amateurteam met ruime winst af (0-7).

Volgende week zaterdag, tegen Bo­russia Dortmund in Kleve, dan moeten de eerste contouren van het vernieuwde Vitesse zichtbaar worden. Tot die tijd gunt De Mos alle spelers evenveel speelminuten. En laat hij een voorlopig eerste team net als de voorlopige reserves telkens drie kwartier opdraven. De Mos noemt de bezoekjes aan de amateurclubs kermiskoersen. Die, zo verklaarde de trainer giste­ren na de repetitie bij vierdeklas­ser vv Oenen, wel degelijk van waarde zijn.

De Mos: „ Het is belangrijk spelers in wedstrijden te zien. Dat is toch anders dan tijdens trainingen. Voor ons is het natuurlijk heel be­langrijk hoe de nieuwe spitsen Harrie Gommans en Santi Kolk functioneren. Ik heb dingen ge­zien dat ze elkaar toch wel aanvoe­len, met Kolk die om Gommans heen komt.” „ Abubakari Yakubu wordt mis­schien wel de openbaring van on­ze voorbereiding”, zo looft De Mos het spel van de Ghanees die lang geblesseerd was. „ Daarnaast vind ik dat Theo Janssen het heel goed doet achterin. Ik wil hem nog wat langer zien op deze plek.”

vv Oene-Vitesse 0- 7 ( 0- 5): 3. Kolk 0-1, 14. Gommans 0- 2, 25. Yu Hai 0- 3, 36. Kolk 0-4, 45. Takak 0-5, 47. Kaya 0-6, 80. Junker 0-7

Opstelling Vitesse Eerste helft: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Janssen, Due; Takak, Yakubu, Pryor, Yu Hai; Kolk en Gommans.

Tweede helft: Veenboer; Van Mourik, Van Diermen, Faber, Fränkel; Kaya, Keizer, Junker, Esajas; Meulens en Benson.

Komende oefenwedstrijd Vitesse: rksv Driel-Vitesse (donderdag 19 juli, aanvang 19.30 uur).

Bron: De Gelderlander 18-07-07 

Remco van der Schaaf hoopt op snelle rentree

Remco van der Schaaf hoopt op korte termijn mee te doen in een oefenpartij van Vites­se. De middenvelder staat door klachten aan de schouder tot dus­ver aan de kant tijdens de voorbe­reiding. Van der Schaaf hoopt za­terdag (tegen Blauw Geel in Ede) of anders volgende week woens­dag (tegen Sivasspor) zijn eerste oefenduel te kunnen spelen

Bron: De Gelderlander 18-07-07 

Vitesse wint met 7-0 bij VV Oene

Vitesse is dinsdagavond bij zaterdagvierdeklasser VV Oene niet verder gekomen dan een 7-0 zege. De ploeg was zichtbaar vermoeid van de zware ochtendtraining.

Door goals van Santi Kolk, Harrie Gommans, Yu Hai, weer Santi Kolk en Jasar Takak stond het bij rust 5-0 voor de geelzwarten. Na rust scoorden alleen Onur Kaya (een oogstrelende lob van 35 meter) en Mads Junker.

Vitesse-trainer Aad de Mos was vol lof over Oene: “Ik wist niet eens waar Oene lag, maar van mij mogen we hier elk jaar spelen. Wat een accommodatie, het veld ligt erbij als een biljartlaken.”

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2007

Zeven treffers in Oene

Op sportpark De Hoge Kamp heeft Vitesse dinsdagavond met 7-0 gewonnen van Oene. Ook de derde oefenwedstrijd werd in nagenoeg dezelfde formaties gespeeld.

Er was slechts een wijziging te noteren in het elftal van Aad de Mos. Onur Kaya was weer fit en speelde zijn eerste minuten. Hij speelde in de plaats van Jaime Bruinier.

Voor rust werd er vijf keer gescoord, waarbij Santi Kolk twee doelpunten voor zijn rekening nam. In het tweede bedrijf deden de elf het rustig aan en werd het uiteindelijk 7-0 in Oene.

Eerste helft
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel (C), Janssen, Due, Takak, Yakubu, Pryor, Kolk, Yu Hai, Gommans.

Tweede helft
Veenboer, Van Mourik, Van Diermen, Faber, Keizer, Bruinier, Frankel, Esajas, Meulens, Junker (C), Benson.

Bron: Vitesse 17-07-2007

Benson twijfelt over zijn toekomst

Aanvaller (23) is teleurgesteld in mager perspectief bij Vitesse.

Fred Benson is te­leurgesteld in zijn huidige status bij Vitesse. Indien de Arnhemse club nog een ( buitenlandse) spits aantrekt, dan mag de aanvaller uit Ghana vertrekken. Maar Benson (23) twijfelt over zijn toekomst.

De Amsterdammer kreeg vrijdag van trainer Aad de Mos te horen dat hij dit seizoen op weinig speel­minuten hoeft te rekenen. Dat wil zeggen: de nieuwelingen Harrie Gommans en Santi Kolk krijgen vooralsnog de voorkeur in de aan­val, zoals ongetwijfeld ook het ge­val zal zijn bij de nog aan te trek­ken buitenlandse spits. Die mededeling kwam hard aan bij Benson. Hij had verwacht dat hij in de afgelopen drie seizoenen meer krediet had opgebouwd. En, zo verklaarde Benson gisteren na de 12-0 zege bij tweedeklasser Val­leivogels in Scherpenzeel, hij vindt het na een weekje voorbereiding ook vroeg voor een dergelijke con­clusie.

„ Ik ben nu drie jaar bij Vitesse en wil het liefst hier blijven. Hopelijk verandert er iets aan de situatie, maar daar ga ik niet echt van uit”, aldus Benson. „Het is niet zo dat ik zeg: ik ga weg. Ik heb te horen gekregen dat ik weg mag, maar iets in me zegt me dat ik moet blijven. Ik weet wat ik kan. Als ik blijf vechten, dan komt het wel. Maar krijg ik wel speelminuten? Ik heb nog een contract voor een jaar. Dat is zo om. Voor mij is de situa­tie heel moeilijk.”

Vitesse heeft van Heracles een bod op Benson ontvangen, maar de voetballer heeft niets uit Almelo gehoord. „ En mijn zaakwaarne­mer ook niet. Op dit moment is er niets concreet. Als het wel con­creet wordt, dan wordt het pas echt heel moeilijk. Dan moet ik kiezen. Nee, ik ga niet zelf op zoek naar een andere club. Mijn gevoel zegt dat ik moet afwachten. Ik heb geen haast. Ik ga mijn best doen in de voorbereiding. Niemand kan in de toekomst kijken. Ik ga er alles aan doen om de gedachten van de trainer te veranderen.”

Bron: De Gelderlander 17-07-07 

Trainer Aad de Mos: Benson hoeft niet weg

Het is absoluut niet zo dat Fred Benson weg moet bij Vitesse. Dat verklaarde trainer Aad de Mos gisteravond in Scher­penzeel. „ Als er een spits bijkomt, dan komt er een heroverweging. Dan mag Benson misschien weg”, aldus De Mos. „ Benson heeft de­zelfde positie als vorig jaar. Hij is er aan toe veel te spelen, maar die garantie kan ik hem niet geven.”

Bron: De Gelderlander 17-07-07 

Knieblessure van Sansoni valt mee

De knieblessure van Sébastien Sansoni lijkt mee te vallen. De speler van Vitesse was met klachten teruggekeerd van va­kantie, maar een mri-scan maakte gisteren duidelijk dat er slechts sprake is van een lichte irritatie in de buitenmeniscus van de rechter­knie. De verwachting is dat Sanso­ni na een weekje rust weer kan aansluiten bij de groepstraining

Bron: De Gelderlander 17-07-07 

Vitesse haalt dubbele cijfers: 0-12

Vitesse heeft maandagavond in Scherpenzeel het oefenduel tegen zaterdagtweedeklasser Valleivogels met 12-0 gewonnen.

Trainer Aad de Mos liet voor en na rust twee verschillende teams spelen. Halverwege leidden de Arnhemmers met goals van Fred Benson, Etienne Esajas (2x) en Mads Junker (2x).

Na rust tilden Yu Hai, Anduele Pryor (prachtig afstandsschot), Theo Janssen (2x; waaronder een lepe vrije trap) en de nieuwelingen Jasar Takak en Harrie Gommans (2x) de eindstand naar 12-0.

Bron: TV Gelderland TxT 16-07-07 

Regen aan doelpunten in Scherpenzeel

Het regende doelpunten, maar ook pijpenstelen in het Gelderse Scherpenzeel. Vitesse won tegen de Valleivogels met 12-0, maar door de hevige regenval voor rust zullen sommige toeschouwers een doelpuntje hebben gemist.

Aad de Mos stuurde dezelfde elftallen in het veld als tegen vv Rheden. De enige wijziging was de volgorde waarin hij de 22 spelers liet acteren. De elf die zaterdag begonnen, speelden nu de tweede helft en andersom.

Na 45 minuten was de stand 5-0 met doelpunten van Benson, Esajas (2) en Junker (2). Precies na een half uur spelen barstte een enorme regenbui los boven het sportpark en werd het eventjes zeer donker. Na de pauze was de lucht grotendeels opgeklaard en kon er gewoon doorgespeeld worden.

In die tweede helft zorgden Hai, Pryor, Janssen (2), Takak en Gommans (2) voor de 12-0 eindstand.
Dinsdag is Oene de derde tegenstander in de oefencampagne. De aftrap is om 19.30 uur.

0-1 Fred Benson ‘6
0-2 Etiënne Esajas ‘8
0-3 Etiënne Esajas ’33
0-4 Mads Junker ’36
0-5 Mads Junker ’39
0-6 Yu Hai ’51
0-7 Anduele Pryor ’63
0-8 Theo Janssen ’69
0-9 Theo Janssen ’71
0-10 Jasar Takak ’73
0-11 Harrie Gommans ’79
0-12 Harrie Gommans ’83

Bron: Vitesse.nl 16-07-07 

Esajas gaat voor zijn kans

Met flitsende passeerbewegingen is Etiënne Esajas aan een attractief begin van het seizoen bezig. In het oefenduel tegen Valleivogels beloonde de linkeraanvaller zijn sterke spel met twee prachtige treffers, waarvan één vrije trap van ruim 25 meter die letterlijk de bovenhoek in vloog. ‘Een kwestie van veel oefenen met Theo (Janssen, red.)’, aldus Esajas na afloop in Scherpenzeel.

Het was voor de speaker van de Valleivogels even goed kijken wie in de achtste minuut nu de 2-0 op het scorebord bracht. De felgele voetbalschoenen brachten redding en zo werden de toeschouwers alsnog keurig geïnformeerd over de wonderschone vrije trap van Etiënne Esajas. De snelle linkspoot van Vitesse heeft na ruim een week voorbereiding de vorm al aardig in de benen. Vorm die hem meer speelminuten gaan opleveren dit seizoen? Als het aan de Amsterdammer zelf ligt wel. “Ik ga absoluut voor mijn kans dit jaar”, klinkt het overtuigend uit zijn mond.

Maar is het wel zo vanzelfsprekend dat de technische staf van Vitesse in de technisch vaardige Esajas een basisspeler zien? In de media wordt zijn naam zelfs in verband gebracht met ADO Den Haag. Esajas zelf daarover: “Ik heb niets concreet gehoord van welke club dan ook. Mijn prioriteit is om goed te trainen bij Vitesse en meer te spelen dan afgelopen seizoen. Ik weet dat ik het hoogste niveau aan kan en ik voel me goed bij deze club. Ik ben dan ook niet bezig met een vertrek. Ik wil slagen bij Vitesse en wil mijn kans pakken.”

Bron: Vitesse.nl 16-07-07 

Seizoenskaarten verzonden

Onlangs zijn de eerste seizoenkaarten verzonden.
Heeft u de seizoenkaart nog niet ontvangen? Wees niet ongerust, komende week worden nog meer seizoenkaarten verstuurd.

Bij de seizoenkaart ontvangt u een waardebon van Schuurman Schoenen, een advertentie van Spitman Makelaardij en een aankondiging van Vitesse – Athletic Club Bilbao en de Vitesse Open Dag.

De wedstrijd Vitesse – Athletic Club Bilbao begint echter niet zoals vermeld om 19.30 uur, maar er wordt om 17.00 uur afgetrapt in Gelredome.
Kaartverkoopinformatie volgt zo spoedig mogelijk.

Indien u voor 1 mei j.l. uw seizoenkaart van vorig jaar heeft verlengd, ontvangt u een Vitesse Waardebon t.w.v. € 15,-. Deze waardebon wordt binnen enkele weken verzonden.

Bron: Vitesse.nl 16-07-07 

Vitesse nog niet rond met doelman Rabocki

Vitesse heeft nog geen ak­koord bereikt met Balazs Rabocki. De doelman is zaterdagochtend te­ruggekeerd naar Hongarije. De on­derhandelingen lopen nog. De Is­raëlische linksback Haim Megrelis­hvili heeft nog niet alle papieren in orde, zodat hij voorlopig nog niet meedoet in de oefenduels van Vitesse. De club gaat in de week van 23 tot 28 juli op trainingskamp in Doorwerth.

Bron: De Gelderlander 16-07-07 

Sansoni laat mri- scan maken van zijn knie

Vitesse- speler Sébastien Sansoni laat deze week een mri- scan maken van zijn linker­knie. De Fransman is na zijn va­kantie met klachten teruggekeerd in Arnhem. Naast Sansoni ontbra­ken zaterdag in Rheden ook Rem­co van der Schaaf, Giovanny Espi­noza ( beiden met lichte blessures), Onur Kaya ( griep) en Gill Swerts (nog niet wedstrijdfit).

Bron: De Gelderlander 16-07-07 

Vitesse laat op gang in Rheden

Hoofdklasser houdt profclub een helft lang keurig in bedwang (0-1).

Vitesse zoekt na een weekje voorbereiding nog naar het juiste gevoel en ritme. Hoofdklas­ser Rheden bood de profclub zater­dag een helft lang uitstekend partij (0-1) en boog pas ruim toen na rust het conditionele verschil dui­delijk werd (0-5). Vitesse-trainer Aad de Mos startte in een 4- 4- 2- opstelling, waarbij hij zijn voorlopige eerste keus alleen de eerste helft liet spelen. Mads Junker ontbrak in die basis, aange­zien hij geschorst is voor de com­petitie- ouverture bij Sparta.

In de eerste oefenpartij maakte Vit­esse, met voorin de nieuwe spit­sen Harrie Gommans en Santi Kolk, logischerwijs een onwennige indruk. Nadat Gommans op aange­ven van Kolk voor 0-1 had ge­zorgd, mocht na de rust de tweede elf van Vitesse aan het werk.

Ruim 2000 toeschouwers zagen ook Fred Benson (individuele actie), Junker (rebound), nogmaals Benson (strafschop) en weer Jun­ker (voorzet Esajas) scoren voor Vitesse, dat vanavond in Scherpen­zeel oefent tegen Valleivogels (aan­vang 19.30 uur). Rheden-trainer Ron Olyslager was tevreden over het spel van zijn team. „ De ploeg is verre van com­pleet. We missen diverse basisspe­lers. Toch had Vitesse aanvankelijk moeite om kansen te creëren

Bron: De Gelderlander 16-07-07 

Jasar Takak wil zijn voeten laten spreken

Nieuweling bij Vitesse kijkt niet achterom maar slechts vooruit.

Vitesse verscheen zater­dag in Rheden met drie nieuwe ge­zichten aan de aftrap voor de eer­ste oefenpartij. De meest opvallen­de nieuweling: middenvelder Jasar Takak, die na een clubloos jaartje is neergestreken in Arnhem.

Takak (25) is bij Vitesse begonnen aan zijn vijfde club in het betaalde voetbal. De Brabander speelde sinds 2002 bij achtereenvolgens PSV, FC Zwolle, RKCWaalwijk en NEC. In het voorbije seizoen zat hij zonder club. Die situatie veran­derde door het telefoontje van Vi­tesse- trainer Aad de Mos, enkele weken geleden. „Ik was heel blij toen de trainer me had gebeld”, zegt Takak nadat Vitesse bij hoofdklasser Rheden met 5-0 heeft gewonnen. „ Als zo’n trainer mij erbij wil hebben… Dat was voor mij natuurlijk top. Ik kan nog veel van de trainer leren. Bovendien is Vitesse ook een goe­de club. Het lijkt me dus logisch dat ik heel blij was.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-07-07 

Frank Westen kent bijna niemand meer bij Vitesse

Oud- jeugdspeler Vitesse heeft profcarrière nog niet uit zijn hoofd gezet.

Frank Westen ( 22) werd als C- en B-junior met Vitesse tweemaal kampioen van Neder­land. Zijn teamgenoten waren on­der anderen Stijn Schaars, Nicky Hofs en Michael Jansen. Anno 2007 speelt Frank Westen bij hoofdklasser Rheden. Zaterdag speelde de Arnhemmer met zijn nieuwe club een oefenduel tegen zijn oude club (5- 0 verlies). Voor Westen een speciaal moment. „Mijn gedachten gingen terug naar mijn jaren bij Vitesse. Heel apart. Ik had er nog bij kunnen zitten. Maar het is anders gelopen.” Westen maakte midden jaren ne­gentig de overstap van VDZ naar Vitesse. „ Ik koos bewust voor Vi­tesse. De jeugdopleiding van de club was top. NEC en De Graaf­schap waren een optie, maar Vites­se was mijn eerste keuze.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-07-07 
Fred Benson treurig ondanks treffers

Aanvaller mag uitkijken naar andere club

Fred Benson kwam zaterdagmiddag na rust in het veld in het oefenduel met VV Rheden. De aanvaller scoorde twee doelpunten, waarvan één strafschop, op zijn bekende wijze: gretig en gedreven. Desalniettemin maakte de glimlach na afloop al snel plaats voor teleurstelling. Benson hoeft namelijk niet op veel speelminuten te rekenen dit seizoen en dat doet pijn bij de Ghanees.

“Ik heb een gesprek gehad met de trainer en daaruit is gebleken dat ik ook dit seizoen op weinig speeltijd hoef te rekenen. Dat bericht kwam hard aan, temeer omdat ik wel gedacht had een eerlijke kans te krijgen in de voorbereiding. Ik heb de afgelopen twee seizoenen keihard gewerkt voor Vitesse en altijd mijn uiterste best gedaan. Ik heb als invaller aardig wat doelpunten gemaakt, waarvan diverse belangrijke, en dan verwacht je toch meer. Helaas zit dat er niet in bij Vitesse.”

“Je weet nooit wat er gebeurt in de voetballerij, maar ik zal helaas verder moeten kijken dan Vitesse. Het is bekend dat de trainer er nog een aanvaller bij wil en dan wordt het wel erg vol voorin. Voor mijzelf is de teleurstelling dan ook groot”, aldus Benson na afloop van Vitesse’s eerste oefenduel.

Bron: Vitesse.nl 14-07-2007

Gommans eerste doelpuntenmaker

Vitesse heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding afgesloten met een 5-0 overwinning. Het was aan nieuweling Harrie Gommans de eer om het eerste doelpunt van het seizoen 2007-2008 te maken. Fred Benson en Mads Junker volgen met ieder twee treffers.

Voor ruim 2.000 toeschouwers in Rheden opende Vitesse het nieuw seizoen tegen de plaatselijke hoofdklasser. Trainer Aad de Mos stuurde beide helften een compleet ander elftal in het veld. In de eerste helft schoot spits Harrie Gommans Vitesse naar 1-0, na de assist van Santi Kolk. Na rust waren Fred Benson en Mads Junker gretig en pikten beiden twee doelpunten mee.

Vitesse speelde zonder Remco van der Schaaf (blessure linkerschouder), Haim Megreshvili (rust), Onur Kaya (ziek) en Sebastien Sansoni. De Fransman is niet fit teruggekomen van zijn vakantie en ondergaat maandag een MRI-scan aan zijn linkerknie.

Bron: Vitesse.nl 14-07-2007

Rabocki is topkandidaat bij Vitesse

Braziliaanse doelman Wilson zonder contract terug naar Portugal

Balazs Rabocki is de voornaamste kandidaat om achter Piet Velthuizen tweede keeper te worden bij Vitesse. De 29- jarige Hongaar onderhandelt met de Arnhemse club over een contract. Rabocki traint al een week mee met de hoofdmacht van Vitesse. Normaal gesproken is de tweevou­dig international van Hongarije vandaag ook van de partij in Rhe­den, waar Vitesse vanmiddag om 16.00 uur begint aan de eerste test­case in de oefencampagne.

Ook de Braziliaanse doelman Wilson was op proef in Arnhem, maar hij is dinsdag zonder con­tract teruggekeerd naar Portugal. Zowel Wilson ( laatste club Naval) als Rabocki ( laatste werkgever Sop­ron) is transfervrij. Tegenover Por­tugese media heeft Wilson (30) verklaard dat het avontuur bij Vit­esse voor hem vruchteloos zal blij­ven. Zover wil Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, nog niet gaan. Hij zegt: „ Je kunt maar met een speler tegelijk praten. Moch­ten we er met Rabocki niet uitko­men, dan kan het zijn dat we op­nieuw Wilson zullen polsen. We hebben meerdere opties en hou­den alles open, zolang er nog geen akkoord is met een keeper. Ik ver­wacht wel dat een van deze beide keepers het gaat worden.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-07 

Kunstgras Vitesse deze zomer gelegd

Aanleg van nieuw wedstrijdcomplex op Papendal nog niet zeker.

Vitesse kan nog voor het begin van de competitie beschik­ken over een nieuw kunstgrasveld op het nationale topsport trai­ningscentrum Papendal. Jochem Schellens, hoofd facilitaire dienst van NOCNSF, verwacht dat de nieuwe mat half augustus wordt opgeleverd. Het kunstgrasveld komt op de plek waar tot voor kort een hock­eyveld lag, tegenover de gereno­veerde atletiekbaan. Het hockey­veld werd nauwelijks gebruikt en was enigszins verouderd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-07 

Vandalen bezoeken sportpark Rheden

Schade aan hoofdveld is tijdig hersteld voor treffen met Vitesse.

Het hoofdveld van voet­balvereniging Rheden was enkele weken geleden het doelwit van vandalen. Onbekenden hadden halverwege het veld een sleuf ge­graven. Volgens bestuurslid John Farkas is de schade inmiddels her­steld. „Wij baalden enorm van de actie. Wat heeft dat nu voor een zin? Gelukkig beschikt Rheden over veel vrijwilligers. Dankzij hen ligt het veld er weer goed bij. Al­leen het doelgebied aan de kant van de IJsselsingel blijft een pro­bleem. Het gras groeit daar erg langzaam.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-07 

Ruud Knol komt niet tot akkoord met 1. FC Köln

Oud-speler Vitesse neemt de tijd om zijn droomclub te vinden.

Terwijl alle Nederland­se clubs uit het betaalde voetbal al­weer in training zijn, heeft Ruud Knol nog steeds geen nieuwe club gevonden. Belangstelling is er ge­noeg, maar de verdediger uit Zeve­naar is kritisch en laat zich niet gek maken door het verstrijken van de dagen. „Wie Ruud kent, weet dat hij een rustige jongen is”, zegt zijn zaak­waarnemer Kees Ploegsma. „Hij gaat er heel goed mee om. We la­ten ons niet opjagen. We hebben nog tot in augustus de tijd en zelfs daarna kan hij nog gewoon bij een club tekenen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-07 

Knol niet naar 1 FC Köln

Ruud Knol gaat definitief niet naar 1 FC Köln. De Duitsers vonden de salariseisen te hoog.

Bron: Kölner express 13-07-2007

Loting KNVB-beker: FC Eindhoven-Vitesse

Bij de loting voor de KNVB- beker is Vitesse in de tweede ronde aan FC Eindhoven gekoppeld.

Vitesse speelt uit tegen FC Eindhoven, waar ex-Vitesse-speler Tim De Meersman actief is. AGOVV Apeldoorn treft de winnaar van het duel BVV-Lisse en De Graafschap speelt tegen de winnaar van Elinkwijk-Sparta Nijkerk. De profclubs spelen uit.

De eerste ronde, met louter amateurs, is op zaterdag 25 augustus. De tweede ronde is op 25, 26 en 27 september.

2e ronde (25-26-27 september)
1. Jong sc Heerenveen – PSV
2. ADO’20 / IJsselmeervogels – FC Groningen
3. Gemert / Kozakken Boys – Ajax
4. Cambuur Leeuwarden – AZ
5. FC Eindhoven – Vitesse
6. FC Twente – NEC
7. Argon / Noordwijk – sc Heerenveen
8. Feyenoord – FC Utrecht
9. Groene Ster / JVC Cuijk – DHC / D.O.T.O.
10. BVV / Lisse – AGOVV
11. Babberich / HHC Hardenberg – VVSB
12. Stormvogels/Telstar – Heracles Almelo
13. Barendrecht / AFC – FC Den Bosch
14. Deurne / Flevo Boys – Meerssen / Excelsior’31
15. RKC Waalwijk – RBC Roosendaal
16. WSV / ONS Sneek – FC Zwolle
17. Baronie /Be Quick’28 – ADO Den Haag
18. TOP Oss – BV Veendam
19. Excelsior – VVV-Venlo
20. Spakenburg / HSC’21 – Roda JC
21. EVV / Rijsoord – MVV
22. Jong Stormvogels/Telstar – NAC Breda
23. FC Volendam – Sparta Rotterdam
24. Roosendaal / Harkemase Boys – Quick Boys / Sneek
25. Elinkwijk / Sparta Nijkerk – De Graafschap
26. Fortuna Sittard – FC Emmen
27. Be Quick 1887/Rijnsburgse Boys – FC Omniworld
28. WHC / Schijndel – FC Dordrecht
29. Helmond Sport – Go Ahead Eagles
30. Haarlem – Willem II
31. Nunspeet / UNA – Bennekom / De Meteoor
32. De Treffers / ACV – ASWH / WKE

Bron: Omroep Gelderland 12-07-2007
Heracles aast op Fred Benson

Almelose club legt officieel bod neer bij clubleiding Vitesse.

Heracles Almelo heeft bij Vitesse een officieel bod uitge­bracht op Fred Benson. De 23- jari­ge spits uit Ghana staat nog een seizoen onder contract bij de club uit Arnhem. Benson reageerde gisteren terug­houdend op de belangstelling uit Almelo. „Ik heb nog niets van mijn zaakwaarnemer gehoord en dus weet ik ook niet wat ik er van moet zeggen.”

De Amsterdammer wil eerst duide­lijkheid over zijn positie bij Vites­se, voordat hij een vertrek zal over­wegen. „Ik hoop dat ik op korte termijn van Vitesse zal horen wat ze met mij willen”, aldus Benson. „Volgende week zullen we tijdens het trainingskamp ongetwijfeld in­dividuele gesprekken hebben met de trainer. Ik wil graag weten of ik de kans krijg als eerste spits. Ik heb al twee jaar laten zien wat ik kan.”

Benson beseft dat het dringen wordt in de Arnhemse voorhoede, door de aanwezigheid van Harrie Gommans, Santi Kolk, Mads Jun­ker en zijn eigen persoon. Daar­naast zoekt Vitesse momenteel in het buitenland naar nog een aan­vallende versterking. „ Als ik niet voorkom in de plannen van de trainer, dan kan het interessant zijn met Heracles te gaan praten”, zegt Benson, die al lange tijd vruchteloos onderhandelt met Vit­esse over een contract tot medio 2010. „Ik heb de laatste twee jaar weinig gespeeld. Nu is het voor mij belangrijk dat ik veel ga spe­len. Ik wil graag bij Vitesse blijven, maar dat heeft geen zin als ik wei­nig aan spelen toekom.”

ADO Den Haag heeft bij Vitesse een bod gedaan op zowel Purrel Fränkel als Etiënne Esajas. Ploegge­noot Abubakari Yakubu kan in Saudi-Arabië een contract tekenen bij Al-Nassr, de club van de Neder­landse trainer Foeke Booy.

Bron: De Gelderlander 12-07-07 

Maikel Jaliens gaat naar 1. FC Kleve

Maikel Jaliens voetbalt dit seizoen bij 1. FC Kleve in de Duitse Oberliga. De 21-jarige spe­ler uit Oosterbeek kwam vorig sei­zoen uit voor Jong Vitesse, maar hij kwam bij de Arnhemse club niet in aanmerking voor een nieu­we verbintenis. Jaliens dwong zijn overstap zaterdag af in een oefen­wedstrijd van Kleve tegen Partizan Belgrado. Trainer van Kleve is de Nederlander Arie van Lent.

Bron: De Gelderlander 12-07-07 

G-voetbal met Vitesse- spelers

Iedere gehandicapte voet­baller die meedoet aan het jaarlijkse toernooi om de G- trofee in Arnhem speelt het liefst in één team met Theo Janssen. Hij is geliefd. Maar ook de andere spelers van Vitesse, zoals Fred Benson en Rihairo Meulens, hadden gisteren op het sportpark van ESA niet over aandacht te klagen. Elk duel speelden ze netjes en met veel plezier in een ander G- team om maar met zoveel mogelijk voetbal­lers samen te kunnen ballen.

Bron: De Gelderlander 12-07-07 

Terugkeer Michael Jansen op trainingsveld is nabij

Ruim twee jaar geleden, op 15 mei 2005, speelde hij tegen Ajax zijn laatste wedstrijd voor Vitesse, maar stiekem houdt Michael Jansen (23) er rekening mee dat hij volgende week weer aansluit bij de Arnhemse selectie. De Nijmegenaar heeft alleen nog een verklaring nodig van de arts die hem de afgelopen maanden begeleidde, waaruit blijkt dat hij voldoende hersteld is voor een terugkeer in het profvoetbal. De hartproblemen van Jansen schokten de Nederlandse sportwereld. Grote vraag was of het ooit wel goed zou komen met de verdediger, ook omdat hij weer terugviel na even kort in beeld te zijn geweest.

Volgens Jansens zaakwaarnemer Karel van Burik is de situatie nu echter veranderd en lijkt een terugkeer van de speler dichterbij dan ooit. ‘We willen er alles aan doen om Michael weer zo snel mogelijk op het trainingsveld te krijgen. Als de verklaring rond is, dan zijn er volgens mij geen belemmeringen meer. Natuurlijk zal het tijd vergen om hem weer op zijn oude niveau te krijgen, maar hij wil er graag voor vechten.’ Het contract van Jansen met Vitesse loopt nog tot de zomer van volgend jaar. De terugkeer van Jansen zou de Arnhemmers verlossen van een probleem op de positie linksachterin. Purrel Frankel, Siebe Blondelle en Anders Due functioneerden het afgelopen seizoen niet naar behoren en mede daarom werd onlangs de Israëliër Haim Magralashvili gekocht.

Manager voetbal Jan Streuer hoopt net als Van Burik op een terugkeer van de linksback, maar houdt wel een slag om de arm. ‘Uiteindelijk hopen we allemaal hetzelfde, maar er zijn nog wel wat gesprekken tussen onze staf en zijn artsen nodig. Ik vind Michael een goede speler, het zou ons op de linkerkant goed uitkomen, maar het is voor hem vooral belangrijk dat hij weer gewoon honderd procent fit wordt verklaard. Gezondheid gaat in mijn ogen toch nog altijd boven het sportieve aspect.’

Tegenover de mogelijke terugkeer van Jansen staan inmiddels vier spelers bij Vitesse op de nominatie om binnenkort te vertrekken. De Arnhemmers hebben officiële aanbiedingen van clubs binnen voor Theo Janssen, Etiënne Esajas, Purrel Frankel, Abubakari Yakubu en Fred Benson. Laatstgenoemde, die in de belangstelling staat van Heracles Almelo, heeft al eerder aangegeven niet te willen bijtekenen en zou volgend jaar dus transfervrij kunnen vertrekken. Streuer: ‘Fred is een zeer interessante speler, maar blijkbaar is hij niet helemaal tevreden bij Vitesse. We zullen alle interesse serieus overwegen.’

Bron: VI 11-07-07 

Fred Benson kan naar Heracles

Heracles heeft zich gemeld voor Vitesse aanvaller Fred Benson. dat melden bronnen rond de club in Almelo.

Benson mag in principe vertrekken bij de Arnhemmers. Vitesse is in het buitenland nog op zoek naar een aanvaller. Daarnaast hebben ze nog Santi Kolk, Harrie Gommans, Mads Junker en Fred Benson onder contract. Benson wil graag meer spelen, maar lijkt me de komst van nog een aanvaller het kind van de rekening te gaan worden.

De 23-jarige Ghanese aanvaller speelde afgelopen seizoen in 26 wedstrijden voor Vitesse, vooral als invaller. Hij scoorde daarin zes doelpunten

Bron: TV Gelderland TxT 11-07-07 

Verdediger Michael Jansen in afwachting van herkeuring

Verdediger Michael Jansen is in afwachting van een herkeuring. Jansen is ruim twee jaar uit de roulatie geweest vanwege hartritmestoornissen.

Paul van der Kraan: “Er is lange tijd, mede op verzoek van Michael zelf, mediastilte geweest rondom Jansen. In de media wordt gesuggereerd dat Vitesse Michael niet wil laten trainen, maar het ligt wat gecompliceerder. Ook wij willen niets liever dan dat Michael weer op het trainingsveld komt. Echter, wanneer je twee jaar niet hebt kunnen werken volgt een afkeuringprocedure. De wettelijke vervolgstap is dan een herkeuring door een onafhankelijke arts. Wij zijn dus in afwachting van deze herkeuring.”

Bron: Vitesse.nl 11-07-07 

Gommans neemt het nummer (9) van Lazovic Vitesse laat rugnummer 11 open voor de nog aan te trekken aanvaller.

Harrie Gommans speelt dit seizoen bij Vitesse in het shirt met rugnummer 9. De van MVV gekomen spits neemt het klassieke spitsennummer over van Danko Lazovic, de sterspeler en topscorer uit het voorbije seizoen die nu bij PSV voetbalt. Bij de verdeling van de rugnummers is het nummer 11 (vorig seizoen Etiënne Esajas) nog niet vergeven is. Het nummer is nog vrij voor de spits, die Vitesse nog wil aantrekken

Bron: De Gelderlander 11-07-07 

Vitesse wil Jansen niet op de training

Vitesse wil niet dat Michael Jansen weer mee gaat trainen met de A-selectie van de Arnhemse club.

De verdediger kreeg ruim twee jaar geleden last van hartritmestoornissen. Begin 2006 maakte Jansen zijn rentree op het trainingsveld en speelde hij een wedstrijd met Jong Vitesse, maar de fysieke klachten bleven daarna zodanig dat het niet verantwoord was om op topniveau te laten trainen en spelen.

Via zijn zaakwaarnemer Karel van Burik wil de 23-jarige verdediger nu alsnog een terugkeer op het trainingsveld afdwingen, maar Vitesse acht dat ook nu zeker niet verantwoord.

Bron: TV Gelderland TxT 11-07-07 

Vladimir Stojkovic naar Sporting Lissabon

Vladimir Stojkovic heeft een nieuwe club gevonden. De 23-jarige doelman uit Servië tekent op korte termijn een contract bij de Portugese topclub Sporting Lis­sabon. Stojkovic speelde in het af­gelopen seizoen na de winterstop bij Vitesse, dat hem huurde van FC Nantes. Vitesse-trainer Aad de Mos wilde graag verder met Stojko­vic, maar een transfer was te duur. Bovendien heeft Vitesse met Piet Velthuizen al een eerste doelman.

Bron: De Gelderlander 11-07-07 

FC Köln aast op ex-Vitessenaar Knol

Ruud Knol zet zijn carrière mogelijk voort bij het Duitse FC Köln.
De club uit de Duitse Tweede Bundesliga ziet in de 26-jarige verdediger de gewenste defensieve versterking voor het nieuwe seizoen. Knol is nog altijd op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij Vitesse niet werd verlengd. In december vorig jaar zette Vitesse de onderhandelingen stop, omdat de Arnhemse club de financiële eisen van Knol te gortig vond.

Sunderland en Watford zagen Knol tijdens de play-offs uitblinken, maar het kwam niet tot een transfer. FC Köln is nu wel concreet voor de verdediger

Bron: TV Gelderland TxT 11-07-07 

Vitesse heeft 10.000 jaarkaarten verkocht

Vitesse had tot aan giste­ren ongeveer 10.000 jaarkaarten verkocht voor het komende voet­balseizoen. Daarmee ligt de ver­koop van de seizoentickets onge­veer op het schema van vorig jaar rond deze tijd. Voor het seizoen 2006-2007 kwam de Arnhemse club uit op ongeveer 13.800 ver­kochte jaarkaarten bij het begin van het seizoen. Dat aantal werd door acties tijdens het seizoen nog verhoogd tot de uiteindelijke 15.000 verkochte jaarkaarten

Bron: De Gelderlander 10-07-07 

Grote belangstelling eerste training Vitesse

De belangstelling voor de eerste training van de Arnhemse voetbalclub Vitesse was gisteren enorm. Een kleine vijfhonderd supporters ( zeker twee keer zoveel als voorgaan­de jaren) waren naar Sportcentrum Papendal gekomen om de voetballers en de trainingsstaf aan het werk te zien. „ Dit is toch het mooiste dat er is’’, reageert een supporter simpel op de vraag waarom er dit jaar zoveel publiek langs het trainings­veld staat. Rondom instemmend geknik. Andere supporters zijn nieuwsgierig naar de vijf nieuwe spelers.

Woordvoerster Ester Bal van Vitesse hoopt dat de grote belangstelling een voorbode is voor een vol Gelredome straks. „We hebben in­middels 10.000 sizoenkaarten verkocht. Net zoveel als vorig jaar om deze tijd. Uiteindelijk werden dat er 15.000. Dat zou­den er dit seizoen wel eens meer kunnen worden.’’

Bron: De Gelderlander 10-07-07 
Vitesse maakt werk van spits

Arnhemse club wil na Kolk en Gommans nog een aanvaller halen.

Bij de eerste training van Vitesse in de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden gister­middag 29 spelers op het veld. Toch is de Arnhemse club nog niet uitgewinkeld: achter de scher­men is Vitesse druk doende zich te versterken met nog een aanval­ler. Ruim vierhonderd mensen beke­ken op sportcentrum Papendal de eerste repetitie van Vitesse. Zo’n massale toeloop is er in de voor­bije jaren niet geweest. Het geeft duidelijk aan dat in Arnhem het verlangen naar succes groot is na het teleurstellend verlopen afgelo­pen seizoen.

Een handvol nieuwe gezichten on­derstreepte gisteren de nieuwe start. De middenvelders Jasar Ta­kak en Cees Keizer waren present, net als de nieuwe derde doelman Stephan Veenboer, linksback Haim Magralashvili en de aanval­lers Santi Kolk en Harrie Gom­mans. Met Kolk, Gommans, Fred Benson en Mads Junker heeft Vit­esse vier aanvallers in de hoofdse­­lectie, maar daarmee is het gat dat de vertrokken scherpschutter Dan­ko Lazovic heeft achtergelaten nog niet gedicht.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-07-07 

Theo Janssen begint met dubbel gevoel

Vitessenaar schat kans op langverwachte transfer op 50 procent.

Hij ging ervan uit dat hij in de play-offs tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd had gespeeld voor Vitesse. Maar gistermiddag meldde Theo Janssen ( 25) zich ge­woon weer op de eerste training van de Arnhemse club. De pran­gende vraag: gaat hij nou wel of gaat hij opnieuw niet weg?

„Ik heb een beetje een dubbel ge­voel”, zegt Janssen, nadat hij voor de tiende keer was begonnen aan een voorbereidingsfase met Vites­se. „Er is niets mis met Vitesse. We hebben een leuk elftal en ik denk dat we er vergeleken met vo­rig seizoen niet minder op zijn ge­worden. Aan de andere kant is er vorig seizoen eigenlijk door ieder­een aangekondigd dat ik mijn laat­ste wedstrijd voor Vitesse had ge­speeld. Wat dat betreft is het wel raar dat ik hier nu sta.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-07-07 

Kolk: niet de vervanger van Lazovic

Santi Kolk is blij dat hij weer aan de slag kan. De nieuwe aanvaller van Vitesse probeert de druk die op hem ligt om Lazovic op te volgen weg te nemen.

“Ik ben een aanvaller, niet een echte spits, zoals Lazovic dat wel is”, zegt de Hagenaar. “Ik pin mezelf ook niet vast op het maken van doelpunten. Ik moet met mijn manier van spelen een bijdrage leveren aan het elftal.”

Kolk is het jaar van de degradatie met ADO nog niet vergeten. “Dat gaat ook niet gebeuren. Dat blijft een litteken, ook al heb ik wel een goed jaar gehad. Dat wil ik bij Vitesse doortrekken.”

Bron: Omroep Gelderland 09-07-2007

Takak wil vertrouwen terug betalen

Op de eerste trainingsdag is de selectie van Vitesse al bijna compleet voor het nieuwe seizoen. Alleen een nieuwe spits en Giovanny Espinoza ontbreken nog.

Ruim honderd supporters probeerden op Papendal de nieuwkomers in de groep te herkennen. De verrassend aangetrokken middenvelder Jasar Takak was snel gevonden. “Ik ben blij dat ik weer bij een club kan gaan spelen”, aldus Takak die een jaar geen club heeft gehad.

“Fit blijven en een basisplaats in de competitie is nu belangrijk. Ik heb bij NEC gespeeld ja, op huurbasis. Wat maakt het uit, ik kijk liever vooruit.”

Bron: Omroep Gelderland 09-07-2007

Voorverkoopadressen Rheden-Vitesse

De voorverkoop voor de oefenwedstrijd Rheden-Vitesse op zaterdag 14 juli begint aanstaande donderdag. Kaarten zijn vanaf die dag verkrijgbaar op de volgende adressen:

Café ’t Pintje, Wilhelminastraat 12, Velp
Café-partycentrum Ons Huis, Mr. B. van Leeuwenplein 7, Rheden
Café De Smit, Hogestraat 58, Dieren
Het Hof van Giesbeek, Kerkstraat 55, Giesbeek

Omdat vv Rheden van het oefenduel een echt Vitesse-feest wil maken zijn de toegangsprijzen bewust laag gehouden. Een kaartje kost in de voorverkoop € 7,=; kinderen t/m 12 jaar en 65-plussers betalen slechts € 3,=. Aan de kassa op de wedstrijddag zijn de kaartjes één euro duurder, respectievelijk € 8,= en € 4,=.

De wedstrijd zelf begint om 16.00 uur, maar supporters zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom op het Vitesseplein dat vv Rheden op haar sportpark gaat inrichten. Zo komen er met medewerking van de supportersvereniging van Vitesse behalve een sfeervolle geelzwarte entourage ook live muziek, eet- en drinkstalletjes, verkoop van de nieuwste merchandising etc. Anders dan in Gelredome hebben fans de gelegenheid hun idolen, inclusief de nieuwe aankopen, van dichtbij te bewonderen.

Het duel tussen hoofdklasser Rheden en de profs van Vitesse is voor beide clubs de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is tevens de enige keer dat Vitesse in haar oefencampagne buiten Gelredome in de directe omgeving van Arnhem speelt.

 juli 2007

Vitesse trapt af in Rheden
Vitesse begint het nieuwe seizoen in Rheden. Op 14 juli is de kersverse hoofdklasser vv Rheden de eerste tegenstander in de oefencampagne van de Arnhemmers. Het duel wordt gespeeld op het sportpark van vv Rheden aan de plaatselijke IJsselsingel.

De wedstrijd begint om 16.00 uur, maar de fans kunnen al vanaf 14.30 uur terecht op het zogenoemde Vitesseplein dat de Rhedense club op het sportpark organiseert. Over de invulling hiervan wil Rheden in overleg treden met de supportersvereniging van Vitesse. Rheden-voorzitter Gerard Daniël: ‘We streven naar een sfeervolle middag voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. We beschouwen deze wedstrijd toch als de opening van het nieuwe seizoen. Dan is het leuk als supporters elkaar na een lange zomer weer kunnen ontmoeten in een geelzwarte entourage. Bovendien is het de eerste keer dat zij de nieuwe aankopen van dichtbij kunnen aanschouwen. We gaan er een echt feest van maken.’

De club heeft de toegangsprijzen voor het duel bewust laag gehouden in de hoop zoveel mogelijk fans te ontvangen. Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,=, kinderen t/m 12 jaar en 65’plussers betalen € 3,=. Aan de kassa op de wedstrijddag zijn de prijzen respectievelijk € 8,= en € 4,=. Aan het eind van deze maand begint de voorverkoop op diverse adressen in Arnhem en omgeving. Meer informatie daarover wordt binnenkort bekendgemaakt.

De feestelijke entourage betekent niet dat Rheden er geen echte wedstrijd van wil maken. Daniël: ‘Omdat we komend seizoen weer terugkeren in de hoofdklasse zal de ploeg moeten wennen aan een verhoogde weerstand. Met deze wedstrijd tegen Vitesse vallen we dus met onze neus in de boter. We weten dan meteen wat we aan onze nieuwe spelers hebben. Ook voor Vitesse zou het niet goed zijn als we deze wedstrijd als een lolletje beschouwen. Ik reken op een serieus duel waar beide clubs iets aan hebben in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.’

Dat Rheden de eerste tegenstander van Vitesse wordt in het nieuwe seizoen is een gevolg van het feit dat de club de vorige editie van het toernooi om de Arnhem Cup wist te winnen. Dit jaar ging de beker naar De Bataven dat dus volgend jaar aan de beurt is om Vitesse op eigen terrein te ontvangen

 juli 2007 

Vitesse test Braziliaan en Hongaar

Bij Vitesse proberen twee buitenlandse doelmannen een contract af te dwingen. Het zijn de 30-jarige Braziliaan Wilson Júnior, die ook een Portugees paspoort heeft, en de Hongaar Balázs Rabócki (29). Vitesse zoekt een tweede doelman, achter Piet Velthuizen.

Júnior is afkomstig van Naval uit de hoogste afdeling van het Portugese voetbal. Hij is bij die club overbodig geworden. Rabócki keepte onder meer bij FC Kopenhagen en Sopron in Hongarije.

Vitesse trok eerder de 19-jarige Stephan Veenboer van AFC uit Amsterdam als derde doelman aan. Hij neemt de plaats in van Raymond van Driel.

Bron: Omroep Gelderland 09-07-2007

Stephan Veenboer (19) opvolger van Raymond van Driel.

Vitesse en Stephan Veen­boer hebben een eenjarig contract gesloten. Veenboer komt op ama­teurbasis en is de opvolger van der­de doelman Raymond van Driel, die naar VVV Venlo vertrok. Jeugdtrainer en oud-doelman Jan Jongbloed heeft Veenboer gescout. „ Jan Jongbloed is een aantal keren naar mij komen kijken. Blijkbaar heb ik indruk op hem gemaakt.” Afgelopen week was Veenboer voor enkele proeftrainingen op Pa­pendal. Daar is hij bekeken door onder meer Jongbloed en keepers­trainer Lambert Jager.

Het is snel gegaan met Veenboer. De jonge Amsterdammer begon het afgelopen seizoen als tweede doelman bij AFC Amsterdam en werd na de winterstop basisspeler. „ Aan het einde van het seizoen kwam Sjaak Swart naar me toe en vroeg of hij mijn zaakwaarnemer mocht worden. Ik was verrast en blij dat zo’n grote naam mij wil helpen. AGOVV en Ajax toonden interesse. Ik zou naar AGOVV gaan, maar die club kon dat finan­cieel niet rond krijgen. Ajax wilde mij nog een jaar stallen bij AFC en dat zag ik niet zo zitten. En toen kwam Vitesse.”

Veenboer hoopt op de training en tijdens wedstrijden met Jong Vites­se de clubleiding te overtuigen. „Ik hoop natuurlijk op een contract­verlenging. Ik wil prof worden, maar de weg is lang. Komend sei­zoen wordt belangrijk voor mij.” Vitesse heeft voor de positie van tweede doelman een Deense en een Braziliaanse keeper op proef. Piet Velthuizen is beoogd eerste doelman. Vitesse start vandaag met de voorbereiding. De training op Papendal begint om 14.30 uur

Bron: De Gelderlander 09-07-07 

Vitesse contracteert doelman Veenboer

Vitesse heeft het keepersbestand met de komst van Stephan Veenboer bijna rond. De 19-jarige sluitpost komt over van zondaghoofdklasser AFC Amsterdam en wordt derde doelman in Arnhem.

Veenboer speelde in het verleden onder meer voor sv Diemen, FC Omniworld en Amstelveen/Heemraad. Het afgelopen seizoen speelde de doelman dertien duels voor AFC. De jonge goalie wordt bij Vitesse de opvolger van Raymond van Driel. De Arnhemmers zoeken nog een tweede doelman, achter eerste keus Piet Velthuizen.

AFC bevestigt het vertrek van haar doelman op de officiële website. De club zit echter wel in haar maag met de huidige situatie. Het is voor amateurclubs immers alleen nog mogelijk om vervangingen uit het profmilieu te contracteren, omdat de transferdeadline voor amateurclubs onderling 31 mei verstreek.

Bron: Voetbalprimeur 07-07-07 

Drie nieuwe doelmannen op eerste training Vitesse

Buitenlandse keepers op proef bij start van voorbereiding.

Vitesse test maandag op de eerste training voor het nieuwe seizoen zeer waarschijnlijk twee buitenlandse doelverdedigers. Het duo strijdt om de plek van tweede doelman achter de beoogde eerste keus Piet Velthuizen. Vitesse hoopt vandaag of morgen rond te komen met een jonge, der­de doelman. Ook hij zal aanwezig zijn op de eerste training, maan­dag vanaf 14.30 uur op sportcen­trum Papendal. Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse wil nog geen namen noe­men. „Het is nog niet helemaal rond. Maar ik ga er vanuit dat we, iets later dan verwacht, dit week­einde rondkomen met de derde doelman.”

Ook Gill Swerts, Remco van der Schaaf en Abubakari Yakubu, die vorig seizoen allen langdurig ge­blesseerd waren, maken maandag deel uit van de groep. Van der Schaaf en Yakubu trainen volledig mee, Swerts werkt een individueel programma af. Swerts kwam afgelopen seizoen slechts twee duels in actie. Tijdens de voorbereiding in augustus vorig jaar liep hij een meniscusblessure op. In november maakte de Belg in een oefenduel met Babberich zijn rentree. Het werd een drama. Swerts scheurde de voorste kruis­band van zijn linkerknie en de bui­tenmeniscus van hetzelfde ge­wricht af. Streuer: „Ik weet niet precies wat het programma voor Gill is, maar ik verwacht dat hij zich vooral be­zighoudt met loopoefeningen. Wellicht dat hij ook bepaalde oefe­ningen met de groep meedoet. Met Gill doen we heel voorzich­tig.”

De supporters maken maandag kennis met de nieuwelingen bij Vitesse: Harrie Gommans ( MVV), Santi Kolk (ADO Den Haag), Cees Keizer ( Jong Ajax), Jasar Takak ( geen club) en Haim Magralashvili (Maccabi Haifa). Giovanny Espinoza, die tot afgelo­pen week met Ecuador deelnam aan de Copa America, is volgens Streuer ook op Papendal aanwe­zig. „ Zoals ik het nu kan overzien, is iedereen er bij.”

Vitesse speelt op zaterdag 14 juli bij hoofdklasser Rheden het eerste oefenduel. Voor Vitesse start maandag de voorbereiding op het nieuwe sei­zoen. Om 14.30 uur uur begint de eerste training op sportcen­trum Papendal.

Bron: De Gelderlander 07-07-07 

Vitesse speelt tegen Borussia Dortmund

Op zaterdag 28 juli speelt Vitesse een oefenwedstrijd tegen Borussie Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion FC Kleve in Kleve. De wedstrijd start om 17.30 uur.

Informatie over de kaartverkoop volgt.

Daarnaast heeft de Arnhemse club een wed­strijd tegen de amateurs van De Bataven toegevoegd aan het voor­bereidingsprogramma. Vitesse is dinsdag 7 augustus ( 19.30 uur) te gast bij de Gendtse hoofdklasser

 Vitesse.nl 06-07-07 

Gezocht vrijwilligers Open dag 2007

Vitesse organiseert op zondag 12 augustus haar jaarlijkse Open Dag. De dag start om 12.30 uur en eindigt om 17.15 uur.

In het stadion is er van alles te doen voor zowel jong als oud. Op het veld wordt er gevoetbald door Vitesse en op de Promenade zijn er allerlei activiteiten voor de supporters. Natuurlijk zijn de outlets en de fanshops geopend. Ook het supportershome is geopend.

Deze dag is niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen bij de opbouw, tijdens de middag zelf en bij de afbouw. Wil je graag helpen, laat het dan even weten.

Stuur een email naar info@vitesse.nl

Vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, je leeftijd en wat je eventueel zou willen doen (opbouwen, afbouwen, ..). Vanuit Vitesse wordt er contact met je opgenomen.

Bron: Vitesse.nl 27-06-2007
Harrie Gommans maakt herstart bij Vitesse

‘Ik ben te lief voor de echte top’

Het afscheid gaat gepaard met een traan. Maar toen Vitesse zich meldde, twijfelde Harrie Gommans (24) geen moment; hij verliet zijn Limburg. Gedreven door ambities slaat de spits voor de tweede keer in zijn carrière zijn vleugels uit. Een gemoedelijke prof over de mogelijkheden én onmogelijkheden van zijn loopbaan. ‘Helaas ben ik een allemansvriend.

Veertien vogelverschrikkers staren hem van een afstandje na. Als Harrie Gommans op zijn parelwitte schoenen door de kleffe klei van het Limburgse landschap stampt, proeft hij weer even aan zijn roots. Hier werd hij groot, hier leerde hij scoren. Nog even en dan moet hij zijn vertrouwde omgeving verlaten. Tja, natuurlijk gaat hij het missen. De klei, de schapen, de vogelverschrikkers. En vooral de rust. ‘Maar het hoort er nu eenmaal bij, hè. Wie groot wil worden, moet zijn grenzen verleggen. Als een vogel sla ik mijn vleugels uit. Al hebben die poppen me echt niet verjaagd…’

lees verder...

Bron: VI magazine nr27 04-07-2007

De Extran Vitesse G-trofee

De Extran Vitesse G-trofee, het jaarlijkse voetbaltoernooi voor verstandelijk gehandicapten, vindt dit jaar plaats op woensdag 11 juli. Aan het toernooi nemen 15 teams uit het hele land deel. Ieder team wordt aangevuld met een selectiespeler van Vitesse. Het toernooi begint om 13.45 uur met een teampresentatie. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur op het kunstgrasveld van voetbalvereniging ESA op sportcentrum Rijkerswoerd te Arnhem.

Het toernooi om de G-trofee wordt dit jaar voor de twaalfde keer door Vitesse georganiseerd. Extran is dit jaar weer de hoofdsponsor van de G-trofee. Evenals voorgaande jaren staat de dag in het teken van voetbal en vermaak. Naast teams uit Gelderland zijn ook gezinsvervangende tehuizen uit o.a. Hilversum, Urk en Rotterdam vertegenwoordigd. De voltallige selectie van trainer Aad de Mos, met daarin spelers als Civard Sprockel, Mads Junker en Theo Janssen, is eveneens aanwezig. De finale staat gepland om 16.40 uur.

Naast het voetballen kunnen de spelers en bezoekers ook nog schieten bij de Extran speedmeter.

Bron: Vitesse.nl 04-07-07 

Vitesse omarmt transfervrije Takak

Arnhemse club durft gok aan met lang werkeloze speler. Vitesse neemt een gok met Jasar Takak. De Turkse Bra­bander (25), die maandag een een­jarig contract overeenkwam met de Arnhemse club, speelde in maart 2006 zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. Jan Streuer, manager voetbalzaken van Vitesse, maakt zich geen zor­gen over de conditie van Takak. „ Daar heeft hij aan gewerkt. Takak is gekeurd en topfit bevonden. Hij is super gemotiveerd en wil zich bewijzen.”

Bij PSV werd jeugdspeler Takak ge­zien als potentiële opvolger van Mark van Bommel. De sterke Turk dwong met zijn voetbalinzicht res­pect af bij de supporters en staf. De in Nederland geboren Takak werd voor diverse nationale jeugd­teams geselecteerd. Hij leek een grote speler te worden, maar er­gens ging het mis.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-07-07 

Vitesse begeleidt schoolverlaters

Stichting Vitesse Betrokken van start met sociale projecten.

Vitesse gaat in het nieu­we seizoen 72 schoolverlaters bege­leiden op weg naar school of een baan. Ook pakt de voetbalclub het vorig jaar ter ziele gegane suppor­tersproject weer op. Daarnaast gaan Vitesse- spelers contracten af­sluiten met te dikke kinderen over gezonde voeding.

Dit zijn de plannen die de stich­ting Vitesse Betrokken heeft voor het nieuwe seizoen. De stichting is eerder dit jaar opgericht. Vitesse beseft dat het, met zijn grote aan­hang, dingen in Arnhem voor el­kaar kan krijgen die andere par­tijen wellicht niet kunnen realise­ren. Het bestuur van Vitesse Be­trokken bestaat uit maatschappe­lijk betrokken Arnhemmers onder leiding van Dorothé Lamers, voor­zitter van de raad van bestuur van ROC Rijn en IJssel.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-07-07 

Gelders – Arnhemse steun voor ‘Vitesse Betrokken’

Begeleiding supporters en schoolverlaters

De Stichting Vitesse Betrokken krijgt steun van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem bij de uitvoering van projecten voor de begeleiding van supporters en voortijdige schoolverlaters. Via het Supportersproject gaan twee aangestelde medewerkers de band tussen de club en de (kern van fanatieke) supporters versterken. Het project ‘Scoren door scholing’ richt zich komend schooljaar op de actieve begeleiding van 72 schooluitvallers: zij krijgen een beroepskeuzetest en zes weken stage. Provinciale Staten hebben 27 juni een stimuleringsbedrag van 155 mille voor ‘Scoren in Gelderland’ beschikbaar gesteld, B en W van Arnhem 3 juli een bedrag van 75 mille.

De afzonderlijke Stichting Vitesse Betrokken is voortgekomen uit het initiatief dat Vitesse heeft genomen om de betrokkenheid bij de stad Arnhem en haar supporters te vergroten. Vitesse wil daarmee haar maatschappelijke voorbeeldfunctie invullen. De club wil zich vooral inzetten voor veiligheid en leefbaarheid. Daartoe zet de stichting een aantal sociaal-maatschappelijke activiteiten op. Er wordt een begin gemaakt met twee projecten:

• Het Vitesse-Supportersproject zoekt supporters op die nu geregeld problemen geven. Het gaat niet om vandalen die uit zijn op vernielingen en geweld, maar om echte Vitesse-aanhangers die in hun fanatieke supportersgedrag te ver (dreigen te) gaan, de aanstormende jeugd in het bijzonder. Het project wil de binding tussen deze supporters en hun club positiever en steviger maken. De provincie investeert eenmalig 40.000 euro in het project. Op jaarbasis gaat het project 90 mille kosten, waarvan Vitesse en gemeente elk de helft gaan financieren;

• ‘Scoren door scholing’ wil jongeren die maatschappelijk uit de boot dreigen te vallen, terugbrengen naar school of toeleiden naar een baan. Bij Vitesse zelf volgen zij een programma van tien weken om hun beroepskeuze te kunnen maken. Het Regionale Opleidingscentrum Rijn IJssel en Vitesse Betrokken werken samen. De verwachting is dat aan het eind van de periode zeven op de tien deelnemers terug gaan naar school, twee op de tien betaald werk hebben gevonden en één op de tien verdere begeleiding krijgt. Provincie en gemeente dragen eenmalig 90 resp. 30 mille bij in de kosten van ‘Scoren door scholing’.

Sportpunt Klarendal
In de stimuleringsbijdrage van de provincie is ook een bedrag van 25 mille opgenomen voor het Sportpunt Klarendal. Dat is bedoeld om de sportdeelname van kinderen en hun ouders in deze wijk te bevorderen. Vitesse-spelers geven hen het goede, sportieve voorbeeld in de vroegere zaalvoetbalhal in Klarendal. CIOS-studenten beheren het Sportpunt.

Bron: Vitesse 04-07-2007

Geld voor twee projecten Vitesse

De Stichting Vitesse Betrokken krijgt geld van de gemeente Arnhem en de provincie voor de uitvoering van twee projecten.

Bij één project worden jonge supporters van de voetbalclub die geregeld problemen geven, intensief begeleid. Het tweede project heet ‘Scoren door scholieren’. Daarin krijgen voortijdige schoolverlaters een beroepskeuzetest en een stage.

De gemeente Arnhem stopt ruim een ton in de twee projecten, de provincie geeft ruim 250.000 euro.

Bron: Omroep Gelderland 03-07-2007

Vitesse presenteert nieuwe doelverdediger

Vitesse verwacht van­daag een nieuwe doelman te pre­senteren. Volgens technisch mana­ger Jan Streuer gaat het om een jonge, derde goalie. De Arnhemse club zoekt nog een ervaren twee­de doelman. Na het vertrek van Vladimir Stojkovic (was gehuurd van Nantes) en Raymond van Driel ( naar VVV) heeft Vitesse in beoogd eerste doelman Piet Velt­huizen nog maar één keeper over

Bron: De Gelderlander 03-07-07 

Column Pim Roelofs:Shirtje van Lazovic

Profvoetbalclubs in Nederland houden momenteel uitver­koop. De originele wedstrijdkleding van de selectiespe­lers wordt voor een schappelijk prijsje aan de man ge­bracht. Willem II, AZ en ADO Den Haag zijn clubs die de oude kloffies bij de fans dumpen. Vitesse geeft de wedstrijd­shirts mee aan de spelers, als dank voor bewezen diensten. En dat is jammer. Want voor een shirt van Danko Lazovic ga ik di­rect in de rij staan. Of voor het bijzondere tricot van de Chi­nees Yu Hai. Dat shirt heeft het hoogste rugnummer (68) in de eredivisie.

Supporters van Vitesse kunnen niets anders doen dan bedelen bij de spelers en kijken op Marktplaats. Af en toe wordt op in­ternet een wedstrijdtenue te koop aangeboden. Zo staat er mo­menteel een oud Vitesse- shirt van doelman Dragoslav Jevric op de website. En een verknipt shirt van de in Arnhem legen­darische spits Nikos Machlas, verwerkt in een vaas. Het moet toch niet gekker worden.

Vitesse zou er goed aan doen de shirts aan de fans te verkopen. Dat verdienen ze, zeker na het te­leurstellende afgelopen seizoen. Voordeel voor de club is dat er geld wordt gegenereerd. Wat Vi­tesse voor de shirts moet vra­gen? Maak er 35 euro van. Ter vergelijking, degradant ADO Den Haag vraagt voor een thuis- of uitshirt 40 euro. Willem II hoeft er slechts 25 euro voor te hebben en AZ ving er vorige week 35 euro voor. Vitesse beschikt over een paar honderd uit­en thuisshirts. Ook trainingspakken, broekjes en sokken kun­nen worden verkocht. De verkoop zou duizenden euro’s kun­nen opbrengen. Alle beetjes zijn welkom in de zoektocht naar een vervanger voor Danko Lazovic

Bron: De Gelderlander 03-07-07 

Vitesse haalt Takak terug uit anonimiteit

Na een jaar zonder club keert Jasar Takak terug in de Eredivisie De middenvelder mag zich bewijzen bij Vitesse Takak heeft in Arnhem een contract getekend voor één jaar met een optie voor tweede seizoen. Daarmee komt een einde aan een pauze in zijn profcarrière.

De 25-jarige middenvelder was afgelopen jaar verstoken gebleven van profvoetbal, nadat zijn verblijf als huurling bij NEC geen vervolg had gekregen. De oud-PSV’er hield bij Roda JC zijn conditie op peil.

Bron: vi.nl 02-07-2007

Vitesse contracteert Jasar Takak

Jasar Takak heeft maandagavond een contract voor één jaar met een optie voor nog één jaar getekend bij Vitesse.

De 25-jarige middenvelder speelde vanaf zijn elfde bij PSV. In zijn tijd bij PSV werd hij drie keer verhuurd, aan FC Zwolle, RKC Waalwijk en aan NEC.

Bron: Vitesse.nl 02-07-2007

Vitesse struikelde over vraagprijs Sterchele

Volgens de Vlaamse krant Sportwereld had ook Vitesse interesse in de spits François Sterchele van Germinal Beerschot. De Arnhemmers haakten echter af in de strijd om de Belg vanwege de hoge vraagprijs.

De manager van de gewilde goalgetter zou zelfs een gesprek hebben gehad met trainer Aad de Mos. Vitesse moest echter afhaken vanwege de transfersom die het diende neer te tellen; naar verluidt zo’n vier miljoen euro.

In Nederland is de interesse van sc Heerenveen wel concreet. De Friezen zijn druk doende Sterchele aan te trekken. Er is echter stevige concurrentie van Standard Luik.

Bron: Voetbalprimeur 02-07-2007

Hoofdsponsor: