juni 2009

Geheime verslagen van Vitesse komen boven tafel

Het Arnhemse college wil met de fractie van Zuid Centraal om tafel om te spreken over de verslagen van gesprekken die burgemeester Krikke en wethouder Hoeffnagel hebben gevoerd met de opstellers van het Vitesse-rapport.
Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek, mag Zuid Centraal de verslagen mogelijk lezen, onder voorwaarde van geheimhouding.

De Arnhemse partij stapte naar de rechter om openbaarheid af te dwingen van de gespreksverslagen, waarvan niemand de inhoud kent. Eerder zei de gemeente Arnhem de verslagen niet te hebben. De rechter gelastte de gemeente de stukken uit de kluis van onderzoeksbureau Berenschot te halen. Berenschot, opsteller van het Vitesse-rapport, weigerde ze aan de gemeente te overhandigen.

Bron: De Gelderlander 30-06-2009

Fanzone twee maandagen gesloten

De Vitesse Fanzone is op maandag 6 juli en maandag 13 juli gesloten. De Fanzone is in deze periode op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. U vindt de Vitesse Fanzone aan de AFAB-Westzijde van GelreDome.
U kunt de Fanzone, van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 tot 17.00 uur, telefonisch bereiken via 026 880 7337.

Bron: Vitesse.nl 30-06-2009

Megrelishvili blijft buiten selectie Vitesse

Haim Megrelishvili traint vooralsnog niet mee met Vitesse. De verdediger uit Israël mag ondanks een contract tot medio 2010 vertrekken bij de Arnhemse club.
Binnenkort gaan beide partijen opnieuw met elkaar om de tafel. Vitesse hoopt dat Megrelishvili vertrekt, aangezien hij als niet EU-speler een grootverdiener is. In zijn contract staat niet dat hij moet trainen met de hoofdmacht.

Bron: De Gelderlander 30-06-2009

Raad komt niet toe aan rapport-Vitesse

De Arnhemse gemeenteraad is dinsdagvond niet toegekomen aan het bespreken van het rapport over het financiële debacle bij Vitesse. Eigenlijk zou de raad een finaal oordeel vellen over het rapport, maar doordat het debat over de rol van wethouder Willem Hoeffnagel in de affaire Sonsbeek de hele avond in beslag nam, was daar geen tijd meer voor.
Normaal gesproken wordt de dinsdag na de Politieke Maandag gebruikt om punten te bespreken die de avond er voor niet aan bod zijn gekomen. Dinsdagavond verder vergaderen over Vitesse, was echter geen optie.

Wethouder Hoeffnagel moet dinsdagavond naar een belangrijke bijeenkomst in Den Haag. Daar zal hij met andere belanghebbende partijen spreken over de voortgang van het stationsplan Arnhem Centraal.

Het Vitesse-rapport bespreken zonder Hoeffnagel was voor de raad geen optie, omdat hij als wethouder Financiën verantwoordelijk is voor de belangrijkste onderdelen van kritiek in het rapport. Een andere wethouder, zonder de kennis van zaken van Hoeffnagel naar Den Haag sturen is ook geen goed alternatief.

Daarom is besloten op 13 en 14 juli verder te vergaderen. Dan komt het Vitesse-rapport aan de orde.

Bron: De Gelderlander 30-06-2009

Kaya en Pryor zoeken nieuwe club

Onur Kaya en Anduele Pryor mogen van Vitesse uitkijken naar een andere club. Inmiddels heeft het duo zich ook zelf neergelegd bij een vertrek uit Arnhem. „Waarschijnlijk is het beter elders een nieuwe start te maken.”
lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-06-2009

Vitesse opent met 9-0 overwinning

Vitesse heeft zaterdagmiddag in Groessen haar eerste oefenwedstrijd met 9-0 gewonnen. Na 45 minuten was, na een hattrick van Santi Kolk en één doelpunt van Lasse Nilsson, de stand van 0-4 bereikt. Na rust werd, mede door twee doelpunten van Wiljan Pluim, de 9-0 eindstand bepaald.
De 1200 toeschouwers zagen dat Theo Bos twee verschillende elftallen het veld in bracht. Alleen Kevin van Diermen mocht in de tweede helft blijven staan. De eerste elf zetten de rustand op 0-4 door drie treffers van Santi Kolk en één van Lasse Nilsson. In de tweede helft werd de score verder uitgebreid. Door goals van Pluim (2), Feleixdaal, Snijders en Claudemir werd de 9-0 eindstand bepaald.

Opstelling Vitesse (1e helft)
Piet Velthuizen, Paul Verhaegh, Kevin van Diermen, Civard Sprockel, Alexander Büttner, Anduele Pryor, Dalibor Stevanovic, Rogier Molhoek, Julian Jenner, Lasse Nilsson en Santi Kolk

Opstelling Vitesse (2e helft)
Eloy Room, Kevin van Diermen, Jeroen Drost, Frank van der Struijk, Claudemir, Genaro Snijders, Onur Kaya, Jop van der Linden, Davy Pröpper, Gino Felixdaal en Wiljan Pluim

Opstelling Sportclub Groessen
Arjan Berendsen, Berry Visser, Jarno Gieling, Rik Maatman, Bram Maatman, Michel Garssen, Michel Dahles, Carl Meijer, Thomas Sluiter, Raplph Meijer, Roel Bloemberg

Doelpunten
’10 0-1 Santi Kolk
’12 0-2 Santi Kolk
’13 0-3 Santi Kolk
’35 0-4 Lasse Nilsson
’51 0-5 Wiljan Pluim
’63 0-6 Gino Felixdaal
’68 0-7 Wiljan Pluim
’72 0-8 Genaro Snijders
’90 0-9 Claudemir

Bron: Vitesse.nl 27-06-2009

Vitesse in Airborne-rood

Vitesse treedt komend seizoen bij uitwedstrijden aan in een grijs shirt met maroonrode randen aan de kraag en de mouwen.
De kleur grijs is een verwijzing naar de John Frostbrug, maroonrood is een van de kleuren van de eerste Britse Airborne Division, de divisie die in de Tweede Wereldoorlog op en rond de wereldberoemde brug voor de Arnhemse bevrijding vocht.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-06-2009

‘Geen cent meer naar Vitesse’

Arnhem moet nooit meer geld lenen of geven aan voetbalclub Vitesse. Dat vindt de ChristenUnie in de gemeenteraad.
Komende maandag vergadert de raad over de kwestie Vitesse. Arnhem schold de voetbalclub vorig jaar een schuld kwijt. Dat kostte de gemeente ongeveer 11 miljoen euro.

Volgens de ChristenUnie mag zoiets nooit meer gebeuren. De partij dient maandag een amendement in waarin de andere partijen worden opgeroepen geen financiële steun meer te geven aan Vitesse. De club is nog steeds niet schuldenvrij.

Bron: Omroep Gelderland 26-06-2009

Vitesse begint voorbereiding in Groessen
Zaterdag 27 juni 16.00 uur

Vitesse begint de oefencampagne op het nieuwe voetbalseizoen in Groessen. Zaterdag 27 juni spelen de profs om 16.00 uur op sportpark Heggeakkers een vriendschappelijk duel tegen vijfdeklasser Sportclub Groessen.
Voor Groessen is het duel tegen Vitesse één van de hoogtepunten in het jubileumjaar waarin het vijftigjarig bestaan wordt gevierd. Eerder stond al een jubileumreceptie, een jeugdinstuif, een internationaal handbaltoernooi en Sportcafé op het programma. Tijdens die laatste activiteit was Vitesse-trainer Theo Bos een van de hoofdgasten. “Vitesse loopt als een rode draad door het jubileumjaar”, bevestigt Hans Knuiman, lid van de jubileumcommissie van Sportclub Groessen. “We hebben met de vereniging de wedstrijd Vitesse-De Graafschap bezocht en waren natuurlijk blij met de aanwezigheid van Theo Bos tijdens ons drukbezochte Sportcafé.”

In Groessen wordt al maandenlang uitgekeken naar de wedstrijd en is er inmiddels veel werk verzet. Zo treedt het eerste elftal, dat onder leiding staat van trainer Toon van Bindsbergen, aan in speciale jubileumshirts en is het hoofdveld van Sportpark Heggeakkers gedeeltelijk gerenoveerd met nieuwe grasplaggen. Tijdens de wedstrijd zullen bijna honderd vrijwilligers hand en spandiensten verrichten. “Het is een hele operatie voor een vereniging die het volledig met vrijwilligers doet”, vertelt Knuiman. “Maar dankzij prima overleg met Vitesse, de gemeente Duiven en diverse geledingen binnen onze club hebben we de organisatie rond gekregen.”

Bron: Sportclub Groessen 26-06-2009

Rugnummers selectie 2009-2010 bekend

De rugnummers voor de selectiespelers zijn bekend. Hieronder staan de nummers 1, Piet Velthuizen, tot en met 29, Eloy Room.
1. Piet Velthuizen
2. Paul Verhaegh
3. Kevin van Diermen
4. Civard Sprockel
5. Jeroen Drost
6. Frank van der Struijk
7. Claudemir
8. Rogier Molhoek
9. Lasse Nilsson
10. Santi Kolk
14. Julian Jenner
16. Dalibor Stevanovic
17. Genaro Snijders
18. Onur Kaya
19. Anduele Pryor
21. Ronald Graafland
22. Alexander Büttner
23. Jop van der Linden
24. Davy Pröpper
25. Gino Felixdaal
26. Wiljan Pluimv 28. Sebastiaan van der Sman
29. Eloy Room

Bron: Vitesse.nl 26-06-2009

Suriname blij met gift van Vitesse

De stichting Vrienden van Suriname is verguld met de gift van Vitesse. De Arnhemse profclub stelde sportkleding en ander materiaal beschikbaar, vooral geschikt voor de jeugd in Suriname.
“In Suriname is voetballen erg populair”, stelt de stichting in een persbericht. “Bij de clubs is er een grote aanwas van jeugdvoetballers. Veel ouders hebben echter geen geld om voetbalkleding te kopen. Om die verenigingen te helpen, verzamelen we, naast allerlei andere hulpgoederen, ook sportkleding en sturen die naar Suriname. We zijn enorm blij met de gift van Vitesse.”

Vitesse kon aan het jaarlijkse verzoek gehoor geven, aangezien de club deze zomer wisselt van kledingsponsor.

Bron: De Gelderlander 26-06-2009

Kolk weet niets van interesse Iraklis

Santi Kolk staat in de belangstelling van Iraklis Saloniki. Althans, dat melden Griekse media. Zelf zegt de aanvaller van Vitesse: ” Ik weet van niets.” Volgens berichten in de Griekse pers is Kolk in beeld gekomen bij Iraklis Saloniki, nadat de komst van Andres Oper niet doorging.
lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-06-2009

Seizoen 2009/2010 van start

Algemeen directeur Paul van der Kraan was maandag één van de 250 toeschouwers die de eerste training van het seizoen bijwoonde. Van der Kraan zag niet alleen de 20-koppige selectie aan het werk, ook sprak hij met supporters en daaruit werd één ding duidelijk: er is behoefte aan meer communicatie. Om meteen maar de koe bij de horens te vatten, onderstaand de meest prangende vragen op een rijtje.
We hadden gedacht dat er meer zou worden geïnvesteerd in de selectie?
PvdK: “Het elftal staat bijna. De technische mensen hebben nog behoefte aan scorend vermogen. Het gaat dan om de posities aanvallende middenvelder en spits. Voor de middenveldpositie gaat de voorkeur nog steeds uit naar Nicky Hofs. De spits wordt waarschijnlijk een speler uit een buitenlandse competitie. Wanneer we rond zijn met deze twee versterkingen, staat er een elftal waar we tevreden mee zijn.”

Gaan er nog spelers weg?
PvdK: “Die kans zit erin. Mads Junker is zoals bekend op huurbasis naar Roda JC vertrokken. Haim Megrelishvili staat nog een seizoen bij ons onder contract en voor hem wordt een andere club gezocht, omdat de kans klein is dat hij bij ons aan spelen toekomt. En verder is er op dit moment geen concrete belangstelling voor onze spelers. Natuurlijk weet ik dat dit snel kan veranderen, de transfermarkt sluit sowieso pas op 31 augustus, maar het is niet de bedoeling dat wij nog beoogde basisspelers kwijtraken.”

De supporters zijn toch een beetje bang dat bijvoorbeeld Piet Velthuizen en Santi Kolk nog vertrekken?
PvdK: “Piet is een talentvolle, jonge keeper die sinds zijn debuut regelmatig in verband wordt gebracht met allerlei clubs. Laat ik het zo zeggen: als er een grote club voor Piet komt, dan bestaat de kans dat hij, net als Van Wolfswinkel en Kuiper, onhoudbaar is. Alleen, daar moet dan wel het juiste bedrag tegenover staan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Kuiper, staat Piet nog tot 2011 onder contract en kunnen wij dus een aanzienlijke vergoeding vragen. Wat Santi betreft, hij heeft zich in het verleden bewezen bij Vitesse. Waarom zou dat nu niet weer kunnen?”

Vitesse maakte vorige week bekend dat er een nieuwe kledingsponsor, Klupp, is. Waarom werd er vandaag nog in de oude kleding getraind?
Pvdk: “Dat is heel eenvoudig. Het contract met Legea loopt formeel tot 1 juli en zij houden ons aan deze termijn. Vanaf 1 juli trainen en spelen we in Klupp. Alle nieuwe kleding ligt al klaar.”

Nu we het toch over kleding hebben. Wat is de reden dat de club heeft gekozen voor de kleur grijs voor het uitshirt?
PvdK: “We proberen al een tijdje meer aansluiting te vinden met de stad Arnhem. Grijs staat voor de John Frostbrug, het rood voor de Airborne division. Dat teken staat ook op de brug. Let de volgende keer maar op als je over de oude brug rijdt. Het zijn precies dezelfde kleuren. Overigens zag ik op het forum dat een aantal supporters deze link al had gelegd.”

Waarom was de eerste training niet in het weekend gepland?
PvdK: “Daar hebben we jammer genoeg niet aan gedacht. Mocht het volgend seizoen weer zo uitkomen dat de beoogde eerste training niet in de vakantie valt, dan zullen we zeker uitwijken naar de zaterdag of zondag, zodat er nog meer supporters naar de openingstraining kunnen komen.”

Bron: Vitesse.nl 24-06-2009

Vitesse dicht bij overname Hofs

Nicky Hofs (26) lijkt ook komend seizoen de kleuren van Vitesse te verdedigen. De middenvelder die het afgelopen seizoen van Feyenoord werd gehuurd, tekent in Arnhem een meerjarig contract. Mario Been, de nieuwe trainer in Rotterdam, maakte afgelopen zondag duidelijk dat Hofs mag uitkijken naar een nieuwe club. Eerder kreeg hij al een aanbieding van Vitesse, die door Hofs zelf als interessant werd betiteld. De aanvallende middenvelder wilde het liefst nog wachten op interesse uit het buitenland, maar lijkt nu toch voor een langer verblijf in Arnhem te kiezen. Met het aantrekken van Lasse Nilsson en Nicky Hofs heeft Vitesse voorzien in de belangrijkste wensen van trainer Theo Bos. De financiële mogelijkheden van de club lijken nu uitgeput. Technisch directeur Marc van Hintum sprak met middenvelder Ferne Snoyl (24) van RKC Waalwijk, maar zijn salaris kan niet door Vitesse worden gedragen. Verdediger Haïrn Megrelishvili (27) mag van trainer Bos transfervrij vertrekken. De linksback, het afgelopen half jaar nog verhuurd aan Maccabi Tel Aviv, trainde afgelopen maandag afgezonderd van de Vitesse-selectie.

Bron: VI nr 26 2009

Uitspraak Megrelishvili verrast Vitesse

Vitesse heeft met verbazing kennis genomen van de uitspraak van Haim Megrelishvili, dat iemand van de Arnhemse club tegen Duitse clubs zou hebben gezegd dat ze Megrelishvili niet moeten nemen. “Ik weet niet waar Haim het over heeft”, zegt Vitesse’s algemeen directeur Paul van der Kraan.
“De situatie was in de winterstop zo dat we graag wilden dat Haim een andere club vond, net als nu. Vitesse zat er dus juist op te wachten dat clubs zich voor hem zouden melden. Dat is echter niet gebeurd, op een uitzondering na. Dat was Maccabi Tel Aviv. En daar is Haim vervolgens ook naartoe gegaan.”

Bron: De Gelderlander 24-06-2009

Megrelishvili : ‘Vitesse sprak slecht over mij’

Haim Megrelishvili moet van Vitesse uitkijken naar een andere club. Net als in de voorbije winter, toen hij onderdak vond bij Maccabi Tel Aviv. ” Er waren clubs uit Duitsland geïnteresseerd in mij, maar iemand van Vitesse heeft toen tegen die mensen gezegd dat ze mij niet moesten nemen”, zegt de 27-jarige voetballer uit Israël. “Ik hoop dat ze dat nu niet opnieuw doen.”
lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-06-2009

AFAB blijft supportersvereniging Vitesse trouw

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse is zeer blij met het verlengen van het contract met AFAB Financiele Diensten voor nog een jaar. AFAB is daarmee het 6e jaar op rij de hoofdsponsor van de SV.
“De onderhandelingen verliepen goed en we zijn blij dat AFAB de nummer 1 in lenen en hypotheken, de SV nog een jaar trouw blijft” aldus de nieuwe voorzitter van de SV, Ralph Gerritsen.

Volgens Maasbert Schouten, voorzitter van de Raad van Bestuur van AFAB is er een ‘goede binding met de supporters van Vitesse en die willen we graag behouden en uitbreiden’.

Bron:SV juni 2009

‘Geld rapport Vitesse is weggegooid’

De 175.000 euro die de Arnhemse gemeenteraad heeft uitgetrokken voor het onderzoeksrapport naar het financiële debacle bij Vitesse, is weggegooid geld. Die conclusie trekken de meeste oppositiepartijen in de Arnhemse raad nu coalitiepartijen PvdA en CDA het onderzoek grotendeels naast zich neer willen leggen.
Maandagavond debatteerden de fractievoorzitters over het rapport. Wat coalitiegenoot GroenLinks vindt, bleef onduidelijk. Tot verbijstering en woede van velen was de partij afwezig.

Het CDA zegt weinig te kunnen met de aanbevelingen en conclusies van het rapport en noemt die teleurstellend. De PvdA kan wel leven met een aantal van de conclusies, maar stemt er niet mee in alles over te nemen en zo te accorderen.

Volgens SP’er Gerrie Elfrink trekken de partijen een rookgordijn op om het college uit de wind te houden. “PvdA en CDA willen geen conclusies trekken, GroenLinks heeft het rapport niet eens gelezen. Ze willen het alleen voor kennisgeving aannemen? Dat noem ik laf gedrag.”

Ook ChristenUnie snapt de redenatie van de coalitie niet. “Er liggen honderden pagina’s vol feiten, daar kunt u toch zelf conclusies en aanbevelingen uithalen”, meent Addy Plieger van ChristenUnie.

VVD’er Margreet van Gastel: “Wij snappen met onze vijf zetels dat er miljoenen weg zijn. En de PvdA snapt dat dertien man sterk niet?”

Ook het CDA snapt niet hoe Arnhem twaalf miljoen euro kwijtgeraakte aan Vitesse. Elfrink: “Het geld is doelbewust met een slimme truc weggesluisd en opgemaakt. De supporters snappen het wel. Die weten dat het een bewust doel was

Bron: De Gelderlander 23-06-2009

Vitesse in de clinch met kledingsponsor

Vitesse wil zaterdag in een oefenduel tegen SC Groessen het nieuwe Klupp-tenue presenteren, maar krijgt vooralsnog geen toestemming van de huidige kledingsponsor Legea.
Vitesse heeft het contract met Legea per 1 juli opgezegd. Vitesse-woordvoerster Ester Bal: “De kleding van Klupp is binnen, maar wij zijn tot 1 juli aan Legea verbonden. Legea houdt ons daaraan. Waarschijnlijk spelen we in het oude uittenue.”

Bron: De Gelderlander 22-06-2009

Vitesse gaat Kuiper en Sansoni niet vervangen

Een opvolger voor de naar FC Utrecht vertrokken spits Ricky van Wolfswinkel. Met het definitief inlijven van de bij Feyenoord overbodige Nicky Hofs is dat de belangrijkste missie van Vitesse, in de komende weken op de transfermarkt.
lees verder...

Bron: De Gelderlanderl 22-06-2009

Vitesse werkt eerste training af

Ruim 250 supporters verwelkomden de Vitesse-selectie maandagochtend bij het trainingsveld op Papendal, waar de voorbereiding op het seizoen 2009-2010 van start ging.
lees verder...

Bron: Vitesse.nl 22-06-2009

Junker wordt verhuurd aan Roda JC

Mads Junker voetbalt komend seizoen voor Roda JC. De club uit Limburg heeft met Vitesse een akkoord bereikt om de Deen voor een jaar te huren. Junker is maandag gekeurd.
De 28-jarige Junker kwam 3,5 jaar geleden voor 1,5 miljoen euro van FC Nordsjælland naar Vitesse. Daarmee is hij de duurste aankoop van de laatste negen jaar van de Arnhemse club.

In die 3,5 jaar kwam Junker tot 86 competitiewedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde. Afgelopen seizoen kwam de 28-jarige voetballer slechts sporadisch in actie voor de Arnhemmers.

Roda JC probeerde hem vorige zomer en in de winterstop ook al aan te trekken, maar nu lijkt het dus eindelijk te lukken.

Bron: Omroep Gelderland 22-06-2009

Megrelishvili wil snel weer weg bij Vitesse

Haim Megreslishvili werkte apart van de selectie zijn eerste training af bij Vitesse.
De Israëliër is niet blij met de ontstane situatie. “Ze vroegen me om terug te komen, dus dat heb ik gedaan. Ik ben immers professional en heb nog een contract hier. En ik weet niet of het raar is dat ik niet met de groep mee mag trainen. Ik doe gewoon wat ze willen, de club bepaalt.”

Megrelishvili wil zo snel mogelijk weg uit Arnhem. “Mijn zaakwaarnemer zoekt naar een andere club en Vitesse heeft mij ook te kennen gegeven dat ze willen dat ik vertrek.”

Bron: Omroep Gelderland 22-06-2009

Theo Bos rekent niet op Haim Megrelishvili

Vitesse-trainer Theo Bos houdt in zijn plannen voor het komende seizoen geen rekening met de aanwezigheid van Haim Megrelishvili. De voetballer uit Israël staat nog een seizoen onder contract bij de Arnhemse club, maar hij mag vertrekken.
lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-06-2009

Roda JC keurt Mads Junker maandag

Vitesse-spits Mads Junker wordt maandag medisch gekeurd door Roda JC. Als de Deen de keuring goed doorstaat, verhuurt Vitesse hem voor een seizoen aan de Limburgse club.
De 28-jarige Junker kwam 3,5 jaar geleden voor 1,5 miljoen euro van FC Nordsjælland naar Vitesse. Daarmee is hij de duurste aankoop van de laatste negen jaar van de Arnhemse club.

In die 3,5 jaar kwam Junker tot 86 competitiewedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde. Afgelopen seizoen kwam de 28-jarige voetballer slechts sporadisch in actie voor de Arnhemmers. Roda JC probeerde hem vorige zomer en in de winterstop ook al aan te trekken, maar nu lijkt het dus eindelijk te lukken.

Bron: Omroep Gelderland 22-06-2009

Megrelishvili terug bij Vitesse

De Israëlische verdediger Haim Megrelishvili keert terug bij Vitesse. Hij was verhuurd aan Maccabi Tel Aviv.
“Hij meldt zich maandag op de training”, vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan. “We hebben hem en zijn zaalwaarnemer laten weten dat hij kan uitkijken naar een nieuwe club. De kansen om hier aan spelen toe te komen, zijn gering.”

De 26-jarige Megrelishvili kwam twee jaar geleden van Maccabi Haifa. Hij was basisspeler, maar werd door trainer De Mos een keer na 6 minuten en een keer na 15 minuten gewisseld. Daarna was zij rol uitgespeeld.

Bron: Omroep Gelderland 22-06-2009

Roda JC wil Junker huren

Roda wil de 28-jarige spits op huurbasis overnemen van de Arnhemse club. Het afgelopen seizoen toonde Roda ook al interesse voor de Deen, maar de overgang ging toen niet door. Het contract van Junker bij Vitesse loopt af in de zomer van 2010.

Bron:Limburger.nl 21-06-2009

Vitesse wil spits en Nicky Hofs

De prioriteiten van Vitesse om zich te versterken zijn een spits en het contracteren van Nicky Hofs, zo bevestigt algemeen directeur Paul van der Kraan zondag.
“Het vertrek van linksback Nicky Kuiper vangen we intern op. Bovendien zijn onze financiële middelen waarschijnlijk niet toereikend om meer te doen op de transfermarkt”, legt Van der Kraan uit.

Vitesse ziet naast Kuiper ook Ricky van Wolfswinkel, Sébastien Sansoni, Abubakari Yakubu en Mads Junker vertrekken. Huurling Lasse Nilsson werd definitief vastgelegd.

Bron: Omroep Gelderland 21-06-2009

Nicky Hofs mag weg bij Feyenoord

Nicky Hofs mag uitkijken naar een andere club. De middenvelder was afgelopen seizoen al door Feyenoord verhuurd aan Vitesse en hoeft in Rotterdam ook onder de nieuwe trainer Mario Been niet op veel speelminuten te rekenen.
Dat liet de oefenmeester zondag in De Kuip weten. De 26-jarige Arnhemmer meldde zich zondag wel in Rotterdam voor de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hofs heeft volgens Been al met Vitesse gesproken over een definitieve overgang naar zijn voormalige club, maar tot een transfer is het vooralsnog niet gekomen. Hofs staat sinds 2004 onder contract bij Feyenoord.

Bron:RTV Rijnmond 21-06-2009

Zuid Centraal stapt naar de politie voor gespreksverslagen Vitesse
Gesprekken Krikke en Hoeffnagel vallen wel onder de Archiefwet

Pauline Krikke en Willem Hoeffnagel hebben volgens de Arnhemse bestuursrechter in hun functie als burgemeester en wethouder gesproken met onderzoeksbureau Berenschot. De gesprekken zijn niet als privépersoon gevoerd en daarom vallen de verslagen wel onder de Archiefwet.
De Arnhemse raadsfractie van Zuid Centraal stapte vorige week naar de rechter om de verslagen boven water te krijgen. De uitspraak van de rechtbank is gisteren gepubliceerd. Arnhem zei bij de rechter de verslagen niet te hebben. Volgens de stadsadvocaat liggen de stukken alleen in de kluis van Bureau Berenschot. De gemeente moest van de rechter de stukken halen, maar Berenschot weigert de verslagen aan Arnhem te overhandigen.

Bovendien stelde de gemeente deze week dat de gesprekken door Krikke en Hoeffnagel als privépersonen zijn gevoerd. Daarom zouden de verslagen niet onder de Archiefwet vallen. Volgens de bestuursrechter klopt deze redenering niet. De rechtbank stelt dat de gemeente wel kan zeggen dat ze de verslagen niet heeft, maar dat Arnhem ze, gezien de Archiefwet zou móeten hebben. Aangezien Krikke en Hoeffnagel de verslagen als leden van het college hebben ontvangen, zouden ze in het archief van de gemeente moeten zitten.

Fractievoorzitter Nico Wiggers van Zuid Centraal overweegt naar de politie te stappen om aangifte te doen van overtreding van de Archiefwet. Volgens Wiggers hebben Krikke en Hoeffnagel een strafbaar feit gepleegd waar een maximum-straf van 3.700 euro op staat. Wiggers: ” Als de politie de aangifte weigert, of het openbaar ministerie geen vervolging wil instellen, kunnen we nog naar het hof.”

Zuid Centraal doet, als alternatief voor de aangifte, een klemmend beroep op de gemeenteraad om het college aan te sporen de verslagen openbaar te maken. Wiggers: “Ik vrees echter dat de rest van de raad wel accepteert dat de verslagen worden verdoezeld.” De gemeente Arnhem kon gisteren geen commentaar geven op de uitspraak van de bestuursrechter.

Bron: De Gelderlander 20-06-2009

AFAB verlengt hoofdsponsorschap Vitesse
Der Kreis breidt sponsorschap uit

Vandaag hebben AFAB Financiële Diensten Holding N.V. en Vitesse een eenjarig contract getekend dat de krediet- en hypotheekverstrekker voor het zesde achtereenvolgende seizoen als hoofdsponsor aan de Arnhemse eredivisionist verbindt. De naam van het bedrijf zal als vertrouwd de voorkant van het nieuwe Vitesse-shirt sieren. AFAB krijgt op de achterkant gezelschap van DER KREIS, dat zich met een compleet nieuwe merknaam gaat presenteren.
lees verder...

Bron: Vitesse.nl 19-06-2009

Supporters actie eerste training: alle sjaals 10 euro

Vitesse trapt tijdens de eerste training af met een supportersactie. Alle sjaals van Vitesse zijn tijdens de training te koop voor 10 euro. Wil je nog een Vitesse sjaal kopen? Dan is dit je kans! De training begint om 10.30 uur. Wees er snel bij want OP = OP. Deze actie is alleen geldig op maandag 22 juni 2009 tijdens de eerste training van Vitesse.

Bron: Vitesse.nl 19-06-2009

Raimond van der Gouw komt weer thuis

Na avonturen bij Manchester United, RKC, AGOVV en Sunderland is Raimond van der Gouw terug bij Vitesse. “Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Vitesse”, zegt de 46-jarige keeperstrainer, die gisteren een contract voor twee seizoenen tekende.
lees verder...

Bron: De Gelderlander 19-06-2009

Vitesse oefent tegen Lok. Sofia en Düsseldorf

Vitesse heeft het programma van de voorbereiding op het nieuwe seizoen rond. De Arnhemse club heeft twee oefenduels toegevoegd aan het schema. Op zaterdag 18 juli speelt Vitesse in Angeren tegen de Bulgaarse subtopper Lokomotiv Sofia en een week later gaat de ploeg op bezoek bij Tweede Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf.

Bron: De Gelderlander 19-06-2009

Vitesse praat met Roda JC over Junker

Vitesse en Roda JC zijn in gesprek over een overgang van Mads Junker naar Kerkrade. De Deense spits, die bij Vitesse nog een contract tot medio 2010 heeft, stond al eerder in de belangstelling van de Limburgse club. Tot een transfer kwam het echter nooit.
De kans dat Junker nu wel naar het zuiden vertrekt is groot. Zowel club als speler staan op voorhand namelijk niet onwelwillend tegenover een transfer.

Bron: Vitesse.nl 19-06-2009

Vitesse biedt Junker aan

Het heeft er alle schijn van dat Vitesse deze zomer Mads Junker transfervrij laat vertrekken. De club uit Arnhem bood de 28-jarige spits onlangs aan bij FC Volendam, net als de middenvelders Onur Kaya (23) en Anduele Pryor (24). De komst van Junker is voor de degradant echter onrealistisch. De Deen is met een jaarsalaris van zo’n drieënhalve ton een van de absolute grootverdieners in de Arnhemse selectie. Halverwege het seizoen 2005/06 kwam Junker met grote verwachtingen naar Vitesse, maar hij maakte in 86 competitieduels slechts zeventien goals. Bovendien kan de club het eventueel vrijkomende geld op de begroting gebruiken voor andere spelers. Als Junker vertrekt, is de kans groot dat Santi Kolk alsnog blijft. Bovendien neemt Vitesse huurling Lasse Nilsson (27) definitief over van Saint-Etienne. De Arnhemmers betalen de Fransen ruim één miljoen euro voor de Zweed, die voor drie seizoenen heeft getekend.

Bron: VI nr 25 2009

‘Er lopen niet allemaal gekken rond bij Vitesse’
Mediaman/vrouw

Met zijn eerste Hard grasspecial Je hebt het niet van mij, over een seizoen Vitesse, won Marcel van Roosmalen de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2006. Op hilarische en geniale wijze beschreef hij de dagelijkse belevenissen bij de altijd roerige Arnhemse club. Zojuist heeft Van Roosmalen voor Hard gras opnieuw een meesterwerk over Vitesse geschreven: Het jaar van de adelaar, over het afgelopen seizoen.
lees verder...

Bron: VI nr 25 2009

‘Als je geen trainer bent, mis je het gezeik’
Interview Edward Sturing

In de afgelopen drie jaar veranderde Edward Sturing (46) vaker van club dan in de twintig jaar ervoor. Komend seizoen huurt FC Volendam hem als hoofdtrainer van Vitesse, waar hij na de komst van Theo Bos als cultuurbewaker ‘praktisch werkloos’ werd. Een verhaal over de lokroep van De Dijk, het missen van stress én een gebroken geel-zwart hart. ‘Ik ben enorm gekrenkt.’
lees verder...

Bron: VI nr 25 2009

Raimond van der Gouw heeft er zin in

Onlangs werd bekend dat Raimond van der Gouw de nieuwe keeperstrainer zou worden. Vandaag zette van der Gouw zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis. De voormalig keeper keepte van 1988 tot en met 1996 258 wedstrijden in Vitesse 1. Met het aanstellen van Raimond van der Gouw is de technische staf van Vitesse compleet.
lees verder...

Bron: Vitesse.nl 18-06-2009

Een voorbereiding vol vraagtekens

De spelers van Vitesse gaan maandag weer aan het werk. De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt een periode vol vraagtekens.
Raimond van der Gouw zet vanochtend zijn handtekening onder het contract, dat hem de komende twee seizoenen keeperstrainer van Vitesse maakt. Eerder legde de Arnhemse clubleiding al de assistent-trainers Jan Jongbloed en Jan van Deinsen vast. Vitesse heeft de technische staf voor het eerste elftal voor komend seizoen helemaal rond. Nu de spelersgroep nog.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 18-06-2009

Vitesse doet zuinig aan

De supporters van Vitesse hadden stiekem al een klein rekensommetje gemaakt: Met de naar verluidt drie miljoen euro van FC Utrecht voor Ricky van Wolfswinkel en de driekwart miljoen voor de naar FC Twente verhuizende Nicky Kuiper moest de Arnhemse club deze zomer toch in staat zijn een aardige slag te slaan op de transfermarkt.
lees verder...

Bron: AD 18-06-2009

Vitesse hervat training op maandag 22 juni

Maandag 22 juni staat de eerste training van het nieuwe voetbalseizoen 2009-2010 gepland. Om 10.30 uur zijn de mannen van Theo Bos weer op de trainingsvelden te zien.
Ook jou zien wij graag op Papendal om de start van het nieuwe seizoen bij te wonen. De eerste oefenwedstrijd van Vitesse staat zaterdag 27 juni gepland. Vitesse speelt uit tegen Groessen. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.

Bron: Vitesse.nl 18-06-2009

Hofs traint ‘gewoon’ in De Kuip

Nicky Hofs meldt zich zondag gewoon in De Kuip voor de eerste training van Feyenoord. De 26-jarige Arnhemmer staat nog een seizoen onder contract bij de Rotterdamse club.
Vitesse wil de middenvelder, die afgelopen seizoen op huurbasis in Arnhem speelde, graag inlijven. Maar een definitieve terugkeer lijkt vooralsnog ver weg.

“Het is voorlopig stil volgens mij”, zegt Hofs. ” Ik weet niet hoe ver Vitesse wil gaan. Naast Vitesse speelt er momenteel niets. Feyenoord wil me verkopen. Dat is voor iedereen duidelijk. Je weet nooit wat er voor 1 september nog allemaal gebeurt. Zo lang er niets is, meld ik me bij Feyenoord. Maar ik ga er niet van uit dat ik dit seizoen bij Feyenoord speel.”

Bron: De Gelderlander 18-06-2009

Vitessetrainer bij toernooi in Zetten

Vitessetrainer Theo Bos uit Elst is vrijdag 3 juli bij het pannatoernooi dat dan vanaf 19.00 uur op het Julianaplein in Zetten wordt gehouden.
Het voetballen hoort bij de campagne ‘Jeugd die Deugt’ die woensdag 24 juni begint met een graffitiworkshop op het Werenfriedplein in Elst, om 16.00 uur.

Bron: De Gelderlander 18-06-2009

Groessen klaar om Vitesse te ontvangen

In Groessen wordt gewerkt aan een huzarenstukje: de voorbereiding van het treffen tussen de plaatselijke voetbaltrots en de profs van Vitesse. Zo wordt het hoofdveld van Sportpark Heggeakkers gedeeltelijk gerenoveerd met nieuwe grasplaggen, zodat de profs wat dat betreft geen blessures kunnen oplopen.
Op de dag van de wedstrijd, zaterdag 27 juni om 16 uur, staan bijna honderd vrijwilligers van Sportclub Groessen op het complex. Zij zorgen ervoor dat alles gladjes verloopt en er hapjes en drankjes zijn.

“Het is een hele operatie voor een vereniging die het volledig met vrijwilligers doet”, zegt Hans Knuiman van de jubileumcommissie. ” Maar dankzij overleg met Vitesse, de gemeente Duiven en diverse geledingen binnen onze club hebben we de organisatie rond gekregen.”

Er is onder meer voor gezorgd dat het eerste elftal, dat onder leiding staat van trainer Toon van Bindsbergen, kan aantreden in speciale jubileumshirts.

Bron: De Gelderlander 18-06-2009

‘Vitesse wil af van Junker, Kaya en Pryor’

Vitesse denkt er serieus over na om Mads Junker transfervrij te laten vertrekken. De 28-jarige spits werd door de Arnhemmers onlangs aangeboden bij FC Volendam, maar de degradant kan zijn salaris niet ophoesten, meldt Voetbal International. Junker is een van de grootverdieners in de selectie van Vitesse, en heeft sinds zijn komst naar Arnhem, in december 2005, zelden kunnen imponeren. In 86 duels scoorde de Deense spits zeventien treffers.
Ook Onur Kaya en Anduele Pryor zijn door Vitesse aangeboden bij FC Volendam, waar voormalig Vitesse-trainer Edward Sturing komend seizoen werkzaam is. Over het tweetal is door de Wijdbroeken nog geen beslissing genomen.

Bron: Voetbal International 17-06-2009

Professor: Vitesse-interviews niet privé

Burgemeester Krikke en wethouder Hoeffnagel hebben geen formeel, maar een persoonlijk gesprek gehad met onderzoeksbureau Berenschot. Daarom heeft Arnhem geen verslagen en vallen de interviews buiten de Archiefwet. Dat stelt de gemeente.
De Nijmeegse hoogleraar bestuursrecht prof. Michiel de Vries noemt het zeer onwaarschijnlijk dat de gesprekken op persoonlijke titel zijn gevoerd. ” Ik snap dat ze deze gesprekken vertrouwelijk hadden willen houden. Maar dit is het risico van een openbare functie.”

Volgens De Vries is de kans op vertrouwelijkheid verloren gegaan doordat in het Vitesse-rapport een lijst staat met geïnterviewde personen. Daarop prijken de namen van Krikke en Hoeffnagel. De Vries: “Daarmee is het een dossierstuk met een nummer, valt het onder de Archiefwet en moet Arnhem ze hebben. De gemeente heeft ze waarschijnlijk ook wel, maar wil de inhoud niet kwijt.”

Bron: De Gelderlander 17-06-2009

Rihairo Meulens naar Roda JC

Roda JC heeft Rihairo Meulens transfervrij overgenomen van Vitesse. De onlangs 21 jaar geworden aanvaller speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht.
Meulens, die in de dubbele nacompetitiewedstrijd van FC Dordrecht tegen Roda tweemaal inviel, tekende voor twee jaar met een optie voor nog eens twee seizoenen.

De Apeldoorner debuteerde in september 2006 voor Vitesse waarvoor de voormalige jeugdinternational in dat seizoen negen keer in actie kwam. Vervolgens werd hij verhuurd aan AGOVV en het afgelopen jaar aan FC Dordrecht waarvoor hij 34 duels speelde.

Bron:De Limburger 16-06-2009

Kuiper over transfer: “Dit kon ik niet laten liggen”

Nicky Kuiper werd maandag gepresenteerd als nieuwe speler van FC Twente. De verdediger, die ook naar AZ kon, komt over van Vitesse. In Enschede tekent hij een contract voor vijf seizoenen.
Afgelopen seizoen maakte Kuiper zijn debuut voor Vitesse. Na vijftien competitieoptredens vond hij het echter al tijd voor een stap hogerop. “Deze kans kon ik niet laten liggen”, reageert de linksback tegenover FC Twente TV op zijn transfer. “Het is altijd vervelend om zo snel een club te verlaten, maar voor mij is dit een hele grote stap.”

Tijdens de onderhandelingen kreeg Kuiper een goede indruk van FC Twente. “Het is een heel rustige club, met weinig poespas. Ik heb ook al met de trainer gesproken, die me veel vertrouwen geeft. Dit voelt goed.”

Bron: FC Twente TV 15-06-2009

Vitesse ontvangt voor 7,5 ton voor Nicky Kuiper

Vitesse en FC Twente hebben maandag overeenstemming bereikt over de transfer van Nicky Kuiper. Vitesse ontvangt naar verluidt 750.000 euro voor de 20-jarige linksback, die in Arnhem een contract had tot medio 2010. Kuiper heeft bij FC Twente een contract voor vijf jaar getekend.
In Enschede wordt hij de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Edson Braafheid. Kuiper moet nog wel medisch worden gekeurd.

Vitesse heeft Raimond van der Gouw aangetrokken als nieuwe keeperstrainer. De oud-doelman van Manchester United tekent donderdag een contract voor twee seizoenen bij de Arnhemse club. Van der Gouw (46) verdedigde tussen 1988 en 1996 het doel van Vitesse en was tot vorig seizoen keeperstrainer van Sunderland. Bij Vitesse is hij de opvolger van Lambert Jager, wiens aflopende contract niet werd verlengd.

Bron: De Gelderlander 15-06-2009

Berenschot weigert gespreksnoties Vitesse uit de kluis te halen

Bureau Berenschot, opsteller van het rapport-Vitesse, weigert de gemeente Arnhem de gespreksverslagen van burgemeester Krikke en wethouder Hoeffnagel te verstrekken. Arnhem moest de verslagen van de rechter bij Berenschot opvragen.
De Arnhemse partij Zuid Centraal trachtte vorige week via de rechter de interviews in te zien. Volgens de partij zijn de verslagen openbaar omdat Krikke en Hoeffnagel als gemeentebestuurder met Berenschot hebben gesproken over de gang van zaken rond de gemeentelijke steun aan Vitesse. Arnhem werd door de rechter opgedragen vrijdag voor zes uur ’s avonds de verslagen op te vragen. Maandag voor twaalf uur ’s middags moest van een rechter een besluit worden genomen of Zuid Centraal de verslagen mocht zien.

Bureau Berenschot heeft het verzoek van de gemeente afgewezen, omdat de geïnterviewden vooraf geheimhouding is beloofd zodat ze vrijuit zouden kunnen spreken. Volgens het onderzoeksbureau mogen de verslagen ook niet worden vrijgegeven op basis van de gedragsregels van de eigen branche. De gemeente Arnhem zegt de gespreksverslagen zelf niet te hebben en kan daarom Zuid Centraal de gevraagde interviews niet overhandigen. Krikke en Hoeffnagel hebben de gespreksverslagen zelf ingezien. Omdat ze bestuurders zijn, valt hun zakelijke post onder de Archiefwet . Volgens die wet zou Arnhem weldegelijk over de verslagen moeten beschikken. De gemeente kon daar maandag geen antwoord op geven en zoekt dat uit. Nico Wiggers van Zuid Centraal noemt de gang van zaken ‘een volstrekt belachelijke vertoning’. Wiggers zegt bovendien informatie te hebben waaruit blijkt dat Krikke en Hoeffnagel de documenten wel hebben. ,,Ik kan maar één conclusie trekken: er staat iets in die verslagen wat belastend is voor de positie van de burgemeester en de wethouder.” Maandagavond bespreekt de Arnhemse gemeenteraad het dossier-Vitesse. Zuid Centraal zal nogmaals met klem om de interviewverslagen vragen.

Bron: De Gelderlander 15-06-2009

Kuiper volgt Braafheid op in Enschede

Nicky Kuiper is de komende vijf seizoenen speler van FC Twente. De verdediger tekent na de medische keuring een contract tot de zomer van 2014 in Enschede. Dat maakt de eredivisionist bekend op zijn digitale thuis. De twintigjarige Kuiper komt over van Vitesse, waar hij de jeugdopleiding doorliep en het afgelopen seizoen doorbrak op het hoogste niveau.
Lange tijd leek AZ de beste papieren te hebben om de linksachter binnen te halen, maar Twente trekt aan het langste eind. Kuiper is in de Grolsch Veste de vervanger van Edson Braafheid, die Twente verruilt voor topclub Bayern München.

Bron: FCTwente.nl 15-06-2009

Vitesse completeert technische staf:
Raimond van der Gouw terug bij Vitesse

Raimond van der Gouw (46) keert terug naar Vitesse. De oud-keeper volgt Lambert Jager op als keeperstrainer. Vitesse en Van der Gouw kwamen maandag tot overeenstemming. Van der Gouw tekent donderdagochtend een contract voor twee jaar.
Raimond van der Gouw verdedigde acht seizoen het doel van Vitesse. Van 1988 tot en met 1996 keepte hij 258 wedstrijden in Vitesse 1. De oud-keeper van onder andere Vitesse en Manchester United, werkte eerder als keeperstrainer bij AGOVV, waar hij zijn actieve carrière afsloot, en Sunderland. Van der Gouw speelde bij Vitesse onder meer samen met hoofdtrainer/coach Theo Bos.

Raimond van der Gouw verblijft momenteel nog in Engeland. Donderdag volgt op deze site een interview met de kersverse keeperstrainer.

Bron: Vitesse.nl 15-06-2009

Dalibor Stevanovic met stip op 1
Lezers De Gelderlander wijzen Sloveen aan als topspeler van Vitesse

Dalibor Stevanovic heeft in zijn eerste half jaar bij Vitesse veel indruk gemaakt. Bij een enquête van De Gelderlander gaf ruim 95 procent van de lezers aan dat de middenvelder uit Slovenië voor de Arnhemse club behouden moet blijven. Op de website www.gelderlander.nl hebben bezoekers vier weken lang hun mening gegeven over de spelers en trainers van Vitesse . Daar konden ze aangeven wie er in hun ogen moeten blijven bij de Arnhemse club, en wie er mogen vertrekken.
lees verder...

Bron: De Gelderlander 13-06-2009

Vitesse start seizoen in Tilburg

Vitesse begint de competitie in de eredivisie op zaterdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen Willem II. Een dag later, op zondag 8 augustus, krijgt NEC meteen een speciale competitie- ouverture voor de kiezen. De Nijmegenaren spelen in Rotterdam tegen Feyenoord, de club van voormalig NEC-trainer Mario Been. Volgens het conceptprogramma van de KNVB maken Heerenveen en Roda JC op vrijdag 31 juli een begin aan de nieuwe voetbalcompetitie. Landskampioen AZ begint met een uitduel in Almelo tegen Heracles, terwijl Ajax ook een lastige start kent; uit tegen FC Groningen. PSV start in eigen huis tegen het gepromoveerde VVV Venlo.
Op zondag 13 september staat in de eredivisie de enige Gelderse derby op het programma tussen Vitesse en NEC. De return is op zondag 20 december in Nijmegen. Dat is meteen de laatste speeldag van 2009. Op 23 januari 2010 wordt de competitie hervat.

Het gedegradeerde De Graafschap begint de competitie in de eerste divisie op vrijdag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. Een week later spelen de Doetinchemmers, die nog steeds geen nieuwe trainer hebben, uit tegen FC Volendam.

De 37 clubs uit het betaald voetbal komen aanstaande dinsdag bijeen om over het programma te praten. Dan kunnen eventueel nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Concept programma betaald voetbal seizoen 2009/2010.

Eredivisie.

Speelronde 1. Vrijdag 31 juli: Heerenveen- Roda JC. Zaterdag 1 augustus: Heracles Almelo- AZ, Willem II-Vitesse , Sparta Rotterdam-FC Twente, RKC Waalwijk- FC Utrecht. Zondag 2 augustus: ADO Den Haag-NAC Breda, Feyenoord- NEC, PSV-VVV Venlo, FC Groningen- Ajax.

Speelronde 2. Vrijdag 7 augustus: NEC-Heerenveen en AZ-Sparta Rotterdam. Zaterdag 8 augustus: Ajax-RKC Waalwijk, Roda JC-FC Groningen. Zondag 9 augustus: VVV Venlo- ADO Den Haag, Vitesse -Feyenoord, NAC Breda- Heracles Almelo, FC Utrecht-Willem II, FC Twente- PSV.

Eerste divisie.

Speelronde 1. Vrijdag 7 augustus: FC Den Bosch-FC Omniworld, Excelsior- Veendam, FC Dordrecht-Haarlem, De Graafschap- AGOVV, FC Oss-Helmond Sport, FC Eindhoven- RBC Roosendaal, BV Emmen-MVV, Cambuur/ Leeuwarden-FC Volendam. Zondag 9 augustus: Zwolle- GA Eagles.

Speelronde 2. Vrijdag 14 augustus: Helmond Sport-FC Dordrecht, AGOVV-FC Den Bosch, Haarlem-BV Emmen, RBC Roosendaal- Cambuur/ Leeuwarden, Veendam-FC Oss, GA Eagles-Telstar, MVV-FC Zwolle, FC Volendam-De Graafschap.

Bron: De Gelderlander 13-06-2009

Arnhem moet notities rapport Vitesse ophalen

Arnhem moet verslagen van interviews van de opstellers van het Vitesse-rapport met burgemeester Krikke en wethouder Hoeffnagel ophalen bij onderzoeksbureau Berenschot. Dat heeft de rechter vrijdagmiddag bepaald. Politieke partij Zuid Centraal eiste donderdag openbaarmaking van de verslagen.
De gemeente moest van de rechter de notities voor vrijdagmiddag zes uur boven tafel halen. Die lagen bij onderzoeksbureau Berenschot in de kluis.

Maandag voor twaalf uur moet het college beslissen of Zuid Centraal de stukken krijgt. Op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) kan het college maandag alsnog besluiten de interviews niet te verstrekken.

De kans dat het college de verslagen alsnog weigert openbaar te maken, is niet gering. De Gelderlander probeerde via de WOB alle interviews die voor het rapport zijn gehouden in te zien. Dat is door het college geweigerd omdat de interviews persoonlijke opvattingen van bestuurders zouden bevatten. De Gelderlander heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen deze weigering.

Bron: De Gelderlander 12-06-2009

Scoor weer een gratis seizoenkaart

De thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome combineren met werken bij Vitesse? Meld je dan nu aan bij het verkoopteam van Vitesse. Wat moet je doen? Voor elke thuiswedstrijd samen met leuke collega’s en in een gezellige sfeer het wedstrijdmagazine Vitesse Vandaag verkopen. Wat levert het op? Gratis toegang voor de thuiswedstrijden van Vitesse!
Ben jij voetballiefhebber, minimaal 17 jaar, verkoopgericht én enthousiast? Kom dan ons verkoopteam versterken en help mee de Vitesse Vandaag, het officiële wedstrijdmagazine, te verkopen.

Als beloning ontvang je elke thuiswedstrijd van Vitesse een toegangskaart, zodat je na het werk ook nog eens de wedstrijd vanaf de tribune kunt bekijken. Inmiddels heeft Vitesse een nieuwe kledingsponsor voor het verkoopteam gevonden die de verkopers vanaf het seizoen 2009/2010 van mooie en representatieve kleding voorziet.

Interesse of meer informatie? E-mail ons op: vitessemedia@gmail.com<mailto:vitessemedia@gmail.com></mailto:vitessemedia@gmail.com>

De leukste manier om werk en Vitesse te combineren!

Bron: Vitesse.nl 12-06-2009

Vitesse en Legea uit elkaar

Vitesse neemt na drie seizoenen afscheid van kledingsponsor Legea. Met ingang van het nieuwe seizoen, dat op 1 juli formeel begint, worden de voetballers van de Arnhemse club gekleed door het Nederlandse Klupp Sportswear.
lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-06-2009

Aankondiging Hard Gras nr. 66

Het proza van Marcel van Roosmalen is om voor te lezen.
Iedereen die Hard gras 48, Je hebt het niet van mij, in handen heeft gehad, heeft er al of niet in een verjaardagskring, of gewoon in bed, grinnikend uit zitten of liggen voorlezen aan wie er maar wilde luisteren. En dat wilde, na het aanhoren van één of twee zinnen, ten slotte iedereen.

Ook het vervolg op die beroemde Hard gras, in 2007 bekroond als beste sportboek van het jaar, telt weer talloze typische Van Roosmalenzinnetjes.

‘Aan het eind van de personeelsdag verscheen Paul van der Kraan verkleed als “Merlijn de Tovenaar” op de middenstip. Hij droeg zijn kostuum met lichte tegenzin, maar puntmuts en mantel stonden hem goed.’

Van Roosmalen heeft zijn gevoel voor het absurde behouden, evenals het aan leedvermaak grenzende mededogen.

Dat Edward Sturing en Vitesse aanvankelijk niet blij waren met Hard gras 48 was wel te begrijpen. Hoewel hartstochtelijk supporter van Vitesse, had en heeft Marcel te veel oog voor de komische kanten van het betaald voetbal in Arnhem om niet af en toe een van zijn meedogenloze observaties te lanceren.

Het kan niet anders dan dat Het Jaar van de Adelaar opnieuw, binnen en buiten Arnhem, de cultstatus zal verwerven die mensen nog steeds gnuivend laat spreken over Je hebt het niet van mij.

Bron: Hard Gras11-06-2009

Weer Hard Gras over Vitesse

De ophef veroorzakende editie van Hard Gras over Vitesse, ‘Je hebt het niet van mij’, krijgt volgende week een vervolg.

Auteur Marcel van Roosmalen geeft in ‘Het Jaar van de Adelaar’ weer een kenschets van het reilen en zeilen van de Arnhemse profvoetbalclub.

‘Je hebt het niet van mij’ werd in 2007 bekroond als beste sportboek van het jaar.

Van Roosmalen volgde voor het boek Vitesse een jaar lang op de voet.

Bron: Omroep Gelderland 11-06-2009

Zuid Centraal eist via rechter verslagen Vitesse-rapport

De rechter beslist vrijdag om twaalf uur of interviews door de makers van het Vitesse-rapport met burgemeester Krikke en wethouder Hoeffnagel openbaar worden. De partij Zuid Centraal eiste donderdag in kort geding openbaarmaking bij de voorzieningenrechter.
Zuid Centraal probeerde de verslagen tevergeefs via de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) te bemachtigen. De partij wil de notities lezen voor de gemeenteraad maandagavond verder spreekt over het rapport. Volgens de raadsfractie behoren de verslagen openbaar te zijn, omdat Krikke en Hoeffnagel als bestuurders zijn gehoord, niet als privépersonen.

De gemeente zei gisteren, bij monde van de stadsadvocaat, dat er geen geautoriseerde verslagen van de gesprekken bestaan. Krikke en Hoeffnagel hebben de notities gemaild gekregen. Die hebben ze, al dan niet voorzien van commentaar, teruggemaild. Alleen onderzoeksbureau Berenschot heeft de volledige verslagen in de kluis.

In de Archiefwet staat dat de overheid zo goed als niets mag weggooien. Al helemaal geen verstuurde e-mails. Als de rechter Zuid Centraal in het gelijk stelt, worden de interviews openbaar.

De Gelderlander heeft via de WOB om alle gespreksverslagen in het onderzoek gevraagd. Die zijn geweigerd. De krant heeft inmiddels beroep aangetekend

Bron: De Gelderlander 11-06-2009

Profvoetballers miljonair in honderd wedstrijden
‘Is dit nog maatschappelijk verantwoord?’
‘Bij Vitesse wordt de crediteuren een oor aangenaaid’

Wouter Bos is ziedend op het gilde der bankiers dat zichzelf tegen beter weten in bleef verrijken. De minister van Financiën kan ook eens kritisch naar de Eredivisieclubs kijken die zijn gered met overheidsgeld. Het grote graaien gaat door. Uit cijfers van de KNVB blijkt dat de salarissen van de spelers op het hoogste niveau weer fors zijn gestegen. Ook bij de subsidieclubs.

Crisis? Welke crisis? Het gemiddelde salaris van de Nederlandse voetballer in de Eredivisie steeg vorig seizoen met 65 duizend euro ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee pakt de doorsneespeler op het hoogste vaderlandse niveau 335 duizend euro per seizoen, blijkt uitcijfers van de KNVB. De gemiddelde prof verdient dus in honderd competitiewedstrijden een miljoen bruto. De kortste weg in Nederland om miljonair te worden is een bank overvallen of voetballer worden. Kan iemand nog verantwoorden wat er in het profmetier aan salarissen wordt betaald? In de tijden waarin media, politiek en bankwezen publiekelijk aan de schandpaal worden genageld voor de exorbitante beloningen, graaien de grootverdieners van de groene velden lekker door. Veelal betaald door clubs die slechts door overheidssteun kunnen overleven.

lees verder...

Bron: VI nr 24 2009

Kuiper kiest voor Twente

Nicky Kuiper heeft een akkoord bereikt met FC Twente over een vijfjarig contract. De twintigjarige verdediger komt over van Vitesse en moet Edson Braafheid opvolgen, die naar Bayern München vertrekt.

Ook AZ wilde Kuiper, maar zijn voorkeur gaat uit naar FC Twente. Verwacht wordt dat de clubs er snel uitkomen. “FC Twente heeft zich bij ons gemeld”, bevestigt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. “Als we er uitkomen met FC Twente, raken we na Van Wolfswinkel inderdaad weer een eerstejaars senior kwijt. Maar in de voorbereiding trainen met Jop van der Linden, Gino Felixdaal en Davy Pröpper weer drie talenten mee bij de A-selectie.”

Bron: De Telegraaf 11-06-2009

Kuiper voor vijf jaar naar FC Twente

Nicky Kuiper speelt de komende vijf jaar voor FC Twente. De 20-jarige linkervleugelverdediger is afkomstig van Vitesse. Opvallend is dat de jeugdinternational nog maar tien wedstrijden in de basis heeft gestaan bij de Arnhemse club. Ook AZ en HSV hadden interesse in de speler. Volgens AZ en Vitesse waren de club zelfs al rond.

Ook met de speler zelf. Aleksander Bursac, de zaakwaarnemer van Kuiper, ontkent dat. ,,Nicky heeft in een gesprek met AZ zijn sympathie voor de club uitgesproken, maar er is zeker geen akkoord gesloten. Door het vertrek van twee mensen naar Munchen (trainer Louis van Gaal en Edson Braafheid, red.) is de situatie opeens veranderd. Hij heeft een heel goed gevoel bij Twente en kan gaan spelen bij de nummer twee van Nederland. Dat is toch een stap hoger dan Vitesse.’’

Twente en Vitesse moeten nog wel tot een overeenkomst komen, maar de verwachting is dat die zaak donderdag of vrijdag wordt beklonken.

Bron: TCTubantia.nl 10-06-2009

‘Geen idee waar hij en zijn makelaars mee bezig zijn’

Ondanks een mondelinge overeenkomst met Nicky Kuiper (20) van Vitesse lijkt AZ naast de talentvolle vleugelverdediger te grijpen. De Arnhemse club en de landskampioen zijn rond over de overgang van Kuiper naar Alkmaar, maar intussen heeft de speler zelf een contract bij FC Twente getekend. ‘Dat is in ieder geval wat Joop Munsterman (voorzitter van FC Twente, red.) mij vertelde’, aldus Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij AZ. ‘Die jongen zegt dat hij dat niet heeft gedaan. Dus iemand liegt.’

FC Twente wil het zelfs op een arbitragezaak laten aankomen, maar daar heeft AZ slechte ervaringen mee. Brands: ‘We hebben geleerd van de zaak met Afonso Alves (de toenmalige spits van SC Heerenveen wiens transfer anderhalf jaar geleden volgens AZ al beklonken was, red.). Die jongen moet alleen naar AZ komen als hij dat zelf wil. Ik heb nu geen idee waar hij en zijn makelaars mee bezig zijn. We horen het wel. We gaan geen arbitragezaak aan. Graag of niet. Wij waren al rond met Vitesse, die jongen zou daar nog een seizoen spelen. Zelf wilde hij dat ook graag zo. Ik heb alle mails liggen, alleen de medische keuring moest nog even verricht worden.’

Ook bij Vitesse zijn ze niet blij met de tactiek van FC Twente. Vitesse zit behoorlijk in zijn maag met de zaak-Kuiper. Technisch directeur Marc van Hintum begrijpt er namens Vitesse ook weinig meer van: ‘Nee, het is mij niet duidelijk allemaal. Vitesse en AZ hebben een overeenkomst over de transfer. Dat klopt. AZ dacht met Kuiper rond te zijn, mondeling met getuigen erbij naar ik begreep. Maar blijkbaar is FC Twente daar nog ergens doorheen komen fietsen.’ Vitesse is intussen in gesprek met FC Twente. Van Hintum: ‘Als de speler zelf aangeeft toch alsnog die kant op te gaan, kunnen wij verder ook weinig doen.’ Kuiper heeft nog een eenjarig contract bij de Arnhemmers. Daardoor is een verkoop gedurende de komende zomer de enige kans voor Vitesse om nog een redelijk transferbedrag te vangen. De twintigjarige verdediger speelde slechts vijftien duels voor Vitesse, dat Ricky van Wolfswinkel naar FC Utrecht zag vertrekken. Kuiper en Munsterman waren niet voor commentaar bereikbaar.

Tekst: Iwan van Duren & Tom Knipping

Bron: VI nr 24 2009

Lasse Nilsson voor drie jaar naar Vitesse

Vitesse en Saint-Etienne hebben woensdag overeenstemming bereikt over de overgang van Lasse Nilsson. De Zweed heeft een contract voor 3 jaar getekend.

Vitesse huurde Nilsson vanaf de winterstop en in het halve seizoen bleek de 27-jarige aanvaller een meerwaarde te zijn voor de Arnhemmers. In 13 competitiewedstrijden was hij viermaal trefzeker. Nilsson: “Ik heb blij dat ik mijn verblijf in Arnhem kan verlengen. Ik heb een goed half jaar gekend en heb het uitstekend naar mijn zin. Belangrijk voor mij was ook dat ik nu bij een goede club langer kan blijven.”

Technisch directeur Marc van Hintum kon een glimlach niet onderdrukken. “Natuurlijk zijn wij hier enorm blij mee. Ik vind Lasse Nilsson een echte Vitesse-voetballer. Hij heeft aangetoond belangrijk te zijn voor ons en hij wilde hier graag blijven. Dat het gelukt is, is een opsteker voor de club, maar ook voor onze supporters. Ik hoop en denk dat ook zij dit goed nieuws vinden.”

Bron: Vitesse.nl 10-06-2009

AZ en Vitesse snappen niets van Kuiper

AZ sloot enkele weken geleden een mondelinge overeenkomst met Nicky Kuiper. De twintigjarige back van Vitesse zou nog een jaar rijpen in Arnhem en dan naar AZ komen. Inmiddels heeft de speler een contract getekend bij FC Twente.

‘Dat is in ieder geval wat Joop Munsterman (voorzitter FC Twente, red.) mij vertelde’, zegt Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij AZ in de nieuwe Voetbal International. ‘Kuiper zegt dat hij dat niet heeft gedaan. Dus iemand liegt.’ De landskampioen heeft begrepen dat de Tukkers het zelfs op een arbitragezaak willen laten aankomen, maar daar voelt AZ na de slechte ervaring met Afonso Alves weinig voor.

‘Die jongen moet alleen naar AZ komen als hij dat zelf wil. Ik heb nu geen idee waar hij en zijn makelaars mee bezig zijn’, aldus Brands. ‘Graag of niet. Wij waren al rond met Vitesse, die jongen zou daar nog een seizoen spelen. Zelf wilde hij dat ook graag zo. Ik heb alle mails liggen, alleen de medische keuring moest nog even verricht worden.’

Bij Vitesse is ook met verbazing gereageerd op het bericht dat Kuiper bij FC Twente een contract heeft getekend. ‘Wij begrijpen er ook niets van’, reageert technisch directeur Marc van Hintum. ‘Vitesse en AZ hebben een overeenkomst over de transfer. Dat klopt. AZ dacht met Kuiper rond te zijn, mondeling met getuigen erbij naar ik begreep. Maar blijkbaar is FC Twente daar nog ergens doorheen komen fietsen.’

Bron: Voetbal International 10-06-2009

Vitesse wil Nilsson op creatieve wijze inlijven

Vitesse wil alles op alles zetten op Lasse Nilsson ook de komende jaren in het geelzwart te laten spelen. De Arnhemmers zijn in verregaande onderhandeling met het Franse Saint-Etienne over een definitieve overgang van de Zweedse aanvaller, die het afgelopen halfjaar op huurbasis in stadion Gelredome speelde.

Het aanblijven van Nilsson is een uitdrukkelijke wens van trainer Theo Bos, die twee weken geleden Ricky van Wolfswinkel naar FC Utrecht zag vertrekken. Bos acht een spits van het kaliber Nilsson noodzakelijk om volgend jaar de doelstellingen van de club te kunnen verwezenlijken.

De komst van Nilsson leek lange tijd problematisch, aangezien Saint-Etienne een transfersom van anderhalf miljoen euro verlangde. Op een creatieve wijze hoopt Vitesse zich alsnog van zijn diensten te kunnen verzekeren. De Arnhemmers hopen deze week op witte rook, maar de laatste details moeten nog worden beklonken.

Nilsson zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt graag bij Vitesse te blijven. De voormalig international gaf eerder in een interview in VI al aan absoluut niet terug te willen naar Frankrijk. ‘De Eredivisie heeft altijd heel goed bij mij gepast en vanaf de eerste dag in Arnhem heb ik het naar mijn zin.’

Bron: Voetbal International 09-06-2009

Opzet play-offs blijft onveranderd

Het play-off-systeem van de eredivisie blijft, ondanks de flinke kritiek dit seizoen, onveranderd. Dat houdt in dat er ook volgend seizoen gevoetbald zal gaan worden om een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Wel heeft de KNVB in samenspraak met de clubs één wijziging doorgevoerd. Waar dit seizoen nog het best-of-three systeem werd toegepast, zal er vanaf de volgende jaargang gekeken worden naar het aantal gemaakte uitdoelpunten. Dit systeem wordt ook al jarenlang gebruikt in de Europese toernooien.

Competitieleider Bert van Oostveen verwacht dat er volgend seizoen minder onduidelijkheid zal zijn rondom de play-offs. “In het nieuwe systeem kunnen we de play-offs in een kortere periode afwikkelen. Bovendien komen de speeldata vast te staan, omdat we geen rekening meer hoeven te houden met de mogelijke derde wedstrijd in het schema.”

Bron:KNVB 08-06-2009

Cees Keizer alsnog naar FC Zwolle

Cees Keizer zal ook komend seizoen uitkomen voor FC Zwolle, zo meldt de club op de eigen website.

In een eerder stadium werd hem verteld dat Zwolle niet meer verder wilde met hem, maar op dat besluit is de club uit de Jupiler League teruggekomen. Keizer kreeg alsnog een nieuw contract voor één seizoen voorgelegd. In de overeenkomst met middenvelder Keizer is zelfs de optie voor nog een seizoen opgenomen.

Keizer kwam in de winterstop op huurbasis over van Vitesse, waar hij geen toekomst meer had. Het zag ernaar uit dat Zwolle niet genoeg geld had om de middenvelder te kunnen vastleggen, maar de club is hier alsnog in geslaagd.

Bron: FcZwolle.nl 08-06-2009

Supportersvereniging Vitesse heeft nieuwe voorzitter

Ralph Gerritsen is de nieuwe voorzitter van Supportersvereniging Vitesse. Afgelopen vrijdag werd hij tijdens een extra ledenvergadering met grote meerderheid verkozen.

Gerritsen (47 jaar en werkzaam als emigratie-specialist) is sinds zijn jeugd supporter van Vitesse. Hij was in het verleden ook actief binnen de SV. Een nieuwe baan elders zorgde ervoor dat hij zijn activiteiten voor de vereniging moest staken. Sinds enkele jaren heeft Gerritsen weer ruimte gevonden om Vitesse actief te volgen. Vorige maand meldde hij zich ook weer bij de Supportersvereniging: als kandidaat voor het voorzitterschap.

Na constructieve gesprekken besloten de huidige bestuursleden zijn kandidatuur unaniem te steunen. Die steun werd vrijdag door de ledenvergadering overgenomen. Gerritsen zal zich in de komende tijd verder laten bijpraten over de zaken die binnen de SV spelen. Hij zal een ronde maken langs de verschillende commissies en uiteraard ook contact leggen met de externe relaties van de SV. Nog voor de start van het nieuwe seizoen zal Gerritsen met zijn bestuur aangeven welke zaken de komende tijd prioriteit krijgen.

Ralph Gerritsen ziet zijn nieuwe functie als een grote uitdaging. Hij wil als voorzitter zichtbaar zijn, maar weet dat hij als voorzitter van een vrijwilligersorganisatie soms ook juist op de achtergrond moet blijven. Gerritsen: “Het is fantastisch om leiding te geven, maar ook fantastisch om te zien hoe anderen uit zichzelf het beste geven voor de SV. Onze vrijwilligers verzetten enorm veel werk. Mijn waardering daarvoor is groot. Ik wil voorzitter zijn van een vereniging die opkomt voor de belangen van alle supporters en waarbinnen vrijwilligers zich thuis voelen.”

Bron: SV 08-06-2009

Onur Kaya tekent bij Volendam

Middenvelder Onur Kaya van Vitesse zou op het punt staan een contract te tekenen bij Volendam, de eerste divisieclub waar voormalig assistenttrainer Edward Sturing van Vitesse komend seizoen – op huurbasis – aan de slag gaat. De 23-jarige Kaya kwam bij Vitesse nauwelijks aan spelen toe. Hij mocht van trainer Theo Bos vertrekken, maar hoefde niet per se weg.

Kaya, die op 16-jarige leeftijd overkwam van Anderlecht, had bij Vitesse een doorlopend contract tot 2010 en mocht niet gratis weg. Volendam zou dan ook een kleine vergoeding moeten betalen voor de ’tovenaar van Brussel’, die waarschijnlijk tot 2011 gaat tekenen in Volendam.

Bron: De Gelderlander 08-06-2009

Jan van Deinsen voelt zich vereerd door vraag Vitesse

Zo snel als hij in 2005 vertrok bij Vitesse, zo snel hapte hij nu toe toen Theo Bos hem polste voor een terugkeer. En dus is Jan van Deinsen komend seizoen opnieuw assistent-trainer van Vitesse. “Ik ben zeer vereerd dat Theo me gevraagd heeft.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 6-6-2009

Ralph Gerritsen nieuwe voorzitter SV

Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering is fervent Vitesse-supporter Ralph Gerritsen door de aanwezige leden unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van de SV. De benoeming van Ralph werd met een warm applaus begroet.

Binnenkort zal Ralph zich aan de leden voorstellen middels de SV media en zijn plannen voor de toekomst ventileren.

Bron:SV 06-06-2009

Molhoek en ‘ Ricky’ belast met geel

Rogier Molhoek neemt naar volgend seizoen een gele kaart mee. Hij is de enige speler van Vitesse die ‘erfelijk belast’ het nieuwe jaar in gaat. Molhoek kreeg in het slotduel tegen ADO Den Haag zijn achtste gele kaart. Die leverde hem geen schorsing op, maar blijft wel staan. Alleen gele kaarten uit de laatste twee competitieduels (voor Vitesse waren dat Heracles en ADO) worden niet kwijtgescholden.

Ook Ricky van Wolfswinkel en Frank van der Struijk kregen in die laatste duels geel, beiden tegen Heracles. Van der Struijk zat zijn straf uit tegen ADO en begint met een schone lei. Voor Van Wolfswinkel was het zijn vierde gele kaart. De spits begint bij zijn nieuwe club FC Utrecht met een gele kaart. De KNVB maakt volgende week de lijst bekend van alle ‘belaste’ spelers.

Bron: De Gelderlander 06-06-2009

De kriebels keren terug bij Edward Sturing

Volendam heeft Edward Sturing verlost van een ondergeschikte rol bij ‘zijn’ Vitesse. Daar raakte de assistent-trainer op een zijspoor na de komst van Theo Bos. In Volendam keert hij terug op voorgrond; als hoofdtrainer.

Door Jacco van Oostveen

Het belletje van FC Volendam- manager Peter Wijker kwam als een verrassing, maar Edward Sturing was wél meteen enthousiast. De Eerbeker is de nieuwe trainer van FC Volendam, een club die bij hem past. „Ik hoefde er niet eens over na te denken, zei meteen ja.”

Vanaf het moment dat zijn naam in verband werd gebracht met Volendam, nu ruim een week geleden, ontving Sturing tientallen sms’jes van vrienden en bekenden uit de voetballerij. „ Ze kwamen allemaal op hetzelfde neer”, zei de 45- jarige trainer deze week bij zijn presentatie in het Kras Stadion. „Volendam is een mooie club voor je, daar pas je goed. En dat gevoel heb ik zelf ook. Volendam staat van oudsher voor aanvallend en technisch voetbal. Als we dat kunnen combineren met de strijdlust waarvan ik het vroeger als speler moest hebben, dan kan het een mooi seizoen gaan worden.”

Het telefoontje van Wijker kwam voor Sturing op een mooi moment. Bij ‘zijn’ Vitesse , de club die hij zowel als speler en hoofdtrainer diende, voelde de Eerbeker zich niet langer gelukkig. De trainer die het seizoen begon als assistent van Hans Westerhof, sloot de voetbaljaargang af als scout en wedstrijdanalyticus. ,,Daarvoor was ik niet terug naar Vitesse gekomen’’, aldus de drievoudig international. ,,Ik was twee jaar hoofd opleiding bij PSV en wilde juist weer op het veld staan.

Ik heb met Westerhof heel fijn samengewerkt, maar na zijn ontslag ging het ook voor mij de andere kant op. Theo Bos werd aangesteld als hoofdtrainer en dat pakte voor mij niet goed uit. Sommige mensen denken dat Theo en ik rollend met elkaar over straat gingen, maar dat is flauwekul. Met elkaar kunnen opschieten, is alleen iets anders als kunnen samenwerken. Het klikte niet, ik denk dat onze karakters te veel op elkaar lijken.”

FC Volendam liet het weer kriebelen in de buik van de voormalige rechtsback. De trainer sprak diverse malen met Wijker en ging ook met de assistent- trainers Johan Steur en Ab Plugboer om de tafel. Volendam huurt Sturing voor één seizoen van Vitesse . ,,Het is een opmerkelijke constructie, maar ik wilde mijn contract bij Vitesse ( tot 2011, red.) niet zomaar opgeven. Stel dat Volendam en ik na dit seizoen uit elkaar gaan, dan werk ik volgend seizoen gewoon weer bij Vitesse . Maar dat is niet de insteek”, aldus Sturing.

Het feit dat Volendam op de laatste speeldag degradeerde (na een gelijkspel bij zijn oude club De Graafschap) en volgend seizoen in de eerste divisie speelt, maakt Sturing weinig uit. „ Ik heb altijd gezegd: ik wil best in de eerste divisie werken, als het maar bij een club is met perspectief. Volendam speelt in principe altijd mee om de prijzen en dat wordt komend seizoen ook de doelstelling. Ik heb Volendam het afgelopen seizoen vaak zien spelen, dus ik weet dat er veel kwaliteit rondloopt. Het wordt voor de spelers wel even wennen om een niveautje lager te spelen. Ze gaan niet meer naar Ajax en PSV, maar naar kleinere clubs. Dat vraagt om een mentale omslag. Ja, bij mij ook, maar mijn werk blijft hetzelfde.”

Sturing krijgt te maken met een jonge groep, en dat is de reden waarom Volendam voor de voormalige hoofd jeugdopleiding van PSV én Vitesse heeft gekozen. „Ik vind het belangrijk te winnen, maar minstens zo belangrijk dat spelers zich goed ontwikkelen. Dat vraagt om goede begeleiding, om een trainersstaf die, zoals Peter Wijker laatst al zei, er bovenop zit. Ik hou van duidelijke afspraken, maar durf ook verantwoordelijkheid bij mijn spelers te leggen”, aldus de nieuwe hoofdtrainer van Volendam.

Bron: De Gelderlander 06-06-2009

Jan Jongbloed toegevoegd aan technische staf
Jan Jongbloed en Jan van Deinsen gaan Theo Bos assisteren

Jan Jongbloed wordt met ingang van volgend seizoen assistent-trainer van Vitesse. De 68-jarige Jongbloed heeft een contract getekend voor één seizoen. De Amsterdammer heeft ruim dertien seizoenen ervaring als assistent van het eerste elftal van Vitesse. De laatste vier seizoenen was hij trainer van Vitesse/AGOVV B1.

Theo Bos: ‘Ik ben blij dat het gelukt is om Jan aan de staf toe te voegen. Het past in de plannen van mij om op andere wijze invulling te geven aan de trainingen. Ik wil toe naar meer individuele sessies en Jan past perfect in dat plaatje. Ik ken hem al ruim twintig jaar en ik heb zowel met als onder hem getraind. Met zijn ervaring en manier van werken kan hij met name de jongere spelers naar een hoger niveau brengen.”

Jan Jongbloed: ‘Ik vind het hartstikke leuk om weer met Theo Bos en Jan van Deinsen samen te gaan werken. Theo ken ik al zo lang en met Jan heb ik ook goede ervaringen. Na een aantal jaar de B1 te hebben getraind is dit toch weer een stapje hoger. Ik denk dat ik mijn ei nog meer kwijt kan. Het niveau is hoger en je mag meer van deze spelers verlangen. In de voorbereiding sluiten diverse jonge spelers, jongens die ik van haver tot gort ken, aan bij de selectie. Ik kijk er naar uit om daar mee aan de slag te gaan.”

Bron: Vitesse.nl 04-06-2009

`Ik kan mezelf wel een filmkenner noemen’
Persoonlijk: Rogier Molhoek

Naam Rogier Marinus Molhoek.

Geboren Op 22 juli 1981 in Rotterdam.

Partner Kim, in september hebben we zeven jaar verkering. Ik ken haar al sinds mijn twaalfde. We hebben een zoontje van 21 maanden, Noah en de tweede is op komst. Kim was eind mei uitgerekend, dus het kan ieder moment gebeuren. Het wordt een jongetje, dat kan ik al verklappen..

lees verder...

Bron: VI nr 23 2009

Van Deinsen blij met terugkeer

Jan van Deinsen is ingenomen met zijn terugkeer na vier jaar als assistent-trainer bij Vitesse.

“Ik ben zeer vereerd dat ze me terugwillen”, zegt de linkspoot uit Wamel. “Na Vitesse heb ik van alles gedaan. Onder meer assistent-bondscoach bij Trinidad & Tobago. Het laatste jaar heb ik wat gas teruggenomen. Ik heb wat punten gesprokkeld voor mijn licentie.”

Hij haast niet wachten op de eerste training. “Ik ken de club, maar er zijn veel andere mensen. Alleen Pietje Vetlhuizen is er nog van toen. Het wordt voor mij ook een uitdaging.”

Bron: Omroep Gelderland 02-06-2009

Jan van Deinsen terug bij Vitesse

Jan van Deinsen keert terug als assistent-trainer bij de Arnhemse voetbalclub Vitesse.

De inwoner van Wamel tekent een contract van een jaar. Van Deinsen was ook al in het seizoen 2004-2005 assistent bij Vitesse. Hij volgde toen in die funcie Theo Bos op. Edward Sturing was in die periode hoofdtrainer en Vitesse eindigde dat seizoen op de zevende plaats. De hoogste positie in de laatstre 7 jaar.

Van Deinsen is de opvolger van Alfred Schreuder die naar FC Twente vertrok.

Bron: Omroep Gelderland 02-06-2009

HERINNERING UITNODIGING ALV VRIJDAG 5 JUNI 2009 19:30

Het bestuur van de Supporters Vereniging Vitesse wil graag al haar leden uitnodigen voor de bijzondere algemene ledenvergadering op vrijdag 5 juni aanstaande in supportershome Monnikenhuize. De vergadering is als volgt:

1) Opening
2) Stand van zaken nieuwe supportershome.
3) Verkiezing nieuwe voorzitter
4) Sluiting

Het bestuur heeft een nieuwe kandidaat voorzitter gevonden en hoopt op een grote opkomst van al haar leden om de beoogde nieuwe voorzitter te introduceren en als kandidaat voor te stellen. We verwelkomen graag al onze leden om 19:30 in het home!!!

Bestuur SV.

Bron:SV 02-06-2009

Schreuder ziet meer toekomst bij FC Twente

Hij kon voor een seizoen bijtekenen bij Vitesse, in Enschede lag een driejarig contract voor hem klaar en tussendoor flirtte hij ook nog met PSV. Alfred Schreuder (36) zat de voorbije weken in een luxe-positie en koos uiteindelijk voor FC Twente. “Daar zie ik de meeste mogelijkheden voor mezelf om me te ontwikkelen als trainer”, verklaart Schreuder.
Afgelopen vrijdag zette Schreuder zijn krabbel onder de verbintenis, die hem tot medio 2012 aan FC Twente bindt. “PSV heeft wel gespeeld”, zegt Schreuder. “Ik heb met Fred Rutten (de nieuwe trainer van PSV, red.) gesproken, maar het is daarna nooit echt concreet geworden. Ik had ook meer gevoel bij FC Twente of Vitesse.”

Vitesse plukte hem vorige zomer als speler weg bij FC Twente. Na een half jaartje in Arnhem stopte Schreuder per direct met voetballen en werd hij assistent van trainer Theo Bos. Het duo leidde Vitesse na de winterstop van de vijftiende naar de tiende plaats.

“Als ik bij Vitesse zou blijven, dan was dat puur omdat ik zo goed heb samengewerkt met Theo”, geeft Schreuder aan. “Het is FC Twente geworden, omdat ik met die club de afspraak had staan dat we na dit seizoen zouden gaan praten. En dat is me goed bevallen. Ik word opgenomen in de technische staf rond het eerste elftal. Bij FC Twente zie ik meer mogelijkheden om door te groeien. Ik zie er meer toekomst voor mezelf.”

In Enschede sprak Schreuder met trainer Steve McLaren en voorzitter Joop Munsterman. Vrijdag werd de deal beklonken na een onderhoud met de preses. “Hij gaf me echt het gevoel dat ik welkom ben bij FC Twente”, aldus Schreuder. “Ik ben hier heel blij mee. FC Twente is een prachtige kans om mezelf verder te ontwikkelen.”

Bron: De Gelderlander 02-06-2009

Wijker: ‘Sturing zit er bovenop’

Volendam hoopt woensdag Edward Sturing als trainer te kunnen presenteren. ,,Edward en ik moeten nog wat kleine dingetjes bespreken, maar het komt wel goed”, aldus Volendam-manager Peter Wijker.

Volendam heeft met Vitesse een akkoord bereikt om de trainer voor één seizoen te kunnen huren. Na een jaar wordt gekeken of de samenwerking wordt voortgezet. Sturing heeft bij de Arnhemse club nog een contract tot medio 2011, maar door de komst van hoofdtrainer Theo Bos is er voor de Eerbeker geen toekomst meer bij de geelzwarten. ,,Vandaar dat Vitesse met deze constructie wilde meewerken”, aldus Wijker. Volendam betaalt een huursom aan Vitesse, dat het salaris van Sturing blijft betalen. Wijker: ,,Voor ons is dit een uitstekende oplossing, want wij kunnen het salaris dat Edward bij Vitesse verdient nooit ophoesten.”

De manager van Volendam nam enkele weken geleden zelf contact op met Sturing. ,,We hadden een lijstje met kandidaten en daar stond Edward ook op. Hij is een trainer die er bovenop zit en dat vinden wij belangrijk, want we hebben een jonge selectie. Talenten moeten zich bij ons kunnen ontwikkelen en wij denken dat Edward, als voormalig hoofd jeugdopleiding van Vitesse en PSV, die jongens perfect kan begeleiden. Hij zal een prima combinatie gaan vormen met de assistenten Ab Plugboer en Johan Steur.”

Bron: Noord Hollands dagblad 02-06-2009

Sturing definitief naar FC Volendam

Edward Sturing wordt de nieuwe trainer van FC Volendam. De Eerbeker wordt voor een jaar gehuurd van Vitesse, waar hij nog een doorlopend contract heeft.

Sturing (45) deed de laatste tijd scoutingwerk en wedstrijdanalyes bij Vitesse. Daarvoor was hij assistent van de ontslagen Hans Westerhof. Na de komst van Theo Bos was hij op een zijspoor beland. Sturing speelde jarenlang bij Vitesse.

Sturing volgt in Volendam Frans Adelaar op, die naar Sparta vertrekt. Volendam komt volgend seizoen uit in de eerste divisie. De club degradeerde na een jaar uit de eredivisie.

Bron: Omroep Gelderland 02-06-2009

Vitesse en Van der Gouw nog niet akkoord

Vitesse is in onderhandeling met Raimond van der Gouw voor de functie van keeperstrainer.

De onderhandelingen verlopen moeizaam, maar de Arnhemse club verwacht binnen afzienbare tijd rond te komen met de 46-jarige oud-doelman. Van der Gouw keepte acht jaar voor Vitesse en ging daarna naar Manchester United, waarmee hij in 1999 de Champions League won. Hij sloot zijn carrière twee jaar geleden af bij AGOVV en werd keeperstrainer bij Sunderland in het Premiership.

Vitesse denkt ook al een nieuwe assistent-trainer vast te leggen. Volgens technisch directeur Marc van Hintum lukt dit zeker voor de eerste training op 22 juni.

Bron: Omroep Gelderland 02-06-2009

Raimond van der Gouw dicht bij terugkeer bij Vitesse

Raimond van der Gouw is dicht bij een terugkeer bij Vitesse. De 46-jarige oud-doelman van de Arnhemse club is bijna rond met Vitesse, waar hij komend seizoen als de nieuwe keeperstrainer aan de slag zal gaan.

Van der Gouw verdedigde tussen 1988 en 1996 het doel van de Arnhemse ploeg. Sinds 2007 is hij als keeperstrainer werkzaam bij het Engelse Sunderland. Bij Vitesse wordt hij de opvolger van Lambert Jager, die van technisch directeur Marc van Hintum geen nieuw contract heeft gekregen.

Een andere oud-speler van Vitesse, Roberto Straal, weet nog niet of hij ook komend seizoen werkzaam zal zijn bij Vitesse. Onlangs werd het aflopende contract van Straal op de commerciële afdeling van de club niet verlengd. Vorige week had Straal met Van Hintum een gesprek over een functie in de gezamenlijke jeugdopleiding van Vitesse en AGOVV/Apeldoorn.

Bij het B1-elftal is de functie van trainer nog vacant. “Ik heb deze week een gesprek met Gerry Hamstra”, zei Straal gisteren, nadat hij met VDZ naast promotie had gegrepen in de nacompetitie van het amateurvoetbal.

Straal, die in 1989 met Vitesse promoveerde naar de eredivisie, gaat dus om de tafel met Hamstra, het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding. “Er zijn nog meer gegadigden voor de trainersfunctie bij B1, dus het wordt een soort sollicitatiegesprek”, aldus Straal.

Mocht de volbloed Vitessenaar daadwerkelijk voor de club behouden blijven, dan gaat Straal wellicht ook alsnog door met zijn commerciële activiteiten. Of, zoals hij het zelf verwoordde: “Als B1 wat wordt, dan moeten we nog praten over de commerciële afdeling. Maar of ik dat zelf wel wil, daar ben ik nog niet uit.”

Straal nam gisteren met een verloren finale afscheid van de Arnhemse amateurclub VDZ. “Dit is heel zuur, want ik had dolgraag met een promotie afscheid willen nemen”, aldus Straal. “Maar straks zal ik trots zijn op de jongens bij VDZ. Ze zijn beter geworden en we hebben dit seizoen bijna het maximale eruit gehaald. Ik denk dat het volgend seizoen wel goed gaat komen met VDZ.”

Bron: De Gelderlander 02-06-2009

Birmingham aast op oud-Vitesse-verdediger

Giovanny Espinoza keert mogelijk terug in Europa. De oud-verdediger van Vitesse staat in de belangstelling van de Engelse promovendus Birmingham City, weet Sky Sports. Blues-manager Alex McLeish wil vooral zijn verdediging versterken om zo een terugkeer in de Premier League succesvol te laten verlopen. Espinoza zou één van de spelers zijn die McLeish in zijn vizier heeft.

Momenteel speelt de 32-jarige voor Barcelona Sporting Club in vaderland Ecuador. Tot januari 2008 kwam hij één jaar uit voor Vitesse. Daarna keerde hij terug naar Zuid-Amerika om te gaan spelen voor het Braziliaanse Cruzeiro. Voor Vitesse kwam hij 27 duels in actie.

Bron: SKY sports 01-06-2009

Hoofdsponsor: