Mei 2002

Wedstrijdervaring belangrijkste voor Bas Wijnen

Hij staat bekend als de-doelman-die-kanker-overwon, maar het wordt hoog tijd dat Bas Wijnen de mensen kan laten zien wat zijn keeperskwaliteiten zijn. Bij Go Ahead Eagles krijgt hij volgend seizoen daartoe de gelegenheid.Het afgelopen seizoen won Bas Wijnen alvast zijn eerste prijs: met het tweede van Vitesse werd de beker gepakt. Maar hij had meer reden om tevreden te zijn:

Wijnen: ‘Ik heb mijn eerste volledige seizoen gespeeld. Veel in het tweede gekeept, een paar keer bij het eerste op de bank gezeten. In het begin voelde ik me met sprongen vooruit gaan, later met kleinere stapjes. De laatste paar procent moet ik kunnen pakken door wekelijks te keepen.’
Om die reden werd hij door Vitesse, waar Wijnen nog tot 2004 onder contract staat, uitgeleend aan Go Ahead Eagles. Volgens John Lammers, die Wijnen namens de VVCS begeleidt, is de Deventer ploeg een goede keuze. Lammers: ‘Garanties krijg je natuurlijk nergens, maar als Bas laat zien wat hij kan, heeft hij een goede kans de nummer één te worden.’

Uitgerekend tegen Go Ahead Eagles maakte Bas Wijnen op 30 maart 2001 zijn rentree onder de lat, anderhalf jaar nadat bij hem een vorm van botkanker was geconstateerd. De kanker die begon in zijn kuit bleek ook nog eens uitgezaaid te zijn naar zijn longen. Zijn gladde schedel was aanvankelijk een zelfgekozen modebeeld, maar nu het onvermijdelijke gevolg van de zware behandelingen die hij moest ondergaan. Na 12 chemokuren en 39 bestralingen was Bas weer ‘schoon’.

Natuurlijk zou Wijnen het aardig vinden als hij puur als keeper beschouwd zou worden, en niet voortdurend als de voormalige kankerpatiënt. Wijnen: ‘Maar dat zal wel nooit gebeuren. Dat zie je ook aan iemand als Lance Armstrong. Die heeft inmiddels toch al heel wat gepresteerd, maar blijft de man die kanker overleefde. Omdat het voor mij goed afgelopen is heb ik er ook niet zo’n problemen mee.’
Armstrong kwam ijzersterk terug als Tourwinnaar en ook Wijnen moet veel karakter gekweekt hebben in die moeilijke periode. ‘Dat wel, maar natuurlijk heeft de ziekte mij achterop geworpen. Ik zat destijds overal tegenaan, zowel bij Vitesse als de nationale selecties. Maar goed, ik ben pas 21 en heb nog alles voor me. Het belangrijkste is dat ik nu wedstrijdervaring opdoe’. Aldus Bas Wijnen, die nog altijd de mode van de gladde schedel volgt. Maar niet voor lang meer: ‘Ik heb sinds anderhalf jaar een relatie met een kapster. Zij wil dat ik het nu maar eens laat groeien…’

Bron: VVCS 31-05-02

Hilko Folkeringa vertrekt bij Vitesse

Medio augustus 2002 vertrekt Hilko Folkeringa (34) als manager algemene zaken bij Vitesse. Hij stopt met zijn werkzaamheden bij de Arnhemse voetbalclub om een grote wens in vervulling te laten gaan. Samen met zijn vrouw gaat hij voor enige maanden de wereld rondreizen.

Hilko Folkeringa trad in februari 2000 als directiesecretaris en lid van het managementteam in dienst bij zowel Vitesse als Gelredome. Bij het vertrek van de toenmalige directeur algemene zaken van Vitesse is hij in april 2000 benoemd tot manager algemene zaken. In die functie bestond zijn portefeuille onder andere uit bestuurszaken, veiligheid, ticketing en supporterszaken.

Hilko Folkeringa: “Ik kijk terug op een zeer boeiende periode bij Vitesse. Weliswaar zijn de afgelopen jaren niet de gemakkelijkste geweest in de geschiedenis van het Arnhemse betaalde voetbal, toch zijn het bestuur, het management en de medewerkers erin geslaagd Vitesse uit een diep dal te halen. Ik ben trots dat ik mijn steentje daaraan heb mogen bijdragen. Met de weg die Vitesse is ingeslagen, heb ik dan ook alle vertrouwen in de toekomst van de club.”

De opvolger van Hilko Folkeringa is gevonden in de persoon van Ruud Beekman (41). Ruud Beekman is woonachtig in de omgeving van Arnhem en zal per 1 september aanstaande bij Vitesse in dienst treden. Thans vervult hij bij een groot opleidingsbedrijf in het zuiden van het land een directiefunctie.

Bron: Vitesseworld 31-05-02

Update oefenprogramma

Het voorlopige programma ziet er als gevolg van de toevoeging van de oefenwedstrijd tegen SML op 13 augustus als volgt uit:

8 juli, eerste training Papendal
13 juli, Theole – Vitesse (19.00 uur, Tiel)
17 juli, HVC- Vitesse (17.00 uur, Amersfoort)
20 juli, Bennekom-Vitesse (14.30 uur), sportpark Eikelhof)
23 juli, Vitesse – Royal Antwerp FC (19.00 uur, locatie nog niet bekend)
27 juli, Hapoel Tel Aviv – Vitesse (locatie en tijd nog niet bekend)
30 juli, Cambuur Leeuwarden – Vitesse (19.00 uur, Franeker)
31 juli, Top Oss – Vitesse (stadion Top Oss)
4 augustus, Vitesse – Lierse SK (Gelredome, Open Dag Vitesse)
13 augustus, SML – Vitesse (sportpark De Bakenberg)

mei 2002 

Theo Janssen reikt prijzen uit bij ESCA

Tot grote vreugde van de organisatie heeft Vitesse-speler Theo Janssen zich bereid getoond de prijzen uit te reiken tijdens het jubileum-pupillentoernooi van ESCA. Dat toernooi, ter ere van het 75-jarig bestaan van de Arnhemse voetbalclub, vindt morgen plaats. ´s Morgens komen de F-jes in actie en ´s middags de E- en D-pupillen. Naast Theo Janssen, die rond 12.45 uur de bekers bij de F-jes overhandigt, heeft ook Rein Baart zijn komst toegezegd. De reservedoelman van Fortuna Sittard verleent zijn medewerking aan de strijd om de penaltybokaal.

Bron: De Gelderlander 31-05-02

Lagendijk:”Problemen rond transfer Diarra naar Lyon”

Volgens Ger Lagendijk de zaakwaarnemer van Mahamadou Diarra zijn er problemen rond de transfer van de Malinees naar het Franse Lyon.

Lagendijk: “Probleem is dat ‘verschillende figuren’ zich met de transfer willen bemoeien. Dat is soms vervelend. Diarra is met vakantie en komt de laatste week van juni terug. Hij gaat dan met de club onderhandelen. Vitesse en Lyon zijn in onderhandeling. Lyon wil Diarra voor meerdere jaren vastleggen”.

Bron: TV Gelderland 30-05-02

Transfernieuws: Jan Streuer aan het woord

Over de actuele stand van zaken:

“Alleen Remco van der Schaaf is dichtbij een transfer naar PSV. Het zou goed kunnen dat zijn overgang deze week definitief wordt”

“Met Sikora is het zeker niet rond. We hebben met Ajax zelfs nog niet een keer rond de tafel gezeten. Er is alleen via de telefoon even contact geweest”

“Er is met geen enkele club (Inter Milaan, Barcelona, PSV en Ajax) gesproken over Stefanovic. We weten van de interesse”

“De Graafschap heeft zich niet gemeld voor Jimmy van Fessem”

Bron: TV Gelderland 30-05-02

Binnenkort Vitesse fanzine

Een aantal zeer gedreven Vitesse-fans hebben zeer concrete plannen om binnenkort een Vitesse fanzine te laten verschijnen. Het onafhankelijke magazine zal vooralsnog in beperkte oplage worden uitgeven. Indien er meer informatie beschikbaar zal zijn zullen wij U op de hoogte houden over dit initiatief.

30-05-02

“Vitesse akkoord met transfersom Diarra”

Volgens Dagblad De Telegraaf heeft Vitesse met Lyon reeds een akkoord bereikt inzake de transfersom van Mahamadou Diarra. Alleen de speler zelf is nog in onderhandeling over zijn salaris.

Bron: Telegraaf 29-05-02

Sturing vond de cruise mooier dan het voetbal
Thuisblijver 1990

Edward Sturing (38, nu hoofd opleidingen hij Vitesse) was wel aanwezig bij het WK in 1990, maar niet als speler. De rechtsback van Vitesse bevond zich op uitnodiging van enkele sponsors in Italië nadat hij op het laatste moment was geschrapt uit de selectie.

“Mijn vrouw en ik kregen een tiendaagse cruise door de Middellandse Zee aangeboden”, zegt Sturing twaalf jaar later. “We zijn overal geweest, ook op Sardinië en Sicilië. We hebben ook twee wedstrijden van Oranje gezien. Als ik me goed herinner tegen Egypte en Engeland, maar dat weet ik niet eens zeker.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-05-02

Snoei: “Schaam je man, doe simpel”

De jonge trainer, de jonge spelers en de sterallures.

Mike Snoei is de nieuwe trainer van Vitesse. Hij is niet één van ‘die jongens die net hoofdtrainer zijn en ineens heel moeilijk gaan praten en chagrijnig en kortaf worden. Integendeel!

55.000 kilometer

Nu zit hij tegenover ons in een kantine op Papendal, maar eigenlijk had Mike Snoei (38) in Zwitserland moeten zitten. Samen met technisch manager Jan Streuer wilde Vitesse’s aanstaande hoofdtrainer daar een speler bekijken. “Maar we hoorden op Schiphol dat die jongen niet zou spelen,” vertelt Snoei, die het afgelopen seizoen de beloften trainde. “Dus gaan we dit weekend maar. Tja, dat hoort ook bij scouting, hè? Ik heb het weleens meegemaakt, hoor, dat ik voor niks kwam. Zat ik met Streuer in Gent, maar bleek de speler voor wie we kwamen op de bank te zitten. Een vrije middag? Nee, hoor. Streuer heeft altijd nog een backup-programma en hij wist dat het eerste van Willem II nog ergens een wedstrijd had. ‘Kunnen we Bombarda nog even aan het werk zien.’ En hop, daar gingen we weer.”

lees verder...

Bron: Sportweek 28-05-02

“Transfer Van der Schaaf deze week rond”

PSV verwacht de transfer van Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf deze week af te kunnen ronden. In het weekblad Voetbal International meldt Frank Arnesen dat PSV en Vitesse het nagenoeg rond zijn over de transfersom. Er moeten nog wat plooitjes glad gestreken worden, maar Arnesen verwacht deze week de 23-jarige middenvelder te kunnen inlijven.

28-05-02

Grens 15.000 gepasseerd

Nog geen zes weken na de start van de seizoenkaartencampagne zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht. Dat de grens van 15.000 nu al gepasseerd is, verbaast ook de afdeling Ticketing. “Het gaat erg goed en het ziet er ook nog niet naar uit dat de binnenkomst van aanvragen stagneert.

Ruim 85% van de 15.000 verkochte seizoenkaarten bestaat uit supporters die hun eigen stoel hebben behouden. Dat is een mooi gegeven. De stroom nieuwe seizoenkaarthouders komt vaak pas later op gang. We verwachten dus nog wel het één en ander binnen te krijgen”, aldus een medewerkster van de afdeling Ticketing.

Bron: Vitesseworld 28-05-02

“Diarra naar Olympique Lyon”

Olympique Lyon heeft zijn zinnen gezet op Mahamadou Diarra. Het heeft er alle schijn van dat de Franse club snel zaken wil doen. De club is momenteel met Vitesse in onderhandeling over de transfersom voor de internationaal begeerde 21-jarige middenvelder.

27-05-02

A-1 vierde in Terborg

De A-junioren zijn het afgelopen weekend vierde geworden op het toernooi in Terborg.

Uitslagen poulewedstrijden:
Vitesse – De Graafschap 2-0
Vitesse – Ajax 2-0
Vitesse – Valencia 1-0
Vitesse – Burkina Faso 2-0

Halve finale: Vitesse – Joegoslavië (onder 19) 0-3

3e/4e plaats: Vitesse – Ajax 1-3

Vitesseworld 27-05-02

Vaessen: transfer Sikora nog lang niet rond

Vitesse voorzitter Jos Vaessen zegt dat de transfer van Sikora naar Ajax nog lang niet rond is. Deze uitspraken deed de preses in het het Parool van vandaag. Hij noemde het ‘dom’ en ‘onnozel’ van de speler dat hij voor zijn beurt had gesproken. Hij reageerde daarmee op de uitspraken van Sikora die hij deed voor TVG. Sikora verwacht dat Vitesse er vandaag met Ajax wel uit komt.

Vaessen: “Dit betekent dat wij nu absoluut voor de hoofdprijs zullen gaan. En als Ajax, met wie wij vandaag pas een eerste gesprek voeren over de eventuele transfer, en wij er niet uitkomen, gaat het hele feest niet door. Dan blijft Sikora, die nog drie jaar onder contract staat bij ons, gewoon in Arnhem.”

25-05-02

Vitesse presenteert nieuw uitshirt

Vitesse heeft haar nieuwe uitshirt geïntroduceerd voor het seizoen 2002 / 2003. Het klassieke shirt is nu nog niet verkrijgbaar bij de merchandise shop, maar de bedoeling is dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen deze voor elke supporter te koop zal zijn. Welk broekje en kousen het tenue complementeren is tot op heden nog niet bekend.

25-05-02

Laatste training staat in teken van afscheid”

Vitesse heeft gistermiddag officieel het seizoen 2001-2002 beëindigd. De laatste training van de hoofdmacht stond in het teken van het afscheid. De prangende vraag: wie gaat er wel, wie gaat er niet?

Met een gulle lach stapte Edward Sturing iets na enen in zijn auto op het sportcomplex Papendal. In zijn handen droeg de gewezen verdediger een ingelijste foto van zichzelf, juichend nadat hij zijn ploeg bij Sparta naar Europees voetbal had geleid. Presentje van de spelersgroep. In de rand rondom de foto hadden de voetballers persoonlijke boodschappen geschreven. Een cadeau met eeuwigheidswaarde, stelde de vertrekkende trainer.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 25-05-02

Transfer Van der Schaaf naar PSV is nagenoeg rond

De overgang van Remco van der Schaaf van Vitesse naar PSV is nagenoeg rond. De 23-jarige middenvelder moet alleen zelf de onderhandelingen met de Eindhovense club nog afronden.

Vitesse en PSV zijn reeds akkoord over de hoogte van de transfersom voor Van der Schaaf. De controlerende middenvelder staat bij Vitesse nog één seizoen onder contract. “We zijn dicht bij de ontknoping”, zei Van der Schaaf gisteren. De voormalige jeugdinternational wilde aanvankelijk bij Vitesse blijven, maar bereikte geen nieuwe overeenstemming met de in financiële nood verkerende Arnhemse club.

Bron: de Gelderlander 25-05-02

Vitesse in kopgroep jeugdopleidingen

Certificaat Academie
Vitesse heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Dit blijkt uit een toets, gehouden door het bureau Valkenbosch in opdracht van de KNVB.

Hoofd jeugdopleiding Joop Brand van Vitesse heeft daarom uit handen van voormalig bondscoach Rinus Michels en bondsbestuurslid Fred Habold in Zeist het eerste KNVB-certificaat jeugdopleiding ontvangen. Het certificaat geeft met behulp van een aantal sterren de kwaliteit weer van de jeugdopleiding van een club. Vitesse heeft het hoogste aantal van vier sterren toegewezen gekregen, evenals Feyenoord, Fortuna Sittard, FC Twente, FC Utrecht en PSV. Dankzij de positieve waardering krijgt Vitesse de mogelijkheid zijn jeugdopleiding te verdiepen en verbreden. De club mag D-jeugd toevoegen aan de opleiding en kan tevens per leeftijdscategorie een tweede team opstellen (maximaal 2).

Het certificeringsysteem jeugdopleiding is een kwaliteitskeurmerk voor jeugdopleidingen, in de geest van KEMA-keur en ISO. De kwaliteit van een jeugdopleiding wordt op 151 aspecten meetbaar en objectief in kaart gebracht. Op basis van de resultaten wordt aan de clubs een aantal sterren toegekend, variërend van één tot vier. Doel van het systeem is de jeugdopleidingen in Nederland inzichtelijk en transparant te maken voor jeugdspelers, ouders, gemeenten, sponsors en andere betrok-kenen. De certificering jeugdopleiding maakt deel uit van het masterplan jeugdvoetbal van de KNVB.

Net als bij KEMA, ISO of elk ander keurmerk is het marketingaspect het primaire voordeel voor de aanvrager, in dit geval de clubs. Het keurmerk kan een belangrijke, in sommige gevallen zelfs onder-scheidende rol spelen in de communicatie richting (jeugd)spelers, ouders, gemeente, maar ook spon-sors. Voor stichtingen, nv’s en bv’s in het betaald voetbal biedt het bovendien (als bonus) de mogelijkheid hun jeugdopleiding te verdiepen (D-jeugd, mogelijk vanaf 2-sterren) en te verbreden (2e team per leeftijdscategorie, mogelijk vanaf 3-sterren). Voor verenigingen is dit niet van belang, voor die clubs telt het (belangrijke) marketingaspect.

Vitesseworld 24-05-02

Sikora:”Ik ben eruit met Ajax”

Victor Sikora speelt volgend seizoen voor Ajax. De aanvaller van Vitesse zei vrijdagmiddag dat niets een overgang naar Amsterdam nog in de weg staat. “Ik ben er met Ajax uit, de clubs praten morgen en dan is het wel rond”, aldus Sikora.

Ajax-trainer Ronald Koeman heeft al eerder te kennen gegeven in Sikora de ideale linksbuiten voor het Ajax-systeem te vinden. Koeman trainde Sikora al bij Vitesse.

Sikora: “Ik ben tweebenig en kan dus ook achter de spitsen spelen, maar in eerste instantie word ik gehaald voor de zijkanten.”

Volgens Sikora is het contact met Koeman altijd gebleven. “We spraken elkaar regelmatig en dan ging het over van alles. Ach, als een club als Ajax komt, hoef je niet lang na te denken”, lacht de international.

“Ik ben ook blij dat ik in Nederland kan blijven. Dat bevalt me voorlopig toch het beste. Feyenoord had zich ook gemeld, maar die hebben Lurling gehaald. Ik verwacht een contract voor vier jaar bij Ajax.”

Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, zei vrijdagochtend: “We zijn dichtbij een transfer, maar we hebben nog geen seconde met Ajax gesproken.”

TT TVG 24-05-02

Vier clubs willen Dejan Stefanovic kopen

Barcelona, Inter Milaan, Ajax en PSV hebben zich gemeld voor Dejan Stefanovic. Dit heeft de Vitesse-verdediger vrijdag bevestigd.

De Joegoslaaf acht de kans dat hij bij Vitesse blijft klein en verwacht binnen twee weken te beslissen waar hij volgend seizoen speelt. Zijn voorkeur gaat uit naar Barcelona. Trainer Van Gaal gaf al een Stefanovic te willen kopen.

De 27-jarige international, die bij Vitesse nog een contract heeft tot 2004, heeft drie seizoenen bij de Arnhemse club gespeeld. Eerder speelde Stefanovic onder meer bij Rode Ster Belgrado en Sheffield Wednesday.

TT TVG 24-05-02

Van der Schaaf bijna rond met PSV

Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar PSV. De 23-jarige Van der Schaaf sprak woensdag met de Eindhovense club. Hij verwacht dat de transfer rondkomt.

Van der Schaaf debuteerde in het seizoen 1997/98 bij Vitesse. Drie jaar geleden werd hij een half seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard. De afgelopen 2 jaar groeide hij uit tot een vaste basiskracht van Vitesse. Van der Schaaf heeft nog een contract van 1 jaar bij Vitesse. PSV zal daarom een afkoopsom moeten betalen.

TT TVG 24-05-02

Victor Sikora waarschijnlijk naar Ajax

Het is hoogstwaarschijnlijk dat Victor Sikora Vitesse verruilt voor landskampioen Ajax. Volgens De Gelderlander zou Ajax de 24-jarige international zondag al willen presenteren. Ajax-trainer Ronald Koeman heeft al eerder te kennen gegeven in Sikora de ideale linksbuiten voor het Ajax-systeem te vinden. Koeman trainde Sikora al bij Vitesse.

Technisch manager Streuer van Vitesse zegt dat de transfer wel op handen is, “maar er is nog geen woord gesproken met Ajax”. Ook een in media genoemd transferbedrag van zes miljoen euro is “je reinste onzin”, aldus Streuer.

TT TVG 24-05-02

Geen aanbieding Abay

Vitesse heeft Yordanos Abay, zoals donderdag gemeld werd in dagblad De Telegraaf, geen contract aangeboden.

De 18-jarige spits uit Ethiopië heeft in het verleden wel de interesse gewekt van de Arnhemse club, maar er zijn geen transferbesprekingen gaande tussen Abay en Vitesse. Dat Vitesse hem volgens De Telegraaf een contract zou hebben aangeboden is onjuist.

Vitesseworld 24-05-02

Vitesse ploeg van het jaar voor Jol

Het blad Voetbalmagazine heeft het hele seizoen bekeken en komt nu met de cijfers. Martin Jol mag de clubs een cijfers geven. Vitesse komt er in zijn ogen als nummer 1 uit. Hij geeft Vitesse een 8,5 met daarbij het volgende commentaar:

“Voor mij is Vitesse de ploeg van het jaar. Zoveel jonge spelers als Amoah, Van Beukering, Cornelisse, Van der Schaaf, Knol, Diarra, Sikora: zo kan ik nog wel even doorgaan. Onder Koeman presteerde Vitesse nog wisselvallig, maar dat is niet zo gek met zo’n jonge ploeg. Na een aarzelend begin met Sturing is Vitesse alleen maar sterker geworden, met een ander en moeilijker systeem: 4-4-2. Een onervaren ploeg, de jongste van de eredivisie, met goede routiniers als Martel (wat een traptechniek!), Kreek en de beste verdediger van de eredivisie Stefanovic. In Arnhem geven ze gewoon het goede voorbeeld.”

“Vitesse is wat Ajax vroeger was: een modelclub die laat zien dat het, weliswaar noodgedwongen, ook met beperkte financiële middelen kan, als je maar mensen hebt met verstand van spelers (technisch directeur Jan Streuer). En zo ver komen zonder echte topscorer, want Amoah maakte er maar zes, is klasse. Wat moet er dan wel niet gebeuren als er een topscorer à la Machlas opstaat? Alleen door het ontbreken van een scorende spits speelde Vitesse niet voor de titel. Ik verwacht volgend seizoen het nodig van Mbamba.”

Daarnaast heeft de redactie van Voetbalmagazine een basiself samengesteld met de beste spelers. Ook Vitesse ontbreekt niet, want Stefanovic staat in de verdediging voor ex-Vitessenaar Edwin Zoetebier. Waar Zoetebier een 8,5 krijgt, krijgt Stefanovic een 7+ met hierbij het volgende commentaar: “Als Ronald Koeman gecharmeerd van je is, wil dat wel wat zeggen. Juist onder deze trainer groeide de Joegoslavische verdediger uit van een redelijke voetballer tot een goede voetballer. Verdedigend sterk, maar ook aanvallend niet ongevaarlijk, deze ex-speler van Rode Ster Belgrado, Sheffield Wednesday, Perugia, OFK Belgrado en Vitesse. Tijd voor een stapje hogerop, dus.”

Bron: Voetbalmagazine 24-05-02

Ajax presenteert Victor Sikora

Ajax wil Victor Sikora dit weekeinde presenteren als nieuwe aanwinst. De Amsterdammers toonden begin april al belangstelling voor de linkerspits van Vitesse en meldden zich toen reeds officieel in Arnhem. Afgesproken werd om de afhandelingen uit te stellen tot na afloop van de competitie. Nu Feyenoord, dat ook belangstelling had voor de Deventenaar, gekozen heeft voor Anthony Lurling, is de gang naar de ArenA logisch. Temeer daar Sikora zekerheid wilde hebben voordat hij aanstaande maandag op vakantie vertrekt naar Aruba.

Vitesse vroeg anderhalve maand geleden nog zes miljoen euro voor Sikora. De 24-jarige international ligt tot medio 2005 vast in Arnhem. Maar omdat de financiële nood hoog is in het Gelredome, moet Vitesse noodgedwongen overgaan tot verkoop van de aanvaller.

Sikora ziet de overgang wel zitten. Omdat hij bij een topclub terechtkomt die Champions League speelt en omdat hij in Amsterdam herenigd wordt met trainer Ronald Koeman, onder wiens leiding hij de afgelopen jaren een sterke vooruitgang boekte. Sikora kwam in 1999 over van Go Ahead Eagles naar Vitesse en maakt nu een vergelijkbare stap als Marc Overmars, die als rechtsbenige spits op links ook afkomstig is uit de Adelaarshorst.

Ajax is nog niet klaar met het aantrekken van Sikora. Koeman heeft ook Vitesse-clubgenoot Diarra hoog op zijn verlanglijstje staan, net als Denny Landzaat van Willem II. In de voorbereiding krijgt Stefano Seedorf de kans zich een positie in de A-selectie te verwerven. Jelle van Damme, tijdens de winterstop overgekomen van de Belgische satellietclub GBA, blijft ook volgend seizoen in Amsterdam.

Bron: de Telegraaf 24-05-02

Bavaria zes jaar langer sponsor van Vitesse

Vitesse heeft een nieuw contract afgesloten met Bavaria. De bierbrouwer uit Brabant blijft tot en met het seizoen 2007-2008 verbonden aan de Arnhemse club.

Bavaria is al sinds 1998 sponsor van Vitesse. Het bedrijf is logehouder en tevens leverancier van bier, speciale bieren en frisdranken aan Gelredome.

Volgens A. Swinkels, lid van de Raad van Bestuur van Bavaria, sluit de sponsorovereenkomst uitstekend aan bij de filosofie van Bavaria. “Vitesse onderscheidt zich van andere clubs en heeft met veel eigen mensen bewezen bij de top van Nederland te horen. Er wordt hard gewerkt en er heerst een echt clubgevoel, net als bij Bavaria.”

“Voor ons is het natuurlijk belangrijk dat onze producten in de stadions worden geschonken. De sponsoring van Vitesse geeft Bavaria ook de mogelijkheid te communiceren met onze doelgroepen. Vitesse is voor ons een belangrijk instrument om bij een breed publiek onze bekendheid uit te bouwen.”

Algemeen directeur H. Schreudering van Vitesse is verheugd over de nieuwe overeenkomst. “In de afgelopen jaren zijn de contacten met Bavaria altijd plezierig geweest. Wanneer de relatie goed is en beide partijen tevreden zijn over de resultaten, ligt verlenging van het contract voor de hand. Extra reden om tevreden te zijn is de binding van een A-merk voor meerdere jaren aan Vitesse.”

Bron: de Gelderlander 24-05-02

Vitesse aast op spits uit Ethiopië

Vitesse aast op Yordanos Abay, het grootste talent van Ethiopië. De 18-jarige aanvaller is met 20 treffers topscorer in de landelijke competitie.

Abay voetbalt bij Electric FC, de topclub uit de hoofdstad Addis Ababa. Vitesse raakte vorig jaar tijdens het jeugd WK onder de indruk van de centrumspits, die veelvuldig scoort in de nationale jeugdselecties.

“We proberen hem al een jaar naar Nederland te halen”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. Vorig jaar ging de trip niet door, omdat Abay pas zeventien jaar oud was. “We volgen hem”, aldus Streuer. “Maar op dit moment is het niet aan de orde dat hij wordt gecontracteerd.”

Bron: de Gelderlander 24-05-02

Loting UEFA Cup

Na één jaar van afwezigheid is Vitesse weer deelnemer aan het Europa Cup toernooi. De eerste tegenstander wordt op vrijdag 30 augustus bekendgemaakt. In het vorstendom Monaco vindt op die dag de loting plaats en begint de race om de huidige houder van de cup, Feyenoord, te onttronen. De UEFA heeft 19 september en 3 oktober 2002 als speeldata in de eerste ronde aangewezen. De finale wordt op 21 mei 2003 gespeeld.

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Voorlopig voorbereidingsprogramma Vitesse

Vitesse start onder leiding van Mike Snoei op maandag 8 juli aanstaande met de eerste training als voorbereiding op het nieuwe seizoen 2002-2003.

Er is inmiddels een aantal oefenwedstrijden vastgelegd. Het programma zal nog worden uitgebreid met een viertal extra wedstrijden. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

8 juli 2002, eerste training Papendal
13 juli 2002, Theole – Vitesse (19.00, Tiel)
23 juli 2002, oefenwedstrijd (tegenstander nog niet bekend)
27 juli 2002, Hapoel Tel Aviv – Vitesse (locatie nog niet bekend)
31 juli 2002, Top Oss – Vitesse (stadion Top Oss)
(wedstrijdopbrengst ten bate van Rode Kruis)
4 augustus, Vitesse – Lierse SK (18.00 uur, Gelredome)

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Met Vitesse in de aanval

De komende twee seizoenen is Mike Snoei de trainer van Vitesse. Daarmee is hij de zoveelste die de Arnhemmers laten doorstromen vanuit hun befaamde jeugdopleiding. Hij is 38 lentes jong en mag straks meteen Europa in.

Snoei is een jongen van de Rotterdamse school. Samen met zijn eeuwige maatje Mario Been doorliep hij al dollend de trainerscursus. Hij is een man van de eenvoud. Zoon van een havenarbeider en kind van Zuid. Een noeste werker die gelooft in eerlijkheid, directheid en flair.

lees verder...

Bron: VI 22-05-02

Sturing kandidaat om Koolhof op te volgen bij de Graafschap

Edward Sturing is kandidaat om de onlangs ontslagen Jurrie Koolhof bij de Graafschap op te volgen. “Edward Sturing is een voor de hand liggende kandidaat”, aldus manager Technische zaken Gerard Marsman van de Graafschap in het voetbalweekblad de VI .

“Sturing baarde afgelopen seizoen opzien door zijn goede prestaties als hoofdtrainer van Vitesse. Hij heeft als jongen van de streek eindeloos krediet bij de aanhang en staat voor een agressieve speelstijl.”,aldus Marsman.

Sturing zelf houdt zich uiteraard op de vlakte maar zegt geen nee. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij op termijn hoofdtrainer wil worden. Bij Vitesse achtte hij de tijd echter niet rijp en na zijn interim-periode als trainer begint Sturing per 1 juli als hoofd opleidingen bij de Arnhemse club.

Toch sluit hij niets uit: “Wat mij betreft draait alles om gevoel’, vindt Sturing. “Het is niet zo dat ik niet weg kan bij Vitesse. Het gaat alleen om het moment en de mogelijkheid. Dat weet je als je iemand die hoofdtrainer wil worden. Dat wist Ajax met Westerhof en Co Adriaanse. Mijn hart ligt ook in de achterhoek, dat volk bevalt me. Ze kunnen me altijd bellen voor een gesprek.”

Bron: VI 22-05-02

Van Fessem wacht op De Graafschap

Vitesse doelman Jim van Fessem (26) is kandidaat om Stefan Postma bij De Graafschap op te volgen. De voormalige doelman van Jong Oranje, die vlak voor de winterstop zijn basisplaats in Arnhem kwijtraakte aan Dragoslav Jevric, wil zo snel mogelijk weer voetballen.

“De Graafschap heeft zich hij mijn weten nog niet gemeld, maar via verschillende kanalen heb ik begrepen dat ze me willen hebben’, zegt Van Fessem. Ik wacht dus rustig af. De transfermolen komt dit jaar sowieso maar moeizaam op gang. Veel zal ik in ieder geval niet kosten. Ik heb weliswaar nog een tweejarig contract, maar Vitesse heeft niets voor me betaald.”

Na het vertrek van doelman Stefan Postma naar Aston Villa is De Graafschap naarstig op zoek naar een ervaren vervanger. Behalve Jim van Fessem is ook Henk Timmer (die dit seizoen door AZ aan Feyenoord werd verhuurd) kandidaat in Doetinchem

Bron: VI 22-05-02

Wordt het Nederlandse profvoetbal verkocht?

Een halfjaar geleden vertelde een lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie NV wat er volgens een groot deel van zijn achterban met de navelstreng tussen ere en eerste divisie moest gebeuren. Doorknippen, was het standpunt. Nog geen week later was ook Hans Herremans, directeur van de ENV, duidelijk. ‘Het streven is dat iedereen zijn eigen broek ophoudt.’ Op dat moment waren de onderhandelingen over een voortgang van het contract exclusief en onbeperkt aan de gang.

De overeenkomst vloeide voort uit het fiasco van Sport7, eind 1996. Veel clubs uit de eerste divisie hadden de beraamde inkomsten al gespendeerd en stonden in 1997 aan de rand van de afgrond. Om het betaalde voetbal in stand te houden werd er een contract gemaakt waarbij de inkomsten uit mediarechten van de clubs uit de eredivisie voor een deel naar de kleinere broeders zou stromen. In de overeenkomst zijn de volgende bedragen te lezen:

lees verder...

Bron: VI 22-05-02

Laatste trainingsweek

Voor de selectie van Vitesse is de laatste training aangebroken voor de zomervakantie. Op vrijdag 24 mei wordt om 10.30 uur voor het laatst getraind in het seizoen 2001-2002. Maandag 8 juli staat onder leiding van de nieuwe trainer Mike Snoei de eerste training op het programma.

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Oud-Vitesse trainer Louis Pastoor overleden

Onlangs kregen wij het droevige bericht dat oud-Vitesse trainer Louis Pastoor is overleden. Hij was trainer bij Vitesse van 1957 t/m 1960.

In zijn actieve voetbalperiode speelde hij o.a. bij Haarlem. Waar hij verdienstelijk acteerde in een verloren KNVB bekerfinale in 1949. PSV won destijds deze finale na verlenging met 4-3.

21-05-02

3e plek Feyenoord-toernooi

Vitesse is op het sterk bezette Feyenoord-toernooi voor spelers onder negentien jaar als derde geeïndigd.

Na drie poulewedstrijden (Club Brugge 2-0, America Belo Horizonte 2-3 en Feyenoord 1-1) werd zaterdagavond in de kruisfinale tegen PSV gespeeld. Door een ongelukkig doelpunt verloren de Arnhemmers met 2-1, waardoor de ploeg op zondag moest strijden om de derde en vierde plaats. De winaar van vorig jaar, Real Madrid, werd kansloos met 3-0 naar huis gestuurd. Doelpunten in dit duel werden gescoord door Kalle Sone (2x) en Achmed Ahahaoui.

Winnaar van het toernooi werd het Braziliaanse America Belo Horizonte. In een bloedstollende strafschoppenreeks werd medefinalist PSV met 12-11 verslagen. Kalle Sone werd met vier doelpunten topscorer van het toernooi. Stijn Schaars deed tot op het eind mee om de titel ‘Speler van het toernooi’, maar die prijs ging uiteindelijk naar Jordan Opuku van Feyenoord. De Rotterdammers eindigden zelf als zesde.

Eindstand:
1. America Belo Horizonte
2. PSV
3. Vitesse
4. Real Madrid
5. Blackburn Rovers
6. Feyenoord
7. Club Brugge
8. Supersport United

Bron: Vitesseworld 20-05-02

De Graafschap wil Jimmy van Fessem

Jimmy van Fessem is bij De Graafschap nadrukkelijk in beeld als opvolger van de naar Aston Villa vertrokken keeper Stefan Postma. Naast van Fessem is ook Henk Timmer (AZ) in beeld bij de club uit Doetinchem.

18-05-02

Van Gaal aast op Dejan Stefanovic

Louis van Gaal aast op Vitesse-verdediger Dejan Stefanovic. De nieuwe trainer van FC Barcelona heeft de Joegoslavische international recent vijf keer bekeken.

Stefanovic (27) erkende gisteren dat hij via zijn zaakwaarnemer Ranko Stojic op de hoogte is van de belangstelling. “Ik heb gehoord dat er interesse is van Barcelona”, zegt Stefanovic. “Meer weet ik niet.” Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, wil de belangstelling van Barça niet bevestigen. “Omdat Barcelona zich niet officieel bij ons heeft gemeld.”

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Edward Sturing keert terug als jeugdtrainer

Edward Sturing keert volgend seizoen terug als jeugdtrainer bij Vitesse. Hij combineert die functie met zijn eerste (leer)jaar als hoofd opleidingen, de functie die hij in 2003 overneemt van Joop Brand.

Sturing (38) was het voorbije halve seizoen hoofdcoach bij Vitesse en wordt opgevolgd door jeugdtrainer Mike Snoei.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Vitesse zoekt regionale pupillen bij KidsClub

Het succes van de Vitesse Voetbalschool was dit seizoen de doorbraak van eigen trainers. “Opvolgers voor Mike Snoei hebben we ook in huis”, stelt hoofd jeugdopleiding Joop Brand. Ondertussen werkt hij aan een toekomstplan met nog jonger, regionaal talent uit de Vitesse KidsClub.

Toen bekend werd dat Edward Sturing hoofd opleidingen zou worden bij Vitesse, stond de telefoon bij Joop Brand roodgloeiend. Niet alleen vanwege vragen van bezorgde ouders, maar ook met verzoeken of hij niet elders aan de slag wilde.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Stefanovic speler van het jaar bij Vitesse

Dejan Stefanovic is door de supporters van Vitesse gekozen tot speler van het seizoen 2001-2002. De Joegoslavische verdediger mocht gisteravond de bijbehorende bokaal in ontvangst nemen, tijdens het jaarlijkse feest van de supportersvereniging van Vitesse.

Stefan Nanu werd door een externe jury verkozen tot ‘meest sportieve speler’ en kreeg de Fair Play-prijs. Nanu werd genomineerd door een jury met Theo Bos, voorzitter Harry Reusken van de supportersclub, een journalist van de Gelderlander en Paul Scholten, de voormalig burgemeester van Arnhem, die zijn naam heeft verbonden aan de Fair Play-trofee.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Dejan Stevanovic speler van het jaar

Dejan Stevanovic is vrijdagavond op het slotfeest van de supportersvereniging in Musis Sacrum, door de supporters uitgeroepen tot de beste speler van het seizoen 2001/2002. De Joegoslaaf werd met een overgrote meerderheid verkozen voor Remco van der Schaaf en Nicky Hofs, die verassend derde werd.

Centrumverdediger Stefanovic volgt hiermee aanvaller Victor Sikora op, die verleden jaar verkozen werd tot beste speler van jaar. Victor Sikora ontbrak op het slotfeest wegens interland verplichtingen in de Verenigde Staten, waar het Nederlands elftal zondag een oefenwedstrijd speelt in Boston.

De pechvogel van het jaar was dit maal voor het duo Theo Janssen en Mamadou Zongo, die beiden zwaar geblesseerd het merendeel van de competitie moesten missen.

18-05-02

Vitesse oefent tegen Hapoel Tel Aviv

Vitesse start de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2002-2003 op 8 juli aanstaande. Van dinsdag 16 juli tot en met 20 juli verblijft de selectie van trainer Mike Snoei een week in Hoenderloo.

Twee oefenwedstrijden zijn inmiddels ingevuld. Op zaterdag 27 juli wordt geoefend tegen Hapoel Tel Aviv (tijd en locatie wordt nader bekend gemaakt) en op zondag 4 augustus speelt Vitesse tijdens de Open Dag in Gelredome tegen Lierse SK. Het voorbereidingsprogramma wordt uitgebreid met oefenwedstrijden tegen amateurclubs en clubs uit de Gouden Gids Divisie.

Bron: Vitesseworld 17-05-02

Heilige mat is een kale zandvlakte

Na 75 competitiewedstrijden, een handjevol bekerduels en Europese ontmoetingen en hier en daar een oefenwedstrijd is het beste eraf. De heilige grasmat in stadion Gelredome ligt erbij als een kale zandvlakte.

Wat rest van de heilige mat in (en soms ook buiten) stadion Gelredome is een kale zandvlakte met een groene waas als herinnering aan wat eens het gras moet zijn geweest. Behalve zelfs de koeien zouden zeker de voetballers momenteel hun neus ophalen voor de onooglijke rechthoek, die er het laatste jaar ook al iets minder aan toe was.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 16-05-02

Vitesse traint in Hoenderloo

Vitesse brengt een deel van de voorbereiding op volgend seizoen door in een trainingskamp in Hoenderloo. De nieuwe trainer Mike Snoei verwacht zijn spelers voor het eerst op maandag 8 juli.

Ruim een week later, dinsdag 16 juli, gaat de selectie zes dagen in afzondering op het trainingscomplex van Résidence Victoria in Hoenderloo. De trainingsweek eindigt zaterdag 20 juli.

Bron: de Gelderlander 16-05-02

Mini-shirt te koop

Sinds kort is in de fanshop in Gelredome en op de internetpagina het mini-shirt van Vitesse te koop. Het classicshirt in mini-formaat is verkrijgbaar voor € 9,50. De Vitessefanshop is op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. De fanshop op de internetpagina is 24 uur per dag beschikbaar om al uw Vitesse-artikelen te bestellen!

Bron: Vitesseworld 15-05-02

Vitesse slijt de eerste 175 lustrumkaarten

Vitesse heeft de eerste 175 lustrumkaarten aan de man/vrouw gebracht. Daarnaast is de club voor volgend seizoen al verzekerd van negenduizend vaste bezoekers. Vandaag (15 mei) loopt de termijn af dat seizoenkaarthouders hun eigen plaats kunnen claimen.

De nieuwe seizoenkaart (lustrumkaart) heeft een looptijd van vijf jaar en is gekoppeld aan een pakket voordelen bij bedrijven die deel uitmaken van de businessclub. Fans die gebruik maken van de kaart betalen naast een seizoenkaart ook een bedrag voor de lustrumkaart en een voordeelkaart.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 15-05-02

De supportersverzekering voor de geel-zwarte supporter !

De supportersvereniging Vitesse heeft samen met Winter financiële diensten een uitgekiend verzekeringspakket samengesteld voor de echte fans ! Door deze samenwerking kunnen supporters rekenen op een korting van maar liefst 20% op alle particuliere schadeverzekeringen die in het combipakket worden onder gebracht.

Bijkomend voordeel is ook dat er voor de supporters geen administratie kosten aan zijn verbonden. Ook zullen er geen poliskosten in rekening worden gebracht als men besluit om het huidig verzekeringspakket onder te brengen in het combipakket van Winter financiële diensten. “Voor de supporters betekent dit een mogelijkheid om keihard enkele honderden euro’s op jaarbasis te besparen.”, aldus Leen Winter directeur van het gelijknamige bedrijf Winter financiële diensten.

“Drie jaar geleden meldde ik mij bij het toenmalige Vitesse bestuur om mijn ideeën te introduceren met betrekking tot financiële diensten rond supporters en businessclubleden. Voordelige arrangementen waar zowel de supporters, businessclubleden en de club beter van zouden kunnen worden. Door het vertrek van oud voorzitter Karel Aalbers belanden het plan in de ijskast.”

“Later besprak ik mijn plannen met de voorzitter van de supportersvereniging Harry Reusken. Deze was net zo enthousiast als ik, dus besloten wij om de draad op te pakken. Inmiddels zagen wij dat diverse Eredivisieclubs mijn ideeën ten harte hadden genomen. Clubs als PSV, Groningen, Den Bosch kwamen met de zelfde regeling op de proppen.”

“Ik ben daarom zeer verheugd en trots dat wij samen met de supportersvereniging uiteindelijk het ei gelegd hebben in de vorm van zeer gunstige aanbiedingen voor de supporters. Direct toegang tot enorme kortingen zonder eerst te hoeven investeren.”, aldus Leen Winter.

Naast de al genoemde 20% korting bied het bedrijf nog enkele voordelen. Zo kan men bij het afsluiten van een hypotheek met woonbescherming een seizoenkaart van Vitesse cash terug verdienen Dit met een maximum van € 200,-. Ook kan men rekenen op een 0.5 % korting op de afsluitprovisie, 0.2 % korting op de rente en 15 % korting op de taxatiekosten.

14-05-02

Wedstrijdervaring belangrijkste voor Bas Wijnen

Hij staat bekend als de-doelman-die-kanker-overwon, maar het wordt hoog tijd dat Bas Wijnen de mensen kan laten zien wat zijn keeperskwaliteiten zijn. Bij Go Ahead Eagles krijgt hij volgend seizoen daartoe de gelegenheid.Het afgelopen seizoen won Bas Wijnen alvast zijn eerste prijs: met het tweede van Vitesse werd de beker gepakt. Maar hij had meer reden om tevreden te zijn:

Wijnen: ‘Ik heb mijn eerste volledige seizoen gespeeld. Veel in het tweede gekeept, een paar keer bij het eerste op de bank gezeten. In het begin voelde ik me met sprongen vooruit gaan, later met kleinere stapjes. De laatste paar procent moet ik kunnen pakken door wekelijks te keepen.’
Om die reden werd hij door Vitesse, waar Wijnen nog tot 2004 onder contract staat, uitgeleend aan Go Ahead Eagles. Volgens John Lammers, die Wijnen namens de VVCS begeleidt, is de Deventer ploeg een goede keuze. Lammers: ‘Garanties krijg je natuurlijk nergens, maar als Bas laat zien wat hij kan, heeft hij een goede kans de nummer één te worden.’

Uitgerekend tegen Go Ahead Eagles maakte Bas Wijnen op 30 maart 2001 zijn rentree onder de lat, anderhalf jaar nadat bij hem een vorm van botkanker was geconstateerd. De kanker die begon in zijn kuit bleek ook nog eens uitgezaaid te zijn naar zijn longen. Zijn gladde schedel was aanvankelijk een zelfgekozen modebeeld, maar nu het onvermijdelijke gevolg van de zware behandelingen die hij moest ondergaan. Na 12 chemokuren en 39 bestralingen was Bas weer ‘schoon’.

Natuurlijk zou Wijnen het aardig vinden als hij puur als keeper beschouwd zou worden, en niet voortdurend als de voormalige kankerpatiënt. Wijnen: ‘Maar dat zal wel nooit gebeuren. Dat zie je ook aan iemand als Lance Armstrong. Die heeft inmiddels toch al heel wat gepresteerd, maar blijft de man die kanker overleefde. Omdat het voor mij goed afgelopen is heb ik er ook niet zo’n problemen mee.’
Armstrong kwam ijzersterk terug als Tourwinnaar en ook Wijnen moet veel karakter gekweekt hebben in die moeilijke periode. ‘Dat wel, maar natuurlijk heeft de ziekte mij achterop geworpen. Ik zat destijds overal tegenaan, zowel bij Vitesse als de nationale selecties. Maar goed, ik ben pas 21 en heb nog alles voor me. Het belangrijkste is dat ik nu wedstrijdervaring opdoe’. Aldus Bas Wijnen, die nog altijd de mode van de gladde schedel volgt. Maar niet voor lang meer: ‘Ik heb sinds anderhalf jaar een relatie met een kapster. Zij wil dat ik het nu maar eens laat groeien…’

Bron: VVCS 31-05-02

Hilko Folkeringa vertrekt bij Vitesse

Medio augustus 2002 vertrekt Hilko Folkeringa (34) als manager algemene zaken bij Vitesse. Hij stopt met zijn werkzaamheden bij de Arnhemse voetbalclub om een grote wens in vervulling te laten gaan. Samen met zijn vrouw gaat hij voor enige maanden de wereld rondreizen.

Hilko Folkeringa trad in februari 2000 als directiesecretaris en lid van het managementteam in dienst bij zowel Vitesse als Gelredome. Bij het vertrek van de toenmalige directeur algemene zaken van Vitesse is hij in april 2000 benoemd tot manager algemene zaken. In die functie bestond zijn portefeuille onder andere uit bestuurszaken, veiligheid, ticketing en supporterszaken.

Hilko Folkeringa: “Ik kijk terug op een zeer boeiende periode bij Vitesse. Weliswaar zijn de afgelopen jaren niet de gemakkelijkste geweest in de geschiedenis van het Arnhemse betaalde voetbal, toch zijn het bestuur, het management en de medewerkers erin geslaagd Vitesse uit een diep dal te halen. Ik ben trots dat ik mijn steentje daaraan heb mogen bijdragen. Met de weg die Vitesse is ingeslagen, heb ik dan ook alle vertrouwen in de toekomst van de club.”

De opvolger van Hilko Folkeringa is gevonden in de persoon van Ruud Beekman (41). Ruud Beekman is woonachtig in de omgeving van Arnhem en zal per 1 september aanstaande bij Vitesse in dienst treden. Thans vervult hij bij een groot opleidingsbedrijf in het zuiden van het land een directiefunctie.

Bron: Vitesseworld 31-05-02

Update oefenprogramma

Het voorlopige programma ziet er als gevolg van de toevoeging van de oefenwedstrijd tegen SML op 13 augustus als volgt uit:

8 juli, eerste training Papendal
13 juli, Theole – Vitesse (19.00 uur, Tiel)
17 juli, HVC- Vitesse (17.00 uur, Amersfoort)
20 juli, Bennekom-Vitesse (14.30 uur), sportpark Eikelhof)
23 juli, Vitesse – Royal Antwerp FC (19.00 uur, locatie nog niet bekend)
27 juli, Hapoel Tel Aviv – Vitesse (locatie en tijd nog niet bekend)
30 juli, Cambuur Leeuwarden – Vitesse (19.00 uur, Franeker)
31 juli, Top Oss – Vitesse (stadion Top Oss)
4 augustus, Vitesse – Lierse SK (Gelredome, Open Dag Vitesse)
13 augustus, SML – Vitesse (sportpark De Bakenberg)

mei 2002 

Theo Janssen reikt prijzen uit bij ESCA

Tot grote vreugde van de organisatie heeft Vitesse-speler Theo Janssen zich bereid getoond de prijzen uit te reiken tijdens het jubileum-pupillentoernooi van ESCA. Dat toernooi, ter ere van het 75-jarig bestaan van de Arnhemse voetbalclub, vindt morgen plaats. ´s Morgens komen de F-jes in actie en ´s middags de E- en D-pupillen. Naast Theo Janssen, die rond 12.45 uur de bekers bij de F-jes overhandigt, heeft ook Rein Baart zijn komst toegezegd. De reservedoelman van Fortuna Sittard verleent zijn medewerking aan de strijd om de penaltybokaal.

Bron: De Gelderlander 31-05-02

Lagendijk:”Problemen rond transfer Diarra naar Lyon”

Volgens Ger Lagendijk de zaakwaarnemer van Mahamadou Diarra zijn er problemen rond de transfer van de Malinees naar het Franse Lyon.

Lagendijk: “Probleem is dat ‘verschillende figuren’ zich met de transfer willen bemoeien. Dat is soms vervelend. Diarra is met vakantie en komt de laatste week van juni terug. Hij gaat dan met de club onderhandelen. Vitesse en Lyon zijn in onderhandeling. Lyon wil Diarra voor meerdere jaren vastleggen”.

Bron: TV Gelderland 30-05-02

Transfernieuws: Jan Streuer aan het woord

Over de actuele stand van zaken:

“Alleen Remco van der Schaaf is dichtbij een transfer naar PSV. Het zou goed kunnen dat zijn overgang deze week definitief wordt”

“Met Sikora is het zeker niet rond. We hebben met Ajax zelfs nog niet een keer rond de tafel gezeten. Er is alleen via de telefoon even contact geweest”

“Er is met geen enkele club (Inter Milaan, Barcelona, PSV en Ajax) gesproken over Stefanovic. We weten van de interesse”

“De Graafschap heeft zich niet gemeld voor Jimmy van Fessem”

Bron: TV Gelderland 30-05-02

Binnenkort Vitesse fanzine

Een aantal zeer gedreven Vitesse-fans hebben zeer concrete plannen om binnenkort een Vitesse fanzine te laten verschijnen. Het onafhankelijke magazine zal vooralsnog in beperkte oplage worden uitgeven. Indien er meer informatie beschikbaar zal zijn zullen wij U op de hoogte houden over dit initiatief.

30-05-02

“Vitesse akkoord met transfersom Diarra”

Volgens Dagblad De Telegraaf heeft Vitesse met Lyon reeds een akkoord bereikt inzake de transfersom van Mahamadou Diarra. Alleen de speler zelf is nog in onderhandeling over zijn salaris.

Bron: Telegraaf 29-05-02

Sturing vond de cruise mooier dan het voetbal
Thuisblijver 1990

Edward Sturing (38, nu hoofd opleidingen hij Vitesse) was wel aanwezig bij het WK in 1990, maar niet als speler. De rechtsback van Vitesse bevond zich op uitnodiging van enkele sponsors in Italië nadat hij op het laatste moment was geschrapt uit de selectie.

“Mijn vrouw en ik kregen een tiendaagse cruise door de Middellandse Zee aangeboden”, zegt Sturing twaalf jaar later. “We zijn overal geweest, ook op Sardinië en Sicilië. We hebben ook twee wedstrijden van Oranje gezien. Als ik me goed herinner tegen Egypte en Engeland, maar dat weet ik niet eens zeker.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-05-02

Snoei: “Schaam je man, doe simpel”

De jonge trainer, de jonge spelers en de sterallures.

Mike Snoei is de nieuwe trainer van Vitesse. Hij is niet één van ‘die jongens die net hoofdtrainer zijn en ineens heel moeilijk gaan praten en chagrijnig en kortaf worden. Integendeel!

55.000 kilometer

Nu zit hij tegenover ons in een kantine op Papendal, maar eigenlijk had Mike Snoei (38) in Zwitserland moeten zitten. Samen met technisch manager Jan Streuer wilde Vitesse’s aanstaande hoofdtrainer daar een speler bekijken. “Maar we hoorden op Schiphol dat die jongen niet zou spelen,” vertelt Snoei, die het afgelopen seizoen de beloften trainde. “Dus gaan we dit weekend maar. Tja, dat hoort ook bij scouting, hè? Ik heb het weleens meegemaakt, hoor, dat ik voor niks kwam. Zat ik met Streuer in Gent, maar bleek de speler voor wie we kwamen op de bank te zitten. Een vrije middag? Nee, hoor. Streuer heeft altijd nog een backup-programma en hij wist dat het eerste van Willem II nog ergens een wedstrijd had. ‘Kunnen we Bombarda nog even aan het werk zien.’ En hop, daar gingen we weer.”

lees verder...

Bron: Sportweek 28-05-02

“Transfer Van der Schaaf deze week rond”

PSV verwacht de transfer van Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf deze week af te kunnen ronden. In het weekblad Voetbal International meldt Frank Arnesen dat PSV en Vitesse het nagenoeg rond zijn over de transfersom. Er moeten nog wat plooitjes glad gestreken worden, maar Arnesen verwacht deze week de 23-jarige middenvelder te kunnen inlijven.

28-05-02

Grens 15.000 gepasseerd

Nog geen zes weken na de start van de seizoenkaartencampagne zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht. Dat de grens van 15.000 nu al gepasseerd is, verbaast ook de afdeling Ticketing. “Het gaat erg goed en het ziet er ook nog niet naar uit dat de binnenkomst van aanvragen stagneert.

Ruim 85% van de 15.000 verkochte seizoenkaarten bestaat uit supporters die hun eigen stoel hebben behouden. Dat is een mooi gegeven. De stroom nieuwe seizoenkaarthouders komt vaak pas later op gang. We verwachten dus nog wel het één en ander binnen te krijgen”, aldus een medewerkster van de afdeling Ticketing.

Bron: Vitesseworld 28-05-02

“Diarra naar Olympique Lyon”

Olympique Lyon heeft zijn zinnen gezet op Mahamadou Diarra. Het heeft er alle schijn van dat de Franse club snel zaken wil doen. De club is momenteel met Vitesse in onderhandeling over de transfersom voor de internationaal begeerde 21-jarige middenvelder.

27-05-02

A-1 vierde in Terborg

De A-junioren zijn het afgelopen weekend vierde geworden op het toernooi in Terborg.

Uitslagen poulewedstrijden:
Vitesse – De Graafschap 2-0
Vitesse – Ajax 2-0
Vitesse – Valencia 1-0
Vitesse – Burkina Faso 2-0

Halve finale: Vitesse – Joegoslavië (onder 19) 0-3

3e/4e plaats: Vitesse – Ajax 1-3

Vitesseworld 27-05-02

Vaessen: transfer Sikora nog lang niet rond

Vitesse voorzitter Jos Vaessen zegt dat de transfer van Sikora naar Ajax nog lang niet rond is. Deze uitspraken deed de preses in het het Parool van vandaag. Hij noemde het ‘dom’ en ‘onnozel’ van de speler dat hij voor zijn beurt had gesproken. Hij reageerde daarmee op de uitspraken van Sikora die hij deed voor TVG. Sikora verwacht dat Vitesse er vandaag met Ajax wel uit komt.

Vaessen: “Dit betekent dat wij nu absoluut voor de hoofdprijs zullen gaan. En als Ajax, met wie wij vandaag pas een eerste gesprek voeren over de eventuele transfer, en wij er niet uitkomen, gaat het hele feest niet door. Dan blijft Sikora, die nog drie jaar onder contract staat bij ons, gewoon in Arnhem.”

25-05-02

Vitesse presenteert nieuw uitshirt

Vitesse heeft haar nieuwe uitshirt geïntroduceerd voor het seizoen 2002 / 2003. Het klassieke shirt is nu nog niet verkrijgbaar bij de merchandise shop, maar de bedoeling is dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen deze voor elke supporter te koop zal zijn. Welk broekje en kousen het tenue complementeren is tot op heden nog niet bekend.

25-05-02

Laatste training staat in teken van afscheid”

Vitesse heeft gistermiddag officieel het seizoen 2001-2002 beëindigd. De laatste training van de hoofdmacht stond in het teken van het afscheid. De prangende vraag: wie gaat er wel, wie gaat er niet?

Met een gulle lach stapte Edward Sturing iets na enen in zijn auto op het sportcomplex Papendal. In zijn handen droeg de gewezen verdediger een ingelijste foto van zichzelf, juichend nadat hij zijn ploeg bij Sparta naar Europees voetbal had geleid. Presentje van de spelersgroep. In de rand rondom de foto hadden de voetballers persoonlijke boodschappen geschreven. Een cadeau met eeuwigheidswaarde, stelde de vertrekkende trainer.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 25-05-02

Transfer Van der Schaaf naar PSV is nagenoeg rond

De overgang van Remco van der Schaaf van Vitesse naar PSV is nagenoeg rond. De 23-jarige middenvelder moet alleen zelf de onderhandelingen met de Eindhovense club nog afronden.

Vitesse en PSV zijn reeds akkoord over de hoogte van de transfersom voor Van der Schaaf. De controlerende middenvelder staat bij Vitesse nog één seizoen onder contract. “We zijn dicht bij de ontknoping”, zei Van der Schaaf gisteren. De voormalige jeugdinternational wilde aanvankelijk bij Vitesse blijven, maar bereikte geen nieuwe overeenstemming met de in financiële nood verkerende Arnhemse club.

Bron: de Gelderlander 25-05-02

Vitesse in kopgroep jeugdopleidingen

Certificaat Academie
Vitesse heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Dit blijkt uit een toets, gehouden door het bureau Valkenbosch in opdracht van de KNVB.

Hoofd jeugdopleiding Joop Brand van Vitesse heeft daarom uit handen van voormalig bondscoach Rinus Michels en bondsbestuurslid Fred Habold in Zeist het eerste KNVB-certificaat jeugdopleiding ontvangen. Het certificaat geeft met behulp van een aantal sterren de kwaliteit weer van de jeugdopleiding van een club. Vitesse heeft het hoogste aantal van vier sterren toegewezen gekregen, evenals Feyenoord, Fortuna Sittard, FC Twente, FC Utrecht en PSV. Dankzij de positieve waardering krijgt Vitesse de mogelijkheid zijn jeugdopleiding te verdiepen en verbreden. De club mag D-jeugd toevoegen aan de opleiding en kan tevens per leeftijdscategorie een tweede team opstellen (maximaal 2).

Het certificeringsysteem jeugdopleiding is een kwaliteitskeurmerk voor jeugdopleidingen, in de geest van KEMA-keur en ISO. De kwaliteit van een jeugdopleiding wordt op 151 aspecten meetbaar en objectief in kaart gebracht. Op basis van de resultaten wordt aan de clubs een aantal sterren toegekend, variërend van één tot vier. Doel van het systeem is de jeugdopleidingen in Nederland inzichtelijk en transparant te maken voor jeugdspelers, ouders, gemeenten, sponsors en andere betrok-kenen. De certificering jeugdopleiding maakt deel uit van het masterplan jeugdvoetbal van de KNVB.

Net als bij KEMA, ISO of elk ander keurmerk is het marketingaspect het primaire voordeel voor de aanvrager, in dit geval de clubs. Het keurmerk kan een belangrijke, in sommige gevallen zelfs onder-scheidende rol spelen in de communicatie richting (jeugd)spelers, ouders, gemeente, maar ook spon-sors. Voor stichtingen, nv’s en bv’s in het betaald voetbal biedt het bovendien (als bonus) de mogelijkheid hun jeugdopleiding te verdiepen (D-jeugd, mogelijk vanaf 2-sterren) en te verbreden (2e team per leeftijdscategorie, mogelijk vanaf 3-sterren). Voor verenigingen is dit niet van belang, voor die clubs telt het (belangrijke) marketingaspect.

Vitesseworld 24-05-02

Sikora:”Ik ben eruit met Ajax”

Victor Sikora speelt volgend seizoen voor Ajax. De aanvaller van Vitesse zei vrijdagmiddag dat niets een overgang naar Amsterdam nog in de weg staat. “Ik ben er met Ajax uit, de clubs praten morgen en dan is het wel rond”, aldus Sikora.

Ajax-trainer Ronald Koeman heeft al eerder te kennen gegeven in Sikora de ideale linksbuiten voor het Ajax-systeem te vinden. Koeman trainde Sikora al bij Vitesse.

Sikora: “Ik ben tweebenig en kan dus ook achter de spitsen spelen, maar in eerste instantie word ik gehaald voor de zijkanten.”

Volgens Sikora is het contact met Koeman altijd gebleven. “We spraken elkaar regelmatig en dan ging het over van alles. Ach, als een club als Ajax komt, hoef je niet lang na te denken”, lacht de international.

“Ik ben ook blij dat ik in Nederland kan blijven. Dat bevalt me voorlopig toch het beste. Feyenoord had zich ook gemeld, maar die hebben Lurling gehaald. Ik verwacht een contract voor vier jaar bij Ajax.”

Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, zei vrijdagochtend: “We zijn dichtbij een transfer, maar we hebben nog geen seconde met Ajax gesproken.”

TT TVG 24-05-02

Vier clubs willen Dejan Stefanovic kopen

Barcelona, Inter Milaan, Ajax en PSV hebben zich gemeld voor Dejan Stefanovic. Dit heeft de Vitesse-verdediger vrijdag bevestigd.

De Joegoslaaf acht de kans dat hij bij Vitesse blijft klein en verwacht binnen twee weken te beslissen waar hij volgend seizoen speelt. Zijn voorkeur gaat uit naar Barcelona. Trainer Van Gaal gaf al een Stefanovic te willen kopen.

De 27-jarige international, die bij Vitesse nog een contract heeft tot 2004, heeft drie seizoenen bij de Arnhemse club gespeeld. Eerder speelde Stefanovic onder meer bij Rode Ster Belgrado en Sheffield Wednesday.

TT TVG 24-05-02

Van der Schaaf bijna rond met PSV

Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar PSV. De 23-jarige Van der Schaaf sprak woensdag met de Eindhovense club. Hij verwacht dat de transfer rondkomt.

Van der Schaaf debuteerde in het seizoen 1997/98 bij Vitesse. Drie jaar geleden werd hij een half seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard. De afgelopen 2 jaar groeide hij uit tot een vaste basiskracht van Vitesse. Van der Schaaf heeft nog een contract van 1 jaar bij Vitesse. PSV zal daarom een afkoopsom moeten betalen.

TT TVG 24-05-02

Victor Sikora waarschijnlijk naar Ajax

Het is hoogstwaarschijnlijk dat Victor Sikora Vitesse verruilt voor landskampioen Ajax. Volgens De Gelderlander zou Ajax de 24-jarige international zondag al willen presenteren. Ajax-trainer Ronald Koeman heeft al eerder te kennen gegeven in Sikora de ideale linksbuiten voor het Ajax-systeem te vinden. Koeman trainde Sikora al bij Vitesse.

Technisch manager Streuer van Vitesse zegt dat de transfer wel op handen is, “maar er is nog geen woord gesproken met Ajax”. Ook een in media genoemd transferbedrag van zes miljoen euro is “je reinste onzin”, aldus Streuer.

TT TVG 24-05-02

Geen aanbieding Abay

Vitesse heeft Yordanos Abay, zoals donderdag gemeld werd in dagblad De Telegraaf, geen contract aangeboden.

De 18-jarige spits uit Ethiopië heeft in het verleden wel de interesse gewekt van de Arnhemse club, maar er zijn geen transferbesprekingen gaande tussen Abay en Vitesse. Dat Vitesse hem volgens De Telegraaf een contract zou hebben aangeboden is onjuist.

Vitesseworld 24-05-02

Vitesse ploeg van het jaar voor Jol

Het blad Voetbalmagazine heeft het hele seizoen bekeken en komt nu met de cijfers. Martin Jol mag de clubs een cijfers geven. Vitesse komt er in zijn ogen als nummer 1 uit. Hij geeft Vitesse een 8,5 met daarbij het volgende commentaar:

“Voor mij is Vitesse de ploeg van het jaar. Zoveel jonge spelers als Amoah, Van Beukering, Cornelisse, Van der Schaaf, Knol, Diarra, Sikora: zo kan ik nog wel even doorgaan. Onder Koeman presteerde Vitesse nog wisselvallig, maar dat is niet zo gek met zo’n jonge ploeg. Na een aarzelend begin met Sturing is Vitesse alleen maar sterker geworden, met een ander en moeilijker systeem: 4-4-2. Een onervaren ploeg, de jongste van de eredivisie, met goede routiniers als Martel (wat een traptechniek!), Kreek en de beste verdediger van de eredivisie Stefanovic. In Arnhem geven ze gewoon het goede voorbeeld.”

“Vitesse is wat Ajax vroeger was: een modelclub die laat zien dat het, weliswaar noodgedwongen, ook met beperkte financiële middelen kan, als je maar mensen hebt met verstand van spelers (technisch directeur Jan Streuer). En zo ver komen zonder echte topscorer, want Amoah maakte er maar zes, is klasse. Wat moet er dan wel niet gebeuren als er een topscorer à la Machlas opstaat? Alleen door het ontbreken van een scorende spits speelde Vitesse niet voor de titel. Ik verwacht volgend seizoen het nodig van Mbamba.”

Daarnaast heeft de redactie van Voetbalmagazine een basiself samengesteld met de beste spelers. Ook Vitesse ontbreekt niet, want Stefanovic staat in de verdediging voor ex-Vitessenaar Edwin Zoetebier. Waar Zoetebier een 8,5 krijgt, krijgt Stefanovic een 7+ met hierbij het volgende commentaar: “Als Ronald Koeman gecharmeerd van je is, wil dat wel wat zeggen. Juist onder deze trainer groeide de Joegoslavische verdediger uit van een redelijke voetballer tot een goede voetballer. Verdedigend sterk, maar ook aanvallend niet ongevaarlijk, deze ex-speler van Rode Ster Belgrado, Sheffield Wednesday, Perugia, OFK Belgrado en Vitesse. Tijd voor een stapje hogerop, dus.”

Bron: Voetbalmagazine 24-05-02

Ajax presenteert Victor Sikora

Ajax wil Victor Sikora dit weekeinde presenteren als nieuwe aanwinst. De Amsterdammers toonden begin april al belangstelling voor de linkerspits van Vitesse en meldden zich toen reeds officieel in Arnhem. Afgesproken werd om de afhandelingen uit te stellen tot na afloop van de competitie. Nu Feyenoord, dat ook belangstelling had voor de Deventenaar, gekozen heeft voor Anthony Lurling, is de gang naar de ArenA logisch. Temeer daar Sikora zekerheid wilde hebben voordat hij aanstaande maandag op vakantie vertrekt naar Aruba.

Vitesse vroeg anderhalve maand geleden nog zes miljoen euro voor Sikora. De 24-jarige international ligt tot medio 2005 vast in Arnhem. Maar omdat de financiële nood hoog is in het Gelredome, moet Vitesse noodgedwongen overgaan tot verkoop van de aanvaller.

Sikora ziet de overgang wel zitten. Omdat hij bij een topclub terechtkomt die Champions League speelt en omdat hij in Amsterdam herenigd wordt met trainer Ronald Koeman, onder wiens leiding hij de afgelopen jaren een sterke vooruitgang boekte. Sikora kwam in 1999 over van Go Ahead Eagles naar Vitesse en maakt nu een vergelijkbare stap als Marc Overmars, die als rechtsbenige spits op links ook afkomstig is uit de Adelaarshorst.

Ajax is nog niet klaar met het aantrekken van Sikora. Koeman heeft ook Vitesse-clubgenoot Diarra hoog op zijn verlanglijstje staan, net als Denny Landzaat van Willem II. In de voorbereiding krijgt Stefano Seedorf de kans zich een positie in de A-selectie te verwerven. Jelle van Damme, tijdens de winterstop overgekomen van de Belgische satellietclub GBA, blijft ook volgend seizoen in Amsterdam.

Bron: de Telegraaf 24-05-02

Bavaria zes jaar langer sponsor van Vitesse

Vitesse heeft een nieuw contract afgesloten met Bavaria. De bierbrouwer uit Brabant blijft tot en met het seizoen 2007-2008 verbonden aan de Arnhemse club.

Bavaria is al sinds 1998 sponsor van Vitesse. Het bedrijf is logehouder en tevens leverancier van bier, speciale bieren en frisdranken aan Gelredome.

Volgens A. Swinkels, lid van de Raad van Bestuur van Bavaria, sluit de sponsorovereenkomst uitstekend aan bij de filosofie van Bavaria. “Vitesse onderscheidt zich van andere clubs en heeft met veel eigen mensen bewezen bij de top van Nederland te horen. Er wordt hard gewerkt en er heerst een echt clubgevoel, net als bij Bavaria.”

“Voor ons is het natuurlijk belangrijk dat onze producten in de stadions worden geschonken. De sponsoring van Vitesse geeft Bavaria ook de mogelijkheid te communiceren met onze doelgroepen. Vitesse is voor ons een belangrijk instrument om bij een breed publiek onze bekendheid uit te bouwen.”

Algemeen directeur H. Schreudering van Vitesse is verheugd over de nieuwe overeenkomst. “In de afgelopen jaren zijn de contacten met Bavaria altijd plezierig geweest. Wanneer de relatie goed is en beide partijen tevreden zijn over de resultaten, ligt verlenging van het contract voor de hand. Extra reden om tevreden te zijn is de binding van een A-merk voor meerdere jaren aan Vitesse.”

Bron: de Gelderlander 24-05-02

Vitesse aast op spits uit Ethiopië

Vitesse aast op Yordanos Abay, het grootste talent van Ethiopië. De 18-jarige aanvaller is met 20 treffers topscorer in de landelijke competitie.

Abay voetbalt bij Electric FC, de topclub uit de hoofdstad Addis Ababa. Vitesse raakte vorig jaar tijdens het jeugd WK onder de indruk van de centrumspits, die veelvuldig scoort in de nationale jeugdselecties.

“We proberen hem al een jaar naar Nederland te halen”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. Vorig jaar ging de trip niet door, omdat Abay pas zeventien jaar oud was. “We volgen hem”, aldus Streuer. “Maar op dit moment is het niet aan de orde dat hij wordt gecontracteerd.”

Bron: de Gelderlander 24-05-02

Loting UEFA Cup

Na één jaar van afwezigheid is Vitesse weer deelnemer aan het Europa Cup toernooi. De eerste tegenstander wordt op vrijdag 30 augustus bekendgemaakt. In het vorstendom Monaco vindt op die dag de loting plaats en begint de race om de huidige houder van de cup, Feyenoord, te onttronen. De UEFA heeft 19 september en 3 oktober 2002 als speeldata in de eerste ronde aangewezen. De finale wordt op 21 mei 2003 gespeeld.

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Voorlopig voorbereidingsprogramma Vitesse

Vitesse start onder leiding van Mike Snoei op maandag 8 juli aanstaande met de eerste training als voorbereiding op het nieuwe seizoen 2002-2003.

Er is inmiddels een aantal oefenwedstrijden vastgelegd. Het programma zal nog worden uitgebreid met een viertal extra wedstrijden. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

8 juli 2002, eerste training Papendal
13 juli 2002, Theole – Vitesse (19.00, Tiel)
23 juli 2002, oefenwedstrijd (tegenstander nog niet bekend)
27 juli 2002, Hapoel Tel Aviv – Vitesse (locatie nog niet bekend)
31 juli 2002, Top Oss – Vitesse (stadion Top Oss)
(wedstrijdopbrengst ten bate van Rode Kruis)
4 augustus, Vitesse – Lierse SK (18.00 uur, Gelredome)

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Met Vitesse in de aanval

De komende twee seizoenen is Mike Snoei de trainer van Vitesse. Daarmee is hij de zoveelste die de Arnhemmers laten doorstromen vanuit hun befaamde jeugdopleiding. Hij is 38 lentes jong en mag straks meteen Europa in.

Snoei is een jongen van de Rotterdamse school. Samen met zijn eeuwige maatje Mario Been doorliep hij al dollend de trainerscursus. Hij is een man van de eenvoud. Zoon van een havenarbeider en kind van Zuid. Een noeste werker die gelooft in eerlijkheid, directheid en flair.

lees verder...

Bron: VI 22-05-02

Sturing kandidaat om Koolhof op te volgen bij de Graafschap

Edward Sturing is kandidaat om de onlangs ontslagen Jurrie Koolhof bij de Graafschap op te volgen. “Edward Sturing is een voor de hand liggende kandidaat”, aldus manager Technische zaken Gerard Marsman van de Graafschap in het voetbalweekblad de VI .

“Sturing baarde afgelopen seizoen opzien door zijn goede prestaties als hoofdtrainer van Vitesse. Hij heeft als jongen van de streek eindeloos krediet bij de aanhang en staat voor een agressieve speelstijl.”,aldus Marsman.

Sturing zelf houdt zich uiteraard op de vlakte maar zegt geen nee. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij op termijn hoofdtrainer wil worden. Bij Vitesse achtte hij de tijd echter niet rijp en na zijn interim-periode als trainer begint Sturing per 1 juli als hoofd opleidingen bij de Arnhemse club.

Toch sluit hij niets uit: “Wat mij betreft draait alles om gevoel’, vindt Sturing. “Het is niet zo dat ik niet weg kan bij Vitesse. Het gaat alleen om het moment en de mogelijkheid. Dat weet je als je iemand die hoofdtrainer wil worden. Dat wist Ajax met Westerhof en Co Adriaanse. Mijn hart ligt ook in de achterhoek, dat volk bevalt me. Ze kunnen me altijd bellen voor een gesprek.”

Bron: VI 22-05-02

Van Fessem wacht op De Graafschap

Vitesse doelman Jim van Fessem (26) is kandidaat om Stefan Postma bij De Graafschap op te volgen. De voormalige doelman van Jong Oranje, die vlak voor de winterstop zijn basisplaats in Arnhem kwijtraakte aan Dragoslav Jevric, wil zo snel mogelijk weer voetballen.

“De Graafschap heeft zich hij mijn weten nog niet gemeld, maar via verschillende kanalen heb ik begrepen dat ze me willen hebben’, zegt Van Fessem. Ik wacht dus rustig af. De transfermolen komt dit jaar sowieso maar moeizaam op gang. Veel zal ik in ieder geval niet kosten. Ik heb weliswaar nog een tweejarig contract, maar Vitesse heeft niets voor me betaald.”

Na het vertrek van doelman Stefan Postma naar Aston Villa is De Graafschap naarstig op zoek naar een ervaren vervanger. Behalve Jim van Fessem is ook Henk Timmer (die dit seizoen door AZ aan Feyenoord werd verhuurd) kandidaat in Doetinchem

Bron: VI 22-05-02

Wordt het Nederlandse profvoetbal verkocht?

Een halfjaar geleden vertelde een lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie NV wat er volgens een groot deel van zijn achterban met de navelstreng tussen ere en eerste divisie moest gebeuren. Doorknippen, was het standpunt. Nog geen week later was ook Hans Herremans, directeur van de ENV, duidelijk. ‘Het streven is dat iedereen zijn eigen broek ophoudt.’ Op dat moment waren de onderhandelingen over een voortgang van het contract exclusief en onbeperkt aan de gang.

De overeenkomst vloeide voort uit het fiasco van Sport7, eind 1996. Veel clubs uit de eerste divisie hadden de beraamde inkomsten al gespendeerd en stonden in 1997 aan de rand van de afgrond. Om het betaalde voetbal in stand te houden werd er een contract gemaakt waarbij de inkomsten uit mediarechten van de clubs uit de eredivisie voor een deel naar de kleinere broeders zou stromen. In de overeenkomst zijn de volgende bedragen te lezen:

lees verder...

Bron: VI 22-05-02

Laatste trainingsweek

Voor de selectie van Vitesse is de laatste training aangebroken voor de zomervakantie. Op vrijdag 24 mei wordt om 10.30 uur voor het laatst getraind in het seizoen 2001-2002. Maandag 8 juli staat onder leiding van de nieuwe trainer Mike Snoei de eerste training op het programma.

Bron: Vitesseworld 22-05-02

Oud-Vitesse trainer Louis Pastoor overleden

Onlangs kregen wij het droevige bericht dat oud-Vitesse trainer Louis Pastoor is overleden. Hij was trainer bij Vitesse van 1957 t/m 1960.

In zijn actieve voetbalperiode speelde hij o.a. bij Haarlem. Waar hij verdienstelijk acteerde in een verloren KNVB bekerfinale in 1949. PSV won destijds deze finale na verlenging met 4-3.

21-05-02

3e plek Feyenoord-toernooi

Vitesse is op het sterk bezette Feyenoord-toernooi voor spelers onder negentien jaar als derde geeïndigd.

Na drie poulewedstrijden (Club Brugge 2-0, America Belo Horizonte 2-3 en Feyenoord 1-1) werd zaterdagavond in de kruisfinale tegen PSV gespeeld. Door een ongelukkig doelpunt verloren de Arnhemmers met 2-1, waardoor de ploeg op zondag moest strijden om de derde en vierde plaats. De winaar van vorig jaar, Real Madrid, werd kansloos met 3-0 naar huis gestuurd. Doelpunten in dit duel werden gescoord door Kalle Sone (2x) en Achmed Ahahaoui.

Winnaar van het toernooi werd het Braziliaanse America Belo Horizonte. In een bloedstollende strafschoppenreeks werd medefinalist PSV met 12-11 verslagen. Kalle Sone werd met vier doelpunten topscorer van het toernooi. Stijn Schaars deed tot op het eind mee om de titel ‘Speler van het toernooi’, maar die prijs ging uiteindelijk naar Jordan Opuku van Feyenoord. De Rotterdammers eindigden zelf als zesde.

Eindstand:
1. America Belo Horizonte
2. PSV
3. Vitesse
4. Real Madrid
5. Blackburn Rovers
6. Feyenoord
7. Club Brugge
8. Supersport United

Bron: Vitesseworld 20-05-02

De Graafschap wil Jimmy van Fessem

Jimmy van Fessem is bij De Graafschap nadrukkelijk in beeld als opvolger van de naar Aston Villa vertrokken keeper Stefan Postma. Naast van Fessem is ook Henk Timmer (AZ) in beeld bij de club uit Doetinchem.

18-05-02

Van Gaal aast op Dejan Stefanovic

Louis van Gaal aast op Vitesse-verdediger Dejan Stefanovic. De nieuwe trainer van FC Barcelona heeft de Joegoslavische international recent vijf keer bekeken.

Stefanovic (27) erkende gisteren dat hij via zijn zaakwaarnemer Ranko Stojic op de hoogte is van de belangstelling. “Ik heb gehoord dat er interesse is van Barcelona”, zegt Stefanovic. “Meer weet ik niet.” Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, wil de belangstelling van Barça niet bevestigen. “Omdat Barcelona zich niet officieel bij ons heeft gemeld.”

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Edward Sturing keert terug als jeugdtrainer

Edward Sturing keert volgend seizoen terug als jeugdtrainer bij Vitesse. Hij combineert die functie met zijn eerste (leer)jaar als hoofd opleidingen, de functie die hij in 2003 overneemt van Joop Brand.

Sturing (38) was het voorbije halve seizoen hoofdcoach bij Vitesse en wordt opgevolgd door jeugdtrainer Mike Snoei.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Vitesse zoekt regionale pupillen bij KidsClub

Het succes van de Vitesse Voetbalschool was dit seizoen de doorbraak van eigen trainers. “Opvolgers voor Mike Snoei hebben we ook in huis”, stelt hoofd jeugdopleiding Joop Brand. Ondertussen werkt hij aan een toekomstplan met nog jonger, regionaal talent uit de Vitesse KidsClub.

Toen bekend werd dat Edward Sturing hoofd opleidingen zou worden bij Vitesse, stond de telefoon bij Joop Brand roodgloeiend. Niet alleen vanwege vragen van bezorgde ouders, maar ook met verzoeken of hij niet elders aan de slag wilde.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Stefanovic speler van het jaar bij Vitesse

Dejan Stefanovic is door de supporters van Vitesse gekozen tot speler van het seizoen 2001-2002. De Joegoslavische verdediger mocht gisteravond de bijbehorende bokaal in ontvangst nemen, tijdens het jaarlijkse feest van de supportersvereniging van Vitesse.

Stefan Nanu werd door een externe jury verkozen tot ‘meest sportieve speler’ en kreeg de Fair Play-prijs. Nanu werd genomineerd door een jury met Theo Bos, voorzitter Harry Reusken van de supportersclub, een journalist van de Gelderlander en Paul Scholten, de voormalig burgemeester van Arnhem, die zijn naam heeft verbonden aan de Fair Play-trofee.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 18-05-02

Dejan Stevanovic speler van het jaar

Dejan Stevanovic is vrijdagavond op het slotfeest van de supportersvereniging in Musis Sacrum, door de supporters uitgeroepen tot de beste speler van het seizoen 2001/2002. De Joegoslaaf werd met een overgrote meerderheid verkozen voor Remco van der Schaaf en Nicky Hofs, die verassend derde werd.

Centrumverdediger Stefanovic volgt hiermee aanvaller Victor Sikora op, die verleden jaar verkozen werd tot beste speler van jaar. Victor Sikora ontbrak op het slotfeest wegens interland verplichtingen in de Verenigde Staten, waar het Nederlands elftal zondag een oefenwedstrijd speelt in Boston.

De pechvogel van het jaar was dit maal voor het duo Theo Janssen en Mamadou Zongo, die beiden zwaar geblesseerd het merendeel van de competitie moesten missen.

18-05-02

Vitesse oefent tegen Hapoel Tel Aviv

Vitesse start de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2002-2003 op 8 juli aanstaande. Van dinsdag 16 juli tot en met 20 juli verblijft de selectie van trainer Mike Snoei een week in Hoenderloo.

Twee oefenwedstrijden zijn inmiddels ingevuld. Op zaterdag 27 juli wordt geoefend tegen Hapoel Tel Aviv (tijd en locatie wordt nader bekend gemaakt) en op zondag 4 augustus speelt Vitesse tijdens de Open Dag in Gelredome tegen Lierse SK. Het voorbereidingsprogramma wordt uitgebreid met oefenwedstrijden tegen amateurclubs en clubs uit de Gouden Gids Divisie.

Bron: Vitesseworld 17-05-02

Heilige mat is een kale zandvlakte

Na 75 competitiewedstrijden, een handjevol bekerduels en Europese ontmoetingen en hier en daar een oefenwedstrijd is het beste eraf. De heilige grasmat in stadion Gelredome ligt erbij als een kale zandvlakte.

Wat rest van de heilige mat in (en soms ook buiten) stadion Gelredome is een kale zandvlakte met een groene waas als herinnering aan wat eens het gras moet zijn geweest. Behalve zelfs de koeien zouden zeker de voetballers momenteel hun neus ophalen voor de onooglijke rechthoek, die er het laatste jaar ook al iets minder aan toe was.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 16-05-02

Vitesse traint in Hoenderloo

Vitesse brengt een deel van de voorbereiding op volgend seizoen door in een trainingskamp in Hoenderloo. De nieuwe trainer Mike Snoei verwacht zijn spelers voor het eerst op maandag 8 juli.

Ruim een week later, dinsdag 16 juli, gaat de selectie zes dagen in afzondering op het trainingscomplex van Résidence Victoria in Hoenderloo. De trainingsweek eindigt zaterdag 20 juli.

Bron: de Gelderlander 16-05-02

Vitesse slijt de eerste 175 lustrumkaarten

Vitesse heeft de eerste 175 lustrumkaarten aan de man/vrouw gebracht. Daarnaast is de club voor volgend seizoen al verzekerd van negenduizend vaste bezoekers. Vandaag (15 mei) loopt de termijn af dat seizoenkaarthouders hun eigen plaats kunnen claimen.

De nieuwe seizoenkaart (lustrumkaart) heeft een looptijd van vijf jaar en is gekoppeld aan een pakket voordelen bij bedrijven die deel uitmaken van de businessclub. Fans die gebruik maken van de kaart betalen naast een seizoenkaart ook een bedrag voor de lustrumkaart en een voordeelkaart.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 15-05-02

De supportersverzekering voor de geel-zwarte supporter !

De supportersvereniging Vitesse heeft samen met Winter financiële diensten een uitgekiend verzekeringspakket samengesteld voor de echte fans ! Door deze samenwerking kunnen supporters rekenen op een korting van maar liefst 20% op alle particuliere schadeverzekeringen die in het combipakket worden onder gebracht.

Bijkomend voordeel is ook dat er voor de supporters geen administratie kosten aan zijn verbonden. Ook zullen er geen poliskosten in rekening worden gebracht als men besluit om het huidig verzekeringspakket onder te brengen in het combipakket van Winter financiële diensten. “Voor de supporters betekent dit een mogelijkheid om keihard enkele honderden euro’s op jaarbasis te besparen.”, aldus Leen Winter directeur van het gelijknamige bedrijf Winter financiële diensten.

“Drie jaar geleden meldde ik mij bij het toenmalige Vitesse bestuur om mijn ideeën te introduceren met betrekking tot financiële diensten rond supporters en businessclubleden. Voordelige arrangementen waar zowel de supporters, businessclubleden en de club beter van zouden kunnen worden. Door het vertrek van oud voorzitter Karel Aalbers belanden het plan in de ijskast.”

“Later besprak ik mijn plannen met de voorzitter van de supportersvereniging Harry Reusken. Deze was net zo enthousiast als ik, dus besloten wij om de draad op te pakken. Inmiddels zagen wij dat diverse Eredivisieclubs mijn ideeën ten harte hadden genomen. Clubs als PSV, Groningen, Den Bosch kwamen met de zelfde regeling op de proppen.”

“Ik ben daarom zeer verheugd en trots dat wij samen met de supportersvereniging uiteindelijk het ei gelegd hebben in de vorm van zeer gunstige aanbiedingen voor de supporters. Direct toegang tot enorme kortingen zonder eerst te hoeven investeren.”, aldus Leen Winter.

Naast de al genoemde 20% korting bied het bedrijf nog enkele voordelen. Zo kan men bij het afsluiten van een hypotheek met woonbescherming een seizoenkaart van Vitesse cash terug verdienen Dit met een maximum van € 200,-. Ook kan men rekenen op een 0.5 % korting op de afsluitprovisie, 0.2 % korting op de rente en 15 % korting op de taxatiekosten.

14-05-02

Salarisdrempel voetballers van buiten EU hoger

Het minimale salaris dat voetballers van buiten de Europese Unie in Nederland moeten verdienen, is opnieuw gestegen. Clubs moeten nieuwkomers van twintig jaar en ouder tenminste 382 duizend euro per jaar betalen, anders wordt geen arbeidsverunning verleend. Voor spelers van achttien en negentien geldt een bedrag van 191 duizend euro. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Werk en Inkomen.

Het is het zevende opeenvolgende jaar dat de salarissen voor spelers van buiten de EU zijn gestegen. In 1996, toen de salarismaatregel door de overheid werd ingevoerd om de toestroom aan goedkope buitenlanders te beperken, lag de ondergrens op ruim 68 duizend euro. Sindsdien is het bedrag met forse sprongen omhoog gegaan tot de recordhoogte van komend seizoen.

Het minimale salaris voor buitenlandse spelers ouder dan twintig wordt berekend door het gemiddelde salaris van spelers in de eredivisie met anderhalf te vermenigvuldigen. De huidige stijging is gebaseerd op de bedragen uit het seizoen 2000/2001. Het gemiddelde spelerssalaris lag toen op 254.747 euro. Spelers van achttien en negentien jaar hebben recht op 75 procent van dat gemiddelde honorarium.

De stijging van het salaris komt in een periode waarin veel voetbalclubs bezuinigingen hebben aangekondigd. Mogelijk zal het aantal buitenlanders uit niet-EU-landen hierdoor teruglopen. Afgelopen seizoen kwam bijna 60 procent van de buitenlandse spelers in de eredivisie uit een land buiten de EU.

Spelersvakbond VVCS pleitte vorig jaar voor aanvullende maatregelen om de toevloed aan niet-EU-spelers naar Nederland te beperken. Volgens de bond bleek uit het onveranderd grote aantal buitenlanders dat sinds 1996 in Nederland speelt dat het overheidsbeleid faalt. Voor spelers uit landen binnen de EU gelden geen minimumsalarissen. Het staat hun vrij om in elk aangesloten land te werken.

Clubs moeten het hogere salaris alleen betalen aan spelers met wie ze een contract voor de komende seizoenen afsluiten. Voor voetballers die eerder zijn gecontracteerd geldt het bedrag uit het jaar waarin de arbeidsovereenkomst is gesloten. Na drie jaar vervalt de eis van een minimumsalaris. De VVCS heeft in het verleden aanwijzingen gekregen dat clubs het salaris dan fors verlagen.

Volkskrant 14-05-02

Vrijdag 17 mei slotfeest supportersvereniging Vitesse

A.s vrijdag 17 mei is het weer zover en zal het jaarlijkse slotfeest gehouden worden. Plaats van handeling is dit keer de ‘van Wijnenzaal’ van Musis Sacrum. De gehele A-selectie zal op deze avond aanwezig zijn en natuurlijk zal de beste speler van het seizoen 2001/2002 weer gekozen worden. Verleden jaar was het Victor Sikora die deze eer ten beurt viel.

Eerdere illustere namen die hem voorgingen zijn ondermeer de huidige trainer van Vitesse en prominent lid van de supporters vereniging Edward Sturing (1997) en Phillipe Cocu (1993) klik hier voor de volledige lijst van spelers van het jaar.

Ook zal deze avond de winnaar van de Vitesse.org forum totocompetitie in het zonnetje gezet worden voor zijn goede toto uitslagen. (Pino 2001) De muziek zal deze avond worden verzorgt door de Belgische dance-act Lasgo en Ex-Trema. Kaartverkoop op de dag zelf vanaf 19.30 uur aan de kassa van Musis, leden van de supportervereniging € 2,50 en niet leden € 5,00.

13-05-02

Martijn Kuiper naar GA Eagles

Martijn Kuiper vertrekt van Vitesse naar Go Ahead Eagles. De transfervrije verdediger verlaat na zes jaar de Arnhemse club.

De 23-jarige Kuiper heeft in totaal 23 wedstrijden voor Vitesse op het hoogste niveau gespeeld. In zijn periode bij Vitesse is hij tweemaal uitgeleend. In het seizoen 1997-1998 speelde hij op huurbasis voor RKC en in het seizoen 2000-2001 kwam hij uit voor RBC, dat destijds onder leiding stond van Robert Maaskant. Maaskant is momenteel de trainer van Go Ahead Eagles.

Bron: Vitesseworld 13-05-02

Vitesse C1 gaat ‘ook’ voor de beker

Na de bekerwinst van Jong Vitesse kan nu ook Vitesse C1 de beker winnen. Zaterdag 11 mei heeft Vitesse C1 de finale bereikt in het bekertoernooi. In een wedstrijd die hoofdzakelijk werd beheerst door een zeer irritant fluitende scheidsrechter, is het de C1 gelukt om de finale te bereiken .

Doelpunten van Jaime (vrije trap á la van Hooydonk), Rihairo en twee keer Etiënne zorgden ervoor dat de C1 op 1 juni de finale speelt op de landelijke Shell Jeugd Voetbaldag in Gendt .

Tegenstander is de winnaar van de halve finale tussen Vroomshoopse Boys-Go Ahead Eagles (15 mei 2002)

Bron:Vitesse Jeugd site 11-05-02

Bas Wijnen: ‘Mijn uitstraling was goed’

Bas Wijnen heeft niet lang hoeven nadenken over zijn keuze. De derde doelman van Vitesse vertrekt voor een seizoen op huurbasis naar Deventer.

“Go Ahead stond op mijn voorkeurslijstje, dus toen zij belden, was het niet moeilijk. Het is een club met ambitie, ze willen volgend seizoen voor een periodetitel spelen en bovenin meedoen. Er zijn al vier nieuwe spelers bijgekomen en mogelijk volgen er meer”, weet Wijnen, die ook zijn ploeggenoot Martijn Kuiper (driejarig contract) in Deventer tegenkomt. Wijnen start 6 juli met de voorbereiding op het seizoen, waarin de 21-jarige Brabander mag debuteren als eerste keeper in het betaalde voetbal. “Ik heb donderdag een goed gesprek gehad met de trainer, Robert Maaskant. Hij heeft mij twee keer bekeken, waaronder de bekerfinale met Jong Vitesse. Hij vond dat mijn uitstraling goed was.”

Wijnen voelt zich na een jaar keihard werken aan zijn revalidatie steeds beter. “Nog steeds heb ik het idee dat ik groeiende ben. Er zit volgens mij nog voldoende rek in mijn sportieve prestatie”, denkt de doelman, die als eerste keeper aan de selectie wordt toegevoegd. “Dat ze bij zijn uitgekomen, vind ik een eer. Als je terugkijkt, is het inderdaad snel gegeaan”, aldus Wijnen.

Bron: de Gelderlander 11-05-02

De Marchi leeft in een Schotse maffiafilm

Vechtpartijen, intimidatie, rechtszaken, bedreigingen. Hij ging voor het geld en het avontuur naar Schotland, maar bij Dundee FC waant Marco De Marchi zich dagelijks in een heuse maffiafilm.

In maart 2001 speelt Marco De Marchi met Dundee FC voor de beker tegen Heart of Midlothian. De Italiaan wordt van het veld gestuurd na een opstootje met Hearts-speler Lee Makel. Dundee verliest, 0-1. Het zal zijn laatste wedstrijd zijn in de hoofdmacht van de kleine Schotse club.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 11-05-02

Vitesse ziet terugkeer De Marchi niet zitten

Hij zou het liefst terugkeren naar Vitesse, de club waarvoor hij tussen 1997 en 2000 uitkwam. Maar bij de Arnhemse club is geen plaats voor de 35-jarige verdediger, die met zijn Schotse club FC Dundee overhoop ligt.

“We zullen hem niet terughalen”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. Op een mogelijk vertrek van zijn centrumverdedigers, voor wie veel belangstelling bestaat, wil Streuer niet direct vooruitlopen.

De Arnhemse club daarnaast houdt vast aan de doorstroming van jong talent. “Het zou van een slecht beleid getuigen als je oudere spelers gaat terughalen, terwijl je voldoende jongere spelers hebt”, aldus Streuer.

Vitesse wil het centrale duo dan ook niet graag kwijt. “Met Dejan Stefanovic en Ruud Knol hebben we twee goede centrumverdedigers. Michael Dingsdag en Michel Jansen zitten daar achter. Die jongens willen we niet tegenhouden.”

Met zijn managers Cavaleri en Tinti is De Marchi al voorzichtig begonnen met zijn toekomst na het actieve voetballen. “Ik wil straks verder in de spelersbegeleiding”, zegt De Marchi. “Maar ik voel me nog te jong en te fit om nu al te stoppen. Als er een club is die mij de kans geeft, dan ben ik er klaar voor nog een of meerdere jaren te voetballen”, aldus De Marchi.

De Marchi werd destijds gehaald door Vitesse vanwege zijn ervaring en om de Italiaanse profmentaliteit over te brengen bij de Arnhemse club. De Italiaan veroverde met Juventus de UEFA Cup en naast Vitesse en Dundee FC kwam de mandekker uit voor Pisa, Como, Ospitaletto, Bologna en AS Roma.

Bron: de Gelderlander 11-05-02

Vitesse leent Bas Wijnen uit aan Go Ahead Eagles

De voormalige jeugdinternational Bas Wijnen speelt volgend seizoen bij Go Ahead Eagles. Vitesse verhuurt de 20-jarige doelman voor een jaar omdat hij in Arnhem aan spelen nauwelijks toekomt.

Eagles-directeur Martien Vreijsen bereikte vrijdag ook overeenstemming met Martijn Kuiper. De 23-jarige verdediger mocht transfervrij weg bij Vitesse. De club had hem eerder al uitgeleend aan RKC en RBC. Kuiper tekende in Deventer een driejarig contract.

10-05-02

Remco van der Schaaf wil bij Vitesse blijven

Remco van der Schaaf gaat er vanuit dat hij zich op 8 juli gewoon op de training van Vitesse meldt. “Tenzij een andere club zich meldt”, aldus van der Schaaf. Feyenoord en PSV hebben zich officieel voor van der Schaaf bij Vitesse gemeld, maar hij heeft zelf nog met geen van beide clubs gesproken.

“Ik vind het leuk dat zulke clubs belangstelling hebben. Als ik het zelfde bij Vitesse zou hebben, zou ik heel graag hier blijven. Je kunt wel naar een topclub gaan, maar je moet wel aan spelen toekomen”, is de mening van de 23-jarige van der Schaaf.

Bron: TT TVG 10-05-02

Bob Peeters mogelijk toch naar WK

Er is toch nog kans dat Bob Peeters met Belgie naar het WK in Japan en Zuid-Korea gaat. Bondscoach Robert Waseige liet Peeters eerder weten dat hij niet geselecteerd zo worden omdat hij te weinig wedstrijdritme heeft. Waseige wil Peeters toch oproepen als de blessures van de aanvallers Emile Mpenza en Branco Strupar zo ernstig zouden zijn dat ze niet mee kunnen naar het WK. Peeters kampte lang met een blessure aan zijn enkel. Na de winterstop speelde hij maar twee duels voor Vitesse. Sinds anderhalve week traint de lange Belg weer voluit mee met de selectie.

Bron: TT TVG 10-05-02

Snoei is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal

Mike Snoei is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Dat betekent dat de oud-speler bevoegd is als hoofdtrainer bij Vitesse aan de slag te gaan. Snoei volgt komend seizoen Edward Sturing op.

Ook Frank Arnesen, Evert Bleuming, Ruud Brood, Ron van den Berg, Jan van Deinsen, Jos van Eck, Ron Jans, Rob Kiebert, John Kila, Raymond Libregts, Jean Maas, Pascal Maas, Bert van Sas, Albert Stuivenberg en André Wetzel behaalden hun diploma.

08-05-02

UEFA schorst Jhonny van Beukering

Jhonny van Beukering is door de UEFA voor drie duels geschorst. De Europese bond nam deze maatregel naar aanleiding van de rode kaart van de 18 jarige jeugdinternational in de EK-kwalificatiewedstrijd met Oranje onder 19 tegen Ierland op 10 april. Oranje onder 19 verloor op Woudenstein met 0-2 van de Ieren en spelde uit doelpuntloos gelijk, waardoor de ploeg is uitgeschakeld voor het EK.

TT TVG 08-05-02

Sikora wederom geselecteerd voor Oranje

Victor Sikora is opnieuw geselecteerd door bondscoach Dick Advocaat voor de selectie van het Nederlands elftal. Dat op 19 mei een oefenwedstrijd speelt in Boston tegen de Verenigde Staten. De aanvaller van Vitesse speelde tot nog toe 5 interlands.
De volledige selectie:

Doel:
Ronald Waterreus (PSV), Sander Westerveld (Real Sociedad)

Verdediging:
Michael Reiziger, Frank de Boer (Barcelona), Arthur Numan, Fernando Ricksen (Glasgow Rangers), Jaap Stam (Lazio Roma), André Ooijer (PSV)

Middenveld:
Phillip Cocu (Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Denny Landzaat (Willem II)

Aanval:
Patrick Kluivert (Barcelona), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Roy Makaay (Deportivo La Coruña), Ruud van Nistelrooij (Manchester United), Victor Sikora (Vitesse), Boudewijn Zenden (Chelsea), Andy van der Meyde (Ajax).

07-05-02

Kijkoperatie Laros levert niks op

Louis Laros heeft maandag middag een kijk operatie ondergaan aan zijn knie in het Dijkzicht-ziekenhuis in Rotterdam. De operatie leverde geen duidelijkheid op over de klachten aan de knie. Wel werd geconstateerd dat de knie volledig is hersteld van eerdere operaties. Laros maakte eind vorig jaar zijn rentree na meer dan een jaar blessureleed.

Louis Laros bleef klachten houden en miste de laatste wedstrijden van de competitie. Laros heeft een dubbel gevoel, omdat er niets ernstigs aan de hand is, maar de reden voor zijn klachten nog steeds onduidelijk zijn.

Bron: TT TVG 07-05-02

Eindveiling sportartikelen TV programma de Verlenging

Op het Nationaal Sportcentrum Papendal vind dinsdagavond de eindveiling plaats van een serie unieke sportartikelen, die het programma de Verlenging van Omroep Gelderland het afgelopen seizoen verzamelt heeft. En zijn aangeboden door de gasten van de drie Gelderse betaald voetbalclubs. Die het afgelopen seizoen de sportartikelen hebben meegenomen gesigneerd, en aangeboden ter veiling.

Onder de geveilde Vitesse artikelen bevinden zich onder meer de shirts van Johnny van Beukering, Ruud Knol en Remco van der Schaaf. Ook kan men nog een bod doen op de keepers handschoenen van Jimmy van Fessem en de vishengel van Vicktor Sikora.

De opbrengst van de veiling gaat naar het kinderoncologisch Centrum Nijmegen (KOC) in het Radboud Ziekenhuis. Op deze afdeling van het RZ worden kinderen van zeer jong (enkele maanden) tot 16 jaar behandeld voor kanker.

Meer informatie over de veiling en het TV programma de Verlenging:
Sport Radio en TV Gelderland

06-05-02

Heidemij knoeide bij bouw Gelredome

Het ingenieursbedrijf Heidemij heeft in de Gelredome-affaire een dubbelrol gespeeld bij de aanbesteding. Het bedrijf kende als adviseur van Gelredome de vertrouwelijke begroting van de aanleg van het parkeerterrein rond het stadion. Een andere tak van Heidemij heeft met bouwers illegale prijsafspraken gemaakt in ruil voor een vergoeding van 68 duizend euro.

Hiermee handelde het ingenieursbedrijf, dat onder de naam Arcadis op de beurs staat genoteerd, in strijd met de gedrags regels van de Organisatie vanAdvies- en Ingenieursbureaus (ONRI). Volgens de regels van deze branchevereniging mag een lid van ONRI zich bij de advisering niet laten beïnvloeden door nevenbelangen en geen beloning aannemen die afbreuk kan doen aan de onafhankelijkheid.

lees verder...

Bron: de Volkskrant 06-05-02

Michel Kreek: ‘Ik wil weg bij Vitesse en dat weet de club ook’

Een aantal jonge spelers is niet te coachen en de club laat te makkelijk ervaren spelers gaan. Aanvoerder Michel Kreek (31) heeft het na vijf seizoenen wel gezien bij Vitesse. “Ik wil weg en dat weet de club.”

Omdat Vitesse op de valreep van het seizoen de vierde plaats verspeelde, kon er gistermiddag na het verloren duel bij RKC (3-2) geen lachje af bij Michel Kreek. “Verliezen bij RKC kan een keer gebeuren, maar de manier waarop niet”, legt de aanvoerder van Vitesse na afloop uit. “Ik hoef niet uit te leggen wat er mis ging, dat heeft iedereen zelf kunnen zien.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 06-05-02

Martel: ‘Verkoop oké, salaris moet betaald’

Didier Martel was gistermiddag bij RKC (3-2 verlies) voor de tiende keer succesvol als aangever van een doelpunt. Hij bediende topscorer Matthew Amoah van Vitesse bij de 0-1. Tevreden is de Fransman niet, maar hij wil wel bij Vitesse blijven.

Zelfs al moeten meerdere spelers worden verkocht. “Met deze groep spelen we volgend jaar bij de top drie”, denkt Martel. Zo’n vaart zal het niet lopen, want Vitesse móet verkopen. Martel: “Dat is de verantwoordelijkheid van de club. Als Vitesse moet verkopen, moet het. Iedereen wil toch zijn salaris betaald krijgen? Het is belangrijk voor de club dat de financiële problemen worden opgelost”, aldus de 30-jarige Fransman, die het seizoen besloot met twee treffers. “Dat is te weinig. Volgend seizoen wil ik tien assists en tien treffers hebben. Dan is het oké.”

Bron: de Gelderlander 06-05-02

Carlos Fortes laat publiek links liggen

Carlos Fortes droeg tegen RKC voor het laatst het shirt van Vitesse. Trainer Edward Sturing bracht de linkermiddenvelder een kwartier voor tijd voor Didier Martel, als dank voor zijn positieve instelling.

Na het laatste fluitsignaal snelde Fortes naar binnen, zonder het Arnhemse publiek te bedanken. Dat was niet zo vreemd, de 28-jarige aanvaller werd eerder dit jaar uitgefloten door eigen fans. “Het publiek bedanken? Nou nee, ik ben geen man van afscheid”, zei Fortes, die het daarmee netjes hield. “Ik heb ook niet de behoefte terug te kijken op mijn tijd bij Vitesse. Het is voorbij, je komt en je gaat. Einde verhaal”, aldus de speler, die de hoge verwchtingen na zijn komst van Sparta getorpedeerd zag door een aanslag van Braga-speler Arthur Jorge in de UEFA Cup-wedstrijd in Portugal.

Fortes kwam in vijf seizoenen slechts tot 66 wedstrijden, warin hij niet eenmaal scoorde. Dit seizoen speelde hij twaalf keer. Drie keer als invaller onder Koeman, acht keer in de basis bij Sturing en gistermiddag nog eenmaal als invaller.

Fortes, eerder in de belangstelling van RKC, heeft nog geen nieuwe club. “Ik hoop op het buitenland, dat lijkt me mooi. Er speelt iets vaags in Frankrijk”, aldus de transfervrije linkspoot.

Bron: de Gelderlander 06-05-02

Bas Wijnen: ‘Ik wil wel eerste keus zijn’

Go Ahead Eagles en Eindhoven hebben zich bij Vitesse gemeld voor Bas Wijnen. De derde keeper van Vitesse wil graag, maar wel als eerste keuze. “Natuurlijk doet het je goed als er belangstelling is. Ik wil ook niets liever dan verhuurd worden, want ik moet spelen. Vitesse heeft mij laten weten dat het mij graag wil uitlenen en dat is goed. Als de club er niet mee was gekomen, had ik het zelf gedaan.”

Wijnen (21) is na een periode van vallen en opstaan steeds beter gaan presteren. Nadat hij een jaar lang vocht om zijn ziekte (kanker) te overwinnen, krabbelde hij sportief langzaam maar zeker overeind. Met als sluitstuk zijn puike optreden in de met 2-1 gewonnen bekerfinale met Jong Vitesse tegen Willem II.

“Ik heb geen voorkeur voor een van de clubs, maar ik wil wel als eerste keeper gehaald worden. Als ik dan op basis van sportieve prestaties mijn plaats verlies, is dat mijn probleem. Ik ga eerst maar eens met beide clubs praten en dan neem ik een beslissing”, aldus Wijnen, die de eerste divisie niet ondermaats vindt. “Helemaal niet, het is niet reëel om nu te denken dat er een eredivisieclub komt. Ik moet gewoon weer een stapje vooruit doen.”

Bij Go Ahead Eagles, waar Robert Maaskant trainer wordt, zou hij de opvolger worden van Peter van der Kwaak, die vertrekt bij de club uit Deventer.

Bron: de Gelderlander 06-05-02

Eerste Vitesse goal Tim Cornelisse

Vitesse verloor zondag met 3-2 bij RKC Waalwijk, maar rechtsback Tim Cornelisse scoorde zijn eerste goal in Arnhemse dienst. “Ik kreeg de bal en dribbelde op Garry de Graef af. Ik deed net of ik schoot, kapte naar binnen en schoot links in de verre hoek”, beschrijft Cornelisse zijn eerste.

“Maar we hebben het toch een goed seizoen gedraaid”, vindt Cornelisse ondanks de nederlaag. “Europees voetbal was onze doelstelling. Dat we het gehaald hebben, is toch fantastisch na alles wat we meegemaakt hebben.”

Bron: TT TVG 05-05-02

RKC countert zich naar winst op Vitesse

RKC Waalwijk heeft de competitie met winst afgesloten. De counterende thuisploeg won met 3-2 van Vitesse. Bij rust stonden beide ploegen nog op 1-1. Alleen de winstpremie stond voor de spelers van beide ploegen nog op het spel in dit duel. Vitesse dwong eerder in de competitie al Europees voetbal af ten koste van NAC en vond het niet erg om van de vierde naar de vijfde plaats te zakken. RKC bleef achtste op de ranglijst.

Vitesse kwam na tien minuten op voorsprong door Matthew Amoah. De Afrikaan kopte bij de tweede paal raak op een voorzet van Didier Martel. De vroege voorsprong was terecht. Vitesse was met het beweeglijke drietal Amoah, Martel en Victor Sikora gevaarlijker. In de 16de minuut kopte Dejan Stefanovic uit een corner van Martel weer raak voor Vitesse. Scheidsrechter Roelof Luinge keurde de goal af, omdat hij een overtreding van de Joegoslaaf had geconstateerd.

Een blessure bij verdediger Ruud Knol gaf in de 39e minuut een wending aan dit duel. De Belg Gert Claessens viel in op het middenveld. Michel Kreek zakte terug naar de achterste linie. RKC profiteerde direct van de positiewisseling. Jochen Janssen scoorde nog in dezelfde minuut uit een bekeken dieptepass van Dejan Govedarica, 1-1. Pal voor rust en later in de 63e minuut had Sikora Vitesse opnieuw op voorsprong kunnen brengen. Sikora, in beeld bij Feyenoord en achtereenvolgens in stelling gebracht door Amoah en invaller Emile Mbamba, faalde tweemaal alleen voor doelman Khalid Sinouh.

Het antwoord van RKC bleek een stuk doeltreffender. Twee vlijmscherpe counters in de 71e en 73e minuut zetten RKC op een comfortabele voorsprong van 3-1. Eerst was het Yuri Cornelisse, die zuiver uithaalde na aangeven van Gary de Graef. Invaller Robert Fuchs haalde daarna zijn gram bij trainer Martin Jol. Fuchs, tot de 54e minuut op de reservebank na een slechte wedstrijd bij Roda JC, tekende voor de mooiste treffer. Met een lob passeerde hij doelman Dragoslav Jevric. Rick Hoogendorp miste de 4-1 op een haar na. Het was Tim Cornelisse die in de 88e minuut voor de eindstand van 3-2 zorgde.

RKC Waalwijk:
Khalid Sinouh, Michael Lamey, David Nascimento, Peter van den Berg, Garry de Graef, Patrick van Diemen, Dejan Govedarica, Carlos van Wanrooy (54. Robert Fuchs), Yuri Cornelisse, Rick Hoogendorp, Jochen Janssen (70. Eddy Putter)

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol (39. Gert Claessens), Dejan Stefanovic, Stefan Nanu, Nicky Hofs (46. Emile Mbamba), Mahamadou Diarra, Michel Kreek, Didier Martel (79. Carlos Fortes), Matthew Amoah, Victor Sikora

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 7.400

Kaarten geen

Scoreverloop:
0-1 Amoah (10.)
1-1 Janssen (40.)
2-1 Yuri Cornelisse (71.)
3-1 Fuchs (73.)
3-2 Tim Cornelisse (88.)

Bron voetbalkrant.nl 05-05-02

Sturing aast op afscheid in stijl

De vierde plaats op de eindranglijst van de eredivisie en de ongeslagen status na de winterstop. Met deze doelen wil Edward Sturing afscheid nemen als hoofdtrainer van Vitesse, dat morgenmiddag bij RKC Waalwijk het seizoen 2001-2002 afsluit.

Sturing gaf gistermiddag zelf het goede voorbeeld van een afscheid in stijl. Het was (voorlopig) de laatste keer dat de gewezen verdediger met de regionale media vooruit keek op een wedstrijd van Vitesse. Sturing sierde zijn laatste traditionele persuurtje op met gebak voor de journalisten. Op de lekkernijen was passend het woord ‘Europa’ aangebracht, verwijzend naar de geslaagde race van Vitesse om een ticket voor het toernooi om de UEFA Cup.

“Ik wil jullie bedanken voor de prettige samenwerking”, sprak Sturing, die in december Ronald Koeman opvolgde en die vanaf 1 juli hoofd opleidingen is bij Vitesse.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 04-05-02

Valencia en Atlético in de markt voor Diarra

Valencia en Atlético de Madrid hebben zich gemeld bij Raymond van Lierop, de zaakwaarnemer van Mahamadou Diarra. De voetballer van Vitesse staat ook in de belangstelling van Ajax en Paris Saint-Germain. “De interesse van deze clubs is concreet”, zegt Van Lierop. “Maar de markt is nog vrij stil. De clubs gaan pas wat doen als het seizoen afgelopen is. Dan komt de spelerscarrousel in beweging. We wachten rustig af.”

Vitesse zegt nog geen officieel bod op Diarra te hebben ontvangen. De 20-jarige middenvelder uit Mali wekte in januari de belangstelling van veel clubs door zijn goede spel tijdens het toernooi om de Afrika Cup in zijn geboorteland. Diarra is aan zijn derde seizoen bezig bij Vitesse en kwam in de zomer van 1999 over van OFI Kreta uit Griekenland. Hij staat in Arnhem tot medio 2005 onder contract. Valencia is de huidige koploper in de Spaanse Primera Division.

De viervoudig landskampioen kan zondag de eerste landstitel sinds 1971 pakken als het in eigen huis wint van Espanyol. Twee speelronden voor het eind van de competitie heeft Valencia vier punten voorsprong op nummer twee Real Madrid. Atlético de Madrid promoveerde afgelopen weekeinde naar de hoogste Spaanse klasse, waaruit het twee seizoenen geleden degradeerde.

Bron: de Gelderlander 04-05-02

Stadionverbod voor Menno Buch

Menno Buch heeft van de Arnhemse voetbalclub Vitesse officieel een stadionverbod opgelegd gekregen. De voormalig televisiepresentator en 06-exploitant is sinds gisteren niet meer welkom in de Nederlandse voetbalstadions. Buch kondigde enkele weken geleden aan dat hij tijdens voetbalwedstrijden van Vitesse seksorgieën wilde organiseren die via webcams te volgen zouden zijn op internet.

“Vitesse stelt me gelijk aan hooligans die allerlei rottigheden uithalen en ik sta nu bij de KNVB op een zwarte lijst,” aldus Buch. “Bespottelijk.”

Bron: de Telegraaf 04-05-02

Sturing: “Seizoen waardig afsluiten”

Vitesse speelt zondag in Waalwijk het laatste competitieduel tegen RKC. De opstelling kent geen verrassingen. Alleen Ruud Knol heeft wat last van zijn hamstring en is een klein vraagteken in basis formatie.

“We willen het seizoen waardig afsluiten en vierde worden”, zegt trainer Edward Sturing. Hij neemt (voorlopig) afscheid als hoofdtrainer. “De hoofdprijs is binnen, maar we willen ongeslagen blijven na de winterstop”, aldus Sturing. Bovendien zal Vitesse de supporters, waarvan er 700 mee reizen naar Waalwijk, niet in de steek willen laten.

Louis Laros zit wederom niet bij de selectie. Hij ondergaat maandag in het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam een kijkoperatie aan zijn knie. Laros kamt met chronische knieklachten. Ook Bob Peeters is er niet bij. Omdat hij definitief is afgevallen voor de Belgische WK-selectie wil hij niet forceren. De spits richt zich nu op volgend seizoen.

Als Vitesse wint bij RKC, is het definitief vierde. Alleen vier jaar terug eindigde Vitesse hoger (derde)

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stevanovic, Nanu, Diarra, van der Schaaf, Kreek, Martel, Amoah, Sikora.

Bron: TT TVG 03-05-02

Kijkoperatie Laros

Louis Laros ondergaat maandag 6 mei een kijkoperatie. Dokter Heiboer zal in het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam kijken hoe het met de linkerknie staat van de linkspoot. Door de ingreep komt Laros tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen niet meer in actie.

Bron: Vitesseworld 03-05-02

Voorbeschouwing RKC-Vitesse

Vitesse werkt zondag 5 mei de laatste wedstrijd van het seizoen af. In Waalwijk is RKC de tegenstander. Voor beide ploegen valt er weinig meer te winnen of te verliezen. Het seizoen moet desondanks wel waardig worden afgesloten, zo sprak Edward Sturing.

Vierde plaats
“We hebben ook deze week weer goed getraind en iedereen wil het seizoen goed afmaken. De vierde plaats is nog in het geding en ook de ongeslagen status willen we behouden. Het zal echter niet makkelijk worden, RKC heeft een hecht collectief en is vooral thuis moeilijk te verslaan. Maar winnen wil ik altijd, zelfs als het om een spelletje ganzenbord gaat met mijn kinderen”, aldus Sturing.

Blessures
In het duel tegen de Waalwijkers ontbreken Louis Laros, Mamadou Zongo, Bob Peeters en Theo Janssen. Ruud Knol is een twijfelgeval. De verdediger liep in het duel met Willem II een hamstringblessure op. Als Knol niet kan spelen, zal Michel Kreek een linie naar achteren worden geschoven. Zongo en Peeters zijn wel in training, maar komen niet bij de selectie.

Bron: Vitesseworld 03-05-02

Bob Peeters definitief niet naar WK

Bob Peeters gaat definitief niet met Belgie naar het WK in Japan en Zuid-Korea. Bondscoach Robert Waseige zou Peeters duidelijk hebben gemaakt dat er voor hem geen plaats is in de selectie.

“Hij heeft nog maar drie keer getraind en zal geen volledig competitieduel hebben gespeeld. Hij zou intensiteit en ritme missen”, meent de bondscoach. Peeters is deze week met de groepstraining begonnen bij Vitesse en hoopte op een rol als breekijzer in de Belgische ploeg op het WK. De voorlopige Belgische WK selectie wordt vrijdag bekend.

Bron: TT TVG 03-05-02

Snoei: ’trots!'”

Na afloop van de gewonnen bekerfinale stond Mike Snoei zichtbaar kalm op het veld. Van binnen genoot hij van alles wat er gebeurde op dat moment.

“Willem II stond in de finale als een goed team. Door de vele gele kaarten was het een echt bekerduel, maar op mentaliteit heben we de overwinning uit het vuur gesleept. Dit was niet de eerste keer, dat hebben we vaker gedaan dit seizoen.”

De jongens hebben een bepaalde chemie met elkaar. Ze kennen elkaar door en door en stralen dat ook uit. Ik heb dan ook echt genoten. Niet alleen vandaag, maar het gehele seizoen. Gedurende het seizoen zijn er veel jongens weggevallen, maar we zijn met z’n allen doorgegaan. Een aantal stond vandaag stijf van de zenuwen, maar gelukkig wisten we te winnen”, aldus Snoei na afloop.

Emile Mbamba, de maker van het tweede doelpunt, stond na de wedstrijd met een gulle glimlach zijn feestvierende teamgenoten te bekijken. “Ik heb dit seizoen veel wedstrijden met zowel het eerste als het tweede gespeeld. Gelukkig kon en mocht ik er als speler van de eerste selectie in de finale bij zijn. Dat ik ook nog eens scoorde voor mijn oud-collega’s is natuurlijk heel erg mooi”.

Bron: Vitesseworld 03-05-02

Kalle Sone: “Dit is onze beloning”

Jong Vitesse won donderdagavond de beker door een 1-2 zege op Willem II. Spits Kalle Sone was de uitblinker met onder meer een prachtige goal. “Ik kan nog beter denk ik”, vindt de Kameroenees. “Nu probeerde ik gewoon een prijs te winnen. Het hele jaar hebben we het goed gedaan. Dit is onze beloning.”

Trainer Mike Snoei, die Sone meeneemt naar de A selectie, had niets dan lof over de aanvaller: “Schitterende speler. Heel tevreden over. Beslist toch weer de wedstrijd met een fantastisch moment. Je moet hem weinig ruimte geven. Aparte vogel. Schitterend.”

Bron: TT TVG 03-05-02

Snoeiffectief Jong Vitesse kampioen

Jong Vitesse heeft de beker gewonnen voor reserveteams. In Oss werd er met 1-2 van Jong Willem II gewonnen. Jong Willem II controleerde grotendeels de wedstrijd, maar Jong Vitesse ging effectiever met zijn kansen om.

Jong Vitesse ging welvarend van start en heerste tijdens de eerste 15 minuten. Echt veel kansen waren er niet. Het was meer het aftasten van elkaar. In de negende minuut krijgt Jong Willem 2 een flinke kans. Een speler van deze ploeg komt bijna vrij in het strafschopgebied. Een Arnhemse verdediger schiet de bal net op tijd weg. Daarna golven de beide teams heen en weer zonder enig echt gevaar. In de 16e minuut komt er een Tilburgse speler bijna vrij, maar Wijnen pakt de bal met zijn voeten af en schiet de bal weg.

In de 28e minuut is het dan eindelijk raak. De Arnhemmers creëren een kans die afgerond wordt door Kalle Sone. Deze trakteert de halve tribune gevuld met Arnhemse supporters op een aantal salto’s achter elkaar. Hierna krijgen beide teams weer kansen maar Jong Vitesse mag de kleedkamers in met een 0-1 voorsprong.

Na de rust krijgt Jong Vitesse meteen grote kans. Bij de actie grabbelt de Tilburgse keeper mis waarna een verdediger erachter de bal wegschiet. In de 58e minuut krijgen de Tilburgers een grote kans. Vanuit de tweede lijn wordt een bal op het doel afgevuurd die via de handen van Wijnen en de lat overgaat.

In de 68e minuut krijgen de Arnhemmers een 100%-kans. Hofs krijgt de bal waarna hij vrij op de keeper af kan gaan. Echter weet Hofs deze kans niet af te maken. Hij schiet te zacht waardoor de Tilburgse keeper de bal makkelijk kan pakken. Een minuut later een exact zelfde situatie.

In de 70e minuut maken de Arnhemmers toch hun tweede doelpunt. Uit een mooie actie scoort Emile Mbamba de 0-2. In de 81e minuut komen de Tilburgers terug tot 1-2. Wout van Steenveldt mag de penalty verzilveren die de Tilburgers kregen (van een overigens aardig voor Arnhem fluitende scheidsrechter) na een vermeende Arnhemse handsbal.

De Tilburgers jagen daarna, vanaf de 88e minuut zelfs met 10 man nadat Tilburgse doelpuntenmaker met 2x geel eraf werd gestuurd, op de gewenste gelijkmaker, maar de voorsprong van de Arnhemmers kwam niet meer in gevaar. Door de winst mag Jong Vitesse volgend seizoen uitkomen in de volwassen Amstelcup.

Scoreverloop:
0-1, Sone (’28)
0-2, Mbamba (’70)
1-2, Van Steenveldt (’81 penalty)

Geel:
Veldeman, Van Kouwen, Van Steenveldt (Willem II)
van Bochem, Hofs en Mustapha (Vitesse)

Rood:
Van Steenveldt (’89 Willem II)

Vitesse
Wijnen, Kuiper, Dingsdag, Jansen, Kokol, Van Bochem (’46 Aelbrecht), Hofs (’83 Echarqui, Verhaar (‘7 Schaars), Sone, Mbamba en Riga

Willem II
Martin, Wau, Veldeman, V.d. Meerakker, Van Kouwen, Meeuwis, Van Zon, Van Steenveldt, Özkaya, Oomens en Hadouir (’73 V.d. Heijden)

02-05-02

Geslaagde ontruimingsoefening Gelredome

In samenwerking met de brandweer, de politie en de GHOR hebben Vitesse en Gelredome woensdagmiddag een ontruimingsoefening gehouden. Het doel van de ontruimingsoefening was te testen of de theoretische ontruimingstijd overeenkwam met de praktijk. Door de betrokken partijen zijn waarnemers ingezet.

Verplicht
“Wij zijn verplicht elk jaar een ontruimingsoefening te houden. De evaluatiepunten van vanmiddag worden nu op papier gezet en zullen binnenkort in een rapport worden samengevat. De eerste indruk is dat de oefening in Gelredome geslaagd is”, aldus Toine Gijsbers, manager veiligheidszaken van Vitesse en Gelredome. Aan de oefening deden circa 140 vrijwilligers mee.

Bron: Vitesseworld 02-05-02

De salto van Kalle Sone is als het dansje van Roger Milla

Eens hoopt hij zijn grote idool, het Braziliaanse wonderkind Ronaldo, te ontmoeten. Kalle Sone staat vanavond in de bekerfinale met Jong Vitesse. Als het goed gaat, maakt hij zijn laatste salto als jeugdspeler.

Net als voor zijn trainer Mike Snoei, staat de bekerfinale van Jong Vitesse tegen Willem II, vanavond 19.30 uur op het veld van TOP Oss, voor Kalle Sone in het teken van een afscheid. Beiden promoveren volgend seizoen naar de hoofdmacht, de één als trainer, de ander als aanvaller.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

Mike Snoei: Er komen weer nieuwe toppers aan bij Vitesse!

Met Mike Snoei krijgt Vitesse een Rotterdams lefgozertje als hoofdtrainer. Zijn beknopte geloofsbrief? ,,Aanvallend voetbal, maar vooral: brutaliteit, flair en bluf uitstralen, want daarmee heb je de wedstrijd al voor de helft gewonnen.”

In de boezem van het Gelredome presenteerde Vitesse gistermiddag een heuse Goed Nieuws-show, met de nieuwe roerganger Mike Snoei en diens toekomstige assistent Theo Bos als middelpunt. Met ongebreideld enthousiasme sprak technisch directeur Jan Streuer over `de ideale invulling’ van de vacature Edward Sturing. Van een goedkope (nood)oplossing of een zwaktebod wilde hij niets weten.

lees verder...

Bron: Algemeen Dagblad 02-05-02

Mike Snoei, trainer uit eigen kweek

Vitesse wordt steeds minder afhankelijk van anderen. Naast spelers leidt de club nu ook trainers op. De opvolger van Edward Sturing als hoofdcoach is Mike Snoei, afkomstig uit eigen kweek.

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach heeft Vitesse het vizier bijgesteld. Naar grote namen als Leo Beenhakker, Arthur Jorge en Ronald Koeman wordt niet meer gestreefd. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar een trainer uit eigen kweek. Door het succes van Edward Sturing, die ´grote naam’ Ronald Koeman opvolgde, voelen de beleidsbepalers zich in het gelijk gesteld. De komende twee seizoenen is Mike Snoei (38) samen met de huidige assistent Theo Bos, die nog onderhandelt over een tweejarig contract, aan zet.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

Vitesse heeft nog geen opvolgers voor Bos en Snoei bij jeugdteams

Vitesse beraadt zich de komende weken over de opvolging van Mike Snoei en Theo Bos bij respectievelijk Jong Vitesse en Vitesse A1. Beide teams zitten voor volgend seizoen nog zonder trainer. Snoei is momenteel trainer van Jong Vitesse, na de zomer is hij hoofdtrainer bij het eerste elftal. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Ajax, eind vorig jaar, stapte Bos over van Vitesse A1 naar het eerste elftal. Daar werd assistent van interim-trainer Edward Sturing, die na dit seizoen hoofd opleidingen wordt.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

Snoei drie keer met jeugd naar titel

Mike Snoei (4-12-1963) genoot zijn voetbalopleiding bij de jeugd van Feyenoord. Tot zijn achttiende was hij linkerspits, later middenvelder en in de selectie van Jong Oranje linksback.

Hij doorliep de jeugdelftallen van de nationale bond en bereikte in 1984 met Jong Oranje het wereldkampioenschap voetbal in Mexico. Het was de eerste keer dat een Nederlandse jeugdploeg deelnam aan een WK, pas vorig jaar in Argentinië was er opnieuw een ploeg present.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

Vitesse wilde alleen Snoei

Vitesse heeft de afgelopen maanden met geen enkele trainer van buitenaf gesproken. Het duo Mike Snoei/Theo Bos was de enige optie voor de clubleiding, zo benadrukken voorzitter Jos Vaessen en technisch manager Jan Streuer.

“We zijn er trots op dat we snoei en Bos kunnen presenteren”, zegt Vaessen tijdens de officiële bekendmaking van het langverwachte en weinig spannende nieuws. “Het is de eerste verantwoordelijkheid van het bestuur te kijken naar interne oplossingen, indien de kwaliteit aanwezig is. Theo en Mike zijn mannen die met de club verweven zijn. Ze hebben met de jonge spelers gewerkt in de jeugdafdeling. Met de chemie zit het dus wel goed.”

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

De KNVB geeft Vitesse een voorlopige licentie

Vitesse heeft van de KNVB een voorlopige licentie gekregen voor komend seizoen. Om voor een definitieve licentie in aanmerking te komen, moet de Arnhemse club voor 1 juli aan een aantal voorwaarden voldoen.

Vitesse heeft in Zeist een begroting ingediend van ongeveer zeventien miljoen euro. De KNVB heeft de met financiële problemen kampende club een zogeheten taakstelling opgelegd, die een aantal opdrachten bevat.

lees verder...

Bron: de Gelderlander 02-05-02

Voorlopige licentie voor Vitesse

De KNVB heeft Vitesse een voorlopige licentie gegeven voor het komend seizoen. De voetbalclub heeft wel een aantal zogenaamde taakopdrachten meegekregen.

Vitesse heeft een begroting ingediend van bijna 18 miljoen euro. De club, de laatste jaren flink in financiële problemen, moet daarin nog een aantal zaken concretiseren. Zo is er nog geen shirtsponsor en ontbreekt definitieve overeenstemming over structurele huurverlaging van het Gelredome.

Om de zaken verder sluitend te krijgen gaat de club ook (waarschijnlijk twee) spelers verkopen. Voor vier is concrete belangstelling. ,,Maar mochten er inderdaad vier vertrekken, wat ik overigens niet verwacht, dan komt er ook ruimte om te investeren”, zei woensdag voorzitter Jos Vaessen.

Voor het nieuwe seizoen heeft de KNVB nauwgezetter toezicht beloofd voor de naleving van de licentievoorwaarden. Met die maatregel wil de KNVB proberen een bijdrage te leveren in de sanering van de grote schuldenlast bij veel clubs.

ANP 01-05-02

Snoei: ‘gretig en strijdvaardig’

“Een bijzondere uitdaging.” Zo noemt Mike Snoei zijn aanstelling als hoofdtrainer bij Vitesse. “Ik ben gretig en strijdvaardig”, zo laat Snoei weten. “Ik krijg de kans om met Theo Bos het eerste te leiden. Dit is het juiste moment gezien de omstandigheden.”

“We moeten nu vooral met de jeugd werken. De doorstroming van jeugd is de levensader van deze club. De opvolger van Van Beukering moet ook nu weer klaar gestoomd worden”, blikt de Rotterdammer vooruit. Snoei krijgt overigens vrijdag het diploma van de Cursus Coach Betaald Voetbal en is dan officieel bevoegd.

Theo Bos wordt de komende twee seizoenen de assistent van Snoei. “Ik ken Mike al heel lang. Zijn visie staat me aan”, zegt ‘Mister Vitesse’. “Ik ben zelf al een half jaar betrokken bij het eerste en heb daarbij succes gehad. Ik ben blij dat ik kan doorgaan”, laat de Arnhemmer weten. het is nog niet duidelijk wie Snoei gaat opvolgen als trainer van Jong Vitesse. John van den Brom is een mogelijkheid. “Maar ik denk dat van den Brom nog een jaar wil voetballen”, aldus technisch manager Jan Streuer. Van den Brom onderhandelt over een nieuwe contract met De Graafschap.

TT TVG 01-05-02

Mike Snoei nieuwe trainer Vitesse

Vitesse heeft woensdag de benoeming van Mike Snoei als de nieuwe coach officieel bekendgemaakt. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. Theo Bos wordt zijn assistent. Snoei volgt Edward Sturing op, die op eigen verzoek een andere functie bij Vitesse krijgt. De 38-jarige Snoei trainde bij Vitesse eerst de A-jeugd en dit seizoen Jong Vitesse. Met Jong Vitesse bereikte hij de bekerfinale voor tweede elftallen.

Snoei speelde bij alle drie de Rotterdamse profclubs: Feyenoord, Excelsior en Sparta. Bij die laatste club was hij als jeugdtrainer in dienst tot hij uiteindelijk voor Vitesse koos.

01-05-02

Mike Snoei gepresenteerd

Mike Snoei volgt Edward Sturing op als hoofdtrainer van Vitesse. De huidige trainer van de Beloften tekende woensdagmiddag een contract voor twee seizoenen bij de Arnhemmers. De 38-jarige Snoei wordt geassisteerd door Theo Bos, die na de winterstop al assistent-trainer van het eerste elftal was. Jos Vaessen, de voorzitter van Vitesse, presenteerde het technische duo en zei het nieuwe seizoen met vertrouwen in te gaan. “Ik breng denk ik geen verrassend nieuws met de naam Mike Snoei als nieuwe trainer van Vitesse. Net als met onze spelers willen we, als de kwaliteit daar is, de zaken intern oplossen.”

Technisch Manager, Jan Streuer, gaf aan dat Vitesse niet de makkelijke weg wil kiezen en dat de gemaakte keuze het beste past bij de club. “We hadden voor een trainer met een grote naam kunnen kiezen, dat is vaak het makkelijkste voor bestuur, spelers en supporters. Met het duo Mike Snoei en Theo Bos hebben we twee trainers die de spelers en de club door en door kennen, de spelers beter kunnen maken, zeer gedreven zijn en durven te voetballen. We willen doorgaan op de weg die we na de winterstop zijn ingegaan en vervolgen die weg met dit trainersduo. Door de huidige situatie is het mogelijk dat we een paar spelers zullen kwijtraken. Desondanks gaan we er vanuit dat we om de eerste zes plaatsen blijven voetballen. Dit is geen doelstelling, meer het vertrouwen dat we in de beide trainers hebben”, aldus Jan Streuer.

“Zonder arrogant over te komen is het belangrijk om met eigen mensen door te gaan, zeker in de moeilijke periode waar de club in zit. We zullen structureel de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal de juiste aandacht moeten blijven geven. We mogen best trots zijn dat er nu ook al zoveel jonge spelers in het hoogste elftal spelen. Vitesse is dan ook geen kletsverhaal, het is het club waar iets gebeurt. De kans die ik krijg zal ik met beide handen grijpen en probeer deze zo strijdvaardig en gretig in te vullen. Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is, maar de tijd zal het leren”, zo sprak Mike Snoei tijdens de persconferentie.

Theo Bos, de assistent-trainer die Mike Snoei de komende twee seizoenen gaat assisteren, was kort in zijn reactie. “Ik ken Mike al jaren en heb al heel nauw met hem samengewerkt. De visie van Mike staat mij erg aan en zal hem dan ook alle steun geven als zijn assistent.”

Vitesseworld 01-05-02

Bob Peeters weer volop in training

Bob Peeters is weer volop in training bij Vitesse. Woensdag trainde de belgische aanvaller voor het eerst mee met de Selectie. Peeters werd op 5 maart geopereerd aan zijn enkel. Daarna revalideerde hij in Belgie. “Van de operatie heb geen last meer”, zegt Peeters die tijdens de training een scherpe indruk maakte en vol meedeed aan een partij. “De blessure is genezen. Alleen op de plek waar ik ben geopereerd is het geirriteerd.”

De Belg hoopt nog dat hij met zijn land mee kan doen aan het WK. “Ik heb donderdag contact met bondscoach Waseige. Dan zullen we zien hoe het er voor staat.”

TT TVG 01-05-02

Vitesse overleeft alles

Vitesse: altijd problemen met geld. Vitesse: de club die zijn bewierookte trainer en betrouwbare keeper tijdens het seizoen verloor. Vitesse: de club die met het nodige blessureleed werd geconfronteerd. Maar nu is Vitesse de club die Europees voetbal heeft gehaald en tjokvol talent zit. Hoe is het mogelijk?

Wie vóór dit seizoen had gezegd dat Portugal de sleutel tot Vitesse’s succes zou worden, zou net zo min serieus worden genomen als men oud-voorzitter Karel Aalbers vandaag de dag in het Gelredome neemt. Bij Portugal dachten de beleidsbepalers vooral aan die vervelende president van Benfica die maar niet wou betalen voor Pierre van Hooijdonk. Tegenwoordig staat het Zuid-Europese land in Arnhem bekend om zijn helende werking voor een verzameling voetballers en hun nieuwe trainer. Want tijdens het trainingskamp dat de club afgelopen winter opsloeg in Carvoeiro, werden de spijkers met koppen geslagen die uiteindelijk Europees voetbal tot gevolg hadden.

De eerste helft
Alles voelde anders bij de presentatie van Vitesse voor het seizoen 2001-2002. Rustiger vooral. Waar bij andere eredivisie clubs zoals gebruikelijk het positivisme tot aan de hemel groeit, overheerste in Arnhem de realiteitszin. Murw gebeukt na wéér een seizoen vol intriges (dreigend faillissement, Karel Aalbers en zijn vermeende megasponsor, enzovoorts, enzovoorts) en sportieve tegenslag (het mislopen van Europees voetbal op de laatste speeldag) hoopten de beleidsbepalers van Vitesse openlijk op een rustiger seizoen. Een seizoen waarin de financiën op orde gebracht konden worden en trainer Ronald Koeman rustig kon gaan schaven aan zijn kwalitatief hoogwaardige elftal. Want ondanks alle financiële problemen was de selectie intact gebleven. Al kwam daar in de loop van het seizoen verandering in. Edwin Zoetebier werd al na drie wedstrijden verkocht aan Feyenoord, Theo Janssen raakte zwaar geblesseerd en na de winterstop verkasten ook Marc van Hintum en Marian Zeman. Het grootste verlies was het vertrek van Ronald Koeman zelf, vlak voor de winterpauze. Vitesse wordt de dupe van ‘de problemen van Ajax’ zoals voorzitter Jos Vaessen het uitdrukt. De Amsterdammers ontslaan Co Adriaanse en lokken vervolgens oude bekende Koeman naar de ArenA. Hij kan de verleiding niet weerstaan en Vitesse komt zonder hoofdtrainer te zitten. Als tijdelijk vervanger werd assistent-trainer Edward Sturing aangesteld. De Eerbekenaar is geen eerste keus en krijgt aanvankelijk slechts de resterende vier wedstrijden tot aan de winterstop om zich te bewijzen. Daarna zou het bestuur beslissen of het met Sturing doorgaat. “Geen makkelijk tijd” blikt de voormalig rechtsback terug. “Mijn eerste wedstrijd wonnen we moeizaam, maar daarna kregen we van FC Den Bosch met 4-1 klop. Toen ging Ajax er nog even overheen met 5-1 en daar zit je dan. Dan voel je je niet lekker. Het enige wat ik toen kon doen, was hopen dat het bestuur na de winterstop met me door zou gaan. Zodat ik m’n stempel op de ploeg kon drukken. Die eerste wedstrijden heb ik niet veel anders kunnen doen dan de oude lijn vasthouden.”

De tweede helft
In de winterstop gaat de selectie op trainingskamp. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt niet het mondaine Spaanse Marbella, maar het veel eenvoudiger Portugese Carvoeiro bezocht. De bezuinigingen doen zich overal gelden. De nieuwe hoofdtrainer, die een paar weken voor vertrek te horen kreeg dat hij het seizoen mocht afmaken, was er niet ongelukkig mee. “De sfeer in Portugal gaf mer ust. Even weg uit alle hectiek. Gewoon trainen met mooi weer in een rustig plaatsje. Het gaf me alle gelegenheid om mijn visie uit te zetten. Die bestaat uit: uitgaan van je eigen kwaliteiten en de strijd aangaan. Elk partijtje, elk duel willen winnen. Een beetje zoals ik zelf voetbalde, ja. “Op dat trainingskamp had ik eigenlijk de mogelijkheid om eens uitvoerig met iedereen te praten. Communicatie vind ik het belangrijkste wapen van een trainer. Ik heb iedereen individueel verteld hoe we gingen spelen, welke functie die speler daarin kreeg, wat ik van hem verwachtte en of ik nog toekomst voor hem zag bij Vitesse. Eerlijk en duidelijk. We zijn 4-4-2 gaan spelen, omdat veel spelers zich daar het lekkerst bij voelden. Dat leek me het belangrijkste.” En als spelers zich lekker voelen, krijgen ze meer vertrouwen. Het bewijs daarvan is Bob Peeters. De Belgische spits met de chronische vormcrisis speelde na de winterstop direct zijn beste wedstrijd in het Vitesse-shirt. Sturing: “Tekenend dat alles ineens goed zat, want Bob is erg sfeergevoelig. Heel jammer dat hij daarna geblesseerd raakte.” Twee zwakke gelijkspelletjes tegen AZ en Fortuna wisten de ommekeer nog even te camoufleren, maar tegen Feyenoord kreef deze definitief gestalte. De kampioenskandidaat werd overtuigegend aan de kant gezet. Sturing: “Die overwinning had ik nodig. Nu zagen de spelers: hé hoe die Sturing ons probeert te laten spelen, dat werkt! Spelers als Stefanovic, Kreek en Van der Schaaf zijn in die tijd echt opgestaan. Dat was mijn geluk. Aan de andere kant vind ik dat ik het gewoon afgedwongen heb door dag en nacht met het team bezig te zijn.” Met minimale overwinningen, veel gelijke spelen en zonder één keer te verliezen, bereikte Vitesse twee wedstrijden voor het competitieslot al het felbegeerde Europese ticket. “Het enige probleem is dat we belachelijk weinig gescoord hebben.” vindt de trainer. “We misten een speler die ze er in legt. Anders hadden we zeker meegedaan om de Champions League-plaatsen. Weet ik zeker.” Een klein wonder aangezien er tijdens het seizoen nog meer hobbels op de weg lagen. De voortdurende dreiging van een faillissement bijvoorbeeld. Meerder amlen kwamen er in de media berichten dat Vitesse aan de laaste wedstrijd bezig is. “Als trainer kan je neits anders doen dan proberen je groep er afzijdig van te houden. Nooit zijn die problemen onderwerp van gesprek geweest. Het enige waar we mee bezig waren was: dit weken móét er gewonnen worden.”

De derde helft
Edward Sturing kijkt tevreden terug op het achter hem liggende halfjaar. Het heeft hem gesterkt in zijn ambitie om in de toekomst weerd hoofdtrainer te worden. De komende tijd wacht eerst de jeugdopleiding van Vitesse waar Sturing leiding aan gaat geven. Hij verklaart: “Als hoofdtrainer werk je vna zondag tot zondag, ben je heel erg met de korte termijn bezig. Het hoofd jeugdopleidingen is op de lange termijn de belangrijkste man. Zeker bij Vitesse. In mijn toekomstige functie heb ik veel meer invloed, want ik werk nu met jongens van hun tiende tot hun negentiende. Ik kom met hele andere vlakken in aanraking, moet mensen aansturen, plannen schrijven en uitvoeren. Ik geloof dat je door dit een paar jaar te doen, een veel completere trainer wordt. Kijk maar naar Adriaanse en Westerhof.” De nieuwe hoofdtrainer – waarschijnlijk maakt Vitesse vandaag bekend dat het Mike Snoei wordt – gaat dus Europa in. Maar met welk elftal? Er wordt van alle kanten getrokken aan Vitesse-spelers. Vooral voor het viertal Dejan Stefanovic, Viktor Sikora, Mahamadou Diarra en Remco van der Schaaf zitten er veel scouts op de tribune. Voorzitter Jos Vaessen: “Voor Diarra zijn er veel buitenlandse clubs, voor de andere drie clubs uit de top drie.” Bekend is dat Sikora dolgraag naar Ajax wil, terwijl Diarra zichzelf sinds de Afrika Cup zo goed vindt dat een langer verblijf in Gelredome ook vor hem uitgesloten lijkt. Van der Scaaf en Stefanovic stellen hoge eisen aan een eventueel vertrek en lijken geneigd te blijven. “We gaan er daarom niet vanuit dat ze alle vier vertrekken,” zegt Vaessen. Financieel gezien ben je dan in één klap uit de zorgen, heb je zelfs weer wat armslag, maar sportief gezien is het niet wenselijk.” Sturing: “Dat kan je ook moeilijk verkopen aan je supporters. Je kunt die 28.000 man niets ineens een halfbakken elftal voorschotelen.” Voor de vervanging van de vertekker(s) zoekt Vitesse (noodgedwongen) vooral in eigen gelederen. De terugkeer van de geblesseerden Theo Janssen en Mamadou Zongo is al een opsteker. En dan is er nog de jeugdopleiding die al Janssen, Van der Schaaf, Van Beukering, Mbamba, Knol en Hofs voortbracht en die momenteel weer vijftien (!) jeugdinternationals telt. “Er komt weer een uitstekende lichting aan,” weet Snoei, die momenteel nog de beloften traint. “Michael Jansen, Stijn Schaars, Jaap Davids, Elridge Rojer; hou die namen in de gaten. De jeugdopleiding zien we niet voor niets als onze levensader. Speler zullen altijd in de belangstelling staan. Van Bommel en Chivu zijn toch ook niet te houden voor PSV en Ajax? Net zoals wij sommige spelers niet kunnen behouden. Alleen weten wij dat we altijd opvolgers zullen hebben.” Een geruststellende gedachte, maar eerst nog even terug naar de nabije toekomst. Heeft Vitesse eigenlijk iets te zoeken in Europa? “We hebben geen ploeg waarvan je van te voren zegt, die halen de finale van de UEFA Cup even,” meent Sturing. “Maar aan de andere kant: wie had er in de winterstop gedacht dat wij Europees voetbal zouden halen? Niemand toch? Het kan gek lopen, hoor. Joh, misschien kunnen we de komende winter wel terug naar Portugal. Maar dan om écht ergens om te spelen.”

Sportweek 01-05-02

Kaarten voor RKC Waalwijk- Vitesse zijn uitverkocht

Alle kaarten, zowel buskaarten als eigen vervoer, zijn uitverkocht. De bussen vertrekken om 11.00 uur vanaf Gelredome.

Routebeschrijving Top-Oss (wedstrijd Willem II 2- Vitesse 2) Afslag Oss-Oost. Onderaan de afslag rechts, bij verkeerslichten links, bij grote kruising met verkeerslichten rechts, eerste weg links.

01-05-02

The road to the final

Het stadion in Oss is donderdagavond het decor van de finale van de Amstel Cup voor tweede elftallen. Wie werden er allemaal verslagen door zowel Vitesse als Willem II?

Vitesse
Poulewedstrijden
Vitesse 2 – FC Den Bosch 2 3-1
De Graafschap 2 – Vitesse 2 0-1
Vitesse 2 – NEC 2 5-1
Top Oss 2 – Vitesse 2 0-2
Vitesse 2 – FC Twente 2 4-1
Vitesse 2 – Emmen 2 4-1

Kwartfinale
NAC 2 – Vitesse 2 1-2
Halve finale
Vitesse 2 – Ajax 2 1-1 (4-3 na strafschoppen)

Willem II
Poulewedstrijden
Willem II 2 – Roda JC 2 3-1
VVV 2 – Willem II 2 1-2
Willem II 2 – Fortuna Sittard 2 2-1
MVV 2 – Willem II 2 0-2
PSV 2 – Willem II 2 0-1
Roda JC 2 – Willem II 2 0-1

Kwartfinale
Willem II 2 – FC Utrecht 2 3-2

Halve finale
Willem II 2 – RKC Waalwijk 2 6-5 (na strafschoppen)

Willem II 2 – Vitesse 2 (donderdag 2 mei, 19.30 uur)
Plaats: Top Oss Stadion te Oss, Mondriaanlaan/Hescheweg

Bron: Vitesseworld 01-05-02

Hoofdsponsor: