mei 2007

Sansoni 4 duels geschorst.

Vitesse zal het de eerste vier wedstrijden in het nieuwe seizoen zonder Sebastien Sansoni moeten stellen. De verdediger is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier duels geschorst.

De Fransman werd op basis van televisiebeelden door de aanklager van de KNVB in staat van beschuldiging gesteld. Sansoni zou in het Play-offduel met NEC hebben gespuugd naar een tegenstander. Vitesse heeft de straf geaccepteerd

Bron: Vitesse.nl 31-05-07 

Kolk koos Vitesse puur op gevoel

De nieuwe aanwinst van Vitesse Santi Kolk weet heel goed waarom hij voor de Arnhemse club kiest.

“Ik heb puur op gevoel gekozen. Vanaf het begin had ik dat al. Twente was ook in beeld, maar ik wilde graag naar Vitesse. Het is een hele leuke club en ondanks het tegenvallende afgelopen seizoen hebben ze aangetoond wat ze kunnen. De club kan hogerop.” Santi Kolk komt uit Den Haag en dat komt van pas bij Vitesse. “De trainer Aad de Mos is ook een Hagenees, dus ik zat al gauw op één lijn met hem, ook wat betreft de manier van praten. Dat is wel een voordeel, ja.”

Ook de sportieve vooruitzichten zijn voor de aanvaller een reden om naar Vitesse over te stappen. “Ik kies ook voor Vitesse vanwege de manier waarop ze mij als speler zien. En alle gevoelens die ik over de club had, bleken ook uit de aanbieding die ze hebben gedaan. Dit is een logische stap voor mij, al is het moeilijk om bij ADO Den Haag weg te gaan.” Ondanks twaalf doelpunten van Kolk degradeerde ADO. “De club gaat omlaag en ik wilde omhoog. De degradatie doet nog steeds pijn. Het is een rotgevoel om zo weg te gaan, al is de degradatie veel erger dan mijn vertrek.”

Bron: TV Gelderland TxT 31-05-07 

Ruud Knol is na eindsprint de beste

Vertrekkende speler wint cijferklassement van de Gelderlander.

Een imposante eindsprint heeft Ruud Knol in zijn laatste Arnhemse jaar een fraaie overwinning opgeleverd. Knol haalde over veertig wedstrijden (34 in de competitie en zes in de play-offs) het hoogste gemiddelde rapportcijfer van alle spelers in het Gelderlander- klassement. Deze krant publiceerde dit seizoen veer­tig keer een rapport van de spelers en de trainer na een wedstrijd.

Knol scoorde dankzij een impone­rende slotserie met negen keer een 7 en eenmaal een 9 het gemiddel­de cijfer van 6,63. Daarmee bleef hij de Franse nieuwkomer Sébas­tien Sansoni eenhonderdste voor: 6,62. Op de derde plaats eindigden Dan­ko Lazovic en Civard Sprockel ge­lijk met de waardering van 6,43. De val van Lazovic is daarbij op­merkelijk. In de eerste drie tussen­klassementen ging de Servische topscorer soeverein aan de leiding. Het verval tekende zich sinds de winterstop gaandeweg al aan. En een dramatische slotfase beroofde de speler, die voor Vitesse 21 doel­punten maakte in 37 wedstrijden, van zijn toppositie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-05-07

Hoeveel minuten speelden de voetballers van Vitesse?

Paul Verhaegh maakte dit seizoen de mees-te speelminuten voor Vitesse. De rechts-back, die ook als middenvelder speelde,startte in 37 van de 40 duels (competitie enplay-offs) in de basis. Van het maximale aan-tal van 3600 minuten maakte Verhaegh er3237 vol. Hieronder een overzicht van hetaantal minuten dat de in totaal 29 gebruiktespelers uitkwamen voor Vitesse. Tussenhaakjes het aantal wedstrijden en het aantal basisplaatsen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-05-07 

Vitesse wil spelers gaan verhuren

Vitesse hoopt komend seizoen meer spelers te kunnen verhuren. Siebe Blondelle, Etiën­nen Esajas en Colin van Mourik komen mogelijk in aanmerking. De club vindt dat het trio beter af is met veel wedstrijdervaring dan met reservebeurten en sporadi­sche basisplaatsen. Of de spelers ook worden verhuurd, is mede af­hankelijk van de selectie, die wel op sterkte moet zijn.

Bron: De Gelderlander 31-05-07

Van Diermen en Faber bij selectie Vitesse

Kevin van Diermen en Robin Faber trainen vanaf 9 juli, wanneer de voorbereiding van Viesse op he nieuwe seizoen start, mee met de eerste selectie. Van Diermen, eerstejaars A- junior, maakte dit seizoen al zijn debuut in de uitwedstrijd bij AZ. De 17-ja­rige verdediger viel ook zondag in de play-off-finale in bij FC Utrecht. Faber (ex-De Graafschap, PSV en Oranje-jeugd) is nieuw.

Bron: De Gelderlander 31-05-07

Nieuwe club meldt zich voor Lazovic

Vitesse raakt mogelijk spits Danko Lazovic kwijt aan een andere club dan PSV. Volgens een bron bij Vitesse heeft een interessante club zich gemeld bij Vitesse, dat nu wacht op een bod.

Vitesse onderhandelde woensdag opnieuw met PSV, maar dat vindt de vraagprijs nog altijd te hoog. Daarom lijkt een overgang van Lazovic naar de kampioen onwaarschijnlijk. De Serviër gaf al vaker aan dat PSV zijn droomclub is en aast op een transfer naar Eindhoven. In de winterstop probeerde PSV het ook al.

Danko Lazovic kwam vorig seizoen over van Feyenoord en scoorde negentien keer voor Vitesse.

Bron: TV Gelderland TxT 31-05-07 

Santi Kolk voor vier jaar naar Vitesse

Vitesse heeft overeenstemming bereikt met ADO Den Haag over de transfer van Santi Kolk.

De laatste details moeten nog worden afgerond. “Maar ik verwacht dat we eruit komen”, zegt directeur Paul van der Kraan. De aanvaller wordt voor vier seizoenen vastgelegd door de Arnhemse club. Over de transfersom wordt geen mededeling gedaan door beide partijen. Vitesse had al een akkoord met Kolk, maar kwam er met ADO niet uit. Daarom dreigde Kolk naar FC Twente te gaan, maar nu kiest hij toch voor Vitesse

Santi Kolk scoorde afgelopen seizoen twaalf doelpunten voor degradant ADO.

Bron: TV Gelderland TxT 30-05-07 

Begroting Vitesse met 1 miljoen omhoog

Vitesse werkt volgend seizoen met een begroting van 14.115.000 euro.

Dat is ruim een miljoen euro meer dan vorig seizoen, toen de begroting werd vastgesteld op 13.077.000 euro. De prognose is dat de begroting uitkomt op 13,4 miljoen. “Het gaat alleen om de inkomstenkant. Daarbij zijn inkomsten uit transfers niet meegerekend”, licht directeur Paul van der Kraan toe.

De Arnhemse club verliet afgelopen seizoen de categorie 1, waarbij clubs onder curatele staan van de KNVB. “Ik verwacht dat we ook nu in categorie 2 blijven, wat dat betreft voorzie ik geen problemen”, zegt Van der Kraan.

Bron: TV Gelderland TxT 30-05-07 

Vijfde sportcafe Vitesse

Woensdag 30 mei is de vijfde editie van het Big Apple Sportcafe Vitesse. Gastheer van het sportcafe is het gezellige cafe De Schoof op de Korenmarkt in Arnhem.

Gasten deze avond zijn algemeen directeur Paul van der Kraan en manager voetbal Jan Streuer. De muziek wordt verzorgd door de Havenzangers.

De avond start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis.

Bron: Vitesse.nl 30-05-2007

Stojkovic wil salaris inleveren voor contract

Vitesse bekijkt de opties om komend seizoen toch verder te gaan met Vladimir Stojkovic (23). De Servische doelman was het afgelopen half jaar op huurbasis actief bij de club uit Arnhem en staat nog onder contract bij FC Nantes uit Frankrijk.

Op dit moment wil hij echter niets liever dan bij Vitesse blijven, zélfs als hij daarvoor een deel van zijn op dit moment zeer riante salaris in zou moeten leveren. ‘Geld is in deze fase van mijn carrière niet belangrijk, ik wil vooral veel spelen op een goed niveau’, aldus de doelman. Stojkovic maakte de afgelopen maanden veel indruk op de technische staf van Vitesse. Na een enigszins weifelend begin heeft hij in de ogen van trainer Aad de Mos punten voor de Arnhemmers gepakt. Een struikelblok voor een definitieve overgang vormt echter de transfer­som die FC Nantes verlangt.

Mocht Vitesse doelman Piet Velthuizen (20) echter voor een hoog bedrag aan het geïnteres­seerde Roda JC verkopen, dan is een transfer van Stojkovic wellicht tóch mogelijk. ‘Hij heeft het heel goed gedaan en we zouden hem er natuurlijk graag bijhouden. Maar Velthuizen én Stojkovic zullen niet allebei blijven. Dat is én sportief én financieel geen haalbare kaart voor Vitesse’, aldus De Mos.

Bron: VI magazine 30-05-07 

Vitesse doet beklag bij Roda JC

Arnhemse club uit ongenoegen in kwestie Velthuizen per brief.

Vitesse heeft het be­stuur van Roda JC middels een brief haar ongenoegen geuit over de manier waarop doelman Piet Velthuizen is benaderd voor een overstap naar Limburg. Velthuizen kreeg via zijn zaakwaar­nemer Louis Laros te horen dat hij bij Roda JC beduidend meer zou kunnen verdienen. De talentvolle doelman van Vitesse tekende net een contract bij Vitesse tot 2010.

Volgens voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse handelt Roda JC tegen de reglementen. „ Als een club een speler wil die onder con­tract staat, moet die zich eerst bij de club melden. Zij hebben Piet Velthuizen de kop gek gemaakt met een hoog salaris. Dat is geen stijl. Daarover hebben wij Roda een brief gestuurd”, aldus Streuer, die inmiddels wel een eerste bod van Roda JC ontving, maar direct van de hand wees. Vitesse heeft de KNVB niet offici­eel ingelicht over de praktijken van Roda JC. „Wij denken het met Roda te kunnen afhandelen”, al­dus Streuer.

Bron: De Gelderlander 30-05-07 

Beter voetbal Vitesse weegt zwaar bij Streuer

Het seizoen van Vitesse is cijfermatig mislukt, maar ‘optisch’ geslaagd.

Cijfermatig is het sei­zoen van Vitesse mislukt met een twaalfde plaats en een gemiste kans op Intertoto-voetbal. Toch wil voetbalmanager Jan Streuer niet spreken van een mislukking. „Wij hebben dit seizoen veel beter voetbal gespeeld dan de laatste ja­ren. Het is soepeler, makkelijker, met name op het middenveld. Dat vind ik belangrijk, ook al blijkt wel dat het geen garantie is voor resul­taat”, reageerde Streuer gistermid­dag op het afgesloten voetbalsei­zoen 2006/ 07 van Vitesse.

„Wij hebben beter materiaal ge­had dan de vorige twee seizoenen, maar zijn lager geëindigd. Dat bete­kent ook dat Edward Sturing het goed heeft gedaan. Maar niet al­leen de ranglijst telt. Ik vind het bijvoorbeeld waardeloos als je zes­de wordt met dramatisch voetbal. Er zit dit jaar weer een bedoeling achter; opbouw van achteruit, via het middenveld naar de spitsen. Ie­dereen in Nederland vindt het voetbal van AZ leuk om te zien. Bij ons heeft iedereen het over de periode Ten Cate, toen we fantas­tisch voetbal speelden. Inderdaad was het resultaat toen goed, we werden derde. Maar als je met slecht voetbal derde wordt, heeft niemand het daar nog over.”

Streuer noemt FC Utrecht, plaag­geest van Vitesse in de play-off-fi­nale als voorbeeld hoe het niet moet. „ Als ze van ons hadden ver­loren, waren de supporters het veld opgekomen. Zij hebben wel de eerste negen gehaald, maar de mensen heb niks gezien.” Goed voetbal én resultaat is geen alledaagse combinatie. „Wij willen domineren en de betere ploeg zijn. Dat is inderdaad moeilijker, maar we hebben er de spelers voor. Talentvolle jongens, die tech­nisch goed zijn. Het is niet voor niks dat wij het initiatief vaak op­gedrongen krijgen. Dat gebeurt ploegen die goed kunnen voetbal­len”, aldus Streuer, die de tegenval­lende plaats op de ranglijst de spe­lers zelf verwijt.

„Dat hebben we aan onszelf te wij­ten. Te veel punten weggeven in de slotfase en te veel gele en rode kaarten. Een aantal spelers mist discipline en slimheid. De manier waarop sommige spelers zich te­gen Utrecht laten gaan, is onprofes­sioneel. Zonder die schorsingen hadden wij gewoon Intertoto be­reikt tegen Utrecht.” Streuer is niet bang dat Vitesse na een vertrek van Ruud Knol (ze­ker), Danko Lazovic ( zo goed als zeker) en Theo Janssen (waar­schijnlijk) helemaal opnieuw moet beginnen. „Het kan verfris­send zijn als spelers vertrekken. Pryor zal de rol van Janssen anders invullen. Janssen speelt anders, vanuit stand, Pryor vanuit de be­weging. Wat beter is voor het elf­tal, kun je niet zeggen. Lazovic is een geweldige spits en scoort ne­gentien doelpunten, maar vorig jaar zonder Lazovic scoorden we als team meer”, weet Streuer, die in zijn speurtocht naar vervangers zoekt naar jong, gedreven talent. „Jongens die bij ons nog beter kun­nen worden. Met een goede men­­taliteit, die coachbaar zijn en wil­len investeren in zichzelf”, aldus Streuer, al onderweg naar volgend seizoen

Bron: De Gelderlander 30-05-07 

UEFA EK onder 21 voetbalmaraton: SCHRIJF JE IN!

Locatie: Kerkplein Arnhem

Op woensdag 13 en donderdag 14 juni
staat Arnhem 24 uur lang op zijn kop!

21 uur voetbal

Help mee om de officiële UEFA EK Onder 21 voetbal in beweging te houden en vervolgens symbolisch over te dragen aan Gelredome.

Woensdag 13 juni 20:00 uur Spectaculaire Aftrap
Donderdag 16:00 uur – 20:00 uur Radio 538 Fanfestival met verschillende live optredens van diverse artiesten.

Tijdens het UEFA EK Onder 21 organiseert Arnhem, net als de andere drie EK-speelsteden Groningen, Heerenveen en Nijmegen, een spectaculaire voetbalmarathon. Iedereen komt aan de bal; kinderen, jongeren, bedrijven, vips, schoolverenigingen…. Dus schrijf je in als familie, vriendenclubje, collega’s, zelfde nationaliteit, etc. Het maakt niet uit. Iedereen kan zich inschijven zo lang het maar om een team gaat van minimaal 5 deelnemers.

Hoe schrijf je jezelf in?

Stuur een email naar a.vanmourik@vitesse.nl. Vermeld daarin je naam, adres, emailadres en geboortedatum. Je ontvangt een paar dagen voor de start van de marathon meer informatie.

Naast het voetballen zijn er allerlei andere activiteiten, dus wil je niet voetballen, kom dan toch even kijken en doe mee met Het Scorebord vormt de rode draad en er zijn leuke prijzen te winnen!

HEB JIJ JE AL OPGEGEVEN? DOE HET SNEL EN HELP ONS DE BAL 21 UUR IN BEWEGING TE HOUDEN!

Bron: EK U21 29-05-07

Vitesse staat met lege handen

Arnhemse club voor vijfde jaar zonder Europees voetbal.

Trainer Aad de Mos is er in zijn eerste seizoen bij Vitesse niet in geslaagd de Arnhemse club naar Europees voetbal te loodsen. In de finale van de play-offs kwam Vitesse bij FC Utrecht niet verder dan 0-0. Het eerste duel in Gelred­ome eindigde in 2-2 waardoor FC Utrecht op basis van uitgespeelde doelpunten naar het Intertototoer­nooi gaat.

Vitesse mag na de laatste sessie in 2002 voor het vijfde seizoen achter­een Europa niet in. Desondanks wilde De Mos het seizoen niet als mislukt beschouwen. „Wij hadden drie doelstellingen, twee zijn er waargemaakt, één is mislukt. Wij spelen geen Europees voetbal, die doelstelling is niet gehaald. Maar wij hebben aantrekkelijk voetbal gespeeld, zeker in Gelredome. Daarnaast is de waarde van de spe­lersgroep fors omhoog gegaan. Dat waren twee andere doelstellingen en daar hebben wij aan voldaan. Spelers als Lazovic, Sprockel, Pryor, Velthuizen en Kaya zijn ten opzichte van een jaar geleden veel meer geld waard geworden”, aldus De Mos, die tot 2009 aan het roer staat bij Vitesse.

De trainde beschouwde zijn eerste seizoen als zaaiperiode en wil het komende jaar oogsten met Euro­pees voetbal. De Mos moet dat be­reiken met een nieuwe ploeg. Lazo­vic vertrekt zo goed als zeker naar PSV. De Mos: „Ik verwacht dat die zaak deze week rond komt.” Youssouf Hersi (FC Twente) en Ruud Knol (onbekend) vertrekken zeker, Theo Janssen volgt waar­schijnlijk. Ook verwacht De Mos het vertrek van aanvaller Fred Benson naar een Russische club. „ Zes, zeven spelers vertrekken, wij zullen er net zo veel spelers bijkrij­gen”, verklapte De Mos zondag­middag in Utrecht na de mislukte Europese missie.

Vitesse verloor de finale groten­deels in het eerste bedrijf; thuis in Gelredome. Daar werd een 1- 0 voorsprong sullig verspeeld (2-2) en barstte de bom met vijf gele kaarten, twee rode en vijf schorsin­gen tot gevolg. De jonge B-ploeg van Vitesse hield zondag nog knap stand tegen Utrecht, maar was zon­der spelers als Lazovic en Janssen te licht om het karwei te klaren. Dé kans van de wedstrijd was voor Vitesses gelegenheidsspits Yu Hai. Hij kreeg de bal op vijf meter voor het doel van Franck Grandel voor het intikken. De eerste Chine­se treffer in Arnhemse dienst bleef uit toen de zenuwen de 19-jarige jongeling te pakken kregen.

Vlak voor tijd miste Etiënne Esajas oog in oog met Grandel, terwijl Vitesse- doelman Vladimir Stojko­vic voor de vierde keer in zes play-off-duels zijn doel schoon hield. De Mos is lyrisch over de huurling van het gedegradeerde FC Nantes en wil hem ondanks de verwachte hoge kosten ( overname en salaris) behouden. Roda JC aast ondertussen op de jonge doelman Piet Velthuizen, die komend sei­zoen de kans zou krijgen in Arn­hem. „Roda gaat een hoger bod doen op Piet”, verwacht De Mos. ,,Als dat voldoende geld oplevert, gaan we proberen Stojkovic te ha­len. Een wereldkeeper die wedstrij­den voor je wint. Ik heb de club ge­adviseerd hem te halen.”

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Doelman Vladimir Stojkovic hoog op verlanglijst van trainer

Jan Streuer acht kans klein dat Vitesse dure keeper kan betalen.

Als het aan Vitesse- trai­ner Aad de Mos ligt dan probeert de Arnhemse club alsnog doelman Vladimir Stojkovic over te nemen van FC Nantes. De eerste keeper van Servië kwam het afgelopen half jaar op huurba­sis uit voor Vitesse. Stojkovic heeft een doorlopend contract bij FC Nantes, maar hij ziet een terug­keer naar zijn oude club niet zit­ten. Nantes degradeerde onlangs uit de hoogste klasse van het Fran­se voetbal.

„Het is doodzonde als Stojkovic weggaat”, zei De Mos zondag in Utrecht. „We zullen toch nog een poging ondernemen om hem te behouden voor Vitesse. Daar ga ik mij sterk voor maken. Stojkovic voelt zich steeds beter bij de club. Hij is een speler die wedstrijden voor je wint.” „In december heb ik mij uitgespro­ken voor Piet Velthuizen. Maar zo gaat dat in de voetballerij”, vervolg­de De Mos. „ Nu heeft Roda JC in­teresse in hem. Ik heb begrepen dat zij binnenkort met een groot bod komen op Piet. Daar gaan wij naar kijken. Vitesse is geen club die een goede aanbieding voor een speler niet zo maar kan afwijzen. In het belang van de club kijken we naar elke aanbieding.”

Vitesse’s technisch manager Jan Streuer liet gisteravond weten dat hij de kans klein acht dat Stojkovic bij Vitesse blijft. „ Geloof me, dat is praktisch onhaalbaar. Dan praat je over een hoog salaris en een hoog transferbedrag. De club heeft hem voor een behoorlijk bedrag (onge­veer 2,5 miljoen, red.) gehaald en daar zullen ze toch van wat terug willen zien. We kunnen natuurlijk altijd informeren, maar voor ons is hij een heel dure keeper.”

Met Piet Velthuizen heeft Vitesse een jonge en talentvolle doelman uit de eigen opleiding in huis. Streuer: „ Je ziet dat Stojkovic een fantastische keeper is. Daar is geen enkele discussie over. Maar je moet keuzes maken waar je je gaat versterken. En als het om de keeper gaat, dan hebben wij een luxe-probleem. Voor de club is het het allerbeste als een jonge jongen als Velthuizen het goed gaat doen.”

Vitesse heeft Roda JC laten weten dat Velthuizen niet te koop is. Toch wil de Limburgse club op­nieuw een poging wagen. Velthui­zen kan in Kerkrade meer verdie­nen dan in Arnhem. Bij Vitesse heeft hij wel een clausule in zijn tot 2010 doorlopende contact, waarin staat dat hij meer gaat ver­dienen naarmate hij meer wedstrij­den speelt in de hoofdmacht. Streuer: „Dat is heel reëel. Hij moet zorgen dat hij speelt, dan gaat hij vanzelf meer verdienen.”

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Aad de Mos wil twee echte kanjers halen

Spits en middenvelder hoog op verlanglijstje van de trainer.

Trainer Aad de Mos wil in de zomerse transferperiode twee kanjers toevoegen aan zijn se­lectie. De ervaren trainer aast op een centrale middenvelder en een topspits. Daarmee wil De Mos het vertrek van sterspeler Danko Lazo­vic en middenvelder Theo Janssen opvangen.

Naast de kanjers verwacht hij zijn selectie aan te vullen met een groot aantal talentvolle spelers. Voor de spitspositie werd MVV- speler Harrie Gommans al vastgelegd, Jong Ajax- speler Cees Keizer is een linksbenige control­renede middenvelder en van Go Ahead Eagles komt mogelijk mid­denvelder Tim Gilissen. Ook de komst van een linksback – de Israë­lier Haim Magralashvili staat hoog op het verlanglijstje – is aanstaan­de.

De Mos zegt niet bang te zijn een volledige nieuwe start te moeten maken nu met Knol, Janssen en Lazovic drie pijlers onder het team wegslaan. „ Andere spelers hebben al een stap voorwaarts gemaakt. Ik verwacht veel van Kaya en Pryor, al weet ik dat een tweede profjaar vaak zwaarder is. In de verdedi­ging verdwijnt Knol, maar hebben we Espinoza en Sprockel. Als het moet kunnen we Sansoni terugha­len van het middenveld. Ik ga er­van uit dat we zeker twee kanjers halen; een spits en een controle­rende middenvelder. We weten precies wie we willen hebben”, zei De Mos zondag nadat hij met zijn ploeg Europees voetbal (Intertoto) op een doelpunt miste.

De Mos zegt het uitstekend naar zijn zin te hebben bij Vitesse en in de Nederlandse competitie en re­kent ondanks de beperkte financie­le middelen op vooruitgang. „Ik vind het Nederlandse voetbal op een hoog niveau staan, ik heb ge­noten dit jaar. De spelers worden hier goed opgeleid, we creëren veel talent. Ik heb mijn eerste jaar weer terug in Nederland met veel plezier beleefd”, aldus De Mos. Het missen van Europees voetbal wijt hij aan verschillende factoren. „ Structureel persoonlijke fouten maken, te veel blessures en schor­singen in een korte periode en de problemen na de 85ste minuut.”

De Mos kreeg ook een andere kijk op de play-offs. „Ik heb geleerd dat je niet voor de plaatsen zes tot ne­gen moet spelen maar voor zes tot twaalf. Je kunt zoals Feyenoord en Roda JC spelen voor UEFA Cup-voetbal maar na een ronde uitgeschakeld zijn. Wij zijn tot het allerlaatste fluitsignaal in de race voor een prijs. We hebben mooie wedstrijden in de play-offs ge­speeld, zeker thuis tegen NAC en uit bij NEC. We hebben het niet gehaald, maar we zijn er dicht in de buurt geweest vandaag.”

Volgend jaar wil De Mos niet al­leen ‘in de buurt van resultaat’ zijn. ,,Dan moet en wil ik resultaat zien. Wij zijn er in geslaagd Vites­se aantrekkelijk te laten spelen, we hebben spelers echt beter ge­maakt. Ik zie in een jaar meer voor­uitgang dan andere trainers in drie jaar voor elkaar krijgen. Maar als je oordeelt naar het uiteindelijke re­sultaat, geef ik toen dat dat onvol­doende is. Er zijn oorzaken, maar wij hebben ons doel Europees te spelen, niet gehaald.” Vitesse- trainer Aad de Mos over de play- offs in de eredivisie: „ Ik heb geleerd dat je niet voor de plaatsen zes tot negen moet spe­len maar voor zes tot twaalf.”

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Vitesse zonder nederlaag en zonder prijs in play-offs

Ploeg De Mos blijft ook in zesde duel play-offs zonder nederlaag.

Vitesse is zondagmid­dag door FC Utrecht uitgeschakeld voor Europees voetbal. De Arn­hemse ploeg hield het in de Gal­genwaard op 0-0, maar dat was niet genoeg voor plaatsing. Vitesse speelde ook de eerste wed­strijd gelijk, thuis in Gelredome werd het 2-2, en is op basis van uit­gescoorde doelpunten de verliezer over twee duels.

Vitesse trad in Utrecht aan met een B-ploeg. Colin van Mourik ver­ving de geschorste Paul Verhaegh als rechtsback, Anders Due de ge­schorste linksback Purrel Fränkel. In de spits werden Danko Lazovic ( geschorst), Mads Junker ( ge­schorst) en Fred Benson ( gebles­seerd) vervangen door Yu Hai, Etiënne Esajas en de plots opge­trommelde Youssouf Hersi; eerder afwezig vanwege een virusinfectie. Het verderlichte elftal, als gevolg van de wantoestanden in het eer­ste duel met twee rode kaarten, vijf gele en vijf schorsingen, hield dapper stand in Utrecht. De thuis­ploeg zat wat steviger in het zadel, maar miste het lef om Vitesse de duimschroeven aan te draaien.

Slechts sporadisch waren de bezoe­kers, op zoek naar een kleine zege, gevaarlijk. De grootste kans was voor Yu Hai, de Chinese scha­duwspits. Op aangeven van Esajas stond hij na een half uur aan het einde van een snelle counter. Yu Hai miste jammerlijk. De Mos: ,,Die kan hij met zijn ogen dicht maken.”’ Vermoedelijk was dat in­derdaad een betere oplossing.

Vijf minuten voor tijd was Esajas vanuit een moeilijke hoek nog enigszins kansrijk. Zijn schot be­landde op de vuisten van doelman Grandel. Aan de andere kant moest Vladimir Stojkovic regelma­tig ingrijpen om zijn ploeg op de been te houden. Vlak voor zijn neus kogelde Giu­seppe Rossini de bal via de deklat over. Met de sterkmakers Ruud Knol, Ci­vard Sprockel en middenvelder Sé­bastien Sansoni aan het roer, waag­de Vitesse zich in de slotfase aan een offensief, maar miste stoot­kracht. Ook frontsoldaat Knol, die een uitstekende play-offserie speel­de, kon daar in het laatste kwartier niks meer aan veranderen.

De Mos verweet zijn ploeg na af­loop niks. ,,Complimenten voor de manier waarop deze jonge ploeg speelt. We hebben deze fina­le niet vandaag verspeeld, maar in drie minuten in Gelredome”, zo verwees de trainer naar de twee te­gentreffers thuis in Gelredome.

Vitesse won de eerste vier play-off-duels tegen NAC en NEC en speelde tegen FC Utrecht twee keer gelijk. Zonder nederlaag bleef De Mos met lege handen achter. ,,Dat zijn de wetten van Europees voetbal. PSV speelde vijf keer ge­lijk en won de Europa Cup I”, klonk de berusting bij de trainer

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Ruud Knol hoopt op Engels avontuur

Captain speelde zondag in Utrecht zijn laatste wedstrijd voor Vitesse.

Twaalf jaar voetbalde hij bij Vitesse, de laatste zeven seizoe­nen behoorde hij tot de hoofd­macht van de Arnhemse club. Aan dat tijdperk is voor Ruud Knol (26) een einde gekomen. De verdediger uit Zevenaar speel­de zondag in Utrecht ( 0- 0) zijn laatste wedstrijd voor Vitesse. In december bleek dat club en speler geen akkoord konden bereiken over het verlengen van de aflopen­de verbintenis. Dat het afscheid zich reeds aandiende, haalde bij Knol de scherpe, emotionele kan­ten van zijn afscheidspartij.

„ Het afscheid heb ik in principe al genomen op het moment dat dui­delijk werd dat ik mijn contract niet zou verlengen”, zei de aan­voerder in Utrecht. „Toen was ik er emotioneler onder dan nu. De wedstrijden die ik nadien heb ge­speeld, zag ik als een afscheidstour­nee op de Nederlandse velden. Gis­teren (zaterdag, red.) heb ik na de laatste training mijn spullen ge­pakt op Papendal en houdoe ge­zegd. Ik ben toe aan iets nieuws.”

Met zijn ploeg strandde Knol op de drempel van het toernooi om de Intertoto. „Het was net als vo­rig jaar, net niet”, zo wees de blondgelokte centrumverdediger op de finale, die vorig seizoen ver­loren ging tegen FC Twente. „Mis­schien is het wel typerend voor het Vitesse van de laatste jaren. Het zal ongetwijfeld met kwaliteit te maken hebben, want anders sta je wel hoger op de ranglijst.”

Vitesse loopt de ontsnappingsrou­te naar Europees voetbal mis, door­dat te veel spelers in de thuiswed­strijd tegen Utrecht (2-2) hun kalmte verloren en domme schor­singen opliepen. „Dat is ook een kwaliteit, dat je in zo’n wedstrijd je hoofd erbij houdt en geen dom­me dingen doet. Bij ons is dat dit seizoen toch een aantal keren ge­beurd.”

Knol kan zelf terugkijken op een uitstekende eindfase van het sei­zoen. In Utrecht was hij opnieuw de beste man aan Arnhemse zijde. Zijn goede vorm komt op een erg prettig moment. In de voorbije maanden is Knol door talloze clubs bekeken. Van Anderlecht tot Sunderland, van Arminia Bielefeld tot Southampton. „Ik weet dat er elke week clubs op de tribune heb­ben gezeten”, aldus Knol. „ Maar ik heb nu nog helemaal niets.”

Hoewel hij zeker zal gaan praten als zich een mooie Nederlandse club komt, verwacht Knol niet dat hij zijn loopbaan in eigen land zal voortzetten. „Dan zou ik daarvan al wel wat gehoord hebben. Ze we­ten hier immers dat ik transfervrij ben. Maar ik heb niets gehoord. Heerenveen? Nee, ook niet van Heerenveen. Ik hoor ook allerlei geruchten, maar met die club heb ik nooit gesproken”, aldus Knol. „Mijn voorkeur gaat uit naar het buitenland en dan vooral Enge­land. Dat heb ik bij mijn zaakwaar­nemer aangegeven. Ik heb drie keer met Vitesse in Engeland ge­speeld, en drie keer met Jong Oran­je. De ambiance, de sfeer. Zoals voetbal daar beleefd wordt. Het is het ultieme wat ik heb meege­maakt. En ik denk dat ik er als voetballer ook goed zou passen.”

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Paul van der Kraan: ‘Lijn moet niet doorzetten’

Directeur Vitesse wil betere prestaties en meer discipline op veld.

Paul van der Kraan, alge­meen directeur van Vitesse, was zondag in Utrecht duidelijk in zijn analyse van het seizoen. De Bra­bander wil volgend jaar betere prestaties zien en meer discipline op het veld.

„Dit is mijn derde volledige sei­zoen van mij Vitesse”, zei Van der Kraan nadat de Arnhemse club naast Intertoto-voetbal had gegre­pen. „ Nu zijn we twaalfde gewor­den, vorig jaar elfde en dat jaar daarvoor zevende. Die lijn moet zich niet doorzetten. We moeten het omdraaien.”

Hoe dat moet gaan gebeuren? Van der Kraan: „Daar waar mogelijk gaan we het huidige team verster­ken. We zijn bezig met doorselecte­ren. Ik kan me grotendeels vinden in de conclusies van Aad de Mos (zie elders in dit sportkatern, red.) en ga ervan uit dat de basis die dit seizoen is gelegd, volgend seizoen wordt uitgebouwd. Als je de groot­ste overwinningen boekt achter de bestuurstafel, dan is dat niet goed.” De algemeen directeur noemt in deze twee belangrijke overwinnin­gen. „Ten eerste de afspraak met Eurocommerce, de nieuwe eige­naar van Gelredome. En ten twee­de het gegeven dat Vitesse voor het tweede achtereenvolgende jaar een positieve exploitatie heeft.”

Vitesse slaagde er in het zondag af­gesloten seizoen niet in Europees voetbal af te dwingen, maar scoor­de wel hoog in het klassement met gele en rode kaarten. Liefst acht keer kreeg een speler van Vit­esse rood. De vele schorsingen, ver­oorzaakt door opmerkelijke inci­denten in het veld, zijn ook Van der Kraan een doorn in het oog.

„ De discipline is niet altijd vol­doende aanwezig geweest”, aldus de algemeen directeur. „Daar moet je pro-actief mee omgaan. Ik ga er­van uit dat daar goed naar gekeken wordt bij de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Daarnaast ligt hier een taak voor de technische staf en voor tech­nisch directeur Jan Streuer, dat ook van de spelers een bepaald ge­drag verwacht wordt en dat ze zich kunnen beheersen.”

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Keeper Szamotulski is te duur voor Vitesse

De kans lijkt klein dat Vitesse in zee zal gaan met de Pool­se doelman Grzegorz Szamotulski (31). De keeper, die transfervrij weg mag bij Sturm Graz (Oosten­rijk), vraagt een salaris dat de Arn­hemse club vooralsnog te gortig is. „Hij is eventueel nog wel in beeld, maar hij is niet goedkoop”, zegt technisch manager Jan Streuer over de Pool, die onlangs enkele dagen op proef was in Arnhem. „We gaan een tweede doelman aantrekken, maar hebben daarmee niet zo’n haast”, aldus Streuer.

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Hoofdmacht Vitesse op vakantie in Barcelona

De selectie van Vitesse is gisteren met begeleiders, maar zonder Lazovic, Stojkovic en Espi­noza (interlandverplichtingen) op vakantie gegaan naar Barcelona. Het gezelschap keert donderdag te­rug voor het jaarlijkse supporters­feest.

„We gaan vier dagen naar Barcelona om uit te waaien”, zei trainer Aad de Mos. „De boetepot opmaken, beetje voetbaltennis spe­len, een training van Barcelona be­zoeken.

We sluiten af met de sup­portersavond en dan is het vakan­tie tot maandag 9 juli.

Bron: De Gelderlander 29-05-07 

Vitesse grijpt ook naast Tim Gillisen

Tim Gilissen komt niet naar Vitesse. De middenvelder van Go Ahead Eagles prefereert NAC Breda boven de Arnhemse club.

Het is al de derde keer in korte tijd dat Vitesse naast een speler grijpt. Met aanvaller Santi Kolk was Vitesse rond, maar de vraagprijs van zijn club ADO Den Haag was te hoog. Kolk gaat nu naar FC Twente. Ook Laurent Delorge van ADO sprak met Vitesse, maar verkoos eerst Heerenveen en later Ajax boven de ploeg van trainer Aad de Mos.

Vitesse legde tot nu toe alleen spits Harrie Gommans van MVV en middenvelder Cees Keizer van Jong Ajax vast.

Bron: TV Gelderland TxT 27-05-07 

Stojkovic blijft wellicht bij Vitesse

Doelman Vladimir Stojkovic leek zondag tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd voor Vitesse te keepen, maar mogelijk blijft hij toch.

Trainer Aad de Mos liet doorschemeren dat Stojkovic wellicht behouden kan blijven voor Vitesse. Mogelijk verkoopt de club doelman Piet Velthuizen aan Roda JC en wordt van de transfersom Stojkovic overgenomen van Nantes.

Manager voetbal Jan Streuer is nog heel voorzichtig over deze optie. “Het moet wel betaalbaar zijn. We willen ook niet teveel geld uitgeven voor een keeper. Stojkovic is zonder meer erg goed, maar dit wordt heel, heel moeilijk.”

Roda JC zou met een verhoogd bod op Piet Velthuizen komen, maar Streuer weet daar niets van. “Volgens mij is dat niet aan de orde. Dat doen we ook alleen als het een heel interessant bod is. Piet is nog volop in ontwikkeling.”

Vladimir Stojkovic zou graag in Arnhem blijven. “Natuurlijk, ik voel me hier heel gelukkig. Het is alsof ik hier al tien jaar ben. Maar ik heb geen idee of het mogelijk is. Ik wil dit wel.”

Stojkovic is nog eigendom van Nantes, dat is gedegradeerd. De club wil de Servische international verkopen, omdat zijn salaris te hoog is. Nantes vroeg in de winterstop nog twee miljoen euro.

Bron: TV Gelderland TxT 27-05-07 

Sprockel: een ‘net niet’ seizoen

Volgens Civard Sprockel kon de wedstrijd tegen FC Utrecht alle kanten op.

“Het was een open wedstrijd met genoeg kansen voor beide teams”,zegt Sprockel. “Heb je iemand met de kwaliteiten van Lazovic erbij, dan kan het heel anders lopen. Maar helaas was hij er niet,dus daar mag je dan niet naar kijken.”

Uiteindelijk is het volgens Sprockel een ‘net niet’ seizoen. “We hebben wel goals gemaakt maar toch veel wedstrijden laten glippen. We moeten leren een wedstrijd uit te spelen. De kleine dingen kunnen ons volgend seizoen heel veel punten opleveren.”

Bron: TV Gelderland TxT 27-05-07 

Aad de Mos tevreden over seizoen

Ondanks dat Vitesse geen Intertoto gaat spelen is trainer Aad de Mos tevreden over het seizoen. Vitesse werd uitgeschakeld door FC Utrecht.

“In tegenstelling tot ploegen die zesde en zevende worden en dan uiteindelijk ook niks hebben spelen wij wel aantrekkelijk”, vertelt De Mos. “Verder maken wij spelers beter en daarin zijn wij volledig geslaagd. Ik denk daarbij aan spelers als Lazovic en Pryor en spelers die al weg zijn bij Vitesse.”

Over het afgelopen seizoen zegt De Mos: “Ik vond het geweldig om terug te zijn in Nederland en heb genoten van het hoge niveau hier.”

Bron: TV Gelderland TxT 27-05-07 

Geen Intertoto voor Vitesse

Vitesse is er niet in geslaagd een plaats in de Intertoto Cup te bemachtigen. Met een flink gewijzigd elftal wist de ploeg van Aad de Mos niet tot scoren te komen, terwijl het daar met name voor rust wel degelijk de kansen voor kreeg. Doordat het zo gewenste doelpunt uitbleef, speelt niet Vitesse maar FC Utrecht in juli ‘Europees’.

Zonder Lazovic, Janssen, Frankel, Verhaegh en Junker startte Vitesse zondagmiddag in De Galgenwaard de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Door de vele schorsingen speelden Colin van Mourik, Anders Due en Youssouf Hersi vanaf het begin. De inzet van de return was na de 2-2 duidelijk: winnen of gelijkspelen met minimaal twee doelpunten. Door de vele afwezigen een loodzware opgave voor de Arnhemmers.

Net als in de eerste wedstrijd was de eerste kans voor FC Utrecht. Via het hoofd van Colin van Mourik belandde de bal in de tiende minuut bij Tom Caluwe, maar zijn schot van dichtbij werd gepareerd door Vladimir Stojkovic. Nog geen drie minuten later was het Anders Due die, na een prima pass van Anduele Pryor, doelman Grandel voor het eerst onder vuur nam. Vitesse wist maar moeilijk de aanvallers te bereiken, maar in de 23e minuut was er wel het tweede gevaarlijke moment nadat een scherpe voorzet van Pryor met moeite gepakt kon worden door Grandel.

De grootste kansen voor de Arnhemmers kwamen er na een half uur spelen. Uit een corner van Onur Kaya, in een fase waarin het bij de thuisploeg niet liep, tikte Civard Sprockel de bal ineens door en werd de inzet nog maar net van de lijn gehaald. De tweede was er voor Yu Hai, die de bal volledig vrij voor Grandel naast werkte. Het waren twee belangrijke momenten die Vitesse met een been in de Intertoto Cup gebracht hadden. Het ontbrak het in die fase aan een echte killer bij de gehandicapte Arnhemmers.

FC Utrecht kreeg door dat het uit een ander vaatje moest tappen en ging agressiever spelen. Voor rust kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden, maar zowel de vrije trap van Joost Broerse als het schot van Rossini werden gepakt door Stojkovic. Ook Grandel moest zich nog eenmaal strekken nadat Onur Kaya met een vrije trap de verre hoek zocht en ook bijna vond. Het voetbal was voor rust niet bijzonder, maar voor beide doel gebeurde voldoende om het duel in de eerste helft toch het predikaat ‘vermakelijk’ en ‘spannend’ te geven.

In de 48e minuut moest Ruud Knol na een scrimmage de bal van de lijn halen en was de toon gezet voor de laatste 45 minuten van het seizoen. Na een uur spelen was duidelijk vooruit moest blijven voetballen en Ruud Knol meldde meer en meer op het middenveld. Vitesse moest natuurlijk scoren, probeerde wel druk te zetten, maar het ontbreken van aanvallers als Lazovic, Benson en Junker was teveel van het goede. De ploeg van Aad de Mos speelde naar vermogen, bracht in het laatste kwartier nog Rihairo Meulens en stuurde Ruud Knol de spits in, maar het zo belangrijke doelpunt kwam niet zondagmiddag.

De 0-0 leverde de Foeke Booy en zijn FC Utrecht Intertoto-voetbal op en Vitesse na zes wedstrijden in de Play-offs helaas niets. De competitie is voorbij, de spelers hebben vakantie en in de tweede week van juli start Aad de Mos de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 Vitesse.nl 27-05-07

Seizoen Vitesse is volledig mislukt

Na de uitschakeling in de play-offs voor Intertoto is het seizoen voor Vitesse volledig mislukt.

De doelstelling was een plaats bij de eerste negen, maar de kans daarop was vijf wedstrijden voor het einde na ook een nederlaag in Utrecht al verkeken. Vitesse werd slechts 12e. Daarna was kwalificatie voor het toernooi om de Intertoto de ambitie van trainer Aad de Mos, maar net als vorig jaar strandde de Arnhemse ploeg in de finale.

Sinds de terugkeer in de eredivisie in 1989 kende Vitesse slechts twee mindere seizoenen. In 2003 werd de club 14e en een seizoen later 16e.

 TV Gelderland TxT 27-05-07
Danko Lazovic hunkert naar PSV

‘Ik ben er helemaal klaar voor’

Ja, Vitesse-spits Danko Lazovic wil naar PSV en windt daar geen doekjes om. Maar de Servische spits wenst Arnhem wél door de voordeur te verlaten en anders niet. ‘Dan ben je toch geen man?’

Nu kan iedereen zien dat ik Vitesse helemaal niet in de steek heb gelaten.” Danko Lazovic laat zijn woorden volgen door een vermoeide, maar trotse glimlach. Zojuist heeft hij voor de tweede keer in de dubbele tweekamp met NEC (3-0 in totaal) gescoord. Met zijn hoofd dit keer, want zijn benen wilden amper meer vooruit. Lazovic kampt na een zwaar seizoen met een dijbeenblessure. Toch twijfelde hij niet toen hij na een kwartier moest invallen voor de geblesseerde Fred Benson. Zegt: “Poeh, ik voelde haast niks in mijn benen. Ik had beter rust kunnen hebben, maar ik deed het voor de ploeg.”

lees verder...

Bron: Sportweek nr22 27-05-2007

Vitesse hoopt op wonder van B- team in Utrecht

Gehavende ploeg gaat na 2-2 in Arnhem op bezoek bij FC Utrecht.

Vitesse hoopt morgen­middag op een wonder in stadion Galgenwaard in Utrecht. Door bles­sures en schorsingen begint een veredeld reserveteam aan de zware missie, na de 2- 2 in Gelredome als­nog kwalificatie voor de Intertoto af te dwingen. Daartoe volstaat een Arnhemse ze­ge tegen FC Utrecht, of een remise met voor beide teams minstens drie treffers. Bij een 2-2 eindstand volgt verlenging (en eventueel strafschoppen).

Vitesse moet de zware klus zien te klaren zonder topscorer Danko La­zovic, regisseur Theo Janssen, Mads Junker, Paul Verhaegh en Purrel Fränkel. Ze hielden allen een schorsing over aan de eerste partij tegen Utrecht, afgelopen donderdag in Arnhem. Daarnaast ontbreken Remco van der Schaaf, reservedoelman Piet Velthuizen, Gill Swerts, Abubakari Yakubu, Fred Benson en Youssouf Hersi met uiteenlopende blessu­res. De personele nood is zo hoog, dat Vitesse- trainer Aad de Mos vandaag (zaterdag) met de medi­sche staf van de club zal overleg­gen of er noodgrepen mogelijk zijn. Dat zou ertoe kunnen leiden dat Van der Schaaf, Yakubu en/ of Hersi alsnog een plek zouden krij­gen in de afgeroomde selectie voor het laatste duel van het seizoen.

„Ik heb nog twee plekken vrij in mijn selectie”, aldus De Mos. „ Na­tuurlijk kun je geen geblesseerde spelers opstellen. Dat zullen we dus ook niet doen. Maar als er toch een mogelijkheid is dat ie­mand alsnog inzetbaar is, dan moeten we die aangrijpen.” De Mos kon gisteren logischerwijs nog geen opstelling geven. Anders Due, Giovanny Espinoza, Rihairo Meulens, Onur Kaya en Siebe Blondelle nemen mogelijk de opengevallen plekken in.

Ook met een flink gewijzigde for­matie ziet De Mos mogelijkheden in Utrecht. „We waren favoriet en nu zijn we de underdog”, aldus de trainer. „ Ik heb de jongens gewe­zen op ons trainingskamp in Tur­kije in de winterstop. Toen heb­ben we met verschillende forma­ties gewonnen van betere ploegen dan FC Utrecht. Ik zou niet weten waarom die prestatie eenmalig zou zijn.”

Bron: De Gelderlander 26-05-07 

Vitesse beticht Blom van belediging

Scheidsrechter Kevin Blom heeft tijdens de wedstrijd Vitesse- FC Utrecht spelers van de thuisploeg beledigd. Dat verklaren meerdere betrokkenen van de Arn­hemse club. De eerste partij in de finale om een plek in de Intertoto eindigde donderdag in 2-2. Na vijf gele en twee rode kaarten hield Vitesse aan het duel vijf schorsingen over voor de return, morgenmiddag in Utrecht.

Blom zou Theo Janssen in het veld hebben toegeroepen: ‘Dikke, houd nou eens even je mond dicht’. En tegen Mads Junker zou hij hebben gezegd: ‘ Kut- Deen, waar bemoei je je mee’. „Dat is geen taal voor een scheids­rechter”, zei Vitesse-trainer Aad de Mos gisteren. De Arnhemse club heeft haar beklag over het op­treden van de leidsman op papier gezet en naar de KNVB gestuurd.

Blom verwijst de aantijgingen naar het rijk der fabelen. „Ik weet niet hoe ze hier bij komen. Ik weet niet eens dat Junker uit Dene­marken komt. Is dat geen Duit­ser?” Naar aanleiding van zijn rode kaart is Junker voor drie duels ge­schorst, waarvan een voorwaarde­lijk. Vitesse accepteert deze straf, maar gaat wel in beroep tegen de sanctie voor Lazovic: zijn rode kaart kost hem vier duels, waar­van een voorwaardelijk. Ook kreeg Lazovic een duel schorsing na zijn tweede gele kaart in de play-offs.

Bron: De Gelderlander 26-05-07 

Blom: ‘ Ik heb de regels gehanteerd’

Optreden arbiter zorgt voor opschudding na Vitesse-FC Utrecht

Zelden zal het optreden van een arbiter voor meer ge­spreksstof hebben gezorgd, dan in het geval van Kevin Blom tijdens Vitesse- FC Utrecht ( 2- 2). Vites­se- trainer Aad de Mos trok giste­ren, voor de training, een uur uit om met zijn spelers te praten over de incidenten. Individueel en in groepsverband.

De Mos stelde donderdag na de tu­multueuze partij dat hij eerst de beelden wilde zien, voordat hij met een toelichting zou komen. Die beelden had hij gisteren ge­zien. „Mijn indruk is nog steeds de­zelfde”, zei De Mos. „ De wedstrijd verliep een uur lang vrij normaal. Toen leek het alsof ik in de bio­scoop zat en het zag gebeuren. We verspeelden het weer in drie minu­ten tijd ( van 1- 0 naar 1- 2, red.). Je moet je onder alle omstandighe­den beheersen, maar wij hebben toch het koppie verloren. Ik kan nooit goed praten wat Verhaegh ( gele kaart, red.) en Junker ( rode kaart, red.) hebben gedaan. Dat wa­ren domme overtredingen.”

Of De Mos zichzelf iets kwalijk neemt? „Wat moet je doen als trai­ner? In de rust van de wedstrijd had ik al van de spelers begrepen dat een aantal jongens was bele­digd door de scheids. Tegen Junker had hij geroepen: ‘Kut-Deen, waar bemoei je je mee’. Dat is geen taal voor een scheidsrechter.” Junker bevestigde deze lezing giste­ren.

De Mos: „Voor de wedstrijd zei Blom al tegen mij dat hij boos op me was, omdat ik onlangs in de Gelderlander heb gezegd dat de laatste drie wedstrijden eerlijk moeten verlopen en dat ze daar­om moeten worden geleid door Belgische scheidsrechters.” Blom stelde in zijn reactie dat hij niet eens wist dat Junker afkom­stig is uit Denemarken. „Is dat geen Duitser?”, zo reageerde de leidsman. „ Ik kan met de volste overtuiging zeggen dat ik niemand beledigd heb. Ik vind het vreemd hoe dit naar buiten komt. Ik heb geen speler beledigd en dat zal ik ook nooit doen.”

Blom trok donderdag acht keer geel en twee keer direct rood. „Dit zijn niet de leukste wedstrijden voor een scheidsrechter”, zei hij. „ De kentering kwam na de 1- 2. Toen zag je de emoties bij Vitesse hoog oplopen. Toen sloegen de stoppen door bij Vitesse. Dat vind ik heel vervelend. Op zich viel het met het aantal kaarten wel mee. Die tweede rode (voor Junker, red.) was een schandalige overtre­ding. Ik ben er om de spelregels te hanteren. Als dit gebeurt, dan moet ik handelen naar de regels. En dat heb ik dus gedaan.”

Bron: De Gelderlander 26-05-07 

Straf Junker geaccepteerd, Lazovic in beroep

Na afloop van de training vrijdagochtend wilde de aanwezige media van de trainer weten hoe zijn gevoel was ’the day after’. Aad de Mos dacht er nog steeds hetzelfde over en kwam met opmerkelijke uitspraken.

“Tot aan de doelpunten van FC Utrecht was het een normale wedstrijd, maar er waren al wel een paar scheidsrechterlijke dwalingen geweest. In de rust gaf een aantal spelers aan door de scheidsrechter te zijn beledigd, waaronder Mads Junker. De rode kaart die hij vlak voor tijd kreeg, net als de gele kaart van Paul Verhaegh, is natuurlijk niet goed te praten, maar de frustratie kwam wel ergens vandaan.”

“De resterende kaarten die werden gegeven zijn zeer dubieus te noemen, maar wij hadden onder alle omstandigheden ons moeten beheersen. Wij hebben ons koppie verloren en dat is spijtig. Het was als een tsunami die Gelredome binnen kwam waaien en waar niemand grip op kon krijgen.”

Ook de trainer zelf werd al voor de wedstrijd toegesproken door de gepikeerde scheidsrechter. “Hij was boos op mij, omdat ik tegenover een journalist van De Gelderlander had aangegeven graag topscheidsrechters te willen zien in dit soort wedstrijden. Daarbij noemde ik onder meer de scheidsrechters uit Belgie die eerder in de competitie een prima indruk achterlieten.”

Mads Junker

Mads Junker is naar aanleiding van zijn rode kaart voor drie duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Vitesse heeft de straf geaccepteerd.

Danko Lazovic

Vitesse’s topschutter kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB het voorstel van vier wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. Daarnaast werd Lazovic automatisch voor een duel geschorst vanwege zijn tweede gele kaart in de Play-offs. Vitesse gaat wel in beroep tegen zijn rode kaart.

Bron: Vitesse.nl 25-05-07 

KNVB: De Mos maakt zich belachelijk

De kritiek van Vitesse-trainer Aad de Mos op scheidsrechter Blom is bij de KNVB in het verkeerde keelgat geschoten. De voetbalbond hekelt via een woordvoerder het gedrag van De Mos.

“Aad de Mos maakt zichzelf volkomen belachelijk. In plaats van dat hij het gedrag van zijn spelers publiekelijk bekritiseert, legt hij de schuld direct bij de scheidsrechter. Ook een dag later is hij na het zien van de beelden blijkbaar nog niet tot bedaren gekomen, en dat is nog veel erger.”

“Heel Nederland spreekt schande van de wedstrijd, heeft het over een ontspoord Vitesse” vervolgt de woordvoerder.

Bron: TV Gelderland TxT 25-05-07 

Blom ontkent aantijgingen Vitesse

Scheidsrechter Kevin Blom ontkent dat hij donderdagavond Vitesse- speler Mads Junker heeft beledigd.

“Ik heb Junker beledigd voor rust? Wanneer dan? Ik heb geen idee”, zegt Blom vrijdagmiddag. “Ik wist niet eens dat Junker een Deen is. Ik dacht dat hij een Duitser was. Ik heb niemand geschopt of ellebogen uitgedeeld. Ik heb geprobeerd de regels te handhaven.”

Dat Blom boos was op De Mos voor de wedstrijd ontkent Blom ook. “Ik weet van niets. De Mos was vooraf poeslief, na afloop was ik de gebeten hond. De Mos heeft het vaak voorzien op de scheidsrechters. Dat valt wel op.”

Bron: TV Gelderland TxT 25-05-07 

De Mos: Blom heeft spelers beledigd

Aad de Mos was stellig een dag na het ontspoorde duel tegen Utrecht. Dat het misging lag volgens hem vooral aan scheidsrechter Kevin Blom.

“In de rust kwamen spelers naar me toe dat Blom ze had beledigd”, zegt De Mos. Hij noemde de naam van Mads Junker. “Hij heeft tegen Mads gezegd: ‘bemoei je er niet mee, kut Deen’. Dat kan natuurlijk niet. Ik heb Mads op de man af gevraagd of het echt klopte. Het staat ook in het verweerschrift.”

De Mos sluit vooringenomenheid bij Blom niet uit. “Voor de wedstrijd zei hij dat hij boos was op me, omdat ik liever Belgische scheidsrechters wilde.”

Bron: TV Gelderland TxT 25-05-07 

De Mos gaat nog even puzzelen

Aad de Mos gaf het na afloop van de wedstrijd al aan. De trainer moet nog even puzzelen om zijn basiself op papier te zetten voor de return tegen FC Utrecht. ‘We missen misschien vijf spelers, een kat in het nauw kan rare sprongen maken’.

Na een korte terugblik op de wedstrijd van donderdag die in een 2-2 gelijkspel eindigde, wilde De Mos naar de toekomst kijken. “Op dit moment heb ik zeventien spelers en zaterdag zal ik met de achttien spelers trainen waar ik zondag de beschikking over heb. De geschorste jongens zijn dan dus niet aanwezig. De nummers zeventien en achttien staan nu nog open”, waarmee de trainer doelde op Remco van der Schaaf en Abubakari Yakubu.

De uitslag en het spelersmateriaal biedt De Mos in ieder geval nog voldoende aanknopingspunten voor een goed resultaat. “De trainer van FC Utrecht zal ongetwijfeld op twee gedachten hinken. Dat zou ik ook doen als ik een 2-2 gelijkspel moest verdedigen. Daarbij zie ik niet in waarom wij in de laatste wedstrijd van het seizoen geen eenmalige topprestatie kunnen neerzetten. Ik heb het de jongens vrijdagmorgen gezegd. In Turkije hebben in verschillende formaties gespeeld en gewonnen van ploegen die sterker zijn dan FC Utrecht. Waarom kunnen we dan zondag geen goed resultaat boeken?”

Over de opstelling wilde en kon de trainer dus nog geen antwoord geven. Tot en met de training van zaterdag wordt er nog even gepuzzeld, maar dat De Mos al aardig in zijn hoofd heeft zitten wie er zullen starten, was wel duidelijk. Om half drie zondagmiddag gaan we zien in de Utrechtse Galgenwaard. Wordt het FC Utrecht of Vitesse dat in juli wedstrijden in de Intertoto mag spelen!

Bron: Vitesse.nl 25-05-07 

Lazovic in beroep; Junker geschorst

Vitesse-spits Danko Lazovic is niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier duels wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk voor het slaan danwel het geven van een elleboogstoot aan een tegenstander. Hij is zondag wel geschorst voor zijn tweede gele kaart.

Mads Junker is drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk vanwege “ernstig gemeen spel” in het duel tegen FC Utrecht.

De spits accepteerde vrijdag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Junker kreeg rood, omdat hij een tackle met twee benen uitvoerde op Leroy George.

 TV gelderland TxT 25-05-07 

‘Van favoriet tot underdog’

Trainer Aad de Mos was na afloop van het duel met FC Utrecht al druk bezig met de return aanstaande zondag. “We zijn als favoriet gestart, maar na de 2-2 beginnen we zondag als underdog. Dat is het mooie van voetbal”, zo sprak de oefenmeester. “Ik ben al direct begonnen met puzzelen om een goed elftal op het veld te krijgen en die heb ik inmiddels al wel in mijn hoofd.”

De trainer doelde daarmee op de inzetbaarheid van snelle spelers als Youssouf Hersi en Etiënne Esajas. Ook noemde hij de namen van Remco van der Schaaf en Abubakari Yakubu, spelers die net terug zijn van blessures. Zeker is het ontbreken van de geschorsten Danko Lazovic, Mads Junker, Paul Verhaegh, Purrel Fränkel en Theo Janssen.

“De ervaring ontbrak en heeft geresulteerd in de vele gele kaarten en daarmee schorsingen. Tweede reden voor het ontsporen van de wedstrijd was de arbitrage die niet opgewassen was om deze finale in goede banen te leiden. Ik hoop zondag in ieder geval op een sportief duel en ben van mening dat de ploeg met het meeste geluk doorgaat.”

 Vitesse.nl 25-05-07 
Vervelende avond in Gelredome

De Mos: ‘van favoriet tot underdog’

Prachtige 1-0 Theo Janssen Vitesse heeft zichzelf donderdagavond een slechte dienst bewezen. De ploeg kreeg twee tegentreffers, acht gele en twee rode kaarten te incasseren in een wedstrijd die na rust ontspoorde en uiteindelijk in 2-2 eindigde.

Mede door de zeer warrige leidende scheidsrechter Kevin Blom en twee snelle doelpunten van een vervelend spelend FC Utrecht wist Vitesse zich in de tweede helft niet te beheersen. Danko Lazovic en Mads Junker kregen een directe rode kaart (dus een schorsing) en Paul Verhaegh, Purrel Frankel, Theo Janssen zijn er door gele kaarten eveneens niet bij voor de return aanstaande zondag in Utrecht.

Vitesse kwam pal voor rust wel op een 1-0 voorsprong door een fenomenale vrije trap van Theo Janssen. Ondanks een goed begin van de tweede helft, counterde de ploeg van Foeke Booy binnen drie minuten naar een 2-1 voorsprong (doelpunten Rossini en Loval). Tussen alle blessurebehandelingen en opstootjes in verzilverde Ruud Knol in zijn laatste wedstrijd in Gelredome een strafschop en zorgde daarmee voor de 2-2 eindstand.

Dat de arbitrage te wensen overliet bleek nog wel uit de slechts twee minuten extra tijd, ondanks het vele oponthoud door gele kaarten, wissels en opstootjes. Scheidsrechter Blom floot echter na een seconde of twintig in de blessuretijd al voor het einde van een wel heel merkwaardig duel.

 Vitesse.nl 25-05-07 

Mads Junker twee duels geschorst

Vitesse-speler Mads Junker is drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk vanwege “ernstig gemeen spel” in het duel tegen FC Utrecht.

De spits accepteerde vrijdag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Junker kreeg rood, omdat hij een tackle met twee benen uitvoerde op Leroy George.

Collega-spits Danko Lazovic heeft een voorstel gekregen voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk voor het slaan danwel het geven van een elleboogstoot aan een tegenstander. Hij is overigens zondag sowieso geschorst vanwege zijn tweede gele kaart.

Bron: Omroep Gelderland 25-05-2007

Vitesse pakt recordaantal rode kaarten

Vitesse-trainer Aad de Mos noemde de fair play-trofee geen prijs en krijgt wat dat betreft zijn zin.

De Arnhemse club heeft dit seizoen een recordaantal rode kaarten gepakt. Nooit kreeg Vitesse acht keer rood. Danko Lazovic (2), Ruud Knol, Theo Janssen, Anduele Pryor, Giovanny Espinoza, Siebe Blondelle en Mads Junker kregen allen rood gedurende dit seizoen. Het record van Vitesse dateert uit het seizoen 2003/2004 met zeven rode kaarten.

De andere Gelderse clubs incasserden gezamenlijk maar vijf rode kaarten. AGOVV Apeldoorn kreeg er drie, NEC twee en De Graafschap helemaal geen.

Bron: Omroep Gelderland 25-05-2007

Vitesse ontspoort op grens van Europa

Arnhemse ploeg door het lint in eerste finalewedstrijd.

Vitesse heeft de vijfde wedstrijd van de play-offs uitgeko­zen om volledig door het lint te gaan. In de finale om Intertoto­voetbal thuis tegen FC Utrecht (2-2) ging de ploeg van trainer Aad de Mos compleet over de rooie. Vitesse incasseerde vijf gele kaarten, twee directe rode kaarten en vijf schorsingen voor de return zondagmiddag in Utrecht.

Danko Lazovic (rood voor slaan), Mads Junker (rood na wilde char­ge), Purrel Fränkel, Theo Janssen, en Paul Verhaegh (allen tweede keer geel) missen deel twee van de finale. Aan Utrechtse zijde viel de schade mee; drie gele kaarten en al­leen een schorsing voor doelman Michel Vorm.

Aanleiding voor het totaal onge­remde gedrag van met name enke­le Vitessespelers was frustratie. In de eerste plaats over de nadelige tussenstand, in de tweede plaats over de beslissingen van de onthut­send slechte arbiter Kevin Blom. Theo Janssen was als eerste de pi­neut. Nadat Vitesse’s aanvoerder een harde tackle ternauwernood ontweek en protesteerde bij Blom, kreeg hij geen vrije trap, maar geel. Daarmee wist de 25-jarige Arnhemmer, voor wie vrijwel ze­ker een Engelse avontuur lonkt, dat hij de slotwedstrijd in Utrecht zou missen wegens een schorsing. Vlak voor rust nam Janssen pas­send afscheid van zijn stadion. Met een formidabele vrije trap bracht hij Vitesse op 1-0.

Tussen de 64ste en de 69ste mi­nuut liep het plots helemaal mis voor de thuisploeg, die onder de ogen van 8.750 toeschouwers door de hoeven zakte. Giuseppe Rossini (1-1) en Loïc Loval (1-2 na een blunder van Janssen) schoten de Arnhemse hoop op een Europees avontuur aan flarden.

Twee minuten later incasseerde La­zovic geel wegens heftig proteste­ren en wist ook hij zich geschorst voor de return. De Servische spits versierde nog wel een strafschop (2-2 Ruud Knol) alvorens met een zwaaiende elleboog afscheid te ne­men van het seizoen; terecht rood. De rode kaart van Junker spande de kroon. De Deense spits, al een halfjaar in verband gebracht met een transfer naar FC Utrecht, deed een geslaagde poging zondag in Utrecht niet voor scherprechter te hoeven spelen. Hij kreeg terecht rood na een charge op Leroy Ge­orge. Onduidelijk bleef welke spe­lers zich in de verschillende op­stootjes hebben misdragen; daar­over kan de aanklager zich even­tueel nog buigen. Utrecht-trainer Foeke Booy sprak na afloop schande van het gedrag van de Vitessenaren. „Het had niks meer met voetbal te maken. Zij verliezen zichzelf volledig en waren de grip op zichzelf com­pleet kwijt. Schandalig.”

Vitesse- coach Aad de Mos wilde de wildwest-taferelen in Gelre­dome niet direct veroordelen. „Ik laat eerst de kruitdampen optrek­ken voor ik een oordeel vel. De trainer van Utrecht moet zich met zijn eigen ploeg bemoeien. Bij bei­de ploegen slaan de stoppen door. Dat het explodeert is ook een reac­tie op het slechte blazen van de scheidsrechter. Van Egmond kan zondag zijn borst natmaken.”

Bron: De Gelderlander 25-05-07

De Mos wil eerst beelden op tv bekijken

Trainer Vitesse wijst scheidsrechter aan als veroorzaker onvrede.

Trainer Aad de Mos van Vitesse weigerde gisteravond zijn spelers te veroordelen na de com­pleet uit de hand gelopen thuis­wedstrijd tegen FC Utrecht: 2-2 in Gelredome. Terwijl trainer Foeke Booy van FC Utrecht openlijk het gedrag van de Vitessespelers als ‘schandalig’ typeerde, hield De Mos zich op de vlakte.

„Het was in de tweede helft on­prettig. Ik wil vanavond eerst de beelden nog eens goed bekijken, om daarna een goede analyse te kunnen maken”, aldus De Mos. „ De scheidsrechter was net als de spelers van de kaart. Wij hadden vandaag geen scheidsrechter die al­les aanvoelt. Met Jol of Luinge heb je een scheidsrechter die tussen de spelers staat. Ik kan wel zeggen dat spelers professioneel moeten reage­ren, maar het zijn geen robotten”, aldus De Mos. „ Het is een zwaar seizoen geweest. We spelen voor een prijs. Als het dan zo mis gaat, neemt de irritatie toe”, zag de trai­ner.

*Fred Benson lijkt niet op tijd fit voor de return tegen FC Utrecht, zondag in Galgenwaard. De spits van Vitesse heeft een hamstringbles­sure.

*Mads Junker heeft na afloop van het duel met FC Utrecht zijn excuus aangeboden aan Leroy George; slachtoffer van een wilde charge van Junker, die daarvoor rood kreeg.

*Vitesse heeft gisteren afscheid geno­men van huurling Vladimir Stojkovic (FC Nantes) en Youssouf Hersi (FC Twente). Ruud Knol (toekomst on­bekend) wordt volgens algemeen di­recteur Paul van der Kraan later, voor een vol stadion, uitgezwaaid

Bron: De Gelderlander 25-05-07 

Vitesse ontspoort na achterstand

Nadat Vitesse 2-1 achter komt, vliegt de vlam in de pan. Volgens de Arnhemmers lag een belangrijk deel van de schuld bij scheidsrechter Blom.

“Hij floot heel slecht”, vindt Theo Janssen. “Hij geeft in hele korte tijd vier keer geel. Toen hij de kaarten had gevonden gaf hij ze heel makkelijk. Hij gaf de grenzen niet goed aan. Dan gaat het mis. Dat is toch logisch?”

Ruud Knol zocht de oorzaak van het ontsporen bij z’n team. “We verliezen onze kop na de 1-2. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Dit is heel dom en de return wordt zo een moeilijk verhaal. Eens zien of we stiekem kunnen winnen.”

Bron: Omroep Gelderland 24-05-2007

Intertoto is ver weg voor Vitesse

Vitesse zal in de race om Intertoto voetbal moeten winnen in Utrecht om het te halen. In Gelredome werd het met kunst en vliegwerk 2-2.

De eerste helft was zeer matig. Een schot van ver en een rake vrije trap van Theo Janssen waren de hoogtepunten. Na rust leek Utrecht de beste papieren te hebben na goals van Rossini en Loval, maar daarna ontspoorde het duel.

Een drietal opstootjes leidde tot diverse gele kaarten. En twee keer rood, voor Danko Lazovic en Mads Junker. Zondag zijn in Utrecht Janssen en Lazovic geschorst. Net als Purrel Frankel, Junker en Paul Verhaegh.

Bron: Omroep Gelderland 24-05-2007

Slechte uitgangspositie voor Vitesse

De kans dat Vitesse komend seizoen na vijf jaar afwezigheid terugkeert op de Europese velden is bijzonder klein. Het elftal van trainer Aad de Mos kwam donderdag in de derde en laatste ronde van de play-offs voor deelname aan de Intertoto niet verder dan 2-2 tegen FC Utrecht.

Zondag is de return in stadion Nieuw Galgenwaard. Vitesse wacht niet alleen door het gelijkspel een lastige opgave. In Utrecht moeten de Arnhemmers het stellen zonder Danko Lazovic, Theo Janssen, Mads Junker, Purrel Fränkel en Paul Verhaegh. Lazovic en Junker ontvingen donderdag in een spijkerhard duel een directe rode kaart.

Janssen, Fränkel en Verhaegh kregen van scheidsrechter Kevin Blom geel en zijn eveneens geschorst, zodat De Mos flink moet puzzelen om tot een aanvaardbare opstelling te komen. Ook de spelers van Utrecht lieten zich niet onbetuigd in de wedstrijd die na rust volledig ontspoorde. De gevolgen voor het team van Foeke Booy zijn minder ernstig. Alleen de gele kaart voor doelman Michel Vorm had gevolgen. Hij mist de thuiswedstrijd. Deelname aan de Intertoto zou voor Utrecht een troost zijn voor het mislopen van directe kwalificatie voor de UEFA-beker. De club kwam in twee duels tegen FC Groningen tekort. Tegen Vitesse bleek Utrecht de teleurstelling goed te hebben verwerkt.

Een qua spelniveau matige eerste helft ging behoorlijk gelijk op

. Dankzij Janssen ging de thuisclub rusten met een voorsprong. De middenvelder schoot kort voor de pauze een vrije trap via de lat prachtig achter Vorm. Binnen korte tijd kantelde het duel na rust volledig. Giuseppe Rossini maakte in de 64e minuut eerst gelijk. Drie minuten later zette Loïc Loval Utrecht op voorsprong.

Na het tweede doelpunt ontspoorde het duel volledig. Blom kon niet anders dan de ene na de andere kaart uit te delen. Gescoord werd er ook nog. Ruud Knol benutte een strafschop: 2-2. Die eindstand lijkt gezien de personele problemen niet voldoende voor Vitesse.

Bron: ANP 24-05-2007

Utrecht morele winnaar tegen negental Vitesse

Vitesse en FC Utrecht hielden elkaar in evenwicht tijdens hun eerste ontmoeting in de play-offs om deelname aan de Intertoto Cup. De Utrechters kwamen als morele overwinnaar uit de bikkelharde ontmoeting: 2-2.

Tot de 63ste minuut was de partij in Gelredome een gezapige vertoning. Vitesse leidde met 1-0 dankzij een prachtige benutte vrije trap van Theo Janssen , die op slag van rust scoorde. Maar in de 64ste minuut kwam de partij tot leven en hoe.

Eerst was het Loïc Loval die de hoofdrol opeiste. Hij verzond vanaf de rechterflank een voorzet waaruit Guiseppe Rossini de onverwachte 1-1 binnenkopte. En drie minuten later profiteerde Loval van knullig verdedigen van Janssen en knalde hij de bal achter Vladimir Stojkovic.

Vitesse reageerde gefrustreerd en uitermate agressief en omdat FC Utrecht ook niet vies was van ruig spel, zorgde dat voor een pittig einde. In die slotfase lokte Danko Lazovic handig een strafschop uit in een duel met Sander Keller en maakte Ruud Knol vanaf de stip gelijk.

Vervolgens eiste Lazovic een negatieve hoofdrol op. De Servische spits, die al een gele kaart én bijhorende schorsing op zak had, ving Erik Pieters op, waarna scheidsrechter Kevin Blom hem van het veld stuurde. Enkele minuten later schopte Mads Junker tegenstander Leroy George ondersteboven.

Zo moet Aad de Mos in het tweede duel Lazovic en Junker missen door schorsingen, net als Janssen , Purrel Fränckel en Paul Verhaegh die hun tweede gele kaart incasseerden.

Bron: Voetbal International 24-05-2007

KNVB verdenkt Sansoni van spugen naar NEC

Sébastien Sansoni moet vrezen het nieuwe seizoen met een schorsing te beginnen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een onderzoek gestart naar zijn gedrag tijdens het play-off-duel NEC-Vitesse van zondag 20 mei.

Sansoni zou in die wedstrijd naar een Nijmeegse tegenstander hebben gespuugd. De Franse verdediger annex middenvelder heeft tot komende dinsdag de tijd om een verweerschrift in te dienen bij de tuchtcommissie van de voetbalbond. Het is niet voor het eerst dat Sansoni onderwerp is van een onderzoek van de aanklager. Eerder dit seizoen kreeg hij een schorsing voor vijf duels opgelegd omdat hij in de competitie al eens in de neus van NEC-aanvaller Roy Beerens had gehapt.

Een eventuele straf heeft geen invloed op zijn meespelen in de play-offs om deelname aan het toernooi om de Intertoto Cup. Vitesse neemt het donderdag en zondag op tegen FC Utrecht.

Bron: Voetbal International 24-05-2007

Supporters Vitesse zijn medebepalend bij het design van het Vitesse uitshirt.

Onderdeel van de commissie merchandise van de Supportersvereniging Vitesse is de ontwerpcommissie. Namens de supporters houden deze vrijwilligers zich bezig met de officiële merchandise van Vitesse en laten de stem van de supporter horen als het om ontwikkelen en het maken van keuzes gaat. Zo hebben wij vaak inspraak in de ontwerpen of komen zelf met voorstellen. Op deze wijze proberen wij, namens de supporters van Vitesse, een stempel te drukken op de merchandise van Vitesse.

Eén van de veel gehoorde wensen van de supporters was om het uitshirt van Vitesse een écht Arnhems karakter te geven. Hiervoor hebben wij ons hard gemaakt. Zo zijn de Arnhemse kleuren wit en blauw, als basis voor het shirt gebruikt en is de naam ‘Vitesse Arnhem’ in de kraag verwerkt.

Uiteraard heb je bij het ontwerpen te maken met vele partijen, diverse voorschriften en verschillende belangen. Bijvoorbeeld de richtlijnen m.b.t. kleding van de KNVB, de commerciële belangen van Vitesse en de wensen van de spelersgroep. Ook de kledingsponsor speelt uiteraard een rol. Dit zijn allemaal zaken waar wij als commissie rekening mee moesten houden. U kunt zich wel voorstellen dat ideeën en voorstellen veel tijd en energie kosten en niet altijd, zoals voorgesteld, uitgevoerd kunnen worden. Toch zijn wij als ontwerpcommissie, maar zeker ook als Vitesse supporter, trots op het uiteindelijke resultaat! Het is een prachtig uitshirt geworden en wij zijn er o.i. uitstekend in geslaagd het een écht Vitesse, maar vooral ook Arnhems tintje te geven.

lees verder...

Bron: SV 24-05-07

Nieuwe collumn Devito

Midden in het strijdgewoel van de play offsronden laat Devito zijn blik vallen op de Vitesse zaken.

Game on, play off, knock out, nek out, and… same players shoot again !

Vitesse. Je verslaat de aartsrivaal 2 maal in 1 week in wat als een ouderwets duel kan worden beschouwd. Men neme 10 stappen richting Arnhem en 10 stappen richting over de waal, je telt tot 10 en …richt en schiet: …beide keren tussen de ogen van de ‘vijand’. Alle sneue grapjes in programmaboekjes en via de speaker verhogen het leedvermaak. En dat is als brood en spelen voor het hongerige Vitessepubliek, dat net eerder nog voetbalziek was geworden van het opgelegde halfgare dieetvoer dat we tot eind april door de strot geduwd kregen

lees verder...

24-05-2007

Arnhems publiek loopt niet warm voor finale

Het Arnhemse voetbal­publiek liep tot en met gisteren nog niet bijster warm voor de fina­le Vitesse-FC Utrecht, vanavond in Gelredome.
De Arnhemse club had gisteren 5500 kaarten aan de man gebracht. Vandaag zijn de kas­sa’s van stadion Gelredome open voor kaartverkoop.
Per clubkaart of jaarkaart kan men vier tickets voor de partij van vanavond aan­schaffen

Bron: De Gelderlander 24-05-07 

De Mos waarschuwt voor te vroege euforie

Vitesse begint finale tegen Utrecht vanavond met een thuiswedstrijd.

Met een thuiswedstrijd in Gelredome begint Vitesse van­avond de finale tegen FC Utrecht om een plek in de Intertoto. Aan de vooravond van de eindstrijd waarschuwt Vitesse-trainer Aad de Mos voor te vroege euforie in Arnhem.

Vitesse heeft alle vier wedstrijden (2x NAC, 2x NEC) in de play-offs gewonnen, terwijl FC Utrecht in de finale van de play-offs om Euro­pees voetbal pijnlijk onderuit ging tegen FC Groningen. De Mos he­kelt een eventuele favorietenrol van zijn elftal. „Het gevaar zit in het feit dat de te­genstander door zogenaamde ken­ners al is afgeschreven”, aldus De Mos. „ In die positie voelde ik me altijd het sterkst. Misschien gaat Utrecht het elftal veranderen. Wij moeten ervoor oppassen dat we niet het slachtoffer worden van de wederopstanding van Utrecht.”

De Mos stelt tevreden vast dat zijn ploeg na een lang seizoen nog fris en gretig is. „ Je hoort veel trainers aan het eind van het seizoen kla­gen dat de ploeg uit elkaar valt, maar bij ons is dat juist niet het ge­val. Dat komt ook doordat we vier keer op rij hebben gewonnen. ” Voor Vitesse staat er vanavond en zondag (in Utrecht) veel op het spel. De Mos: „Vitesse heeft het jongste elftal van de eredivisie. Voor de ontwikkeling van de spe­lers zijn Europese wedstrijden het beste. Daarom zou het fantastisch zijn als we de moeilijke klus tegen Utrecht zouden klaren.”

De Mos kan vanavond niet be­schikken over de geblesseerden Fred Benson, Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Piet Velthui­zen. Danko Lazovic is fit genoeg voor een plek in de basis. De tops­corer is voldoende hersteld van de spierblessure, die hem bij NEC aanvankelijk op de bank hield

Bron: De Gelderlander 24-05-07 

De week van de Gelderse burenruzie

‘Vitesse heeft een grote bek, net als Ajax’

Op papier ging het om een plaats in het bescheiden Intertoto-toernooi, maar voor Vitesse en NEC stond afgelopen week een heuse hoofdprijs op het spel. Het leven rond Waal en Rijn verstomde, want wie zou zich kronen tot nummer één van Gelderland?

Wij verkeerden een week lang rond de rivieren, wierpen een blik in de toekomst, spraken met club-iconen en genoten van de smaak van pure rivaliteit.

lees verder...

Bron: VI magazine 23-05-2007

Stojkovic spoelt bittere nasmaak weg bij Vitesse

Vladimirs verloren voetbaljaar Vladimir Stojkovic is zonder twijfel bezig aan zijn meest teleurstellende seizoen tot nu toe. De 23-jarige Serviër heeft bij Vitesse het plezier en het vertrouwen in eigen kunnen weten te hervinden, maar de bittere nasmaak van een verloren voetbaljaar blijft aanwezig. „Ze zeggen dat na regen zonneschijn komt, maar daar heb ik dit seizoen maar weinig van gemerkt.”

De carrière van Vladimir Stojkovic zat tot aan het begin van dit seizoen in de lift. Alles wat de jonge goalie aanraakte, leek in goud te veranderen. Na twee seizoenen bij het anonieme FK Zemun, verkaste de toen 22-jarige Stojkovic aan het einde van het seizoen 2004/2005 naar het roemruchte Rode Ster Belgrado. Daar beleefde hij zijn beste seizoen tot nu toe. Rode Ster won zowel het kampioenschap als de beker en Stojkovic maakte naam als een zeer betrouwbare doelman. De prestaties van de Serviër brachten hem niet alleen in het nationale elftal, maar ook over de grenzen van zijn geboorteland. Het Franse FC Nantes klopte op de deur en een glansrijke carrière lag in het verschiet. Zo leek het.

lees verder...

Bron: Elf magazine Mei 2007

Vitesse meldt zich voor Kolk

Santi Kolk (25) gaat ervan uit dat hij degradant ADO Den Haag spoedig zal verlaten. De aanvaller staat in de concrete belangstelling van zowel FC Twente als Vitesse.

De Arnhemmers zitten deze week rond de tafel met ADO om de transfer te bespreken. De Haagse club liet eerder weten anderhalf miljoen euro te verlangen voor Kolk, maar Vitesse wil niet verder gaan dan de helft. ‘We zullen bekijken of we nader tot elkaar kunnen komen’, reageert algemeen directeur Piet van der Pol van ADO.

Ook FC Twente heeft zich officieel voor Kolk gemeld in Den Haag. De aanvaller zelf rekent in elk geval op een overstap naar de Eredivisie. ADO kan nu nog behoorlijk wat geld aan mij verdienen’, weet hij. ‘De club zal er toch wel rekening mee houden dat ik transfervrij ben gekomen en nog maar één jaar onder contract sta? Ik wil op het hoogste niveau blijven spelen. Dat ik een aardig seizoen heb gedraaid en twaalf keer heb gescoord, sterkt me daarin.’

Kolk wil niet reageren op de betrokken clubs. Hij maakt zijn keuze pas bekend zodra ADO akkoord is met een geïnteresseerde partij.

Bron: VI magazine 23-05-07 

Vitesse overweegt stuntaankoop: Andrzej Niedzielan

Het hoofdstuk NEC is voor Andrzej Niedzielan definitief voorbij nu de clubleiding van de Nijmegenaren de spits heeft laten weten dat hij met spoed op zoek moet naar een nieuwe werkgever. De Pool heeft de verwachtingen in De Goffert geen moment waar kunnen maken en heeft inmiddels ook het krediet bij zijn ploeggenoten verspeeld. ‘Het is duidelijk dat we niet gelukkig zijn met de situatie’, aldus Leen Looyen, die maandag aftrad als technisch directeur van NEC. ‘Andrzej ligt weliswaar tot volgend jaar vast, maar een direct vertrek is voor beide partijen het beste. In Nijmegen zal hij geen minuut meer spelen.’

Mogelijk vervolgt de Poolse international zijn carrière bij concurrent Vitesse. Binnen de Arnhemse club gaan stemmen op om het na de zomer te proberen met Niedzielan, die nog altijd in de boeken staat als de duurste aankoop uit de geschiedenis van NEC. Mocht de Pool bij Vitesse onder leiding van trainer Aad de Mos wél weten te slagen, dan wordt dat in Arnhem als een gigantische stunt én een klap richting de aartsrivaal beschouwd. Het lijkt bovendien niet waarschijnlijk dat de Nijmeegse clubleiding na het voor Niedzielan dramatisch verlopen seizoen een hoge vergoeding voor de spits eist. Grote vraag is of de Pool zelf trek heeft in een langer verblijf in Nederland. Hij zag NEC als opstap naar de top, maar kan niet terugkijken op een geslaagde periode.

Voor de positie van linksback is Vitesse in gesprek met Haim Magralashvili (25). De Israëliër met Georgische achtergrond staat onder contract bij de Israëlische kampioen Maccabi Haifa, dat teleurstellend in de middenmoot staat. Magralashvili zou ruim driehonderdduizend euro moeten kosten. De manager voetbal van Vitesse, Jan Streuer, reisde onlangs naar het Midden Oosten om de verdediger te bekijken.

Bron: VI magazine 23-05-07 

Van der Schaaf richt zich op komend seizoen

Remco van der Schaaf heeft vorige week vrijdag voor het eerst sinds negen weken weer meegetraind met de selectie van Vitesse. De middenvelder revalideerde de afgelopen maanden in Antwerpen onder leiding van de Belg Lieven Maesschalck.

Van der Schaaf had een ontsteking in zijn linker-patellapees, waardoor hij kracht miste in hetzelfde bovenbeen. ‘De laatste tijd was het flink zwoegen, al vond ik de trainingen bij PSV een stuk zwaarder’, vertelt Van der Schaaf. ‘Maar ik heb daar een tijdlang doordeweeks ook moeten slapen omdat de reisafstand te ver was. Dan is het heerlijk terug te zijn op het veld.’

De middenvelder moet nog wel speelminuten opdoen en verwacht niet dat hij in de play-offs voor de Intertoto tegen FC Utrecht nog in actie komt. ‘Ik ben fit, maar dat betekent niet dat ik al klaar ben voor echte wedstrijden. Ik richt me volledig op volgend seizoen, in de voorbereiding wil ik weer fit zijn.’

Bron: VI magazine 23-05-07 

Gillissen kiest tussen Vitesse en NAC Breda

Tim Gilissen zal snel beslissen waar zijn toekomst ligt. De 24-jarige middenvelder van Go Ahead Eagles had al een gesprek met NAC Breda en zit deze week met de technische mensen van Vitesse om de tafel.

Beide clubs hebben de Deventenaren al een aanbieding gedaan. ‘Met NAC heb ik een eerste oriënterend voetbalgesprek gehad’, zegt Gillissen, die bij Go Ahead nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2009.

‘Ik wil nu eerst horen wat Vitesse precies wil en maak vervolgens een keuze tussen deze clubs. Die beslissing zal ik niet overhaast, maar heel weloverwogen maken.’

Bron: VI magazine 23-05-07 

Danko Lazovic: ‘Als ik een transfer wil forceren, zou ik nóóit meer komen trainen’

In de kantlijn van de Gelderse derby speelde zich bij Vitesse de afgelopen week een soap af die vermoedelijk veel ingrijpender gevolgen voor de Arnhemse club heeft dan de dubbele zege op NEC. Óf voor de clubkas óf voor de sportieve toekomst. Danko Lazovic (24) eiste dit seizoen vaker een hoofdrol voor zich op, maar niet eerder draaide het leven bij Vitesse zó sterk om de spits als de afgelopen dagen. Zo snel als een kameleon wisselt van kleur, wijzigde Lazovic van imago en rol. Van verlosser naar verschoppeling en weer terug. Een reconstructie en uitleg over het miljoenenspel rond inmiddels een van de meest besproken Eredivisiespelers.

lees verder...

Bron: VI magazine 23-05-2007

Szamotulski in wachtkamer bij Vitesse

Vitesse heeft doelman Grzegorz Szamotulski nog even in de wachtkamer gezet. De Poolse doelman van Sturm Graz was drie dagen op proef in Arnhem.

Sportief gezien is er geen bezwaar om de Poolse international vast te leggen. “Met deze keeper kunnen we wel voor de dag komen”, denkt manager voetbal Jan Streuer van Vitesse. “Hij is bereid om eventueel op de bank te gaan zitten.”

Het probleem is dus vooral financieel, hoewel Szamotulski transfervrij is. “Het gaat ook om wat hij wil verdienen. Daarom doen we geen overhaaste dingen. Een keeper vinden we wel, we hebben nog meer opties.”

Bron: TV Gelderland TxT 23-05-07 

De Mos wil spetterende afsluiting

Hoofdtrainer hoopt op druk bezocht Gelredome

Vitesse speelt donderdagavond de eerste van twee finales tegen FC Utrecht. In Gelredome staat om 20.00 uur tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Hoofdtrainer Aad de Mos wil een spetterende afsluiting en roept iedere supporter dan ook op naar Gelredome te komen!

Niet alleen omdat een druk bezocht stadion voor meer sfeer en beleving zorgt, ook omdat de ploeg na de dubbele ontmoetingen tegen NAC Breda en NEC nog altijd fris oogt. De Mos: “De frisheid en motivatie is bij een ieder aanwezig en vooralsnog hebben we geen last van de laatste adem. De overwinningen in de laatste vier wedstrijden heeft daar ongetwijfeld ook mee te maken.”

Dat de trainer het bereiken van de Intertoto als een prijs ziet, is duidelijk. “We willen het seizoen niet alleen goed eindigen, de Intertoto is voor ons een prijs. Het toernooi en dus Europees voetbal is voor het jongste elftal uit de Eredivisie ideaal voor de doorontwikkeling. Daarbij is dit podium ook goed voor het aantrekken van nieuwe spelers.”

FC Utrecht Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwt De Mos voor onderschatting. “We willen en moeten geen slachtoffer worden van de wederopstanding van FC Utrecht. Hoe vaker je wint, hoe dichter je bij de eerste nederlaag komt.” De trainer sloot het persuurtje af met een oproep aan de supporters om donderdagavond zeker te komen. “Voor veel spelers wordt het de laatste wedstrijd in Gelredome en zij zijn gebrand om hun periode bij Vitesse goed af te sluiten.”

Opstelling Vitesse Vladimir Stojkovic, Paul Verhaegh, Ruud Knol, Civard Sprockel, Purrel Frankel, Theo Janssen, Sebastien Sansoni, Anduele Pryor, Mads Junker, Yu Hai, Danko Lazovic.

Geblesseerd: Fred Benson (hamstring) Geschorst: niemand

Bron: Vitesse TxT 23-05-07 

De Mos verwacht een spetterend einde

Vitesse-trainer Aad de Mos is ervan overtuigd dat zijn ploeg nog een keer gaat vlammen in het tweeluik met FC Utrecht. “Ik verwacht een spetterend einde. Voor sommige spelers is het de laatste wedstrijd en dus wil iedereen afscheid nemen met een prijs.”

En dat is Intertoto volgens de ervaren trainer. “Zeker voor dit Vitesse, het jongste elftal van Nederland. En het is ook belangrijk ten opzichte van nieuwe aankopen dat we Europees spelen.”

De Mos constateert dat zijn selectie er goed opstaat. “We hebben geen last van een laatste adem. De frisheid en de motivatie zijn nog voldoende aanwezig.”

Bron: TV Gelderland TxT 23-05-07 

Vitesse-manager Jan Streuer: ‘Het leeft enorm in Arnhem’

Jan Streuer (56), voormalig speler van FC Utrecht van 1974 tot 1978, maakt er geen geheim van. ,,Die wedstrijden tegen FC Utrecht leven enorm in Arnhem. Vitesse ziet het Intertototoernooi absoluut niet als een troostprijs. Eerder als het hoogst bereikbare voor een club met onze financiële middelen. Wanneer we dezelfde beleving kunnen opbrengen als tegen NAC en NEC, moet het kunnen,’’ zegt de manager technische zaken van Vitesse.

lees verder...

Bron: AD 23-05-07 

Fred Benson mist duel met FC Utrecht

Vitesse kan morgen niet beschikken over Fred Benson in de eerste finalewedstrijd tegen FC Utrecht om een plek in de Interto­to. De aanvaller heeft te veel last van een hamstringblessure. Benson viel zondag door de kwet­suur al vroeg uit in de derby tegen NEC. Waarschijnlijk mist de Am­sterdammer ook de returnwed­strijd, zondag in Utrecht.

Bron: De Gelderlander 23-05-07 
Column: Borgman

Praatjesmaker van NEC

De rivaliteit tussen Vitesse en NEC heeft in Nijmegen weer eens zielige vormen aangenomen. Voor de re­turnwedstrijd in de play-offs om Intertoto-voetbal had de persafdeling van NEC op het opstellingsformulier een ver­wijzing gemaakt naar de finale van de play-offs. Er stond dood­leuk dat NEC zou spelen tegen de verliezer van FC Utrecht- FC Groningen. Daar had natuurlijk moeten staan dat de winnaar van het tweeluik Vitesse/ NEC tegen Utrecht of Groningen zou spelen. Op de communicatie-afdeling van NEC is de hang naar kinderlijke plagerij blijkbaar groter dan de toewijding tot de ar­beid waarvoor salaris wordt ontvangen.

Daarmee was het tenenkrommende amateurisme op deze zon­dag nog niet voorbij. Ene Jochem van Gelder was stadion­speaker bij de derby, die Vitesse lachend en zonder bovenmati­ge inspanning won (0-2). Ik had nog nooit van de goede man gehoord, maar Van Gelder schijnt op de televisie een program­ma te presenteren dat Praatjesmakers heet.

Bij de derde wissel van Vitesse oreerde hij dat bij ‘Fietstas’ Rihairo Meulens voor Mads Junker in het veld kwam. Erg origineel is deze verbaste­ring van de naam Vitesse niet. Zo koppelde Van Gelder een slaapverwekkend gevoel voor hu­mor aan een schrijnend gebrek aan niveau.

Ik begrijp zijn frustraties, nu weer een kleurloos seizoen van zijn club NEC is bezegeld door de grote broer uit Arnhem. Maar het is triest dat een stadionspeaker zijn emoties niet on­der controle heeft en provocerend in de microfoon mag brul­len. Vitesse en NEC voeren vaak overleg over de veiligheid bij onderlinge ontmoetingen. Dat heeft geen enkel nut, zolang NEC deze niveauloze praatjesmaker zijn gang laat gaan.

Bron: De Gelderlander 23-05-07 

Vitesse wil stunten met ‘gehate’ Niedzielan

De relatie tussen NEC en Andrej Niedzielan is tot een dieptepunt gedaald. De zaakwaarnemer van de Pool is het gegooi met modder inmiddels zat. Op de achtergrond overweegt aartsrivaal Vitesse te stunten door de spits naar Arnhem te halen.

‘NEC moet ophouden met de haatcampagne tegen Andrej’, doet zaakwaarnemer Karel Glomb een oproep in het Algemeen Dagblad. De Nijmeegse club maakte afgelopen week bekend dat de Pool het zodanig heeft verbruid dat hij geen minuut meer in actie zal komen. ‘NEC wil hem gewoon zwart maken’, vindt Glomb. ‘Een paar jaar geleden was Niedzielan nog een wereldtopper nu kan hij er plots niets meer van. Hoewel NEC eist dat Andrej vertrekt, weet ik niet of dat gebeurt.’

Uit onverwachte hoek komt wellicht een uitkomst voor de onwerkbare situatie in Nijmegen. Binnen Vitesse wordt gesproken over het aantrekken van Niedzielan , zo weet Voetbal International.

De Arnhemse rivaal denkt de spits voor een relatief laag bedrag over te kunnen nemen en zint op een stunt door de Pool wél weer aan het voetballen te krijgen. Bij NEC heeft Niedzielan nog een contract tot medio 2008.

Bron: Voetbal International 22-05-2007

Vitesse sprak nog niet met Gilissen

Vitesse is zeer geïnteresseerd in middenvelder Tim Gilissen van Go Ahead Eagles, maar van een transfer is nog geen sprake.

“We hebben bij Go Ahead geïnformeerd, meer niet”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “We hebben ook nog niet met de speler zelf gesproken.

Vitesse is op veel fronten bezig. Zo bekeek Streuer de Israëlische linksback Haim Magrashvili van Maccabi Haifa. “Het is absoluut geen zekerheid dat hij komt. We hebben verschillende opties. Ik weet niet of er snel nieuwe spelers bij komen, er moeten eerst ook spelers weggaan natuurlijk.”

Bron: Omroep Gelderland 21-05-2007

Szamotulski wil dolgraag naar Vitesse

De Poolse doelman Grzegorz Szamotuslki heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Vitesse.

Dat zegt zijn zaakwaarnemer Radoslav Osuch. “Dinsdag horen we wat van de club. Ik denk dat het wel rond gaat komen, de trainer was zeer tevreden over Grzegorz. Wij hebben zondag de wedstrijd tegen NEC gezien en waren zeer onder de indruk van Vitesse. Hij wil dolgraag naar Vitesse komen.”

Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse is wat voorzichtiger. “Hij heeft een aardig niveau, maar dat is ook logisch als iemand dertien interlands heeft gespeeld. Maar we hebben meer opties.”

Bron: Omroep Gelderland 21-05-2007

Vitesse weer eindstation voor NEC

Arnhemmers strijden met FC Utrecht om plaats in Intertoto.

NEC eindigde de afgelo­pen twee seizoenen boven Vitesse in in de eindrangschikking van de reguliere competitie. Maar net als vorig jaar toonden de Arnhem­mers zich fitter en slagvaardiger in de play-offs om een Intertoto-tick­et. Na de indrukwekkende thuis­beurt (1-0) op Hemelvaartsdag zet­te de equipe van coach Aad de Mos gisteren in Nijmegen de punt­jes op de i: 0-2.

Vitesse staat nu op de drempel van een Europees zomeravontuur. De Arnhemmers hebben nog maar één horde te nemen; komen­de week wacht een dubbele con­frontatie met FC Utrecht. Op het oog geen onneembare hindernis; de Utrechters maakten tegen FC Groningen een uitgebluste indruk. Hoewel de marge gistermiddag nog iets ruimer uitviel dan donder­dag, was er in De Goffert veel meer evenwicht dan drie dagen eerder in stadion Gelredome. On­danks het gemis van een handvol basisklanten (Otten, Holman, Ols­son, Denneboom en Nalbantoglu) was NEC over grote fasen van de wedstrijd zelfs de betere ploeg. „Maar je kunt nog zo veel balbezit hebben, het gaat in dit soort cup­wedstrijden om de doelpunten”, doceerde De Mos. „Wij komen tweemaal voor de goal en scoren twee keer. Dat is effectiviteit.”

Trainer Mario Been van NEC haal­de zijn schouders maar eens op. „Wij hebben heel veel talent en kwaliteit in de ploeg, maar we mis­sen nog iets, vooral voorin. Daar­om gaan we ons de komende maanden zeker versterken. Maar de financiële ruimte is beperkt. Daarom zijn we er ook zo op ge­brand om Niedzielan kwijt te ra­ken. Die neemt toch een forse hap uit ons budget.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Fred Benson hoopt op rentree tegen Utrecht

Vitesse-aanvaller Fred Benson moest de derby tegen NEC gisteren vroegtijdig verlaten. De Amsterdammer ging na een kwartier naar de kant vanwege een hamstringblessure. „ Ik had er al een beetje last van, maar nu schoot het er in een keer zo hevig in dat ik niet verder kon”, zegt Benson, die hoopt donderdag weer inzetbaarte zijn tegen FC Utrecht. „ Ik moet eerst afwachten hoe het de komende de komende dagen gaat.

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Vitesse begint finale donderdag in Arnhem

Vitesse begint de finale om een plek in de Intertoto met een thuiswedstrijd. Donderdaga­vond (24 mei, aanvang 20.00 uur) komt FC Utrecht naar Gelredome, zondag (aanvang 14.30 uur) volgt de return in Utrecht. Vitesse opent de eindstrijd in eigen huis, aangezien Utrecht hoger eindigde op de ranglijst van de eredivisie ( twaalfde om negende). De win­naar van het tweeluik gaat naar de laatste ronde van de Intertoto.

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Zestal Vitesse zit tegen schorsing aan

Zes spelers van Vitesse staan qua gele kaarten op scherp in de play-offs. Theo Janssen kreeg gisteren geel in het duel met NEC en voegde zich bij Paul Verhaegh, Sébastien Sansoni, Danko Lazovic, Mads Junker en Purrel Fränkel, die eerder in de play-offs een boeking kregen. Voor de zes geldt dat ze zondag in Utrecht niet mogen spe­len, indien ze donderdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht hun tweede gele kaart oplopen.

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Vitesse neemt gok met inzetten van Lazovic

„We hebben gegokt met Danko Lazovic”, zei Vites­se- trainer Aad de Mos gisteren na de 2- 0 zege bij NEC. Lazovic had aan de heenwedstrijd in Gelred­ome ( 1- 0) een lichte spierblessure opgelopen. Na overleg met de tech­nische staf mocht Lazovic in nood­gevallen opdraven, met injectie. De Mos: „We hadden hem liever gespaard voor Utrecht. Maar na de blessure van Fred Benson wilde La­zovic absoluut het veld in.”

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

De Mos: ‘Alles voor doen

Vitesse- trainer vindt plaats in de Intertoto een tastbare prijs.

Vitesse is volledig in de ban van het lonkende vooruitzicht op Europees voetbal. Na het ge­wonnen tweeluik met NEC noem­de trainer Aad de Mos deelname aan de Intertoto een tastbare prijs.

„Dan heb je iets vasts in handen”, zei De Mos na de 2-0 zege bij NEC, de vierde overwinning op rij in de play-offs. „ Als we de Interto­to halen, dat zou fantastisch zijn voor de club, de fans, de spelers­groep en de technische staf. Het zou een beloning zijn voor heel Vitesse. Daarom moeten er alles voor opzij zetten om het ticket bin­nen te halen.” En, wijzend op de naderende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in de finale: „We moeten er sa­men alles aan doen om te winnen. Ik hoop dat er donderdag weer 20.000 toeschouwers zijn in Gel­redome. We hebben hun steun om van Utrecht te winnen.”

De Mos zag zaterdag in de ons om­ringende landen wat de huidige waarde is van de Intertoto. In Duitsland vierde HSV groot feest na het bereiken van de Intertoto Vitesse- trainer Aad de Mos: „ Ik hoop dat we donderdag met de steun van ons publiek voor een spektakelstuk kunnen zorgen te­gen Utrecht.” en in België deed Charleroi hetzelf­de. „De Intertoto is enorm opge­waardeerd”, aldus De Mos. „Vroe­ger moest de KNVB de clubs geld geven voordat ze zich wilden in­schrijven. Nu is het de makkelijk­ste weg naar Europees voetbal.”

De winnaar van de eindstrijd tus­sen Vitesse en FC Utrecht moet één ronde Intertoto en één voor­ronde UEFA Cup doorstaan, dan plaatst het zich voor het hoofdtoer­nooi om de UEFA Cup. „We hebben nu een kans op Euro­pees voetbal”, aldus De Mos. „Ik vind het een voordeel dat we eerst thuis spelen. Dat is nu in de play-offs gebleken. Je hebt de gele­genheid thuis iets neer te zetten. Het is duidelijk dat dat een heel moeilijke klus zal worden. Utrecht had in de competitie tien punten meer dan wij. Ik hoop dat we don­derdag met de steun van ons pu­bliek voor een spektakelstuk kun­nen zorgen. Ik heb er vertrouwen in dat de spelers daar wel toe in staat zijn.”

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Pryor moet blijven

Aad de Mos, de trainer van Vitesse, heeft een veto uitgesproken over een vertrek van Anduele Pryor. De aanvallende middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door en schoot Vitesse gisteren naar een tweede zege (2-0) op rij tegen NEC, waardoor zijn club nog steeds in de race is om een Intertoto-plek.

Ajax heeft echter interesse in de 22-jarige Amsterdammer. ,,Ik weet dat Ajax-scout Piet Keizer erg van hem gecharmeerd is,’’ aldus trainer De Mos. ,,Maar een transfer is onbespreekbaar. Pryor en keeper Piet Velthuizen mogen onder geen beding weg uit Arnhem.’’ Pryor staat nog tot 2010 onder contract, maar moet volgens De Mos snel voor een langere periode worden vastgelegd. Hij scoorde in de eerste ronde van de play-offs ook al tegen NAC Breda.

Pryor is een van de jonge spelers, die door hun fitheid en ambitie Vitesse aan het eind van het seizoen extra kracht geven. Een jaar geleden maakte hij niet eens deel uit van de A-selectie. Nu is hij al weken de motor in het hart van de ploeg. Tegen NEC, dat een 1-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd moest goedmaken, maakte Pryor na een half uur een einde aan het offensief van de thuisclub. Met beperkte middelen (coach Been miste vijf basisspelers) kwam NEC verrassend sterk voor de dag, waardoor een echte Gelderse derby met hier en daar venijn en een enkel opstootje ontstond.

Maar toen de bal een kwartier voor rust na een geblokt schot van Theo Janssen voor de voeten van Pryor viel, haalde die meteen uit: 0-1. Diep in de tweede helft verdubbelde invaller Danko Lazovic, die slechts half fit was, de voorsprong uit een voorzet van Paul Verhaegh.

Bron: AD 21-05-07 

Yu Hai trekt in China miljoenenpubliek

Eerste Chinees (19) in Nederlandse play-offs debuteert in de basis

De eerste Chinees in de play-offs van het Nederlandse profvoetbal, Yu Hai, debuteerde gistermiddag als basisspeler in het shirt van Vitesse. Niet zonder suc­ces want Yu Hai gaf in De Goffert tegen NEC de eerste treffer van Vitesse (Anduele Pryor, 0- 1) aan.

Na afloop stond er een fraaie 0­2 op het scorebord. Sinds 1990 (0­4 en 0-2) werd er door Vitesse niet met meer dan één goal verschil ge­wonnen in Nijmegen. Zijn optreden zal in China door meer mensen worden gevolgd dan in Nederland, al is hij de enige Chi­nese prof in Nederland. Yu Hai mag zich dankzij zijn debuut als basisspeler verheugen op ‘zeker een halve pagina’ in Titan Sports; een Chinese sportkrant met meer dan 1 miljoen lezers. Ook andere sportbladen zullen de Chinees een plaatsje geven in hun kolommen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 21-05-07 

Aad de Mos op de persconferentie na afloop van NEC-Vitesse

,,Met het resultaat in deze ronde ben ik heel tevreden. Drie goals voor, nul tegen en door naar de volgende ronde. In de eerste twintig minuten hadden we het lastig en probeerde N.E.C. met een goede aanpak ons te verrassen. We hadden daarbij problemen met Edgar Barreto, die als een spits, linksbuiten en middenvelder ineen speelde. Paul Verhaegh en Anduele Pryor hadden daardoor moeite met het doordekken, maar pakten dat later goed op. We incasseerden geen tegengoal en werden daarna beter wat tot uiting kwam in ons positiespel.

De verdediging stond goed en terwijl zij eigenlijk beter speelden, komen we via de linkerkant voor het eerst voor de goal en maken we 0-1. Na rust brengen zij een spits erbij, iets dat ik ook zou doen. Vanwege het ontbreken van spitsen op hun bank, werd Patrick Pothuizen doorgeschoven. Daardoor gaan ze sneller de lange bal spelen en hopen ze dat die tweede bal een keer goed valt. Door goede intercepties van Vladimir Stojkovic en Ruud Knol konden we dit voorkomen. Daarna gebeurde er iets, waarvan ik hoop dat we dit verder zullen doortrekken. We komen deze wedstrijd twee keer voor de goal en scoren twee keer. Dit was wel erg efficiënt. Je kunt meer balbezit hebben, maar het draait nu eenmaal om doelpunten maken.

Voor het werk dat we als complete club erin hebben gestopt, is het nu hartstikke mooi dat we de finale bereiken. Hopelijk kunnen we volgende zondag met een mooi gevoel afscheid nemen van het seizoen.”

Bron: NN 20-05-07

Ruud Knol: klasseverschil was groot

Vitesse was over twee duels oppermachtig tegen NEC, vond ook Ruud Knol: “Het klasseverschil was groot. Wij waren bijna compleet, zij misten behoorlijk wat spelers. Dat kunnen ze niet opvangen.”

“Na rust stond Pothuizen in de spits. Dat kan eigenlijk niet, dat is een verdediger. Dat zegt wel wat over de situatie bij NEC”, vindt Knol. “Wij speelden vrij rustig,wachtten goed af.”

Knol vertrekt bij Vitesse, maar hij weet nog niet naar welke club. “Er is nog niks duidelijk. Ik heb nog twee duels voor de boeg. Dan ga ik rustig kijken wat op me afkomt.”

Bron: TV Gelderland TxT 20-05-07 

Yu Hai blij met debuut in derby

Yu Hai maakte zondag zijn debuut in de basis van Vitesse. Na afloop van het duel tegen NEC kreeg hij complimenten van trainer Aad de Mos, die hij lachend incasseerde.

“Ik ben heel gelukkig”, zei de Chinese aanvaller. “Blij dat ik juist in deze wedstrijd voor het eerst in de basis stond. Deze derby is heel speciaal voor mij.”

“Ik ben nu twee maanden hier en voel me al helemaal thuis in Arnhem en ook bij het team. Alleen het Nederlands is heel moeilijk”, bekende Yu Hai.

Bron: TV Gelderland TxT 20-05-07 

Vitesse wint weer in Nijmegen

Nijmegen is Vitesse goed gezind, daar waar het gaat om de Play-offs. Een doelpunt van Anduele Pryor in de 29e minuut betekende de volgende ronde om een plaats in de Intertoto. Door een aanvallend onmachtig NEC kende Vitesse een simpele middag en kon het zich permitteren niet eens goed te voetballen. Danko Lazovic maakte aan alle Nijmeegse illusies een einde door een kwartier voor tijd voor 0-2 te zorgen.

In de basisopstelling ontbrak de naam van Danko Lazovic. De maker van de 1-0 in Arnhem startte op de bank met een dijbeenblessure en werd vervangen door Yu Hai. Binnen tien minuten moest Aad de Mos ook een streep zetten door de naam van Fred Benson. De aanvaller had al last van zijn hamstring en moest het helaas al snel opgeven. Rihairo Meulens leek zijn logische vervanger, maar het was toch Lazovic die na een kwartier spelen in het veld kwam.

Na het melden van de blessuregevallen was het meest gevaarlijke moment op voetballend gebied in de 20e minuut te noteren. De door het centrum dribbelende Rutger Worm liet Stojkovic voor het eerst handelend optreden. Vitesse was binnen het half uur eveneens eenmaal gevaarlijk, maar het was wel direct raak. Na goed werk van Yu Hai belandde de voorzet bij Anduele Pryor die hard raak schoot door het midden: 0-1.

Tien minuten voor rust mocht Theo Janssen een vrije trap nemen, de nog moeizaam verwerkt werd door Gabr Babos en Vitesse de eerste, ongevaarlijke, hoekschop van de wedstrijd opleverde. Met het noemen van het doelpunt en de vroegtijdige wissel was de eerste helft wel samengevat. Voetballend was het namelijk niet bijzonder wat er in De Goffert voorgeschoteld werd, maar met de voorsprong maalde niemand daar om in het Arnhemse kamp.

Drie minuten na rust, toen Vitesse even met tien man speelde (blessure Sprockel), was het Roy Beerens die een goede mogelijkheid kreeg. De van PSV gehuurde aanvaller schoot randje zestien voorlangs. De thuisploeg moest natuurlijk risico’s nemen en stuurde al direct Patrick Pothuizen naar voren. De verdediger volleerde in de 54e minuut knap voorlangs en was na rust de meest gevaarlijke speler bij de thuisploeg. Vitesse bleef echter eenvoudig overeind tegen de aanvallend onmachtige Nijmegenaren.

In de laatste 25 minuten bracht de ploeg van Mario Been wat meer vuur in het spel, maar behalve een kopbal van Rutger Worm (schitterende reflex Stojkovic) kwamen de elf niet. Vitesse daarentegen verdedigde de voorsprong en kreeg in de slotfase steeds meer ruimte. Lazovic was een kwartier voor tijd dichtbij de 2-0, maar doelman Babos redde op de inzet van de Serviër. In de 78e minuut was het wel raak nadat de spits een strakke voorzet van Paul Verhaegh hard inkopte bij de tweede paal.

Zo wint Vitesse voor de tweede achtereen volgende keer in en van NEC Nijmegen. De frustratie was duidelijk zichtbaar en hoorbaar bij NEC waar de stadionspeaker het nodig vond om een wissel van Vitesse aan te kondigen met ‘Fietstas’. Het kon de pret bij de meegereisde Vitessenaren niet drukken. Aanstaande donderdag speelt de ploeg om 20.00 uur de finaleronde om een plaats in de Intertoto Cup. Tegenstander op dit moment nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het FC Utrecht.

Bron: Vitesse.nl 20-05-07 

Omstreden Lazovic houdt Intertoto-hoop in leven

Vitesse-aanvaller Danko Lazovic was de afgelopen weken een ‘hot item’ in Arnhem en omstreken. De Servische spits solliciteerde openlijk naar een transfer richting PSV, hij ontbrak zondagochtend op de training maar in de tweekamp met aartsrivaal liet Lazovic zijn voeten spreken. Donderdagmiddag scoorde hij de enige goal in de heenwedstrijd, in de return was hij eveneens trefzeker. Een doelpunt van Prijor completeerde de 0-2 overwinning waardoor Vitesse een Intertoto-ticket bemachtigt.

Onder toeziend oog van 8.000 toeschouwers in Stadion de Goffert begon Lazovic als bankzitter. Na een blessure van Fred Benson, die overigens in de frontlinie startte naast de Chinees Yu Hai, mocht Lazovic na een kwartier toekijken zijn trainingspak uittrekken. Na een half uur spelen was het vervolgens Prijor die de score opende in het voordeel van de bezoekers. Een slechte uittrap van Babos kwam in de voeten van de Vitesse-aanvaller die gemakkelijk kan afwerken.

Na rust werd het duel iets levendiger maar de hooggespannen verwachtingen konden nooit worden vervuld. NEC Nijmegen zocht naar de aansluitingstreffer maar vond Stojkovic meerdere malen op hun weg. Uiteindelijk mocht Lazovic aantekenen voor de 0-2. Door deze overwinning speelt Vitesse donderdagmiddag tegen de verliezer van het duel FC Groningen-FC Utrecht om een intertoto-ticket.

Bron: Soccernews 20-05-07 

Vitesse zet NEC simpel opzij

Vitesse heeft zich zondag simpel geplaatst voor de finale van de play-offs om Intertoto. In Nijmegen werd met 2-0 gewonnen van NEC.

De Arnhemmers hoefden zich niet eens noemenswaardig in te spannen tegen de aartsrivaal. NEC probeerde het wel maar was, mede door de vele blessures, onmachtig. Na een klein halfuur scoorde Anduele Pryor de 0-1, waarmee de strijd meteen beslecht was.

Danko Lazovic, licht geblesseerd maar al snel ingevallen voor Fred Benson, kopte nog de 0-2 binnen. Vitesse gaat nu in een dubbele ontmoeting met FC Utrecht strijden om een Intertoto-plek.

Bron: TV Gelderland TxT 20-05-07 

Vitesse wil Israëlische linksback Magralashvili

Vitesse aast op linksback Haim Magralashvili van de Israëli­sche topclub Maccabi Haifa. De 25-jarige speler, met wortels in Ge­orgië, heeft de Israëlische nationali­teit. Magralashvili is verschillende ke­ren bekeken door de technische staf van Vitesse en door Vitesse’s voetbalmanager Jan Streuer. Bij de Arnhemse club worden geen me­dedelingen gedaan over de ver­gaande interesse voor Magralashvi­li. Bronnen in Israël melden dat de twee clubs onderhandelen over de vraagprijs van de technisch bekwa­me linksback, die voor 500.000 dollar mag vertrekken. Vitesse en Maccabi Haifa zouden elkaar in­middels tegemoet zijn gekomen.

Beide clubs stonden in 200o tegen­over elkaar in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup. Vitesse, destijds getraind door Ro­nald Koeman, schakelde de Israëli­sche ploeg uit.

Magralashvilli begon zijn loop­baan in Israël in de tweede divisie bij Hapoel Haifa; met die club pro­moveerde hij naar de Israëlische Premier League. Daarop werd hij aangetrokken door Maccabi Haifa en met deze club werd hij in 2005 en 2006 landskampioen.

Het huidige seizoen verliep natio­naal teleurstellend voor Maccabi Haifa. Een speelronde voor het ein­de van de competitie staat de ploeg op de zesde plaats, in de middenmoot van het twaalf ploe­gen tellende deelnemersveld. Wel bereikte Maccabi Haifa eerder dit kalenderjaar de achtste finale in het toernooi om de UEFA Cup. De latere finalist Espanyol was te sterk. In de voorronde van de Champions League was de club ge­struikeld over finalist Liverpool (1-1 en 2-1).

Bron: De Gelderlander 19-05-07 

Vitesse op zoek naar treffer in de Goffert

Arnhemse ploeg verdedigt morgen 1- 0 voorsprong bij NEC.

Vitesse verdedigt mor­genmiddag in Nijmegen tegen NEC de 1-0 uit de heenwedstrijd, afgelopen donderdag in Gelred­ome. „We weten wat we moeten doen. We moeten een keer scoren, dan snijd je bij hen misschien de adem af”, zei Vitesse- trainer Aad de Mos gisteren, aan de vooravond van de return in de tweede ronde van de play-offs om Intertoto-voet­bal.

Bij een remise, een tweede Arn­hemse zege of een nederlaag met een doelpunt verschil en een Vites­se- treffer is Vitesse verzekerd van de finale om een plek in de laatste ronde van de Intertoto. In die eventuele eindstrijd is met aan ze­kerheid grenzende waarschijnlijk­heid FC Utrecht de opponent. Utrecht verloor immers thuis het eerste duel met FC Groningen (0-2) in de finale van de play-offs om Europees voetbal. „We hadden het gisteren af kun­nen maken”, zo wees De Mos op de kansen die zijn ploeg miste op hemelvaartsdag. „Het voordeel is wel dat we ‘de nul’ hebben ge­speeld. Als ik dat vergelijk met de eerste ronde, toen we thuis met 3-2 wonnen van NAC, dan is deze 1-0 een betere uitgangspositie.” „Met de vorm waarin we nu verke­ren moeten we het kunnen kla­ren”, zo doelde de coach op de reeks van drie zeges op rij.

De Mos begint morgen met dezelf­de elf spelers, die ook donderdag begonnen. Doelman Vladimir Stoj­kovic kampt met een handblessu- re en een bloeduitstorting op zijn voet. Maar hij is inzetbaar, net als Civard Sprockel die donderdag van het veld ging met een blessure aan de bilspier. Bij Vitesse ontbreken naast de geblesseerden Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Piet Velt­huizen ook Youssouf Hersi (viru­sinfectie) en Abubakari Yakubu (niet wedstrijdfit).

Bron: De Gelderlander 19-05-07 

Vitesse en NAC Breda volgen Kwakman

Kees Kwakman weet zich gevolgd door Vitesse en NAC Breda . Maar een transfer van de verdediger is (nog) niet aan de orde.

De 23-jarige Kwakman is tevreden in Roosendaal en staat dan ook niet te popelen te vertrekken. De verdediger, die nog tot medio 2009 vastligt, wil met RBC Roosendaal via de nacompetitie de Eredivisie in.

Kwakman kwam een jaar geleden van FC Volendam naar RBC Roosendaal . Bij de Brabanders is hij een vaste waarde. Hij miste slechts twee competitiewedstrijden.

Bron: VI.nl 18-05-2007

Verhaal simpel, één keer scoren in Nijmegen!

Vitesse houdt aanstaande zondag in de return tegen NEC vast aan de elf die donderdag met 1-0 van NEC wonnen.

Vitesse, dat donderdag een klasse beter was dan NEC, had het in Gelredome eigenlijk al af moeten maken. Vitesse verzuimde echter om de score verder uit te bouwen nadat uitblinker Lazovic op slag van rust Vitesse op voorsprong had gezet. ‘Doordat we de 2 en 3-0 niet hebben gemaakt, blijft het zondag een open wedstrijd’ aldus trainer Aad de Mos. ‘Vergeleken met de eerste ronde van de Play-offs hebben we nu wel een betere uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken. Een 1 – 0 thuis is een betere basis dan de 3 – 2 thuis tegen NAC Breda. Het is heel belangrijk dat we de ‘0’ hebben gehouden. Als we zondag vanaf minuut één bij de les zijn, moeten we de klus in Nijmegen kunnen klaren.’

NEC, dat donderdag al vijf basisspelers moest missen vanwege blessures, kan zondag ook geen beroep doen op Jonas Olsson. Hij ontving in Gelredome zijn tweede gele kaart in de Play-offs competitie en is daarmee automatisch één wedstrijd geschorst. Bij Vitesse ontbreken Swerts, Velthuizen en Hersi. De rest van de selectie oogt fris en steekt nog in goede vorm. ‘Met de vorm van het team zit het goed. We zitten er nog niet doorheen. Door de blessures en schorsingen gedurende het seizoen is er een natuurlijke rotatie geweest waardoor iedereen nu nog wat extra’s overheeft.’

Goed nieuws voor trainer De Mos was het meetrainen van Remco van der Schaaf. De middenvelder was vanaf eind december geblesseerd. Na maanden van individueel revalideren, werkte hij vrijdag zijn eerste training met de groep af.

Opstelling: Stojkovic, Verhaegh, Sprockel, Fränkel, Knol, Sansoni, Pryor, Janssen, Junker, Benson en Lazovic.

Bron: Vitesse.nl 18-05-07 

De Mos rekent zondag op Stojkovic

Vitesse-trainer Aad de Mos wil zondag uit tegen NEC met dezelfde elf beginnen als in de thuiswedstrijd.

Doelman Vladimir Stojkovic is wederom een twijfelgeval. Hij keepte tegen NEC met een gekneusde rechterhand. “Het gaat nu zozo. Bovendien heb ik in de slotfase tegen NEC ook nog last gekregen van mijn rechterenkel. Ik weet het nog niet voor zondag.”

Trainer Aad de Mos rekent zonder meer op zijn Servische doelman. “Het komt wel goed met Stojkovic, het is alleen maar een bloeduitstorting. En ook Civard Sprockel speelt gewoon, die heb ik er uit voorzorg afgehaald.”

Bron: TV Gelderland TxT 18-05-07 

Van der Schaaf terug op trainingsveld

Remco van der Schaaf is weer terug op het trainingsveld bij Vitesse.

De middenvelder revalideerde negen weken bij de Belgische kinesist Lieven Maesschalck in Antwerpen. “Ik ben nu weer fit. Ik had een ontsteking in mijn patella waardoor ik problemen had boven mijn linkerknie”, legt Van der Schaaf uit. “In het begin kon ik nog niet veel doen, maar daarna was het hard werken. Bijvoorbeeld op een strandje daar aan de Schelde. Maar het heeft geholpen.”

Dit seizoen komt ‘Schaafie’ zeker niet meer in actie. “Nee, conditioneel heb ik een achterstand. Ik richt me op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.”

Bron: TV Gelderland TxT 18-05-07 

Poolse testkeeper zet zinnen op Vitesse

Vitesse heeft de Pool Grzegorz Szamotulski op proef. De 31-jarige doelman is deze zomer transfervrij en ziet een overgang naar Arnhem wel zitten. ‘Vitesse is eerste keus.’ Szamotulski staat op dit moment nog onder contract bij Sturm Graz, maar zijn verbintenis loopt deze zomer ten einde. De doelman stond dertien keer onder de lat bij het Poolse nationale elftal.

‘Er is ook interesse vanuit Engeland, Rusland en Duitsland’, vertelde zijn zaakwaarnemer Radoslav Osuch aan Omroep Gelderland, ‘maar Vitesse is nummer één. De club staat zeer goed aangeschreven, zo blijkt uit de informatie die we hebben verzameld.’

Hoewel coach Aad de Mos eerder liet weten in Piet Velthuizen de toekomstige eerste doelman van Vitesse te zien, denkt Szamotulski ook een goede kans te maken op een basisplaats. ‘Ik heb met de trainer gesproken en hij zegt dat ze een ervaren keeper nodig hebben. Hij zei dat ik een eerlijke kans zou krijgen.’ Voor komend seizoen is Vitesse vooralsnog alleen zeker van de diensten van Velthuizen. Huurling Vladimir Stojkovic keert zo goed als zeker terug naar FC Nantes, terwijl de Arnhemmers Harald Wapenaar al tijdens de winterstop naar Sparta Rotterdam lieten vertrekken.

Bron: VI 18-05-07 

Lazovic antwoordt met zijn voeten op affaire Veelbesproken spits schiet Vitesse langs NEC in play-offs (1-0).

Danko Lazovic is terug. De aanvaller van Vitesse antwoord­de gisteren met zijn voeten op de grote affaire rond zijn persoon. De beste speler op het veld tekende ook de enige treffer (1-0). Het verhaal van de Gelderse derby in de tweede ronde van de play-offs om Intertoto-voetbal was natuurlijk het verhaal Danko Lazo­vic. Ester Bal, de persvoorlichtster van Vitesse, noteerde liefst negen interviewaanvragen voor de veel­besproken aanvalsleider. Lazovic was ook nog eens jarig, voor de 24ste keer.

En dus begon hij zijn relaas voor de vele camera’s, microfoons en schrijfgerei met de mededeling dat zijn verjaardag niet meer stuk kon. „Dit is hartstikke mooi”, jubelde Lazovic. „ Ik ben jarig, heb een doelpunt gemaakt en Vitesse heeft gewonnen. Dit is een mooi ca­deau. Meer hoef ik niet te hebben. Winnen tegen NEC, dat is ge­noeg.” Vlak voor de pauze scoorde Lazo­vic het enige doelpunt. De Serviër soleerde door de Nijmeegse defen­sie, liet Patrick Pothuizen en Naim Aarab als twee zielige hoopjes mens achter zich en stuurde de bal vervolgens hard naar de rech­terhoek (1-0).

Daarna was hij nog twee keer dicht bij een treffer. Een keer bracht de paal redding voor NEC, na wederom een magnifieke solo. En bij zijn volgende kans gleed Aarab de bal net voor zijn voeten weg. Via de paal leverde het slechts een Arnhemse hoek­schop op. Lazovic treurde niet om het uitblij­ven een grotere marge. „Voor Vites­se is het altijd moeilijk tegen NEC te spelen”, sprak hij. „ Dus is 1- 0 voor ons een goed resultaat. We hebben nu een goede kans om de finale te halen.”

De hoofdrol in de Gelderse clash volgde op enkele memorabele da­gen voor Lazovic. Zaterdag werd hij na een erbarmelijke eerste helft gewisseld tijdens het duel met NAC in Breda (0-1), een dag later verscheen hij niet op de training en dinsdag maakte Lazovic na een crisisgesprek met trainer Aad de Mos en technisch manager Jan Streuer duidelijk dat volgend sei­zoen óf bij PSV óf bij Vitesse voet­balt. „Waarom was het een rare week?”, counterde Lazovic. „ Er is de laatste dagen veel drukte geweest over mijn situatie, maar ik weet niet waarom. In één jaar heb ik één keer een training gemist. Dat is toch niet zo erg? Het is ook niet waar dat ik een transfer wil force­ren. PSV is een goede stap voor mij, maar ik weet niet wat er met mij gaat gebeuren. Dan moet je bij de clubleiding van Vitesse zijn.”

Het leek in elk geval wel alsof er een grote last van hem was afgeval­len, zo goed speelde hij gisteren weer. In Gelredome was weer de Lazovic aan het werk die in de competitie liefst negentien keer had gescoord. Maar de spits wilde niets weten van enige opluchting na de verhel­derende voorbije dagen. „Ik heb wat mindere wedstrijden ge­speeld, maar dat kwam niet door de hele situatie. In voetbal kan het gebeuren dat je niet altijd top speelt”, aldus Lazovic. Vitesse-aanvaller Danko Lazovic: „ In één jaar heb ik één keer een training gemist. Dat is toch niet zo erg? Het is ook niet waar dat ik een transfer wil forceren.”

Bron: De Gelderlander 18-05-07

De Mos: ‘ Vitesse moet zich afvragen of 8 miljoen voor Lazovic genoeg is’

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft even overwogen zonder Danko Lazovic te beginnen tegen NEC. Na het gesprek met de spits, op dinsdagochtend, zag de oefen­meester daar van af. „Ik kreeg toen het idee dat ik een gemotiveerde speler tegenover me had”, zei De Mos gisteren. „Het is heel simpel. Als een speler een fout maakt, of buiten het potje pist, dan kan hij alleen maar ant­woorden met zijn benen. Lazovic gaf me het gevoel dat hij zou gaan antwoorden op het veld. En dat heeft hij ook gedaan.”

De Mos was nog maar weer eens lyrisch over de beste Vitesse- speler van dit seizoen, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van PSV. „ Ik heb altijd in Lazovic geloofd”, aldus De Mos. „ Ik kende hem al toen hij nog in Belgrado voetbal­de. Toen we bij Vitesse nog een spits zochten, wist ik dat ik er met hem iets moois van kon maken. Ik heb zelden een spits zo zien afwer­ken als hij, terwijl ik toch met jon­gens als Nilis, Van Basten en Ro­naldo heb gewerkt. Zoals Lazovic de hoeken ziet en kiest, dan heb ik alleen Martens bij KV Mechelen zien doen. Vitesse moet zich afvra­gen of acht miljoen ( vraagprijs voor afkopen van doorlopend con­tract Lazovic, red.) wel genoeg is.”

Bron: De Gelderlander 18-05-07 

Stojkovic maakt zijn trainer gelukkig

Trainer Aad de Mos van Vitesse kreeg gisterochtend voor het duel Vitesse- NEC ( 1- 0) goed nieuws van zijn eerste doelman Vladimir Stojkovic, die door een handblessure het duel dreigde te missen. „Hij zei ‘trainer ik wil voor u spelen. U bent er dit sei­zoen voor mij geweest, nu wil ik er voor u staan’. Dat vind ik mooi”, aldus De Mos. „ De medi­sche staf heeft er ook alles aan ge­daan hem speelklaar te maken.”

Bron: De Gelderlander 18-05-07

Inzetbaarheid Sprockel in Nijmegen is onzeker

Vitesse-verdediger Ci­vard Sprockel viel gisteren gebles­seerd uit in de derby tegen NEC. De mandekker kampt al enkele we­ken met een onwillige bilspier. Het was gisteren nog niet duide­lijk of Sprockel zondag inzetbaar is tijdens de returnwedstrijd in Nij­megen. „Het is niets ernstigs, er is geen spiertje gescheurd of zo”, zei Sprockel. „Maar ik zal morgen (vandaag, red) en daarna moeten kijken hoe het gaat.”

Bron: De Gelderlander 18-05-07

Lazovic kleurt grijze Gelderse derby
Jarige Servische spits scoort enige goal (1-0) bij Vitesse-NEC.

Nu Vitesse en NEC dankzij de play- offs twee keer zo vaak tegenover elkaar staan, ruikt de jus van de Gelderse derby een beetje muf. De twee ploegen speel­den gistermiddag in Gelredome voor 11.245 toeschouwers een saai potje om Intertotovoetbal. Een op­risping van de jarige Danko Lazo­vic ( 24) besliste de wedstrijd in Arnhems voordeel: 1- 0. De return is zondag in Nijmegen.

NEC- trainer Mario Been hoefde gistermiddag in Arnhem niet lang te zoeken naar een verklaring voor de nederlaag. „Wij hebben verlo­ren van Danko Lazovic. Hadden wij hem dit seizoen gehad, dan zouden we om UEFA Cup-voetbal spelen, niet om Intertoto. Wat een fantastische speler”, zei Been, die over het veldspel van zijn gehaven­de ploeg niet ontevreden was. „Ge­zien de omstandigheden”, voegde hij eraan toe. Peter Wisgerhof, Mark Otten, Muslu Nalbantoglu en de spitsen Brett Holman en Ro­mano Denneboom waren er niet bij. Dat laatste was te zien. NEC creëerde niet één kans.

Trainer Aad de Mos van Vitesse prees zijn ploeg de hemel in. „NEC is moeilijk te bespelen. We hebben goed druk naar voren gege­ven en gevarieerd aangevallen.” Hoewel de wedstrijd dodelijk saai was, had De Mos op één punt wel reden tot tevredenheid. Zijn ploeg oogde in 37ste (na)competitiewed­strijd van het seizoen nog aardig fris. De personele problemen vie­len uiteindelijk mee. Alleen de positie tussen de palen was een zorgenkindje aan de voor­avond van de derby. Omdat na re­servedoelman Piet Velthuizen ook eerste keuze Vladimir Stojkovic niet inzetbaar zou zijn, was fysio­therapeut Jos Kortekaas in allerijl bij de KNVB opgegeven als lid. De 33-jarige oud-amateurkeeper was de beoogde vervanger van derde doelman Raymond van Driel.

Zo ver kwam het niet want Korte­kaas kneedde Stojkovic tijdig fit en hoefde niet op de bank plaats te nemen. Ook Lazovic werd op zijn 24ste verjaardag een plaatsje op de bank bespaard. Trainer Aad de Mos vond een boete genoeg voor het missen van een zondagoch­tendtraining. „Ik snijd niet in ei­gen vlees”, zei De Mos. Lazovic stak met kop en schouders uit boven de grauwe middelmaat. NEC verdedigde goed georgani­seerd, Vitesse viel voorzichtig aan, maar weinig creatief. Al was een groter verschil in Arnhems voor­deel wel mogelijk geweest. Mads Junker ( lat) en Lazovic (twee keer paal) zat het niet mee.

Tussendoor had Lazovic het ver­schil gemaakt na een weergaloze actie; in de hoogste versnelling voorbij Patrick Pothuizen, kap­pend langs debutant Naim Aarab en met een kiezelharde uithaal voor doelman Gábor Babos: 1-0. Een smetje voor NEC was nog dat de gele kaart voor de beste NEC’ er, aanvoerder Jonas Olsson, een duel schorsing betekent. Met een weergaloze actie besliste Danko Lazovic gistermiddag de saaie Gelderse derby in Arnhems voordeel. NEC ontvangt zondag Vitesse in de return

Bron: De Gelderlander 18-05-07 

Rustigste derby sinds jaren

De derby Vitesse- NEC, gistermiddag in Gelredome, gaat de geschiedenis in als een van de rustigste ooit. Supporters van bei­de clubs lieten elkaar met rust rond het duel. „Er is niets noe­menswaardigs gebeurd”, aldus een politiewoordvoerster. De voetbalwedstrijden tussen de Arnhemmers en de Nijmegenaren zorgen doorgaans wel voor span­ningen en staan te boek als risico­wedstrijden. Vitesse won met 1-0.

Bron: De Gelderlander 18-05-07 

Supportersbussen NEC op elkaar gebotst

Twee supportersbussen van NEC zijn donderdagochtend in Nijmegen tegen elkaar gebotst. Dat meldt de politie donderdag. De bussen waren onderweg naar Arnhem voor de wedstrijd Vitesse-NEC. Het ging om een kop-staartbotsing. De chauffeur van de achterste van de betrokken bussen raakte lichtgewond.

De bussen reden ‘in colonne’, begeleid door motoragenten. Toen één van de bussen remde, botste de bus daarachter ertegenaan. Na de botsing klaagden enkele passagiers over NEKklachten. De chauffeur van de achterste bus is naar het ziekenhuis gebracht.

Beide bussen raakten beschadigd en moesten worden weggetakeld. Voor de supporters werden andere bussen geregeld. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Vitesse.

Bron: Trouw 18-05-07

De Mos: Lazovic kan beter blijven

Vitesse-trainer Aad de Mos kan niet begrijpen dat PSV Danko Lazovic nog niet heeft gecontracteerd.

Vitesse wil minimaal acht miljoen euro voor de Servische topscorer, maar PSV bood slechts vijf miljoen euro. “PSV had hem al lang moeten binnenhalen voor die prijs”, oordeelt de gelouterde trainer. “Anders kan hij het beste bij Vitesse blijven. Als hij nog een jaar zo gas geeft als tegen Ajax, Roda JC en nu tegen NEC, staan er dan nog grotere clubs voor hem in de rij.”

Het gedrag van Lazovic van afgelopen week vindt De Mos geen probleem meer. “Hij heeft geantwoord met zijn voeten.”

Bron: TV Gelderland TxT 17-05-07 

Lazovic voelt zich blij bij Vitesse

De meest opvallende man bij de Gelderse derby was Vitesse-spits Lazovic. Hij scoorde de enige goal.

“Het wordt zondag wel een moeilijke wedstrijd tegen NEC, maar we hebben nu de eerste wedstrijd gewonnen en hebben daarom een goede kans dat we naar de volgende ronde gaan”,zegt Lazovic. “Maar dan moeten we zondag wel een goede wedstrijd spelen.”

“Ik blijf sowieso in Nederland voetballen, misschien hier, misschien bij PSV”, vertelt Lazovic. “Ik ben erg blij bij Vitesse, dus ik zou het niet erg vinden om nog een jaar voor Vitesse te spelen. Het ligt nu vooral aan hen.”

Bron: TV Gelderland TxT 17-05-07 

Jarige Lazovic bezorgt Vitesse zege

Een wonderschone treffer van de donderdag 24 jaar geworden Danko Lazovic bezorgde Vitesse een 1-0 overwinning in het eerste duel tegen NEC. Vitesse kreeg kansen op meer, maar heeft door de minimale winst (en geen tegengoal) goede kansen op het bereiken van de finaleronde in de Play-offs.

In de eerste 25 minuten ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. De gasten, flink wat basisspelers missend door blessures, hadden het meeste balbezit en daardoor controle over de wedstrijd. Vitesse probeerde snel de spitsen te zoeken, maar het duurde pas tot halverwege de eerste helft tot de eerste kans van de wedstrijd. Na een mooi schot van Danko Lazovic, bediende Fred Benson de vrijstaande Mads Junker, maar de snoekduik belandde vol op de lat.

Danko Lazovic leidde daarmee een goede periode van Vitesse in, waarin NEC terug moest en moeite had met de druk van de thuisploeg. De Serviër werd, samen met de sterk spelende Junker, steeds gevaarlijker en bewaarde zijn beste actie tot aan de 45e minuut. Weggestuurd door Theo Janssen omspeelde de jarige Lazovic met speels gemak enkele NEC-verdedigers en met een verwoestende knal liet hij doelman Babos kansloos: 1-0.

Direct na rust was de doelpuntenmaker weer gevaarlijk met een aantal acties. De mooiste was in de 54e minuut met een bal tussen de benen door van Patrick Pothuizen. Het schot verdween echter op de paal. Halverwege de tweede helft belandde de bal voor de tweede mal op de paal. Na de knappe actie van de prima ingevallen Yu Hai, stuiterde de bal via de benen van Lazovic en een verdediger tegen de paal.

Vitesse had in die fase de tweede goal kunnen en moeten maken om een nog betere uitgangspositie te krijgen voor de return aanstaande zondag in Nijmegen. De gasten waren gedurende negentig minuten slechts gevaarlijk met schoten van afstand. Alleen in de laatste tien minuten, toen het beste er bij de ploeg van Aad de Mos er af was, leek de ploeg nog even gevaarlijk te worden. Het bleef uiteindelijk bij een 1-0 overwinning. Een uitslag die, ‘Europees’ gezien, prima genoemd mag worden en goede perspectieven biedt voor de derde en laatste ronde in de Play-offs.

Bron: Vitesse.nl 17-05-07

Lazovic beslist Gelderse derby

Vitesse heeft de Gelderse derby tegen NEC met 1-0 gewonnen.

De afgelopen week in opspraak geraakte spits Lazovic maakte het verschil in het Gelredome. De servier opende op slag van rust de score na een weergaloze actie. Ook in de tweede helft was hij de gevaarlijkste man en raakte hij nog twee keer de paal. NEC was onmachtig door het ontbreken van vijf basisspelers.

De derby was over het algemeen een matte wedstrijd. Vitesse speelde in de slotfase de bal rond en nam genoegen met de 1-0. NEC had niet meer de kracht om daar wat aan te veranderen.

Bron: Omroep Gelderland 17-05-2007

Vitesse laat na groot gat te slaan met NEC

Net als een ronde eerder in de play-offs om een plaats in het Intertoto-toernooi heeft Vitesse verzuimd in de heenwedstrijd een vrijwel beslissende voorsprong te nemen. In de Gelderse derby tegen NEC kregen een Arnhemmers legio kansen, maar alleen Danko Lazovic vond het net: 1-0.

Lazovic was onbetwist de man van de wedstrijd in het matig gevulde Gelredome. De Serviër was eerder in de week nog negatief in het nieuws gekomen omdat hij een training had gemist en meer bezig zou zijn met een transfer dan met zijn werk bij Vitesse . Lazovic leek iets recht te willen zetten en tegen NEC slaagde hij daarin met verve.

Bij het oppermachtige Vitesse was Lazovic de angel van vrijwel elke aanval. Dat de 1-0 van de voet van de Serviër kwam, was dan ook niet verrassend. Vanaf de linkerflank kwam Lazovic naar binnen, speelde de NEC’ers Patrick Pothuizen en debutant Naïm Aarab uit alsof ze er niet stonden en schoot de bal diagonaal langs doelman Gábor Babos.

Het enige doelpunt was de magere oogst van een handvol goede kansen voor Vitesse . Zo raakte Lazovic nog de paal, kopte Mads Junker op de lat en werd de Arnhemmers na vijf minuten een strafschop onthouden toen Jonas Olsson een overtreding maakte op Fred Benson.

In de eerste ronde van de play-offs maakte Vitesse het zichzelf moeilijk door na een 3-0 voorsprong NAC Breda terug te laten komen tot 3-2. Middels een zwaarbevochten 1-0 uitzege klaarde de ploeg van coach Aad de Mos toen alsnog de klus. In het tweeluik met NEC zal Vitesse andermaal vol aan de bak moeten op vreemde bodem en dat heeft het opnieuw aan zichzelf te wijten.

Bron: VI.nl 17-05-2007

Nieuw uitshirt Vitesse

Op verzoek van de supporters heeft kledingsponsor Legea een tenue ontworpen waarin de kleur blauw van de stad Arnhem terugkomt. In de kraag van het shirt wordt ‘Vitesse Arnhem’ geborduurd om het Arnhemse gevoel nog eens extra te versterken en te benadrukken.

De nieuwe uittenues worden komend seizoen gedragen door de A-selectie en Jong Vitesse. Supporters kunnen het uitshirt aanschaffen vanaf de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen. De prijs van het uitshirt bedraagt € 64,95.

Het thuistenue blijft komend seizoen ongewijzigd.
Voor vergroting: click ‘Lees verder’.

Lees verder...

Bron: Vitesse.nl 15-05-07
MONOLOOG: Civard Sprockel

“Voetbal is de wereld van de eendagsvlieg

Civard Sprockel (23) vergeleek zijn carrière twee jaar geleden nog met een naar beneden denderende lawine, maar onlangs zat hij op de bank bij Oranje. Moet hij nu teleurgesteld of blij zijn na een seizoen dat voor zijn club Vitesse dramatisch verliep? Een verdediger zonder kaarten over zijn roots, wanhoop én een tip voor neo-internationals. ‘Voortaan hou ik altijd mijn mobiele telefoon aan.’

lees verder...

Bron: VI Magazine 16-05-07 
Aad de Mos

Benson, Janssen en Lazovic zijn klaar voor de volgende stap

‘Ik heb ontzettend veel zin in de wedstrijden tegen NEC. Hoe je het wendt of keert, de Gelderse derby maakt in de harten van supporters verschrikkelijk veel los. De verwachtingen bij ons zijn in elk geval hooggespannen. Uitspraken over de uitkomst en harde voorspellingen wil ik niet doen, omdat je daarmee alleen maar olie op het vuur gooit. Dat is niet in het belang van óf Vitesse óf NEC. Wel heb ik het gevoel dat we er als groep erg goed voorstaan.

lees verder...

Bron: VI Magazine 16-05-07 

Giovanny Espinoza opgeroepen voor Ecuador

Giovanny Espinoza is door bondscoach Luis Fernando Suarez opgeroepen voor het nationale team van Ecuador, waarin hij een vaste waarde is. Eerder dit jaar speelde de Zuid-Amerikaanse verdediger, die in februari bij Vitesse neerstreek, al twee interlands in de Verenigde Staten. Nu staan er twee oefeninterlands op het programma tegen Peru. De twee wedstrijden worden gespeeld op 3 en 6 juni, in respectievelijk Madrid en Barcelona.

Espinoza, die de afgelopen week kampte met lichte klachten aan zijn hamstring, miste het tweede duel tegen NAC Breda. ‘La Sombra’ maakt donderdag wel weer deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen NEC.

Bron: Vitesse.nl 16-05-07 

Lazovic en Stojkovic in selectie Servië

De Vitessenaren Danko Lazovic en Vladimir Stojkovic maken deel uit van de Servische selectie voor de EK- kwalificatie-interland tegen Finland.

Op 2 juni speelt Servië in Helsinki tegen de Finnen. “Zeer belangrijk, als we winnen denk ik dat we naar het EK gaan”, denkt doelman Stojkovic over de confrontatie met de Scandinaviërs, die net als Servië en Portugal elf punten hebben in groep A. Polen leidt met vijf punten meer, maar ook een wedstrijd meer. Twee landen gaan naar het EK.

Bron: TV Gelderland TxT 16-05-07 

Stojkovic onzeker voor derby

Trainer Aad de Mos kan tijdens Vitesse – NEC misschien geen beroep doen op keeper Vladimir Stojkovic. De Serviër heeft last van zijn hand. Omdat ook doelman Piet Velthuizen geblesseerd is, bestaat de kans dat derde keeper Raymond Van Driel zijn debuut gaat maken. Van Driel zat dit seizoen al vaker op de bank bij afwezigheid van Stojkovic of Velthuizen. Het debuut van de derde keeper hangt af van de gesteldheid van Stojkovic. De Mos gaat ervan uit dat de medische staf Stojkovic op tijd speelklaar kan maken. “We gaan er alles aan doen om Stojkovic te laten spelen”, vertelde de coach na afloop van de laatste training voor de beladen derby.

Naast Velthuizen kon De Mos afgelopen week ook geen beroep doen op Giovanny Espinoza en Anders Due. Beide spelers trainden voorafgaand aan de wedstrijd wel mee met de selectie, maar alleen Espinoza is geselecteerd voor de wedstrijd tegen NEC. Over de opstelling wilde trainer De Mos nog niets kwijt. “De opstelling maak ik morgenochtend om tien uur aan de jongens bekend. Ik heb een selectie van achttien man opgeroepen en morgen laat ik ze weten wie er starten.”

De achttien geselecteerde spelers zijn: Stojkovic, Van Driel, Verhaegh, Knol, Sprockel, Espinoza, Fränkel, Blondelle, Sansoni, Janssen, Kaya, Pryor, Benson, Lazovic, Junker, Esajas, Yu Hai en Meulens.

De wedstrijden tussen de twee grootste clubs uit Gelderland bleken dit seizoen uiterst spannend. In het eerste duel werd de wedstrijd in de eindfase beslist door een strafschop in het voordeel van NEC. In Gelredome eindigde de Gelderse derby in een 1-1 gelijkspel.

Voor het komend duel kampt ook NEC met enkele blessures. Bij de Nijmegenaren ontbreekt het aanvalsduo Holman-Denneboom door blessures. Ook kan trainer Mario Been geen beroep doen op Mark Otten, Muslu Nalbantoglu en Saidi Ntibazonkiza.

Bron: Vitesse.nl 16-05-07 

Van Mourik krijgt contract bij Vitesse

Colin van Mourik gaat een contract tekenen bij Vitesse.

De 21-jarige verdediger speelde dit seizoen nog op amateurbasis voor de Arnhemse club. “We zijn rond voor twee jaar en een optie voor nog een jaar”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Tessa de Mos. “Er moet nu alleen nog worden getekend. We zijn er heel blij mee.”

Colin van Mourik maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van de Arnhemse club in de thuiswedstrijd tegen Roda JC als rechtsback. Hij kan ook in het centrum van de verdediging spelen. Van Mourik is afkomstig uit Rhenen en speelt al jaren voor Vitesse.

Bron: TV Gelderland TxT 16-05-07 

Meespelen van Stojkovic onzeker

Mogelijk keept Raymond van Driel en niet Vladimir Stojkovic donderdag voor Vitesse tegen NEC. Uit een MRI-scan bleek dat de rechterhand van de Serviër gekneusd is.

“Ik heb er al vijf duels last van. Ik moet voorzichtig zijn. We gaan voor de wedstrijd testen, maar ik weer niet of ik kan spelen”, aldus Stojkovic. Een injectie is niet mogelijk, omdat zijn hand dan gevoelloos is.

Zijn beoogde vervanger is Van Driel. “Het zou een droom zijn die uitkomt, mijn echte debuut op het hoogste niveau. Heel speciaal, omdat ik er een jaar uit geweest ben met een blessure.”

Bron: TV Gelderland TxT 16-05-07 

Danko Lazovic begint op de bank

Vitesse-spits Danko Lazovic begint donderdag tegen NEC op de bank. Lazovic kwam daags na zijn wissel tegen NAC niet opdagen op de training en kreeg daar al een boete voor. Anduele Pryor start nu in de basis.

Purrel Fränkel ontbrak op de training vanwege privé-omstandigheden, maar speelt normaal gesproken wel mee. De geblesseerden Giovanny Espinoza en Anders Due trainden weer gewoon mee.

Vermoedelijke opstelling:
Stojkovic (Van Driel); Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel; Kaya, Sansoni, Pryor, Janssen; Benson, Junker.

Bron: TV Gelderland TxT 16-05-07 

‘ Fysio’ Kortekaas keept zaterdags wel eens mee

Vitesse meldt Jos Kortekaas snel aan.

Vitesse-trainer Aad de Mos vreest na tweede doelman Piet Velthuizen ook eerste keuze Vladimir Stojkovic niet te kunnen opstellen tegen NEC. Stojkovic heeft last van zijn hand; zijn mee­spelen tegen NEC, donderdagmid­dag in Gelredome, is op dit mo­ment zeer twijfelachtig.

Raymond van Driel promoveert in dat geval tot eerste keuze in het doel van Vitesse. Zijn vervanger is een compleet nieuw gezicht. Fysio­therapeut Jos Kortekaas is door de Arnhemse club op stel en sprong aangemeld bij de KNVB en inmid­dels speelgerechtigd. Kortekaas zat maandagavond al op de bank bij Jong Vitesse. De fysio­therapeut was in zijn actieve loop­baan een talentvolle doelman, maar koos vroeg voor zijn maat­schappelijke carrière als fysiothera­peut bij de KNVB. Daar werd hij in het ‘Karel Aalbers-tijdperk’ weg­geplukt.

Kortekaas (33) was voor hij stopte de eerste keeper van zaterdag eer­steklasser Berkum. Trainer Aad de Mos: „We hebben hem snel lid ge­maakt. Het moest wel, we houden niemand over. Jos is een goede keeper, hij valt zaterdagochtend wel eens vaker in.”

Vitesse kan ook niet beschikken over de oudste jeugdkeepers. Door blessures en wedstrijdverplichtin­gen is de personele nood hoog. Vit­esse A1 speelt donderdag nacompe­titie om promotie en Vitesse B1 speelt zondag (dag van de return NEC-Vitesse) de bekerfinale. Moge­lijk speelt Vitesse A1 dan ook weer. Kortekaas, ook razend druk met het herstel van Stojkovic, traint vandaag mogelijk mee. Kortekaas: „Ik doe regelmatig mee op de zaterdagtrainingen. Hoe ik mij voorbereidt? Niet te druk ma­ken en fit blijven.”

Bron: De Gelderlander 16-05-07 

Danko Lazovic begint op de bank

Vitesse-spits Danko Lazovic begint donderdag tegen NEC op de bank. Lazovic kwam daags na zijn wissel tegen NAC niet opdagen op de training en kreeg daar al een boete voor. Anduele Pryor start nu in de basis.

Purrel Fränkel ontbrak op de training vanwege privé-omstandigheden, maar speelt normaal gesproken wel mee. De geblesseerden Giovanny Espinoza en Anders Due trainden weer gewoon mee.

Vermoedelijke opstelling: Stojkovic (Van Driel); Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel; Kaya, Sansoni, Pryor, Janssen; Benson, Junker.

Bron: TV Gelderland TxT 16-05-07

De Mos: ‘Lazovic zit niet lekker in zijn vel’

Trainer Vitesse heeft sterspeler hard nodig in Europese strijd.

Volgens trainer Aad de Mos van Vitesse zit sterspeler Dan­ko Lazovic niet goed in zijn vel. De Mos sprak gisterochtend met Lazovic over diens absentie op de training van zondag. Dat kwam de spits op een boete te staan. De Mos accepteerde de uitleg wel. „Iemand had hem verteld dat er geen trainen was. Hij krijgt een boete zoals iedere speler die te laat is of een training mist. Normaal is het niet. In 27 jaar heb ik het niet meegemaakt dat een speler een training zo maar mist.”

De Mos peilde gisterochtend di­rect de stemming in het hoofd van zijn spits. „Danko zit al een paar weken niet lekker in zijn vel. Al die perikelen rond de transfer naar PSV knagen aan hem. Het is nieuw voor hem. De ene speler gaat er goed mee om, de andere niet. PSV heeft hem in de winter­stop benaderd en nu schijnt dat opnieuw zo te zijn.”

Lazovic erkende gistermiddag zijn mindere vorm. Lazovic: „Mijn pres­taties zijn minder, maar dat kan ge­beuren. Acht maanden heb ik goed gespeeld, nu gaat het drie we­ken niet zo goed. Dat is niet erg.” De spits hoopt Vitesse wel Europa in te schieten en De Mos heeft het bereiken van de Intertoto hoog op zijn verlanglijstje staan. „Nog vier wedstrijden en je hebt 50 procent kans op een Europees toernooi”, doelde De Mos op de Intertoto­wedstrijden eind juli, waarin de voorronde voor de UEFA Cup op het spel staat.

Vitesse moet zich daarvoor eerst ontdoen van NEC en daarna van FC Groningen of FC Utrecht, die samen eerst om één direct UEFA Cup- ticket spelen. „Het kan een mooi slot worden. Het resultaat van een seizoen kun je pas op de laatste speeldag meten. Roda JC en Feyenoord hebben niks, wij zijn nog in de race en we hebben de fit­ste ploeg omdat wij in maart en april veel geblesseerde en geschor­ste spelers hadden. Die hebben rust gekregen en zijn nu fris.”

Lazovic trainde gisterochtend mee, maar behoorde niet tot de ba­sisgroep voor de wedstrijd tegen NEC; donderdag om 12.30 uur in Gelredome. De Mos wilde zijn op­stelling niet prijsgeven. „Ik wil er nog even over nadenken.” Voor aanvoerder Theo Janssen is dat niet nodig. „ Lazovic heeft ge­woon een training gemist, dat kan gebeuren. Misschien had hij zich verslapen of hij had een baaldag. Dat heeft iedereen toch wel eens?” „Ik vind het geen groot probleem. Hij krijgt een boete en komt weer bij de selectie. Ik ga er ook vanuit dat hij donderdag speelt. Het gaat de laatste weken misschien iets minder, maar hij is van veel waar­de voor ons geweest. Hij heeft het goed gedaan voor de club en voor zichzelf. Je moet niet het hele elf­tal, de club en de toeschouwers straffen.”

Volgens Janssen is er ook geen en­kel probleem tussen Lazovic en de groep. „Hij is echt niet anders dan hij eerder was”, aldus de spelverde­ler, die zich verheugt op de dubbe­le ontmoeting met NEC. „ Liever tegen NEC dan tegen NAC, ik hoop alleen wel dat er wat toe­schouwers komen.”

Bron: De Gelderlander 16-05-07 

Rel rond Lazovic in de kiem gesmoord

Spits Vitesse accepteert boete en kiest tussen Vitesse en PSV. De Gelderlander 16-05-07 Vitesse en Danko Lazo­vic hebben gisterochtend een drei­gende rel in de kiem gesmoord. De Servische spits kreeg na een ge­sprek met de clubleiding en trai­ner Aad de Mos een nader te bepa­len boete omdat hij zondag niet op de training verscheen. Lazovic behoort morgen, op zijn 24ste verjaardag, gewoon tot de Arnhemse selectie voor het eerste duel met NEC. De twee Gelderse clubs betwisten een finaleplaats in de play-offs om Intertotovoetbal.

Volgens de spits was er sprake van een misverstand, De Mos accep­teert die verklaring schoorvoe­tend. „Hij dacht dat er geen trai­ning was. Ik accepteer het. Hij krijgt gewoon een boete.” Lazovic’ absentie was beladen om­dat de spits de avond ervoor in het duel NAC-Vitesse ( 0- 1) was gewis­seld vanwege slecht spel. Daarbij lijkt een transfer naar PSV een kwestie van tijd (en geld).

De Servisch international is, zegt hij, niet uit op een breuk met Vi­tesse. „ Onzin. Ik heb niet getraind, klaar. Ik betaal elke boete die de club mij oplegt. Hoe erg is het mis­sen van een training?” Over zijn toekomstplannen was de topscorer van Vitesse gisteren duidelijk. „Er zijn twee mogelijkhe­den. Ik voetbal volgend seizoen bij Vitesse of bij PSV. Als de clubs er niet uitkomen, blijf ik hier nog een jaar”, zei de spits, die in de winterstop een transfer zag afket­sen. „ Ik ben Vitesse dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij heb­ben. Ik heb het goed naar mijn zin en ik blijf hier graag. Maar als PSV jou vraagt, is iedere voetballer in Nederland blij. PSV is de beste club van Nederland.”

Voor Vitesse is het stellige toe­komstplan van Lazovic slecht nieuws. De Arnhemse club is ge­baat bij de buitenlandse interesse van kapitaalkrachtige Russische en Engelse clubs. Lazovic benadrukte gisteren dat Vitesse zich daarover geen illusies hoeft te maken. „Ik speel volgend jaar niet in Rusland en ook niet Engeland, ik speel in Nederland. Volgens mij beslist de speler zelf nog altijd waar hij naar toe gaat.”

Bron: De Gelderlander 16-05-07 

Theo Janssen staat in etalage

Niet voor het eerst in zijn carrière wordt Vitesse-middenvelder Theo Janssen gevolgd door buitenlandse clubs. Theo Janssen. Sunderland en West Ham United lonken naar de voetballer, maar de Engelsen moeten nog worden overtuigd door de speler zelf.

De play-offs vormen de ideale gelegenheid. De extra duels bieden, nu de meeste competities in Europa op het eind lopen, trainers en scouts extra voorstellingen. Morgen en zondag strijdt Janssen met Vitesse tegen NEC in de strijd om een Intertoto-ticket.

Heeft de nacompetitie nu opeens een aantrekkelijke kant?

Janssen: ,,Ik vond het al geen straf deze wedstrijden te spelen. Ik voetbal liever in een serieuze partij dan een oefenduelletje. Wat ik jammer vind is, dat het publiek er niet zo warm voor loopt. Bij ons kan ik dat nog begrijpen, maar bij de nummers twee tot en met vijf blijven de mensen ook weg.’’

lees verder...

Bron: AD 16-05-07

Hard Gras over Vitesse wint prijs

Het boek ‘Je Hebt Het Niet van Mij’ over een seizoen bij Vitesse is gekozen tot sportboek van het jaar.

Het boek verscheen in de reeks Hard Gras en werd geschreven door Marcel van Roosmalen uit Velp. Hij volgde de club in het seizoen 2005/2006 op de voet en schreef zijn ervaringen op voor Hard Gras met hoofdrollen voor de toenmalige trainer Edward Sturing en spelers als Theo Janssen en Stijn Vreven.

De nieuwe trainer Aad de Mos gebruikte ‘Je Hebt Het Niet van Mij’ om zich in te lezen voor zijn nieuwe job. Marcel van Roosmalen overwoog een vervolg, maar dat is er niet van gekomen.

Bron: Omroep Gelderland 15-05-2007

Vitesse-NEC eindigt vaak in gelijkspel

De Gelderse derby die komende donderdag weer op het programma staat eindigt de laatste jaren vaak in een gelijkspel. De laatste zes keer dat NEC op bezoek ging in Arnhem kwam er vijf keer geen winnaar van het veld.

De Nijmegenaren slaagden er nooit in te winnen in Gelredome en de laatste zege van NEC op eredivisieniveau in Arnhem dateert uit 1979. In Nijmegen liggen de verhoudingen heel anders, daar wint NEC de laatste jaren vrijwel altijd. Met als uitzondering de play-offs vorig jaar, toen Vitesse met 2-1 won.

In 2003 werd het 1-1 in Arnhem. Bob Peeters en Resit Schuurman scoorden.

Bron: Omroep Gelderland 15-05-2007

Seizoenskaart géén geldig toegangsbewijs Vitesse – Nec

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd in de Play-offs tegen NAC Breda, waar uw seizoenkaart nog een geldig toegangsbewijs was, kunt u komende donderdag 17 mei niet naar binnen met deze kaart. Voor de wedstrijd tegen NEC moeten alle bezoekers een kaartje kopen.

Aangezien het alleen mogelijk is om een kaartje te kopen als u in het bezit bent van een seizoenkaart of een Club Card, is het wel van belang dat u uw seizoenkaart nog bewaart!

Kaarten kunnen gekocht worden bij de voorverkoopadressen van Ticketbox en bij Vitesse Ticketing in Gelredome. Voor kaartverkoop informatie kunt u verder kijken op deze site.

Bron: Vitesse.nl 15-05-07 

Vitesse legt Lazovic boete op

Vitesse heeft dinsdagochtend in een gesprek opheldering gevraagd aan Danko Lazovic over zijn afwezigheid tijdens de training van zondagochtend. Topscorer Lazovic kreeg een boete opgelegd.

De boete is volgens manager Voetbal Jan streuer een logisch gevolg: “We hebben het uitgesproken en het was best een positief gesprek. Over de inhoud wil ik verder niks zeggen. De boete is een logische straf als we niet weten waar een speler is. Hij traint nu gewoon weer mee.”

Bron: Vitesse.nl 15-05-07 

Lazovic praat met clubleiding en De Mos

De Servische spits Danko Lazovic heeft maandag rond de tafel gezeten met de clubleiding van Vitesse. Dinsdag volgt een gesprek met trainer Aad de Mos. Dat maakte een woordvoerster van de Arnhemse voetbalclub maandag duidelijk.

De gesprekken volgen op de afwezigheid van Lazovic op de training zondag. De aanvaller staat in de belangstelling van PSV, maar Vitesse wil hem niet zomaar laten gaan. Lazovic heeft zelf vaak aangegeven de overstap graag te maken. Of het overslaan van de training te maken heeft met de transfergeruchten, is niet duidelijk. ,,Dit is een interne kwestie. We zeggen er verder niets over”, aldus de woordvoerster.

Bron: ANP 14-05-2007

Danko Lazovic heeft zich verslapen

Danko Lazovic heeft zondag de training van Vitesse gemist, omdat hij zich had verslapen. Volgens bronnen rond de Arnhemse club heeft de spits zich niet bewust misdragen om een transfer naar PSV te forceren.

Lazovic heeft wel aangegeven graag naar de club uit Eindhoven te willen overstappen, maar heeft er ook geen problemen mee als hij bij Vitesse moet blijven. De Serviër is wel bevreest dat hij tegen zijn zin in wordt verkocht aan een club uit Rusland of Oekraïne.

Mogelijk speelde de spits om die reden tegen NAC Breda zwaar onder zijn gebruikelijke niveau.

Bron: TV Gelderland TxT 14-05-07

Danko Lazovic wil niet naar Rusland

Vitesse-spits Danko Lazovic is bang dat de club hem buiten zijn zin om verkoopt aan een Russische club.

“Ik wil niet naar Rusland. Ik wil hier in Nederland blijven. Het is niet mijn probleeem als Vitesse geld wil verdienen aan mij. Ik ben blij dat ik hier ben. Ik denk helemaal niet aan een transfer, ik ben alleen bezig met Vitesse”, zegt de spits geëmotioneerd.

“Ik vind het heel vervelend als nu het beeld ontstaat dat ik niet mijn best doe voor Vitesse. Ik geef toe dat ik minder speelde de laatste weken, maar dan moet iedereen niet meteen vergeten dat het daarvoor anders was.”

Bron: TV Gelderland TxT 14-05-07
SOVS: Play-offs direct afschaffen
De play-offs in het betaalde voetbal verkeren in een negatieve spiraal en moeten direct worden afgeschaft. Dat is de stellige overtuiging van de SOVS, de Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters.

,,Stoppen met al die overbodige wedstrijden, liever vandaag dan morgen”, benadrukte Jurien Korzelius maandag. Zij is interim-voorzitter van de SOVS. ,,Over dit onderwerp bestaat bij alle aangesloten supportersverenigingen geen enkele verdeeldheid. De weerstand tegen de play-offs neemt onder het Nederlandse voetbalpubliek alleen maar toe. Wij blijven alle recente boycot-acties onder de supporters ook van harte steunen.”

Voor de SOVS kwamen de teleurstellende bezoekersaantallen bij de play-offwedstrijden in het afgelopen weekeinde allerminst als een verrassing. ,,Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat er na een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten nog zo’n gekunsteld toetje achteraan komt”, stelde Korzelius. ,,Het voegt vrijwel niets toe aan de competitie. De play-offs vormen één grote anticlimax, zeker na de spannende titelrace tussen PSV, Ajax en AZ. Er staat gewoon te weinig op het spel. Met de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League bijvoorbeeld heb je feitelijk nog niets in handen.”

De play-offs in de eredivisie leiden dit seizoen allerminst tot uitverkochte stadions. Vooral zondag viel de publieke belangstelling bij de beslissende duels Ajax – SC Heerenveen (29.000) en Feyenoord – FC Groningen (18.000) flink tegen. Bij die laatste wedstrijd konden de fans voor de helft van de normale toegansprijs naar binnen. Toch bleef de tweede ring van De Kuip pijnlijk leeg.

Bron ANP 14-05-2007

Velthuizen nog te duur voor Roda JC

Piet Velthuizen, de Vitesse- doelman die op dit moment met een knieblessure kampt, staat in de belangstelling van Roda JC.

“Roda JC heeft zich inderdaad bij Vitesse en bij mij gemeld. Wij zijn echter geen partij omdat Piet nog een doorlopend contract heeft. Ik heb ze daarom doorgestuurd naar Vitesse. Roda heeft een bod uitgebracht, waarop Vitesse terughoudend heeft gereageerd”, zegt zaakwaarnemer Louis Laros.

Velthuizen maakte in zeven duels veel indruk in het eerste van Vitesse. “Er is meer belangstelling, maar Roda is de enige club die heel concreet is.”

Bron: TV Gelderland TxT 14-05-07 

Vitesse zit in de maag met affaire Lazovic

Spits verschijnt niet op training, daags na zijn wissel in duel met NAC.

Danko Lazovic is gisteren niet verschenen op de trai­ning van Vitesse. De Arnhemse clubleiding probeerde daarna ver­geefs verhaal te halen bij de Servi­sche sterspeler, die zaterdag in de rust van de wedstrijd bij NAC Bre­da (0-1) werd gewisseld. In de aanloop naar de Gelderse bu­renruzie met NEC, in de tweede ronde van de play-offs om Interto­to- voetbal, zit Vitesse behoorlijk in de maag met de affaire Lazovic.

Donderdag komt NEC op bezoek in Gelredome. Het is volstrekt on­duidelijk of Lazovic, clubtopscorer met negentien competitietreffers, bij dat treffen van de partij zal zijn. Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, slaagde er gisteren niet in Lazovic telefonisch te pak­ken te krijgen. „Hij is niet bereik­baar op dit moment. Ik heb gepro­beerd met hem te bellen, maar ik ga hem niet zoeken”, zei Streuer gisteravond.

Lazovic heeft zich niet afgemeld voor de training, waarop hij ver­stek liet gaan. Trainer Aad de Mos heeft het voorval gerapporteerd aan Streuer en algemeen directeur Paul van der Kraan. „Dit is een zaak voor de clubleiding”, vond De Mos. De trainer wil geen over­haaste conclusies trekken, voordat duidelijk is waarom of waardoor Lazovic niet op Papendal is ver­schenen. Ook Streuer bouwt dit voorbe­houd in. Hij zegt: „ Maandag ( van­daag, red.) zijn de spelers vrij. Dinsdag trainen ze weer. Dan zal duidelijk zijn wat er gaat gebeu­ren. Ik wil eerst het verhaal van La­zovic horen, voordat ik er meer over kan zeggen. Maar een beetje raar is het wel, dat je niet weet dat hij niet komt trainen.”

Vitesse bereikte zaterdag in Breda de tweede ronde van de play-offs om Intertoto-competitie. Na de 3- 2 in Gelredome volstond de 1- 0 uitoverwinning. Het doelpunt kwam van de voet van Anduele Pryor, die door De Mos in de rust in de ploeg was gebracht voor de zeer zwak spelende Lazovic.

In Breda liet De Mos al doorsche­meren dat hij overweegt Lazovic niet op te stellen tegen NEC. De trainer zei zaterdag: „Dat is moge­lijk, als er geen reactie komt van Lazovic op de training. Wij knok­ken ons door een moeilijke perio­de heen. Lazovic speelt al drie wed­strijden ver onder zijn mogelijkhe­den. Hij gaat absoluut gebukt on­der de transferperikelen.”

Lazovic staat al geruime tijd in de belangstelling van PSV, maar de club uit Eindhoven hikt voorals­nog aan tegen de transfersom van ongeveer 8,5 miljoen euro. Streuer wilde niet ingaan op de suggestie dat Lazovic aanstuurt op een breuk met zijn huidige werkge­ver door een onwerkbare situatie te creëren. „Ik ga niet roepen dat de speler een spelletje speelt. Ik wil eerst van hem weten waarom hij niet op de training is geko­men.”

Lazovic was gisteren dus onbereik­baar. „ Ook ik heb hem niet gespro­ken vandaag”, zei zijn zaakwaarne­mer Rodger Linse, vlak voordat ook zijn bereikbaarheid per mobie­le telefoon verdween. „Dit geeft onrust, terwijl het be­langrijkste is dat we ons goed voor­bereiden op de komende wed­strijd”, baalde Streuer. „Leuk is het niet, als een speler niet op de trai­ning komt zonder zich af te mel­den. Het is een raar verhaal.”

Bron: De Gelderlander 14-05-07

Lazovic schikt zich in reserverol

Danko Lazovic beleefde zaterdag een persoonlijk dieptepunt in zijn eerste seizoen bij Vitesse. Na zijn vroegtijdige wissel in Breda zei de spits. „ Ik vind dit ook voor de volgende wedstrijd goed.”

Lazovic liep zaterdaga­vond met een voorzichti­ge glimlach door de cata­comben van het Rat Ver­legh Stadion in Breda. Zijn ploeg had zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de play-offs om Intertoto-voetbal, maar de 23- jarige aanvaller uit Ser­vië mocht van trainer Aad de Mos al na een half wedstrijdje inruk­ken. „Ik ben blij, want we hebben ge­wonnen”, zei Lazovic. Wat hij vond van het feit dat hij, de onbe­twiste sterspeler van Vitesse, ge­wisseld was? „Ik ben niet boos. Waarom zou ik boos zijn? Pryor ( de speler die hem verving, red.) maakt een doelpunt. Daardoor hebben we gewonnen.” Daar voegde hij letterlijk aan toe: „Ik vind, dat is ook voor de volgen­de wedstrijd goed.”

Een opvallende uitspraak. Stelde Lazovic hier dat hij het geen pro­bleem vindt als hij niet meer in ac­tie komt voor Vitesse tijdens de play-offs? Geen voetballer wil toch graag op de bank zitten? Lazovic: „Dat wil ik niet, maar het kan zijn dat het gebeurt. Dat is voetbal.” Lazovic is het hele seizoen onaan­tastbaar geweest in Arnhem. Van­wege zijn doelpunten, liefst negen­tien in de reguliere competitie. En ook vanwege zijn spel, waarbij hij voortdurend heeft aangetoond de beste speler van zijn team te zijn. Maar in de recente wedstrijden is van grote vorm helemaal geen sprake meer.

Zaterdag leidden zijn acties tot niets, hij miste een kans voor open doel toen hij de bal niet goed raakte en bij een andere goe­de scoringskans haalde Lazovic niet zelf de trekker over maar pro­beerde hij vergeefs ploeggenoot Mads Junker te bereiken. Wat hij zelf kon zeggen over zijn vormcrisis? Lazovic: „Vorm, vorm, wat is dat? Ik vind dat vandaag ook acties van mij zijn gelukt. De trainer vindt dat ik nu minder goed speel. Dat respecteer ik. Maar ik denk anders.” En even later nuanceerde hij zijn eigen woorden, door te zeggen ‘dat je in voetbal niet een heel jaar op topniveau kunt spelen’.

Het tegenvallende optreden van de aanvalsleider valt samen met de transferperikelen, die zich ach­ter de schermen afspelen. PSV wil Lazovic overnemen van Vitesse, maar is vooralsnog niet van plan te voldoen aan de vraagprijs van ongeveer 8,5 miljoen euro. Lazo­vic, die een contract heeft tot me­dio 2010, heeft aangegeven graag naar PSV te vertrekken. Of de moeizame transferontwikkelingen zijn spel negatief beïnvloeden? La­zovic, zaterdag: „Dat is niet zo. Er spelen niet veel dingen. PSV? Ik weet niet wat er gaat gebeuren.”

Bron: De Gelderlander 14-05-07 

Vitesse met speels gemak naar tweede ronde in play- offs

Arnhemse ploeg wint ook tweede duel in tweeluik met NAC (0-1).

Vitesse heeft zich zaterdag­avond met speels gemak geplaatst voor de tweede ronde in de play-offs om Intertoto-voetbal. Na de 3- 2 zege in Gelredome onder­vond de Arnhemse ploeg in Breda nauwelijks tegenstand van NAC: 0-1.

Dat NAC Breda het seizoen al zo’n beetje had beëindigd na het mislo­pen van de bekerfinale, was don­derdag reeds in Arnhem zichtbaar. In de returnwedstrijd, voor slechts 5.520 toeschouwers, was het niet anders. Doelman Edwin Zoetebier is een echte prof en gaat dus altijd voluit, invaller Victor Sikora wilde tegen zijn oude club nog wel even gas geven, maar daarmee was de Bredase dadendrang gauw verteld.

Hoewel de Brabantse ploeg druk bezig is met de voorbereiding op een reisje naar Barcelona, stelde NAC-trainer Ernie Brandts dat het inspiratieloze optreden van zijn mannen meer een kwestie was van onkunde dan van onwil. „ Als je de twee wedstrijden tegen Vites­se vergelijkt met de reguliere com­petitie, dan is het duidelijk dat we aan het eind van onze Latijn zit­ten”, sprak Brandts. „We hebben toch geprobeerd het maximale er­uit te halen. Meer zat er voor ons niet meer in.”

Net als donderdag, toen Vitesse een 3-0 voorsprong zag slinken, maakte de Arnhemse ploeg het zichzelf ook in Breda onnodig moeilijk. De elf van trainer Aad de Mos liet bij meerdere dotten van kansen de mogelijkheid op een vroege beslissing onbenut. Dat kwam met name door het fa­len van Danko Lazovic. De club­topscorer speelt de laatste weken ver beneden zijn kunnen. Het spel van de door PSV begeerde Serviër lijdt zichtbaar onder de transferpe­rikelen. Zaterdag was zelf een bal voor open doel niet besteed aan de speler, die dit seizen met af­stand de beste Vitessenaar was.

De Mos haalde Lazovic halverwe­ge wijselijk van het veld. De trai­ner bracht Anduele Pryor en dat bleek een gouden greep. De jonge Amsterdammer onderschepte bin­nen vijf minuten een breedtepass van Aykut Demir en vrij voor Zoe­tebier koppelde hij rust aan over­zicht: 0-1. Hoewel de sterke verdediger Paul Verhaegh nog twee keer redding bracht op de doellijn, was er van een echt offensief van NAC nim­mer sprake. Zo stapte Vitesse rim­pelloos de tweede ronde van de play-offs binnen. Daarin is NEC de komende tegenstander.

„Iedereen gaat steeds meer besef­fen dat we nog in de race zijn voor Europees voetbal”, stelde De Mos. „Dat komt ook doordat we nu be­ter spelen dan in de competitie. Je kunt zien dat we nu minder afwe­zigen door blessures en schorsin­gen hebben.”

Bron: De Gelderlander 14-05-07 

Vitesse wil Tim Gilissen

Go Ahead Eagles-middenvelder Tim Gilissen mag zich verheugen in de belangstelling van twee Gelderse clubs.

NEC volgt de 24-jarige middenvelder al tijden en ook Vitesse wil Gilissen voor komend seizoen vastleggen. Trainer Aad de Mos is gecharmeerd van Gilissen en ook manager voetbal Jan Streuer vindt hem een speler met potentie. “Een vrij complete speler, al moet hij het op het hoogste niveau nog laten zien. Er zijn meer clubs geïnteresseerd en het hangt ook af van wat hij moet kosten.”

Vitesse bekeek ook Go Ahead-linksback Jonathan Vosselman, maar die is volgens Streuer te licht voor de eredivisie.

Bron: TV Gelderland TxT 13-05-07

West Ham United kijkt naar Theo Janssen

Diverse spelers van Vitesse worden tijdens de play-offs gevolgd door scouts van buitenlandse clubs.

De verrichtigen van Ruud Knol, Fred Benson en Danko Lazovic worden door meerdere clubs gevolgd en ook Theo Janssen kan rekenen op buitenlandse interesse. Tegen NAC Breda zat West Ham United voor hem op de tribune.

“Ik wist ervan, een mooie club. Ik denk dat ik wel aardig heb gespeeld. Ik ben blij dat ik speelde, want woensdag zat Sunderland er voor mij en speelde ik niet. Ik heb altijd al gezegd dat ik graag naar Engeland wil, nu moet blijken of het feestje ook doorgaat.”

Bron: Omroep Gelderland 13-05-2007

Vitesse verslaat NAC opnieuw

Binnen vier dagen heeft Vitesse NAC Breda twee keer verslagen. De Arnhemse club bereikte in de play-offs van de eredivisie de tweede ronde voor een plaats in de Intertoto.

Na de 3-2 in in de eerste wedstrijd eindigde in Breda het tweede duel in 1-0. Anduele Prijor, in de rust invaller voor topscorer Danko Lazovic, was in de 50e minuut de matchwinnaar voor de formatie van trainer Aad de Mos.

De eerste helft, waarin niet werd gescoord, was weinig hoogstaand. Vitesse was de meest aanvallende partij. Spits Lazovic was voortdurend gevaarlijk. NAC had in de 19e minuut de leiding moeten nemen. Glen Salmon kwam op een pass van Arne Slot vrij voor doel. De kans was niet te missen, maar de spits schoot over het doel van Vladimir Stojkovic.

In de 25e minuut had Lazovic moeten scoren. De Serviër raakte de bal niet goed, waardoor de kans verloren ging. Een minuut later bediende Lazovic de vrijlopende Mads Junker, maar ook hij kreeg geen controle over de bal. In de rust wisselde Vitesses trainer Aad de Mos zijn gevaarlijkste spits Lazovic voor de snelle Anduele Prijor. Een gouden greep. Prijor onderschepte in de 50e minuut een slappe pass van Aykut Demir naar Tamas Pet, snelde op doelman Edwin Zoetebier af en scoorde onberispelijk.

Bron: ANP 12-05-2007

Vitesse door in play-offs Intertoto

Vitesse heeft zich zaterdag geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs voor Intertoto. In Breda werd met 1-0 van NAC gewonnen. Vitesse won in Arnhem al met 3-2.

NAC maakte zelden de indruk dat het verder wilde komen in de play-offs. In de 1e helft dwong de ploeg niets af. Voor Vitesse misten Danko Lazovic, Mads Junker en Fred Benson grote kansen.

Net na rust profiteerde Anduele Pryor van dom balverlies van Demir. De invaller schoot beheerst onder Zoetebier door (0-1). De Arnhemse ploeg wacht nu een dubbele ontmoeting tegen Sparta of aartsrivaal NEC.

Bron: Omroep Gelderland 12-05-2007

Vitesse: presteren of trainen voor nop

Vitesse verdedigt bij NAC Breda voorsprong (3-2) in play-offs.

Twee weken voor spek en bonen trainen of doorgaan in de play-offs om Intertoto-voetbal. Dat is het perspectief voor de spe­lers van Vitesse, aan de vooravond van de return tegen NAC Breda.

De Arnhemse ploeg verdedigt van­avond een 3-2 voorsprong in Bre­da, overgehouden aan de heenwed­strijd afgelopen woensdag in Gel­redome. Een zege en een remise volstaan voor het bereiken van de tweede ronde (tegen Sparta of NEC), net als een nederlaag met een doelpunt verschil en minstens drie zelfgescoorde doelpunten (4-3, 5-4 etc.). Bij elk ander resul­taat zit het seizoen van Vitesse er vanavond op en moet de selectie van trainer Aad de Mos doortrai­nen tot eind mei zonder dat het (oefen)wedstrijden speelt.

Dat weinig aansprekende vooruit­zicht moet de dadendrang van Vit­esse in Breda dus voeden. De Mos verwacht een lastige avond in Bre­da, zeker nadat Rob Penders, Brian Pinas en Arne Slot hoofd­wonden overhielden aan de con­frontatie in Gelredome. „Het zal een heet avondje wor­den”, aldus De Mos. „Ik heb een beetje op het internet gekeken en die zeventien hechtingen ( bij voor­noemde hoofdwonden, red.) heb­ben nogal wat losgemaakt. Ik heb de beelden nog eens bekeken, maar je kunt echt niets ontdekken wat niet door de beugel kon. Toch maken ze er bij NAC een Europees sfeertje van.”

Penders en Pinas kunnen van­avond niet meedoen. Bij Vitesse komt Theo Janssen in de ploeg voor Anduele Pryor. De geblesseer­den Remco van der Schaf, Gill Swerts, Piet Velthuizen en Abuba­kari Yakubu ontbreken bij Vitesse

Bron: 12-05-07 De Gelderlander 

Oost-Europese interesse voor Benson

Dinamo Kiev, CSKA Moskou en Shakhtar Donetsk volgen spits.

Vitesse-aanvaller Fred Benson heeft de belangstelling ge­wekt van scouts van clubs uit Oost- Europa. De 23- jarige Amster­dammer staat op de lijstjes van Di­namo Kiev en Shakhtar Donetsk uit de Oekraïne en CSKA Moskou uit Rusland. Zoals zo vaak in voetbal is de inte­resse op toevallige wijze tot stand gekomen. Scouts van voornoemde clubs volgden recentelijk de ver­richtingen van Vitesse’s steraanval­ler Danko Lazovic in de partijen te­gen FC Twente, PSV en NAC Bre­da. De clubtopscorer, nadrukkelijk begeerd door PSV, maakte in deze ontmoetingen echter geen indruk. En Benson juist wel.

Benson reageerde gisteren met een brede lach op de buitenlandse be­langstelling. „Ik had wel gehoord dat er scouts op de tribune zaten, maar ik wist niet van welke clubs”, aldus Benson. „Het is leuk om te horen dat deze clubs me volgen. Maar ze hebben zich niet bij mij of mijn zaakwaarnemer gemeld.” Onlangs heeft Vitesse het aflopen­de contract van Benson met een jaartje verlengd, door de optie in de huidige verbintenis te lichten. Beide partijen zijn nog steeds in conclaaf over een geheel nieuw contract, dat de voetballer tot me­dio 2010 aan de Arnhemse club zal binden.

„Ik heb nog niet getekend”, aldus Benson. „Ik heb tegen de club ge­zegd dat ik eerst wil zien wat er bij Vitesse gaat gebeuren. Welke spe­lers komen er bij en wie gaan er weg. Als ik dat weet, dan is het voor mij ook duidelijk of het met mij weer zo zal gaan als in de afge­lopen seizoenen.” Daarmee doelt Benson op zijn sta­tus in Arnhem, waar hij in zijn derde jaar bij de hoofdmacht niet zeker is van een basisplaats. „Ik had het gevoel dat veel mensen mij ook vooral zagen als invaller”, aldus Benson. „Daarom ben ik heel blij dat ik de afgelopen drie wedstrijden goed heb gespeeld ter­wijl ik in de basis stond. Tegen Twente had ik een assist voor de strafschop, tegen PSV ging het goed en tegen NAC maakte ik twee goals. Zo kan ik de mensen laten zien dat ik ook goed kan spe­len vanaf het begin.”

Bron: 12-05-07 De Gelderlander 

Theo Janssen terug in basis Vitesse

Theo Janssen keert zaterdag terug in de basis bij Vitesse in de tweede play-off wedstrijd tegen NAC.

De middenvelder begon woensdag tot zijn eigen irritatie op de bank in de met 3-2 gewonnen eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Breda. De terugkeer van Theo Janssen gaat ten koste van Anduele Pryor. Verder handhaaft De Mos dezelfde namen. Mads Junker, die uitblonk tegen NAC als aanvallende middenvelder, staat opnieuw op die positie. Anders Due en Giovanny Espinoza zijn geblesseerd.

Opstelling: Stojkovic; Verhaegh, Knol, Sprockel, Fränkel; Kaya, Sansoni, Junker, Janssen; Benson, Lazovic.

Bron: TV Gelderland TxT 11-05-07 

Brandts woedend over ‘hard’ Vitesse

NAC verliet woensdagavond het Gelredome met in totaal 17 hechtingen. Brian Pinas kreeg een elleboog. Hij brak een stuk van zijn tand en kreeg 7 hechtingen in een snee in zijn wang.

Rob Penders moest ook naar de kant, met een bebloed hoofd: 5 hechtingen in zijn voorhoofd. Dat kreeg ook Arne Slot, hij had een gapende hoofdwond.

NAC-trainer Ernie Brandts was uiterst verbolgen over het onsportieve gedrag van Vitesse. “Je moet niet na een elleboog weglopen en niets zeggen. Dat is respectloos. Bewust of onbewust, je zegt altijd sorry”, vindt de Didammer.

Bron: Omroep Gelderland 10-05-2007

Vitesse valt pijnlijk in herhaling

Vitesse geeft tegen NAC een vrije doortocht in de play-offs weg.

Vitesse heeft zichzelf gis­teravond in stadion Gelredome een bijzonder slechte dienst bewe­zen in de eerste ronde van de play-offs om Intertotovoetbal. Na een rimpelloos uur ( 3- 0) sloeg de apathie toe. En NAC’er Mike Zon­neveld: 3-2. Daarmee togen de meeste van 11.450 grotendeels niet betalende toeschouwers in Gelredome met een kater huiswaarts. Intertoto­voetbal was al niet bepaald de droom van de Arnhemse fans, een gratis entree op vertoon van de sei­zoenkaart bleek toch voldoende lokmiddel voor de voetbalminnen­de toeschouwer. Die hoefde over amusement niet te klagen.

Al leek het aanvankelijk of de spe­lers uit Breda een vroege vakantie zonder annuleringsverzekering hadden geboekt. Vitesse had vanaf het eerste fluitsignaal geen kind aan de Brabanders, maar trapte in de val der lichtzinnigheid. Na een uur (3-0) dacht Paul Verhaegh zich een slippertje te kunnen per­mitteren en een greep naar het shirt van invaller Rogier Veenstra. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf te­recht een strafschop: 3- 1 door Mi­ke Zonneveld. Een minuut later miste Zonneveld een vrije schiet­kans, maar de herkansing na weer twee minuten was wel raak; uit een vrije trap: 3-2.

Zo deed het duel gisteravond in Gelredome denken aan de bizarre eerste play- offwedstrijd van 2006. Daarin gaf Vitesse bij RKC een 4­0 voorsprong uit handen: 4-4. Zo ver kwam het niet, maar de toen­malige trainer Edward Sturing zag het gisteravond in Gelredome min­zaam aan. Zo veel lijkt er onder zijn opvolger Aad de Mos niet ver­anderd. Zelfs Mads Junker leek op herha­ling te gaan. De Deense spits piek­te vorig jaar in de play-offs met drie treffers in het eerste duel. Nu bediende hij Fred Benson (1-0) en scoorde zelf voor het half uur 2-0; op aangeven van Danko Lazovic. Benson miste twee grote kansen, maar maakte voor rust ook de der­de Arnhemse treffer, na een knap staaltje van Purrel Fränkel: 3-0.

Bij NAC ging Brian Pinas (drie hechtingen) voor rust van het veld, verdween Patrick Zwaans­wijk (tactisch) in de rust en Rob Penders na een uur met zeven hechtingen. Arne Slot speelde met vijf hechtingen en een tulband wel door. Na de twee treffers van Zonneveld spuugde NAC plots wel in de handen; getuige vijf gele kaarten tegen Vitesse één. De return zaterdag is voor Vitesse nu een hachelijke onderneming

Bron: De Gelderlander 10-05-07 

Uitersten voor Denen van Vitesse

Junker hoopt op langer verblijf in Arnhem; Due rekent op vertrek.

De Denen van Vitesse beleefden gisteren een avond van uitersten. Terwijl Mads Junker na zijn hoofdrol tegen NAC Breda (3-2) hoopt op een langer verblijf in Arnhem, heeft bankzitter An­ders Due zich neergelegd bij een vertrek. „Blijkbaar is dit mijn toernooi”, stelde Junker gisteravond. De 26-ja­rige aanvaller scoorde vorig sei­zoen vijf keer in de play-offs en gis­teren opende hij de nacompetitie met zijn beste partij van het sei­zoen: een treffer, een assist en een aandeel in de derde Arnhemse tref­fer.

Het deed denken aan zijn hattrick, een jaar terug in Waalwijk, toen Vitesse bij RKC een 4- 0 voor­sprong verspeelde (4-4). „ Af en toe raak je een bal goed en soms niet”, zei Junker ironisch. „Ik vind het wel een mooie plek waar ik vandaag speelde, achter de spit­sen. Tevreden kan ik niet zijn, om­dat we die 3-0 niet hebben gehand­haafd. Zoiets gebeurt in voetbal. Maar we hebben in elk geval ge­wonnen, zo slecht is dat niet.”

Over zijn toekomst verschafte Jun­ker weinig duidelijkheid. Hij staat hoog op het verlanglijstje bij FC Utrecht, maar wil Junker wel weg uit Arnhem? „Ik hoor die verhalen over Utrecht ook”, sprak Junker glimlachend. „We spelen nu de play-offs, daar­na ga ik op vakantie en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik heb nog een contract voor drie seizoenen. Ik heb het dit jaar niet heel goed gedaan, maar als het gaat zoals van­daag, dan ben ik tevreden. Ik wil graag in Nederland voetballen. Het zal ook afhangen van wat er met Lazovic gebeurt. Hij is volgens mij de nummer één in de rij. En het hangt af van wat de club en de trainer wil.”

Waar Junker dus hoopt op een mooie toekomst in Arnhem, daar is het verhaal Vitesse voor Due zo goed als voorbij. De 25- jarige mid­denvelder bleef gisteren opnieuw negentig minuten op de bank. „Het is inmiddels wel honderd pro­cent zeker dat ik ga”, zegt Due. „Ik heb van Jan Streuer (technisch ma­nager van Vitesse,red.) ook ge­hoord dat de club daarmee ak­koord gaat. Voor mij is het belang­rijk dat ik weer aan spelen toe­kom. Dat is nodig voor mijn plek in het nationale team en die is be­langrijk met het oog op een mooie club. Het ziet er niet naar uit dat ik bij Vitesse veel zal gaan spelen en dus is het beter om te vertrekken.” Due, eveneens onder contract tot medio 2010, staat in de belangstel­ling van Bröndby, maar hij betwij­felt of een terugkeer naar Dene­marken goed is voor zijn loop­baan. „De belangstelling van Bröndby is serieus”, aldus Due. „Maar als ik terugga, dan zal het daarna heel moeilijk worden op­nieuw naar het buitenland te gaan. Daarom weet ik nog niet wat de beste optie is.”

Bron: De Gelderlander 10-05-07 

Aad de Mos baalt en voorspelt loodzware klus

Vitesse- trainer zit met een zware kater na twee tegentreffers.

Trainer Aad de Mos van Vitesse ziet de ‘ Europese klus’ als een loodzware opdracht na de 3­2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen NAC. „Een slecht resultaat. Het wordt een hele moeilijke klus om zater­dag deze voorsprong te verdedigen in Breda. In plaats van 4-0 te ma­ken, scoren zij twee keer. Ik zit hier met een enorme kater”, sprak de 60- jarige trainer, die ook in de play-offs zijn ploeg niet van een slepende kwaal kan verlossen.

„Het is een structureel probleem. Wij kunnen een voorsprong niet vasthouden. Ik zie momenten die ik als trainer niet wil zien”, aldus De Mos, die ook lichtpuntjes zag. „ Ik vond Mads Junker zeer goed spelen en Fred Benson mag ook kansen missen als hij twee keer scoort. Sowieso vond ik een aantal spelers wel op niveau spelen”, al­dus De Mos.

Collega Ernie Brandts was verguld met de uitgangspositie. „ De eerste helft was NAC-onwaardig, in de tweede helft hoop je op 3-1. Je moet een beetje geluk hebben. Nu hebben we aan een goal genoeg”, aldus Brandts, die niet te spreken was over de reactie van Sebastien Sansoni nadat de Vitessenaar Rob Penders in een duel met een hoofdwond opzadelde. Brandts: „Het was een duel, je kunt iemand verwonden, maar help hem wel overeind. Het blijft een collega.”

Bron: De Gelderlander 10-05-07 

Vitesse verkoopt 7.000 jaarkaarten met actie

Vitesse heeft met een ac­tie voor jaarkaarthouders 7.000 sei­zoenkaarten verkocht voor vol­gend jaar. De Arnhemse club be­loonde snelle beslissers (1 mei) met een bon van 15 euro. Vitesse is redelijk tevreden. Vorig jaar maakten 8.000 fans gebruik van de regeling. Toen was de 15 euro cash, nu een tegoedbon. Vitesse mikt op 14.000 seizoenkaarten

Bron: De Gelderlander 10-05-07

Sunderland aast op Knol en Janssen

Sunderland is geïnteresseerd in de Vitesse-spelers Ruud Knol en Theo Janssen. Een delegatie van de Engelse ploeg bekeek beide spelers in de wedstrijd tegen NAC Breda.

Theo Janssen kwam slechts een kwartier als invaller in actie en was daar zeer geïrriteerd over. De middenvelder werd buiten de basiself gehouden omdat hij nog niet wedstrijdfit zou zijn na een voorhoofdsholteontsteking.

Knol speelde wel negentig minuten. De verdediger is transfervrij na dit seizoen, in tegenstelling tot Janssen, die afgelopen winter zijn contract nog verlengde tot 2009.

Bron: TV Gelderland TxT 09-05-07

Ruud Knol wel in voor Engels avontuur

Ruud Knol staat zonder meer open voor een Engels avontuur. Het naar de Premiership gepromoveerde Sunderland zat voor de verdediger op de tribune bij de wedstrijd tegen NAC Breda.

“Engeland zou geweldig zijn, dat is een competitie die mij enorm aanspreekt. Ik weet dat Sunderland me volgt, dat is een mooie club voor mij. Maar er zijn meer clubs die me volgen.”

Knol baalde wel van de wedstrijd tegen NAC. “Ongelooflijk dat we de voorsprong zo weggeven. Die strafschop tegen was wel erg makkelijk gegeven, maar na een tegendoelpunt hebben we altijd moeite. En na de 3-2 brachten we weinig meer.”

Bron: TV Gelderland TxT 09-05-07

Magere zege voor te laks Vitesse

Vitesse heeft de kans op een makkelijke return tegen NAC Breda in de eerste play-off wedstrijd laten liggen. De Arnhemmers wonnen slechts met 3-2.

Vitesse startte goed en kwam met 1-0 voor na een steekpass van Mads Junker op Fred Benson. De Deen scoorde zelf de 2-0 op aangeven van Danko Lazovic. Junker bleek een vondst als aanvallende middenvelder. Hij was de uitblinker in een prima eerste helft, waarin opnieuw Benson ook nog 3-0 aan liet tekenen.

Na rust speelde Vitesse laks. Het jeugdige NAC scoorde nog twee keer via Zonneveld en voorkwam zo dat de return zaterdag slechts een formaliteit is.

Bron: Omroep Gelderland 09-05-2007

Vitesse laat NAC Breda ontsnappen

In de eerste wedstrijd van de Play-offs had Vitesse woensdagavond zich met anderhalf been in de volgende ronde moeten spelen. Een prima opgebouwde marge van drie doelpunten werd echter in drie minuten verspeeld, waardoor NAC Breda nog kansen heeft in de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag.

Vitesse opende sterk voor bijna twaalfduizend toeschouwers. In de eerste twintig minuten kreeg de ploeg vijf goede kansen. In de negende minuut redde Zoetebier eerst tweemaal op schoten van Fred Benson en Danko Lazovic, maar nog geen twintig seconden later schoot Benson de bal wel achter de voormalige Vitessenaar: 1-0.

Vitesse ging door en via wederom Fred Benson en Anduele Pryor had Vitesse kans op meer. Het duurde tot aan de 27e minuut voordat de score werd verdubbeld. De voorzet van Lazovic werd door Mads Junker beheerst in de korte hoek geschoten. Nog voor rust was het zelfs 3-0 nadat Fred Benson goed de eerste paal zocht en de voorzet van Purrel Fränkel afrondde.

Diezelfde Benson had Vitesse direct na rust op 4-0 moeten zetten, maar Zoetebier redde goed op de inzet van de aanvaller. In plaats een zekere plaats in de tweede ronde, stond het na 69 minuten ineens 3-2. Scheidsrechter Nijhuis zag ‘vasthouden’ van Paul Verhaegh waarna Mike Zonneveld de strafschop verzilverde. Even later kregen de gasten weer simpel een vrije trap, die door dezelfde Zonneveld knap raak werd geschoten: 3-2.

In de laatste tien minuten had Vitesse nog mogelijkheden op een ruimere voorsprong, maar een inzet van Junker was net niet over de lijn, Benson miste een corner op een haar na en Lazovic kon een goede actie van Benson niet bekronen. Door de krappe marge van slechts een treffer krijgt Vitesse het nog lastig aanstaande zaterdag in Breda.

Bron: Vitesse.nl 09-05-2007

Vitesse wint van NAC Breda

Vitesse heeft woensdagavond de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om een Intertoto-ticket met 3-2 van NAC gewonnen. Het team van Aad de Mos stond in de rust al 3-0 voor, maar zakte na de pauze in. NAC profiteerde daarvan. Verdediger Mike Zonneveld verzilverde een strafschop en scoorde uit een vrije trap. Bij Vitesse was Fred Benson de gevierde man. Hij maakte twee doelpunten. De derde Arnhemse goal was voor Mads Junker. De return is zaterdag in Breda.

Bron: ANP 09-05-2007

Paul Verhaegh en Anders Due op bezoek in Huissen

De Super de Boer vestiging in Huissen is onlangs verbouwd en heeft donderdag 10 mei haar officiële (her) opening. Heb je morgen middag niets te doen? Kom dan naar Huissen want Vitesse-spelers Paul Verhaegh en Anders Due komen donderdag om 15:30 uur langs om de opening bij te wonen. Natuurlijk is er dan genoeg gelegenheid om een handtekening en foto te scoren. Dus, tot morgenmiddag in Huissen aan de Langestraat nummer 30!

Bron: Vitesse.nl 09-05-2007

Vanavond gratis busvervoer

Vanavond speelt Vitesse tegen NAC Breda. Alle seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun kaart gratis reizen vanaf de bekende opstapplaatsen. Ook na de wedstrijd kunt u gratis met deze bussen mee!

Bron: Vitesse.nl 09-05-07 

Vitesse biedt half miljoen voor Kolk

Vitesse heeft zich bij ADO Den Haag gemeld voor Santi Kolk. De Arnhemse club bracht begin deze week een bod van een half miljoen euro uit op de 25-jarige aan valler, die dit seizoen met twaalf doelpunten club topscorer was van de degradant. ADO vraagt echter anderhalf miljoen voor Kolk, wiens contract in Den Haag nog een jaar doorloopt.

Civard Sprockel (23) moet in de ogen van Vitesse-trainer Aad de Mos een van de steunpilaren voor de toekomst worden. De centrumverdediger, die de afgelopen weken als rechtsback fungeerde, tekende vorige week een nieuw contract tot de zomer van 2012. De oude verbintenis liep af in 2010.’Civard heeft zich dit seizoen zeer goed ontwikkeld’, zegt manager voetbal Jan Streuer. ‘Aan de ene kant is dit een beloning voor uitstekend functioneren, aan de andere kant mogen we als club blij zijn dat deze speler zich voor een lange termijn aan ons bindt.’ Hoogtepunt in de opmars van Sprockel was zijn verkiezing voor de selectie van Oranje, in februari van dit jaar.

Voor de links backpositie heeft Vitesse interesse in Jonathan Vosselman (22) van Go Ahead Eagles. De Mos bekeek hem afgelopen zaterdag in het duel met BV Veendam.

Bron: VI 09-05-07 

Braziliaanse topscorer moet aanval Vitesse komen versterken

Met Harrie Gommans (24) en Cees Keizer (21) heeft Vitesse de eerste twee aanwinsten voor het nieuwe seizoen in huis. Gommans, afgelopen seizoen met 22 doelpunten topscorer van MVV, wordt door de technische leiding gezien als een welkome aanvulling om de aanval te versterken. Keizer, afkomstig van Jong Ajax, is als breedte-versterking gehaald. De Arnhemmers zijn echter nog lang niet uitgewinkeld. Na afgelopen winter stop de eerste stappen te hebben gezet, lijkt het door selecteren van trainer Aad de Mos nu echt begonnen. De Deense tandem Mads Junker en Anders Due, die allebei geen moment écht uit de verf wisten te komen, zijn bezig aan hun laatste weken bij Vitesse. Het tweetal, dat bij FC Nordsjaelland nog zo succesvol samenwerkte, wil en mag uit Arnhem vertrekken ondertussen is de technische leiding druk op zoek naar opvolger.

Aangezien Vitesse niet langer rekening houdt met het aanblijven van Danko Lazovic (hij moet het geïnteresseerde PSV acht miljoen euro kosten) was technisch manager Jan Streuer onlangs in Oostenrijk voor Leonardo Ferreira da Silva . De 26-jarige Braziliaan speelt voor SCR Altach en staat met dertien goals tweede op de Oostenrijkse topscorers lijst. De laatste maanden ligt de spits echter in de clinch met zijn trainer en komt hij amper meer in actie.

Als vervanger van de transfer vrij vertrekkende Ruud Knol kijkt Vitesse onder meer naar Kees Kwakman (23). De centrumverdediger, gevormd bij FC Volendam, speelt nu nog bij RBC Roosendaal en ligt tot de zomer van 2009 in Brabant vast. De Arnhemse club is er bovendien alles aan gelegen om Santi Kolk te contracteren ADO Den Haag heeft het eerste bod op de aanvaller echter afgeslagen.

Bron: VI 09-05-07 

Velthuizen richt zich op komend seizoen

Vitesse-doelman Piet Velthuizen (20) verwacht niet meer in actie te komen in de play-offs die de Arnhemmers spelen voor een plaats in de Intertoto. De talentvolle keeper onderging afgelopen maandag een MRI-scan in het zieken¬huis van Zutphen, maar zei voorafgaand daaraan in elk geval geen rekening meer te houden met de duels met NAC Breda van vandaag (woensdag) en aanstaande zaterdag. ‘Waarschijnlijk komen die wedstrijden te vroeg. Bovendien wil ik niet overhaasten. Stiekem heb ik voor mezelf al besloten me gewoon te richten op volgend seizoen. Bij de voorbereiding wil ik per se fit zijn.’

Velthuizen kende dit seizoen zijn doorbraak. Op oudejaars¬dag debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en sindsdien groeide hij uit tot publiekslieveling. De afgelopen maanden kreeg huurling Vladimir Stojkovic echter de voorkeur. Trainer Aad de Mos heeft wél gezegd dat Velthuizen komend seizoen de kans krijgt eerste keeper te worden.

Bron: VI 09-05-07 

Civard Sprockel tekent contract

Vitesse heeft het con­tract met Civard Sprockel verlengd tot 2012. De 23-jarige verdediger stond tot 2010 onder contract en tekende een nieuwe, verbeterde ver­bintenis.

Sprockel kwam in 2006 van Excelsior naar Vitesse en werd dit seizoen eenmaal opgeroepen voor Oranje. Opvallend in zijn eerste seizoen bij Vitesse was het aantal gele kaarten. De centrale verdediger kreeg in de reguliere competitie en in het bekertoernooi geen enkele kaart.

Woensdag, de ochtend voor de eerste wedstrijd tegen NAC Breda, tekende Sprockel onder toeziend oog van Manager Voetbal Jan Streuer zijn nieuwe contract.

Bron: Vitesse.nl 09-05-07 

Gezocht : Vrijwilligers Open Dag 2007

Vitesse organiseert op zondag 12 augustus haar jaarlijkse Open Dag. De dag start om 12.30 uur en eindigt om 17.15 uur.

In het stadion is er van alles te doen voor zowel jong als oud. Op het veld wordt er gevoetbald door Vitesse en op de Promenade zijn er allerlei activiteiten voor de supporters. Natuurlijk zijn de outlets en de fanshops geopend. Ook het supportershome is geopend.

Deze dag is niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen bij de opbouw, tijdens de middag zelf en bij de afbouw. Wil je graag helpen, laat het dan even weten.

Stuur een email naar info@vitesse.nl.

Vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, je leeftijd en wat je eventueel zou willen doen (opbouwen, afbouwen, ..). Vanuit Vitesse wordt er contact met je opgenomen.

Bron: Vitesse.nl 09-05-07 

Dubbele herkansing voor Vitesse in de play-offs

Vitesse opent play-offs naar Intertoto vanavond thuis tegen NAC Breda.

Vitesse gaat vanavond, in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, voor een dubbele herkan­sing in de play-offs. Via de lange weg naar Intertoto-voetbal kan de Arnhemse ploeg de pijn van het verloren seizoen nog een beetje verzachten. Het is de tweede aan­loop naar het voorportaal van het toernooi om de UEFA Cup, nadat Vitesse vorig seizoen strandde in de beslissingswedstrijd.

Seizoen 2005-2006, eerste ronde play-offs om Intertoto-voetbal: RKCWaalwijk-Vitesse 4-­4 Vitesse-RKCWaalwijk 2-0 Aan de hand van Mads Junker en Youssouf Hersi opent Vitesse veel­belovend. Junker speelt zijn beste partij in Arnhemse dienst en heeft er voor rust al drie in liggen. Hersi bereidt deze goals voor en maakt zelf de 0-4, op aangeven van Jun­ker. Na rust blameert Vitesse zich: 4-4. In de return in Gelredome lei­den Junker (86ste minuut) en Her­si (88ste minuut) Vitesse alsnog naar de tweede ronde.

Tweede ronde: Vitesse-NEC 0­0 NEC-Vitesse 1-2 In de burenruzie in Gelredome slaagt Vitesse er niet in een over­wicht om te zetten in treffers. Met name Fred Benson laat kansen lig­gen. Wat in Arnhem niet lukt, dat lukt uitgerekend in het hol van de leeuw wel. In Nijmegen maken Benson en Hersi de vroege 1-0 van Patrick Pothuizen ongedaan (1-2). Vitesse, de nummer elf van de ein­drangschikking, wint de play-offs van de nummers tien tot en met dertien. De beloning: een tweeluik met FC Twente, verliezend finalist van de play- offs van zes tot en met negen. De inzet: een plek in de laatste ronde van de Intertoto.

Finale: Vitesse-FC Twente 1­1 FC Twente-Vitesse 2-0 In de laatste thuiswedstrijd van de vertrekkende trainer Edward Stu­ring maakt Junker de 0- 1 van Blai­se N’Kufo ongedaan. Het blijkt niet voldoende. In Enschede gaat een slap Vitesse onderuit door twee treffers van Bas Sibum (2-0). Vitesse gaat met lege handen op vakantie. Twente mag naar de In­tertoto. Daarin verslaat het Kalmar FF uit Zweden, maar in de daarop­volgende voorronde van de UEFA Cup struikelt Twente over het nie­tige Levadia Tallinn uit Estland.

Bron: De Gelderlander 09-05-07 

Column Borgman Doelpuntengarantie

Trainer Aad de Mos kwam afgelopen zomer te laat bin­nen bij Vitesse om zich met transfers te bemoeien. Nu gaat dat anders. De Mos wil niet nog een jaartje ano­niem meehobbelen in de middenmoot en dus gaat er de ko­mende maanden veel gebeuren bij de club.

Youssouf Hersi, Ruud Knol en Vladimir Stojkovic vertrekken zeker. Mijn voorspelling: ze worden in hun aftocht vergezeld door Anders Due, Mads Junker, Theo Janssen (toe aan een nieuwe start) en uiteraard Danko Lazovic. MochtWesley Sneij­der vertrekken bij Ajax, dan zie ik Anduele Pryor naar de be­kerwinnaar gaan. De beleidsbepalers bij Ajax zijn namelijk ly­risch over de jonge Vitesse- speler uit Amsterdam. En terecht.

Spits Harrie Gommans en middenvelder Cees Keizer zijn in Arnhem de eerste nieuwelingen, maar daarmee zal de vernieu­wingsdrift niet ophouden. Vitesse zoekt nog een ervaren twee­de doelman, een linksback (Purrel Fränkel mag vertrekken, maar zal waarschijnlijk nergens kunnen verdienen wat hij in Arnhem krijgt), een middenvel­der en twee spitsen. Dat laatste lijkt me geen overbodige luxe.

Aangezien de doelpunten van Lazovic straks wegvallen, schreeuwt de selectie om scoren­de nieuwelingen. Het is niet reëel er blind op te vertrouwen dat de uit de eerste divisie af­komstige Gommans daartoe volstaat. Vitesse moet op zoek naar een doelpuntengarantie, zoals ooit aankoop Pierre van Hooijdonk was. Om de supporters na dit teleurstellende sei­zoen weer een beetje enthousiast te krijgen, is de komst van een gerenommeerde aanvaller, een spits van naam, van cru­ciaal belang. Een veelbelovende opvolger van Lazovic kan deze zomer de nieuwe start van Vitesse bekrachtigen

Bron: De Gelderlander 09-05-07 

Vitesse opent thuis in play-offs

Seizoenkaarthouders gratis toegang!

Kijkend naar de elf spelers die Aad de Mos woensdagavond laat beginnen, mogen de supporters een aanvallend Vitesse verwachten. Woensdag 9 mei begint om 20.00 uur de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de Play-offs. Door de blessure van Piet Velthuizen staat Vladimir Stojkovic ‘gewoon’ weer in de basis. Achterin neemt Paul Verhaegh de positie in van Civard Sprockel, die op zijn beurt Giovanny Espinoza buiten de basis houdt. Theo Janssen is niet wedstrijdfit genoeg, net als Michael Jansen Abubakari Yakubu. Gill Swerts en Remco van der Schaaf vallen onder de langdurige geblesseerden.

Opstelling Vitesse tegen NAC Breda Stojkovic, Verhaegh, Sprockel, Knol, Frankel, Onur Kaya, Sebastien Sansoni, Anduele Pryor, Mads Junker, Fred Benson, Danko Lazovic.

Bron: Vitesse.nl 08-05-2007

Henk ‘Charly’ Bosveld Zaalvoetbaltoernooi.

De supportersvereniging organiseert op zaterdag 26 mei 2007 al weer voor de zesde maal het Henk ‘Charly’ Bosveld zaalvoetbaltoernooi voor Vitesse fans. Het toernooi zal gehouden worden in sporthal Elderveld. De teams dienen zich om uiterlijk 9:30 uur aan te melden en het toernooi start om 10:00 uur. We verwachtten ongeveer om 17:30 uur klaar te zijn.

Er is nog plaats voor enkele teams. Schrijf je snel in!

Een team bestaat uit keeper en vier veldspelers. Elk team speelt 6 wedstrijden. Het is dus aan te bevelen om zeven of acht personen in te schrijven om voldoende te kunnen wisselen. Damen én heren zijn uiteraard van harte welkom en er zijn, naast een hoop gezelligheid, een aantal mooie prijzen te winnen waaronder de Henk ‘Charly’ Bosveld bokaal!

Je kunt je tot uiterlijk donderdag 10 mei inschrijven. Het inschrijfgeld per team is € 50.00 en zal vooraf betaald moeten worden. Inschrijven kan telefonisch via het secretariaat van het SV op werkdagen van 10.00 uur tot 12.30 uur onder tel.nr. 026-88 07 312 of via e-mail: supporter@vitesse.nl

Bron: Vitesse.org 05-05-07

Sponsorwervingavond Vitesse in Gelredome

Op dinsdag 22 mei aanstaande houdt de Business Club Vitesse-Gelredome (BCVG) een grootschalige sponsorwervingavond in Gelredome. Zo’n 10.000 bedrijven uit de provincie Gelderland zijn uitgenodigd voor deze speciale avond die is bedoeld om ondernemers op een originele manier kennis te laten maken met Vitesse in Gelredome. Het centrale thema van de avond is: ‘Voetbal gezond?’.

Vitesse heeft besloten tot de grootschalige thema-avond om in één klap veel ondernemers uit de regio groot Arnhem te kunnen bereiken. De club ziet de sponsorwervingavond bovendien als een kick-off naar het komende seizoen. Directeur Marketing & Sales van Vitesse Ton Fitsch: “Er is geen sport of activiteit die structureel zo massaal wordt gevolgd als voetbal. Dit geldt voor zowel de toeschouwersaantallen in de stadions als voor het aantal televisiekijkers. Toch zien ondernemers voetbal vandaag de dag niet zonder meer als hét middel om hun bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. Voetbalclubs moeten daarom iets extra’s doen om (nieuw) geld binnen te halen en bedrijven aan zich te binden. Deze avond biedt dat extra’s. Natuurlijk is het achterliggende doel nieuwe sponsors te werven, maar we willen de ondernemers vooral een leuke ervaring bezorgen door voetbal in het algemeen en Vitesse en de BCVG in het bijzonder, eens op een prikkelende, vermakelijke manier en los van een wedstrijd, te presenteren.”

Het thema ‘Voetbal gezond?’ is op 22 mei onderwerp van discussie. Fitsch over de keuze voor dit thema: “Door de enorme populariteit blijft voetbal vooral business. Hoewel geld niet alles zegt, geven de geldstromen in elk geval wel de potentie aan van het voetbal. En de valkuilen. De bedrijfstak voetbal wekt al jaren de indruk dat zij niet in staat is zonder financiële steun van derden haar broek op te houden. Hoe zit dat? Vragen als deze, maar ook: is het gedrag van supporters een afspiegeling van de verloedering van normen en waarden in de maatschappij of werkt voetbal agressie in de hand en brengt het spelletje het slechtste in de mens boven? Waar ligt de lijn tussen mythe en werkelijkheid als het gaat om de algemene gedachte dat voetbal een gewelddadige sport is die tal van blessures veroorzaakt, ook bij uw personeel?, zijn enkele van de stellingen die op 22 mei aan bod komen. Wij willen een compleet beeld schetsen van de voetballerij en van de (on)mogelijkheden die zij biedt. Datzelfde geldt voor de club Vitesse.”

Vitesse heeft voor de tafelrede een kleurrijk discussiepanel weten te strikken. Onder leiding van Studio Sporticoon én Arnhemmer Mart Smeets delen journalist/columnist/analist en Tv-persoonlijkheid Hugo Borst, KNVB-directeur Henk Kesler, CDA Tweede Kamerlid Joop Atsma en Vitesse-trainer Aad de Mos hun eigen kijk op- en ervaringen met voetbal en de themavraag.

Het programma is als volgt:

19.30 ontvangst
20.15 welkomstwoord door Paul van der Kraan, algemeen directeur Vitesse
20.20 start discussie, afgewisseld met cabaret door Prikkelz
22.00 afsluiting door Mart Smeets, borrelen en netwerken in Gelrelounge
23.00 einde

Het programma is in samenwerking met en dankzij Menzis tot stand gekomen. De sponsorwervingavond wordt mede mogelijk gemaakt door JP Print Tamminga, Gelredome, golfbaan Engelenburg en Business Center Doetinchem.

Bedrijven die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar 22 mei wel aanwezig willen zijn, kunnen zich onder vermelding van ’22 mei’ in contact stellen met Vitesse via: info@bcvg.nl.

Bron: Vitesse 08-04-07

Vitesse opent thuis in play-offs

Seizoenkaarthouders gratis toegang!

Kijkend naar de elf spelers die Aad de Mos woensdagavond laat beginnen, mogen de supporters een aanvallend Vitesse verwachten. Woensdag 9 mei begint om 20.00 uur de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de Play-offs.

Door de blessure van Piet Velthuizen staat Vladimir Stojkovic ‘gewoon’ weer in de basis. Achterin neemt Paul Verhaegh de positie in van Civard Sprockel, die op zijn beurt Giovanny Espinoza buiten de basis houdt.

Theo Janssen is niet wedstrijdfit genoeg, net als Michael Jansen Abubakari Yakubu. Gill Swerts en Remco van der Schaaf vallen onder de langdurige geblesseerden.

Opstelling Vitesse tegen NAC Breda

Stojkovic, Verhaegh, Sprockel, Knol, Frankel, Onur Kaya, Sebastien Sansoni, Anduele Pryor, Mads Junker, Fred Benson, Danko Lazovic.

Bron: Vitesse.nl 08-04-07

Theo Janssen ontbreekt tegen NAC

Vitesse moet het woensdag in het eerste play-off-duel tegen NAC Breda doen zonder Theo Janssen. Hij had een voorhoofdsholteontsteking en is nog niet helemaal fit.

Ook Piet Velthuizen en Giovanny Espinoza ontbreken. Daardoor verhuist Paul Verhaegh terug naar de defensie en speelt Mads Junker achter de spitsen. Vitesse begint met een thuisduel tegen NAC, waarvan het in de competitie verloor: 0-1 thuis en 2-1 uit.

Vermoedelijke opstelling:Stojkovic; Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel; Kaya, Sansoni, Junker, Pryor; Lazovic, Benson.

Bron: TV Gelderland TxT 08-04-07

Einde seizoen Piet Velthuizen

Piet Velthuizen komt dit seizoen niet meer in actie. De doelman heeft een botkneuzing in zijn rechterknie.

Hierdoor moet Velthuizen de komende duels in de Play-offs en ook het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar aan zich voorbij laten gaan.

Bron: Vitesse.nl 08-04-07

Velthuizen mist play-offs en EK-21

Vitesse-keeper Piet Velthuizen komt wegens een knieblessure niet in actie tijdens de play-offs en op het EK voor spelers onder 21 jaar.

Uit de MRI-scan die maandagavond van de rechterknie is gemaakt in het ziekenhuis in Zutphen, blijkt dat er sprake is van een botkneuzing.

Velthuizen miste de voorbereiding op dit seizoen al door knieproblemen. Hij is toen aan de buitenmeniscus van de linkerknie geopereerd. Velthuizen maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Hij heeft de toezegging gekregen dat hij volgend seizoen de eerste doelman is.

Bron: 08-04-07 TV Gelderland TxT

‘ Vitesse heeft me niet gehaald voor de breedte’

Harrie Gommans (24) heeft de carrousel in de aanval van Vitesse in beweging gezet. „Ik ben niet gehaald voor de breedte”, zegt de spits, die overkomt van MVV.

Gefeliciteerd met je drie­jarig contract bij Vites­se
Gommans: „ Dank je wel. Vitesse is een fantastische club. Met een mooi stadion en een mooi verleden. Voor mij is dit een mooie stap.”

Je kon ook naar Willem II en De Graafschap.
„Van vroeger uit vind ik Vitesse al een mooie club. Als die club komt, hoef ik niet lang na te denken. Bij Vitesse had ik ook meteen een goed gevoel over het gesprek met de trainer (Aad de Mos, red.). Hij heeft me verteld welke rol hij voor mij voor ogen heeft.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-05-07
Civard Sprockel

Volwassen bij Vitesse

Civard Sprockel is dit seizoen uitgegroeid tot de onbetwiste leider in de defensie van Vitesse. De 24-jarige Antilliaan maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van Rotterdam naar Arnhem. Na drie seizoenen in de Eerste Divisie bij Excelsior vond de goedlachse mandekker het tijd voor de volgende stap in zijn carrière. Een monoloog.

In het begin was het even wennen bij Vitesse. De club speelt op een hoger niveau en dat kon ik goed merken. Ik had immers jaren bij Excelsior in de Eerste Divisie gespeeld en vooral op tactisch vlak moest ik nog veel bijleren. Trainer Aad de Mos heeft me daar goed bij geholpen en zodoende kon ik het tactische gedeelte snel oppikken. Al na drie wedstrijden kwam ik in de basis. Tegen Ajax maakte ik mijn debuut en sindsdien heb ik alle wedstrijden gespeeld. Ik kreeg van De Mos een kans en die heb ik met beide handen aangegrepen. Behalve het feit dat ik zijn aanwijzingen goed wil opvolgen, verg ik op de trainingen het uiterste van mijzelf, want ik wil me als voetballer blijven ontwikkelen. Dat is de doelstelling waarmee ik naar Vitesse ben gekomen. Ik ben nog jong en als ik zo door blijf gaan, zit nog een stapje hoger er misschien ook wel in. In de voetballerij laat zich immers niets goed voorspellen. Maar voorlopig speel ik bij Vitesse en hoop hier gewoon prijzen te winnen.

lees verder...

Bron: Elf Voetbal April 2007

Velthuizen kampt met knieklachten

Doelman Piet Velthuizen blijft last houden van sluimerende klachten aan zijn rechterknie. De medische staf van Vitesse heeft daarom besloten dat nader onderzoek wenselijk is.

Een MRI-scan, die Velthuizen vanavond zal ondergaan, in het Gelre ziekenhuis in Zutphen moet duidelijkheid verschaffen. Het meespelen van Velthuizen in de Play-off wedstrijd tegen NAC Breda komende woensdag is hoogst twijfelachtig.

Bron: Vitesse.nl 07-05-07 

‘Velthuizen is een goudhaantje’

Dat de vaderlandse bron van keeperstalenten niet helemaal is opgedroogd, bewijst Piet Velthuizen wel. De twintigjarige goalie van Vitesse speelde een aantal goede wedstrijden totdat hij door de met stoom en kokend water aangetrokken Dragan Stojkovic -de onbetwiste nummer één van Servië – uit het eerste elftal werd verdreven.

Aandoenlijk tafereeltje in de nasleep van de competitiewedstrijd SC Heerenveen-Vitesse (0-0). Op de vraag waarom hij in de ijzige sferen van het Abe Lenstra-stadion korte mouwen droeg, antwoordt uitblinker Piet Velthuizen: ‘Een bikkel staat altijd in de kou.’ En: ‘Gianluigi Button, mijn grote voorbeeld, keept ook met korte mouwen. Gevolg van die spontane openhartigheid: hij gaat inmiddels door het leven als ‘Pietje Bikkel’.

lees verder...

Bron: Voetbal Magazine april 2007

Tweejarig contract Cees Keizer

Cees Keizer is na Harry Gommans de tweede nieuweling voor het aankomende seizoen. De 21-jarige speler heeft een contract voor twee jaar getekend bij Vitesse.

Keizer is afkomstig van Ajax en heeft de medische keuring inmiddels ook positief afgerond. De linksbenige middenvelder en geboren Volendammer is na aanvaller Harry Gommans de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Bron: Vitesse.nl 07-05-07 

Civard Sprockel tot 2012 bij Vitesse

Vitesse heeft het con­tract met Civard Sprockel verlengd tot 2012. De 23-jarige verdediger stond tot 2010 onder contract en tekende een nieuwe, verbeterde ver­bintenis.

Sprockel kwam in 2006 van Excelsior naar Vitesse en werd dit seizoen eenmaal opgeroepen voor Oranje. Opvallend in zijn eerste seizoen bij Vitesse was het aantal gele kaarten. De centrale verdediger kreeg in de reguliere competitie en in het bekertoernooi geen enkele kaart.

Bron: Vitesse.nl 07-05-07 

Gommans doorstaat keuring bij Vitesse

Vitesse’s aanwinst Har­rie Gommans heeft zaterdag de medische keuring met goed gevolg doorstaan. Daarmee is de weg vrij naar een driejarig contract (tot me­dio 2010). Gommans komt van eer­ste divisieclub MVV, waar de 24-ja­rige spits het voorbije seizoen 22 keer doeltrof. Gommans speelde eerder voor Fortuna Sittard en Westerlo.

Bron: De Gelderlander 07-05-07 
We moesten ons omkleden in een kippenhok, eerst de kippen eruit, dan konden wij erin”

Honderd en één Vitessenaren, afl. 2
Henk Onderstal (87): Driekwart eeuw Vitesse

”Hij is getrouwd met Vitesse, met mij gaat hij vreemd”, glimlacht Else Onderstal kort na binnenkomst in het knusse appartement in de binnenstad van Arnhem. Henk Onderstal zapt ietwat onwennig langs diverse teletekstpagina’s om mij de uitslag te laten zien van het kort geding over de verkoop van Gelredome aan Eurocommerce. “Hoe zouden de betrokken partijen het nieuws te horen krijgen?”, vraagt Henk Onderstal zich hardop af. Slechts een handvol geïnteresseerden was bij de uitspraak aanwezig. De oud-voetballer was deze ochtend een daarvan. Het tekent de betrokkenheid van de 87-jarige Arnhemmer.

Vijfenzeventig jaar alweer is Henk Onderstal zonder onderbreking Vitessenaar in hart en nieren. Hij deed zijn aantrede in 1932 als pupil, trainde onder de legendarische Heinrich ‘Pappie’ Schwarz en maakte in de tweede helft van de jaren dertig deel uit van het roemruchte zesde elftal, waarmee hij toernooien speelde om het nationale jeugdkampioenschap. In 1940 debuteerde Onderstal in het eerste elftal van Vitesse. Door een ernstige knieblessure was zijn carrière in de hoofdmacht helaas van korte duur.

Tot de invoering van het betaalde voetbal in 1954 bleef de Arnhemmer direct bij Vitesse betrokken.
Als lid trainde hij nog jaren met het tweede elftal, speelde regelmatig piano in het clubhuis en assisteerde soms bij de trainingen. In dat jaar werd hij een van de eerste seizoenkaarthouders.

En nu, vijfenzeventig jaar na zijn eerste pupillenwedstrijd, neemt Henk Onderstal iedere thuiswedstrijd nog altijd ruim voor de aftrap zijn vaste plek in op de Westtribune. Het relaas van een unieke Vitessenaar. Opgetekend aan de hand van gesprekken en interviews, die de redactie van vitesse.org de afgelopen maanden met deze jubilaris heeft gevoerd.

lees verder...

Bron: Vitesse.org 05-05-07

Tegenstanders Intertoto bekend voor Nederland

De Nederlandse deelne­mer aan het toernooi om de Inter­to Cup wacht een tweeluik met één van de volgende vier clubs: Cork City (Ierland), Valur Reykja­vik ( IJsland), KI Klaksvik ( Faroer Eilanden) of Hammarby IF ( Zwe­den). Die vier clubs staan eerst te­genover elkaar; Hammarby treft Klaksvik en Cork City Valur Reyk­javik. De winnaar treft de Nederlandse afvaardiging op 21/ 22 juli en in de return op 28/29 juli.

Vitesse en NEC spelen samen met NAC en Sparta play-offs om Inter­toto. De beste van die vier speelt een finale tegen de verliezend fina­list van de play-offs om UEFA Cup­voetbal. Uit die dubbele ontmoe­ting komt de Nederlandse Interto­todeelnemer. Elf Europese clubs krijgen via Intertoto toegang tot de tweede voorronde van de UE­FA Cup in augustus.

Bron: De Gelderlander 05-05-07

Vitesse contracteert spits Harrie Gommans

Vitesse neemt aanvaller Harrie Gommans over van MVV. De 24-jarige speler tekent een contract van drie seizoe­nen bij de Arnhemse club, mits hij vandaag de medische keuring doorstaat. Vitesse moet de eerstedivisionist uit Maastricht een gelimiteerde af­koopsom van 75.000 euro betalen voor de aanvaller die nog een con­tract had tot 2008. Gommans maakte afgelopen seizoen 22 doel­punten voor MVV in de eerste di­visie. Hij sprak gisteren nog met MVV-manager Nico Jongen en de nieuwe hoofdtrainer Robert Maas­kant, maar beiden konden hem niet overhalen om langer in De Geusselt te blijven. MVV wilde zijn contract openbreken en ver­lengen tot 2010. „Ik kies puur voor de sportieve uit­daging”, zegt Gommans, de eerste aankoop van Vitesse voor komend seizoen.

„ Als ik deze kans niet pak, krijg ik daar later wellicht spijt van. MVV is een prachtige club, maar wie zegt dat ik volgend seizoen opnieuw 22 keer scoor?” De robuuste aanvaller, die bij For­tuna zijn opleiding genoot, stond ook hoog op de lijst bij VVV, Wil­lem II, De Graafschap, NEC en Ale­mannia Aachen. Maar hij koos be­wust voor Vitesse. „Dat is toch de club met de meeste uitstraling. Trainer Aad de Mos heeft me een eerlijke kans beloofd.” Vitesse houdt er rekening mee dat de spitsen Danko Lazovic ( PSV) en Mads Junker (FC Utrecht) ver­trekken.

Bron: De Gelderlander 05-05-07

Gommans voor drie jaar naar Vitesse

Vitesse heeft vrijdagmiddag aanvaller Harrie Gommans voor vier jaar vastgelegd. De spits is de eerste versterking voor het nieuwe seizoen.

Gommans werd dit seizoen al meerdere malen bekeken door trainer Aad de Mos en manager voetbal Jan Streuer. Volgens laatstgenoemde voegt de 24-jarige spits iets toe aan de selectie van Vitesse wat nu ontbreekt. “Hij is fysiek sterk en een goed aanspeelpunt. Bovendien scoort hij makkelijk” oordeelt Streuer.

Ook De Graafschap en Willem II hadden belangstelling voor Gommans. De lange spits scoorde afgelopen seizoen 22 doelpunten voor MVV.

Bron: TV Gelderland TxT 04-05-07

De Meersman langer bij Eindhoven

Tim de Meersman blijft ook volgend seizoen uitkomen voor FC Eindhoven. De Belg werd in de winterstop verhuurd aan de Eerste Divisie club.

Eindhoven lichtte de optie die het opgenomen had in de huurovereenkomst. De 22-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2008 getekend. De Belg speelde in totaal vier competitieduels voor Vitesse en speelde in het laatste half jaar bij Eindhoven elf duels en scoorde daarin tweemaal.

Bron: Vitesse.nl 04-05-2007

Nieuwe keeper nodig voor Vitesse

Vitesse is op veel fronten bezig om de selectie uit te breiden.

“Er komt in ieder geval nog een nieuwe keeper bij”, verklaart manager voetbal Jan Streuer. “Of er moeten nog dingen veranderen met Stojkovic, maar die is nu niet haalbaar. We hebben Raymond van Driel een contract aangeboden, maar dat is niet als tweede keeper.”

Jan Streuer beseft terdege dat er wat moet veranderen bij de Arnhemse club. “Daarom zijn we druk bezig, ook op andere posities willen we ons nog versterken. We kunnen volgend seizoen natuurlijk niet weer als twaalfde eindigen, dat is veel te weinig.”

Bron: TV Gelderland TxT 03-05-07 

Vitesse volgt Leonardo da Silva

Vitesse volgt de Braziliaanse aanvaller Leonardo Ferreira da Silva.

De 26-jarige linksbenige spits staat momenteel tweede op de topscorerslijst van Oostenrijk met dertien doelpunten. “We kennen hem wel. Hij speelt voor Rheindorf Altach”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “Maar het is niet zo dat we nu al met hem bezig zijn. Het zou kunnen dat we wat met hem doen als een spits bij ons vertrekt.”

In dat licht is Vitesse ook bezig met Santi Kolk van ADO Den Haag. “Als je wat wil, moet je met meerdere dingen bezig zijn”, legt Streuer uit. Vitesse komt er met ADO vooralsnog niet uit.

Bron: TV Gelderland TxT 03-05-07 

Gommans kiest voor Vitesse

Harrie Gommans (24) heeft zijn keuze laten vallen op Vitesse. De aanvaller van MVV, dit seizoen goed voor 22 treffers, stond ook in de belangstelling van De Graafschap en Willem II, maar die twee clubs werden afgebeld.

De Roermondenaar en zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen voerden woensdag een gesprek met manager voetbal van Vitesse, Jan Streuer. “Vitesse is een goede eredivisieclub, met een mooi stadion”, zegt Gommans, die voor twee of drie jaar kan tekenen. “Één seizoen vind ik te kort.” Omdat de oud-speler van Fortuna Sittard, Excelsior en Westerlo in Maastricht een contract tot 2008 heeft, dient Vitesse een transfersom over te maken. ” Maar die is gelimiteerd: 75.000 euro”, aldus Gommans.

Bron: De Telegraaf 03-05-07 

Rollerside on tour in Eindhoven!

Zondag 29 april was een ware voetbaltriller. In Eindhoven viel de beslissing en PSV werd uiteindelijk toch kampioen. Een delegatie van de “onze” Rollerside waren te gast in Eindhoven. Ondanks de zware nederlaag was het een bijzondere middag. Met dank aan de medewerking van PSV, die uitstekende faciliteiten hadden geregeld voor de Vitesse-rollers:

  • parkeergelegenheid voor onze busjes
  • extra toegang voor de chauffeurs
  • prima rolstoelplaatsen
  • en een perfecte onderlinge sfeer

02-05-2007

Vitesse ontmoet NAC Breda

(update kaartverkoop)

Na 34 competitierondes is de eindstand bekend. PSV is kampioen, AZ en Ajax moeten zich opladen voor een loodzware Play-off strijd tegen ploegen die minder te verliezen hebben en ongetwijfeld gebrand zijn om te winnen. Vitesse strijd in de eerste ronde van de Play-offs tegen NAC Breda. Inzet is een plaats in het toernooi om de Intertoto.

Vitesse speelt op woensdag 9 mei (20.00 uur) eerst thuis tegen de club uit Breda. NAC mag dit seizoen toch enigszins een ‘angstgegner’ genoemd worden voor Vitesse. In de thuiswedstrijd werd, ondanks vele kansen, in de slotminuut met 1-0 verloren door een wonderschone treffer van Mike Zonneveld. In Breda kwam Vitesse nog wel voor (prachtig schot Paul Verhaegh), maar verloor het alsnog met 2-1 door doelpunten van Arne Slot en Victor Sikora.

NAC Breda eindigde het seizoen als elfde en moet aanvaller Anouar Diba missen in het eerste duel. Hij moet nog een wedstrijd schorsing uitzitten door zijn twee opgelopen gele kaarten in de Play-offs van vorig seizoen.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 01-05-07

Karel Aalbers relatie met Jetsin

Open mail van Karel Aalbers aan een Vitesse fan en forumlid.

Beste Wadders,

Op jouw verzoek wil ik wel even wat kwijt over mijn relatie met Jeltsin en zijn overlijden van deze week.

Zoals je weet heb ik va 1987 een bedrijf gehad in Moskou waar ik de vele veranderingen van dichtbij heb mogen meemaken. Voor Vitesse was het indertijd ook spannend omdat we daar een samenwerkingsovereenkomst hadden gesloten met CSKA Moskou, toen het Rode Leger, en omdat we er als eerste club ter wereld twee jonge spelers, Massalitin en Krutov (later Shoukov en Levchenko), aan konden trekken.

Ik was indertijd adviseur van Boris Jeltsin, waar ik zoals je begrijpt niet zoveel over kwijt wil. Wel dat ik indertijd bijna elke 2 weken een gesprek met hem had. Na zijn presidentschapwerd dat nadrukkelijk minder en ik had later vooral gesprekken met zijn ministers e.d. In mijn herinneringen was Boris Nicolajevitch Jeltsin een geweldenaar die het toch maar voor elkaar kreeg een complete revolutie zonder bloedvergieten te realiseren. Volgens mij is dit volstrekt uniek in de wereldgeschiedenis. Ook het proces daarna, met de vrijheid van bezit voor de gewone Rus en de opening van het toen meer dan 80 jaar gesloten USSR-bolwerk, is in mijn ogen van grote historische betekenis geweest.

lees verder...

Bron: Vitesse.org 02-05-07

Komst Kolk nog ver weg voor Vitesse

De komst van ADO Den Haag- aanvaller Santi Kolk naar Vitesse is nog ver weg.

“We komen er vooralsnog niet uit met ADO. Hij heeft een doorlopend contract tot 2008. Ze zouden nog terugbellen”, zei algemeen directeur Paul van der Kraan woensdag. Ook FC Groningen is in de markt voor de spits die 12 keer scoorde voor het gedegradeerde ADO.

“Verder is alles nog rustig bij Vitesse”, aldus Van der Kraan. “We hebben wel Raymond van Driel en Colin van Mourik een aanbieding gedaan.”

Bron: TV Gelderland TxT 02-05-07

PSV mag zich weer melden voor Lazovic

Vitesse is bereid mee te werken aan een transfer van Danko Lazovic (23) naar de kersverse landskampioen PSV. De Servische topscorer van de Arnhemmers maakte afgelopen zondag na het met 5-1 verloren competitieduel met PSV bekend graag naar Eindhoven te willen verkassen.

‘Die woorden verbazen mij’, zegt technisch manager van Vitesse Jan Streuer. ‘Maar er wordt stevig aan Danko getrokken. Ik kan bevestigen dat er afgelopen maanden contact is geweest met PSV. Tot nu toe hebben ze zich echter nog niet concreet gemeld. Maar ze zijn welkom, al zijn we pas bereid te onderhandelen als hun bod in de buurt komt van het bedrag dat wij voor Danko willen ontvangen. Hij heeft een contract tot 2010 en PSVmoet niet verwachten dat we hem voor niets laten gaan. Maar als ze voldoen aan de transfersom, kunnen wij Danko niet voor Vitesse behouden.’

Lazovic beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie. Eerdere onderhandelingen tussen PSV en Vitesse liepen op niets uit omdat de Eindhovennaren niet wilden voldoen aan de transfersom van acht miljoen euro. PSV wilde niet meer dan de helft neerleggen voor de spits.

Bron: VI 02-05-07 

Due mag vertrekken van Vitesse

Civard Sprockel (23) kan zijn in medio 2010 aflopende contract bij Vitesse met twee jaar verlengen. De centrale verdediger is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Aad de Mos. Afgelopen zomer kwam hij over van Excelsior. Sprockel speelde dit seizoen 31 van de 34 wedstrijden. ‘We zijn zeer tevreden over Civard’, zegt technisch manager Jan Streuer. ‘Hij is een goede prof en in onze ogen kan hij alleen nog maar beter worden.’

Intussen lijkt een vertrek van Anders Due (25) bij de Arnhemmers aan­staande. De Deense middenvelder, die afge­lopen seizoen overkwam van FC Nordsjcelland, vindt dat hij te weinig speelt en wil het liefst terugkeren naar zijn geboorteland. Naar verluidt is Br0ndby lF geïnteresseerd. Streuer: ‘Ik begrijp dat Anders meer wil spelen. Hij kan hier blijven, maar we willen hem niet tegen zijn zin in bij Vitesse houden. Clubs die hem willen overnemen, mogen zich bij ons melden.’

Bron: VI 02-05-07

Rubriek Persoonlijk – Anduele Pryor

Naam

Anduele Miquele Pryor.

Geboren

Op 26 april 1985 in Paramaribo. Op mijn vijfde ben ik naar Nederland gekomen.

Woonplaats

Amsterdam Zuid-Oost, net als mijn teamgenoten Purrel Fränkel, Etiënne Esajas en Fred Benson. We gaan regelmatig samen naar Arnhem. Ik heb ook vier jaar op Papendal gezeten, maar dat vond ik helemaal niks. We aten elke dag hetzelfde, spaghetti of macaroni. Nu krijg ik elke dag Surinaamse groenten binnen, zeker zo gezond! Het eten was echt een probleem. Ik woon in Amsterdam omdat ik daar dicht bij mijn familie zit en heerlijk kan eten.

Partner

Ik heb nu vijf maanden een vriendin.

Clubs

CTO ’70, Abcoude, AFC en de afgelopen zeven jaar Vitesse. Ik kon op mijn vijftiende ook naar Ajax, SC Heerenveen, AZ, FC Twente, FC Volendam en Haarlem. Over Vitesse hoorde ik echter de meest positieve verhalen van andere Amsterdamse talenten en de jeugd in Arnhem presteerde goed, vandaar mijn keuze.

lees verder...

Bron:VI 02-05-07

Vitesse spelers openen en sluiten groot jeugdtoernooi

Piet Velthuizen en Paul Verhaegh zijn aanwezig bij het DR. Fadrhonc-toernooi. Het KNVB-toernooi staat dit jaar gepland op 2 en 3 mei en wordt gehouden op het terrein van GVVV en DOVO in Veenendaal. Op dit toernooi komen de KNVB selectie-elftallen van alle districten in Nederland tegen elkaar uit.

Ook Vitesse-spelers Piet Velthuizen en Paul Verhaegh hebben een aantal jaar geleden deelgenomen aan dit toernooi. Nu is het hun taak om dit toernooi te openen en te sluiten. Verhaegh opent het toernooi op woensdag 2 mei. Aan het eind van twee dagen voetbal sluit Velthuizen het jeugdevenement af met de prijsuitreiking.

Bron: Vitesse.nl 02-05-07

Hoofdsponsor: