mei 2008

Vitesse volgt Club-doelman Glenn Verbauwhede

Vitesse is mogelijk komend seizoen de nieuwe club van doelman Glenn Verbauwhede. Verbauwhede mag het komend seizoen op huurbasis elders gaan spelen, als eerste doelman Stijn Stijnen niet vertrekt uit West-Vlaanderen. Stijnen werd eerder in verband gebracht met PSV, waar hij de opvolger zou moeten worden van de Braziliaanse topgoalie Heurelho Gomes.

Zowel Vitesse als KV Kortrijk zouden de 23-jarige reservedoelman van de Belgische topclub wel zien zitten, zo weet de Belgische krant Het Laatste Nieuws te melden. Verbauwhede zelf is duidelijk over zijn toekomst. “Nog een seizoen op de bank, dat zie ik echt niet zitten. Ik heb er geen moeite mee om nog een seizoen in de schaduw van Stijnen te werken maar ik moet ook aan mijn toekomst denken. Ik ben net 23 jaar geworden. Het wordt tijd om te spelen en dat beseft Club Brugge ook. Er staat een clausule in mijn nieuwe contract dat ik uitgeleend kan worden indien Stijnen niet vertrekt.”

Bron: Het Laatste Nieuws 29-05-2008

Laatste kans op een gesigneerd Vitessehirt bij AH

Albert Heijn (Theo Driessen) is in samenwerking met Vitesse een actie gestart. Het Vitesse-tenue wordt, zolang de voorraad strekt, voor slechts 35 euro aangeboden. Alle maten zijn verkrijgbaar. Bovendien maakt u bij aankoop kans op een gesigneerd shirt door de gehele selectie van Vitesse.

De drie filialen van Albert Heijn (Theo Driessen) zijn gevestigd in Arnhem (Schuytgraaf), Driel (Polenplein) en Elst (Radeckerstraat). Wees er wel snel bij, want de actie loopt nog tot aanstaande zaterdag 31 mei.

Bron: Vitesse.nl 29-05-2008

In memoriam zilveren Vitessenaar Anita Bekman

Op 26 mei is onze oud-collega en Zilveren Vitessenaar Anita Bekman overleden. Anita is slechts 40 jaar geworden.

In 1990 kwam Anita bij Vitesse, dat toen nog gevestigd was in het Vesta gebouw in het centrum van Arnhem, in dienst. Anita was met een klein groepje vaste medewerkers één van de mensen die de overgang van Vitesse van Monnikenhuize naar Gelredome van dichtbij mee- en mogelijk maakte. De club werd van klein ineens heel groot, met alle gevolgen van dien. In dat proces was Anita één van de cultuurbewakers van Vitesse die er op toe zag dat de ziel van de club behouden bleef. In januari 1999 werd Anita benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Anita was een harde werkster, zeer collegiaal en sociaal in haar contacten met anderen. Met deze eigenschappen was zij altijd een bindende factor binnen de club. Anita was werkzaam op de afdelingen Ticketing en Financi√ęn. Op 30 juni 2004 eindigde haar dienstverband bij de club, na een periode van veertien jaar.

Sindsdien bleef Anita op afstand betrokken bij haar club. Ook hield zij contact met oud-collega’s van het eerste uur. Helaas liet Anita’s gezondheid al jaren te wensen over. Uiteindelijk streed zij een ongelijke strijd tegen de kanker. Daarbij bleef zij tot het einde toe positief. Zo was ze. Een warme, vrolijke persoonlijkheid die hield van gezelligheid en zich niet liet beperken door haar fysieke conditie.

Alle medewerkers van Vitesse wensen Anita’s man Maurits, zoontje Jip en verdere familie en vrienden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bron: Vitesse.nl 28-05-2008

Voorlopig schema voorbereiding seizoen 2008/2009

Het huidige seizoen is officieel nog niet ten einde, maar vooruitkijkend alweer op het nieuwe voetbalseizoen zijn inmiddels enkele oefenwedstrijden bekend. Vitesse start maandag 7 juli de eerste training ter voorbereiding op het seizoen 2008-2009.

Voorbereiding 2008-2009

Maandag 7 juli, eerste training Papendal
Zaterdag 19 juli, VOIS Vaassen – Vitesse (tijd volgt)
Dinsdag 22 juli, SV Panter – Vitesse (19.30 uur)
Donderdag 24 juli, Stroe – Vitesse (19.30 uur)
Zaterdag 26 juli, RKHVV – Vitesse (17.00 uur)
28 juli – 2 augustus, trainingskamp Hoenderloo
Woensdag 30 juli, Aberdeen – Vitesse (Driel, tijd volgt)
Zaterdag 2 augustus, TOP Oss – Vitesse (tijd+locatie volgt)

Het voorbreidingsschema wordt de komende periode nog uitgebreid en ontbrekende locaties en aanvangstijden worden, indien bekend, aangevuld in dit schema.

Bron: Vitesse mei 2008

Supporterscoördinator Nelly Folmer-Van Amersfoort overleden.

Op maandag 26 mei bereikte ons het trieste bericht dat Nelly Folmer is overleden. Nelly is slechts 43 jaar oud geworden.

Binnen de stichting Vitesse Betrokken bekleedde Nelly, sinds de oprichting van de stichting ruim een jaar geleden, de functie van Supporterscoördinator. In deze functie was zij verantwoordelijk voor het versterken van de band tussen club en supporters en vice versa.

In de tijd dat wij met Nelly hebben mogen samen werken, hebben wij haar leren kennen als een bevlogen en enthousiast persoon. De samenwerking tussen de Supportersvereniging en Vitesse Betrokken was bij haar in goede handen.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden en in het bijzonder naar Gert en haar kinderen. Wij wensen ze alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Wij zullen Nelly missen.

Supportersvereniging Vitesse.

Bron: SV 26-05-2008

Van der Struijk krijgt nieuw voorstel Willem II

In reactie op de interesse van Roda JC en Vitesse heeft Willem II Frank van der Struijk een verhoogde aanbieding gedaan om in Tilburg te blijven. ‘Maar laat even duidelijk zijn dat wij vanaf het begin al de intentie hebben gehad om hem nog een tijd bij ons te laten spelen‚Äô, zegt technisch directeur Andries jonker. ‘Ik vind het vervelend dat de suggestie is gewekt dat wij alleen in reactie op anderen een aanbieding hebben gedaan. Alleen heeft Louis Laros, manager van Van der Struijk, ons meteen laten weten dat een voorstel geen zin heeft omdat hij toch niet in Tilburg zou blijven. Misschien brengt ons bod, dat voor Willem II begrippen gigantisch is, daar verandering in.’

Volgens Van der Struijk zelf maakt de club waar hij opgroeide nog steeds kans. ‘Zonder inhoudelijk iets te willen zeggen over de aanbieding, merk ik wel dat ze me graag willen houden. Dus ik denk er absoluut over na. Aan de andere kant is er de interesse van Vitesse en Roda JC die ik ook zeer serieus neem! Van der Struijk kan niet zeggen welke van die twee clubs zijn voorkeur geniet. ‘Bij Vitesse ken ik Marc van Hintum goed, in Kerkrade zit Toine van Mierlo. Inmiddels weet ik van beide clubs wat ze me kunnen en willen bieden en ook dat ziet er goed uit.’

Bron: VI nr 22 2008

‚ÄėDe mensen in Birma sterven als ratten, schandalig!‚Äô
Leven zonder voetbal: Edward Sturing

Functie: Hoofd jeugdopleiding PSV.

Passie buiten het voetbal: In een druk en stressvol bestaan kan ik terugvallen op de thuisbasis. Sinds mijn intrede in het wereldje als negentienjarige heeft mijn vrouw Dorothé alles meegemaakt. Met haar praat ik niet over tactiek, wel over de sociale aspecten van het vak; de persoonlijke omgang met spelers. Mijn zoon Desmond (15) stapt na dit seizoen over van de jeugd opleiding van Vitesse naar die van De Graafschap. Dochter Bibi (15) zit op paardrijden. Bij beiden probeer ik regelmatig te kijken. Ikzelf sport ook nog graag, al is het lichaam het daar niet altijd mee eens. Ik doe aan wielrennen en voetbal in het veteranenteam van de club waar ik ooit ben begonnen, Apeldoornse Boys.

lees verder...

Bron: VI nr 22 2008

Hans van Arum trainer van het jaar

Sparta Nijkerk-trainer Hans van Arum is verkozen tot beste amateurtrainer van agelopen seizoen.

Van Arum kreeg de prijs vanwege het attractieve en aanvallende voetbal spel van Sparta Nijkerk met voornamelijk spelers uit eigen opleiding. De club eindigde als tweede in de Hoofdklasse B. Eric Meijers van Achilles’29 uit Groesbeek was ook genomineerd voor de prijs.

Volgend jaar gaat Van Arum aan de slag bij Vitesse, waar hij het beloftenteam onder zijn hoede krijgt. Hij speelde in het verleden ook voor de Arnhemse club als centrumspits.

Bron: Omroep Gelderland 24-05-2008

Piet Velthuizen speler van het jaar bij fans Vitesse

De supporters van Vitesse hebben Piet Velthuizen gisteravond in het offici√ęle fanhome uitgeroepen tot beste speler van Vitesse in het seizoen 2007-2008. De doelman kreeg 33 procent van de 2400 uitgebrachte stemmen en bleef Santi Kolk (19) en S√©bastien Sansoni (15) voor.

Keeperstrainer Lambert Jager nam de bokaal in ontvangst voor Velthuizen, die met Jong Oranje speelde.

Bron: De Gelderlander 24-05-2008

Vitesse-fans: Velthuizen nummer 1

De suppporters van Vitesse hebben Piet Vetlhuizen gekozen tot speler van het jaar. De doelman bleef Santi Kolk en Sebastien Sansoni voor.

Bron: Omroep Gelderland 24-05-2008

Veenboer terug van Vitesse naar AFC

Stephan Veenboer vertrekt bij Vitesse. Hij keert terug naar zijn oude club AFC uit Amsterdam.

De 20-jarige doelman stond afgelopen seizoen eenmaal in de basis uit tegen FC Twente, omdat Piet Velthuizen geschorst was en Balazs Raboczki kampte met een blessure. Vitesse verloor met 4-3 en de toenmalige trainer Aad de Mos uitte na afloop pittige kritiek op Veenboer.

Vitesse moet derhalve op zoek naar een tweede en een derde doelman, want Raboczki vertrekt ook bij de Arnhemse club. Mogelijk schuift Sebastiaan van der Sman een positie door.

Bron: Omroep Gelderland 23-05-2008

Glenn Helder weg van de woede

Ooit een ster bij Arsenal, nu voorwaardelijk vrij na zeven maanden gevangenis. Glenn Helder vecht voor zijn zoon Jilani en tegen zijn eigen woede. ,,Ik doe mijn verhaal. Als het misgaat, begrijp je tenminste waar√≥m het is misgegaan.”

Op de late vrijdagavond, in de auto onderweg naar een feest waar hij als drummer moet spelen, zegt Glenn Helder: ,,Als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik hem het ziekenhuis in hebben geslagen. Nu moest hij alleen naar een dokter voor zwellingen in zijn gezicht. Althans, dat stond in het rapport van justitie.’’

lees verder...

Bron: AD 20-5-2008

Vitesse oefent in Driel tegen Aberdeen

Vitesse heeft twee oefenwedstrijden toegevoegd aan de voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen.

Op woensdag 30 juli speelt de Arnhemse ploeg op het veld van RKSV Driel tegen de Schotse subtopper Aberdeen (aanvang 19.00 uur). Op zaterdag 19 juli gaat Vitesse op bezoek bij Vios Vaassen (aanvang 16.00 uur). Voor zaterdag 26 juli stond reeds RKHVV-Vitesse (17.00 uur) op de rol.

Bron: De Gelderlander 22-05-2008

Naar verluidt: ‘Piet Velthuizen moet Vitesse geld opleveren’

Hij was het afgelopen seizoen meermalen het goudhaantje van Vitesse door op onnavolgbare wijze zijn doel schoon te houden, maar in aanloop naar het nieuwe seizoen lijkt Piet Velthuizen (21) de gouden kip van de Arnhemmers te moeten worden. De subtopper ziet in de verkoop van de talentvolle doelman dé gelegenheid om geld te genereren, waar mee de selectie op andere posities kan worden versterkt. Buiten hem en rechtsback Paul Verhaegh herbergt de Vitesse-selectie weinig groeibriljanten. De afgelopen maanden zaten Nederlandse en buitenlandse topclubs met regelmaat voor de Nijmegenaar op de tribune, maar tot nog toe kreeg Vitesse nog geen concreet bod.

Velthuizen behoort tot de selectie van Jong Oranje voor de Olympische Spelen in Peking. Hij strijdt met Kenneth Vermeer om een basisplaats. Hoewel Vitesse nog geen offici√ęle gesprekken heeft gevoerd met een opvolger van trainer Aad de Mos, begeeft de club zich al wel op de transfermarkt. Een eerste bod op verdediger Frank van der Struijk is door Willem II afgeslagen en onlangs meldden de Arnhemmers zich ook bij Humphry Nijman, de zaakwaarnemer van NAC-middenvelder Rogier Molhoek. Technisch directeur Marc van Hintum zoekt een linksback, een linkermiddenvelder en een spits.

Ondertussen lijkt hij de selectie te willen opschonen. Siebe Blondelle, vorig seizoen verhuurd aan VVV-Venlo, stapt transfervrij over naar het Belgische FCV Dender EH. Abubakari Yakubu, Haim Megrelishvili en Harry Gommans mogen vertrekken. Over de zoektocht naar een nieuwe trainer is Van Hintum helder: ‘Het is heel lastig om een goede coach te vinden. Op dit moment sluit ik helemaal niemand uit.’ Eventueel is ook Edward Sturing een optie ‘Daar heb ik het nog niet met Edward over gehad, maar ook daarop antwoord ik: zeg nooit nooit.’

Tekst: David de Vries

Bron: VI nr 21 2008

Willem II slaat tweede bod op Van der Struijk af

Na Roda JC heeft ook Vitesse zich officieel gemeld bij Willem 11 voor Frank van der Struijk (23). De Tilburgse club staat open voor een transfer, nu de verdediger onlangs heeft laten weten zijn tot medio 2009 lopende contract niet te willen verlengen. Willem II heeft het Arnhemse bod echter afgeslagen. Eerder ving ook Roda JC bot. ‘Ik reken erop dat beide clubs nog wel een keer bij ons terugkomen voor Frank, maar dit was gewoon te weinig; zegt technisch directeur Andries Jonker. ‘We hebben het w√©l over een centrale verdediger die alle jeugdteams van de KNVB heeft doorlopen en zelfs twee keer Europees kampioen is geworden met Jong Oranje. Zo’n speler doen we niet voor niets van de hand.’ Hoewel Willem II halverwege deze week zijn nieuwe trainer hoopt te kunnen presteren, wenste jonker afgelopen maandag daarover nog geen uitlatingen te doen. ‘Dat is op dit moment absoluut onze hoogste prioriteit, maar het heeft geen zin gehaast te handelen. We zijn achter de schermen druk bezig, maar pas als het contract is getekend, brengen we het nieuws naar buiten.’ Met het aanstellen van een nieuwe trainer kan Jonker zichzelf weer volledig richten op het technische beleid voor de lange termijn. ‘Voor het clubbelang is het uiteindelijk gewoon het beste als beide taken gescheiden zijn.’

Bron: VI nr 21 2008

Endemol wint slag om Eredivisiekanaal

Endemol gaat garant staan voor de financi√ęle tekorten van het Eredivisiekanaal. Het wereldwijd opererende productiebedrijf neemt in ruil daarvoor een substantieel aandeel in de nog te lanceren zender waarop het Nederlandse voetbal straks rechtstreeks te zien moet zijn. Concurrent Eyeworks is voorlopig de grote verliezer. Het bedrijf bracht de afgelopen drie seizoenen onder meer de Eredivisiewedstrijden in beeld en hoopte een rol te kunnen spelen in de productie van de nieuwe zender. Mogelijk komt het bedrijf nog wel in aanmerking voor het registreren van wedstrijden, maar die kans lijkt op dit moment nog gering. Mogelijk geeft de aandeelhoudersvergadering van de Eredivisie morgen (donderdag) nog enige hoop voor Eyeworks als er meer knopen worden doorgehakt.

De Eredivisie CV is inmiddels druk bezig met de invulling van de zender. De bedoeling is om op een sobere manier van start te gaan en uit te zenden van vrijdag tot en met maandag. Tegelijkertijd wordt ook gezocht naar mensen die het Eredivisiekanaal een gezicht kunnen geven. Met Humberto Tan is inmiddels gesproken, Jack van Gelder is gepolst en ook de naam Wilfred Genee circuleert.

Ondertus en blijft media-magnaat John de Mol op de achtergrond nauw betrokken bij het Eredivisiekanaal. De aandeelhouder van Endemol wil in tegenstelling tot zijn mislukte avonturen met Sport7 en Talpa dit keer niet op de voorgrond treden en zich daarmee het imago besparen van de man die voor de derde keer een groot voetbalproject op tv begint. Het publiciteitswerk laat hij onder meer over aan Endemoldirecteur Pim Schmitz. Inmiddels werd ook Arjan van Westerloo (afkomstig van RTL er eerder werkzaam voor Talpa) aangesteld als hoofd sport en ook hij is een protégé van De Mol.

Naast Endemol neemt ook marketingbureau Sportfive een aandeel in het kanaal. Voor vijf miljoen euro per jaar krijgt Sportfive vijf procent van de aandelen en gaat het de buitenlandrechten vermarkten. De garanties van Endemol en Sportfive zijn een kleine doorbraak voor de ECV, maar het blijft nog altijd de vraag wanneer de belangrijkste doorbraak tot stand komt: een contract met de kabelmaatschappijen. Met de kabelgiganten UPC en Ziggo is inmiddels gesproken en zij komen waarschijnlijk over afzienbare tijd met een tegenvoorstel. De uitgangspositie is echter in het voordeel n de kabelaars. Zij hebben zeker interesse om het kanaal uit te zenden, maar niet tegen elke prijs en alleen onder bepaalde voorwaarden.

Tekst: Thijs van Veghel

Bron: VI nr 21 2008

‚ÄėMijn eerste keus is AZ‚Äô
Rogier Molhoek: ‘De play-offs waren een nachtmerrie’

Hoe een fantastisch seizoen in een drama eindigde. NAC Breda kijkt met zeer gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Een derde plek als eindklassering en allerlei records die gedurende het seizoen werden verbroken, maar uiteindelijk rest slechts kwalificatie voor de Intertoto. Voor middenvelder Rogier Molhoek (26), dit seizoen gehuurd van AZ en helemaal opgeleefd in Breda, is het allemaal nauwelijks te bevatten. ‘We hebben met zijn allen gefaald.’

Wat een anticlimax.

Rogier Molhoek: ‘Mijn gevoel is op dit moment onbeschrijfelijk. Ik kijk zwaar teleurgesteld terug op het seizoen, terwijl het er allemaal zo lang zo mooi uitzag. Hopelijk komt over een paar weken het besef dat we met NAC Breda een uitstekende prestatie hebben geleverd door als derde te eindigen. Maar vooralsnog overheerst het gevoel dat de play-offs een nachtmerrie waren.’

Waar is het misgegaan?

‘Dat is heel moeilijk te verklaren. We hebben gedurende het hele seizoen op onze tenen moeten lopen, elke week moesten we alles geven om een plek bij de eerste vijf veilig te stellen. De wil was er zeker in de play-offs, maar de vorm was ver te zoeken. Van FC Twente kan je verliezen, dat is een geweldige ploeg. Maar tegen SC Heerenveen had er veel meer ingezeten. Na die confrontatie, waarin we thuis verdienden te winnen, kregen we een gigantische mentale tik. Dat je vervolgens kansloos bent tegen NEC, is natuurlijk niet goed te praten, maar was daar een gevolg op en had ook met de vorm te maken. NEC won alles in een flow, terwijl wij juist in een neerwaartse spiraal zaten.’

En dus heb je een bloedhekel aan de play-offs?

‘Dan druk je je nog netjes uit. Normaal moet het voor een club als NAC Breda een redding zijn, maar dit seizoen hebben we het tegenovergestelde bewezen. Echt een rampscenario. We hebben zoveel goede duels in de competitie gespeeld, maar de laatste serie blijft je altijd het beste bij. We staan zonder prijs en daarom hekel ik dit systeem. Toch is het te gemakkelijk om daar alleen maar naar te wijzen. We hebben met z’n allen gefaald door toch nog UEFA Cup-voetbal mis te lopen.’

Je was dit seizoen gehuurd van AZ, dat nog altijd geen duidelijkheid heeft gegeven over komend jaar. Waar speel je komend seizoen?

‘Dat is voor mij ook nog altijd de grote vraag. Afgelopen week heeft Marcel Brands (directeur voetbalzaken van AZ, red.) contact met me opgenomen en we gaan op korte termijn om de tafel zitten. Natuurlijk sta ik open voor een terugkeer, want ik heb in Alkmaar nog een contract tot medio 2010. Terugkeren bij AZ is ook altijd mijn doel geweest. Ik heb een goed seizoen in Breda gehad, waar de wederzijdse waardering groot was. AZ is mijn volgende doel, maar ik wil alleen terugkeren als ik het gevoel heb dat ik een basisplaats kan afdwingen.’

Mocht dat niet het geval zijn, dan heb je over interesse niets te klagen. NAC Breda wil dolgraag met je verder, terwijl ook Vitesse zich inmiddels heeft gemeld.

‘Dat klopt, maar mijn eerste keus gaat uit naar AZ. Dat is mijn werkgever, en komend seizoen staat daar in het teken van revanche. Daaraan wil ik graag meewerken. Een succesvolle terugkeer zou een passend vervolg zijn in mijn carri√®re.’

Tekst: Freek Jansen

Bron: VI nr 21 2008

‘PSV kon Lazovic drie miljoen goedkoper krijgen’

Danko Lazovic had PSV geen 6,6 miljoen euro, maar drie miljoen euro hoeven kosten. De toenmalig aanvaller van Vitesse werd 3,6 miljoen euro duurder, doordat spelersmakelaar Vlado Lemic direct voldeed aan de Arnhemse vraagprijs.

Volgens het Brabants Dagblad voerde Lemic, de huismakelaar van PSV, de onderhandelingen met Vitesse. De Arnhemmers verlangden drie miljoen euro voor Lazovic, waaraan Lemic meteen voldeed. Vervolgens zou Vitesse de prijs hebben opgevoerd naar 8 miljoen euro, om vervolgens een akkoord met PSV te bereiken op 6,6 miljoen euro.

Deze situatie is opmerkelijk, omdat Lemic tevens de adviseur is van Lazovic, de aanvaller waarop hij moest bieden. Het past in het ontstane leegte na het vertrek van Guus Hiddink in 2006. Volgens de krant kwamen dienende mensen als Piet de Visser en Stan Valkcx aan de macht, wat Jan Reker een doorn in het oog was.

Bron: Brabants Dagblad 21-05-2008

Rogier Molhoek in beeld bij Vitesse

Vitesse is op zoek naar een linkermiddenvelder en denkt daarbij aan Rogier Molhoek.

De 26-jarige linkspoot staat onder contract bij AZ, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan NAC Breda. Molhoek was een belangrijke factor in het elftal dat in de competitie verraste met een derde plaats. Molhoek kan terugkeren naar AZ, maar lijkt daar niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. De Alkmaarse club wil hem niet meer verhuren.

Technisch directeur Marc van Hintum heeft bij RKC Waalwijk nog twee seizoenen samengespeeld met Molhoek.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2008

RW Erfurt klaagt Vitesse niet aan

Rot Weiss Erfurt zal geen klacht indienen tegen Vitesse, dat Joseph Laumann vorige week een proefwedstrijd liet spelen buiten medeweten van de Duitse club.

“We verwijten dit Vitesse niet en zullen dus geen stappen ondernemen”, verklaart Erfurt-manager Stephan Beutel. “Joseph Laumann is vandaag naar de training gekomen, maar we hebben hem direct ontslagen.”

“Dit kon niet. Die jongen heeft een probleem met de discipline, dit was niet het eerste voorval. Hij zal het gezien zijn reputatie niet makkelijk krijgen een nieuwe club te vinden.”

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2008

Ontslag Erfurt-spits na stage bij Vitesse

Joseph Laumann wordt door zijn club Rot-Weiss Erfurt op staande voet ontslagen vanwege zijn proefperiode bij Vitesse. De aanvaller van de Duitse club meldde zich afgelopen week ziek bij zijn werkgever, maar speelde vrijdag wel mee in een oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen AGOVV.

“Wij zullen hem per direct ontslaan” , zei Stephan Beutel, de manager van Rot-Weiss Erfurt, gisteravond. ” Het is ons nog niet gelukt hem telefonisch te pakken te krijgen, maar het is duidelijk dat we dit niet accepteren. Hij staat tot 30 juni bij ons onder contract, terwijl hij hier niet is. Wij zullen hem niet meer betalen.”

Laumann (24) was een van de zes spelers die donderdag (training) en vrijdag (oefenduel) op proef waren bij Vitesse. Tijdens zijn geheime missie in Arnhem gaf hij zich tegenover De Gelderlander uit als Joseph Ratzinger, ofwel paus Benedictus XVI.

“Dat heeft hier voor veel commotie gezorgd”, aldus Beutel. “Ik geloof niet dat de speler erg zal balen van het ontslag, hij heeft immers nog slechts twee maanden een contract bij ons. Maar dit is heel slecht voor zijn naam in het Duitse voetbal. Alle kranten schrijven er hier over, veelal op ludieke toon. Hij heeft niets gepresteerd bij ons en nu maakt hij zichzelf ook nog eens belachelijk.”

Bron: De Gelderlander 20-05-2008

‘Voetballende paus’ wacht ontslag

Joseph Laumann zal worden ontslagen door zijn club Rot-Weiss Erfurt vanwege zijn stage bij Vitesse.

De 24-jarige spits meldde zich vorige week ziek bij zijn club uit de Regionalliga om vervolgens af te reizen naar Arnhem. Daar speelde hij mee in een testwedstrijd van Vitesse tegen AGOVV Apeldoorn onder de naam Joseph Ratzinger, dezelfde naam als die van paus Benedictus XVI.

Laumann stond nog tot het einde van het seizoen onder contract in Erfurt. De spits, die ooit één wedstrijd in de Bundesliga speelde namens Schalke 04, is nu wel een bekendheid in Duitsland.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2008

Vitesse-directeur Van der Kraan: ‚ÄėWe zijn druk bezig‚Äô

Vitesse hoopt snel duidelijkheid te kunnen verschaffen over de invulling van de technische staf voor volgend seizoen. Zoals bekend vertrekt hoofdtrainer Aad de Mos (foto) uit Arnhem, net als zijn assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer. Vitesse wil verder met √©√©n assistent naast de nieuw aan te stellen hoofdtrainer. Die assistent wordt in principe Edward Sturing. ‚ÄúWij hebben hem uitvoerig gesproken,‚ÄĚ zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. ‚ÄúEdward staat open voor de functie van assistent, maar hij wil wel eerst weten wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. We hebben afgesproken dat als we daar meer duidelijkheid over hebben, we bij hem terugkomen.‚ÄĚ

Die duidelijkheid hoopt Van der Kraan snel te hebben. Op namen wenst hij niet te reageren, maar er is al wel gesproken met kandidaattrainers. ‚ÄúWij zijn druk bezig,‚ÄĚ aldus Van der Kraan. ‚ÄúDe eerste training is 7 juli en dan moet de technische staf sowieso ingevuld zijn. Maar we hopen natuurlijk dat we die zo snel mogelijk rond hebben. Alleen kan ik niet defini√ęren wat snel is, want dat hangt ook van onze kandidaten af.‚ÄĚ

Bron: Sportweek 19-05-2008

V/d Struijk te duur voor Vitesse

Het bod dat Vitesse heeft uitgebracht op verdediger Frank van der Struijk van Willem II is vooralsnog niet hoog genoeg.

De Tilburgse club vraagt meer geld voor Van der Struijk, die nog een contract van een jaar heeft. Vitesse is op zoek naar een verdediger. Voordeel van Frank van der Struijk is dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Hij speelde afgelopen seizoen vaak als linksback, maar kan ook op rechts en centraal spelen. Ook Roda JC is in de markt voor Van der Struijk, die zijn contract bij Willem II niet wil verlengen.

Bron: Omroep Gelderland 19-05-2008

Van Wolfswinkel met onder 19 naar Griekenland

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar reist woensdag 21 mei naar Griekenland, waar de ploeg zich van 20 tot 30 mei in Kastoria hoopt te plaatsen voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar. Aanvaller Ricky van Wolfswinkel zit bij de definitieve selectie voor dit toernooi.

Bron: Vitesse.nl 19-05-2008

Van Hintum krijgt geld voor drie basisspelers

Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse rekent erop dat hij drie basisspelers voor Vitesse mag aantrekken. Daarvoor zouden ook financi√ęle middelen beschikbaar zijn.

Het gaat in eerste instantie om een linksback, een linksmidden en een spits. “Spelers die voor de basis komen en het elftal direct versterken. Die kosten geld, daar moet je wel vanuit gaan. Ik heb de club duidelijk gemaakt dat daarvoor geld beschikbaar moet zijn en dat is er”, zei Van Hintum, zonder een budget te noemen.

Door het wensenlijstje van de technisch directeur is duidelijk dat linksback Haim Megrelishvili mag vertrekken. De Isra√ęli√ęr raakte eind vorig jaar uit de gratie. Van Hintum: “Het enige wat ik daarop wil zeggen is dat wij financi√ęle ruimte nodig hebben om ons te versterken. Spelers met hoge salarissen die geen basisplaats hebben, mogen weg.”

Ook middenvelder Abubakari Yakubu wordt geen strobreed in de weg gelegd als hij wil vertrekken. Vitesse heeft Siebe Blondelle zelfs transfervrij laten gaan naar FCV Dender in Belgi√ę. Van Hintum: “Een speler van wie wij niet verwachten dat hij het haalt, kun je beter laten gaan. Anders kost het alleen maar geld.”

Van Hintum praat dinsdag met de zaakwaarnemer van Dennis Kempe van Wolfsburg 2. De Duitse centrale verdediger (19), die vrijdag een proefwedstrijd speelde tegen AGOVV, beviel de td wel. “Een jongen voor de breedte, ik wil eerst weten wat zo’n speler kost.”

Over de nieuwe trainer gaf de td geen duidelijkheid. “Ik weet wie ik wil, maar of dat lukt? Alles opties zijn nog open.”

Bron: De Gelderlander 19-05-2008

Theo Janssen in de Champions League

FC Twente heeft zich zondag ten koste van Ajax geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Arnhemmer Theo Janssen verruilt na dit seizoen Vitesse voor FC Twente.

“Dit is zeker apart. Ik had wel op Europees voetbal gerekend toen ik tekende bij FC Twente, maar dit is nog een stapje verder. Ik heb het gevolgd op teletekst en dan realiseer je je dat het Champions League gaat worden.”

Met Vitesse speelde Janssen in de UEFA Cup tegen Inter en Liverpool. “Dan haalde ik net even een hoger niveau dan normaal. Ik speel graag grote wedstrijden”, verklaart Janssen.

Bron: Omroep Gelderland 18-05-2008

Blondelle van Vitesse naar Dender

Siebe Blondelle keert niet meer terug bij Vitesse.

De Belgische verdediger, die affgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor VVV-Venlo, zet zijn carrière voort bij FCV Dender. Blondelle had bij Vitesse nog een contract tot 2010. Het is niet bekend of de Arnhemse club nog een transfersom ontvangt voor Blondelle.

De linksbenige Blondelle debuteerde in 2006 in het eerste elftal van Vitesse in een wedstrijd tegen Roda JC. Hij scoorde, maar kreeg ook een rode kaart. Onder trainer Aad de Mos had hij korte tijd een basisplaats.

Bron: Omroep Gelderland 18-05-2008

Prijsverhoging nodig voor een beter presterend Vitesse
Vitesse – directeur Paul van der Kraan legt uit

Door Paul van der Kraan

Vitesse heeft uit praktische en marketingoverwegingen besloten de inrichting van Gelredome bij thuiswedstrijden aan te passen. Ook het prijsbeleid is vereenvoudigd, want het aantal prijscategorie√ęn gaat van veertien naar een overzichtelijk aantal van zeven. Deze veranderingen gaan voor een aantal seizoenkaarthouders gepaard met (toekomstige) kostenstijgingen en/of een gedwongen verhuizing naar een andere plaats.

De plannen van Vitesse zijn, begrijpelijk, niet door iedereen met gejuich ontvangen. Je probeert het altijd zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken, maar iedereen tevreden houden is een utopie.

Het is een absolute noodzaak dat wij het stadion anders inrichten. Uit marketing- oogpunt werkt het garanderen van ‘eigen, vaste’ plaatsen uitsluitend wanneer er schaarste is. Met andere woorden, bij een (min of meer) uitverkocht stadion is het d√© ideale manier om seizoenkaarten weg te zetten. Echter, wanneer het stadion (nog) niet is uitverkocht, werkt het vasthouden aan eigen plaatsen al snel als een belemmering voor losse verkoop en bij acties. Het was al langer een wens van Vitesse om een Actievak vrij te maken. Deze wens is ingegeven door het feit dat incidentele bezoekers tot nu toe her en der in het stadion zaten, verspreid tussen seizoenkaarthouders. Vaak gaat het dan om groepen kinderen of volwassenen die niet bekend zijn met Gelredome. Om hen beter te kunnen faciliteren en gelijktijdig overlast voor onze vaste bezoekers te vermijden, is een speciaal vak ideaal.

Los van alle praktische argumenten, is het ook een feit dat een goed team geld kost. Nu de schuldsanering achter de rug is, proberen wij de club verder uit te bouwen en terug te brengen op een niveau waar ze hoort. Om die ambities te verwezenlijken is het in de eerste plaats zaak dat het voetbal verbetert. Ten gunste van het voetbal willen wij daarom extra geld genereren. Alle inkomsten moeten omhoog. In 2008/2009 streven wij naar een omzetstijging van circa 2 miljoen.

Deze meeromzet komt voornamelijk uit sponsoring, maar helaas ontkomen we er niet aan een deel uit de seizoenkaarten te halen. De grote winst ten opzichte van voorgaande seizoenen, toen al het geld werd aangewend om schulden af te betalen en de club op de been te houden, is dat de toekomstige prijsverhogingen en omzetstijgingen gebaseerd zijn op het verbeteren van het voetbal.

De maximale verhoging voor huidige seizoenkaarthouders is komend seizoen 5 euro, mits voor een bepaalde datum wordt gereageerd. Dat is een normale verhoging die vergelijkbaar is met andere clubs. De termijn waarbinnen seizoenkaarthouders dienen te reageren verschilt per tribune, maar in de brieven die de kaarthouders hebben ontvangen, staat duidelijk vermeld welke datum voor de betreffende kaarthouder geldt.

In totaal gaat het om 3.327 supporters die een ‘dure’ verlenging tegemoet zien. De 1.382 kinderen met een Kids Club seizoenkaart gaan van 60 naar 75 euro. Inderdaad een fikse verhoging, maar wel √©√©n die meer marktconform is. Het lidmaatschap van de Kids Club blijft zoals het is: 16,50 euro.

Tegenover de prijsstijgingen staat dat een kleine 2.500 huidige seizoenkaarthouders door de nieuwe indeling minder gaan betalen dan nu het geval is. En voor het merendeel van de kaarthouders zit de verhoging in de indexering.

Wanneer mensen de toekomstige prijzen echt te gortig vinden, dan kunnen zij in overleg met ons gemakkelijk verplaatsen naar een andere, goedkopere plaats in het stadion. Vitesse biedt voor de meeste beurzen een passende jaarkaart en helpt supporters graag een mooie plaats uitzoeken.

Desondanks hebben wij de signalen van de supporters en de supportersvereniging zeer serieus genomen en hebben wij besloten dat gezinnen waarvoor de stijging tussen de prijs voor de seizoenen 2008/2009 en 2009/2010 boven de 25 procent ligt, deze in twee jaar te overbruggen. Dit is dan voor beide seizoenen inclusief prijsindex en voor 2009/2010 inclusief een waardebon van 10 euro, in te wisselen bij Ticketing of Merchandising. Voor komend seizoen blijft staan: wie voor de genoemde datum seizoenkaarten bestelt, bedraagt de prijsstijging van maximaal 5 euro.

Bron: De Gelderlander 17-05-2008

Voetballer van Erfurt meldt zich ziek bij club voor stage bij Vitesse

Vitesse had gisterochtend hoog bezoek uit Duitsland. “Hallo, mijn naam is Joseph Ratzinger”, zei de lange nummer negen, nadat hij op Papendal met Jong Vitesse had meegespeeld in een oefenwedstrijd tegen de hoofdmacht van AGOVV (3-3).

Pardon? Joseph Ratzinger? Ofwel Benedictus XVI, de 265e paus van de Rooms-Katholieke Kerk? Ok√©. Vitesse mag dan verworden zijn tot een vaste klant in de grauwe middenmoot van de eredivisie. Saai is het gelukkig nooit bij FC Hollywood aan de Rijn. Daags nadat aartsrivaal NEC Europees voetbal heeft bereikt, trekt ‘de paus op voetbalschoenen’ het geel en zwart om de schouders.

Vitesse kan na jaren van sportieve malheur wel wat bovenaardse steun gebruiken, maar helaas draagt deze proefspeler niet zoveel romantiek met zich mee. De digitale speurtocht naar de identiteit van Gods voetballende plaatsvervanger op aarde had al snel resultaat. ‘Joseph Ratzinger’ verklaarde van beroep spits te zijn van Rot-Weiss Erfurt, een club uit de Regionalliga Nord, zeg maar het derde niveau van Duitsland. En inderdaad, ene Joseph Laumann is daadwerkelijk opgenomen in de spelerslijst van de hoofdmacht van Rot-Weiss Erfurt.

Laumann (24) speelt sinds afgelopen winter bij deze voetbalvereniging in Oost-Duitsland. Daarvoor kwam hij uit voor VfB L√ľbeck, Rot-Weiss Ahlen, FC Schalke 04, SpVg Erkenschwick, SF Oestrich. De prangende vraag: is hij de man op de rood met witte schoenen, die tegen AGOVV allesbehalve goddelijk had gespeeld? De bevestiging kwam uit Erfurt, waar het uitstapje van de aanvaller nou niet bepaald jubel en jolijt heeft losgemaakt. ” Joseph Laumann heeft zich ziek gemeld bij de club”, verklaarde Rot-Weiss Erfurt- manager Stephan Beutel, die met zijn ploeg nog volop strijdt om promotie naar de Tweede Bundesliga. “We hadden al het vermoeden dat hij ergens in Nederland op proef was. Dat blijkt nu dus bij Vitesse te zijn. Die rode schoenen heeft hij nota bene van mij gekregen!”

De voorman van Rot-Weiss Erfurt kondigde stevige maatregelen aan. ” Dit zal zeker disciplinaire gevolgen voor hem hebben”, sprak Beutel. “Hij is de laatste weken al vaker disciplinair opgevallen. Zo heeft hij geweigerd in het tweede elftal te spelen. Qua prestaties is het dramatisch. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 8 maart, daarna zat hij nog wel eens op de bank. Zijn contract loopt af. Maar wat hij nu doet, is respectloos richting onze vereniging. Als hij tijdens een proefperiode bij een andere club een kruisband scheurt, dan moeten wij hem betalen.”

Of Laumann nogmaals op audi√ęntie mag in Arnhem, dat was gisteren nog niet duidelijk. Vitesse testte nog vijf spelers: Luca Palazzo (Pro Sesto, Itali√ę), Chakib Tayeb (Jong Ajax), doelman Branco Bucar (NK Primorje, Sloveni√ę), Manuel Curto (Rio Maior, Portugal) en Dennis Kempe ( Wolfsburg 2).

“We gaan rustig bekijken of we met een of meer van deze spelers verder gaan”, zei Vitesse ’s technisch directeur Marc van Hintum. “Het waren sowieso jongens voor in de breedte, en geen directe versterkingen. Het was voor ons een mooie gelegenheid eens te kijken wat er in het buitenland afvalt bij topclubs.”

Welke spelers de beste indruk op hem hadden gemaakt? Van Hintum noemde Kempe, die blijkbaar legaal aanwezig was, en ‘die nummer 9’. Inderdaad: de Erfurtse paus op voetbalschoenen…

Bron: De Gelderlander 17-05-2008

Kaya en Pryor geven duel kleur

Vitesse testte gisteren liefst zes spelers in een oefenwedstrijd van het beloftenteam tegen de hoofdmacht van eerstedivisionist AGOVV. Maar het waren de bekende gezichten Onur Kaya en Anduele Pryor die het rommelige oefenpartijtje kleur gaven. Kaya en Pryor, die dit seizoen beiden amper hebben gespeeld in de hoofdmacht van de Arnhemse club, kwamen na de rust in het veld. Rihairo Meulens, de aanvaller die dit seizoen door Vitesse is verhuurd aan AGOVV, zette de bezoekers op voorsprong. Na de rust maakte Pryor op aangeven van Kaya gelijk (1-1). Nacer Chadli en Timothy Cathaline zorgden voor de 1-3, waarna Kaya de 2-3 van proefspeler Manuel voorbereidde en Pryor voor de 3-3 tekende.

Bron: De Gelderlander 17-05-2008

Van Wolfswinkel langer bij Vitesse

Het contract van aanvaller Ricky van Wolfswinkel is opengebroken en verlengd. Het talent uit de eigen opleiding van Vitesse had nog een contract tot en met 30 juni 2010. Het nieuwe contract verbindt Van Wolfswinkel tot medio 2012 aan de Arnhemse club.

Technisch directeur Marc van Hintum:”Ricky heeft zich de laatste tijd enorm ontwikkeld. Dat is niet alleen de mensen bij Vitesse opgevallen, maar ook andere BVO’s is niet ontgaan dat wij een groot talent in huis hebben. Ricky heeft een enorm potentieel en wij willen graag dat dit potentieel in Arnhem, bij Vitesse, tot bloei komt. Het is niet de vraag of dit gaat gebeuren, maar wanneer. Hij heeft alles in zich om Vitesse 1 te halen.”

Ricky van Wolfswinkel: “Ik heb heel bewust voor Vitesse gekozen. Sterker nog, ik heb er niet eens aan gedacht om hier weg te gaan. Vitesse is mijn club en hier wil ik mijn eerste stappen in het betaalde voetbal maken. Ik voel veel vertrouwen bij Vitesse en ik ben hartstikke blij met mijn nieuwe contract.”

Bron: Vitesse.nl 16-05-2008

Duurdere jaarkaart geeft altijd ellende

Vitesse verhoogt de prijzen van de seizoenkaarten de komende jaren fors. De club was een van de goedkoopste in Nederland en staat straks in de middenmoot. Is de prijsverhoging verstandig?

Toen FC Groningen eind jaren tachtig te kampen had met teruglopende toeschouwersaantallen nam het een opvallend besluit. De prijzen van seizoenkaarten werden voor het seizoen 1990-1991 gehalveerd. Bas Kammenga, medewerker communicatie bij de club, weet het nog precies. ” Ik was toen elf en het gaf de doorslag om samen met mijn vader en broertje een seizoenkaart te nemen.”

De actie had een groot effect, vertelt Kammenga. “Het aantal supporters steeg van gemiddeld 8.900 het seizoen daarvoor naar 13.700. Nou draaide FC Groningen ook een heel goed seizoen, de club werd derde, maar de actie had zeker effect. Voor veel mensen gaf het de doorslag om een seizoenkaart te nemen.”

Ook voor de familie Kammenga. “Het seizoen ervoor waren we naar twee of drie wedstrijden geweest. Omdat een seizoenkaart veertig gulden ging kosten voor kinderen tot en met veertien jaar en tachtig gulden voor volwassenen was de prijs geen obstakel meer. De kaart was zo goedkoop dat je ook gerust een paar wedstrijden kon missen.”

Volgens Kammenga zitten veel seizoenkaarthouders die toen een jaarkaart namen nog steeds op de tribune. ” Wij hebben nooit spijt gehad. FC Groningen heeft na die halvering ook nooit een explosieve prijsstijging doorgevoerd. In het laatste jaar in het Oosterparkstadion kostte een seizoenkaart 120 euro. Daarmee waren we waarschijnlijk de goedkoopste club van de eredivisie.”

Met de overgang naar het nieuwe Euroborg-stadion begin 2006 gingen de prijzen wel fors omhoog. De goedkoopste seizoenkaart kost nu 173 euro en is daarmee duurder dan de 160 euro die een seizoenkaart bij Vitesse kost (voor huidige seizoenkaarthouders is dat zelfs nog 135 euro). Maar er zijn verschillen. Zo haalde FC Groningen de laatste twee jaar Europees voetbal en is het stadion (capaciteit 19.814) sinds de opening op 13 januari 2006 uitverkocht. De club breidt het aantal plaatsen deze zomer zelfs al met 2.600 stoelen uit.

FC Twente heeft eenzelfde luxe positie. Ook die club presteert de laatste jaren goed en breidt het stadion momenteel uit van 13.250 naar 24.353. En ondanks de extreem dure seizoenkaarten ‚Äď de goedkoopste kost 205 euro ‚Äď is het stadion straks uitverkocht.

Het is een luxe die Vitesse niet kent. De laatste seizoenen liep het aantal bezoekers jaarlijks iets terug en vielen de sportieve prestaties tegen.

“Ik kan begrijpen dat Vitesse de prijzen verhoogt, maar de timing is cruciaal”, zegt Frank van den Wall Bake, de bekendste sportmarketeer van Nederland. “De club zit nu in zwaar weer en dan moet je voorzichtig zijn. Het was beter geweest dit nieuws te brengen na het nieuws over een nieuwe trainer of een aansprekende speler.”

Een prijsverlaging zou Van den Wall Bake onverstandig vinden. “Dat is gevaarlijk. Bovendien hoort Vitesse sportief en qua accommodatie zeker in de middenmoot. Van geluiden van afkeer moet Vitesse zich niets aantrekken. Die krijg je altijd bij een prijsverhoging. Wat ik wel zou doen is acties houden om de lege plaatsen bezet te houden. Laat mensen die nog nooit bij een voetbalwedstrijd zijn geweest gratis komen. Les 1 van de marketing is: mensen bereiken die je nog nooit heb bereikt.”

Bron: De Gelderlander 16-05-2008

Geheime missie Vitesse: spelers gezocht

Vitesse is achter de schermen druk bezig de afgeroomde selectie voor komend seizoen aan te vullen met nieuwe spelers. Het wachten is op de eerste aankoop. Donderdag had in de namiddag een geheime missie plaats op sportcentrum Papendal, waar liefst zeven voetballers zich aan een proeftraining onderwierpen.

De Arnhemse clubleiding had geen ruchtbaarheid gegeven aan de aanwezigheid van de spelers, onder wie zich ook een doelman bevond. Bij Vitesse wilde niemand namen en rugnummers verstrekken van de uitgenodigde gastspelers, maar dat de geheime trainingssessie belangrijk was voor de technische beleidsbepalers van Vitesse, dat bleek wel uit de aanwezigen.

Vitesse’s technisch manager Marc van Hintum wist zich vergezeld van hoofdscout Ted van Leeuwen. Ook Edward Sturing was present. De gewezen hoofdtrainer van Vitesse heeft zijn contract als nieuwe assistent-trainer nog niet getekend, maar net als gisteren was hij maandagavond ook al getuige van de verrichtingen van Jong Vitesse. Zijn aanwezigheid bij deze gelegenheden onderstreept de verwachting dat hij spoedig gepresenteerd zal worden bij Vitesse.

Daarnaast stonden de nodige zaakwaarnemers langs het oefenveld. Onder hen ook oud-Vitessenaar Marco De Marchi. De in Arnhem nog steeds razend populaire Italiaan is spelersmakelaar. Hij begeleidt onder meer Luca Palazzo, een 21-jarige rechtermiddenvelder die zijn voetbalopleiding genoot bij Internazionale. Palazzo speelde in het voorbije twee seizoenen bij Pro Sesto, een club uit de Serie C (het derde niveau van Itali√ę).

Ook Chakib Tayeb deed gisteren mee tijdens de proeftraining. Hij is een 21-jarige rechtsbuiten, die dit seizoen met Jong Ajax uitkwam in de beloftencompetitie. De Amsterdamse club had de tweebenige voetballer in de vorige zomer overgenomen van eerstedivisionist Haarlem. Tayeb was eerder al op proef bij FC Twente.

Tot de ge√Įnviteerde spelers behoorde ook Branco Bucar, doelman van NK Primorje uit Sloveni√ę. De 26-jarige keeper heeft een verleden als jeugdinternational. Vitesse’s keeperstrainer Lambert Jager ging gisteren met Bucar aan de slag. De training stond onder leiding van Pieter Huistra, de assistent-trainer die deze zomer vertrekt bij Vitesse, maar die na de aftocht van hoofdcoach Aad de Mos samen met de eveneens afzwaaiende assistent Dick de Boer tot eind mei de trainingen leidt van de Arnhemse hoofdmacht.

Naast hen moet Vitesse deze zomer ook het vertrek van de nodige spelers gaan compenseren. Reservedoelman Balázs Rabóczki houdt het waarschijnlijk voor gezien in Arnhem, waar hij geen zicht op speeltijd heeft met Piet Velthuizen als onbetwiste nummer een voor hem. Velthuizen is bij PSV echter de topkandidaat om deze zomer de in onmin met de clubleiding levende Heurelho Gomes op te volgen.

Van vijf spelers is het zeker dat ze Vitesse per 1 juli zullen verlaten. Theo Janssen gaat naar FC Twente, Gill Swerts naar AZ, Remco van der Schaaf is momenteel op zoek naar een club waarnaar hij transfervrij kan overstappen, Juan Lorca wordt niet nog een seizoen gehuurd van de Chileense topclub Colo Colo en ook het eenjarige contract van Jasar Takak krijgt in Arnhem geen vervolg.

Wie hun opvolgers worden, is nog onduidelijk. Wellicht komt de oplossing vanmorgen weer een stukje dichterbij. Dan heeft op Papendal een oefenwedstrijd plaats tussen de beloftenteams van Vitesse en AGOVV. Ook de zeven proefspelers zullen dan ongetwijfeld de kans krijgen de technische bazen van Vitesse te overtuigen.

Bron: De Gelderlander 16-05-2008

Nog drie proefspelers bij Vitesse

In het oefenduel tegen AGOVV had Vitesse nog drie spelers op proef; een verdediger en twee spitsen.

Het gaat om Dennis Kempe, Manuel en Radzinger. De 21-jarige Kempe is een linksbenige verdediger van VfL Wolfsbug II, dat in de Regionalliga speelt. Hij kan ook op het middenveld uit de voeten.

Aanvaller Manuel (21) doorliep de jeugdacademie van Benfica en komt uit voor Rio Maior. Hij speelde 32 jeugdinterlands. Ook op proef was een Duitse speler die zich uitgaf onder de pauselijke naam Radzinger. Hij maakte overigens geen enkele indruk.

Bron: Omroep Gelderland 16-05-2008

Meulens in gesprek met Dordrecht

Rihairo Meulens zet zijn carrière mogelijk voort bij Dordrecht.

De aanvaller werd afgelopen seizoen door Vitesse verhuurd aan AGOVV Apeldoorn, waar hij in ieder geval niet terug zal keren. Hij is nog in gesprek met FC Dordrecht, waar hij graag naartoe wil.

Julius Wille blijft twee jaar langer bij AGOVV. De talentvolle middenvelder speelde afgelopen seizoen voor het eerst voor Vitesse. “Er ontbreekt nog maar √©√©n handtekening, dan is het helemaal rond. Die van mij”, lacht Julius Wille.

Bron: Omroep Gelderland 16-05-2008

Vitesse komt haar supporters tegemoet

Vitesse heeft na overleg met de Supportersvereniging Vitesse besloten om een versoepeling aan te brengen in de voorgestelde prijsverhoging voor de seizoenkaarten

Ten eerste: de voucher van 25 euro die gezinnen dit jaar ontvangen ter compensatie voor het wegvallen van de gezins- en kidsclubkorting wordt ook inwisselbaar bij Vitesse Ticketing in Gelredome uitsluitend bij aankoop van een losse kaart voor een willekeurige wedstrijd.

Ten tweede: gezinnen die vanaf het seizoen 2009-2010 te maken krijgen met een verhoging van meer dan 25% zullen bij verlenging van hun seizoenkaarten voor dat seizoen nogmaals worden gecompenseerd met een voucher van 10 euro Ook zal voor deze groep de verhoging niet in één keer worden doorberekend. De verhoging wordt doorgevoerd in twee stappen: het eerste deel in de seizoenkaart 2009-2010 en het tweede deel in de seizoenkaart 2010-2011.

Ten derde: er komt een oplossing voor supporters die volgend jaar hun plaats moeten opgeven en graag bij hun oude buren willen blijven zitten maar niet beschikken over hun adresgegevens. Zij kunnen zowel telefonisch als aan het stadion tussen 13:30 uur en 17:00 uur via Vitesse Ticketing in contact komen met elkaar, waardoor het mogelijk wordt samen de aanvraag naar Vitesse te sturen. Verzoeken dienen Vitesse wel te bereiken voor de in de brief genoemde sluitingstermijn.

De Supportersverenigingvereniging beseft dat de prijsverhoging per 2009-2010 door veel supporters zal worden gevoeld in hun portemonnee. We beseffen ook dat er zeker supporters zijn die vinden dat we ons harder hadden moeten opstellen In het betaalde voetbal draait het echter naast clubliefde ook om geld. Wil onze schuldenvrije(!) club sportief weer gaan meetellen, dan zijn er ook goede argumenten om de prijs van de seizoenkaarten te verhogen.

In de overtuiging dat we een resultaat hebben behaald waarbij de pijn evenwichtiger is verdeeld en dat de directie van Vitesse de mogelijkheid houdt om onze trots weer terug te brengen op het gewenste niveau, danken wij alle supporters voor hun kritische geluiden en steun de afgelopen dagen. Wij hopen u volgend jaar weer in Gelredome en in ons supportershome te begroeten

Wij roepen alle supporters op hun seizoenkaart nu zo snel mogelijk te verlengen om de afgesproken regelingen niet mis te lopen.

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV 15-05-2008

Tegemoetkoming gezinnen

In overleg met de SV Vitesse heeft Vitesse besloten de beoogde de prijsstijging voor gezinnen waarvan de procentuele stijging tussen de prijs voor seizoen 2008/2009 en 2009/2010 boven de 25% ligt in twee jaar te overbruggen.

De AFAB-West tribune is uitgesloten voor deze tegemoetkoming. De overbruging is inclusief een jaarlijkse verhoging naar prijsindex.

De tegemoetkoming is van toepassing op gezinnen in de oude prijscategorie Oost ‚ā¨ 205 en Oost ‚ā¨ 135,-. Deze huidige kaarthouders krijgen de prijsstijging verdeeld over twee jaar, waarbij zij voor 2009/2010 een bon krijgen t.w.v. ‚ā¨ 10,- die in te wisselen is bij Vitesse Ticketing of Vitesse Merchandising.

Op de Oost-tribune heeft de tegemoetkoming betrekking op 300 personen (prijscategorie 2007/2008 ‚ā¨ 135,-) en op Oost prijscategorie 2007/2008 ‚ā¨ 205 betreft het 200 personen. In deze categorie√ęn zijn de personen in het toekomstige Aktievak niet meegerekend.

Vitesse zal de betreffende groepen tijdig (voorjaar 2009) informeren over deze regeling. Voor komend seizoen wijzigt niets in de aanvraagprocedure en blijft van kracht dat supporters voor de in hun brief genoemde datum moeten verlengen, om de prijsstijging voor nieuwe seizoenkaarthouders te ontlopen.

Wanneer voor de genoemde data (maatwerk per tribune) wordt gereserveerd, is de verhoging op seizoenkaarttarieven voor elke huidige kaarthouder in het komende seizoen (2008/2009) maximaal ‚ā¨ 5,-.

Bron: Vitesse.nl 15-05-2008

Luca Palazzo op proef bij Vitesse

Vitesse heeft momenteel Luca Palazzo, Chakib Tayeb en Erdin op proef. Ze trainden donderdag mee.

Palazzo (21) komt uit de opleiding van Inter. Zijn zaakwaarnemer is oud-Vitesse-speler Marco de Marchi: “Het is een rechtsbenige middenvelder. Sterk en snel. Iemand met een goed potentieel voor Vitesse.”

Erdin is een voormalige speler van Borussia Mönchengladbach, die als rechtsback en rechtshalf kan spelen. Tayeb (21) is een tweebenige buitenspeler en komt van Jong Ajax. Hij was al op proef bij FC Twente. Allen zijn transfervrij.

Bron: Omroep Gelderland 15-05-2008

Bucar wil contract bij Vitesse

Doelman Branco Bucar (26) van het Sloveens NK Primorje is op proef bij Vitesse. Hij werd donderdag aan een training onderworpen door keeperstrainer Lambert Jager.

“Ik wil graag een contract verdienen”, zei de doelman, die eerder uitkwam voor Isola en Domzale. “Dit was echt een hele goede training. Dat ben ik niet gewend. Ik heb gezien dat hij een boek heeft geschreven over keepen.”

“Ik heb internationale ervaring. Tot mijn 21ste maakte ik deel uit van de jeugdelftallen van Sloveni√ę. Ik weet van de Joegoslavische traditie hier, ik wil de eerste Sloveen worden.”

Bron: Omroep Gelderland 15-05-2008

‘Na Roda JC aast ook Vitesse op Van der Struijk’

Na Roda JC mengt nu ook Vitesse zich in de strijd om Frank van der Struijk. Het contract van de verdediger bij Willem II loopt medio volgend jaar af.

Saillant detail: Marc van Hintum, de technisch directeur van Vitesse, is de voormalige zaakwaarnemer van Van der Struijk. Volgens het Algemeen Dagblad zal hij zich binnen enkele dagen officieel bij de Tilburgse club melden.

Willem II heeft een eerste bod van Roda JC op de verdediger inmiddels afgewezen. De twee clubs zijn nog wel in gesprek. Van der Struijk meldde zijn huidige werkgever onlangs zijn nog tot medio 2009 doorlopende verbintenis niet te willen verlengen. De club stemde vervolgens in met een tussentijds vertrek.

Bron: Voetbal International 15-05-2008

Supporters en Vitesse voeren constructief gesprek

Dinsdagavond heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de directie van Vitesse en een delegatie van het bestuur van de Supportersvereniging.

In het gesprek maakte de directie van Vitesse duidelijk waarom tot een herindeling van de prijscategorie√ęn op de tribunes moest worden besloten. De SV vroeg aandacht voor de groep supporters die door de maatregelen het zwaarst werd getroffen. Hierbij werden niet alleen de prijzen voor het seizoen 08-09 betrokken, maar ook de plannen voor het seizoen 09-10, wanneer volgens plan de nieuwe prijscategorie√ęn voor iedereen van kracht worden en bovendien alle compensatieregelingen en de meeste kortingen zullen worden afgeschaft. Ook werd het verplicht verplaatsen van een aantal supporters op Oost besproken.

Vitesse zegde toe dat woensdag een aantal herberekeningen zal worden uitgevoerd. Hierbij zal worden gekeken naar de groep die te maken krijgt met de grootste prijsstijgingen. Het bestuur van de SV zal zodra de uitkomsten (van de herberekening) bekend zijn, opnieuw met Vitesse om tafel gaan.

Nadere informatie volgt dan zo snel mogelijk.

Het bestuur van de supportersvereniging Vitesse

Bron:SV 14-05-2008

Arnhem als tussenstation voor Juan Gonzalo Lorca en Claudemir
‘Gek hoe serieus Nederlanders zijn met voetbal’
‘Sommige spelers zijn fanatieker op de training dan tijdens wedstrijden’

De een komt uit de favelas van Brazili√ę, de ander uit een sloppenwijk in Chili. Beiden zijn profvoetballer om hun familie te kunnen onderhouden, maar begrijpen niet dat Nederlanders zo weinig genieten van het spel. Claudemir Domingues de Souza (20) werd door Vitesse-trainer Aad de Mos al ‘een goudklomp’ en ‘een typische Arsenal-speler’ genoemd. De Chileen Juan Gonzalo Lorca Doloso (23) had het moeilijker. Ver van huis werden de jonge Zuid-Amerikanen de beste vrienden.

lees verder...

Bron: VI nr 20 2008

Interesse Vitesse in Garcia-Garcia

Vitesse heeft serieuze belangstelling voor in Gonzalo Garcia-Garcia (24). In de zoektocht naar versterkingen hopen de Arnhemmers de aanvaller over te nemen van SC Heerenveen. Ted van Leeuwen, het nieuwe hoofd scouting van Vitesse, heeft al langer banden met de Spanjaard, die hij in 2005 naarAGOVV Apeldoorn haalde. Daar maakte de buitenspeler furore door in 37 duels zestien keer te scoren. Na dat seizoen vertrok Gonzalo naar Heerenveen, dat hem in de afgelopen winterstop verhuurde aan Heracles Almelo. Na het vertrek van Theo Janssen (FC Twente), Gill Swerts (AZ), Gonzalo Lorca (terug naar Chili) en Remco van der Schaaf (nog onbekend) wil Vitesse ook Abubakari Yakubu en Haim Megrelishvili verkopen om meer financi√ęle armslag te krijgen. Harrie Gommans staat in de belangstelling van NAC Breda.

Bron: VI nr 20 2008

FC Groningen en Vitesse strijden om Kristensen

FC Groningen hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met Thomas Kristensen. De 25-jarige middenvelder, die nu nog actief is voor het Deense FC Nordsjaelland, moet de eerste ‘kwalitatieve impuls’ worden, waardoor De Trots van het Noorden ook volgend seizoen kan strijden om een plaats bij de eerste vijf. Kristensen heeft √©√©n interland gespeeld voor Denemarken en zijn contract loopt nog tot komende winter. De afkoopsom daarvan bedraagt circa √©√©n miljoen euro.

Behalve FC Groningen heeft ook Vitesse serieuze interesse getoond in de aanvallend ingestelde speler, maar de voorkeur van Kristensen lijkt in Noord-Nederland te liggen. Na de uitschakeling door NEC in de play-offs om Europees voetbal wil FC Groningen zich fors gaan versterken om ook volgend seizoen weer in de top van de Eredivisie te kunnen meespelen. Behalve het middenveld wil de club ook de defensie versterken. De noorderlingen zijn sinds afgelopen zondag een half miljoen euro rijker. Doordat het Fulham van Erik Nevland zich handhaafde in de Premier League, moesten de Londenaren de nabetaling voor de Noorse spits overmaken aan FC Groningen.

Bron: VI nr 20 2008

Koster slaat interesse Vitesse af

Adrie Koster en de Duitser J√ľrgen Klopp zijn de belangrijkste kandidaten om Fred Rutten komend seizoen op te volgen als trainer van FC Twente. De 53-jarige Koster trad afgelopen zomer in dienst als trainer van het Beloftentearn van Ajax. Hij nam al snel de taken over van Henk ten Cate, toen die naar Chelsea vertrok. Recent weigerde Ajax nog mee te werken aan een overgang naar PSV waar Koster volgend seizoen assistent van Huub Stevens kon worden. Als de Zeeuw elders als hoofdtrainer in dienst kan treden, wil Ajax hem wel laten gaan.

Koster was vorige week nadrukkelijk als hoofdcoach in beeld bij Vitesse, maar hij heeft de club inmiddels laten weten geen interesse te hebben Aad de Mos op te volgen. De Arnhemse clubleiding had de oefenmeester van Ajax officieel benaderd en zag in hem de ideale coach om de club samen met de nieuwe assistent en cultuurbewaker Edward Sturing terug naar het linkerrijtje van de Eredivisie te loodsen. De afzegging van Koster is een flinke tegenvaller voor Vitesse, dat deze zomer de gehele technische staf ziet vertrekken. Zowel De Mos als zijn assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer kregen hun congé in Arnhem. Eerder al lieten Gertjan Verbeek (Feyenoord) en Erwin Koeman (bondscoach van Hongarije) al weten liever elders te werken.

Twente’s andere kandidaat, de 42-jarige Klopp, heeft al sinds 2001 de technische leiding in handen van FSV Mainz 05, dat momenteel uitkomt in de Tweede Bundesliga. Die competitie krijgt komend weekeinde zijn ontknoping en daarna neemt Klopp een beslissing over zijn toekomst. Met nog √©√©n speelronde voor de boeg heeft Mainz √©√©n punt achterstand op nummer drie Hoffenheim waarmee het is verwikkeld in een felle strijd om de laatste promotieplaats naar de Bundesliga. Klopp blijft alleen in Mainz als de club promoveert. Lukt dat niet, dan wil hij zijn carri√®re elders voortzetten. Plan B ligt al klaar, zo vertelde Klopp afgelopen weekeinde op de Duitse tv, en behelst een aanbieding van een club uit de Nederlandse Eredivisie. De trainer realiseerde in 2004 met Mainz al promotie naar de hoogste afdeling en laat zijn ploeg aren aanvallend voetbal spelen. De voormalige spits geldt bovendien als een van de populairste tv-analisten van Duitsland. Het stadion van FC Twente krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam. De accommodatie die momenteel wordt uitgebouwd tot een capaciteit van bijna 25 duizend, wordt gedoopt tot Grolsch Veste. De Enschedese club kwam daartoe een twaalfjarig contract overeen met bierbrouwer Grolsch.

Tekst: Iwan van Duren & Peter Wekking

Bron: VI nr 20 2008

Piet Velthuizen denkt nu alleen aan Spelen

Het olympisch voetbalelftal startte gisteren op Papendal de voorbereiding op de Spelen. De training trok veel pers, maar weinig publiek. Piet Velthuizen van Vitesse moest als enige doelman direct vol aan de bak.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-5-2008

Vitesse bekijkt kritiek supporters op hogere prijs seizoenkaarten

Vitesse gaat kijken wat het kan doen om de ontstane onrust over de prijsverhogingen van seizoenkaarten weg te nemen. Dat hebben Vitesse-directeur Paul van der Kraan en de supportersvereniging gisteravond afgesproken.

Vorige week ontstond bij een deel van de supporters rumoer toen de brief voor het verlengen van de seizoenkaart in de bus viel. Prijzen waren verhoogd, enkele fans werden in een ander vak gezet en kortingsregelingen werden stopgezet.

Huidige seizoenkaarthouders kregen wel een forse korting voor komend seizoen en een voucher van 25 euro voor de verdwenen familiekorting, maar dat nam de onrust niet weg. De supportersvereniging kreeg veel klachten en was zelf boos dat ze niet was ingelicht.

Vandaar dat Paul van der Kraan gisteren met het bestuur van de supportersvereniging om de tafel ging zitten. “Het was een goed gesprek” , vond hij. “Het bleek dat de pijnpunten vooral liggen in het seizoen 2009-2010. Ik heb wat huiswerk meegekregen en daar ga ik mee aan de slag.” “Het was een zinvol gesprek”, zei ook Niels van der Graaff namens de supportersvereniging. “De grootste problemen liggen inderdaad bij volgend jaar. Dan gaan de prijzen echt flink omhoog. Maar we waren ook niet blij met veranderingen voor komend seizoen. Dat had beter gecommuniceerd moeten worden.”

Van der Graaff heeft goede hoop dat er een oplossing komt. “Wij snappen best dat Vitesse uit commercieel oogpunt de prijzen wat omhoog doet, maar sommige mensen gaan straks van twee- naar driehonderd euro. Vitesse heeft het de hele tijd over de gemiddelde supporter, maar er zijn ook schrijnende gevallen. Dat hebben we volgens mij goed duidelijk kunnen maken.”

Bron: De Gelderlander 14-05-2008

Gonzalo wil graag naar Vitesse

Vitesse wil Gonzalo Garcia-Garcia aantrekken. De Uruguyaan werd afgelopen seizoen door Heerenveen verhuurd aan Heracles Almelo.

“Ik vind Vitesse een mooie club, daar zou ik graag heen willen”, zegt de 24-jarige Gonzalo. “Ik weet nog dat ik voor het eerst in Gelredome speelde met AGOVV. Dat was een prachtige ervaring.” De aanvaller scoorde toen twee keer in een bekerwedstrijd, die AGOVV won na strafschoppen.

“Maar verder weet ik niet hoe het zit. Ik heb nog niks gehoord. Als ze me willen hebben, moeten ze dat regelen met Heerenveen.”

Bron: Omroep Gelderland 14-05-2008

Vitesse aast op Gonzalo García-García

Vitesse is in het diepste geheim bezig de komst van Gonzalo García-García naar Arnhem rond te maken. De clubleiding van Vitesse is met Heerenveen in gesprek over de hoogte van de afkoopsom voor de de Spaanse spelmaker, die bij de Friese club nog een seizoen onder contract staat.

García-García (24) kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Heracles Almelo, dat mede dankzij de inbreng van de fijnbesnaarde middenvelder in de eredivisie bleef.

In 2005 haalde AGOVV Apeldoorn García-García weg bij Real Madrid, waar hij op een zijspoor was geraakt. De grote man achter deze spectaculaire transfer was Ted van Leeuwen, destijds technisch manager van AGOVV en vanaf 1 juli 2008 hoofd van de afdeling scouting bij Vitesse.

Bron: De Gelderlander 14-05-2008

Garcia-Garcia op verlanglijstje Vitesse

Heracles Almelo krijgt fikse concurrentie in de strijd om het vastleggen van Gonzalo Garcia-Garcia. De huurling van Heerenveen staat nadrukkelijk in de belangstelling van Vitesse. Heracles gaf al in een vroeg stadium aan de smaakmaker van de tweede competitiehelft langer aan zich te willen binden. Tot een overeenkomst tussen Heerenveen en Heracles is het echter nog niet gekomen.

De Uruguayaan heeft in Friesland nog een contract voor een seizoen, maar de Friese clubleiding heeft te kennen gegeven dat hij mag uitzien naar een andere werkgever.

Garcia-Garcia kwam sinds de winterstop uit voor Heracles en maakte grote indruk met zijn technisch verfijnde spel en zijn doelpunten. Zelf gaf hij al eerder aan het bijzonder goed naar zijn zin te hebben bij de Almelose club.

Bron: Tubantia 13-05-2008

Jos Kortekaas ziet kansen bij Ajax

Een gevoelig verlies voor Vitesse: fysiotherapeut Jos Kortekaas is afgelopen weekeinde tot overeenstemming gekomen met Ajax. Hij zal de Arnhemse club per 1 juli verlaten.

“Ik heb het gevoel dat ik bij Ajax mijn ambities beter kan waarmaken” , zo legt Kortekaas zijn opvallende transfer uit. “Ik hoefde niet weg bij Vitesse, maar heb er zelf voor gekozen. Ajax speelt op een hoger plan, heeft betere medische faciliteiten en de sportieve ambities zijn natuurlijk hoger. Daaraan gekoppeld is het ook financieel aantrekkelijk, maar het belangrijkste vind ik dat de faciliteiten om mijn beroep uit te oefenen er beter zijn.”

In Amsterdam zal Kortekaas een van de drie fysiotherapeuten zijn, die de hoofdmacht als werkterrein hebben. Frank van Deursen en oud-speler Pim van Dord zijn de andere twee. Kortekaas: “Ik ga het eerste elftal van Ajax doen, alle trainingen en wedstrijden. Bij Vitesse heb ik de zware jaren meegemaakt. Daarin was ik ook veel bezig met randzaken om de boel draaiende te houden. Bij Ajax zal ik me meer op mijn eigen beroep kunnen concentreren.”

Kortekaas tekent bij Ajax een verbintenis voor onbepaalde tijd, zoals hij die ook had bij Vitesse. ” We hebben uitgesproken dat het de bedoeling is dat we voor langere termijn gaan samenwerken. Anders was ik ook niet weggegaan bij de club waar ik tien jaar lang met plezier heb gewerkt.”

De gewezen amateurdoelman belandde in 1998 bij Vitesse, op voorspraak van de spelers John van den Brom, Carlos Fortes en Patrick Ax. “Ik werkte met hen op de revalidatieafdeling van de KNVB, waar ik ook de jeugdselecties begeleidde” , zegt Kortekaas, die na zijn studie fysiotherapie nog een vervolgstudie sportfysiotherapie heeft afgerond.

Na tien bewogen jaren vertrekt de 34-jarige medicus met een gemengd gevoel bij Vitesse. “Ik vind het jammer dat ik de opbouw van Marc (doelt op technisch directeur Van Hintum, red.) niet mee zal maken. Ik heb het gevoel dat hij de boel op de rails krijgt, al weet ik niet hoeveel tijd dat zal vergen”, aldus Kortekaas. ” Ik ga nu naar een topclub, die eens in de twee jaar kampioen moet worden. Het spreekt me aan die druk eens mee te maken. Bij Ajax loopt nog meer ervaring rond dan bij Vitesse. Ik verwacht dat ik daar van ga leren en dat ik me zo verder kan ontwikkelen.”

Bron: De Gelderlander 13-05-2008

Stank voor dank!

Bij het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse heerst net als bij veel supporters verbijstering en ongeloof over het feit dat Vitesse zonder overleg de prijzen van de seizoenkaarten voor volgend jaar heeft verhoogd. Een verbijsterende beloning voor de trouwe fans die in sportief opzicht een rampjaar achter de rug hebben en bovendien massaal achter hun club zijn gaan staan toen die in surseance van betaling verkeerde.

Seizoenkaarthouders die vorig jaar een familiekorting kregen blijken ook te zijn aangeslagen voor het volle pond!

Ongelofelijk en ook verbijsterend omdat er met Vitesse duidelijke afspraken lagen.

Op 28 maart werd ons door Paul van der Kraan gemeld dat Vitesse het aantal prijscategorie√ęn drastisch wilde terugbrengen. Gevolg hiervan zou zijn dat sommige supporters meer gingen betalen voor hun kaart en andere minder. Voor de huidige seizoenkaarthouders zou dit systeem echter pas ingaan per 2009/2010. Wij hadden de keiharde toezegging dat het komende jaar supporters hun seizoenkaart konden verlengen voor de oude prijs. Zelfs als ze besloten op hun tribune te verhuizen naar een duurdere plaats.

Juist omdat de directie van Vitesse in het afgelopen jaar steeds heeft gehamerd op het feit dat behoorlijke bestuurders hun afspraken nakomen en dat mondelinge afspraken ook afspraken zijn, neemt de Supportersvereniging deze zaak hoog op.

Aanstaande dinsdag zal een gesprek volgen met de directie van Vitesse. We raden supporters aan hun seizoenkaart tot dat moment niet te verlengen.

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV mei 2008

Fanclub Vitesse is woedend
Supporters dreigen met acties na verhoging van prijzen seizoenkaarten

Bij supporters van Vitesse is onrust ontstaan over de nieuwe prijzen voor seizoenkaarten. Sommigen zijn door nieuwe regels tientallen euro’s duurder uit. Volgens de supportersvereniging ligt er een harde afspraak met de leiding van Vitesse dat de prijzen voor huidige seizoenkaarthouders pas in seizoen 2009- 2010 verhoogd zouden worden. “Normaal is het overleg met Vitesse altijd heel goed. Daarom zijn we verbijsterd over deze gang van zaken”, zegt Arie Willemsen, voorzitter van de supportersvereniging. “We gaan dinsdagavond met directeur Paul van der Kraan om de tafel zitten.”

Die is zich van geen kwaad bewust. “We hebben afgesproken dat de prijsstijging maximaal 5 euro zou zijn en daar hebben we ons aan gehouden. Als je ons vergelijkt met andere clubs zie je dat we nog steeds vriendelijk geprijsd zijn.” Volgens Willemsen klopt de berekening van Van der Kraan niet. ” De maximale prijsverhoging van een seizoenkaart is inderdaad 5 euro, maar het lidmaatschap van de Kidsclub is met 15 euro verhoogd en de familiekorting is verdwenen. Als ik naar mijn eigen situatie kijk, zijn we met ons gezin van vier personen straks 82,50 meer kwijt.”

“Wij hebben gekeken wat de gemiddelde familiekorting was”, repliceert Van der Kraan. “Die lag onder de 25 euro. Daarom krijgt ieder gezin dat recht had op familiekorting een voucher van 25 euro.” De nieuwe tarieven zijn onder andere het gevolg van het nieuwe prijsbeleid van Vitesse . De club hanteert nu veertien verschillende seizoenkaarttarieven en verlaagt dat aantal tot maximaal twee tarieven per tribune. Dus gaan fans die bij de middenlijn zitten straks hetzelfde betalen als supporters die dichter bij het doel zitten.

De supportersvereniging zegt veel boze reacties te krijgen en dreigt met acties. Van der Kraan is niet bang voor negatieve gevolgen voor de verkoop van seizoenkaarten. “Er zijn al honderden aanvragen binnen. Ik verwacht zelfs een stijging, want onze ambities liggen hoger dan vorig seizoen.”

Bron: De Gelderlander 10-05-2008

Sturing terug bij Vitesse

De nieuwe hoofdtrainer van Vitesse moet samen gaan werken met Edward Sturing. De oud-hoofdtrainer keert terug van PSV, waar hij hoofd opleiding was, om assistent te worden in Arnhem. Voor het trainerschap zijn Jan Everse en Stanley Menzo in beeld bij Vitesse.

Bron: De Telegraaf 10-05-2008

Commentaar: Vitesse

Vitesse zit in een moeilijk parket. Nu de schuldsanering is afgerond, staat de club er beter voor dan jaren, maar het vangnet dat gemeente Arnhem heet is verdwenen. De inkomsten moeten komend seizoen in overeenstemming zijn met de kosten, anders slaat Vitesse een modderfiguur. Het is een fikse klus waar directeur Paul van der Kraan voor staat. Door het slechte slot van de competitie viel de positie op de ranglijst, twaalfde, opnieuw tegen. Dat heeft direct gevolgen voor de televisie-inkomsten. Tot overmaat van ramp speelde Vitesse geen play-offs en kreeg de weggestuurde trainer Aad de Mos een zak geld mee. Vanuit de inkomstenkant is het daarom logisch dat de prijs van seizoenkaarten flink omhoog gaat. Voor huidige seizoenkaarthouders is de prijsstijging voor het grootste deel gecompenseerd door ze een korting te geven. Toch zijn veel supporters kwaad en dreigt de supportersvereniging met acties. Ook logisch, want de sportieve prestaties laten al jaren te wensen over en publiekstrekkers als Theo Janssen en Remco van der Schaaf zijn vertrokken. De kwade achterban van Vitesse heeft recht van spreken. Want alleen door de bijna twintigduizend supporters op de tribune doet geel en zwart nog denken aan een topclub.

Bron: De Gelderlander 10-05-2008

Belgi√ę en AZ, met dank aan Vitesse
Gill Swerts kijkt met dubbel gevoel terug op zijn periode bij Vitesse

Hij kwam naar Arnhem voor Europees voetbal, maar bleef met Vitesse drie keer steken in de grauwe middenmoot. Toch haalde Gill Swerts het Belgisch elftal en bedong hij een mooie transfer naar AZ. “Dan doe je het niet verkeerd, lijkt me.”

Swerts zette dinsdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij AZ. De 25- jarige Belg kijkt terug op zijn drie seizoenen bij Vitesse . “Toen ik bij Vitesse kwam, was de ploeg net als zevende ge√ęindigd. Er gingen veel spelers weg. Dat is telkens zo geweest, zodat we niet hebben kunnen bouwen aan het elftal.”

Een elfde en twee twaalfde plaatsen, dat zijn de eindklasseringen waarmee Swerts natuurlijk niet tevreden is. ” Zelf ben ik wel doorgegroeid, met de transfer naar AZ als bekroning”, zegt de voetballer met de paardelongen. “Het eerste jaar, onder trainer Edward Sturing, was mijn beste seizoen. Ik speelde weliswaar linksback, maar het was mijn meest constante seizoen. Toen ben ik ook bij het Belgisch elftal gekomen. Heel raar, aangezien ik niet op mijn beste plek speelde.”

Zijn tweede seizoen in Arnhem ging nagenoeg geheel verloren door knieproblemen. “En afgelopen seizoen begon ik goed. Daarna heb ik veel door het elftal gezworven. Daar ga je niet beter van spelen.”

Het voorbije seizoen was turbulent, met de nodige incidenten tussen trainer, spelers en clubleiding. Swerts: “Ik ben niet een keer bij een rel geweest, die is uitgelekt naar de media. Ik had zelf naar buiten kunnen komen met het verhaal dat ik niet op mijn favoriete plek speelde. Maar ik heb er nooit wat van gezegd. Voetbal is een teamsport. De trainer beslist hoe je gaat spelen. Daarbij heb je ook waterdragers nodig en spelers die wel eens op een andere plek komen te staan. Ik kan belangrijk zijn, door mijn loopvermogen kan ik gaten trekken. Maar ik ben geen dragende speler. Ik ben een schakel in het elftal.”

Hij kon bijtekenen bij Vitesse , hij sprak ook met Club Brugge en FC Twente, maar hij koos dus voor AZ. Waarom AZ? “Het hele pakket sprak me aan. De spelers, het voetbal dat ze spelen, de rol die ze voor zien als aanvallend ingestelde rechtsback, de enorme mogelijkheden die de club heeft, alles”, aldus Swerts. “Twente is ook een heel mooie club, maar ik schat Club Brugge en AZ net iets hoger in. Ik heb eerst met Club gesproken, dat was heel positief. Daarna werd AZ snel concreet. Trainer Louis van Gaal wilde in een gesprek ook een beeld krijgen van mijn persoon. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Het sprak me aan. AZ heeft een jong elftal, met veel kwaliteit. Het is dit seizoen tegengevallen. Dat maakt het voor mij een goed moment om naar AZ te gaan.”

Bron: De Gelderlander 10-05-2008

Van Diermen geopereerd

Jeugdinternational Kevin van Diermen is vrijdag geopereerd aan zijn linkerknie. De verdediger had al enige tijd last van irritatie aan het kniegewricht. De operatie, die werd verricht door clubarts en orthopedisch chirurg Dr. Frejlach, vond plaats in ’t Spitaal in Zutphen.

Tijdens de operatie werd een ontstoken slijmbeurs geconstateerd. Deze is schoongemaakt. Hoewel de rest van het kniegewricht in tact bleek, moet Van Diermen het EK onder 19 aan zich voorbij laten gaan.

Van Diermen zal naar verwachting bij aanvang van het nieuwe seizoen weer volledig hersteld zijn.

Bron: Vitesse.nl 09-05-2008

Bob Kootwijk van Vitesse naar ADO

Bob Kootwijk keert na twee seizoenen Vitesse terug naar zijn vorige club ADO Den Haag. Hij wordt assistent onder de nieuwe trainer André Wetzel.

De Haagse trainer had Jong Vitesse onder zijn hoede. Kootwijk kwam op voorspraak van de inmiddels ontslagen Aad de Mos naar de Arnhemse club.

De prestaties van Jong Vitesse vielen tegen. Zowel dit seizoen als vorig jaar streed de ploeg lange tijd tegen degradatie. Wel braken via Jong Vitesse talenten als Alexander B√ľttner, Ricky van Wolfswinkel en Wiljan Pluim door.

Bron: Omroep Gelderland 09-05-2008

Vitesse breekt definitief met Lorca

Vitesse breekt definitief met Juan Lorca. De Arnhemse club ziet af van een poging de voetballer uit Chili opnieuw te huren van Colo Colo.

Lorca (23) kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse, dat tevens een optie tot koop van de jeugdinternational had bedongen. Eerder was al bekend dat Vitesse van die optie geen gebruik wilde maken, aangezien het prijskaartje van twee miljoen euro voor de Arnhemse club te gortig is.

Nu heeft technisch directeur Marc van Hintum de voetballer laten weten, dat Vitesse eveneens afziet van een nieuwe huurperiode. “Het vertrek van Lorca is honderd procent zeker”, aldus Van Hintum.

De technisch directeur legt de breuk uit: “Wij hebben als uitgangspunt dat we liever zelf spelers opleiden. Als je een speler huurt, dan leid je in feite op voor een andere club. Wij willen graag spelers hebben die hun waarde houden voor Vitesse.”

Lorca speelde dit seizoen 26 competitiewedstrijden voor Vitesse. Daarin maakte hij twee doelpunten. Waar de Chileense aanvaller komend seizoen zal spelen, is nog onduidelijk. Lorca heeft in zijn moederland bij topclub Colo Colo een doorlopend contract.

Ook het vertrek van Jasar Takak bij Vitesse lijkt aanstaande. De 26-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer op voorspraak van ex-trainer Aad de Mos naar Arnhem, waar hij voor een seizoen tekende. Takak zou afgelopen woensdag een gesprek hebben met Van Hintum, maar op verzoek van de speler is dat onderhoud over zijn toekomst uitgesteld.

Van Hintum is optimistisch over de kansen dat Edward Sturing terugkeert bij Vitesse. Sturing moet de nieuwe assistent-trainer worden. Daarnaast krijgt de gewezen hoofdtrainer een speciale rol in de begeleiding van talentvolle jeugdspelers die de stap naar de hoofdmacht maken.

“Ik ga er wel van uit dat hij komt” , doelt Van Hintum op Sturing. “Maar er is nog niets getekend. Hij wil ook afwachten wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. Dat vind ik wel logisch.”

De speurtocht naar de nieuwe hoofdcoach bevindt zich nog in het beginstadium. Van Hintum: “Er wordt veel over gespeculeerd, maar er speelt nog helemaal niets. We zijn er intern over bezig, maar we zitten nog niet in het stadium dat we praten met kandidaten.”

Inmiddels is wel duidelijk waaraan de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse moet voldoen. Van Hintum: “We vinden het heel belangrijk dat hij bij Vitesse past. Hij moet kunnen omgaan met de mogelijkheden die de club op dit moment heeft. Hij moet zich conformeren aan de assistent-trainer en hij moet een bepaalde speelstijl hebben die ons aanstaat.”

Wanneer de nieuwe trainer gepresenteerd wordt, dat weet Van Hintum niet. “We willen graag zo snel mogelijk, maar we vinden het belangrijker dat we de juiste keuze maken. We laten ons niet onder druk zetten en er is geen paniek.”

Bron: De Gelderlander 09-05-2008

Vitesse rond met Sturing

Edward Sturing keert terug bij Vitesse. De voormalig speler en hoofdtrainer moet de komende jaren gaan fungeren als assistent-trainer en cultuurbewaker van de Arnhemmers. Tot het eind van dit seizoen is Sturing nog hoofd opleiding van PSV. ‘Edward kan een heel belangrijke functie binnen de club gaan vervullen’ zegt technisch directeur Marc van Hintum. Hoewel het contract nog niet is getekend, ziet Van Hintum weinig hobbels meer die een overeenkomst tussen beide partijen in de weg kunnen staan. ‘Al snap ik goed dat hij het nog van belang vindt wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. Ons model ziet er zo uit dat Edward de enige assistent wordt en daarnaast een rol zal vervullen bij de doorstroming van spelers uit de jeugdopleiding naar het eerste. Met Lambert Jager als trainer van de keepers completeert hij de technische staf.’

Hoogste prioriteit voor Van Hintum ligt op dit moment bij het aanstellen van een opvolger van hoofdtrainer Aad de Mos. ‘Het was al langer duidelijk wat we wilden wat betreft De Mos, dat is nu eindelijk gebeurd. Maar het is niet makkelijk een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Zeker wat betreft het aantrekken van spelers is enige haast gewenst. In de eerste week van juli begint Vitesse met de training. Dan hebben we een trainer, maar elke dag eerder zou meegenomen zijn.’

Bron: VI nr 19 2008

Takak en Lorca weg bij Vitesse

Vitesse neemt afscheid van Gonzalo Lorca en Jasar Takak. Lorca kwam vorig jaar op huurbasis over van het Chileense Colo Colo en moet de Arnhemmers, indien ze hem zouden willen kopen, twee miljoen euro kosten. De aanvaller maakte twee doelpunten in 26 duels en heeft niet voldaan aan de verwachtingen van de leiding van Vitesse. ‘Bovendien is de vraagprijs gewoon veel en veel te hoog,’ zegt Marc van Hintum, technisch directeur van de Arnhemmers. ‘Dat kunnen wij als club absoluut niet ophoesten’

‘Vandaag (woensdag) heeft Van Hinturn een gesprek met Takak, maar de kans is uiterst klein dat beide partijen met elkaar door willen. Wat de overige spelers betreft vreest Van Hinturn alleen voor een vertrek van doelman Piet Velthuizen. ‘Het hele seizoen gonst het natuurlijk al van de geruchten. Niet zo gek, hij doet het uitstekend. Een club heeft zich nog niet voor hem gemeld, maar het zou niet uit de lucht komen vallen.’

Bron: VI nr 19 2008

‘Ik ben geen geweldige verdediger’
Gast in Gouda: Gill Swerts

Na drie jaar vol onrust bij Vitesse was Gill Swerts (25) toe aan een nieuwe sportieve uitdaging. Met AZ krijgt bij die zonder meer. In Alkmaar hoopt de rechtsback om de prijzen te gaan spelen én eindelijk te worden verlost van zijn stempel als voetbaljojo. Een openhartig gesprek met een Belgisch international, die naar eigen zeggen meer Nederlander dan Vlaming is.

lees verder...

Bron: VI nr 19 2008

Vrienden van Vitesse moeten wachten

De uitspraak in het hoger beroep van de Vrienden van Vitesse tegen de provincie Gelderland is opnieuw uitgesteld. De rechter zou deze week tot een uitspraak komen, maar dat gebeurt pas op 16 of 17 juni.

De Vrienden van Vitesse, aangevoerd door drie ex-bestuursleden, redden de club in 2001 van een faillisement op grond van een toezegging van de provincie tot huurverlaging voor Stadion Gelredome. Die kwam er uiteindelijk nooit.

De Vrienden verloren een in 2004 aangespannen rechtzaak en gingen in beroep. Ze eisen 5,7 miljoen euro.

Bron: Omroep Gelderland 08-05-2008

Velthuizen in voorlopige selectie Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan heeft Piet Velthuizen opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje/Olympisch elftal. Wijchenaar Roy Makaay is een van de dispensatiespelers. De Haan kan nog een beroep doen op internationals die afvallen voor het EK. De voorlopige selectie bestaat uit 35 man. De definitieve selectie voor de Olympische Spelen wordt later bekendgemaakt. De Spelen zijn in augustus in Peking.

Bron: Omroep Gelderland 06-05-2008

Glenn Helder zit klem tussen woede en liefde

Hij had een gouden toekomst. Inmiddels is de glans er wel vanaf. Glenn Helder, voormalig voetbalinternational, werd een maand geleden uit de gevangenis ontslagen. De toekomst? “Ik zie geen toekomst meer.” Helder lacht schamper. “Toekomst? De toekomst is zwart.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 6-5-2008

AGOVV oefent 16 mei tegen Vitesse

AGOVV Apeldoorn speelt op 16 mei een extra oefenwedstrijd tegen Vitesse.

Het duel wordt gespeeld op Papendal en begint om elf uur ’s ochtends. Beide ploegen zijn al ruim twee weken klaar met de competitie en kwalificeerden zich niet voor de play-offs.

In 2005 speelden Vitesse en AGOVV voor het laatst tegen elkaar. In Gelredome werd het voor de beker 3-3 met een uitblinkende Gonzalo Garcia-Garcia. AGOVV nam de strafschoppen toen beter. Een jaar eerder was er ook een bekerconfrontatie op Berg en Bos, waar Vitesse met 2-0 won.

Bron: Omroep Gelderland 06-05-2008

Santi Kolk scoort op kampioensfeest Olympiakos Piraeus

Vitesse heeft zich gisteravond uitstekend gepresenteerd op het kampioensfeest van Olympiakos Piraeus. In een oefenwedstrijd, voorafgaand aan de festiviteiten, hield de Arnhemse ploeg knap stand tegen de kampioen van Griekenland: 1-1.

In Piraeus, de havenstad van Athene, was Vitesse eregast op het feest ter gelegenheid van de 36ste landstitel van de populairste voetbalclub van Griekenland. De spelers van Olympiakos werden na het duel met Vitesse officieel gehuldigd in stadion Karaiskak, dat met ruim 30.000 toeschouwers nagenoeg uitverkocht was.

“Het is mooi om dit een keertje mee te maken”, zei Santi Kolk, de doelpuntenmaker aan Arnhemse zijde. ” Het is prachtig om te zien hoe de mensen het voetbal hier beleven. Als je ziet hoe de spelers hier worden toegejuicht, prachtig. En wedstrijden op dit niveau, daar doe je het voor. Natuurlijk ging het in feite nergens om, maar je praat wel over een hoog niveau.”

Vitesse hield zich keurig staande tegen de Griekse recordkampioen, die erkende krachten als Martin Galletti, Julio Cesar, Darko Kovacevic, Predrag Djordjevic en Lua Lua in het veld bracht.

“We hebben voor elke meter gestreden en af en toe heel leuk gecombineerd”, stelde Kolk, die halverwege met zijn ploeg op achterstand stond. Nadat Kovacevic eerst een strafschop naast het doel had geschoten, was Vitesse-keeper Piet Velthuizen vlak voor de pauze kansloos op een inzet van de Servische aanvaller (1-0).

Vitesse, dat Remco van der schaaf voor het duel zag afhaken met een hamstringblessure, kreeg zelf ook aardig wat kansen. Jasar Takak (twee keer), Juan Lorca, Gill Swerts en Kolk waren dichtbij succes. De Arnhemse kansen leverden een kwartier voor tijd toch de verdiende gelijkmaker op. Kolk kopte de bal na een voorzet van Haim Megrelishvili onberispelijk tegen de touwen (1-1).

Op dat moment had Olympiakos wel een handvol wissels doorgevoerd. “Maar ook dat zijn geen kleine jongens, want Olympiakos speelde dit seizoen niet voor niets in de achtste finales van de Champions league”, aldus Kolk, die vanmiddag met zijn ploeg terugvliegt naar Nederland.

Bron: De Gelderlander 05-05-2008

Vitesse niet door met Gonzalo Lorca

De Chileense Gonzalo Lorca vertrekt na dit seizoen bij Vitesse.

De aanvaller werd gehuurd van Colo-Colo. Vitesse kan hem voor twee miljoen euro overnemen. “Dat geld hebben we sowieso niet”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum. “Bovendien betaal je een dergelijk bedrag alleen voor een spits die er 20 tot 25 inschiet.”

Lorca scoorde afgelopen seizoen slecht twee keer en veroverde pas de laatste maanden een vaste plaats. “We moeten nog met hem en zijn zaakwaarnemer Jason Pappe spreken, maar het is niet aannemelijk dat hij hier blijft.”

Bron: Omroep Gelderland 04-05-2008

Vitesse gelijk tegen Olympiakos

Vitesse heeft met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus.

De Griekse kampioen kwam in een met ruim 30.000 toeschouwers gevuld stadion al snel op voorsprong en miste ook een penalty. Doelman Piet Velthuizen hield Vitesse overeind. Na rust speelden de Arnhemmers uitstekend. Santi Kolk zorgde op aangeven van Haim Megrelishvili voor de gelijkmaker. Olympiakos scoorde in de slotfase nog een buitenspelgoal.

Vitesse speelde zonder de geblesseerde Remco van der Schaaf, Abubakari Yakubu verving hem op het middenveld.

Bron: Omroep Gelderland 04-05-2008

Selectie Vitesse voor Griekenland

Vitesse reisde zaterdag met zestien spelers af naar Athene. De selectie voor de oefenwedstrijd tegen Olympiakos Pireaus bestaat uit: B√ľttner, Claudemir, Kolk, Lorca, Megrelishvili, VanMourik, Pluim, Rab√≥czki, Sansoni, Van der Schaaf, Sprockel, Swerts, Takak, Velthuizen, Verhaegh en Yakubu.

Bruinier, Faber, Gommans, Keizer, Pryor, Van der Sman, Veenboer en Van Wolfswinkel spelen op 5 mei een uitwedstrijd met Jong Vitesse tegen Willem II.

Ook de geblesseerden Van Diermen (herstellende van hersenschudding), Hai (knie), Janssen (hamstring), Kaya (enkel) en Junker (enkel) gaan niet mee naar Griekenland. Zij zijn te geblesseerd om te spelen en werken op Papendal een individueel programma met de medische staf af.

Bron: Vitesse.nl 03-05-2008

Keeperstrainer presenteert boek

Vitesse-keeperstrainer Lambert Jager uit Oosterhout (G) heeft vrijdag in Veenendaal zijn boek ‘De bal mag er niet in’ gepresenteerd.

“Ik heb altijd zoveel opgeschreven op papiertjes en bierviltjes dat mijn huis uit oefenstof bestond”, aldus Jager. “Ik ben heel trots op dit boek en draag het op aan de keepers met wie ik heb gewerkt.”

“Ik verwacht dat het een bestseller wordt”, zei ADO-doelman Stefan Postma. Piet Velthuizen (Vitesse): “Dit is een fantastisch boek. Ik heb geweldig gewerkt met Lambert. Ons cadeautje was dat ik voor Oranje werd geselecteerd.”

Bron: Omroep Gelderland 02-05-2008

Hoofdsponsor: