Mei 2009

‘Sturing bijna rond met Volendam’

Eerbeker Edward Sturing is de belangrijkste kandidaat om trainer van FC Volendam te worden. Vitesse- Paul van der Kraan bevestigt dat er een gesprek is geweest. Beide partijen zouden er voor 90 procent uit zijn en hopen er voor dinsdag uit te komen. Sturing moet de opvolger worden van Frans Adelaar, die naar Sparta vertrekt. Sturing doet nu scoutingwerk en wedstrijdanalyses bij Vitesse. Daarvoor was hij assistent van de ontslagen Hans Westerhof en daarvoor hoofd jeugdopleidingen.

Bron: Omroep Gelderland 31-05-2009
 

Versterkt Vitesse won als eerste van een Engels beroepsteam

Volgens een verslag in de Arnhemsche Courant van maandag 18 mei 1925 speelde de plaatselijke voetbaltrots Vitesse een dag eerder een historische wedstrijd tegen West Ham United uit Engeland. Omdat de geel-zwarten deze (vriendschappelijke) wedstrijd met 3-2 wonnen, ging het hier om de eerste winstpartij van een Nederlands voetbalteam tegen een Engelse beroepsclub, zo valt te lezen in het sportkatern van het dagblad.

lees verder...

Bron: Sportgeschiedenis.nl 31-05-2009
 

Vitesse dicht gat met transfergeld Van Wolfswinkel

Vitesse heeft de transfersom van ruim drie miljoen euro voor spits Ricky van Wolfswinkel hard nodig.

Het 20-jarige talent werd vrijdag verkocht aan FC Utrecht. Vitesse kan het geld niet geheel herinvesteren, omdat het tekort naar verluidt vergelijkbaar is met het bedrag dat binnenkomt voor Van Wolfswinkel.

De clubleiding van Vitesse wil niet officieel aangeven hoe groot de tekorten zijn, maar algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigde al in februari dat er een tekort is in de begroting. Daarna stelde hij een regionale persboycot in.

Bron: Omroep Gelderland 30-05-2009
 

Vier posities bij Vitesse nog niet ingevuld

Vitesse heeft na de verkoop van Ricky van Wolfswinkel aan FC Utrecht nog vier posities in het elftal niet ingevuld.

De Arnhemse club is nog op zoek naar twee aanvallers, omdat ook de van Saint Etienne gehuurde Lasse Nilsson niet lijkt te blijven. De Zweedse spits kan voor anderhalf miljoen euro worden overgenomen van de Franse club, maar dat lijkt te duur voor Vitesse.

Voor de positie achter de spitsen wil de club Nicky Hofs (foto) overnemen van Feyenoord. Ook mist trainer Theo Bos nog een verdedigende middenvelder in zijn selectie, omdat Vitesse het contract met Sébastien Sansoni niet wilde verlengen. Mogelijk is Rogier Molhoek een optie voor die positie en vorig jaar werd Frank van der Struijk door technisch directeur Marc van Hintum vastgelegd om daar te gaan spelen, maar dat lijkt nu niet meer aan de orde.

Bron: Omroep Gelderland 30-05-2009
 

Barry Beijer wil nu zijn kans grijpen bij Vitesse

Barry Beijer had zijn keuze voor Rheden al gemaakt. Maar na een telefoontje van Toon Hartemink, hoofd jeugdscouting van Vitesse, en een geslaagde trainingstage bij de Arnhemse profclub, komt de middenvelder van DVV volgend seizoen uit voor het beloftenteam van Vitesse.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-05-2009
 

Vitesse is Van Wolfswinkel en Schreuder kwijt
Spits voor vier jaar naar FC Utrecht
Schreuder kiest voor FC Twente

Ricky van Wolfswinkel gaat deze zomer van Vitesse naar FC Utrecht. De 20- jarige aanvaller had in Arnhem een contract tot medio 2012. Gisteren tekende hij bij FC Utrecht een verbintenis voor vier seizoenen. Vitesse ontvangt naar verluidt ongeveer drie miljoen euro voor Van Wolfswinkel, die gisteravond in de Domstad werd gepresenteerd. De voetballer uit Woudenberg geldt als een de grootste aanvallende talenten van Nederland. Van Wolfswinkel behoorde dit seizoen tot de selectie van Nederland B en vanaf maandag doet hij ook mee met de nationale ploeg aan het beroemde jeugdtoernooi van Toulon.

Van Wolfswinkel maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse. Dit seizoen speelde hij 32 competitiewedstrijden. Daarin kwam hij acht keer tot scoren. Zijn doorbraak leidde tot interesse van AZ en FC Twente, maar Van Wolfswinkel heeft altijd aangegeven dat het voor hem het belangrijkste is dat hij zeker is van speeltijd. Die krijgt hij nu ook bij FC Utrecht, de club waar zijn oom Erik Willaarts in de jaren tachtig furore maakte als spits.

Vitesse moet Van Wolfswinkel om financiële redenen laten gaan. De Arnhemse club kampt met een begrotingstekort van naar verluidt 3,7 miljoen euro. Vitesse trok dit seizoen minder toeschouwers dan de club had begroot. En in de winterstop moest de club na een dramatische eerste helft van het seizoen investeren in een nieuwe trainer (Theo Bos) en in nieuwe spelers (Dalibor Stevanovic en Lasse Nilsson). Na die ingrepen speelde de ploeg zich snel veilig en eindigde Vitesse op de tiende plaats in de eredivisie.

Van Wolfswinkel is de tweede basiskracht die deze zomer zeker vertrekt uit Arnhem. Vitesse heeft het aflopende contract van Sébastien Sansoni niet verlengd. Vitesse raakte gisteren ook assistent- trainer Alfred Schreuder kwijt. Hij gaat komend seizoen aan de slag bij FC Twente, als assistent van Steve McClaren. Schreuder vormde sinds de winterstop een succesvol duo met hoofdtrainer Theo Bos, nadat hij tussentijds per direct was gestopt met actief voetballen bij Vitesse . Schreuder loopt gratis de deur uit.

Bron: De Gelderlander 30-05-2009
 

‘ Ricky Goal’ onhoudbaar voor Vitesse
Positie Arnhemse club is nog te zwak om toptalent te houden.

Twaalf jaar geleden verdiende Vitesse een slordige 18 miljoen gulden aan de transfer van Roy Makaay naar Tenerife. De jonge spits van toen, 22 en 19 goals in de eredivisie, had zijn zinnen gezet op een transfer. Hij wees Ajax af en koos voor het Spaanse vakantie-eiland. Daarna schopte Makaay landstitels bij elkaar in Spanje (Deportivo la Coruna) en Duitsland (Bayern München). Misschien had Vitesse hem langer willen behouden, maar Makaay was onhoudbaar. Net zo onhoudbaar als Ricky van Wolfswinkel nu voor Vitesse .

De Arnhemse club raakt medio 2009 het grootste spitsentalent sinds Makaay kwijt aan FC Utrecht en moet zich – net als toen – tevreden stellen met de miljoenen die na lang onderhandelen uit de bus kwamen rollen. Van Wolfswinkel ( 20) verruilt Vitesse per 1 juli voor de Domstad. De Arnhemse club houdt ‘de vraagprijs’ over voor de speler die nog drie seizoenen onder contract stond. Hoeveel geld er precies is gemoeid met de overgang, werd niet bekendgemaakt. Aanvankelijk lagen vraag (5 miljoen euro) en aanbod (2 miljoen) ver uiteen. Al was Van Wolfswinkel al wel warm gemaakt met een vorstelijk salaris. Volgens zijn zaakwaarnemer Louis Laros ‘drie keer zo veel als bij Vitesse ‘.

De Arnhemse club deed nog wel pogingen om het talent binnenboord te houden, maar kwam in een lastige spagaat terecht. Het enorme begrotingstekort van de club maakte een reuzentransfer noodzakelijk. Van Wolfswinkel bleek dé uitgelezen mogelijkheid om een slag te slaan. Meest opmerkelijk is misschien dat het juist FC Utrecht is dat toeslaat. Utrecht is de club waar ook zijn trefzekere oom Eric Willaarts furore maakte in de spits. Als Van Wolfswinkel – uit Woudenberg – maar een schijntje van zijn hoge verwachtingen waarmaakt, zal hij in Utrecht snel rijpen om de stap naar de echte top maken. De frêle Van Wolfswinkel brak dit jaar door onder de trainers Hans Westerhof en Theo Bos. Hij werd met acht goals topscorer bij de Arnhemse club, waar hij de jeugdopleiding doorliep en landelijk topscorer was in zijn laatste twee juniorenjaren. Bob Kootwijk hielp hem bij Jong Vitesse met de stap naar de senioren, Aad de Mos liet hem debuteren en ‘ Ricky Goal’ deed zelf de rest. Het getouwtrek om Van Wolfswinkel begon al snel nadat hij een basisplaats in de hoofdmacht van Vitesse veroverde. Hij werd de vaste spits van Nederland B, onder bondscoach en ‘schoonvader’ Johan Neeskens. Van Wolfswinkel gaat al jaren met Bianca, de dochter van De Nees. In de winterstop kreeg hij van de clubleiding al toestemming te praten met Louis van Gaal namens AZ en Steve McClaren namens Fc Twente. Van Wolfswinkel was nadrukkelijk bezig zijn mogelijkheden (AZ – FC Twente – FC Utrecht – Vitesse ) te verkennen.

Ondertussen ventileerde hij ook zijn interesse in serieuze plannen van andere clubs en vroeg zich af of Vitesse dat wel kon evenaren, of maar benaderen. Van Wolfswinkel ondervond dat er bij andere clubs in alle opzichten meer te halen was dan bij Vitesse . Gezien de financiële staat van de Vitesse , waar de wederopbouw nog moet beginnen, was het supertalent dan ook niet te houden.

Bron: De Gelderlander 30-05-2009
 

Van Wolfswinkel van Vitesse naar Utrecht

Ricky van Wolfswinkel vertrekt naar FC Utrecht. De spits van Vitesse (20) tekent voor naar verluidt vier seizoenen bij de club uit de Domstad. De club uit Utrecht, een concurrent van Vitesse, zou de transfer mogelijk vrijdagavond bekendmaken.

Van Wolfswinkel kan in Utrecht drie keer zo veel verdienen als bij Vitesse, waar hij nog tot 2012 onder contract staat. Volgens bronnen bij de Arnhemse club krijgt Vitesse van FC Utrecht de vraagprijs. Vitesse vroeg in eerste instantie de hoofdprijs van naar verluidt 5 miljoen euro, Utrecht bood toen nog 2 miljoen. Van Wolfswinkel werd ook begeerd door AZ en FC Twente en sprak in de winterstop al met Louis van Gaal (ex-trainer AZ) en Steve McClaren (trainer FC Twente).

De jonge spits, met een feilloos neusje voor het doel, scoorde dit seizoen acht doelpunten voor Vitesse. Daarmee werd hij topscorer van de club. Hij wordt gezien als het grootste spitsentalent van Nederland en was ook de vaste de spits van Nederland B.

Van Wolfswinkel is een neef van Eric Willaarts, die lang geleden furore maakte in de spits bij FC Utrecht. De spits komt van amateurclub Woudenberg.

Vitesse heeft het geld hard nodig om het kapitale begrotingstekort te dichten. Mogelijk wordt een deel gebruikt om Nicky Hofs (van Feyenoord) en Lasse Nilsson (van Saint-Etienne) los te weken. Van Wolfswinkel maakt momenteel deel uit van het beloftenelftal van Oranje, dat in juni deelneemt aan het prestigieuze jeugdtoernooi van Toulon.

Bron: De Gelderlander 29-05-2009
 

Van Wolfswinkel tekent voor vier jaar bij FC Utrecht

Ricky van Wolfswinkel speelt vanaf komend seizoen voor FC Utrecht. De twintigjarige aanvaller van Vitesse tekent in de Domstad een contract voor vier jaar.

FC Utrecht presenteert zijn nieuwe aankoop vrijdagavond. Van Wolfswinkel verkiest FC Utrecht boven het eveneens geïnteresseerde AZ en FC Twente, omdat hij wekelijks wil spelen.

Van Wolfswinkel maakte vorig seizoen zijn debuut voor Vitesse en is deze jaargang definitief doorgebroken. De spits speelde 32 competitiewedstrijden, waarin hij acht keer scoorde.

Bron: Voetbal International 29-05-2009
 

Vitesse verkoopt Van Wolfswinkel aan Utrecht

De 20-jarige spits tekent een contract voor vier seizoenen in de Domstad. De transfersom wordt niet bekend gemaakt. Vitesse vroeg naar verluidt vijf miljoen euro, maar zoveel lijk Utrecht niet te gaan betalen voor de topscorer van de Arnhemse club.

Vitesse heeft nu in ieder geval wat financiële ruimte om de selectie te versterken. De club wil nog twee aanvallers en mogelijk een defensieve middenvelder contracteren. Ook zal een nieuwe poging worden gedaan om Nicky Hofs over te nemen van Feyenoord.

Bron: Omroep Gelderland 29-05-2009
 

Alfred Schreuder van Vitesse naar FC Twente

Alfred Schreuder verlaat Vitesse. De assistent-trainer keert terug naar FC Twente, waar hij vorig seizoen nog speelde.

Het vertrek van Schreuder zadelt Vitesse met een probleem op. Trainer Theo Bos wilde graag met zijn assistent verder na een succesvolle samenwerking het laatste half jaar. Voorlopig vormt Bos alleen de technische staf van de Arnhemse club, want ook keeperstrainer Lambert Jager is nog altijd niet vervangen.

Schreuder had Twente toegezegd dat hij terug zou keren in Enschede en heeft daaraan voldaan

Bron: Omroep Gelderland 29-05-2009
 

Nicky Hofs voor lastige keuze

Nicky Hofs ziet zich voor een lastige keuze gesteld. De middenvelder heeft veel zin in een buitenlands avontuur, maar tot nu toe maakt alleen Vitesse serieus werk van een transfer. De Arnhemse club huurde Hofs het afgelopen seizoen van Feyenoord en wil hem definitief overnemen.

Vitesse heeft inmiddels een bod uitgebracht bij Feyenoord, waar Hofs mag vertrekken. De speler moet nu afwegen of hij voor zekerheid kiest of wacht op eventuele andere opties verderop in de transferzomer.

Bron: De Telegraaf 29-05-2009
 

Vitesse pikt talent gratis op in Den Haag

Kevin Cameron verruilt ADO Den Haag voor Vitesse. De jonge aanvaller kreeg onlangs te horen dat de club uit de Residentie niet met hem verder wil en moest daardoor op zoek naar een nieuwe werkgever.

Deze heeft Cameron (19) gevonden in Vitesse, weet VoetbalPrimeur. In Arnhem zal Cameron naar verwachting in eerste instantie zijn wedstrijden spelen in het beloftenteam van de Gelderse club.

De jonge aanvaller kwam dit seizoen tot negen treffers in de A-junioren van Den Haag. Daarnaast maakte hij tevens al deel uit van diverse vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Bron:Voetbalprimeur 28-05-2009
 

Jeroen Drost springt eruit in ‘club van zeven’

Bij de komst van Jeroen Drost (22) in de zomer van 2008 waren de verwachtingen niet zo heel hoog gespannen. Toch leverde van SC Heerenveen gehuurde verdediger de meest solide prestatie onder de zeven nieuwelingen.

Niet zo vreemd dat juist hij deze zomer de eerste speler is die door Vitesse voor het nieuwe jaar werd vastgelegd. Met Drost kwamen vorig jaar Alfred Schreuder, Rogier Molhoek, Julian Jenner, Niklas Tarvajärvi, Frank van der Struijk en Ronald Graafland.

Later voegde Nicky Hofs zich bij de ‘club van zeven’. Drost en Hofs waren zeker van hun plek. “Molhoek heeft ook veel gespeeld”, weet Drost. “Ik heb een lekker seizoen gedraaid. Alleen na acht wedstrijden kreeg ik even een dipje.”

Drost tekent een driejarig contract tot 2012. “Als ik een bepaald aantal wedstrijden speel, wordt de optie op een vierde jaar gelicht”, legt de geboren Kampenaar (hij speelde in de jeugd van DOSK) uit.

Na de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, SC Heerenveen (debuut op zijn 17e) en NEC (half jaar gehuurd) is hij blij met het besluit over zijn toekomst.

Vitesse kocht zijn tot 2010 doorlopende contract af voor naar verluidt 250.000 euro. Drost: “Vitesse heeft snel aangegeven dat ze met mij verder wilden. Alleen hebben de onderhandelingen wat lang geduurd, dat ging moeizaam.”

Hij voldeed als linksback, maar maakte na de winterstop centraal in de verdediging indruk. “Dat is de positie waarvoor ik nu ben gehaald. Ik heb er pas veertien wedstrijden gespeeld en ik denk dat ik mij daar verder kan ontwikkelen. Ik geloof ook dat Vitesse met deze selectie verder kan groeien. Als de groep een beetje bij elkaar blijft.”

De import-Arnhemmer kon ook de Engelse Championship. ” Maar ik ben gekomen om bij Vitesse te slagen. Die intentie heb ik altijd gehad.

Bron: De Gelderlander 29-05-2009
 

Transfer Van Wolfswinkel voorbode van leegloop Vitesse

FC Utrecht verwacht Ricky van Wolfswinkel (20) deze week voor drie miljoen euro vast te leggen. Het eerste bod, rond de twee miljoen euro, werd door Vitesse afgewezen. De Arnhemse club vroeg in eerste instantie dik vijf miljoen euro. De aanvaller beleefde dit seizoen zijn echte doorbraak en kwam tot 32 competitiewedstrijden en acht doelpunten. Zijn contract bij Vitesse loopt tot medio 2012. Van Wolfswinkel zal waarschijnlijk voor vier jaar tekenen in stadion Galgenwaard. Zelf voerde de in Woudenberg geboren speler al diverse goede gesprekken met de clubleiding. Hij verkiest FC Utrecht boven AZ en FC Twente, omdat hij wekelijks wil spelen. ‘Hij heeft een goed gevoel bij Utrecht’, zegt zijn zaakwaarnemer Louis Laros. Bovendien gaat Van Wolfswinkel er bij Utrecht financieel aanzienlijk op vooruit. Hij gaat drie keer zoveel verdienen. Hoewel technisch directeur Marc van Hintum het vertrek van het talent niet als gezichtsverlies beschouwt, lijkt de transfer een voorbode voor een verdere leegloop van de talentvolle selectie. Veel spelers vragen zich af met welke visie de Gelderse club de toekomst betreedt. De begroting van Vitesse loopt met tien procent terug en dat zal zichtbaar worden in het potentieel op het veld.

Naast Ricky van Wolfswinkel lijkt ook Nicky Kuiper (19) de club de rug toe te keren. AZ en Vitesse zaten inmiddels al concreet om de tafel. Bovendien zit er geen schot in de onderhandelingen met Jeroen Drost (22). Hoewel de Arnhemmers al weken rond zijn met zijn voormalige club SC Heerenveen, liepen al vier gesprekken over een contract spaak. Reden: Vitesse biedt te weinig. Trainer Theo Bos, die Vitesse na de winterstop sportief in elk geval weer omhoog leidde, noemt het vertrek van de spits ‘frustrerend’. ‘Maar als hij onhoudbaar is door de geboden zak met geld, moeten we van de hoofdprijs die we krijgen maar een vervanger halen.’ De vraag is of de prestaties van Bos ook daadwerkelijk worden beloond met nieuwe spelers. Van Hintum vindt het niet logisch dat de inkomsten van de verkoop van Van Wolfswinkel naar investeringen gaat. ‘Veel mensen redeneren zo, maar dat is zeker geen automatisme. Je hebt ook met een begroting te maken… Ik snap dat Theo een opvolger wil, maar daarvoor zullen we creatief moeten zijn’ Het is nog hoogst onzeker of Losse Nilsson in Arnhem blijft. Alleen bij degradatie van Saint-Etiënne lijkt de huidige vraagprijs van anderhalf miljoen te dalen. Ook Chelseaspeler Ben Sahar, verhuurd aan De Graafschap, wenst zijn toekomst voorlopig niet aan Vitesse te verbinden.

Bron: VI nr 22 2009
 

Vitesse weigert ruil Velthuizen

Vitesse stelt alles in het werk Nicky Hofs (26) alsnog van Feyenoord over te nemen. Beide clubs spraken al met elkaar, de Arnhemse middenvelder mag vertrekken van de nieuwe trainer Mario Been. Van een eventuele ruil met doelman Piet Velthuizen (22) is echter geen sprake. ‘We zijn niet helemaal gek’, zegt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. ‘Nicky mag weg bij Feyenoord, Piet is een toekomstig topkeeper. Zelfs als we ook Erwin Mulder van Feyenoord zouden krijgen, is het voor ons totaal niet interessant. Met zo’n deal zouden wij nooit akkoord kunnen gaan. Met grote verbazing las Van Hintum vorige week de berichten over het stuklopen van de onderhandelingen tussen Vitesse en Jeroen Drost (22). Volgens de td zijn de gesprekken niet altijd even soepel verlopen, maar heeft het overleg al weken in een goede sfeer plaats. Toch is het kamp van Drost minder positief gestemd. Vier keer zaten beide partijen om de tafel, maar telkens zonder resultaat. ‘Zo gaat het vaker, hoor; relativeert Van Hintum. ‘Er zijn voldoende punten die moeten worden besproken, zoals de lengte van het contract. Maar ik reken erop dat Jeroen ook na de zomer in Arnhem speelt.’

Bron: VI nr 22 2009
 

Hamstra hoofd opleidingen Vitesse

Gerry Hamstra is de nieuwe hoofd opleidingen van Vitesse. Hij is de opvolger van Pascal Jansen, die naar Sparta vertrekt.

De 38-jarige Hamstra was van maart 2007 tot oktober 2008 hoofdtrainer van Emmen. Toen werd hij ontslagen.

Eerder was de geboren Groninger jeugdtrainer van FC Groningen en trainer van de amateurclubs SC Genemuiden, Achilles 1894 en Drachtster Boys. Bij de laatste club was hij ook hoofd opleidingen.

Bron: Omroep Gelderland 27-05-2009
 

Vitesse en Jeroen Drost alsnog akkoord

Jeroen Drost heeft alsnog een akkoord bereikt met Vitesse over een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

De linksbenige verdediger speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Arnhemse club, die al begin april tot overeenstemming kwam met zijn club Heerenveen over een transfer. Met Drost kwam de club er lange tijd niet uit en vorige week werden de moeizame onderhandelingen zelfs stilgelegd.

Met het vastleggen van Drost heeft Vitesse de posities in de achterhoede ingevuld, tenzij Nicky Kuiper zou vertrekken, in wie AZ interesse heeft.

Bron: Omroep Gelderland 26-05-2009
 

‘Utrecht wil transfer Van Wolfswinkel snel afronden’

FC Utrecht verwacht Ricky van Wolfswinkel deze week voor drie miljoen euro vast te leggen. Het eerste bod, rond de twee miljoen euro, werd door Vitesse afgewezen.

De Arnhemse club vroeg in eerste instantie dik vijf miljoen euro. De twintigjarige aanvaller beleefde dit seizoen zijn echte doorbraak en kwam tot 32 competitiewedstrijden en acht doelpunten. Zijn contract bij Vitesse loopt tot medio 2012.

Van Wolfswinkel zal waarschijnlijk voor vier jaar tekenen in stadion Galgenwaard. Zelf voerde de in Woudenberg geboren speler al diverse goede gesprekken met de clubleiding. Hij verkiest FC Utrecht boven AZ en FC Twente, omdat hij wekelijks wil spelen.

Bovendien gaat Van Wolfswinkel er bij Utrecht financieel aanzienlijk op vooruit. Hij gaat meer dan drie keer zoveel verdienen. ‘Hij heeft een goed gevoel bij Utrecht’, zegt zijn zaakwaarnemer Louis Laros tegen Voetbal International.

Bron: VI 25-05-2009
 

Van Wolfswinkel: ‘Het is aan Vitesse, ik wacht rustig af’

Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel lijkt het middelpunt te worden van getouwtrek tussen FC Utrecht en Vitesse. De 20-jarige aanvaller gaf eerder aan gecharmeerd te zijn van Utrecht, waarop Vitesse stelde dat hij alleen voor de welbekende hoofdprijs (naar verluidt 5 miljoen euro) mocht vertrekken uit Arnhem. Van Wolfswinkel: “Ik vind FC Utrecht een mooie club, maar ik speel ook graag voor Vitesse, laat dat duidelijk zijn.”

De spits ontkent dat het om geld gaat. “Utrecht had een mooi verhaal. Ze willen stappen maken met de club en zien daarin voor mij een belangrijke rol. Ik kreeg een stuk waardering. Het gaat niet om het salaris, dat speelt geen rol.”

Van Wolfswinkel maakt duidelijk dat hij geen breuk wil forceren met de Arnhemse club. “Dat zou je alleen doen als je het niet naar je zin hebt, maar ik zit prima bij Vitesse. Als ze me willen behouden, heb ik daar geen problemen mee, maar als ik een van de jongens ben aan wie ze het nodige geld willen verdienen, vind ik dat ook best. Het is nu aan Vitesse. Ik wacht rustig af.”

Bron: Sportweek 25-05-2009
 

Vitesse dreigt naast Ben Sahar te grijpen

Vitesse dreigt naast Ben Sahar te grijpen. De aanvaller lijkt te kiezen voor een club in de Spaanse Primera Division.

De Arnhemse club heeft contact gezocht met de spits, die momenteel nog verhuurd is aan De Graafschap. Hij is nog eigendom van Chelsea, dat hem wil verkopen. Vitesse is geïnteresseerd in de Israëlische international, maar kan nog geen zaken doen voordat er een speler wordt verkocht.

Daarvoor is Ricky van Wolfswinkel de voornaamste kandidaat. De 20-jarige topscorer van Vitesse staat hoog op de lijst bij FC Utrecht.

Bron: Omroep Gelderland 25-05-2009
 

Nicky Kuiper niet mee naar Toulon

Nicky Kuiper gaat niet mee met het Nederlands beloftenelftal naar het prestigieuze toernooi van Toulon. De linksback van Vitesse meldde zich af met een blessure. De Arhemse club levert wel Alexander Büttner en Ricky van Wolfswinkel aan de selectie.

Bron: Omroep Gelderland 25-05-2009
 

‘Spelersruil Hofs en Velthuizen in de maak’

Feyenoord zou overwegen Nicky Hofs te ruilen voor Vitesse-doelman Piet Velthuizen. Beide clubs hebben weinig geld te besteden en daarom teruggrijpen naar ouderwetse ruilhandel.

Feyenoorder Hofs wordt dit seizoen al verhuurd aan Vitesse en de Arnhemmers willen de middenvelder graag definitief overnemen. Feyenoord is op haar beurt op zoek naar een doelman en zou Piet Velthuizen graag naar Rotterdam zien komen, zo weet RTV Rijnmond. Feyenoord zou verder doelman Erwin Mulder, dit seizoen onder de lat bij Excelsior, graag willen verhuren aan Vitesse.

Marc van Hintum, technisch directeur bij Vitesse, ontkent dat over een dergelijke constructie wordt nagedacht. Van Hintum bevestigde wel dat Vitesse Hofs definitief wil overnemen, maar ontkende dat een ruil met Velthuizen in de maak is.

Bron:RTV Rijnmond 25-05-2009
 

Drost wil graag bij Vitesse blijven

Nadat de onderhandelingen over een nieuw contract opnieuw vastliepen, leek het einde verhaal voor Jeroen Drost bij Vitesse. Maar er bestaat een kans dat de verdediger bij de Arnhemse club blijft.

“Het leek voorbij, maar toen wilde Vitesse toch weer een tegenvoorstel van ons”, laat Drost weten. “Ik heb absoluut de intentie om te blijven. Daarom gaan we ook weer in gesprek. Het zou mooi zijn als we tot een akkoord kunnen komen.”

Drost werd afgelopen seizoen gehuurd van sc Heerenveen. Hij speelde 26 wedstrijden voor Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2009
 

Vitesse vraagt Drost om nieuw voorstel

De onderhandelingen tussen Vitesse en Jeroen Drost lopen uitermate stroef. Drie maanden nadat de club aangaf de verdediger te willen overnemen van Heerenveen is er nog geen akkoord.

Nadat de zaak dreigde stuk te lopen, zijn de onderhandelingen nu toch weer vlot getrokken. Drost (22) kan voor vier jaar tekenen. Zijn zaakwaarnemer doet Vitesse vandaag een nieuw voorstel.

Bron: De Gelderlander 22-05-2009
 

Piet Velthuizen geniet bij Oranje

Vitesse-keeper Piet Velthuizen mag enkele dagen met Oranje meetrainen. “Hier word je echt beter van. Je ziet dat het niveau veel hoger ligt. Alles gaat bijna tussen de palen. Dat is lekker voor een keeper.”

“Als je met een van de beste teams van de wereld mag meetrainen, dan is dat wel een droom die uitgekozen is”, geeft de Nijmegenaar toe. “Ik ben blij dat ook deze bondscoach me een kans ging. Dat betekent dat ik mijn kwaliteiten heb laten zien het afgelopen halfjaar. Als je met dit team mag meetrainen, geef je wel een vakantietjes op. Het is genieten.”

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2009
 

Veel Gelderse voetballers naar toernooi Toulon

In de selectie van het Nederlands beloftenelftal voor het traditionele toernooi in het Franse Toulon zijn veel Gelderse spelers opgenomen. Vitesse is met drie spelers hofleverancier. Ricky van Wolfswinkel (foto), Nicky Kuiper en Alexander Büttner maken deel uit van de twintigkoppige selectie. Namens De Graafschap zijn Mustafa Amezrine en Oussama Assaidi geselecteerd. NEC levert John Goossens en ook de nieuwe aanwinst Rens van Eijden gaat naar Toulon. Ook Erwin Mulder uit Pannerden, doelman van Excelsior, gaat mee.

SELECTIE: Kai van Hese (ADO Den Haag), Siem de Jong en Jeffrey Sarpong (beiden Ajax), Erwin Mulder (Excelsior), Diego Biseswar (Feyenoord), Mustafa Amezrine en Oussama Assaidi (beiden De Graafschap), Tom Hiariej (FC Groningen), Geert-Arend Roorda en Daryl Janmaat (beiden sc Heerenveen), Bas Dost (Heracles Almelo), Donny Gorter (NAC Breda), John Goossens (N.E.C.), Erik Pieters (PSV), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), Vito Wormgoor (FC Utrecht), Alexander Buttner, Nicky Kuiper en Ricky van Wolfswinkel (allen Vitesse) en Rens van Eijden (Willem II).

Op de stand-bylijst staan de volgende tien spelers: Norichio Nieveld (Feyenoord), Donovan Deekman (sc Heerenveen), Fouad Idabdelhay (NAC Breda), Nicholas Skverer (N.E.C.), Eelco Horsten en Olivier ter Horst (beiden PSV), Ruud Vormer (Roda JC), Joey Godee (Sparta Rotterdam), Barry Maguire (FC Utrecht) en Eloy Room (Vitesse).

Bron: Omroep Gelderland 21-05-2009
 

Vitesse komt er niet uit met Jeroen Drost

Na weken onderhandelen is Vitesse er niet uitgekomen met Jeroen Drost over een contract bij de Arnhemse club.

Vitesse bereikte wel overeenstemming met Heerenveen, waarvan Drost afgelopen seizoen werd gehuurd. De linksbenige verdediger heeft nog een contract voor één jaar in Friesland.

Jeroen Drost was één van de zeven aanwinsten van Vitesse vorige zomer en groeide in tegenstelling tot de andere zes uit tot een vaste waarde. Hij speelde aanvankelijk linksback, maar na de winterstop onder trainer Theo Bos is Drost centrumverdediger.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2009
 

Afscheidswedstrijd Cocu op 25 juli

Phillip Cocu zal op zaterdag 25 juli definitief afscheid nemen van zijn imposante carièrre als voetballer. PSV heeft een afscheidswedstrijd georganiseerd tussen de Eindhovenaren en het ‘vriendenteam’ van Cocu. PSV combineert het duel met een fandag.

De huidig assistent-trainer van de club uit Eindhoven, speelde in zijn rijke loopbaan voor AZ, Vitesse, PSV, FC Barcelona, opnieuw PSV en sloot af met een jaartje bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor Oranje kwam hij tot 101 interlands.

De volledige programma en het tijdschema, maakt PSV op een later moment bekend. Wel is bekend dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan een door Phillip Cocu persoonlijk gekozen doel. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Bron:Elfvoetbal 19-05-2009
 

Fans bellen fans

De kantoren van Vitesse in Gelredome werden afgelopen maandagavond niet bevolkt door de reguliere gebruikers. Ruim twintig supporters gebruikten alle voor handen zijnde telefoonlijnen om andere fans te ondervragen over de club. Zo werd een start gemaakt met een Fanmonitor. Vitesse en de supportersvereniging kunnen zo meten wat er leeft bij de fans en welk resultaat het gevoerde beleid heeft.

Voor het uitvoeren van de monitor koos Vitesse in overleg met de supportersvereniging niet voor de diensten van een duur callcenter maar voor een vaste groep supporters die zich vrijwillig had opgegeven. De eerste resultaten waren positief. Gebelde fans kregen niet te maken met een gelikte telefoonstem, maar met een andere fan. Er werden daardoor gesprekken gevoerd waar veel bruikbare informatie uit kwam. Het aantal fans dat wilde meewerken aan de fanmonitor was ook erg hoog.

Het is de bedoeling dat de komende drie jaar maandelijks honderd andere seizoenkaarthouders worden gebeld en ondervraagd. De supporters die zich via de supportersvereniging hadden opgegeven verdienen met hun deelname een korting van vijftig euro op de seizoenkaart voor alle vrijwilligers van de SV.

Bron: SV 18-05-2009
 

Geen EK titel voor Ter Mate en Van Ewijk

Vitesse/AGOVV-spelers Patrick ter Mate en Jerry van Ewijk zijn er niet in geslaagd om met het Nederlands Elftal onder 17 jaar de Europees titel te pakken.

Vandaag speelde het team van trainer/coach Alberto Stuivenberg tegen Duitsland de finale van dit toernooi in het Duitse Magdeburg. In een uiterst spannende wedstrijd won Duitsland voor ruim 20.000 toeschouwers uiteindelijk verdiend met 2-1.

De beslissing viel door een prachtige vrije trap van de Duitsers een paar minuten voor het einde van de tweede verlenging. Keeper Patrick ter Mate speelde een voortreffelijke wedstrijd voor het oog van vele miljoenen TV kijkers.

17-05-2009
 

Van der Sman kan tot 2010 blijven bij Vitesse

Sebastiaan van der Sman kan tot medio 2010 bijtekenen bij Vitesse. De derde doelman, oud-jeugdspeler van ESA, moet wel akkoord gaan met ‘dezelfde voorwaarden’ als in het voorbije seizoen.

Van der Sman (20) maakt grote kans komend seizoen als derde doelman – achter Piet Velthuizen en Eloy Room – te beginnen omdat de aan zijn knie geopereerde Ronald Graafland naar verwachting lang uit de roulatie is.

Bron: De Gelderlander 18-05-2009
 

Vitesse maakt serieus werk van Ben Sahar

Vitesse maakt serieus werk van de komst van Ben Sahar. De Arnhemse club heeft inmiddels gesproken met de Israëlische aanvaller en is ook in onderhandeling met Chelsea. Ben Sahar is nog eigendom van de Londense club, dat hem heeft verhuurd aan De Graafschap. Hij heeft nog een contract voor één seizoen bij Chelsea en moet dus worden verkocht.

Vitesse, dat kampt met een tekort van naar verluidt minimaal twee miljoen euro, moet eigenlijk eerst een speler verkopen om nieuwe investeringen te kunnen doen. Vooral voor Ricky van Wolfswinkel bestaat interesse.

Bron: Omroep Gelderland 17-05-2009
 

Winnaar Vitesse Pool 2008-2009 gehuldigd

In een gezellig Supportershome Monnikenhuize is Robbie38nl vrijdagavond tijdens het slotfeest gehuldigd voor het winnen van de Vitesse Pool 2008-2009.

In deze pool, waarin fans op het forum van deze site voorspellingen uitbrengen voor de wedstrijden van Vitesse, wist hij met overmacht honderdtachtig deelnemers achter zich te laten. De winnaar ontving voor 75 euro aan waardebonnen, ter beschikking gesteld door de Supportersvereniging Vitesse.

Bron: SV 16-05-2009
 

Mads Junker weet dat hij weg mag bij Vitesse

Vitesse ziet spits Mads Junker graag vertrekken deze zomer. De duurste aankoop van de laatste acht jaar heeft nog een contract voor één seizoen in Arnhem. “Dit is geen verrassing, ik weet dat ik weg mag. Maar als niemand zich voor mij meldt, kom ik gewoon trainen op 22 juni.”

Junker snapt de club wel. “Natuurlijk ben ik een van de spelers die wat meer verdienen, terwijl ik niet in de basis sta. Maar het kan raar lopen. Vorig jaar kon ik weg, maar werd ik in de voorbereiding opeens eerste spits. Maar na één wedstrijd was dat alweer voorbij. Ik zie het allemaal wel.” “Wel jammer hoe het allemaal is gegaan. Ik ben hier in drie-en-een-half jaar niet echt doorgebroken, hoewel er zeker goede periodes bij zaten.”

Bron: Omroep Gelderland 16-05-2009
 

Theo Bos zorgt voor revolutie op het trainingsveld

Vitesse gaat komend seizoen revolutionair anders trainen. Trainer Theo Bos vervangt een deel van de groepstrainingen door individuele sessies. Daarvoor zijn nieuwe trainers nodig. Het plan van aanpak ligt ter goedkeuring bij de clubleiding.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-05-2009
 

Einde voor Sébastien Sansoni bij Vitesse

Vitesse laat Sébastien Sansoni komende zomer vertrekken. De Fransman ging niet akkoord met de aanbieding die de Arnhemse club hem deed. Sansoni wilde graag een contract voor drie jaar, maar Vitesse ging niet verder dan één seizoen. Bovendien werden beide partijen het niet eens over het salaris.

Sansoni kwam in de zomer van 2006 naar Vitesse en veroverde direct een vaste plaats. Onder trainer Hans Westerhof stond hij dit seizoen ter discussie, maar bij Theo Bos ontwikkelde hij zich tot een belangrijke schakel in het elftal als defensieve middenvelder.

Bron: Omroep Gelderland 16-05-2009
 

Paul Verhaegh speler van het jaar seizoen 2008/2009

De supporters van Vitesse hebben Paul Verhaegh gekozen als speler van het seizoen 2008/2009. 25% van de geldige stemmen waren voor de aanvoerder van Vitesse. Op een uiterst verdienstelijke tweede plaats werd Claudemir gekozen met 21% van de geel-zwarte stemmen. Derde werd Arnhemmer Nicky Hofs die dit seizoen gehuurd werd van Feyenoord met 17% van de geldige stemmen.

Bron: SV 15-05-2009
 

Edward Sturing geen hoofd opleidingen Vitesse

Edward Sturing wordt geen hoofd opleidingen bij Vitesse. De Arnhemmers zijn op zoek naar een opvolger van de naar Sparta vertrekkende Pascal Jansen. Sturing maakt momenteel deel uit van het scoutingsapparaat van Vitesse, maar is niet ingegaan op het aanbod om hoofd opleidingen te worden.

De Eerbeker vervulde deze functie bij Vitesse al in het seizoen 2002/03, totdat hij de op non-actief gestelde trainer Mike Snoei verving en de club behoedde voor degradatie. Ook bij PSV was Sturing twee seizoenen lang hoofd opleidingen.

Sturing kwam afgelopen zomer terug bij Vitesse als assistent-trainer. Na het ontslag van hoofdtrainer Hans Westerhof in de winter nam Theo Bos het over en werd besloten dat Sturing niet langer assistent-trainer kon zijn. Hij heeft nog een contract tot 2011 bij de Arnhemse club.

Bron: Omroep Gelderland 15-05-2009
 

Ricky van Wolfswinkel: `Verhaal van FC Utrecht spreekt mij aan’

FC Utrecht kan zich via de play-offs nog plaatsen voor de voorronde van de Europa League, maar de clubleiding is al druk bezig de selectie te versterken voor komend seizoen. De nieuwe technisch directeur Foeke Booy vervroegt zijn taken in Stadion Galgenwaard. Op 1 juni begint de Fries al, omdat hem, naar eigen zeggen, een hoop werk te wachten staat. Minimaal vier aankopen gaat FC Utrecht tijdens de komende transferperiode doen. Dries Mertens (22) van AGOVV Apeldoorn werd eerder al ingelijfd. Vooral de aanval van de Utrechters krijgt een heel ander gezicht. Ricky van Wolfswinkel (20) is een van de begeerde spitsen. De in het naburige Woudenberg geboren aanvaller debuteerde vorig seizoen bij Vitesse en kwam in deze jaargang tot 32 competitieduels en acht doelpunten. Vorige week dinsdag voerde Van Wolfswinkel rond Jong FC Utrecht-Jong FC Groningen gesprekken met Foeke Booy, trainer Ton du Chatinier, diens nieuwe assistent Jan Wouters en tot slot directievoorzitter Jan Willem van Dop. Het talent staat tot medio 2012 onder contract in Arnhem. Doordat het eigen vermogen via grootaandeelhouder Frans van Seumeren een injectie kreeg van zestien miljoen euro, kan én zal de club behoorlijk investeren in de selectie. Over vier jaar wil FC Utrecht in de top vijf kunnen spelen. ‘Het verhaal van FC Utrecht spreekt me aan’, zegt Van Wolfswinkel. ‘De club probeert er nu echt iets van te maken. Ik heb goede gesprekken gehad. Er liggen mooie plannen om stappen te maken. Ik heb tijd gevraagd én gekregen om een beslissing te nemen.’ Ook Ajax, AZ en FC Twente volgen hem. ‘Ik heb alleen met AZ gesproken, met Louis van Gaal en directeur voetbalzaken Marcel Brands.’ FC Utrecht lijkt de beste kans te hebben. ‘Het allerbelangrijkste is dat ik aan spelen toekom’, stelt Van Wolfswinkel.

FC Utrecht heeft verder belangstelling voor Danny Koevermans (30), maar hij lijkt bij PSV te blijven. De nieuwe trainer Fred Rutten wil af van Danko Lazovic en geeft de voorkeur aan de Schiedamse spits. Verder volgt Utrecht nauwgezet twee talenten uit het buitenland: de zeventienjarige Kroatische spits Sandro Gotal, die in de Oostenrijkse Regionalliga speelt voor SC Bregenz en de 21-jarige Emir Bajrami van de Zweedse koploper IF Elfsborg. Laatstgenoemde is geboren in Kosovo en heeft zowel de Zweedse als de Albanese nationaliteit. Sinds 2006 speelt Bajrami bij Elfsborg, waarvoor hij 45 competitieduels speelde en daarin acht keer scoorde.

Bron: VI nr 20 2009
 

Onderbuikgevoel
COLUMN door Egbert van der Weerd

Halverwege de tweede helft van dit seizoen besloten twee directeuren van Vitesse niet meer met verslaggevers van De Gelderlander te praten. Marc van Hintum, technische zaken, en Paul van der Kraan, algemene zaken, lieten via communicatiemanager Ester Bal weten dat de krant te kritisch was en dat het besluit was ingegeven door een onderbuikgevoel.

Op basis van dat gevoel werd zelfs even gedreigd een advertentieovereenkomst stop te zetten omdat die ‘niet brengt wat wij er van verwachtten’. Na een paar weken draaide Van Hintum bij. Hij is voor vragen weer bereikbaar. Interviews geeft hij – sinds zijn aantreden op 1 februari 2008 – niet. Vragen over het technische beleid, aankopen, verkopen, jeugdopleiding, doorstroming, een visie op de komende jaren, blijven daarom onbeantwoord.

Van der Kraan draaide niet bij. Vragen over het algemene beleid van de club dienen wij te mailen naar de persafdeling, die vervolgens de directeur lastig valt voor antwoorden. Op een interviewverzoek gaat ook hij niet in. Vragen over het oplopende begrotingstekort (2 miljoen al weer?), de restschuld ( 6 miljoen?), de dalende begroting voor volgend jaar (-10 procent?), de gevolgen daarvan, de noodzaak spelers te verkopen om AZ ( 1,5 miljoen euro voor Molhoek en Jenner?) te betalen, krijgen wij niet beantwoord.

Daarom – en omdat een gewilde assistent-trainer en een grote groep jonge, gretige, talentvolle spelers openlijk twijfelt aan de mogelijkheden en de visie van de club – blijft bij mij, nu het seizoen erop zit, een naar onderbuikgevoel zitten.

Een gevoel dat zelfs de uitstekende prestatie van trainer Theo Bos in 2009 maar niet kan verdringen.

Bron: De Gelderlander 14-05-2009
 

Vitesse viert 117 jarig jubileum

Vitesse is vandaag, donderdag 14 mei, 117 jaar oud. Meer dan een eeuw geleden werd op 14 mei de cricketclub Vitesse opgericht. Met de woorden: “Heden, 14 mei 1892, werd te Arnhem opgericht de cricketclub Vitesse.” In het najaar van 1892 werd door steeds meer Vitessenaren voor het eerst over voetbal nagedacht.

Op 10 september 1982 werd in een bestuursvergadering besloten om naast cricket ook voetbal te gaan spelen. Belangrijkste argument was dat cricket toch wel een moeilijke sport is en dat het spelmateriaal erg duur is. Het voorstel wordt met grote meerderheid aangenomen.

Vanaf het seizoen 1894/1895 start Vitesse in de clubkleuren blauw en wit. In 1900 worden de kleuren gewijzigd en speelt Vitesse in het geel en zwart. De reden? Voorzitter Chris Engelberts zag Vitesse als beste club van Gelderland en mede door de vestiging in de hoofdstad van die provincie mocht Vitesse zich met een gerust geweten tooien met die kleuren, namelijk geel en zwart.

Bron: Vitesse.nl 14-05-2009
 

Dalibor Stevanovic wil nog beter terugkomen

Dalibor Stevanovic herstelt goed van zijn voetblessure.

“Een foto heeft uitgewezen dat het veel beter gaat”, verklaart de Sloveense Vitessenaar. “Ik heb nog twee weken nodig om weer honderd procent te worden. Ik ga zaterdag terug naar Slovenië en daar ga ik verder werken aan mijn herstel.

Mijn vakantie zal er anders uitzien dan normaal, want het is mijn doel om nog beter terug te komen bij Vitesse.” Stevanovic hoeft geen interlands te spelen. “Dat is pas in augustus en dan wil ik erbij zijn. Slovenië maakt een goede kans om het WK te halen.”

Bron: Omroep Gelderland 13-05-2009
 

Piet Velthuizen gaat met plezier nog langer door

Voor Vitesse zit het seizoen erop uitgezonderd doelman Piet Velthuizen. Hij meldt zich volgende week in Hoenderloo voor enkele trainingssessies met Oranje.

“Fantastisch, dat zijn mooie momenten voor een profvoetballer. Ik ga drie keer twee dagen trainen, kan ik zes dagen laten zien wat ik kan. Ik kijk er nu alvast naar uit, ik train nu door met Lambert Jager en een paar jongens om heel fit te blijven.”

De toekomst van Velthuizen lijkt bij Vitesse te liggen. “Zoals het er nu uitziet wel. Ik heb hier nog een contract voor twee jaar, dat is het.”

Bron: Omroep Gelderland 13-05-2009
 

Theo Bos legt de prioriteit in de voorhoede

Vitesse-trainer Theo Bos beseft dat de Arnhemse club vooral behoefte heeft aan aanvallende versterkingen. De naam van de huidige De Graafschap-speler Ben Sahar prijkt hoog op de lijst.

“Voordat definitief is wie er wel of niet weggaat, is het al duidelijk dat we ons concentreren op de aanval. We willen spectaculair voetbal spelen, zeker in GelreDome. En verder moeten we de boel bij elkaar houden.”

De invulling van de technische staf in nog onduidelijk. “Maar ik verwacht dat Alfred Schreuder blijft en er staat ook wel een andere keeperstrainer. Ik sta echt niet alleen op het trainingsveld op 22 juni.”

Bron: Omroep Gelderland 13-05-2009
 

Barry Beijer (DVV) op proef bij Jong Vitesse

Barry Beijer van DVV traint donderdag mee met Jong Vitesse. De 19-jarige middenvelder, zoon van voormalig Vitesse-speler John Beijer, trainde deze week al een keer eerder met de beloften van Vitesse.

Komend weekeinde hoort de Duivenaar of hij mag blijven of niet. Mocht de stage op niets uitlopen, dan speelt Beijer komend seizoen voor Rheden.

Bron: De Gelderlander 13-05-2009
 

Velthuizen opgeroepen voor Oranjetrainingen

Vitesse-doelman Piet Velthuizen is uitgenodigd voor drie extra trainingsstages van het Nederlands elftal eind mei.

De technische staf van Oranje traint dan met spelers die in aanmerking komen voor de Oranjeselectie voor de WK-kwalificatieduels tegen IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni).

Alleen spelers die geen beker- of competitiewedstrijden meer hoeven te spelen doen mee aan de stages. Reservedoelman Henk Timmer en Giovanni van Bronkhorst ontbreken daarom op de trainingsdagen.

Bron: Omroep Gelderland 12-05-2009
 

Vitesse oefent in voorbereiding tegen NAC

Vitesse oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voorlopig maar twee keer tegen een club uit het betaald voetbal.

De Arnhemmers gaan op trainingskamp in Zeeland en oefenen dan op 11 juli tegen NAC. Op 16 juli speelt Vitesse een oefenwedstrijd in Loenen tegen eerstedivisionist AGOVV.

Verder staan er oefenwedstrijden gepland tegen Groessen, Dodewaard, DSV Barneveld, VIOS Vaassen, de Reymerswaelse selectie en CSV Apeldoorn. De Arnhemmers spelen waarschijnlijk op 18 juli in Angeren nog tegen een profclub.

Bron: Omroep Gelderland 12-05-2009
 

Van Wolfswinkel: ‘Verhaal van FC Utrecht spreekt mij aan’

FC Utrecht ziet in Ricky van Wolfswinkel een welkome versterking. De aanvaller van Vitesse is op zijn beurt ook positief.

‘Het verhaal FC Utrecht spreekt me aan’, zegt Van Wolfswinkel deze week in Voetbal International. ‘Ze proberen er nu echt iets van te maken. Ik heb goede gesprekken gehad. Er liggen goede plannen om stappen te maken. Ik heb tijd gevraagd én gekregen om een beslissing te nemen.’

Van Wolfswinkel, die in Arnhem nog tot medio 2012 onder contract staat, heeft in zijn eerste seizoen in de Eredivisie meer belangstelling gewekt. Ook AZ, FC Twente en Ajax volgen de verrichtingen van de twintigjarige spits. FC Utrecht lijkt de beste kans te maken. ‘Het allerbelangrijkste is dat ik aan spelen toekom’, aldus Van Wolfswinkel.

Bron: Voetbal International 11-05-2009
 

Vitesse breekt voor de eindstreep

Vitesse is gistermiddag wreed wakker geschud uit een droomscenario. Op de slotdag van de competitie werkten alle concurrenten mee, maar de ploeg van trainer Theo Bos liet het zelf afweten bij ADO Den Haag: 3-1.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 11-05-2009
 

Lasse Schöne Gelders voetballer van het jaar

NEC-speler Lasse Schöne is winnaar geworden van het klassement om de Gelders voetballer van het jaar. De Deen houdt Vitesse-doelman Piet Velthuizen en diens ploeggenoot Claudemir achter zich. Schöne had dit seizoen lange tijd al de leiding het klassement, maar werd begin dit jaar achterhaald door Velthuizen.

De beste speler van De Graafschap in het klassement is Jordy Buijs op de zesde plaats. De beste AGOVV’ers zijn Koen Garritsen en Dries Mertens op een gedeelde 24e positie. Afgelopen weekend kreeg Graafschapper Rogier Meijer de meeste punten toegekend.

1 Lasse Schöne (NEC) 30
2 Piet Velthuizen (Vitesse) 28
3 Claudemir (Vitesse) 26
4 Gabor Babos (NEC) 26
5 Jhonny van Beukering (NEC) 22
6 Jordy Buijs (De Graafschap) 19
7 Bas Sibum (NEC) 18
8 Dalibor Stevanovic (Vitesse) 18
9 Peter Wisgerhof (ex-NEC) 17
10 Paul Verhaegh (Vitesse) 16
11 Geert den Ouden (De Graafschap) 15
12 Stephan Keller (De Graafschap) 13
13 Nicky Hofs (Vitesse) 11
14 Erik Heijblok (De Graafschap) 11
15 Jason Oost (De Graafschap) 11

Bron: Omroep Gelderland 11-05-2009
 

‘Ricky Goal’, kritisch topscorer 2009

Ricky van Wolfswinkel kroonde zich gistermiddag tot topscorer van Vitesse in het seizoen 2008/09. Hij scoorde de enige treffer in het verloren duel tegen ADO Den Haag: 3-1. Het was zijn achtste van het seizoen, waarmee hij op de valreep Nicky Hofs passeerde.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 11-05-2009
 

Absentie Kolk voer voor veel speculatie

Santi Kolk was zondagmiddag in Den Haag de grote afwezige bij het duel ADO – Vitesse (3-1). De Hagenees viel vrijdag uit bij de training van Vitesse, meldde zich een dag later ziek en haalde de slotwedstrijd van de competitie niet. Voer voor speculaties dus: Kolk wilde gewoon niet spelen tegen zijn oude club. Toch?

“Ja, dat denken ze hè, ik hoorde het al. Ik moet het ook al weken aanhoren in Den Haag. ‘Je doet toch niet mee tegen ons hè’, telefoontjes, smsjes, toevallig komt het nog zo uit ook”, zegt Kolk, die weet dat hij de handjes niet op elkaar had gekregen bij een daad tegen de club.

“Als ik Den Haag de eerste divisie had ingeschoten, had ik de ruiten eruit gehad. Ik ben een jongen van de stad hè. Ik gun Den Haag alles, maar ik ben topsporter. Als wij nou niks meer konden halen… Maar we konden Europees voetbal halen. Ik ben gewoon ziek en geblesseerd. Het is toeval”, bezweert de aanvaller, de laatste weken in topvorm, maar wel invaller.

Trainer Theo Bos van Vitesse had bij absentie van Lasse Nilsson een basisplaats voor hem in petto. Bos vermoedt geen opzet van Kolk, die voor de winterstop nog scoorde tegen zijn grote voetballiefde. Dat deed hij destijds ingetogen.

Bos: “Hij heeft zich ziek gemeld, dan geloof ik hem. Ik vertrouw mijn spelers.”

Inmiddels gaan de geruchten dat ADO hem terug wil. Kolk: “Ik hoor het van alle kanten, maar ik weet van niks. Ik hoorde André Wetzel (technische baas ADO, red.) zeggen dat het niet haalbaar zou zijn door de vraagprijs. Mijn contract loopt nog twee jaar, maar ik denk niet dat ik veel hoef te kosten”, zegt de aanvaller, onder Aad de Mos de grote man, onder Hans Westerhof en Theo Bos tweede keuze. “Het is duidelijk hoe de trainer over mij denkt. Ik ben geen eerste keuze. Als er spelers weg gaan, word ik dat ook niet. Zo werkt het toch niet? Hij vindt mij niet goed genoeg, dan is het beter dat ik vertrek als de kans komt. Er moet eerst een club komen.”

Bron: De Gelderlander 11-05-2009
 

Theo Bos: vandaag niet goed genoeg

“Ik ben een winnaar. Als je nog een prijs kunt pakken, dan wil ik dat ook graag doen. Ons spel was vandaag niet genoeg”, zei Vitesse- trainer Theo Bos na de 3-1 nederlaag bij ADO Den Haag.

“Bij mij overheerst de teleurstelling dat we de play-offs niet hebben gehaald. Maar aan de andere kant ben ik ook trots op het team.”

“We zijn tiende geworden, terwijl we in de winterstop zeventiende stonden. En we zijn ook nog de beste van Gelderland geworden”, glimlachte Bos schouderophalend.

Bron: Omroep Gelderland 10-05-2009
 

Velthuizen: wanprestatie geleverd

“We zijn zo goed teruggekomen. En dan zo’n afsluiting, dat is heel zuur”, verzuchtte keeper Piet Velthuizen van Vitesse. Na afloop zat hij lang teleurgesteld met een shirt over zijn hoofd.

“De play-offs waren een droom voor Vitesse en mezelf. Maar die droom mocht niet uitkomen, want we hebben met z’n allen een wanprestatie geleverd. Het was onder de maat.”

Velthuizen had als doel om minder dan 50 goals tegen te krijgen. Dat lukte. “Maar ik had liever vandaag zes goals om mijn oren gehad en dan toch nog de play-offs gespeeld.”

Bron: Omroep Gelderland 10-05-2009
 

Vitesse faalt op slotdag

Vitesse heeft zondag de kans laten liggen om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. In Den Haag werd met 3-1 verloren van ADO. Een zege had de Europese kansen voor de Arnhemmers open gehouden.

Vitesse speelde niet doortastend genoeg en creëerde nauwelijks kansen. ADO was feller en voor rust scoorde Buijs na een mooie aanval en Soltani na knap doorspelen van dezelfde Buijs.

Na rust liet Piet Velthuizen een schot van Immers los, waarna Buijs in de rebound scoorde. Ricky van Wolfswinkel deed nog wat terug, maar verder dan 3-1 kwam Vitesse niet terug.

Bron: Omroep Gelderland 10-05-2009
 

Vitesse sluit af met nederlaag
Vitesse geeft niet thuis en laat kans op play-offs liggen

Voor Vitesse is het seizoen ten einde. De 3-1 nederlaag in Den Haag en de andere uitslagen in de laatste speeldag zorgden voor een uiteindelijke tiende plaats op de ranglijst. Na vier overwinningen op rij lukte het de ploeg zondagmiddag niet om een play-off ticket te bemachtigen. Verdiend was het ook niet aangezien Vitesse een zeer teleurstellende partij afleverde.

Vitesse mocht direct vanaf de aftrap de bal rustig rondtikken en kreeg een behoudende thuisploeg tegenover zich. ADO leek als uitgangspunt het behalen van een punt te hebben, iets dat zeer waarschijnlijk voldoende zou zijn. Vitesse deed echter veel te weinig met het balbezit en toonde nauwelijks initiatief. Pas in de 25e minuut was er het eerste schot(je) op doel van Nicky Hofs. Doelman Waterman pakte de bal simpel op. Op dat moment keek de ploeg van Theo Bos al tegen een achterstand van 2-0 aan. In de 18e minuut kapte Danny Buijs simpel een verdediger uit en schoof de 1-0 achter Velthuizen. Vier minuten later ontsnapte Karim Soltani aan buitenspel en zette de 2-0 op het bord. Voorin liepen de spitsen Van Wolfswinkel en Junker te vaak in dezelfde ruimte. Met de tussenstanden na 45 minuten was het derhalve telerstellend wat de Arnhemmers lieten zien.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ADO Den Haag wist precies waar het voor speelde, was agressiever en gevaarlijker. Illustratief voor het matige spel was de derde treffer van ADO Den haag. Lex Immers mocht ongehinderd doorlopen, Piet Velthuizen liet de bal los en Danny Buijs mocht zijn tweede van de middag maken: 3-0. De eretreffer van Ricky van Wolfswinkel en het slotoffensief kwam te laat voor de Arnhemmers. Vitesse liet helaas geen moment zien daadwerkelijk te spelen voor een plaats in de play-offs en werd vrijwel de gehele wedstrijd afgetroefd door de thuisploeg die zich door de verdiende overwinning veilig speelde.

De tiende plaats zorgt er wel voor dat Vitesse zich de best geklasseerde ploeg van Gelderland mag noemen. Iets dat in de winterstop door weinigen nog voor mogelijk werd gehouden, maar waar de spelers onder leiding van Theo Bos wel voor hebben gezorgd. Daar mag een ieder bij Vitesse zeer tevreden mee zijn, ondanks dat de play-offs nog wel erg dichtbij kwamen.

Bron: Vitesse.nl 10-05-2009
 

Knopper definitief niet tegen Vitesse

ADO Den Haag-coach Raymond Atteveld heeft laten weten dat hij in het cruciale duel tegen Vitesse niet de beschikking zal hebben over Richard Knopper.

De meest scorende speler van de Hagenaars liep vorige week zondag tegen sc Heerenveen een blessure aan zijn knie op. De aard van de blessure kan nog steeds niet worden vastgesteld, maar de kans is aanwezig dat Knopper zijn kruisbanden gescheurd heeft. In dit geval zou hij ook voor de eventuele nacompetitiewedstrijden niet inzetbaar zijn.

Bron: ANP 09-05-2009
 

Contract voor A-junior Gino Felixdaal

Gino Felixdaal, A-junior, heeft vrijdagmiddag zijn eerste contract bij Vitesse getekend. De 19-jarige verdedigende middenvelder speelt sinds drie jaar in de Voetbal Academie.

Op de dag dat zijn ouders, aanwezig in de bestuurskamer van Vitesse, 23 jaar getrouwd zijn, mocht Gino Felixdaal zijn handtekening onder de officiële verbintenis zetten. De geboren Amsterdammer maakt sinds drie seizoenen deel uit van de Voetbal Academie, speelde het afgelopen seizoen in de A1 en maakt volgend seizoen de overstap naar de Beloften. Felixdaal was natuurlijk content met zijn contract bij Vitesse.

“Ik ben een verdedigende middenvelder, een echte nummer 6”, aldus het jeugdige talent. “Ik hoop in de toekomst ook op die positie in het eerste elftal van Vitesse te spelen. Ik heb in de jeugd onder andere met Ricky van Wolfswinkel gespeeld en dat hij nu in het eerste speelt, geeft mij vertrouwen. Alexander Büttner is ook een goed voorbeeld. Vitesse geeft de jeugd de kans en nu is het aan mij om dat te laten zien.”

Bron: Vitesse.nl 09-05-2009
 

‘Rooie’ Van Diermen klopt op de poort
Kind van Spakenburg trainde vroeger op voetbalveld in de tuin

Kevin van Diermen had thuis in Spakenburg lange tijd een echt voetbalveld naast de deur. Daar, in zijn eigen tuin, trainde hij in de uurtjes die er overbleven tussen de vele trainingen van Vitesse en de school. Onder Theo Bos is de centrale verdediger (19) nu doorgebroken op het echte veld. “Eerst tegen PSV in de basis, daarna bij AZ, gelijk twee fantastische wedstrijden. Je moet je kans krijgen en hem ook nog pakken. Dat heb ik denk ik wel gedaan. Ik heb nu de basis gelegd voor volgend seizoen. Dan wil ik er staan.”

“Centraal in de verdediging heb ik altijd gespeeld”, zegt de Spakenburger, geboren in een voetbaldorp, maar niet uit een voetbalgeslacht. “Voetbal zit niet echt in de familie, maar we voelen ons wel allemaal een ‘ rooie’, van IJsselmeervogels. Zaterdag (vandaag,red.) is de derby, ik ga wel even kijken.”

Van Diermen was een pupil toen de clubs op de stoep stonden om hem in te lijven. FC Utrecht was naast de deur. ” Maar Vitesse was toen top. Ajax en Vitesse , dat waren de beste jeugdopleidingen van nederland. Met de A-jeugd, de Ben de C- stonden ze altijd bovenaan, de ene jeugdspeler na de andere brak door. Daarnaast hadden ze een goeie combinatie met school. Daarvoor heb ik toen gekozen.”

De Arnhemse jeugdopleiding is ondertussen uitgehold, maar één ding is gebleven; jonge talenten die hun kans krijgen en grijpen in het eerste elftal. “Tegen Heracles stond ik met Nicky Kuiper, Alexander Büttner en Ricky van Wolfswinkel op het veld, twee jaar geleden speelden we alle vier in de A.” Van Diermen moest het langste wachten. Daar werd hij niet gelukkig van. ” Het eerste half jaar onder trainer Hans Westerhof is voor mij teleurstellend geweest. Ik heb maar één invalbeurtje gehad. Dat vond ik niet makkelijk. Je moet wachten op je kansen, dat weet ik, geduld hebben. Hopen op een blessuretje of schorsing.” Hij kwam er op het juiste moment bij, weet hij, en stond er direct. “Het elftal begon te draaien, dan is het voor iedereen makkelijker voetballen. Je moet een beetje geluk hebben dat het elftal net draait, in de eerste helft van het seizoen was het heel wat minder makkelijk om in te vallen.”

“De wedstrijden die ik heb gespeeld, gingen wel lekker. We zijn natuurlijk ook bezig met een goeie serie”, weet de koele, stoïcijnse mandekker, die zijn prioriteiten helder voor ogen heeft. “Eerst mijn man uitschakelen, dat is je eerste taak als verdediger. Daarna ook meedoen in de opbouw. Tegen een ploeg als Heracles ben je ook veel in balbezit en moet je opbouwend iets kunnen toevoegen”, weet Van Diermen, die over een toekomst met zijn ploeggenootjes van de jeugd niet al te veel nadenkt. De eerder doorgebroken Ricky van Wolfswinkel en Nicky Kuiper worden al in verband gebracht met de top twee van 2009; AZ en FC Twente. “Iedereen bepaalt zelf individueel zijn toekomst. Ik heb geen idee wie er volgend jaar blijft, maar ik sluit het jaar in elk geval goed af en ik speel volgend jaar gewoon bij Vitesse .”

Bron: De Gelderlander 09-05-2009
 

Contract met Theo Bos mogelijk al opengebroken

De clubleiding van Vitesse lijkt van zins het tot medio 2010 doorlopende contract met trainer Theo Bos al deze zomer open te breken en te verlengen. Bos gaat in op een verzoek in de zomer over de toekomst te praten. “Aangezien ik nog een contract heb tot 2010, neem ik aan dat het gesprek gaat over de toekomst verder dan een jaar”, zei Bos gisteren op sportcentrum Papendal.

De trainer gaf herhaaldelijk aan dat hij graag langer bij Vitesse wil blijven om de club te helpen met de wederopbouw. Hij tekende – als opvolger van Hans Westerhof – in de winter een contract van anderhalf jaar, tot 30 juni 2010. Bos wilde vrijdag zijn toekomstplannen nog niet ontvouwen. Hij praat na de competitie eerst individueel met alle spelers over het voorbije halve seizoen. Wel heeft hij goed hoop dat zijn assistent Alfred Schreuder blijft. De Barnevelder kan kiezen uit FC Twente, PSV en Vitesse , maar schuift de beslissing voor zich uit.

Bos: “Mijn gevoel zegt mij dat hij voor Vitesse kiest. Ik wil heel graag met Alfred door. Hij is echt een toegevoegde waarde. Alfred heeft oog voor details, hij kijkt net iets anders dan ik. Dan kom je samen tot goeie dingen, ik hoop echt dat hij blijft”, aldus Bos, die zich met de ploeg voorbereidt op de zinderende slotdag van de competitie. Vitesse kan in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag play-offs afdwingen om Europees voetbal. Daarvoor is hoogstwaarschijnlijk wel winst nodig. Vitesse staat tiende en moet een plaatsje klimmen om de negen plek, sinds vrijdag zeker genoeg voor deelname aan de play- offs, te kunnen claimen. De Arnhemse club is wel afhankelijk van de resultaten van FC Utrecht ( bij Heracles), NAC ( bij FC Groningen) en Feyenoord (thuis tegen Roda JC). Bij puntenverlies van Vitesse kan NEC de Arnhemmers nog passeren. Bos: “De spanning zit zondag bij ADO, zij moeten winnen om veilig te zijn. Wij willen graag winnen. Maar ik zou wel heel teleurgesteld zijn als dat niet gebeurt.”

Blessures, niet inzetbaar: Paul Verhaegh (enkel), doelman Ronald Graafland ( knie), Dalibor Stevanovic ( knie), Genaro Snijders (spier).

Twijfelachtig: Lasse Nilsson (enkel), Alexander Büttner ( knie), Julian Jenner ( lies) en Onur Kaya (ziek).

Geschorst: Frank van der Struijk.

Bron: De Gelderlander 09-05-2009
 

Heerenveen niet in play-offs om Europees voetbal

SC Heerenveen hoeft niét in de play-offs uit te komen als de club morgen op de vijfde plaats eindigt en volgende week de bekerfinale verliest. Dat werd gisteren door de KNVB bekend gemaakt. Ook al gaat nu de nummer negen zeker naar de play-offs, tóch blijft morgen de spanning groot voor zowel de nummer 7 (Feyenoord), 8 (NAC Breda), 9 (FC Utrecht), 10 ( Vitesse ) en 11 (NEC) van de ranglijst.

Het opschuiven van de play-offplaatsen is te danken aan de Europese voetbalbond UEFA, die de KNVB toestemming heeft gegeven haar eigen reglementen te volgen met betrekking tot de verdeling van de Europese startbewijzen. Doordat bekerfinalist FC Twente al een startbewijs heeft voor de voorronde Champions League en opponent SC Heerenveen al minimaal verzekerd is van instroom in de derde kwalificatieronde van de Europa League ( de oude UEFA Cup), schuiven de play-offplaatsen op. Daardoor strijden nu de nummers zes tot en met negen om een ticket voor de tweede kwalificatieronde Europa League.

Feyenoord heeft morgen in de Kuip tegen Roda JC aan één punt genoeg om deelname aan de play-offs veilig te stellen vanwege het goede doelsaldo. Ook NAC Breda is bij winst zeker van een plaats in de play-offs. Bij ieder ander resultaat is het afhankelijk van de uitslagen van FC Utrecht en Vitesse . Bij een gelijk aantal punten wordt NAC door beide clubs op doelsaldo gepasseerd. Utrecht moet zelfs bij winst kijken naar de uitslag die Vitesse neerzet bij ADO Den Haag. Het doelsaldo is twee treffers in het voordeel van de Utrechters, die de laatste wedstrijd spelen bij Heracles Almelo. Voor NEC moet er een hoop gebeuren wil het nog als negende eindigen. Daarvoor moet de ploeg thuis winnen van Sparta Rotterdam en hopen dat FC Utrecht en Vitesse hun duels verliezen. Een eventueel gelijk puntenaantal met Utrecht en Vitesse valt uit in het nadeel van NEC, dat een slechter doelsaldo heeft dan de twee concurrenten. Onderaan de ranglijst strijden hekkensluiter Roda JC, Volendam en De Graafschap tegen directe degradatie en moeten ADO Den Haag en Heracles Almelo zich verweren tegen een plaats in de nacompetitie voor degradatie/promotie.

Bron: De Gelderlander 09-05-2009
 

Vitesse huldigt bij start seizoen Arnhemse voetbalkampioenen

Een van de manieren waarop Vitesse de betrokkenheid met de Arnhemse samenleving wil laten zien, is een huldiging voor alle Arnhemse voetbalkampioenen van het seizoen 2008/2009. Onderdeel van dat Kampioenenbal zijn tips van de technische staf van de profclub, aangevuld met enkele spelers of oud-spelers. Televisiezender Sport1 heeft ook een dergelijke huldiging. “Maar wij waren eerst”, verzekert Ester Bal. ‘Vitesse in de Stad’ moet een groot spektakel worden dat voor allerlei geledingen binnen de Vitesse -aanhang interessant is. Daarom wordt ’s avonds samen met de Arnhemse horeca op de Korenmarkt een after party georganiseerd.

Bij de Eusebiuskerk (op de Markt of op het Kerkplein, dat is nog niet zeker), worden vijf verschillende werelden ingericht, onder meer in samenwerking met het Arnhemse bedrijf Panna Events en Keizerstad FM. Behalve het Kampioenenbal zijn dat bijvoorbeeld Het Hertogdom, waarin De Hertog, Vitesse ’s vliegende clubsymbool, centraal staat. In Avonturenland staan diverse attracties opgesteld, waar ‘ambitieuze supporters hun grenzen kunnen verleggen’.

Op Het Belevingsveld zal onder meer de Franse voetbaltovenaar Iya Traore zijn kunsten vertonen. Daar zullen ook de spelers voor het seizoen 2009/2010 worden gepresenteerd. “Dat doen we op een spectaculaire manier. Hoe is nog geheim”, aldus Ester Bal. Achter de Eusebiuskerk presenteert Vitesse onder het motto ‘Betrokken in Arnhem’ de maatschappelijke activiteiten van de club. Supporters kunnen daar ook een kijkje krijgen in de keuken van Vitesse , om zo de betrokkenheid met de club te vergroten. Hoe ‘ Vitesse in de Stad’ er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Het evenement zal zich de komende maanden verder ontwikkelen, aldus Bal.

Bron: De Gelderlander 09-05-2009
 

Open dag Vitesse in centrum
Spektakel aan voet Eusebiuskerk markeert start nieuwe seizoen

Voetbalclub Vitesse houdt dit jaar de traditionele open dag niet in en om stadion GelreDome, maar aan de voet van de Eusebiuskerk in de Arnhemse binnenstad. Het supportersfeest, op zondag 26 juli, krijgt de naam ‘ Vitesse in de Stad’. De club wil op allerlei manieren meer zichtbaar zijn in de stad, zegt woordvoerster Ester Bal. “We willen de verbondenheid van Vitesse met Arnhem meer uitdragen. Daarom gaan we de supporters in de stad opzoeken.” Vitesse wil van ‘ Vitesse in de Stad’ het liefst een jaarlijks terugkerend evenement maken. ” Als het feest zo uitpakt als we hebben bedacht, is dit het begin van een traditie. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of het de mensen bevalt.” Vorig jaar kwamen op de open dag van Vitesse zo’n vijfduizend mensen.

Bron: De Gelderlander 09-05-2009
 

Schreuder beslist na afloop competitie

Alfred Schreuder, assistent-trainer van Theo Bos bij Vitesse, beslist na afloop van de competitie waar zijn toekomst ligt. De 36-jarige Barnevelder, in zijn spelerscarrière actief voor Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse, heeft op dit moment nog niet besloten waar hij volgend seizoen werkzaam is.

Naast een langer verblijf in het Gelredome of een overstap naar PSV – waar Fred Rutten komend seizoen hoofdtrainer is – kan Schreuder ook aan de slag bij FC Twente. Bij de Tukkers had hij in het verleden al eens te maken met Rutten.

Bron: Barneveldsekrant 08-05-2009
 

Geen play-offs voor Heerenveen

Mocht SC Heerenveen volgende week de bekerfinale van FC Twente verliezen, dan hoeft de club niet deel te nemen aan de play-offs. Omdat Heerenveen als vijfde eindigt in de competitie en bekerfinalist is, neemt de nummer negen van de ranglijst deel aan de play-offs.

De UEFA heeft dit vandaag bevestigd. Bij Heerenveen is verheugd gereageerd op het bericht. ,,Dit is goed nieuws,” aldus directeur Henk Hoekstra. ,,Op deze manier kunnen onze spelers fatsoenlijk op vakantie en kunnen we ons goed voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Heerenveen speelt volgende week zondag de nationale bekerfinale tegen FC Twente. De ploeg uit Enschede heeft zich door een tweede plaats in de competitie al geplaatst voor de voorronde van de Champions League.

Bron: Leeuwarder courant 08-05-2009
 

Vitesse praat met succestrainer Bos over toekomst

Vitesse gaat met trainer Theo Bos om tafel om te praten over de toekomst. De succestrainer heeft een contract tot de zomer van 2010.

“De club heeft aangegeven dat ze in de zomer willen praten. Ik heb al laten weten dat ik graag langer hier wil blijven”, klinkt Bos verheugd.

Bos wil ook verder met zijn assistent Alfred Schreuder, wiens contract na dit seizoen afloopt. “Ik hoop en verwacht dat Alfred blijft. Dat baseer ik op mijn gevoel. Hij is voor mij een toegevoegde waarde, hij heeft oog voor details. Hij kijkt net anders dan ik, dat leidt tot goede dingen.”

Bron: Omroep Gelderland 08-05-2009
 

Waarschijnlijk laatste wedstrijd voor Sansoni

Sébastien Sansoni is onder trainer Theo Bos vaste keuze bij Vitesse, maar krijgt geen nieuw contract bij de Arnhemse club.

“Het lijkt erop dat ik zondag mijn laatste wedstrijd speel voor Vitesse, tenzij we de play-offs halen. Dan geeft ik nog een paar keer de volle honderd procent voor Vitesse.”

De Fransman relativeert alles. “Zo is het voetbal, mijn vriend. Ik heb hier goede tijden gekend en ook een slechte fase. Net zoals in het echte leven heeft alles een begin en een einde. Omdat ik nog niks heb gehoord, houdt het hier waarschijnlijk op.”

Bron: Omroep Gelderland 08-05-2009
 

Nilsson hoogst onzeker bij Vitesse

Het is hoogst onzeker of Lasse Nilsson zondag met Vitesse tegen ADO Den Haag kan spelen. De Zweedse spits heeft een enkelblessure.

Zijn eerste vervanger Santi Kolk liep vrijdag op de training een blessure aan zijn bovenbeen op. Als beiden niet kunnen spelen, speelt Mads Junker. Ook Verhaegh, Stevanovic en Graafland zijn geblesseerd. Van der Struijk is geschorst. De negende plek is genoeg voor deelname aan de play-offs.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Van Diermen, Sprockel, Drost, Kuiper; Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Van Wolfswinkel, ?.

Bron: Omroep Gelderland 08-05-2009
 

Jeroen Drost terug bij selectie Vitesse

Jeroen Drost lijkt niet onder het mes te hoeven. De verdediger van Vitesse hervat vrijdag de groepstraining en is mogelijk zondag tegen ADO Den Haag weer inzetbaar.

Drost miste (22) het laatste duel, thuis tegen Heracles, door een knieblessure; een scheurtje in zijn meniscus. De linksbenige verdediger, die met Vitesse onderhandelt over een meerjarige verbintenis, moest vrezen voor een operatieve ingreep als hij last bleef houden.

Daarvan wordt vooralsnog afgezien. Drost werkte woensdag een pittige individuele training af, bleek donderdag geen klachten te hebben en meldt zich vrijdag (10.30 uur, sportcentrum Papendal) voor de groepstraining.

Vitesse speelt zondag bij ADO Den Haag de cruciale slotwedstrijd van het seizoen waarin mogelijk een plekje in de play-offs om Europees voetbal kan worden veroverd. Daarvoor is sowieso een overwinning nodig.

Trainer Theo Bos van Vitesse zit niet zo ruim in de verdedigers nu Paul Verhaegh (enkel) en Frank van der Struijk (schorsing) niet inzetbaar zijn. Verhaegh kampt met een – verkleurde – verstuikte enkel en is voorlopig niet inzetbaar. Mogelijk zou hij de play-offs op 21 mei kunnen halen.

Civard Sprockel is terug na zijn schorsing. Onzekerheid is er nog over de inzetbaarheid van Lasse Nilsson en Alexander Büttner. Nilsson hield aan het duel tegen Heracles enkelklachten over en traint vrijdag niet mee. Net als Büttner, die een knieblessure blijkt te hebben overgehouden aan zijn invalbeurt van 70 minuten tegen Heracles.

Bron: De Gelderlander 08-05-2009
 

Jaar van de krimp
Topdrie weer tegenover de rest van de Eredivisie
Vitesse vermindert begroting met 1,5 miljoen euro

De Eredivisie heeft de grenzen van zijn groei bereikt. Voor het eerst sinds decennia schroeven de clubs hun budgetten terug. Bezuinigen is het credo. Recessie? Nee, hoor. Het eigen voetbalkanaal zorgt voor de grootste problemen.

Rapid JC en Sparta moesten een halve eeuw wachten. Maar nu is het dan zover. AZ en FC Twente zorgen ervoor dat voor het eerst sinds vijftig jaar zowel Ajax, Feyenoord als PSV niet bij de eerste twee in de eindstand van de Eredivisie is geëindigd. Het geeft wel aan wat voor een enorme prestatie Louis van Gaal en Steve McClaren hebben geleverd met hun ploeg. In die vijftig jaar is er veel veranderd. Destijds had het geld net zijn intrede gedaan in het voetbal. Sindsdien ontwikkelde het populaire spel zich tot een enorme amusementsindustrie, waarbij de inhoud van de kas bepaalt hoe groot de titelkansen zijn.

lees verder...

Bron: VI nr 19 2009
 

Junker wil per se in Nederland blijven

Sinds de winterstop is de hand van de nieuwe hoofdtrainer Theo Bos goed zichtbaar in de sportieve resultaten van Vitesse, maar komende zomer zal ook de spelersgroep van de Arnhemmers grondig wijzigen. De club zou graag Ben Sahar aan de selectie toevoegen, daar staat het waarschijnlijke vertrek van Santi Kolk tegenover. Ook Mads Junker staat op de nominatie te vertrekken. Vitesse is bereid mee te werken aan een transfer van de 27-jarige Deen, die zelf opmerkelijk genoeg het liefst in Arnhem wil blijven. ‘Ik ben een stuk gelukkiger dan tijdens de eerste seizoenshelft, toen ik onder Hans Westerhof helemaal geen minuten kreeg. Mijn contract loopt nog tot 2010. Om me heen hoor ik veel verhalen. Lasse Nilsson zou te duur zijn, Ricky van Wolfswinkel gaat waarschijnlijk weg en Santi Kolk is ontevreden. Voor je het weet, ben ik weer eerste spits: ‘Junker geeft in elk geval aan per se in Nederland te willen blijven. ‘Een terugkeer naar Denemarken trekt me nog niet: Trainer Bos geeft toe dat er in de selectie zal worden gesneden. ‘Er zullen dingen moeten gebeuren, zeker als we nieuwe spelers willen’

Bron: VI nr 19 2009
 

Gelderse club azen op Ben Sahar

De kans is groot dat Ben Sahar (19) ook komend seizoen op de Nederlandse velden te bewonderen is. De Israëlische aanvaller, die sinds de winterstop door De Graafschap wordt gehuurd van Chelsea, staat in de nadrukkelijke belangstelling van verschillende clubs in de Eredivisie. Zowel NEC als Vitesse heeft aangegeven toekomst te zien in de spits, terwijl ook De Graafschap de aanvaller na dit seizoen graag in Doetinchem wil houden. ‘Afgelopen maandag heb ik contact gehad met Frank Arnesen (technisch directeur van Chelsea red.)’, zegt directeur voetbalzaken Leen Looyen. ‘Binnenkort gaat Chelsea met hem om de tafel zitten om de toekomstplannen te bespreken. Hij heeft na dit seizoen nog een contract voor één seizoen en mogelijk willen ze hem niet nog een jaar verhuren, maar verkopen. Frank meldde mij dat officieel alleen één Engelse club zich heeft gemeld. Het is duidelijk dat we alleen bij lijfsbehoud een poging kunnen wagen om Sahar opnieuw te huren.’ Mocht De Graafschap er niet in slagen om Sahar langer vast te leggen, dan lijken NEC en vooral Vitesse belangrijke gegadigden. ‘We beschouwen hem als een hele interessante speler’, zegt Vitesse-trainer Theo Bos. ‘Het is momenteel nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt, maar bij De Graafschap toont hij wekelijks aan een meerwaarde te zijn.’ Overigens zou de komst van Sahar een oplossing betekenen voor de mogelijk vertrekkende spitsen uit Arnhem. Verschillende clubs, waaronder AZ en FC Utrecht, zijn nog altijd sterk geïnteresseerd in Ricky van Wolfswinkel (20). De talentvolle spits beslist na de laatste competitiewedstrijd over zijn toekomst. Daarnaast staat ook Santi Kolk (27) in de belangstelling van ADO Den Haag, terwijl FC Utrecht en NAC Breda-rechtsbuiten Julian Jenner (25) volgen.

Bron: VI nr 19 2009
 

KNVB denkt aan afschaffing play-offs

‘Bullshit. Ik zie geen reden waarom ik mijn belangrijke spelers een deel van hun vakantie af moet nemen voor een weekje minder voorbereiding.’ Het commentaar van SC Heerenveen-trainer Trond Sollied over de play-offs voor Europees voetbal was duidelijk genoeg. Na afloop van het duel met ADO Den Haag van afgelopen zondag haalde de Noor het systeem aan wat dezer dagen zoveel mensen in verwarring brengt. Doordat FC Twente nu zeker voorronde Champions League speelt, vallen een hoop scenario’s weg, maar geen toeschouwer die nog wat van de play-offconstructie begrijpt. Daarnaast klagen de clubs over de extra wedstrijden boven op de volle speelkalender. De KNVB is niet doof voor alle geluiden. ‘Het is wel duidelijk dat deze systematiek buitengewoon complex is en bovendien erg slecht te begrijpen’, zegt Bert van Oostveen, competitieleider en directielid van de KNVB. ‘Als de clubs gaan zeggen dat ze geen trek hebben in play-offs, dan kun je daar niet omheen. Dat is een serieus signaal. Door de play-offs heb je al een probleem met de volle kalender. Ik zou heel simpel een programma kunnen maken met gewoon 34 speelrondes en nog een bekerfinale als afsluiting van het seizoen. En daarna gaan we met z’n allen op vakantie of spelen we nog een groot toernooi. Het is te vroeg om definitief conclusies te trekken, maar je moet realistisch zijn. als het systeem zo complex blijkt en de clubs het niet willen dan hebben de play-offs ook weinig zin.’

Eind deze maand volgt een evaluatie met de clubs en de Eredivisie CV. Dit seizoen bestaan de play-offs echter nog. De KNVB stuurde afgelopen maandag een brief naar de UEFA met de vraag of de Europese voetbalbond een uitzondering op de regel wil maken dat de verliezend bekerfinalist niet in aanmerking komt voor een Europa League-ticket. Zegt de UEFA onverwacht ja, dan spelen de nummers zes tot en met negen in de Eredivisie om het laagste ticket voor de Europa League. Gaat de UEFA niet akkoord dan moet Heerenveen, bij verlies in de bekerfinale, via de play-offs mogelijk nog een hoger ticket verdienen. De Friezen zijn wel zeker van Europees voetbal, alleen nog niet van het moment van instromen. Heerenveen gaat in elk geval bekijken of er een mogelijkheid bestaat onder deelname aan de play-offs uit te komen. Dat maakt de club deze week kenbaar aan de KNVB. ‘Het is niet te begrijpen, die play-offs’, aldus Heerenveen-directeur Yme Kuiper. ‘Als er al zoveel onduidelijkheid bestaat, dan moet je er niet aan beginnen.’

Tekst: Thijs van Veghel

Bron: VI nr 19 2009
 

Knopper mist mogelijk competitieslot

Richard Knopper moet de laatste wedstrijd van het reguliere voetbalseizoen mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van ADO Den Haag kampt met een vochtophoping in zijn knie, weet het Algemeen Dagblad.

Wil ADO Den Haag zeker zijn van lijfsbehoud zal het het treffen in het eigen Forepark in winst om moeten zetten. Wanneer er na negentig minuten spelen een gelijkspel of een verlies op het scorebord staat zal de uitslag bij het duel tussen De Graafschap en FC Volendam doorslaggevend zijn.

Bron: AD 06-05-2009
 

Den Hartog naar Vitesse

Wilco den Hartog speelt volgend seizoen voor Vitesse. Momenteel komt de 21-jarige middenvelder nog uit voor de Veenendaalse hoofdklasser GVVV. Hij bereikte een mondeling akkoord.

“De details moeten nog wel uitgewerkt worden, maar mijn jongensdroom komt hiermee uit”, laat de geboren Veenendaler weten aan De Gelderlander. De student Lichamelijk Opvoeding twijfelde eerder nog tussen zijn studie en een carrière bij Vitesse, maar lijkt nu de knop te hebben doorgehakt.

Bron: De Gelderlander 05-05-2009
 

Geen uniform rookbeleid in stadions

Er komt komend seizoen geen eenduidig rookbeleid in de eredivisie. Vorig jaar hadden enkele clubs belangenbehartiger ECV daarom gevraagd.

Sinds 1 juli 2008 is roken in de vertrekken van alle stadions taboe. Bij Ajax , Vitesse en tijdens KNVB-wedstrijden (interlands van Oranje en Jong Oranje, bekerfinale en Johan Cruijff Schaal) mag ook op alle tribunes niet worden gerookt.

De Amsterdamse en Arnhemse club hebben een stadion met een uitschuifbaar dak. Bij een dicht dak mag er volgens de wet niet gerookt worden. Om verwarring te voorkomen, besloten Ajax en Vitesse tot een algeheel rookverbod en dat blijft zo ondanks enkele incidenten. ,,Er zijn diverse brieven gestuurd naar seizoenkaarthouders die deze huisregel hebben overtreden. In enkele gevallen is de kaart voor een wedstrijd geblokkeerd,” reageert Miel Brinkhuis, perschef van Ajax.

,,Het kost ons veel moeite om het rookverbod te handhaven, maar het gaat steeds beter,” zegt Jasper van Amstel, stadiondirecteur van de Gelredome. ,,De Vitesse-fans moesten eraan wennen, maar zodra een steward hen aansprak, toonde men begrip.” Bij Vitesse, waar het roken op de tribunetrappen wordt gedoogd, zijn geen kaarten geblokkeerd.

PSV hanteert komend seizoen een ontmoedigingsbeleid. ,,Dat geldt heel nadrukkelijk voor tijdens de wedstrijd,” legt stadionmanager Frank Wijnveld uit. ADO , AZ , De Graafschap , NAC en Willem II hebben dit seizoen al de beschikking over rookvrije vakken.

Bron: AD 05-05-2009
 

Jong Vitesse eerder tegen Jong Feyenoord

ARNHEM – Jong Vitesse en Jong Feyenoord spelen vandaag hun laatste duel in de beloftencompetitie om 16.00 uur, in plaats van 18.30 uur. „ Dit op verzoek van Jong Feyenoord”, aldus Toon Hartemink, de elftalleider van Jong Vitesse .

 

De wedstrijd is op sportparkWalburgen in Gendt. De overige duels starten om 18.30 uur. Voor Vitesse en Feyenoord staat er niets meer op het spel.

Bron: De Gelderlander 05-05-2009
 

Paul Verhaegh mist slot van de competitie Aanvoerder van Vitesse twee weken uit roulatie met verstuikte enkel.

ARNHEM – Paul Verhaegh mist zondag zeer waarschijnlijk de laatste competitiewedstrijd bij ADO Den Haag. De aanvoerder van Vitesse ging afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo ( 1- 0 zege) door zijn enkel en staat naar verwachting circa twee weken buitenspel.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 05-05-2009
 

Blessure Paul Verhaegh valt mee

De blessure van Paul Verhaegh lijkt mee te vallen. De aanvoerder van Vitesse moest zondag in de wedstrijd tegen Heracles al na 20 minuten het veld verlaten, nadat hij door zijn enkel was gegaan. “De spieren hebben de grootste klap opgevangen, dus de schade valt mee. Er is sprake van een verstuiking en normaal gesproken duurt het herstel een week of twee. De wedstrijd van zondag tegen ADO komt zeer waarschijnlijk te vroeg voor hem,” aldus fysiotherapeut Han van den Berg.

Bron: Vitesse.nl 04-05-2009
 

Vijfde gele kaart voor Frank van der Struijk

Frank van der Struijk kreeg in de wedstrijd tegen Heracles zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is hierdoor voor één wedstrijd geschorst. Wel kan Theo Bos in Den Haag weer beschikken over Civard Sprockel, die zondag geschorst was.

Bron: Vitesse.nl 04-05-2009
 

Vitesse hoopt op steun Heracles en Groningen in jacht op play-offs

Vitesse moet zondag op de slotdag van de eredivisie proberen zowel NAC als FC Utrecht te achterhalen. Alleen dan is de Arnhemse ploeg verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Vooropgesteld: Vitesse moet zelf winnen bij ADO Den Haag, anders is het sowieso gedaan met de Europese aspiraties. Vitesse staat momenteel tiende. De negende plaats kan volstaan voor deelname aan de play-offs, maar dan moet Heerenveen óf zondag PSV inhalen op de ranglijst óf op 17 mei de bekerfinale tegen FC Twente winnen.

In alle andere gevallen gaat de play-offs tussen de nummers vijf tot en met acht. Vitesse staat gelijk met nummer negen FC Utrecht, dat een beter doelsaldo van twee treffers heeft. FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij Heracles, dat nog een punt nodig heeft om zeker te zijn van klassebehoud.

Vitesse staat twee punten achter NAC, maar heeft wel een beter doelsaldo (vier goals). NAC moet winnen in Groningen om er zeker van te zijn dat Vitesse niet langszij komt. En dan is er nog de theoretische kans dat Vitesse Feyenoord in kan halen, wanneer de Rotterdamse club thuis verliest van Roda JC.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Theo Bos prijst jonge gelegenheidsdefensie

Trainer Theo Bos van Vitesse was na de 1-0 winst op Heracles trots op de piepjonge gelegenheidsdefensie. Na de blessure van Paul Verhaegh stonden (vanaf rechts) Frank van der Struijk, Kevin van Diermen, Nicky Kuiper en Alexander Büttner achterin.

“Ik moest snel beslissen en creatief zijn, dat pakte goed uit met Alexander als linksback. De jongens achterin hebben het prima gedaan”, aldus een tevreden Bos.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Straal in beeld als jeugdtrainer Vitesse

VDZ-trainer Roberto Straal wordt komend seizoen waarschijnlijk jeugdtrainer bij Vitesse, de club waarvoor hij zeven seizoenen speelde.

De oud-prof werkt op de commerciële afdeling van Vitesse. “Het wordt de jeugd van Vitesse of een zaterdagclub. Een zondagclub als VDZ gaat niet meer. Dat trek ik niet meer met mijn werk bij Vitesse”, aldus Straal, die eerder trainer was van SC Oranje uit Arnhem-Zuid.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Jeroen Drost moet wellicht onder het mes

Vitesse-speler Jeroen Drost moet wellicht een knie-operatie ondergaan. De verdediger ontbrak ook gisteren in de wedstrijd tegen Heracles, nadat hij in de dagen voor die partij vergeefs had getracht zijn rentree te maken op de training.

“Het zal de komende week zeker beter moeten gaan, anders moet hij zich laten opereren”, zegt Vitesse-trainer Theo Bos. Drost kampt met een klein scheurtje in de meniscus.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Blessure Paul Verhaegh lijkt mee te vallen

De enkelblessure die aanvoerder Paul Verhaegh van Vitesse gisteren tegen Heracles (1-0) opliep, leek mee te vallen. Fysiotherapeut Han van den Berg: “Het zag er volgens sommigen heel beroerd uit, maar de zwelling viel mee.

Een diagnose kan ik pas maandag geven”, aldus Van den Berg.Vitesse zit krap in de verdedigers nu ook Jeroen Drost (knie) en Frank van der Struijk (schorsing) buitenspel staan.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Van der Struijk mist ‘finale’ in Den Haag

Vitesse kan zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen bij ADO Den Haag niet beschikken over Frank van der Struijk.

De verdediger kreeg gisteren in het duel met Heracles (1-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en wordt automatisch voor een partij geschorst. Daar staat tegenover dat Vitesse in Den Haag wel weer kan beschikken over centrumverdediger Civard Sprockel, die gisteren geschorst was.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Vitesse eindigt seizoen thuis met 28 punten

Vitesse eindigt het seizoen 2008/09 na de zege zondag op Heracles (1-0) met 28 punten uit de 17 duels in Gelredome. Dat is iets meer dan de helft van het aantal te behalen punten: 51.

Trainer Hans Westerhof haalde voor de winterstop 11 punten uit 9 duels. Zijn vervanger Theo Bos was in de tweede periode goed voor 17 punten uit 8 duels. Hij boekte ook de grootste thuiszege ooit in Gelredome: 6-1 op Utrecht.

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Velthuizen dicht bij persoonlijke doelen

Piet Velthuizen is dicht bij het bereiken van de drie persoonlijke doelen, die hij zich voor dit seizoen heeft gesteld. Als de 22-jarige doelman zondag bij ADO Den Haag geen tegentreffer incasseert, dan scoort hij drie uit drie.

Gisteren, in de thuiswedstrijd tegen Heracles (1-0), hield Velthuizen voor de tiende keer dit seizoen zijn doel schoon. Daardoor heeft Vitesse op de laatste speeldag kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. ” Ik ben met Vitesse nog nooit bij de eerste negen geëindigd, dat wil ik een keer bereiken”, aldus Velthuizen, die momenteel met zijn ploeg op de tiende plek staat.

De keeper uit Nijmegen heeft zichzelf voor dit seizoen drie dingen tot doel gesteld. Één: “Ik wilde basiskeeper blijven.” Dat is alvast zeker gelukt. Twee: “Ik wil met Vitesse onder de 50 tegengoals blijven. Dat is Vitesse de laatste vijf jaar niet gelukt.” De teller staat nu op 45, dus dat moet te doen zijn. Velthuizen: “Dat gaat ook aardig.”

En drie: “Ik wil elf keer de nul houden in de competitie. Dat is de laatste drie seizoenen ook niet gebeurd.” Gisteren hield Velthuizen voor de tiende keer dit seizoen alle ballen tegen. “Daarom was ik vorige week zo boos dat we tegen Utrecht toch nog een doelpunt tegen kregen”, refereerde de goalie aan de 6-1 thuiszege.

Een week later pakte Velthuizen dan toch zijn tiende nul, vooral dankzij een bovenaardse redding in de slotfase. Vlak na de 1-0 van Lasse Nilsson zweefde Velthuizen met succes naar de linkerbovenhoek, waarop Mark-Jan Fledderus hard had gevuurd. “Het was een aardige redding”, zei Velthuizen over waarschijnlijk zijn fraaiste safe van het seizoen. “Ik kijk er niet naar of het een mooie redding is. Ik kijk er naar of de bal er in gaat of niet. Het gaat om het team. De ene week ben ik belangrijk, de andere week een ander.”

” De eerste helft van dit seizoen was moeilijk voor iedereen”, aldus Velthuizen. “Dan is het ook voor een keeper moeilijk om je te onderscheiden. Na de winterstop kan ik weer belangrijk zijn voor het elftal. Het is een seizoen met pieken en dalen. Heel leerzaam.”

Velthuizen is aan zijn derde seizoen bezig als basiskracht en heeft een contract tot medio 2011. Zijn naam valt bij Feyenoord, maar Velthuizen is niet bezig met een transfer. “Ik heb nu 73 wedstrijden gespeeld voor Vitesse. Dat is aardig wat. Ik ben 22 en kan nog veel leren. Er komt nu een heel belangrijke fase aan voor Vitesse en voor mezelf. Volgend seizoen wil ik op een hogere plek eindigen met Vitesse. Als er na dit seizoen wat gaat gebeuren, dan hoor ik dat wel. Maar dat is nu niet aan de orde.”

Liever concentreert hij zich op zondag, de finale in Den Haag.

” Het wordt een dijk van een wedstrijd. ADO is nog niet veilig, die moeten ook” , aldus Velthuizen. “Wij zijn van heel ver gekomen. Wie had een half jaar geleden gedacht dat we nu op deze plek zouden staan?”

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Sterke reeks van Theo Bos met Vitesse

Vitesse boekte tegen Heracles de vierde overwinning op rij.

Al acht-en-een-half jaar is een dergelijke reeks niet meer voorgekomen bij de Arnhemse club. In de herfst van 2000 won Vitesse onder de toenmalige trainer Ronald Koeman vijf keer achter elkaar. Vitesse was toen zelfs koploper in de eredivisie. Theo Bos kan die reeks met een zege volgende week bij ADO Den Haag evenaren.

Onder Aad de Mos won Vitesse in 2007 voor het laatst drie keer op rij. Onder de zelfingenomen trainer lukte dat ook eind 2006.

Bron: Omroep Gelderland 04-05-2009
 

‘Vitesse nummer 1 van Gelderland’

“Vitesse nummer 1 van Gelderland”, zong de Arnhemse aanhang tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Heracles.

Vitesse passeerde door de 1-0 overwinning op Heracles aartsrivaal NEC op de ranglijst.

Vitesse-trainer Theo Bos blijft nuchter en vindt plaatsing voor de play-offs belangrijker: “Want wat zegt het als je er niks mee wint.” Overigens kan NEC op de laatste speeldag Vitesse weer passeren.

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2009
 

Van Wolfswinkel: ‘Wel lekker’

Vitesse-aanvaller Ricky van Wolfswinkel was tevreden na de 1-0 winst op Heracles. “Het was niet mooi, wel lekker.”

“Het hoeft niet altijd met 6-1, het kan ook met 1-0; dat is ook drie punten”, aldus Van Wolfswinkel.

Vitesse blijft in de race voor play-offs, hoewel het afhankelijk is van het resultaat van de concurrentie. “Met nog een wedstrijd weet niet je wat voor moois er kan gebeuren.”

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2009
 

Matig Vitesse nipt langs Heracles

Vitesse is nog op playoff-koers na een kleine zege op Heracles. Het werd 1-0.

Vitesse liet tegen Heracles wel zien wie de betere ploeg was, maar scoorde niet. Hofs miste een kans van dichtbij. Nilsson zag zijn inzetten van afstand twee keer gekeerd worden door Pieckenhagen. Overtoom scoorde wel voor Heracles, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust wist Vitesse pas een kwartier voor tijd te scoren. Nilsson maakte op aangeven van Claudemir 1-0. Kolk zag nog een treffer geannuleerd worden wegens buitenspel.

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2009
 

Vitesse wint in eigen huis van Heracles 1-0

In een eerste helft die gedomineerd werd door Vitesse, wisten beide ploegen niet te scoren. In de tweede helft was het Lasse Nilsson die in de 74e minuut Vitesse op een 1-0 voorsprong zette. Vitesse liet kansen op 2-0 liggen, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. Door deze overwinning stijgt Vitesse één plaats op de ranglijst. Het staat nu tiende.

Theo Bos moest zijn basis elf van vorige week noodgedwongen wijzigen. Civard Sprockel was door zijn vijfde gele kaart geschorst voor dit duel. Zijn plaats in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Frank van der Struijk. De eerste helft had Vitesse een optisch overwicht, wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Echter, Ricky van Wolfswinkel kon tot drie keer toe Lasse Nilsson net niet vinden. In de 16e minuut was Nilsson erg dichtbij, maar het been van Heracles verdediger Wuytens voorkwam dat hij kon binnentikken.

In de 20e minuut van de wedstrijd moest Theo Bos noodgedwongen een vroege wissel toepassen. Paul Verhaegh kwam na een actie aan de rechterkant verkeerd op zijn enkel terecht en moest per brancard het veld verlaten. Zijn vervanger was Alexander Büttner. Frank Van der Struijk nam de rechtsback positie over en invaller Büttner nam de plaats over van de naar het centrum verschoven Nicky Kuiper. Na een half uur spelen kwam Heracles beter in de wedstrijd. Via Ricky van den Bergh waren de Almeloers het dichts bij. Zijn schot van een meter of twintig spatte uiteen op de vuisten van Velthuizen. In de rebound was het Bas Dost die te zacht inschoot. Hij dat Velthuizen zijn inzet net voor de lijn kon tegenhouden.

Heracles Almelo kwam na de rust beter uit de kleedkamer dan Vitesse. Vlak na rust kregen de bezoekers ook een goede kans. Een vrije trap van Ricky van den Bergh werd nog maar net naast getikt door Velthuizen. Na een kwartier spelen was Claudemir dicht bij de 1-0. Zijn schot werd door Pieckenhagen met de voet uit de goal gehouden. In de 64e minuut komt Kolk in het veld voor Van Wolfswinkel. Deze aanvallende wissel zorgde voor een aantal aardige kansen. Kolk kon een paar keer goed voorgeven, maar zijn voorzet kon Nilsson niet bereiken.

In de 74e minuut was het dan toch raak. Een prima voorzet van Claudemir bereikte Lasse Nilsson. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal keihard tegen het been van Maertens. Via zijn been verdween de bal in het Almelose doel: 1-0. Twee minuten later kreeg Fledderus de mogelijkheid op beide ploegen weer naast elkaar te zetten. Maar zijn schot van de rand van de zestien meter, werd door Velthuizen uit de kruising getikt. Heracles bleef het proberen maar stuitte opnieuw op de goede keepende Velthuizen en de goed georganiseerde Vitesse verdediging.

Met een 1-0 stand op het scorebord werd het nog een spannende slotfase. Vitesse kreeg uiteindelijk de beste kansen op 2-0, maar Claudemir vond het zijnet, Nilsson zag zijn bal net over de goal gaan. Ook Kolk schoot na een snel genomen vrije trap van Claudemir net naast. Ook invaller Junker had de 2-0 op zijn schoen, maar zijn bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Heracles kreeg in de slotfase geen echte kansen meer en in de allerlaatste minuut van de totaal vier minuten extra speeltijd kreeg Kolk de beste mogelijkheid. In een één tegen één duel met Pieckenhagen lobte hij de bal over de keeper heen. Maar de oplettende Maertens voorkwam met een prima sliding dat de bal over de doellijn rolde. Zo bleef het na een slotfase waarin Vitesse de beste kansen kreeg, 1-0.

Bron: Vitesse.nl 03-05-2009
 

‘Vitesse in vijf jaar tussen plek 6 en 9’

Vitesse wil binnen vijf jaar een club zijn die een vaste plaats heeft in het linkerrijtje. Dat zegt algemeen directeur Paul van der Kraan is Zwart op Geel, het magazine van de officiële supportersvereniging van de Arnhemse club.

“We hebben de afgelopen maanden een basis gelegd om met realistische doelen door te groeien met Vitesse”, verklaart Van der Kraan. ” Daarvoor hebben we eerst een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden die er bestaan voor betaald voetbal binnen onze regio. Er kwam uit dat alle voorwaarden aanwezig zijn om met Vitesse structureel te eindigen tussen plaats 2 en 7. Daarvoor moeten we echter nog een lange weg gaan.”

“We hebben onze missie en onze doelen zo gesteld dat we stap voor stap vooruit gaan”, vervolgt Van der Kraan in het blad. “Binnen vijf jaar moeten we een club zijn die bivakkeert tussen plaats 6 en 9 met een sluitende begroting van 22 miljoen en waarmee supporters en sponsors zich willen en kunnen associëren. Vitesse moet in de toekomst een club worden die, gedragen wordt door een hechte en aansprekende clubcultuur én een gezonde financiële huishouding, zich gaat richten op het vroegtijdig ontdekken en ontwikkelen van voetbaltalent. Het realiseren van die drie zaken vormt de basis van ons beleid de komende jaren.”

Bron: De Gelderlander 04-05-2009
 

Staf en selectie Vitesse in het supportershome

Na afloop van de laatste thuiswedstrijd Vitesse – Heracles bezoeken de trainers en alle spelers van Vitesse-selectie supportershome Monnikenhuize.

Wil je samen op de foto of een handtekening, het is allemaal geen enkel probleem. De eerste 300 bezoekers van het supportershome ontvangen bovendien een gratis lootje en maken kans op een thuisshirt met handtekeningen.

Kom na de wedstrijd naar het supportershome Monnikenhuize!

Bron: SV 03-05-2009
 

Lever zondag uw voucher in!

Indien u in het bezit bent van een Familie-voucher heeft u zondag 3 mei 2009 de laatste mogelijkheid om deze in te leveren in de Vitesse Fanzone of in de Fanshop Noord op de Promenade. Na deze datum verliest de voucher zijn waarde.

De Vitesse Fanzone is twee uur voor en ̩̩n uur na de wedstrijd geopend en bevindt zich naast de stadionkassa`s. De Fanshop op de Noord-Promenade is anderhalf uur voor en minimaal 20 minuten na de wedstrijd geopend. Het is zondag 3 mei niet mogelijk de Familie-voucher in te wisselen voor de betaling van toegangskaarten voor de wedstrijd Vitesse РHeracles Almelo.

Bron: Vitesse.nl 02-05-2009
 

Theo Bos moet sleutelen aan defensie voor duel Heracles

Vitesse -trainer Theo Bos moet behoorlijk sleutelen aan zijn defensie voor de belangrijke partij tegen Heracles Almelo. Civard Sprockel is geschorst en Jeroen Drost mist ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen vanwege een knieblessure. Daarnaast is het twijfelachtig of linksachter Nicky Kuiper inzetbaar is. Hij kampt met een hamstringkwetsuur. Frank van der Struijk komt in elk geval in het elftal, hij gaat het centrum achterin bemannen met Kevin van Diermen.

Vitesse -trainer Theo Bos kan eveneens niet beschikken over de langdurig geblesseerden Dalibor Stevanovic, Ronald Graafland en Genaro Snijders. De Arnhemse coach heeft jeugdspeler Jop van der Linden aan zijn selectie toegevoegd. De voetballer uit A1 kan zowel links als centraal in de verdediging spelen. Tegen Heracles vecht Vitesse voor de kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Met een zege slaat Vitesse een dubbelslag, aangezien Heracles dan nog niet veilig is en volgende week mogelijk nog een resultaat nodig heeft tegen Vitesse ’s concurrent Utrecht. Bos: “Wij hebben alleen wat aan winst tegen Heracles.”

Bron: De Gelderlander 02-05-2009
 

Santi Kolk wil belangrijk zijn voor Vitesse

ADO Den Haag wil Santi Kolk terughalen naar de club waar de aanvaller van Vitesse zijn loopbaan begon. ” Ik lees de geruchten over ADO en het buitenland”, zegt de 27-jarige voetballer. “Maar ik wil me alleen concentreren op Vitesse . Als het seizoen voorbij is, dan zien we wel wat er gebeurt.”

Vitesse ’s beste schutter over 2008 is dit seizoen gedegradeerd tot bankzitter. Trainer Theo Bos gunt Ricky van Wolfswinkel en Lasse Nilsson zijn vertrouwen als aanvalsduo. Kolk moet genoegen nemen met invalbeurten, zoals afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (6-1). In korte tijd bereidde hij twee treffers voor, waarbij het opvallend was dat Kolk niet voor eigen succes ging. Zo legde hij de bal keurig af op Alexander Büttner, terwijl hij zelf vrij voor het doel stond.

Veel spitsen die streven naar meer speeltijd, hadden zelf geschoten. ” Alexander stond er nog beter voor dan ik, dan vind ik het logisch dat ik de bal afspeel”, verklaart Kolk. De Hagenees is te goed voor de bank en dus lijkt het logisch dat Kolk niet langer genoegen zal nemen met zijn bijrol. Maar Kolk schudt zijn hoofd bij de suggestie met zijn zaakwaarnemer een gesprek aan te vragen bij de clubleiding. “Ik heb mijn zaakwaarnemer niet nodig”, klinkt het resoluut.

“Als iedere speler die op de bank zit met zijn zaakwaarnemer naar de club komt, dan wordt het een poppenkast. Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil. En dat doe ik nu ook niet. Ik wil tot de laatste dag van mijn contract belangrijk zijn voor Vitesse .” En: “Ik heb niets te willen of te zeggen. Ik sta nog twee jaar onder contract. Voor mij is het nu geen optie te kijken naar volgend seizoen. De competitie loopt nog. We kunnen nog wat halen, dan ga ik me nu niet druk maken om volgend seizoen. Ik blijf mijn best doen om de gedachten van de trainer te veranderen. Ik probeer elke dag te laten zien dat ik er anders over denk.”

Het stoort de aanvaller wanneer hij verhalen hoort dat Vitesse zonder hem beter presteert. Kolk: “De statistieken zouden tegen me spreken. Ga het maar nakijken. Ik heb dit seizoen vier keer gescoord en vijf assists gegeven. Maar ik heb na de winter slechts een keer of drie, vier in de basis gestaan. Misschien had ik anders wel op tien goals gestaan, dat weet je nooit.”

Ondanks zijn eigen ‘ rampseizoen’, zoals hij het noemt, rijdt Kolk dagelijks met plezier naar de training. ” Het is altijd leuk om te voetballen. Het is niet alleen werk, maar ook een hobby van mij. Mijn situatie is duidelijk. Ik probeer ermee te leven en mijn best te doen. Als ik zo mijn waarde kan hebben voor Vitesse , dan is dat zo op dit moment. Ik ben prof genoeg om daar mee om te kunnen gaan.”

Bron: De Gelderlander 02-05-2009
 

Griekse interesse in Sansoni

Vanuit Cyprus en Griekenland is er interesse voor Sébastien Sansoni. De middenvelder heeft vooralsnog geen nieuw aanbod van Vitesse gekregen en is in de zomer transfervrij.

Ook een club uit het Engelse Championship heeft naar de Fransman geïnformeerd.

Bron: AD 01-05-2009
 

Ben Sahar serieuze optie voor Vitesse

Vitesse volgt Ben Sahar van De Graafschap als mogelijke nieuwe aanwinst voor volgend seizoen.

De Israëlische international wordt door De Graafschap gehuurd van de Engelse topclub Chelsea, waar hij nog een contract tot 2011 heeft. “Wij volgen Ben Sahar”, erkent trainer Theo Bos. “Hij is een serieuze optie. Ik weet niet hoe ver we daarmee zijn.”

Sahar wil er niet teveel over kwijt. “Na tien mei wordt er meer duidelijk. Nu concentreer ik mij op het behoud van De Graafschap. Maar ik weet dat meerdere clubs mij volgen.” Ook NEC en Borussia Dortmund hebben interesse.

Bron: Omroep Gelderland 01-05-2009
 

Trainer Theo Bos wil langer bij Vitesse blijven

Trainer Theo Bos kan zich vinden in de ambities van Vitesse, dat op termijn wil meedoen om de posities twee tot en met zeven.

“Met dat streven is niks mis, maar het gaat natuurlijk om de ambitie op lange termijn. We moeten eerst structureel bij de eerste negen zien te komen.”

De succestrainer zou dit proces graag meemaken, maar heeft nog een contract voor slechts één seizoen. “Ik heb zelf de ambitie om dit allemaal mee te maken, maar er staat geen optie in mijn contract. Maar ik zou graag Ron Jans of Foppe de Haan achterna gaan en hier heel lang blijven.”

Theo Bos nam Vitesse in de winterstop over van trainer Hans Westerhof en leidde de Arnhemse club vanuit de degradatiezone naar de middenmoot. Europees voetbal behoort zelfs nog tot de mogelijkheden.

Bron: Omroep Gelderland 01-05-2009
 

Nicky Kuiper hoogst onzeker voor Heracles

Het is hoogst onzeker of Nicky Kuiper zondag met Vitesse kan spelen tegen Heracles Almelo.

De linksback kampt met lichte klachten aan de hamstring. Julian Jenner is ook niet fit, hij heeft last van de aanhechting aan de lies en laat een echo maken. Verder mist Vitesse de geschorste Civard Sprockel en de langdurig geblesseerden Dalibor Stevanovic, Ronald Graafland en Genaro Snijders. Jop van der Linden zit mede daarom bij de selectie.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, van der Struijk, van Diermen, Kuiper (?); Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Nilsson, van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 01-05-2009
 

Ricky van Wolfswinkel wil extraatje met Vitesse

Ricky van Wolfswinkel gaat vol ambitie de laatste twee wedstrijden in met Vitesse.

“We willen nog wat moois neerzetten. Een paar weken geleden waren we nog bezig om uit de onderste zone te komen en nu kunnen we een extraatjes halen. We hebben het om kunnen draaien.”

De spits heeft over belangstelling niet te klagen. Ook FC Utrecht hengelt naar het talent. “Dat hoorde ik ook van Louis Laros, mijn zaakwaarnemer. Ik hou het zelf rustig. Maar ik hoef helemaal niet weg. Ik wil vooral spelen en dan is Vitesse natuurlijk een hele goede optie.”

Bron: Omroep Gelderland 01-05-2009
 

Van Wolfswinkel: ‘Praten kan nooit kwaad’
Na AZ en FC Twente aast ook FC Utrecht op jonge spits van Vitesse.

De interesse voor Vitesse – aanvaller Ricky van Wolfswinkel blijft maar toenemen. Na AZ en FC Twente heeft ook FC Utrecht bevestigd dat het concrete belangstelling heeft voor de 20-jarige spits, die in Arnhem tot medio 2012 onder contract staat.

Ricky, bestuursleden van FC Utrecht zeggen dat ze met jou hebben gesproken over een transfer. Klopt dat?

lees verder...

Bron: De Gelderlander 01-05-2009

Hoofdsponsor: