november 2003

Nick Hofs voelt zich in zijn element

Nick Hofs maakte voor het eerst sinds tijden weer de 90 minuten vol in het shirt van Vitesse. De kleine middenvelder was dominant aanwezig in het duel bij ABO Den Haag: “Het liep wel weer lekker. Ik vond zelf dat ik er al eerder aan toe was, maar de trainer had een andere mening. Het was wel een wedstrijd voor mij. Zeker na rust speelden we goed, jammer dat het geen drie punten heeft opgeleverd. Ook Mamadou Zongo hield het langer vol dan in vorige wedstrijden: “Ik speelde 80 minuten en voelde me goed. De acties waren al heter. Ik word steeds sterker, zeker nu de ramadan voorbij is.”

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2003
 

Gert Claessens wil het ‘minder braaf’

Vitesse-middenvelder Gert Claessens speelde tegen ADO Den Haag weer wat beter dan de laatste weken. De middenvelder maakte een fittere indruk en kwam enkele malen dreigend door op de linkerflank: “We hadden er meer uit moeten halen. Een tweede doelpunt zou een genadeschot voor Den Haag zijn geweest. Maar voetballend was het beter, dat moeten we volgende week tegen Zwolle ook zo doen. Die wedstrijd is nu helemaal cruciaal.” Claessens ergerde zich toch nog wel: “Ik vind dat we elkaar best de waarheid mogen zeggen. Het is hier de laatste maanden vaak veel te braaf geweest.”

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2003
 

Mbamba gelooft in twintig doelpunten

Emile Mbamba verbeterde met zijn doelpunt tegen ADO Den Haag zijn eigen record. De Vitesse-aanvaller maakte zijn vierde competitietreffer van dit seizoen. Mbamba was nog nooit verder gekomen dan drie doelpunten. De spits voorziet nog veel meer goals: “Ik heb aan het begin van het seizoen gezegd dat ik er twintig kan maken. Dat zie ik nog steeds gebeuren, als ik op de trainingen en in de wedstrijden hard blijf werken.” Bijna had Mbamba ook zijn vijfde goal gescoord: “Helaas ging mijn schot tegen de binnenkant van de paal. Maar het doelpunt was lekker, ik kopte goed in.”

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2003
 

Vitesse verdient meer dan een punt

Vitesse heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld uit tegen ADO Den Haag. Op grond van de tweede helft had Vitesse meer verdiend dan een punt. De eerste helft verliep rommelig en de thuisclub was iets dreigender. Vitesse had mogelijkheden via Gert Claessens en Bert Konterman, maar Den Haag scoorde na een slecht verwerkte bal in de Arnhemse defensie. Hofstede nam de bal ineens en passeerde Jim van Fessem:1-0.

Na rust nam Vitesse het heft volledig in handen. Op grond van inzet en een aanvallende instelling kwamen er legio kansen voor de Arnhemmers. Een lob van Claessens werd van de lijn gehaald. Ook Emile Mbamba was na een prachtige dieptepass van Konterman dichtbij de gelijkmaker.

In de 73e minuut kwam de dikverdiende 1-1 er toch. Claessens werd op links gelanceerd door Purrel Frankel. De Belg gaf een afgemeten voorzet die fraai werd binnengekopt door clubtopscorer Mbamba. Meteen daarna ging Vitesse op jacht naar meer en Mamadou Zongo was dichtbij de 1-2. Ook Nick Hofs kwam goed door, maar schoot in vrije positie over. De beste kans was voor Mbamba, die knap inschoot. Hij raakte de binnenkant van de paal en voor de rebound stond Eldridge Rojer net niet goed.

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2003
 

De Vitesse Pool
B100 op gelijke hoogte met koploper Gammd

Na maanden ongedeeld aan kop te hebben gestaan van de Vitesse Pool, heeft Go ahead make my day op de hoogste trede van het virtuele podium gezelschap gekregen. Dankzij zijn tweede goede voorspelling op rij heeft B100 Gammd weten te achterhalen.

Liefst 13 deelnemers aan de pool hebben de 1-1 tegen ADO Den Haag goed geraden: ACT, always.snoopy, B100, Da Campa, Eddepet20, esdegee, Jaly59, Jeewee, Knur v Gekkum, Luffie, Mister Polak, Qua Patet Orbis en Vitasnr1 verdienen vier punten met hun goede voorspelling.
Voor always.snoopy is het alweer de derde achtereenvolgende juiste score, waardoor de pooler in enkele weken is opgeklommen van de middenmoot van het uit 131 poolers tellende deelnemersveld tot plaats zes. De lijstaanvoerders hebben er een geduchte concurrent bijgekregen.

De volgende wedstrijd die meetelt is de degradatiekraker Vitesse-FC Zwolle op 7 december.

Stand per 29-11-2003

 

1 ( 4) B100 16 31
1 ( 1) Go ahead make my day 16 31
3 ( 2) Haarlem Reds 16 30
3 ( 2) Olaf 16 30
5 ( 9) Jeewee 15 29
6 ( 12) always.snoopy 16 28
6 ( 4) Billy Vitesse Danze 16 28
6 ( 12) Mister Polak 16 28
6 ( 4) Mulder 16 28
6 ( 8) Yellow Black no1 16 28

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

29-11-2003
 

ADO en Vitesse delen de punten

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de scheidende trainer Rinus Israel uitgeluid met een gelijkspel tegen Vitesse: 1-1. Israel vertrekt per 1 december naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Al Whada weer onder zijn hoede neemt.

Het na rust sterkere Vitesse kreeg de beste kansen op de overwinning. Na de openingstreffer van Hofstede na bijna een half uur kwamen de Hagenaars in de tweede helft nog amper in het spel voor. Vitesse-trainer Sturing hield aan de degradatiestrijd ,,gemengde gevoelens” over. ,,Jammer dat we niet meer uit de wedstrijd hebben gehaald, want we hadden daartoe genoeg kansen.”

Beide ploegen deden voor rust weinig voor elkaar onder. Weliswaar toonde ADO Den Haag zich wat slagvaardiger bij balbezit van met name Castelen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Hagenaars niet. Vitesse kwam in die periode niet verder dan een een vrije trap van Claessens, die bekwaam werd verwerkt door doelman Jansen, en een kansloze kopbal van Van Beukering.

De 1-0 van Hofstede kwam na bijna een half uur dan ook min of meer uit de lucht vallen. Hij verraste met een strakke schuiver van afstand Vitesse-doelman Van Fessem volkomen.

Pas ver in de tweede helft kwam Vitesse op gelijke hoogte. Een voorzet van Claessens werd uitstekend ingekopt door Mbamba (1-1), die eerder al op doelman Jansen was gestuit, nadat hij alleen voor de Haagse doelman was opgedoken.

Bron: ANP 29-11-2003
 

Sturing is zeer gecharmeerd van llic

Edward Sturing is zeer gecharmeerd van Aleksandar Ilic, de 34-jarige verdediger van Anderlecht, die op het wensenlijstje van Vitesse staat. Sturing bekeek de Serviër zelf en hoopt hem in de winterstop te kunnen inlijven. “Het is een goede speler, die ik graag zou willen hebben”, reageerde Sturing, die zijn hoop ook nog steeds vestigt op aanvaller Yordi van Real Zaragoza. “Het is even afwachten wat er mogelijk is”, aldus Sturing. Ilic, een linksbenig, sterke en snelle centrumverdediger, valt bij Anderlecht buiten de boot. Volgens Vitessescout Bosco Busrsac is de voormalig internationale een ‘grote speler’. “Hij is misschien wel beter dan Stefanovic”, aldus de Joegoslaaf.

Bron: De Gelderlander 29-11-2003
 

Knol doorstaat eerste wedstrijdtest

Ruud Knol heeft tot tevredenheid van trainer Edward Sturing de eerste wedstrijdtest doorstaan. De 22-jarige verdediger, die een jaar geleden vergeefs trachtte terug te keren van een knieblessure, speelde donderdagavond een helft met Jong Vitesse, dat met 4-0 van Jong Volendam verloor. Knol kon gisterochtend ook weer met de groep meetrainen, maar maakt nog geen deel uit van de selectie. “Het is goed gegaan, Rund heeft geen reactie en kon vandaag gewoon meetrainen. We zijn van plan om hem volgende week weer wat langer te laten spelen, een uurtje of zo”, aldus trainer Sturing, die niet vooruit wilde lopen op een eventuele rentree van Knol in de hoofdmacht.

Bron: De Gelderlander 29-11-2003
 

‘We hebben niet veel aan ’n puntje’

ADO Den Haag won net als Vitesse nog geen enkele thuiswedstrijd, maar vanavond telt alleen de winst, denkt Peter Hofstede, spits van ADO Den Haag. “Het is een belangrijke wedstrijd, want ik hoop wel dat we ADO voor de eredivisie kunnen behouden. Aan een puntje hebben we dan niet zo veel. Wij zullen denk ik met een beetje overleg op de aanval proberen te spelen. Ik verwacht dat Vitesse niet vol op de aanval speelt. Sprankelend voetbal zal het wel niet worden, maar dat wil niet zeggen dat er geen spektakel is”, aldus de Oosterbeker.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Jansen; Mensah, Van Boxel, Van As, Carillho; Van der Gun, Van der Leegte, Pronk; Castelen, Hofstede, Cales.

Bron: De Gelderlander 29-11-2003
 

Sturing laat Martel buiten de basiself

Edward Sturing trekt consequenties uit de wanprestatie die Vitesse vorig weekeinde bij Feyenoord leverde. Didier Martel is het meest prominente slachtoffer, ook Eldridge Rojer verdwijnt uit de basiself. Sturing wilde gistermiddag zijn opstelling niet prijsgeven, maar gaf wel aan dat er andere mensen spelen. De wedstrijd bij ADO Den Haag (zaterdagavond 19.30 uur) is van groot belang. Bij een nederlaag raakt Vitesse wel erg ver achterop bij bijvoorbeeld ADO.

Het elftal van Vitesse ziet er sowieso nogal anders uit dan tegen Feyenoord, waar de ploeg apathisch was en kansloos verloor: 3-0. Sturing erkende teleurgesteld te zijn in de spelers, maar voelde zich niet in de steek gelaten. “Dat is onzin, je speelt voor Vitesse en voor jezelf, niet voor een trainer. Tenminste, dat heb ik nog nooit gedaan”, aldus de coach.

Aleksandar Rankovic is niet van de partij door een schorsing vanwege zijn domme rode kaart tegen Feyenoord. Op de plek van Rankovic keert Nick Hofs na lange tijd terug bij de eerste elf. Jhon van Beukering is terug van een schorsing en speelt, samen met Emile Mbamba in de spits. Daarnaast is de vleugelbezetting anders. Mamadou Zongo speelt op rechts, Claessens links, in plaats van Martel.

Net als Martel scoorde ook Claessens zaterdag bij Feyenoord een dikke onvoldoende, maar Sturing wil waarschijnlijk ook niet met een ploeg vol jonkies aantreden. “In elk geval zal de instelling beter moeten dan tegen Feyenoord. Met instelling kunnen we ons nog enigszins op de been houden. Ik heb deze week gesproken met de groep en een aantal spelers individueel aangesproken. Er is heus wel zelfkritiek. De spelers beseffen ook dat ze voor een belangrijke periode staan”, aldus Sturing, die niet wilde vooruitlopen op de reservebeurt voor Martel.

Sturing zegt de komende twee duels, tegen de concurrenten ADO en FC Zwolle, te hopen op vier punten. “Vooraf zou ik daar tevreden mee zijn, al kun je achteraf altijd pas zeggen wat erin had gezeten.” Naast de geschorste Rankovic mist Sturing ook de geblesseerden Knol, Amoah en Jevric. De laatste twee komen waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Jansen, Fränkel; Hofs, Van Beukering, Schaars; Zongo, Mbamba, Claessens.

Bron: De Gelderlander 29-11-2003
 

Het laatste rondje langs de voetbalstadions

Peter Hofstede maakt dit seizoen ‘een laatste rondje langs de stadions’. Daar is de Oosterbeker blij mee, om meerdere redenen, maar vooral omdat de thuissituatie het toelaat. Vanavond staat hij met ADO Den Haag tegenover Vitesse.

Een jaartje eredivisie met ADO Den Haag en het is mooi geweest, denkt Peter Hofstede. Dat dacht de 36-jarige goalgetter uit Oosterbeek al aan het begin van het seizoen, maar het leek hem niet gegund. Tijdens een trainingskamp in Engeland kreeg hij een verontrustend telefoontje van zijn vrouw Diane, die zich niet goed voelde. “Ze vertelde dat ze uitvalsverschijningen had, in haar armen en haar benen. Dat ze de volgende dag naar de neuroloog zou gaan. Dat klonk niet goed.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-11-03
 

Sturing wil llic naar Vitesse halen

Vitesse wil zich in de winterstop versterken met verdediger Aleksandar Ilic. De 34-jarige Servier is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Anderlecht, maar speelt dit seizoen vooral in het tweede.

Vitesse-trainer Edward Sturing heeft Ilic al bekeken: “Ik wil hem wel hebben. Hij is zeker een speler die we uitstekend kunnen gebruiken, maar zover is het nog niet.” Sturing ziet wel wat er nog bijkomt: “We hebben meer spelers dan Ilic op het oog. Daar is ook Yordi (Spaanse spits van Real Zaragoza-red.) er één van. We kijken wel wat er mogelijk is.”

Vitesse-middenvelder Gert Claessens speelde twee jaar samen met Ilic in zijn periode bij Club Brugge. Claessens is zeer lovend over Ilic: “Hij kan centraal spelen en is volledig linksbenig, dus hij kan ook linksback spelen. Mij lijkt het een hele goede aanwinst. Hij is een harde verdediger die rust uitstraalt. Ook is hij snel, zeker ook met de bal aan de voet.” Volgens Claessens heeft Vitesse echt behoefte aan een ervaren kracht: “Ilic heeft een topmentaliteit. Hij leeft honderd procent voor zijn vak. Niet voor niets hebben vier of vijf ploegen belangstelling voor hem.”

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

Sturing maakt het seizoen gewoon af

Vitesse~trainer Edward Sturing kan weinig met de geruchten dat hij tussentijds zijn functie neer zou leggen als er geen versterkingen komen. Sturing zou terugkeren naar de functie van hoofd opleidingen bij Vitesse: “Ik vind het allemaal prachtig. De bladen moeten vol, dus ze schrijven maar wat. Ik heb het goed naar mijn zin als trainer. Als het even tegenzit, ben ik niet iemand die zomaar wegloopt. Dus bij deze ontkracht ik die geruchten.” De trainer blijft wel bij zijn eis voor versterkingen: “Dat heeft dit elftal echt nodig. Maar gelukkkig zijn er veel mensen dezelfde mening toegedaan.”

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

Jim van Fessem niet bang voor agressie

Vitesse-doelman Jim van Fessem kent geen angst voor de ambiance in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. “Het Haagse publiek staat bekend als fanatiek en agressief. Maar daar hebben we wel vaker mee te maken. daar hoeven we ons niet druk om te maken. ADO zit voor het eerst sinds lange tijd weer in de eredivisie. Op het hoogste niveau hebben ze weinig ervaring, daar moeten we gebruik van zien te maken.” De komende weken zijn volgens ‘De Tank’ essentieel: “Met Den Haag, Zwolle en NEC treffen we drie ploegen die ook degradatiekandidaten zijn. Het is dus bijblijven of afhaken.”

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

Nieuwe site fanzine De Aftrap

28 november 2003, is de nieuwe website van De Aftrap gelanceerd! Niet alleen het uiterlijk van de site is grondig veranderd,ook de inhoud is behoorlijk aangepast. Zo vind je op deze nieuwe site meer vaste rubrieken en is er een shop toegevoegd! Wat betreft nieuws zal De Aftrap niet alleen nieuws brengen omtrent het eigen fanzine, maar ook over opmerkelijke stukken uit andere fanzines.Daarnaast zullen we interessante items brengen over alles wat met supporters te maken heeft. Ook wordt duidelijk op de site aangegeven hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan de website en/of het fanzine.

Bezoek dus snel de nieuwe website!: De Aftrap

Bron:De Aftrap 28-11-2003
 

Didier Martel gepasseerd tegen ADO

ARNHEM – Didier Martel start zaterdag tegen ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen niet in de basis van Vitesse.

“Het is een keuze van de trainer. Hij heeft met mij gepraat. Hij wil spelers die meeverdedigen opstellen. Ik voel me niet het slachtoffer van het mindere duel tegen Feyenoord. Iedereen speelde toen minder”, vindt de aanvaller, die dit seizoen nog niet scoorde.

Eerder werd al duidelijk dat Martel, wiens contract na dit seizoen afloopt, niet ingaat op de aanbieding van Vitesse. Vorig seizoen werd hij door trainer Mike Snoei vaker gepasseerd en zelfs tijdelijk uit de selectie gezet.

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

Vitessecoach Sturing grijpt fors in

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing verandert zijn basiself op drie plaatsen ten opzichte van Feyenoord-uit en gaat bovendien in 4-4-2 spelen.

Tegen ADO Den Haag staat Mamadou Zongo voor het eerst deze competitie in de basis. Nicky Hofs staat voor het eerst sinds 2 maanden in de basis. Jhon van Beukering is terug van een schorsing. Zij vervangen Aleksandar Rankovic (geschorst) en de vleugelspitsen Didier Martel en Eldridge Rojer.

Vermoedelijke opstelling:
Van Fessem
Cornelisse, Konterman, Jansen, Frankel
Zongo, Hofs, Schaars, Claessens
Van Beukering, Mbamba.

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

‘Vitesse begint weer met bouwen’
Edward Sturing heeft nog veel plezier in zijn werk

Conclusie: het komt uiteindelijk helemaal goed met Vitesse. Presentator van deze Goed-Nieuwsshow is trainer Edward Sturing. Met ELF praat de 40-jarige Eerbeker openhartig over degradatie, financiële tekortkomingen, het product voetbal, zijn clubliefde en de toekomst van de Arnhemmers. “Nu wil ik er versterkingen bij hebben.”

“Toen we vorig seizoen op de laatste speeldag deelname aan de Nacompetitie ontliepen (2-0 winst op Willem II, red.), wist ik al dat dit voetbaljaar nèt zo moeilijk zou gaan verlopen. De oorzaak van de problemen waar we nu mee kampen, stamt al van jaren geleden. De slechte eindpositie van Vitesse van vorig jaar was geen incident, er was daarvoor een duidelijke oorzaak. De financiën waren niet op orde en de loonkosten moesten naar beneden. Logisch gevolg was dat er aan het begin van dat seizoen spelers weg moesten, vooral topvoetballers!

lees verder...

Bron: ELF magazine nr.11 2003
 

Geslaagde rentree van Ruud Knol

Ruud Knol heeft donderdagavond een geslaagde rentree gemaakt in een wedstrijd van het beloftenteam. De verdediger. die precies een jaar niet gespeeld had, speelde een helft in het met 4-0 verloren duel tegen Volendam. Knol kampte met een knieblessure. “Ik heb weinig last, maar ik merk dat ik nog explosiviteit mis”, zei Knol na afloop. “De knie voelt op zich goed. Ook in duels hield ik me prima. Maar ik moet mijn ritme terugkrijgen”, weet de Zevenaarder. “En natuurlijk is het niveau van het eerste elftal veel hoger.” Knol wil maandag weer een helft spelen in Jong Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 28-11-2003
 

Extra koopavonden Fanshop

Daar het al weer een paar weken geleden is dat er een thuiswedstrijd was,wil de Supporters Vereniging supporters in de gelegenheid stellen om nog inkopen te doen voor Sinterklaas. Daarom is besloten dat de fanshop naast de hoofdingang van Gelredome op 1 en 2 december a.s. geopend zal zijn van 17.45u tot 20.15u. Ook op deze avonden hebben de vrijwilligers van de S.V. enkele leuke aanbiedingen voor U.

28-11-2003
 

Vitesse praat met Ilic van Anderlecht

Vitesse aast op Aleksandar Ilic, de 34 – jarige centrumverdediger van Anderlecht. De Arnhemse club heeft reeds gesproken met de Serviër die in het bezit is van een Belgisch paspoort.

“Er is contact met hem geweest, maar het is niet zo dat de transfer al is afgerond”, zegt Jan Streuer, de technisch manager van Vitesse. “We kijken verder hoe het zich ontwikkelt.”

Ilic is aan zijn vijfde en laatste contractjaar bezig bij Anderlecht. Komende zomer kan hij dus transfervrij vertrekken bij de Belgische topclub. Zolang zal Vitesse echter niet willen wachten. In de strijd tegen degradatie moet de club zich in de winterstop op enkele posities versterken.

De komst van Ilic is een serieuze optie, zo bevestigt Streuer. Als we wat willen doen, dan moet het in de winterstop gebeuren.”

Ilic staat tevens in de belangstelling van Willem II en RKC Waalwijk. Vorig seizoen speelde hij nog 23 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht, maar dit seizoen wordt vaker niet dan wel een beroep op hem gedaan.

Michel Verschueren, de manager van Anderlecht, verklaarde eind vorige maand dat Ilic mag uitkijken naar een andere werkgever. De lijstaanvoerder uit de hoogste Belgische klasse wil wel meewerken aan een transfer in de wintermaanden, omdat het salaris van Ilic te zwaar op de begroting van de club zou drukken.

Bron: De Gelderlander 28-11-2003
 

‘Allereerst woningen bouwen bij de Rijnhal’

Woningen bouwen bij de Rijnhal wordt de start van het nieuwe Stadshart Zuid. Dat is tenminste de verwachting van wethouder S. van Bodengraven van ruimtelijke ontwikkeling. Van Bodengraven deed zijn uitspraak na afloop van een atelierdiscussie met direct betrokkenen van het gebied Rijnhal, Kronenburg en Gelredome, het gebied dat het nieuwe Stadshart Zuid moet gaan worden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling er pas na 2010 iets te gaan doen. Door een gemeenteraadsbesluit moet veel eerder met de ontwikkeling worden begonnen. Liefst zo snel mogelijk. De discussies over het gebied zijn door de gemeente begonnen. In verschillende bijeenkomsten worden betrokkenen en deskundigen uitgenodigd mee te discussiëren. “In de verschillende discussies komt steeds terug dat mensen het vanzelfsprekend vinden dat rondom de Rijnhal wordt gewoond. We hebben nog geen vast beeld van welke soort woningen er moeten komen. Je kunt denken aan woningen voor starters, maar ook aan duurdere woningen die aantrekkelijk zijn voor mensen die nu in goedkope appartementen in Kronenburg wonen. Daar moeten we nog over nadenken. Ook de termijn weten we nog niet. We zullen niet in 2005 aan het bouwen zijn. In Nederland duurt het wat langer met allerlei procedures”, aldus de wethouder van ruimtelijke ordening.

Van Bodengraven begreep van met name buurtbewoners dat het Rijnhalgebied nadrukkelijk bij de woonwijk Malburgen moet worden getrokken. De gemeente heeft zelf al geopperd om de Rijnhal op lange termijn te slopen. Het huidige sportcomplex de Grote Koppel, klimhal Cave, het schermcentrum en het Olympus College mogen blijven staan. In het gebied zijn, aldus de suggesties gisteravond, behalve woningen ook wijkvoorzieningen als een apotheek en een dependance van de muziekschool gewenst. Het gebied moet een goede verbinding krijgen met het nabijgelegen winkelcentrum, dat door de woningbouw er honderden klanten bij kan krijgen. In ieder geval moet het desolaat lijkende terrein een aantrekkelijk woongebied worden, stellen betrokkenen.

Bron: De Gelderlander 28-11-2003
 

‘Wonen bij Rijnhal, shoppen in Kronenburg en fun bij Gelredome’

Het lijkt heel gemakkelijk om een plan voor het Stadshart Zuid te maken. Wie je ook vraagt, het komt neer op wonen bij de Rijnhal, shoppen in een uitgebouwd winkelcentrum Kronenburg en plezier en ontspanning bij Gelredome.

Het gekste idee was Gelredome ombouwen tot hoerenkast. Als Vitesse namelijk degradeert, heeft de voetbalclub voldoende ruimte op de voetbalvelden die nu voor MASV tussen de Batavierenweg en Malburgen- Oost worden aangelegd. Het stadion kan dan dienst doen als alternatieve huisvesting voor het Spijkerkwartier van de rosse buurt.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-11-03
 

TV1: ‘Willem 2, RKC en Vitesse willen Ilic’

Willem II heeft niet alleen interesse in trainer Vergoossen van Genk. Ook Anderlecht-verdediger Aleksander Ilic zou in de belangstelling staan. Die is dit seizoen einde contract en mag gratis vertrekken. Ook RKC en Vitesse zouden geïnteresseerd zijn volgens HNB.

Bron: TT TV1.be 27-11-2003
 

Vitesse heeft interesse in Ilic

Vitesse heeft interesse in de 34-jarige centrumverdediger Aleksandar Ilic. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Anderlecht, maar speelt dit seizoen vooral in het tweede. Ilic speelde onder meer bij Radnicki Nis, het Spaanse Cadiz en het Griekse Paniliakos. Daarna speelde hij drie jaar blij Club Brugge. Met zowel Brugge als Anderlecht werd de Servier Belgisch kampioen. Vorig jaar speelde hij nog 23 competitieduels voor Anderlecht. De voormalig Servisch international heeft ook een Belgisch paspoort. Zijn contract loopt na dit seizoen af. Hij mag waarschijnlijk transfervrij weg.

Bron: Omroep Gelderland 27-11-2003
 

Vitesse presteert goed tegen ADO

Het is alweer even geleden, maar Vitesse boekte in het verleden altijd goede resultaten tegen ADO Den Haag in de eredivisie. Toen nog FC Den Haag verloor in augustus 1991 met 0-3 van Vitesse. Huub Loeffen scoorde twee keer, Phillip Cocu eenmaal. Een seizoen eerder werd het 1-1 door een goal van Hans van Arum. Ook in eigen huis deed Vitesse het goed. In de competitie werd in de seizoenen 90/91 en 91/92 twee keer met 2-0 gewonnen en in de beker met 3-1. In dat duel scoorde John van den Brom alle goals. In totaal scoorde Van den Brom vijf keer in die drie wedstrijden.

Bron: Omroep Gelderland 27-11-2003
 

Extra kaarten ADO-Vitesse

Er zijn vandaag nog 90 kaarten bij Ticketbox verkrijgbaar. De verkoop hiervan is alleen vandaag (27 november)!!

27-11-2003
 

‘Tunnel of brug bij stadion’

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem wil dat er haast wordt gemaakt met de voorbereidingen voor de aanleg van een tunnel onder of een brug over de Nijmeegseweg bij stadion Gelredome. Dat bleek gisteravond tijdens de commissie grote stadsprojecten. Zuid Centraal kreeg van niemand bijval voor haar standpunt dat een oversteek pas aan de orde dient te komen nadat er een visie op tafel ligt op het nieuwe stadshart van Zuid. De komende maanden zal hierover gepraat worden in speciale ‘ateliers’.

Wethouder S. Van Bodegraven hield de raadscommissie voor dat het uitstellen van het plan voor de oversteek ertoe zal leiden dat de overheid 9,3 miljoen euro aan subsidies misloopt. De totale kosten zijn geraamd op 13 miljoen. PvdA-raadslid R. Rikken hield Zuid Centraal voor dat verkeersveiligheid boven alles dient te gaan. Commissielid A. Plieger- Bos van de Christen Unie benadrukte dat ze liever een brug dan een tunnel ziet. “Vanwege de sociale veiligheid.”

Bron: De Gelderlander 27-11-2003
 

Vitesse krijgt volgende week nieuw bestuur

De zoektocht naar een nieuwe raad van commissarissen en een nieuw bestuur voor Vitesse lijkt vrijwel voltooid. Voormalig bestuurslid Jan Snellenburg, die namens de financiers samen met vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem nauw betrokken is bij de aanstellingen: ‘We zijn druk bezig en verwachten volgende week de nieuwe mensen te presenteren. Dat moet niet te lang duren, want met de gemeente is het niet altijd even makkelijk werken.’

Snellenburg wil niet inhoudelijk ingaan op de verhalen dat interim-directeur Theo Mommers voortijdig opstapt wegens verregaande bezwaren tegen een van de voorgedragen commisarissen. ‘Ach, ook al zou dat zo zijn, je hoeft toch niet met iedereen bevriend te zijn? Het bedrijf dat hem detacheerde bij Vitesse had niet zulke goede ervaringen met het omzetten van tijdelijke functies naar permanente aanstellingen.’ De aanstelling van een nieuw bestuur zonder financiële belangen in de club was een van de voorwaarden van de gemeente om het reddingsplan voor de club en stadion Gelredome te effectueren.

Bron: VI 26-11-2003
 

Primeur: Slechts zes eredivisietrainers zijn zeker van hun baan

Het is nog niet eens december, maar de trainerspositie staat bij diverse clubs alweer in het middelpunt van de belangstelling. De Holland Casino Eredivisie lijkt komende zomer te maken te krijgen met een grootscheepse verhuizing van trainers. Slechts zes van de achttien oefenmeesters zijn voor volgend seizoen redelijk zeker van hun huidige baan: Co Adriaanse (AZ), Ron Jans (FC Groningen), Ton Lokhoff (NAC Breda), Wiljan Vloet (Roda JC), Foeke Booy (FC Utrecht) en Hennie Spijkerman (FC Zwolle) hebben allen een doorlopend contract. Guus Hiddink heeft dat in feite ook, maar het is geen geheim dat de coach van PSV als nieuwe voorzitter van de directie steeds verder van het veld komt te staan. Bij Vitesse tekende Edward Sturing een contract tot 2005, maar dat wil allerminst zeggen dat hij ook volgend seizoen als hoofdcoach werkzaam is in Arnhem. Sturing heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat hij tussentijds zijn werkzaamheden als hoofd opleidingen weer kan oppakken. De trainer heeft al laten weten dat hij dat ook van plan is als hij met hetzelfde sombere perspectief (geen geld, geen versterkingen) verder moet werken met het eerste elftal.

Daarnaast beraadt ADO Den Haag zich op de trainerspositie, nu Rinus lsrael per 1 december naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrekt. Assistent Lex Schoenmaker heeft er nog wel een verbintenis tot 2005. Twee clubs (SC Heerenveen en Willem II) zijn nu al officieel op zoek naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen, terwijl zeven clubbesturen in gesprek moeten met hun huidige oefenmeester omdat diens contract afloopt: die van Feyenoord (Bert van Marwijk), Ajax (Ronald Koeman), RKC Waalwijk (Martin Jol, NEC (Johan Neeskens), RBC Roosendaal (Robert Maaskant), FC Twente (René Vandereycken) en FC Volendam (Henk Wisman).

Bert van Marwijk en Feyenoord praten in januari over een eventuele verlenging van zijn dienstverband. Ronald Koeman en Ajax hebben al een keer rond de tafel gezeten, waarbij de Amsterdammers te kennen ven het contract te willen verlengen. In december onderhandelen beide partijen verder. Martin Jol en RKC Waalwijk zullen de komende weken ook de toekomst gaan bespreken. Jol is inmiddels aan zijn zesde seizoen in Waalwijk bezig. RBC Roosendaal praat volgende maand met trainer Robert Maaskant over een nieuw contract en verlangt voor 31 januari 2004 een beslissing over zijn toekomst. Maaskant zelf heeft al laten weten een overgang naar Feyenoord wel te zien zitten.

Bron: VI 26-11-2003
 

Verontruste fans bij Vitesse na incasso

Een brief van het Tilburgse bedrijf IFS heeft bij nogal wat seizoenkaarthouders van Vitesse tot grote verontrusting geleid. Betreft het hier een malafide bedrijf dat probeert Arnhemse fans geld uit de portemonnee te kloppen of is hier sprake van een normale ‘incasso’ om een deel van de betaling te storten?

In de brief verzoekt IFS (integraded financial support) de fans met een seizoenkaart om het derde deel van de betaling middels een overschrijving over te maken. Dat is vreemd omdat de eerste twee termijnen automatisch werden afgeschreven. Daarvoor hebben de fans al eerder een machtiging verleend aan de club.

Een aantal van hen meldde zich bij deze krant en bij Vitesse stond de telefoon roodgloeiend. Seizoenkaarthouders vertrouwden de brief en het bedrijf niet. Vooral omdat nergens uit is af te leiden dat IFS en Vitesse iets met elkaar te maken hebben.

Woordvoerder Paul Meima van Vitesse liet gisteren weten dat de brief van IFS ‘in orde’ is. IFS is sinds kort lid van onze businessclub en gaat voor ons de incassó regelen van betalingen. Het probleem is alleen dat ze op de eerste brief zijn vergeten te melden dat ze uit naam van Vitesse werken. Dat is niet handig. We hebben inmiddels op onze website (Vitesse.nl) uitleg gegeven”, aldus Meima.

Seizoenkaarthouders kunnen over enkele maanden een nieuwe brief verwachten met andermaal een overschrijvingskaart om de vierde termijn te betalen. “Het is de bedoeling dat volgend jaar alles weer automatisch gaat” meldt Meima. Vitesse is met het Tilburgse bedrijf in zee gegaan om het betalingsverkeer beter te stroomlijnen.

De Gelderlander 26-11-2003
 

Knol hoopt alsnog op rentree

Ruud Knol hoopt morgen alsnog zijn rentree te maken met Jong Vitesse. Het duel van maandag ging niet door omdat het veld van Volendam onbespeelbaar zou zijn. De wedstrijd is verplaatst naar morgen. De 22-jarige verdediger speelde sinds september 2002 geen wedstrijd meer voor de hoofdmacht na een reeks knieklachten en twee operaties. In november 2002 leek hij hersteld en maakte zijn rentree tegen Jong Volendam. Daarna ging het mis en Knol moest een jaar wachten op een herkansing. Hij traint nu zonder problemen, maar het is sterk de vraag of Knol voor de winterstop zijn comeback in ‘1’ maakt.

De Gelderlander 26-11-2003
 

ADO Den Haag – Vitesse extra kaarten

De buscombi was uitverkocht, er is dinsdagmiddag echter nog een beperkt aantal kaarten vrijgekomen voor supporters van Vitesse. Deze zijn vanaf woensdagmorgen negen uur verkrijgbaar via TicketBox. Op=op!

25-11-2003
 

Rankovic akkoord met 1 duel schorsing

Alexander Rankovic is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. De speler van Vitesse, die in de wedstrijd tegen Feyenoord een tegenstander sloeg, ging akkoord met het schikkingsvoorstel.

NOS-TT 25-11-2003
 

ADO Den Haag – Vitesse uitverkocht!

Alle kaarten voor ADO Den Haag-Vitesse zijn uitverkocht.

De bussen vertrekken zaterdag 29 november om 16.30 uur vanaf Gelredome “Luxemburg”.

25-11-2003
 

Reactie SV Vitesse op mail wethouder Gast

Arnhem, 24 november 2003

Geacht College en leden van de Gemeenteraad,

Wij zijn met stomheid geslagen door de mail van wethouder Gast. Hierin licht hij aan alle raadsleden de stand van zaken betreffende de vorming van een nieuw bestuur bij Vitesse toe. In deze mail geeft hij aan, dat hij belanghebbenden, waaronder de Supportersvereniging Vitesse (SV Vitesse), de mogelijkheid heeft geboden om kandidaten voor te dragen voor het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen van Vitesse. Tevens beweerd hij dat dit niet geleid heeft tot extra kandidaten. Wat ons betreft is dit een absolute onwaarheid!

De SV Vitesse en de Businessclub hebben al in een vroeg stadium bij de heer Mommers aangegeven graag kandidaten te willen voordragen. Hierop is niet gereageerd. In een gesprek met wethouder Gast op initiatief van de SV Vitesse en de Businessclub op 7 november 2003 heeft de SV Vitesse nogmaals aangegeven kandidaten te willen voordragen voor het nieuwe stichtingsbestuur en de raad van commissarissen van Vitesse. Dit voorstel was voor wethouder Gast onaanvaardbaar en werd uitdrukkelijk geweigerd (zie ook de brief van de SV Vitesse aan het College van 16 november 2003). Dit geldt tevens voor het verzoek van de Businessclub. U begrijpt dat wij ons in deze situatie niet serieus genomen voelen en dat wij ook grote moeite hebben om de door de gemeente en oud-bestuursleden (huidige “zaakwaarnemers”) van Vitesse voorgedragen kandidaten te steunen. Wij zullen onze verdere standpunten en actieplannen aanstaande donderdag in een gesprek met burgemeester Krikke in detail toelichten.

Namens het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse,

Harry Reusken
Voorzitter

25-11-2003
 

Vrienden moeten wéér investeren om Vitesse en eigen geld te redden

Vitesse verkeert in acuut degradatiegevaar en dus moet er iets gebeuren. Geld voor versterking is er op dit moment niet, maar daar zal op korte termijn mogelijk verandering in komen. De Vrienden van Vitesse hebben namelijk weinig keuze.

ls een stel juffertjes lieten de spelers van Vitesse zich zaterdag naar het schavot leiden, in het beschamende optreden bij Feyenoord (3-0). De Arnhemse ploeg is de nummer voorlaatst in de eredivisie en verkeert dus in acuut degradatiegevaar. Maar het treffen in de Kuip bewees dat Vitesse helemaal geen degradatievoetbal kan spelen. De selectie schiet zowel kwalitatief als kwantitatief tekort voor de zware overlevingstocht.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-11-03
 

Wanorde binnen Eredivisie NV
Michael van Praag neemt per 1 januari tijdelijk honneurs waar

Het directeurschap van Hans Herremans bij de Eredivisie NV (ENV) wordt definitief niet verlengd. De clubs uit de hoogste voetbalklasse hebben inmiddels groen licht gegeven aan Michael van Praag om vanaf 1 januari tijdelijk de honneurs waar te nemen. De huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen gaat dit een dag per week doen tot een nieuwe directeur is aangesteld.

Voor het aanblijven van Herremans, wiens contract aanstaande maandag afloopt, is bij de achttien eredivisieclubs geen draagvlak meer. Helemaal nu steeds duidelijker wordt, dat er binnen de ENV sprake is van een enorme administratieve wanorde. Zo is vergeten dit jaar de speciale fiscale regeling veilig te stellen, die de ENV jaarlijks met de belastingdienst maakt. Het betreft een fiscale korting over de winst, die aanzienlijk verschilt van het gangbare tarief. Verder blijkt nagelaten te zijn het aan deelhouderschap van de eredivisieclubs per notariële akte vast te leggen. Dit houdt in, dat het uitgekeerde dividend aan de clubs de afgelopen jaren onreglementair is geweest. Inmiddels hebben nieuwe accountants de opdracht gekregen de administratie opnieuw in kaart te brengen.

Een en ander is het gevolg van de verdere professionalisering binnen de ENV, die op termijn als een soort Engelse Premier League naast de KNVB moet functioneren. De plannen voor de reorganisatie van de Eredivisie NV worden over enkele maanden gepresenteerd.

Bron: De Telegraaf 25-11-2003
 

Clubs op Valkenhuizen gevraagd plaats te maken voor BVO Vitesse
Vitesse 1892 en ESCA niet in voor verhuizing

De Arnhemse amateurvoetbalclubs ESCA en Vitesse 1892 zijn gistermiddag door de gemeente Arnhem officieel gepolst voor een vertrek naar nieuwbouwwijk De Schuytgraaf. Aldaar wordt op zijn vroegst in 2007 een sportpark gerealiseerd, waarop de gemeente het liefst één van de huidige voetbalclubs in Arnhem Noord een doorstart ziet maken. Tevens komt met het vertrek van óf Vitesse 1892 óf ESCA ruimte vrij op Valkenhuizen voor de komst van de BVO Vitesse, zo werd tijdens het onderhoud op het stadhuis de amateurclubs duidelijk gemaakt. De gemeente zoekt al geruime tijd naar alternatieven voor het trainingscomplex van Vitesse op Papendal, waar de club onvoldoende mogelijkheden heeft om uit te breiden.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-11-03
 

Gelredome rekent op vergunning
Horeca heeft last van Qlimax

Gelredome verwacht vanaf 2004 een vergunning te krijgen voor vier nachtevenementen per jaar. Qlimax, het tweede nachtevenement dat zaterdag als proef in het stadion in Arnhem werd gehouden, is volgens de stadiondirectie naar tevredenheid van alle partijen verlopen. “We wilden in eerste instantie nog een derde proefevenement”, zegt plaatsvervangend directeur J. van Amstel. “Maar nu Qlimax zo goed is gegaan, weten we welke maatregelen we moeten nemen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-11-03
 

Rentree Ruud Knol weer uitgesteld

ARNHEM – De rentree van Vitesse-speler Ruud Knol is wederom uitgesteld. De verdediger zou maandagavond met Jong Vitesse in de uitwedstrijd bij Volendam een helft meespelen.

Ruud Knol staat al vijftien maanden buitenspel met een knieblessure. De laatste weken trainde hij volop mee met de selectie. Knol voelde zich klaar voor een rentree: “Door de regen is het veld heel slecht. Het is vervelend. De wedstrijd is nu verplaatst naar komende donderdag, dan moet het maar gebeuren.”

Knol zal beginnen met een helft: “En dan verder uitbouwen tot een keer een hele wedstrijd. Het gaat verder goed.”

Bron: Omroep Gelderland 25-11-2003
 

Derksen: ‘Sturing dreigt met clausule contract’

Johan Derksen vertelde vanavond in het TV-programma Voetbalinsite op RTL5 dat de bekende trainerscarroussel weer ging beginnen. Daarbij vertelde de hoofdredacteur van Voetbal Internationaal dat als er volgend jaar weer zo’n seizoen dreigt en er geen geld voor versterkingen is dan gaat Edward Sturing gebruik maken van zijn clausule in zijn contract waardoor hij dan terug kan keren naar de positie van Hoofd Opleidingen.

24-11-2003
 

ENV een jaar door met NOS

Het ziet ernaar uit dat het tv-contract tussen de Eredivisie NV (ENV) en de NOS met een jaar wordt verlengd. Tijdens de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis is de ENV namelijk op een hobbel gestuit, die pas in 2005 genomen kan worden. Aanvankelijk wilde de ENV het tv-pakket in verschillende onderdelen aan de diverse tv-organisaties aanbieden. Dit hield onder meer een live wedstrijd op vrijdag in, één op zaterdag, één op zondag, het eerste recht van samenvattingen en het zogenaamde tweede recht van samenvattingen.

Probleem is dat Canal +, dat tot 2005 de rechten voor alle live uitzendingen heeft en daarvoor 20 miljoen euro per jaar betaalt, nu nog geen afstand wil doen van het ´vrijdagavondrecht´. Daardoor wordt het spreidingsplan van de ENV zo aangetast, dat serieus wordt overwogen om het eerste recht van samenvattingen voor het huidige bedrag van 22 miljoen euro weer bij de NOS onder te brengen.

Het extraatje probeert de ENV te halen uit de verkoop van het tweede recht op samenvattingen aan RTL of SBS. De commerciële zenders zouden 4 miljoen euro moeten betalen.

Bron: De Telegraaf 24-11-2003
 

Honderdste voor Tim Cornelisse

Tim Cornelisse speelde afgelopen zaterdag zijn 100ste wedstrijd in het shirt van Vitesse. De aanvoerder beleefde een uitermate vervelende avond en wil graag vooruitkijken naar de volgende wedstrijd, uit tegen ADO Den Haag. Cornelisse zelf had er niet bij stilgestaan dat het zijn honderste voor Vitesse was, maar veel kon de aanvoerder er ook niet van genieten. “Als je naar de uitslag en het spel kijkt was het geen fijne avond. Ik voelde me erg machteloos, we straalden niet uit dat we het Feyenoord enigszins moeilijk wilden maken en dat was frustrerend.”

Heb je er een verklaring voor?
“Het gevoel vooraf was goed, maar al snel bleek dat afspraken niet werden nagekomen en ook tactisch klopte er in de wedstrijd zelf niet veel van. Daarbij gaf een aantal spelers niet thuis en dan wordt het tegen een ploeg als Feyenoord wel erg moeilijk.”

Het maakt de wedstrijd tegen ADO Den Haag wel erg cruciaal.
“Ik denk dat er nog volop cruciale wedstrijden volgen dit seizoen. Niet alleen ADO, maar de week daarna tegen FC Zwolle worden zeer belangrijk. Den Haag-uit wordt een hele lastige wedstrijd. De sfeer in het Zuiderpark zal voor veel jonge spelers weer een hele belevenis zijn. Desondanks willen wij als team laten zien dat we het wél kunnen en een goed resultaat neerzetten.”

Bron: Vitesse 24-11-2003
 

Samenwerking Vitesse en IFS t.b.v. betalingen

Beste seizoenkaarthouder,

In het kader van het vereenvoudigen van haar bedrijfsprocessen is Vitesse een samenwerking aangegaan met Integrated Financial Support BV (IFS) uit Tilburg. Zij incasseren voor rekening van Vitesse diverse openstaande bedragen. Tevens is IFS Business Club lid geworden.

IFS is afgelopen weekend gestart met onder andere de incasso van openstaande bedragen van seizoen- en parkeerkaarten voor het huidige seizoen 2003 – 2004. IFS heeft daartoe aan een deel van de seizoenkaarthouders een brief met het openstaande bedrag met acceptgiro gestuurd. Wij verzoeken u van deze acceptgiro gebruik te maken en de betaling aan IFS te voldoen.

Seizoenkaarthouders die voor aanvang van het seizoen een machtiging hebben afgegeven voor het afschrijven van periodieke betalingen dienen eveneens gebruik te maken van de ingesloten acceptgiro. Er wordt dus door Vitesse niet meer rechtstreeks en automatisch geïncasseerd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u, zoals in de brief vermeld, contact opnemen met een van de medewerkers van IFS op telefoonnummer 013 456 30 30.

Met vriendelijke groet,

B.V. Vitesse
Theo Mommers
Algemeen Directeur

Bron: Vitesse 24-11-2003
 

Reactie wethouder Gast i.v.m. vorming nieuw bestuur Vitesse
Wethouder legt in mail aan raadsleden uit hoe de zaken ervoor staan

Via dit bericht wil ik u op de hoogte brengen van de stand van zaken met betrekking tot een nieuw stichtingsbestuur en een raad van commissarissen (RvC) van Vitesse.

Zoals u weet is in de raamovereenkomst met Vitesse afgesproken dat het samenstellen van een stichtingsbestuur en RvC een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de zaakwaarnemers van de voetbalclub en de gemeente Arnhem is. Tevens staat in de raamovereenkomst dat de nieuwe bestuurders uiterlijk 1 december benoemd moeten zijn. De omvang van het stichtingsbestuur en de RvC is niet in de raamovereenkomst vastgelegd; dit vormt nog onderwerp van gesprek.

In de afgelopen weken zijn de gemeente en de zaakwaarnemers van Vitesse verder in gesprek gegaan met diverse kandidaten voor de functie van commissaris dan wel bestuurslid. Deze kandidaten kunnen de goedkeuring van beide partijen wegdragen. Ook is aan andere belanghebbenden zoals de supportersvereniging en de businessclub de mogelijkheid geboden om kandidaten aan te dragen. Dit heeft niet geleid tot extra kandidaten.

Het uitgangspunt bij de gesprekken valt samen te vatten in drie steekwoorden: onafhankelijk; objectief; toekomstgericht. Het toekomstige stichtingsbestuur en de RvC gaan straks onafhankelijk van andere partijen opereren, dus ook onafhankelijk van de gemeente. Wel zal een van de leden van de RvC namens de gemeente zitting nemen, zoals in de raamovereenkomst is aangegeven. De leden worden benoemd op basis van objectiviteit wat wil zeggen dat zij opereren vanuit het Vitessebelang. En tenslotte dienen de toekomstige bestuurders niet met banden vanuit het verleden te opereren maar moeten zij louter de blik richten op de toekomst.

De afgelopen week zijn constructieve gesprekken gevoerd en deze worden de komende week gecontinueerd. Uiterlijk 1 december worden de nieuwe bestuurders gepresenteerd en vanaf dat moment heeft de RvC en het stichtingsbestuur haar eigen verantwoordelijkheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor het het zoeken naar een nieuwe directeur als opvolger van de vertrekkend interim-directeur dhr. Mommers, maar ook voor de positionering van de belangen van de supportersvereniging en de businessclub op bv. een manier die gebruikelijk is in voetballend Nederland.

Uiteraard zal ik u op de hoogte blijven houden van de vorderingen in dit proces.

met vriendelijke groet dr. Rob Gast

24-11-2003
 

Brief SV Bestuurs-situatie Vitesse

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Arnhem

Betreft: huidige bestuurssituatie Vitesse

ARNHEM, 16 november ’03

Geacht College,

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse vraagt dringend uw aandacht voor het volgende.

Op 12 juni jl. heeft u de moed gehad een reddingsplan voor Vitesse aan te nemen. Hiervoor zijn wij u bijzonder dankbaar. U heeft aangetoond verantwoordelijk te willen zijn voor het voortbestaan van de club en Gelredome. Terecht heeft u aangegeven de benodigde snelle uitvoering in handen van deskundigen te willen geven.

Op 7 november jl. heeft een delegatie van de Businessclub Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse een gesprek gehad met de verantwoordelijk wethouder, dhr. Gast. Beide organisaties maken zich ernstig zorgen over de uitvoering van het reddingsplan met name het benoemen van nieuwe bestuurders. Tevens werd in die week het vertrek van interim-directeur Theo Mommers bekend gemaakt. Tijdens het gesprek met wethouder Gast hebben beide organisaties aangegeven of zij kandidaten te willen voordragen voor de nieuw te benoemen Raad van Commissarissen/Bestuur.

Het college zou uit de voorgedragen kandidaten zelf een keuze kunnen maken. Dit voorstel was voor wethouder Gast onaanvaardbaar daar het college zelf het proces voor deze benoemingen reeds had afgerond, letterlijk werd ons te verstaan gegeven dat wij te laat waren met ons verzoek. Dit bevreemdt ons zeer, daar dit verzoek reeds eerder gedaan is. Beide organisaties zijn samen het hart van Vitesse. Zij zijn verantwoordelijk voor ruim 70% van de netto omzet.

De Supportersvereniging met 110 vrijwilligers doet een dringend beroep op u allen om de uitvoering van het benoemingsproces nog eens tegen het daglicht te houden. De Vitesse organisatie is er niet bij gebaat dat de door u benoemde kandidaten geen draagvlak hebben bij supporters en businessclubleden. Er dient haast gemaakt te worden met de wederopbouw van de club waarbij personen van ondergeschikt belang zijn maar het belang van de club Vitesse voorop staat. Supporters zullen Vitesse massaal laten vallen als er geen structurele verandering in het klimaat rond en de prestaties van Vitesse komt. Nieuwe inkomsten zullen gegenereerd moeten worden door een nieuw daadkrachtig bestuur.

Wij vragen u dringend ons verzoek serieus te nemen en zien uw antwoord op korte termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Harry Reusken,
Voorzitter Officiële Supportersvereniging Vitesse

Afschrift verzonden naar: alle gemeenteraadsleden

17-11-2003
 

Jimmy van Fessem in ´De Verlenging´

Vitesse-doelman Jimmy van Fessem is maandag 24 november te gast in het TV-programma ´De Verlenging´. Vragen kunt u sturen naar deverlenging@omroepgelderland.nl

De Verlenging wordt uitgezonden om 17.20 uur op TV Gelderland en wordt daarna ieder uur herhaald.

Bron: Omroep Gelderland 24-11-2003
 

‘Waar moet ik nu beginnen? ‘

Trainer Edward Sturing van Vitesse was zaterdagavond in Rotterdam de vertwijfeling nabij. Hij zag zijn ploeg met 3-0 van Feyenoord verliezen. Dat was niet het ergste, wel dat al bij het eerste fluitsignaal de handdoek werd gegooid. “Bij Feyenoord verliezen kán, maar de manier waarop is teleurstellend. De eerste helft kun je afdoen met niks, helemaal niks. In de tweede helft hebben we op het doel van Feyenoord geschoten, dat was al heel wat”, stelde Sturing cynisch vast.

“We zijn na rust één op één gaan spelen, dat is voor de spelers het meest simpel. Het was ook wel iets beter, maar we komen nog goed weg met deze uitslag”, vond de trainer, die zich niet voor het eerst dit seizoen onmachtig voelde. Vitesse presenteerde zich dusdanig slap en apathisch dat Sturing hulpeloos moest toekijken. “Je ziet zo veel fout gaan dat ik niet eens meer weet waar ik moet beginnen. Elementaire dingen als passen, verdedigen, het loskomen van een tegenstander, alles ging fout. We hadden zo veel balverlies. Jezus Mina, waar moet ik beginnen?”

“En dan praat ik nog niet eens over tactiek. Daar hoef je het niet over te hebben als er zo veel fout gaat.” De grootste teleurstelling was de manier waarop Vitesse zich presenteerde. Als een hond die op de rug gaat liggen in de hoop op genade of de genadeklap. De vraag of voor sommige spelers het duel in Rotterdam ook als genadeklap gaat dienen, wilde Sturing bevestigen, noch ontkennen. Hij wilde de jonge spelers geen grote verwijten maken. Voor het duel had hij geprobeerd Feyenoord tot een ‘normale’ ploeg te degraderen, in plaats van een grootmacht in het mooiste stadion van Nederland. Veel effect heeft het niet gehad. “Ik heb het geprobeerd, maar je weet toch nooit of het werkt. Dat is gewoon het probleem bij ons, je kunt nergens van op aan.”

Kwalijk voor Sturing is dat hij niet van zijn routiniers op aan kan. Bert Konterman bleef verdedigend wel overeind, maar slaagde er ook niet in de organisatie overeind te houden. Zelfs aanvoerder Tim Cornelisse, doorgaans een voorbeeld van onverzettelijkheid, viel terug. Al kon hij als rechtsback niet al te veel invloed uitoefenen. Gert Claessens en Didier Martel hadden een complete off-day en mogen zich afvragen of zij volgende week in Den Haag wel in aanmerking komen voor een basisplaats.

Sturing wilde er niet op vooruitlopen. “Ik ga hier eerst gewoon met de jongens over praten in een normale wedstrijdbespreking. Daarna zal ik nog een individuele gesprekken voeren. Over eventuele consequenties wil ik eerst rustig nadenken”, zei Sturing, die direct toevoegde dat hij weinig mogelijkheden heeft. “Ik vind inderdaad dat dit niet kan, maar ik noem geen namen. Ik kan wel jongens individueel aanpakken, maar daar schiet ik niks mee op. Iedereen weet hoe we er voor staan en we hebben iedereen volgende week tegen Den Haag weer hard nodig”, aldus de coach, die snakt naar de winterpauze en een geldschieter.

“De jonge spelers hebben gewoon hulp nodig, maar ook de oudere jongens komen in de problemen. Vorig jaar hebben ze ook een heel zwaar seizoen gehad, dat heeft een weerslag. Het is mentaal zwaar om opnieuw in deze situatie te komen”, weet Sturing.

Bron: De Gelderlander 24-11-2003
 

Vitesse krijgt derde rood dit seizoen

Aleksandar Rankovic werd zaterdag als derde Vitessenaar uit het veld gestuurd in deze competitie. Gert Claessens en Jhonny van Beukering gingen de Serviër voor. Claessens liep twee gele kaarten op in de wedstrijd bij RBC Roosendaal (1-1) en Van Beukering deed hetzelfde, twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Willem 11 (2-2). Van Beukering miste daardoor het treffen met Feyenoord. Rankovic wacht een schorsing voor zijn rode kaart tegen Feyenoord en staat tevens op scherp qua gele kaarten: vijf. Tim Cornelisse en Emile Mbamba staan op vier. Ook hen wacht een schorsing bij een volgende gele prent.

Bron: De Gelderlander 24-11-2003
 

Sturing niet blij met rood Rankovic

Edward Sturing was zaterdagavond slecht te spreken over de rode kaart die Aleksandar Rankovic vlak voor tijd kreeg in het duel met Feyenoord. Bij de stand van 3-0 liet de Joegoslaaf zich door Thomas Buffel verleiden, nadat hij de Belg eerst stevig, had aangepakt. Buffel kwam verhaal halen en Rankovic reageerde met een opdoffer. “Ik begrijp zijn frustratie wel”, reageerde Sturing, “maar ik heb geen begrip voor zijn reactie. Al moet ik er bij zeggen dat ik het niet precies heb gezien. Ervan uitgaande dat hij ‘iets’ heeft gedaan, vind ik dat dom. Zeker omdat hij nu de belangrijke wedstrijd tegen Den Haag mist.”

Bron: De Gelderlander 24-11-2003
 

Rankovic: ‘We moeten vechten als dieren’

Gefrustreerd door het slappe spel van Vitesse, kreeg Aleksandar Rankovic zaterdag rood in het duel met Feyenoord (3-0). “We moeten veranderen in onze hoofden. Je moet vechten als een dier, elke wedstrijd opnieuw.”

Het beschamende optreden van Vitesse kreeg zaterdagavond in de Kuip een passend slot. in de blessuretijd van de eenzijdige veegpartij kreeg Aleksandar Rankovic in twintig seconden een gele en een rode kaart. Eerst schoffelde hij de passerende Thomas Buffel van de benen. Eu daarna stuurde arbiter Jack van Hulten de middenvelder van het veld, nadat Rankovic de verhaal halende Buffel van zich af had geduwd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-11-03
 

Feyenoord speelt met arm Vitesse
Rotterdammers wandelen over een rode Arnhemse loper cruciale voetbalweek in

Feyenoord heeft zaterdagavond in De Kuip vertrouwen opgedaan in de week van de waarheid. De Rotterdamse ploeg werd door een armoedig spelend Vitesse geen strobreed in de weg gelegd: 3-0. Voor Feyenoord was het duel tegen Vitesse niet meer dan opwarmertje naar twee cruciale, stemmingbepalende wedstrijden. De Rotterdamse ploeg reist woensdag naar Tsjechië, waar een dag later Teplice een 2-1 voorsprong verdedigt in de tweede ronde van de UEFA Cup.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-11-03
 

Claessens ziet realiteit onder ogen

Vitesse faalde zaterdag bij Feyenoord vrijwel collectief. Alleen doelman Jim van Fessem scoorde een ruime voldoende. De andere spelers leverden matige tot zwakke prestaties. Ook Gert Claessens deelde in de malaise en werd een kwartier voor tijd zelfs gewisseld: “Als ploeg waren we heel slecht, vooral de eerste helft. Dit kan zo niet. we moeten de realiteit onder ogen te zien. Vorig jaar degradeerden we bijna en er zijn vijf spelers verkocht. Wat rest is een jong elftal.” Claessens kijkt alweer vooruit: “De komende twee wedstrijden worden heel belangrijk.Maar nu ben ik ontgoocheld.”

Bron: Omroep Gelderland 22-11-2003
 

Rankovic vindt rode kaart onterecht

Aleksandar Rankovic vond de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg onterecht. De Vitesse-middenvelder schopte eerst Thomas Buffel onderuit en gaf hem daarna nog een duw, waardoor Buffel opnieuw tegen het gras ging. Rankovic pleitte zichzelf vrij: “Belachelijk. Buffel ging gewoon liggen, ik duwde hem nauwelijks. Maar dit is typisch voor de scheidsrechter. die was al de hele wedstrijd tegen ons aan het fluiten.” Rankovic accepteert geen schorsing: “Ik weet niet wat ik krijg, maar ik wil vrijspraak. Ik vind dat we zeker in beroep moeten gaan tegen een straf.”

Bron: Omroep Gelderland 22-11-2003
 

Sturing ziet elementaire dingen misgaan

Trainer Edward Sturing vond de nederlaag van Vitesse bij Feyenoord niet verrassend, maar had wel de nodige kritiek: “De manier waarop kon niet. We speelde heel matig, met name de eerste helft. De elementaire dingen, zoals het aannemen van de bal en het positiespel, gingen mis. Iedere bal die veroverd werd, leverden we meteen weer in. Het was qua inzet ook beduidend minder.” Voor de rode kaart van Rankovic had Edward Sturing geen goed woord over: “Het was zeker dom. Als je zoiets doet in de 90e minuut met een achterstand van 3-0, is dat heel onprofessioneel. Misschien was hij gefrusteerd, maar je moet jezelf wel als een prof gedragen.”

Bron: Omroep Gelderland 22-11-2003
 

Slap Vitesse kansloos bij Feyenoord

Vitesse heeft zaterdagavond met 3-0 verloren bij Feyenoord. Dat de nederlaag niet hoger uitpakte. was louter te danken aan Jim van Fessem. De doelman zag in de eerste minuten al twee keer Feyenoorders zo door het centrum voor zich opduiken. Van Fessem redde beide malen bekwaam. In de 22e minuut moest ‘De Tank’ capituleren toen Van Persie op dezelfde wijze vrij kwam en in een voetbeweging afrondde. Voor rust kregen ook buffel (2x), Ono en Kuijt een vrije doortocht naar Van Fessem, maar de doelman voorkwam erger. Bij een kopbal van Paauwe op assist van Ono kon Van Fessem niet ingrijpen: 2-0.

Na rust had Vitesse even een opleving en Aleksandar Rankovic kreeg twee aardige kansen. Aan de andere kant was Van Persie dichtbij, maar Van Fessem toonde weer zijn vorm met een save. Vitesse was nog wel gevaarlijk via schoten van Eldridge Rojer en Emile Mbamba. maar verder bleef de ploeg onmachtig en slap spelen. Van Persie raakte met een stift nog de lat. nadat hij eerst Tim Cornelisse te kijk zette. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-0 toen Dirk Kuijt op een vreemde klutsbal sneller reageerde dan Van Fessem. In de slotfase kreeg de zwaar gefrustreerde Rankovic nog een rode kaart.

Bron: Omroep Gelderland 22-11-2003
 

Feyenoord genadig voor Vitesse

Op de sfeerloze voetbalavond in De Kuip heeft Vitesse met 3-0 verloren van Feyenoord. Met deze nederlaag kwamen de Arnhemmers nog goed weg. Kansen wisten de elf van Bert van Marwijk zich voldoende te creëren, maar dankzij Van Fessem bleef de ploeg een grotere nederlaag bespaard.

Feyenoord 3-0 (2-0) Vitesse

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 40.000
22 november 2003, 20:00 uur
De Kuip Rotterdam
Geel: Fränkel
Rood: Rankovic ’90

1-0 Van Persie ’22
2-0 Paauwe ’44
3-0 Kuijt 80

Binnen dertig seconden had spits Kuijt de 1-0 al op zijn hoofd, maar doelman Van Fessem verrichtte de eerste van zijn vele goede reddingen en niet veel seconden later schoot Buffel vanaf de rand van de zestien meter maar net over. Na de twee goede kansen voor de thuisploeg werd er lange tijd in een zeer laag tempo gespeeld, lag het initiatief weliswaar bij Feyenoord, maar het duel kon gezapig genoemd worden. Na iets meer dan twintig minuten spelen bereikte een lange pass de voet van de gevaarlijke Van Persie, die het buitenkansje direct omzette in een Rotterdamse voorsprong: 1-0. Vitesse wist geen enkel moment gevaarlijk te worden en pal voor rust verdubbelde verdediger Paauwe de score door van dichtbij raak te koppen.

Met Zongo voor Schaars probeerde Vitesse het na rust anders. Er werd achterin één op één gespeeld en drie minuten na de hervatting kreeg Rankovic twee goede kansen op de aansluitingstreffer, maar de Serviër vond Lodewijks op zijn weg. Ook in de tweede helft gebeurde er vrij weinig in de goedgevulde Kuip en warm konden de supporters er niet van worden. Het spel van de eigen ploeg was zaterdagavond, ondanks de vele kansen, niet hartverwarmend en Vitesse bood niet de tegenstand om het duel ook maar een seconde spannend te laten worden. Tien minuten voor tijd tekende Kuijt voor de derde treffer van de avond om de eindstand van 3-0 op het scorebord te zetten. Aleksandar Rankovic kreeg in de slotseconden nog de rode kaart van scheidsrechter Van Hulten en mist daardoor de belangrijke uitwedstrijd in Den Haag tegen ADO.

Trainer Edward Sturing was teleurgesteld over de wijze waarop zijn ploeg speelde. “Vooraf weet je dat een goed resultaat moeiljk te behalen is bij Feyenoord, maar de manier waarop wij vanavond speelden was zeer teleurstellend. De eerste helft was niks, de tweede was iets beter en hebben we tenminste nog op het doel van de tegenstander geschoten”, klonk het cynisch uit de mond van de trainer. “De uitslag is dan ook volledig terecht en mogen wij zelfs blij zijn dat het slechts bij 3-0 is gebleven.” Zijn collega Bert van Marwijk sloot zich aan bij de woorden van Sturing en voegde daar nog aan toe: ‘We hebben Vitesse vanavond negentig minuten kansloos gelaten.”

Opstellingen

FEYENOORD VITESSE

30 Lodewijks 22 Van Fessem
6 Schreuder 2 Cornelisse
7 Kuijt ’89 3 Konterman
8 Van Wonderen 5 Fränkel
10 Lurling 6 Rankovic
14 Ono ’86 8 Claessens ’73
17 Paauwe 9 Mbamba
19 Buffel 11 Martel
28 Swerts 14 Jansen
32 Van Persie ’84 18 Schaars ’46
33 Snoijl 25 Rojer ’84

WISSELS

1 Pardo ’84 1 Zongo ’46
2 Song ’86 2 Hofs ’73
3 Lazovic ’89 3 Bochem ’84

Bron: Vitesse.nl 22-11-2003
 

Vitesse gaat onderuit in de Kuip
Met 3-0 mag Vitesse nog blij zijn
Rankovic krijgt rood na vermeend slaan

Vitesse heeft vanavond in de Kuip kansloos met 3-0 verloren van Feyenoord. Gezien het spel van Vitesse had Feyenoord met grotere cijfers moeten winnen, maar o.a. een goed keepende Van Fessem stond daarvoor in de weg. Rankovic kreeg in de slotfase rood na vermeend slaan.

Sturing vertelde daarna tijdens de persconferentie dat je normaal geen grote kans hebt dat je in Rotterdam wint, maar wat Vitesse vandaag liet zien was zwaar teleurstellend. De eerste helft vond hij het aan Vitesse-zijde helemaal niets. Alle elementaire elementen gingen fout zoals o.a. het positie-spel, aansluiten en balverlies. Tijdens de rust heeft hij wat punten aangepast zoals het 1 op 1 spelen. Het spel tijdens de 2e helft was nog niet fantastisch maar wel beter. ‘We schoten zelfs op het doel van Feyenoord’, aldus de trainer van Vitesse. Sturing vond de uitslag terecht en vond dat we nog blij mogen zijn dat het maar 3-0 is gebleven. Bert van Marwijk, trainer van Feyenoord, sloot zich daarbij aan en vond dat het enige minpunt van Feyenoord-zijde was dat er niet meer gescoord is.

Vitesse krijgt nu 2 wedstrijden (ADO Den Haag uit en FC Zwolle thuis) die gezien de stand echt punten moeten opleveren!

22-11-2003
 

Sinterklaasfeest in Gelredome

Het Sinterklaas feest in Gelredome is door de activiteitencommissie afgelast. Dit vanwege de geringe belangstelling.

november 2003
 

Vertrektijd en locatie Feyenoord – Vitesse

De bussen vertrekken zaterdag 22 november om 17.30 uur vanaf “De Gelderse Poort”

Op vele verzoek hierbij informatie over waar ‘De Gelderse poort’ zich bevindt met dank aan Kadaster.nl. Dit bedrijf bevindt zich aan de rechterzijde van dit terrein!

Klik voor de kaart van de lokatie ‘Gelderse Poort’

Openbaar vervoer
U komt met de trein of bus aan op het Centraal Station Arnhem. Er gaat een aantal buslijnen richting het Kadastergebouw. Als u lijn 31 of lijn 88 naar Nijmegen neemt, dan stapt u uit bij halte Gelderse Poort.

Auto
Vanuit het centrum van Arnhem
U gaat richting Nijmegen (A325). Via de John Frostbrug steekt u de Rijn over. Alsmaar rechtdoor rijden. Afslag Elden/Gelderse Poort. Vervolgens richting Elden aanhouden (Burg. Matsersingel). Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf en gelijk weer de eerste straat rechtsaf de Mr. E.N. v. Kleffensstraat in, na 200 meter ziet u het Kadastergebouw aan uw rechterzijde.

Vanuit richting Rotterdam/Nijmegen
Op de A15 houdt u op knooppunt Ressen richting Arnhem (A325) aan. U neemt de afslag Elden/Gelderse Poort. Einde afrit linksaf de Burgemeester Matsersingel in. Bij de derde verkeerslichten rechtsaf en gelijk weer de eerste straat rechtsaf de Mr. E.N. v. Kleffensstraat in, na 200 meter ziet u het Kadastergebouw aan uw rechterzijde.

Vanuit richting Utrecht/Apeldoorn
Volg de A12 richting Oberhausen. Afslag Arnhem/Nijmegen/Zutphen/Velp nemen. U volgt de afslag Arnhem/Nijmegen (N325). U steekt de Rijn over en blijft de weg volgen tot een groot verkeersplein. Hier gaat u linksaf richting Nijmegen (A325). Afslag Elden/Gelderse Poort. Vervolgens richting Elden aanhouden (Burg. Matsersingel). Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf en gelijk weer de eerste straat rechtsaf de Mr. E.N. v. Kleffensstraat in, na 200 meter ziet u het Kadastergebouw aan uw rechterzijde.

Vanuit richting Doetinchem
Op de A12 richting Utrecht neemt u afslag Arnhem/Nijmegen/Zutphen/Velp. U volgt de afslag Arnhem/Nijmegen (N325). U steekt de Rijn over en blijft de weg volgen tot een groot verkeersplein. Hier gaat u linksaf richting Nijmegen (A325). Afslag Elden/Gelderse Poort. Vervolgens richting Elden aanhouden (Burg. Matsersingel). Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf en gelijk weer de eerste straat rechtsaf de Mr. E.N. v. Kleffensstraat in, na 200 meter ziet u het Kadastergebouw aan uw rechterzijde.

Parkeren
Er is een (gratis) parkeerterrein bij het Kadastergebouw.

22-11-2003
 

Vitessebestuur bijna af

De zoektocht van de gemeente Arnhem naar een nieuw bestuur voor Vitesse is volgens eigen zeggen bijna volbracht. Uiterlijk op 1 december wordt zowel een nieuw bestuur als een nieuwe raad van commissarissen gepresenteerd, heeft verantwoordelijk wethouder R. Gast gisteren gemeld in een brief aan de Arnhemse gemeenteraad.

De afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd met kandidaten die zowel bij de gemeente als bij Vitesse ‘de goedkeuring wegdragen’. Namen zijn nog niet bekendgemaakt, behalve die van Amicon-directeur H. Ramautar in een eerder stadium.

‘Onafhankelijk, objectief en toekomstgericht’ zijn volgens Gast de sleutelwoorden bij het aanwijzen van nieuwe bestuurders. Ze gaan straks onafhankelijk opereren, dus ook onafhankelijk van de gemeente, aldus de wethouder. ‘Wel zal een van de leden van de raad van commissarissen namens de gemeente zitting nemen.’ De toekomstige bestuurders dienen hoe dan ook ‘niet met banden vanuit het verleden te opereren, maar moeten de blik louter richten op de toekomst’.

Bron: De Gelderlander 22-11-2003
 

Mbamba grote troef in de Kuip

Vitesse begint vanavond bij Feyenoord aan de laatste reeks wedstrijden voor de winterstop. Trainer Edward Sturing heeft zijn spelers gewaarschuwd voor overschatting van de tegenstander, die net als Vitesse slecht presteert. “In de voorbespreking heb ik aangegeven dat de spelers de naam Feyenoord moeten vergeten”, zegt Sturing. “Het is een topclub, ze spelen niet het beste voetbal van de laatste jaren. Feyenoord wint wedstrijden door de individuele kwaliteiten. Maar de druk ligt niet alleen bij ons, ook bij Feyenoord. Zij staan op de vierde plaats en mogen niet verliezen.”

Sturing kent de kwetsbaarheden van de ploeg uit Rotterdam, die met AZ lijkt te gaan uitmaken wie de nummer drie van Nederland wordt. “We krijgen voorin mogelijkheden”, doelt Sturing op de trage defensie, waarin Peter van de Berg ontbreekt wegens een schorsing. Waarschijnlijk zal Kees van Wonderen naast Patrick Paauwe spelen in het hart van de verdediging. Beide spelers missen snelheid.

“Wij hebben voldoende snelheid”, wijst Sturing op de aanwezigheid van met name Eldridge Rojer en Emile Mbamba, de topscorer (drie goals) die als grote troef fungeert in de punt van de Arnhemse aanval. “We moeten proberen ons voordeel te zoeken op de momenten van omschakeling van balverlies naar balbezit.”

Het bezoek aan Feyenoord is de eerste van vijf competitieduels, die Vitesse resteren tot aan de winterstop. ADO Den Haag (uit), FC Zwolle (thuis), NEC (uit) en PSV (thuis) voltooien het programma. Tussen de twee laatste duels speelt Vitesse nogmaals in de Kuip voor de beker.

Sturing weet dat zijn elftal punten moet sprokkelen, totdat de langverwachte versterking in de winterstop daadwerkelijk naar Arnhem moet komen. “We hebben een keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren”, aldus Sturing. “We spelen dus te vaak gelijk en we verliezen te vaak in het laatste deel van de wedstrijd.”

Vitesse heeft het voorbije vrije weekeinde gebruikt om kleine kwetsuren in de selectie (Stijn Schaars, Gert Claessens en Didier Martel) te laten helen. Sturing kan vanavond in de Kuip (aanvang 20 uur, live op Canal Plus) niet beschikken over de geschorste Jhon van Beukering en de geblesseerden: Dragoslav Jevric, Matthew Amoah en Ruud Knol.

Vermoedelijke opstelling: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Jansen, Fränkel; Schaars, Rankovic, Claessens; Rojer, Mbamba en Martel.

Bron: De Gelderlander 22-11-2003
 

Konterman keert terug in de Kuip

Bert Konterman keert vanavond voor het eerst na drie Schotse jaren terug in de Kuip voor het competitieduel bij Feyenoord. De 32 – jarige verdediger van Vitesse werd in 1999 landskampioen met de Rotterdamse club en vertrok na zijn tweede jaar naar Glasgow Rangers. Deze zomer keerde hij terug naar Nederland, als enige aanwinst in de selectie van Vitesse. Ondanks Konterman staat Vitesse zeventiende op de ranglijst, dertien plaatsen lager dan Feyenoord. De jonge Arnhemse ploeg hoopt met snelle spitsen voor een verrassing te zorgen.

Bron: De Gelderlander 22-11-2003
 

Knol maakt rentree bij Jong Vitesse

Ruud Knol zal maandag eindelijk weer een officiële wedstrijd spelen voor Vitesse. De centrumverdediger zal een helft meedoen met Jong Vitesse, in de uitwedstrijd tegen Jong Volendam. Knol staat al ruim een jaar buitenspel met een zware knieblessure. Vitesse-trainer Edward Sturing verwacht niet dat de 22-jarige Knol al voor de winterstop zal worden betrokken bij een wedstrijd van het eerste elftal. “Het is nog maar vier weken tot de winterstop”, aldus Sturing. “Dat is kort dag, als je heel lang geen wedstrijd hebt gespeeld.” Ook Matthew Amoah en keeper Dragoslav Jevric staan tot de winterstop buitenspel.

Bron: De Gelderlander 22-11-2003
 

Vitesse houdt Turkije in de gaten

Vitesse houdt de ontwikkelingen in Turkije nauwlettend in de gaten. De Arnhemse club heeft voor januari een trainingskamp besproken, in het land, dat de voorbije dagen doelwit was van enkele terroristische aanslagen. “De aanslagen zijn gebeurd in Istanbul”, zegt Vitesse-trainer Edward Sturing. “Wij gaan naar het Zuiden, naar Belek, dat ligt wel een eind van Istanbul. Er is niets gebeurd in het gebied waar wij straks zitten. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of de recente gebeurtenissen voor ons gevolgen hebben. Het hangt straks ook af van het reisadvies. We houden het in de gaten.”

Bron: De Gelderlander 22-11-2003
 

‘Verdorie, word toch een keer volwassen’

Bert Konterman keek vorig week in deze krant vooruit naar de tweestrijd tussen Oranje en Schotland. Vandaag deel twee van het gesprek; over Vitesse; de enige echte teleurstelling, de valse start, groentjes, een opmerkelijke premieregeling en het grote weerzien.

‘Maak niet de fout Schotland als een pubteam te zien’, zei Bert Konterman een week geleden. Nederland deed het toch, in Glasgow, en verloor met 1-0. Vier dagen later nam Oranje de Schotten wel serieus.

Voor Bert Konterman zijn de weken van het grote weerzien aangebroken. Hij speelde twee weken terug tegen zijn oude club Willem II, bekeek de interlands tegen Schotland, waar hij drie jaar speelde, voor de buis, en staat vandaag in Rotterdam tegenover Feyenoord. De club waar hij landskampioen en international was, plus een transfer naar Glasgow Rangers verdiende. Over twee weken wacht FC Zwolle, ook al een oude werkgever. “Je ziet je hele carrière in een paar weken voorbij komen”, zegt Konterman, met een glimlach.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-11-03
 

Voorbeschouwing Feyenoord-Vitesse

De aandacht lag de voorbije week bij het Nederlands elftal. Het gaf trainer Bert van Marwijk de mogelijkheid om zich in alle rust voor te bereiden op een zware week. In acht dagen spelen de Rotterdammers wedstrijden tegen Vitesse, FK Teplice en Ajax. Door personele problemen moet Van Marwijk zijn ploeg morgen op meerdere posities wijzigen. Anthony Lurling en Robin van Persie starten naar verwachting samen in de basisopstelling tegen Vitesse. Feyenoord wijkt tegen Vitesse noodgedwongen af van de vaste basisopstelling. Kees van Wonderen keert door de schorsing van centrale verdediger Peter van den Berg terug naar de defensie. Indirect maakt die wijziging het mogelijk dat Robin van Persie op links en Anthony Lurling op rechts in één elftal kunnen spelen. Op de vrijdagtraining oefende Van Marwijk met die variant. Dirk Kuyt is de diepe spits, terwijl Thomas Buffel achter de spits speelt. De trainer verwacht veel van de samenwerking tussen Buffel en Alfred Schreuder. ‘Alfred doet het de laatste heel goed. Hij is in zijn rol gegroeid.’

Goed nieuws was er op vrijdag met de terugkeer van linksback Ramon van Haaren. Na ruim dertien maanden afwezigheid door een knieblessure keert hij weer terug bij de selectie. Het was de bedoeling dat de linksachter ruim twee weken geleden al zou terugkeren voor het duel tegen Teplice. Toen kreeg hij echter weer een terugslag. ‘In principe kan hij zaterdag spelen’, zei Van Marwijk vrijdag. ‘Zijn terugslag bleek gelukkig mee te vallen. Ik ben blij dat hij er weer bij is.’

De Feyenoord-selectie kan ook Sebastián Pardo weer verwelkomen. De kleine Chileen kwam in een vormcrisis terecht, maar knokte zich met een aantal uitstekende optredens bij Jong Feyenoord terug. ‘Hij is op de weg terug’, zegt Van Marwijk. ‘Hij kan geweldig voetballen, dat weet ik al lang. Hij krijgt nu weer een kans. Maar ik wil niet te optimistisch zijn. Vorig seizoen liet ik hem ook drie of vier wedstrijden spelen en ging het niet. Het wordt afwachten. De concurrentie neemt in elk geval toe.’ Vanuit Jong Feyenoord wordt namelijk ook nog aan de deur geklopt. Reinhard Breinburg zat al een aantal keer bij de selectie. ‘Hij is een van de spelers die het eerst in aanmerking zal komen voor de komst naar het eerste. Hij heeft veel eigenschappen om een goede centrale verdediger te worden.’

Het tobbende Vitesse bevindt zich net als vorig seizoen in de degradatiezone. Tegen Feyenoord mist de ploeg van Edward Sturing de geschorste Jhon van Beukering. Oud-Feyenoorder Bert Konterman keert weer terug in De Kuip, het stadion waarin hij in 1999 nog landskampioen werd.

Feyenoord – Vitesse
Zaterdag 22 november in De Kuip
Scheidsrechter: Van Hulten

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Lodewijks; Swerts, Van Wonderen, Paauwe, Snoyl; Lurling, Schreuder, Ono, Van Persie; Buffel en Kuyt.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Jansen, Konterman, Fränkel; Rojer, Claessens, Schaars, Martel; Zongo en Mbamba.

Statistieken

Laatste tien ontmoetingen

Thuis:
12/4/2002 Feyenoord – Vitesse 2-1
17/11/2001 Feyenoord – Vitesse 3-2
20/12/2000 Feyenoord – Vitesse 2-0
12/10/1999 Feyenoord – Vitesse 0-0
23/5/1999 Feyenoord – Vitesse 2-1

Uit:
19/10/2002 Vitesse – Feyenoord 1-1
17/2/2002 Vitesse – Feyenoord 2-1
4/3/2001 Vitesse – Feyenoord 0-0
13/2/2000 Vitesse – Feyenoord 3-3
13/12/1998 Vitesse – Feyenoord 1-1

Bron: Feyenoord.nl 21-11-2003
 

Knol maandag een helft in Jong Vitesse

Vitesse-verdediger Ruud Knol maakt maandag zijn rentree in Jong Vitesse. Hij zal een helft spelen in de uitwedstrijd tegen Volendam. Ruud Knol had al eerder in Jong Vitesse moeten spelen, maar had toen last van zijn bovenbeen na een botsing met Jim van Fessem. De verdediger traint al enkele weken vol mee met de selectie en in tegenstelling tot het begin van het seizoen heeft hij nu weinig klachten. Knol raakte eind augustus vorig jaar geblesseerd aan zijn knie en speelde sindsdien niet meer voor het eerste elftal van Vitesse. Hij revalideerde maandenlang in Amsterdam.

Bron: Omroep Gelderland 21-11-2003
 

Sturing wil collectieve prestatie

Met nog vijf duels te gaan voor de winterstop is Feyenoord de eerste hindernis. Edward Sturing wil ‘zoveel mogelijk rendement halen uit deze duels’, te beginnen zaterdagavond in De Kuip. Bij beide teams ontbreekt een speler wegens een schorsing. Bij Feyenoord is dat centrale verdediger Peter van de Berg en bij Vitesse is Jhon van Beukering er niet bij. Verder zijn de bekenden Jevric, Amoah en Knol er door blessures niet bij. Trainer Edward Sturing heeft de afgelopen veertien dagen optimaal gebruikt om zijn ploeg scherp te krijgen voor morgen. “Alleen Gert Claessens en Stijn Schaars misten door blessures de eerste trainingsweek, maar deze week hebben zij normaal kunnen trainen.”

“Ik ga er vanuit dat De Kuip goedgevuld zal zijn, maar heb mijn spelers voorgehouden dat zij de naam Feyenoord moeten vergeten en gewoon hun wedstrijd moeten spelen. Feyenoord staat vierde en elk puntenverlies zet de ploeg nog meer onder druk. Desondanks beschikt Feyenoord over ‘aardig’ materiaal. De ploeg heeft veel individuele kwaliteit en dat levert ze vaak de winst op. De mogelijkheden voor ons liggen achterin. Wij zullen een collectieve prestatie moeten neerzetten voor een goed resultaat.”

De trainer wilde de opstelling nog niet bekendmaken. Deze wordt zaterdag ook pas aan de spelersgroep bekendgemaakt. Wel gaf Sturing aan weinig te zullen veranderen ten opzichte van de laatste duels.

Feyenoord – Vitesse 20:00 uur
Zaterdag 22 november
De Kuip – Rotterdam

Bron: Vitesse.nl 21-11-2003
 

Sturing: “Hier moeten we het mee doen”

Vitesse-trainer Edward Sturing gaat ervan uit dat hij met de huidige selectie verder moet tot de winterstop. “Hier moeten we het mee doen. Het duurt nog maar vier weken tot de winterstop, ik verwacht Knol en Amoah zeker niet terug en ook Jevric moet ik nog zien. Hij is nog niet eens echt in training en moet dan eerst spelen in het tweede. Maar ik ben zeer tevreden over Jimmy van Fessem. Over de mens Van Fessem had ik altijd al een goed gevoel. Nu laat hij het ook op het veld zien.” De trainer weet dat versterken lastig is: “Ik weet wel wat ik wil, maar wat voor prijskaartjes hangen er aan?”

Sturing had de selectie graag versterkt met Drazen Brncic, maar de komst van de Kroatische Belg ketste af. “Hij maakte een goede indruk op de training, hij was zeker een aanvulling geweest op onze selectie. En hij zag Vitesse ook wel zitten, maar hij had grote problemen met de afstand vanuit Luik. Tsja, we kunnen moeilijk Vitesse verhuizen naar Belgie.”

Tegen Feyenoord gokt Sturing zaterdag op de snelheid voorin: “Achterin bij Feyenoord liggen mogelijkheden voor ons. Maar zij hebben voorin weer veel individuele klasse, waardoor ze vaak wedstrijden kunnen beslissen.”

Bron: Omroep Gelderland 21-11-2003
 

Schaars in basis tegen Feyenoord

De linksbenige Stijn Schaars begint zaterdagavond als rechtsmidden in de basis in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Gezien de training van vrijdag lijkt Schaars de voorkeur te krijgen boven Ricky Bochem. Aleksandar Rankovic speelt als controlerende middenvelder, hij zal spelverdeler Shinji Ono van Feyenoord uit moeten schakelen. Jhon van Beukering is vrijwel fit na een enkelblessure, maar hij is geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Jansen, Frankel; Schaars, Rankovic, Claessens; Rojer, Mbamba, Martel.

Bron: Omroep Gelderland 21-11-2003
 

Konterman: ‘genieten tegen top-drie’

Bert Konterman verheugt zich op de terugkeer in De Kuip zaterdag. De Vitesse-verdediger kwam van 1998 tot 2000 uit voor Feyenoord en werd in 1999 landskampioen met de Rotterdamse club. “Van de topdrieclubs vind ik het de mooiste club. Qua stadion en beleving vind ik het vergelijkbaar met Schotland en Engeland. Met de supporters heb ik ook altijd een goede band gehad en nog steeds zijn ze positief over mij.”

Konterman weet wel hoe Vitesse het duel in moet gaan: “Tegen de top-drie moeten we genieten. Een beetje inzakken, op de middenlijn erin kletsen en gokken op de jongens voorin.”

Bron: Omroep Gelderland 21-11-2003
 

Vrouwen in het spel

In de kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk had het Nederlands Elftal voor het eerst in bijna vijftig jaar profvoetbal te maken met een vrouwelijke assistent scheidsrechter. Spot, hoon, vertwijfeling en vooroordelen vielen Nelly Viennot tent deel. In Nederland moeten vrouwen die werkzaam zijn in de voetbalwereld nog steeds met een vergrootglas gezocht worden. Maar ze zijn er wel. Voetbal Magazine sprak met een zestal prominenten onder hen over de vooroordelen, de noodzaak van vakkennis, ’t wereldje en natuurlijk over de heren voetballers zelf.

lees verder...

Bron: Voetbalmagazine December 2003
 

In het kielzog van Marc van Hintum
Voormalig Vitessespeler bezoekt wedstrijd Vitesse

Tijdens wedstrijden zien we ze in volle glorie, maar wat doen voetballers eigenlijk wanneer ze aan de ogen van het grote publiek zijn onttrokken? Op zoek naar antwoorden vertoefde Voetbal Magazine een week lang in de nabijheid van RKC’er Marc van Hintum. En de leukste linksback van Nederland deed daarbij absoluut niet geheimzinnig.

lees verder...

Bron: Voetbalmagazine December 2003
 

Jong Vitesse afgetroefd door NEC

Jong Vitesse heeft gisteravond de kans laten liggen zich te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB-beker voor reserveteams. Het team van trainer Theo Bos verloor op een slecht bijveld van NEC (2-1). Het was het oude liedje in de burenruzie: NEC was feller dan de grote broer uit Arnhem. “Waar je vooraf zo voor gewaarschuwd hebt, gebeurt toch”, baalde Bos. “Misschien leggen we wel te veel nadruk op en moeten we zeggen dat ze gewoon lekker moeten gaan voetballen.” Maandag had Vitesse in de beker nog overtuigd met een zege op PSV (3-1). Gisteravond maakte Kalle Sone een achterstand ongedaan (1-1), maar meteen na rust kwam NEC op 2-1. Vitesse miste daarna een handvol kansen en heeft in de laatste groepswedstrijd, uit tegen Roda JC, een punt nodig voor kwalificatie.

Bron: De Gelderlander 21-11-2003
 

‘Wachten met tunnel bij stadion’
Zuid Centraal: Eerst visie ontwikkelen voor stadshart Zuid

Er moet eerst een visie voor het stadshart Zuid zijn voordat er beslissingen worden genomen over twee voetgangers- en fietstunnels bij Gelredome. Dat is de mening van Zuid-Centraal. De partij gaat naar aanleiding van een publicatie in deze krant vragen stellen aan de wethouders Veenstra (Verkeer) en Van Bodegraven (Ruimtelijke Ordening). B. Geurtz van Zuid Centraal: “Verkeersmaatregelen zijn ondergeschikt aan de ontwikkelingen rond het hart van Zuid. Je moet voorkomen dat er al dingen gebeuren die niet passen in de visie voor het gebied.”

Binnen de gemeente Arnhem moet nog gesproken worden over de visie voor het gebied waarin Rijnhal, Gelredome en Kronenburg liggen. Eind deze maand is er een bijeenkomst waar over de visie voor het gebied wordt gesproken. Geurtz: “Dan moet je niet eerst twee tunnels openbaar aanbesteden. Het kan best zijn dat die tunnels helemaal niet in de visie passen.”

De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem zoeken al sinds de opening in 1998 naar een oplossing voor de verkeersproblemen rondom stadion Gelredome. In eerste instantie werd gedacht aan een fiets- en voetgangersbrug over het Nijmeegseplein. Dit werd te duur bevonden, maar werd opnieuw bekeken na een dodelijk ongeval op de busbaan bij een wedstrijd van Vitesse. Inmiddels zijn maatregelen genomen om de looproute tussen de Rijnhal en Gelredome veiliger te maken.

Nu is nadrukkelijk een tunnel in beeld gekomen. Over twee weken moet duidelijk zijn of die oplossing financieel haalbaar is. De provincie Gelderland is de trekker en belangrijkste financier van het project. De gemeente Arnhem en het rijk betalen elk een kwart. Een tunnel gaat rond de 4,5 miljoen euro kosten.

Tegelijkertijd met de aanleg van de tunnels moet de kruising Nijmeegseweg/Pleijweg compacter worden. De brede, groene middenbermen verdwijnen. Op de sterk vereenvoudigde kruising hoeft linksafslaand verkeer uit tegenovergestelde richtingen niet meer op elkaar te wachten. Daardoor wordt de capaciteit van de Pleijweg vergroot. Samen met enkele andere maatregelen moeten straks maximaal 70.000 auto’s per dag de weg op kunnen. Nu is de capaciteit ongeveer 55.000 auto’s per dag. De reconstructie van de kruising kost dertien miljoen euro, inclusief de tunnels. Het werk moet in 2005 afgerond zijn, anders komt de rijkssubsidie in gevaar. Dat betekent dat eind volgend jaar begonnen moet zijn met het werk.

Bron: De Gelderlander 21-11-2003
 

Arnhems evenement ook op Nijmeegse borden

Een Arnhems evenement op borden in Nijmegen. Lange tijd was dat onmogelijk, maar per 1 januari 2004 wordt het eindelijk toegestaan door de gemeente. Met een voorbehoud: een Nijmeegs feest gaat voor.

Nijmegen volgt daarmee Arnhem, dat sinds kort eenzelfde beleid heeft voor de evenementen-displays die op vaste plaatsen rond lantaarnpalen staan. Beide steden kunnen mondjesmaat feesten van de buurman toestaan, omdat het aantal borden fors is of wordt uitgebreid. De Rijnstad had er aan het begin van het jaar 180, sinds kort zijn dat er 240. Nijmegen volgt in januari met een forse bordeninjectie: van 70 naar 175.

De stijging van het aantal borden was noodzakelijk. De populariteit ervan is enorm, constateert Dani van Zoelen van het Arnhemse Dazoe Evenementen Reclame tot zijn volle tevredenheid. Zijn bedrijf verzorgt, in opdracht van de gemeenten, de bordreclame in de beide KAN-steden. “Zonder de extra borden hadden we lange wachtrijen. Op de piekmomenten moeten we misschien nog mensen teleurstellen, maar dat aantal is een stuk beperkter.”

De organisatoren die een evenement van buiten de stadsgrenzen willen aankondigen hebben de minste kans. “Pas als zes weken van tevoren nog niet alle borden zijn geclaimd, komen organisatoren van buiten de stad aan de beurt”, legt Van Zoelen uit. Buiten de stad wil wel zeggen: uit het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. “Evenementen uit Amsterdam worden niet toegestaan”, zegt Van Zoelen. Vreemd is dat niet, want nagenoeg alle gemeenten in Nederland staan op de borden alleen evenementen uit de eigen stad toe.

Voor de Rijnhal en Gelredome zijn de uitbreiding en het nieuwe beleid een uitkomst. Zij beklagen zich al langer over de beperkte ruimte en gebied waar de evenementen kunnen worden aangekondigd. “Mensen uit Nijmegen hebben toch net zo veel recht om bij een concert van Justin Timberlake aanwezig te zijn als mensen in Arnhem”, zegt J. van Amstel, plaatsvervangend directeur van Gelredome.

Een bord in Nijmegen of Arnhem maakt qua kosten niet uit: 2,50 per dag, exclusief btw. De borden zijn echter niet per stuk of per dag te huren. In Arnhem gaan ze in pakketten van dertig of veertig stuks, voor minimaal tien dagen. In Nijmegen moeten 35 borden, voor tien dagen, worden afgenomen.

Bron: De Gelderlander 21-11-2003
 

Tijd voor competitievoetbal

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier in de competitie op het programma. Feyenoord – Vitesse, zaterdag 22 november, aanvang 20.00 uur. Na de play-offs afgelopen woensdag met Spanje, Rusland, Letland, Kroatië en natuurlijk Nederland als winnaars is het weer tijd voor competitievoetbal. Vrijdagavond geven RKC en FC Groningen het startschot, zaterdagavond om acht uur speelt Vitesse in Rotterdam tegen Feyenoord. In het seizoen 2002-2003 eindigde de confrontatie in 2-1. Op 12 april van dit jaar scoorde Robin van Persie de openingstreffer. Na de gelijkmaker van Bob Peeters was het Anthony Lurling die in de 95e minuut van de wedstrijd alsnog de 2-1 binnenschoot.

Tijdens de training op donderdagochtend trainde de geschorste Jhon van Beukering door een lichte blessure apart. Dragoslav Jevric stond ook op het trainingsveld en werkte lichte oefeningen af met keeperstrainer Abe Knoop. Verder was iedereen aanwezig en werkt de fitte selectie naar het uitduel van zaterdag toe. Vrijdagmorgen is op Papendal om kwart over tien de laatste training.

Bron: Vitesse.nl 20-11-2003
 

ADO en NEC uit bij Yeahronimo

De uitwedstrijden tegen ADO Den Haag (29 november) en NEC uit (14 december) zullen te zien zijn via Yeahronimo.com.

Bron: Yeahronimo.com 20-11-2003
 

Feyenoord-Vitesse bij Canal+

Feyenoord-Vitesse zal zaterdag live worden uitgezonden door de betaalzender Canal+. De wedstrijd wordt gelijktijdig gespeeld met NEC-PSV, maar Canal+ verkiest de wedstrijd van de Rotterdammers boven de uitwedstrijd van de landskampioen in Nijmegen. Het verslag van PSV zal pas na afloop om 22.00 uur worden uitgezonden.

Bron: Feyenoord.netwerk.to 20-11-2003
 

Van Hulten leidt Feyenoord-Vitesse

De KNVB heeft scheidsrechter Jack van Hulten aangesteld als leidsman voor het competitieduel tussen Feyenoord en Vitesse in De Kuip. Feyenoord trof Van Hulten dit seizoen nog slechts een keer in de competitie, een duel dat werd gewonnen door de Rotterdammers.

Bron: Feyenoord.netwerk.to 20-11-2003
 

Brncic nu op proef bij Lierse SK

LIER – Drazen Brncic is op proef bij het Belgische Lierse SK. Eerder deze week sloeg de 32-jarige middenvelder een aanbieding van Vitesse af.

De Kroaat met een Belgisch paspoort trainde vorige week enkele dagen mee bij Vitesse en maakte een sterke indruk. Brncic wilde echter in Luik blijven wonen en de afstand Luik-Arnhem bleek voor beide partijen te groot.

Brncic speelde eerder drie seizoenen bij Charleroi en stond onder contract bij AC Milan en Internationale. Hij probeert nu een contract af te dwingen bij Lierse SK, de nummer 11 van Belgie.

Bron: Omroep Gelderland 20-11-2003
 

Vitesse heeft vaak pech in De Kuip

ARNHEM – Vitesse gaat zaterdagavond op bezoek bij Feyenoord. In De Kuip heeft de Arnhemse club meestal pech.

Vorig seizoen scoorde Anthony Lurling in de extra tijd de 2-1 voor Feyenoord. Lurling had vlak daarvoor nog nagetrapt naar doelman Jevric. In de beker werd het vorig seizoen 3-1. In beide duels scoorde Bob Peeters.

In 2001 verloor Vitesse met 3-2. Jhon van Beukering en Victor Sikora scoorden voor Vitesse. In 2000 domineerden de Arnhemmers in De Kuip, maar Feyenoord won met 2-0. In 1999 werd voor het laatst een punt gepakt: 0-0. In 1994 won Vitesse voor het laatst, met 3-0.

Bron: Omroep Gelderland 20-11-2003
 

Enkelblessure Jhon van Beukering

ARNHEM – Vitesse-aanvaller Jhon van Beukering heeft een enkelblessure opgelopen. De spits traint daarom al een week niet mee met de selectie.

Van Beukering ging tijdens een training door zijn linkerenkel heen: “Er zit nog een beetje vocht in, maar het is niet heel erg.” De spits kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord toch al niet meedoen, omdat hij is geschorst. In de wedstrijd tegen Willem II kreeg hij twee gele kaarten en dus rood.

Van Beukering had na een zware blessure aan zijn knie net weer een basisplaats veroverd. Hij scoorde dit seizoen tot dusverre twee doelpunten.

Bron: Omroep Gelderland 20-11-2003
 

Clubs krijgen 75 duizend euro uit saneringsfonds

Alle 37 clubs in het betaalde voetbal ontvangen lopende het seizoen 2003/2004 zeer waarschijnlijk 75 duizend euro uit het saneringsfonds van de KNVB. In opdracht van de bond boog een werkgroep zich uitvoerig over de vraag hoe groot de omvang moet zijn van het saneringsfonds, dat in 1985 is ingesteld om bvo’s die in financiële problemen verkeren te kunnen helpen. Vorig seizoen had het fonds 2,7 miljoen euro in kas. In de discussie over de omvang past volgens de werkgroep een uitkering. De KNVB heeft het onderwerp als agendapunt genoteerd voor de algemene vergadering betaald voetbal, op 1 december aanstaande.

 

Bron: VI 19-11-2003
 

Vitesse baalt na afzeggen Brncic

Drazen Brncic (32) ziet af van een overstap naar Vitesse. De Kroatische Belg, die onder meer onder contract stond bij AC Milan en Inter, vindt de afstand tussen zijn woonplaats Luik en Arnhem te groot om dagelijks te overbruggen. Trainer Edward Sturing: ‘Ontzettend jammer, want ik had die jongen er graag bij gehad. Daarom heb ik een positief advies afgegeven. Hij heeft een paar keer meegetraind en dat was erg overtuigend. Verhuizen wil hij zijn familie niet aandoen, omdat zijn vrouw en kinderen Franstalig zijn. En we kunnen moeilijk de club naar België verhuizen. We zullen toch met deze groep verder moeten. Het blijft lastig gedurende het seizoen versterkingen te vinden. De transfermarkt is officieel gesloten tot de winterstop. Drazen Brncic is een van de weinige goede spelers zonder club.’ Technisch manager Jan Streuer: ‘We hebben niet eens over geld gesproken, Die jongen was heel positief, maar wij willen iemand helemaal of niet. We kunnen natuurlijk geen concessies gaan doen door hem bijvoorbeeld zo nu en dan niet te laten meetrainen.’

 

Bron: VI 19-11-2003
 

Toch tunnel bij stadion

Gelredome, Kronenburg en Rijnhal worden hoogstwaarschijnlijk met een voetgangers – en fietstunnel gekoppeld. Een brug over de Nijmeegseweg en de Pleijweg is zo goed als zeker van de baan. De tunnel moet het supporters van Vitesse en bezoekers van evenementen in Gelredome gemakkelijker maken om van het parkeerterrein naar het multifunctionele stadion te komen. Verder moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren.

Auto’s kunnen sneller de Pleijweg op en af als fietsers niet hoeven over te steken. Bezoekers van Gelredome die bij de Rijnhal parkeren, worden nu via het Meldeplein en het voetpad langs de busbaan aan de Batavierenweg naar het stadion geleid.

De provincie en de gemeente Arnhem willen over twee weken de principekeus voor een tunnel maken. Dan moet duidelijk zijn of er geen belangrijke ondergrondse leidingen op de plek van de onderdoorgangen liggen. Die kunnen de kosten van de tunnels van 4,5 miljoen euro nog opstuwen.

Al sinds de opening van het stadion in 1998 wordt over een fiets- en voetgangersbrug gesproken. Nadat de oversteek als ’te duur’ was afgeschoten, kwam een brug opnieuw in beeld na een dodelijk ongeval op de busbaan bij een wedstrijd van Vitesse.

Omdat toen al duidelijk was dat de bouw van een brug lang zou duren, werden maatregelen genomen om de looproute tussen de Rijnhal en Gelredome veiliger te maken. Zo is een nieuw voetpad aangelegd en zijn er hekken geplaatst om te voorkomen dat mensen over de busbaan lopen. Een tunnel is nooit serieus in beeld geweest omdat het ondertunnelen van de brede Pleijweg en Nijmeegseweg veel te duur zou worden.

Dat de prijs van een tunnel nu wel kan concurreren met een brug komt doordat de kruising van de Nijmeegseweg en de Pleijweg/Batavierenweg compacter wordt. De brede middenbermen verdwijnen, waardoor het asfalt voor beide rijrichtingen naar elkaar schuift. Het kruispunt wordt bescheidener van schaal, maar met een grotere capaciteit. Linksafslaand verkeer van tegenovergestelde rijrichtingen kan in de nieuwe situatie tegelijk rijden omdat voorlangs kan worden gekruist. Dat kan op dit moment niet.

Voorkeur voor tunnels

Provincie en gemeente hebben om verschillende redenen een voorkeur voor tunnels onder het Nijmeegseplein bij Gelredome. Zo hoeven fietsers en voetgangers bij een tunnel maar een hoogteverschil van drie meter te overbruggen, terwijl dat bij een brug al gauw vijf meter zou zijn. Verder kunnen kwaadwillende ‘Vitessefans’ vanuit een tunnel geen langsrijdende auto’s of bussen van bezoekende fans bestoken. Bij een brug is dat wel mogelijk.

Volgens projectmanager Pleijweg L. Jongman van de provincie Gelderland kosten de fietstunnels rond de 4,5 miljoen euro. De kosten van de totale reconstructie van het kruispunt, inclusief de tunnels, bedragen ongeveer 13 miljoen euro.

Volgens Jongman wordt de nieuwe kruising voor bijna de helft betaald door de provincie, voor een kwart door de gemeente en een kwart door het rijk. Het Knooppunt Arnhem-Nijmegen levert een bescheiden bijdrage in de kosten.

Het werk moet in 2005 afgerond zijn, anders komt de rijkssubsidie in gevaar. Dat betekent dat eind 2004 begonnen moet zijn met het werk. De operatie gaat zo veel geld kosten, dat de initiatiefnemers verplicht zijn het project Europees aan te besteden. Die aanbesteding zal plaatshebben in april 2004.

 

Bron: De Gelderlander 20-11-2003
 

‘Kermis later en niet bij stadion’

Gemeentelijk onderzoek om de kermis van de Markt naar bijvoorbeeld Gelredome te verplaatsen, is zinloos, vinden kermisexploitanten. Zij willen de kermis in het centrum houden. Wethouder I. Pijnenburg kondigde aan dat onderzoek wordt gedaan naar verplaatsing van de kermis wat betreft tijd en plaats. De kermis wordt in 2004 overigens niet in augustus maar in oktober gehouden, is afgesproken.

“De Markt in het centrum is een goede locatie. De exploitanten doen zeer behoorlijke biedingen”, zegt H. de Bres van De Kermisgids, het bureau dat de boekingen voor kermissen doet.

Het college van B en W heeft geconcludeerd dat de zomerkermis en het Rijnfestijn in augustus geen gelukkige combinatie vormen. De Bres: “Daar hebben we begrip voor, maar over verplaatsen naar Gelredome hebben we het nooit gehad. Met VVV Arnhem Plus en gemeente hebben we de afspraak dat we 11 oktober, direct na de Nijmeegse kermis, opbouwen.”

Directeur R. van der Hijden van VVV Arnhem Plus vindt de kermis in oktober een goede oplossing. “Dan kunnen de marktkramen naar de Markt en hebben we het Kerkplein vrij voor evenementen. Gelredome is een interessante optie, maar in mijn visie hoort een kermis in het centrum. Dat kan in de binnenstad en ook in Presikhaaf of Kronenburg.”

De Bres vindt dat ook. “Een grote kermis op Gelredome is onhaalbaar. Arnhem is geen kermisstad, zoals Nijmegen. De voorjaarskermis draait leuk, maar veel groter moet je die niet maken.”

Exploitant Zuidema van attractie Breakdance, die op de Arnhemse zomerkermis stond, ziet een verhuizing ook niet zitten. “Van mij mogen ze dat doen, maar Dan hoeven ze niet op mij te rekenen. Ook een andere datum vind ik geen optie. De kermis samen met het Rijnfestijn is in mijn ogen de beste combinatie. Mensen lopen van het ene evenement naar het andere, daar wordt iedereen beter van.”

 

Bron: De Gelderlander 20-11-2003
 

Leefbaar Arnhem: ‘Haal Gast van dossier-Vitesse’

Wethouder R. Gast moet onmiddellijk van het dossier-Vitesse/Gelredome worden gehaald. Dat stelt Leefbaar Arnhem. De oppositiepartij verwijt Gast dat hij niets heeft gedaan om interim-directeur Th. Mommers te behouden voor Vitesse. Ook is Leefbaar Arnhem verbolgen over het feit dat de gemeente nog steeds niet heeft gezorgd voor een nieuw Vitesse-bestuur, noch voor een marktpartij die bij de plannen met Gelredome wordt betrokken. ‘Onze conclusie is dan ook dat deze wethouder het kennelijk niet kan’, stelt de partij. Die gaat de andere raadsfracties vragen dit standpunt te steunen.

 

Bron: De Gelderlander 19-11-2003
 

Vitesse oefent tegen Hannover 96

Vitesse zal een oefenwedstrijd spelen tegen Hannover 96, tijdens het trainingskamp begin januari in Turkije. Vitesse slaat tussen zaterdag 10 en zaterdag 17 januari 2004 de tenten op in Belek. Zoals gebruikelijk tijdens dit soort trips, zal Vitesse in de trainingsweek twee oefenduels afwerken. Met Hannover 96 heeft de Arnhemse club nu overeenstemming bereikt. De Duitse club fungeert donderdag 15 januari als sparringspartner. Vitesse zoekt nog een opponent, waartegen op maandag 12 januari geoefend kan worden. Het is de derde keer op rij dat Vitesse in de maand januari tegen Hannover 96 zal oefenen. De twee voorbije jaren gebeurde dat toen beide teams op trainingskamp waren in Portugal. De Duitse club won telkens: 2-0 en 2-1. Na de wedstrijd in januari 2002 stapte Marc van Hintum over van Vitesse naar de club uit Noord-Duitsland.

 

Bron: De Gelderlander 19-11-2003
 

Gelredome in beeld voor kermis

De kermis in de binnenstad wordt mogelijk verplaatst naar stadion Gelredome in Arnhem-Zuid. Met name het Rijnfestijn en de najaarskermis zitten elkaar in de weg. Tot die conclusie zijn burgemeester en wethouders gekomen. Daarom willen ze weten waar en wanneer de voorjaars- en najaarskermis het best kunnen worden gehouden in de toekomst.

Het onderzoek dat B en W willen laten doen, is onderdeel van het nieuwe evenementenbeleid waarmee het stadsbestuur op de proppen komt. Arnhem wil de bestaande evenementen versterken en er twee nieuwe aan toevoegen. Het gaat om Winter Wonderland met verschillende activiteiten in de stad in december en modemanifestatie Faces of Fashion in 2005.

Bestaande evenementen als het Rijnfestijn, de Sonsbeekfestivals en de atletiekevenementen Papendal Games en de Bridge-to-Bridgeloop kunnen op gemeentelijke ondersteuning rekenen, kondigen B en W aan. In dat kader wordt ook gekeken naar de kermissen. “Je kunt je afvragen of het Rijnfestijn en de kermis nou zo’n gelukkige combinatie zijn”, stelt wethouder I. Pijnenburg van Economische Zaken. “Vandaar dat we willen weten of de kermis niet een weekje eerder, of later, of op een andere locatie, bijvoorbeeld bij Gelredome gehouden kan worden.” Pijnenburg wil laten onderzoeken hoe de kermisexploitanten over deze zaken denken. En wat ze bereid zijn daarvoor te betalen, want met dat geld wordt het evenementenfonds gefinancierd. De kermissen brengen nu jaarlijks circa 80.000 euro op.

Gelredome staat positief tegenover de komst van een kermis of rond het stadion. “We zijn altijd in voor extra business”, zegt plaatsvervangend-directeur J. van Amstel. “Het is een evenemententerrein.”

De bestaande fondsen voor sportieve en culturele evenementen voorzien in een bedrag van 280.500 euro per jaar. Het publieksevenementenfonds is dit jaar van krap 140.000 euro verhoogd naar 190.000 euro en loopt op naar 230.000 euro in 2004 en 270.000 euro in 2005. In de notitie die de basis vormt voor de vernieuwde aanpak worden festiviteiten verdeeld in: ‘A-evenementen’: sportieve of culturele evenementen die de stad eens in de drie jaar laten bruisen en nationale of zelfs internationale aandacht trekken, ‘B-evenementen’, die minstens twee keer per jaar voor ‘bovenregionale uitstraling’ zorgen, ‘C-evenementen’: jaarlijkse lokale en regionale evenementen. D-evenementen’: commerciële activiteiten als beurzen, braderieën, popconcerten en tv-opnamen.

 

Bron: De Gelderlander 19-11-2003
 

Trainingskamp Turkije
Hannover’96 één van de tegenstanders

Vitesse belegt tussen 10 en 17 januari 2004 een trainingskamp in de Turkse badplaats Belek. Er worden twee oefenduels gespeeld, waarbij Hannover ’96 één van de tegenstanders is. Tijdens het 8-daagse trainingskamp staan twee oefenwedstrijden op het programma, maandag 12 en donderdag 15 januari. De eerste tegenstander is inmiddels bekend. Op de donderdag is de Duitse Bundesligaclub Hannover ’96 de tegenstander. Beide ploegen stonden afgelopen winter in Portugal ook al tegenover elkaar. Het duel wordt ’s middag om 15.00 uur gespeeld. Meer informatie over het trainingskamp en de tweede tegenstander volgt binnenkort.

Trainingskamp Vitesse
Belek, Turkije
10 – 17 januari 2004

 

Bron: Vitesse.nl 18-11-2003
 

Kaartverkoop Feyenoord – Vitesse (Amstel Cup)
woensdag 17-12-03 20.00 uur

Verplichte buscombi
Alle kaartverkoop via Ticketbox: (vragen naar omwisselbiljet nr. 98)
Servicekaartplushouders vanaf 22-11 € 21,10
Servicekaarthouders vanaf 29-11 € 24,10
Seizoenkaarthouders vanaf 6-12 € 26,60
Einde totale verkoop 13 december

Vertrek vanaf Gelredome, vertrektijd volgt z.s.m.

18-11-2003
 

Jong Vitesse nadert de kwartfinales

Jong Vitesse heeft gisteravond een knappe prestatie geleverd in het nationale bekertoernooi voor reserveteams. Het team van trainer Theo Bos versloeg op eigen veld Jong PSV (3-1). Het was de eerste wedstrijd in de halve competitie met ook Jong NEC en Jong Roda JC. Indien Vitesse donderdag wint bij NEC, dan plaatst het zich voor de kwartfinales. Vitesse, hekkensluiter in de eredivisie, nam afstand van PSV na een rode kaart voor PSV-speler Robin Faber. “We konden deze zege goed gebruiken”, aldus Bos, die Achmed Ahahaoui (strafschop), Nicky Hofs en Raymond Fafiani zag scoren na de vroege 0- 1 van PSV.

Bron: De Gelderlander 18-11-2003
 

Jan Streuer reageert teleurgesteld op afketsen transfer Drazen Brncic

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse was gisteravond teleurgesteld nadat Drazen Brncic zijn komst naar Arnhem afzegde. “Een heel goede speler”, oordeelde Streuer over de 32-jarige Kroaat, die in de ogen van de technisch manager direct inzetbaar was. “Hij heeft een trainingsachterstand, maar wij zagen in hem wel een directe versterking. Ik denk dat hij al voor de winterstop voor ons zou hebben gespeeld.”

Streuer had vrijdagmiddag na de tweede proeftraining al een uitgebreid gesprek met de voormalige speler van onder andere Charleroi, AC Milan en vorig jaar Venezia. “Hij wilde graag bij ons voetballen, maar volgens mij had hij de afstand van Luik naar Arnhem onderschat. Het is 250 kilometer en geen lekkere weg om te rijden. Hij zou elke ochtend om een uur of zes van huis moeten. Dat is niet ideaal en hij zag er zelf ook erg tegen op. In Italië heeft hij hetzelfde meegemaakt. Hij zou voor Perugia spelen. Dat ging ook niet door omdat hij een hekel heeft aan die grote afstanden.”

Streuer besprak nog wel enkele tussenoplossingen, zoals verhuizing of een woning in Arnhem, waar hij enkele dagen per week zou verblijven. “Maar hij wil absoluut niet verhuizen uit België vanwege zijn gezin. Hij heeft een kindje dat net naar school gaat en Frans spreekt, en een baby. Hij zag het niet zitten om hier enkele dagen per week te zitten.”

Andere tussenoplossingen zag Vitesse niet zitten. Zo werd ook de mogelijkheid besproken om Brncic de dag na een wedstrijd vrij te geven. “Dat vonden wij geen goed plan. Dan ga je voor spelers een uitzonderingspositie creëren. Terwijl andere spelers wel moeten opdraven, mag hij thuisblijven. Dat is niet goed. Als een speler komt, moet hij volledig meedraaien.”

Volgens Streuer heeft Brncic ook niet helder voor ogen wat hij wil. “Misschien wil hij gewoon in België spelen. Ik heb de indruk dat hij er voor zichzelf nog niet helemaal uit is.”

Bron: De Gelderlander 18-11-2003
 

Brncic vindt Arnhem te ver weg

De komst van Drazen Brncic (32) naar Vitesse is afgeketst. De Kroaat vindt Arnhem te ver verwijderd van zijn woonplaats Luik in België. Brncic wil vanwege zijn gezin niet verhuizen en ziet de 250 kilometer lange ritten niet zitten. Technisch manager Jan Streuer van Vitesse is teleurgesteld. Hij had gehoopt Brncic, die een Belgisch paspoort heeft en nergens onder contract staat, direct te kunnen vastleggen. Brncic toonde in twee proeftrainingen een directe aanwinst te zijn. Hoewel hij spelritme ontbeert, zagen Streuer en trainer Edward Sturing in de controlerende middenvelder een aanwinst op korte termijn.

Bron: De Gelderlander 18-11-2003
 

Drazen Brncic niet naar Vitesse

Vitesse en Drazen Brncic zijn niet tot overeenstemming gekomen over een contract. De Belgische Kroaat was vorige week twee dagen op proef bij de Arnhemse club en beviel de technische staf goed, maar maandag kwamen beide partijen er toch niet uit.

Het struikelblok was de wens van Brncic om in Luik te blijven wonen. Vitesse kon daarmee niet akkoord gaan vanwege de te grote afstand tot Arnhem. De 32-jarige middenvelder heeft nu geen club, maar speelde vorig seizoen nog voor het Italiaanse Venezia. Verder stond hij onder meer onder contract bij AC Milan en het Belgische Charleroi.

Bron: Omroep Gelderland 17-11-2003
 

Brncic wil niet naar Vitesse

De Kroaat Drazen Brncic ziet om persoonlijke redenen af van een contract bij Vitesse. De Arnhemse club had de middenvelder na een positieve proefperiode willen vastleggen, maar Brncic bedankte. Hij wil in Luik blijven wonen en vindt de afstand met Arnhem te groot.

Bron: ANP 17-11-2003
 

Brncic niet naar Vitesse

Drazen Brncic komt niet naar Vitesse. Ondanks een positieve proefperiode bij de Arnhemse club wordt er geen contract afgesloten. Persoonlijke omstandigheden liggen ten grondslag aan de beslissing van de Kroaat om niet voor de Arnhemse club uit te komen. De middenvelder is woonachtig in Luik en wil daar graag blijven wonen. Technisch manager Jan Streuer had maandagmiddag een gesprek met Brncic waarin de voetballer tekst en uitleg gaf.

Later meer….

Bron: Vitesse.nl 17-11-2003
 

Twee bekerduels Jong Vitesse

Jong Vitesse speelt deze week twee bekerwedstrijden. De ploeg van Theo Bos speelt thuis tegen Jong PSV en uit tegen Jong NEC. Maandagavond is het eerste duel in de tweede groepsfase van het bekertoernooi voor tweede elftallen. Tegenstander in Rheden is Jong PSV, de huidige nummer tien in de Beloftencompetitie. De aftrap is half zeven. Donderdag 20 november wordt in De Goffert in Nijmegen het tweede duel gespeeld. Jong NEC – Jong Vitesse begint eveneens om half zeven. De Nijmegenaren staan momenteel derde in de Eerste Divisie A achter Jong Cambuur en Jong Heracles Almelo.

Maandag 17 november
Jong Vitesse – PSV (18.30 uur, Rheden)

Donderdag 20 november
Jong NEC – Jong Vitesse (18.30 uur, De Goffert)

Bron: Vitesseworld 17-11-2003
 

Claessens en Martel weer in training

De selectie van Vitesse is weer aardig compleet. Op de langdurig geblesseerde Matthew Amoah en Dragoslav Jevric na, zijn alle spelers uit de A-selectie weer volop in training. Ruud Knol is de enige van de selectie die nog niet geheel wedstrijdfit is. De verdediger moet eerst nog in Jong Vitesse spelen, voordat hij weer echt fit kan worden verklaard. Gert Claessens en Didier Martel zijn na een week aangepaste training weer terug in de groep. Ook Stijn Schaars doet weer mee. De jonge middenvelder liep een week geleden een gekneusde pols op op de training.

Bron: Omroep Gelderland 17-11-2003
 

‘Vitesse heeft belangstelling voor Van Barneveld’

SC Heerenveen heeft concrete interesse in Fortuna Sittard middenvelder Joos van Barneveld. De middenvelder werd afgelopen vrijdag bij het duel Stormvogels Telstar – Fortuna Sittard bekeken door scouts van de Friese club. Volgens het geruchtencircuit hebben ook FC Groningen en Vitesse interesse in de talentvolle middenvelder. Echter Heerenveen zou de speler de komende winterstop al willen overnemen.

Van Barneveld staat al enige tijd te boek aan een grond talent. De nu 21 jarige middenvelder in het seizoen 1999-2000 al zijn debuut voor Fortuna in de eredivisie, langzaam werd hij steeds belangrijker. Het seizoen 2001/2002 wat zijn doorbraak moest worden was een totale deceptie. In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse loopt de middenvelder een zware knieblessure op en is ruim een jaar uit de roulatie. Bij zijn comeback is Fortuna Sittard inmiddels gezakt naar een bedenkelijk niveau en dat kon ook Van Barneveld niet voorkomen. Dit seizoen speelde hij al negen duels en scoorde drie maal, desondanks staat Fortuna helemaal onder aan in de Gouden Gids Divisie. Van Barneveld zou dus deze winterstop Fortuna kunnen gaan verlaten voor Heerenveen. Het zou interessant zijn voor Fortuna Sittard, een transfersom kan de schuldenlast verlichten, tevens zou er weer ruimte komen in de begroting.

Bron: Voetbalplus.nl 16-11-2003
 

Vitesse beslist maandag over Brncic

Vitesse beslist maandag of Drazen Brncic wordt gecontracteerd. De Belgische Kroaat was deze week twee dagen op proef bij de Arnhemse club. “Mogelijk struikelblok is de wens van Brncic om in luik te blijven wonen. Volgens technisch manager Jan Streuer staan de voetbalkwaliteiten van Brncic niet ter discussie. Alleen is zijn conditie nog niet op peil, maar daar valt volgens Streuer wel aan te werken. De 32-jarige middenvelder stond tot deze zomer onder contract bij AC Milan en is transfervrij. Hij speelde verderonder meer bij Charleroi, Cremonese, Monza, Vicenza, Ancona en Venezia.

Bron: Omroep Gelderland 15-11-2003
 

Beslissing over Brncic valt maandag
Kroaat heeft zich vrijgekocht bij AC Milan

Vitesse zal maandag een beslissing nemen over Drazen Brncic, de 32-jarige Kroaat die deze week op proef was bij de Arnhemse club. Maandag praat technisch manager Jan Streuer met de voetballer over een eventuele komst naar Arnhem. “Hij is een speler die rust brengt in het elftal en dat kunnen we in principe goed gebruiken”, zegt Streuer, zonder op het onderhoud maandag vooruit te willen lopen. “We moeten kijken wat wij willen en wat de speler wil.” Brncic stond het laatst onder contract bij AC Milan, maar heeft zich vrijgekocht. Hij is dus meteen inzetbaar, mocht hij een contract tekenen bij Vitesse.

Bron: De Gelderlander 15-11-2003
 

‘Vitesse heeft behoefte aan één gezicht, dat nieuw is’

Theo Mommers wilde graag langer bij Vitesse blijven, maar de crisismanager stapt binnenkort over naar NAC Breda. De Brabander, pas drie maanden in Arnhemse dienst, over zijn plotselinge vertrek en over de toekomst van Vitesse.

– Wat zijn de gevolgen van uw vertrek voor het saneringsproces bij Vitesse?

“De reorganisatie van het niet-voetballende personeel van Vitesse is vrijwel afgerond. We zitten nu in de fase van het normale management. Dat is de fase voor iemand die langdurig blijft zitten. De grote bezuiniging is afgerond. We hebben alleen de ontslagaanvraag voor een masseur uit de jeugdafdeling verloren. Het sociaal plan met FNV Sport is uniek in het voetbal. In het bedrijfsleven is deze snelheid van saneren normaal, in het voetbal niet.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-11-03
 

Drazan Brncic doorstaat koud Papendal op 2e dag

Onder het toeziend oog van bestuurslid Jan Snellenburg en technisch manager Jan Streuer trainde Brncic op een koud Papendal weer mee met Vitesse (Claessens en Martel ontbraken). Na de gebruikelijke warming-up en krachttraining, waaronder sprinten, speelde de Kroaat mee in een mini-partijtje en een groot partijtje. Vooral bij het mini-partijtje was de Kroaat bij vlagen zeer fel bezig waarbij trainer Sturingéén keer het ‘slachtoffer’ werd. Al met al was het een training waarbij de half bevroren aanwezige supporters deels werden opgewarmd door de partijtjes. Een indruk van de training kunt u zien via de onderstaande link.

Fotoreportage training Vitesse 14-11-03

14-11-2003
 

Drazen Brncic, een leider zonder twijfel

Drazen Brncic trainde gisterochtend met Vitesse. Min of meer onder protest, want niemand hoeft te twijfelen aan de Kroatische Belg. “Ik train twee dagen omdat Vitesse dat wil, maar mijn curriculum spreekt voor zich.”

Hij droeg het pak van Theo Janssen, met nummer 20, en gedroeg zich als een gearriveerde leider. Drazen Brncic (32) is twee dagen proefspeler bij Vitesse, maar begrijpt niet zo goed waarom. “Vitesse wil mij graag op het veld zien, alleen daarom doe ik het. Ik blijf twee dagen, dan moeten ze het weten. Maar mijn curriculum spreekt voor zich.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-11-03
 

Vitesse blijft nadrukkelijk in de race om Yordi
Meerdere clubs hebben belangstelling in hem, zoals Vitesse
Yordi luistert niet naar aanbiedingen, op dit moment….

“Op dit moment denk ik er niet aan te vertrekken hier. Minimaal tot aan de winterstop zal ik geen aanbiedingen in overweging nemen. Ik heb nog steeds de illussie te spelen én te scoren voor Real Zaragoza”, zegt Yordi vol overtuiging. Paco Flores blijft erbij Yordi niet te zullen gaan gebruiken, een omstandigheid die geïnteresseerde clubs er niet van weerhoudt te blijven volhouden in hun pogingen de spits aan te trekken. Het Nederlandse Vitesse is de club die de meeste belangstelling blijft houden voor de aanvaller. “De Nederlanders blijven me bellen en willen graag dat ik kom, maar ze weten dat het op dit moment erg moeilijk voor me is hun aanbieding te accepteren. Het enige wat ik nu kwijt wil, is dat ik enorm gecharmeerd ben van hun belangstelling. Net zoals de aanbiedingen van al die andere clubs die me hebben gebeld”, vertelde Yordi aan MARCA.

De contacten tussen Vitesse, Yordi en Real Zaragoza zullen zeker aanhouden tot aan de winterstop, aangezien de Nederlanders niet van plan zijn de handdoek te gooien in hun pogingen de aanvaller te strikken. Bronnen rondom Vitesse en de marktpartij die garant staat voor de komst van Yordi, vertelden MARCA letterlijk “we moesten om één of andere reden de reis naar Zaragoza uitstellen, maar uiterlijk volgende week zullen we naar Zaragoza afreizen aangezien we per telefoon nou eenmaal niet deze transfer kunnen afronden. Zoals we vanaf de eerste dag al hebben gezegd, we zijn ons ervan bewust van de obstakels die deze transfer met zich meebrengt gezien de financiële wensen van zowel de speler als de club”.

Nog een nadeel voor Vitesse zijn de aanbiedingen die Yordi heeft van tal van Spaanse clubs. De Zaragoza-aanvaller kan kiezen uit aanbiedingen van clubs uit zowel de Primera als de Segunda division van de Spaanse competitie. “We zien wel hoe dit zich verder ontwikkelt tot aan de winterstop. Als alles blijft zoals het nu is, zal ik een beslissing moeten nemen. Deze situatie kan niet al te lang blijven duren. Tot die tijd blijf ik vechten voor mijn plek bij Zaragoza”, vertelde de speler uit Andulucië.

Bron: MARCA 14-11-2003
 

‘Schotten voelen zich altijd de underdog’

Bert Konterman was drie seizoenen Nederlander in Schotse dienst. Hij speelde voor Glasgow Rangers met Dick Advocaat als trainer. Over cultuurverschillen en andere zaken, zoals de media. “Ze vragen zich af of Dick Advocaat de regie kwijt is.”

Ook Bert Konterman kijkt uit naar de play-offwedstrijden tussen Schotland en Nederland. “Ik hoop op een mooie, Engelse wedstrijd, 5-5 of zo, maar het kan goed zijn dat Dick Advocaat blij is met een resultaat. Hem kennende is een gelijkspel ook goed, en dan afmaken in de thuiswedstrijd.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-11-03
 

Viertal spelers trainen apart

Gert Claessens, Didier Martel, Dragoslav Jevric en Stijn Schaars trainden door diverse blessures apart. Alle vier lieten de bal liggen op sportcentrum Papendal.

Naast beide Franstalige voetballers in de selectie trainden ook Dragoslav Jevric en Stijn Schaars apart. De doelman moet zijn schouder nog altijd ontzien en Schaars hield het door zijn handblessure bij loopoefeningen. Claessens en Martel werden nog wel onder handen genomen door masseur Geert Verwaayen.

Bron:Vitesse.nl 13-11-2003
 

Brncic op proef

Drazen Brncic maakte donderdagochtend zijn eerste training vol in de trainingskleding van Vitesse. De Kroatische middenvelder is de komende dagen op proef in Arnhem.

De Kroaat maakte een positieve indruk tijdens zijn eerste training. De middenvelder was eerder deze week nog geveld door buikgriep, maar stond donderdagmorgen daawerkelijk op het trainingsveld op Papendal. Met name in de coaching viel de 32-jarige speler nadrukkelijk op. De selectie was aangevuld met een aantal spelers uit Jong Vitesse. De trainingspartij, met scheidsrechter Theo Bos, werd door de ploeg van Brncic in de slotfase met 2-1 gewonnen. Door een strafschop van Van Beukering werd het 0-1 voor de ‘beloften’, Rojer en Zongo maakten de achterstand ongedaan.

Bron:Vitesse.nl 13-11-2003
 

Drazen Brncic maakt goede indruk

ARNHEM – Drazen Brncic heeft donderdag voor het eerst meegetraind met Vitesse. “Hij is nog niet fit. Niet gek, hij heeft vijf maanden niet getraind. Hij maakte wel een goede indruk, coacht veel”, verklaart trainer Sturing.

“Ik ga niet smeken om een contract”, stelt de 32-jarige middenvelder. “Als ze me willen hebben, moeten ze maar wat aanbieden. Ik voel me fit en heb voor mezelf doorgetraind.”

De Belgisch Kroaat is niet direct inzetbaar. Hij staat nog tot januari onder contract bij AC Milan en kan pas tijdens de winterstop door Vitesse worden aangetrokken.

Bron: Omroep Gelderland 13-11-2003
 

KNVB: Standaard hersentest onnodig

Een standaard hersentest voor alle voetballers gaat wel erg ver, zegt de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in een reactie op het advies van de Gezondheidsraad. De raad wil de regels voor onder anderen voetballers aanzienlijk verscherpen om zo hersenletsel te beperken. „Om alle voetballers standaard aan een neuropsychologische test te onderwerpen lijkt ons wat overbodig”, meent een woordvoerder van de KNVB. „Hersenletsel komt überhaupt niet veel voor bij voetbal.”

De Gezondheidsraad wil strengere regels voor voetbal en boksen, de twee grote risicosporten voor hersenletsel. Zo moet een hersentest bij voetballers voorkomen dat zij na een blessure aan het hoofd te snel weer terugkeren op het veld. „Door een overhaaste terugkeer lopen de spelers een groot risico op blijvende hersenschade”, zo staat in het advies van de Gezondheidsraad te lezen.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de voetballers ergens in hun sportloopbaan een hersenschudding krijgt. Bij boksen zijn deze cijfers nog veel extremer. Bij amateur-boksers eindigt een op de acht gevechten in een hersenschudding en bij profboksen geldt dat waarschijnlijk voor bijna alle wedstrijden, zo laat de raad weten. Bij sporters die meerdere malen hersenletsel oplopen, dreigt een chronische hersenbeschadiging en die kan leiden tot dementie.

De Nederlandse Hersenstichting juicht de toegenomen aandacht voor hersenletsel toe. „De gevolgen van hersenletsel door onder meer deze twee sporten zijn in ons land zeer onderschat”, reageert een woordvoerster.

Bron: De Telegraaf 13-11-2003
 

Sturing wil versterking en geen breedte-aankoop
Vitesse test Kroaat Brncic

Drazen Brncic trainde gisteren (dinsdag) voor het eerst mee met Vitesse. De 32-jarige Kroaat met een Belgisch paspoort staat bij geen enkele club onder contract en kan daardoor buiten de reguliere transferperiode worden aangetrokken. De middenvelder speelde vanaf 1995 voor het Belgische Charleroi en verhuisde in 1998 naar de Serie A- club Cremonese. In 2000 tekende Brncic voor AC Milan, waar hij niet aan spelen toekwam. Via stadgenoot Internazionale belandde de Kroaat vorig seizoen bij Venezia in de Serie B. Vitessetrainer Edward Sturing wacht rustig af wat de spits zijn team te bieden heeft: ‘We hebben een competitieloos weekeinde, dus dat komt goed uit. We zijn overal aan het kijken naar versterkingen, Ik wil geen jongens voor de breedte, maar geroutineerde spelers die het elftal extra sterk maken.’

Bron: VI 12-11-2003
 

‘De angst voor massa-ontslagen blijkt overdreven’
VVCS haalt zijn gelijk in CAO-discussie

Clubs en spelersmakelaars voorspelden aan het eind van vorig seizoen een ontslaggolf. Achteraf blijkt het een zwaar aangezet doemscenario. Over de reële werkgelegenheidskansen van de Nederlandse profvoetballer.

lees verder...

Bron: VI 12-11-03
 

VI: Stebotax nieuwe sponsor bij Vitesse

Stebotax-Ritax tekende vorige week een sponsorcontract voor drie jaar met Vitesse. Het vervoersbedrijf zal de komende drie jaar al het jeugdvervoer van de Arnhemse eredivisionist verzorgen. Verder zal de sponsor ook het vervoer van de diverse opleidingselftallen naar de uitwedstrijden voor zijn rekening nemen.

Bron: VI 12-11-2003
 

NAC Breda biedt Mommers een nieuwe uitdaging

Uiterlijk 1 februari eindigt voorlopig de saneringscarrière van Theo Mommers. De manager, die in de voetballerij indruk maakte door Fortuna Sittard en zijn huidige werkgever Vitesse van de ondergang te redden, mag als algemeen directeur bij NAC Breda eindelijk iets opbouwen. En dat is heel anders dan het herstellen van andermans fouten.

‘En juist dat spreekt me heel erg aan’, reageert de Brabander. ‘NAC Breda heeft me een prima aanbieding gedaan en omdat de financiële problemen daar achter de rug zijn, mag ik nu bewijzen dat ik ook iets kan opbouwen. Iets neerzetten in plaats van overleven, dat lijkt me heerlijk.’ Mommers prefereerde een aanbieding van NAC Breda boven een functie bij zijn huidige werkgever. ‘Vitesse kon me nog geen duidelijkheid bieden omdat daar onzeker is wie de club gaat leiden. Ik kon dus kiezen tussen een prachtige functie vanaf 1 februari of voorlopig leven met onzekerheid. Dan is de keuze snel gemaakt.’

Bron: VI 12-11-2003
 

Brncic later op proef wegens griep

Drazen Brncic is ook gisteren nog niet begonnen aan zijn proefperiode bij Vitesse. De 32-jarige Kroaat met een Belgisch paspoort heeft zich afgemeld wegens griep. Vandaag is de hoofdmacht van Vitesse vrij. Technisch manager Jan Streuer hoopt dat de middenvelder morgen alsnog zal opdraven. “Brncic is hier al eens geweest en wil graag meedoen”, aldus Streuer “Het komt niet op een dag. Hij heeft maanden niet gespeeld en zal dus nog niet topfit zijn. Ik ga er niet van uit dat we nog voor de winterstop een speler aantrekken.”

Bron: De Gelderlander 12-11-2003
 

Raad wil hersentest voor voetballers

Alle spelers in het Nederlandse betaald voetbal zullen, als het aan de Gezondheidsraad ligt, neuropsychologisch worden onderzocht. Het adviesorgaan van de overheid denkt op die manier te kunnen voorkomen dat voetbalprofs na een hersenschudding te snel terugkeren op het veld. Door een overhaaste terugkeer lopen de spelers een groot risico op blijvende hersenschade. Volgens de Gezondheidsraad is niet aangetoond dat het vele koppen schadelijk is voor voetballers, wel dat een snelle hervatting van het spel slecht is.

Het is de bedoeling dat, nadat de overheid het voorstel heeft overgenomen, van alle spelers een zogenoemde nul-meting wordt gemaakt. De voetballers die daarna op het veld groggy worden, moeten terstond uit het veld gehaald worden en mogen de training en de wedstrijd pas hervatten als een nieuwe neuropsychologische test uitwijst dat ze terug zijn op het oude niveau. ‘Tot dusver was dat vaak nattevingerwerk’, zegt dr. Van den Hoogenband, clubarts van PSV en lid van de Gezondheidsraad.

De Gezondheidsraad zal er ook bij de KNVB, en eventueel bij de wereldvoetbalbond FIFA, op aandringen de spelregels aan te passen. In de eerste plaats moet kordater worden opgetreden tegen de elleboogstoot, de nieuwste plaag op de voetbalvelden. Bovendien wil de raad de artsen meer tijd geven voor een blessurebehandeling. Spelers die zijn gewisseld vanwege hoofdletsel moeten weer de kans krijgen aan het spel deel te nemen als ze daartoe in staat zijn.

Hersenletsel wordt als een van de grootste gevaren van sport beschouwd, met name bij boksen en voetbal. De Gezondheidsraad bepleitte gisteren bij de presentatie van zijn notitie een verbod van het profboksen in Nederland als de bond niet snel overgaat tot maatregelen. Ook vindt de raad dat er een einde moet komen aan gevechtssporten voor kinderen tot 16 jaar. ‘Boksen onderstreept met tal van slachtoffers nog voortdurend de risico’s.’

Bron: De Volkskrant 12-11-2003
 

Mommers weg, geen discussieavond

Het onverwachte vertrek van interim-directeur Theo Mommers naar NAC Breda stuurt de planning bij Vitesse direct al in de war. De vier aangekondigde discussieavonden in november voor supporters van de noord-, oost-, zuid- en west-tribune van stadion Gelredome zijn tot nader order van de baan. Mommers wilde in discussie met de fans, zowel om kritiek te horen, als om het beleid van het ‘nieuwe Vitesse’ uit te dragen.

Bron: De Gelderlander 12-11-2003
 

Passende Van Persie plaaggeest

Met drie assists was Feyenoorder Robin van Persie in Rheden de grote plaaggeest voor Jong Vitesse. De ploeg van Theo Bos verloor na een 1-0 ruststand met 1-3. Vitesse speelde goed en kwam via een strafschop van Achmed Ahahaoui op voorsprong. Mariano Bombardo zorgde voor 1-1 nadat een pass van Van Persie door Faouzi Azoum slecht werd verwerkt. Even later bediende de Rotterdamse rebel Ebi Smolarek op maat: 1-2. Nadat Mamadou Zongo’s kopbal tweemaal op de lat stuitte en Ahahaoui de rebound miste, scoorde Smolarek 1-3, uit een vrije trap van Van Persie.

Bron: De Gelderlander 12-11-2003
 

Brncic donderdag op proef in Arnhem

Drazen Orncic, de speler die op proef zou komen bij Vitesse, is volgens de officiele lezing ziek. Het was de bedoeling dat de Belg van Kroatische afkomst maandag zou meetrainen bij de Arnhemmers, maar dat is nu dus uitgesteld. Waarschijnlijk is hij donderdag fit genoeg om zijn kunnen te tonen aan de trainersstaf. Brncic zit momenteel zonder club. De 32-jarige middenvelder stond vorig seizoen nog onder contract bij het Italiaanse Venezia. Daarvoor speelde hij onder meer voor Milan, Inter, Cremonese en Charleroi.

Bron: Omroep Gelderland 11-11-2003
 

Amoah en Jevric herstellen goed

ARNHEM – Het herstel van aanvaller Matthew Amoah en doelman Dragoslav Jevric van Vitesse verloopt goed.

Amoah werd half september aan zijn knie geopereerd. Inmiddels doet hij alweer voorzichtig oefeningen met de bal. “De knie voelt stabiel. Maar ik kan er nog niet veel mee doen. Ik moet nog geduld hebben.” Toch is de Ghanees vrij ver in zijn herstel. Het is niet onmogelijk dat hij voor de winterstop weer speelt.

Jevric liep op 19 oktober een barst in zijn schouderblad op. Hij doet kracht- en looptraining en moet over twee weken weer op controle. “Ik voel me iedere dag beter”, verzekert de Servier.

Bron: Omroep Gelderland 11-11-2003
 

Claessens kan een week niet trainen

ARNHEM – Gert Claessens moet deze week de training van Vitesse aan zich voorbij laten gaan. De Belgische middenvelder liep in het duel tegen Willem II een hamstringblessure op.

Ook Didier Martel kan voorlopig niet trainen. De aanvaller heeft een knieblessure. Middenvelder Stijn Schaars liep maandag op de training een gekneusde pols op.

Ruud Knol traint wel weer volledig mee. De verdediger is al een tijdje hersteld van een langdurige knieblessure. Knol kreeg vorige week op de training een knietje in zijn bovenbeen, maar daarvan heeft hij nu geen last meer.

Bron: Omroep Gelderland 11-11-2003
 

FLORES NEGEERT YORDI, MAAR DE NUMMER 9 VERTREKT NIET.

Hij heeft twee maanden niet gespeeld. Hij heeft aanbiedingen die hij niet accepteert.

Vitesse niet, Jerez niet, en ook een half dozijn andere clubs uit de Segunda Division die hem willen lukt het niet. Yordi is niet van plan te vetrekken bij Zaragoza op dit moment, ondanks dat zijn trainer al twee maanden geen woord met hem wisselt tijdens trainingen en ondanks dat hij niet in de selectie zit voor competitiewedstrijden.

De speler, die zijn laatste wedstrijd speelde op 3 september op Palma de Mallorca, heeft er nog alle vertrouwen in dat het geluk hem toe zal lachen. Een uitgangspunt die, Flores kennende, erg moeilijk zal zijn te realiseren. Als later blijkt dat hij alsnog tot de conclusie komt dat het beter is te vertrekken, zal hij niet naar het buitenland gaan of naar een club uit de Segunda Division. Dat is de mening van Yordi en die mening wordt gedeeld door de club. De club zal niet meewerken aan een transfer, ondanks een nog één jaar doorlopend contract, tenzij er een heel interessant bod komt. De markt is al een paar maanden niet in beweging, dus lijkt het onwaarschijnlijk dat de omstandigheden in december zodanig zullen zijn, dat hij alsnog vertrekt bij Zaragoza.

Yordi heeft veel aanbiedingen, maar allemaal op huurbasis of transfervrij. Zo is bijvoorbeeld, technisch directeur van Vitesse, Jan Streuer, vorige week in Zaragoza geweest om met de speler te praten, maar de club heeft nog geen officieel bod ontvangen van Vitesse. Vitesse ontbeert het de financiële middelen om een transfer van het kaliber Yordi te realiseren. En ook voelt de speler op dit moment niet de behoefte om naar de Nederlandse competitie te verkassen.

Hetzelfde scenario is bij Jerez het geval, die ook zeer geïnteresseerd is in Yordi, maar nog geen enkel bod heeft uitgebracht op de speler. En zo zijn er nog vijf á zes andere clubs uit de Segunda Division die gesproken hebben met de zaakwaarnemers van Yordi, Pepe Navarro en Miguel San Román.

Bron: AS. 11-11-2003
 

Brncic vandaag op de training
Brncic een dag later naar Arnhem

Drazen Brncic meldt zich vandaag bij Vitesse. De voetballer zonder club zou gisteren al op proef komen bij de Arnhemse club, maar hij heeft om een dag uitstel gevraagd. “Het is niets bijzonders”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. “Hij moet een aantal zaken doen, waardoor hij liever een dag later komt. Dat is geen probleem.” Brncic is een 32-jarige Kroaat met een Belgisch paspoort. Hij is een middenvelder, die uitkwam voor Charleroi, AC Milan, Inter, Cremonese, Monza, Vicenza en vorig jaar Venezia. Vitesse testte eerder de Griekse spits Alexios Alexandris. Hij kreeg geen contract in Arnhem.

Bron: De Gelderlander 11-11-2003
 

Vitesse had interesse in Numan, Numan wilde niet
Numan zegt profcarrière vaarwel

Arthur Numan zegt dat hij er genoeg van heeft. De voormalig international bekent dat hij een punt heeft gezet achter zijn professionele voetballoopbaan. ‘Ik snap er niets van, maar het doet me nog niets.’ In een interview dat verscheen in de GPD-bladen onthult Numan dat hij drie weken geleden de knoop heeft doorgehakt. ‘Villarreal wilde me hebben, per direct voor twee jaar. Dan ga je denken. En ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk helemaal geen zin meer had in die heisa. Weer elke dag trainen, weer die voorbereidingen, wéér verkassen. Dat wilde ik niet meer. Op dat moment besefte ik wel dat het over was, dat ik mijn laatste wedstrijd inderdaad op zaterdag 31 mei in Hampden Park heb gespeeld.’ Op die dag won Rangers de Schotse Cupfinal van Dundee.

Na het afgelopen seizoen vertrok Numan bij Glasgow Rangers, waar hij niet tot een akkoord was gekomen over een nieuwe verbintenis. Ook de talloze andere clubs die bij Numan aanklopten, kregen een nee te horen van de 33-jarige linkspoot. ‘Er zijn er genoeg geweest hoor. PSV, Feyenoord, Willem II, Vitesse, clubs uit Engeland, Espanyol, Austria Wien; noem maar op. Maar ik had niet de behoefte er op in te gaan.’

De in Beverwijk geboren Numan zegt dat hij klaar is met het voetbal. ‘Het is heel raar, maar ik mis het nog steeds niet. Ja, de sfeer en de dolletjes in de kleedkamer. Maar de bal, nee. Ik heb echt sinds die cupfinal geen bal meer aangeraakt. Ik snap er zelfs niets van, maar het doet me nog niets. Dat verbaast me zelf ook. Het is toch zeventien jaar mijn leven geweest, altijd met voetbal bezig. Maar ik ben er gewoon helemaal klaar mee. Het is mooi geweest.’

Numan begon zijn carrière bij Haarlem, waarna hij via FC Twente en PSV bij Rangers belandde. Hij droeg bovendien 45 keer het Oranje van het Nederlands Elftal.

Bron: VI.nl 10-11-2003
 

Brncic nog niet op proef in Arnhem

ARNHEM – Het is nog onduidelijk wanneer Drazen Brncic op proef komt bij Vitesse. De Belg van Kroatische afkomst zou vandaag in Arnhem arriveren, maar de proefperiode is tot nader order uitgesteld.

Brncic zit momenteel zonder club. De 32-jarige middenvelder stond vorig seizoen nog onder contract bij het Italiaanse Venezia. Daarvoor speelde hij onder meer voor Milan, Inter, Cremonese en Charleroi.

Wanneer Brncic wel komt, wil Vitesse nog niet zeggen.

Bron: Omroep Gelderland 10-11-2003
 

Vitesse krijgt Brncic op proef, ook speler met een ‘smetje’

Vitesse krijgt vandaag Drazen Brncic op proef. Een Kroatische middenvelder met een Belgisch paspoort en geen club. Tot de transfermarkt open gaat, is het hopen op een toevalstreffer.

Voor de tweede keer in een maand krijgt Vitesse een buitenlandse speler op proef. Ruim drie weken geleden stond de Griekse spits Alexios Alexandris plots op het veld, vandaag is het Drazen Brncic, een 32-jarige Kroaat met een Belgisch paspoort. Hij speelde jaren bij het Belgische Charleroi, voor hij in 1998 naar Italië vertrok. Bij de grote clubs, AC Milan en Internazionale, kwam hij er niet aan. Beter verging het de middenvelder op huurbasis bij clubs als Cremonese, Monza, Vicenza en vorig jaar Venezia.

Maar niet zo goed dat Brncic dit seizoen ergens een club vond. Nu wil hij wel naar Arnhem, waar Brncic al eens een thuiswedstrijdje van Vitesse bekeek. In een proefstage had de Kroaat toen weinig zin, maar Vitesse voelt er niets voor om te gokken met geld. “We zijn niet in de positie dat we zo maar iemand halen, zonder hem aan het werk te hebben gezien”, zegt technisch manager Jan Streuer.

De nood is hoog, nu Vitesse in acuut degradatiegevaar verkeert, maar het blijft een gok met die proefspelers. Zeker als ze van buitenlandse komaf zijn en dus een gewenningsperiode nodig hebben. Het is in de regel ook niet voor niks dat een speler geen contract heeft. De gewezen topspits Alexandris uit Griekenland was met zijn 35 jaar ‘over de top’, al betekent dat niet dat hij geen versterking zou zijn. Trainer Edward Sturing concludeerde, afgaande op een paar trainingen en een onderling partijtje, dat de Griek niet de spits was die hij zocht. Sturing wil een sleurende target man, geen ‘luie’ afmaker. Mogelijk liet Vitesse een goede aanwinst gaan, maar het risico van een mispeer woog zwaarder. Bovendien betekent de komst van de één dat er mogelijk een ander niet komt.

De Arnhemse club zoekt louter naar ‘zekere aanwinsten’, spelers die de ploeg sterker maken. Omdat de transfermarkt gesloten is, moet Vitesse het echter in de marge zoeken, bij spelers met ‘een smetje’, weet ook Streuer. “Alle spelers die je nu haalt, daar is iets mee. Het is natuurlijk geen voordeel dat hij een tijd niet heeft gespeeld, maar hij is de laatste maanden wel blijven trainen in België. We kunnen iedere goede speler gebruiken nu de resultaten tegenvallen”, aldus Streuer, die vooral hoopt op de winterstop wanneer de transfermarkt opengaat. Mogelijk vallen er dan bij grote clubs wat spelers buiten de boot. Drazen Brncic kan direct komen, mits Sturing hem geschikt acht en de club ergens een potje geld vindt om zijn salaris op te hoesten.

Bron: De Gelderlander 10-11-2003
 

Toekomst Remco van der Schaaf ligt bij PSV

Hij zat vrijdag op de tribune in Gelredome en zaterdag op de bank in het Philips Stadion. Remco van der Schaaf, voetballer van PSV, begeerd door Vitesse. Maar: “Zijn vertrek is absoluut onbespreekbaar.”

Vrijdagavond, stadion Gelredome. Vitesse ontvangt Volendam, in de zware overlevingstocht door de eredivisie. Op de hoofdtribune leeft Remco van der Schaaf mee met zijn voormalige ploeggenoten. Zittend naast Ruud Knol, de geblesseerde verdediger, ziet hij dat Vitesse opnieuw niet wint (2-2).

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-11-03
 

Vitesse heeft nieuwe concurrenten

In de strijd om lijfsbehoud heeft Vitesse nieuwe concurrenten. De Arnhemse club hoeft zich niet langer te richten op FC Groningen en FC Utrecht, die gisteren allebei wonnen en nu zeven punten los staan van Vitesse. De nummer zeventien zag dit weekeinde wel NEC en NAC Breda dichterbij komen in de staart van de ranglijst. Het verschil met deze clubs is slechts vier punten, na een derde van de competitie. In de resterende vijf competitieduels in 2003 treft Vitesse (8 punten) nog drie concurrenten: FC Zwolle (6 punten) in Gelredome en ADO Den Haag (9 punten) en NEC (12 punten) in een uitwedstrijd.

Bron: De Gelderlander 10-11-2003
 

Collegeleden Arnhem bedreigd met dood
Burgemeester Krikke zou ook slachtoffer zijn

Drie leden van het Arnhemse college van burgemeesters en wethouders worden al geruime tijd stelselmatig met de dood bedreigd. Op het stadhuis zijn voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder het aanstellen van extra bewakingspersoneel. Daarnaast zijn de bestuurlijke afdelingen alleen nog maar met speciale pasjes bereikbaar. De drie woningen van de collegeleden zijn bovendien voorzien van inbraakinstallaties, kogelwerend glas en hekwerken voor de dakramen.

De dreigementen zouden gericht zijn aan het adres van Rob Gast (Financiën en Cultuur), maar ook de naam van burgemeester Paulien Krikke is genoemd. De anonieme dreigementen zouden telefonisch zijn geuit over een langere periode. De bedreigingen hebben volgens de gemeente te maken met toenemende agressie bij de sociale dienst, de dreigende sluiting van de Arnhemse rosse buurt Het Spijkerkwartier en de problemen rondom voetbalclub Vitesse. “We nemen de zaak hoog op en willen over de betrokken ambtsdragers geen mededelingen doen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Bron: De Telegraaf 10-11-2003
 

Leonardo en Van den berg missen wedstrijd Vitesse

Feyenoord mist tijdens de thuiswedstrijd op 22 november a.s. tegen Vitesse Leonardo en Van den Berg. Verdediger Van den Berg kreeg vandaag de 4e gele kaart van dit seizoen en Leonardo scheurde vandaag zijn kniebanden en is daardoor langdurig uitgeschakeld.

09-11-2003
De Vitesse Pool

Opnieuw een teleurstellend gelijkspel in het Gelredome. In de Vitesse Pool hebben acht deelnemers de uitslag goed geraden: Alexandris, always.snoopy, Broekside for ever, De geelzwarte, Haarlem Reds, Mulder, Olaf en Quasar de Duif verdienen daarmee de volle buit van vier punten.

In het klassement voelt koploper Go ahead make my day nu de hete adem in zijn nek van Haarlem Reds en Olaf. Zij zijn hem tot op één puntje genaderd. Quasar de Duif fladdert met zijn score de toptien binnen.

De volgende wedstrijd die meetelt is Feyenoord-Vitesse op 22 november.Stand toptien per 08-11-2003

 

1 ( 1) Go ahead make my day 14 27
2 ( 5) Haarlem Reds 14 26
2 ( 5) Olaf 14 26
4 ( 7) Mulder 14 25
5 ( 2) Billy Vitesse Danze 14 24
6 ( 4) Jeewee 13 23
6 ( 14) Quasar de Duif 13 23
8 ( 3) B100 14 23
8 ( 7) Nieq 14 23
8 ( 7) Yellow Black no1 14 23

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

08-11-2003
 

Mommers: ik moest een keuze maken

Interim-directeur Mommers van Vitesse heeft vergeefs gewacht op een aanbieding om in Arnhem te blijven. Doordat de benoeming van een nieuw bestuur zo lang op zich laat wachten, bleef er onzekerheid bestaan over zijn eventuele aanblijven. Per 1 februari wordt Mommers directeur bij NAC Breda. Maar stiekem had hij toch op een aanbod van Vitesse gerekend. Van de gemeente Arnhem kreeg Momimers geen signalen dat zij de samenwerking wilde voortzetten. “Ik heb er een paar keer op aangedrongen dat er moest worden beslist en moest wel een keuze maken.”

Mommers werd in augustus benoemd tot interim-directeur en is van mening dat hij een bepaalde taak moest volbrengen. “En die opdracht maak ik dan ook af. Ik zal zeker alles netjes afhandelen.” Hoewel veel Vitesse-supporters het gevoel hebben dat Mommers naar een concurrent gaat, ziet hij dat zelf niet zo. “Natuurlijk is het een raar gevoel, maar ik vind NAC toch niet echt een concurrent. Vitesse heeft toekomst, maar er moet nog heel veel gebeuren.”

De supportersvereniging en sponsors van Vitesse zijn teleurgesteld over het vertrek van Mommers. Dat hebben ze de Arnhemse wethouder Gast ook verteld.

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Opnieuw blessure voor Gert Claessens

Gert Claessens moest vlak voor rust in de wedstrijd Vitesse-Willem II opnieuw afhaken. De middenvelder werd vervangen door Nick Hofs. Claessens had last van zijn bovenbeen: “Ik denk minstens een verrekking.” De Belg had eerder dit seizoen al een enkelblessure en kampte daarna ook nog ´met vermoeidheidsverschijnselen’. Ricky Bochem zou eigenlijk in de basis beginnen, maar viel pas in de slotfase in: “Ik was een beetje ziek, maar dat heeft gelukkig niks te maken met die hersenschudding. Maar Claessens was ook al niet helemaal fit, dus was het beter om mij aan de kant te laten beginnen.

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Sturing complimenteert spelersgroep

Vitesse-trainer Edward Sturing was na afloop van de wedstrijd tegen Willem II tevreden over de manier waarop zijn ploeg gespeeld had. “Dit was een van onze beste wedstrijden.”We begonnen goed en in de beginfase speelden we erg scherp. We knokten met z’n allen en daardoor kwamen we ook op voorsprong. Sturing was vooral blij dat het tekort aan kwaliteit door de getoond inzet werd gecompenseerd. Het was volgens de oefenmeester dan ook aan die strijdlust te danken dat Vitesse in de tweede helft overeind bleef. “We kwamen snel met 10 man te spelen, maar er is prima gestreden.”

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Doelpunt en rood Jhon van Beukering

Jhon van Beukering speelde een hoofdrol bij Vitesse in de wedstrijd tegen Willem II. Hij scoorde uit een strafschop en kreeg een rode kaart. Aanvankelijk leek Van Beukering te ontsnappen, want scheidsrechter Braamhaar had zijn administratie niet op orde: “Ik kreeg mijn tweede gele kaart en liep gauw weg, want ik dacht dat hij het misschien wel zou vergeten Helaas niet. Het was wel spannend om nog 20 minuten te moeten toekijken.” Van Beukering maakte ook nog een fout: “Ik begon goed, maar bij de 1-2 speelde ik een bal slecht in, waardoor de counter eroverheen kwam.”

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Purrel Frankel zocht het randje

Vitesse-linksback Purrel Frankel speelde een sterke wedstrijd tegen Willem II: “Ik zat lekker in de wedstrijd. Ik knokte voor elke bal. Het duel was behoorlijk hard met veel kaarten: “We hadden ook als boodschap meegekregen om op het randje te spelen. Dat lukte, de wedstrijd liep vooral uit de hand door de scheidsrechter die een aantal dubieuze beslissingen nam.” Frankel heeft een moeizame hand met het Vitesse-publiek, omdat hij een middelvinger zou hebben opgestoken. “Daar ga ik verder niet op reageren. Ik hoef mij toch niet te verdedigen voor iets wat ik niet heb gedaan.”

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Vitesse pakt punt in kaartenfestijn

Vitesse heeft vrijdagavond in Gelredome met 2-2 gelijk gespeeld tegen Willem II. In het amusante duel onderscheidde scheidsrechter Braamhaar zich in uiterst negatieve zin. Vitesse begon fel en scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al gelijk in een enorme kans voor Jhonny van Beukering maar hij miste. Even later wist Emile Mbamba met een harde uithaal wel de score te openen. Het publiek in Arnhem kon echter maar kort genieten van de voorsprong. Michael Jansen maakte in de zevende minuut enorm dom hands, waarna Quinn de toegekende strafschop feilloos benutte.

Halverwege de tweede helft bracht Caluwe de bezoekers op voorsprong met een leep kopballetje over Jimmy van Fessem. Vlak voor rust had Claessens van het veld gemoeten maar zijn slaande beweging bleef onbestraft. Op negen andere momenten trok Braamhaar voor veelal kleine overtredingen wel geel. Een kwartier na rust ging de leidsman weer in de fout door Vitesse onterecht een strafschop toe te kennen. Van Beukering profiteerde dankbaar. In de 68e minuut kreeg diezelfde Van Beukering zijn tweede gele kaart. Ondanks dat wist Willem II niet meer te scoren waardoor het bij 2-2 bleef.

Bron: Omroep Gelderland 08-11-2003
 

Commentaar: Vitesse in grote problemen

Vitesse is door het vertrek van interim-directeur Theo Mommers in grote problemen gekomen. Mommers was namelijk niet zomaar een directeur, maar veel meer de zo noodzakelijke, harde en deskundige saneerder die de club nodig had. Hij heeft keihard ingegrepen in de organisatie van Vitesse en daarmee toekomstperspectief voor de club gecreëerd.

Maar dat is niet het enige. Er is nog steeds geen bestuur. En daarmee ontstaat een akelig risicovolle situatie. Want welk bestuur treedt aan als het niet weet of er een deskundige directeur is? Of, andersom, welke nieuwe directeur stapt in een zwart gat als er nog geen nieuw bestuur is? En als ze al aantreden, dan nog moeten ze zich niet alleen razendsnel inwerken, maar ook vertrouwen wekken bij de supporters, sponsors en andere betrokkenen bij de toekomst voor de club.

Het vertrek van Mommers lijkt alles te maken te hebben met de stroperigheid waarmee het gemeentelijke reddingsplan tot stand is gekomen en is uitgevoerd. De zekerheid voor de toekomst ontbreekt nog steeds. Het college van burgemeester en wethouders, en vooral wethouder Rob Gast, draagt de politieke verantwoordelijkheid voor de gang van zaken. De vraag dringt zich op, zeker in het licht van zijn eerdere optreden, of hij dit nog kan uitleggen.

Bron: De Gelderlander 08-11-2003
 

Ontsteltenis over vertrek Mommers

Op het stadhuis van Arnhem is met ontsteltenis gereageerd op het vertrek van Vitesse-directeur Theo Mommers. De ambtelijke en politieke top in het stadhuis rekent het politiek verantwoordelijk wethouder Rob Gast aan. Zij zagen in Mommers de man die Vitesse stabiliteit en financiële zekerheid kon geven. Daarvoor had hij wel drie jaar nodig en die wilde hij ook wel blijven, zei hij bij eerdere gelegenheden.

“Ambtenaren werken dag en nacht aan het dossier. Maar de wethouder is verantwoordelijk voor dit onderdeel en dat gaat nu faliekant verkeerd”, aldus een betrokken ambtenaar. Niemand wil het met naam en toenaam gezegd hebben, maar de frustratie leeft breed.

De kritikasters stellen dat de stroperigheid van de reddingsoperatie, inclusief het vooralsnog uitblijven van een nieuw bestuur, van invloed zijn geweest op Mommers’ besluit. Zij gaan ze er bovendien van uit dat Mommers al veel eerder vertrekt dan de nu afgesproken datum van 1 februari.

Diverse betrokkenen vrezen voor de toekomst van de club, zeker nu het Ondernemers Kontakt Arnhem duidelijk heeft gemaakt dat de club niet op het Arnhemse bedrijfsleven kan rekenen voor een miljoeneninjectie.

Wethouder Gast treurt naar eigen zeggen vooral om het voortijdig uitlekken van Mommers’ vertrek. Hij blijft volhouden dat Mommers vooral is gegaan omdat hij terug wilde naar Brabant. “Hij heeft tegen mij aangegeven graag terug te willen naar zijn roots. Maar dat argument is natuurlijk wat magertjes als nu zo’n besluit bekend wordt”, aldus Gast.

Vitesse heeft nu twee zaakwaarnemers, Jan Snellenburg en Cor Guijt, met beperkte bevoegdheden. Al sinds februari is de gemeente op zoek naar een nieuw bestuur. Dat wordt, zo verzekerde wethouder Gast gistermiddag, voor 1 december verwacht. “Dat staat in de overeenkomst die we met Vitesse hebben.” Hij bestrijdt dat de gang van zaken kandidaten voor het Vitesse-bestuur zal afschrikken.

Gast wanhoopt niet. “Mommers heeft een belangrijk deel van zijn klus al goed gedaan. Daar zij we heel blij mee. Ik ben ook blij dat hij tot 1 februari blijft om de saneringsoperatie af te ronden. Dat siert hem en daarmee is de continuïteit ook gegarandeerd nu er nog een nieuw bestuur moet aantreden.”

Gast zegt niet te hebben verwacht dat Mommers lang zou blijven: “Het is gebruikelijk dat interimmers na zo’n proces met inpopulaire besluiten vertrekken. Zijn keuze heeft mij niet verrast. Als Mommers echt had willen blijven bij VItesse, had hij mij wel gebeld om te overleggen. Dat is niet gebeurd. Ik ben na zijn besluit gekend in zijn beslissing.”

Ambtenaren op het stadhuis denken daar anders over. Zij meenden dat Mommers juist graag zijn plan had willen uitvoeren en hadden hem daar graag voor willen hebben.

Bron: De Gelderlander 08-11-2003
 

‘Een van betere wedstrijden Vitesse’

Vitesse-trainer Edward Sturing repte na de 2-2 tegen Willem II van ‘een van de betere wedstrijden’ dit seizoen. “Al hebben we opnieuw maar een punt gepakt in een thuiswedstrijd”, zei Sturing, verwijzend naar Volendam (2-2) vorige week. “Dat is te weinig, maar gezien de wedstrijd mogen we tevreden zijn. We hebben geknokt met z’n allen en de groep verdient een compliment dat ze ook met tien man overeind zijn gebleven. In de situatie waarin we zitten, is het belangrijkste dat we strijd leveren. Als je duels wint, kom je meer aan voetballen toe. Dat zag je vandaag, we hebben bij vlagen aardig gevoetbald.”

Bron: De Gelderlander 08-11-2003
 

Wotte hekelt trainers van Vitesse

Trainer Mark Wotte van Willem II was gisteravond na de hete strijd met Vitesse (2-2) slecht te spreken over de trainers van de thuisploeg. “Het is niet prettig als er voortdurend om gele kaarten wordt gevraagd”, vond Wotte. “Trainers hebben een voorbeeldfunctie. Het is niet de bedoeling dat ze het vuurtje opstoken”, aldus de coach van de Tilburgse ploeg. Belde teams, spelers plus trainers, raakten gisteravond met name na de onterechte strafschop voor Vitesse (2-2) met elkaar in de clinch. Wotte vond het ‘een moeilijke wedstrijd voor de scheidsrechter’. “Al vond ik het niet overdreven hard. Het was fel, maar er stond met name voor Vitesse ook veel op het spel.”

Bron: De Gelderlander 08-11-2003
 

‘Op het randje, was de boodschap’

Purrel Fränkel was gisteravond in clash met Willem II (2-2) een van de betere spelers bij Vitesse. Een paar weken geleden werd hij nog gepasseerd na een matige reeks. “Ik zat in een dipje, maar het gaat nu weer lekker”, zei Fränkel, die fel en agressief speelde. “Ik doe gewoon mijn best, zo hard mogelijk knokken. We hebben vandaag op het randje gespeeld, dat was ook de boodschap van de trainer. Dat kun je ook wel zien aan de hoeveelheid kaarten. Al vond ik de scheidsrechter wel een beetje dubieus. Er had naar mijn gevoel meer ingezeten, maar we geven de doelpunten makkelijk weg. Op het laatst kun je nog verliezen ook. Aan het eind van de rit kan dit puntje wel eens heel belangrijk zijn. Dat heb je vorig jaar gezien.”

Bron: De Gelderlander 08-11-2003
 

Hoofdrol voor Braamhaar en Van Beukering

Erik Braamhaar deelde gisteravond bij de wedstrijd Vitesse – Willem II negen gele kaarten uit. Twee waren er voor Jhon van Beukering, de spits die vlak voor zijn rode kaart uit een onterechte strafschop 2 – 2 scoorde.

Stof tot napraten was er gisteravond in stadion Gelredome genoeg. Scheidsrechter Erik Braamhaar stal een hoofdrol en kreeg na afloop de toorn van beide kanten over zich heen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-11-03
 

Vitesse raakt gefrustreerd

Vitesse vertoont steeds duidelijker de trekjes van een echte degradatiekandidaat. In het duel met Willem II liep de Arnhemse ploeg gisteravond over van frustraties en irritaties (2-2).

Vitesse wacht al bijna een half jaar op een competitiezege in het Gelredome. De laatste winst in de eigen huiskamer dateert van 29 mei, toen de 2-0 zege op Willem II op de slotdag van de competitie handhaving garandeerde. Met de remise van gisteren schiet het elftal van de geplaagde coach Edward Sturing weer geen steek op. Sterker: doordat de tweede driepunter in deze competitie opnieuw achterwege is gebleven, zijn de zorgen voor Vitesse weer toegenomen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-11-03
 

De hand van Braamhaar
Bestuurlijk is Vitesse doorgangshuis

De spelers van Vitesse houden tegenwoordig open huis in het Gelredome. Gisteravond leverde de zoveelste thuiswedstrijd geen winst op. Tegen Willem II, dat dertienmaal op rij geen enkele uitzege had weten te boeken, werd het 2-2 door een felomstreden strafschop. Als enige zag de grensrechter een vermeende handsbal van Tilburger Kew Jaliens. Scheidsrechter Erik Braamhaar, die eerder al PSV-Ajax uit de hand liet gieren en er een waar kaartenfestival van maakte, had daar een forse hand in en nam het advies doodleuk over. Een cadeautje van jewelste van deze coming-man, die maandag wel weer op rapport moet komen bij zijn baas Jaap Uilenberg.

lees verder...

Bron: De Telegraaf 08-11-03
 

Gelredome inspireert Vitesse nog niet

Vitesse voelt zich dit seizoen nog niet thuis in het Gelredome. De Arnhemse staartploeg heeft voor eigen publiek nog geen competitiewedstrijd gewonnen. Ook vrijdagavond tegen Willem II kwam het er niet van.

In een turbulente wedstrijd, met een discutabele rol voor de arbitrage (negen boekingen), moest Vitesse genoegen nemen met 2-2. Daarmee was de ploeg van trainer Sturing nog blij ook. Het puntje werd in de laatste twintig minuten met tien man veilig gesteld, na de rode kaart voor aanvaller Van Beukering.

De thuisclub begon hartstochtelijk aan het duel. De sterke en snelle Rojer bood Van Beukering al in de derde minuut een grote kans. De bonkige spits tikte knullig naast. Kort daarna was het toch raak voor Vitesse. Mbamba speelde zich bij bewaker Jaliens knap vrij en schoot van dichtbij snoeihard in, 1-0.

Lang kon de defensief kwetsbare thuispoeg niet genieten van de voorsprong. Libero Jansen weerde een kopbal van Quinn pardoes met de handen af. De Brit benutte zelf de strafschop, 1-1. Halverwege de eerste helft versloeg Caluwé de trage doelman Van Fessem met een verrassende kopbal, na goed voorbereidend werk van Denneboom, 1-2.

Naast de vele fouten aan beide kanten in verdedigend opzicht viel ook het warrige optreden van arbiter Braamhaar op. De bekritiseerde scheidsrechter, die eind vorige maand bij PSV – Ajax (2-2) een zware onvoldoende haalde, floot veel, maar dwong weinig ontzag af. Hij had alleen al voor de rust vijf gele kaarten nodig om de echt niet overdreven harde wedstrijd onder controle te houden.

Na de pauze leek de wedstrijd in de 56e minuut volledig uit de hand te lopen. Op last van zijn grensrechter schonk Braamhaar een dubieuze strafschop aan Vitesse, omdat verdediger Jaliens de bal met de hand zou hebben gespeeld. Na veel duw- en trekwerk, zonder daadkrachtig ingrijpen van Braamhaar, schoot Van Beukering van elf meter 2-2 op het bord.

Het bleef daarna onrustig op en rond het veld. Na een drieste overtreding moest Van Beukering in de 69e minuut met zijn tweede gele kaart naar de kant. Willem II miste in de slotfase de klasse en het overzicht om de numerieke meerderheid uit te buiten.

Bron:ANP 07-11-2003
 

Geen wijzigingen tegen Vitesse

‘Never change a winning team’ en dus zal Willem II tegen Vitesse, vrijdagavond 7 november, met hetzelfde elftal starten als waarmee het RKC versloeg. Trainer Mark Wotte kan nog altijd niet beschikken over Tarik Sektioui en Denny Landzaat. Landzaat is bijna hersteld van zijn hamstringblessure. Sektioui daarentegen mag van de medische staf nauwelijks fysieke arbeid leveren in verband met een oogblessure. De Marokkaan kreeg tegen RBC een bal vol op het oog en zit sindsdien langs de kant.

Bron: Willem-ii.nl 07-11-2003
 

‘Maanden nodig om het vertrouwen terug te winnen’

“Als Vitesse en Gelredome financieel orde op zaken hebben gesteld, staat het Arnhemse bedrijfsleven klaar om te investeren”, zei Hans Winters, voorzitter van het Arnhemse Ondernemers Kontakt, begin dit jaar. Hoe staat het nu met de sponsoring voor Vitesse?

In februari zei u dat Vitesse en Gelredome eerst gezond moesten worden, voordat het Arnhemse bedrijfsleven zou investeren. Hoe staat het nu met de sponsoring door Arnhemse ondernemingen?

lees verder...

Bron: De Gelderlander 07-11-03
 

Besluiteloosheid duwt Mommers naar NAC

Het vertrek van interim – directeur Theo Mommers naar NAC is voor een deel te wijten aan besluitenloosheid bij Vitesse en de gemeente Arnhem. Er is nog niet eens een bestuur om Mommers eventueel een aanbieding te doen.

Vitesse wordt sinds het reddingsplan van gemeente en provincie geleid door Theo Mommers, de 40-jarige interim-directeur. De voormalig redder van Fortuna Sittard is de eerste sinds drie jaar die daadkrachtig aan het saneren is geslagen in Arnhem. Daarnaast ontwikkelde hij de eerste schetsen van de wederopbouw van het ‘nieuwe Vitesse’, zoals hij dat zelf omschreef.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 07-11-03
 

In 2003 maar sporadisch baas in eigen huis

Van de veertien thuiswedstrijden in 2003 won Vitesse er drie. De eerste vijf duels van het lopende seizoen bracht de Arnhemse club in Gelredome niet één overwinning. Tegen Willem II volgt vanavond poging zes.

Vitesse is nog maar weinig baas in eigen huis. Stadion Gelredome lijkt als een monster te werken op de enige vaste bespeler. Van de veertien thuiswedstrijden in 2003 werden er slechts drie gewonnen, vier keer werd het gelijk, zes keer liefst waren de bezoekers de baas.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 07-11-03
 

Vitesse stelt onderhandelingen uit
Komende week zal de kwestie Yordi opnieuw besproken worden

Vitesse blijft hardnekkig in de race om de gunsten van de aanvaller van Zaragoza, Yordi. “Het was de bedoeling om afgelopen maandag om de tafel te gaan, maar we hebben het uitgesteld naar de komende week. De wedstrijd van het komende weekeinde is van vitaal belang voor onze club en dat is de reden waarom we ons bezoek aan Zaragoza hebben uitgesteld om te praten over de transfer van Yordi”, aldus bestuursleden van het Nederlandse Vitesse tegen MARCA.

Vitesse weet hoe de zaken omtrent Yordi ervoor staan. Ze weten dat Zaragoza geen enkel belang heeft om de spits te laten gaan, en dat ze dit alleen zouden doen als de aanbieding financieel gezien de moeite van het overwegen waard is. Aan de andere kant moet de speler meer gaan verdienen dan dat hij nu verdient bij de club uit Aragon. De wensen van de speler zijn bekend bij Vitesse aangezien hij een gesprek heeft gehad met de technisch directeur van Vitesse, Jan Streuer.

“We kennen de obstakels die deze transfer met zich meebrengt, maar we gaan naar Zaragoza om serieus te onderhandelen en om Yordi uiteindelijk te contracteren. Met de transfer is voor onze begrippen veel geld gemoeid, maar het is niet onmogelijk en dus gaan we het proberen rond te krijgen”, vertelden dezelfde bronnen aan MARCA.

Van de kant van Zaragoza, waar ze weten wat de bedoelingen zijn van Vitesse, is de houding ten opzichte van een eventueel vertrek niet veranderd, liet het bestuur en de technische staf van Zaragoza inmiddels weten. Yordi wordt beschouwd als een belangrijke speler binnen de selectie en zijn belangrijkste doelstelling is om op een positieve wijze zijn trainer Paco Flores hiervan te overtuigen.

Zaragoza zal de komende week de delegatie van Vitesse aanhoren, maar alleen een bod van minimaal anderhalf miljoen euro zal de moeite van het overwegen waard zijn, en zelfs dan zal Yordi zelf ook nog moeten willen verkassen.

Het is onwaarschijnlijk dat Yordi morgen in de selectie wordt opgenomen voor de wedstrijd tegen Celta van komende zaterdag. Maar als dit toch gebeurt kunnen Vitesse, Jerez en andere geïnteresseerde clubs die Yordi op hun verlanglijstje hebben staan om na de winterstop gebruik te maken van zijn diensten, de transfer bijna wel vergeten.

Bron: Marca 07-11-2003
 

Yordi: ‘Ik wil graag naar Vitesse’

Real Zaragoza-aanvaller Yordi González heeft wel oren naar een transfer naar Vitesse. De spits komt bij de Spaanse club nauwelijks aan spelen toe. “Vitesse is een mooie club waar ik graag zou willen spelen”, zei Yordi gisteren in Spaanse media. “Ik wil Vitesse graag uit de sportieve problemen helpen. De Spaanse competitie is de mooiste competitie ter wereld, maar daar heb ik niets aan nu ik niet of nauwelijks speel.” Vitesse zou Yordi in de winterstop willen huren. Technisch manager Jan Streuer bevestigt dat Yordi ‘een serieuze kandidaat’ is. “We willen geen overhaaste dingen doen. We gaan eerst nog een paar spelers bekijken en dan kijken we wat de beste optie is.”

Bron: De Gelderlander 07-11-2003
 

Zongo staat vroeg op om te eten

Mamadou Zongo is de enige speler bij Vitesse die zich vanwege zijn geloof houdt aan de ramadan. Tussen zonsopgang en zonsondergang mag hij als moslim niet eten. Dat is zwaar voor een profspeler die overdag veel energie gebruikt. “Ik sta ’s ochtends om half zes op om te eten en daarna ga ik weer slapen. De eerste en de laatste week zijn het zwaarst. In het begin moet je lichaam even wennen en op het laatst zit je er gewoon doorheen. Ik heb nu om een uur of twee ’s middags vaak wel even last van mijn maag. Als je twee keer traint is dat zwaar, maar het gaat wel”, aldus de aanvaller uit Burkina Faso.

Bron: De Gelderlander 07-11-2003
 

Vitesse in winterstop naar Turkije

Vitesse belegt in de winterstop een trainingskamp in Turkije. De Arnhemse club zal de tenten opslaan in de stad Belek, van zaterdag 10 tot zaterdag 17 januari. Tijdens de trip zal de formatie van trainer Edward Sturing twee oefenwedstrijden afwerken, op maandag en donderdag. De tegenstanders in deze ontmoetingen zijn nog niet bekend. Het is de eerste keer dat Vitesse zal gaan overwinteren in Turkije. De Arnhemse club ging de twee voorbije winters naar de Algarve in Portugal. In de jaren daarvoor week Vitesse vaak uit naar Marbella en het zuiden van Spanje. Nu gaat de club naar Belek, de stad waar de Gelderse clubs De Graafschap en NEC vorig jaar overwinterden.

Bron: De Gelderlander 07-11-2003
 

Sponsors: Vitesse nog steeds besmet

Vitesse moet een hoofdsponsor die miljoenen euro’s neertelt buiten Arnhem zoeken. Er zijn geen Arnhemse bedrijven die interesse hebben of kapitaalkrachtig genoeg zijn om veel geld in de voetbalclub te steken. Als Vitesse en Gelredome het goed aanpakken, kunnen club en stadion wél naar schatting vijfhonderdduizend euro aan sponsorgelden bij het Arnhemse bedrijfsleven weghalen.

Dat zegt H. Winters, voorzitter van het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), waarbij ruim tweehonderd Arnhemse bedrijven zijn aangesloten. Winters stelde in februari van dit jaar dat het Arnhemse bedrijfsleven Vitesse en Gelredome zou ondersteunen zodra de financiële problemen waren opgelost. Met het reddingsplan van de gemeente Arnhem, waarbij stadion Gelredome werd gekocht en Vitesse een forse lening kreeg, is aan die voorwaarde voldaan.

Volgens Winters is het “te kort door de bocht” om te denken dat de Arnhemse bedrijven nu in rijen voor Gelredome staan om hun sponsorgelden te overhandigen. “Ondernemers staan niet te trappelen om te investeren in Vitesse. De club is toch besmet geraakt. Zeker door de maanden vertraging die het reddingsplan heeft opgelopen. Ondernemers zien Vitesse nog altijd als een risico en kijken eerst de kat uit de boom. Pas als het langere tijd rustig blijft en de club erin slaagt het vertrouwen terug te winnen, komen de bedrijven terug.”

De economische recessie speelt een belangrijke rol in de terughoudendheid van bedrijven, stelt winters. “Bedrijven die eerder nog wel interesse hadden om te sponsoren, zijn nu allemaal aan het saneren.” In zijn ogen is het essentieel dat er een goed bestuur bij de voetbalclub komt. “De nieuwe bestuurders moeten een hoog niveau hebben en over een goed landelijk netwerk beschikken. Alleen op die manier kunnen zij grote sponsors binnenhalen. Bedrijven die miljoenen kunnen investeren , vind je misschien regionaal, maar waarschijnlijk alleen landelijk.”

Winters is in een eerder stadium door vertegenwoordigers van de gemeente benaderd om zitting te nemen in het bestuur. Net als zijn opvolger R. ten Hoedt is hij niet op het verzoek ingegaan. “Als OKA-bestuur moet je onafhankelijk blijven ten opzichte van de gemeente. Als het voor de ondernemers nodig is, moet je een grote mond kunnen opzetten tegen de gemeente.”

Ten Hoedt neemt wel namens de gemeente plaats in het bestuur van de stichting Gelredome. Voormalig OKA-bestuurslid H. Ramautar bezet de andere gemeentelijke zetel. Ramautar is ook de beoogd voorzitter van Vitesse. De overige bestuursleden worden in de loop van deze maand benoemd.

Bron: De Gelderlander 07-11-2003
 

Nieuw bestuur moet directeur vinden

Het nog aan te treden nieuwe bestuur van Vitesse krijgt direct een zware klus: het zoeken van een nieuwe directeur. Nog voordat de gemeente Arnhem na maanden zoeken een bestuur heeft gepresenteerd, is interim – directeur Theo Mommers vertrokken om algemeen directeur van NAC te worden. Mommers heeft afgelopen maanden fors gesaneerd bij Vitesse. Een groot deel van het personeel is ontslagen. De 40 – jarige interimmanager zag zich echter niet alleen als saneerder van Vitesse, maar ook degene die wilde bouwen aan een nieuw Vitesse.

Bron: De Gelderlander 07-11-2003
 

Nieuwe uitgave Fanzine De Aftrap verschijnt weer

Rond de wedstrijd Vitesse – Willem II op vrijdag 7 november vindt de losse verkoop plaats van Fanzine De Aftrap. Abonnementhouders hebben hun exemplaar inmiddels ontvangen In de tweede uitgave van dit seizoen vind je naast de vaste rubrieken zoals de columns, de tattoo en Kaatje uit en thuis, dit keer de volgende onderwerpen: Saneren, saneren en nog eens saneren, De voetbalbeleving in Egypte, Een boekreview (Cardiff City Soul Crew) en een aantal ingezonden stukken over de huidige situatie bij onze club. Daarnaast staan we uiteraard nog even stil bij de UEFA CUP ervaring van onze zuiderburen en hebben we weer een aardige Vitesse Primeur. Een van onze verslaggevers ging een kijkje nemen bij een echte Engelse derby en uiteraard kwam hij terug met een prachtig verslag. Al met al weer genoeg reden om Fanzine De Aftrap te kopen voor slechts 1 euro bij de inmiddels bekende verkopers.

Zie ook Fanzine De Aftrap

Bron: Fanzine De aftrap 06-11-2003
 

Theo Mommers directeur NAC Breda

Theo Mommers wordt per 1 februari 2004 de nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. De 40-jarige Limburger was voorheen manager van Fortuna Sittard en de laatste tijd werkzaam als interim-directeur van Vitesse. De Arnhemse club heeft zijn vertrek donderdag bevestigd. Theo Mommers gaat bij NAC Breda Willem van der Hoeven opvolgen. Van der Hoeven wordt voorzitter van NAC.

Vitesse betreurt het vertrek van Mommers maar kan begrijpen dat hij heeft gekozen voor de vaste aanstelling als algemeen directeur. In Arnhem was hij interim-directeur en dit zou in de naaste toekomst ook zo blijven.

Mommers zal het saneringsplan bij Vitesse nog afronden. Hij heeft ook beloofd mee te helpen bij het zoeken naar een opvolger.

Bron: De Telegraaf/ANP 06-11-2003
 

Theo Mommers van Vitesse naar NAC

Interim-directeur Theo Mommers van Vitesse treedt op 1 februari in vaste dienst van NAC. Hij wordt algemeen directeur van de Bredase club. Mommers (40) zette sinds eind juli een sanering door om Vitesse uit de financiele problemen te helpen. Door bezuinigingen en het aannemen door de gemeente Arnhem van het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome werd de Arnhemse club van de ondergang gered.

“Een fantastische aanbieding. Precies op het juiste moment. Ik wilde heel graag terug naar Brabant”, gaf Mommers donderdag aan. “Maar niks ten nadele van Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Gesprek Mommers met supporters van Noord
gaat donderdagavond 6 november niet door

In verband met het plotselinge nieuws over het vertrek van Dhr. T. Mommers kan de geplande bespreking met een aantal supporters van de Noordtribune niet doorgaan. Deze bespreking zou om 19:30 in de persruimte plaats vinden. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Excuses voor het late tijdstip van afgelasten van de bespreking.

06-11-2003
 

Jim van Fessem:elke week een finale

ARNHEM – Vitesse-doelman Jim van Fessem speelt vrijdagavond tegen zijn oude club Willem II. “Zij willen voetballen, dat ligt ons beter. Mentaal en fysiek hebben ze een wat minder elftal. Daarom verliezen ze nog wel eens.”

Volgens Van Fessem is Vitesse niet aangeslagen na de slechte prestaties. “Als we er nu mentaal niet goed voorstaan is er iets niet goed, want rest van de competitie is elke week een finale”, aldus de goalie.

Van Fessem is zelf goed in vorm. “Ik heb een paar lekkere wedstrijden gespeeld. Ik hoop dat ik een goede bijdragen aan het elftal kan leveren.”

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Sturing twijfelt over voorhoede

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing heeft de opstelling voor de wedstrijd tegen Willem II nog niet vrijgegeven.

Sturing twijfelt over de bezetting van de voorhoede. Een experiment met Zongo-Martel-Van Beukering-Mbamba mislukte op de training. Sturing acht Hofs fysiek nog niet rijp voor een basisplaats en vindt Rojer vaak kwetsbaar in de omschakeling. Wel is zeker dat Bochem een linie terugzakt. Gert Claessens klaagde over een spierblessure.

Mogelijke opstelling:
Van Fessem
Cornelisse, Konterman, Jansen, Frankel
Zongo, Bochem, Claessens, Rojer
Martel, Van Beukering.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Sturing noemt slechte stand logisch

ARNHEM – Vitesse kreeg dit seizoen al 20 doelpunten tegen. Alleen FC Twente incasseerde er meer. “Het is niet eredivisiewaardig zoals wij doelpunten weggeven”, stelt trainer Sturing. “Maar ja, we moeten leren van fouten, dus ga ik met spelers praten. Zoals met Michael Jansen over die tegengoal van Volendam”, vertelt Sturing. “De stand liegt niet. Ik werk niet met een stel debielen, dus ik zeg gewoon hoe slecht we ervoor staan.”

“Als je je in de laatste wedstrijd veiligspeelt en er gaan zeven jongens weg, dan is het logisch dat je er nu zo slecht voorstaat”, vindt Sturing.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Theo Mommers verlaat Vitesse

Vandaag heeft interim-directeur Theo Mommers aan Vitesse medegedeeld dat hij per 1 februari 2004 in vaste dienst zal treden als Algemeen Directeur bij NAC Breda.

Hij zal de komende weken het saneringsplan dat deel uitmaakt van het reddingsplan van de Gemeente Arnhem voltooien. Tevens zal hij het nieuwe bestuur van Vitesse adviseren bij het zoeken naar een opvolger.

Bron:Vitesse.nl 06-11-2003

Theo Mommers van Vitesse naar NAC
ARNHEM – Interim-directeur Theo Mommers van Vitesse treedt op 1 februari in vaste dienst van NAC. Hij wordt algemeen directeur van de Bredase club.
Mommers (40) zette sinds eind juli een sanering door om Vitesse uit de financiele problemen te helpen. Door bezuinigingen en het aannemen door de gemeente Arnhem van het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome werd de Arnhemse club van de ondergang red.

Theo Mommers werd voor dit seizoen ook al benaderd door NAC, maar wimpelde de belangstelling toen af. In het seizoen 2001/2002 redde hij Fortuna Sittard van een faillissement door een sanering.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Rentree Knol vertraagd na ‘knietje’

ARNHEM – Vitesse-verdediger Ruud Knol heeft opnieuw een blessure opgelopen. Hij sloot vorige week aan bij de groep na een langdurige knieblessure.

Deze week raakte Knol lichtgeblesseerd. Hij kreeg een ‘knietje’ in zijn bovenbeen. “Ik ben in aanraking gekomen met ‘de Tank'”, lachte de Zevenaarder, daarbij doelend op keeper Jim van Fessem.

Knol zou maandag zijn rentree maken in Jong Vitesse, maar moet dat nu nog even uitstellen. De centrumverdediger heeft tijdens de trainingen geen enkel probleem ondervonden van zijn knie.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

Mamadou Zongo went snel aan ramadan

ARNHEM – Vitesse-aanvaller Mamadou Zongo zegt snel te wennen aan de ramadan, de traditionele vastenperiode van de moslims. Sinds 27 oktober staat Zongo om vijf uur op, zodat hij om half zes kan eten. Daarna mag de speler uit Burkina Faso de hele dag niets eten.

“Na een paar dagen went dat wel, al krijg ik om een uur of twee wel honger”, vertelt Zongo. “Het is wel lastig op de wedstrijddag, zoals tegen Willem II vrijdag. Dan moet je ’s avonds als de zon onder is niet meteen veel eten, maar een beetje. Daarna eet je ’s nachts na de wedstrijd”, legt Zongo uit.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2003
 

In de rij voor bouwen bij Gelredome

De ontwikkeling van het gebied rond stadion Gelredome belooft een gevecht tussen project-ontwikkelaars te worden. Het bedrijf Johan Matser denkt aan zeshonderd woningen met winkels. Bij het Bouwfonds leven ideeën voor woontorens met een uitzicht op natuurpark Meinerswijk. De gemeente wil zoveel mogelijk ideeën op tafel krijgen om een goede keuze te kunnen maken.

T. van der Zijden, directeur van BAM Vastgoed en woordvoerder van de combinatie BAM-Ballast Nedam, beziet de plotselinge dadendrang van de gemeente Arnhem met gemengde gevoelens. Als founders van Gelredome stoeiden BAM en Ballast Nedam een paar jaar geleden met serieuze plannen om van het stadion en omgeving een uitgaanscentrum te maken. De gemeente had er toen geen oren naar. De Rijnboogplannen voor de herontwikkeling van station, rivieroever en de binnenstad gingen voor. In de gemeenteraad werd volop gepraat over de aanleg van een haven vanaf de Rijn naar het oude stadshart. Gelredome kwam misschien later een keer aan de beurt.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-11-03
 

Bouwfonds denkt aan woontorens met zicht op Meinerswijk

Ideeën over de soort woningbouw heeft Van der Stelt, project – ontwikkelaar van het Bouwfonds, al. “Je zou kunnen denken aan woontorens rondom het stadion, met een prachtig uitzicht op het uiterwaardenpark Meinerswijk.”.

Het feit dat het momenteel moeilijk is om kantoren aan de man te brengen, doet haar niets. “Je hebt het over ontwikkelingen over de langere termijn.” Ze gelooft niet dat een tweede stadshart in Gelredome teveel van het goede is en tot verschraling van het aanbod van het plan Rijnboog zal leiden. “Je moet zorgen voor een evenwicht aan functies.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-11-03
 

Drive-in-bioscoop in Gelredome

Het Arnhemse stadion Gelredome wordt zaterdag 15 november omgetoverd tot drive-in-bioscoop. Wie dat wil, kan dan vanuit de auto kijken naar een voorpremière van Kill Bill, de nieuwe film van Quentin Tarantino. Ook het ‘voorprogramma’ mag er wezen: het RTL4 – verslag van de voetbaltopper Schotland – Nederland. Radiozender Yorin FM, die de manifestatie organiseert, zet in Gelredome het grootste filmscherm van Europa neer. Via een speciale radiofrequentie kunnen de automobilisten en hun passagiers het filmgeluid volgen. Er is in het stadion plaats voor driehonderd voertuigen. Filmliefhebbers zonder auto kunnen de film vanaf de tribune volgen. Voor het spektakel zijn geen kaarten te koop. Die zijn alleen te bemachtigen via aanwijzingen die op Yorin FM worden gegeven.

Bron: De Gelderlander 06-11-2003

Streuer onderhandelt met Real Zaragoza en Yordi
Technisch directeur Jan Streuer is op dit moment in Spanje om te onderhandelen met de Spaanse promovendus Real Zaragoza voor een overgang van spits Yordi González.
Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Vitesse voldoende financiële middelen om Yordi in te lijven. Vitesse wil Yordi op dit moment graag op huurbasis overnemen met een optie tot koop.

Ook Jérez, uit de segunda division, is een serieuze kandidaat om de aanvaller van Zaragoza over te nemen. De 29-jarige spits komt bij Zaragoza weinig aan spelen toe nu zijn trainer Paco Flores de voorkeur geeft aan andere spitsen.

Yordi zelf ziet een overgang naar Vitesse wel zitten. “Ik wil graag aan spelen toe komen. Mijn situatie bij Zaragoza is op dit moment niet best, Vitesse is een mooie club waar ik graag zou willen spelen. Ik heb begrepen dat Vitesse er niet best voor staat, ik wil ze graag uit de sportieve problemen helpen. De primera division is de mooiste competitie ter wereld, alleen heb je er weinig aan als je niet speelt.”

05-11-2003

BNdestem: Mommers kandidaat bij NAC
Jan-Willem van Dijk wordt geen directeur van NAC. „De club heeft me laten weten dat ze doorgaat met kandidaten met een voetbalachtergrond“, aldus de teleurgestelde voormalige directeur van Spaar Select. Volgens de huidige directeur van NAC, Willem van der Hoeven, heeft de club op dit moment nog drie kandidaten.
Onder die kandidaten bevindt zich ook weer Theo Mommers, momenteel interim-directeur bij Vitesse. Mommers werd op 12 december vorig jaar al eens gepresenteerd als beoogd directeur, maar trok zich toen alsnog terug. „Ik was ook wel verbaasd dat NAC me weer benaderde.“ Dat is volgens de Limburger recent gebeurd. „Maar ik heb nu nog een klus bij Vitesse. Ik ben hier interim-directeur met een contract tot februari. Dus wacht ik eerst af waarmee Vitesse komt.“ Mommers liet eerder al weten best een vast dienstverband te willen in Arnhem.

Ook John Peek is waarschijnlijk een van de kandidaten. De ex-voorzitter van de club is momenteel lid van de technische commissie van NAC, maar maakt geen deel uit van het onlangs aangevulde bestuur, wat de deur open laat voor een benoeming als directeur.

RBC-fan

Peter Uytdehaage, directeur van Center Parcs, is in ieder geval geen kandidaat. Uytdehaage werd door TV-icoon Johan Derksen genoemd, maar meldt zelf van niets te weten. Uytdehaage is Roosendaler en en RBC-fan. „Als ik een jaar of zestig ben zou ik daar misschien weleens voorzitter willen worden, maar niet bij NAC.“

NAC-directeur Van der Hoeven wil geen namen bevestigen of ontkennen, hij zegt wel te verwachten er snel uit te zijn. Als de nieuwe directeur aantreedt, schuift Van der Hoeven zelf door naar de functie van voorzitter.

Bron: BNdestem 05-11-2003

Vitesse vrijwel helemaal compleet
De ziekenboeg van Vitesse loopt langzaam leeg. Dragoslav Jevric en Matthew Amoah trainden woensdag nog niet mee, maar voor de rest stond de hele selectie op het trainingsveld. Ook Ruud Knol en Kalle Sone trainden voluit mee, al is het zeer de vraag of zij vrijdag tegen Willem II kunnen spelen. Ricky Bochem, herstellend van een lichte hersenschudding trainde volledig mee, al deed hij voorzichtig met het koppen. Bochem zal de geschorste Rankovic vervangen. Op de training werd een variant geprobeerd met Emile Mbamba en Mamadou Zongo als vleugelaanvallers.

Bron: Omroep Gelderland 05-11-2003
 

‘Vitesse is een nieuwe club’

Theo Mommers (40) sleepte eerst Fortuna Sittard en vervolgens Vitesse weg voor de afgrond van het faillissement. De saneerder wil nu eindelijk eens gaan bouwen. Als het aan hem ligt is hij de komende jaren de kapitein op het Arnhemse schip. ‘Vitesse moet weer nummer vier van Nederland worden.’ Maar ook NAC Breda lonkt.

‘Dit nooit meer’, zei u na uw vertrek bij Fortuna Sittard. Welkom terug. Wat bezielt u?

‘Het is misschien raar na zo’n periode met Fortuna terug te keren. Ik had echt een paar maanden nodig om helemaal te verwerken wat er in Sittard is gebeurd, daarna kon ik pas weer normaal functioneren. Vervolgens kwam ik bij een kledingbedrijf dat heel goed draaide. Ik kon het hoogstens een beetje uitbouwen. Al vrij snel miste ik de adrenaline en de gevarieerde problematiek uit de voetbalwereld. Is dit alles?, dacht ik. Dat kwam in februari, maart naar boven. Maar terugkeren in de voetballerij kwam toch zomaar uit de lucht vallen. Vitesse was zó’n uitdaging, die kon ik niet weerstaan.’

lees verder...

Bron: VI 05-11-03
 

Primeur: NAC Breda wil Mommers weghalen bij Vitesse

Theo Mommers is de belangrijkste kandidaat om de functie van algemeen directeur bij NAC Breda te gaan bekleden, De huidige interimdirecteur van Vitesse staat bovenaan het lijstje van het nieuwe Bredase bestuur.

Als Mommers, net als vorig seizoen, afziet van een betrekking bij NAC Breda, kiest de club tussen ex-voorzitter John Peek en Center Parcs-directeur Peter Uytdehage. Theo Mommers: ‘Het was niet de bedoeling dat dit naar buiten zou komen. Ik heb vorige week inderdaad gesproken met NAC Breda. Het gaat allemaal heel snel. Ik ben tot 1 februari aan Vitesse verbonden, daarna ben ik afhankelijk van hoe het boven mij wordt georganiseerd. De nieuwe raad van commissarissen beslist wie straks directeur van Vitesse wordt. Daarom is het niet zo raar dat ik met NAC Breda praat. Praten kan altijd. Het liefst wil ik bij Vitesse de hele club weer opbouwen. Maar dan moeten alle mensen die voorheen betrokken waren verdwijnen, er moet vers bloed komen. En de laatste week is het nu weer niet zo dat je zegt: dat is een gelopen koers.’

Willem van der Hoeven, interim-directeur van NAC Breda en tevens voorzitter, wil niet reageren op de namen. ‘Er zijn drie kandidaten, deze week willen we een beslissing nemen’, zegt Van der Hoeven. ‘Het hebben van een brede ervaring als general manager is het belangrijkste, kennis van de voetbalwereld komt pas daarna.’

De kandidatuur van John Peek is opmerkelijk. De ex-voorzitter van NAC is voor velen binnen de club de verpersoonlijking van de fouten die in het verleden op financieel gebied zijn gemaakt. Hoewel Peek niet wenst te bevestigen dat hij met de clubleiding in gesprek is, wil hij wel kwijt dat het verleden een terugkeer wat hem betreft niet in de weg staat. Voor hoofdtrainer Ton Lokhoff, die snakt naar een directeur met een technische achtergrond, is het verleden van Peek ook geen probleem.’Een prima man, met wie ik het erg goed kan vinden’, zegt Lokhoff. ‘John heeft bovendien bewezen verstand van voetbal te hebben.’ Van der Hoeven laat echter weten dat het verleden wél telt. ‘Natuurlijk kijken we daarnaar.’

Als NAC Breda daadwerkelijk afscheid wil nemen van de oude garde, sluit dat een terugkeer van Peek uit. Dan schuift Peter Uytdehage naar plaats twee. De bewezen kwaliteiten van Mommers Рhij behoedde Fortuna Sittard ̩n Vitesse voor een faillissement Рmaken hem echter de meest logische opvolger van Van der Hoeven.

Bron: VI 05-11-2003
 

Vitesse ontzegt Aalbers toegang tot ereterras

Voormalig Vitessevoorzitter Karel Aalbers is voorlopig niet welkom op het ereterras van zijn geesteskind, stadion Gelredome. Aalbers, die de wedstrijden doorgaans tussen het gewone publiek bekijkt, gaf onlangs aan dat hij gebruik wil gaan maken van zijn twee plaatsen op het ereterras. Voorzitter Theo Mommers liet Aalbers weten dat hij het niet wenselijk acht dat de Eerbeker zich op het ereterras gaat vertonen. Mommers: ‘Het reddingsplan van de gemeente is inmiddels goedgekeurd, maar nog niet uitgevoerd. De situatie bij Vitesse komt net in een rustiger vaarwater. De aanwezigheid van Aalbers zal de rust weer verstoren.’

Pikant is dat Aalbers tevens een brief kreeg van het inmiddels afgetreden bestuur van Vitesse, met dezelfde strekking. De toegangsweigering was ondertekend door Jan Snellenburg en Cor Guyt, twee van de drie grote financiers van de club, die volgens het reddingsplan allang verdwenen moeten zijn.

Mommers: ‘Juridisch gezien kan het allemaal. Per 1 december wordt een nieuwe raad van commissarissen aangesteld. Pas dan is de rol van de voormalige bestuursleden formeel uitgespeeld. Er stond echter niets in dat ik zelf ook niet aan Aalbers heb laten weten.’

Bron: VI 05-11-2003
 

Vitesse kan thuis niet winnen

Vitesse, ADO Den Haag en Fortuna Sittard zijn de enige clubs in het betaalde voetbal die dit seizoen nog geen thuiswedstrijd in de competitie hebben gewonnen. Vitesse kwam zaterdag in het eigen Gelredome tegen FC Volendam niet verder dan 2-2, terwijl dezelfde tegenstander vier dagen eerder in het Amstel Cup-toernooi nog met 4-0 was verslagen. De laatste competitiezege van Vitesse op eigen veld dateert van 29 mei, toen Willem II met 2-0 onderuit ging. Vrijdag komen de Tilburgers opnieuw op bezoek in Het Gelredome. Ook ADO Den Haag en Fortuna Sittard, die afgelopen weekeinde een uitwedstrijd speelden, wonnen eind mei voor het laatst op eigen veld. Fortuna Sittard versloeg op de laatste speeldag van de oude competitie FC Den Bosch met 2-1, ADO Den Haag klopte Haarlem met dezelfde cijfers. Vitesse, ADO Den Haag en Fortuna Sittard zijn alle drie nu al vijf thuiswedstrijden zonder zege.

Bron: VI 05-11-2003
 

Vitesse bekijkt spits van Real Zaragoza

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse verbleef afgelopen week in Spanje om Real Zaragoza-spits Yordi González te bekijken. De 29-jarig González speelde 125 wedstrijden voor Real Zaragoza, waarin hij dertig keer scoorde. Dit seizoen heeft hij geen basisplaats. Streuer: ‘We zijn voortdurend op zoek naar versterkingen, maar we kunnen waarschijnlijk pas tijdens de winterstop echt zaken doen. Vitesse heeft dringend routine nodig, maar dat kan iedereen zelf ook wel zien.’ Trainer Edward Sturing: ‘We zoeken voor iedere linie een routinier.’ Positief nieuws voor Sturing is de aanstaande rentree van verdediger Ruud Knol. De 22-jarige speler stond meer dan een jaar buitenspel door een knieblessure, maar hoopt volgende week voor het eerst weer mee te spelen met Jong Vitesse.

Bron: VI 05-11-2003
 

Karaktermoord op een scheidsrechter
Column Peter Wekking

Het was een staaltje Opperste Sovjet-misleiding of misschien wel doelbewust zo gepland. Uitgerekend in de nagalm van de wedstrijd van de wansmaak PSV-Ajax, kwam de KNVB met de uitkomst van een eigen onderzoek naar het imago van scheidsrechters. Voor wat het waard is: dat imago is aanmerkelijk positiever dan verondersteld en ook de karaktertrekken van een arbiter worden unaniem als positief beoordeeld: hij/zij heeft lef, is niet bang, is trots op zijn vak en kan goed omgaan met mensen. Aldus de uitkomst. Voor de goede orde: het onderzoek is uitgevoerd onder 268 mensen en eenderde van hem is zelf scheidsrechter. Veel waard is het dus niet.

lees verder...

Bron: VI 05-11-03
 

Luinge versus Braamhaar

De een jong en talentvol, de ander in de herfst van z’n carrière. Maar op zowel Eric Braamhaar als Roelof Luinge is wel wat aan te merken.

CV

Luinge
Ontwikkelde zich bij ’t lokale Actief tot een keiharde, vrij talentloze voetballer. Floot op 17-jarige leeftijd z’n eerste wedstrijd en wilde meteen niets anders meer. Debuteerde in 1984 als arbiter uit het betaalde voetbal. Moest buiten het veld z’n beroepskeuze van politieagent bijstellen tot belastingconsulent. Is met z’n 48 jaar de veteraan van het scheidsrechterskorps.

lees verder...

Bron: Sportweek 05-11-03
 

‘Yordi wil blijven en dus niet naar Vitesse’

De kans dat Yordi ingaat op de interesse van Vitesse in miniem, zo meldt AS. De 29-jarige spits kwam bij Real Zaragoza de laatste twee maanden niet meer in actie maar ziet desalniettemin niets in een overgang naar Arnhem. Ook de twaalf andere clubs die de balvaste spits willen inlijven, kunnen hun pogingen staken. Yordi gaat er vanuit dat Zaragoza-coach Paco Flores hem alsnog een kans gaat geven, iets wat gezien het starre karakter van Flores niet al te waarschijnlijk is.

Yordi staat nog tot de zomer van 2005 onder contract bij de nummer vijftien van de Primera División. Vorig seizoen had de fysiek sterke aanvaller met vijftien doelpunten een groot aandeel in de promotie naar de hoogste Spaanse divisie.

Namens Vitesse bekeek technisch directeur Jan Streuer de 1,85 meter lange en 82 kilo zware spits afgelopen week op de trainingen van Zaragoza. Wat Streuer zag, beviel hem, maar tot een concrete aanbieding kwam Vitesse nog niet.

Bron: VI.nl 05-11-2003
 

Uitwedstrijd Feyenoord – Vitesse
zaterdag 22-11-03 20.00 uur

Verplichte buscombi
Alle kaartverkoop via Ticketbox: (vragen naar omwisselbiljet nr. 98)
Servicekaartplushouders vanaf 1-11 € 21,10
Servicekaarthouders vanaf 7-11 € 24,10
Seizoenkaarthouders vanaf 13-11 € 26,60
Einde totale verkoop 19 november.

De bussen vertrekken vanaf “De Gelderse Poort”.

05-11-2003
 

Vitesse moet winnen van Willem II

ARNHEM – Vitesse heeft vrijdag thuis tegen Willem II een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen bij de andere ploegen onderin.

Vorig seizoen speelde Vitesse op de laatste speeldag thuis tegen Willem II en had de ploeg een overwinning nodig om de nacompetitie te ontlopen. Dat lukte door een eigen doelpunt en een goal van Matthew Amoah.

In Tilburg was de uitslag 1-3 met goals Evgenyi Levchenko, Marian Zeman en Matthew Amoah. Het seizoen daarvoor won Vitesse thuis met 4-2. Uit werd het 1-1. De laatste nederlaag was in april 2001. In Gelredome werd het 1-2.

Bron: Omroep Gelderland 05-11-2003
 

Discussieavonden voor fans Vitesse

De vier discussieavonden voor Vitesse-supporters zijn anders dan eerder vermeld op de volgende vier data vastgesteld. Voor seizoenkaarthouders op de zuidtribune maandag 10 novenber, voor oost woensdag 12 november, voor west maandag 17 november en voor noord maandag 24 november. Voor informatie: Vitesse (026-8807319) of de website Vitessse.nl

Bron: De Gelderlander 05-11-2003
 

Jevric tot winterstop aan de kant

Vitesse-doelman Dragoslav Jevric komt waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie. Hij is inmiddels begonnen aan een ‘gedoseerde oefentherapie’ en moet vervolgens nog drie tot vier weken revalideren. Uit foto’s die van de rechterschouder zijn gemaakt, blijkt dat de blessure voorspoedig geneest. Een operatie is definitief niet nodig. Jevric liep de blessure eind oktober op in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, na een botsing met verdediger Olfers. Jim van Fessem vervangt Jevric. Sjoerd Rensen is voorlopig tweede keeper.

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2003
 

Vitesse woensdag 17 december tegen Feyenoord

De KNVB heeft dinsdag het speelprogramma bekend gemaakt voor de 1/8e finales in het nationale bekertoernooi, de Amstel Cup. Vitesse speelt woensdag 17 december om acht uur in De Kuip tegen Feyenoord.

Het volledige programma in de 1/8e finales van de Amstel Cup 2003:

16-12-03 19:30 FC Twente Jong Ajax
16-12-03 20:00 Heracles Almelo Hoek
16-12-03 20:00 Sparta RBC Roosendaal
16-12-03 20:30 PSV Willem II
17-12-03 20:00 Feyenoord Vitesse
17-12-03 20:00 SC Heerenveen NEC
17-12-03 20:00 FC Utrecht RKC Waalwijk
17-12-03 20:00 Ajax NAC Breda

Bron: Vitesse.nl 04-11-2003
 

Vitesse in winterstop naar Turkije

ARNHEM – Vitesse gaat in de winterstop naar Turkije. De Arnhemse club zal van 10 tot 17 januari een trainingskamp beleggen in de Turkse stad Belek.

De afgelopen twee jaar ging Vitesse ’s winters op trainingskamp in de Algarve, daarvoor overwinterden de Arnhemmers jaren in de Spaanse badplaats Marbella. Vitesse koos dit jaar voor Belek, waar vorig seizoen ook NEC en De Graafschap ’s winters vertoefden.Vitesse speelt in Belek in ieder geval twee oefenduels. De tegenstanders zijn nog niet bekend.

NEC gaat ook deze winter weer naar Turkije. De Graafschap en AGOVV blijven in Nederland.

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2003
 

Puinruimer tussen gulle gevers
‘Als Aalbers 200 mln biedt, ben ik gek als ik weiger’
‘Degradatie is dodelijk’

Het voortbestaan van Vitesse is deze week dankzij gemeentelijke steun gegarandeerd. Interim-directeur Theo Mommers (40) is sinds kort verantwoordelijk voor de bezuinigingen bij de Arnhemse club ‘ “We gaan weer meedoen voor de vierde plaats”, zegt de oud-jeugdspeler van PSV.

In een onopvallende kantoorruimte van het stadion Gelredome hangt een opvallende foto aan de muur. ‘Mommers bedankt’, vermeldt een spandoek van Fortuna Sittard op de afbeelding. De voetbalsupporters van zijn vorige werkgever hadden de interim-directeur een paar maanden eerder nog bedreigd, omdat zij mordicus tegen zijn plannen voor een FC Limburg waren. Deze fusieclub is er – mede door tegenwerking van MVV – nooit van gekomen. Fortuna ontkwam vorig jaar ternauwernood aan faillissement. Met dank aan Theo Mommers, die een paar maanden na zijn politiebegeleiding met bloemen en sigaren werd uitgeluid door dezelfde supporterskern die hem eerder had bedreigd. “Ik had de begroting teruggebracht naar 2,8 miljoen euro. Ik was zelf te duur geworden, want Fortuna moest terug naar een onbezoldigd bestuur”, verklaart hij zijn voortijdige vertrek uit Sittard.

lees verder...

Bron: NRC Handelsblad 04-10-03
 

Drazen Brncic op proef bij Vitesse

Vitesse krijgt de Kroatische middenvelder Drazen Brncic op proef. De speler staat momenteel niet onder contract bij een club. Brncic is 32 jaar en kwam afgelopen seizoen nog uit voor Venezia. Hij stond eerder ook onder contract bij Inter, AC Milan, Cremonese en het Belgische Charleroi. Hij heeft ook een Belgisch paspoort, waardoor hij geen exorbitant hoog salaris hoeft te kosten, dat voor niet-EU-spelers worden betaald. Drazen Brncic zou per direct voor de Arnhemse club kunnen spelen, omdat bij nergens onder contract staat. Vitesse wil zich zo snel mogelijk versterken.

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2003
 

Mommers in beeld als directeur NAC

Theo Mommers, op dit moment interim-directeur bij Vitesse, is door NAC Breda benaderd om algemeen directeur te worden van de Brabantse club. Een jaar geleden werd Mommers ook al gepolst door NAC. Hij ging daar toen niet op in en koos enkele maanden later voor het noodlijdende Vitesse. Of Mommers nu wel ingaat op het aanbod van NAC is nog onduidelijk. Hij staat in ieder geval tot 1 februari onder contract bij de Arnhemse voetbalclub.

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2003
 

Kaartverkoop ADO Den Haag – Vitesse
zaterdag 29-11-03 19.30 uur

Verplichte buscombi
Alle kaartverkoop via Ticketbox: (vragen naar omwisselbiljet nr. 98)
Servicekaartplushouders vanaf 8-11 € 19,-
Servicekaarthouders vanaf 14-11 € 21,50
Seizoenkaarthouders vanaf 20-11 € 24,50
Einde totale verkoop 26 november.

Vertrek vanaf Gelredome Luxemburg, vertrektijd volgt z.s.m.

04-11-2003
 

Statistieken Drazan Brncic

Drazan Brncic, die volgens De Gelderlander volgende week bij Vitesse op proef komt, heeft volgens diverse statistieken veel clubs versleten. Hierbij wat statstieken van deze speler:

Positie: Middenvelder
Nationaliteit: Kroaat
Geboren op: 17-07-1971
In: Zagabria
Lengte: 180 cm
Gewicht: 74 Kg

Carrière
Seizoen Team Gespeeld Doelpunten

2002-03 Venezia 29 1
2001-02 Ancona 2 0
2000-01 Vicenza 4 0
2000-01 Milan 1 0
1999-00 Monza 37 9
1998-99 Cremonese 22 2
1997-98 Charleroi 22 6
1996-97 Charleroi 32 3
1995-96 Charleroi 20 1
1993-94 Ache
1992-93 Ache
1991-92 Ache
1990-91 Segesta Sisak
1989-90 Segesta Sisak

Brncic in actie (foto)

04-11-2003
 

Vitesse test belgische Kroaat Brncic

Vitesse, dat zich zo snel mogelijk wil versterken, krijgt volgende week maandag Drazan Brncic op proef. De 32-jarige Kroaat heeft een Belgisch paspoort en staat momenteel nergens onder contract. Hij kan om die reden buiten de reguliere transferperiode worden aangetrokken. Middenvelder Brncic speelde vanaf 1995 voor het Belgisch Charleroi en verhuisde in 1998 naar de Italiaanse serie A club Cremonese. In 2000 tekende Brncic bij AC Milan, waar de technische begaafde speler niet doorbrak. Milan verkocht hem in 2001 aan stadgenoot Internationale. Vorig seizoen speelde Brncic voor Venezia in de serie B.

Bron: De Gelderlander 04-11-2003
 

NAC trekt opnieuw aan Theo Mommers

Theo Mommers, interim-directeur bij Vitesse, is de belangrijkste kandidaat om de functie van algemeen directeur bij NAC Breda te gaan bekleden. Mocht Mommers afzeggen, dan zal de Brabantse club kiezen tussen oud-voorzitter John Peek en Peter Uytdehage, directeur van Centre Parks. Precies een jaar geleden hing NAC ook al aan de bel bij Mommers, die naam had gemaakt door Fortuna Sittard van een faillissement te redden. Mommers bedankte echter voor de eer en koos er enkele maanden later voor om het geplaagde Vitesse op interim-basis te saneren.

‘Het was niet de bedoeling dat dit naar buiten zou komen, maar ik heb vorig week inderdaad gesproken met NAC Breda’, aldus Mommers deze week in VI. ‘Ik ben tot 1 februari aan Vitesse gebonden. Praten kan altijd, maar het liefste wil ik bij Vitesse de hele club weer opbouwen.’

Bron: VI.nl 03-11-2003
 

Theo Mommers mogelijk naar NAC

Johan Derksen onthulde vanavond in het TV-programma Voetbalinsite dat Theo Mommers, nu nog interim-directeur bij Vitesse, 1 van de 3 kandidaten is om directeur bij NAC Breda te worden. Volgens Derksen valt nog deze week het besluit wie van de 3 directeur wordt.

03-11-2003
 

Bochem moet zich nog rustig houden

ARNHEM – Vitessenaar Ricky Bochem heeft nog altijd last van zijn hoofd na de wedstrijd tegen Volendam.

Bochem kreeg vlak voor de 2-2 een klap tegen zijn kaak en liep een lichte hersenschudding op: “De 2-2 heb ik niet meegekregen, maar na afloop kwam alles wel weer terug. ’s Nachts moest ik om de twee uur wakker gemaakt worden. Zondag dacht ik dat het wel meeviel, maar ik had toch nog veel last. Ik was misselijk. Ik moet nu rust houden en ga dinsdag weer naar de club.”

Bochem had vorig seizoen ook al een hersenschudding: “Toen lag ik er drie weken uit, zo erg is het nu niet.”

Bron: Omroep Gelderland 03-11-2003
 

‘Degradatiegevaar!’
Technisch manager Jan Streuer acht versterking Vitesse pure noodzaak
Pas aankopen met de winterstop

Vitesse moet zich in de winterstop versterken om degradatie te voorkomen. Dat zegt technisch manager Jan Streuer, die de problemen van de Arnhemse ploeg ‘zeer serieus’ neemt. Streuer struint momenteel de Europese velden af op zoek naar mogelijke versterkingen. Eerder dan 1 januari verwacht de technisch manager echter niet te kunnen slagen omdat de Europese markt tot die datum gesloten is.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-11-03
 

Rankovic mist duel tegen Willem II

Aleksandar Rankovic mist de volgende wedstrijd van Vitesse, vrijdagavond thuis tegen Willem II. De Joegoslaaf incasseerde zaterdagavond tegen Volendam (2-2) zijn vierde gele kaart van het seizoen. Rankovic was een van de drie Vitessenaren die door arbiter Jacques Schenkels op de bon werd geslingerd. Ook Tim Cornelisse en Bert Konterman kregen geel. Volendam ging eveneens met drie gele kaarten huiswaarts. Voor Cornelisse was het zijn tweede kaart, Konterman pakte pas zijn eerste. Geen enkele speler bij Vitesse loopt vrijdag tegen Willem II het risico van een schorsing bij een eventuele gele kaart.

Bron: De Gelderlander 03-11-2003
 

Bochem geveld, Vitesse gaat door

Normaal gesproken gaat de bal buiten lijnen als een speler geblesseerd op de grond ligt. Vitesse deed dat zaterdagavond tegen Volendam niet, terwijl nota bene Ricky Bochem na een harde botsing met Gerry Koning geveld op de grond lag. Tim Cornelisse sprintte voorbij Bochem om de snelle vrije trap van Aleksandar Rankovic op te pikken. Uit zijn voorzet scoorde Emile Mbamba 2-2. “Ik had niet door dat Ricky zo hard was geraakt”, zei Cornelisse naderhand. “Ik maakte gebruik van de ruimte. Dat het ten koste ging van Ricky, wist ik niet.” Rick Bochem hield een lichte hersenschudding over aan de klap.

Bron: De Gelderlander 03-11-2003
 

‘Zilver’ voor supportersbegeleiders

Vitesse heeft er sinds zaterdagavond twee ‘zilveren Vitessenaren’ bij. Die onderscheiding viel Henk Bijsterbosch en John van Maanen ten deel. Het duo maakt zich al twaalfenhalf jaar verdienstelijk als supportersbegeleider van Vitesse. Bij uit- en thuiswedstrijden houden Bijsterbosch en Van Maanen toezicht op de Arnhemse fans. De twee vrijwilligers kregen voor aanvang van de wedstrijd Vitesse-Volendam van algemeen directeur Theo Mommers de zilveren speld uitgereikt. Vitesse kent naast de zilveren speld nog een gouden speld voor mensen die zich 25 jaar voor de club hebben ingezet.

Bron: De Gelderlander 03-11-2003
 

Rolletje Janssen bij herstel RC Genk

Theo Janssen speelde zaterdagavond een rolletje in de 3-1 zege van RC Genk op FC Antwerp. De huurling van Vitesse schoot in de twintigste minuut op het doel en zag zijn inzet door ploeggenoot Kevin Vandenbergh tot doelpunt worden gepromoveerd: 1-0. Via treffers van Bernd Thijs en Cedric Roussel overwon Genk de gelijkmaker en de ‘poets’ van een week geleden bij La Louvière (5-2 nederlaag). Janssen speelde de hele wedstrijd voor de ploeg van trainer Sef Vergoossen, die het matige duel verdiend won. Door het verlies van Club Brugge staat RC Genk stevig op de tweede plaats, achter Anderlecht.

Bron: De Gelderlander 03-11-2003
 

‘Tja, als je van je directe concurrenten al niet meer kunt winnen’

Vitesse ontmoet in anderhalve maand vier concurrenten in de strijd tegen degradatie. Op de avond dat de eerste klap moest vallen, ging het mis tegen Volendam. Tim Cornelisse: “Dat mag gewoon niet.”

De klap van het gelijke spel tegen Volendam (2-2) kwam zaterdagavond hard aan. Ook bij aanvoerder Tim Cornelisse, die de degradatieproblemen van Vitesse erkent. “Tja, als je niet meer van je concurrenten kunt winnen, dan wordt het moeilijk”, weet de rechtsback, die zaterdag wel een groot aandeel had in het vermijden van een nog grotere deceptie. Nadat Vitesse voor rust op 0-2 kwam stroopten met name Cornelisse, Aleksandar Rankovic en Bert Konterman de mouwtjes op. Messcherp waren de tackles en niet voor niks incasseerden het trio een gele kaart.

“In de rust heeft de trainer gezegd dat we de spanning maar van ons af moesten gooien en er gewoon voor gaan. Dat hebben we gedaan, maar je mag natuurlijk niet in de rust al op 0-2 staan.” Van een gebrek aan scherpte was aanvankelijk geen sprake. “We hebben dinsdag met 4-0 van ze gewonnen, dan weet je dat je nog scherper moet beginnen. We begonnen ook wel goed, we kregen vier open kansen, alleen scoren we niet. Daarna raakten we de grip kwijt.”

En bijna de wedstrijd. “Als je wint, sta je gewoon weer naast Volendam. Uiteindelijk moet je nog blij zijn dat het 2-2 wordt, maar eigenlijk laten we gewoon na om te winnen. Als je alle spelers van Volendam en Vitesse tegenover elkaar zet, zijn wij gewoon sterker.” Een oorzaak voor de defensieve zwakte van Vitesse, dat na FC Twente (21) de meest gepasseerde verdediging heeft en twintig treffers incasseerde, kent Cornelisse niet. “Misschien dat het er van bovenaf onzeker, dat weet ik niet. We gaven die goals natuurlijk wel te makkelijk weg. Het enige positieve is dat we nog op 2-2 komen, verder overheerst vooral een grote kater.”

Bron: De Gelderlander 03-11-2003
 

Berusting na woede bij Sturing

Edward Sturing noemde zaterdagavond na de teleurstellende 2-2 tegen Volendam twee tegenstelde emoties: woede en berusting. Het onderwerp van beide was zijn elftal, dat in het eigen Gelredome verzuimde aansluiting te vinden met de veilige plaatsen. Sturing zag zijn ploeg zaterdagavond falen in de eerste helft en hartstochtelijk knokken in de tweede. Het leverde uiteindelijk een puntje op tegen concurrent Volendam. “Als je mij vraagt welk gevoel overheerst, dan is het berusting”, sprak de coach van Vitesse na afloop.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-11-03
 

Thuiscomplex teistert Vitesse
Sturing wil versterkingen, maar weet niet of er geld is

Het lukt Vitesse maar niet om de eerste thuisoverwinning binnen te halen. FC Volendam leek een ideale tegenstander daarvoor, maar na negentig minuten voetbal mocht Vitesse zelfs blij zijn met de remise want Volendam verzuimde bij een 0-2 voorsprong de knock-out toe te dienen. Jack Tuyp mocht alleen op doelman Jimmy van Fessem afgaan, maar drukte niet af. Vitesse kwam na rust terug op 2-2 en mocht daarmee de handen dichtknijpen.

lees verder...

Bron: De Telegraaf 03-11-03
 

Vitesse mazzelt tegen Volendam: 2-2

FC Volendam heeft zaterdag bij Vitesse de derde competitiezege laten glippen (2-2). De Noord-Hollandse ploeg leidde bij de rust verrassend met 2-0 dankzij treffers van Faria en Tuyp. Na de pauze kwam Vitesse op gelijke hoogte via doelpunten van Claessens en Mbamba. Vijf dagen eerder won de Arnhemse ploeg voor de Amstel Cup nog met 4-0 van FC Volendam, ook in het Gelredome.

Vitesse maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Al na een kwartier had de thuisploeg op ruime voorsprong kunnen staan. Rankovic en Rojer lieten beiden twee open kansen liggen. Faria strafte de Arnhemse lankmoedigheid in de 28e minuut af, na een fout bij Jansen, 0-1. De treffer van Tuyp, na half werk van doelman Van Fessem, zette het aanvalslustige Volendam op het spoor van de derde competitiezege.

Het onvermijdelijke offensief van Vitesse in de tweede helft deed de Noord-Hollandse brigade steunen en kreunen. Een droge uithaal van Claessens en een intikker van invaller Mbamba, na een blunder van de net ingevallen Fung a Wing, gaven het amusante duel een terechte eindstand: 2-2.

Bron: ANP 02-11-2003
 

Vitesse probeert te overleven

In Arnhem ligt de sportieve lat minder hoog dan voorheen. Na een kommervol seizoen zit Vitesse opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. Vorig jaar ontsnapten de Arnhemmers op de valreep. Willem II werkte onvrijwillig mee aan de Houdini-act door op de slotdag met 2-0 te verliezen in het Gelredome. Een seizoen om gauw te vergeten. In Arnhem willen ze alleen nog maar vooruit kijken. Met man en macht werkt men aan de wederopbouw van Vitesse. Met beperkte middelen, waardoor de club dure jongens als Dejan Stefanovic, Bob Peeters en Theo Janssen moest laten gaan.

Hoewel de sportieve aspiraties tijdelijk op een noodgedwongen laag pitje staan, slaagde Vitesse er toch in om Bert Konterman naar Arnhem te halen. Een welkome versterking maar door blessureleed heeft de ex-international zijn waarde nog niet kunnen bewijzen. Hetzelfde geldt voor Matthew Amoah. De Ghanees brak vorig seizoen definitef door en leek voorbestemd om Bob Peeters op te volgen als aanvalsleider. Een zware blessure gooide roet in het eten en tot overmaat van ramp moest Dragoslav Jevric tegen RKC voortijdig het veld verlaten. Hij is nog enkele weken uit de roulatie.

lees verder...

Bron: willem-ii.nl 02-11-03
 

Edward Sturing voor het eerst woedend

Vitesse-trainer Edward Sturing was niet ingenomen met het puntverlies thuis tegen FC Volendam. “In de rust ben ik voor het eerst echt kwaad geworden en dan met name over de instelling. We stonden overal te ver vandaan en we duelleerden niet. En dat kunnen we ons echt niet permitteren, wij moeten echt op het randje spelen.”

Sturing zag in de tweede helft wel wat verbetering: “We hebben niet veel beter gespeeld, maar wel strijd geleverd. En dan is het doodzonde dat we de eerste helft dat niet hebben gedaan. Maar de linies liepen door elkaar heen en er was een balans, het was wisselvallig.”

Bron: Omroep Gelderland 01-11-2003
 

Gert Claessens vond het echt slecht

Gert Claessens ergerde zich in de wedstrijd tegen FC Volendam aan het spel van Vitesse. “Ik vond het echt slecht. Dit is niet goed voor het vertrouwen. Dinsdag wonnen we met 4-0. We waren gewaarschuwd dat het niet weer zo makkelijk zou gaan worden, en dan sta je hier met je 2-2.” Gert Claessens, die eerder dit seizoen kampte met vermoeidheidsverschijnselen, kon de wedstrijd wel uitspelen: “Ik zat op het einde wel helemaal kapot, maar ik ben blij dat ik binnen een week drie keer de negentig minuten heb kunnen volmaken. We moeten nu verder, dan moet het tegen Willem II maar lukken.”

Bron: Omroep Gelderland 01-11-2003
 

Cornelisse en Rankovic buffelen

Vitesse speelde in de tweede helft tegen Volendam met veel passie, zonder dat het voetbal goed was. Met name aanvoerder Tim Cornelisse en Aleksandar Rankovic onderscheidden zich met felle tackles en veel intercepties. Beide spelers pakten ook een gele kaart. Voor Rankovic was het al de vierde en hij ontbreekt vrijdag tegen Willem II vanwege een schorsing. Cornelisse ging ook flink tekeer: “Dat moest ook. Het was geen mooi voetbal en ook niet georganiseerd. Hier moeten we het nu van hebben. We komen in ieder geval nog goed terug, maar je mag nooit met 2-0 achterkomen.”

Bron: Omroep Gelderland 01-11-2003
 

De Vitesse Pool

Billy Vitesse Danze nadert koploper Vitesse Pool

De spanning aan kop van de Vitesse Pool neemt toe. Billy Vitesse Danze is, na de teleurstellende 2-2 tegen Volendam, lijstaanvoerder Go ahead make my day tot op één punt genaderd.

G Stoks en Rooie Rikken boeken met hun correcte voorspelling veel winst in de brede middenmoot van het klassement. 129e en hekkensluiter is nog altijd Anno.

De volgende wedstrijd die meetelt is Vitesse-Willem II op 7 november.Stand toptien per 01-11-2003

 

1 ( 1) Go ahead make my day 13 25
2 ( 3) Billy Vitesse Danze 13 24
3 ( 5) B100 13 23
4 ( 2) Jeewee 12 22
5 ( 5) Haarlem Reds 13 22
5 ( 3) Olaf 13 22
7 ( 8) Festan 13 21
7 ( 5) Mulder 13 21
7 ( 8) Nieq 13 21
7 ( 8) Yellow Black no1 13 21

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

01-11-2003
 

Onnodig puntverlies voor Vitesse

ARNHEM – Vitesse liet in het eigen Gelredome onnodig punten liggen tegen Volendam. Het werd 2-2, terwijl Vitesse dinsdag nog met 4-0 won van Volendam.

De Arnhemmers openden goed met kansen voor Aleksandar Rankovic en Eldridge Rojer. Na een kwartier gaf Vitesse het initiatief uit handen en dat leidde tot kansen voor Wilson en Faria, maar Jim ‘De Tank’ Van Fessem toonde zich weer een betrouwbare doelman.

Toch moest hij capituleren toen Michael Jansen werd afgetroefd door de snelle Faria, die knap buitenkant rechts 0-1 wist te maken. Na een vrije trap van Buys scoorde Tuyp vervolgens 0-2.

Vitesse was de weg volledig kwijt en Tuyp miste een opgelegde kans op 0-3. Aan de andere kant werd een kopbal van jansen van de lijn gehaald.

Na rust was Vitesse veel feller en was dichtbij met een fraaie vrije trap van de hardwerkende Didier Martel, die Van Westerop even fraai redde. Toch viel de 1-2. Jhon van Beukering kopte door op Gert Claessens die met hard en laag diagonaal schot doel trof.

Op een voorzet van Tim Cornelisse kon invaller Emile Mbamba nog 2-2 maken. In de slotfase was het vooral chaos troef en kon Vitesse de drie punten niet meer pakken, waardoor de ploeg 17e blijft.

Bron: Omroep Gelderland 01-11-2003
 

Lichte hersenschudding Ricky Bochem

ARNHEM – Vitessenaar Ricky Bochem moest in de wedstrijd tegen Volendam een kwartier voor tijd het veld verlaten.

“Ik heb waarschijnlijk een lichte hersenschudding opgelopen. Ik kreeg een elleboog vol op mijn kaak”, aldus een wat moeilijk kijkende Bochem na de wedstrijd. De 21-jarige Nijmegenaar kon niet naar huis rijden.

Bochem liep vorig seizoen ook al een hersenschudding op. In de uitwedstrijd tegen NEC kwam hij direct na de aftrap in botsing met Frank Demouge. Bochem moest toen met een brancard het veld verlaten en speelde daarna niet meer in Vitesse 1, tot dit seizoen.

Bron: Omroep Gelderland 01-11-2003
 

Jevric herstelt goed van blessure

ARNHEM – Het herstel van Vitesse-keeper Dragoslav Jevric verloopt goed. De doelman raakte twee weken geleden geblesseerd aan zijn schouder.

In een duel met RKC-speler Steve Olfers werd Jevric geraakt aan zijn schouder. Foto’s wezen uit dat er een barst in zat: “Het gaat al veel beter. Ik heb nog wel last van mijn schouderblad, waar een scheur in zit. Dinsdag worden er weer foto’s gemaakt. Dan zal blijken of ik weer iets mag gaan doen.”

De Vitesse-doelman miste eerder dit seizoen al een wedstrijd door een schorsing. In 6½ wedstrijd werd hij 13 keer gepasseerd.

Bron: Omroep Gelderland 02-11-2003
 

Aalbers niet toegelaten tot ereterras Vitesse

Oud-voorzitter Karel Aalbers heeft na vele verzoeken vanuit de gemeenteraad, voor de AmstelCup-wedstrijd thuis tegen Volendam een verzoek ingediend bij Vitesse om op het ereterras toegelaten te worden, waar hij zoals ook de andere ‘Gouden Vitessenaren’ recht op heeft.

Naar aanleiding hiervan hebben Jan Snellenburg en Cor Guijt namens Vitesse de toelating geweigerd met als reden dat Aalbers daardoor voor onrust zou kunnen zorgen.

Hieronder kunt u beide brieven lezen.

Brief Aalbers aan Vitesse met verzoek voor toelating ereterras Vitesse

Brief Vitesse aan Aalbers met daarin de afwijzing

01-11-2003
 

Sponsorcontract Stebotax

Zaterdag 1 november zijn Stebotax-Ritax en Vitesse een sponsorship aangegaan. De sponsor overeenkomst is afgesloten voor een periode van drie jaar. Stebotax-Ritax is de grootste zelfstandige ondernemer op het gebied van kleinschalig personenvervoer binnen het Arnhemse grondgebied. Het vervoersbedrijf zal voor de komende drie jaar het totale jeugdvervoer van Vitesse verzorgen. Daarnaast zal Stebotax-Ritax ook het vervoer van de diverse opleidingselftallen naar de uitwedstrijden voor haar rekening nemen.

Algemeen directeur Theo Mommers is verheugd met de overeenkomst: “De sponsorovereenkomst betekent voor Vitesse niet alleen een grote besparing op de vervoerskosten van de jeugdopleiding, maar omdat Stebotax-Ritax tevens een loge en boarding afneemt, ook extra sponsorinkomsten. Stebotax-Ritax is een autonoom bedrijf dat met name gespecialiseerd is in het contractvervoer.”

Bron: Vitesse.nl 01-11-2003
 

Voorbeschouwing Vitesse-Volendam
Jack Tuyp vrijgesproken

Voor de tweede keer in vijf dagen tijd kruisen Vitesse en FC Volendam de degens in het Gelredome. Bij de thuisclub speelt Didier Martel al een tijdje met een achillespeesblessure. Pas in de winterstop zal hij toekomen aan de benodigde rust. Martel heeft overigens besloten Vitesse na dit seizoen te verlaten, omdat de Fransman en de club uit Arnhem niet tot overeenstemming kunnen komen over de voorwaarden voor een nieuw contract. Volendam-speler Jack Tuyp, die woensdag een rode kaart kreeg voor een vermeende slaande beweging naar Purrel Fränkel, is door de KNVB vrijgesproken.

Vitesse: geblesseerd: Knol, Sone, Amoah en Jevric.

Volendam: geblesseerd: Steur, Luirink en De Putter.

Bron: De Telegraaf 01-11-2003
 

Knol nadert rentree in Jong Vitesse

Ruud Knol is dichtbij een rentree op het voetbalveld. De 22-jarige verdediger van Vitesse staat meer dan een jaar buitenspel door opeenvolgende knieproblemen, maar herstelt nu voorspoedig. “Hij traint volgende week volledig mee met de groep. Als dat allemaal goed gaat, kan hij die week daarop misschien zijn eerste wedstrijd met Jong Vitesse spelen”, sprak trainer Edward Sturing gistermiddag hoopvol. De ziekenboeg van Vitesse loopt inmiddels aardig leeg. Aanvaller Kalle Sone speelt maandag zijn tweede wedstrijd in Jong Vitesse. Alleen Matthew Amoah en Dragoslav Jevric zijn nog lang uitgeschakeld.

Bron: De Gelderlander 01-11-2003
 

Vertraging Arnhemse ‘voetbalbijbel’

De ‘voetbalbijbel’ van Vitesse heeft vertraging opgelopen. Het boek ‘Vitesse 111 jaar, de historie van Vitesse 1892-2003’ verschijnt zeker een maand later dan de planning van 11 november. De schrijvers Arjan Molenaar en Rien Bor hebben nog tijd nodig om de laatste correcties uit te voren. Daarnaast hoopt Vitesse een populaire schrijver te strikken voor het voorwoord, gehoopt wordt op de Arnhemse sportjournalist Mart Smeets. De voorinschrijving voor het boek valt tot nu toe tegen; 438 exemplaren. Wie het boek wil bestellen, kan bellen naar Vitesse (026-8807319) of zich inschrijven via de website Vitesse.nl.

Bron: De Gelderlander 01-11-2003
 

Vitesse zoekt contact met de fans

Vitesse organiseert in november een viertal discussieavonden voor de vaste supporters. De club wil die bijeenkomsten gebruiken om de Arnhemse fans inzicht te geven in het beleid van het ‘nieuwe Vitesse’. Daarnaast hoopt de clubleiding een einde te maken aan ‘de onrustige en onzeker periode’. Op de vier avonden, elke donderdags vanaf 19.30 uur, zijn honderd gasten welkom. Elke avond is bedoeld voor één van de vier stadionzijden; noord, zuid, oost, west. Voor de wedstrijd vanavond tegen Volendam, waarvoor 17.000 plaatsen zijn verkocht, is er vrije kaartverkoop. De kassa’s gaan om 18.00 uur open.

Bron: De Gelderlander 01-11-2003
 

Gewaarschuwd op herhaling

Vitesse gaat vanavond tegen Volendam op herhaling, maar trainer Edward Sturing waarschuwt. De ene wedstrijd is de andere niet en, hoe gek het ook klinkt, onderschatting ligt op de loer.

Kan een ploeg die voorlaatste staat een tegenstander onderschatten? Normaal gesproken niet, maar voor Vitesse ligt het anders. De Arnhemse ploeg won dinsdagavond immers met speels gemak van hetzelfde Volendam, 4-0 liefst.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 01-11-03

Hoofdsponsor: