november 2007

Vitesse wil een crediteurenakkoord

Vitesse is bezig om het huidige negatief vermogen van 27 miljoen euro in hoog tempo te saneren.

De Arnhemse voetbalclub probeert met de schuldeisers te komen tot een vrijwillig crediteurenakkoord. Met de meeste Vrienden van Vitesse, die de club in 2001 redden van een faillisement, is de club akkoord.

Ook de gemeente Arnhem, een grote schuldeiser, is geïnformeerd over het akkoord. Mocht dit vrijwillige akkoord niet slagen, maar 50 procent van de crediteuren stemt wel in, dan bestaat ook de mogelijkheid om dit akkoord wettelijk af te dwingen.

Bron: Omroep Gelderland TxT 30-11-2007

V/d Kraan: schuldenlast molensteen

Algemeen directeur Paul van der Kraan wijst op de noodzaak van een crediteurenakkoord voor Vitesse.

“Vitesse dreigt in een uitzichtloze situatie te raken”, legt Van der Kraan uit. “Met onze inkomsten zijn we nooit in staat om die rentelast af te lossen. De schuldenlast is een molensteen om de nek van Vitesse, waardoor de continuïteit op het spel staat. Om die te waarborgen, is een crediteurenakkoord de oplossing. ”

Van der Kraan besteedt er veel tijd aan. “Het verleden blijft een rol spelen en we zijn daarom te weinig bezig met waar het om gaat: voetbal.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 30-11-2007

Column Paul van der Kraan

Beste supporters
In mijn column van vandaag, 30 november 2007, wil ik jullie informeren over de stand van zaken ten aanzien van de financiële positie van Vitesse. Liever had ik jullie geïnformeerd over voetbalnieuws, maar de actualiteit noopt mij het onderwerp financiën aan te kaarten.

Ik informeer jullie op deze korte termijn, aangezien wij van dagblad De Gelderlander hebben vernomen dat zij zaterdag een artikel plaatsen over dit onderwerp. Met deze column wil ik jullie persoonlijk op de hoogte stellen van de ontwikkelingen.

Vooropgesteld, het operationele bedrijfsresultaat (populair gezegd de begroting) is de laatste jaren sterk verbeterd. Dat kunnen jullie volgende week zelf concluderen wanneer ik via deze website (www.vitesse.nl; red.) de jaarrekening publiceer. Ook de begroting van het huidige seizoen zal wederom worden gehaald.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 30-11-07 

Mads Junker:zege middel tegen onrust

Vitesse-spits Mads Junker beseft dat er flink wat druk staat op Vitesse voor de wedstrijd tegen Roda.

“Winnen is daarom het beste middel tegen de onrust van de laatste week”, vindt de aimabele Deen. “Het is bij ons de laatste tijd half-half. Tegen Ajax speelden we onze beste wedstrijd, maar daarvoor was het echt minder.”

Junker is weer basisspeler. “Eindelijk sta ik er weer in. Dat is genieten. Als ik een doelpunt scoor, blijf ik ook wel staan. En dan zou ik met drie doelpunten onze topscorer zijn, dat is eigenlijk wel een beetje zielig na twaalf of dertien wedstrijden.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 30-11-2007

Oproep vertegenwoordigers Vitesse-supporters voor overleg met politie

Stichting Vitesse Betrokken is mede opgericht om de binding tussen Vitesse en haar supporters te vergroten. Veel supporters weten de stichting inmiddels al te vinden met hun vragen. Een veel gehoorde vraag gaat over de werkwijze van de politie rondom de wedstrijden van Vitesse.

De politie heeft aangegeven de werkwijze uit te willen leggen aan de Vitesse-supporters. Stichting Vitesse Betrokken is erg blij met dit initiatief en heeft dan ook aangegeven een bijeenkomst te willen organiseren tussen politie en supporters. Deze bijeenkomst is maandag 17 december om 20.00 uur in supportershome ‘Nieuw Monikkenhuize’.

lees verder...

Bron: St. Vitesse Betrokken 30-11-07 

Vitesse met dezelfde elf tegen Roda JC

Trainer De Mos ziet geen reden tot ingrijpen

Tot aan de winterstop volgen vanaf nog zes wedstrijden, drie duels uit en drie duels thuis. Zaterdag neemt de selectie van Aad de Mos het in Kerkrade op tegen Roda JC, de ploeg van Raymond Atteveld.

De trainer was tevreden over het spel van afgelopen zondag tegen Ajax en dit betekent dat dezelfde ploeg gaat starten tegen Roda JC. Aad de Mos: “Ik heb respect voor Abubakari Yakubu, ondanks zijn optreden afgelopen zondag. Daar ga ik hem niet op afrekenen. De ploeg zette Ajax afgelopen week goed onder druk, vooral voorin. We creëerden genoeg kansen en speelden bij vlagen goed.”

“Sansoni liet zijn verfijnde techniek maar weer al te goed zien. Hij kan de bal lang bij zich houden en goed mensen uitspelen. Hij zal alleen nu wel vanaf deze positie moeten gaan scoren.”

Op dit moment is alleen Cees Keizer geblesseerd. Juan Gonzalo Lorca is helemaal fit en heeft zich weer aangesloten bij de selectie. Michael Janssen en Anduele Pryor trainen vol mee, maar zitten nog niet bij de selectie.

Opstelling:
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Van der Schaaf, Yakubu, Sansoni, Kolk en Junker.

Bron: Vitesse.nl 30-11-2007

Aad de Mos laat Yakubu niet vallen

Trainer Aad de Mos laat de elf spelers die tegen Ajax begonnen tegen Roda JC staan. Dat betekent dat ook Abubakari Yakubu start, ondanks diens dramatische optreden van zondag.

Yakubu gaf twee goals weg. “Daar ga ik hem niet op afrekenen Ik heb heel veel respect voor Yakubu, want hij komt van ver”, zegt De Mos.

Volgens De Mos zette zijn ploeg Ajax vorige week onder druk. “Ik ben tevreden met het spel tegen Ajax. Met name Sansoni op tien bevalt me uitstekend. Zijn verfijnde techniek is een voordeel, al zal hij op die positie wel moeten gaan scoren.”

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2007

Vitesse met dezelfde elf naar Roda

Vitesse speelt zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Roda JC met dezelfde elf spelers als vorige week tegen Ajax. Dat betekent dat het 4-5-1 systeem blijft gehandhaafd, met Sansoni, in Amsterdam uitblinker, weer ‘op tien’. De geblesseerden Janssen en Pryor trainen vol mee bij de beloften, maar zitten nog niet bij de selectie. Vorig jaar bogen de Arnhemmers in Kerkrade een 2-0 achterstand om in 2-4 winst.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, Van der Schaaf, Yakubu, Sansoni, Kolk; Junker.

Bron: Omroep Gelderland 30-11-2007

Geduld Harrie Gommans op de proef gesteld

Harrie Gommans is morgen met Vitesse te gast bij Roda JC

Zesmaal een basisplaats, zes invalbeurten. Vitesse-spits Harrie Gommans is redelijk tevreden over het aantal speelminuten in de eerste twaalf competitieduels. Maar om nu te zeggen dat hij jubelend en juichend terugblikt op de eerste vijf maanden bij zijn nieuwe werkgever, nou nee. in het voetbal tellen namelijk vooral vandaag en morgen, niet gisteren. En het heden is voor hem minder aanleiding een feestje te vieren.

Hij stond er zelf eigenlijk van te kijken. Overgekomen van MVV en met slechts een paar wedstrijden eredivisie-ervaring knokte Gommans zich tijdens de voorbereiding in de basis van subtopper Vitesse. Met een assist tegen AZ en een doelpunt in de derby-op-leven-en-dood tegen de gehate rivaal NEC leverde de Limburgse aanwinst vervolgens een aanzienlijke bijdrage aan de koppositie na drie gewonnen duels.

lees verder...

Bron: De Limburger 30-11-07 

Braamhaar leidt Roda JC – Vitesse

Dhr. E.Braamhaar is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Roda en Vitesse van komende zaterdag. Braamhaar krijgt in Kerkrade hulp van de assistent-scheidsrechters A.Brink en P.Gerritsen. Vierde official is de heer R.Wiedemeijer.

Bron: KNVB 29-11-2007

Aad de Mos ziet weg terug voor Due

Vitesse-trainer Aad de Mos wilde Anders Due tot de winterstop uit de selectie zetten, maar inmiddels denkt de trainer er weer anders over.

“Er is altijd een weg terug. Deuren zijn nooit gesloten. Ik neem aan dat hij beseft dat hij over de schreef is gegaan. De groep en de technische staf gaan hem helpen om weer in beeld te komen”, is de opvallende verklaring van Aad de Mos.

De verbannen Due gaf aan niet meer onder De Mos te willen werken. “Ja, spelers zeggen wel meer. Iedereen moet zich houden aan de regels en ik ben dan de corrigerende factor.”

Bron: Omroep Gelderland 29-11-2007

Beroep Vrienden Vitesse uitgesteld

Het hoger beroep van de Vrienden van Vitesse tegen de provincie Gelderland is uitgesteld tot 28 februari.
De Vrienden van Vitesse, een groep geldschieters onder aanvoering van drie oud-bestuursleden, redden de club in 2001 met tien miljoen euro van een faillisement. Dat bedrag investeerden zij mede op grond van een toezegging van de provincie voor huurverlaging voor stadion Gelredome.

De Vrienden zijn al vanaf oktober 2004 aan het procederen tegen de provincie, maar een eerste eis voor 5,7 miljoen euro werd in juni 2006 afgewezen.

Bron: Omroep Gelderland 29-11-2007

Spreekverbod voor Anders Due

Vitesse heeft Anders Due een spreekverbod opgelegd. De Deen werd woensdag door trainer Aad de Mos uit de selectie gezet tot de winterstop. Na een gesprek tussen de trainer en directeur Paul van der Kraan werd dat omgezet in “voorlopig”. Due mag inmiddels niks meer zeggen over de affaire. De middenvelder gaf eerder deze week aan te willen vertrekken bij Vitesse, omdat hij niet langer wil werken onder Aad de Mos. Due is niet de eerste speler die in conflict komt met de trainer. Dat overkwam eerder al Civard Sprockel, Harald Wapenaar en Richard Knopper

Bron: Omroep Gelderland 29-11-2007

Canadees op proef bij Vitesse

Vitesse heeft de Canadese jeugdinternational Octavio Maginnis Castro een week op proef. De 17-jarige middenvelder traint donderdag of vrijdag mee bij Jong Vitesse, waar hij ook Anders Due en Theo Janssen zal aantreffen. Maginnis komt uit voor Peterborough United, dat op het vierde niveau in Engeland acteert. De Canadees speelde eerder ook voor Atlas in Mexico.

Vitesse had vorige week ook al twee spelers op proef, de Chinezen Wang Xuanhong en Tang Shuo. Met name Wang viel in de smaak bij Jong Vitesse-trainer Bob Kootwijk.

Bron: Omroep Gelderland 29-11-2007

Anders Due schendt afspraak’

Middenvelder Vitesse krijgt straf na interview in de Gelderlander.

Anders Due is door de clubleiding van Vitesse voor onbe­paalde tijd teruggezet naar de selec­tie van het tweede elftal. De 25-ja­rige voetballer uit Denemarken wordt gestraft voor uitlatingen die hij gisteren heeft gedaan in de me­dia.

Due gaf aan dat hij in de winter­stop wil vertrekken, omdat hij voor zichzelf geen toekomst ziet bij Vitesse zolang Aad de Mos daar hoofdtrainer is. De linksbenige middenvelder heeft een contract tot medio 2010. Due raakte de voorbije weken weer uit beeld bij De Mos, die de Deen voor het duel met Ajax zelfs buiten de selectie hield. Afgezien van de collectieve wanprestatie in en tegen Groningen, was Due juist aan zijn sterkste fase bezig bij Vi­tesse, sinds zijn komst in de zomer van 2006.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-11-07 
Column Gerard Borgman

De affaire Anders Due

Met stijgende verbazing volg ik de affaire rond Anders Due. Het is vreemd dat de Deen uitgerekend na zijn beste periode bij Vitesse door trainer Aad de Mos aan de kant is geschoven. Zondag, tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (4-1), zat Due niet eens bij de selectie. Voor de Deen was daarmee de maat vol. Hij verklaarde dat hij in de winterstop bij Vitesse wil vertrekken.

Gisteren werd Due door algemeen directeur Paul van der Kraan en De Mos voor onbepaalde tijd teruggezet naar het tweede elftal. Due wordt ervan beschuldigd dat hij de huisre­gels heeft overschreden door in De Gelderlander van gisteren kritiek te hebben geuit op De Mos. Wat een onzin. Due heeft een professioneel interview gegeven, waarin hij aangeeft dat er voor hem onder De Mos geen toekomst is bij Vitesse. Het zou bizar zijn wanneer hij iets anders had verklaard.

Het is zeer merkwaardig dat een gelouterde trainer als De Mos met al zijn ervaring niet boven een onschuldig stukje in de krant staat. De trainer geeft zelf altijd kleur aan de voetballerij door zijn uitgesproken mening en onlangs registreerde televisie­zender RTL dat de trainer zijn speler Yu Hai een ‘ kut- Chinees’ noemde.

Van der Kraan had er gisteren goed aan gedaan als hij niet was meegegaan in het impulsieve plan van De Mos om Due te straffen. Daarmee had hij De Mos ook beschermd, want deze affaire maakt de trainer niet geloofwaardiger bij de andere spe­lers. Daar komt bij dat de Vrienden van Vitesse niet blij zullen zijn dat de 700.000 euro, die ze vorig jaar hebben neergeteld voor de middenvelder, als kringetjes in stilstaand water zullen verdwijnen als Due door al het geruzie transfervrij vertrekt.

Bron: De Gelderlander 29-11-07 

Theo Janssen hervat de training

Theo Janssen is terug op het trainingsveld bij Vitesse.

De middenvelder raakte twee maanden geleden geblesseerd aan zijn linkerscheenbeen. Aanvankelijk verliep het herstel langzaam. “Maar sinds een week heb ik geen last meer”, aldus een opgeluchte Janssen. “Vandaag heb ik al met het eerste meegetraind.”

Dat is al een hele stap voor de zo node gemiste spelverdeler. “Het was dan maar looptraining, maar ik heb afgelopen week ook al weer kunnen sprinten en kappen en draaien. Zonder pijn. Ik train donderdag en vrijdag met het tweede mee.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 28-11-07 

Verwijderde Due heeft geen spijt

Anders Due wordt voorlopig uit de selectie van Vitesse gezet.

De Deen liet zich in de media negatief uit over trainer Aad de Mos, met wie hij niet meer wenst te werken. “Ik heb nergens spijt van”, laat Due weten. “Hij heeft dingen over mij gezegd en ik over hem, dat komt niet meer goed.”

De Deen wil vertrekken bij Vitesse. “Ik vind niet dat ze nog veel geld voor mij kunnen vragen. Ik heb wel veel steun van mijn medespelers gekregen toen ik vanochtend naar de training ging, waar ik niet welkom bleek te zijn. Ik moet nu bij het 2e trainen, maar dat maakt mij niet uit.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 28-11-07 

Vacuüm bij Vitesse

Vitesse is dringend op zoek naar een nieuwe technisch directeur. De contracten van zes spelers lopen aan het einde van het seizoen af. Bovendien jaagt FC Twente op de talentvolle doelman Piet Velthuizen.

FC Twente wil een serieuze poging doen om doelman Piet Velthuizen over te nemen van Vitesse. De club van coach Fred Rutten volgt al wekenlang intensief de verrichtingen van de keeper, die inmiddels ook is doorgebroken bij Jong Oranje en het Olympisch elftal.
De net 21 jaar geworden Velthuizen zit nog in zijn eerste contract, dat in 2010 afloopt en dat hem een bescheiden salaris oplevert. De Tukkers zien in hem de ideale opvolger van de inmiddels 37-jarige Sander Boschker.

De kans is groot dat Velthuizen komende zomer eerste doelman zal zijn van Oranje op de Olympische spelen. Speelt hij daar een sterk toernooi dan zal zijn marktwaarde nog verder omhoog schieten. Behalve FC Twente heeft ook een aantal buitenlandse clubs (Duitsland en Engeland) belangstelling voor het talent.

lees verder...

Bron: AD 28-11-07 

Due is klaar met De Mos

Deen wil in winter weg bij Vitesse; druppel is passeren voor duel Ajax.

Tussen Anders Due en trainer Aad de Mos komt het niet meer goed. „Ik heb er genoeg van”, zegt de Deense middenvel­der van Vitesse. „Ik wil niet meer bij Vitesse blijven zolang deze trai­ner er is.”

Voor Due barstte de bom in het voorbije weekeinde. De 25-jarige voetballer zat niet bij de selectie van achttien spelers voor de uit­wedstrijd tegen Ajax (4-1 verlies). Ook bij het voorgaande competitie­treffen, thuis met Heerenveen ( 0- 1), was hij al gepasseerd.

„Dit was de druppel”, zegt Due, verwijzend naar het voorbije week­einde. „Ik weet niet waarom ik niet bij de selectie zat. Het kunnen geen voetbaltechnische redenen zijn.” Due doelt op de sterke periode, die hij doormaakte voordat hij op een zijspoor geraakte. In de weken voor de wedstrijd tegen Heeren­veen speelde Due niet alleen zijn beste partijen in het shirt van Vit­esse, sinds hij in de zomer van 2006 overkwam van de Deense club FC Nordsjælland. Hij behoor­de ook nog eens tot de betere spe­lers in het dolende elftal van De Mos. Dat hij bezig was met zijn sterkste reeks, dat vindt Due zelf ook. „Daarom heb ik ook gezegd dat het nu voorbij is. Het moet iets persoonlijks zijn. Ik heb geen idee wat het is. Ik heb altijd gedacht dat het in het voetbal erom gaat hoe je presteert, maar dat is hier blijkbaar niet het geval.”

In de voorbije zomermaanden kreeg Due van de clubleiding van Vitesse te horen dat hij mocht ver­trekken. na overleg met zijn zaak­waarnemer Karsten Aabrink be­sloot Due echter te vechten voor een basisplaats in Arnhem. „Dat heb ik ook gedaan”, aldus Due. „Ik heb goed gespeeld. Maar nu heb ik geen reden meer om er nog langer voor te gaan.” „ De trainer heeft me niet verteld waarom ik niet meer speel. Vanuit de pers heb ik vernomen dat hij de voorkeur geeft aan Yu Hai. Dat is zijn keuze. De trainer heeft de vrijheid te bepalen wie hij opstelt. Maar dan is het voor mij beter te vertrekken.”

Due staat bij Vitesse nog tot me­dio 2010 onder contract. Deze lang­durige verbintenis maakt een ver­trek op korte termijn niet eenvou­dig. „Misschien is dat zo”, zegt Due. „Maar dat is een taak voor mijn zaakwaarnemer. Hij is nu druk bezig met het vinden van een andere club. Het liefst blijf ik in Nederland, want hier weten ze wat ik kan.” De Mos was gisteravond niet be­reikbaar voor een reactie.

Bron: De Gelderlander 28-11-07 

Blessure Juan Lorca lijkt mee te vallen

De blessure van Vites­se- speler Juan Lorca lijkt mee te vallen. De aanvaller uit Chili zal waarschijnlijk morgen de groeps­training hervatten.
Lorca miste zondag de uitwedstrijd tegen Ajax, nadat hij tijdens een training van de nationale ploeg van Chili een tik op de kuit had gekregen. Waar­schijnlijk is hij zaterdag weer inzet­baar, wanneer Vitesse op bezoek gaat bij Roda JC.

Bron: De Gelderlander 27-11-07 

Anders Due wil echt weg bij Vitesse

De Deen Anders Due wil in de winterstop vertrekken bij Vitesse.

Due veroverde dit seizoen vanuit een vrij kansloze positie een basisplaats, maar viel tegen Ajax weer buiten de selectie. “Twee weken geleden was iedereen nog tevreden en nu ben ik opeens niet meer goed genoeg voor de eerste 18. Ik snap er niks van. De trainer vindt Yu Hai kennelijk beter. Prima, maar dan wil ik weg. Mijn leven is te kort om dit te laten gebeuren.”

Due verwacht geen hoge transfersom. “Dat kan niet voor iemand die niet bij de 18 hoort. Ik wil graag in Nederland blijven, ze weten hier nu wat ik kan.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 26-11-07 

Schotloos Vitesse maakt vrije val

Koploper Ajax hoeft niet te overtuigen voor eenvoudige zege: 4-1.

Na ruim een derde van de competitie staat Vitesse voor de eerste keer dit seizoen in het rechterrijtje. De Arnhemse ploeg duikelde dit weekeinde vier plekken, naar de twaalfde plaats. Het gebrek aan schotkracht brak Vitesse gisteren op bij koploper Ajax: 4-1.

De verliesbeurt in Amsterdam markeerde de vrije val, die de Arn­hemse ploeg heeft ingezet. De laat­ste drie partijen leverden slechts een puntje op: een 0-0 in Gronin­gen en een 0-1 tegen Heerenveen gingen het bezoek aan de Arena voor. De ploeg van trainer Aad de Mos heeft de weelde van de pik­start (negen uit drie) verspeeld en ligt nu op de koers van het voor­bije, verloren seizoen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

Verhaegh put moed uit forse nederlaag

Rechtsback Vitesse gelooft in plaatsing voor Europees voetbal.

Ondanks de 4- 1 ne­derlaag gistermiddag bij Ajax, ziet Vitesse- speler Paul Verhaegh het einde van de competitie met ver­trouwen tegemoet. „Dit Vitesse heeft absoluut de kwaliteit om in het linkerrijtje mee te draaien. Dat we nu voor het eerst in het rechter­rijtje staat, zegt niet zo veel. Als we vandaag winnen, staan we vijf­de.”

Vitesse maakt onderdeel uit van een grote middenmoot. De ver­schillen tussen de clubs zijn klein, vindt Verhaegh. „De komende we­ken spelen we tegen concurrenten Roda JC en FC Twente. Na die twee duels heb je een beter beeld waar Vitesse precies staat. Ik ga er­van uit dat we ons plaatsen voor Europees voetbal.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

Jasar Takak solliciteert naar basisplaats

Vervanger van Yakubu maakt indruk tegen Ajax ( 4- 1 verlies).

Vitesse verloor gisteren in de Arena met 4-1 van Ajax. Twee grote fouten van Abubakari Yakubu luidden de geflatteerde ver­liespartij in. Tweemaal knullig bal­verlies werd beide keren genade­loos afgestraft. Trainer Aad de Mos wisselde in de rust de ongelukkige ex-Ajacied, die al vroeg in de wed­strijd een gele kaart had ontvan­gen. Yakubu’s vervanger Jasar Ta­kak ( 26) deed het een stuk beter.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

Aad de Mos geeft Juan Lorca een boete voor laat melden van blessure

Vitesse- trainer Aad de Mos heeft zijn speler Juan Lor­ca een boete opgelegd. De aanval­ler uit Chili heeft verzuimd tijdig de medische staf van de Arnhem­se club in te lichten over zijn bles­sure.

Lorca liep afgelopen week een lich­te enkelkwetsuur op bij de nationa­le ploeg van Chili, waardoor hij gis­teren niet inzetbaar was in de uit­wedstrijd tegen Ajax. De Chileen keerde zaterdag terug uit Zuid-Amerika. Pas toen hoorden de technische en medische staf van Vitesse dat hij in Amsterdam niet kon spelen. De huisregels bij Vitesse schrijven voor dat een spe­ler een blessure nog dezelfde dag moet melden bij de club.

Lorca liep de blessure op tijdens een training van Chili in de aan­loop naar de WK- kwalificatiewed­strijd in en tegen Uruguay (2-2). Ook de met 3-0 verloren interland tegen Paraguay, afgelopen woens­dag, ging aan de Chileense spits voorbij. Na vier speelronden staat Chili ze­vende in de poule van Zuid-Ameri­ka. De eerste vier landen gaan rechtstreeks naar het WK 2010, de nummer vijf speelt een barrage. Het was gisteren nog niet bekend hoe lang Lorca buitenspel zal staan.

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

Aad de Mos ziet beste wedstrijd van Vitesse

Vitesse- trainer Aad de Mos sprak ondanks de 4-1 ne­derlaag bij Ajax van de beste wed­strijd van zijn ploeg in dit seizoen. „De uitslag geeft het spelbeeld niet weer”, aldus de coach. „Vitesse was beter dan Ajax. Maar dat moet je uitdrukken in goals. Wij deden dat niet. Kolk en Swerts misten kansen, die ze in andere wedstrij­den wel hebben benut. Ajax straf­te onze fouten af, dat is een kwali­teit van deze topploeg.”

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

De Mos: ‘ Veldslag om plek in de play- offs’

„Het gaat een veld­slag worden in de strijd om Euro­pees voetbal”, zei Vitesse-trainer Aad de Mos na de 4-1 nederlaag bij Ajax. „ Achter de top vier zijn acht ploegen in de race voor de plekken in de play-offs. Wij staan nu op de laatste plaats (twaalfde, red.), Heerenveen staat eerste (vier­de, nog voor AZ, red.). Vijf ploe­gen gaan het linkerrijtje halen, drie ploegen niet. Dat wordt een veldslag.”

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

De Mos ziet titelstrijd tussen Ajax en AZ

Vitesse- trainer Aad de Mos verwacht dat Ajax en AZ de twee ploegen zijn die dit sei­zoen om het landskampioenschap zullen strijden. Hij noemt rege­rend kampioen PSV en Feyenoord niet. „ AZ heeft de beste voetbal­­lers”, zei De Mos gisteren. „ AZ zal terugkomen als titelkandidaat. Die ploeg zal bijna geen wedstrijd meer verliezen, nu hun spitsen sco­ren. Ik denk dat Ajax met AZ gaat uitmaken wie kampioen wordt.”

Bron: De Gelderlander 26-11-07 

De Mos tevreden met vertoonde spel

Trainer Aad de Mos was na afloop logischerwijs teleurgesteld over de uitslag, maar zag geen reden zijn spelers iets te verwijten. Behalve dan de kansen die zijn ploeg zondag in de Arena kreeg.

“Ik ben tevreden over het vertoonde spel vandaag. We speelden goed, maar gaven de goals makkelijk weg. De eerste valt zomaar uit de kluts en de tweede na slordig balverlies. Dat is jammer, maar zijn wel de belangrijke momenten die een wedstrijd beslissen.”

“De hoge uitslag is toch geflatteerd, maar ik verwijt de ploeg niets. Ajax-uit is altijd lastig, dat wisten we vantevoren, maar we hebben vandaag veel kansen gekregen en de kans gehad om een goede uitslag neer te zetten. Zowel Ajax als Vitesse hebben vandaag de kansen gekregen, maar Ajax was daarin het meest slagvaardig. De ploeg is dan ook duidelijk titelkandidaat. Het speelde vandaag niet echt goed, maar het scoort toch vier keer. Dat is een beetje ons probleem, het scoren.”

Santi Kolk

“Als je de kansen die wij krijgen niet benut, dan weet je dat Ajax het wel doet”, aldus Santi Kolk. “Misschien waren we wel te verbaasd dat aardig wat kansen kregen vanmiddag. Die kans die ik kreeg moet er gewoon in! We hebben goed gespeeld en hadden hier niet hoeven verliezen vandaag.”

Bron: Vitesse.nl 25-11-2007

Eenzame Kolk baalt van wissel

In de oerdefensieve tactiek van Vitesse was Santi Kolk zondag één van de weinige aanvallers. De Hagenaar haalde het einde van de wedstrijd niet: trainer Aad de Mos haalde hem na 65 minuten naar de kant.

“Linksbuiten is niet mijn positie. Ik probeer alles te doen voor de ploeg, maar vanaf de zijkant is het moeilijk om in het spel te worden betrokken”, zegt de aanvaller.

“Vervolgens werd ik geslachtofferd. Over de defensieve tactiek kan ik beter niets meer zeggen, want dat wordt me niet in dank afgenomen”, aldus een balende Kolk.

Bron: Omroep Gelderland 25-11-2007

Takak speelt eerste volle helft

Jasar Takak maakte al minuten in het Vitesse-shirt, maar speelde zondag in de Amsterdam Arena zijn eerste volle helft. “Ik heb lang moeten wachten, maar heb wel veel speelminuten gemaakt bij Bob”, doelt Takak op Bob Kootwijk, trainer van het tweede. “We speelden in de tweede helft de eerste twintig minuten goed in de positie, maar komen te weinig voorin.”

De middenvelder hoopt dat zijn kansen stijgen en verwacht dat zelfs. “Ik kijk nu van week tot week. Het gaat om kwaliteit, dus het komt wel”, is Takak zelfverzekerd.

Bron: Omroep Gelderland 25-11-2007

Vitesse verliest met 4-1 van Ajax

Vitesse was zondag onmachtig tegen een zeer matig Ajax. Het werd 4-1 in de Arena. Vitesse kroop diep in de loopgraven, maar dat had weinig zin. Twee keer dom balverlies van Yakubu werd afgestraft door Suarez en Gabri, 2-0. De Arnhemmers kregen via Swerts en Kolk twee dotten van kansen, maar de goal viel aan de andere kant: Luque benutte een strafschop. Junker deed meteen daarna iets terug, 3-1.

In de tweede helft zakte Ajax diep weg. Vitesse kon ook weinig uitrichten. Huntelaar maakte nog de 4-1 voor de Amsterdammers.

Bron: Omroep Gelderland 25-11-2007

Ajax alleen aan kop na overwinning op Vitesse

Ajax is de nieuwe koploper van de Eredivisie. Enerzijds omdat het zelf won van Vitesse (4-1), anderzijds omdat concurrent Feyenoord drie punten verspeelde bij FC Groningen (3-2). De Amsterdammers beslisten de thuiswedstrijd in de eerste helft. In die fase was de ploeg van coach Adrie Koster beter, al kreeg Vitesse gek genoeg de grootste kansen.

Ajax’ Spaanstalige trio nam de volledige productie voor zijn rekening. Luis Suárez opende na zestien minuten de score. De Uruguayaan werkte de bal uit de rebound na een voorzet van rechts over de doellijn.

Tien minuten later was het Gabri die de 2-0 maakte. De Spaanse middenvelder hoefde de bal uit een voorzet van Hedwiges Maduro alleen binnen te tikken.

Vlak voor de pauze was het helemaal voorbij toen Albert Luque het gat vergrootte. De linksbenige Spanjaard benutte een strafschop na een overtreding van Remco van der Schaaf. Luque stuurde Piet Velthuizen de verkeerde hoek in.

Vitesse kreeg nog net voor het rustsignaal toch nog enig loon naar werken. Waar Gill Swerts en Santi Kolk alleen voor Maarten Stekelenburg hadden gefaald, scoorde Mads Junker wel. De Deen schoot hoog raak in de aanval die direct volgde op de aftrap.

In de tweede helft viel er vrijwel niets meer te beleven. Zeker voor de fans van Ajax, die hun ploeg veel gas terug zagen nemen en er weinig meer van bakte.

De 4-1 van Klaas-Jan Huntelaar was dan ook nauwelijks verdiend. De spits omspeelde de Vitesse-keeper op aangeven van Dennis Rommedahl en deponeerde de bal in het lege doel. Met de ruime zege op zak passeerde Ajax PSV weer, dat gisteren door de zege op Excelsior was voorbijgegaan. Het verschil is één punt na twaalf duels. Het gat met Feyenoord bedraagt drie punten.

Bron: Voetbal International 25-11-2007

Ajax ruim langs Vitesse 4-1

Vitesse speelde zondagmiddag na iets meer dan een half uur spelen al vrijwel een kansloze partij in Amsterdam. Individuele fouten zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Na de pauze waren de rollen enigszins omgekeerd, maar Vitesse miste de precisie om het Ajax alsnog benauwd te maken.

De ploeg van Aad de Mos, die zelf in 1983 de dubbel pakte als trainer van Ajax, begon met Mads Junker als diepste spits en een zeer vol middenveld, waarbij Sébastien Sansoni het meest vooruitgeschoven speelde. De Fransman gaf na 11 minuten een eerste waarschuwing af met een vlammend schot op de lat.

Het moment van Sansoni werd al snel teniet gedaan door tweemaal balverlies van Abubakari Yakubu. Na de eerste keer kopte Suarez na goed doorzetten bij de Amsterdammers de 1-0 binnen en tien minuten later was Maduro de Ghanees te slim af en bediende ploeggenoot Gabri: 2-0.

Ondanks weinig aanvalsdrang hadden de Arnhemmers zich voor rust minimaal naast Ajax moeten spelen. Zo lieten Gill Swerts en Santi Kolk riante mogelijkheden liggen om het nog spannend te maken. Beide spelers maakten gebruik van de zwakke plek bij Ajax, de verdediging. Ajax bleef door de gemiste kansen van de gasten simple op de been en kregen in de 44e minuut zelfs nog een strafschop nadat Remco van der Schaaf te opzichtig het shirt van John Heitinga tetstte. Albert Luque leek de ruststand met een bekeken schot op 3-0 te bepalen. Leek, want Vitesse zorgde binnen tien seconden na de aftrap via Mads Junker voor de 3-1 ruststand. Ajax stond nog na te genieten van de derde treffer en Vitesse reageerde daarop wél zeer attent.

Ook na rust was Vitesse het meest attent en werd Ajax vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Daar had de ploeg van Adri Koster het duidelijk lastig mee en de bal was louter op de helft van de Amsterdammers te vinden. Ondanks het overwicht en het vele balbezit miste de ploeg van Aad de Mos de precisie en de echte kracht om ook tot grote kansen te komen.

De grootste kans na rust was in de 72e minuut voor Mads Junker, die na een fraaie aanval, een teenlengte tekort kwam om de voorzet van Paul Verhaegh binnen te tikken. De enige kans die Ajax na rust kreeg, op het moment dat Vitesse een extra aanvaller in het veld bracht, was meteen raak via Klaas Jan Huntelaar. De spits bepaalde in de 82e minuut de eindstand op 4-1.

Bron: Vitesse.nl 25-11-2007

Kolk en Due geven partij op de SV dartavond

Santi Kolk en Anders Due hebben vrijdag aardig partij gegeven op de SV Dart avond in supportershome Monnikenhuize. Vooral Anders ging met drie keer 2-1 in legs, tijdens de pouleronde, maar nét de boot in.

De dartavond had duidelijk last van het feit dat de avond niet aangekondigd kon worden in het Gelredome en Vitesse Vandaag i.v.m. de interland tiendaagse. Desondanks werd er hevig strijd geleverd aan de diverse dartboards in ons Home. Vooral de finale tussen Joop en Zico was bijzonder spannend. Het kwam op de finishes aan en daarbij trok Joop aan het langste eind.

Op de foto ontvangt toernooiwinnaar Joop (links) zijn prijs uit handen van activiteitencommissielid en al jaren actief vrijwilliger Gerard.

Bron: SV Vitesse 24-11-07 

Civard Sprockel: ‘ Je moet leren schoppen’

Over de kunst van verdedigen, Jaap Stam en koekies uitdelen

Op de dag dat Jaap Stam (35) afscheid neemt bij Ajax, speelt Civard Sprockel (24) met Vitesse in de Arena. Een gesprek over de kunst van verdedigen.

Had Jaap Stam nou alles wat een verdediger moet hebben? „ Als je ziet bij welke clubs hij heeft gespeeld en wat hij heeft be­reikt wel. Er staat iemand waar je op kunt bouwen, hij heeft snel­heid, hij scoort, kan tegen iedere spits spelen. Maar als je Marquez neemt van Barcelona, dat is een be­tere opbouwer, Stam is verdedi­gend iets sterker. Allebei fantas­tische verdedigers, maar anders.”

Wat zie je van Stam terug in je­zelf als verdediger? „Ik vergelijk mezelf niet zo met an­deren. Alleen als ik iets verkeerd heb gedaan in een wedstrijd, let ik wel eens extra op de manier waar­op andere verdedigers dat doen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-11-07 

Aad de Mos vindt Ajax beter onder Koster

Trainer Vitesse ziet meer vastigheden bij Amsterdammers.

Volgens trainer Aad de Mos van Vitesse is de tegenstander van zondag, Ajax, beter geworden van de trainerswissel. Nadat Adri Koster de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate heeft vervangen, boekt Ajax ‘vooruitgang in de ma­nier van spelen’. „ Ajax heeft geen verrassingen meer. Dat is een voordeel voor ons, als tegenstander, maar ook voor de spelers van Ajax. De nieu­we trainer heeft voor een vaste speelwijze gekozen, met drie spit­sen en Maduro (Hedwiges,red.) als verdedigende middenvelder.

Voor­dat Koster kwam speelde Ajax elke keer anders, nu doen ze geen aan­passingen meer. En sinds de nieu­we trainer heeft Ajax geen wed­strijd verloren”, zei De Mos. De coach breekt zich nog wel het hoofd over de keuze van de Am­sterdamse buitenspelers. „Romme­dahl en Kennedy of Luque en Sua­rez, dat is de vraag”, zei De Mos, die de opstelling van Vitesse niet wilde prijsgeven. „Daar ga ik nog een nachtje over slapen.”

Op de training ontbraken gisteren de Zuid-Amerikaanse internatio­nals Giovanny Espinoza ( Ecuador) en Juan Lorca (Chili). Die laatste arriveerde gisteren pas op Schip­hol. Espinoza trainde in de och­tenduren apart en mocht toen naar huis om uit te rusten. De bei­de andere internationals Gill Swerts ( hij speelde met België te­gen Azerbeidzjan) en Piet Velthui­zen (invaller olympisch team te­gen Roemenië) trainden mee.

De Mos zei gistermiddag dat zijn elftal in hetzelfde verdedigende concept blijft aantreden als in de eerste elf duels. „ Ik heb in deze rustperiode geprobeerd anders te spelen, maar dat kan niet. Ik heb er de spelers niet voor. Mogelijk als Theo Janssen en Anduele Pryor terug zijn, maar dat moet ik nog zien. Bovendien verwacht ik hen voor de winterstop niet. Je wilt als trainer altijd je team beter maken, maar dat kan niet. En dat is ook he­lemaal niet erg”, vond De Mos, aan de vooravond van een zwaar drieluik voor Vitesse: Ajax en Ro­da JC uit en dan FC Twente thuis.

Bron: De Gelderlander 24-11-07 

Aabrink: Junker is een echte spits

De zaakwaarnemer van Mads Junker en Anders Due, Karsten Aabrink, is momenteel in Nederland.

De flamboyante Deen vindt dat Junker niet goed wordt gebruikt bij Vitesse. “Mads is een echte spits, maar moet hier vaak als middenvelder spelen. Toen hij hier naartoe kwam, was hij een echte goalgetter, maar dat is vanaf het middenveld veel moeilijker. Maar hij blijft gewoon bij Vitesse, hij heeft hier immers een contract.”

Aabrink vindt dat Due zich uitstekend ontwikkelt. “Hij is bezig aan een goed seizoen en wordt steeds sterker. Hij blijft ook zeker bij Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 23-11-2007

Van der Wiel moet Vitesse-thuis laten schieten

Ajax kan zondag tegen Vitesse niet beschikken over Gregory van der Wiel. Trainer Adrie Koster ziet Jurgen Colin als een mogelijke vervanger.

Van der Wiel heeft nog te veel last van de knieblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het thuisduel met Vitesse komt te vroeg voor de jonge verdediger.

Koster is er nog niet uit wie tegen de Arnhemmers Van der Wiel centraal achterin zal vervangen. Naast Colin is Jan Vertonghen een optie voor de Ajax-trainer.

Nicolae Mitea is zondag weer beschikbaar. De Roemeense linksbuiten, die dit seizoen nog niet in actie kwam door een enkelblessure, begint tegen Vitesse op de bank.

Bron: VI 23-11-2007

Vitesse sterk defensief tegen Ajax

Vitesse-trainer Aad de Mos geeft nog geen uitsluitsel over de speelwijze zondag tegen Ajax.

“Ik moet er nog een nachtje over slapen. Normaal speel ik met een vast blok van zes, maar ik heb er nu eentje over. Ik overweeg dan ook om ze alle zeven op te stellen.” Anduele Pryor ontbreekt in ieder geval, hij is tot de winterstop uitgeschakeld vanwege een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, van der Schaaf, Yakubu, Sansoni, Kolk; Junker.

 Omroep Gelderland TxT 23-11-2007

Onur Kaya blijft geduldig wachten

Onur Kaya krijgt dit seizoen maar weinig speeltijd bij Vitesse.

De kleine Belg, bijgenaamd de tovenaar van Brussel, wacht op zijn kans. “Het is deels pech, ziekte en blessures. Ik kan dus niks anders doen dan wachten. Ik heb niet veel kansen gehad en dit systeem is ook minder gunstig voor mij, maar misschien verandert de trainer het wel.”

In de zomer was het Turkse Sivasspsor nog geïnteresseerd in Kaya. Nu is er winteresse vanuit België en Turkije. “Maar ik hoef helemaal niet weg en er is ook niks concreet. Ik wil ook niet worden verhuurd, ik heb nog geduld.”

 Omroep Gelderland TxT 23-11-2007

De Mos: ploeg niet klaar voor 4-4-2

Vitesse-trainer Aad de Mos had eigenlijk willen overstappen naar een 4-4-2 systeem, maar tegen Ajax doet de gelouterde trainer nog niet.

“Ik heb een dualistisch gevoel. Ik wil wel over naar 4-4-2, dat heb ik vorig jaar ook rond deze tijd gedaan. Maar met de huidige spelers kunnen we niet voor de goede uitvoering zorgen. Als iedereen fit is, waarschijnlijk wel.”

De Mos is verheugd over de prestaties van Michael Jansen. “We volgen het schema van de medische staf, maar ik ben zeer hoopvol gestemd. Van mij mag hij er snel bijkomen. Hij kleunt er al lekker hard in op de trainingen.”

 Omroep Gelderland TxT 23-11-2007

Vitesse naar Amsterdam

Vitesse speelt, na een spannende en in sommige landen hectische interlandweek, aanstaande zondag de twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander is koploper Ajax, dat in de Amsterdam Arena niet alleen de eerste plaats wil handhaven, maar ook afscheid neemt van Jaap Stam.

Trainer Aad de Mos kent geen nieuwe personele problemen. Vitesse moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde Theo Janssen, Cees Keizer en Anduele Pryor. Door de terugkeer van Abubakari Yakubu heeft De Mos keuzemogelijkheden op het middenveld. De trainer was er vrijdagmiddag echter nog niet uit welke elf zondag het veld betreden.

De internationals Gill Swerts (speelminuten met Belgie), Giovanny Espinoza (5-1 winst met Equador) en Piet Velthuizen (invalbeurt met het Olympisch elftal) waren vrijdag aanwezig op Papendal. Gonzalo Lorca keert vrijdagmiddag pas terug uit Chili en meldt zich zaterdag weer bij de selectie.

Ondanks enkele aardige wedstrijden, zoals de wedstrijd in april 2006 waar een uitstekend spelend Vitesse een 1-0 voorsprong in de extra tijd onverdiend zag versmelten in een 2-1 nederlaag, zijn de Arnhemmers de laatste jaren puntloos in de Arena.

Dit seizoen zijn de Amsterdammers onder het nieuwe bewind van trainer Adri Koster nog ongeslagen en beter geworden, aldus De Mos. “Er is nu een vaste speelwijze en weinig aanpassingen binnen het elftal. De ploeg speelt 4-3-3 met de punt naar achteren. Het voordeel is, dat de tegenstander nu precies weet hoe er gespeeld wordt. De meeste namen kunnen ingevuld worden op het wedstrijdformulier. Onbekend is vooralsnog welke twee spelers er naast Klaas Jan Huntelaar komen te staan.”

De wedstrijd tegen Ajax is het begin van een zware reeks met uitduels in Amsterdam en Kerkrade (Roda JC), waarna thuis FC Twente en Excelsior wachten. Daarna volgen nog VVV (uit), NAC Breda (uit) en FC Utrecht (thuis). Tot en met 30 december speelt Vitesse dus nog zeven wedstrijden. De Mos daarover: “Vorig seizoen veranderde ik in de maanden november en december van systeem. We wisselden toen naar een 4-4-2 systeem. Ik had ook nu voor die formatie willen kiezen, heb daar af en toe ook op getraind de afgelopen twee weken, maar mede door blessures heb ik daar toch de spelers niet voor.”

 Vitesse.nl 23-11-2007
Vitesse-top sluit intern vrede

Armoede en ambities hand in hand

Tot wanneer de wapenstilstand duurt blijft de vraag, maar na een flink onderhoud is de Vitesse-top weer eensgezind. Vragen over de toekomst dienen zich aan, uitgerekend nu de club zich op het belangrijkste kruispunt richting de toekomst bevindt. Speelt over vijfjaar aan de Rijn nog steeds de sanerende middenmoter of worden de Europese aspiraties werkelijkheid? Een gesprek met de hoofdrolspelers.

lees verder...

Bron: VI magazine 22-11-07 

Analyse van een moeizaam huwelijk

Eigenlijk zouden we hem niet meer terugzien in Nederland, zeker niet op het veld als trainer. Simpelweg omdat Aad de Mos het hier met voormalige klussen bij Ajax en PSV wel gezien had. En bij welke club waren zijn immer hoge ambities binnen de vaderlandse grenzen nog haalbaar? Toch dook hij opeens op. Op 19 juni 2006 presenteerde Vitesse hem als nieuwe hoofdtrainer. Het deed menig wenkbrauw fronsen. ‘Ik ben een garantie voor succes’, zei hij ooit, maar werken in Arnhem bleek vaker een zware lakmoesproef. Vitesse is een club zoals geen andere.

lees verder...

Bron: VI magazine 22-11-07 

Ruime zege Espinoza met Ecuador

Giovanny Espinoza heeft met Ecuador een 5-1 overwinning geboekt op Peru. De Vitesse-verdediger speelde de gehele wedstrijd mee.

Ecuador was de WK-kwalificatiereeks begonnen met drie nederlagen en had daarom bondscoach Suarez vervangen door Vizuete. Vitesse-spits Gonzalo Lorca kwam niet in actie voor Chili, dat met 3-0 verloor van Paraguay.

Gill Swerts speelde negentig minuten met België tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels wonnen met 1-0, maar zijn al langer uitgeschakeld voor het EK. Swerts kreeg zaterdag in Polen geen speeltijd in de nationale ploeg.

 Omroep Gelderland TxT 22-11-2007
Column door Gerard Borgman:

Michael Jansen

Michael Jansen heeft dinsdagavond zijn rentree ge­maakt in een wedstrijdje van Jong Vitesse. Dat is mooi nieuws voor de 23-jarige verdediger uit Nijme­gen. Iedereen gunt Jansen een geslaagde terugkeer na zijn pro­blemen met hartritmestoornissen. Ik sluit me daar graag bij aan, maar ik ben ook sceptisch en ik kan me goed voorstellen dat bij Vitesse niet iedereen staat te juichen en te springen.

In de voorbije twee jaar en vijf maanden heeft Jansen in de anonimiteit aan zijn terugkeer gewerkt. Nadat de behandelend arts hem trainingsklaar had verklaard, gaf een onafhankelijke arts definitief groen licht. Voor Vitesse was deze second opi­nion cruciaal, aangezien een bevestiging nodig was voordat de voetballer qua verzekering kon worden vrijgegeven. Jansen mag weer voetballen dankzij een defibrillator, een ingebouwd kastje dat stoornissen corrigeert.

Over deze defribrillator is het nodige te doen. In opdracht van de Europese voetbalbond UEFA heeft een adviesgroep onder­zoek gedaan. In een rapport aan de UEFA adviseert de advies­groep mensen met zo’n kastje geen contactsport uit te laten oe­fenen. Dat advies is (nog) niet bindend, maar het sluit wel aan bij de conclusie van onderzoe­kers in Amerika. Ook zij raden het uitoefenen van contact­sport sterk af, aangezien de defibrillator niet meer functio­neert bij een draadbreuk in het kastje. Jansen zal ook bij een succesvolle terugkeer achtervolgd wor­den door de uitkomsten van dergelijke onderzoeken. Nie­mand wil aan een doemscenario denken, maar ik vind het zeer verstandig dat Vitesse geen enkel risico wil lopen qua juri­dische aansprakelijkheid.

 De Gelderlander 22-11-2007

Vitesse breidt organisatie uit met directeur Marketing

Met ingang van 1 december aanstaande beschikt Vitesse met de benoeming van Ronnie Groenewold over een directeur Marketing. De clubleiding heeft besloten tot de wijziging in de organisatiestructuur, omdat de club in haar bedrijfsvoering de nadruk wil leggen op de marketing. In de huidige situatie, waar vanuit een business unit structuur wordt gewerkt, ligt de nadruk meer op sales.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 21-11-07 

Velthuizen is er nog niet uit met Vitesse

Piet Velthuizen hoopt deze winter bij te tekenen bij Vitesse. De Arnhemse club deed de doelman onlangs een aanbieding om zijn contract open te breken tot 2012, maar Velthuizen legde dat, in overleg met zijn zaakwaarnemer Louis Laros, naast zich neer.

“Ik wil best bijtekenen, want ik draag Vitesse een warm hart toe. Het gaat om het financiële aspect van de aanbieding, dat is nog niet naar mijn zin,” aldus de doelman van Jong Oranje tegen Sportweek. Velthuizen, die nog altijd keept op basis van een prestatiecontract met een relatief laag basissalaris, heeft geen moeite met de contractduur. “Daaruit spreekt wél waardering.
Ik wil op zich best tot die tijd bijtekenen. Ik hoop dat we er deze winter uitkomen.”

 Sportweek 21-11-2007

Wang en Tang op proef bij Vitesse

De Chinezen Wang Xuanhong en Tang Shuo zijn op proef bij Vitesse.

Beide spelers trainen mee bij Jong Vitesse. Jeugdinternational Wang is een 18-jarige spits. Tang is eveneens 18 jaar en speelt op het middenveld. Trainer Bob Kootwijk liet Wang en Tang dinsdag meedoen in een oefenwedstrijd.

“Die spits is de betere van de twee, die heeft wel wat. Hij scoorde ook en liet leuke dingen zien. Hij is net zo bedrijvig als Yu Hai. De middenvelder komt fysiek misschien wat tekort. Ze zijn hier al vanaf vorige week. Met name die spits moeten we misschien nog maar eens terug laten komen.”

 Omroep Gelderland TxT 21-11-2007

Michael Jansen viert zijn rentree in Nijkerk

Michael Jansen heeft gis­teravond zijn rentree gemaakt in een oefenwedstrijd met het belof­tenelftal van Vitesse. De verdedi­ger was twee jaar en vijf maanden uit de roulatie nadat bij hem har­tritmestoornissen werden ont­dekt.

Jansen vierde zijn terugkeer in Nij­kerk tegen hoofdklasser Sparta Nij­kerk. Hij speelde een helft mee met Jong Vitesse en deed dat vol­gens trainer Bob Kootwijk behoor­lijk. „Het viel zeker niet tegen. Hij speelde zijn partijtje aardig mee. Na afloop was hij blij weer een keer op veld te hebben gestaan”, zag Kootwijk, die zijn ploeg met 3- 2 zag verliezen op het kunstgras van Sparta Nijkerk.

Jansen, die zelf niet bereikbaar was, is de enige profvoetballer in Nederland met een geïmplanteer­de defribillator; een kastje dat in actie komt als zijn hartritme stoort. Hij traint al enige tijd volop mee met de selectie. Kootwijk: „ Je vraagt je nu even af hoe het met dat kastje gaat, maar dat is na drie wedstrijden wel verdwenen.”

Jansen speelde op 15 mei 2005 zijn laatste (60ste) wedstrijd in de hoofdmacht van Vitesse; thuis te­gen Ajax. Daarin kwam zijn hart­probleem aan het licht. Hij maakte destijds een stormachtige ontwik­keling door met interesse van Ajax en een oproep voor Oranje. Bij Vitesse speelden ook twee Chi­nese jeugdinternationals ( beiden 19 jaar) mee. De namen waren gis­teravond laat niet te achterhalen.

 De Gelderlander 21-11-2007

Sansoni en Espinoza moeten wachten

Vitesse wacht nog met het lichten van de eenzijdige opties in de contracten van Sébastien Sansoni en Giovanny Espinoza.

Het contract van beide spelers loopt na dit seizoen af. Beide spelers hebben een optie voor nog een jaar, die door Vitesse kan worden gelicht. Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft in overleg met trainer Aad de Mos besloten dat dit pas in januari of februari wordt bekeken.

De Ecuadoriaan Espinoza kwam in januari naar Vitesse, maar voldeed nog niet aan de hoge verwachtingen. Over Sansoni bestaat wel tevredenheid.

 Omroep Gelderland TxT 20-11-2007

Bevredigende rentree Michael Jansen

Michael Jansen heeft zijn eerste speelminuten gemaakt sinds zijn herkeuring. De verdediger speelde 45 minuten met Jong Vitesse tegen Sparta Nijkerk, waar met 3-2 werd verloren.

“Het begin was even wennen en na twintig minuten was ik best moe, maar daarna ging het steeds beter. Ik speelde centraal achterin en heb zelfs nog bijna gescoord.”

De planning is om steeds meer te gaan spelen. “De volgende keer misschien een uurtje en dan langzaam opbouwen. Donderdag train ik gewoon weer bij het eerste. Ik heb verder nergens last van. Dit is echt een nieuw begin.”

 Omroep Gelderland TxT 20-11-2007

Michael Jansen mag echt voetballen

Vitesse-speler Michael Jansen is eindelijk vrijgegeven door het UWV om te gaan voetballen.

De verdediger maakt dinsdagavond direct zijn opwachting bij Jong Vitesse, dat een oefenwedstrijd speelt uit tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk. Jansen stond 2,5 jaar buitenspel door hartritmestoornissen.

In augustus doorstond hij met succes een herkeuring. Sinds half september traint Jansen weer mee met het eerste elftal, maar om ook daadwerkelijk wedstrijden te spelen, was het wachten op de vrijgave door het UWV. Dat verzorgde de herkeuring.

Sparta Nijkerk oefent tegen Jong Vitesse

Op dinsdag 20 november speelt het 1e elftal van Sparta Nijkerk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Vitesse. De aftrap van deze wedstrijd zal op de Ebbenhorst om 20.00 plaats vinden. Toegang gratis

 Omr.Gelderland/Sparta Nijkerk 20-11-2007

Vitesse en Velthuizen willen verder

Vitesse en Piet Velthuizen hebben de intentie om langer met elkaar in zee te gaan.

De Arnhemse club wil het tot 2010 doorlopende contract van de 21-jarige doelman openbreken. “Ik heb een gesprek gehad met zijn zaakwaarnemer”, licht algemeen directeur Paul van der Kraan toe. “Dat verliep positief.”

“Piet wil graag bij ons blijven en wij willen dat ook. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. We moeten er nog uitkomen in financiële zin en wat betreft de contractduur. Maar er is duidelijk een basis om met elkaar verder te praten.”

 Omroep Gelderland TxT 20-11-2007

Wegereef leidt Ajax – Vitesse

Wegereef is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Ajax en Vitesse van komende zondag. Wegereef krijgt in Amsterdam hulp van de assistent-scheidsrechters Rutgers en Meenhuis. Vierde official is de heer Sanders.

 KNVB 20-11-2007

Vitesse doet doelman Velthuizen aanbieding

Vitesse wil het contract van doelman Piet Velthuizen (21) openbreken en met twee jaar ver­lengen tot medio 2012.
De Arn­hemse club heeft een eerste bod neergelegd bij Louis Laros, de zaak­waarnemer van de keeper uit Nij­megen. Beide partijen kwamen nog niet tot een akkoord.
Velthui­zen heeft een relatief laag basiscon­tract. De jeugdinternational heeft de intentie langer bij Vitesse te blij­ven, mits uit het nieuwe contract voldoende waardering spreekt

 De Gelderlander 20-11-2007

Onderzoek WK-waardig Gelredome

Aannemer bekijkt of in stadion plaats is voor 40.000 stoelen.

Als het wereldkampioen­schap voetbal van 2018 aan Neder­land en België wordt toegewezen, wil Gelredome dolgraag een van de speelsteden worden.
Daarom laat evenementenbedrijf Gelredome een aannemer onder­zoeken of het aantal plaatsen in het Arnhemse stadion kan wor­den uitgebreid naar 40.000. Deze minimale capaciteit is een keihar­de eis die de internationale voet­balbond Fifa aan plaatsen stelt die in aanmerking willen komen als speelstad.
Gelredome kan bij voetbalwedstrij­den nu 27.000 toeschouwers her­bergen. Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn of Gelre­dome kan worden uitgebreid.

lees verder...

Bron: De Gelderlander -11-07 

Velthuizen zet nieuwe stap

Gedoodverfde opvolger Van der Sar debuteert in winnend Jong Oranje.

Edwin van der Sar kan na het komende EK met een ge­rust hard met interlandpensioen. In de persoon van Piet Velthuizen heeft Oranje immers een geweldi­ge opvolger klaarstaan. De doel­man van Vitesse maakte gistera­vond zijn debuut in Jong Oranje (tegen Macedonië, een magere 1-0) en zette daarmee een volgen­de stap in zijn komeetachtige car­rière. Velthuizen, net 21 geworden, is dit seizoen definitief doorgebroken. Vitesse, waar hij voor een mini­maal salaris zijn kunsten vertoont, probeert de jonge Nijmegenaar te bewegen zijn contract open te bre­ken. Maar de Arnhemse club zal hoog in de boom moeten gaan zit­ten; PSV heeft Velthuizen al in het vizier en ook in het buitenland zit­ten ze niet te slapen.

In Zeist kennen ze Velthuizen in­tussen ook. Marco van Basten houdt bij het grote Oranje voorals­nog vast aan de oude garde, Foppe de Haan ziet het wel in hem zit­ten, zeker na zijn fenomenale op­treden bij FC Groningen. Vorige maand mocht hij al zijn opwach­ting maken in het olympisch elf­tal, gisteravond volgde zijn eerste duel in Jong Oranje.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-11-07 

Velthuizen blij met redding en zege

Jong Oranje doelman Piet Velthuizen maakte tegen Macedonië zijn officiële debuut voor het elftal van trainer Foppe de Haan.

“We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste”, zegt Velthuizen. “Ik had nog een goede redding na een kwartier. Dat is altijd lekker voor een keeper. We hebben niet echt goed gespeeld, al zaten bij vlagen best aardige aanvallen bij.”

Of Velthuizen nu de nieuwe eerste keus van Jong Oranje is weet hij niet. “Daar is niet over gesproken. Ik vond het mooi om te spelen, maar ik heb geen idee wie er volgende keer keept.”

Omroep Gelderland TxT 16-11-2007

Vloet mag van ADO niet naar Vitesse

Wiljan Vloet was bij Vitesse in beeld om de nieuwe technisch directeur te worden. De Brabantse coach van ADO Den Haag mag de Hofstad echter niet verlaten, weet het Algemeen Dagblad.

Vitesse zag 1 november Paul Streuer naar Shakhtar Donetsk vertrekken. Het kwam daardoor zonder technisch directeur te zitten. Na onderzoek kwamen de Arnhemmers terecht bij Vloet.

Ook als ADO niet terugkeert naar de Eredivisie, zijn de Hagenaars tevreden over zijn oefenmeester. “We zijn tevreden over Wiljan Vloet. Ook als we niet promoveren, willen we hem voor ADO behouden”, motiveert technisch manager Peter Hofstede.

Bron: AD 16-11-2007

Velthuizen en De Jong maken debuut

Doelman Piet Veldhuizen van Vitesse en Doetinchemmer Siem de Jong van Ajax hebben vrijdagavond hun debuut gemaakt in een wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Macedonië.

De EK-kwalificatiewedstrijd werd gespeeld in De Goffert. De wedstrijd was erg saai. Jong Oranje speelde niet groots, maar goed genoeg om met 1-0 van de Oost-Europese ploeg te winnen.

Velthuizen, volledig in het zwart gehuld, hoefde slechts één keer handelend op te treden en deed dat uitstekend. Siem de Jong haalde ‘op tien’ als één van de weinige Oranjeklanten een acceptabel niveau.

Bron: Omroep Gelderland 16-11-2007

Velthuizen in basis Jong Oranje

Doelman Piet Velthuizen start vrijdag voor het eerst in de basis van Jong Oranje bij een EK-kwalificatiewedstrijd.

Jong Oranje speelt in Nijmegen tegen Macedonië. “Fantastisch, toch?’, zegt de Vitesse-doelman enthousiast. “Ik heb het net gehoord en ben heel blij voor mezelf. Daar heb je het al die jaren toch voor gedaan.”

Velthuizen voelt zich helemaal in zijn element bij Jong Oranje, dat volgend jaar ook deelneemt aan de Olympische Spelen. “Dit is een leuke groep zonder vedetten. Een grote speler als Royston Drenthe blijft ook gewoon zichzelf.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-11-07 

Pascal Jansen nu echt gediplomeerd

Pascal Jansen, hoofd opleidingen bij Vitesse, is sinds donderdag officiëel gediplomeerd als coach betaald voetbal.

Jansen behoort tot de zestien trainers die de cursus betaald voetbal met succes hebben afgerond en derhalve hun diploma ontvangen. Ook John van den Brom, oud speler van Vitesse en vanaf 1 juli al werkzaam als trainer van AGOVV Apeldoorn, mag zich nu met recht coach betaald voetbal noemen.

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-11-07 

Geen conflict De Mos-Van der Kraan

Trainer Aad de Mos en algemeen directeur Paul van der Kraan hebben woensdag een verhelderend gesprek gehad.

De Mos verweet de clubleiding vorige week een gebrek aan ambitie. Van der Kraan: “We hebben nu onze ambities op elkaar afgestemd. Er is verder geen enkel probleem.”

Praten doen De Mos en Van der Kraan wel vaker. “We spreken iedere week met elkaar en omdat we nu tijdelijk zonder manager voetba’l zitten, hebben we ook afgesproken hoe we lopende zaken gaan afhandelen”, vertelt de algemeen directeur van de Arnhemse club.

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-11-07 

Ambities

Column door Gerard Borgman

Aad de Mos en Paul van der Kraan hebben gistermiddag een goed gesprek gehad in Gelredome. Vrijdag riep de trainer nog dat hij binnen de club de nodige ambitie miste, maar gisteravond verklaarde De Mos dat hij het stadion met een goed gevoel had verlaten. Het is jammer dat beide par­tijen zwegen over de inhoud van het onderhoud, want als het over de ambities van Vitesse gaat dan ben ik reuzebenieuwd.

Vitesse speelde in 2002 voor het laatst in het toernooi om de UEFA Cup. Het is de grote droom van De Mos de Arnhemse club terug te brengen op de Europese velden. Vitesse was ja­renlang de vierde club van Nederland, maar in de voorbije vijf, zes jaar is de Arnhemse club door veel subtoppers, Hee­renveen en FC Twente voorop, ingehaald. Via een incidenteel topseizoen is het bereiken van Europees voetbal nog steeds een keertje mogelijk voor Vitesse, maar de ambities worden natuurlijk bepaald door de financiële mogelijkheden.

Algemeen directeur Paul van der Kraan wijst in dat verhaal vaak naar schuld bij de gemeen­te Arnhem na het reddingsplan uit 2003. Vitesse moet in veertig (nu nog 39) jaarlijkse termijnen van 6,5 ton een lening terugbeta­len. Dat is geen hulp van de ge­meente, het is een pseudo- reddingsplan. De gemeente Nijme­gen verkocht het Goffertstadion voor het symbolische bedrag van 1 euro aan NEC. Dàt is steun van de gemeente. Dat de ge­meente geen gemeenschapsgeld aan voetbalclubs mag geven, is een drogreden, want dan negeer je het maatschappelijk be­lang van een profclub en voetbal zal echt niet de enige uitgave zijn waarvan niet iedere burger profiteert. Het wordt tijd dat de gemeente Arnhem Vitesse echt eens gaat helpen

Bron: De Gelderlander 15-11-07 

Stel uw vraag aan trainer Aad de Mos

Lees het terug in de Vitesse Krant Kerst 2007

Na de succesvolle Open Dag Krant breidt Vitesse Media de serie kranten in december uit met de Kerstkrant. Net als in de laatste uitgave van de Vitesse Krant, zal een interview met hoofdtrainer Aad de Mos te lezen zijn. Het grote verschil met de vorige krant is dat u als supporter de vragen kunt stellen!

Laat de redactie van de Vitesse Krant weten welke vraag u aan de hoofdtrainer van Vitesse wilt stellen. Stuur uw vraag en de leukste, meest interessante of juiste pittige vragen worden door de redactie aan Aad de Mos gesteld.

Heeft u een vraag of misschien een stelling die u hoofdtrainer Aad de Mos wil voorleggen? Mail het de redactie info@vitessemedia.nl.

* vergeet niet uw naam, leeftijd en woonplaats te vermelden; tevens kunt u aangeven of en en zo ja, hoe lang u al een seizoenkaart heeft van Vitesse.

Vitesse Krant

De krant wordt verspreid in een oplage van 125.000 exemplaren in Arnhem en omgeving. De Vitesse Krant verschijnt in week 51.

Bron: Vitesse.nl 14-11-07 
Achtergrond door Gerard Borgman

Crisisgesprek Vitesse met grote gevolgen?

Aad de Mos en Paul van der Kraan voeren vandaag hun crisisgesprek over de ambi­ties bij Vitesse. Een onder­houd met grote gevolgen?

Stroken de ambities van Aad de Mos met die van de club­leiding van Vitesse? Dat is de prangende vraag voor het crisisge­sprek tussen de hoofdtrainer en al­gemeen directeur Paul van der Kraan. De Mos verklaarde vrijdag tijdens het wekelijkse persuurtje dat hij bij veel geledingen binnen Vitesse de nodige ambitie mist. Dat riep de gelouterde oefenmeester na­tuurlijk niet zomaar. De Mos heeft nadrukkelijk gesolliciteerd naar de vacante functie van technisch ma­nager. Het steekt hem dat zijn voorstel meteen door Van der Kraan is weggewuifd.

De Mos aasde op een dubbelrol, waarbij hij gaandeweg naar de ach­tergrond (technisch manager) zou gaan en zijn discipelen het eerste elftal zouden gaan begeleiden. Met zijn eigen ervaring en brede net­werk wil De Mos Vitesse terug­brengen naar de Europese velden.
Dat is zijn grote missie in Arn­hem. Puur eergevoel. Voor het geld hoeft hij natuurlijk geen mi­nuut meer te werken.
Echter, De Mos voelt steeds meer aan dat hij bij Vitesse bezig is met een klus die niet te klaren valt.
Voor een terugkeer in de subtop van het Nederlandse voetbal is geld, visie en bravoure nodig. De Mos heeft ideeën genoeg, maar wie steunt hem daarin binnen de club? En in hoeverre is de finan­ciële situatie een struikelblok?

De aflopende contracten van Rem­co van der Schaaf en Gill Swerts zijn nog niet verlengd, de verbinte­nis met de keepersbelofte Piet Velt­huizen is nog niet opgewaardeerd. De Mos weet dat hij op deze ma­nier nooit kan bouwen aan een be­ter elftal in Arnhem.
Hij voelt zich gepasseerd in de op­volging van Jan Streuer en het is nog maar de vraag in hoeverre het klikt met de nog te benoemen nieuwe technisch manager. Vanuit zijn oogpunt is het dus logisch dat De Mos de noodklok luidde.
Zoals het ook logisch is dat Van der Kraan in zijn reactie stelde dat iedereen binnen Vitesse ambities heeft, en niet alleen de trainer. De algemeen directeur moet op de centen letten en kiest daardoor voor de geleidelijke weg omhoog.
In het treffen met De Mos wil Van der Kraan iedereen ( lees: De Mos en de clubleiding) weer op dezelf­de lijn krijgen. Maar of dat lukt, dat is zeer de vraag. Indien beide partijen elkaar niet vinden, dan legt dat een bom onder hun sa­menwerking in de toekomst.

Bron: De Gelderlander 14-11-07 

Swerts vervangt PSV-er Simons

Gill Swerts is alsnog toegevoegd aan de selectie van de Rode Duivels. Door de afmelding van PSV-middenvelder Timmy Simons, hij heeft last van een rugblessure, heeft bondscoach René Vandereycken de middenvelder aan zijn selectie toegevoegd.

België speelt EK-kwalificatiewedstrijden tegen Polen (zaterdag) en Azerbeidzjan (21 november). België maakt geen kans meer op deelname aan het EK 2008.

Bron: Vitesse.nl 13-11-07 

BALLEN!
Een fraaie entree voor supportershome Monnikenhuize!

Het supportershome Nieuw Monnikenhuize krijgt steeds meer allure. Bij het home werd zaterdag jl. aan weerszijde van de ingang een grote voetbal geplaatst. De twee ballen van graniet zijn in de clubkleuren uitgevoerd en hebben elk een doorsnede van bijna 1 meter.

Ze zijn een geschenk van Degens Natuursteen uit Dieren. Directeur Joop Degens liet in samenwerking met Hong Shen Natuursteen de ballen in China vervaardigen. De afgelopen maand werden ze per schip naar Nederland vervoerd.

Na de wedstrijd Vitesse-Heerenveen zijn de ballen op feestelijke wijze onthuld. Daarvoor was uiteraard de Chinese Vitesse-speler Yu Hai uitgenodigd om de officiele onthulling uit te voeren.

Joop Degens liet weten dat zijn motivatie om de twee geel-zwarte ballen te sponsoren voortkwam uit zijn waardering voor de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Vitesse en haar supporters.

Het home is nu een fraaie entree rijker.

Op de foto sponsor Joop Degens en Vitesse speler Yu Hai.

Bron: SV Vitesse 12-11-07 

Pryor kampt weer met zelfde euvel

Vitesse-speler Anduele Pryor is opnieuw uit de roulatie.

De aanvaller kampt weer met hetzelfde euvel als eerder dit seizoen. Pryor heeft last van een verrekking in zijn linkerbovenbeen. Hij ondervindt vooral problemen bij het schieten op doel. Hij stond eerder al een maand buitenspel vanwege deze blessure en een week geleden in een wedstrijd met Jong Vitesse tegen Jong Ajax ging het opnieuw verkeerd.

“Pryp” brak vorig seizoen door bij Vitesse onder trainer Aad de Mos en scoorde vijf doelpunten. Dit seizoen verloor hij zijn basisplaats weer

Bron: Omroep Gelderland 12-11-2007

Forse strafeis tegen Alves

SC Heerenveen kan voorlopig waarschijnlijk niet beschikken over Afonso Alves. De tuchtcommissie van de KNVB deed de Braziliaanse spits maandag een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Alves gaf zondag in de met 0-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse middenvelder Remco van der Schaaf een elleboogstoot. Alves en Heerenveen hebben tot maandagmiddag 16.30 uur de tijd om te laten weten of ze het schikkingsvoorstel accepteren.


Heerenveen-spits Afonso Alves gaat akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB,vijf duels schorsing,waarvan één duel voorwaardelijk.

Bron: ANP 12-11-2007

Juan Lorca opgeroepen voor Chili

Vitesse-aanvaller Juan Lorca is door bondscoach Marcelo Bielsa opgeroepen voor het nationale team van Chili. Dat is voor het eerst sinds Bielsa in augustus na de Copa America het roer overnam van Nelson Acosta. Lorca speelde tijdens de Copa America alle vier duels voor Chili, dat in de kwartfinales strandde. Chili speelt zondag in Montevideo de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay. Volgende week woensdag treft Chili thuis in Santiago Paraguay.

Bron: Omroep Gelderland 12-11-2007

Alves: “Ik was me van geen kwaad bewust”

Na Vitesse-Heerenveen was Afonso Alves opnieuw veelbesproken. De aanvaller kwam dit keer echter niet in het nieuws vanwege zijn productiviteit, maar door zijn rode kaart.

De spits laat aan Sportweek weten dat het irritante gedrag van de Vitesse-spelers geen invloed had op hem: “Ik werd 45 minuten lang geschopt, maar hun verdedigers kregen geen aandacht van mij. Ik blijf namelijk altijd rustig en bewaar alle energie voor het doelpunt. Ik spaar me en houd me dus bezig met randzaken.”

Volgens Alves raakte hij Remco van der Schaaf niet in zijn gezicht: “Die verdedigers hoopten echter wel dat ik me zou laten verleiden. Omdat dat niet lukte, sloeg bij één van hen kennelijk de wanhoop toe. Ik draaide me om, raakte per ongeluk met mijn arm zijn buik en hij greep naar zijn gezicht. Ik was me van geen kwaad bewust.”

Videobeelden zouden volgens Alves duidelijk maken dat juist twee Vitesse-spelers het veld hadden moeten verlaten met rood: “Ik denk dat als er de hele eerste helft camera’s op mij hadden gestaan, zeker twee van hun spelers een rode kaart hadden gekregen.”

Bron: Sportweek/Voetbalprimeur 12-11-2007

Achtste plaats is geen schande, toch?’

Van der Schaaf keert terug bij Vitesse met 0-1 tegen Heerenveen.

Remco van der Schaaf keerde gisteren na een afwezig­heid van drie wedstrijden terug in de hoofdmacht van Vitesse. De 28-jarige middenvelder is verlost van zijn kuitblessure, maar repte na het treffen met Heerenveen (0-1) toch van ‘een grote domper’ en ‘een bittere pil’

„Het is helemaal jammer dat we nu geen punten hebben gepakt, ge­zien het feit dat we straks met Ajax, Roda JC en FC Twente niet het makkelijkste programma krij­gen”, stelde de controlerende mid­denvelder na de verliespartij in Gelredome. „ Maar dan weten we gelijk waar we staan.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-11-07 

Vitesse ontwaakt uit dromenland

Arnhemse ploeg zakt naar plek acht na verlies tegen Heerenveen (0-1).

Vitesse is ontwaakt uit dromenland. De Arnhemse ploeg flirtte even met de vierde plaats op de ranglijst, maar het treffen met Heerenveen maakte gisteren duidelijk dat Vitesse creativiteit te kort komt voor zo’n topklassering (0-1). Door de nederlaag in Gelred­ome zakte Vitesse van de zesde naar de achtste plek. Na elf speelronden is dat een keuri­ge klassering voor de ploeg van trainer Aad de Mos. De Haagse oe­fenmeester wordt in de komende dagen ontboden bij Paul van der Kraan. De algemeen directeur van Vitesse was niet blij met de uit­spraak van De Mos, die zaterdag in deze krant vertelde dat hij in veel geledingen van de club de ambi­ties mist die De Mos zelf wel heeft.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-11-07 

Gill Swerts: ‘Reactie na wissel was niet correct’

Vitesse- speler Gill Swerts was niet gelukkig met zijn wissel in de wedstrijd tegen Hee­renveen. Dat liet hij blijken door met zijn armen een gebaar van on­begrip te maken. „Het was een tac­tische wissel, die de trainer deed”, sprak Swerts. „ Als je met Junker en Gommans speelt, heb je juist ie­mand nodig die een voorzet geeft vanaf de flanken. Ik heb bewezen dat ik dat kan. Maar het was geen correcte reactie van mij.”

Bron: De Gelderlander 12-11-07

Aad de Mos is niet blij met vroeg vertrek van spits Afonso Alves

Vitesse-trainer Aad de Mos toonde zich gisteren na de 1­0 nederlaag tegen Heerenveen niet bijster gelukkig met de rode kaart voor Afonso Alves. „Er ontstond een situatie die ons niet ligt”, analyseerde de Haagse oefenmeester. „ Bij ons kregen de spelers meer vrijheid, en daardoor moesten ze zelf meer oplossen. Soms denken spelers dan dat ze meer met de bal moeten gaan lo­pen.

Als je tegen tien man komt te staan, dan loop je het gevaar dat je tegen jezelf, de klok en het publiek gaat spelen. Dat was vandaag bij ons het geval.”

„ In de eerste helft hebben we fan­tastisch in de organisatie ge­speeld”, vervolgde De Mos. „Daar­voor verdienen de spelers een com­pliment. We kregen voor de rust twee kansen. Daarvan moet je er eentje maken, als je dit Heeren­veen wilt kloppen.” In plaats daarvan was het aan de andere kant wel raak, bij het enige schot dat keeper Piet Velthuizen op zijn doel zag afkomen. „ Bij de 0- 1 stonden bij ons te veel mensen in verkeerde positie voor de bal”, aldus De Mos. „ Met de wissel van Swerts wilde ik ruimte maken voor Verhaegh. Het is jammer dat het ons niet gelukt is afstand te ne­men van de concurrenten.”

Bron: De Gelderlander 12-11-07

Verbeek: ‘ Spel Vitesse kolfje naar onze hand’

Heerenveen-trainer Gert­jan Verbeek was gistermiddag con­tent met de speelwijze van Vites­se. „Het was een kolfje naar onze hand dat Vitesse snel de lange bal ging spelen”, zei de winnende trai­ner in Gelredome. „ Je weet dat je in de counter altijd wel wat kan­sen krijgt. Maar we waren niet on­gelukkig vandaag. De 0- 1 viel al vrij vroeg in de tweede helft. Ik vind het knap dat we daarna met tien man overeind zijn gebleven.”

Bron: De Gelderlander 12-11-07

Santi Kolk en Supportershome Monnikenhuize in mineur

Daar zat hij dan, Man of the Match Santi Kolk. Hij had zwaar de smoor in maar bleef professioneel de vragen beantwoorden.

Na een goede eerste helft met gedisciplineeerd spel en drie goede kansen was de opdracht duidelijk. Kolk: “De vrije man zoeken en druk maken” tegen Heerenveen dat vlak voor rust Alves verloor met rood voor een elleboog tegen vd Schaaf.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 11-11-07 

Sfeercommissie pakt uit op Zuid

De Sfeercommissie van de SV heeft voor aanvang van de wedstrijd tegen SC Heerenveen weer flink uitgepakt op Zuid. Niet alleen hingen de geelzwarte sfeerlinten weer voor de Zuidtribune, ook knalden, terwijl een reusachtig Vitesselogo over de hoofden van de zuidgangers deinde, de confettikanonnen er op de tribune lustig op los.

Het mocht allemaal niet baten, getuige de 0-1 nederlaag die de Arnhemmers zondagmiddag leden tegen de Friezen.

Bron: SV Vitesse 11-11-2007

Aad de Mos:we missen drie ijkpunten

Vitesse-trainer Aad de Mos moest constateren dat zijn ploeg terugvalt in de middenmoot na de nederlaag thuis tegen Heerenveen.

“We creëren te weinig. Als je drie ijkpunten mist door drie thuiswedstrijden te verliezen, is dat zonde. Ik vond dat het heel goed stond, maar tegen tien man lijkt het gemakkelijker, maar dat is het niet.”

De Mos verklaart zich nader. “Ik heb in de rust aangegeven dat we de bal sneller moesten laten circuleren en niet met teveel mensen voor de bal moesten spelen. Die situatie kwam er wel en dan ligt de boel open.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 11-11-2007

Van der Schaaf voelde de onmacht

Remco van der Schaaf was vrij berustend na de nederlaag van Vitesse in Gelredome tegen Heerenveen.

“Vooral in de tweede helft voelde ik de onmacht nadat we achterkwamen. Op het middenveld werd het gat te groot. In de eerste helft hadden we nog betere kansen dan in de tweede helft tegen tien man, maar we slaagden er niet in om te scoren.”

Na een duel met Van der Schaaf kreeg Alves voor rust een rode kaart. “Ik hield Alves vast om zijn middel. Toen maakte hij een beweging en ik voelde wat en ging erbij liggen. Verder wil ik er niet teveel over zeggen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 11-11-2007

De Mos niet blij met rood Alves

Aad de Mos gaf na afloop aan niet blij te zijn met de rode kaart van Afonso Alves, pal voor het rustsignaal. Het kwam het spel van zijn ploeg niet ten goede.

“Ik moest de jongens daardoor goed bij de les houden. Je zag het na rust ook terug in ons spel. We gingen teveel met de bal lopen en stonden vaak niet goed in onze positie. Het doelpunt van Heerenveen is daar een goed voorbeeld van. Het was deels wat geluk, maar ook de klasse van Heerenveen. Wij stonden echter met teveel mensen voor de bal. Na het doelpunt zakten zij nog verder terug en werd het voor ons steeds lastiger. We gingen tegen de klok, tegen het publiek en ook tegen onszelf voetballen en daardoor creëerden we ook te weinig kansen.”

“Over de eerste helft moet ik iedereen een compliment maken. We stonden goed en kregen ook kansen. Maar, als je kans wilt maken tegen deze tegenstander, dan moeten de kansen die we kregen er wel in”, aldus De Mos, doelend op de mogelijkheden van Megrelishvili en Yu Hai.

Bron: Vitesse.nl 11-11-2007

Column Devito -Vitesse als een ministerie van Defensie

Vitesse heeft volgens sommigen alle geluk van de wereld wanneer het om de puntenverdeling gaat. Wat opvalt, is dat Vitesse verdedigend haar mannetje staat. Er is moeilijk door het Arnhemse bastion heen te komen. Maar opbouwend raakt de ploeg regelmatig de kluts kwijt. 3 a 4 keer balbezit voorin en dat was het dan weer. Dan leunt men met alle macht achterover om de overdruk op Velthuizen’s talent te helpen ontzien. lees verder...

 SV Vitesse 11-11-2007 

Thuisnederlaag armoedig Vitesse

Een armoedig Vitesse heeft zondag thuis verloren van tien spelers van SC Heerenveen, 0-1. Beide ploegen begonnen afwachtend. Onder aanvoering van Sansoni greep Vitesse het initiatief, wat resulteerde in kansen voor Yu Hai en Megreleshvili. Vlak voor rust kreeg topscorer Alves van Heerenveen rood nadat hij Van der Schaaf had geslagen. Dat weerhield de gasten niet van scoren: na rust werd een combinatie door het hart van de Arnhemse defensie afgerond door Bradley. Zoals vaker dit seizoen was Vitesse daarna niet bij machte iets te creëeren.

Bron: Omroep Gelderland 11-11-2007

Alves dupeert winnend Heerenveen

SC Heerenveen zal de komende tijd moeten hopen op de trefzekerheid van Gerald Sibon. De Friezen kunnen voorlopig vermoedelijk niet meer beschikken over topscorer Afonso Alves.

De Braziliaanse spits, die de laatste vier competitieduels tien doelpunten maakte, sloeg zondag in de met 1-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse tegenstander Remco van der Schaaf en kreeg een rode kaart.

Scheidsrechter Kevin Blom stuurde Alves in de blessuretijd van de eerste helft weg op aangeven van grensrechter Berry Simons. Dat gaf Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek de gelegenheid om in de rust enkele tactische wijzigingen door te voeren. Met succes, want het overgebleven Friese tiental nam door een doelpunt van Michael Bradley kort na de pauze de leiding: 0-1. Met de nodige moeite hield Heerenveen die voorsprong tot het einde toe vast.

Door de vijfde achtereenvolgende zege steeg Heerenveen naar de vierde plaats op de ranglijst. Eerder versloeg de ploeg van Verbeek Heracles (9-0), AZ (1-0), VVV (4-0) en PSV (2-1). Het aandeel van Alves in al die wedstrijden was bijzonder groot. Voor Heerenveen is het daarom te hopen dat het oordeel van de tuchtcommissie van de KNVB mild is.

De eerste wedstrijden van de competitie ontbrak Alves wegens werkweigering (hij wilde graag naar AZ) ook in de basisformatie van Heerenveen. Dat was in de resultaten duidelijk zichtbaar. De eerste zes duels leverden voor Heerenveen niet meer op dan vijf punten. Met de rentree van de lange aanvaller verruilde Heerenveen de onderste plaatsen in de eredivisie binnen een aantal weken voor plek vier.

Bron: ANP 11-11-2007

Vitesse mist vierde plaats na nederlaag

In de strijd om plaats vier in de Eredivisie heeft Heerenveen zondagmiddag uitstekende zaken gedaan. Door een doelpunt van Michael Bradley, vijf minuten na rust, werd het 1-0. Heerenveen speelde de gehele tweede helft met tien man nadat Afonso Alves even voor rust met rood moest vertrekken.

Voor bijna twintigduizend toeschouwers in Gelredome speelden beide ploegen een boeiende eerste helft. De Friezen startten sterk en kwamen in de openingsfase een paar keer gevaarlijk door vanaf rechts. Zowel Roy Beerens als de overstekende verdedigers Zuiverloon en Bak Nielsen leverden gevaarlijke voorzetten af op met name Gerald Sibon. De spits schoot en kopte telkens te hoog.

Vitesse kwam na een kwartier spelen aanvallend beter in de wedstrijd. Onder aanvoering van Sébastien Sansoni konden Yu Hai, Kolk en Lorca enkele keren gevaarlijk doorkomen. Binnen twee minuten (‘2 en ’28) kreeg het ook twee goede kansen. Na een prima aanval redde Brian Vandenbussche op een schot van de vrijstaande Haim Megrelishvili en uit de corner kopte Yu Hai bij de eerste paal goed in, maar weer stond de doelman in de weg.

De wedstrijd leek daarna vrij rustig op een 0-0 ruststand af te gaan, maar in de extra tijd lag daar ineens Remco van der Schaaf op de grond. Scheidsrechter Kevin Blom raadpleegde zijn assistent en toonde vervolgens resoluut de rode kaart aan spits Alves. Met een man meer begon Vitesse aan de tweede helft, maar het was Heerenveen dat binnen vijf minuten slagvaardig was. Na een foutieve pass schakelden de Friezen snel om en bediende Sibon met een hakbal Michael Bradley die beheerst de 0-1 op het bord zette.

Na de achterstand bracht De Mos al vrij snel twee extra aanvallers in het veld (Junker en Gommans) en werd het druk in de verdediging van Heerenveen. De Arnhemmers hadden echter grote moeite om tot kansen te komen. Het meest gevaarlijk waren een schot van Sansoni (over) en een inzet uit een corner van Giovanny Espinoza. Heerenveen kwam dus niet echt meer in de problemen en behaalden zo met tien man een belangrijke overwinning en stijgen darmee naar plaats vier. Vitesse neemt door de nederlaag de achtste positie in.

Bron: Vitesse.nl 11-11-2007

Aad de Mos mist ambitie bij Vitesse

Trainer luidt noodklok voor het treffen met concurrent Heerenveen.

Aad de Mos luidde giste­ren de noodklok bij Vitesse. „ Soms mis ik de ambitie bij de club”, zo sprak de trainer in de aanloop naar het treffen met con­current Heerenveen, morgenmid­dag in Gelredome.

In zijn uitleg van deze harde uit­spraak wees De Mos gisteren op het belang van de wedstrijd tegen Heerenveen. „Het is voor beide ploegen een sleutelwedstrijd”, al­dus De Mos. „De winnaar gaat spe­len voor de plekken een tot en met zes, de verliezer voor zeven tot en met twaalf. Ik hoop dat ie­dereen dat begrijpt, ook het pu­bliek. We hebben onze twaalfde man hard nodig.”

Nu bijna een derde van de compe­titie is gespeeld, ontstaat er vol­gens De Mos een scheiding tussen ‘ kopgroep, peloton en bezemwa­gen’. „Ik heb in mijn tweede jaar bij Vitesse de ambitie om in de kopgroep te zitten. Maar soms mis ik de ambitie bij de club. De wed­strijd tegen Heerenveen is de kans van je leven om aan te haken bij de kopgroep. Daar moet iedereen mee bezig zijn, door betrokken­heid te tonen. Ik heb wel eens de indruk dat niet iedereen in de club daar mee bezig is, maar dat ze met randzaken bezig zijn.”

Op wie De Mos daarmee doelde? „Iedereen die direct betrokken is bij de club, moet zich ook met voetbal inlaten. Dan moet je den­ken aan Paul van der Kraan (alge­meen directeur, red.), het bestuur, de Raad van Commissarissen. Al­les moet in het teken staan van het voetbal, zeker wanneer er zo­als nu een belangrijke wedstrijd aankomt. Zo ben ik dat ook ge­wend bij mijn vorige clubs”, aldus De Mos. „Begrijp me goed, wat ik zeg is positief bedoeld. Iedereen moet een zetje extra geven, zeker nu we bij Vitesse een lacune in de organisatie hebben”, doelde de trai­ner op de vacante functie van tech­nisch manager.

Met Heerenveen komt morgen een angstgegner van Vitesse naar Gelredome. De Arnhemse ploeg won voor het laatst in het seizoen 1999/2000 in eigen huis van de Friese ploeg: 3-1. In de afgelopen vier jaar verloor Vitesse drie keer van Heerenveen in Gelredome. Bij Vitesse ontbreken de geblesseer­den Theo Janssen en Cees Keizer. Remco van der Schaaf is hersteld van zijn kuitblessure. Hij ver­vangt Abubakari Yakubu ( ge­schorst). Yu Hai staat in de basis, ten koste van Anders Due.

Bron: De Gelderlander 10-11-07 

Aad de Mos mist ambitie bij Vitesse

Aad de Mos vindt de wedstrijd van zondag tegen Heerenveen van groot belang voor Vitesse.

“Het is een sleutelwedstrijd. Het is zeer, zeer belangrijk. De stand gaat zich nu vormen in een kopgroep, een peloton en de bezemwagen. Ik heb een enorme ambitie om aan te haken bij de kopgroep, dat mis ik hier soms. Niet de hele club gaat daarin mee en het zal mij echt een zorg zijn of de organisatie daar klaar voor is.”

De Mos noemt ook man en paard. “Van Paul van der Kraan tot het bestuur en de Raad van Commissarissen, iedereen moet hierin mee wat mij betreft.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 09-11-07 

Velthuizen mee met Jong Oranje

De bekende namen vielen te noteren op de lijst van definitief geselecteerden voor Jong Oranje. Zo ook doelman Piet Velthuizen die samen met Kenneth Vermeer door bondscoach Foppe de Haan bij de selectie werd gehaald voor de EK Kwalificatiewedstrijd tegen Jong Macedonië.

Jong Oranje, koploper in groep 5 met 9 punten uit 3 wedstrijden, speelt op vrijdag 16 november in het McDos Goffertstadion in Nijmegen tegen de nummer 3, Macedonië. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Bron: Vitesse.nl 09-11-07 

Sprockel vindt Alves wereldtopper

Vitesse wacht zondag de zware taak om Heerenveen-spits Alves af te stoppen. Verdediger Civard Sprockel realiseert zich het gevaar. “Als je Heerenveen zegt, valt gelijk de naam Alves. Je krijgt het heel moeilijk als je niet scherp bent tegen hem. Het lijkt net of hij niet met de wedstrijd bezig is en dan is hij opeens weg en is het meestal raak. Hij is echt een wereldtopper.”

Zondag kan Vitesse met een zege een goede stap zetten in de stand. “Van vijf tot twaalf staat het dicht bij elkaar. Misschien is het nu het moment om weg te gaan lopen.”

Bron: Omroep Gelderland 09-11-2007

“Vitesse – Heerenveen een sleutelduel”

Vitesse speelt zondagmiddag om 14.30 uur de zesde thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is het in vorm zijnde sc Heerenveen, dat de laatste vier wedstrijden wist te winnen. Aad de Mos noemt het een sleutelduel voor beide ploegen.

Ondanks het uitvallen van Gill Swerts in de wedstrijd tegen FC Groningen en het onderzoek daaropvolgend, is de Belg ‘gewoon’ inzetbaar tegen de Friezen. Remco van der Schaaf start weer in de basis na enkele weken afwezig te zijn geweest door een kuitblessure. Opvallend is de basisplaats voor Yu Hai, die de plaats inneemt van Anders Due. Abubakari Yakubu is geschorst.

De Mos: “Yu Hai heeft het afgelopen week tijdens de trainingen en in de wedstrijd tegen Jong Ajax fantastisch gedaan. Dat levert hem nu een basisplaats op.” De trainer vervolgt door aan te geven dat de wedstrijd van zeer groot belang is. “Het is een sleutelduel voor beide ploegen en dus niet zomaar een wedstrijd. De winnaar speelt mee om de plaatsen 1 tot en met 6 en de verliezer kan zich opmaken voor de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12.”

Volgens de hoofdtrainer zien zijn spelers het belang zeker in van dit duel. “Je ziet het aan de manier waarop is getraind en in de individuele gesprekken die ik heb gehad. Ik heb het gevoel dat iedereen op scherp staat. Ik hoop dan ook dat de supporters en iedereen in Arnhem dit ook ziet en zondag het stadion niet voorbij loopt. De steun van de twaalfde man kan beslissend zijn!”

Hoe zijn ploeg het fenomeen Alves gaat bestrijden? “Alves is een speler die uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Hij is op zijn gevaarlijkst als wij de bal hebben. Dat houdt in dat iedereen tactisch moet meedenken in balbezit en heel geconcentreerd moet verdedigen. Daarom ben ik ook erg blij met de terugkeer van Remco van der Schaaf. Hij is iemand die dat perfect beheerst en continu kijkt hoe de ploeg staat op het moment dat wij de bal hebben.”

Opstelling:

Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Sansoni, Van der Schaaf, Kolk, Lorca en Yu Hai.

Bron: Vitesse.nl 09-11-07 

Yu Hai start in basis Vitesse

Vitesse speelt zondag tegen Heerenveen met Yu Hai aan de linkerkant.

De Chinees neemt de plaats in van Anders Due. Ook Remco van der Schaaf keert terug in de basis na een kuitblessure. Hij neemt de positie in van de geschorste Yakubu. Heerenveen is een angstgegner in Gelredome. Van de laatste zeven wedstrijden verloor Vitesse er vier en werden er drie gelijk gespeeld.

Opstelling: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, Van der Schaaf, Sansoni, Yu Hai; Kolk, Lorca.

Bron: Omroep Gelderland TxT 09-11-07 

Anno 1980: Vitesse

In deze serie worden elftallen van een bepaald jaar doorgelicht. Betrokkenen schetsen het team en het tijdsbeeld waarin het zich bewoog. VI zocht uit wat er van de spelers is geworden.

Ben Nijhuis keepte van 1975 tot 1981 voor Vitesse. Als mensen hem vragen of hij nog iets heeft overgehouden aan zijn profperiode, is zijn antwoord steevast: ‘Ja, kapotte knieën.’ Want voor de centen deden ook de toenmalige voetballers van de Arnhemse club het niet. ‘De secretaris van Vitesse was destijds Luuk Sipma’, vertelt Nijhuis. ‘Hij deed de contractbesprekingen, maar eigenlijk waren dat geen besprekingen. Je ging zitten en dan zei hij: “Dit is het”. En dan had je het maar te doen. Dat gaf ook niet, want we hebben ontzettend veel lol gehad.’

lees verder...

Bron: VI magazine nr 45 
Paul Verhaegh:

“Het blijft raar als anderen een mening over je hebben”

Amper twee jaar geleden werd hij door Vitesse losge­weekt bij FC Den Bosch. Sindsdien maakt Paul Verhaegn een stormachtige ontwikkeling door. De geboren Limburger is bezig aan een prima seizoen, waarvan hij veel verwacht. “De afgelopen twee jaren zijn teleurstellend geweest qua resultaat, maar dit sei­zoen kunnen we écht bij de eerste negen eindigen.”

Het is herfst op sportcentrum Papendal. Het bosrijke gebiedje rond trainingsaccommodatie De Slenk van Vitesse is bezaaid mét kleurige bladeren. Binnen meldt Paul Verhaegh zich keurig op tijd voor het interview. Hij is ontspannen, maakt een grap en schenkt koffie in. Hij zit goed in zijn vel. Begrijpelijk, Na zijn overgang van FC Den Bosch naar Vitesse bijna twee jaar geleden ging het alleen maar bergop met de verdediger. Verhaegh: “Toch heb ik in het begin wel even moeten wennen. Je komt in een nieuwe omgeving terecht en in het begin speelde ik niet erg gelukkig.” Maar Paul Verhaegh is niet snel van zijn stuk te brengen.

lees verder...

Bron: Arnhemse Koerier 09-11-07 

Zondag vlaggetjes mogelijk terug op stadsbussen

Vorig seizoen werd met de wedstrijd tegen NAC Breda op 16 september een mooie traditie in ere hersteld. Op dagen dat Vitesse thuis speelde, werden de stadsbussen met geelzwarte vlaggetjes getooid. Alleen het andere gebruik, aankondigingposters op de achterruit van de bussen, bleef onvervuld.

Maar ook de houders voor de Vitessevlaggetjes boden dit seizoen weer een lege aanblik. Mogelijk omdat de stadsbussen bij roulering ook in andere steden worden ingezet, bijvoorbeeld bij onze zuiderburen. Connexxion heeft beloofd dat er extra aandacht wordt besteed aan het plaatsen van de vlaggetjes op de stadsbussen. Wellicht dat de kleuren van Arnhems’ trots zondag weer de bussen verfraaien.

Bron: SV Vitesse 08-11-07 

Vitesse moet op zoek naar nieuwe keeper

Piet Velthuizen (20) heeft nog geen duidelijkheid gekregen over het eventueel openbreken van zijn contract met Vitesse. De talentvolle doelman, die tot medio 2010 in Arnhem vastligt, is de dupe van het vertrek van manager voetbal Jan Streuer. ‘Aangezien er nu bij Vitesse niemand is met wie we de onderhandelingen kunnen voort­zetten, verblijven we noodgedwongen in de wachtkamer’, zegt Louis Laros, zaakwaarnemer van Velthuizen. ‘Er is veel interesse voor hem, maar we willen graag met Vitesse zijn toekomst bespreken.’

De Arnhemse club zal in elk geval op zoek moeten naar een nieuwe tweede doelman, nu duidelijk is dat de Hongaar Balazs Rabóczki (29) mag uitzien naar een nieuwe werkgever. De tweevoudige international kwam afgelopen zomer over van Mataz Sopron uit zijn thuisland. Hij had de clubleiding verzocht zijn tot medio 2009 lopende contract een jaar eerder te ontbinden. Vitesse heeft dat verzoek ingewilligd, waardoor de doelman komende zomer transfervrij zal vertrekken.

Bron: VI magazine 08-11-07 

De missie van Paul

Column Gerard Borgman

Paul van der Kraan is achter de schermen druk bezig met zijn tot dusver grootste missie bij Vitesse: het aanstellen van een nieuwe technisch manager. Eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast. De invulling van de ‘ vacature Jan Streuer’ is zo’n beetje een eenmansactie van Van der Kraan, alleen de le­den van de Raad van Commissarissen worden er bij betrok­ken. Van der Kraan is een uitstekend saneerder en ik vertrouw hem de organisatie van de club volledig toe, maar hij is geen voetbalkenner. Dat geldt ook voor de leden van de RvC, zodat de nieuwe technisch manager van Vitesse wordt aangesteld door mensen zonder voetbalachtergrond. Binnen Vitesse zijn er twee mensen die in dit verhaal geknipt zijn voor een rol: trainer Aad de Mos en suikeroom Herman Veenendaal. Zij hebben verstand van zaken. Voor Van der Kraan is het raad­zaam deze heren niet te passeren.

De algemeen directeur hanteert een bedrijfsmatige sollicitatie­procedure. Een extern bureau heeft een functieprofiel opge­steld en nadatWiljan Vloet zich bij Vitesse had gemeld, werd hem verzocht zijn cv op te stu­ren. Zo werkt het misschien bij een bank of een bedrijf, maar niet in de voetballerij. Daar heb­ben de kenners meteen hun lijst­jes klaar. En zo moeilijk is het toch ook niet? Zoek je iemand met een Vitesse verleden, dan zijn Phillip Cocu en Marc van Hintum prima kandidaten. Is ervaring het belangrijkste crite­rium, dan is het verstandig aan De Mos te denken. Niet in een dubbelfunctie, want dat werkt niet. Maar het zou zonde zijn wanneer de kennis en ervaring van de internationaal gelouter­de De Mos voor Vitesse verloren gaat wanneer hij ooit ver­trekt als hoofdtrainer.

Bron: De Gelderlander 08-11-07 

Vitesse wil Vloet als technisch directeur

ADO Den Haag-trainer Wiljan Vloet is, na het vertrek van Jan Streuer, door Vitesse benaderd voor de functie van technisch directeur. De oefenmeester wil zich nu echter concentreren op ADO. “Ik weet niet hoe dit nu weer kan uitlekken”, zegt Vloet in Voetbal International. “Ik ben er ook niet blij mee, maar ik ben niet iemand die liegt.”

Vloet, die met de Haagse ploeg achtste staat in de Jupiler League, geeft toe dat er contact is geweest met Vitesse: “Maar dat gebeurt allemaal achter de schermen. Ik wil me daar verder niet mee bezig houden. Ik heb een contract voor een jaar in Den Haag en mijn opdracht is duidelijk.”

Eerder werden Marc van Hintum, Ted van Leeuwen en Rob Meppelink genoemd als mogelijke opvolger van Streuer. De voormalig technisch directeur verliet Vitesse op 1 november om als hoofd scouting aan de slag te gaan bij Shakhtar Donetsk.

Bron: Voetbalprimeur+VI 07-11-2007

Vitesse verdeelt taken Jan Streuer

Vitesse is druk bezig om een opvolger te vinden voor de naar Shachtar Donetsk vertrokken manager voetbal Jan Streuer. De taken van Streuer worden voorlopig verdeeld. De contractbesprekingen vallen onder algemeen directeur Paul van der Kraan. “Dat deed ik altijd al samen met Jan. De scouting wordt nu tijdelijk gedaan door Sjaak van den Helder samen met Dick de Boer.”

Vitesse is van plan om behalve een manager voetbal ook een hoofd scouting te benoemen. De scouting viel eerder ook onder verantwoordelijkheid van Jan Streuer.

Bron: Omroep Gelderland 07-11-2007

Swerts inzetbaar, van der Schaaf hervat groepstraining

De blessure van Gill Swerts valt mee. Tot deze conclusie kwam dokter De Clerq woensdag nadat hij de Belgisch international nader had onderzocht. Tot eenzelfde conclusie was de medische staf maandag na de wedstrijd al gekomen, maar om alles uit te sluiten was de Belg doorgestuurd naar zijn behandelend arts in zijn vaderland. Volgens De Clerq is de lichte reactie aan de knie van Swerts te wijten aan een combinatie van vermoeidheid en het zware veld in Groningen.

De middenvelder is normaal gesproken zondag, wanneer Vitesse in Gelredome aantreedt tegen Heerenveen, inzetbaar. Ook het herstel van aanvoerder Remco van der Schaaf gaat de goede kant op.

Na een revalidatieperiode in Belgie, sluit Van der Schaaf woensdag aan bij de groepstraining. Of hij voldoende ritme op kan doen voor komende zondag zal moeten blijken. De speler is in elk geval medisch vrijgegeven.

Bron: Vitesse.nl 06-11-2007

Blessure Gill Swerts valt mee

Vitesse-trainer Aad de Mos kan zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen gewoon weer over Gill Swerts beschikken. De Belg kreeg afgelopen weekeinde in het uitduel met FC Groningen weer last van de knie.

Uitgebreid onderzoek in België wees dinsdag uit dat de klachten niets met een eerdere langdurige blessure te maken hadden. De knie van Swerts mankeert niets. De problemen kwamen waarschijnlijk door vermoeidheid.

Remco van der Schaaf is ook weer snel inzetbaar. De middenvelder van Vitesse hervat woensdag de groepstraining.

Bron: Omroep Gelderland 06-11-2007

Blom leidt Vitesse – Heerenveen

Kevin Blom is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Vitesse en sc Heerenveen van komende zondag.
Blom krijgt in Arnhem hulp van de assistent-scheidsrechters Simons en Lobbert. Vierde official is de heer Makkelie.

Bron: KNVB 06-11-2007

Velthuizen medekoploper VVHJ

Van de acht spelers die vorige week de eerste plaats van de Voetballer van het Jaar-stand van dagblad De Telegraaf deelden, zijn er na tien competitieronden nog vijf overgebleven.

Zo ook Piet Velthuizen die met zijn uitstekende prestatie een punt uit het vuur sleepte in Groningen. Niet alleen is Velthuizen medekoploper, ook werd een plaats voor de 21-jarige jeugdinternational ingeruimd in het Elftal van de Week. Naast de doelman van Vitesse is ook oud-Vitessenaar Roy Makaay terug te vinden in de top van het klassement.

Speciaal voor De Telegraaf maakte Huub Coenen een prachtige tekening van Piet Velthuizen, die natuurlijk terug te vinden is op deze website.

Bron: Vitesse.nl 06-11-2007

‘ We laten Velthuizen niet zomaar gaan’

Vitesse wil talentvolle doelman (21) langer aan zich binden.

Piet Velthuizen is het grootste keeperstalent van Neder­land. De prangende vraag, na zijn waanzinnig sterke optreden in Groningen: hoe lang kan Vitesse de 21-jarige doelman nog behou­den? „We laten hem niet zomaar gaan”, stelt algemeen directeur Paul van der Kraan. „Piet maakt dit seizoen gewoon af bij Vitesse”, zegt Louis Laros, de zaakwaarnemer van de goalie uit Nijmegen.

Velthuizen pakte zondag in zijn eentje een punt voor Vitesse. De jeugdinternational dreef de spelers van FC Groningen tot wanhoop, door de ene na de andere wereld­redding te verrichten (0-0). Later op de avond verklaarde Jan Reker, algemeen directeur van PSV, voor de camera’s van de NOS dat Velt­huizen nadrukkelijk wordt ge­volgd door de landskampioen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-11-07 

Rentree Michael Jansen laat nog even op zich wachten

Michael Jansen zal in tegenstelling tot eerdere berichten, morgen in de oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen GVVV niet zijn rentree op het voetbalveld maken.

De verdediger is in afwachting van het rapport van het UWV, de instantie die zijn herkeuring heeft verzorgd. Deze herkeuring vond drie weken geleden plaats. Normaal gesproken volgt er binnen zes weken een schriftelijke vrijgave. Omdat Vitesse de vrijgave nog niet in haar bezit heeft, is het niet mogelijk Jansen al in wedstrijdverband uit te laten komen.

Bron: Vitesse.nl 05-11-2007
Algemene ledenvergadering SV 10 dec 20 uur : lees verder...

Bron: SV VItesse 23-10-07 

Gill Swerts voor nader onderzoek naar Belgie

Gill Swerts gaat voor nader onderzoek naar België. De middenvelder viel zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen geblesseerd uit.

De medische staf van Vitesse heeft de onfortuinlijke Swerts nu doorgestuurd naar zijn behandeld arts Dokter De Clerq, die hem vorig seizoen aan dezelfde knie heeft geopereerd. Dokter De Clerq is tevens de vaste arts van het Belgisch nationaal elftal.

Meer informatie volgt na onderzoek.

Bron: Vitesse.nl 05-11-2007

FC Groningen-Piet Velthuizen 0-0

Vitesse pakt een punt in de Euroborg dankzij weergaloze doelman.

Vitesse heeft gister­middag een voetbalwonder be­leefd in stadion Euroborg in Gro­ningen. De Arnhemse ploeg speel­de een volstrekt kansloze partij te­gen de plaatselijke FC, maar pakte toch een punt dankzij de weergalo­ze doelman Piet Velthuizen (0-0). Wat de 21-jarige keeper uit Nijme­gen gisteren presteerde, dat was nauwelijks te bevatten. Binnen het kwartier had Velthuizen al vier we­reldreddingen verricht. Daarmee maakte de jeugdinternational zich­zelf warm voor een optreden met eeuwigheidswaarde. Na negentig minuten luidde de kansenverhou­ding 21-2 in het voordeel van FC Groningen. Daarbij maakte Velt­huizen het gros van de Groningse kansen onschadelijk, de ene safe nog knapper dan de ander. Zijn mooiste daad: de redding na een kopbal van Fredrik Stenman, na een dik half uur. Velthuizen stond bij de tweede paal eigenlijk ver­keerd opgesteld, maar vond wel de reflex die nodig was om de bal uit de andere benedenhoek te tikken

lees verder...

Bron: De Gelderlander 05-11-07 

Velthuizen: ‘Een goede keeper heeft geluk’

Doelman van Vitesse bescheiden na hoofdrol tegen Groningen (0-0).

„Een goede keeper heeft altijd geluk”, zei Piet Velthui­zen gistermiddag in Groningen. „En ik had ook geluk vandaag.” De doelman van Vitesse bleef be­scheiden, nadat hij in stadion Euro­borg in zijn eentje een punt had gepakt voor zijn ploeg ( 0- 0). „ Het ging aardig vandaag bij mij”, sprak de 21-jarige Nijmegenaar. „We speelden als team niet goed. We hadden mazzel dat het doelpunt van Groningen uitbleef.”

Voor dat fortuin was een beetje on­kunde nodig van de Groningers, die diverse ballen naast en over het doel schoten. Maar bovenal zorgde Velthuizen voor het Arn­hemse geluk. Hij tikte zelfs de moeilijkste ballen uit zijn hok. „Vandaag ging alles lekker, dan pak je dat soort ballen ook”, zei Velt­huizen nuchter. „ Ik heb best aar­dig veel mensen op me af zien ko­men. We gaven te veel kansen weg, sloten niet goed aan. Natuur­lijk erger ik me dan. Maar soms er­geren anderen zich ook aan mij.”

„ Ik heb het al eerder gezegd”, ver­volgde de goalie. „ De ene keer ben ik het die wat goeds kan doen voor het team, de andere keer is dat een ander. Vandaag was ik de gelukkige die een paar ballen heeft tegengehouden. Maar je pakt nooit in je eentje een punt, of drie punten, dat doe je als team.” Zijn invloed was gisteren nog gro­ter dan eerder dit kalenderjaar, toen Velthuizen in Heerenveen een punt pakte voor zijn ploeg (0-0).

De jeugdinternational bevestigde in Groningen zijn snelle opmars, maar hij waakte nadrukkelijk voor te veel euforie rondom zijn per­soon. „Het gaat aardig, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Ik wil elke week beter worden, zoals we met het hele team hard moe­ten werken om telkens beter te worden”, sprak Velthuizen, voor­dat hij de spelersbus in stapte. Of hij later op de avond nog een klein feestje ging vieren na zijn puike optreden? Nee, niet bepaald. „Ik ga vanavond lekker op de bank liggen. Voetballen kijken. En kij­ken wat ik vandaag fout heb ge­daan.”

Bron: De Gelderlander 05-11-2007

De Mos heeft liever geen Engels voetbal

Vitesse- trainer Aad de Mos was gisteren niet content met de strijdwijze van FC Gronin­gen. „ Ze speelden een beetje En­gels en dat ligt ons niet”, zei de coach na de 0-0 in Euroborg. „Het academisch voetbal, dat AZ en Ajax spelen, dat ligt ons beter. Er was maar een oplossing om onder de druk van Groningen uit te ko­men, en dat was na de rust met vier spitsen gaan spelen en de bal­len achter hun verdedigers leggen. Ik denk dat we een punt hebben gewonnen.”

Bron: De Gelderlander 05-11-2007

Abubakari Yakubu mist duel met Heerenveen

Vitesse- trainer Aad de Mos kan zondag in de thuis­wedstrijd tegen Heerenveen niet beschikken over Abubakari Yaku­bu. De middenvelder uit Ghana kreeg gisteren in het duel met FC Groningen zijn vijfde gele kaart in de competitie. Yakubu wacht een automatische schorsing van een wedstrijd. De Mos zal moeten puz­zelen om het hart van het midden­veld tegen Heerenveen bemand te krijgen, aangezien Remco van der Schaaf en Theo Janssen nog niet hersteld zijn van een blessure.

Bron: De Gelderlander 05-11-2007

De dans om Gill Swerts is begonnen

FC Twente heeft zich officieel gemeld bij zaakwaarnemer speler.

Gill Swerts had gister­middag even flink de schrik in de benen. De middenvelder van Vites­se raakte in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-0) opnieuw ge­blesseerd aan zijn linkerknie, maar de kwetsuur lijkt mee te vallen. Swerts liet zich in de Euroborg tij­dens de rust vervangen, voor hem kwam Harrie Gommans in de ploeg. „Ik wilde doorgaan, maar als ik zie hoe moeilijk ik nu loop, dan is het verstandig dat ik niet verder heb gespeeld”, zei Swerts na de wedstrijd, toen hij strompe­lend door de catacomben liep. „Het schoot in één keer in de knie, weer mijn linker. De medische staf heeft er meteen naar gekeken. Het is gelukkig niet weer de kruisband. Het is nu iets net onder de knie. Ik hoop dat het slechts een verrek­king is.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 05-11-07 

Velthuizen: ik heb aardig gekeept

De kansverhoudingen 21-2 in het voordeel van Groningen waren alleszeggend over de wedstrijd. Vitesse had het punt te danken aan doelman Piet Velthuizen die enkele sublieme reddingen verrichte.

“ik heb wel aardig gekeept”, zegt Velthuizen nuchter. “We gaven veel kansen weg en sloten niet goed aan van achteruit. Natuurlijk erger ik me aan de chaos voor mij, maar soms ergeren mensen zich ook wel eens aan mij.”

De Vitesse-doelman is tevreden met de huidige plek van zijn club: “We staan nu op 17 punten uit 10 wedstrijden, dat is voor Vitesse prima.”

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2007

Gill Swerts valt geblesseerd uit

Gill Swerts bleef in de rust in de kleedkamer achter. De Belg had problemen met zijn linkerknie. De Belgische international, die een jaar buitenspel heeft gestaan met een kruisbandblessure voelde ineens dat het in zijn knie schoot: “Ik wilde nog wel door, maar als je nu ziet hoe ik loop is het goed dat ik dat niet heb gedaan. Het voelt in ieder geval niet als de kruisband, want de pijn zit onder mijn knie.”

Over de wedstrijd tegen FC Groningen zegt Swerts: “Het was vandaag Groningen tegen Piet. We mogen daarom blij zijn met een gelijkspel.”

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2007

Velthuizen bezorgt Vitesse punt tegen FC Groningen

FC Groningen kon zondag weinig worden verweten in het eredivisieduel met Vitesse. De thuisclub zocht negentig minuten de aanval, kreeg kans op kans en loste schot na schot op het doel van Vitesse. En daar ging het mis. Doelman Piet Velthuizen hield in zijn eentje Vitesse op de been en sleepte de club naar een 0-0 remise.

Het publiek in Euroborg bleef zo weer verstoken van doelpunten. FC Groningen, waar Martijn Meerdink zijn 200ste competitiewedstrijd Speelde, scoorde dit seizoen pas twee keer in eigen huis. Bij Vitesse viel Gill Swerts met een knieblessure uit, waarvan de ernst nog niet duidelijk was.

Bron: Sportweek 04-11-2007

Vitesse zwijnt met punt in Groningse Euroborg

Een gestolen punt mag het absoluut genoemd worden. Het 0-0 gelijke spel dat Vitesse zondagmiddag behaalde in Euroborg was zeker niet verdiend te noemen, maar wordt wel bijgeschreven op de ranglijst. Vooral in de eerste helft liet de thuisploeg de meest riante kansen liggen. Daarnaast bleek doelman Piet Velthuizen een te grote sta in de weg met enkele zeer fraaie reddingen.

De eerste 45 minuten kunnen in dit wedstrijdverslag kort worden samengevat, maar trainer De Mos zal er waarschijnlijk nog flink wat woorden aan vuil maken. Dec reden? Het klopte totaal niet bij Vitesse zondagmiddag, het merendeel van de duels werden verloren en FC Groningen kreeg maar liefst acht honderd procent kansen.

Het was dan ook een wonder en met dank aan doelman Piet Velthuizen dat de eerste helft eindigde met een 0-0 stand. Erik Nevland meerdere malen, Markus Berg en Fredrik Stenman hadden de thuisploeg op een ruime voorsprong moeten zetten.

De Mos wisselde in de rust Gill Swerts en Anders Due voor Mads Junker en Harrie Gommans. Hij liet Vitesse daardoor met drie aanvallers de tweede helft beginnen om de druk achterin weg te kunnen nemen en meer vooruit te voetballen. De aanpassing betaalde zich in de beginfase na rust uit. Groningen was de grip op het duel kwijt en Vitesse liet zich wat meer op de helft van de tegenstander zien.

Na een uur spelen nam de druk van FC Groningen wat meer toe en was het weer alle hens aan dek, maar een van richting veranderde vrije trap, een scherpe voorzet en een afstandsschot van Stedman bleven zonder succes. Vitesse wist daar deze middag in aanvallend opzicht helemaal niets tegenover te stellen en het mocht slechts hopen op een punt in Euroborg.

De aanhang stuurde de ploeg van Ron Jans voor het laatste kwartier nog maar weer eens naar voren, in de hoop die bevrijdende en verdiende treffer alsnog te kunnen vieren. Frustratie en haast overheerste bij FC Groningen in de slotfase waar Vitesse van kon profiteren en in de slotminuten zelfs nog gevaarlijk voor het Groningse doel wist te verschijnen. Een doelput zou echter teveel van het goede zijn geweest en zo bleef het, zij het miraculeus, 0-0 in Groningen.

Bron: Vitesse.nl 04-11-2007

Velthuizen redt punt Vitesse

Vitesse heeft in Groningen geluk gehad met een 0-0 gelijkspel. Groningen domineerde vrijwel de hele wedstrijd. In de eerste helft werd Vitesse weggespeeld. Giovanny Espinoza en Civard Sprockel stonden achterin te schutteren, maar doelman Piet Velthuizen hield Vitesse overeind.

In de tweede helft ging de Mos opvallend genoeg met vier spitsen spelen. Vitesse behield een schrijnend gebrek aan creativiteit. Groningen bleef echter kansen missen. In de laatste fase kreeg Vitesse nog twee kansen maar het bleef 0-0.

Bron: Omroep Gelderland 04-11-2007

Twee Vitesse spelers aan de finaletafel

Supportershome Monnikenhuize was vrijdagavond even in de ban van blinds, the river en All-in. De speeltafels op de Pokeravond van de supportersvereniging zaten vol met pokerfaces die allemaal voor hét doel gingen: de finaletafel bereiken en het toernooi winnen. Er werd met veel tactiek en af en toe blind lef gespeeld. Aan tafel 2 viel in de eerste spelronde al gelijk een Royal Flush: het hoogst haalbare in poker en dus niet vaak te bewonderen.

Vitesse spelers Mads Junker, Robin Faber, Paul Verhaegh en Michael Jansen speelden met wisselend succes maar volle overgave. Mads en Michael wisten uiteindelijk de finaletafel te halen en werden respectievelijk 9de en 8ste.

In de finale ging het hard tegen hard waarbij tijdens één spelronde door vier spelers tegelijk al hun fishes werden ingezet (All-in) en zo het speelveld snel uitgedunde. Het toernooi werd gewonnen door Remon die de cadeaubonnen en het tapvat in de wacht sleepte.

En gezellig en geslaagd supportersvereniging Pokertoernooi dat zeker zijn vervolg krijgt. Let op de aankondigingen van de SV activiteiten op deze site.

Fotoverslag SV pokeravond : lees verder...

Bron: SV Vitesse 02-11-07

Vitesse aast op revanche in Euroborg

Vorig jaar verspeelde Arnhemse ploeg 1-3 voorsprong: 4-3.

Vitesse jaagt morgen­middag op revanche in stadion Eu­roborg. Vorig seizoen verloor de Arnhemse ploeg in Groningen in een veelbesproken wedstrijd van de plaatselijke FC: 4-3.

Tien minuten voor tijd leidde Vit­esse nog met 1-3, door treffers van Anduele Pryor en Youssouf Hersi (twee). In een doldrieste slotfase ging het alsnog mis voor Vitesse, dat in 82ste, 89ste en 90ste minuut een treffer incasseerde. Vitesse leed vorig seizoen in 34 competitiewedstrijden 16 nederla­gen, maar geen verliesbeurt was zo zuur en dramatisch als die in de Euroborg. „ Zoiets had ik in mijn hele loopbaan nog nooit mee­gemaakt”, zo keek de ervaren Vit­esse- trainer Aad de Mos gisteren nog even terug op het spektakel­stuk van 1 oktober 2006. „Reken maar dat ik die wedstrijd nog even meeneem in onze voorbereiding. Dat mag niet weer gebeuren.”

„Het zal nu opnieuw een clash zijn tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen”, ver­volgt De Mos. In Groningen begint Vitesse aan de tweede reeks van negen compe­titiewedstrijden, die er dit kalen­derjaar op de rol staat. „We krijgen nu twee directe concurrenten”, zo wijst De Mos ook op de volgende partij, op zondag 11 november in Gelredome tegen Heerenveen. „Daarna ligt de competitie weer een weekeinde stil vanwege inter­landvoetbal. We hebben uitnodi­gingen gekregen voor vriendschap­pelijke wedstrijden in die periode, maar daar zien we van af. Ik wil de spelers dan rust geven, want daarna volgt een drukke periode met zeven wedstrijden in korte tijd.”

De Mos doelt op de ontmoetingen met Ajax (zondag 25 november in Amsterdam), Roda JC (zaterdag 1 december in Kerkrade), FC Twen­te (zaterdag 8 december in Arn­hem), Excelsior (zondag 16 decem­ber in Arnhem), VVV (zondag 23 december in Venlo), NAC (donder­dag 27 december in Breda) en FC Utrecht (zondag 30 december in Arnhem). De Mos: „We staan nu op de vier­de plaats, maar het staat allemaal heel dicht op elkaar. Als je drie keer verliest, sta je twaalfde. Na­tuurlijk willen we zo lang moge­lijk zo hoog blijven staan. Of dat lukt, heeft te maken met de menta­le weerbaarheid.”

De trainer kan morgenmiddag niet beschikken over de geblesseer­den Remco van der Schaaf, Theo Janssen en Cees Keizer. De Mos wil de training van vandaag af­wachten, voordat hij zijn opstel­ling bekend maakt. De verdediging en het middenveld zullen ongetwijfeld ongewijzigd blijven. De grote vraag is met wel­ke aanvallers De Mos gaat begin­nen. Santi Kolk lijkt terug te keren in de basis, na zijn geweldige inval­beurt tegen Willem II (1-0). Juan Lorca of Mads Junker zal de twee­mansvoorhoede completeren. Te­gen Willem II begon Lorca op de bank en viel hij in voor Junker.

Bron: De Gelderlander 03-11-07 

Opnieuw Vitesse spelers bij nationale selecties

Ook voor de komende interlandperiode is weer een aantal spelers opgeroepen om deel te nemen aan de diverse kwalificatiewedstrijden.

Giovanny Espinoza speelt met Ecuador op 17 en 21 november tegen respectievelijk Paraguay in Asuncion en tegen Peru in Quito.

Gill Swerts is gepreselecteerd voor de selectie van de Rode Duivels. Hij speelt met België kwalificatiewedstrijden voor Euro 2008. België speelt zaterdag 17 november tegen Polen in Chorzow. Woensdag 21 november staat de wedstrijd tegen Azerbaijan op het programma. Deze wordt gespeeld in het Tofig Bahramov stadion in Baku.

Piet Velthuizen is opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor het EK kwalificatieduel Nederland/Macedonië op vrijdag 16 november. Tevens geldt zijn oproep voor het oefenduel van het Olympisch elftal tegen Roemenië op dinsdag 20 november in Venlo.

Bron: Vitesse.nl 02-11-2007

Aad de Mos wil mentale weerbaarheid

Vitesse-trainer Aad de Mos is vol vertrouwen over de komende twee maanden. “Nog negen wedstrijden, de komende twee tegen concurrenten.” “Vervolgens zo’n interlandweekend en dan zeven wedstrijden in korte tijd. Ik geef ze rond die interlands ook wat rust, daarom zijn we maar niet ingegaan op een aanbod om in die periode een toernooi te spelen.”

De Mos beseft dat er een belangrijke fase aankomt. “Mentale weerbaarheid is nu van belang. Als we drie keer zouden verliezen, staan we zomaar twaalfde. Groningen wordt een clash tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen.”

Bron: Omroep Gelderland 02-11-2007

Kolk terug in de basis van Vitesse

ARNHEM – Santi Kolk start zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen weer in de basis bij Vitesse.

De aanvaller was de afgelopen twee wedstrijden nog invaller, omdat hij terugkeerde van een schouderblessure. Waarschijnlijk vormt Kolk een spitsenduo met Mads Junker, die in de wedstrijd tegen Willem II nog een duo vormde met Harrie Gommans. Vitesse mist Cees Keizer, Theo Janssen en Remco van der Schaaf tegen Groningen.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, Yakubu, Sansoni, Due; Junker, Kolk.

Bron: Omroep Gelderland 02-11-2007

Rentree Jansen voor dinsdag gepland

ARNHEM – Michael Jansen zal dinsdag voor het eerst weer een wedstrijd spelen in het shirt van Vitesse.

Dinsdagavond doet de verdediger mee in de wedstrijd van Jong Vitesse tegen hoofdklasser GVVV. “Dat is wel de bedoeling”, zegt Jansen. “Het gaat op zich prima, ik ben alleen een beetje moe aan het einde van de week.”

Michael Jansen speelde in mei 2005 zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal van Vitesse. Daarna kampte hij met hartritmestoornissen. In januari 2006 speelde hij een wedstrijd met Jong Vitesse, maar pas anderhalve maand geleden werd hij echt vrijgegeven.

Bron: Omroep Gelderland 02-11-2007

Puur zelfvertrouwen bij Santi Kolk

Santi Kolk was vorige week de matchwinner bij Vitesse. Dankzij zijn doelpunt staan de Arnhemmers vierde.

“Wij genieten van die vierde plek, maar verder kijken we van wedstrijd tot wedstrijd. Ver vooruit kijken is nog niet de bedoeling, daarvoor staat het nog te dicht bij elkaar.”

Kolk was vorige week nog invaller. “Ik reken altijd op een basisplaats. Niet dat ik mezelf beter vind dan anderen, maar het is gewoon puur zelfvertrouwen van mij. Ik zie mezelf echt niet als wisselspeler, dus dan moet je dat ook laten zien. Ik werk altijd keihard en ga ervan uit dat ik dan ook speel.”

Bron: Omroep Gelderland 02-11-2007

Hoofdsponsor: