oktober 2008

Sansoni begrijpt plek op bank niet

Sébastien Sansoni begrijpt er niets van dat hij buiten de basiself van Vitesse is gevallen.

“Ik heb echt geen idee waarom ik nu opeens ben gepasseerd”, zegt de Franse verdediger vol verbazing. “Ik hoorde het pas op de dag van de wedstrijd. Ik kreeg wel wat uitleg, maar het is zijn keuze. Ik moet nu rustig blijven.”

Sansoni kreeg afgelopen zomer een aanbieding voor een nieuw contract, maar daarmee ging hij niet akkoord. “Ik heb geen idee wat er zal gebeuren. Ik hoor wel dat ze me willen verkopen, maar mij hebben ze niks verteld. Ach, zo gaat het soms in de voetbalwereld.”

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2008

Paul Verhaegh: heel belangrijk duel

Vitesse staat ondanks de zege op Heerenveen nog maar zeventiende. “We staan er nog steeds niet goed voor”, beaamt Paul Verhaegh. “ADO is een heel belangrijk duel voor ons.”

“Van een crisis wil ik niet spreken, maar er zat wel druk op om punten te gaan halen. Als je zeven duels hebt gespeeld en pas twee punten hebt, dan weet je dat je in de problemen zit.”

“Ik denk wel dat er de laatste wedstrijden progressie in ons spel zat. Maar het viel steeds verkeerd. Tegen Heerenveen hebben we heel veel doelpogingen gehad en het zakelijk uitgespeeld”, blikt Verhaegh terug.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2008

Hans Westerhof: niet naïef zijn

Vitesse-trainer Hans Westerhof waarschuwt voor te veel optimisme na de zege op Heerenveen. “We moeten niet zo naïef zijn om te denken dat de punten vanzelf komen.”

“Het zou heel dom zijn om niet voort te borduren op hoe we bij Heerenveen gespeeld hebben. Maar het is nog niet zo dat het lek boven is.” Tegen Heerenveen verdween Sébastien Sansoni uit de basis. “Als ik een andere opstelling doe, dan komt dat omdat ik in die situatie wil spelen met Sprockel en Van der Struijk. Dat heeft eigenlijk weinig met Sansoni te maken. Ik kies voor de twee besten.”

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2008

Braziliaan Ricky traint bij Vitesse

De Braziliaanse middenvelder Ricky traint enkele dagen mee bij Vitesse. Hij staat onder contract bij Sao Carlos, de club waar Vitesse ook Claudemir vandaan haalde.

“Hij is hier in eerste instantie als een vriend van Claudemir. Hij vroeg of hij een paar dagen mee kon trainen en ik kon wel even een linkermiddenvelder gebruiken”, verklaart trainer Hans Westerhof. “Zijn niveau is ook zeker niet slecht. Stel dat hij een Europees paspoort had, dan was het wellicht interessant voor ons geweest.

Ricky speelt dinsdag met Jong Vitesse mee in een oefenwedstrijd tegen VVOG.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2008

Vitesse met zelfde elf tegen ADO

Vitesse start zondag tegen ADO Den Haag met dezelfde elf als tegen Heerenveen. In Friesland boekte Vitesse de eerste seizoenszege (0-2).

Jeroen Drost heeft nog last van zijn hamstring: “Het gaat wel goed. Ik hoop er volgende week tegen Heracles weer bij te zijn.” Alfred Schreuder en Abubakari Yakubu hebben weer met de groep meegetraind. Bij ADO Den Haag spelen de ex-Vitesse-spelers Knopper, Rankovic en De Meersman.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2008

SV Vitesse Pokeravond vrijdag 31 oktober
Supportershome Monnikenhuize 19.30 uur

De activiteitencommissie van de supportersvereniging Vitesse organiseert op vrijdag 31 oktober een besloten Pokeravond in supportershome Monnikenhuize. Het Home is open vanaf 19:00 uur en de loting zal plaatsvinden om 19:30 uur.

Er kunnen maximaal 70 supporters door voorinschrijving en -betaling meedoen. Selectiespelers Paul Verhaegh, Sebastiaan vd Sman en Nicky Kuiper zullen deelnemen aan het toernooi.

Inschrijving is tot en met donderdag 30 oktober mogelijk door voorinschrijving via e-mailadres: Pokeravond@SV-Vitesse.org of een uur voor- en na de thuiswedstrijd tegen Twente in supportershome Monnikenhuize (rechts naast het podium) Let op: op de avond zelf is geen inschrijving meer mogelijk!

De kosten zijn euro 3,00 voor leden (uitsluitend bij tonen van je SV lidmaatschappas) en euro 6,00 voor niet-leden.

Vol = vol dus ben er snel bij!

Deelnemers moeten minimaal 16 jaar zijn.

Er zal gespeeld worden via het ‘Texas Hold’em spel en deelnemende spelers dienen enige ervaring te hebben en bekend zijn met de spelregels. Ook voor ervaren spelers is het van belang kennis te nemen van de spelregels en de op het toernooi geldende aanvullingen.

Voor de 10 finaletafel deelnemers zijn er aardige prijzen beschikbaar.

Alle noodzakelijke: Info

Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV oktober 2008

Sprockel is nu niet meer eenzaam

Civard Sprockel was de laatste weken gepasseerd, maar tegen Heerenveen maakte hij zijn rentree.

“Het is lang geleden dat ik op de bank moest plaatsnemen. Ik voelde me klote en eenzaam. Ik moest wachten op mijn kans. Nu koos hij weer voor mij en dan moet je laten zien dat je er staat. Dat is gelukkig gebeurd.”

De eenzaamheid is dus voorbij. “Het is algemeen bekend, als je wint heb je vrienden. Winnen van Heerenveen hier uit is niet gemakkelijk, maar we hebben aardig gebald. Dit was een dikverdiende overwinning, hier kunnen we op bouwen, ook naar zondag toe.

Bron: Omroep Gelderland 30-10-2008

Woonwinkels bij Gelredome

Een woonwinkelcentrum van 54.000 vierkante meter aan de oostkant van stadion Gelredome in Arnhem-Zuid. Daarvoor gaan burgemeester en wethouders van Arnhem het bestemmingsplan voor Gelredome, eigendom van projectontwikkelaar Eurocommerce, aanpassen.

Arnhem zet zo de komst van een nieuwe woonboulevard in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, waarvan al jaren sprake is, door. De beoogde ‘grootstedelijke woonboulevard’ moet zaken uit een straal van circa twintig kilometer rond Arnhem trekken en is ‘in de stadsregio enig in zijn soort’.

In het bestemmingsplan wordt tevens ruimte geboden voor een hotel, congrescentrum en voorzieningen voor vrijetijdsbesteding, dat alles in combinatie met de woonboulevard. Het geheel maakt deel uit van Centrum Zuid, het plan om het gebied rond het Nijmeegse Plein te ontwikkelen.

Ondernemers in de woningbranche hebben volgens B en W aangegeven wel te willen verhuizen naar een grote, attractieve winkelconcentratie. Een groot deel van hen is nu gevestigd op de verouderde woonboulevard aan de Heerlenstraat in Arnhem-Zuid.

Onderzoek van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel noemt de locatie Gelredome volgens B en W geschikt vanwege de ‘specifieke mogelijkheden’ voor een woonboulevard.

Bron: De Gelderlander 30-10-2008

Enorme stunt Vitesse in Heerenveen

In zijn woonplaats Heerenveen heeft trainer Hans Westerhof zijn eerste zege met Vitesse gehaald.

Tegen de sterke Friese ploeg zorgde hij met het noodlijdende Vitesse voor een enorme stunt. Dankzij treffers van Santi Kolk en Nicky Hofs won Vitesse in het Abe Lenstrastadion: 0-2.

Vitesse was het grootste deel van de wedstrijd de baas in Friesland, waar vorig seizoen nog met 7-0 werd verloren. De thuisploeg speelde plichtmatig na zware duels tegen AC Milan en Feyenoord, Vitesse straalde meer vertrouwen uit dan op basis van de stand op de ranglijst te verwachten was.

Vanaf de 3e minuut kreeg Vitesse kansen in Heerenveen, maar de bezoekers moesten nog lang wachten op succes. Pas in de 73e minuut caramboleerde Kolk de bal via doelman Kenny Steppe in het Friese doel. Drie minuten later vonniste Hofs Heerenveen definitief: 0-2.

Een grotere zege was ook mogelijk geweest omdat Heerenveen knakte zoals Vitesse vorig seizoen door de knieën ging. Doelman Piet Velthuizen speelde voor rust een hoofdrol met drie reddingen in een minuut. Hij hield voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon.

Bij Vitesse is Sébastien Sansoni zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Civard Sprockel. Nicky Kuiper maakte bij Vitesse zijn debuut als profvoetballer. De 19-jarige linksback hield zich goed staande tegen Roy Beerens.

Claudemir en Alexander Büttner van Vitesse hebben een gele kaart gekregen van de matig leidende scheidsrechter Bjorn Kuipers.

Bron: De Gelderlander 30-10-2008

Kolk breekt de ban in Heerenveen

De 0-1 van Santi Kolk was een bevrijdende treffer voor Vitesse uit tegen Heerenveen.

“Ik heb ze wel eens mooier gemaakt. Ik was op snelheid en plaats hem tegen de keeper aan, maar de rebound ging erin. Mazzel, eindelijk zit het eens mee. Superbelangrijk. Het werkte bevrijdend voor de ploeg en voor mij is het lekker. Ik had hier nog wel een appeltje te schillen van vorig seizoen toen het hier 7-0 werd.”

“Het is weer wennen om te winnen, dat was al even geleden. Maar ik wil er wil graag aan wennen. Een verdiende zege, we hebben met lef gespeeld.”

Bron: Omroep Gelderland 30-10-2008

Oud Vitesse-trainer Cor Brom op 76-jarige leeftijd overleden

Oud Vitesse-trainer Cor Brom is na een langdurig ziekbed op 76-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Telstar was o.a. ook nog trainer van Ajax, Fortuna Sittard, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam.

Cor Brom was van 1969 t/m 1972 hoofdtrainer bij Vitesse.

29-10-2008

Verdiende zege voor fris Vitesse

Vitesse heeft uit bij Heerenveen een verdiende zege behaald.

Vitesse speelde voor rust grotendeels op de helft van de Friezen en kende nauwelijks problemen, behalve schoten van Grindheim en Vayrynen. Via Nicky Hofs was Vitesse al dichtbij de 0-1.

Na rust schoot Buttner in kansrijke positie over en Van Wolfswinkel faalde na een flater in de Friese defensie. Vitesse oogde frisser en feller met Claudemir als beste man. De verdiende 0-1 kwam van Santi Kolk die zijn eigen rebound afmaakte. Een counter via Hofs betekende 0-2. Heerenveen was volkomen ontredderd en ontsnapte aan de 0-3.

Bron: Omroep Gelderland 29-10-2008

Vitesse pakt verdiende zege in Heerenveen

Vitesse heeft woensdagavond in Heerenveen dan eindelijk de eerste zege van het seizoen behaald. Door doelpunten in de tweede helft van Santi Kolk en Nicky Hofs zegevierden de Arnhemmers volledig terecht van de zwakke Friese formatie. Lang leek het duel op 0-0 uit te draaien, maar in het laatste kwartier wist Vitesse toch het net te vinden: 0-2.

Al in de vierde minuut kreeg Vitesse een enorme mogelijkheid op een vroege voorsprong. De steekpass van Molhoek was goed waarna Van Wolfswinkel op doelman Steppe stuitte. Vijf minuten later werd wederom Van Wolfswinkel vrijgespeeld, maar ditmaal was zijn voorzet niet goed genoeg voor de inkomende Büttner. De beide momenten maakten duidelijk dat Vitesse goed begon aan het duel in Heerenveen.

De toeschouwers hadden na een minuut of twintig genoeg gezien en begonnen het eerste lawaai te maken om de ploeg naar voren te sturen. Het leverde direct de eerste kans op voor Grindheim die uit de slimme pass van Kalou over het doel schoot. De thuisploeg bleef ‘rustig’ in eigen huis en Vitesse liet de bal goed rondgaan. Na een half uur leidde een goede individuele actie van de derde goede kans in. Nicky Hofs pakte zijn voorzet op, kapte een tegenstander uit maar zag de Belgische doelman redding brengen.

De rollen waren in het eerste half uur duidelijk. Vitesse voetbalde en Heerenveen wist maar moeizaam om te gaan met de speelwijze van de Arnhemmers. Tien minuten voor rust schalde het ‘voetballen, voetballen’ vanaf de tribunes in het Abe Lenstra Stadion. Oplevingen vanaf de tribunes zorgden voor oplevingen op het veld. In de 37e minuut moest Piet Velthuizen tweemaal binnen de minuut handelend optreden. Ondanks het matige veldspel kreeg ook Heerenveen kansen op de voorsprong.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Vitesse dus ook weer met de prima debuterende linksback Nicky Kuiper en de eerste mogelijkheid. Het schot vanaf de rand van de zestien meter van Ricky van Wolfswinkel ging over het doel. Ook na rust kreeg Vitesse kansen en in de 55e minuut wist Van Wolfswinkel weer niet te profiteren van een uitstekende kans, ditmaal geboden door een Friese verdediger die de bal verkeerd terugkopte. Santi Kolk kreeg niet veel later, even nadat Pranjic met een hamstringblessure van het veld moest, de volgende kans op de openingstreffer. De aanvaller schoot echter te zacht in en zo bleef het nog steeds 0-0, in plaats een voorsprong voor Vitesse.

De voorsprong kwam er uiteindelijk wel. In de 74e minuut werd Santi Kolk goed weggestuurd en enigszins met geluk verdween de bal in de rebound in het net: 0-1. Eindelijk de verdiende voorsprong, die in de minuut daarop zelfs werd verdubbeld. Uit de counter tikte Van Wolfswinkel de bal naar Hofs die hard de 0-2 tegen de touwen joeg. Heerenveen leek al enige tijd aangeslagen wild, maar na de treffers van Kolk en Hofs was het duel gespeeld. De knappe zege betekent eindelijk de eerste van Vitesse dit seizoen. Het was nog dikverdiend ook.

Bron: Vitesse.nl 29-10-2008

Vitesse boekt terechte zege in Heerenveen

Een wisseling van de wacht in het doel heeft SC Heerenveen allerminst aan succes geholpen. Vitesse maakte echter pas laat het verdiende verschil (0-2).

Het hoge aantal Friese tegentreffers baarde Trond Sollied zorgen. De Noorse coach slachtofferde daarom keeper Brian Vandenbussche, die zijn plaats moest afstaan aan landgenoot Kenny Steppe. De van Germinal Beerschot overgenomen goalie kon zijn debuut niet opluisteren met de nul.

Steppe had lang zijn doel schoongehouden. Tot halverwege de tweede helft had de negentienjarige doelman schade voorkomen die op basis van het slappe Friese spel en het aantal Arnhemse kansen logisch was geweest. Vitesse dreigde door een gebrek aan schotkracht genoegen te moeten nemen met een punt.

Ruim een kwartier voor het einde maakte Santi Kolk een einde aan de Arnhemse improductiviteit. In eerste instantie was Steppe de winnaar geweest in het een-op-een-duel, maar in de rebound moest hij alsnog een antwoord schuldig blijven op de inzet van Kolk; 0-1

Binnen twee minuten was SC Heerenveen verslagen. Nick Hofs mocht op aangeven van Alexander Büttner alleen op Steppe doorgaan en verschalkte de Belgische doelman voor de tweede keer op zijn debuutavond in Friese dienst. Daarmee was de tweede zege voor Vitesse een feit. SC Heerenveen moet door de thuisnederlaag genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Bron: Voetbal International 29-10-2008

Sansoni gepasseerd bij Vitesse

Sebastien Sansoni staat niet in de basis bij Vitesse voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

De Franse centrumverdediger is gepasseerd ten faveure van Civard Sprockel. Sansoni is dit seizoen nogal omstreden bij Vitesse, nadat hij een aanbieding van de Arnhemse club om zijn contract te verlengen terzijde schoof. De Fransman vond dat uit het aanbod onvoldoende waardering sprak. Sansoni kreeg van Vitesse geen nieuwe, verbeterde aanbieding.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 29-10-2008

Petitie

De clubleiding van Vitesse heeft gistermiddag op de eigen site (volledige tekst op vitesse.nl) gereageerd op de petitie van de stichting Fanzine De Aftrap. Op 16 oktober werden namens De Aftrap duizend handtekeningen aangeboden aan Kees Bakker, voorzitter van de raad van commissarissen. De hoofdeis was: algemeen directeur Paul van der Kraan moet weg vanwege toenemende onvrede over het beleid en vraagtekens bij zijn geschiktheid voor de toekomst.

Die onvrede werd naast de duizend handtekeningen onderbouwd met vijf punten van kritiek; spandoekenbeleid, prijsbeleid, kostenbeleid en tribunebeleid; het ontbreken van een eigen vak 026. Kleine zaken die tot een enorm gevoel van ontevredenheid hebben geleid. In plaats van dat grote gevoel serieus te nemen, worden die vijf punten afgedekt. In de hoop dat het gevoel wordt weggenomen. Zo werkt het niet bij een voetbalclub. Daar gaat het juist om gevoel.

Op het geëiste vertrek van de directeur, wordt niet ingegaan.

Niet dat ik vind dat Van der Kraan weg moet, maar neem de moeite uit te leggen dat de juiste man op de juiste plaats zit en hoe de fans daarover kunnen oordelen. Nu hebben zij alleen de stand op de ranglijst en de lege tribunes. Je moet als club met iets beters komen dan ‘in een eerste reactie heb ik laten weten dat die positie niet ter discussie staat’. Als het zo slecht gaat met een club, moet alles en iedereen ter discussie staan.

Hier en daar is er wel een foutje gemaakt, staat er, maar veel aandacht wordt daar niet aan besteed. Wel aan uitgebreide verklaringen om duidelijk te maken dat niet de supporters gelijk hebben, maar Vitesse. Dat wil ik nog wel eens zien dan.

Column door Egbert van der Weerd

Bron: De Gelderlander 29-10-2008

Julian Jenner is klaar voor echte start
Aanvaller voelt zich voor het eerst fit sinds zijn komst naar Vitesse

Zijn disciplinaire schorsing is voorbij en bovendien is hij eindelijk fit. “Ik ben vrij in het hoofd en heb nu het gevoel dat ik er weer sta”, zegt Julian Jenner, die vanavond met een plek op de reservebank terugkeert in de selectie van Vitesse voor het bezoek aan Heerenveen.

De 24- jarige aanvaller speelde maandagavond de volledige wedstrijd van Jong Vitesse, dat Jong PSV klopte met 2-0. “Eindelijk heb ik mijn niveau weer gehaald”, zo keek Jenner gisteren terug op zijn optreden in het beloftenelftal. “De laatste weken heb ik keihard getraind met Geert Verwaayen (masseur, red.). Ik heb nu voor het eerst het gevoel dat ik fit ben.” Door de nasleep van een schouderoperatie arriveerde Jenner deze zomer met fysieke ongemakken bij Vitesse, dat hem op huurbasis overnam van AZ. Op halve kracht speelde hij toch al regelmatig, maar hij kon nog niet imponeren en verloor zijn plek.

” De wedstrijden tegen Sparta en Willem II waren voor mij alles of niets. Ik was er vijf maanden uit geweest, had in de voorbereiding geen duel gespeeld. Van de ene kant had ik juist ritme nodig. Maar aan de andere kant was het voor mij ook moeilijk. Ik vocht meer tegen mezelf dan tegen de tegenstander. Nu heb ik het gevoel dat ik er weer sta. Nu ben ik vrij in mijn hoofd.”

Jenner werd deze zomer als grote aankoop gepresenteerd door Vitesse. Zijn moeizame start in Arnhem leidde zelfs tot een disciplinaire schorsing van een week, nadat hij misbaar maakte na een wissel bij Jong Vitesse. “Daar zat een stukje frustratie in”, erkent Jenner. “Ik ben gehaald om goed te voetballen. Dat kon ik op dat moment niet waarmaken omdat ik niet fit was. De ploeg krijgt klap op klap, dan wil je helpen.” Hij heeft zijn straf geaccepteerd en uitgezeten. “Het enige wat nu telt is dat Vitesse weer omhoog gaat”, aldus Jenner. ” De resultaten vallen tegen, maar overal is een verklaring voor. Als iedereen fit is, kan er een goed elftal staan. Dat was in de voorbereiding helaas nooit het geval.”

“In voetbal kan het heel snel draaien. Wat we nodig hebben is een overwinning. In Heerenveen? Waarom niet? Heerenveen kan ook een off-day hebben, en dat wij stiekem drie punten pakken. Ik ben er heilig van overtuigd dat we niet meer te stoppen zijn als we gaan draaien.”

Bron: De Gelderlander 29-10-2008

Voorzitter RvC Bakker reageert op 5 punten uit ontvangen petitie

Beste Vitesse-supporters,

“Op donderdag 16 oktober jongstleden heb ik tijdens een door de SV Vitesse georganiseerde forumavond een petitie in ontvangst genomen. Deze petitie, die volgens de woordvoerder van Stichting Fanzine De Aftrap was ondertekend door 1.000 Vitesse-supporters, had ten doel de onmiddellijke terugtreding van Paul van der Kraan te bewerkstelligen. In een eerste reactie heb ik die donderdag direct laten weten dat de positie van Paul van der Kraan niet ter discussie stond of staat. Ook Paul zelf is, tot genoegen van bestuur en raad van commissarissen, niet voornemens zijn functie neer te leggen.

lees verder...

Bron:Vitesse.nl 29-10-2008

Volgens Westerhof kan 4-4-2 niet

Ondanks de teleurstellende resultaten wil trainer Hans Westerhof Vitesse niet in een ander systeem laten spelen dan 4-2-3-1.

Ook 4-4-2 is voor de ervaren trainer geen optie. “En zeker niet tegen Heerenveen. Dat heeft onder meer te maken met Pranjic. Je moet met 4-4-2 heel goed van elkaar overnemen en goed communiceren, dat is vaak moeilijk in dit elftal. Dat is een probleem.”

Gezien de nijpende situatie bij Vitesse zou de trainer ook terug kunnen grijpen op de ‘Valencia-variant’ met vijf man achterin. “Dat kan, maar niet tegen Heerenveen.”

Bron: Omroep Gelderland 28-10-2008

Debuut Nicky Kuiper bij Vitesse

Nicky Kuiper maakt woensdag tegen Heerenveen zijn debuut als linksback in het eerste van Vitesse.

De 19-jarige Arnhemmer kreeg dat dinsdag te horen van trainer Hans Westerhof. “Hij kwam voor de training naar me toe en zei dat ik waarschijnlijk zou beginnen. Ik werd ook in de rust gewisseld bij Jong Vitesse. Daar keek ik even van op, maar het bleek met de wedstrijd tegen Heerenveen te maken te hebben.”

Kuiper speelt tegen Roy Beerens. “Een goede speler. Ik vraag wel aan Sansoni hoe ik hem moet bespelen”, zo verwijst Kuiper naar het ‘bijt-incident’.

Bron: Omroep Gelderland 28-10-2008

Drost ontbreekt tegen Heerenveen

Jeroen Drost is er woensdag niet bij in het uitduel van Vitesse tegen SC Heerenveen. De linksback die zijn carrière begon bij de Friezen kampt met een hamstringblessure.

Nicky Kuiper vervangt Drost. Verder is Yakubu er niet bij wegens ziekte en ontbreekt Alfred Schreuder, die net als Drost een hamstringblessure heeft. Santi Kolk heeft last van zijn ribben, maar kan wel spelen. Julian Jenner zit na zijn schorsing weer op de bank.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van der Struijk, Sansoni, Kuiper; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 28-10-2008

Overschat Vitesse staat niet verrassend onder de streep

De bekentenis van hoofdtrainer Hans Westerhof was even eerlijk als verontrustend. De ervaren oefenmeester stelde zondag na de 2-0 thuisnederlaag tegen FC Twente dat hij deze nieuwe optater niet had zien aankomen. Is het probleem bij de Arnhemse club zo groot, dat zelfs de trainer niet ziet dat zijn elftal in een deplorabele staat verkeert? Het is alarmfase één bij Vitesse, maar geen van de beleidsbepalers luidt de noodklok.

De positie van Westerhof staat niet ter discussie. Technisch directeur Marc van Hintum spreekt na elke nederlaag zijn vertrouwen uit in het proces waarin Vitesse zich bevindt. Hij kan ook moeilijk anders. Van Hintum haalde deze zomer zeven spelers naar Arnhem, net als Westerhof en diens assistent Edward Sturing. Met het slachtofferen van de coach zou de onervaren Van Hintum zichzelf een brevet van onvermogen opspelden. De debuterende technische baas zou daarmee aangeven dat de keuze voor Westerhof een verkeerde was.

Vitesse creëerde hoge verwachtingen voor dit seizoen. Van Hintum had de recalcitrante trainer Aad de Mos na veel openlijk geruzie weggestuurd en algemeen directeur Paul van der Kraan verkondigde opgelucht dat de club na de schuldsanering eindelijk kon bouwen aan de toekomst. Met dominant en aanvallend voetbal zou Vitesse hoger gaan eindigen dan de twaalfde plek van vorig jaar, zo luidde de doelstelling.

Dat het elftal nu op een ander scenario afstevent, dat werd al vroeg duidelijk. De voorbereiding verliep dramatisch. Allemaal nederlagen tegen profclubs, telkens wisselende opstellingen en systemen. Geen automatismen, geen vertrouwen, wel groeiende onvrede en verdeeldheid in de groep.

Toen rechtsbuiten Julian Jenner na enkele competitiewedstrijden eindelijk fit was, koos Westerhof meteen voor het 4-2-3-1 systeem dat hij en Van Hintum al in de zomer hadden uitgedokterd. Nieuweling Niklas Tarvajärvi moest daarbij de aanvalsleider worden. De Fin is inmiddels fit, maar de sterke jongeling Ricky van Wolfswinkel houdt hem uit de basis. Jenner is na louter zwakke optredens alweer uit het elftal verdwenen en werd reeds disciplinair geschorst. En Alfred Schreuder, de beste speler uit de voorbereiding, zit niet eens meer bij de laatste achttien.

Westerhof houdt geforceerd vast aan de speelwijze, waarbij de meest recente clubtopscorer Santi Kolk steevast wordt verbannen naar de zijkant. Vitesse heeft slechts drie zogeheten scorende spelers in de selectie. Kolk, Van Wolfswinkel en Nicky Hofs. De logische speelwijze is er een met twee spitsen, met Hofs achter Kolk en Van Wolfswinkel.

Vitesse zag deze zomer Theo Janssen, Remco van der Schaaf en Gill Swerts vertrekken. Daarmee leverde het elftal veel karakter in. De door Van Hintum aangetrokken spelers hebben dit verlies niet opgevangen. De technisch directeur selecteerde spelers om dominant en attractief mee te kunnen voetballen. Het was veelzeggend dat Van Hintum zelf al na twee competitieduels klaagde over de mentale weerbaarheid van de (door hem zelf samengestelde) groep.

Naast de onlogische opstelling en het gebrek aan winnaars struikelt Vitesse telkens over individuele ketsers in verdedigend opzicht. Kwalitatief wordt de groep van Westerhof nogal eens overschat.

Ondertussen neemt de druk met de week toe. Een onderbroekenrel, een pokeraffaire, slechte resultaten en supporters die het vertrek van Van der Kraan eisen. FC Hollywood aan de Rijn staat al vroeg in het seizoen onder hoogspanning.

Bron: De Gelderlander 28-10-2008

Vitesse spreekt zich uit over petitie
RVC-voorzitter geeft morgen inzage over kritiek.

Een door duizend handtekeningen onderschreven motie van de harde kern lijkt niet te leiden tot het vertrek van directeur Paul van der Kraan. Het bestuur van Vitesse spreekt zich dinsdag uit over de kritiek van de supporters aan het adres van de algemeen directeur. Welingelichte bronnen melden dat Van der Kraan mag blijven. De directeur liet eerder al weten dat hij niet van plan is op te geven.

Het bestuur heeft ruim de tijd genomen om zich te buigen over de kritiek; die bestond uit een vijftal punten. Op 16 oktober overhandigde een delegatie van stichting De Aftrap een petitie aan de nieuwe voorzitter Kees Bakker van de raad van commissarissen. Die petitie was erop gericht Van der Kraan te wippen. Op één van de punten heeft de directeur al bakzeil gehaald. Vitesse heroverweegt de plannen om de seizoenkaarten volgend jaar duurder te maken.

In januari komt de club met een nieuwe aanpak. Daarbij lijkt een verlaging van de prijzen de enige mogelijke uitkomst.

RVC-voorzitter Bakker komt morgen met een verklaring, al is de raad nog niet compleet. De speurtocht naar nieuwe leden stuit op ‘bedenktijd’ van kandidaten, waardoor naast Bakker alleen Henk Jan Donderwinkel nog deel uitmaakt van het gezelschap.

Bron: De Gelderlander 27-10-2008

Stukje Monnikenhuize historie weer thuis

Zondag jl. werd in het supportershome Monnikenhuize door Vincent Jansen en Xander Schoenmaker van Vitesse Live het originele gietijzeren staatnaambord van de Monnikensteeg aangeboden aan de beheerder van het supportershome, Eddie Kraaij.

Zo’n 15 jaar geleden ontstonden er, na de thuiswedstrijd tegen de voetbalclub van over de Waal, ongeregeldheden waarvan ook het straatnaambord aan de Monnikensteeg het slachtoffer werd. Vincent Jansen was op dat moment chauffeur in militaire dienst en heeft zich ontfermd over het omgetrokken bord. Hij stelde het veilig door het op te laden en thuis in een loods op te slaan. In rustiger tijden zou het bord weer naar de gemeente Arnhem gaan. Zoals het dan vaak gaat, raakte het bord bedolven onder andere materialen en daardoor in de vergetelheid.

Toen onlangs de loods werd opgeruimd kwam het bord na 15 jaar weer boven water.

Vincent liet zijn gedachten gaan over een goede bestemming voor het unieke, historische bord en nam contact op met de supportersvereniging Vitesse. Op zondag 26 oktober werd het volledig opgeknapte staatnaambord van de Monnikensteeg weer samengevoegd met Monnikenhuize. Het bord krijgt een permanente plaats in ons supportershome.

Bron:SV 27-10-2008

Molhoek: “Dit is nieuw voor me”

Vitesse is het pispaaltje van de Eredivisie aan het worden. Momenteel staan de Arnhemmers als zeventiende genoteerd met twee punten uit zeven duels. Rogier Molhoek moet eerst ook even alles weer op een rijtje zetten. Vooralsnog is het voor de middenvelder minder leuk om naar de club te gaan.

Vooral de wisselwerking in het elftal lijkt niet aanwezig te zijn. De sleutel naar de oplossing hiervoor is echter ook zoek. Hoe kom je hier overheen? “Als ik dat nou eens zou weten. Het loopt gewoon niet. We geven te makkelijk goals weg en we scoren moeilijk. En als je dat hebt, dan sta je laag,” treurt Molhoek over de huidige gang van zaken voor de microfoon van Goal.com.

Zoals meerdere keren werd gezegd zou er tijd voor nodig zijn om alles weer op de rails te krijgen. “Als het aan de tijd zou liggen dan mag het wel snel gebeuren. Want twee punten is niet best.”

En ook over de wedstrijd was Molhoek niet te spreken. Na de pauze probeerde Vitesse wat te forceren, maar liep het na het tweede doelpunt van Marko Arnautovic alsnog achter de feiten aan. “In de tweede helft gingen we één op één spelen en dat pakte niet helemaal goed uit. We gaven veels te veel ruimte weg.”

Heeft Molhoek nog plezier in het voetballen?

“Het feit is, dat het leuker is om naar de club te gaan als het goed gaat. We moeten punten pakken. Dan hoop ik dat het allemaal beter gaat,” deelde hij ons mee.

“Als je op het veld staat is het altijd leuk. Het is natuurlijk beter dan van 9 tot 5 werken. Dit is voetbal en het hoort er gewoon bij, maar dit is even weer nieuw voor me.”

Heeft de trainer geen oplossing? Lachend: “Anders had hij die wel gebruikt, denk ik.”

Bron: Goal.com 27-10-2008

Büttner: “Ik heb een droom om in Spanje te voetballen”

Alexander Büttner lijkt dit seizoen zijn definitieve doorbraak te beleven bij Vitesse. De buitenspeler speelde tegen FC Twente (0-2) ook weer verdienstelijk, maar werd desondanks in de rust al gewisseld.

Het is daarom ook niet geheel duidelijk waarom coach Hans Westerhof deze wissel doorvoerde. Büttner verklaarde tegenover Goal.com: “De trainer wilde een extra spits erbij gooien in de vorm van Niklas Tarvajärvi, die groot en sterk is. Hij heeft ook duidelijk gemaakt dat het niet aan mij lag.”

Dit leek een verkeerde keuze. In de tweede helft liep alles verkeerd bij de Arnhemmers. “Wij proberen nog alles om te winnen en we proberen vooruit te voetballen. Daardoor ontstaan er gaten achterin,” zegt de jongeling.

“Ik vind gewoon dat die jongens er alles aan hebben gedaan om te winnen, maar dat is helaas niet gelukt.” Het vertrouwen lijkt nog steeds aanwezig, maar hoe zit dat met het zelfvertrouwen en vooral met de doorbraak van Büttner. “Ik hoop dat ik dit jaar doorbreek. Ik heb er het volste vertrouwen in, dus ik hoop dat het gaat gebeuren.”

“De trainer heeft vertrouwen in me, daarom zet hij me ook in de basis. Ik moet verder hard trainen om die basisplaats te behouden.” Een deel van de jeugdopleiding heeft Büttner bij Ajax genoten. Ambities om ooit nog terug te keren naar Amsterdam? “Nee, ik ben nu bij Vitesse en ik heb het hier naar mijn zin. Ik wil hier gewoon slagen.”

“Natuurlijk heb ik een droom om in bijvoorbeeld Spanje te voetballen, maar ik moet me eerst bij Vitesse bewijzen. Ik ga goed m’n best doen bij Vitesse en ik hoop dat er wat van komt.”

Bron:Goal.com 27-10-2008

Meerderheid fans steunt V/d Kraan

Een ruime meerderheid van de Vitesse-supporters steunt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Dat blijkt uit een enquête op de site van de supportersvereniging van de Arnhemse club. Bijna tachtig procent wil dat Van der Kraan aanblijft als algemeen directeur. Enkele weken geleden werden nog duizend handtekeningen verzameld voor het vertrek van de directeur.

Van der Kraan stapt zelf zeker niet op. “In moeilijke tijden moet de directeur een baken van rust zijn. Maar we moeten niet lijdzaam afwachten tot we een keer punten gaan halen.”

Aanvullende info redactie Vitesse.org: Slechts 200 fans hebben de moeite genomen om deel te nemen aan deze Poll op het levendige forum van www.vitesse.org

Bron: Omroep Gelderland 27-10-2008

Vitesse valt stil na tactische ingreep
HansWesterhof gokt op alles of niets en krijgt de kous op de kop

Een tactische ingreep van trainer Hans Westerhof heeft Vitesse gistermiddag tegen FC Twente volledig lamgelegd. Met de extra aanvaller Niklas Tarvajärvi binnen de lijnen kwam de thuis­ploeg na rust in een ijzeren greep te zitten: 0-2. Vitesse was in de 10e minuut (Mar­ko Arnautovic) al op achterstand gekomen, maar tot de rust gelijk­waardig met het sterke, stugge FC Twente. Zelfs vier dagen na een zwaar UEFA Cupduel tegen Ra­cing Santander (1-0 winst) waren de Tukkers nog de beste ploeg die Vitesse dit seizoen trof.

Na rust speelde Vitesse voor spek en bonen mee. Toen Arnautovic ook nog eens in de 69e minuut voor 0-2 zorgde, restte de Arnhem­mers een beduusde aftocht; bege­leid door een striemend fluitcon­cert van de eigen fans. Trainer Hans Westerhof erkende zijn mislukte alles-of-niets-offen­sief ruiterlijk. “Ik wilde iets force­ren. Alleen winst telde, voor een gelijkspel had ik niet eens gete­kend. Maar het pakte niet goed uit, alle tweede ballen waren voor Twente. We kwamen een man te kort op het middenveld, zij dicteer­den de wedstrijd na rust”, aldus Westerhof, na de vijfde nederlaag in zeven duels.

De trainer was niet te spreken over de invulling van het nieuwe strijdplan, waar zijn spelers hele­maal niets van leken te begrijpen. “Het was één van de slechtste helf­ten van dit seizoen. We hadden vandaag de kloof naar de midden­moot willen dichten, maar daar­van is niets terecht gekomen. We kunnen overnieuw beginnen, dat mogen we onszelf aanrekenen.”
Van een directe crisis wilde Wes­terhof niets weten. “Natuurlijk ma­ken we ons zorgen, maar ik zie ons niet als degradatiekandidaat. Dat is niemand na zeven wedstrij­den, ik zie ook geen kampioens­kandidaten. Daarvoor is het nog veel te vroeg.”
Ook over versterking wil Wester­hof zich niet uitlaten. “We zijn ons goed bewust van de sterkte en zwakte van het elftal, maar met versterking ben ik nu nog niet be­zig.”
Westerhof zei gisteren wel ver­baasd te zijn geweest over de terug­val na rust. “Ik heb daar geen aan­wijzingen voor gezien. Iedereen is fit, dat is al opmerkelijk voor een ploeg die in de problemen zit. Vol­gens mij zit de groep goed in el­kaar.”

Vitesse- FC Twente was voor rust een duel dat alle kanten op kon, maar nooit die van de thuisploeg op ging. Een fout van linksback Jeroen Drost betekende vrij baan voor Arnautovic, terwijl Twente in het voortraject ( na balverlies) ook al weinig in de weg werd gelegd. Tegenover een kans voor Blaise N’Kufo stelde Vitesse een geweldig uitgespeelde aanval waarbij Rogier Molhoek de bal uiteindelijk over het doel lepelde, een bal op de paal via de knie van Jeroen Heu­bach en een slippertje van doel­man Sander Boschker die met de schrik vrijkwam voor de inglijden­de Ricky vanWolfswinkel. FC Twente-trainer Steve McClaren vond dat zijn ploeg voor rust had gezwijnd. “We begonnen goed, daarna had Vitesse makkelijk één of meer keer kunnen scoren. In de rust zijn er woorden gevallen, in de tweede helft waren wij in com­mand of the game”, stelde McCla­ren tevreden vast. Een onachtzaamheid van Drost ­Arnautovic sprintte weg – leidde de beslissing in: 0- 2. In de extra tijd schoot Van Wolfswinkel na­mens Vitesse op de paal toen scheidsrechter Ben Haverkort de voordeelregel ( hands Rob Wielae­rt, strafschop) toepaste. Het enige wapenfeit, van geringe betekenis

Bron: De Gelderlander 27-10-2008

‘ We moeten ons zorgen gaan maken’
Hofs en Sansoni zoeken vergeefs naar oplossing voor crisis Vitesse.

Nicky Hofs vindt het nog te vroeg om Vitesse te betite­len als degradatiekandidaat. Maar na de 2-0 thuisnederlaag gistermid­dag tegen FC Twente erkende de Arnhemmer: “We moeten ons zor­gen gaan maken.”

Twee punten uit zeven competitie­wedstrijden, het zijn inderdaad verontrustende cijfers. Vitesse staat zeventiende, drie punten on­der de streep. Prangend is de vraag of en hoe de Arnhemse ploeg de negatieve spiraal kan doorbreken. Hofs en Sébastien Sansoni, twee van de dragende spelers, zochten na het verlies tegen Twente ver­geefs naar een oplossing voor de sportieve crisis. “Ik weet niet wat er moet verande­ren”, stelde Sansoni. “We spelen best goed, maar Twente scoort meteen uit de eerste goede actie. Wij krijgen vijf kansen, proberen in de tweede helft te pressen. Maar in de counter krijgen we doelpunten tegen.”
“Met twee punten uit zes wedstrij­den heb je een probleem”, vervolg­de de Franse centrumverdediger. ” Maar sommige seizoenen gaan nu eenmaal zo. We hebben ook geen geluk. We moeten positief blijven en voor elkaar werken. Alle­maal in dezelfde richting.”

Die richting moet leiden tot een veilige klassering in de eredivisie. “Daar moeten we minimaal naar toe”, aldus Sansoni. “Hoe? Ik denk dat dat alleen kan door te werken, werken, werken.”
Na zeven speelronden in de eredi­visie wilde Hofs niet reppen van degradatievoetbal. ” Zo ver zijn we nog niet, want er is in de competi­tie nog een lange weg te gaan”, zei de aanvallende middenvelder. “Pas in de winterstop kun je beoorde­len hoe en wat.”
“We zijn in de vorige wedstrijden elke keer een stukje beter gaan voetballen, maar vandaag kwam het er niet uit”, aldus Hofs. “Dan zie je dat je te kort komt. Het was slecht, hoewel we wel een paar kansen hebben gecreëerd”, doelde Hofs op de mogelijkheden voor Rogier Molhoek (schoot in kansrij­ke positie over het doel), Alexan­der Büttner (via het lichaam van de Twentse verdediger Jeroen Heu­bach op de paal) en Ricky van Wolfswinkel ( in de blessuretijd raakte ook hij het aluminium). “In de tweede helft slaagde Twente er vaak in met Brama een vrije man te vinden op het middenveld. En je weet, dat je Twente niet moet la­ten voetballen.”

In de komende competitiewedstrij­den ontmoet Vitesse achtereenvol­gens Heerenveen ( komende woensdag, uit), ADO Den Haag (zondag, thuis), Heracles Almelo (uit), AZ (thuis), FC Utrecht (uit) en Feyenoord (thuis). Hoe zwaar dit programma ook is, de missie is duidelijk. “We moeten snel punten pakken om onderin weg te komen”, aldus Hofs, die net als Sansoni niet kon aangeven hoe de sleutel tot herstel er uit moet zien. Een gelukkige ze­ge wellicht? Hofs: “Nee. We moe­ten af van het verhaal dat we een keertje geluk moeten hebben. Van­daag komen we te kort. Wat voor geluk moet je dan hebben?”

Bron: De Gelderlander 27-10-2008

Gatenkaas irriteert Piet Velthuizen

Keeper Piet Velthuizen deed niets fout, maar Vitesse verloor wel met 2-0 van FC Twente. “Het was vandaag gewoon een gatenkaas in de tweede helft”, baalde Velthuizen.

“Dat moet een keer afgelopen zijn. We moeten met z’n allen recht in de spiegel kijken en dan kunnen we zien hoe goed we zijn”, denkt Velthuizen.

Vitesse staat 17e, maar Velthuizen wil het woord degradatiekandidaat niet horen. “Als je nu al gaat denken aan degradatie … er zijn nog 27 duels te gaan. Maar hier word je niet vrolijk van. De uitslag zegt genoeg. Typerend voor Vitesse op dit moment.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2008

Arnautovic verhoogt nood bij Vitesse

De nood blijft onverminderd hoog bij het arme Vitesse, dat zondag ook in de zevende competitiewedstrijd niet wist te winnen. Door twee treffers van Marko Arnautovic behaalde FC Twente in Arnhem een gemakkelijke overwinning (2-0).

FC Twente miste door de blessures van oud-Vitessenaar Theo Janssen en Kenneth Perez de nodige creativiteit op het middenveld, maar een combinatie tussen de lepe spitsen Blaise N’Kufo en Marko Arnautovic was al na tien minuten lonend. De Zwitser gaf vanaf links de bal voor, de Oostenrijker kon aan de rechterkant ongehinderd scoren.

Het was een welkome ruggesteun voor de bezoekers die net als in de UEFA-Cupwedstrijd enkele dagen eerder tegen Racing Santander de luxe van een snelle voorsprong proefden.

De ploeg uit Enschede ging zich in de eerste helft echter te buiten aan een aantal grove slordigheden. Een eigen inzet van Jeroen Heubach kon door doelman Sander Boschker met een reflex en met behulp van het Arnhemse ‘houtwerk’ worden gekeerd, kort voor de rust had de Twentse doelman zelf een verrassing in petto. Hij liet de bal na een terugspeelbal van Ronnie Stam onder de voet doorrollen, maar bracht met een ultieme sliding centimeters voor de doellijn redding.

Vitesse, dat even daarvoor Rogier Molhoek een open kans had zien missen, kon het benodigde geluk niet afdwingen. De ploeg speelde zonder zelfvertrouwen en in een gezapig tempo, waardoor de bezoekers alleen door hun eigen toedoen in problemen geraakten. Met het inbrengen van de Fin Niklas Tarvajärvi, die de wel ijverige maar ongelukkige Alexander Büttner verving, hoopte de geplaagde trainer Hans Westerhof in de tweede helft op eigen kracht voor wat meer gevaar te kunnen zorgen.

De opzet mislukte, het elftal van Vitesse oogt als een verzameling individualisten, waarin de samenhang ten enen male ontbreekt. De tweede treffer van Arnautovic, in de 69ste minuut, beroofde de thuisclub van alle verdere aspiraties in dit duel.

Vitesse – FC Twente 0-2 (0-1). 10. Arnautovic 0-1, 69. Arnautovic 0-2. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 17.136. Gele kaart: Verhaegh (Vitesse), Elia, Stam, Heubach (FC Twente).

Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Van der Struijk, Sansoni en Drost (79. Pryor); Claudemir, Hofs, Molhoek (72. Kaya) en Büttner (46. Tarvajärvi); Kolk en Van Wolfswinkel.

FC Twente: Boschker; Stam, Wielaert, Douglas en Heubach; Brama, Hersi (61. Wellenberg) en Tioté; Arnautovic (90. Chery), N’Kufo en Elia (82. Huysegems).

Bron: De Telegraaf 26-10-2008

Westerhof: zij dicteerden volledig

Vitesse-trainer Hans Westerhof vindt zijn club geen degradatiekandidaat. “Omdat er nog zoveel wedstrijden te gaan zijn. Niemand is nog degradatiekandidaat.

“We wilden opportunistischer voetballen, meer aanvallend. Dan weet je dat je moet verdedigen in een grote ruimte tegen snelle, balvaardige spelers. Ik had ingeschat dat we dat zouden kunnen. Maar dat is niet zo, zij hebben het volledig gedicteerd.”

“We waren er echt van overtuigd dat er een stijgende lijn was. Maar in de tweede helft hebben we weinig weerstand kunnen bieden.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2008

FC Twente vergroot zorgen Vitesse

Aan de misère van Vitesse komt maar geen einde. Zondagmiddag verloor de geelzwarte brigade in eigen huis met 0-2 van FC Twente. Met twee doelpunten was Marko Arnautovic (foto) de grote man. De Oostenrijker scoorde in de 10e en 69ste minuut.

FC Twente stijgt naar de vierde plek in de eredivisie met veertien punten, twee punten achter de koplopers FC Groningen en NAC Breda. Vitesse, dat woensdag SC Heerenveen ontmoet in Friesland, blijft zeventiende met twee punten. Alleen FC Volendam doet het met nul punten nog slechter.

Bron: Sportweek.nl 26-10-2008

Vitesse vreest negatief record tegen FC Twente

FC Twente reist zondag met het nodige zelfvertrouwen af naar Arnhem. De Tukkers boekten donderdag als enige Nederlandse club een zege in de UEFA Cup. Het Spaanse Racing Santander ging in Enschede met 1-0 ten onder. Vitesse boekte dit seizoen nog niet één overwinning in de Eredivisie en is op weg naar een negatief record.

Vitesse is na de eerste zes speelrondes nog altijd zonder zege. Alleen in het seizoen 1971/1972 duurde het langer (7 duels) voordat de Arnhemmers voor het eerst een wedstrijd wonnen. Hans Westerhof heeft daarmee het record van Cor Brom geëvenaard, die na zijn aantreden als hoofdtrainer van Vitesse eveneens in zijn eerste zes competitieduels niet tot winst kwam.

Bron: Sportweek.nl 26-10-2008

Vitesse laat stappen in pokerzaak achterwege

Vitesse neemt in een pokerzaak met twee van haar spelers geen juridische stappen tegen De Telegraaf.

Volgens het landelijke ochtendblad hadden Mads Junker en Paul Verhaegh vals gespeeld. Die kwestie speelde op 21 september in Holland Casino Nijmegen. Een dag later werd er een klacht ingediend door een speler.

Omdat er door het casino geen bewijs voor vals spel is gevonden, onderzocht Vitesse een gang de rechter wegens smaad en reputatieschade. Club en spelers hebben nu besloten af te zien van de gang naar de rechter vanwege de ongewenste extra aandacht van zo’n zaak. Vitesse heeft de twee spelers afgeraden nog samen in een casino te spelen.

Bron: De Gelderlander 25-10-2008

Westerhof blijft nuchter onder crisis
Trainer van Vitesse laat zich niet gek maken door beroerd begin
‘Het is me niet waard van voetbal moedeloos te worden; Dan heb je geen leven’

Aan de hand van een nuchtere en relativerende oefenmeester probeert Vitesse de uitweg te vinden in de sportieve crisis. Hans Westerhof laat zich niet gek maken, ook niet door een beroerde start van twee punten na zes wedstrijden. “Ik ga er niet aan onderdoor”, zegt de hoofdtrainer aan de vooravond van de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

De 59-jarige Achterhoeker is gelouterd als voetbaltrainer en, minstens zo belangrijk, als mens verstaat hij de kunst van het relativeren. Op de vraag of hij niet moedeloos wordt van weer een tegenvallend resultaat, zegt Westerhof: ” Nee. Als dat in me zou zitten, dan zou ik gymleraar zijn gebleven. Het is me niet waard van voetbal moedeloos te worden. Dan heb je geen leven.”

Er is meer in het leven dan een balletje op de binnenkant van de paal in de 87ste minuut. Een prettig fundament voor een coach, die een sportieve crisis wil bezweren. De prangende vraag is wat een trainer, afgezien van het normale veldwerk, kan doen om de ommekeer te forceren. Westerhof: ” Het belangrijkste, en dat gaat me makkelijk af, dat is het uitstralen dat je er heilig in gelooft. Ik ben ervan overtuigd dat het overslaat op de spelers. Ik ben van nature een optimist, dus dat gaat me makkelijk af. Als het niet goed gaat, dan moet je als trainer juist benadrukken wat er wel goed gaat.”

De voetbaltrainer als huis- tuin- en- keuken- psycholoog, zoiets. “Die kant van het verhaal wordt al jaren steeds belangrijker”, weet Westerhof. “Ik heb nog nooit onderaan gestaan met mijn elftal, wel heb ik mindere periodes meegemaakt. Ik weet dat er dan vaak onderlinge verwijten ontstaan. je hebt altijd kleinere groepjes in een spelersgroep. Vaak gaan ze dan naar elkaar wijzen. Dat is bij ons gelukkig niet zo.”

Om de eenheid te stimuleren, zweren sommige trainers bij zogeheten teambuildingsactiviteiten, zoals een middagje paintballen of samen achter de barbecue. “Daar geloof ik niet in”, zegt Westerhof. “Ik geloof niet in een weekendje weg naar de Ardennen. Dat is te geforceerd. Waar ik wel in geloof, is dat het goed is dat er momenten zijn waarop je over andere dingen praat dan over voetbal. Zoiets kan ook heel goed tussen de middag, hier op de club.”

“Een praatsessie? Daar houd ik wel van. Zo heb ik deze week nog een gesprek gehad met de spelersraad. Ik ben benieuwd naar hun mening. En gisteren (donderdag, red.) hadden we een dag met de businessclub. Dat vind ik ook hartstikke leuk.” In zijn relaas doorklinkt de puurheid en de strijdbaarheid. Hoe langer de eerste zege uitblijft, hoe meer de druk toeneemt. Maar Westerhof is er de persoon niet naar zijn missie in Arnhem te staken. ” In zijn algemeenheid zijn er twee momenten waarop je als trainer de eer aan jezelf moet houden”, zegt hij. ” Als de werksituatie met de groep niet kan of als het hele stadion met witte zakdoekjes zwaait.” Daarvan is bij Vitesse geen sprake en dus kijktWesterhof vol ambitie naar de komende partijen, morgen tegen Twente en woensdag in en tegen Heerenveen. Twee opponenten die bezig zijn het gat naar de vaderlandse top te dichten. Een lastig programma dus. Maar, zo stelt Westerhof, Vitesse heeft nu juist behoefte aan moeilijke wedstrijden: ” Als we dan winnen, dan is de knop om. Dat is minder het geval als je van een laagvlieger wint. Daarom zijn Twente en Heerenveen twee prima tegenstanders voor ons. Ik heb er zin in.”

Bron: De Gelderlander 25-10-2008

Nicky Hofs is inzetbaar in thuisduel met FC Twente
Vitesse-trainer Hans Westerhof mist alleen geschorste Jenner

Vitesse kan morgen (zondag) in de thuiswedstrijd tegen FC Twente gewoon beschikken over Nicky Hofs. De aanvallende middenvelder is hersteld van de spierblessure, die hij had opgelopen in de verloren derby tegen NEC. Vitesse -trainer Hans Westerhof kan voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente alleen geen beroep doen op de disciplinair gestrafte Julian Jenner, die maandag weer aan mag sluiten bij de groep. Verder zijn alle spelers uit de Arnhemse hoofdmacht inzetbaar, voor het eerst in dit seizoen. “Daar maak ik me zorgen over. Het is een teken dat we niet hard genoeg trainen”, zei de geplaagde oefenmeester gisteren grappend. En, serieus: ” Als het qua resultaten slecht gaat, dan zie je vaak dat er veel blessures zijn. Ik vind het wel aardig om te zien dat dat bij ons niet het geval is.” Westerhof begint tegen Twente met dezelfde elf, die zondag in Nijmegen lange tijd een goede indruk maakten. Bij FC Twente ontbreekt Theo Janssen. De Arnhemmer kampt nog steeds met de spierblessure, die hij opliep in het treffen met Stade Rennes in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup.

Bron: De Gelderlander 25-10-2008

Een Afrikaanse vechtarend vliegt geen rondjes

Hertog, de vechtarend van Vitesse , is weer een paar weken ouder. Tijd voor zijn eerste rondjes door het stadion, denkt menigeen. Maar Hertog is niet van de rondjes. Een vechtarend is een echte jager.

Voetbal? Daar gaf valkenier Gerard van den Brink niks om. Hij keek hooguit eens een interland van Oranje. Maar sinds hij Hertog onder zijn hoede heeft, het nieuwe clubsymbool van Vitesse , is dat anders. “Ik ben echt fanatiek supporter geworden.” Aan Van den Brink, woonachtig in het Edese buurtschap De Valk, de taak om de jonge Hertog te trainen. De Afrikaanse vechtarend maakte voor de wedstrijd Vitesse – Willem II zijn eerste vliegmeters in Gelredome, dus morgen tegen FC Twente draait hij zijn eerste rondjes?

Nee, zegt Van den Brink. “Een Afrikaanse vechtarend vliegt geen rondjes. Iedereen verwacht dat van Hertog, omdat de Portugese voetbalclub Benfica een vogel heeft die dat doet. Maar dat is een zeearend, een aaseter, die rondcirkelt op zoek naar kadavers. Een vechtarend is een echte jager.”

De valkenier, die al zijn hele leven met roofvogels werkt, zoekt daarom naar een andere manier om indruk te maken met Hertog. “Wat ik zelf het mooiste zou vinden, is om Hertog vanuit het dak naar beneden te laten vliegen, bijvoorbeeld achter een bal aan.” Een Afrikaanse vechtarend kan eigenlijk elke prooi pakken, zegt de valkenier. “Het zijn supersterke beesten, met het karakter van een wolf.” Daardoor is een vechtarend ook moeilijker te trainen dan bijvoorbeeld een zeearend. Dat vindt Van den Brink maar watjes.

Het publiek hoeft bij wedstrijden van Vitesse niet bang te zijn dat Hertog rare dingen gaat doen. “Ik ga ervan uit dat dat nooit gebeurt”, zegt Van den Brink, die mede om die reden nooit levend voer geeft. Omdat de valkenier de vogel met de hand grootbracht, ziet Hertog mensen als soortgenoten.

Thuis in De Valk luistert Hertog frequent naar de radio. Het is belangrijk dat de roofvogel aan harde en ongewone geluiden went. In een goed gevuld voetbalstadion is het immers zelden rustig en er gebeurt heel veel dat de aandacht van de vogel opeist. Voor Hertog precies doet wat Van den Brink wil, is wel even tijd nodig, benadrukt de valkenier. “Mensen denken: hij is nu groot genoeg, hij kan vliegen. Hij kán ook vliegen, maar hij moet het wel wíllen. Het is niet eenvoudig om een vechtarend te trainen, maar Vitesse is wel de enige club ter wereld waar een vechtarend in het stadion vliegt.”

Bron: De Gelderlander 25-10-2008

Hertog moet weer wennen
Valkenier traint in Gelredome toch liever met een gesloten dak

Dinsdagavond vloog Marco Borsato er nog, in zijn Spiderman- constructie. Deze vrijdagmiddag is het in Gelredome de beurt aan Hertog, de vechtarend van Vitesse . Zondag moet hij weer aan de bak, voorafgaand aan het duel tegen FC Twente. Terwijl de tribunes nog worden schoongemaakt, en de grasmat langzaam binnenglijdt, werpt valkenier Gerard van den Brink een blik naar de grijze herfstlucht. Hij heeft het dak liever dicht. ” Stel je voor dat Hertog wegvliegt… Ik heb geen zendertje bij me.”

Als het dak dicht is, en de middenstip op z’n plek ligt, begint Hertogs training. De bombastische tonen van The Imperial March (Darth Vader’s Theme) uit Star Wars zwellen aan, maar Hertog heeft geen zin in een snelle lunch. “Hij is het stadion een beetje ontwend”, constateert valkenier Gerard van den Brink. Door de lange reeks Wit licht- concerten heeft hij minder met de vechtarend kunnen trainen dan hij had gewild en het is belangrijk dat de jonge vogel went aan de omstandigheden. Vooralsnog bestaat Hertogs act uit een vlucht van zijlijn naar middenstip, met aan zijn poten een geel en een zwart lint. The Imperial March zwelt alweer voor de tweede keer aan als de vechtarend op het lokvlees afduikt, in een glooiende vlucht, laag over de grond. De tweede keer gaat al een stuk beter. Van den Brink is niet ontevreden. “Hij deed het best goed. Het is nog een jonge vogel. Maar zaterdag gaan we weer trainen en volgende week gaan we iedere dag aan de bak. Dat komt best goed.” In gedachten ziet hij Hertog vanuit de nok van het stadion al een duikvlucht maken richting de Vitesse – fans op de Zuid Tribune.

Polemaetus bellicosus

. Vitesse ’s clubsymbool Hertog is een Polemaetus bellicosus, oftewel Afrikaanse vechtarend.

. De martial eagle, zoals de soort in het Engels wordt genoemd, kan 90 centimeter lang worden en kan een spanwijdte bereiken van 2,60 meter. De vogels wegen gemiddeld ruim vijf kilo.

. De Afrikaanse vechtarend, de grootste adelaar van Afrika, komt vooral voor in landen ten zuiden van de Sahara. Daar jaagt hij op vogels en kleine zoogdieren, waaronder bavianen en jonge impala’s.

. Er leven niet veel Afrikaanse vechtarenden in gevangenschap. In heel Europa zijn slechts zeven exemplaren, zegt valkenier Gerard van den Brink.

Bron: De Gelderlander 25-10-2008

Janssen op tribune tegen Vitesse

Theo Janssen kijkt zondag vanaf de tribune toe hoe zijn oude club Vitesse gaat spelen tegen zijn huidige club FC Twente.

“Ik heb na een spierblessure weer met de groep meegetraind, maar Vitesse komt nog te vroeg. Ik had er echt naartoe gewerkt, maar het is niet slim om er nu al vol tegenaan te gaan.”

“Ik zal met een raar gevoel op de tribune zitten, want Vitesse is nog steeds mijn club. Ze hebben de punten hard nodig, maar wij willen ook bovenin mee blijven doen. Ik wil snel weer spelen, want ik had me bij Twente net weer in de basis geknokt.”

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2008

Nicky Hofs fit genoeg voor Twente

Vitesse kan over een volledig fitte selectie beschikken voor de wedstrijd van zondag tegen FC Twente.

Bij de Arnhemse degradatiekandidaat ontbreekt alleen Julian Jenner, die disciplinair is geschorst. Nicky Hofs is voldoende hersteld van de spierblessure in zijn bovenbeen en Alfred Schreuder is weer fit na een teenblessure. Vitesse start zondag thuis met dezelfde formatie die tegen NEC nog met 3-1 verloor.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, van der Struijk, Sansoni, Drost; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Buttner; van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2008

Vitesse fit richting FC Twente

Vitesse kent weinig personele problemen in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Vrijdagmiddag stonden in totaal 24 spelers op het trainingsveld, tot groot genoegen van Hans Westerhof. “Ik maak mij bijna zorgen over zoveel fitte spelers, straks moeten we nog harder gaan trainen”, aldus de trainer lachend.

Kijkend naar de training zijn er weinig veranderingen te verwachten ten opzichte van het duel in Nijmegen. Nicky Hofs deed het eerder in de week nog rustig aan wegens een spierblessure, maar de middenvelder is waarschijnlijk tijdig fit voor de ontmoeting tegen FC Twente. Alleen Julian Jenner ontbreekt om disciplinaire redenen op het wedstrijdformulier.

Tegenstander FC Twente won donderdagavond de eerste poulewedstrijd in het Europese bekertoernooi. De UEFA Cup-ontmoeting met het Spaanse Racing Santander werd met 1-0 gewonnen door een vroeg doelpunt van Romano Denneboom. Middenvelder Kenneth Perez viel uit met een spierblessure. Mocht de Deen niet speelklaar zijn, zal Youssouf Hersi zijn plaats innemen. Voor Theo Janssen komt het duel te vroeg. Janssen is nog niet geheel hersteld van een tegen Stade Rennes opgelopen blessure.

Bron: Vitesse.nl 24-10-2008

‘Spelers kijken tegen mij op en dat is niet gek’
Nicky Hofs gelooft in herstel Vitesse en zichzelf

Zonder ooit echt te zijn weggeweest keerde Nicky Hofs (25) afgelopen zomer terug bij zijn oude liefde. Nadat hij bij Feyenoord was vertrokken en zijn buitenlandse droom niet was uitgekomen, werd de middenvelder in Gelredome met open armen ontvangen. Vitesse heeft weer Arnhems bloed. Nu nog punten.’lk weet zeker dat we dit dipje uiteindelijk zullen verlaten.’

0p de dag dat Arnhem wordt gekroond tot groenste stad van Nederland, kijkt Nicky Hofs vanaf de toren van de kenmerkende Eusebiuskerk uit over de Gelderse hoofdstad. Hier, aan de boorden van de Rijn, groeide het straatschoffie op. Bij elke windrichting schittert de herkenning in zijn ogen. Natuurlijk is er Gelredome, de plek waar hij groot werd als profvoetballer. En op Nieuw Monnikenhuize, waar hij als supporter langs de lijn stond en als tiener zijn eerste trainingen voor Vitesse afwerkte, pronkt nu een statig appartementencomplex. De meeste aandacht van Hofs gaat echter uit naar Klarendal, qua imago niet bepaald de buurt waardoor de stad vandaag in de prijzen is gevallen. Maar in de straten die politiek Den Haag beschouwt als typische ‘aandachtswijk’, liggen de roots van de enige Arnhemmer die Vitesse dezer dagen rijk is.

lees verder...

Bron: VI nr 43 2008

Vitesse hoopt op snel herstel Hofs

Vitesse-trainer Hans Westerhof hoopt komende zondag een beroep te kunnen doen op Nicky Hofs, als de Arnhemmers FC Twente ontvangen. De spelmaker verliet afgelopen zondag in de met 3-1 verloren derby tegen NEC voortijdig het veld met een bilspierblessure. Westerhof zei na afloop dat het in eerste instantie geen ernstige kwetsuur leek, maar dat deze week moet blijken hoelang Hofs is uitgeschakeld. ‘Nicky ging ook naar de kant omdat hij aardig wat schoppen te verwerken kreeg; aldus Westerhof. ‘Dan moet je ook wel eens uit voorzorg dingen doen, helemaal omdat hij al wat last had.’ Paul Verhaegh is inmiddels volledig hersteld van zijn ribblessure, maar het is de vraag of Alfred Schreuder tegen zijn vorige club FC Twente speelt. In eigen huis gaat Vitesse op zoek naar zijn eerste zege van deze competitie.

Bron: VI nr 43 2008

Vitesse beleeft opnieuw uiterst grimmige week

Boze supporters op een forumavond, beschuldigingen in een wild casinoverhaal en een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen uitgerekend aartsrivaal NEC; het dit seizoen toch al zo geplaagde Vitesse beleefde een grimmige week. Het spelpeil gaat met de week omhoog, maar de punten blijven uit. Zie hier de schrale tussenbalans van het vacuum waarin de Arnhemmers zich sinds een kleine twee maanden bevinden. Dat de fans het beu zijn, is al langer duidelijk. Donderdagavond werd de pers uit supportershome Monnikenhuize geweerd, zodat de clubleiding van Vitesse zonder barricades met de eigen aanhang kon praten. De kritiek loop er niet om. Uitgerekend de man die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor het feit dat Vitesse nog bestaat, moest het ontgelden. Het geel-zwarte publiek eist de kop van algemeen directeur Paul van der Kraan, een door duizend fans ondertekende petitie werd aangeboden aan het bestuur van de club. ‘Maar daar wijk ik niet voor’, was de reactie van de directeur, na afloop van de supportersavond. ‘Als je leiding geeft aan een fantastische club als Vitesse, kun je ook een keer kritiek verwachten. Daar loop ik niet voor weg. Zo’n signaal van de fans neem ik serieus.’

Technisch directeur Marc van Hintum vindt het onterecht dat de fans de schuld bij de directie leggen. ‘Het afgelopen jaar heeft Paul van der Kraan zich weten to onderscheiden met zijn saneringsplan, maar het is onzin dat hij geen leider voor de toekomst is. De forumavond is mij goed bevallen, de fans voelen zich voorai op het gebied van de communicatie niet serieus genomen. Daar moet je naar luisteren en, zo mogelijk, het beleid erop aanpassen. Maar het moge duidelijk zijn dat een groot deel van de onvrede wordt gevoed door slechte resultaten. Wat dat betreft was de nederlaag tegen NEC deze week extra pijnlijk.’ Toch houdt Van Hintum, ondanks de magere tussenbalans van twee punten uit zes duels, voldoende vertrouwen in de nabije toekomst. ‘We worden met de week beter, er zit absoluut een stijgende lijn in. Daarom kan je ons totaal niet met Roda JC vergelijken. Hans Westerhof is de juiste man voor deze groep, daar staan we nog altijd voor honderd protest achter.’ Tot slot een reactie over de aantijgingen van gokfraude door Paul Verhaegh en Mads Junker. Van Hintum: ‘Ik vind het werkelijk lachwekkend. Het zou op 21 September zijn gebeurd, maar komt naar buiten op de dag van NEC-Vitesse. Moet ik nog meer vertellen?’

Tekst: David de Vries

Bron: VI nr 43 2008

Column Paul van der Kraan

Beste Vitesse-supporters,

Jammer genoeg mochten we afgelopen zondag bij onze buren over De Waal nog niet onze ommekeer beleven. Het voetbal was met name in de eerste helft van een goed niveau, maar de punten bleven uiteindelijk in de Goffert. Teleurstellend voor alles en iedereen met een geelzwart hart, de spelers voorop. Ik kan jullie zeggen dat de jongens er behoorlijk doorheen zaten, maar ik denk dat ze er alles aan hebben gedaan. Genoeg over het voetbal, daar kunnen Hans en Marc beter wat over vertellen.

Terug dan maar naar de organisatorisch handel en wandel binnen de club. Ik kan en wil natuurlijk niet heen om de door de SV Vitesse georganiseerde forumavond van vorige week donderdag. Misschien vinden jullie het gek, omdat ik behoorlijk wat kritiek te verduren kreeg, maar ik heb over het algemeen best een goed gevoel overgehouden aan de avond. Met name na afloop heb ik met de nodige supporters gesproken en daar kwamen zinvolle aanknopingspunten uit, waar jullie binnenkort zeker meer over horen.

Wat ik wel een beetje jammer vond is dat De Aftrap erg nadrukkelijk hun ongenoegen over het niet krijgen van het door hun gewenste vak uitte, terwijl het clubbelang toch ook boven het eigenbelang gaat? Het was daardoor na de pauze niet op alle punten een even sterke inhoudelijke discussie. Verder heb ik me afgevraagd of ik puntsgewijs in moest gaan op de vijf punten uit de petitie die vorige week werd aangeboden. Ik heb besloten dat niet te doen. De petitie ligt bij het bestuur, dus een reactie kan vanaf die kant worden verwacht.

De actualiteit dan maar. De jaarcijfers 2007/2008 zijn klaar en ingediend bij de KNVB. Binnenkort verschijnt er een (beschermd) document op de website. Diegene die dit klaar moet maken is deze week echter met vakantie. Voor de geïnteresseerden in cijfers onder u: graag nog even geduld, volgende week staan de cijfers op de website. Ik kan u al wel vast vertellen dat we op papier een enorme winst hebben gemaakt. De reden hiervan is bij jullie allemaal bekend.

Naar aanleiding van de forumavond is een afspraak gemaakt met vertegenwoordigers van De Aftrap en Rijnfront. Deze vindt plaats op 5 november. Ook is er binnenkort een gesprek met Jasper van Amstel en GelreDome om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om het stadion van binnen meer Vitesse-uitstraling te geven. Een inventarisatie van alle zaken die naar voren worden en zijn gebracht door supporters en/of vertegenwoordigers van specifieke supportersgroepen wordt nu gemaakt. Op die punten komen we eveneens terug zodra dat kan.

Daarnaast heb ik besloten de prijsverhoging van de seizoenkaarten m.i.v. 2009/2010 te heroverwegen. Eind januari, wanneer de gehele campagne voor volgend jaar staat en ik een totaaloverzicht heb van de consequenties, kom ik hier op terug.

Richting de wedstrijd van komende zondag kan ik jullie zeggen dat de kortingsactie (15 euro op een willekeurig kaartje) voor seizoenkaarthouders tot nu toe 1.000 extra bezoekers oplevert. Ook het veelbesproken actievak zit tegen Twente lekker vol. Ik ga ervan uit dat we ook via de losse verkoop nog de nodige kaarten verkopen. Dat betekent in ieder geval dat we aanzienlijk meer toeschouwers hebben dan de afgelopen wedstrijden. Laat jullie horen, ga als een man achter het team staan en schreeuw de spelers naar onze eerste overwinning!”

Groet, Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 22-10-2008

Vitesse verbant teleurgestelde Jenner uit A-selectie

Voor Julian Jenner is deze week geen plaats in de A-selectie van Vitesse. Een ‘onacceptabele’ reactie na een wissel is de oorzaak van de verbanning.

Jenner werd maandag voortijdig naar de kant gehaald in de wedstrijd tussen de beloftes van Vitesse en Sparta Rotterdam. De aanvaller liet zijn onvrede daarover richting de technisch staf te duidelijk blijken.

Voor de Arnhemse club was een excuus van Jenner onvoldoende. ‘Het gedrag van Julian na de wissel is onacceptabel’, zei technisch directeur Marc van Hintum op de website van Vitesse. ‘Dit is hem in een gesprek ook verteld.’

Jenner werkt deze week in plaats van de groepstraining een individueel programma af. ‘Maandag beginnen we met een schone lei en maakt Julian gewoon weer deel uit van de A-selectie’, aldus Van Hintum.

‘Ik accepteer de maatregel van Vitesse’, aldus Jenner. ‘Het spijt mij dat ik op een verkeerde manier uiting heb gegeven aan mijn teleurstelling. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Nu ik weer fit ben wil ik zo veel mogelijk speelminuten maken. Liefst in het eerste elftal, maar ook in het tweede.’

Bron: Voetbal International 21-10-2008

Jenner speelt niet tegen FC Twente

Julian Jenner maakt deze week geen deel uit van de A-selectie van Vitesse, zo heeft de technische leiding van de club de speler dinsdagochtend in een gesprek te kennen gegeven. De maatregel is het gevolg van onprofessioneel gedrag van Jenner richting de technische staf van Jong Vitesse, nadat hij maandagavond in de wedstrijd Jong Sparta – Jong Vitesse werd gewisseld.

Technisch directeur Marc van Hintum: “Het gedrag van Julian na de wissel is onacceptabel. Dit is hem in een gesprek ook verteld. Om die reden wordt Julian deze week uit de groep gehouden en werkt hij een individueel programma af. Maandag beginnen we met een schone lei en maakt Julian gewoon weer deel uit van de A-selectie.”

Julian Jenner: “Ik accepteer de maatregel van Vitesse. Het spijt mij dat ik op een verkeerde manier uiting heb gegeven aan mijn teleurstelling. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Nu ik weer fit ben wil ik zo veel mogelijk speelminuten maken. Liefst in het eerste elftal, maar ook in het tweede. Daarom was ik erg teleurgesteld dat ik werd gewisseld. Echter, die teleurstelling had ik voor mezelf moeten houden of op een ander moment met de trainer moeten bespreken.”

Bron: Vitesse.nl 21-10-2008

Vitesse krijgt concurrentie van Eagles

Vitesse is niet langer de enige voetbalclub in Nederland waar voor een thuiswedstrijd een roofvogel door het stadion vliegt. Vitesse heeft sinds het begin van het seizoen Afrikaanse vechtarend Hertog, Go Ahead Eagles heeft Harly, een witkop zeearend. Afgelopen weekeinde vloog hij zijn eerste rondje door stadion de Adelaarshorst.

En als de sponsors over de brug komen, gaat Harley dat voor ieder duel in Deventer doen, zegt clubwoordvoerder Richard Thannhauser. “De reacties waren zo enthousiast, ik verwacht dat dat wel goed komt.”

Valkenier Gerard van den Brink, het ‘baasje’ van Hertog, is behoorlijk pissig over Go Aheads actie. Naäpen vindt hij het, maar daarvan is volgens Thannhauser geen sprake. “We liepen al drie jaar rond met dit idee, maar we konden geen goede vogel vinden. We hebben het echt niet afgekeken van Vitesse.”

Bron: De Gelderlander 21-10-2008

Edward Sturing vrijgesproken

De aanklager betaald voetbal heeft Vitesse laten weten dat Edward Sturing niet wordt geschorst. De assistent-trainer werd zondag tijdens de eerste helft van NEC-Vitesse door scheidsrechter Pieter Vink achter de hekken gestuurd, omdat hij zich in de ogen van Vink schuldig zou hebben gemaakt aan het maken van een wegwerpgebaar richting de wedstrijdleiding.

De aanklager acht die overtreding niet wettig en overtuigend bewezen en heeft om die reden besloten deze zaak te seponeren.

Bron: Vitesse.nl 20-10-2008

Velthuizen kan het bijna niet bevatten

Voor zijn kleedkamer leek het heel even uit de hand te lopen toen een aantal spelers van Vitesse, onder wie een tierende Nicky Hofs, verhaal wilde komen halen. Maar scheidsrechter Pieter Vink wandelde stevig door en deed de deur snel achter zich dicht. Een steward van NEC voorkwam met gespreide armen dat er nog een speler uit Arnhem kon aankloppen.

Piet Velthuizen kon zich de woede van zijn ploeggenoten wel voorstellen. “Ik ben net zo kwaad op Vink”, zei de doelman van Vitesse. “Die vrije trap waar dat eerste doelpunt uit valt. Die mag hij natuurlijk nooit geven. En die strafschop. Dit is een derby. Daar horen dergelijke duels bij. Die bal had niet op de stip gemogen.”

De Nijmegenaar kon het nog nauwelijks bevatten. De 3-1 nederlaag was keihard aangekomen. “Omdat wij gedomineerd hebben. De hele wedstrijd. NEC heeft nauwelijks kansen gehad. Ik kom vanavond misschien drie keer in beeld. Omde bal uit het net te halen.”

En dus staat Vitesse na zes wedstrijden nog steeds op het schamele totaal van twee punten. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen FC Twente. Maar die eerste helft gistermiddag, die moet Velthuizen toch hoop hebben gegeven. “Hoop?”, zei de doelman. “Eerst een hele wedstrijd goed spelen. Dat geeft hoop.”

Bron: De Gelderlander 20-10-2008

Hofs: deze nederlaag is pijnlijk

Nicky Hofs ging vooral voor rust voorop in de strijd bij Vitesse. De Arnhemmers speelden toen goed. Maar het was niet genoeg.

“We begonnen met een heerlijke goal, maar we staan wel met lege handen”, beseft de kleine middenvelder. “Strijd leveren hoort erbij. Voor rust wonnen we alle duels. Na rust verloren we er ook een paar en vliegt hun eerste schot gelijk binnen.”

Bij het betreden van de catacomben na afloop richtte Hofs zijn woede op scheidsrechter Vink. “Ik heb mijn hart gelucht en ben er klaar mee. Verliezen is pijnlijk, omdat er meer in zat.”

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2008

Bilblessure maakt Hofs onzeker voor Twente

Nicky Hofs viel vanmiddag in de streekderby tussen NEC en Vitesse negen minuten voor tijd geblesseerd uit. De Arnhemse spelmaker lag al twee keer eerder op de grond en vroeg om een blessurebehandeling. Na de derde keer kon hij niet meer. De huurling van Feyenoord greep naar zijn rechterhamstring.

“Hij heeft een spierverrekking in zijn bil”, verduidelijkte trainer Hans Westerhof na afloop. “Het is niet heel ernstig. We zullen hem de komende dagen moeten zien klaar te stomen voor de wedstrijd van komend weekend tegen FC Twente. Nicky kreeg een aantal flinke schoppen tijdens de wedstrijd. Dus ik vond het de beste manier om hem voortijdig naar de kant te halen.”

Bron: Elf 19-10-2008

NEC deelt mokerslag uit aan Vitesse

NEC is dankzij een 3-1 overwinning op aartsrivaal Vitesse naar de vierde plaats in de eredivisie geklommen. De Arnhemmers staan op een ‘nacompetitieplek’.
Een strafschop van Youssef El-Akchaoui zeven minuten voor tijd zorgde voor de bevrijding in De Goffert. De 3-1 van Saidi Ntibazonkiza diep in de blessuretijd zorgde voor de definitieve beslissing.

Vitesse begon nog bijzonder goed aan de wedstrijd. De van Feyenoord gehuurde Nicky Hofs bracht de elf van Hans Westerhof na een dik kwartier op 0-1. Arkadiusz Radomski trok de stand direct na rust gelijk.

NEC heeft na de winst in de streekderby, die vooral veel strijd kende maar weinig goed voetbal, elf punten uit zes wedstrijden en kan dit weekend alleen nog door AZ voorbijgestreefd worden. De druk bij Vitesse zal alleen maar groter worden nu de ploeg slechts twee van de mogelijke achttien punten heeft weten te verzamelen.

Bron: AD 19-10-2008

Spelers reageren zich af op arbiter

Na afloop van de 3-1 nederlaag tegen NEC reageerden Vitesse-spelers zich af op scheidsrechter Pieter Vink. De spelers liepen na het laatste fluitsignaal van Vink scheldend met hem mee de catacomben in. Daarbij werd onder meer ‘fuck you’ geroepen tegen de arbiter.

Spelers van Vitesse wilden zelfs verhaal halen bij de kleedkamer van de scheidsrechter.

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2008

Verhaegh: het spel geeft vertrouwen

Vitesse-verdediger Paul Verhaegh was gematigd positief na de nederlaag tegen NEC. “Dit is geen ommekeer qua resultaat, maar het spel in de 1e helft geeft vertrouwen.”

“Bij rust stonden we verdiend voor. Na rust kregen we snel een goal tegen. Hij legde hem daarna wel erg makkelijk op de stip. Je voelde het aankomen. Bij twijfelgevallen floot hij tegen ons. Alles valt verkeerd als je onderin staat”, meent Verhaegh.

Over het casinoincident was Verhaegh kort: “Dat is gewoon belachelijk, meer heb ik er niet op te zeggen.”

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2008

Vitesse blijft ook in Nijmegen met lege handen achter

NEC heeft in De Goffert rivaal Vitesse dieper in de zorgen gedrukt. Een onnodige actie van Sébastien Sansoni was het begin van het Arnhemse einde (3-1).

Vitesse kon een opsteker goed gebruiken om de weg omhoog in te kunnen slaan. De Arnhemse ploeg is het seizoen haperend begonnen. Na een moeizaam begin van de Gelderse derby leek trainer Hans Westerhof die welkome steun in de rug te krijgen.

Na ruim een kwartier onderbrak Vitesse met een knappe goal de Nijmeegse dadendrang. Nick Hofs ging met een hakbal een een-twee aan met Ricky van Wolfswinkel en rondde de soepele combinatie naar behoren af; 0-1. Met die steun in de rug groeide het Arnhemse vertrouwen en dat vertaalde zich in de eerste helft in de nieuwe verhoudingen op het veld.

Pas na rust hervond NEC zich en herstelde de ploeg van Mario Been het evenwicht in de niet hoogstaande maar wel aanstekelijke Gelderse derby. Dankzij een min of meer toevallige gelijkmaker van Arek Radomski – hij nam een afvallende bal direct op zijn slof – was de balans vroeg in de tweede helft ook in de score tot uitdrukking gekomen.

Maar een punt was Vitesse niet gegund. In de laatste zeven minuten ging het mis. Verdediger Sébastien Sansoni liet zich onnodig verleiden tot het vasthouden van Saidi Ntibazonkiza. Scheidsrechter Pieter Vink kon niet anders dan NEC een strafschop toe te kennen.

Na de benutte penalty van Youssef El-Akchaoui greep NEC in de laatste seconden definitief de drie punten. Ntibazonkiza liet zich de kans niet ontnemen op aangeven van invaller Rachid Bouaouzan de pijn van Vitesse te vergroten. De Arnhemmers blijven wachten op hun eerste zege, terwijl NEC met een gerust hart kan toewerken naar het UEFA Cup-treffen met Dinamo Zagreb.

Bron: Voetbal International 19-10-2008

NEC wint Gelderse derby van Vitesse

NEC heeft zondag in eigen huis de Gelderse derby tegen Vitesse gewonnen: 3-1. Het was geflatteerd, want NEC speelde zeker niet goed.

NEC werd in de eerste helft weggespeeld door Vitesse, onder aanvoering van uitblinker Nicky Hofs. Die scoorde ook met een fraai schot.

Meteen na rust maakte Arek Radomski gelijk. Hij schoot een afgeslagen vrije trap in de kruising. In een kwaliteitsarme tweede helft viel de beslissing toen Sébastien Sansoni Saïdi Ntibazonkiza vasthield. Youssef El Alchaoui benutte de penalty: 2-1. Ntibazonkiza tikte nog de 3-1 binnen.

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2008

Sturing naar tribune gestuurd

Assistent-trainer Edward Sturing van Vitesse is zondag bij de derby tegen NEC in Nijmegen naar de tribune gestuurd. Sturing werd na een duel aan de zijlijn omver gelopen door NEC-verdediger Youssef El Akchaoui. De assistent-trainer ging daarna de discussie aan met vierde man Diks en scheidsrechter Pieter Vink. Sturing zei onder meer “Vink, daar moet je wat van zeggen”, en werd vervolgens weggestuurd door de scheidsrechter.

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2008

Vitesse-duo ontbeert pokerface

De Vitesse-spelers Paul Verhaegh (25) en Mads Junker (27) mogen niet meer samen aan een tafel pokeren in de veertien vestigingen van Holland Casino in Nederland. Op 22 september constateerde Holland Casino Enschede dat de twee profvoetballers onder één hoedje speelden bij het populaire kaartspel. Dat is tegen de richtlijnen van het grootste casinobedrijf van Nederland. „Er is inderdaad een incident geweest”, bevestigt woordvoerder Flip Dötch van Holland Casino, die op verzoek van Vitesse op het incident reageert. „Na overleg met beide heren is de afspraak gemaakt dat zij in onze casino’s niet meer aan dezelfde pokertafel zullen spelen.” Junker en Verhaegh wilden beiden geen commentaar geven.

Bron: De Telegraaf 19-10-2008

Vitesse betreurt valse beschuldigen

Vitesse is zaterdag het gerucht ter ore gekomen dat twee van haar spelers betrapt zouden zijn op vals spelen in Holland Casino Nijmegen. De betreffende spelers, aanvoerder Paul Verhaegh en aanvaller Mads Junker, zouden volgens een verslaggever van De Telegraaf op maandag 22 september tijdens een pokerpartij onder één hoedje hebben gespeeld. De Telegraaf heeft spelers en club laten weten dat zij getipt is door een officieuze bron binnen Holland Casino.

Vitesse heeft hierop zaterdag contact gezocht met een officieel orgaan binnen Holland Casino en daarnaast uitvoerig gesproken met beide spelers.

Woordvoerder Flip Dötsch van Holland Casino Nederland laat in een officiële reactie het volgende weten: “Er is totaal niets gebeurd dat een speelverbod zou rechtvaardigen. Eventuele geruchten over een speelverbod of een schorsing behoren tot de categorie broodje aap. Beide spelers zijn van harte welkom in Holland Casino.”

De Telegraaf, die voornemens is zondag een publicatie aan het vermeende voorval te wijden, heeft zich zaterdag bij Verhaegh en Junker gemeld voor een reactie. Club en spelers betreuren de handelswijze van De Telegraaf en hebben op basis van de gesprekken met Holland Casino besloten geen gehoor te geven aan het verzoek om een reactie van De Telegraaf. Spelers en club zullen zich, afhankelijk van de daadwerkelijke plaatsing, beraden op eventuele juridische stappen richting de krant.

Bron: Vitesse.nl 18-10-2008

Zege op NEC moet harten van mokkende supporters terugwinnen

De redding van Vitesse heeft het vertrouwen van het publiek in de Arnhemse club niet teruggebracht. Bij thuisduels in de Gelredome zitten gemiddeld 15 duizend toeschouwers, vijfduizend minder dan vorig seizoen. De matige start in de eredivisie, waarin de ploeg in de staart van de ranglijst bungelt, hielp niet mee het tij te keren.

Technisch directeur Marc van Hintum snapt de onvrede onder de supporters. „De sportieve prestaties blijven al jarenlang achter bij de doelstellingen”, zegt de oud-speler van de Arnhemmers. „Die opeenstapeling van malheur zie je nu terug op de tribunes. De resultaten in de voorbereiding hielpen ook niet mee. We verloren van Spaanse toppers. In de voetballerij speelt opportunisme nu eenmaal een grote rol. Als je twee keer op rij wint, keren de mensen weer terug.”

In de derby tegen NEC van zondag ziet hij een uitgelezen mogelijkheid om het geloof terug te winnen. „Als ik naar mijn eigen carrière kijk: spelen tegen NEC zat in mijn hart. Bloed aan de paal. Er tegenaan, al leefde dat bij NEC destijds nog meer. Nu zijn wij de underdog en is het aan ons om in Nijmegen de rollen om te draaien.” De opmars van jongens uit de eigen gelederen moet de terugkeer van de fans extra bespoedigen. „Voor een fan is er toch niets mooier dan een speler uit de eigen streek te zien voetballen? Ik zie voldoende lichtpunten. Nu de supporters nog.”

Bron: Trouw 18-10-2008

’Turbulente situatie bij Vitesse als positief ervaren’

Ex-international Van Hintum krikt als technisch directeur imago van Arnhemmers op Technisch directeur Marc van Hintum trad begin dit jaar in dienst van Vitesse. Op dat moment zat de club financieel in zwaar weer. „Ik kwam gelukkig niet binnen op een roze wolk.”

Vitesse balanceerde op de rand van een faillissement, toen Marc van Hintum (41) in februari aantrad als technisch directeur. De crisis leerde hem in rap tempo de fijne kneepjes van een vak dat hij nooit eerder had uitgeoefend. De ex-international werkte in stilte mee aan een noodzakelijke transformatie van de club. Hoewel de sportieve prestaties nog tegenvallen, ziet hij lichtpuntjes die wijzen op een mooie toekomst.

Een bezoek aan trainingscomplex De Slenk, verscholen in een hoek van Papendal, opende de ogen van Van Hintum. In de sjofele staat van de accommodatie zag hij de malaise van Vitesse weerspiegeld. Niets herinnerde hem aan de glorieperiode die hij als speler van de Arnhemmers rond de millenniumwisseling meemaakte. Met een ploegje helpers schilderde hij de muren zwart-geel, hing foto’s op, accentueerde de logo’s en plaatste vlaggen langs de toegangsweg.

„Het leiden van de renovatie was het eerste wat ik hier heb gedaan”, blikt Van Hintum terug. „Je mag in mijn beleving heel trots zijn op Vitesse. Dat gevoel ontbrak volledig. Alsof niemand meer geloofde in een ommekeer. Die houding vertaalde zich op De Slenk. Oud en armetierig. Dat had niets meer met een voetbalclub te maken. Ik wilde Vitesse direct iets van zijn verloren gewaande identiteit teruggeven.”

Op het trainingsveld constateerde hij oneffenheden van een ander kaliber. „De lat moest hoger liggen”, vertelt Van Hintum, die acht maal voor Oranje uitkwam. „Nu doet de selectie op vaste dagen krachtoefeningen. We onderwerpen hen ook regelmatig aan fitheidstesten door bijvoorbeeld hun maximale zuurstofopname te meten. En alle gegevens slaan we op in de computer. In het verleden gebeurde dat niet. Het beeld van hoe we willen trainen ligt nu vast in het beleidsplan. Dan ben je niet meer afhankelijk van passanten.”

Deze wijzigingen kregen pas tijdens de zomerperiode gestalte. In de maanden daarvoor had Van Hintum geen tijd om zich bezig te houden met details. Het invullen van het aan- en verkoopbeleid slokte al zijn aandacht op. „Je wilt niet weten hoe druk ik het heb gehad om alles in goede banen te leiden. En dan moest ik continu nog allerlei binnenbrandjes blussen. Ik kreeg gewoon niet de kans om me een goed beeld te vormen van de manier van trainen.” Het dreigende faillissement maakte het werk voor Van Hintum niet gemakkelijker. Hij moest vechten om spelers over te halen naar Arnhem te komen. „Vitesse is een club die enorm veel media-aandacht genereert”, geeft hij zijn tactiek prijs. „Dat maakt ons voor voetballers aantrekkelijk. Zeker voor jongens die een stap willen maken richting het buitenland of een topclub in Nederland. Zo heb ik ze overtuigd. Een blad voor de mond nam ik niet. Ik heb exact verteld hoe de club ervoor stond.”

Met die open houding wist Vitesse een serie deals af te ronden. „Huren met een optie tot koop”, zegt hij. „Dat is een vorm van uitgesteld betalen. Deze constructie biedt ons de mogelijkheid om zelf te bepalen of een speler goed genoeg is voor Vitesse. Dat werkt beter dan ineens veel geld uit te trekken voor een speler die vervolgens tegenvalt. Maar ik zeg eerlijk: deze werkwijze is uit nood geboren.” Toch zag Van Hintum met lede ogen aan hoe een aantal spelers vertrok. „Als je een matig seizoen draait, gaan de transfervrije jongens ergens anders kijken. Neem Gil Swerts, die naar AZ ging. Hem had ik graag behouden. Natuurlijk, hij kon in Alkmaar veel meer verdienen, maar ik weet hoe het werkt als voetballer. Na een fantastisch jaar kun je als technisch directeur op basis van sentiment zo’n voetballer binnenboord houden. Dat ging nu dus niet.”

Van Hintum benadrukt dat Vitesse niet langer in zwaar weer verkeerd. De betalingsregeling met schuldeisers heeft de neerwaartse spiraal tot staan gebracht. „Financieel is er meer rust”, bezweert hij. „Dat wil niet zeggen dat we zo maar een speler kunnen aantrekken. Bepaalde clubs, denk aan AZ en FC Utrecht, beschikken over een extra geldbuidel. Wij niet. Maar we moeten niets. Anders hadden we Claudemir en Verhaegh in de voorbereiding van de hand gedaan.”

De schaarste heeft vooralsnog niet tot een gebrek aan kwaliteit geleid. Tot vreugde van Van Hintum paste trainer Westerhof, opvolger van de ontslagen De Mos, een handvol zelf opgeleide spelers in het team. „Een van de pijlers van het beleid is het geven van kansen aan talentvolle jeugd. Liever aan hen dan aan een peperdure speler van buiten de EU die niets presteert. We kunnen die jongens ook niet meer betalen. Bovendien steekt Vitesse veel geld in de jeugdopleiding, die jaarlijks talenten aflevert. Hun opmars moet niet stokken op de drempel van het eerste elftal. Die insteek werpt nu al zijn vruchten af.”

Over zijn eigen functioneren durft Van Hintum, voorheen werkzaam voor spelersvakbond VVCS, niet te oordelen. „Ik heb mijn hoofd in een wespennest gestoken”, verduidelijkt hij. „Dat ik overeind ben gebleven, zie ik als een geruststelling. Ik heb de turbulente situatie als positief ervaren. Als ik was binnengekomen op een roze wolk, dan had ik de organisatie en de motivatie van de mensen bij de club niet zo leren kennen als nu. Ik zag direct hoe alles in elkaar stak. Een ideaal ijkpunt. Maar ik heb nog niets bewezen.”

Bron: Trouw 18-10-2008

Westerhof ‘voelt’ winst naderen

Trainer Hans Westerhof van Vitesse ‘voelt’ dat zijn ploeg zo veel vooruitgang boekt dat de eerste overwinning van het seizoen nabij is. ” Ik zal je zeggen dat we winnen”, sprak de Achterhoeker gistermiddag, twee dagen voor de derby NEC-Vitesse, morgen om 12.30 uur.

“De linies raken beter op elkaar ingespeeld, conditioneel staan we er een stuk beter voor, maar het is vooral een gevoel”, legt Westerhof uit. “Het is soms ongrijpbaar waarom het minder gaat, maar ook ongrijpbaar waarom het beter gaat. “De linies raken beter op elkaar ingespeeld, conditioneel staan we er een stuk beter voor, maar het is vooral een gevoel”, legt Westerhof uit. “Het is soms ongrijpbaar waarom het minder gaat, maar ook ongrijpbaar waarom het beter gaat. Als ik alléén dat gevoel had, zou ik nog twijfelen. Maar ik ben niet de enige, het gaat met de week beter.”

Westerhof wilde gistermiddag zijn opstelling voor de zesde competitiewedstrijd van het seizoen niet prijsgeven omdat de spelers niet op de hoogte waren gebracht. Het heeft er alle schijn van dat Frank van der Struijk, hersteld van een enkelblessure, de plaats van Civard Sprockel inneemt.

Sprockel werd in het laatste competitieduel met Willem II, twee weken geleden, halverwege de wedstrijd gewisseld. Westerhof: “Daar heeft het nu niks mee te maken. Hij is twee dagen ziek geweest en moet helemaal koortsvrij zijn wil hij kunnen spelen. Koorts is voor mij altijd een indicatie om niet te trainen.”

Westerhof heeft weinig reden af te wijken van zijn elf, al zal Santi Kolk na zijn ijzersterke invalbeurt tegen Willem II (2-2) Julian Jenner zeker uit de basis verdringen. Ricky van Wolfswinkel krijgt er steeds meer concurrentie bij van Niklas Tarvajärvi, maar de jonge topscorer (twee doelpunten) zal zeer waarschijnlijk zijn eerste derby spelen. De geblesseerden Alfred Schreuder en Haim Megrelishvili zijn niet inzetbaar.

Bron: De Gelderlander 18-10-2008

Verslag SV Forumavond
Forumavond supporters krijgt vervolg !!

Ruim 250 supporters waren donderdagavond aanwezig bij de SV forumavond. De trainers Hans Westerhof en Edward Sturing werden, samen met de selectiespelers Verhaegh, Schreuder, Molhoek en Velthuizen aan te tand gevoeld over de resultaten van de afgelopen vijf wedstrijden. Volgens Westerhof zit de kentering er aan te komen nu de selectie op het gewenste conditionele peil komt en op elkaar ingespeeld raakt. De spelers beloofden dat zij er a.s. zondag alles aan zullen doen om de punten in Nijmegen weg te halen en mee terug te nemen naar Arnhem.

In het beleidsmatige gedeelte beloofde Paul van der Kraan supporters meer te laten participeren binnen de club en uiterlijk januari 2009 met een beleidsplan naar buiten te komen. Dat was niet eerder mogelijk omdat de surseance pas kort voor het seizoen is afgerond. Marc van Hintum vertelde dat er met weinig middelen een goede selectie is samengesteld en dat er bewust is gekozen voor Nederlandse spelers om de binding met de supporters te verhogen.

Jasper van Amstel werd als directeur van Gelredome kritisch benaderd over de prijsstelling en catering in het stadion. Betere service en een hoger kwalitatief assortiment waren zijn argumenten. Hij beloofde echter beter naar de wensen van de supporters te zullen luisteren. Enige aanpassingen in assortiment en de maat van een kop koffie zijn al doorgevoerd. De zes Vitesse loges zijn in juni al teruggegaan naar Vitesse. Dit als een onderdeel van een onderlinge overeenkomst.

Het tweede gedeelte van de avond ging over beleidsmatige zaken. Dit gedeelte begon met het aanbieden van een petitie van De Aftrap en het voorlezen van een verklaring door Rijnfront Arnhem. De supportersvereniging deelt de kritiek op Vitesse met betrekking tot de deelname van supporters in beleidsmatige beslissingen zoals stadionherindeling, prijsstelling van de seizoenkaarten en het onvoldoende profileren van Vitesse bij aanpassingen van de promenades in Gelredome evenals het realiseren van een eigen supportersvak op de tribune. Ook op het punt dat het beleidsplan van Vitesse te lang op zich laat wachten deelt de supportersvereniging Vitesse de kritiek van de overige supportersgroepen.

Vitesse heeft toegezegd met de diverse supportersgroeperingen een vervolggesprek op korte termijn te plannen en het beleidsplan in januari te lanceren. Uit dit beleidsplan zou ook blijken op welke wijze de Vitesse supporters participeren in de uitvoering daarvan. Daarnaast zullen er verdere stappen worden ondernomen om de binding van de supporters en de club te verhogen.

Bron:SV 18-10-2008

Standpunt SV

Tijdens het supportersforum afgelopen donderdag werd namens Rijnfront Arnhem een verklaring voorgelezen waarin werd neergelegd waaraan Vitesse bestuurders moeten voldoen. Ook werd er in de verklaring geconstateerd dat er in het recente verleden zaken zijn voorgevallen die maken dat de huidige Vitesse bestuurders niet in dat profiel passen. De verklaring eindigde met een oproep aan de bestuurders om bij zichzelf te rade te gaan en conclusies te trekken. Supportersorganisatie De Aftrap ging een stap verder en overhandigde Cees Bakker een, door duizend handtekeningen ondersteunde, petitie ‘Bestuurlijke Vernieuwing’ waarin onder andere het ontslag van Paul van der Kraan werd geëist. De contacten tussen de supportersgroeperingen zijn goed en de doelen komen vaak overeen. Echter, in dit laatste geval ondersteunen wij de gekozen weg niet.

Het bestuur van de supportersvereniging Vitesse spreekt zijn waardering uit voor de manier waarop bovengenoemde groeperingen de afgelopen week hebben gecommuniceerd met de SV. Hierdoor konden er goede afspraken worden gemaakt over het verloop van het supportersforum. Direct na de redding van Vitesse heeft de supportersvereniging in een verklaring, toen voorgelezen op het veld, alle bestuurders van Vitesse gemaand onze club met gezond, eerlijk en moedig beleid op te bouwen met oog voor twee zaken: supporters en geld. De situatie waarin Vitesse terecht was gekomen mocht en mag nooit meer terugkeren. De supportersvereniging zal iedere bestuurder ter verantwoording roepen die het voortbestaan van onze club in gevaar brengt of de belangen van supporters schendt.

Wij hebben tot onze spijt in de maanden daarna al enkele keren aan de noodrem moeten trekken omdat afspraken niet nagekomen werden en zaken slecht werden gecommuniceerd naar de supporters. Het gaat hier over de (on)aangekondigde prijsverhoging van de seizoenkaarten, de herinrichting van de merchandise en de vernieuwde prijsstelling en service in Gelredome. Hoewel er na overleg met de supportersvereniging steeds zaken konden worden teruggedraaid, betreuren wij het zeer dat er direct al zo onzorgvuldig met de belangen van supporters is omgesprongen. Tevens hebben wij gewaarschuwd voor de gevolgen als deze lijn zou worden doorgezet. Op dit moment vinden wij echter dat, gezien de financiële positie en de positie op de ranglijst, onze club met name gebaat is bij rust. Bovendien vindt het bestuur dat de dagelijkse leiding van Vitesse zoveel krediet heeft opgebouwd bij de reddingsoperatie van de club vorig jaar dat op die grond alleen al het eisen van ontslag op dit moment niet aan de orde is. De algemene en technische leiding van Vitesse moeten op dit moment de mogelijkheid krijgen om te werken aan het ombuigen van een negatieve spiraal.

Het bestuur van de supportersvereniging Vitesse

Bron: SV 18-10-2008

Westerhof vindt NEC-uit nu ideaal

Trainer Hans Westerhof is ervan overtuigd dat de ommekeer nadert voor Vitesse. Daarom is hij blij met de uitwedstrijd tegen rivaal NEC. “Als je in de situatie waarin wij nu zitten een tegenstander mag kiezen, heb ik het liefst een zware, want dat telt dubbel. NEC-uit is dus prima.”

Het fenomeen derby spreekt Westerhof enorm aan. “Als tienjarige maakte ik de derby tussen SDOUC en Silvolde al mee. En America-Chivas in Mexico voor 120.000 man was ook schitterend. Rivaliteit moet er zijn, maar ik vind niet dat het moet ontaarden in haat. Het is maar voetballen, hoor.”

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2008

Santi Kolk: terug waar ik hoor

Santi Kolk start na enkele weken op de bank weer in de basis bij Vitesse in de derby uit tegen NEC.

“Ik hoor in de basis te staan. Niet alleen gezien mijn optreden tegen Willem II, maar ik vind dat ik altijd moet spelen. Ik ben een tijdje gepasseerd geweest, dan moet je ervoor zorgen dat de trainer er weer anders over gaat denken. Dat heb ik gedaan.”

Kolk kan wel genieten van beladen wedstrijden als NEC-uit. “De hectiek is wat groter, dus dat zijn altijd leuke wedstrijden. Als Vitesse-speler mag ik dat misschien niet zeggen, maar NEC is leuk om naar te kijken.”

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2008

Drost heeft weinig meer met NEC

Jeroen Drost keert zondag met Vitesse terug in De Goffert, waar hij een half jaar speelde voor NEC.

“Ik heb meer met mijn oude club Heerenveen dan met NEC. Ik volg ze nog een beetje, maar ik spreek die jongens niet meer. Ik was afgelopen zomer met de Vierdaagse nog in Nijmegen, maar binnen tien minuten waren we weg. Een paar agressievelingen kwamen achter ons aan, dat schijnt er bij te horen.”

Voor Vitesse wordt het essentieel om onderin weg te komen. “Dat moet wel. Daarom zou het mooi zijn om zondag drie punten weg te halen, ook omdat ik daar gespeeld heb natuurlijk.”

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2008

NEC vaak de sterkste tegen Vitesse

De Gelderse derby NEC-Vitesse eindigt in de competitie vaak in een Nijmeegse zege. De laatste Arnhemse competitieoverwinning in Nijmegen dateert van ruim tien jaar geleden, in 1997 werd het 0-2.

Van de tien wedstrijden erna won NEC er negen en in 2005 werd het 1-1. De laatste drie edities eindigden steeds in 1-0 met Rutger Worm, Youssef El Akchaoui en Kristián Vadócz als matchwinners voor NEC.

Vitesse heeft in 2006 en 2007 wel in de Goffert van NEC gewonnen. Dat was echter niet in de competitie, maar in de play-offs.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2008

Sprockel valt buiten basis Vitesse

Vitesse-trainer Hans Westerhof heeft verdediger Civard Sprockel en aanvaller Julian Jenner gepasseerd voor het duel zondag uit tegen aartsrivaal NEC.

Voor Sprockel speelt de van een enkelblessure teruggekeerde Frank van der Struijk en Santi Kolk vervangt Jenner. Westerhof is nog onduidelijk over wie spits zal spelen. De keuze gaat tussen Ricky van Wolfswinkel en Niklas Tarvajärvi. Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van der Struijk, Sansoni, Drost; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2008

Van der Kraan wijkt niet na petitie
Directeur Vitesse ‘strijdbaar’ na actie op supportersavond

Honderden fans van Vit­esse hebben gisteravond hun af­keer geuit tegen het beleid van Vit­esse. Op de razend drukke suppor­tersavond in clubhuis Monniken­huize werd een petitie aangebo­den namens stichting De Aftrap.

Daarin werd – ondersteund door duizend handtekeningen – het ver­trek van algemeen directeur Paul van der Kraan geëist. Die liet gister­avond laat weten dat hij daar niet over peinst. ” Ik ben strijdbaarder dan ooit. Als je leiding geeft aan een fantastische club als Vitesse kun je ook een keer kritiek ver­wachten. Daar loop ik niet voor weg”, stelde Van der Kraan. “Ik neem de handschoen op. De sup­porters hebben een duidelijk sig­naal afgegeven en dat nemen wij serieus. Niet alleen met woorden, ook met daden.”

Van der Kraan heeft met de woord­voerders van De Aftrap ( John Klein- Gebbink) en Rijnfront Arn­hem ( Julio Sleen) afgesproken om helderheid te verschaffen over de koers van de club.

De kritiek van Rijnfront ( RFA) was niet op Van der Kraan maar op de hele club gericht. Suppor­ters voelen zich niet serieus geno­men en vinden dat hun club is af­gegleden tot een niveau waar zij er niet meer trots op kunnen zijn.

Van der Kraan: “De supporters wil­len concreet horen wat wij gaan doen, waar de club naar toe wil en dat wij waarmaken wat we roe­pen. Zij hebben ons veel aangege­ven. Ze willen serieuzer worden genomen, ze willen zich weer thuis voelen in het stadion en Gel­redome moet weer een veste wor­den waar tegenstanders met angst en beven naar toe komen.”

Bron: De Gelderlander 17-10-2008

Vitesse trapt af met Scoren voor Gezondheid

Op dinsdag 21 oktober aanstaande start Vitesse voor het tweede jaar met het project Scoren voor Gezondheid. Met Scoren voor Gezondheid zetten betaald voetbalspelers uit de Eredivisie leerlingen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Op dit moment kampt veertien procent van de kinderen in Nederland met overgewicht. Kinderen bewegen steeds minder. In plaats van buiten te spelen zitten zij vaker achter de (spel)computer. Ook het eetpatroon laat duidelijk te wensen over: snacks en snoep zijn (te) vaak binnen handbereik met als gevolg dat veel kinderen ongezond leven en vaak te dik zijn. Hoog tijd om het tij te keren. Hoog tijd voor Scoren voor Gezondheid!

Bij Vitesse geven profvoetballers het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. De Vitesse-spelers Ricky van Wolfswinkel, Frank van der Struijk, Onur Kaya en Abubakari Yakubu zijn in Arnhem ambassadeur van het project. Om tot grote prestaties te komen is een gezonde levensstijl nodig. Juist profvoetballers zijn de aangewezen personen om dit te vertellen aan- en uitstralen naar kinderen. Het project richt zich op kinderen van negen tot twaalf jaar uit de bovenbouw van de basisschool. Met Scoren voor Gezondheid ervaren kinderen hoe plezierig het is om te bewegen en je fit te voelen.

Tussen 11.30 – 15.30 uur is er op 21 oktober een programma met clinics, waarbij ook Vitesse-trainer Hans Westerhof aanwezig is. Daarnaast vindt op Sportpark Malburgen West een fit- en gezondheidstest plaats. Driehonderd kinderen beloven met het ondertekenen van een contract met één van de voetballers actief aan hun gezondheid te gaan werken. Op school komen vervolgens verschillende thema’s over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Met een tweede fit- en gezondheidstest sluiten de kinderen twintig weken later het project af en ontvangen ze een diploma uit handen van dezelfde spelers. Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij, het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en de Stichting Meer dan Voetbal met als doel een gezonde leefstijl bij kinderen te promoten

Bron: Vitesse 16-10-2008

Vitesse doet onderzoek naar eigen publiek

In antwoord op de kritiek van de aanhang is Vitesse een onderzoek begonnen naar zowel de consumptieprijzen in stadion Gelredome als de dalende toeschouwersaantallen. Fans van de club klaagden de afgelopen weken over het niveau van het spel en over de gestegen kosten in de thuishaven. Aan de hand van een inventarisatie van de prijzen bij andere Eredivisieclubs willen de Arnhemmers in de nabije toekomst aan tafel gaan met de cateringservice van Gelredome. Een onderzoeksbureau analyseert bovendien grondig de reden van de lage publieke belangstelling in de eerste thuisduels van dit seizoen. Waar het stadion vorig jaar nog met regelmaat gevuld was met bijna twintigduizend supporters, wordt op dit moment de grens van vijftienduizend amper geslecht. Binnen de club heerst algemeen de mening dat alleen goede uitslagen de mensen weer naar het stadion kunnen krijgen. ‘Hoewel wij het natuurlijk niet eens zijn met de negatieve sfeer die wordt geschapen, is het zonneklaar dat alleen resultaten ons kunnen helpen; zegt technisch directeur Marc van Hintum. ‘De potentie is aanwezig, met een aantal zeges kunnen we het hier allemaal weer een stuk positiever krijgen.

Bron: VI week 42 2008

Westerhof ziet uit naar eerste derby

Na jaren te hebben gewerkt in Mexico en de Verenigde Staten, weet Hans Westerhof wel wat de lading van een regionale voetbalderby is. Toch kijkt de trainer van Vitesse uit naar het treffen met NEC, komende zondag in Nijmegen. Volgens hem is de Gelderse burentwist het ideale moment voor zijn team de negatieve reeks van de voorbije weken te doorbreken. ‘Winnen van NEC is meer waard dan alleen drie punten; aldus Westerhof. ‘Als we daar een goed resultaat neerzetten, kunnen we een groot deel van de vieze smaak van de laatste weken wegspoelen. Echte zenuwen heb ik niet, omdat ik vrij veel gewend ben, maar het is leuk dit duel ook nog op mijn lijstje te kunnen bijschrijven. Westerhof rekent erop dat hij in De Goffert aanvoerder Paul Verhaegh weer kan opstellen. De rechtsback moest de voorbije week verstek laten gaan wegens een ribblessure. Over de beschikbaarheid van Alfred Schreuder (teenkwetsuur) is de trainer minder positief. ‘Dat wordt lastig. We moeten hem eerst helemaal fit krijgen, voordat ik het risico wil nemen. De derby tegen NEC wordt een scherp duel, dan moeten de spelers honderd procent klaar zijn.’

Bron: VI week 42 2008

Fans Vitesse eisen vertrek directeur

Fans van Vitesse willen donderdag het bestuur van de club een petitie aanbieden waarin het vertrek van algemeen directeur Paul van der Kraan wordt geëist. Een delegatie van de harde kern heeft duizend handtekeningen onder de fans verzameld.

De handtekeningen zijn verzameld via een elektronische oproep en schriftelijk rond het competitieduel Vitesse-Willem II.

“Wij willen de petitie donderdag tijdens de supportersavond aan het bestuur aanbieden”, laat John Klein-Gebbink van stichting De Aftrap, uitgever van fanzine De Aftrap, weten. “Welke bestuursleden er dan zijn, weet ik niet.”

De fans vinden dat er een nieuwe, frisse clubleiding moet komen om Vitesse weer vlot te trekken. Er is al maanden grote kritiek op de club, die zich van de fans zou vervreemden. De harde kern ziet in algemeen directeur Paul van der Kraan vooral een (geslaagd) saneerder en geen opbouwer. Daarbij vinden zij dat supporters volledig worden genegeerd door de clubleiding.

Voor het laatste thuisduel met Willem II werden al acties aangekondigd. Na afloop kwam het tot ongeregeldheden uit onvrede, en tot een drietal arrestaties. “Van der Kraan is ervoor verantwoordelijk dat de club steeds beleidsmatiger wordt geleid en dat het belang van de supporters niet meer op één staat. Een club is er voor de supporters. Ik zie steeds meer mensen afhaken. De tribunes zijn leeg. Als het zo door gaat, houdt het een keer op. Straks zitten er 8.000 mensen op de tribune, dan kunnen we er mee ophouden.”

“Ik spreek mensen die al dertig jaar een seizoenkaart hebben, FC Amsterdam nog op Monnikenhuize hebben zien spelen en die er nu mee ophouden”, schetst Klein-Gebbink. “En dan is het nieuwe prijsbeleid nog niet eens helemaal doorgevoerd. Volgend jaar wordt het nog duurder.”

Hij mist een ‘club om trots op te zijn’. “Wij eisen in de petitie bestuurlijke vernieuwing. Wij missen een visie en uitstraling. Er wordt geen beleid gemaakt. In een stad als Arnhem, met een stadion als Gelredome, en zo’n grote achterban, moet je toch kunnen toewerken naar een positie in de top vijf of top zes. Natuurlijk begrijpen wij dat dat niet allemaal in één jaar kan. Maar als er een vogel wordt gepresenteerd die schijnt te passen bij de toekomstvisie van de club, zou het toch aardig zijn als die toekomstvisie ook aan de supporters wordt meegedeeld.”

De fans zijn ook verbaasd over de rentree van de ‘Vrienden’ Cor Guijt en Jan Snellenburg in het bestuur. “Die zijn vijf jaar geleden bij het reddingsplan door de gemeente wegens mismanagement aan de kant gezet. Zij waren deels verantwoordelijk voor de schuld? Hoe kan het dat zij weer terug zijn?”

Paul van der Kraan vond het gisteren te vroeg om te reageren op de aangekondigde supportersactie. “Ik kan moeilijk reageren op iets dat nog moet komen. Ik wacht donderdag af”, aldus de directeur.

Bron: De Gelderlander 15-10-2008

‘Als in een jaar alles op poten is, ben ik weg’
Interview: Hans Westerhof

Ooit zei Hans Westerhof (59) dat hij liever een goed mens dan een goede trainer is, en sindsdien wordt hij er steeds mee geconfronteerd. Maar wellicht dat de combinatie met het gereanimeerde Vitesse juist daarom wel zo goed paste. Een aantal maanden terug in Nederland laat de globetrotter zijn licht schijnen over de club, de voetballerij, maar bovenal over zichzelf. ‘Om een bepaalde reden zien ze me nog steeds als welzijnswerker.’

lees verder...

Bron: VI nr 41 2008

Marc van Hintum: ‘Ik zweer je, Vitesse gaat klimmen’

De rode cijfers verdwenen na een decennium megalomania, de opportunist Aad de Mos maakte plaats en een grote schoonmaak in de selectie moest zorgen voor nieuw elan. Eindelijk een nieuwe start in Arnhem. Begin oktober is het echter al weer als vanouds: de eerste crisis is een feit. De prestaties zijn met twee punten uit vijf duels ronduit slecht en duizenden fans laten Stadion Gelredome links liggen. Supporters eisen nu het hoofd van Paul van der Kraan. ‘Honderd man roepen dat de consumpties te duur zijn en dat de directeur weg moet. Dit gaat nergens meer over’, zegt technisch directeur Marc van Hintum. ‘Van der Kraan steekt al jarenlang zestig tot zeventig uur per week in de club. Na zes jaar financiële malaise kreeg hij er een schuldsaneringsplan doorheen. Toen was hij hier de gevierde man, en een paar maanden later willen ze dat hij vertrekt. Dat is gewoon onterecht. We hebben gesaneerd en moeten de club nu helemaal opnieuw opbouwen. Ook wij beseffen dat Vitesse gebaat is bij een vol stadion, maar misschien zouden die supporters eens op de kantoren moeten komen kijken. Dan verandert hun houding wel, dank ik. Maar als er negativiteit en onrust is, dan hebben wij ook wat verkeerd gedaan.

De saneringen hebben prioriteit gekregen en de communicatie naar de supporters is altijd op het laatste plan gekomen, dat willen we verbeteren.’ De schulden zijn volgens Van Hintum nog steeds niet helemaal verdwenen. De Vrienden van Vitesse hebben nog geld te goed, al zullen ze dat niet direct opeisen. ‘De acute problemen zijn weg, maar we kampen nog wel steeds met wat restanten. Dus we zijn niet honderd procent schuldenvrij. We hebben met Piet Velthuizen, Paul Verhaegh, Claudemir, Ricky van Wolfswinkel en Alexander Buttner jonge spelers die sportief kunnen groeien en die ook financieel een waarde vertegenwoordigen. We hebben dit jaar bijna niks uitgegeven aan nieuwe spelers, dan kun je niet meteen weer verwachten dat we Europa in gaan. Dat is volgens mij het grootste probleem. ledereen dacht: De schulden zijn opgelost, nu gaan we de hemel weer bestormen. De mensen moeten eens reëel worden. We hebben natuurlijk de kwaliteiten om veel hoger te staan, maar de mensen moeten niet al na vijf duels moord en brand schreeuwen. Wij maken beleid voor de lange termijn en niet voor vijf wedstrijden. Men is ongeduldig, maar ik zweer je: wij gaan klimmen.’

Tekst: Tom Knipping

Bron: VI nr 41 2008

Vitesse verslaat RW Ahlen met 1-0

Vitesse heeft vrijdagmiddag op Papendal een oefenwedstrijd tegen het Duitse Rot Weiss Ahlen gewonnen. De nummer zestien uit de eredivisie won met 1-0 van de nummer vier uit de tweede Bundesliga.

Anduele Pryor maakte in de 26e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De linkspoot knalde de bal hard achter doelman Dirk Langerbein. Vitesse-doelman Piet Velthuizen viel geblesseerd uit, nadat hij met zijn voet in aanraking was gekomen met de paal. Hij werd vervangen door Ronald Graafland, die een kwartier voor tijd een belangrijke redding verrichtte.

Bron: Omroep Gelderland 10-10-2008

Promoclip Vitesse Supportersvereniging in première

Vitesse is begonnen aan een nieuw en uiterst belangrijk jaar. De negatieve sportieve lijn moet worden omgebogen. Daarnaast wordt de organisatie verder geprofessionaliseerd. Voor de supporters is het zaak direct betrokken te worden en te blijven bij deze processen. Een sterke supportersvereniging is daarvoor van groot belang. Dat supporters dit inzien blijkt uit het feit dat terwijl het aantal verkochte seizoenskaarten daalt, het ledenaantal van de SV stijgt.

Om nog meer supporters kennis te laten maken met het werk van de SV heeft commissie ‘Vitesse in de stad’ in samenwerking met JD MultiMedia een promoclip ontwikkeld.

De boodschap is duidelijk: WORD LID

Een korte versie van de clip met ingesproken tekst van een Vitessenaar in hart en nieren, beleefde zaterdag in Gelredome zijn première. De volledige versie is nu te zien op YouTube.

Bekijk de: SV Vitesse promoclip

Bron: SV oktober 2008

Column Paul van der Kraan, 9 oktober 2008

Beste Vitesse-supporters,

Wegens onvoorziene omstandigheden (vergeten trouwdag) een dag te laat, maar hierbij dan toch mijn column. Alle onderwerpen die bij jullie leven, zullen de komende weken de revue passeren in mijn columns. Voor dit moment pik ik er een punt uit, omdat ik daar nu al een (gedeeltelijke) terugkoppeling op kan geven en dat is de horecavoorziening op de Promenade. Aan de overige aandachtspunten wordt ook gewerkt, maar deze items als toekomstvisie c.q. beleid, wil ik volgende week donderdag tijdens de forumavond in Supportershome Monnikenhuize nader toelichten.

Het veranderde horeca-aanbod/prijsbeleid is niet door alle supporters positief ontvangen. Hoewel er, dat dient ook te worden gezegd, ook supporters waren die juist aangenaam verrast waren door het gevarieerdere aanbod. En laten we eerlijk zijn: de horeca stemde in het verleden in het algemeen niet tot tevredenheid bij onze bezoekers. Dat is één van redenen geweest voor een grondige aanpassing van de horeca. De prijzen van de diverse producten zijn wel min of meer onverdeeld een punt van discussie.

Waarom is het aanbod eigenlijk veranderd? GelreDome heeft de ambitie om de beste evenementenaccommodatie van Nederland te worden. Dat is een mooi streven en met het totale evenementenaanbod, waarvan voetbal een belangrijk onderdeel is, zijn onze collega’s van het stadion hard op weg deze ambitie te realiseren. Daar hoort een hoogwaardige horecavoorziening bij die producten leveren van uitstekende kwaliteit. Al eerder konden jullie op deze site(vitesse.nl) een interview lezen met horecamanager Raoul Dumoulin. Daarin is de motivatie om een en ander te veranderen uitgebreid toegelicht. Dat neemt niet weg dat Vitesse wel van mening is dat de prijzen niet (te veel) uit de pas moeten lopen met het gemiddelde in andere stadions.

Inmiddels zijn we drie thuiswedstrijden onderweg met de nieuwe cateraar en blijkt dat mede naar aanleiding van de opmerkingen van Vitesse-supporters, reeds een aantal aanpassingen is verricht. Zo is de inhoud van een koffiebeker aangepast (groter), zijn de candybars geïntroduceerd, is er in plaats van uitsluitend ‘grote friet’ ook weer normale friet verkrijgbaar, zijn de prijzen van de Vietnamees naar beneden toe bijgesteld en is er een proefopstelling met hangtafels op Oost geweest. Voor het einde van het jaar wordt deze opstelling uitgebreid met 40 statafels, omdat het, zo bleek, wordt gewaardeerd.

Veel opmerkingen waren er ook over de broodjes frikadel, kroket, gehaktbal en rookworst. Deze kosten 1 munt en 1,5 munt, wat neerkomt op respectievelijk 2,40 en 3,60 euro. Het broodje frikadel is daarmee 0,20 eurocent duurder dan afgelopen seizoen. Dat prijsverschil is te verklaren door de kwaliteit die enorm is verbeterd. De overige broodjes, voor 2 munten, vinden wij ook aan de dure kant. Wel moeten we daarbij betrekken dat de kwaliteit van deze producten aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van vorig seizoen.

Desondanks hebben wij een aantal prijzen opgevraagd bij onze collega BVO’s. Nog niet van iedere club hebben wij de prijzen binnen, maar een indicatie voor een broodje frikadel is dat deze bij Sparta 2,50 euro, bij Ajax 2,75 euro, bij PSV 3,00 euro en bij AZ 3,33 euro kosten. Heracles verkoopt alleen broodjes hamburger en die kosten 3,50 euro. De verschillen in kwaliteit hebben wij niet onderzocht. Alles wordt, net als in GelreDome, inclusief saus aangeboden. Bij PSV is de muntprijs bij voetbalwedstrijden 25 eurocent goedkoper dan bij evenementen, bij GelreDome is dit 10 eurocent.

Vitesse is voornemens de prijzen van alle clubs op (korte termijn) te inventariseren en aan de hand hiervan nog eens rond de tafel te gaan met GelreDome Publiekshoreca. Hierover hoop ik jullie als het even kan voor 16 oktober te berichten.

Dan nog een puntje wat ik vandaag wil toelichten. De verminderde toeschouwersaantallen tot nu toe zijn een nadrukkelijk signaal dat er zaken anders moeten. Hoewel een aantal redenen voor het afhaken van seizoenkaarthouders c.q. het wegblijven van ‘losse’ kaartkopers op hoofdlijnen bekend is, hebben wij al eerder aangegeven dat wij de precieze redenen graag willen onderzoeken. Naar aanleiding van deze uitspraak in de media, heeft zich een bureau uit Oosterbeek bij ons gemeld, dat dit onderzoek voor ons wil uitvoeren. Uiteraard zullen wij los van dit onderzoek veelvuldig met jullie in contact treden om te weten te komen hoe we het jullie beter naar de zin kunnen maken. Te beginnen volgende week donderdag.

Groet, Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 09-10-2008

Tijd is tegenstander van Vitesse

Het spel van Vitesse gaat met sprongen vooruit, maar de tijd gaat dringen. Is het goed genoeg? En kan deze club dat aan? Vitesse heeft sinds de verloren eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen enorme stappen vooruit gemaakt, maar kan er nog niet van genieten. De stemming loopt immers recht evenredig met het puntenaantal; en van twee punten wordt niemand warm.

Het elftal van trainer Hans Westerhof speelde zaterdagavond een half uur lang (na rust) geweldig voetbal. Zes oefenduels en een compitiewedstrijd (FC Groningen) leek de ploeg nagenoeg stil te staan. Er werd geen kans gecreëerd, spelers stapelden fout op fout en liepen met het hoofd naar beneden over het veld. Zaterdag tegegen Willem II werd de ene na de andere mogelijkheid uitgespeeld. Het zat alleen niet mee in de afronding en het ging nog echt mis in de verdediging.

Zeven seconden voor tijd maakte een jubelstemming in Gelredome plaats voor woede en frustratie. Dat alles dankzij één klungeldoelpunt. ‘Amateuristisch’, sprak de altijd kalme Westerhof, des te harder kwam de boodschap over. Westerhof doelde niet eens alleen op de ongelukkige treffer, hij zag een serie defensieve fouten aan zich voorbije trekken.

Het is voor Westerhof geruststellend dat hij nu de grote lijnen aan elkaar groeien, met details aan het werk kan. dat betekent voor de spelers ook weer een periode van aanhaken of afhaken. In grote lijnen staat het elftal wel. Vooral dankzij de komst van Nicky Hofs, de terugkeer van Santi Kolk en de groeistuipen van Claudemir, Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner. Er staat een prachtige basis voor de toekomst, maar de toekomst hang nauw samen met het heden. De spelers moeten dit seizoen de vraag beantwoorden of de selectie eredivisie-waardig is. Dat klinkt onschuldig, maar zo lang het gevaar van degradatie niet is afgewend, staat de toekomst van de club op het spel.

Die is in handen van een ervaren, nuchtere trainer, een selectie met op korte termijn nog steeds de nodige vraagtekens en een clubleiding die de eigen fans van zich heeft afgekeerd en bepaald niet uitblinkt in doortastend optreden.

Het zal in Arnhem wat gemengde gevoels oproepen, maar de koemdne maanden zijn cruciaal. Enigszins vergelijkaar met een peridoe vorig jaar bij NEC. Die club stond zevende en besloot trainer Mario Been alle vertrouwen te geven.

Voor dergelijke keuzes staat Vitesse de komende maanden ook, ten aanzien van de trainer en de spelers.

Bron: De Gelderlander 07-10-2008

Vitesse op de vingers getikt door KNVB

Vitesse kreeg een voorwaardelijke geldboete van 2500 euro, met een proeftijd van een jaar, wegens het niet naar waarheid invullen van een meldingsformulier inzake incidenten en wanordelijkheden. Dat gebeurde na de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-4) op 29 augustus.

Bron: ANP 06-10-2008

Vitesse: afvoeren fans ‘erg onhandig’

Vitesse is behoorlijk ontstemd over de manier waarop de politie zaterdagavond na het duel Vitesse-Willem II drie gearresteerde Vitesse-aanhangers naar het arrestentenverblijf in Gelredome transporteerde. Het in de boeien geslagen drietal (twee Arnhemmers en een Rhedenaar) werd door de spelerstunnel geleid. Daar werden op dat moment nog diverse voetballers geïnterviewd door de media, onder wie oud-NEC’er Frank Demouge.

De Willem II-spits werd de hele tweede helft van de wedstrijd uitgescholden door de harde kern van de Vitesse-supporters. In de laatste tellen van het duel scoorde Demouge de 2-2, waardoor Vitesse opnieuw niet won.

Woordvoerster Ester Bal benadrukt dat hij geen moment gevaar heeft gelopen door de manoeuvre van de politie, die zij ‘erg onhandig’ noemt. “We zijn er erg over ontstemd en hebben het meteen aangekaart”, aldus Bal. De afspraken met de politie over het afvoeren van arrestanten zijn inmiddels opgefrist. “Er is een alternatieve route naar het arrestentenverblijf”, zegt ze. “Blijkbaar wist niet idereen daarvan. Het is gelukkig al lang geleden dat een incident als dit gebeurde.”

De politie wilde de opgepakte supporters per se binnendoor afvoeren. “Buitenom was heel onverstandig geweest. Daar stond de groep waarvan die jongens deel uitmaakten. De sfeer was gespannen”, legt een woordvoerster uit. “Onze mensen zijn gewoon achter een Vitesse-steward aangelopen, in de veronderstelling dat hij de weg wist.”

Bron: De Gelderlander 06-10-2008

Vitesse speelt op Papendal tegen Ahlen

Het oefenduel van Vitese tegen het Duitse SV Ahlen wordt vrijdag 10 oktober gespeeld op Papendal. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Trainer Hans Westerhof wil het duel gebruiken om spits Niklas Tarvajärvi ritme te laten opdoen. De Fin kreeg zaterdagavond bij Vitesse-Willem II (2-2) pas zijn eerste speelminuten.

Het KNVB-bekerduel Lienden-Vitesse, woensdag 12 november, begint om 20.00 uur.

Bron: De Gelderlander 06-10-2008

Paul van der Kraan betreurt onrust

Paul van der Kraan betreurt de gebeurtenissen rond en na de wedstrijd van Vitesse tegen Willem II.

De algemeen directeur snapt dat de supporters geïrriteerd zijn. “Maar het is jammer en vervelend dat ze hun frustratie op deze manier uiten. Het komt natuurlijk door de wijze waarop wij nu acteren. Maar dit is een fase, ik ben ervan overtuigd dat we de goede weg zijn ingeslagen. Het zit tegen.” De spreekkoren tegen Frank Demouge betreurt Van der Kraan. “Ik verwacht wellicht weer een onderzoek tegen ons. Dat was ook zo na Groningen, toen het gericht was tegen de scheidsrechter.”

“Op deze manier helpen de supporters de club niet. Hier schiet niemand iets mee op. Maar ik kan me enige frustratie wel voorstellen, want ik vind het net zo beroerd als zij. De club heeft hard een overwinning nodig. Dat is ook belangrijk voor het vertrouwen van de spelers.”

Bron: Omroep Gelderland 05-10-2008

Boze fans Vitesse opgepakt

Boze fans van Vitesse hebben zaterdagavond na het duel Vitesse – Willem II (2-2) geageerd tegen het beleid van de club en de tegenvallende prestaties. Drie supporters werden vlak na de wedstrijd opgepakt en geboeid afgevoerd. Daarbij werden zij in de catacomben van Gelredome tussen de spelers van beide teams en de massaal aanwezige pers weggeleid. De geboeide fans riepen anti-Vitesse leuzen en juichten de zaterdagavond ingevallen Santi Kolk toe.

Buiten stonden vijftig tot honderd fanatieke fans. Spelers en enkele leden van de technische staf werden uitgejoeld bij het verlaten van het stadion.

Over de reden voor de aanhoudingen en of er meer fans zijn opgepakt, is nog niks bekend.

Bron: De Gelderlander 05-10-2008

Kolk laat zien dat hij erin hoort

Aanvaller Santi Kolk werd het slachtoffer van het krampachtig gehandhaafde 4-2-3-1 systeem, maar als invaller inspireerde de topscorer van vorig seizoen Vitesse tegen Willem II.

“Natuurlijk was ik getergd. Ik stond er niet in, maar ik hoop dat daar nu verandering in komt. Ik heb laten zien dat ik erin hoor. Zoals we na rust speelden, met dat elan, zo hadden we ook moeten beginnen.”

Kolk baalde enorm van de gelijkmaker. “Het is onze eigen schuld, omdat we die derde goal niet maken. Dan zie je dat er iets insluipt bij ons. En het is zeker ook de klasse van Demouge.”

Bron: Omroep Gelderland 05-10-2008

Amok bij Gelredome na duel Vitesse

Bij Stadion Gelredome kwam het na de wedstrijd van Vitesse tegen Willem II tot ongeregeldheden.

Zo’n honderd supporters stonden voor de hoofdingang van het stadion om hun onvrede over de club te uiten. Er werd drie aanhoudingen verricht wegens het maken van amok. De gearresteerden werden tot verbazing van de Vitesse-medewerkers, spelers en journalisten afgevoerd via de mixed-zone en langs de kleedkamer van Vitesse.

Daar verstoorden zij interviews met kreten als “Kut-Vitesse”en Hup Santi Kolk”. Buiten het stadion werden spelers van Vitesse uitgescholden.

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2008

V.Wolfswinkel: we lieten het liggen

Ricky van Wolfswinkel vond het bizar hoe Vitesse tegen Willem II drie zekere punten verprutste.

“Dit is zo pijnlijk. We hadden de 2-1 verder moeten uitbouwen, maar we lieten het liggen. Dat we nu maar één punt pakken, voelt alsof we met lege handen staan. Dit had ik echt niet meer verwacht.”

De jonge spits scoorde zelf en maakte wederom een uitstekende indruk. “De bal lag er na rust redelijk snel in. Maar ik heb die goal ook te danken aan Santi Kolk, die echt heel goed inviel. We moeten die goede lijn van na de rust nu door zien te trekken.”

Bron: Omroep Gelderland 05-10-2008

Beschimpte Demouge lacht het laatst

Willem II-spits Frank Demouge werd de hele wedstrijd beschimpt door het Vitesse-publiek.

Spreekkoren als “Frank Demouge is homo” klonken vrijwel voortdurend, maar de Nijmegenaar lachte als laatste met een doelpunt in de slotseconden. “Zo is het maar net. Wij speelden met tien man en zij hadden kans op kans, dan kun je hem niet op een lekkerder moment maken”, grijnsde Demouge. De spits scoorde ooit voor NEC in Gelredome. “Maar toen verloren we alsnog met 2-1, nu pakken we er een punt mee. Het gaat prima met mij, ik scoor de laatste tijd vrij veel.”

Bron: Omroep Gelderland 05-10-2008

Jonker: “De tevredenheid overheerst”

Andries Jonker toonde zijn tevredenheid na de puntendeling in het Gelredome. Met tien man wist Willem II in de blessuretijd alsnog één punt weg te halen uit Arnhem. De Tricolores kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Mehmet Akgün. De ploeg uit Tilburg leek in de tweede helft de punten echter te verspelen.

Tot opluchting van Jonker was het Frank Demouge die alsnog de gelijkmaker binnen wist te werken. “Aan de ene kant zijn we heel blij mee met een punt. Maar als we nou rustig waren gebleven na rust en de eerste tien minuten waren doorgekomen hadden we hier ook met drie punten kunnen vertrekken. Ik hen enigszins gemengde gevoelens, maar de tevredenheid overheerst”, aldus Jonker.

Bron:Het Brabants Dagblad. 04-10-2008

Vitesse wordt in slotfase bestolen door Demouge

Het zat Vitesse niet mee in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De club uit Arnhem had recht op de overwinning, maar Frank Demouge zorgde vlak voor tijd voor een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft zat het al flink tegen voor Vitesse. Het veldoverwicht was groot en de Arnhemse club creëerde veel kansen. Toch ging Willem II met een voorsprong de rust in, want de ploeg van trainer Andries Jonker scoorde wél. Mehmet Akgün maakte na een kwartier spelen de enige treffer van de eerste helft en dus was de ruststand 0-1.

Vitesse kwam vol goede moed uit de kleedkamer en zette alles recht. Ricky van Wolfswinkel scoorde meteen na de hervatting de gelijkmaker. De jonge aanvaller schoot met zijn linkerbeen de bal knap in de kruising. De club uit Arnhem kreeg kans na kans, maar pas nadat het tegen tien man te spelen kwam, scoorde Vitesse zijn tweede treffer.

Jens Janse kreeg in de 51ste minuut zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Tegen tien man bleef Vitesse op zoek naar de voorsprong en al snel met resultaat. Nick Hofs maakte vijf minuten na de rode kaart van Janse uit een corner de 2-1. Voor Hofs betekende het zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Vitesse.

Lang leek de wedstrijd te eindigen in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Vitesse kreeg nog kansen, maar de supporters in het Gelredome zagen dat Vitesse het zichzelf moeilijk maakte. Doordat de voorsprong niet uitgebouwd werd, bleef Willem II in de race voor een punt. Clubtopscorer Frank Demouge zorgde in de blessuretijd voor de onverdiende gelijkmaker.

Bron: Voetbal International 04-10-2008

Vitesse verspeelt winst in blessuretijd

Vitesse had zaterdag in eigen huis tegen Willem II (foto) de zege zo goed als binnen, maar door één onoplettendheid in de defensie ging de eerste zege alsnog in rook op voor de Arnhemmers. Frank Demouge kwam in de derde minuut van de blessuretijd op een voorzet van Christophe Grégoire goed voor zijn man en schoot tien Willem II-spelers naar een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft maakte Willem II ook zeker aanspraak op minimaal een punt. De formatie van Andries Jonker kwam in de vijftiende minuut op voorsprong door een treffer van Mehmet Akgün, die scoorde uit een doorgekopte ingooi van Ibrahim Kargbo. Vitesse kwam ook in de rest van de eerste helft maar niet in zijn spel.

In de eerste minuut van de tweede helft schoot Ricky van Wolfswinkel knap met links de 1-1 binnen. De problemen werden vervolgens alleen maar groter voor de Tilburgers. Jens Janse kreeg in de 52ste minuut zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Weer vier minuten later schoot Nick Hofs de 2-1 tegen de touwen en leek de wedstrijd gespeeld, maar bij het scheiden van de markt liet Vitesse de winst dus alsnog glippen.

Bron: Sportweek 04-10-2008

Vitesse geeft zege op valreep weg

Vitesse heeft tegen een uitermate zwak Willem II met 2-2 gelijkgespeeld. De Arnhemse club blijft zo een degradatiekandidaat.

Vitesse begon enthousiast, maar Willem II opende de score na onachtzaamheid in de defensie via Akgun. Daarna faalde Vitesse opzichtig, met name Julian Jenner bakte er niets van.

Meteen na rust krulde Van Wolfswinkel de gelijkmaker in de kruising. Na rood voor Janse was de sterk ingevallen Kolk dichtbij een treffer. De logische 2-1 kwam van Hofs. Dom balverlies in de laatste seconden werd Vitesse fataal. De gehate Demouge scoorde.

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2008

Collecte: Help families in Nicaragua!

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Willem II collecteren leerlingen van ORS Lek en Linge uit Culemborg vanaf 17.00 bij de tourniquets voor gehandicapte kinderen en hun families in Nicaragua. In de zomer van 2009 trekken zij, in samenwerking met het Liliana Fonds en de stichting Las Familias Especiales, voor de vierde keer naar de krottenwijken van Matagalpa. Het project wordt begeleid door scheikundeleraar en Vitessesupporter Martin Kamperman. Van de opbrengst worden in deze straatarme regio de families gesteund, onder meer met werkgelegenheidsprojecten, medische bijstand en vormingsactiviteiten. Voor meer info over Las Familias Especiales: klik hier

Bron: SV 4-10-2008

Harde kern Vitesse is teloorgang beu
Bezoekersaantallen lopen dramatisch terug
Fans bekritiseren beleid

De ‘harde kern’ van Vitesse is de teloorgang van de club beu. Een delegatie van Rijnfront Arnhem en het radicale supportersblad De Aftrap beraadt zich op acties. ‘De boel moet nu wakker geschud, anders is het te laat.’ Aanleiding voor de onvrede vormen de dramatische bezoekersaantallen in met name thuis- maar ook uitduels. De ‘ ultra’s’ wapperen met een pamflet aan klachten; Vitesse is een grijze muis zonder beleving, visie en eigen smoel. “Er moet zo snel mogelijk een nieuwe leiding komen. Onze algemeen directeur, Paul van der Kraan, heeft de club goed gesaneerd, maar voor de opbouw moet er iemand anders komen”, stelt Julio. Hij vormt samen met Joost de afvaardiging van de groep. De harde kern vocht dit seizoen vergeefs voor een eigen vak ( 026). “Na tien gesprekken was het voor elkaar. Maar één telefoontje naar de politie en het ging niet door. Met pasfotoregistratie en iris- scans lopen ze voorop, voor hun eigen mensen doen ze niks”, vindt Julio. De ultra’s vinden dat de club er niks van bakt. “Vitesse is gezond, nu moet de trein verder, maar er is een gebrek aan ambitie”, stelt Julio. De fans vrezen een verdere teloorgang. “De club vervreemdt zich van de supporters. De oosttribune moet familietribune worden, maar de prijzen gaan gigantisch omhoog. Je bent volgend jaar zo 1000 euro kwijt met z’n drieën. Op de promenade kost een colaatje één muntje van 2,40 en een broodje frikadel twee muntjes, 4,80 euro.” Vitesse maakt zich wel druk om de tegenvallende bezoekersaantallen. De club verkocht 11.760 kaarten op een begroting van 13.500; een financiële tegenslag van enkele tonnen. Vitesse kwam vorig seizoen uit op 20.000 bezoekers. De club is een grote campage gestart. “Mogelijk gaan we onderzoeken waarom mensen afhaken”, stelt woordvoerster Ester Bal. “Door de sursance van betaling eind vorig seizoen, zijn we laat begonnen en de resultaten werken niet mee.”

Bron: De Gelderlander 04-10-2008

Willem II compleet richting Arnhem

Willem II reist dit weekend met een nagenoeg fitte selectie af richting Arnhem voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Enige afwezige is Mohamed Messoudi, die met een hamstringblessure enkele weken uit de roulatie is.

Trainer Andries Jonker laat op de clubsite van de Tilburgers weten zeer tevreden te zijn met de start van het seizoen. “Uit de reeks Ajax thuis, NAC uit, FC Utrecht uit, AZ thuis, Vitesse uit en Feyenoord thuis halen we dus zeker zes punten. Dat is goed! Met nog twee van die zes duels voor de boeg zit er zelfs nog meer in. Negen of meer punten zou geweldig zijn. Na de eerste twee overwinning zaten we natuurlijk op een roze wolk, maar we hebben de realiteit nooit uit het oog verloren. Het is sowieso een goede competitiestart voor Willem II”, aldus de oefenmeester.

Bron:Elf 04-10-2008

Tarvajärvi verdringt Junker, Kolk nog reserve

Trainer Hans Westerhof van Vitesse ziet geen reden om zijn basiself aan te passen na de 3-0 nederlaag bij Ajax. Dat betekent dat de topscorer van vorig seizoen, Santi Kolk, zaterdag tegen Willem II andermaal reserve is. Niklas Tarvajärvi maakt voor het eerst deel uit van de selectie, de Fin verdringt Mads Junker. Junker is medisch fit na zijn spierblessure. ” Als we met één spits spelen, heb ik op de bank één spits nodig. Ik kies voor Tarvajärvi, Junker speelt eerst met Jong Vitesse . Dat hij niet tot de selectie behoort, betekent niet dat hij afvalt. Hij is wel gezakt in de hiërarchie want Ricky van Wolfswinkel staat voor hem. Dat wil niet per se zeggen dat hij tegenvalt, Ricky valt mee, hij heeft alles om een prima spits te worden”, aldus Westerhof, die met Nicky Hofs, Santi Kolk en Onur Kaya drie spelers heeft voor de ‘nummer 10-positie’. Hij kiest voor Hofs. ” Santi kan prima vanaf de vleugel spelen. Type’s als hij spelen overal vanaf de vleugel, Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Tevez. Ik wil Santi niet met hen vergelijken, maar het zijn allemaal spitsen, die nu vanaf de zijlijn spelen, waar ze veel meer ruimte krijgen.”

Bron: De Gelderlander 04-10-2008

Vitesse start televisiestation
Arnhemse voetbalclub zet in op uitzenden vanaf januari 2009

Vitesse begint in januari 2009 met een eigen televisiestation. De plannen liggen al jaren in de kast, maar de club gelooft dat de laatste plooien (financiering) de komende drie maanden worden rechtgetrokken. “We hebben nog wel een sponsor nodig, tot die tijd houden we een slag om de arm”, aldus woordvoerster Ester Bal. “Het plan is er, maar moet worden uitgewerkt. Daar komen we later mee naar buiten.” Vitesse gaat de komende maanden proefdraaien met Mediamasters, het mediabedrijf dat ook live-radioverslagen verzorgt bij wedstrijden van Vitesse . Voormalig producentWillem Osterloh gaat voor de club een serie reportages maken. In eerste instantie worden die uitgezonden op het Eredivisiekanaal, de abonneezender van de eredivisieclubs. Clubs kunnen daar zelf items aanleveren volgens een vast stramien. Omdat Vitesse geen eigen televisiezender heeft, draait de club een aantal proefuitzendingen met Mediamasters. De eerste reportage, die dinsdagavond op de abonneezender wordt uitgezonden, gaat over Alexander Büttner, het 19-jarige talent van Vitesse . Bevalt de serie uitzendingen, dan wil Vitesse ook voor het eigen televisiestation gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Osterloh heeft ervaring met reportages. Hij had een eigen productiebureau en maakte talloze buitenlandse reportages.

Bron: De Gelderlander 04-10-2008

Tarvajärvi bij selectie Vitesse
Onrust bij ‘ultra’s’ : Eisen vertrek clubleiding

Niklas Tarvajärvi maakt zaterdag voor het eerst deel uit van de selectie van Vitesse. De Fin is grotendeels hersteld van zijn schouderblessure en verdringt Mads Junker uit de selectie van achttien spelers. Junker is hersteld van zijn spierblessure en medisch fit, maar moet maandag in het tweede elftal ritme opdoen.

Vitesse speelt zaterdagavond (18.45 uur) de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Willem II. Trainer Hans Westerhof houdt vast aan de elf die tegen Ajax met 3-0 verloren, maar een uur lang goed speelden.

Supporters van de harde kern van Vitesse zijn het oneens met het beleid van de club en wijzen daarbij naar de teruglopende belangstelling bij thuiswedstrijden. In de eerste twee duels (FC Groningen en Sparta) waren de bezoekersaantallen lager dan ooit in Gelredome.

De ‘ultra’s’, afkomstig van Rijnfront Arnhem en De Aftrap eisen een nieuwe clubleiding en beraden zich op acties.

Zaterdag in De Gelderlander: opstand ‘ultra’s’ over terugval Vitesse, Westerhof over Santi Kolk en Vitesse start televisiestation.

Bron: De Gelderlander 03-10-2008

Westerhof blijft Kolk passeren

Hoewel Vitesse in vier duels maar een keer heeft gescoord, blijft trainer Hans Westerhof Santi Kolk, de clubtopscorer van vorig seizoen, op de bank houden.

Westerhof kiest weer voor een 4-2-3-1 opstelling. Alleen wie de diepe spits is, is onduidelijk: Ricky van Wolfswinkel of Niklas Tarvajärvi, die voor het eerst bij de selectie zit. Mads Junker is naar de derde plek gezakt in de hiërarchie.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Drost; Jenner, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Tarvajärvi/Van Wolfswinkel.

Bron: Omroep Gelderland 03-10-2008

Column Paul van der Kraan terug vanaf 8 oktober

Beste Vitesse-supporters,

Het is te lang geleden dat ik de tijd heb genomen om via een column met jullie te communiceren. Mijn drukke agenda is geen excuus en daarom beloof ik beterschap! Vanaf volgende week zal ik jullie tweewekelijks op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij de club.

Over het voetbal zal ik in deze columns niet al te veel zeggen, omdat onze trainer daar veel meer verstand van heeft. Om die reden komt Hans Westerhof vanaf maandag met zijn eigen columns. Hij gaat na iedere wedstrijd zijn visie geven op de gespeelde wedstrijd en op de actualiteiten binnen de voetbalafdeling. Voortaan zal ik mij dus eens in de twee weken vanaf deze plaats tot jullie richten. De ene keer wat langer dan de andere keer.

In de tussentijd blijf ik jullie uitnodigen om vragen, opmerkingen en wensen aan mij en Vitesse kenbaar te maken. Hierop kan ik dan via mijn columns reageren. Doet u dit bij voorkeur via info@vitesse.nl, met een duidelijke vermelding van het onderwerp. Wilt u mij liever persoonlijk spreken? Ook dat kan. Bij de thuiswedstrijden loop ik voor de wedstrijd een rondje over de Promenade. Op die momenten kunt u mij vanzelfsprekend aanspreken.

Alvast een prettige wedstrijd gewenst komende zaterdag!

Groet, Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 03-10-2008

Club te koop
Eredivisie zet licht op groen voor private investeerders

De Nederlandse clubs maken zich op voor de grote uitverkoop. Na AZ en FC Utrecht blijkt ADO Den Haag de derde Nederlandse club met een private eigenaar. ‘Ik heb alle zeggenschap’, erkent miljonair Mark van der Kallen. Wie volgt?

lees verder...

Bron: VI 1-10-2008

Zeldzaam slecht begin van Vitesse

Met één punt uit vier duels is Vitesse dit seizoen zeer zwak begonnen aan de competitie. De ploeg van de nieuwe trainer Hans Westerhof verloor tot dusverre van FC Groningen (0-4), De Graafschap (1-0) en Ajax (3-0) en pakte alleen een punt tegen Sparta Rotterdam (1 -l). De alleszeggende doelcijfers 1-9 zetten de slechte start nóg meer kracht bij. Hoe bedroevend de opening van de Arnhemmers is, blijkt uit de historie. Slechts één keer eerder had de club op het hoogste niveau een negatievere balans na de eerste vier duels. Dat was in de jaargang 1971/72, toen Vitesse verloor van achtereenvolgens DWS (1-0), FC Twente (0-1), Go Ahead Eagles (5- 1) en 1 FC Den Haag (0-2). De club behaalde in dat seizoen pas tijdens de achtste speelronde haar eerste overwinning en degradeerde uiteindelijk.

Bron: VI 02-10-2008

Bestuur SV praat met directie Gelredome BV

Supportersvereniging praat met Gelredome inzake prijs en service tijdens thuiswedstrijden. Een delegatie uit het bestuur van de supportersvereniging heeft afgelopen week een gesprek gevoerd met de directie van Gelredome BV. In dit gesprek zijn 5 punten van aandacht doorgenomen die middels verschillende kanalen bij de supportersvereniging binnen waren gekomen. De punten zijn:

a) Verhoging van de prijzen van een belangrijk aantal consumpties
b) Afstemming van het geboden assortiment
c) 50 euro cent administratiekosten bij het inleveren van oude OHRA kaarten
d) Handhaving van het rookverbod
e) Aanbod zitplaatsen op de promenade.

In een constructief gesprek heeft de directeur van Gelredome BV, Jasper van Amstel, een en ander toegelicht op de huidige ombouw en veranderingen op de promenade van het Gelredome. Inzet van de veranderingen is een verbetering in kwaliteit, snelheid van de service alsmede een eenvoudiger en duidelijker betaalmiddel. Punten die uit een uitvoerig onderzoek onder bezoekers in het afgelopen jaar bij wedstrijden van Vitesse en evenementen naar voren zijn gekomen.

De restyling en verbeteringen moeten op 10 oktober klaar zijn. Een belangrijk deel van de investering ligt in snellere tapinstallaties en versnelde uitgifte van bier en fris. Een groot gedeelte zal tijdens Vitesse- Willem II aanstaande zaterdag doorgevoerd zijn maar Van Amstel is nog niet tevreden over een aantal zaken in de uitvoering. Volgens Van Amstel ligt ‘niets in beton vast’ en staan Gelredome en haar partners open voor opbouwende kritiek om hun beleid en verkoop daarop aan te passen. Op deze duidelijke verklaring is de supportersvereniging direct ingesprongen en heeft met Van Amstel een aantal punten geformuleerd voor verbetering. Deze worden in de aankomende weken intern besproken en zo mogelijk direct uitgevoerd. De Supportersvereniging blijft de besproken punten opvolgen alsmede de prijs en service op de promenade volgen. Uiterlijk per 1 december 2008 moeten de punten concreet worden. Daarnaast roept de SV iedereen op om opbouwende kritiek te blijven geven op info@gelredome.nl. Jasper van Amstel zal tijdens ons forum van 16 oktober aanstaande persoonlijk een en ander nog toelichten. Wordt vervolgd…

Bron:SV 02-10-2008

Hoofdsponsor: