2 augustus 2012 In de media

Roberto Carlos stopt als speler

Roberto Carlos heeft gisteren tij­dens een heuse persconferentie be­kendgemaakt te stoppen met voet­ballen.
De 39-jarige Braziliaan, oud­speler van Internazionale en Real Madrid, speelde de laatste jaren voor Anzji Machatsjkala, de club van trainer Guus Hiddink.

Roberto Carlos, die met zijn land wereld­kampioen werd in 2002, blijft bij Anzji be­trokken en wordt waar­schijnlijk voorzitter van de club uit de Russi­sche deelre­publiek Da­gestan.


Roberto Carlos kondigt voetbalpensioen aan

De Braziliaan Roberto Carlos heeft woensdag tijdens een persconferentie het einde van zijn voetbalcarrière bekendgemaakt. De 39-jarige linkspoot, bekend om zijn harde schot, staat momenteel onder contract bij het Anzji Machatsjkala van trainer Guus Hiddink. Carlos, die met zijn land wereldkampioen werd in 2002, blijft bij de club betrokken en wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzitter van de Russische voetbalclub.

„We begrijpen dat een speler zijn carrière op een bepaald punt eindigt”, zei Hiddink over het afscheid van Carlos. „Hij start een nieuwe fase in zijn leven. Met zijn charisma en gezag zal Roberto Carlos een grote bijdrage leveren aan de club.”

Anzji speelt donderdag tegen Vitesse in de voorronde van de Europa League.

Gelderlander – Telegraaf

Hoofdsponsor: