29 september 2015 In de media

10 profclubs op bezoek bij Vitesse voor XtraGrass™

Sinds dit seizoen heeft Vitesse, dankzij een samenwerking met GreenFields, diverse nieuwe velden aangelegd.
Zowel in GelreDome als op Papendal ligt een revolutionair XtraGrass™ grasveld. Een versterkt natuurgrasveld, waardoor het veld meer belasting kan verdragen en het veld beter egaal en vlak blijft. Op het hoofdveld bij de trainingsaccommodatie is een GreenFields® MX-veld aangelegd, een kunstgrasveld.

TenCate en GreenFields informerend en inspirerend over XtraGrass™

TenCate en GreenFields hebben dinsdagmiddag in de trainingsaccommodatie van Vitesse op informerende en inspirerende wijze de genodigden bijgepraat over de ontwikkelingen op dat gebied. Directeur van TenCate Grass, Ton Raaphorst, legde de laatste ontwikkelingen in het vakgebied uit en stond uitgebreid stil bij de verschillende types sportvelden. De gasten, een gezelschap van ‘grasmeesters’ van andere betaaldvoetbal clubs, afvaardigingen van gemeenten en clubofficials, kregen alle ins en outs te horen over de nieuwe XtraGrass™ velden.

Na de presentatie gingen de deelnemers naar het trainingsveld om de selectie van Peter Bosz in actie te zien op het vernieuwde trainingsveld. Na de training werd Bosz in de mediaruimte op Papendal geïnterviewd door Kees Jansma. Bosz over de nieuwe velden: “Met onze dominante manier van spelen willen we de bal snel rond laten gaan. Het veld moet daarom zo egaal en vlak mogelijk zijn. Dat zijn één van de belangrijkste eigenschappen van een goed veld. De spelers en staf zijn enthousiast over het hybride veld. Het veld is perfect vlak en dat bevalt ons uitstekend. Het is een genot om op deze velden te trainen.”

Dat zowel in GelreDome als op Papendal een XtraGrass™ veld ligt is geen toeval, benadrukt Bosz. “Het was onze wens om zowel in het stadion als op Papendal op hetzelfde type veld te kunnen voetballen”, aldus de hoofdtrainer.

De gewonnen Airborne-wedstrijd vs De Graafschap was de eerste wedstrijd in GelreDome dat op het XtraGrass™ veld werd gespeeld.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: