22 december 2020 In de media

Pasveer kijkt vooruit naar AZ – Vitesse

Nog maar enkele dagen geleden stapte Vitesse als winnaar van het veld na het voetbalgevecht met Feyenoord (1-0). Pasveer was, beslist niet voor het eerst dit seizoen, een belangrijke schakel in het team. Het betekende daarbij ook alweer de zevende clean sheet van het seizoen (zes competitiewedstrijden en de TOTO KNVB Beker tegen Willem II).

“We hebben tegen Feyenoord als team gestreden voor elkaar. Natuurlijk geeft dat een hoop vertrouwen. We staan er goed op”, verzekert de doelman. Het nagenieten duurde maar kort, want de focus ging al snel op AZ. Pasveer: “Het is opvallend dat zij een moeilijke start van het seizoen hadden, met veel gelijke spelen. Over het algemeen spelen zij goed voetbal. Daar staat AZ bekend om. Daar moeten we ons voor wapenen. En tegelijkertijd ons eigen spel spelen. Het kan een heel interessante krachtmeting worden.”

Dat wordt ook beaamt door de hoofdtrainer: “Na veel gelijke spelen, blijken zij nu in staat om wedstrijden om te draaien en daardoor te winnen. Daarnaast hebben ze met een trainerswissel te maken gehad. Al kent de huidige hoofdtrainer, als voormalige assistent-trainer, de ploeg door en door.” Na een moeizame start won AZ zes van de laatste zeven competitiewedstrijden. Ook speelt AZ op zondag 27 december een inhaalduel tegen FC Utrecht.

Vitesse legt met 29 punten uit dertien duels ook uitstekende statistieken over. Ook het doelsaldo, met 23 goals voor en slechts negen tegen, mag er zijn. Logischerwijs gaat Letsch ook nu weer uit van de eigen kwaliteiten: “Wij focussen ons, zoals elke wedstrijd, vooral op onszelf. Wij zien de wedstrijd als opnieuw een kans om onze kwaliteiten te tonen en om de uitstekende eerste seizoenshelft in stijl af te sluiten.” Letsch kan daarbij beschikken over een complete selectie. Dat betekent dat ook Armando Broja weer terugkeert in de wedstrijdselectie.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: